آدرس پستی چیست

آدرس پستی چیست
آدرس پستی چیست

با استفاده از این سامانه می توانید کدپستی مکان مورد نظر خود را به راحتی بیابید

با استفاده از این خدمت می توانید گواهی کدپستی را به صورت برخط دریافت کنید

پیگیری درخواست کدپستی جدید یا صدور گواهی کدپستی با کد رهگیری

ثبت درخواست کدپستی جدید برای امکان به صورت آنلاین

استعلام نشانی به وسیله کدپستی و یا شماره تلفن ثابت ویژه سازمان های طرف قرارداد

آدرس پستی چیست

مشاهده گزارش کارکرد و وضعیت سرویس ویژه مشتریان سازمانی وب سرویس کدپستی

‌‌ همان گونه که می‌دانید، کد پستی ۵ رقمی که پیش از این در آدرس نویسی بر روی مرسولات پستی به کار می‌رفت، نیاز به نوشتن نشانی را به طور کامل مرتفع نمی‌ساخت. از سوی دیگر، هر یک از سازمان‌ها و شرکت‌ها نیز برای خود پلاک‌های خاصی داشتند که سبب ساز تداخل و سردرگمی در شناسایی پلاک‌ها می‌شد. لذا طرح استفاده از کد پستی ده رقمی، پس از جمع‌آوری اطلاعات یک دوره ۵ ساله (از ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵) و در سال ۱۳۷۶، مورد تصویب دولت و مجلس قرار گرفت. بدین نحو که با افزودن ۵ رقم دیگر به کد پستی قبلی، برای هر مکان اعم از مسکونی، تجاری یا اداری، یک کد منحصر به فرد و یگانه در نظر گرفته شد.

کد پستی ده رقمی کاملا مکان جغرافیایی مورد نظر را مشخص می نماید، بدین شکل که پنج رقم اول محدوده جغرافیایی را مشخص می نماید ، رقم ششم ردیف ساختمان را در محدوده جغرافیایی نشان می دهد و چهار رقم آخر شماره شناسایی مکان مورد نظر در ساختمان را مشخص می کند.

۱. برای ارسال نامه حتی المقدور از پاکتهای استانداردی که در دفا‌تر پستی به فروش می‌رسد استفاده کنید زیرا محل الصاق تمبر و درج آدرس بر روی این پاکت‌ها مشخص شده است.

۲. در صورتی که از پاکت‌های عادی سفید استفاده می‌کنید، گوشه سمت راست بالای پاکت را به الصاق تمبر اختصاص دهید.

۳. گوشه سمت چپ پایین پاکت، محل انجام عملیات پستی است لذا از نوشتن هرگونه مطلبی در این قسمت خودداری کنید.

۴. محل درج آدرس گیرنده، قسمت پایین سمت راست پاکت است، آدرس گیرنده را خوانا و دقیق، همراه با نام شهر/ روستای مورد نظر (در صورت لزوم با ذکر نام استان) و کد پستی مخصوص گیرنده در این قسمت بنویسید.

۵. آدرس فرستنده باید در گوشه بالایی سمت چپ پاکت درج گردد. در این مورد نیز آدرس می‌بایست کامل، خوانا، همراه با قید نام شهر و کد پستی منطقه باشد. فرستنده در صورت تمایل می‌تواند، شماره تلفن تماس خود را نیز در این قسمت ذکر کند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی طی عملیات پستی، با وی تماس حاصل شود.

آخرین اخبار و اطلاعیه های مربوط به اداره کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور

در راستای پیاده سازی پروژه GNAF و بررسی مشکلات پروژه با دستگاههای خدمات رسان جلسه ای با حضور سرپرست اداره کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست و نمایندگان دستگاههای خدمات رسان در استان اصفهان برگزار شد .

در راستای اجرای پروژه ملی جی نف، تمامی مکان های شناسنامه دار کشور شامل واحدهای مسکونی، تجاری و اداری دارای کدپستی ده رقمی شده اند.

به منظور ارتقاء سطح دانش همکاران اداره کدگذاری و فناوری اطلاعات سراسر كشور یک دوره كارگاه آموزشی تخصصی مفاهیم نقشه های رقومی و کاربری نرم افزار ArcGIS برگزار شد.

تهران ، خیابان دکتر علی شریعتی ، خیابان هویزه ، پلاک 1 ، طبقه همکف

ساختمان معاونت فن آوری اطلاعات شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران

© 1399
تمامی حقوق این نرم افزار برای شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران محفوظ است

موضوع آدرس یکی از مهمترین مواردی است که همیشه در نامه نگاری های بین المللی یا در ثبت نام های اینترنتی نظیر فرم های دانشگاهی و همچنین ثبت نام های لاتاری گرین کارت آمریکا یا مقادیر سایر وب سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد.

نوشتن آدرس به زبان انگلیسی برعکس فارسی یا ایرانی شروع می شود و به کشور ختم می شود. بنابراین در این بخش  ما شما را با نحوه تبدیل آدرس ایران خود به زبان انگلیسی آشنا می کنیم.

شما باید ابتدا باید نام و نام خانوادگی را بنویسید. بعد شماره پلاک یا شماره طبقه را بنویسید. سپس نام کوچه و پس از آن کدپستی و نام شهر، نام استان و نام کشور را بنویسید.

آدرس پستی چیست

در اتنها نیز شماره تلفن و کدپستی را قرار دهید. نمونه تلفن: ۰۰۰۰-۰۰۰۰-۰۰۹۸۲۱ که در این مثال کد ایران با ۰۰۹۸ یا علامت + به جای ۰۰ مشخص میشود و بعد کد شهر بدون ۰ و بعد ادامه شماره تلفن.

در نگارش آدرس به انگلیسی باید توجه داشت، ترجمه اسامی خاص و عبارات کار صحیحی نیست و کلمات را حتماً به فینگلیش بنویسید. به عنوان مثال اگر اسم کوچه ای شهید آذری می باشد باید به صورت Shahid Azari نوشته شود و کلمه شهید را نباید ترجمه کرد و به صورت Martyr نوشت! در این قسمت به کلماتی که معمولاً در نوشتن آدرس ها کاربرد دارند، اشاره می کنیم، البته کلماتی مثل اعداد ترتیبی و یا جهات اصلی و غیره را نیز نباید فراموش کرد.

عناوین فارسی و معادل انگلیسی

پلاک = No / واحد = Unit / طبقه = Floor /  طبقه همکف = Ground Floor / بلوک = Block

ساختمان = Bldg / مجتمع، مجموعه = Complex / برج = Tower / مجتمع مسکونی = Residential Complex / شهرک = Town

خیابان کوچک (فرعی) = St / خیابان بزرگ (اصلی)  = Ave / بلوار = Blvd یا Blv / میدان = Sq

شماره یا عدد خیابان، کوچه، پلاک، واحد و طبقه ساختمان = ۱st ، ۲nd ، ۳rd ، ۴th (از شماره ۴ تا ۱۰ با حروف th می باشد) و به همین ترتیب در دهگان بالاتر نیز می باشد، مثال: (۱۱st ، ۳۲nd ، ۶۳rd ، ۷۸th ، ۹۰th)

کوچه =  Alley / کوچه یا خیابان متری = Meter / کوی (محله، برزن): Quarter / بن بست = Dead End

بزرگراه (اتوبان) = Highway / آزادراه (بزرگراه بدون عوارض) = Freeway / تندراه = Expressway / جاده = Rd / چهار راه = Cross / تقاطع، سه راه = Junc

غربی = West / شرقی = East / شمالی = North / جنوبی = South

سمت راست = Right Side / سمت چپ = Left Side / پایین تر از = Lower of / بالاتر از = Above of / داخل = Inside

بعد از = After / قبل از (نرسیده) = Before  / ابتدای = First of / انتهای = End of / روبروی = In Front of / پشت = Behind the

بین = Between / فاز = Phase / جنب (نزدیک) = Near / نبش = Corner / سطر = Row / ستون = Column

روستا = Village / شهر = City / استان = Province / کشور = Country

شهرک صنعتی = Industrial Estate / ورودی برج یا ساختمان = Entrance

تالار = Hall / پاساژ = Passage / مرکز خرید = Mall یا Shopping Center / بانک = Bank

خروجی خیابان تا اتوبان = Exit / ورودی خیابان تا اتوبان = Interchange

آدرس پستی چیست

منطقه = District / کد پستی = P.O BOX / آدرس (نشانی) = Address یا Addr

تلفن = Phone / تلفن همراه (موبایل) = Cellphone / فکس (فاکس) = Fax

مثال آدرس فارسی انگلیسی

حال میتوانید با توجه به مثال زیر آدرستان را دقیق بنویسید (این آدرس مجازی میباشد) سعی شده بیشتر لغات در این آدرسها استفاده شود، تا شما دوست عزیز با رعایت قوائد نوشتن آدرس بتوانید نشانی دقیق پستی خود را قید نمائید.

مثال به فارسی

مثال ۱: بزرگراه همت ، خیابان انقلاب(اصلی) ، میدان آزادی ، خیابان کارگرجنوبی(اصلی) ، خیابان مرتضی نژاد (فرعی) ، بلوارنوری ، کوچه یاس ۱۵ ، پلاک ۸۱

مثال ۲: تهرانپارس- خیابان حجر بن عدی- بعد از چهار راه تیر انداز- خیابان ۱۶۰ غربی- پلاک ۱۲ – واحد۵

معادل آدرس به انگلیسی

معادل مثال ۱: No 81, Yas15st Alley, Noori Blvd, Mortezanejad St, South Kargar Ave, Azadi Sq, Enghelab Ave, Hemmat Highway

معادل مثال ۲: ۵th Unit, No 12, West 160st, after Tirandaz Cross, Hojr ebne oday Ave, Tehran Pars

نکات آدرس نویسی

مثال فوق مربوط به نامه نگاری پستی است.

اگر میخواهید آدرستان را در سایتی اینترنتی ثبت کنید، در بیشتر سایت ها نام کشور، شهر، شهرستان و کد پستی را باید در فیلدهای جداگانه که آماده نموده اند بنویسید. در صورت نبودن این فیلدها آدرس خود طبق مثال فوق بنویسید.

اگر در اینترنت داخل فرم سایتی عباراتی مانند Address Line 1 و Address Line ۲ وجود دارد، از قسمت Address Line 1 شروع کرده و آدرستان را وارد می نمایید، اگر در این قسمت جا نشد، بقیه آدرس را در Address Line 2 می نویسید.

همچنین اگر در هر فیلد بخش های مختلف آدرس را خواسته باشند (برای مثال، واحد، پلاک، محله و …) میبایست گزینه مربوطه را مطابق با همان مورد پر نمایید.

بیشتر موارد ذکر شده مخفف کلمه اصلی انگلیسی است ، چرا که به این صورت در نامه نگاری صحیح است.

كساني كه به هر دليل آدرس دقيق پستي ندارند، مي‌توانند از فرستندگان مرسولات تقاضا كنند تا مرسولات خود را به آدرس يك دفتر و ارائه‌ي كارت‌ شناسايي معتبر، دريافت كنند. به اين قبيل مرسولات، پست رستانت مي‌گويند.

به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در محل نشاني اين‌گونه مرسولات رستانت، بايد نام گيرنده، نام شهر و يا دفتري كه بايد مرسوله در آن جا نگهداري شود، درج و عبارت «رستانت» نيز با حروف درشت در كنار نشاني نوشته شود. اين سرويس مي‌تواند انتخاب مناسبي براي گردشگران، مسافران و كساني كه اقامت دائمي در جايي ندارند، باشد.

اما پست پيشتاز سريع‌ترين سرويس پستي است كه كليه‌ي عمليات پستي مربوط به آن از لحظه‌ي قبول تا توزيع مرسوله در داخل و يا خارج از كشور در كوتاه‌ترين زمان ممكن انجام مي‌شود؛ سرويس پيشتاز، تحويل و توزيع نامه‌ها را در سطح كشور حداقل در 24 ساعت و حداكثر در 48 ساعت انجام مي‌دهد.

هر موسوله‌ي پيشتاز داراي يك باركد 10 و يا 20 رقمي است كه امكان رهگيري آن از طريق سايت اينترنتي www.post.ir و پيام كوتاه شماره 2000441 براي همگان جهت اطلاع از سرنوشت مرسوله ميسر است.

*صندوق شخصي

آدرس پستی چیست

هر فرد مي‌تواند با مراجعه به پست، تقاضاي اجاره‌ي صندوق شخصي كند. كليه‌ي مرسولاتي كه براي فرد واصل مي‌شود، در اين صندوق قرار داده شده و با مراجعه‌ي مشتري به او تحويل مي‌شود. اين سرويس در اكثر دفاتر پستي موجود است. امتياز اين سرويس اين است كه به جاي اعلام نشاني كامل شماره‌هايي به عنوان آدرس اعلام مي‌گردد.

پست اكسپرس

شركت پست در پاسخ به نياز مشتريان از اول آبان‌ماه 1387 سرويس پست اكسپرس را مجددا ساماندهي و راه‌اندازي كرد. اين سرويس، قابليت توزيع ويژ‌ه‌ي مرسولات را دارد. سرويس پست اكسپرس خدمت خاصي است كه در آن مرسولات پستي به درخواست فرستنده و در قبال پرداخت هزينه‌ي مربوطه، با اولويت و حق تقدم بيشتري نسبت به ساير مرسولات توزيع مي‌شود.

*پست تبليغ

در اين سرويس شركت پست جمهوري اسلامي ايران با بهره‌گيري از امكانات موجود و فضاهاي تبليغاتي درون و برون سازماني شبكه پستي، نسبت به انجام تبليغات گسترده و موثر براي اشخاص حقوقي اقدام مي‌كند.

اين تبليغات شامل خدماتي نظير درج آگهي‌هاي تبليغاتي روي سقف، كف، پيشخوان، ديوار‌هاي داخلي و بيروني واحد‌هاي پستي تلويزيون‌هاي دفاتر پستي، استند، تابلو اعلانات، صندوق شخصي، كيوسك اينترنتي و مخازن ويژه‌ي توزيع بروشور، بيلبور‌هاي متعلق به پست، پشت‌بام واحد‌هاي اجرايي، پوشش موزعين و ناوگان حمل و نقل پستي، پاكات و كارتن‌هاي پستي، نوارچسب، مهر ابطال نقش تمبر، سايت شركت، نشريات پستي نظير بروشور، كتابچه‌ها و نشريات داخلي، سوش‌ها و اوراق پستي، قبوض پستي، توزيع بروشور و نشرياتي تبليغاتي شركت‌ها به صورت بدون نشاني در صندوق‌هاي شخصي و باجه‌هاي پستي و هم‌چنين در منازل به صورت با نشاني از طريق تعيين مخاطب و با استفاده از بانك غني اطلاعاتي پست مستقيم و كدپستي ده رقمي مي‌وشد.

*پست مستقيم

يكي از سرويس‌هاي نويني كه در شركت پست راه‌اندازي شده و حلقه‌ي اتصال توليد‌كنندگان و عرضه‌كنندگان كالا و خدما با مصرف‌كنندگان و مشتريان است، پست مستقيم مي‌باشد. پست مستقيم تنها روش تبليغاتي است كه به عوامل كسب و كار اجازه مي دهد تا از طريق بانك‌هاي اطلاعاتي ويژه‌ي اين سرويس، با مخاطبان مورد نظر خود به‌طور مستقيم ارتباط برقرار نمايند.

*صندوق پست صوتي

در اين سرويس تماس گيرنده‌ بدون محدوديت‌هاي زماني و مكاني مي‌تواند براي مشتركين اين سرويس پيغام ارسال كند. مديران ارشد مسوولان روابط عمومي و بخش بازاريابي سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها، شركت‌ها، نيروهاي نظامي، انتظامي و امنيتي، كسبه و بازاريان، رسانه‌هاي ارتباط جمعي و… با استفاده از اين سرويس مي‌توانند ارتباط با اقشار مختلف مردم، مشتريان و مصرف‌كنندگان خود را حفظ كرده و ارتباطات مردمي خود را سامان بخشند.

مشتريان در تهران مي‌توانند پس از اخذ اشتراك و دريافت شماره صندوق پستي صوتي، شماره رمز خود را وارد و پيام‌هاي مورد نظر را بشنوند يا با وارد‌ كردن شماره صندوق مورد نظر براي مشترك آن‌ها پيام بگذارند.

متقاضيان اين سرويس مي‌توانند براي كسب اطلاعات بيش‌تر با شماره تلفن‌هاي 88749308 و 88749249 مركز فن‌آوري اطلاعات شركت پست تماس حاصل بگيرند.

*پست تلفن 193 (پيك ويژه):

تردد‌هاي غيرضروري در شهرها، علاوه بر افزايش انواع آلودگي‌هاي محيط‌ زيست، از ميزان بهره‌وري نيز مي‌كاهد. به همين منظور شركت پست جمهوري اسلامي ايران، با راه‌اندازي سرويس پست تلفني اين امكان را ايجاد كرده است تا شهروندان بتوانند مرسولات و امانات خود را در كم‌تر از دو ساعت از منزل به مقصد مورد نظر ارسال كنند.

سرويس مذكور در حال حاضر در گستره‌ي تهران بزرگ راه‌اندازي شده است.

متقاضيان اين سرويس مي‌توانند به جاي مراجعه‌ي مستقيم به پست، با شماره تلفن 193 تماس گرفته و تمامي عمليات را به كاركنان پست واگذار كنند؛ هم‌چنين در حال حاضر دو شركت خصوصي با شماره تلفن‌هاي 8410 و 8420 نيز با شركت پست در ارائه‌ي اين سرويس همكاري مي‌كنند.

*سرويس بيمه مرسولات با ارزش اظهار‌شده

اين سرويس به منظور تامين نياز مشتريان، براي ارسال وجه نقد، اسناد و اوراق بهادار و در جهت تضمين و امنيت محتويات مرسولات راه‌اندازي شده است. فرستندگان براساس نياز و با توجه به ارزشمند ‌بودن محتويات مرسوله‌ي خود مي‌توانند از سرويس فوق استفاده كنند.

در اين سرويس فرستنده، ارزش واقعي مرسوله‌ي خود را اعلام مي‌كند و در ازاي آن مبلغي از ارزش اظهار‌شده مرسوله را به تفكيك داخله و خارجه مي‌پردازد؛ در صورت آسيب، فقدان يا ضايع‌ شدن اين مرسولات، ادارات پست موظفند علاوه بر كرايه پرداخت‌شده، حداكثر برابر ارزش اظهار شده مرسوله را به فرستنده يا حسب مورد گيرنده، غرامت پرداخت كنند.

*پست سفارشي

در سرويس پست سفارشي، در ازاي دريافت مرسولات مشتريان، به آنان رسيد يا قبض داده مي‌شود. متقاضيان با استفاده از اين سرويس مي‌توانند انواع مرسولات اعم از نامه، مطبوعات، كارت‌ پستال، بسته كوچك و امانات را به مقاصد مورد نظر خويش ارسال كنند. ماموران پست درهنگام رسيدن مرسوله به دست گيرنده از آن‌ها تاييديه دريافت مي‌كنند و فرستنده مي‌تواند سرنوشت مرسوله‌ي خود را پيگيري كند.

*پست يافته

سرويس پست‌يافته با هدف استرداد مدارك و اسناد يافته شده از سوي مردم و بازگرداندن آن به صاحبانش از سوي شركت پست جمهوري اسلامي ايران، در راستاي ارائه‌ي تسهيلات و خدمات رفاهي به هموطنان عزيز در كشور راه‌اندازي شده است.

اطلاعات مربوط به اين اسناد و مدارك شامل شناسنامه، گواهينامه، گذرنامه، كارت‌هاي نظامي، اسناد ازدواج و مالكيت مدارك خودرو، چك و دسته‌چك، دفترچه پس‌انداز، عابربانك و دفترچه بيمه از طريق سايت رسمي شركت پست قابل دسترسي است.

براي استفاده از سرويس پست يافته، مردم مي‌توانند با مراجعه به دفاتر پستي و پركردن فرم مشخصات و تعيين نوع سند گمشده، از شركت پست درخواست كنند تا مدارك يافته شده برايشان ارسال شود و با پرداخت هزينه‌ي ارسال اين اسناد، پست پيشتاز سند يا مدرك يافته شده را به دست آنان برساند.

*بازار الكترونيكي (خريد و فروش اينترنت)

با استفاده از اين سرويس، مشتري مي‌تواند از طريق خطوط اينترنتي در فروشگاه‌هاي مجازي حضور يافته و كالاهاي مورد نياز خود را خريداري كند و سپس طرف قرار‌داد با اطلاع از خريد مشتريان در فروشگاه‌هاي مربوطه حاضر و كالاي خريداري شده را دريافت و آن را در در منازل مشتريان تحويل دهد.

هم‌چنين مشتريان مي‌توانند با استفاده از كارت شتاب هزينه‌ي كالاي خريداري‌ شده را پرداخت كنند. آدرس اينترنتي سرويس فوق برروي وب‌سايت http://ebazaar.post.ir است.

*پست ويژه

شركت پست جمهوري اسلامي ايران، سرويس پست ويژه بين‌شهري با تعهد زمان توزيع را كه از سريع‌ترين خدمات پستي به‌شمار مي‌رود، با هدف پاسخگويي به نياز‌ها و صرفه‌جويي در وقت و رفاه حال هموطنان ساماندهي كرده است.

در حال حاضر اين سرويس بين تمامي مراكز استان‌هاي كشور با استفاده از سريع‌ترين خطوط حمل و نقل و بهره‌گيري از موزعين ويژه داير شده و براساس آن مرسولات مشتريان حداكثر تا ساعت 10 فرداي روز بعد از تحويل به پست در مقصد و در نشاني گيرنده توزيع مي‌گردد.

پست زمان فوق را تعهد كرده و در صورت تاخير دو برابر كرايه پستي غرامت پرداخت خواهد كرد. بهره‌گيري از فن‌آوري‌هاي نوين ارتباطي براي اطلاع فرستنده از تحويل مرسوله به گيرنده و عودت رسيد تحويل به گيرنده در صورت نياز از جمله قابليت‌هاي اين سرويس است.

*پست جواب قبول

پژوهشگران، همواره درباره‌ي موضوعات مختلف از مردم نظرسنجي مي‌كنند. علاوه بر اين سازمان‌ها، نهادها و بخش‌هاي اقتصادي – تجاري هم آگاهي از نگرش‌ها، نيازها، علايق و ذائقه‌هاي مصرف‌كنندگان و مشتريان كالا يا خدمات، از نظرسنجي استفاده مي‌كنند.

با اين همه شناسايي و دسترسي به همه مشتريان بالقوه، مخاطبان و اقشار مختلف مردم در سراسر كشور به منظور انجام پرسشگري، كاري دشوار و پرهزينه است. شركت پست جمهوري اسلامي ايران با راه‌اندازي سرويس پست جواب قبول كه درواقع مكمل سرويس پست مستقيم است، گردآوري و ارسال فرم‌هاي نظرسنجي را براي پژوهشگران و موسسات تحقيقاتي امكان‌پذير ساخته است.

آدرس پستی چیست

اين سرويس امكان ارتباط دوطرفه را براي فرستنده‌ و گيرنده فراهم مي‌كند.

*تمبرهاي جاري

اين تمبرها هدف اصلي ايجاد تمبر بوده‌اند. يعني براي پرداخت هزينه‌هاي پستي استفاده مي‌شوند. تمبرهاي جاري در تيراژ‌هاي ميليوني چاپ مي‌شوند. قيمت آنها متفاوت است و بنا به مسافت ارسال‌نامه از تعداد مختلف آنها استفاده مي‌كنند.

*تمبرهاي يادگاري

اين‌ها تمبر‌هايي هستند كه به مناسبت‌هاي خاص، موضوع‌هاي معين، بزرگداشت يك شخصيت و يا نشان‌ دادن يك واقعه‌ي مهم منتشر مي‌شوند. معمولا شاخصه‌ يا نماد فرهنگي خاصي دارند و نشانه‌هايي از مردم‌شناسي كشور در آن ديده مي‌شود. از نظر تنوع رنگ و طرح، ارزش هنري بيشتري نسبت به تمبر‌هاي جاري دارند. اين تمبرها به ندرت به مصارف پستي مي‌رسند. شمارگان كمي داشته، در مدت محدودي منتشر مي‌شوند و ارزش كلكسيونري دارند.

*تمبرهاي شخصي

هركسي مي‌تواند از عكس و يا طرح مورد نظر خود يك تمبر شخصي سفارش دهد. اين تمبر به تعداد محدود و براساس سفارش مشتريان به مناسبت‌هاي مختلف مانند اعياد جشن‌ها مناسبت‌هاي شخصي مثل تولد يا ازدواج يا حتي قبولي كنكور در كنار تمبرهاي ويژه كه به همين منظور تهيه شده‌اند چاپ و منتشر مي‌شوند.

هر تمبر شخصي از دو قطعه تشكيل شده است. يك قطعه‌ي ثابت و يك قطعه‌ي متغير، قطعه‌ي ثابت همان قطعه‌ي داراي ارزش است. در واقع اين قطعه، تمبر‌هاي جاري ارائه شده توسط شركت پست است تا با سليقه‌ي خودتان يكي را انتخاب كنيد تا در كنار تصويري كه شما در نظر گرفتيد، قرار گيرد.

قطعه‌ي ديگر قطعه‌ي متغير يا همان تصوير آرم يا لوگوي دلخواه شماست. بايد بدانيد كه اگر مايليد تمبر‌هاي شخصي خود را بر روي مرسولاتتان استفاده كنيد بايد هر دو قطعه را با هم بر روي پاكت الصاق كنيد.

مشتريان شركت پست مي‌توانند با مراجعه به دفاتر پستي و يا سايت شركت پست به آدرس http://stamp.post.ir درخواست چاپ تمبر شخصي كنند.

شركت پست جمهوري اسلامي ايران با هدف دستيابي عموم مردم به خدمات پستي در عرصه‌ي ارتباطات، تنظيم و اعمال سياست‌ها و راهبرد‌هاي كلان در زمينه‌ي برنامه‌ريزي، تاسيس، تجهيز و توسعه‌ي واحد‌هاي پستي و فراگير‌ كردن خدمات پستي به سراسر كشور در راستاي انطباق با روز‌آمدترين پيشرفت‌هاي فن‌آوري ارتباطات، تحت نظارت و وابسته به وزارت ارتباطات و فن‌آوري، در سال 1366 تاسيس و فعاليت آن رسما در سال 1367 آغاز شد.

انتهاي پيام

در ایران کدپستی عددی ۱۰ رقمی‌ست که ۵ رقم اول نشانگر گشت پستی (مشخصه شهر مقصد) و ۵ رقم دوم بیانگر کد توزیع (مشخصه مکانی مقصد) است. در ایران از اعداد ۰ و ۲ به دلیل تشابه ظاهری به ترتیب با اعداد ۵ و ۳ در 5 رقم اول کدپستی استفاده نمی شود اما 5 رقم دوم کد پستی می‌تواند حاوی 0 و 2 باشد.. کدپستی برای مشخص کردن یک آدرس پستی و به تبع آن مرتب کردن نامه‌های ارسالی وضع می‌شوند.

در ایران 52 میلیون کدپستی به اماکن اختصاص یافته‌است که اداره کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور زیر نظر شرکت ملی پست وظیفه اختصاص ، پالایش و بروآوری بانک اطلاعاتی کدپستی را بر عهده دارد.

اداره کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور در ایران خدمات زیر را به شرکت‌های دولتی و خصوصی ارائه می‌دهد:

در فوریه ۲۰۰۵ از ۱۹۰ کشور عضو اتحادیه جهانی پست ۱۱۷ کشور کدپستی داشتند. برخی کشورها مانند ایرلند و پاناما کدپستی ملی ندارند.

نحوه تبدیل آدرس فارسی به انگلیسی برای لاتاری و غیره در زیر به طور کامل شرح داده شده است :

برای نوشتن آدرس در لاتاری و یا در دیگر سایت های انگلیسی زبان معمولا فیلد های زیر برای پر کردن وجود دارد

حالا با ذکر مثالی نحوه تبدیل آدرس فارسی به انگلیسی و قرار دادن آن در فیلد های مربوطه را به شما توضیح می دهم .

مثال: تهران، خیابان شریعتی ،خیابان هائری ،خیابان 25، پلاک 14 کدپستی: 56987-16337

Address Line 1: No. 14, 25rd Street

آدرس پستی چیست

Address Line 2: Shariati Avenue, haeri Street

City/Town: Tehran

District/County/Province/State: Tehran

Postal Code: 16337-56987

Country:IRAN

همچنین در نوشتن آدرس به انگلیسی می توانید از اصطلاحات زیر نیز استفاده نمائید :

پلاک = No / واحد = Unit / طبقه = Floor /  طبقه همکف = Ground Floor

ساختمان = Bldg / مجتمع، مجموعه = Complex / مجتمع مسکونی = Residential Complex / شهرک = Town

کوی (محله، برزن): Quarter  / منطقه = District / کد پستی = P.O BOX

کوچه =  Alley / خیابان کوچک (فرعی) = St / خیابان بزرگ (اصلی)  = Ave / بلوار = Blvd / میدان = Sq

بزرگراه = Highway / آزادراه = Freeway / جاده = Rd / چهار راه = Cross / تقاطع، سه راه = Junc

غربی = West / شرقی = East / شمالی = North / جنوبی = South

سمت راست = Right Side / سمت چپ = Left Side / پایین تر از = Lower of / بالاتر از = Above of

بعد از = After / قبل از = Before  / بین = Between / فاز = Phase / جنب (نزدیک) = Near / نبش = Corner

ابتدای = First of / انتهای = End of / روبروی = In Front of / بن بست = Dead End

روستا = Village / شهر = City / استان = Province / کشور = Country

شهرک صنعتی = Industrial Estate / ورودی برج یا ساختمان = Entrance


اطلاعات زیر تنها جهت راهنمایی می باشد و قاره پیما کارهای مربوط به ثبت نام لاتاری را انجام نمی دهد و هیچ گونه مشاوره ای در مورد لاتاری انجام نمی دهد لطفا سوال نفرمائید


برنامه پروازهای خارجی ایران ایر ( هما ) Iran Air Airlines

برنامه پروازهای خارجی ماهان ایر Mahan Air Airlines

بلیط سوتو SOTO

رزرو هتل در تمام کشورهای جهان

آژانس مسافرتی – آژانس هواپیمایی در کرج

هواپیمایی آرمنیا –  بلیط ارزان – اخذ بلیط تمام کشورهای جهان

HOW TO GET AN IRANIAN E VISA

مشهد قاره پیما

اطلاعات مفید برای سفر :

مبلغ و شماره حساب عوارض خروج از کشور سال 99

کشورهایی که با پاسپورت ایرانی بدون ویزا می توانید به آنها سفر کنید

تبدیل تاریخ شمسی به میلادی و میلادی به شمسی

مقررات ورود و خروج کالا و طلا و ارز درباره ما

آدرس پستی چیست

لیست کالاها و اشیا ممنوعه جهت ورود و خروج به کشور

راهنمای مدارک و قوانین جدید دریافت ارز مسافرتی

مجله گردشگری قاره پیما

قاره پیما

www.GharePeyma.com

تماس با ما :

021-88476799

 

به آسانی رزرو هتل، خانه اجاره کنید

وبلاگ آدرس – اجاره خانه – سامانه اجاره خانه

یکی از معتبرترین شنالسه‌هایی که هر خانواده‌ای در ایران دارد، کد پستی است. یک کد ۱۰ رقمی، که با استفاده از آن هرکسی، از هر نقطه از جهان که بخواهد، می‌تواند برایمان مرسولات خود را پست کند. قصد داریم در این مقاله، در مورد ماهیت کد پستی، نحوه و راهکارهای دستیابی به آن و همچنین مختصری در مورد نحوه آدرس نویسی در پشت پاکت‌ها و روی مرسولات پستی صحبت کنیم.

در دنیای مدرن امروز پیدا کردن آدم‌ها بسیار ساده‌تر از گذشته شده است. همه ما شماره تلفن‌ها و آدرس‌هایی داریم که در اغلب پایگاه‌های داده کشور ثبت شده‌اند و خیلی راحت از روی آن‌ها قابل شناسایی هستیم. آیدی‌های شبکه‌های مجازی هم که اخریا دست به کار شده‌اند و اطلاعات ما را برای هر کس و ناکسی فاش می‌کنند.

آدرس پستی چیست

در این بین، یکی از معتبرترین شنالسه‌هایی که هر خانواده‌ای در ایران دارد، کد پستی است. یک کد ۱۰ رقمی، که با استفاده از آن هرکسی، از هر نقطه از جهان که بخواهد، می‌تواند برایمان مرسولات خود را پست کند. قصد داریم در این مقاله، در مورد ماهیت کد پستی، نحوه و راهکارهای دستیابی به آن و همچنین مختصری در مورد نحوه آدرس نویسی در پشت پاکت‌ها و روی مرسولات پستی صحبت کنیم.

استفاده از کدهای پستی ۵ رقمی طی سال‌های گذشته، سبب‌ساز مشکلات بسیار عدیده‌ای برای مردم، سازمان‌ها و ادراه جات و صد البته سازمان پست جمهوری اسلامی ایران بود.

این کدهای پستی، نیاز به نوشتن کامل آدرس پستی را مرتفع نمی‌ساختند و نمی‌توانستند به تنهایی، برای شناسایی مبدا و مقصد مرسولات پستی کافی باشند. از طرف دیگر، هر یک از سازمان‌ها، نهادها و شرکت‌ها، برای خود پلاک‌های ویژه‌ای داشتند که باعث می‌شد شناسایی پلاک‌ها و آدرس‌ها بسیار دشوار و پیچیده شود.

طرح تخصیص و استفاده از کد ملی ۱۰ رقمی یه همین دلیل در دستور کار دولت و مجلس شورای اسلامی ایران گرفت. از این رو، طی دوره‌ای ۵ ساله، از سال‌های ۱۳۷۰ لغایت ۱۳۷۵، شروع به آمارگیری و گردآوری اطلاعات کرده و یک سال بعد، در سال ۱۳۷۵، اقدام به اعلام کدهای پستی ۱۰ رقمی برای تمام اماکن و خانوارهای ایرانی کردند.

کد پستی عبارت است از یک کد ۱۰ رقمی، برای تمام خانوارهای ایرانی، که اساس مرتب کردن نامه‌ها و مرسولات پستی و هم‌چنین شناسایی دقیق مبدا و مقصد آن‌ها است. از این ۱۰ رقم، ۵ رقم اول مربوط می‌شود به گشت پستی (مشخصه شهر مقصد) و ۵ رقم دوم برمی‌گردد به کد توزیع (مشخصه مکانی مقصد). گفتنی است استفاده از دو رقم ۰ و ۲ در ۵ رقم اول مجاز نیست. دلیل این امر نیز آن است که در حروف الفبای فارسی، این دو رقم تشابه زیادی در نوشتار به دو رقم به ترتیب ۵ و ۳ دارند. از همین رو، امکان اشتباه و خطا بالا است و به همین دلیل آن‌ها را از ۵ رقم اول حذف کرده‌اند. در ۵ رقم دوم، استفاده از ۰ و ۲ بلامانع است.

تعداد کد پستی‌هایی که تاکنون به خانوارها و در کل اماکن در ایران اختصاص یافته‌اند، به بیش از ۵۲ میلیون کد پستی رسیده است.  اداره کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور، مسئولیت تخصیص، پالایش و برآوری این کدهای پستی را زیر نظر اداراه پست جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد.

ساختار کد پستی به این شکل است که پنج رقم اول، نشان دهنده منطقه جغرافیایی است، رقم ششم نشان دهنده ردیف ساختمان در محدود حغرافیایی مورد نظر است و چهار رقم آخر نیز بیانگر شماره شناسایی مکان مورد در ردیف ساختمانی است که شناسایی شده است.

احتمالا برای شما هم پیش آمده است که هنگام پر کردن برخی فرم‌ها، همه اطلاعات شخصی خود را نوشته‌اید و در یک گزینه مانده‌اید. کد پستی ۱۰ رقمی..

این کد پستی ۱۰ رقمی پاشنه آشیل بسیاری از ایرانی‌ها است و به نظر می‌رسد که حفظ کردنش کمی سخت است. اما ایرادی ندارد. گوشی‌های تلفن همراه هوشمند، با قابلیت اتصال به اینترنت، چند سالی است که جای بسیاری از عملکردهای مغز ما را گرفته است. با وجود این‌که می‌توانید اطلاعات شخصی‌تان، از جمله همین کد پستی ۱۰ رقمی مشهور را در بخشی از حافظه‌گوشی تلفن همراه هوشمندتان، که می‌دانم لحظه‌ای از خودتان دورش نمی‌کنید ثبت کنید تا در صورت نیاز، معطل نمانید، اما اگر حتی این کار را هم نکرده باشید، در این‌جا نیز ۳ روش برای پیدا کردن کد پستی ۱۰ رقمی ارائه می‌دهیم.

۱) کارت‌های ملی قدیمی

سال گذشته، بسیاری از کارت‌های ملی ایرانیان تعویض شده و جای خود را به کارت‌های شناسایی یا کارت‌های هویتی الکترونیک دادند. اگر هنوز هم همان کارت‌های قدیمی‌تان را در اختیار دارید، کافی کارت را برگردانده و به پشت آن نگاه کنید. اولین چیزی که نوشته شده است، کد پستی شما است. به همین راحتی!

۲) اینترنت، اینترنت و اینترنت …

امروزه بسیاری از سوالات و مشکلات ما به دست همان اینترنت حل می‌شود. تا جایی که به تازگی‌ها مقاله‌ای خواندم در مورد این‌که گوگل ما را خنگ می‌کند! این هم ادامه همان داستان است…

شما کافی است هر جا به مشکل برخوردید، گوشی تلفن همراه هوشمندتان را از جیب مبارک درآورده، وارد گوگل شده و پورتال شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران را سرچ کنید.

با وارد شدن به این پورتال، مشاهده خواهید کرد که در قسمت سمت چپ، پایین، گواهی کد پستی قرار داده شده است. مشاهده می‌کنید که زیر این لینک نوشته شده است «کد پستی خود را اینجا بیابید».

در صفحه جدیدی که برایتان باز می‌شود، مجموعه‌ای از خدمات آنلاین و الکترونیک پستی ارائه شده است که می‌توانید به هرکدام نیاز داشتید درخواست بدهید. برخی از این خدمات عبارتند از:

در این قسمت، در صورتی که نشانی دقیق و کامل محل مکان حغرافیایی مورد نظرتان را می‌دانید، همان را وارد کرده و کد پستی ۱۰ رقمی مربوطه را دریافت کنید. در غیر این‌صورت می‌توانید از خود سیستم کمک بگیرید. الگوریتم موجود در این سامانه، به صورت منطقی و مرحله‌ای طی گام‌هایی آدرس مورد نظر را از شما پرسیده و به کد پستی ۱۰ رقمی مورد نظر می رسد. البته، اخیرا این سیستم بسیار هوشمندتر هم شده و پیشنهاداتی را نیز مطرح می‌کند که می‌تواند شما را سریع‌تر به آدرس و کد پستی مورد نظر برساند.

۳) پیدا کردن کد پستی از طریق شماره تلفن

سابق بر این، یکی دیگر از خدماتی که پورتال شرکت ملی پست ایران ارائه می‌داد این بود که امکان دستیابی به کد ملی با استفاده از شماره تلفن‌های ثابت را نیز میسر می‌ساخت. لینک و قابلیتی که چند وقتی از سایت حذف شده و فعلا در دسترس نیست.

البته، به گفته حسین مهری، معاون وزیر و مدیر عامل شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، این روش صرفه به این دلیل از کار افتاده است که به مشکل برخورده و به محص برطرف شدن مشکلات، مجددا در دسترس عموم مشترکین قرار خواهد گرفت.

۴) قبض‌ها را دست کم نگیرید

قبض‌ها، در کنار این‌که هزینه‌های تلخ انرژی، آب و تلفن را به سمع و نظر شما می‌رسانند، می‌توانند کاربردهای دیگری هم داشته باشند. یکی‌اش همین پیدا کردن کد پستی از روی قبوض! همه قبض‌هایی که با اعصاب خورد و کام تلخ پرداخت‌شان می‌کنید و بعد از نظر دورشان می‌کنید، قسمتی دارند به نام کد پستی! به همین راحتی کافی است کد نوشته شده در این قسمت را خوانده و فرم مربوطه را بدون دردسر پر کنید.

برای این‌که مرسولات پستی‌تان بدون دردسر به مقصد برسند، کافی است به این چند نکته دقت کنید.

پست قبلی

اﻧﻮاع ﻣﺪل‌های ﺑﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ و ﮐﺎرﺑﺮدی ﺑﻨﺪ رﺧﺖ

پست بعدی

چطور بدون هزینه متوجه بشویم کدام تشک طبی مناسب‌مان است؟

نمودار قیمت مسکن در ۳۰ سال گذشته به همراه تحلیل و بررسی

بهترین راه برای تمیز کردن کاغذ دیواری غیر قابل شستشو

بهترین رنگ کاشی برای سرویس بهداشتی ساده و مدرن

آدرس پستی چیست

ایده‌‎های مدرن کم هزینه برای طراحی حیاط منزل ایرانی ساده و سنتی

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

سلام! به اکانت کاربری خود وارد شوید

بازیابی پسورد

پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد

قوانین فروم

‌‌ همان گونه که می‌دانید، کد پستی ۵ رقمی که پیش از این در آدرس نویسی بر روی مرسولات پستی به کار می‌رفت، نیاز به نوشتن نشانی را به طور کامل مرتفع نمی‌ساخت. از سوی دیگر، هر یک از سازمان‌ها و شرکت‌ها نیز برای خود پلاک‌های خاصی داشتند که سبب ساز تداخل و سردرگمی در شناسایی پلاک‌ها می‌شد. لذا طرح استفاده از کد پستی ده رقمی، پس از جمع‌آوری اطلاعات یک دوره ۵ ساله (از ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵) و در سال ۱۳۷۶، مورد تصویب دولت و مجلس قرار گرفت. بدین نحو که با افزودن ۵ رقم دیگر به کد پستی قبلی، برای هر مکان اعم از مسکونی، تجاری یا اداری، یک کد منحصر به فرد و یگانه در نظر گرفته شد.

کد پستی ده رقمی کاملا مکان جغرافیایی مورد نظر را مشخص می نماید، بدین شکل که پنج رقم اول محدوده جغرافیایی را مشخص می نماید ، رقم ششم ردیف ساختمان را در محدوده جغرافیایی نشان می دهد و چهار رقم آخر شماره شناسایی مکان مورد نظر در ساختمان را مشخص می کند.

۱. برای ارسال نامه حتی المقدور از پاکتهای استانداردی که در دفا‌تر پستی به فروش می‌رسد استفاده کنید زیرا محل الصاق تمبر و درج آدرس بر روی این پاکت‌ها مشخص شده است.

۲. در صورتی که از پاکت‌های عادی سفید استفاده می‌کنید، گوشه سمت راست بالای پاکت را به الصاق تمبر اختصاص دهید.

۳. گوشه سمت چپ پایین پاکت، محل انجام عملیات پستی است لذا از نوشتن هرگونه مطلبی در این قسمت خودداری کنید.

آدرس پستی چیست

۴. محل درج آدرس گیرنده، قسمت پایین سمت راست پاکت است، آدرس گیرنده را خوانا و دقیق، همراه با نام شهر/ روستای مورد نظر (در صورت لزوم با ذکر نام استان) و کد پستی مخصوص گیرنده در این قسمت بنویسید.

۵. آدرس فرستنده باید در گوشه بالایی سمت چپ پاکت درج گردد. در این مورد نیز آدرس می‌بایست کامل، خوانا، همراه با قید نام شهر و کد پستی منطقه باشد. فرستنده در صورت تمایل می‌تواند، شماره تلفن تماس خود را نیز در این قسمت ذکر کند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی طی عملیات پستی، با وی تماس حاصل شود.

برای دریافت کد پستی کافیست از طریق تلفن همراه یا کامپیوتر مرورگر خود را باز کنید و سایت www.post.ir را باز کنید.

بعد از بازشدن سایت، در وسط صفحه روی گزینه ای با مضمون گواهی کد پستی کلیک کنید.

پس از کلیک بر روی گواهی پستی وارد سایتی خواهید شد که در این صفحه باید روی گزینه کد یاب کلیک کنید تا وارد صفحه جدیدی شوید.  برای ورود به این صفحه کلیک کنید.

در مرحله بعدی باید اطلاعات درخواستی از جمله استان، شهر و منطقه شهرداری را وارد کنید. برای ورود به این صفحه کلیک کنید.

در ادامه با وارد کردن اطلاعات درخواستی سه گزینه فعال می‌شود و از طریق سه روش می‌توانید کد پستی خود را دریافت کنید که عمومی ترین روش، روش جست و جو در ساختمان‌های دارای پلاک است.

پس از کلیک روی جستجو در ساختمان‌های دارای پلاک کادری فعال می‌شود که در ادامه باید در این کادر شماره پلاک منزل و خیابانی که منزل شما در آن واقع است را وارد کنید که با جستجوی اتوماتیک، محله و خیابان‌های اصلی و فرعی را هم به شما نمایش می‌دهد و در این صفحه که شما آدرس را انتخاب می‌کنید گزینه مرحله بعد را انتخاب کنید.

در مرحله بعدی هم اطلاعات ملک شما نمایش داده می‌شود و در ادامه گزینه مرحله بعدی را کلیک کنید.

در این مرحله کافیست روی گزینه دریافت کد پستی کلیک کنید که با انتخاب آن کد پستی شما نمایش داده می‌شود.

آدرس پستی چیست
آدرس پستی چیست
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *