آزمایش غربالگری چیست

آزمایش غربالگری چیست
آزمایش غربالگری چیست

آشنایی با فرایند تخمک‌گذاری و علائم آن کمک می‌کند تا بتوانید با دقت بیشتری زمان تخمک‌گذاری خود را مشخص کنید و زمان‌های مناسب برای باروری را تشخیص…

استفاده از روش‌های کمک‌باروری، مرحلۀ بعدی درمان مشکلات باروری پس از انجام اقدامات اولیه برای درمان ناباروری است. روش‌های کمک‌باروری در ایران بسیار…

فشار خون بالا بعد از هفتۀ ۲۰ بارداری اگر با علائم بیماری‌های دیگری همراه نباشد، می‌تواند نشانۀ بیماری فشار خون حاملگی باشد. کنترل نکردن به موقع…

از زمان شروع بارداری، بدن با ترشح هورمون‌ها، خود را برای یک زایمان طبیعی آماده می‌کند. این هورمون‌ها روی عضلاتی مانند عضلات لگن، کمر و شکم تأثیر می…

بیشتر مادران قادرند تمام شیر مورد نیاز کودک خود را تأمین کنند، اما زمان‌هایی وجود دارد که یا مادران بیش از حد در مورد گرسنگی نوزادشان نگرانند یا…

آزمایش غربالگری چیست

پدر و مادرها معمولاً نمی‌دانند باید انتظار چه چیزی را در پوشک کودکشان داشته باشند. مدفوع نوزاد رنگ‌ها و غلظت‌های متفاوتی دارد که حتی پدر و مادرهای…

حریرهٔ بادام یک غذای کمکی ساده و خوشمزه است که می‌توانید برای کودکتان درست کنید. در این مطلب با طرز تهیهٔ این غذا آشنا شوید….

کلسیم یک مادهٔ معدنی حیاتی و مهم برای سلامت و رشد بدن کودکان است. در این مطلب با اهمیت کلسیم و نقش آن در سلامت کودک، مقدار کلسیم مورد نیاز بچه‌ها،…

هر کودکی با آهنگ و سرعت رشد خودش بزرگ می‌شود. در این مطلب با یک راهنمایی کلی در رابطه با سیر رشد فیزیکی و مهارت‌های حرکتی ظریف در کودکان از دو تا…

یک سرویس بهداشتی، حمام و دستشویی‌ هم می‌تواند یکی از جاهای خطرساز خانه برای کودکان باشد، چون کودکان کوچک کنجکاوند، مهارت حرکتی ضعیفی دارند و سرشان…

زایمان طبیعی گاهی با تزریق بی‌حسی‌ انجام می‌شود. این زایمان‌ها، زایمان بدون درد نامیده می‌شود. در این ویدیو، خانم ناهید خداکرمی، رئیس انجمن علمی…

انواع شیر خشک‌ها از پنج مادۀ اصلی تشکیل شده‌اند که شامل کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین و مواد معدنی است. یک شیر خشک می‌تواند دارای دیگر مواد…

ناهنجاری‌های مادرزادی و بسیاری از اختلالات ژنتیکی می‌تواند در اوایل بارداری با استفاده از تکنیک‌های مختلف تهاجمی و غیرتهاجمی شناسایی شود. آزمایش‌هایی که در سه ماهۀ اول بارداری برای تشخیص نقص‌های مادرزادی جنین انجام می‌شود شامل آزمایش‌های غربالگری و آزمایش تشخیصی است. هدف این آزمایش‌ها تشخیص زودهنگام نقص‌ها و اختلالات کروموزومی و ژنتیکی در جنین است. در این مطلب می‌توانید با جزئیات آزمایش‌های غربالگری و آزمایش تشخیصی در سه ماهۀ اول بارداری بیشتر آشنا شوید.

سونوگرافی NT و آزمایش‌های خون سه ماهۀ اول بارداری که اغلب به طور همزمان انجام می‌شود، غربالگری سه ماهۀ اول بارداری نام دارد. آزمایش‌های غربالگری سه ماهۀ اول معمولاً بین هفته‌های ۱۱ تا ۱۳ انجام می‌شود. غربالگری سه ماهۀ اول این امکان را برای مادر به وجود می‌آورد که هرچه زود‏تر نسبت به مشکلات احتمالی آگاه شود. آزمایش‌های غربالگری تنها ریسک ابتلای جنین به یک اختلال کروموزومی یا ژنتیکی را مشخص می‌کند و به هیچ عنوان به معنی وجود قطعی اختلال نیست. این آزمایش‌ها شامل موارد زیر است:

آزمایش‌های خون سه ماهۀ اول بارداری: در این آزمایش، مقدار دو ماده را در خون اندازه‌گیری می‌کنند؛ بتای آزاد گنادوتروپین جفتی انسان یا hCG و پروتئین A پلاسما؛ PAPP-A، که در دوران بارداری تولید می‌شود. هورمون hCG توسط جفت تولید می‌شود و میزان زیاد آن می‌تواند نشان‌دهندۀ برخی نقص‌های مادرزادی باشد. پروتئین A، پروتئینی است که در خون موجود است و کم بودن میزان آن ممکن است به دلیل برخی نقص‌های مادرزادی باشد.

سونوگرافی NT: در این سونوگرافی، ضخامت پوست ناحیۀ پشت گردن جنین اندازه‌گیری می‌شود. ضخامت غیرطبیعی پوست این ناحیه می‌تواند از نشانه‌های اولیۀ انواع خاصی از نقص‌های مادرزادی مثل سندرم داون باشد. سونوگرافی NT معمولاً همزمان با آزمایش‌های خون اواخر سه ماهۀ اول بارداری انجام می‌شود. درصورتی‌که امکان سونوگرافی NT وجود نداشته باشد، پزشک آزمایش‌های غربالگری یکپارچه را درخواست می‌کند که آزمایش غربالگری سه ماهۀ اول و سه ماه دوم است. آزمایشگاه با بررسی نتیجۀ آزمایش غربالگری، سن شما و جنین و عوامل دیگر، احتمال بروز مشکلات خاصی در جنین را بررسی می‌کند.

نتایج آزمایش غربالگری سه ماهۀ اول، معمولاً فرد را در یکی از گروه‌های پرخطر، خطر متوسط یا کم‌خطر دسته‌بندی می‌کند. اگر فرد در دستۀ پرخطر دسته‌بندی شود، در سریع‌ترین زمان ممکن، آزمایش تشخیصی مانند نمونه‌برداری از پرزهای جفتی؛ CVS، یا آمنیوسنتز برای تشخیص قطعی مشکل توصیه می‌شود. اگر نتیجۀ غربالگری، خطر متوسط را احتمال داده باشد، معمولاً پزشک غربالگری سه ماهۀ دوم یا آزمایش خون نشانگرهای چهارگانه را توصیه می‌کند و نتایج غربالگری سه ماهۀ اول و دوم ملاک عمل پزشک خواهد بود. اگر نتیجۀ غربالگری سه ماهۀ اول کم‌خطر باشد، نیازی به غربالگری سه ماهۀ دوم نخواهد بود. صرف نظر از نتیجۀ مثبت یا منفی غربالگری سه ماهۀ اول، آزمایش آلفافتوپروتئین AFP برای غربالگری نقص‌های لولۀ عصبی جنین و همچنین سونوگرافی آنومالی در هفته‌های ۱۶ تا ۱۸ بارداری برای غربالگری ناهنجاری‌های ساختاری جنین درخواست می‌شود. درصورتی‌که مادر غربالگری سه ماهۀ اول را تا پیش از هفتۀ ۱۳ انجام نداده باشد، پزشک به او غربالگری سه ماهۀ دوم را توصیه خواهد کرد.

درصورتی‌که مادر باردار، ریسک بالایی برای داشتن جنینی با نقص مادرزادی داشته باشد، پزشک با استفاده از آزمایش‌های تشخیصی می‌تواند وجود مشکل را تشخیص دهد. آزمایش‌های تشخیصی از آنجا که نیاز به نمونه‌برداری از سلول‌های جنین دارند، آزمایش‌هایی تهاجمی هستند و در برخی موارد می‌تواند باعث آسیب به جنین شوند. به همین دلیل، پزشک تنها در صورت نیاز، آزمایش تشخیصی را به شما توصیه می‌کند. آزمایش‌های تشخیصی در صورت مثبت بودن، تنها ملاک برای ختم بارداری خواهند بود. آزمایش تشخیصی سه ماهۀ اول، آزمایش CVS به شرح زیر است:

نمونه‌برداری از پرزهای جفتی یا CVS: پزشکان از این آزمایش برای بررسی سلول‌های درون جفت استفاده می‌کنند. آزمایش CVS را می‌توان بین هفته‌های ۱۱ تا ۱۴ بارداری انجام داد. پزشک با وارد کردن یک لولۀ انعطاف‌پذیر و باریک که کاتتر نامیده می‌شود، از واژن به درون رحم یا با وارد کردن سوزنی به درون شکم و رحم، یک نمونه از پرزهای جفتی را برمی‌دارد. از این آزمایش برای تشخیص نقص‌های مادرزادی کروموزومی نظیر سندرم داون یا بیماری‌های خانوادگی مثل کم‌خونی داسی شکل یا فیبروز کیستیک استفاده می‌شود، اما نمی‌توان به کمک این آزمایش، نقص‌های لولۀ عصبی را تشخیص داد.

آمنیوسنتز؛ Amniocentesis، یکی از آزمایش‌‏های تشخیصی قبل از تولد است که پزشک با استفاده از نمونه‌برداری مایع آمنیوتیک شما و آزمایش آن می‌تواند…

نمونه‌برداری از پرزهای جفتی یا CVS، یک آزمایش تشخیصی است که برای تشخیص نقص‌های مادرزادی و اختلالات کروموزومی مانند تریزومی ۱۸ و سندرم داون تجویز می…

آزمایش خون چهارگانه که به آن آزمایش نشانگرهای چهارگانه نیز می‌گویند، بخشی از آزمایش‌های غربالگری برای بررسی احتمال نقص‌های مادرزادی در جنین است که…

تیم و هیئت علمی مادرشو تلاش می‌کند تا تمام مطالب کیفیت بالایی داشته باشد. اما حفظ این کیفیت بدون داشتن نظرات اصلاحی شما کاربر عزیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر ایرادی در مطلب بالا می‌بینید یا فکرمی‌کنید این مقاله مناسب نیست، نظرتان را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

غربالگری‌های دوران بارداری برای مادران باردار، به دلایل متفاوت و برای تشخیص‌های مختلفی انجام می…

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© کلیه حقوق مادی و معنوی متون، گرافیک، تصاویر و ویدیوها و محتویات سایت صرفاً متعلق به شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار می باشد. بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب و بازنشر کامل و بدون جرح و تعدیل) بلامانع است. کليۀ حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

غربالگری توأمان سه ماهه اول

در تست غربالگرى سه ماهه اول باردارى (First Trimester Screening = FTS) دو نوع اندازه ‏گيرى به همراه سن مادر مورد استفاده قرار مى‏گيرد تا ريسك سندرم داون، تريزومى 18 و تريزومى 13 محاسبه شود.

آزمایش غربالگری چیست

در غربالگری سه‌ماهه اول خانم باردار از ابتدای هفته 11 (11W+0D) تا انتهای هفته 13 (13W+6D) برای انجام تست به آزمایشگاه ارجاع می‌شود (بهترین زمان انجام تست در فاصله 12W+0D تا 13W+3D است).

از آنجا که این تست در سه‌ماهه نخست بارداری انجام می‌شود و همزمان مارکرهای بیوشیمیایی و سونوگرافی را در نظر می‌گیرد، غربالگری توأم سه ماهه اول نامیده می‌شود.

این نوع غربالگری مشکلات غربالگری‌های جداگانه بر اساس مارکرهای بیوشیمیایی (PAPP-A و Free βhCG) و مارکر سونوگرافی (NT) را که در گذشته هر یک به تنهایی انجام می‌شدند، رفع می‌کند.

امروزه راهکار ارجح در غربالگری سه ماهه اول این است که با استفاده از روش‌هایی که در آنها حداکثر 2 ساعت پس از خونگیری جواب‌ آزمایش‌های بیوشیمیایی آماده می‌شود و تنها با یک‌بار حضور در کلینیک، ریسک مربوطه برای بیمار تعیین شود.

کلینیک‌های دارای شرایط انجام چنین تست‌هایی را OSCAR و یا ( One- Stop Clinic for Assessment of Risk ) نامیده می‌شوند.

چرا زمان آغاز غربالگری سه ماهه اول هفته یازدهم بارداری است؟

به سه دلیل:

1) آغاز تفاوت معنی دار مدین (= میانه)[3] جامعه جنین‌های نرمال و جنین‌های مبتلا به سندرم داون از هفته 11 بوده و پیش از آن همپوشانی مدین‌های این دو جامعه بالاست.

2) به طور کلی در تمام تست‌های غربالگری، زمانی انجام تست توجیح پذیر است که به دنبال آن یک تست تشخیصی نیز وجود داشته باشد تا بتوان با آن موارد مثبت غربالگری[4] را مورد تأیید قرار داد. 

تست تشخیصی موجود در این مرحله CVS[5] است، اما نمی‌توان زودتر از هفته 11 حاملگی آن را انجام داد زیرا اولاً احتمال سقط جنین بیشتر است و ثانیاً ارتباط معنی‌داری بین انجام این تست پیش از هفته 11 و افزایش بروز یکسری اختلالات جنینی، از جمله اختلالات عضوی عرضی[6]، میکروناتیا[7] (یا کوچک بودن فکین) و کوچک بودن زبان[8]مشاهده شده است.

3) در سونوگرافی NT، گذشته از اندازه‌گیری این مارکر یکسری بررسی‌های دیگر هم از ارگان‌های جنین انجام می‌شود که این بررسی‌ها پیش از 11 هفتگی جنین قابل اعتماد نیستند. از جمله این بررسی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– بررسی اگزومفالوس (فتق نافی):[9] تقریباً در تمامی جنین‌ها بین هفته‌های 8 تا 10 حاملگی فتقی در ناحیه روده مشاهده می‌شود که با ایجاد یک توده هایپراکوژنیک در قاعده ناف، تقریباً تشخیص فتق نافی را غیرممکن می‌سازد.

– بررسی آکرانیا (فقدان جزئی یا کامل جمجمه) و یا آننسفالی (فقدان مغز): برای بررسی این اختلالات باید فرآیند استخوانی‌ شدن[10] جمجمه کامل شده باشد. اما این فرآیند در هفته 11 صورت می‌گیرد و بررسی‌های پیش از هفته 11 در این مورد قابل اعتماد نیستند.

– بررسی قلب: بررسی چهار حفره قلب و شریان‌های بزرگ بعد از هفته 10 حاملگی امکان‌پذیر است.

– بررسی معده و مثانه: این اعضاء 50٪ موارد در هفته 10، 80٪ موارد در هفته 11 و 100٪ موارد در هفته 12 رویت می‌شوند.[4-1]

چرا پایان غربالگری سه ماهه اول در 13W+6Dاست؟

به سه دلیل:

1- در صورتی که جنین دچار اختلالی باشد بیمار فرصت انتخاب روش‌های ختم حاملگی در سه ماهه اول را خواهد داشت.

2- میزان بروز ادم پشت گردن[11] در جنین‌های دارای کروموزوم غیر طبیعی طی هفته‌های 18-14 حاملگی کمتر از میزان بروز آن در هفته های زیر 14 است.

3- میزان موفقیت در اندازه‌گیری NT در زیر 14 هفتگی حدود 100- 98٪ است، در حالی که از هفته 14 به بعد با قرار گرفتن جنین در وضعیت عمودی احتمال موفقیت در اندازه‌گیری NT و به دست آوردن تصویری مناسب به کمتر از 90٪ می‌رسد.[4-1]

آزمایش غربالگری چیست

نوکال ترانس‌لوسنسی:[12] NT، شاخصی از میزان مایع جمع شده در زیر پوست ناحیه گردن جنین است. به عبارت دیگر حداکثر ضخامت منطقه شفاف بین پوست و بافت نرم پوشاننده مهره‌های گردن را NT می گویند.

در 95٪ موارد برای اندازه‌گیری NT می‌توان از روش ترانس ابدومینال[13] استفاده کرد و فقط در مورد زنان چاق باید از روش ترانس واژینال[14]استفاده شود.

از آنجا که در غربالگری سه ماهه اول مارکر NT بیشترین تاثیر را در محاسبه ریسک دارد، از این رو بسیار مهم است که این اندازه‌گیری به همراه اندازه‌گیری CRL[15]توسط سونولوژیست مجرب و با پروتکل یکسان انجام شود تا ریسکی صحیح به دست آید.

برای اطمینان از صحت اندازه گیری NT، ضمیمه کردن عکس استاندارد NT به گزارش سونوگرافی ضروری است. عکس استاندارد NT باید شامل چهار ویژگی زیر باشد:

1- در محدوده CRL قابل قبول تهیه شده باشد. CRL قابل قبول برای اندازه‌گیری NT ، بین 45 الی 84 میلی‌متر است.

2- تصویری که برای اندازه‌گیری NT مورد استفاده قرار می‌گیرد باید شامل نمای نیمرخ[16] از جنین بوده، بطوریکه تیغه بینی و نوک آن دیده شود و بزرگ‌نمایی آن به حدی باشد که فقط قسمت بالای سینه و سر در تصویر دیده شود.

3- در هنگام تهیه عکس گردن جنین باید در حالت نوترال[17] قرار داشته باشد. اگر سر جنین بیش از حد رو به جلو خم شده باشد[18] می‌تواند تا 4/0 میلی‌متر کاهش کاذب، و اگر بیش از حد به سمت عقب خم شده باشد[19] تا 6/0 میلی‌متر افزایش کاذب در اندازه‌گیری NT ایجاد کند.

4- محل قرار گرفتن کالیپرها (نشانگر) برای مشخص کردن محدوده NT در عکس باید به صورت داخل به داخل[20] باشد.

توجه 1: در هنگام اندازه‌گیری NT باید دقت کرد تا پوست جنین با غشاء آمنیون اشتباه گرفته نشود، زیرا هر دو دارای ساختاری غشایی و نازک هستند. به این منظور باید در هنگام اندازه‌گیری NT منتظر حرکت خودبه‌خودی جنین بود تا پوست از غشاء آمنیون دور شود و یا به طور مصنوعی با درخواست از مادر برای سرفه کردن و یا زدن چند ضربه به شکم وی موجب حرکت جنین و دور شدن پوست از غشاء آمنیون شد.

توجه 2: در 10- 5٪ موارد بند ناف به دور گردن می‌پیچد که در این حالت بایدNT در قسمت بالا و پایین بند ناف اندازه‌گیری و میانگین این دو عدد گزارش شود.

توجه 3: طبق توصیه آخرین راهنمای BCPGSP[21] کانادا، مجوز انجام سونوی NT سونولوژیست‌ها باید هر سال تمدید شود و یکی از معیارهای تمدید این مجوز، انجام حداقل تعداد مشخصی سونوی NT در سال است.

میزان NT در اختلالات کروموزومی نظیر سندرم داون و سندرم ترنر افزایش می یابد.

بیشترین افزایش NT در سندرم ترنر (45,XO که معمولاً کروموزوم Xپدری به جنین منتقل نشده و شیوع 1 به 4000 دارد) دیده می‌شود به طوری که مقدار NT تا 8 میلی‌متر بیشتر از مدین جنین‌های نرمال افزایش می‌یابد، حال آن‌که در تریزومی‌های 21، 18 و 13 حداکثر افزایش NT تا 5/2 میلی‌متر بیشتر از مدین جنین‌های نرمال است.

به طور طبیعی میزان NT با افزایش سن جنین افزایش می‌یابد. بر اساس گزارش مطالعات مختلف مدین NT با CRL حدود 45 میلی‌متر، 2/1 میلی‌متر و با CRL حدود 84 میلی‌متر، 1/2 میلی‌متر است.

در بیش از 70% موارد تریزومی 13، 18 و 21 و نزدیک به 85% موارد سندرم ترنر، NT بیشتر از 95 پرسنتایل را دارند.

افزایش NT در سایر اختلالات

1- اختلالات قلبی و اختلالات شریان‌های بزرگ (از هر 33 جنینی که NT آنها بین 2.2  تا 2.8 میلی‌متر است، یک جنین به اختلالات قلبی – عروقی مبتلا است. زمانی که NT بیشتر از 3.5 میلی‌متر باشد این احتمال تا 1 به 16 افزایش می‌یابد).

2- فتق دیافراگماتیک

3- نارسایی ریوی

4- دیسپلازی اسکلتی[22] :  همانطور که می دانیم تجمع مایع در ناحیه پس گردن از سیستم لنفاوی منشاء می گیرد و عروق لنفاوی هم فاقد عضله می باشند و برای حرکت مایع در این عروق نیازمند انقباض و انبساط عضلات دور آن می باشد و از آنجائیکه در دیسپلازی اسکلتی ما فقر حرکتی (و در نتیجه فقدان انقباض و انبساط عضلانی) داریم، این امر باعث اختلال در سیستم درناژ (تخلیه) لنفاوی و در نتیجه تجمع مایع در عروق لنفاوی و در نتیجه تجمع مایع در ناحیه پس گردن می شود، که بصورت افزایش NT خودش را نشان می دهد.

5- عفونت‌های مادرزادی

6- طیف وسیعی از سندرم‌های ژنتیکی (به ویژه آنهایی که سبب کاهش تحرک جنین می‌شوند)

7- اختلالات متابولیکی و هماتولوژیک (مثل آنمی)

8- هایپوپروتئینمی یا کاهش سطح پروتئین خون نوزاد

9- بین 4.5 تا 5 درصد جنین‌های نرمال بدون داشتن هیچ‌گونه مشکل خاصی NT بالا دارند.

سونوگرافى NT همچنين در موارد زير كاربرد دارد:

1- زنده بودن جنين را تأييد می كند.

2- سن باردارى را تأييد مى‏ كند.

3- باردارى‏هاى دوقلو را تشخيص مى‏ دهد.

4- آن دسته از اختلالات هنگام تولد را كه در اين سن باردارى قابل تشخيص هستند، بررسى مى‏ كند.

توجه 1:

در خصوص گزارش تیغه بینی (Nasal Bone = NB) و وارد نمودن آن برای محاسبه خطر در تست های غربالگری سه ماهه اول، باید به این نکته اشاره کرد که در شیوه نامه کشوری غربالگری سندرم دوان و همینطور در سایر مراکز معتبر جهانی، این مارکر جزو مارکرهای غربالگری سه ماهه اول نبوده و با وجودیکه بسیاری از نرم افزارها و حتی نرم افزار مورد استفاده FMF یا Fetal Medicine Foundation برای این مارکر جایگاهی پیش بینی شده است منتها گزارش آن و تاثیر آن در محاسبه ریسک را منوط به داشتن مهارت کافی سونوگرافیست و مدرک مجزای گزارش NB برای سونولوژیست ها نموده است.

توجه 2:

در صورتی که NB در شرایط فوق و با دستگاه با تکنولوژی و وضوح بالا در سونوگرافی سه ماهه اول دیده نشد و سایر مارکرهای سونوگرافیک از جمله NT، خطر پایین داشتند، مجددأ در هفته 15 سونوگرافی بیمار تجدید و در صورت عدم تشکیل استخوان بینی بیمار کاندید انجام تست های تشخیصی مثل آمنیوسنتز می شود.

توجه 3:

طبق پروتکل کشوری دو عکس استاندارد NT و CRL باید ضمیمه ریپورت سونوگرافی NT باشد. در غیر اینصورت سونوی فوق فاقد ارزش است.

توجه 4:

نارسایی دریچه سه لتی (Tricuspid Reguregitation) و ناهنجاری جریان خون در سونوگرافی داپلر در مجرای داکتوس ونوسوس هم احتمال وجود تریزومی ها را افزایش می دهند.

آزمایش خون مادر:

در آزمايش خون مادر سطح دو ماده كه معمولاً در خون تمامى زنان باردار يافت مى‏شود مورد اندازه ‏گيرى قرار مى‏گيرد: PAPP-A، و بتا HCGآزاد.

در باردارى‏هاى توأم با ابتلاء جنين به سندرم داون مقدار دو ماده مزبور تمايل به خروج از مقادير مورد انتظار را نشان مى‏ دهد.

مارکرهای بیوشیمیایی اندازه‌گیری شده در سه ماهه اول

مارکر PAPP-A:

یک گلیکوپروتئین با منشاء جفت می باشد که طی حاملگی افزایش می یابد.

در بعضی از اختلالات کروموزومی این ماده کاهش می یابد و این کاهش در هفته های 10 تا 14 بارداری بیشتر می باشد.

این مارکر یک آنزیم متالوپپتیدازی است که از سلول‌های تروفوبلاستیک جفت به ویژه تروفوبلاست‌های خارج پرزی ترشح می‌شود.

سطح آن در هفته‌های 11 تا 13 با شیبی نسبتاً تند افزایش می‌یابد.

زنان بارداری که سطح PAPP-A آنان در هفته‌های 11 تا 14 بارداری کمتر از میزان مورد انتظار باشد، احتمال ابتلاء جنین آنها به سندرم داون بالاتر است.

این آنزیم با شکستن پروتئین‌های باند شونده به IGF-BP[23] و آزادکردن آن سبب تحریک نقش تهاجمی تروفوبلاست‌ها شده و در نتیجه در لانه‌گزینی جنین نقش مهمی دارد. 

مولکول IGF در تنظیم انتقال گلوکز و اسیدهای آمینه از جفت نقش دارد. از دیگر نقش‌های بیولوژیک IGF آن است که کارکردی مشابه هورمون رشد داشته و در نتیجه در رشد و نمو جنین نیز نقش دارد.

کاهش این مارکر بدون حضور اختلالات کروموزومی در اختلالات ذیل دیده می شود:

– IntraUterine Fetal Death و یا IUFD

– Preterm Delivery

– Preeclampsia

– Gestational Hypertension

– IntraUterine Growth Restriction و یا IUGR

– Sudden abortion

هورمون Free βhCG:

زیر واحد بتای آزاد هورمون hCG است که عمدتاً از سلول‌های تروفوبلاست جفت ترشح می‌شود.

در هفته 9 تا 11 سطح آن به حداکثر خود می رسد و بعد از آن رو به کاهش گذاشته می شود.

سطح Free βhCG خون مادر نظیر سطح hCGدر بارداری‌های توأم با سندرم داون تمایل به افزایش نشان می‌دهد. تغییرات آن در خون مثل هورمون hCGاست یعنی با شیبی تند از هفته دهم رو به کاهش می‌گذارد.

در خون یک زن باردار ما 5 فرم مختلف از مولکولهای وابسته به hCG و یا  hCG-related molecules  می بینیم:

– nonnicked hCG, which represents the active hormone;

یک پیوند پپتیدی در زنجیره بتای hCG وجود دارد که خاصیت استروئیدوژنیکی و یا steroidogenic activity  مولکول hCG وابسته به آن است.

– nicked hCG;

– free α-subunit;

– free β-subunit;

– and the nicked free β subunit

در واقع منشاء تولید free BhCG در خون مادر از سه منبع ذیل می باشد:

1- بطور مستقیم از  trophoblast جفت ترشح شده

2- از تجزیه مولکول hCG در خون و آزاد شدن دو زیر واحد آن ایجاد می شود ( dissociation of hCG into free α- and free β-subunits),

3- در اثر فعالیت آنزیمی ماکروفاژها و یا نوتروفیل ها بر روی مولکولهای hCG ایجاد می شود ( macrophage or neutrophil enzymes nicking the hCG molecule) ایجاد می شود.

در موارد کاهش بدون دلیل آن توام با نرمال بودن سطح سایر مارکرها، هرچند همراهی با عوارض بارداری کمتر از PAPP-A مطرح است.

لیکن در برخی از مطالعات کاهش آن به کمتر از MoM با افزایش خطر Low Birth Weight و سقط (Miscarriage) و در صورت کاهش آن به کمتر از MoM با افزایش خطر از دست دادن ناگهانی جنین قبل از هفته 24 همراه است.

توجه :

در صورت وجود یک Empty Sac در سونوگرافی ، امکان انجام غربالگری بیوشیمیایی خون وجود داشته و تغییری در نتایج آن بوجود نمی آید، ولی در صورتی که یک ساک دوم حاوی جنین مرده (Vanished twin) مشاهده شود ، بدلیل تاثیری که تا چندین هفته روی شاخص های بیوشیمیایی می گذارد، توصیه می شود که فقط بر اساس سن و شاخص سونوگرافیک قضاوت شده و تست های آزمایشگاهی انجام نگردد.

نتايج حاصل از غربالگرى سه ماهه اول

نتايج حاصل از غربالگرى سه ماهه اول به ما مى‏ گويد كه به چه احتمالى باردارى توأم با سندرم داون، تريزومى 18 و يا تريزومى 13 خواهد بود كه در گزارش غربالگرى به آن ريسك ابتلاء گفته می‏شود.

پروتکل پیگیری مادران در غربالگری توأم سه ماهه اول

بر اساس نتیجه تست غربالگری سندرم داون در سه ماهه اول، بیماران در شش گروه قرار می‌گیرند:

1- گروه اسکرین با ریسک خیلی بالا (Very high risk): در صورتیکه ریسک زن باردار بیشتر از 1:50باشد (یعنی در ریسک اعلام شده مخرج کسر از 50 کوچک‌تر باشد)، باید مستقیماً برای انجام تست‌های تشخیصی ارجاع داده شود.2- گروه اسکرین با ریسک بالا (high risk): در صورتیکه ریسک زن باردار بین 1:51 الی 1:250 باشد، کاندید انجام تست NIPT شود.

3- گروه با ریسک بینابینی (Borderline risk): در صورتی که ریسک زن باردار بین 1:251 تا 1:1100 باشد، توصیه می‌شود تا سه ماهه دوم منتظر بماند و تست ترکیبی یا سکوئنشیال را انجام دهد و يا يك تست غربالگری با قدرت تشخيص بالا يعني NIPT (Non Invasive Prenatal test) or cell free DNA انجام شود.

4- گروه اسکرین با ریسک پایین (low risk): در صورتی که نتیجه غربالگری توأم سه ماهه اول کمتر از ریسک تفکیک کننده (1:1100) باشد غربالگری سندرم داون پایان می‌پذیرد و بیمار فقط برای بررسی اختلالات لوله عصبی یا NTDs به منظور اندازه‌گیری آلفا فتوپروتئین و محاسبه AFP MoM در هفته 15 الی 16 حاملگی به آزمایشگاه ارجاع داده می‌شود.5- در صورتی که تنها یافته غیر طبیعی در جنین، وجود NT بالای 3.5 میلی‌متر (یا بیشتر از 99 پرسنتایل با توجه به قد نشسته جنین) قرار بگیرد، باید برای انجام آمنیوسنتز ارجاع داده شود.

6- زنان در هر سنی اگر جنین آنها NT بالای 3/5 میلی‌متر داشته باشد، باید در هفته 20-18 حاملگی برای اکوکاردیوگرافی جنین ارجاع داده شوند.7- طبق توصیه آخرین راهنمای BCPGSP علاوه بر گروه دوم، گروه‌های زیر هم باید تست‌های کامل سکوئنشیال را انجام دهند:

– زنان بالای 35 سال در هنگام زایمان (در چاپ پیشین راهنمای مزبور، سن این گروه زنان بالای 36 سال ذکر شده بود). البته این مسئله در گایدلاین های جدید ، توصیه به انجام تست NIPT می شود.- زنان با بارداری دوقلویی

– زنانی که سابقه‌ای از بچه یا جنین مبتلا به سندرم داون، ادوارد و یا اختلالات لوله عصبی داشته‌اند (و یا والدینی که ناقل هر نوع ترانس‌لوکیشن، دیلیشن، اینزرشن و یا اینورشن باشند که سبب افزایش ریسک داشتن بچه مبتلا به تکامل کروموزمی نامتوازن می گردد).

– زنان بالای 35 سال که سابقه 3 بار یا بیشتر سقط دارند. (در چاپ جدید این راهنما، این گروه حذف شده و در همان گروه اول قرار می گیرند).

– زنانی که HIV مثبت هستند (از آنجائیکه انجام آمنیوسنتز در این گروه از زنان سبب افزایش بالقوه انتقال HIV از مادر به جنین می‌شود بنابراین بهتر است برای کاهش موارد مثبت کاذب تست‌های غربالگری در این گروه از زنان از تست سکوئنشیال استفاده شود).

– زنانی که IVF یا ICSI انجام داده‌‌اند.

توجه: در پروتکل های جدید طبق نظریه مشترک انجمن متخصصین زنان و زایمان آمریکا (ACOG) و انجمن طب مادر – جنین  (AMFM) این چهار گروه انتهایی بهتر است کاندید انجام تست NIPT شوند.8- همینطور در گروه خیلی پر خطر به شرط داشتن شرایط ذیل می توان به جای تست های تشخیص یک تست NIPT پیشنهاد نمود.

پس از غربالگرى سه ماهه اول

نتايج غربالگرى سه ماهه اول به پزشك مى‏گويد كه آيا لازم است تسـت‏هاى تشخيصى نظير آمنيوسنتز براى خانم باردار انجام شود يا خير. اكثر زنان پس از انجام غربالگرى نتايجى دريـافـت مى‏كنند كه بر مبناى آنها نياز به انجام تست‏هاى تشخيصى منتفى است، اما به زنانى كه ريسك سندرم داون، تريزومى 18 و تريزومى 13 آنان بيش از ميزان نرمال باشد، انجام تست‏هاى تشخيصى نظير آمنيوسنتز پيشنهاد مى‏شود.

صرف‏نظر از سن مادر و يا نتايج غربالگرى سه ماهه اول، تصميم به انجام تست‏هاى تشخيصى، تصميمى كاملاً شخصى است.

مزاياى غربالگرى سه ماهه اول

1- انجام غربالگرى دقيق‏تر و زودتر، كه باعث ايجاد آرامش خاطر در بسيارى از زنان مى‏شود.

2- با انجام سونوگرافى NT امكان تشخيص بعضى از اختلالاتِ بارز هنگام تولد وجود دارد.

محدوديت‏هاى غربالگرى سه ماهه اول

1- حدود 5% (1 نفر در هر 20 نفر) از زنانى كه اين غربالگرى روى آنان انجام مى‏شود، به عنوان ريسك بالا مشخص مى‏شوند. اما در عين حال اكثر زنانى كه ريسك آنان بالا است بچه ‏هاى نــرمال بــه دنــيا مى ‏آورند.

2- براى انجام تست‏هاى تشخيصى رايج بايد تا سه ماهه دوم باردارى منتظر ماند.

3- غربالگرى اختلالات لوله عصبى جنين با اين تست قابل انجام نيست و بايد با تست كوآد ماركر در سه ماهه دوم باردارى انجام شود.

توجه:

دو قلویی های مونوکوریون ، مونوزایگوت بوده ولی دی کوریون ها می توانند مونوزایگوت و یا دی زایگوت باشند. لذا در حالت مونوکوریونی قدرت تشخیص بالاتر است و نرم افزار غربالگری یک ریسک را برای هر دو جنین محاسبه می کند. در دی کوریون اگر یکی از جنین ها مبتلا باشد روی شاخص های بیوشیمیایی جنین دیگر هم تاثیر می گذارد و به همین دلیل فاکتورهای سونوگرافیک کمک بیشتری می نمایند.

اختلالات هنگام تولد

اختلالات هنگام تولد اختلالاتى هستند كه نوزاد با آنها متولد مى‏شود. مثال‏هايى از اختلالات هنگام تولد شامل باز بودن لوله عصبى، اختلالات قلبى و بيمارى لب‌شكرى است. تمامى زنان صرف‌نظر از سن آنان و سابقه فاميلى و باردارى‏هاى قبلى به احتمال 2% تا 3% صاحب فرزندى مبتلا به اختلالات هنگام تولد مى‏ شوند.

انجام سونوگرافى در فاصله هفته‏ هاى 18 تا 20 باردارى كه به تمامى زنان باردار توصيه مى ‏شود، براى بررسى دقيق‏تر اختلالات هنگام تولد و روند تكامل جنين صورت مى‏ گيرد.

سلام من در هفته 12 سونو وغربالگری رو انجام دادم cRl:51.3mm NT:0.10 PAPp_A7.20ug/mL freeB_hcG52.20ng/mL Age رياRiri1:937 FinalRisk 1:1070 Prior: 16970 FinalRisk 1:99000والان هفته 15 غربالگری دوم دادم ولی دکترم چیزی از ازمایش بهم نگفت میشه بگین آیا این سندرم داون رو نشون میده

سوال:
سلام. من ۳۴ سالمه و غربالگری اول رو در هفته ۱۲ انجام دادم با این نتایج :
(T21 (1:10800
(T13 (

جواب:
با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده کم خطر بوده و فقط برای رد اختلالات طناب عصبی و شکمی در هفته 15 یک AFP با محاسبه MoM و یک آنومالی اسکن در هفته 18 تا 20 برای رد اختلالات ساختاری جنین انجام دهید.

سوال:
من اون چیزی که مشاهده میکنم رو براتون مینویسم چون نمیدونم کدوم لازمه همه رو براتون درج میکنم الان final risk 1:332 age 1:753 اینها برای ds بود و برای t18/13 پایینش نوشته prior 1:5440 final risk 1:99000 و خیلی خیلی ممنون از لطفتون اگر بازهم اطلاعاتی نیاز هست به شما بدم

جواب:
با توجه به ریسک بینابینی برای سندروم داون : توجه داشته باشید در صورتی که ریسک زن باردار بین 1:51 تا 1:1100 باشد، جزو گروه با ریسک بینابینی (Borderline risk) می باشد . بنابراین ریسک شما در محدوده بینابین است و توصیه ای که ما به این گروه می کنیم ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%) نگران نباشید ریسک های تست غربالگری به معنای مشکل دار بودن جنین نیست بلکه صرفا جهت اطمینان از سلامت جنین و بررسی بیشتر انجام می شود

سوال:
سلام وقت شما بخیر من 31سالمه و ازمایش من به این صورت است
crl 58.99mm
nt 1.72mm 1.27mom
papp_a result 1960.00 mlu/l Mom 0.62
free b_hcg result 96.0iu/l Mom 2.36
lcinical results at term age 1.752 final risk 1.332 prior 1.5440 final risk 1.99000

جواب:
final risk کدام مورد 1/332 است ؟

سوال:
سلام ۳۰سالمه بارداری سومم هست یک سقط به دلیل عدم تشکیل قلب داشتم.۱۳هفته و ۴روزم هست .ازمایش وسونوغربالگریم اینه crl:53 , nt:1.38. Pappa,a mom 0/23, free b-hcg mom1/45هست.ریسک سندرم داون رو برام زده ۱به۱۱۷.دارم از نگرانی میفتم.شما راهنماییم کنید

جواب:
نگران نباشید ریسک های تست غربالگری به معنای مشکل دار بودن جنین نیست بلکه صرفا جهت اطمینان از سلامت جنین و بررسی بیشتر انجام می شود. با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر است که باید بررسی ها بیشتر صورت بگیرد . در صورتیکه ریسک زن باردار بین 1:51 الی 1:250 باشد، کاندید انجام تست NIPT و یا در صورت صلاحدید پزشک آمنیوسنتز شود.

سوال:
سلام خسته نباشید من ۲۹ سالمه در۱۲ هفته و۱ روز سونوگرافی انجام دادم
CRL 54mm و NT 1,5 mm بود
PAPP-A 0.62 MOM
FBHCG 1.35 MOM
TRISOMY 21 1:916
TRISOMY 18 1:30000
TRISOMY 13 1:30000
لطفا راهنمایی کنید

جواب:
با توجه به ریسک بینابینی برای سندروم داون : توجه داشته باشید در صورتی که ریسک زن باردار بین 1:51 تا 1:1100 باشد، جزو گروه با ریسک بینابینی (Borderline risk) می باشد . بنابراین ریسک شما در محدوده بینابین است و توصیه ای که ما به این گروه می کنیم ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%) نگران نباشید ریسک های تست غربالگری به معنای مشکل دار بودن جنین نیست بلکه صرفا جهت اطمینان از سلامت جنین و بررسی بیشتر انجام می شود

سوال:
با سلام خانم بنده ٢٢ سالشه وزنش ٥٤ اولين بارداريشه هفته ١٢ نتيجه تست غربالگريش
Crl 52/8
Nt1/92 1/76mom
Papp-a 12/20
Free-Bhcg 48/30
Ds final risk 1:341
18/13 final risk1:99000 T

جواب:
با توجه به ریسک بینابینی برای سندروم داون : توجه داشته باشید در صورتی که ریسک زن باردار بین 1:51 تا 1:1100 باشد، جزو گروه با ریسک بینابینی (Borderline risk) می باشد . بنابراین ریسک شما در محدوده بینابین است و توصیه ای که ما به این گروه می کنیم ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%) نگران نباشید ریسک های تست غربالگری به معنای مشکل دار بودن جنین نیست بلکه صرفا جهت اطمینان از سلامت جنین و بررسی بیشتر انجام می شود

سوال:
سلام روزتون بخیر سوال من اینه که اگر در غربالگری مشکلی برای جنین تشخیص داده بشه، حالا هر نوع مشکلی، آیا درمان هم داره یا نهایت توصیه به سقط میشه؟

جواب:
همانطور که از اسمش مشخص است غربالگری تست تشخیصی نمی باشد و اگر ریسکی مطرح می شود به معنی این نمی باشد که جنین مبتلا است بلکه به معنای این است که باید بررسی بیشتر با تست های دقیق تر صورت بگیرد تا با اطمینان بشود راجب سلامت جنین اظهار نظر کرد.

سوال:
با سلام من 34سال دارم وسن بارداریم 13هفته وسه روز بود که ازمایش غربالگری انجام دادم که تریزومی21:1:604
تریزومی18:1:30000
تریزومی13:1:30000
نشون داده ودکتربهم گفته که درهفته ی 16دهم دوباره ازمایش انجام بدم نگران هستم ونه ماه پیش یعنی بارداری قبلیم دخترم روبدنیا اوردم وازمایشش مشکلی نداشته ممنون میشم منو زنگرانی دربیارید لطفا راهنماییم بفرمایید

جواب:
با توجه به ریسک بینابینی برای سندروم داون : توجه داشته باشید در صورتی که ریسک زن باردار بین 1:51 تا 1:1100 باشد، جزو گروه با ریسک بینابینی (Borderline risk) می باشد . بنابراین ریسک شما در محدوده بینابین است و توصیه ای که ما به این گروه می کنیم ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%) نگران نباشید ریسک های تست غربالگری به معنای مشکل دار بودن جنین نیست بلکه صرفا جهت اطمینان از سلامت جنین و بررسی بیشتر انجام می شود

سوال:
سلام
غربالگری دوم رو انجام دادم لطفا راهنمایی بفرمائید.
trisomy 21: 1:5150
trisomy 18:

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٠٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است. – فقط يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد. فقط دقت شود سونولوژیست بايد مدرك FMF برای انجام سونوي آنومالي اسكن را داشته باشد.

سوال:
سلام من 34 ساله هستم و بارداری اولم هست. جواب سونوی NT من در هفته 13 و روز 5 ام به این صورت است. CRL:78.5 و NT:3.17، تیغه ی بینی هم مشاهده شده است. میشه منو راهنمایی کنید. ممنونم.

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و کاندید انجام آمنیوسنتز هستید.

سوال:
با سلام همسر بنده 30 سالشه و بارداری سوم هست تو بارداری دوم t21 رو زده 1:17966 ولی الان تو باردار سوم همون فاکتور رو زده 1:1550 ممنون میشم توضیح بدین

جواب:
این ریسک ها نتیجه تمام ریسک های در نظر گرفته در غربالگری مرحله اول است که اگر در صورتی که نتیجه غربالگری توأم سه ماهه اول کمتر از ریسک تفکیک کننده (1:1100) باشد غربالگری سندرم داون پایان می‌پذیرد و بیمار فقط برای بررسی اختلالات لوله عصبی یا NTDs به منظور اندازه‌گیری آلفا فتوپروتئین و محاسبه AFP MoM در هفته 15 الی 16 حاملگی به آزمایشگاه ارجاع داده می‌شود.

سوال:
سلام
جواب سه ماهه اول بارداری با سن 29سال به شرح زیر است :
trisomy:18/13
Down Syndrome:Screen positive
Nt:1.25mm. 0.97mom
Papp-A-0.65miu/ml-MoM=0.17
Free B-hCG-77.90iu/L
MoM=2.16
و مقدار ریسک DS=1:16
ممنون میشم آزمایش رو بگید وضعیتش چطوره

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود: 1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%) 2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از: ‎ ‎ ‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ – زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند، ‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند، ‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎ ‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد، ‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند، ‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏ ‏ – زنانی که جفت پایین دارند، ‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند، – زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد، ‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از: 1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏ ‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎ ‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سوال:
سلام خسته نباشید.
من تو سن ۱۲ هفته و ۱ روز رفتم آزمایش nt رو انجام دادم
ریسک تریزومی۲۱ رو زده ۱:۲۶۳۰
تریزومی ۱۸ رو زده ۱:۳۰۰۰۰
تریزومی ۱۳ رو زده ۱:۳۰۰۰۰
CRL:60 mm
NT:1.61mm
PAPP_A: 1.73 MoM
free B_hCG: 2.72MoM
دکتر گفته PAPP_A و free B_hCG یه مقدار بالاست
برام تو هفته ۱۵ و نیم یه آزمایش نوشته
آیا این خطر ناکه؟؟
ممنون

جواب:
خیر ، فقط بهتر است که سه ماهه دوم هم چک شود که ببینیم آیا هورمونها به همانصورت بالا هستند و یا نرمال شده اند و فقط یک افزایش گذرای این مارکرها مشاهده شده است.

سوال:
سلام هزینه ی آزمایش غربالگری اول و دوم چقدر میشه ؟

جواب:
با شماره تلفن آزمایشگاه نیلو :88208442 تماس بگیرید.

سوال:
با سلام در تاریخ ۵ مهر یعنی سن جنین ۱۳ هفته و یک روز بود crl 70 و nt هم ۲.۷۴ اعلام شد که low risk ولی با توجه به اینکه سن خودم ۳۷ سال است و nipt دادم که شکست خورد و من از ده روز قبلش قرص آسپرین مصرف کردم چقدر روی شکست تاثیر دارد؟؟و الان حدود ۱۷ هفته هستم شما تست مجدد nipt توصیه میکنید یا امینوسنتز انجام شود خیلی نگران سلامت جنین هستم که سالمه یا نه لطفا راهنمایی کنید ممنون

جواب:
بله عدد NT شما 95 پرسنتایل و کاندید انجام NIPT می باشید.
بعضی از ترکیبات ضد انعقادی (نظیر Enoxaparin، آسپرین و یا هپارین) با کاهش سطح Fetal Fraction باعث عدم نتیجه در تست NIPT می شود و احتمال اینکه تست جواب ندهد زیاد است و در اینصورت آزمایشگاه به شما ریپورتی نمی دهد.
باید طبق صلاحدید پزشکتان تصمیم بگیرید و در نظر داشته باشید که NIPT تست غربالگری با قدرت تشخیص بالای 99.0% و آمنیوسنتز تست تشخیصی با قدرت تشخیص بالای 99.5% می باشد لذا آمنیوسنتز دقیق تر ولی با احتمال 1 درصد سقط می باشد.

سوال:
سلام من ریسک سندرم داون 1:102 شده nt:2.7اطفا راهنماییم کنید بچه ام مشکل خاصی داره در گزارش زنتیک اومد ریسک سندرم داون مثبت

جواب:
جواب آزمایشتان یعنی نیاز به بررسی بیشتر دارد تا ازسلامت جنین اطمینان حاصل شود و گروه اسکرین با ریسک بالا (high risk): در صورتیکه ریسک زن باردار بین 1:51 الی 1:250 باشد، کاندید انجام تست NIPT شود.

سوال:
سلام وقت بخیر من ۳۰ سالمه آزمایش و سونو غربالگری انجام دادم در سونو crl:54 mm و nt:1/5 آزمایش مقدار papp_a:0/33 mom و Bhcg:1/25 mom در مورد ریسک سندروم ها تریزومی ۱۳ و۱۸ اسکرین نگاتیو نوشته شده و سندروم داون ریسک بینابینی ۱:۲۳۲ خیلی نگرانم میشه در مورد اعداد و ارقام توضیح بدید چه قدر خطرناکن ؟ چرا مقدار papp_p انقدر پایینه؟

جواب:
NT در محدوده نرمال است ولی با توجه به ریسک بینابینی برای سندروم داون :
توجه داشته باشید در صورتی که ریسک زن باردار بین 1:51 تا 1:1100 باشد، جزو گروه با ریسک بینابینی (Borderline risk) می باشد . بنابراین ریسک شما در محدوده بینابین است و توصیه ای که ما به این گروه می کنیم ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)
2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)
نگران نباشید ریسک های تست غربالگری به معنای مشکل دار بودن جنین نیست بلکه صرفا جهت اطمینان از سلامت جنین و بررسی بیشتر انجام می شود.
عدد MOM برای PAPp-a برای ما مهم است . نگران نباشید.

سوال:
سلام وقت بخیر من ۳۰ سالمه آزمایش و سونو غربالگری انجام دادم در سونو crl:54 mm و nt:1/5 آزمایش مقدار papp_a:0/33 mom و Bhcg:1/25 mom در مورد ریسک سندروم ها تریزومی ۱۳ و۱۸ اسکرین نگاتیو نوشته شده و سندروم داون ریسک بینابینی ۱:۲۳۲ خیلی نگرانم میشه در مورد اعداد و ارقام توضیح بدید چه قدر خطرناکن ؟ چرا مقدار papp_p انقدر پایینه؟

جواب:
سوالتون جواب داده شده است.

سوال:
وقت بخیر برای انجام ازمایش غربالگری باید از قبل وقت بگیریم؟؟

جواب:
خیر ولی با شماره آزمایشگاه نیلو تماس بگیرید و بپرسید.88208442

سوال:
با سلام و خسته نباشید
نتایج غربالگری سه ماهه اول CRL:70.4 و NT: 1.91 و همچنین DS= 1:90 است، این نتایج چگونه تفسیر می‌شود و ریسک سندورم داون چقدر است؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود: 1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%) 2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از: ‎ ‎ ‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ – زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند، ‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند، ‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎ ‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد، ‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند، ‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏ ‏ – زنانی که جفت پایین دارند، ‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند، – زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد، ‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از: 1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏ ‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎ ‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سوال:
سلام من تست غربالگری ریسک داون ۱in ۵۴۰زده ایا نرمال یا خطری هست چون دکترم یه ازمایش دیگه در هفته پانزده نوشته خیلی نگرانم .ممنون از راهنماییتون

جواب:
نگران نباشید این تست ها برای بررسی بیشتر می باشد و اطمینان خاطر از سلامت جنین. در ارتباط با ریسک هایتان ، در صورتی که ریسک زن باردار بین 1:51 تا 1:1100 باشد، جزو گروه با ریسک بینابینی (Borderline risk) می باشد . بنابراین ریسک شما در محدوده بینابین است نه پرخطر. و توصیه ای که ما به این گروه می کنیم ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)
2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سوال:
سلام وقتتون بخیر.27 سالمه وبارداری اولمه.من هفته 12 بارداریم سونو انجام دادم. nt :3 وcrl :58 و گفتن تیغه بینی قابل مشاهده هست.هنوز جواب ازمایش خون نیومده.ولی چون سابقه سندروم داون در خانواده داشتیم امنیوسنتز رو توصیه کردن.واقعن دچار استرس و نگرانی شدید شدم چون خواهر کوچکم داون داشته وتجربه این درد رو در خانواده داریم.لطفن راهنماییم کنین.

جواب:
اگر عدد NT 99 پرسنتایل باشد بیمار کاندید تست های تشخیصی از جمله آمنیوسنتز می باشد

سوال:
سلام وقتتون بخیر.27 سالمه وبارداری اولمه.من هفته 12 بارداریم سونو انجام دادم. nt :3 وcrl :58 و گفتن تیغه بینی قابل مشاهده هست.هنوز جواب ازمایش خون نیومده.ولی چون سابقه سندروم داون در خانواده داشتیم امنیوسنتز رو توصیه کردن.واقعن دچار استرس و نگرانی شدید شدم چون خواهر کوچکم داون داشته وتجربه این درد رو در خانواده داریم.لطفن راهنماییم کنین.

جواب:
عددNT معادل 99 Percentile می باشد. لذا جهت بررسی بیشتر دقیق تر کاندید انجام تست آمنیوسنتز می باشید. اگر جنینی عدد NT اش 99 percentile باشد متر باشد احتمال اینکه یک بچه سالم بدنیا آورد ، 93% بوده و احتمال اینکه این بچه مشکلات کروموزومی داشته باشد3.5% می باشد.
اگر این جنین کاریوتایپ نرمال داشته باشد احتمال مرگ 1% ، احتمال وجود مشکلات ساختاری عمده 2.5% و احتمال مشکلات قلبی و عروقی 0.5%می باشد.

سوال:
سلام جواب آزمایش غربالگری سه ماهه اول Nt1.90وcrl52.5میباشد اگرجوا بدید ممنون میشم آیا خطری دارد

جواب:
عدد NT شما نرمال و در محدوده 70percentile می باشد.

سوال:
با سلام . ۳۷ ساله هستم و بارداری اولم هست ،در هفته ی ۲۰ بارداری هستم ، در غربالگری سه ماهه اول سونوگرافی انجام دادم nt:1/40 و crl:53/86 و تیغه بینی (۳٫۸۰) و آزمایش غربالگری تریزومی ۲۱ (۱:۵۸۴۰ ) و تریزومی ۱۸ ( ۱:۳۰۰۰۰ ) و تریزومی ۱۳ (۱:۳۰۰۰۰ ) بود .
در غربالگری سه ماهه دوم در سونوگرافی همه چی نرمال بود و تیغه ی بینی هم (۷٫۵) بود ، در آزمایش سه ماهه دوم همه چیز نرمال بود جز تریزومی ۲۱ که ( ۱:۳۲ ) مثبت زده بود. ولی یک برگه ی سوم هم بود که گفتند این نتیجه ترکیب آزمایش اول و دوم است که تریزومی ۲۱ را ( ۱:۸۵۴ ) زده بود و گفتند مشکلی ندارد و برگه ی سوم مهم است و جواب نهایی است ،ولی پیشنهاد آمینوسنتز در برگه دوم داده شده بود ، ولی گفتند این عدد با توجه به سن مادر زده شده است.
با توجه به تفاوت خیلی زیادعدد بین آزمایش سه ماهه اول و دوم و شُک و استرس شدیدی که به خودم وارد شده بود و ترسی که از آمینوسنتز داشتم با مشورت پزشک آزمایش nipt انجام دادم و در آزمایش nipt خداروشکر همه چیز نرمال بود . با توجه به اینکه با انجام این آزمایش و ترکیب آزمایش اول و دوم که نرمال بوده باز هم جای نگرانی به خاطر مثبت زدن آزمایش دوم وجود دارد ؟باتوجه به انجام دادن nipt باز هم نگرانی ام به خاطر جواب آزمایش دوم کم نشده است.

جواب:
NIPT درست است که تست غربالگری می باشئ ولی 99 درصد قدرت تشخیص دارد و دقت آن از غربالگری دوم بیشتر است لذا به جواب آن 99% اطمینان کنین که جنین سالم است ولی خوب اگر جواب با اطمینان نزدیک به صد در صد می خواهید باید آمنیوسنتز بدهید.

سوال:
سلام
خسته نباشید
من IVF انجام دادم
هفته 12w و ۱روز غربالگری انجام دادم
نتیجه آن CRL:56
و NT:2.12 می‌باشد
سن من ۳۴ سال می‌باشد
آیا در محدوده خطرناکی هست.
ممنون

جواب:
NT شما طبق CRL مذکور 85 Percentile و در محدوده نرمال می باشد.

سوال:
سلام خسته نباشيد. من ٣٠ سال دارم باردارى اولم هستش در هفته ١١ و ٦ روز آزمايش غربالگرى اول رو انجام دادم نتيجه آزمايش: papp: 0.46 / free b-hcg: 1.85
Down syndrome : low risk
Trisomy18/13: low risk
Final risk: 1:654
با توجه به نتيجه لازمه آزمايش سل فرى انجام بدم؟؟؟ ممنونم از راهنماييتون.

جواب:
نگران نباشید جهت بررسی بیشتر و اطمینان از سلامت جنین توصیه هایی صورت می گیرد.با توجه به ریسک فاینال موارد زیر توصیه می شود:
.با قدرت اطمینان 85% ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:
1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)
1- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سوال:
سلام 2.3 nt هست و69 crl آیا نرمال

جواب:
در محدوده نرمال می باشید.

سوال:
سلام.من ۳۳ ساله هستم.بارداری اول.غربالگری ۳ ماهه اول نرمال بوده(NT:1.6mm,NB: visible), در آزمایش خون PAPP_A :3.0 وFree beta Hcg:55 است.ازمایش خون در هفته ۱۳ و دو روز انجام دادم.ممنون میشم من راهنمایی کنید

جواب:
نگران نباشید.NT در محدوده نرمال می باشد . ریسک سندروم ها را برایم بنویسید تا دقیق تر راهنماییتان کنم .

سوال:
سلام میخواستم بپرسم من اگه هفته ۱۳ و ۵ روز برای غربالگری اول برم امکان تشخیص جنسیت جنین چند درصده؟

جواب:
در ازمایش های غربالگری تعیین جنسیت صورت نمی گیرد.

سوال:
سلام
من درهفته ۱۳ بارداری هستم و۱۲ بارداری سونو nt دادم
Crl=5.6
Nt=3.1
Pappa=18.0
Freebhcg=31.2
هستش ازمایشcvsهم دادم ولی جوابش ی ۲۰ روز دیگه اماده میشه
میشه لطفا بگین بچه ام مشکلی داره ؟؟؟؟

جواب:
نگران نباشید . و بدانید این تست ها برای بررسی بیشتر و اطمینان خاطر از سلامت جنین است . عدد NT شما براساس CRL مذکور 99percentile می باششد
اگر جنینی عدد NT اش بین 95-99 percentile باشد. احتمال اینکه یک بچه سالم بدنیا آورد ،93% بوده و احتمال اینکه این بچه مشکلات کروموزومی داشته باشد 3.5% می باشد.
اگر این جنین کاریوتایپ نرمال داشته باشد احتمال مرگ 1 % ، احتمال وجود مشکلات ساختاری عمده 2.5% و احتمال مشکلات قلبی و عروقی 0.5%می باشد. بنابرای نگران نباشید 93 درصد احتمال دارد بچه سالم باشد و هیچ مشکلی نباشد.

سوال:
سلام ۳۵ سال دارم بارداری سوم هفته ۱۴ بارداری NT:2.20وCRL:68.8است.
وDS1:250 است میخاستم ببینم احتیاج ب آمنیوسنتزدارم یانه لطفامنوازنگرانی دربیارین..

جواب:
NT در محدوده نرمال است. ولی با توجه به ریسک سندروم داون با قدرت اطمینان 85% ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود: 1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سوال:
سلام وثت بخیر
ببخشید ریسک سندروم 1:532 به چه معنی هست؟
ممنون

جواب:
جواب: نگران نباشید.با قدرت اطمینان 85% ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود: 1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سوال:
سلام من هفته چهاردهم بارداری هستم MT2.3هستش میخواستم بدونم چه خطری داره

جواب:
منظورتان NT است؟
اگر منظور NT است در رنج نرمال است ولی برای بررسی دقیق تر نیاز است عدد CRL را هم برایمان ارسال کنید.

سوال:
سلام. من 43 ساله هستم و سونوی NT و آزمایش Cellferi DNA رو همزمان در یک روز انجام دادم. عدد NT مساوی 1.43 و ریسک تریزومی 21 در آزمایش نیفتی 1:159 با بک گراند ریسک 1:30 بود.(ریسک دو تریزومی 18 و 13 مساوی 1:1000000 بود) با وجود اینکه در مورد سندروم داون Low risk نوشته شده است میخواستم بدونم از نظر شما به این نتیجه اکتفا کنم یا اینکه تست تشخیصی آمنیوسنتز را انجام بدهم؟ باتشکر

جواب:
کات آف ریسک تری زومی 1:150 می باشد و البته در بعضی از آزمایشگاه ها نیز 1:100 با توجه به اینکه خیلی نزدیک به محدوده مرزی یا کات آف می باشید و این تست محدوده میانه مشخص نمی کند توصیه می شود که یک مشاوره ژنتیک انجام شود و در صورت صلاحدید پزشک جهت اطمینان خاطر آمنیوسنتز انجام شود.

سوال:
سلام ریسک سندروم 1:1500 هس اگر اشتباه نکنم

جواب:
این ریسک با قدرت تشخیص 85% در محدوده کم خطر می باشد.

سول:
سلام وقت بخیر
نتایج غربالگری سه ماهه اول ما اینچنین است:
pappa=2890.00
pappa=1.08 mom
bhcg=1.46 mom
bhcg=46.30
crl=69.0
nt=1.65
لطف بفرمایید تفسیر کنید
تشکر

جواب:
عدد NT با CRL مذکور ، 40 percentile می باشد که در محدوده نرمال است. برای راهنمایی دقیق تر ریسک سندروم ها را برایم بنویسید.

سوال:
سلام من ۳۳ سالمه بارم اول سقط داشتم دکتر گفت از هفته ۵ به بعد رشدش متوقف شده بود . الان در هفته ۱۲ هستم آزمایش سونو خیلی خوب بود اما آزمایش خون میگه مثبت شده. نمیدونم چیکار کنم لطفا راهنمتیی کنیدNt:1.50 crl:52.0mom:1.39 Pappa:result:8.90mom:0.55 Free b_ hcg : result:96.00 mom: 3.95

جواب:
نگران نباشید NT در محدوده نرمال است ولی برای راهنمایی دقیق تر نیاز است که ریسک سندروم هارا برایم بنویسید.

سوال:
سلام وقت بخیر 34/5 ساله هستم. غربالگری در هفته 12 هفته و سه روز nt:1/55, CRL:59MM و FBHCG:1/43MOMو PAPP-A:0.36MOM و T18:1:30000, Tو T13 : 1:30000,و T21: 1:236 هست خیلی نگرانم لطفا راهنماییم کنین؟

جواب:
نگران نباشید. NT شما در محدوده نرمال بوده ولی با توجه به ریسک سندروم داون با قدرت اطمینان 85% ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار باید برایتان توصیه شود: 1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 3- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سوال:
با سلام ان تی خانم من 2.4هست ودر ازمایش خون 1.170 هستش آیا نگران کننده است لطفا راهنمایی کنید

جواب:
عدد NT در محدوده نرمال است ولی برای بررسی دقیق تر نیز است که CRL برایمان بفرستید.
1.170 مشخص کنید مربوط به چه تستی می باشد؟

سوال:
باسلام من 35 ساله در هفته 12وسه روز سونوntانجام دادم که nt:2,1و سوال:
nb:peesentوcrl:62بود در آزمایش. غربالگری مرحله اول هم ریسک T21,18,13رو زده lowریسک سندروم داون 1 به 8590 و ریسک t13,18رو 1 به 40000زده باتوجه به سقطی که چند ماه پیش داشتم دکتر برام nipt درخواست داده که جوابش خیلی دیر آماده میشه بنظر شما ممکنه با این تفاسیر جواب nipt بد بشه خیلی نگرانم ..لطفا راهنماییم کنید

جواب:
با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده کم خطر بوده و فقط برای رد اختلالات طناب عصبی و شکمی در هفته 15 یک AFP با محاسبه MoM و یک آنومالی اسکن در هفته 18 تا 20 برای رد اختلالات ساختاری جنین انجام دهید.
NIPT طبق صلاحدید پزشک توصیه شده و دلیلی بر مشکوک بودن به جواب نمی باشد و صرفا جهت بررسی بیشتر و اطمینان خاطر است.
از آنجا که این تست در سه‌ماهه نخست بارداری انجام می‌شود و همزمان مارکرهای بیوشیمیایی و سونوگرافی را در نظر می‌گیرد خیلی جواب آن ارزشمند و قابل استناد است لذا نگران نباشید به احتمال 85 % سالم است.

سوال:
سلام و وقت بخیر.من ۲۵سال و ۴ماهمه.و ۶۴کیلو وزنمه.هفته ۱۳ بارداری آزمایش و سونو مرحله اول رو دادم و الان در هفته۱۵ هستم.نتایج به این صورت بود:CRL:67.0mm/NB:PRESENT/NT:2.40mmبا 1.85mon و نتایج آزمایش:PAPP-A:4.2mIU/ml& fre B-hCG:32.30 ng/ml که هر دو با 1.06mom نوشته شده.برای سندروم داون و تریزومی ۱۸/۱۳ هم negativeنوشته شده.لطفا راهنمایی کنین و این که آیا لازمه آزمایش AFP(mom) رو انجام بدم.ممنون از راهنمایی تون.یا حق

جواب:
بله. با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده کم خطر بوده و فقط برای رد اختلالات طناب عصبی و شکمی در هفته 15 یک AFP با محاسبه MoM و یک آنومالی اسکن در هفته 18 تا 20 برای رد اختلالات ساختاری جنین انجام دهید.

سوال:
سلام دکتر خسته نباشید

سن واقعی 29.7 سال

T21: 1:1500
T18 & T19:

جواب:
با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده کم خطر بوده و فقط برای رد اختلالات طناب عصبی و شکمی در هفته 15 یک AFP با محاسبه MoM و یک آنومالی اسکن در هفته 18 تا 20 برای رد اختلالات ساختاری جنین انجام دهید.

سوال:
سلام. اگه میشه راهنماییم کنید خیلی استرس دارم.55 /nt2هست it1/97هست. Bladder length5/11هست. طول کانال سرویکس 37/57هست. FreeB42.0/2-200هست. Papp-A1.87/0.3-10هست. .خواهش میکنم زودتر جواب بدید خیلی نگرانم

جواب:
NT در محدوده نرمال است. جهت بررسی دقیق تر نیاز است که ریسک سندروم ها را برایم بنویسید.

سوال:
سلام.وقت بخیر.ممنون میشم نتیجه غرباگری من رو تفسیر کنید.
papp-a 1300.00miu/l mom 0.53
free b-hcg 156.0 mom 4.06
nt 1.40 mom 1.05
crl 57.6
trisomy 18/13 low risk
نگران کننده است؟
ضمنا من 30 سالمه و بارداری دوم.بچه اولم دختر است و الحمدلله سالم.ضمنا تو سونوگرافی غربالگری دکتر گفت بچه الحمدلله خیلی شیطون و بازیگوشهو همه چی عالیه.ممنون میشم راهنمایی کنید.

جواب:
نگران نباشید . NT در محدوده نرمال و از لحاظ تری زومی 18 و 13 نیز در محدوده کم خطر هستید. ریسک تری زومی 21 را هم بنویسید تا دقیق تر راهنماییتان کنم.

سوال:
سلام خسته نباشید
۲۳ساله هستم ntمن در ۱۳هفته و ۵روز برابر ۲.۹ بوده
در آزمایش اول و دوم هم screen negative نوشته
ولی دکترم برام سلفری نوشته نگران کننده س؟
ریسک سندروم داون تو آزمایش دوم ۱:۴۵۰ است

جواب:
نگران نباشید.
NT شما در محدوده نرمال بوده ولی با توجه به ریسک سندروم داون با قدرت اطمینان 85% ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار باید برایتان توصیه شود:
1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)
3- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

نگران نباشید و توجه داشته باشید که تجویز تست NIPT به جهت بررسی بیشتر و دقیق تر و اطمینان خاطر از سلامت جنین می باشد .

سوال:
CRL:67.2
ریسک سندروم داون:1:1500

NT:2.40

گفته بودید که ریسک سندروم داون و CRLرو براتون بنویسم سن 31سال است و در هفته سیزدهم بارداری است آیا مشکلی وجود دارد؟

باتشکر از راهنماییتون

جواب:
NT شما با این عدد CRL در حدود 87 Percentile می باشد که در محدوده نرمال است. از لحاظ تریزومی 21 یا سندروم داون در محدوه کم خطر هستید، در صورتی که نتیجه غربالگری توأم سه ماهه اول کمتر از ریسک تفکیک کننده (1:1100) باشد به طور کل می توان گقت با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده کم خطر بوده و چنانچه باقی ریسک هایتان هم در محدوده کم خطز فقط برای رد اختلالات طناب عصبی و شکمی در هفته 15 یک AFP با محاسبه MoM و یک آنومالی اسکن در هفته 18 تا 20 برای رد اختلالات ساختاری جنین انجام دهید.

سوال:
با سلام 37 سالمه اولین حاملگیمه. هفته 12 بارداری.
Pappa:14.30 mom :.84 Free…:48/30 mom:1.94
Sd:age:1.185 frisk:1.538
T18/13:1.1470 f risk:1.99000
Nt:1.11
پزشکم بخاطر این جواب پیشنهاد سل فری داده .آیا نگران کنده است یا خیر؟من شهرستانم جواب سل فری هم میگند 25 روز طول میکشه؟لطفا راهنمایی کنید.تشکر
Sd: dg

جواب:
نگران نباشید.با قدرت اطمینان 85% ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:
1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)
2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)
با توجه به ریسک بینابینی پزشکتان تست NIPT را به جهت بررسی بیشتر و دقیق تر و اطمینان خاطر از سلامت جنین براس شما تجویز کرده است .

سوال:
باسلام
سن بارداری: سیزده هفته و هشت روز

NT:2.8

90.Papp:25

22.90:Free Beta

%82:Mom
Mom:70%

سن 31سال است آیا مشکلی درآزمایش وجود دارد؟

جواب:
نگران نباشید. NT در محدوده نرمال است البته سایز CRL و ریسک سندروم ها را بنویسید تا دقیق تر راهنماییتان کنم.

سوال:
سلام. من تو آزمایش غربالگری اولم همه چیم نرمال هست. به جز papp-a که0.38 هست. چیکار باید بکنم

جواب:
با یک مارکر به تنهایی نمی توان اظهار نظر کرد . در صورتیکه ریسک تری زومی ها در محدوده کم خطر باشد جای نگرانی نیست. باقی ریسک ها را بفرستید تا بهتر بشود راهنماییتان کرد.

سوال:
سلام من28ساله هستم از دیشب گریه میکنم.. جواب ازمایش من درمورد سندروم بینابین ریسک خورده.. ولی تریزومی منفی خورده.. توروخدا نتیجه ازمایش منو بگید دارم دیوونه میشم.. غربالگری مرحله اول

قسمت.بیوشیمی..
Papp-a 10,20
Mom. 0,57
Freebhcg 37,40
Mom. 1,46

قسمت ultrasund

Crl :63,0mm
Nt :1,88mm
Nb :present
Mom1,52

Final risk1:1410
Age:1:1140

شماره منه خواهش میکنم بصورت پیامک یا همیجا جواب بدین. 09156599711

جواب:
اول از همه توجه داشته باشید که این آزمایش غربالگری است نه تشخیصی و صرفا به جهت بررسی بیشتر و اطمینان خاطر از سلامت جنین صورت می گیرد و به معنای بیمار بودن یا مشکل دار بودن جنین نمی باشد .بنابراین نگران نباشید. در جواب غربالگری اول در صورتی که ریسک زن باردار بین 1:51 تا 1:1100 باشد، با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین می باشد. ولی ریسک تری زومی 21 یا سندروم داون برای شما در محدوده کم خطر و نرمال است. ریسک تری زومی ها ی دیگر13 و 18 را برایمان ارسال کنید شاید آنها ریسک شان محدوده بینابینی باشد ؟؟

سوال:
با سلام. میخواستم نتیجه ی تست غربالگری رو بدونم. سن ۳۶ سال.
FBHCG: 69 1.38MoM
PAPP-A: 1700 0.69 MoM
TRISOMY 21: 1:941
TRISOMY 18: 3000
TRISOMY 13: 3000

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود: 1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سوال:
سلام من ۳۸ سال دارم جواب Nt عالی بود ولی غربالگری میگه ۱ از ۳۹۹ جنین دچار سندرم هستش.توی ۱۲ هفته و ۵ روز انجام دادم الان ۱۶ هفته هستم باید چه کنم تو رو خدا جواب بدین به من از طریق پیامک خواهش میکنم

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود: 1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 )البته هفته 16 هم زمان مناسبی برای انجام این تست است ) و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سوال:
سلام خسته نباشید من ۲۵ سالمه و غربالگری اولم به این صورت بود توروخدا بگید جوابش چیه
Crl:52.3mm
Nt:1.59mm
Papp.a:1.40mon
Hcg:2.68mom
عددریسک:۱:۱۹۰۵

جواب:
NT با توجه به CRL که نوشتین 59percentile می شود که در محدوده نرمال است ولی برای پاسخ پویی به ریسک تان نیاز است که ریسک سندروم ها را برایم بنویسید.

سوال:
سلام
نتيجه غربالگري اول من در هفته ١٢ هفته ٢ روز
Nt1.4
T21-١:١٩٨٠
T18/13-1:99000
سن٣٠ سال
ميشه لطفا بفرماييد جوابم در چه محدوده ايه ؟

جواب:
با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده کم خطر بوده و فقط برای رد اختلالات طناب عصبی و شکمی در هفته 15 یک AFP با محاسبه MoM و یک آنومالی اسکن در هفته 18 تا 20 برای رد اختلالات ساختاری جنین انجام دهید.

سوال:
سلام ، من درهفته ۱۳ بارداری هستم و در هفته ۱۲ و ۴ روز سونو انجام دادم ، NT : 2 و تست غربالگری اول رو انجام دادم و تست 3250.00 = Fb hcg= ۴۸ ، Fappp
و Tri 21 رو 1:464
TRI 18 رو 1:5810
TRI 13 رو 1:5810 عنوان کردن
خواستم بدونم تو چه محدوده ای هست آزمایشم

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود: 1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سوال:
سلام ۲۶ سال سن دارم و دوقلو باردارم.در ۱۲ هفته و ۳ روز غربالگری اول رو انجام دادم،نتیجه به صورت زیر بود:
NT=0.93
Crl=۵۹ mm
12w +3d
NT=0.92
Crl=55 mm
12w +1d
PAPP-A=1.32 MoM
Free B-HCG=1.42MoM
Risk of down’s syndrom=1:17000
Trisomy13=

جواب:
با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده کم خطر بوده و فقط برای رد اختلالات طناب عصبی و شکمی در هفته 15 یک AFP با محاسبه MoM و یک آنومالی اسکن در هفته 18 تا 20 برای رد اختلالات ساختاری جنین انجام دهید.

سوال:
سلام من غربالگری اول خودم و در ۱۲هفته و چهار روز انجام دادم و سونوگرافی هم داده بودم.جوابها تقدیم میگردد. NT=1.6mm , CRL= 62mm , T21=1:3710 , T18

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است. – يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي، – و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سوال:
سلام سونوگرافی غربالگری سه ماهه اول دادم که 1.5 بوده در هفته 12 و 2 روز و همان روز آزمایش خون که
PAPP-A 19.4
MOm 1.36

BHCG 57.7
MoM 1.63
سن من 39 ساله میباشد

لطفا نتیجه را به من بگویید

=

جواب:
اگر منطورتاین از 5/1 عدد NT می باشد می توان گفت NT در محدوده نرمال است ولی جهت بررسی بیشتر ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها حاصل از غربالگری سه ماهه اول را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام برای فهمیدن ریشه کنی باکتری تست مدفوع کافیه چون ubtتو شهرستانا نیست از اخرین مصرف انتی بیوتیک ۱.۵ ماه میگذره الانم لانزوپرازول مصرف میکنم . لانزوپرازول روی جوابش تاثیر داره؟

جواب:
بله می توانید استفاده کنید ولی بهتر است حداقل یک هفته دارو را قطع کنید.

سئوال:
سلام
من الان در هفته 15 بارداری هستم
در 13 هفته و 6 روز غربالگری سری اول رو انجام دادم ( متاسفانه فراموش کرده بودم و دیر رفتم )
نتایج سونوگرافی این شد : NB : present – NT: 2.46 – CRL : 80 – MoM : 1.62
نتایج کلی : free b_hCG 32.10 ( MoM: 1.24) – PAPP-A : 2.19 ( Mom 0.32 )
و جواب ریسک هم 601 : 1 intermediate شده
ممنون میشم راهنمایی کنید دکترم گفته سلف فری انجام بدم

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام من در 12هفته و2روز سونوی غربالگری دادم nt=1.2بودباcrl=58mmهمون روز آزمایش غربالگری رو دادم که t21=1:183وt18=30000وt13=30000لطفا راهنمایین میکنین خیلی خطرناکه؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام crl 65/5 papp 1/34 mom hcg0/58 mom nt2/48 لطف بفرمایید که این جنین مبتلا به داون هست یا خیر ریسک داون زده 1در12/000

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
11هفته و دو روز
Crl 45.1
Nuchal
Measurement1.73
Papp1413
FreeBhcg48.76
Risk21 1in4900
Risk18 1in20000
Risk13 1in12000
16هفته و دو روز
Crl 45.1
Ms-Afp 24.48
uE3 1.5
Total hcg 40893
Inhibin-a 306.6
Nuchal measurement 1.73
Papp-a 1413
FreeB hcg 48.76
Result:negative
Risk21 1in430
Risk18 1in100000
Risk13 1in15000
Risk NTD 1in 16000
Risk preeclampsia 1in18
عدد tn 1.73

جواب:
با قدرت تشخيص 95٪‏ ريسك اش در محدوده خطر بينابين است و دو توصيه می توان برايتان انجام داد:

١- ترجيحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخيص ٩٩٪)

٢- قابل قبول: انجام آنومالي اسكن دقيق به همراه ژنتیک سونوگرام در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین و بررسی دقیق سافت مارکرهای سه ماهه دوم اختلالات آنوپلوئیدی و در صورت مثبت شدن هر يك از سافت ماركرها بيمار كانديد تست هاي تشخيصی شود (با قدرت تشخيص ٩٠٪).

فقط دقت شود سونولوژیست بايد مدرك FMF برای انجام سونوي آنومالي اسكن را داشته باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF چك كنيد.

سئوال:
سلام خسته نباشید بنده در هفته 12 بارداری سونو انجام دادم nt151 بود تیغه بینی دیده نشد و bpd 1.57. Fl6.47. Crl 52.42. هست مشکلی وجود داره ممنونم

جواب:
این سونو اگر منظور از عدد NT=1.51 است که نرمال است ولی ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بفرستید. همینطور در هفته 15 مجدد تیغه بینی چک شود.

سئوال:
سلام خسته نباشی من در هفته 12 بارداری هستم سنم 28 سونو انجام دادم که nt 1.51 هست همه چیز نرمال فقط استخوان نازال دیده نشده آیا مشکلی داره جنین؟

جواب:
هفته 15، استخوان بینی مجدد باید چک شود اگر در اون هفته هم دیده نشد و یا هایپوپلاستیک بود، با توجه به نتیجه غربالگری اش باید تست NIPT و یا آمنیوسنتز بدهد.

سئوال:
با سلام.احترام همسر بنده 24 ساله و در بارداری اول هستن.در هفته12w+4d جهت غربالگری مراجهه نموده و عدد n.t3.35 و crl62.4mm بوده و همچنین nasal bone کامل دیده نشده است و با مطالعه پیام های بالا متوجه شدم که در ریپورت سونو گرافی عددهای t13 و t18 و … را اعلام نکرده است.الان پیشنهاد شما چیست؟؟؟آزمایش cell free انجام بدیم یا آمینوسنتز؟؟ممنون

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام وقت بخیر در خصوص جواب تست NIPT لطفا راهنمایی کنید ممنونم
Screen result:
Chromosome 21 low risk
Chromosome 21 low risk
Chromosome 18 low risk
Chromosome Y Detected
Fetal Fraction: 12.41%

جواب:
با قدرت تشخيص 98٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– فقط يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

فقط دقت شود سونولوژیست بايد مدرك FMF برای انجام سونوي آنومالي اسكن را داشته باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF چك كنيد.

جنین فوق پسر است.

سئوال:
سلام من ۳۴ ساله هستم. دوازده هفته بارداری غربالگری انجام دادم ریسک سندروم داون رو برام ۱ به ۱۱ زد. آزمایش سل فری انجام دادم خداروشکر نتیجه خوب بود و طبق اون بچه سالمه. پزشکم میگه میل خودت هست که آمینو رو انجام بدی یا نه. خواستم نظر شما رو بدونم. ان تی هم ۲ رود.

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سن:30
وضعیت تاهل:متاهل
تعداد فرزند:۲
پرسش:

سئوال:
pappa.7.39 و mom 2.29
BhcG 32.04وmom 1.01
تریزومی وسندروم داون نوشته screen negative
سندروم داون👇

Age 1:868
final risk:

جواب:
این عدد PAPP-A خیلی ارزش ندارد ولی مهمتر از آن نتیجه خود غربالگری است که :
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

و من بخاطر عدد PAPP-A که می تواند ریسک تان را بطور کاذب بهتر کند توصیه 1 را بیشتر برای شما پیشنهاد می کنم.

سئوال:
سلام
سن35ساله، جنین13هفته، crl:62.5 ،سرویکس32، استخوان نازال موجود، nt: 2.01 ، itطبیعی، وزن114، 1.64mom، فاینال ریسک dsمعادل 1.250 ، فاینال ریسک t18معادل 1.100 ، سندروم داون اسکرین پوزیتیو، t18منفی، با سابقه یک دختر3ساله سالم، حاملگی دوم سقط باقرص8هفتگی.
اوضاع چطوره؟
آیا پزشک دابل مارکر نوشته برا 5روز دیگه بهترین روشه و کفایت؟
هزینشم گفتن 1500 نداریم،تخفیف تا چقد ممکنه؟
تشکر

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

برای تخفیف بروید پیش مدیر داخلی آزمایشگاه و بگویید از طرف دکتر یونسی معرفی شده اید.

سئوال:
سلام وقت بخیر آزمایش اول من nt:1.08 و fhr:172 و تست خونم dsرنج ۱۲۰۰ بود
آزمایش غربالگری دوم رنج ds۱۵۰۰ شده مورد نگران کننده ای هست؟

جواب:
با قدرت تشخيص 95٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– فقط يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

فقط دقت شود سونولوژیست بايد مدرك FMF برای انجام سونوي آنومالي اسكن را داشته باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF چك كنيد.

سئوال:
سلام.وقت بخیر.من شنبه ازمایش غربالگری اول انجام دادم با ۱۲ هفته و ۲ روز
Nt:6.8 بود که خیلی بالا بود و t21:38
Fbhcg:90.76
Pappa:5.70
امروز cvs انجام دادم.خیلی نگرانم.دکتر گفت جنین ورم داره .دیگه باید ببینی طبیعیه یا ژنتیکیه.میشه راهنماییم کنید

جواب:
نگران نباشید باید منتظر جواب CVS بشویم.

سئوال:
با عرض سلام‌ و ارادت همسر من سونوگرافی nt و آزمایش غربالگری انجام داده که به شرح ذیل میباشد : سن حاملگی: 12 هفته و ۴ روز . NT= 0.93 NB=2.88 و آزمایش DS=1:1240 و T18/13=1:99000 و در ضمن ivf کرده همسرم ، با توجه به نگرانی زیاد همسرم بفرمایید وضعیت غربالگری به چه نحوی است و نیز نیاز به آزمایش Cell free DNA هست یا خیر . بسیار سپاسگذارم .

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام. جواب تست NT همسر من1/30 هستش 30سالشونه. T21: 1/924 , T18: 1/10200 , T13: 1/10200 هستش و همین طور FBHCG 207 ng/ml 5.20mom و همینطور PAPP-A 2370 mlu/l , 0.75mom میشه لطفا راهنمایی کنید که میزان خطر چقدر است

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام من سیزده هفته رفتم آزمایش همه چیز خوب بود فقطbeta hcg46.00بود.خطری هست؟

جواب:
این عدد به تنهایی فاقد ارزش است.

سئوال:
سلام خسته نباشید من جواب آزمایش NT=3/3 شده وجواب آزمایش خون شده FBHCG=1=33.34 وPAPPA=5= 0.97 سنم ۳۴ سال است ببخشید خواستم ببینم تفسیر اون چی میشه خیلی ممنونم با تشکر.

جواب:
در محدوده پر خطر است و باید آمنیوسنتز بشوید.

سئوال:
با سلام و خسته نباشید.من ۳۵ساله…۱۲هفته و۶روز… Nt:1;75 و ریسک سندروم داون ۱در ۶۱۰،تریزومی ۱۳و۱۸ هم ۱در ۲۰۰۰۰هست…عدد سندروم داون خطرناک هست؟؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام من nt در هفته دوازده 3.17 بود و احتمال تریزومی 21 ، 1:198 بود . چقدر احتمال داره جنینم ناقص باشه و ازمایش nitp الان برای من مناسب هست

جواب:
توصیه می کنم حتماً آمنیوسنتز انجام دهید و امکان سالم بودن بچه حدود 70% می باشد.

سئوال:
با سلام …سنم ۳۱ ساله و آزمایش غربالگریم 11w+ 6d ..تریسومی 21… یک برروی4870 هست…تریسومی 18یک بر روی سی هزار و تریسومی 13یک بر روی سی هزار…راهنماییم کنید بچه مشکل داره?

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
باسلام جواب آزمایش غربالگری همسر من nt-2/13 crl;66 و تریزومی2۱_۱:۱۱۰۰
نتیجه این آزمایش چیه و چکار باید کنیم

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
تریزومی ۲۱هست۱:۱۶۹۰
تریزومی۱۸ هست۱:۳۰۰۰۰>
تریزومی۱۳ هست ۱:۳۰۰۰۰>

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام آزمایش غربالگری اولم فاینال رسیکش 1:431 هستش و biochmistry risk T 18/13=1:78 هستش احتمال دادن مشکل داشته باشه بچه نظر شماچیه؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام خوبین ببخشید من چند روز پیش مرحله ی غربلگری سه ماهه ی اول رو انجام دادم گفتن که باید ازمایش cell free dna رو انجام بدم و اون رو هم انجام دادم الان منتظر جوابم واقعا نگرانم از این موضوع که بچه سالم باشه راهنمایی کنید لطفا

جواب:
چه راهنمایی نیاز دارید.

سئوال:
سلام ازمایش غربالگری مرحله اول باt21:۷۶۴ میشه راهنمایی کنیدایا نیاز به ازمایش free Dna هست یا نه صبر کنم برای کواد تست و سئکوینشیال

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام می خواستم بدون تو آزمایش غربالگری اول ریسک نهایی ۱:۸۹۲ خطرناکه یانه؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام
بنده ۱۹ ساله هستم غربالگری اول ک انجام دادم در ۱۲ هفته جواب ان تی ۲.۲ وسی ار ال۶۲.۷ میخواستم بدونم ب ازمایش دی ان ای نیاز هست یا نه
با تشکر

جواب:
این سونو که نرمال است ، ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام غربالگری اول انجام دادم هفته۱۲ و ۵ روز nt ۲.۳۰ بوده crl 63.5 و papp a 28.20 و mom ۰.۹۵بوده free b-hcg 31.80و mom۱.۳۸

جواب:
ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام،،nt:2.4 و سن حاملگی ۱۲هفته و ۱ روز – crl:57 ,تیغه بینی ضعیف دیده شده ،،محبت می‌فرمایید نظرتان بفرمایید ،،هنوز جواب آزمایش آماده نشده

جواب:
نرمال است ولی اگر جواب نهایی تست تان در محدوده کم خطر بود حتماً تیغه بینی را در هفته 15 مجدد چک کنید.

سئوال:
با سلام؛
غربالگری همسر من در هفته 12 انجام شده
PAPP-P : 7.10 mlu/ml , 3.20 mom
free B-hCG : 105 ngml , 4.48 mom
DS:
Ae 1:1050
Final Risk : ~1:612
T18/13
Prior 1:8040
Final risk ~1:99000
و
اینکه
Down Syndrome زده Intermediate Risk

به نظرتون آیا نیاز به آزمایش دیگه ای هست و احتمال خطر کمه یا اینکه منتظر غربالگری دوم باشیم؟

ممنون

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
با سلام و عرض وقت بخیر. این جواب آزمایش غربالگری اول دوستمه:
سن بارداری: 13 هفته و یک روز

Mom:1.75 10000:00:PAPP-A

Free b-hcg:72:00 Mom:1.80

بعد ریسک سندروم داون و تریزومی 13 و 18 رو نوشته منفی و در ادامه نوشته
Only biochemistry risk for ds=1:1424

This patient will reach 15 week gestation on 26.12.98

حالا دوستم هفته ی 18 هستش و سونوی آنومالیش خوب بوده اما هفته ی 15 رو نرفته. (چون به خاطر شرایط کرونا پزشکش نبوده. و مامای بهداشت برای تفسیر آزمایش غربالگری اولش گفته مشکلی نداری و خوبه) آیا تفسیر آزمایش غربالگری اولش نگران کننده س؟ و الان چیکار کنه؟

جواب:
نگران نباشید.
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام من آزمایش آن تی ۱.۳۲ بود و crl ۵۳.۷ و ترمزیومی ۱۸ و ۱۳ ۱:۱۰۰ و ds ۱:۲۵۰ آیا نرماله و جنین سالمه

جواب:
ریسک نهایی محاسبه شده برای خودتان را بگید این عدد کات آف های این تست برای تریزومی های مختلف است.

سئوال:
سلام تو ازمایش غربال گری اول من
قسمت Down syndrome: intermediate risk و
Trisomy18/13: screen negative هست و
Crl:53
Nt: 1.66
Nb: present
1.52mom 0.57
هست لطفا راهنمایی بفرمایید خیلی نگرانم

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام.با nt:1.6وCRL:60.3و درLOW RISK آیا خطری هست در عربالگری اول؟

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
با سلام. من ۳۴ ساله در آلمان زندگی می کنم. تست غربالگری اول NT را هفته ۱۲ انجام دادم و پزشک من گفتند همه چیز عادی است. ولی از من آزمایش خون نگرفتند و گفتند اختیاری است. آیا جای نگرانی هست؟

جواب:
اگر می توانید آزمایش خون را هم انجام دهید تا قدرت تشخیص بالاتری بدست آید.

سئوال:
امروز سونو ان تی رفتم،سنم ۳۴ سال.ان تی رو زدن ۲.۲_گفتن لب مرز،پرسنتیال هم زدن بین ۹۵ و ۹۸.تیغه بینی هم مشاهده شد.خیلی نگرانم.میشه یه راهنمایی کنید

جواب:
با چه عدد CRL؟
به هر حال بهتر است در اینجور مواقع :
Management بیماران با میزان NT در محدوده بین 95th تا 99th :
آنجائیکه شیوع اختلالات کروموزومی در این گروه بین 3.5 تا 3.7% است، کاندید انجام تست های بیشتر برای بررسی اختلالات کروموزومی

احتمال اختلالات ساختاری 2.5%، کاندید انجام آنومالی اسکن

و احتمال اختلالات قلب و عروقی 0.5% است، بهتر است این افراد کاندید اکوکاردیوگرافی شوند

سئوال:
سلام ،من امروز آزمایش غربالگری انجام دادم و سونو، تو سونو همه چی اوکی بود ولی الان از آزمایشگاه زنگ زدن گفتن جواب حاضره به دکترتون نشون بدین شاید به آزمایشات کلی احتیاج داشته باشید ،این یعنی چی ،تا دو روز دیگه دکتر من نیست خیلی استرس دارم کمکم کنید

جواب:
مهم نتیجه نهایی ترکیب سونو و آزمایشات خون است که تعیین کننده نحوه پیگیری در مراحل بعد می باشد.

سئوال:
سلام.وقت به خیر.من تست غربالگری اول انجام دادم در ۱۱هفته و شش روز ان تی ۲:۸۵ و ازمایش همان روز ریسک سندروم داون ۱:۲.پزشکم امروز گفتن بایدآمینوسنتز بشی.۳۸ ساله بدون سابقه سقط و… فرزنداول کاملا سالم.سوالم‌اینه که باتوجه به ریسک بالای من آیا امکان سالم‌بودن جنین هست.خیلی استرس دارم‌سه روزه زندگیم همه جوره مختل شده.ممنونم

جواب:
نگران نباشید ، خیلی از این موارد می تونه در یک بچه نرمال دیده بشود و برای همین به این پروتکل ها غربالگری می گویند و نه تشخیصی

سئوال:
با سلام
من 23 سالمه در ۱۲w+1d آزمایش و سونو دادم crl=55 و nt=1.3و nb= 3 هستش t18 و t13 و Down’s رو هم نوشته less than 1 in 20000
و اینو نوشته

Down’s risk due to manternal age alone is 1 in 1400
نتیجه ش چجوریه؟ نرماله یا نه؟

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام من امروز رفتم برای آزمایشم ولی پیش آقای دلشادم رفتم گفتم تخفیف بدین گفت اصلا حرفشونزنیدما توروستای زمان آباد شهرری زندگی میکنیم از اول کرونا همسرم بیکار شده امروز بخاطر اینکه وقت نداشتم 17هفته و3روزمه مجبور شدم 2500میلیون قرض بگیرم وهزینه رو بدم شما گفتید برم پیش مدیر داخلی یعنی همون آقای دلشاد؟ایشون دست رد به سینه ام زدالان چیکار کنم لطفا اگه امکانش هست به خاطر خدایه کاری برام بکنید؟توروخداااا

جواب:
متاسفانه بیماری به اسم شما در آزمایشگاه پیدا نکردیم. لطف کنید با شماره قبض تان با آقای دلشاد و یا خانم صنوبری تماس بگیرید.

سئوال:
با سلام، نتیجه غربالگری مرحله اول t21=1:8770 , t18=

جواب:

با قدرت تشخيص 95٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– فقط يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

فقط دقت شود سونولوژیست بايد مدرك FMF برای انجام سونوي آنومالي اسكن را داشته باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF چك كنيد.

سئوال:
سلام سن خواهرم سی و نه هست وNT=1/55وCRL=58/6 وFHR=151و در آزمایش AIE1:110 هستو فینال ریسک ش زده 1:9از اون طرف مارکز سندروم داون رو زده Higt risk میشه کمی راهنمایی کنین

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام. وقت بخیر میشه توی جواب آزمایشم کمکم کنید؟ صفحه اول زده t21: 1 in 859 و t18: 1 in 9650 و t13: 1 in 9650 و در صفحه دوم توی باکس زرد نوشته محاسبه ریسک t21 1:856 و t18 ۱:۳۰۰۰۰ و t13: 1:30000 سونو هم مقدار nt 1.1 بوده و crl 61 بوده. سپاسگذااااار

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
من آزایش غربال گری داددکترم گفت لب مرزیعنی چی

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام، مرحله اول غربالگری t21=1:8760 و در مرحله دوم غربالگری t21= 1:137 محدوده خطر رو تفسیر بفرمایید، ممنونم

جواب:
اگر هر دو را در یک آزمایشگاه انجام داده اید از آزمایشگاه بخواهید گزارش ترکیبی و یا سکوئنشیال را بهتان بدهد و نتیجه اش را برایم بفرستید.

سئوال:
سلام ممنون از اینکه خیلی جواب سوالمو دادیدباید آمینوبشمگ17هفته ودو روزمه با توجه به اینکه وقتی ندارم تا 18هفتگی بایدآزمایش ـ3روزه رو انجام بدم به آزمایشگاه زنگ زدم ـگفتن 650تومن باید هزینه جدا بدم یعنی کل آزمایشم 2000000 میشه راستش باوجود کرونا همسرمم بیکاره خیلی برام هزینه اش زیادامکانش هست ی مقدار بهم تخفیف بدید؟4روزه کارم شده گریه!!!واقعا هزینه اش برام مشکله تو رو خدا یه راهی جلو پام بذاریدفردا ساعت 10باید آزمایشگاه باشم وقت گرفتم

جواب:
بروید پیش مدیر داخلی آزمایشگاه و بگید از طرف دکتر یونسی معرفی شده اید تا بهتون تخفیف بدهند.

سئوال:
سلام ضمن خسته نباشید به شما ،نتیجه غربالگری اول من در هفته ۱۲ ,NT 1.38 و در آزمایشگاه نیلو که نمیدونم چرا دو تا جواب بهم دادند که به شرح زیر میباشد
T 21:~1:807/ T18 1:472
SLOS

جواب:
دومی ترکیب جواب مرحله اول و دومتان می باشد.
با قدرت تشخيص 95٪‏ ريسك اش در محدوده خطر بينابين است و دو توصيه می توان برايتان انجام داد:

١- ترجيحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخيص ٩٩٪)

٢- قابل قبول: انجام آنومالي اسكن دقيق به همراه ژنتیک سونوگرام در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین و بررسی دقیق سافت مارکرهای سه ماهه دوم اختلالات آنوپلوئیدی و در صورت مثبت شدن هر يك از سافت ماركرها بيمار كانديد تست هاي تشخيصی شود (با قدرت تشخيص ٩٠٪).

فقط دقت شود سونولوژیست بايد مدرك FMF برای انجام سونوي آنومالي اسكن را داشته باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF چك كنيد.

سئوال:
سلام من غربالگری اولم با nt .2.4 و nb دیده شده و crl.58 ایا نرماله یا خیر؟ خیلی نگرانم

جواب:
در محدوده 93 پرسنتایل بوده و نرمال است.

سئوال:
سلام و خسته نباشید
نتیجه تست غربالگری زیر رو تفسیر بفرمایید، ممنونم.
T21_1:137
T18_1:1440
Slos=1:7910
Ntds=1:9110

جواب:

با قدرت تشخيص 80% ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهید (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎——-

سئوال:
سلام غربالگری اولم trisomy21:1:389 TRISOMY18:1:3000 وTRISOMY13:1:3000 و سونو12هفته و4روزNT=1/02mm طول سیرویکس=39mm غربالگری دوم TRISOMY21:1:104 TRISOMY18:1:14600وslos:1:2250وNTDs:1:17600وFBHCG163/0 ng/mlو PAPP_p3160/00 mlu/LAFP27/0 ng/mLوhcG31/5وue30/193ngmL/وlnhibin_A119/0 pg/mL ۳۵سالمه و۱۷هفته گی دکتر گفت آمینو سنتز بده من الان جز پر خطرم یا کم خطر راه دیگه ای نیست؟ دکتر می گفت فقط بخاطر سنته که باید آمینو بدی وبچه سومه دو تا بچه او سالم تو خانواده هیچ مشکل سندرم نداشتیم لطفا راهنمایی ام کنید

جواب:

با قدرت تشخيص 95% ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهید (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎——-

سئوال:
سلام من 35سال دارم غربالگری اول انجام دادم گفتن غربالگری دوم انجام بده الان 17هفته دارم دکتر گفت به خاطر سن ات باید بری امینوسنتز انجام بدی چون آزمایشت مشکوکه TRISOMY21:1:745وTRISOMY18:1:860وSLOS:1:2250وNTDs:1:17600وAFP27.0ng/mLوhcG31.5IU/mLوuE30/193ng/mLInhibin-A119.0pg/mlجزو کدوم گروهم کم خطر یاپرخطر؟حتما باید آمینوروانجام بدم ؟راه دیگه ای نداره؟ممنونمیشم راهنماییم کنیدخیلی نگرانم

جواب:
بدون در نظر گرفتن سن تان
با قدرت تشخيص ٨٠٪‏ ريسك اش در محدوده خطر بينابين است و دو توصيه می توان برايتان انجام داد:

١- ترجيحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخيص ٩٩٪)

٢- قابل قبول: انجام آنومالي اسكن دقيق به همراه ژنتیک سونوگرام در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین و بررسی دقیق سافت مارکرهای سه ماهه دوم اختلالات آنوپلوئیدی و در صورت مثبت شدن هر يك از سافت ماركرها بيمار كانديد تست هاي تشخيصی شود (با قدرت تشخيص ٩٠٪).

فقط دقت شود سونولوژیست بايد مدرك FMF برای انجام سونوي آنومالي اسكن را داشته باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF چك كنيد.

ولی بهتر است با پزشکتان مشورت کنید.

سئوال:
سلام لطفا من رو هم راهنمایی بفرمایید
t21 : 1 in 352 /t18 : 1 in 4540 / t13 : 1 in 4540 / crl : 51.00 mm/ nt :1.9 mm / سن من 35 سال هست و در 11 هفته و 6 روز تست دادم و غربالگری 3 ماهه اول من هست و آیا لازم هست آزمایش nipt هم بدهم؟. متشکرم

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام ببخشید اگر میشه به بنده هم راهنمایی بفرمایید.
t21 : 1 in 352
t18 : 1 in 4540

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام خسته نباشید،بنده 6فروردین تو قرچک آزمایش سلفیری دادم قرار بود بفرستن آزمایشگاه شما
گرفتن جوابشو زدن برا 28 فروردین،خیلی استرس دارم, زودتر آماده نمیشه؟

جواب:
با آزمایشگاه تماس بگیرید و با خانم صنوبری صحبت کنید و بگید از طرف دکتر یونسی معرفی شده اید و ببینید جوابتان آماده است یا خیر.

سئوال:
سلام.من 38 سالمه.وآزمایش وسونو غربالگری اول رو انجام دادم .میشه تفسیرش رو بگید.سن بارداری 12 هفته و1 روز.crl:54/NT:2
Pappa:1880.00/Mom:0.67
Free Bhcg:38.10/Mom0.92 و:1:164 و1:195. Ds
T18/13/ و1:10200 1:1320.ممنون میشم

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام.خسته نباشید.در سن بارداری 12 هفته و2 روز.طبق سونو گرافی CRL:54 و NT:2بوده.طبق آزمایش غربالگری PAPP_A:1880 MOM:0.67.
Free B_hCG:38.10. MOM:0.92سن مادر در زمان زایمان 38.2.میشه تفسیر رو بگید

جواب:
سونوی NT تان نرمال است ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام وقتتون بخیر ممنون میشم به منم کمک کنید تا ازمایشم رو‌تفسیر کنم نتیجه غربالگری مرحله اول من:
NT: 1.75 mm
CRL: 76mm
PAPP-A: 0.86 Mom
HCG: 1.21 Mom
Less than the screening cut off
(Risk Down syndrome)
و
Less than the screening cut off
(Risk trisomy 18)

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام در سونوی nt در دوازده هفته با crl:58 مقدار nt برابر با 1.5 بوده و در آزمایش خون دوگانه ان تی برابر با 1.29MoM و PAPP-A برابر با 0.94MoM و FREE B-hCG برابر با 1.38 MoM همست و در قسمت سندروم داون AGE=1:1340 , Final risk =1:3900و در قسمت t18/13 prior=1:11200و final risk=1:99000

جواب:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام وقت بخیر
۳۵/۵ساله و در سونوي ان تي همه موارد نرمال بودو در ۱۲هفته و‌دو‌روز
جواب غربالگری اول:
T21: 1:3750
T18: 1:30000
T13: 1:30000
Nt: 1.1m
Fbhcg:39.0 0.86mom
Papp-a 1940.00 0.76mom
در ۱۶هفتگی جواب غربالگری دوم
T21: 1:37
T18: 1:2920
Slos: 1:25000
NtDs: 1:30000
و جواب calculated risks
T21: 1:541
T18: 1:20300
Slos: 1:25000
NtDs: 1:30000
Afp: 17.0 0.49mom
Hcg: 36.7 1.25mom
UE3: 0.274 0.53mom
Inhibin-A 300.0. 1.27mom

جواب:

با قدرت تشخيص 95٪‏ ريسك اش در محدوده خطر بينابين است و دو توصيه می توان برايتان انجام داد:

١- ترجيحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخيص ٩٩٪)

٢- قابل قبول: انجام آنومالي اسكن دقيق به همراه ژنتیک سونوگرام در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین و بررسی دقیق سافت مارکرهای سه ماهه دوم اختلالات آنوپلوئیدی و در صورت مثبت شدن هر يك از سافت ماركرها بيمار كانديد تست هاي تشخيصی شود (با قدرت تشخيص ٩٠٪).

فقط دقت شود سونولوژیست بايد مدرك FMF برای انجام سونوي آنومالي اسكن را داشته باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF چك كنيد.

سئوال:
با سلام خدمت شما
در هفته یازدهم و روز اول (طبق جواب سونوگرافی) آزمایش غربالگری نوبت اول را دادیم، که نتیجه سندرم داون ریسک بینابینی بود با ریسک 1 به 101 ولی عدد Nt و جواب سونوگرافی نرمالی بود، با توجه به اینکه در حال حاضر امکان مراجعه حضوری به مطب نیست لطفا راهنمایی بفرمایید، امکان دارد ریسک متوسط به خاطر اینه که خیلی زود مراجعه کردیم باشد ؟ با تشکر

جواب:
خیر

بهتر است با اتاق زایمان بیمارستانی که پزشکتان در اونجا زایمان می کند تماس بگیرید.

سئوال:
سلام خواهر من ازماش داده final risk 1/294آیا خطرناکه؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام. من به دلیل تعطیلات امروز سونو NT انجام دادم. فکر میکردم 13 هفته و 2 روزمه ولی تو سونو مشخص شد 14 هفته و دو روزمه، CRL:84 و BPD:25 است. NT : 2/13 و FHR: 163 است. آزمایشگاه که رفتم گفتند تو هفته 14 نمیشه آزمایش غربالگری و انجام داد گفتند هفته 15 برم. به نظر شما هفته 15 جواب آزمایش درسته؟ چکارکنم؟ جواب سونو نرماله؟

جواب:
نه نگران نباشید همان هفته 15 تست را انجام دهید ، قدرت تشخیص فقط 5% کاهش می یابد که با توجه به عدد NT نرمال جای نگرانی نیست.

سئوال:
سلام جواب آزمایش خون غربالگری اول CHART:1
PAPP-A:2.36
FREE BHCG:75.3
nt:1.1 در هفته ۱۱ و۵ روزم. آیا همه چیز طبیعیه؟؟

جواب:
نتیجه ریسک محاسبه شده نهایی برای تریزومی ها را بفرستید.

سئوال:
سلام ترسیتومی18.13من1.32نوشته پرخطرآیاخطرداره

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام سونوگرافی غربالگری سه ماهه اول انجام دادم طبق سونو ۱۳ هفته و۳ روز بود واستخوان نازال دیده نشد و nt=۲/۱۵بود.
ازمایش غربالگری سه ماهه اول انجام دادم نتیجه ازمایش ریسک متوسط باعدد۱:۲۱۴بود
لطفا راهنمایی کنین
خطر ابتلا به سندروم داون بالا هست یا نه

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
آیا این درسته که اگر مقدار Free beta hcg کمتر از 40 و Mom کمتر از 1 باشه احتمال پسر بودن جنین بالاتر است؟ اصلا ارتباطی بین مقادیر مارکرها و جنسیت وجود داره؟

جواب:
خیر هیچ ارتباطی وجود ندارد.

سئوال:
سلام.از اینکه برای پاسخ وقت میگذارید سپاسگزارم.
در جواب آزمایش دابل مارکر آزمایشگاه شما ،کادری زرد رنگ بالاش نوشته ریسک محاسبه شده و در صفحه اول نوشته prior risk . معناش چیه؟کدامیک را باید در نظر گرفت؟

جواب:
Prior risk ریسک ناشی از سن بیمار است و جواب نهایی شما در همان باکسی است که نوشته شده ریسک محاسبه شده.

سلام خسته نباشید
لطفا ازمایش بنده رو تفسیر بفرمایید
سن 23.8
12 هفته و 6 روز
Fbhcg 37.00
1.62 mom
.
Papp-a 20.00
2.03 mom
.
Nt 1.38
0.85 mom
.
T21=1:250
T18=1:100
T13=1:100
Crl=65mm
ممنون میشم خیلی نگرانم
توی سونوگرافی اومفالوسل تشخیص دادن 12 میلیمتر
آمینوسنتز هم دادم که مطمئن بشم. بنظر شما لازم بود برم آمینوسنتز؟

جواب:
این ریسک هایی که نوشته اید مربوط به کات اف های تست است. ریسک نهایی محاسبه شده برای خودتان را برایم بفرستید.

سئوال:
سلام وقتتون به خیر ببخشید من آزمایش غربالگری مرحله دوم را در تاریخ ۶فروردین انجام دادم و به علت تعطیلات جواب آزمایش به تعویق افتاده مشکلی در جواب آزمایش ایجاد نمیشه؟

جواب:
خیر ، اگر معمولاً در محدوده پر خطر باشد باهاتون تماس می گیرند که زودتر جوابتان را به پزشکتان نشان دهید.

سئوال:
سلام.
بهترین هفته بارداری برای آزمایش خون غربالگری مرحله دوم ،هفته چندم است؟

جواب:
بین 15W+2D تا 17W+0D روز

سئوال:
سلام.
مقدار T21 در چه بازه ای باید باشه تا در محدوده کم ریسک قرار گیرد؟

جواب:
باید ریسک کمتر از 1:1100 باشد ، یعنی مخرج کسر بزرگتر از 1100 باشد و برای سایر تریزومی ها کمتر از 1:1000 باشد.

سئوال:
سلام و وقت بخیر
برای فردا میتونم برای آزمایش غربالگری مرحله اول بیام؟ یا نوبت لازمه؟
۱۱ ام ک تماس گرفتم چرا چیزی از نوبت نگفتن پس😣

جواب:
مشکلی ندارد، می توانید بیایید.

سئوال:
سلام خسته نباشید برای آزمایش غربالگری سه ماه اول باید نوبت بگیریم؟چون من چند روزه تماس میگیرم ولی موفق نمیشم صحبت کنم.و اینکه شامل بیمه تکمیلی هست این آزمایش

جواب:
روزهای عید فقط روزهای کاری بین ساعت 8 صبح تا 2 بعد از ظهر آزمایشگاه باز هستش.
بله باید وقت بگیرید.

سئوال:
سلام.
آزمایش غربالگری اول انجام دادم.نتیجه:سن 37 سن بارداری12هفته و 3 روز nt=2.1 crL=59 T21=1 in 179 T18=1 in 2450 T13=1 in 2450 لطفا راهنمایی کنید.ممنون

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام و خسته نباشید .بنده 35 ساله هستم و نتایج غربال گری هفته 13 بارداری بدین شرح است / t :1.8 /papp-a : 1990.00 mom :0.60 / hcg : 18.5 mom :0.64 / crl :70 /ds:low.risk t 18/13 : low risk / روی نمودار ds: 1:4130 و با توجه به سنم ۱:۳۰۸ هستش و گفتن مشکل داره /
t13/18 : 1:51600 نگرانم …لطفا نتایج غربالگری را برای من تفسیر کنید لطفا. مخصوصا سندروم داون روی نمودار و با توجه به سنم آیا مشکلی برای جنین پیش میاد یا نه و سندروم دارد ؟گفتن سل فری بده..

جواب:
اگر جواب نهایی محاسبه شده تان اگر درست نوشته باشید : 1:4130 باشد:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام خسته نباشید
میشه غربابگری سه ماهه اول منو تفسیر کنید
NT= 1.6
NB= دیده شده
CRL= 65
T18 وT13 = فینال ریسیک یک به ۹۹۰۰۰
سندروم داون=فینال ریسک یک به ۱۷۱۰۰
Pappa mom = 0.99
Free b hcg mom = 1.09
سنم ۲۱ میباشد.

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام. من میخواستم امروز ۱۲ فروردین برای سونوی nt و آزمایش خون بیام مرکز نیلو. ولی نسخه پزشک ندارم. اونجا پزشکی هستن که برام نسخه بنویسن؟ و در یک جلسه کار سونو و آزمایشم تموم میشه؟

جواب:
12 و 13 آزمایشگاه تعطیل است روز پنجشنبه و یا شنبه بروید پیش مدیر داخلی آزمایشگاه و بگید از طرف دکتر یونسی معرفی شدید و نسخه ندارید تا کارتان را سریع انجام دهند.

سئوال:
سلام.سال نو مبارک.ببخشید هزینه غربالگری سه ماهه بارداری چقدر است؟من دفترچه تامین اجتماعی دارم

جواب:
لطف کنید با آزمایشگاه تماس بگیرید.

سئوال:
براى آزمايش خون غربالگرى اوليه نياز به گرفتن نوبت داريم ؟

جواب:
بله و باید تاریخ آخرین سونو و سن دقیق سونو را هم بدانید و با آزمایشگاه تماس بگیرید.

سئوال:
سلام جواب غربالگرى اول جنين چقدر طول ميكشه آماده بشه ؟

جواب:
یک روزه

سئوال:
سلام لطف میکنید ازمایش من و تفسیر کنید ..
PApp-A 466
free B -hcG 23
Ds:
Age 1:715
Final risk 1:10600
T18/13:
Prior 1:5150
Final risk 1:99000
Down syndrome
The rusk of down syndrome is less than the screening cut -off.highe risk :morethan 1.250
Trisomy18/13
The risk of trisomy 13/18 is less than the screening cut-off

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام سال نو مبارك
جواب غربالگري اول در ١٢هفته و دو روز
T21: 1:3750
T18: 1:30000
T13:
1:30000
Nt:1.1
Fbhcg: 39.0
0.86mom
Pappa-a: 1940.0
0.76mom
ميشه توضيح بدين چه كنم؟نياز به غربالگري دوم هست؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام من27 اسفندآزمایش سل فری دادم. که بعدش خورد به تعطیلات نوروزی. میخواستم بپرسم آیا به محض نمونه گیری آزمایشات روی نمونه انجام میشه؟ دقیقتر بپرسم آیا فاصله ای که به دلیل تعطیلات ایجاد میشه میتونه روی جواب تاثیری داشته باشه

جواب:
مرحله اول آزمایش همان روز نمونه برداری انجام شده و قطعات cffDNA جدا شده در فریزر به مدت چند ماه پایدار می باشد.

سئوال:
با سلام ازمایش خانم بنده nt=1.04 و crl=55.84 می باشد و ازمایش ژنیک ان t21=1:157و t18=1:27500 وslos=1:17400 وntds=1:18800 هست و فقط نوشته تریزومی 21 خطرناک هست، چند درصد احتمال دارد فرزند بنده مشکل داشته باشه؟

جواب:
با قدرت تشخيص 80% ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهید (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

درصدی هم بخواهم بگم حدود 0.7% امکانش هست که بچه مشکل داشته باشد.

سئوال:
با سلام و وقت بخیر من الان هفته ۱۲ هستم و برام غربالگری سه ماهه اول نوشتن ولی شهر ما و شهرای اطراف سونوگرافی ها بسته اند و امکان مراجعه ندارم میخواستم ببینم تا کی این غربالگری رو میتونیم انجام بدیم؟ اگه دیر بشه مشکلی ایجاد میشه؟ میتونم فعلا ازمایش رو انجام بدم و سونوگرافی بمونه ؟

جواب:
تا 13 هفته + 6 روز می توانید این غربالگری را انجام بدهید. خیر اگر انجام ندادید مرحله دوم غربالگری را در هفته 15 به بعد انجام دهید. ولی سونوی NT سونوی مهمی است و بهتر است یک مرکز پیدا کنید تا آنرا انجام دهید.

سئوال:
سلام سال نو شما مبارك، من ٣٤سالم هست ، و در ١٢هفته و ٣روز ازمايش غربالگري دادم ، عد. Nt 1/2 بود و در ازمايش خون عدد تريزومي١٨و ١٣ ، ١:٩٩٠٠٠ بود ولي براي فاكتور سندروم داون دو عدد داده يكي با در نظر گرفتن ان تي كه ١:٦٤٠ هست و يكي بدون در نظر گرفتن ان تي كه ١:٢٤١ هست و گفته كه از خط cut off بالاتره و ريسك متوسط داره، الان سوالم اينه كه معنيش چيه ؟ و چه كاري براي اطمينان بيشتر بدم ؟ و اينكه من رشت هستم ايا ارمايشگاه نيلو رشت با شما در ارتباطن و نمونه ها رو برأي شما ميفرستن؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

البته فقط اسم این آزمایشگاه مشابه اسم ماست، ولی فکر کنم با ما همکاری کند. به هر حال برای اطمینان باید لوگوی و آدرس آزمایشگاه ما روی برگه ریپورت آزمایشگاه باشد.

سئوال:
ساعت کار ازمایشگاه در ایام نوروز 99 به چه صورت هست من در هفته دوازدهم هستم و باید برای غربالگری خدمتتون برسم

جواب:
روزهای کاری بین ساعت 8 صبح تا 13:30 بعد از ظهر

سئوال:
ساعت کار ازمایشگاه در ایام نوروز 99 به چه صورت هست

جواب:
روزهای کاری بین ساعت 8 صبح تا 13:30 بعد از ظهر

سئوال:
سلام خسته نباشید من ۲۰ اسفند در آزمایشگاه دکتر شریفی اصفهان تست cell free را انجام دادم و قرار بر این شد که نمونه من برای آزمایشگاه شما ارسال شود می خواستم بدونم امکانش هست جواب من تا نیمه اول فروردین آماده بشه

جواب:
لطف کنید با آزمایشگاه تماس بگیرید و بگویید به خانم صنوبری وصل تان کند و بگید که از طرف دکتر یونسی این پیغام را منتقل می کنید و می خواهید زمان دقیق انجام تست تان را بدانید. خودشان با من هماهنگ می کنند.

سئوال:
سلام ،سال نو مبارک،من سی و نه ساله،و بارداری اولم،میشه لطفا این هزینه ازمایش امینو سنتزی را بفرمایید،از طرفی بعلت بیکاری همسرم ار اذر ماه مشکل مالی هم دارم ،ایا امکان تخفیف وجودداره،با احتساب امروز ۱۳هفته و یک روز هستم،

جواب:
به آزمایشگاه مراجعه نموده و بروید پیش مدیر داخلی آزمایشگاه و بگویید که از طرف دکتر یونسی معرفی شده اید که بهتون تخفیف بدهد. هفته 15 به بعد باید برای آمنیوسنتز مراجعه کنید.

سئوال:
درود بر شما امکانش هست تست بنده رو هم جوای بدین 29 ساله
B.HCG=57.14…..PAPP-A=1622….DS=1in2400…t18=1in20000…t13=1in20000

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام. سن من 35. در 12 هفتگی ان تی انجام دادم. NT=1.4 میلی متر. در آزمایشم FREE-BETA =21.87 و PAPP=1225 شده. تقسیر ریسک ها رو هنوز بهم ندادن. ولی خیلی نگرانم. آیا جواب آزمایشم پرخطره؟؟ توروخدا جوابم رو بدید

جواب:
نگران نباشید ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بفرست. این اعداد به تنهایی ارزشی ندارند.

سئوال:
سلام و خسته نباشید .بنده 35 ساله هستم و نتایج غربال گری هفته 13 بارداری بدین شرح است
/ t :1.8 /papp-a : 1990.00 mom :0.60 / hcg : 18.5 mom :0.64 / crl :70 /ds:low.risk t 18/13 : low risk / روی نمودار ds: 1:4130 t13/18 : 1:51600
نگرانم …لطفا نتایج غربالگری را برای من تفسیر کنید لطفا.
در آزمایش سن من را 36 نوشته در حالی که 35 ساله هستم ..بارداری دوم ..بچه اول سالم …سابقه سندرم در خانواده نداریم .

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام
هفته سیزده و یک روز رفتم سونو ان تی و آزمایش خون
Nt :2.33
free B- hcG : 3.5
Final risk = 1:30
Biochemistry risk =1:48
با توجه به اینکه IVF انجام دادم و پرژسترون روزی ۲تا و قرص دافستون روزی یک و استرادیول ۴تا و آس آ یکی استفاده میکنم میخواستم نظرتون رو در مورد شانسم بدونم

جواب:
1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام جواب ازمایش من 1 به 700 میباشد یعنی چی؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام بنده 37 ساله هستم وبارداری دومم میباشدبچه اولم سالم وسابقه سقط جنین هم نداشتم این گزیدهایی از سونو وغربالگری بنده هست که در 12هفته وچهار روزازمایش غربالگری وسونو انجام دادمNt=1.47mm CRL=59.5mm طبق جواب غربالگری 300به riskofDowns=1 وتریزومی 18 ابه 20000 وتریزومی 13 1به 16000 PAPP-ALEVEI1.58 gxth ,qudjl vh لطفا وضعیتم را راهنمایی فرمایید.باتشکر

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
با عرض سلام و خسته نباشيد اولين غربالگري من در تاريخ ۲۴ اسفند ۹۸ هست که ۱۱هفته و ۱روز هستم. آزمايشگاه تا چه تاريخي باز هست؟ با تشکر

جواب:
تا 28 اسفند و بعد از اون در ایام عید روزهای غیر تعطیل از 8 صبح تا 2 بعد از ظهر

سئوال:
سلام امروز رفتیم آزمایش وسونو دادیم دکترم یه چیزی گفته از وقتی اومدم استرس دارم خواهش میکنم راهنماییم کنید
جواب آزمایش این بود
Crl:58.0
Nt:2.08
Mom:1.79
Down syndrome:1:1350
T18/13:1:8350
Down sandrom:intermediate risk
T13/18:screen negative

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
papp-a 985.00mlU/L 0.36
free b-hCG 128.0 IU/L 4.05
میشه لطفا بگید این یعنی چی؟این متن تو جواب ازمایش نوشته
و
nt تو سونوگرافی 1.7 بود–12 هفته و یک روز
crl 55.0mm

جواب:
ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام. در هفته 12 بارداری هستم. در سونوی غربالگری باق 173 بوده خیلی نگرانم . در حالیکه بدلیل سینوزیتم قرص سفیکسیم هم می خوردم. یعنی چرا اینقدر ضربان قلب جنین بالاست؟

جواب:
نگران نباشید در سونوی هفته 18 مجدد کنترل کنید.

سئوال:
سلام وقت بخیر
با توجه به روزهای پایان سال و این قضیه بیماری کرونا خیای از دکترهای زنان دیگه مطب نمیان.من دیروز سونو غربالگری اول رو انجام دادم ممنون میشم به من بگید نتیجه چطوره:
Crl=59mm
Bdp=16mm
12w+4d
موقعیت جفت:anterior
طول سرویکس:۴۳mm
NT:1/58
NB:peresnt
FHR:163b/min
با تشکر و سپاس

جواب:
این سونو نرمال است.

سئوال:
درود برشما. محبت کنید تفسیر آزمایش غربالگری را بفرمایید.
سن بنده ۳۶ سال و ۵ماه است و در هفته ۱۱ هفته و سه روز آزمایش انجام دادم و FBHCG= 83.0 بود و PAPPA= 14.00 بود و CRL= 46.80 و NT= 1.20 بوده است.
آزمایش در شهرم برای آزمایشگاه نیلو فرستادند و امروز جوابش بدستم رسید محبت بفرمایید پاسخ دهید.

جواب:
ریسک تریزومی های محاسبه شده نهایی را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام. من 27 سالمه و هفته 12 بارداری
Crl:59.0mm
Nt:2.30mm
Papp-a:2100,mom 0.49
Free b-hcg:18.0,mom 0.39
Ds, age 1:1170. Final risk 1:3420
T18/13, prior 1:9280.final risk 1:948
جواب چطوره؟ ممنون میشم جوابمو بدید

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام من در۱۸هفته هستم و متاسفانه ازمایش غربالکری مرحله اول راانجام نداده ام Nt:2.4 crl:68mmهست الان چیکارکنم ازمایش مرحله دوم غربالکری را انجام بدم؟خیلی نکرانم کاهلی کردم لطفا سریعترجوابمو بدید

جواب:
نگران نباشید برای راحتی خیالتان تا 22W+6D می توانید تست مرحله دوم را انجام دهید.

سئوال:
سلام وقت بخیر.میخوام 26 اسفند ازمایش غربالگری اول رو توی یکی از ازمایش گاه های همکار شما انجام بدم.سوالم اینه که جواب ازمایش کی آماده میشه.و اینکه آیا ازمایش گاه نیلو در ایام نوروز هم فعالیت داره ممنون

جواب:
تا 28 اسفند باز هستیم و در ایام تعطیلات عید هم در روزهای کاری بین ساعت 8 صبح تا 2 بعد از ظهر باز هستیم.

سئوال:
سلام خسته نباشید خواهش میکنم جواب بدید
خیلی نگرانم من 38 سالم هفته 12 و 4 روز
غربارگری مرحله اول و دادم nt 2.3
Pappa 1.50mom
crl 61.70mm
T21 1:3810 t18: 30000

t13:30000 سونو انومالی هفته 18 انجام

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
با سلام جواب ازمايش كامل غربالگري كه شامل همه چيز تيروئيد قند اچ اي وس، هپاتيت و خيلي هاي ديگه هست چقدر زمان ميبره؟؟؟؟ جوابدهيش

جواب:
1 الی 2 روز…

سئوال:
سلام لطفانظر وتفسیر جواب آزمایش من رو ممنون میشم اعلام کنید. Nt 1. 36
FbhcG 49. Mom 1.85
Pappa 12 mom 0. 87
T21. 1:391 و 1in110
1590 T18.1 in
T13. 1in 1590
لطفا جواب بدید. ممنون

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
باسلام.تریزومی بیست و یک ۱:۳۹۷ میباشد این به چه معنی است و چه ازمایشی باید بدهم.ممنون.

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
با سلام خدمت شما من غربالگری سه ماهه اولم رو انجام دادم و نتایج به این شرح بود CRL 59 * NT 1/50 * MOM 1/27 هستش و آزمایش PAPPA 3518/00 * MOM 1/30 و FREE BHCG 51//71 * MOM 2/14 *
DOWNSYNDROM : INTERMEDIATE RISK و TRISOMY 18/13 : LOW RISK میشه راهنماییم کنید دکتر گفت آزمایش NIPT رو انجام بده

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام لطف میکنید آزمایش منوتفسیرکنید؟
NT 2,10- crl64,2- 12w+6D- t21 1:1210- t 13 and t18 1:30000-fbhcg 36,mom 1,18- papp-a 15,mom 0.91

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام من غربالگری اولم کاملا خوب بود با ریسک پایین
Nt: 1.52 mm
Crl : 58.5
Fhr:169 pulse/min
Nb: present
T21: 1:7552 low risk
T18:

جواب:
از آزمایشگاه بخواهید که ریسک ترکیبی و یا سکونشیال را بهتون بدهد. و اگر عدد فوق از 1:1500 بالاتر بود جای نگرانی ندارد.

سئوال:
سلام خسته نباشید ببخشین میشه نتیجه این آزمایش رو برامون بگین
این جواب آزمایش غربالگری خواهرمه بعد از ۳ ماه بارداری
NT:2.10/
Crl:61mm
جنین ۱۲ هفته و ۴ روز
Pappa:11.72;mom:0.70
freeBhCG:18.61;mom0.89
Down syndroma:1:4060
age alone:1:1350
Equivalent age risk

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام، ببخشید من ۲ سالمه، غربالگری با – -BPD 16/24 – CRL 52.78 -Nt 1/58 -FHR 175
میخواستم بدونم غربالگری من صحیح است یا نه؟ چون آزمایش خون ریسک میانه نشان داده! ممنونم

جواب:
ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام می خواستم بدونم در غربالگری اول papp 11 تریزومی 21:1 تریزومی 18 کمتر از 1 و تریزومی 13 کمتر از 1 طبیعیه؟ممنونم

جواب:
مطمئن هستید چنین چیزی گزارش شده؟؟
دقیق ریسک تریزومی 21 را بنویسید (مثلاً 1:46) و بقیه تریزومی ها

سئوال:
باسلام میشه آزمایش همسرم رو تفسیر کنید NT1.00MM 0.87MOM CRL 57.0MM PAPP-A 1.20MIU/ML 0.30MOM FREE B-hCG 9.40NG/ML 0.23MOM

جواب:
ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام ممنون میشم جواب آزمایشم رو تفسیر کنین
سن :31 سال
هفته بارداری :14
NT:1.56
CRL:65 mm
DS=1:2630
T18/13=1:30100
PAPPA-A:mom=0.38
free b-hcg:mom=0.80
age=1:787

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام تست من خوبهnt2.66و68.6 یاخطر ناک

جواب:
بله، برای این قد جنینی نرمال است.

سئوال:
سلام nt من ۲/۵۹ است آیا خطرناکه

جواب:
با چه عدد CRL؟

سئوال:
سلام ببخشید من باردارم توی 13 هفته 3 روز به خاطر سن 35 سال در غربالگیری اول ریسک داشت آزمایش سلفری دادم خداروشکر همه‌ی گزینه ها low risk دارد فقط در تعیین جنسیت نوشته کروموزوم yجلوی کادرNOTDETECTED(Suggestive Of Female) جنسیت به نظرتون دختر است یا پسر؟

جواب:
با قدرت تشخیص 97% دختر است.

سئوال:
سلام خسته نباشید ترو خدا میشه زودتر جواب آزمایشم تفسیر کنید ممنون میشم T21: 1:3743 T18: 1: 20000 T13: 1 : 20000 . و ان تی ۱.۶۸ و ان بی دیده شد PAPP-A 0.567 0.391 MOM
free-BHCG 37.20 ۱۰۶۲ MOM
Crl 52/24
سرویکس ۴۱ سن خودم ۲۹ سال سن جنین هم یازده هفته و شش روز. گروه را زودتر برام تفسیر کنید ممنونم ازتون

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام تریزومی18و13. 1:99000 ds=1:76 downsyndrome:intermediaterisk

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
با سلام و احترام
بنده با سن٣١سال و سن بارداری ١٢هفته
سونوگرافی وcrl:54 NT:1.8(mom:1.63
با آزمایش غربالگری با این نتیجه:
Pappa:2030 mom:0.95 Freebetahcg:85.52 mom:2.90
خیلی ممنون میشم بفرمایید ریسک سندرم داون چقدر میشه؟

جواب:
ریسک تریزومی ها محاسبه شده نهایی را برایم بفرستید.

سئوال:
سلام،میخواستم ببینم جواب آزمایش غربالگری اول تو جواب سلفری تاثیر میزاره؟چون من جواب غربالگریم اشتباه شده ولی سلفری منفی میخوام بدونم بهم ربطی نداره؟

جواب:
این دو تا به هم ارتباطی ندارد.

سئوال:
سلام، غربالگری مرحله اول من :
Nt:1/1
Nb دیده شد
سن ۳۴
بتا: ۷۲.۲
Papa:1030
تریزومی ۲۱: ۱:۱۰۹۰
نظرتون رو میفرمایید، ممنونم

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
با سلام و عرض ادب.خانم من ۳۹ سالشه و بعد از انجام غربالگری مرحله اول در شهر قزوین با nt :1.90 و crl:64 و t21:1/12 و t18:1/1080 و t13:1/1970 در ds ریسک بالا و در تریزومی 18/13 ریسک پایین اعلام شد و با توجه به نگرانیه ما و نظر خانم دکتر شکیباییان در تهران ۴ روز بعد در آزمایشگاه نیلو دوباره نمونه خون گرفته و تست شد که t21:1/297 و t18:1/30000 و t131/30000 و هر سه مورد ریسک پایین اعلام شد.خواستم اگه نکته ای هست بفرمایید ما خیلی نگران هستیم از بابت دو جواب متفاوت.ممنون از حسن پاسخگویی شما

جواب:
از نظر من جواب آزمایشگاه ما هم در محدوده خطر بینابین است

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام،اندازه Afp MOM 0.42 در غربالگری دوم به چه معناست؟لطفا راهنمایی کنید

جواب:
نرمال است.

سئوال:
من هفته ۱۲ رفتم غربالغری گفتن جوابت نه خوبه نه بده اگه میخای صب کن ازمایش دوم بده اگه نه یه ازمایشی نوشت اونو دادم هنوز جوابش نیومده خیلی خیلی نگرانم تو روخدا راهنمایی کنید

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
باسلام و خسته نباشید لطف میکنید به سوال بنده پاسخ دهید تا از نگرانی دربیام.
جواب آزمایش غربالگری اول
t21=1:1430
t13=1:14300
t18=1:14300
nt:1.2
crl:72.5
ودر صفحه دوم نیز تست تمامی غربالگری هارا (low risk)و تیروزومی ۲۱=۱:250وتیروزومی۱۸=۱:۱۰۰ و تیروزومی۱۳=۱:۱۰۰گزارش شده است.

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

اعداد صفحه دوم مربوط به کات آف های تست می باشد و به جواب شما ربطی ندارد.

سئوال:
سلام و خسته نباشیددر 12 هفتگی. سونو nt 1/3 خوب بوده است. عدد t21 نیز 1/547 زده ریسک متوسط. و همچنین free.: 72/9 و papp0/960 .گفتن تا هفته 18 صبر کن سونو آنومال بده.. ممنون میشم راهنمایی کنید. 35 ساله

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام
2.66:Ntبچم اندازه گیری شده و آزمایش خونم گفتن نرماله میشه راهنمایی کنید خیلی نگرانم

جواب:
نتیجه کامل غربالگری تان و عدد CRL گزارش شده در سونو را برایم بفرستید.

سئوال:
سلام و خسته نباشید. من در 12 هفته و 5 روز در آزمایشگاه نیلو و مرکز سونوگرافی مورد معرفی شما (مهسا9، غربالگری دوره اولم رو انجام دادم. جواب آزمایش ریسک کم رو نشون میده اما دکترم گفتند بهتره آزمایش تکمیلی خونNIPT رو انجام بدم. نتایج آزمایشم این اعداد هست. خواهش میکنم راهنماییم کنیم که با توجه به قیمت بالای این آزمایش،‌ لازم هست انجامش بدم یا خیر؟
nt: 1.6 / crl: 62.0/ FBHCG: 53.0 – MOM 1.43/ PAPP-A: 2410.00 – MOM 0.74/
T21: 1:1450 / T18: 1:30000 / T13: 1:30000

جواب:
ریسک تریزومی 21 که معادل 1:1450 شده است ریسک کم خطری هست ولی بدلیل آنکه در بعضی از منابع ریسک های تا 1:1500 و حتی 1:2000 را بعنوان ریسک خطر بینابین می دانند توصیه به انجام NIPT و یا مرحله دوم و ترکیب آن با جواب مرحله اول و گزارش پروتکل سکونشیال می کنند.

سئوال:
سلام وقت بخیر.میشه راهنماییم کنید خیلی نگرانم…
من ۱۳هفتمه وتو۱۱هفته و۳روز آزمایش غربالگری ۳ماه اول وانجام دادم. نتیجه Nt: Fetal Hearth rate:185bpm
Crl:51.3mm
Nt:1.8
وآزمایش خون:
Free B_hcg:13.9IU/I
PAPPA_A:1.070
Trisomy21_1:14446
Trisomy18_1:5446
Trisomy13_1:170
میشه درصد وجود مشکل روبفرمایید؟ من آزمایش غربالم رودوباره تکرارکردم..و الان میخوام آزمایش CGH_CVS روانجام بدم.خواهش میکنم راهنمایی کامل بفرمایید..

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین برای سندرم پاتو و یا تریزومی 13 بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام خسته نباشید من دو روز پیش برا خواهرم پیام دادم بهتون خیلی ممنونم که زود جوابم رو دادید فقط ببخشید تو رو خدا ما رو خوب راهنمایی کنید الان که شما گفتید 85 درصد محدوده پر خطر هست یعنی چی؟ یعنی بچه اش مشکل داره باید سقطش کنه ؟خواهش میکنم بگید باید چکار کنیم ما شهرستان زندگی میکنیم متخصص خوب نداره الان چیزی بهش نگفتن فقط آزمایش مرحله دوم رو 15 هفتگی ازش گرفتن یه سونو انومالی هم براش نوشتن برای دو هفته دیگه تو رو خدا شما راهنماییمون کنید بچه اش سالم میشه به دنیا بیاد یا نه؟

جواب:
اگر نظر من را بخواهید باید آمنیوسنتز کنید تا خیالتان جمع شود. احتمال اینکه بچه مشکل داشته باشد حدود 0.6% است و ممکن است فکر کنید این عدد کوچکی است ولی از لحاظ پزشکی این عدد نیاز به بررسی بیشتر دارد و کارهایی که گفتید همشان یک کار غربالگری است و بهتر است یک کار تشخیصی انجام دهید.

سئوال:
سلام ، من 34 سالمه و این دومین بارداریمه بچه اولم سالم است و در سونوی غربالگری اول سن جنین 12 هفته و 6 روز ، crl 65 ، nt: 2.2 ، nb : visible و جواب آزمایش خون هم FBHCG :42 – MOM : 099 و PAPP-A : 7570 – MOM :1.73 و risk of t21 :1 in 449 _ risk of t18 : 1 in 5650 و risk of t13 : 1 in 5650 میشه لطفا تفسیرش کنید خیلی نگرانم . در ضمن کسی که من را سونوگرافی کرد اسمش در سایتی که در پاسخ های قبلی معرفی کردین بود و دارای گواهینامه FMF هست .

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام و خسته نباشید ویژه خدمت شما؛با توجه به اینکه طبق گفته شما آزمایشات ترکیبی من در محدوده کم خطر بود شما فرمودید فقط یک آنومالی اسکن دقیق در هفته 18 انجام دهم،من هم نزد دکتر گرامی در سونوگرافی الوند رفتم که مارکرها به این ترتیب بود:Nb :4.6 و NF:2.7 Cm:5.3 و شواهدی از NTD دیده نشد؛در اندامهای فوقانی و تحتانی آنومالی واضحی دیده نشد،نماهای اصلی قلب و کلیه ها نرمال میباشند
آیا احتیاج به سونوی دیگری در 24 هفتگی است یا خیر؟
(در آزمایشات غربالگری 11 هفتگی و ان تی 1.1 همه چیز نرمال بود ولی در آزمایش خون 15 هفتگی ریسک سندرم داون 1 به 207 بود که با تکرار آزمایشم contingent ریسک سندرم داون 1 به 1750 گزارش شد که من تا الان که 22 هفته و 6 روزم است هیچ تست تشخیصی رو انجام ندادم و فقط آنومالی اسکن در هفته 18 بارداری انجام دادم و گروه خونیمم O منفی است)اما همش استرس اینو دارم که نکنه خدای نکرده فرزندم مبتلا به سندرم داون بوده باشه و من در انجام تستهای تشخیصی کوتاهی کرده باشم،توروخدا منو از این نگرانی نجات بدید

جواب:
با قدرت تشخیص تقریباً 98% بچه تان مشکلی ندارد. سونوی هفته 24 برای رد اختلالات رشدی مورد استفاده قرار می گیرد.

سئوال:
سلام.و عرض ادب،دو سوال از محضرتون داشتم؛اول اینکه چرا خانومی که RH منفی داره نباید آمینوسنتز بشه و دوم اینکه در آنومالی اسکن دقیق در هفته 18 بارداری چقدر احتمال اینکه نشان دهد جنین مبتلا به سندرم داون است وجود دارد

جواب:
بطور کلی این سئوال غلط است، ما هیچوقت کلمه نباید را در اینجا استفاده نمی کنیم بلکه در یک زمانی ما مجبور هستیم که آمنیوسنتز کنیم بنابراین انجام می شود ولی بلافاصله باید روگام تزریق بشود.

تست های غربالگری تان در مرحله اول و یا دوم چطور بوده است که بگویم آنومالی اسکن چقدر می تواند به ما کمک کند.

سئوال:
سلام خواهشا جواب منو بدیدخواهرم 22 سالشه در 13 هفته و 3 روز آزمایش و سونو انجام داده nt:1.92 ، crl: 69.0 mm f,ni
age :1:1430, final risk :-1:189 نمودار final risk بالای 1:1500 هست تو رو خدا زودتر جواب بدید خیلی نگرانه

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام، ببخشید در غربالگری اول با NT1. 7 و crl 64,3, اگر T21, 1in527 باشه، جای نگرانی هست؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام. خانم من آزمايش Cell Free رو توي هفته 12 انجام و همه چيز در حد كم‌ريسك بود. حالا توي هفته 18، كيست راست 9 ميلي و چپ 5 ميلي نشون داده. سونوگرافيهاي NT و آنومالي هم بجز اين كيست، همه چيز نرمال بوده. 1- آيا جاي نگراني دارد؟ 2- آيا آزمايش Cell Free جايگزين غربالگري مرحله اول مي‌باشد؟

جواب:
خیر ، جای نگرانی وجود ندارد ، فقط یک سونو در هفته 26 تا 28 برای اینکه ببینید کیست ها جذب شده اند یا خیر انجام دهید.

سئوال:
سلام و عرض ادب و احترام . من چندین بار در خصوص جواب غربالگریم محضرتون مزاحم شدم و لطف فرمودین و پاسخ همه سوالاتم رو دادین. لینک ازمایشم رو میزارم نمیدونم ایا بزرگوار میتونن مشاهده بفرمایند یا خیر.http://s6.picofile.com/file/8377855218/44c8c2be_5abe_4a38_b6de_0fdcb66cbe4f.jpg
جواب تریزومی ها در ازمایشم به شرح ذیل هست:

T21: 465

T18 : 5195

T13 : 13265
و همینطور

FBHCG: 1.3 mom unit:ng/ml valu: 40

PAPP_A: 7.18 mom unit:mu/l value: 17000

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام خسته نباشید ببخشید من اهوهز زندگی میکنم باردار هستم هفته ۱۸ هستم تو دوازده هفته
به دلیل ان تی بالا که در غربالگری ۱۱ هفته و دو روز۹ /۲ بود تست سی وی اس دادم جواب خوب بود باز تو ۱۷ هفته اکوی قلب جنین هم نرمال بود اما تو آنومالی اسکن باز ضخامت نوکال فولد رو ۶،۶ زده خواستم کمکم کنید

جواب:
یک آنومالی اسکن دقیق انجام دهید و بررسی دقیقی توی سیستم کلیوی ، تعداد حرکت جنین در دقیقه و غیره صورت بگیرید.

سئوال:
سلام من دوقلو باردار هستم ازمایش خونم
Free bhcg=95.2
PAPP=5.265
قل اول
Nt 2.1
Nb present
T21 291
T18 5434
T13 17464
قل دوم
Nt 1.7
Nb present
T21 2322
T18 5558
T13 14476
ایا نیاز به امینوسنتز برای قل اول دارم بارداریم هم طبیعی بوده است

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام مجدد ببخشید اینکه فرمودید برای رشد جفت از نظر پلاسنتا اکرتا چک بشم . از طریق خون چک میشه یا سونو؟؟ و اینکه میشه بدونم این یعنی چی . در سایت ازمایشگاه بزرگ نیلو نوشته بود بالا بودن پاپا نشان دهنده رشد زیاد جنین هست. میشه در مورد پلاسنتا اکرتا اطلاعات بیشتری بهم بدین ممنون میشم. من همان هفته دوازده که رفتم برای سونو گفت کمی انقباض رحمی دارین که دارم شیاف استفاده میکنم. ممنون میشم این سوالم رو هم جوابگو باشید.
یک دنیا ممنونم

جواب:
نگران نباشید ، به هر حال می تواند منجر به بزرگ شدن جنین تان شود که مشکلی نیست ولی در بعضی از اختلالات مربوط به نفوذ پذیری جفت به داخل جدار رحمی ممکن است این مارکر بالا برود که با سونو چک می شود و جای نگرانی وجود ندارد.

سئوال:
سلام مجدد ببخشید ایا نیازی هست دقبقا همه فاکتورهای ازمایش رو ذکر کنم در سوالم؟من عکس جواب ازمایشم رو به ایمیل ازمایشگاه نیلو صبح فرستادم!!

جواب:
فقط ریسک نهایی تریزومی ها را برایم بنویسید. ایمیل های زیادی برای آزمایشگاه می آید که اگر امکان تطبیق اسم بیمار با آدرس ایمیل اش وجود نداشته باشد امکان بررسی آن وجود ندارد.

سئوال:
سلام و عرض ادب و خسته نباشید . من سی و چهارساله هستم هفته دوازده هفته و چهار روز که سونو ان تی که دادم ان تی دو بود و سونوگراف گفت خوبه تا سه طبیعی هست!!که دکتر متخصص زنان منو ترسوند گفت سلفری بگیر بالاست !!
روز بعد ازمایش غربالگری دادم که همه رو low riskنوشته و فقطpapp-a ۷.۱۸هست که دکترم باز گفت خیلی بالاست. به یه متخصص دیکه نشون دادم گفت نمیدونم چرا پاپا بالاست ولی منحنی مهمه که از شما خوبه. من توده بدنیم هم خیلی بالاست ممکنه علت بالا بودن پاپا همین باشه؟؟ روزی یدونه قرص کم کاری تیرویید و ویتامین دی سی هم میخورم !!خواهش میکنم کمکم کنید!!pappaبالا علتش چیه.ایا خطرناکه ؟ یه جا نوشته بود رشد زیاد جنین رو نشون میده خواهش میکنم از نگرانی درم بیاریدممنونم.

جواب:
اینقدر نگران نباشید فقط بهتر است از نظر رشد جفت در هفته های 18 و 24 بخصوص از نظر پلاسنتا آکرتا چک شوید.

سئوال:
سلام خسته نباشید nt من زده 1:30 ولی آزمایشم later mediate risk عددش هست 1:584 عدد چند باشه خوبه؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام لطفا آزمایش غربالگری سه ماهه اول من رو تفسیر کنید‌‌‌‌‌‌‌ سن۲۷، ۱۲هفته، crl:56، nt:1.2, nb:مشاهده شد، t21:۱ in 1250, t18:1 in 12400, t13: 1 in 12400, fbhcg:۱۵.۰ ng/ml o.31mom
papp_a:2430.00 mlu/l 0.76mom
تو صفحه دوم t21,t18,t13

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام نتیجه غربالگری من رو برام تفسیر کنید سپاس سن 30سال و انجام تست در هفته 11و5روز
Fbhcg 55.0 /mom1.43
Papp-a2410.00/mom1.29
T21 1 in867
T18 1 in9710
T13 1in9710
عدد nt 1.50
Crl 49.00
ازمايش هم براي ازمايشگاه شما فرستادن و در صفحه بعد توضيح نوشته شده و همه رو lowrisk زده ممنون از جوابگوييتون

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام وقتتون بخیر بیماری پروانه ای در کدام تست بارداری
قابل تشخیص است؟

جواب:
توصیه می کنم یک مشاوره ژنتیک انجام دهید. با آزمایشگاه تماس بگیرید و بگید به دکتر شهرام سواد وصل کنند.

سئوال:
سلام خسته نباشد T:21 1:300 يعني چي چقد احتمال خطر هست ايا بايد سقط كنم

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام …در آزمایش غربالگری اگر در Ds age 1:1090 و final risk1:1290 و در T18/13piror 1:8380 و final risk 1:99000 باشه و در سونو ان تی …ان تی ۲.۱ و ان بی دیده شده …آیا تا چ حدی خطر برای جنین وجود داره ؟؟؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام وقت بخیر
می خواستم بدونم بهترین زمان انجام غربالگری اول بین هفته 12 تا 13 هست یا خیر و چه می باشد ؟
البته برای سن 41 سال سوال میکنم؟
با تشکر فراوان

جواب:
12+0 تا 3+13

سئوال:
سلام ر وزگارتان خوش. من چهارشنبه 8 آبان برای NIPT به آزمایشگاه شما مراجعه کردم و چون زمان ندارم دکترم گفت شما حداکثر یکهفته جواب آزمایش را اعلام میکنید امروز تاریخ پاسخ را روی برگه دیدم نوشته 27 آبان شوکه شدم. تو را خدا بگید من چکار کنم دارم دق میکنم.؟اینقدر که من این روزها گریه کردم.

جواب:
نگران نباشید جواب شما زودتر آماده می شود این تاریخ کامپیوتر پذیرش است ، با پذیرش خانم صنوبری تماس بگیرید و ببینید جوابتان کی آماده می شود.

سئوال:
سلام خسته نباشیدمن ۲۶ سال دارم از نظر ژنتیک هم مشکلی نداریم نه فامیل هستیم و نه در اقوام مشکل مادرزادی داریم همه ی سونوهای غربالگری هام خوب هست ولی ازمایش های غربالگری اولم تریسومی ۲۱ ۱:۸۰۴ زده ۱۳و۱۸ ۳۰۰۰۰ .ازمایش دومم تریسومی ۲۱ ۱:۵۷ زده گفتن باید امینیو سنتز بشم الان ۱۷ هفته ۸ روز هستم ازروی سونو چند روزه خواب ندارم خیلی نگرانمو گریه میکنم بارداری اولم هست ولی نمیخوام اتفاقی بیفته من یمدته اعتیاد به مواد تریاک دارم خواستم ترک کنم نتونستم میخواستم بدونم ایا احتمال جنین به منگلیم وسقط هست یا نه یا اینکه بخاطر مصرف مواد میتونه درجواب ازمایشم مشکل ایجاد کنه یا باعث شه جنین منگل شه .یا اینکه این مشکل ژنیتیکی هست وربطی به مصرف نداره توروخدا جواب بدین از نظر مالی زیاد توانشو ندارم امینوسنتز بشم ومیترسم سقط شه قبول کردن فردا برای ازمایش بیام ازمایشگاه شما اگه میشه زودتر جواب بدین خیلی نگرانو اشفتم.۰00000000 این شمارمه اگه میتونید پیام کنید اگه ایمیل نشد یا نتونم بخونم ممنون میشم جوابمو بدین

جواب:
نگران نباشید ، اول از همه بروید پیش آقای دلشاد و بگید از طرف دکتر یونسی آمدید و بهتان تخفیف بدهد (اگر مشکل مالی دارید). دوم اینکه بهتر است آمنیوسنتز بشید و احتمال اینکه بچه سالم باشد طی آمنیوسنتز با توجه به این جوابتان حدود 98% می باشد و فقط 2% امکان دارد بچه مشکل دار باشد. این جواب ارتباطی با مصرف تریاک ندارد چون یک اختلال کروموزومی است که در بدو تشکیل جنین ایجاد می شود ولی تریاک عوارض متعدد دیگری برای بچه دارد و این را بدانید که مسئولیت یک انسان دیگر تا آخر عمر بر عهده شماست و بهتر است به خاطر سلامتی خودتان و بچه تان سعی کنید آنرا کنار بگذارید.

سئوال:
سلام خسته نباشین جواب امینیو سنتز چقد طول میکشه بیاد

جواب:
در 90% موارد ده روز کاری ولی در 10% موارد بدلیل عدم رشد کافی سلولها ممکن است دو الی سه روز کاری به این زمان اضافه شود.

سئوال:
سلام شرمنده من الان هفته 31 بارداری هستم این نتیجه تست غربالکری سه ماه اول است اون موقع دکترم گف مشکلی نداره اما دیروز دوستم مشکوکم کرد خیلی نگرانم میشه تفسیر کنید برام

جواب:
نتیجه را برایم نفرستادید.

سئوال:
سلام، امكانش هست تست غربالگرى سه ماهه اول منو تفسير بفرماييد؟سپاس فراوان
Nt:2.4
Crl:71.6
Percentile:83%
ريسك نهايى:
تريزومى 21 (١:٣٣٦٠)
تريزومى ١٣ (١:٣٠٠٠٠)
تريزومى ١٨(١:٣٠٠٠٠)
سن:٣٢

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
غربالگیری اول:
fhr:154pbm
Crl:63mm
Nt:2.5
طول استخوان بینی:٢/۵میلی متر
وریسک متوسط گزارش شد
به تشخیص پزشک در۱۴هفته ویک روز سنوntمجدد انجام دادم
Fhr:154
Crl:82/4mm
Nt:1.6
Nb is seen
لطفا بهم بگید وضعیت جنین من چه جوریه؟خیلی استرس دارم و نگرانم

جواب:
بهتر بود نتیجه نهایی غربالگری سه ماهه اول از نظر ریسک تریزومی ها را برایم می نوشتید. به هر حال بهتر است مرحله دوم را هم در همان آزمایشگاه اول انجام داده و بخواهید که ریسک پروتکل ترکیبی یا سکوئنشیال را برایتان گزارش کنند.

سئوال:
سلام. تست سه ماهه اول در 11هفتگی وسن 38 انجام دادیم بعد از 12 سال از حاملگی اول .
نتایج nt: 1.30
papp-a: 0.691 و mom: 0.34
fbhcg: 50.8 و mom: 1.23 و
crl: 46mm است.
nb: present
برای سندرم داون age= 1:145 و final risk: 1:211
برای تریزمی prior: 1:1180 و final risk: 1:5330
ممنون میشم بگید احتمال چیه?ضمنا دکترسونوگرافی گفت که دوتا فیبروم هم دارم که برای جنین خطرناک نیست.

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام خسته نباشید من آزمایش خون دادم غلبارگری آن تی ۲.۲هست هفته دوازده دادم سنم هم ۲۴ هست اینا مشکلی داره

جواب:
بهتر بود نتیجه نهایی غربالگری تان را برایم می فرستادید این عدد در سونو نرمال است.

سئوال:
سلام و وقت بخیر
من به تازگی غربالگری یک را انجام دادم که NT 1/3 بود
و آزمایش را به آزمایشگاه شما فرستادند که تریزومی ۲۱ را زده 1:992
آیا ریسک زیادی داره؟
و چه راهی پیشنهاد میکنید؟
با تشکر

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام هفته 13 هستم
غربالگری اول
یکبار زایمان سالم قبلا داشتم
Down syndrome:Intermediate risk
Trisomy 18/13:low risk
Papp-a:result 3,60
Mom 1,31
Free B-hcg result 48,6
Mom 1,49
Crl 57mm
Nb:present
Nt:2,30mm
Mom 2,00
^1.15
Age 1:498
Final ریسک 1:538
Prior 1:3590
Final ریسک 1:82300
تشکر فراوان

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام من هفته ۱۲ هفته و ۴ روزم nt:2/5
Crl:66هنوز جواب ازمایشم نیومده خیلی نگرانم؟

جواب:
نگران نباشید به محض آماده شدن جوابتان با شما تماس می گیرند.

سئوال:
با سلام
من 36 سال سن دارم .
هفته ۱۲ و ۲ روز سونو دادم و نتایج از قرار زیر میباشد:
CRL:58
NT:1.63
Mom:1.30
همان روز آزمایشگاه نیلو تست خون غربالگری سه ماهه اول دادم:
Trisomy21: 1:10900
Trisomy18: 1:22600
Trisomy13: 1:22600

FBHCG: 13.0
Mom:0.33

PAPP-A: 2130.00
Mom:0.76
میشه راهنمایی کنید چون هیچی نمیبینم راجب سه تا ریسک که بدونم در چه حدی هستم؟
ممنون

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام من توهفته ۱۲سونو ان تی دادم
Nt 3.4
ریسک ۲۱
۱.۵۹
ریسک ۱۳و۱۸
۱.۱۲۰
گفتن باید امینوسنتزبشم
میخوام ببینم چقدرمیتونم امیدوارم باسم؟؟؟
از هر ۲۰۰نفری که امینوسنتز میشن چندنفر مشکل دارن؟؟؟

جواب:
نگران نباشید طبق جواب شما از هر 59 تا یک احتمال وجود دارد که بچه مشکل داشته باشد.

سئوال:
سلام و خسته نباشید
من در هفته ۱۲ و ۳روز هستم و در غربالگری ۳ماهه اول در سونو دکتر فرمودند بچه سالم است و nt ۱.۴۹ بود ولی در ازمایشم زده ریسک بینابین و عدد ds زده ۱:۶۴۳ و trisomy 18/13 : screen negative دکترم گفت امینوسنتز بدم ولی من خودم پیشنهاد دادم nipt بدم ،بنظر شما مشکلی هست؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
با سلام و تشکر بعلت جوابدهی
ریسک بنده در غربال اول اینطور بود:
سندروم داون:۱/۴۱۹
فینال ریسک:۱/۱۱۷۰
تریزومی ۱۸/۱۳:
۱/۳۰۶۰
فینال ریسک،:۱/۹۹۰۰۰
در غربال دوم
سندروم داون
Age:1/419
Final risk:1/782
Ntd:
Prior:1/1000
Finalrisk:1/19500
T18/13:
Prior:1/3060
Finalrisk:1/99000
Slos:
Prior:1/20000
Finalrisk:1/438000
ممنونم.درضمن من ساکن یکی از شهرستانهای استان فارس هستم.از لطفتون بسیار بسیار ممنونم.سالم و تندرست باشید.

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٠٪‏ ريسك اش در محدوده خطر بينابين است و دو توصيه می توان برايتان انجام داد:

١- ترجيحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخيص ٩٩٪)

٢- قابل قبول: انجام آنومالي اسكن دقيق به همراه ژنتیک سونوگرام در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین و بررسی دقیق سافت مارکرهای سه ماهه دوم اختلالات آنوپلوئیدی و در صورت مثبت شدن هر يك از سافت ماركرها بيمار كانديد تست هاي تشخيصی شود (با قدرت تشخيص ٩٠٪).

فقط دقت شود سونولوژیست بايد مدرك FMF برای انجام سونوي آنومالي اسكن را داشته باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/4

سئوال:
با سلام
من 39سالم هست اولین بارداری به صورت طبیعی بدون سقط قبلی در 12هفته و2روز سونو وآزمایش دادم. NT:1.5/// FREE-B HCG(128.00 IU/L) (3.910 MOM)
PAPP-A (1.140 IU/L) (0.445 MOM)
DOWN SYNDROM(T21) 1:11
با این نتیجه وضعیت جنین سندورم داون هست؟
بایستی سقط انجام شود؟

جواب:
خیر نیازی به سقط نیست.

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
بباسلام وعرض ادب.ازاینکه جوابگوی من و امثال من هستین کمال تشکر را دارم.خداقوت.
ببخشید من خانم۳۴ساله و ۱۷هفته باردارم.ازدواج غیرفامیلی ودارای دوفرزند سالم و بدون سابقه سقط وسندروم داون در خانواده هایمان
در آزمایش غربال اول در ۱۳هفته نتایج من اینطور شد
Papp:mom 1/02
free bhcg:1/45
Nbدیده شد و nt:2و crl:67
و در غربال دومم
Afp:mom0/66
uE3:1/21
hcg:0/72
Inhibina:1/59
بنظر شما ریسک بنده چطور هست؟؟
من توانایی مالی جهت آمینوسنتز ندارم و به احتمال زیاد سقط کنم.چون دکتر برایم آمینوسنتز نوشته.بنظر شما باید چکار کنم؟؟؟
خداوند نگهدارتان باشه.

جواب:
اول بهتر بود که ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم می فرستادید تا درست شما را راهنمایی کنم.
بطور کلی این را بدانید که این تست ها غربالگری هستند و فقط احتمال وجود یک اختلال را نشان می دهند نه اینکه واقعاً بچه مشکل دارد.

بطور مثال اگر جنینی ریسک اش 1 به 10 باشد یعنی فقط 10% احتمال دارد بچه مشکل داشته باشد و 90% بچه مشکل ندارد.
اگر این ریسکک 1:100 باشد احتمال مشکل دار بودن جنین 1 درصد است و احتمال سلام بودن آن 99% است. چطور می خواهید در حالیکه می دانید به احتمال خیلی زیاد بچه سالم است آن را سقط کنید (به خاطر یک احتمال خیلی کم).
اگر هم توانایی مالی اش را ندارید ، بروید آزمایشگاه پیش آقای دلشاد (مدیر داخلی مان) و بگید که رایگان برایتان آمنیوسنتز انجام دهند.

سئوال:
من در هفته ۱۲ بارداری هستم.غربالگری که انجام دادم تووی سونو مشخص شده
NT اندکی کمتر از پروسانتایل ۹۵درصد این سن حاملگی میباشد و برابر با عدد ۲mm میباشد.هنوز آزمایشم آماده نشده اما به شدت نگرانم.فرزند دومم هس و نه در خانواده همسرم نه خودم مورد سندرم دانی وجودندارد.درضمن میخام اگه نیاز باشه آزمایشم رو در آزمایشگاه نیلو تکرار کنم برای اینکه خیالم راحت باشه.ممنون میشم که جواب بدین.پیشاپیش سپاسگزارم.

جواب:
اگر زیر 95 پرسنتایل است که جای نگرانی ندارد.

سئوال:
سلام خسته نباشید من تو۱۱ هفته ۵روز سونو ان تی دادمCRL49بودNTهم 1.56بودازمایش ان تی رو همون روز انجام دادم 998 :۱ :TRlSOMY21ایا جنین مشکل سندروم دان داره باید سقط بشه

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام . خسته نباشید . من ۲۹ سالمه .n t برابر ۱.۶۲ و طبق سونو توی ۱۳ هفته انجام شده .
مقدار nuchal measuremet برابر ۱.۶۲ ۱.۰۱ mom و papp برابر ۱۳.۴ miu/ml ۳.۰۶ mom و مقدار free Bhcgبرابر ۲۷.۵ ng/ml و ۰.۷۱ mom ریسک داون کمتر ۱ به ۲۰۰۰۰ و ریسک تریزومی ۱۸ ۱ به ۲۰۰۰۰ و ریسک تریزومی ۱۳ هم ۱ به ۲۰۰۰۰ ممنون میشم تفسیر کنید

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
باسلام
من۲۳سالمه و بارداری اولم و دوقلویی طبیعی است. در ۱۶شهریور حاملگی دوقلویی ۱۱هفته و ۶ روز داشتم
باتوجه به ازمایش غربالگری سالم ولی سونوگرافی CRL قل راست که ۵۱ و NT ۲.۷۶ و قل چپ با CRL=52 و NT ۱.۹۷ و مشاهده NB درهر دو نظرتون رو بیان کنید.
ایا ازمایش امینوسنتز لازمه؟اگر لازمه برای هردو یافقط برای قل راست که NT بالایی دارد؟

جواب:
نتیجه نهایی ریسک غربالگری تان اگر برای هر دو قل کمتر از 1:1100 می باشد نیاز به کاری خاصی ندارید ولی اگر بیشتر است طبق صلاحدید پزشکتان NIPT انجام دهید.

سئوال:
سلام هزینه غربالگری سه ماهه اول چقدر است

جواب:
با آزمایشگاه تماس بگیرید.

سئوال:
سلام وقت بخیر.من سونو غربالگری ام همه چیز عالی بود ولی در ازمایش خون عددان تی ۱.۶۴
PaPpa.16.71
Bhcg.99.09
Nb:peresent
Down syndrome:1.761
این یعنی خطرناکه؟؟؟؟

جواب:
خیر نگران نباشید.
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام. من در ۱۲هفته و ۰ روز سونوگرافی و آز غربالگری دادم. که نتیجه سونوگرافی nt:2.49 و crl:54mm. فاینال ریسک T21=1:1290 و T13= 1:707 . میخواستم بپرسم آیا جنین من مبتلا به تریزومی هست یا امکان داره که سالم باشه؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین برای تریزومی 13 بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام، در آزمایش هفته ۱۳ بارداری بنده عدد free beta hcg ۱۲.۱ می باشد و بقیه فاکتپرها نرمال هستند، آیا خطری برای جنسن وجود دارد؟

جواب:
نتیجه نهایی تریزومی ها و عدد MoM برای Free BhCG را برایم بفرستید.

سئوال:
سلام. وقتتون به خیر. ممنون می شم اگر رفرنس مطلب غربالگری سه ماهه اول رو بفرمایید . با سپاس فراوان

جواب:
توی خود مقاله می گذارم.

سئوال:
وقت بخیر چند درصد میتوان به NIPT اعتماد کرد؟ و چقدر طول میکشه تا جواب NIPT و آمینوسنتز در مرکز نیلو آماده بشه؟

جواب:
بالای 99 درصد، در چند هفته اخیر به دلیل افزایش مریض و کاهش ظرفیت روزانه سرعت جوابدهی به 2 هفته رسیده است.

سئوال:
با توجه به اینکه من سیزده هفته و 5روز هستم فرصت کافی برای انجام NIPT رو دارم؟ که اگه خدای نکرده های ریسک شدم بتونم آمینوسنتز انجام بدم و مهلت قانونی سقط رو از دست ندم؟
در آزمایشگاه نیلو چقدر طول میکشه تا جواب

جواب:
بله و نگران نباشید.

سئوال:
سلام وقت بخیر شما تو متن فرمودید که ریسک بیشتر از 1:50 های ریسک و از 1:50 تا1:2500 ریسک متوسط
من 13هفته سونو و آزمایش دادم که 2=nt و 6.7=crl بوده و تریزومی 21 مساوی 1:70 ولی آزمایشگاه برام اسکرین مثبت و انجام آمنیوسنتز رو پیشنهاد دادند در صورتی که بر اساس متن فوق 1:70 ریسک متوسط میشه آیا امگان داره آزمایشگاه اشتباه زده باشه ؟ آیا لزومی به انجام آمنیو هست یا nipt کفایت میکنه؟ چون من HBV دارم میترسم با آمنیو ویروس به جنین انتقال پیدا کنه

جواب:
شما کاندید انجام تست NIPT هستید نه آمنیوسنتز

سئوال:
سلام
آزمایش آمینیو سنتز چند درصد جوابش قطعیه

جواب:
بالای 99.5% برای تمام کروموزوم ها

سئوال:
سلام و عرض خدا قوت
زمان امده شدن جواب تست غربالگری چقدر هست؟!

جواب:
قبل از 12 ظهر بعد از ظهر همانروز
بعد از 12 ظهر ، 24 ساعت بعد

سئوال:
سلام خدا قوت خواستم بدونم جواب ازمایش غربالگریم اومده میشه راهنماییم کنید nt.1.0 و crl.49.6 و hcg.87.2 وpapp-a.3.850 بنظر شما خطر داره؟ ممنون میشم اگر جواب بدین

جواب:
لطفاً ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام وقت بخیر. آزمایش غربالگری سه ماهه اول دادم به این شکل بود : (21= 1:3540) (18=1:2150) (13=1:2150) آیا این درصد ریسک ها خطرناکه ؟ و اینکه NT : 2.7 بوده . دکترم NIPT تجویز کرده . آیا صد در صد باید انجام بدم ؟؟ ممنون از کمکتون

جواب:
به احتمال زیاد سطح NT با توجه به CRL در محدوده 95 تا 99 پرسنتایل قرار گرفته است که درخواست NIPT شده است. به پزشکتان اعتماد کنید.

سئوال:
سلام خسته نباشید . من هفته 13 سونو و آزمایش nt دادم . CRL=68.5 و NT=2.7 بوده NB هم دیده شده . HCG=12 و PAPP-A =2790 به نظر شما جنین مشکلی داره ؟؟سن خودم 31 سال هستش.پرسنتایل 94 درصد. خیلی نگرانم ممنونم میشم راهنماییم کنید .سونو در آزمایشگاه رستاک بوده .آزمایش در آزمایشگاه نیلو. TRISOMY 21 =

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام خسته نباشید . من هفته 13 سونو و آزمایش nt دادم . CRL=68.5 و NT=2.7 بوده NB هم دیده شده . HCG=12و PAPP-A =2790 به نظر شما جنین مشکلی داره ؟؟ خیلی نگرانم ممنونم میشم راهنماییم کنید .

جواب:
اولاً در ریپورت سونو دقت کنید که این عدد NT را با توجه به عدد CRL در چه پرسنتایلی قرار گرفته اگر بین 95 تا 99% بود آزمایش NIPT انجام شود. البته به شرط استاندارد بودن اندازه گیری NT.

سئوال:
سلام. در آزمایش غربالگری سه ماهه من میزان nt:1.6 می باشد و میزان adjusted risk for down syndrome (T21) در آزمایش 1:1948 می باشد. دلیلش چی هست و آیا خطرناک است؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام
سن بنده 35 سال هست و هفته 12 و پنج روز حاملگی و نتایج ازمایش و سنو :

nt : 1.8 crl: 64.2 papp:25.40 freeb-hcg :35.39 age :1:454 final risk: 1:1660 prior : 1:3290 final risk :1:99000
mom: 1.20 mom:1.72

لطفا راهنماییی کنید .

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام خسته نباشید من تو ۱۲هفته و ۶ روز nt1/۷۵ crl 64.5 nb present mom 0.50 عدد سندروم 1.465 و trisomy 18 is less than screeing cut خیلی استرس دارم یعنی مشکلی هست

جواب:
خیر نگران نباشید
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام
من تو ۱۳ هفته و یک روز سونو دادمNT=2,5 بود و CRl=70 بود
PAPpA=3890 و بتا =۷۷،۸بود
ریسک سندروم دان رو یک به چهارصدو شانزده زده(اینتر مدیت) و تریزومی ۱۳و ۱۸ رو نگاتیو زده
MOM هم0.8و۲.۶ هست
سنمم ۲۵ ساله بچه اولمم هست
خیلی نگرانم خیلی خطر ناکه؟

جواب:
خیر نگران نباشید فقط برای اطمینان خاطر یکی از دو کار ذیل را انجام دهید.

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام من آزمایش غربالگری انجام دادم تو12هفته بعدجوابTrisomy21: 1292 دراومده یعنی الان بچم سندرم داون داره توروخداجواب بدین آزمایش مرحله دومم انجام دادم هنوزجوابش نیومده.یعنی احتمال داره سالم باش وآزمایشم اشتباه باشه

جواب:
با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده کم خطر است. دو کار ذیل را هم انجام دهید:
– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام وقت بخیر.درغربالگری مرحله اول 12هفته و2روز .
NT:2.2 و CRL:57
PAPP_A:4055.000MlU/L(mom:1.28
FreeB.HCG:31.00ng/ml(MOM:083(

جواب:
ظاهراً این تست ها مشکل ندارد ولی چون سن شما را نمی دانم بهتر است ریسک نهایی تریزومی ها را برایم بفرستید.

سئوال:
باسلام
من 35 سالمه.بارداری اولمه.تو آزمایش غربالگری اولم cRL :61 هستش NT: 1/60 شد .و نوشته شده Down Syndrom: Intermediate Risk ضمنا من تو 12 هفته و 4 روز آزمایش سلامتی جنین دادم.
جواب سونوم خوب بود .میخام بدونم مشکلی هستش.باید چیکار کنم..ممنون میشم جوابمو بدین

جواب:
نگران نباشید.
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام خسته نباشيد من بارداري سوم هست بدون سقط 29 سال سن دارم در هفته 12 هفته وسه روز رفتم غربالگري اول رو انجام دادم جواب رو گرفتم خيلي نگرانم نمي دونم چي هست خواستم كمكم كنيد ممنون. Nt:1.77 CRL:57 MOM:1.34

جواب:
نگران نباشید این داده ها که خوب است ولی ریسک نهایی تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام . من ۱۸ هفته و چهار روز باردارم و غربالگری اول برای سندروم داون ریسک متوسط زده ۱:۱۵۰۰ و nt:۱/۷۰ و crl: 63 mm و موقعی ک رفتم ۱۲ هفته و ۴ روزه بودم سونوگرافی هم nt رو همین مقدار زده و هردو جای معتبری بودن .حالا از زمان ازمایش بعدی که دقیقتر انجام میدن گذشته و دکترم میگه چرا نرفتی .به نظرتون ممکنه بچم مشکل داشته باشه خیلی استرس گرفتم. راستی بچه اولم که دوسالشه اونم ntش یکم بالا بود ولی الان خداروشکر سالمه

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

با تشکر فراوان از شما و سایت خیلی خوبتون

سئوال:
فرمودید ریسک نهایی غربالگری سه ماهه اول را براتون بفرستم: 1:1110
T18/13:1:6100
PAPP-A :2990
Free Beta HCG :24.5

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام، جواب سونوى NT من در 13 هفته و 6روز به اينصورت بوده: CRL=74mm NT=2.6mm FHR=165pulse/min امكان داره بچم مشكلى داشته باشه؟ ممنون ميشم راهنمايي كنيد

جواب:
ریسک نهایی غربالگری سه ماهه اول را برایم بفرستید. جواب در این محدوده نیاز به بررسی همزمان با مارکرهای بیوشیمیایی دارد.

سئوال:
سلام nt نرمال باید بین چه عددی باشه؟

جواب:
وابسته به سن جنین ، قد نشسته جنین (CRL) و نژاد می باشد.

سئوال:
سلام میخواستم بدونم تروزیمی ۲۱ جوابش ۱۳۰۰ هستش و اون دوتا تروزیمی ۱۸ و ۱۳ ۳۰۰۰ هست اینی ۱۳۰۰ هست خوبه جوابش ممنون

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام میخواستم بدونم تروزیمی ۲۱ جوابش ۱۳۰۰ هستش و اون دوتا تروزیمی ۱۸ و ۱۳ ۳۰۰۰ هست اینی ۱۳۰۰ هست خوبه جوابش ممنون

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام من هفته 12 غربالگری اول رو اجام دادم nt:1.12- ولی trisomy21 , 18 , 13 همگی نوشته low risk معنی این چیه ایا باید دوباره ازمایش بدم لطفا راهنمایی کنید باید چیکار کنم در ضمن من 40سالمه ولی تخمک اهدایی از یه خانم 23 ساله گرفتم .

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام خواهش مییییکنم جواب بدین خیلی خیلی نگرانم خیلی۱۲ فته دو روزمه امروز عصر رفتم جواب ازنایشمو نشون بدم که بهم گفتن نیاز ب غربالگری دوم دارم تروخدا راس بگید نظر شما چی هسش جواب ازمایشم ب این صورته_ crL:54mm Nt:2

جواب:
نگران نباشید ریسک نهایی تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
با سلام من آمينوسنتز دادم از طريق آزمايشگاه شما نرمال بود اما نوشته ترزومي 21از حد معمول بزرگتره اين يعني چي

جواب:
شماره پذیرش تان را برایم بفرستید.

سئوال:
سلام جواب normal risk برای تریزومی ۲۱ به چه معناست؟ بقیه موارد low risk گزارش شده

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام. من از یه خانم 31 ساله تخمک اهدایی گرفتم که جنین رو انتقال دادند در رحم یه خانم 26 ساله برام، در واقع رحم جایگزین گرفتم. هفته دوازدهم رحم جایگزین رفته غربالگری سه ماهه اول، که پزشکش گفته باید بره آزمایش سِل فری دی ان ای انجام بده که هزینه اش هم یه میلیون و نهصد شده. خیلی نگرانم لطفا من رو راهنمایی کنید. جزئیات سونو و آزمایش هم به شرح زیر هست
NT=2/1
C.R.L=60 mm
Free. B. HCG=72
PAPP_A=1/57
Down syndrome =Screen positive
1:123
از سه تا نمودار روی برگه فقط نمودار دوم از خط مرز مقداری گذشته و تو قسمت خطر هست 1 از 123
خیلی خیلی میترسم سوالم اینه ممکنه جنین مبتلا به سندروم داون باشه؟ ممکنه خانومی که کاندید شده برای رحم جایگزین خدایی نکرده در ماهای بعد دچار مسمومیت بارداری و یا زایمان زود رس یا مشکلاتی دیگر بشه و سلامتی و یا جانش به خطر بیفته؟ در ضمن فشار خون رحم جایگزین 9 روی 6 بوده…. ممنون از راهنمایی شما عزیز… من در شهرستان کوچیکی هستم که به دکتر زنان دسترسی ندارم لطفا راهنمایی بفرمایید

جواب:
نگران نباشید این یک تست غربالگری است و فقط جوابتان در محدوده ای است که نیاز داریم بررسی بیشتری انجام شود تا خیالمان راحت شود. نگران موارد دیگر هم نباشید وقتی که بررسی های بیشتری انجام شد و مشکلی وجود نداشت آنوقت مراقبت های دوران بارداری برای کنترل موارد فوق بیشتر می شود.

سئوال:
سلام من قم زندگی میکنم 13 هفته رفتم غربالگری اول..nt رو برام زده 2/8 خیلی خطرناک؟؟خیلی ترسیدم ممنون میشم جواب بدید

جواب:
عدد CRL را چند گزارش کرده اند؟

سئوال:
چند درصد جنسيت بچه كه از روي آزمايش خون گفته مي شود درست است؟ در غربالگري اول

جواب:
60 الی 70 درصد

سئوال:
با سلام
من تو هفته 12 بارداری رفتم غربالگری اول، با CRL=48 و NT=1.93 احتمال سندروم داون 1:749 هست. دوبار نمونه فرستادم برای Cell Free ولی گفتن DNA جنین قاطی خون من نشده و قابل تشخیص نیست. غربالگری دوم هم رفتم، تو سونو همه چی نرماله ولی هنوز نتیجه آزمایش خون نیومده. به نظر شما باید تست آمینوسنتز بدم یا نه؟ الان هفته 16 هستم. خیلی استرس دارم لطفاً راهنمایی کنید. خیلی ممنون

جواب:
طبق گایدلاین 2017 انجمن متخصصین زنان و زایمان آمریکا (ACOG) اگر بدلیل کاهش سطح قطعات DNA جنین تست قابل گزارش نباشد و از آنجائیکه این اتقاق در جنین های دچار مشکل اختلالات آنوپلوئیدی 23 درصد بیشتر از جنین های نرمال است بهتر است بیمار آمنیوسنتز شود.

بنابراین پیشنهاد من آمنیوسنتز است هر چند که باید به توصیه پزشک معالج خودت عمل کنید.

سئوال:
سلام من غربالگری سه ماهه اولم رو در کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی ساعی که کمی بالاتر از نیلو واقع شده ،انجام دادم،دکترم ازکیفیت سونوگرافی اونجا خیلی راضی هست و گفتن بچه ام سالم هست ،می خواستم بپرسم که برای کیفیت بهتر تشخیص در غربالگری سه ماهه اول و یا دوم آیا دستگاههای جدید تاثیر دارن در تشخیص عقب ماندگی ذهنی جنین یا که فرقی نمیکنه ؟

جواب:
خانم دکتر کشاورز انجام دادند؟
بله خیلی تاثیر گذار است ولی مهمتر از دستگاه فرد انجام دهنده سونو می باشد.

سئوال:
سلام من ٢٧ سالمه،فرزند اولمه،تو غربالگري اول تمام ريسكا پايين بود عدد nt هم خوب بود،اما free b hcg قسمت mom عددش ٤.٢٤ ايا خطرناكه بايد ازمايش سل فري بدم يا خير؟ممنون

جواب:
ریسک کامل تریزومی ها و عدد MoM تست PAPP-A را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام من ۳۷سالمه غربالگری اول انجام دادم nt:1.61mmاحتمال خطرگفتن حالا چکارکنم

جواب:
مطمئنید این عدد که در ایران نرمال است.

سئوال:
با سلام و خسته نباشید
طبق آخرین سونوگرافی در تاریخ 9 تیرماه بنده 6 هفته و 6 روز باردار بودم، متخصص زنان جهت غربالگری اول تاریخ 3 مرداد تا 10 مرداد را پیشنهاد داده اند که در این تاریخ انجام شود اما با آزمایشگاه که تماس گرفتم فرمودند در پایان هفته 12 که می‌شود 14 مرداد باید انجام شود به این دلیل که قبل از آن به خوبی مشخص نمی‌کند و امکان ارجاع برای آزمایش دوم می باشد و با مسئولیت خودم برای تاریخ 9 مرداد و با تاکید اینکه خوب مشخص نمی‌شود بمن وقت دادند در حالی که در این تاریخ بنده 11 هفته تمام کرده ام و 2 روز وارد هفته 12 شده ام.
خواهشمندم راهنمایی بفرمایید چه تاریخی مراجعه کنم بهتر میباشد و اگر نهم برم چقدر امکان دارد به آزمایش دوم ختم شود.
سپاسگذارم

جواب:
همین زمان بهترین زمان ممکن است.

سئوال:
سلام من هفته سیزدهم بارداری ام . هفته گذشته غربالگری اول رو انجام دادم سونوگرافیم نرماله و NT 1/7 هست ولی آزمایش خونم با ریسک بینابین ۱ به ۴۰۰ هست ، احتمالش هست بچم مشکل داشته باشه . خیلی نگرانم

جواب:

نگران نباشید.

** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام خواهش میکنم جواب منم بدید من امروز سونوی 12 هفتگیم رو دادم تو متن سونو همه چیو نرمال نوشته و سن حاملگی رو crl=56 12+1هفته و nt=3.04 (حداکثر اندازه نرمال) نوشته و آخرش ارزیابی تکمیلی رو با امنیوسنتز پیشنهاد داده دکترم هم برای سه هفته دیگه وقت آزمایش امنیوسنتز داده اما من تا اون موقع دل تو دلم نیست نمیتونم صبر کنم تازه جواب امنیوسنتز هم دوسه هفته طول میکشه بیاد لطفا شما به من بگید الان وضعیت بچه من چجوریه آیاnt واقعا خیلی بالاست تو سایتها که برای بالای 3.5 می نویسند احتمال مشکل هست لطفا بگید چقدر چند درصد میتونم امیدوار باشم بچم سالم هست اینم بگم من 26 سال و سالم و شوهرم 28 سال و 8 ساله دیابت داره و پسر عممه در ضمن بچه اولم هست و سابقه سقط ندارم ممنون

جواب:
نگران نباشید
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام من آزمایشگاه شما آزمایش دادم.برای t21 نوشتین normal risk و بقیه low هستن و جواب nt هم ۱.۳ بود الان دکترم میگه نیاز به آزمایش دوم نیست خیلی نگرانم بنظرتون چیکار کنم

جواب:
جواب تست های غربالگری یا بصورت Low Risk است و یا High risk و ریپورت normal risk اشتباه است که گاهی اوقات بصورت یک error در سافت ور مشاهده می شود.

سئوال:
با سلام و احترام
من 34 سال دارم و بارداری اولم هست بارداری قبلی ام پوچ بود و سقط شد
برای این بارداری بدون مشکل نازایی بخاطر کوچک بودن فولیکول ها کلومیفن مصرف کردم
دوقلو باردار شدم
سوال اولم این هست آزمایش خون غربالگری اول در بارداری دوقلویی چقدر صحت دارد؟
سوال دوم
نتایج آزمایش به این صورت هست
ممنون میشم راهنمایی ام کنید
Nt قل اول 1.2 ( یک و دو دهم )با سن 11 هفته و 5 روز
Nt قل دوم با سن 11 هفته و 2 روز (1.8) یک و 8 دهم
درحالی که تو نتیجه ی آزمایشگاه سن هر دو قل رو روی نمودار 49 میلی متر که معادل 11 هفته و 5 روز هست نشون دادن
مقادیر
FBHCG : 68
با MOM 0.84 ( هشتاد چهار صدم )
و
PAPP-A : 10500
با MOM 2.45 ( دو و چهل و پنج صدم )
ریسک های محاسبه شده
برای قل اول
تریزومی 21
1:4700
برای قل دوم
1:348
تریزومی 18
برای قل اول
1:9929
برای قل دوم
1:844
تریزومی 13
برای قل اول
کمتر از 1:30000
برای قل دوم
1:2957
بعد اینکه من تو آزمایشگاه سن شناسنامه ایم رو گفتم درحالی که سن واقعیم 3 ماه کوچکتر هست یعنی هنگام زایمان سنم 35 نمیشه ولی تو نتیجه ی آزمایشگاه سن هنگام زایمانم رو 35 نوشته
حالا با این تفاسیر من چکار کنم؟
دکترم میگن در بارداری دوقلویی این ریسک ها دقیق نیستن و واقعا معلوم نیست مشکلی وجود داره یا نه
ببخشید پیامم طولانی شد
این آزمایش رو از استان گیلان برای آزمایشگاه شما فرستادن و بالای نتیجه اسم آزمایشگاه شما هست.

جواب:
قدرت تشخیص تست های غربالگری در جنین های دوقلویی حدود 2-3 درصد کمتر و موارد مثبت کاذب آن هم کمی بیشتر از جنین های تک قلویی است.
در هنگام وارد کردن سن جنین باید سن جنین بزرگتر وارد شود (بدلیل آنکه سافت ور قابلیت وارد کردن دو سن را ندارد).
با قدرت تشخیص 85% ریسک تان برای سندرم داون در جنین دوم در محدوده خطر بینابین است و برای رفع نگرانی می توانید از تست NIPT استفاده کنید ، هرچند که الان هم بالای 99 درصد جنین دومتان مشکلی ندارد و فقط برای اطمنیان بیشتر نیاز به انجام کار اضافی هستیم.

سئوال:
باسلام. من جواب آزمایش غربالگری مرحله ی اولم به این صورته که برای تست سلامت جنین تشخیص سندرومهای تریزومی 13،18،21 دارای مواردمثبت و منفی کاذب هستند و باید توسط تیت تشخیصی دیگر ی تاییدگردد. میشه توضیح بدین من ازنگرانی دربیام ممنونم

جواب:
نتیجه نهایی محاسبه شده برای این اختلالات را برایم بنویسد.

سئوال:
سلام من ۳۷ سالمه اولین بارداری رو دارم میگذرونم ۳ا هفته و ۴ روز رفتم غربالگری در سونو حرکات جنین خیلی کند بود جواب ازمایش هم سندورم داون ۱.۲۸۸وpapp-a0.44هست خیلی نگرانم لطفا بگید مشکلی هست یا نه

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام ، دکتری که برای سونوگرافی میخوامبرم توی لیست fmfنیست ولی روی کارت ویزیت نوشته که داره ، من الان چکار باید بکنم؟شک افتادم
سونوگذافی دکتر شهین رحمانی میخوام برم توی بلوار اباذر

جواب:
ایشان اوکی هستند.

سئوال:
سلام،ببخشید جواب غربالگری من به اینصورت هست ممکنه تفسیرش کنید خیلی نگرانم،من ۳۶سالمه بارداری اولمه وقبلا یه سقط داشتم،باهمسرمم هم هیچ نسبت فامیلی ندارم،جواب غربالگریمو به ماما درمانگاه نشون دادم گفتن سندروم داون خطرش هست وخیلی نگرانم،خواهش میکنم جواب بدید.
Nt1.73 1.47Mom. 0.55
, crl59mm,
nb:present,
12weeks4days
Papp_a25.73ug/ml. Mom 1.46
Free b_hcg8.26Iu/L mom0.36

Down syndrome:screen negative
Trisomy 18/13:screen negative

DS age1:250 final risk 1:30700
T18/13:prior 1:1930 final risk 1:53100

The risk of down sandrome is less that the screening cut_off

The risk of trisomy 18 is less the screening cut_off

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام تو غربالگری سه ماه اول سونو وقتی جنسیت رو میگن درسته؟ یانه؟

جواب:
خیر ، در صورت تعیین جنسیت خیلی دقیق نیست.

سئوال:
سلام.تو سونوگرافی غربالگری اول حنسیتی که دکتر میگه درسته؟

جواب:
بین 60 تا 70% درست است.

سئوال:
سلام، جواب سونوى NT من در 12 هفته و 1 روز به اينصورت بوده:
CRL=55mm
NT=2.3mm
FHR=157pulse/min
امكان داره بچم مشكلى داشته باشه؟ ممنون ميك راهنمايي كنيد

جواب:
این سونو نرمال است.

سئوال:
سلام
خسته نباشید
من ۲۸این ماه وارد ۴ماه میشم می خوام ببینم فرصت دارم برم غربالگری اولیه رو انجام بدم؟
و توی این سونو جنسیت هم معلوم میشه

جواب:
تا 13 هفته + 6 روز وقت برای انجام غربالگری مرحله اول را دارید.

سئوال:
سلام
میخواستم بدونم هزینه غربالگری نوبت اول چقدر میشه و چندروز قبل باید وقت بگیریم ؟
وآیا شما هم سنو و هم آزمایش خون انجام میدین ؟

جواب:
با آزمایشگاه تماس بگیرید.

سئوال:
سلام. امروز رفتیم سلامت جنین. سیزده هفته . Nt نوشته ۲/۴ میلیمتر… ایا خطرناکه . تورو خدا جواب بدید, با تشکر

جواب:
خیر

سئوال:
سلام
ببخشید این نتیجه غربالگری سه ماه اول هست: papp-a (result:7.73, mom:0.39) و freebhcg(result 9.04 , mom:0.42) و down syndrome(intermediate risk) هست. میشه تفسیرش رو بگید و اینکه چیکار باید کرد؟

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام ، دکتر من آزمایش غربالگری و سونوی nt رو تو‌یه روز گفته انجام بدم امکانش هست همون روز آزمایش خون و سونو رو باهم انجام بدم؟؟؟

جواب:
بله

سئوال:
تعیین جنسیت تو آزمایش سل فری چند درصد درسته؟

جواب:
بین 97 تا 99 درصد

سئوال:
سلام لطفا غربالگری من رو تفسیر کنید.سپاس
CRL66.4
NT 2.40
MOM 1.86
PAPP-A 8915.00 MoM2.17
free B-hCG 53.00 MoM1.76

Final Risk DS 1.253

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام. من غربالگری اول را ازمایشگاه نیلو دادم. دو صفحه نتیحه بود. کدوم قسمت باید تفسیر بشه؟

جواب:
صفحه دوم ستونی که Calculated risk نوشته شده است.

سئوال:
با سلام

تاریخ ۲۰ آبانماه سونوی ان.تی دادم که مقدارش ۵.۳ (پنج و سه دهم) بود و گزارش ادم زیر جلدی در ناحیه گردن و اسکال داده بودن
همچنین مقدار
‏BRD= 20 mm
‏CRL=65 mm
‏FHR= 135 b/min
جنین هم خلفی گرید ۱ هست
همچنین nb هم تشکیل شده
روز بعد به پزشک‌م مراجعه کردم که گفتن مقدارش افزایش پیدا کرده و از حالت ادم خارج شده و‌تبدیل به توده شده،
برای سوم آذرماه وقت آمینوسنتز گذاشتن،
آیا امیدی هست که سالم باشه فرزندم؟
خواهش میکنم پاسخ بدین

جواب:
اگر جنینی عدد ‏NT‏ اش بین 4.5 تا 5.4 میلی متر باشد احتمال اینکه یک بچه سالم بدنیا آورد ، 50% بوده و احتمال اینکه این بچه مشکلات کروموزومی داشته باشد 33% می باشد. اگر این جنین کاریوتایپ نرمال داشته باشد (یعنی از نظر کروموزومی نرمال باشد) احتمال مرگ 3.5% ، احتمال وجود مشکلات ساختاری عمده 20% و احتمال مشکلات قلبی و عروقی 6.5% می باشد. ‏

سئوال:
چندتا سوال هست که جوابشون شاید به درد بقیه هم بخوره
1- وجود کیست در سمت مقابل ساک حاملگی میتونه روی سطح بتا در غربالگری اول اثر بزاره؟ با سایز بالاتر از 250 میلی متر ممکنه ساکی باشه حاوی Vanished twin و همین باعث افزایش بتای ازاد بشه؟ سطح بتای 132 iu/l ایا بالاست؟
2- منظور از تست های کامل سکوئنشیال که برای مادران بالای 35 سال توصیه شده همان NIPT (Non Invasive Prenatal test) or cell free DNA هست یا تستهای غربالگری دوم و جامع؟
با سپاس

جواب:
1- وجود کیست در سمت مقابل ساک حاملگی میتونه روی سطح بتا در غربالگری اول اثر بزاره؟
بستگی به ساختار کیست دارد
با سایز بالاتر از 250 میلی متر ممکنه ساکی باشه حاوی Vanished twin و همین باعث افزایش بتای ازاد بشه؟
بله
سطح بتای 132 iu/l ایا بالاست؟
بستگی به هفته حاملگی دارد. در هفته های اول بارداری اوکی است ولی بالاتر خیر

2- منظور از تست های کامل سکوئنشیال که برای مادران بالای 35 سال توصیه شده همان NIPT (Non Invasive Prenatal test) or cell free DNA هست یا تستهای غربالگری دوم و جامع؟
انجام مرحله دوم تست های غربالگری در همان آزمایشگاه انجام دهنده آزمایش مرحله اول و گزارش یک ریسک واحد از دو مرحله را ریسک ترکیبی و یا سکوئنشیال می گویند.

سئوال:
سلام وقت بخیر
جواب ازمایش غربالگری سه ماهه اول که در ۱۱هفته و ۵ روز انجام شده به شرح زیر است لطفا در خصوص درصد ریسک و احتمال وجود سندروم توضیح دهد
تریزومی۲۱=۱/۹۸۰
تریزومی۱۸=۱/۳۰۰۰۰
تربزومی۱۳=۱/۳۰۰۰۰
سپاسگزارم

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام من هفته ۱۲بارداری هستم,Nt2/86گزارش شده یعنی بچه مشکل داره

جواب:
با توجه به عدد CRL در محدوده بالای 99 پرسنتایل قرار می گیرد و با توجه به ریسک غربالگری مرحله اول می توان بیمار را کاندید تست NIPT و یا آمنیوسنتز قرار داد.

سئوال:
سلام خسته نباشید سونوی غربالگری هفته 12 انجام دادم طبق جدول نرماله ولی pAP A 2/54 وhcgfreeB 6/32 است خواهش میکنم ازتون مشکل خاصی هست

جواب:
عدد ریسک نهایی را برایم بنویسید. با این اعداد جواب ریسک نباید نرمال باشد.

سئوال:
سلام ۲۹ ساله هستم بارداری دوم بچه اولم کاملا سالم آزمایش غربالگری سه ماهه اول دادم high risk اومد ۱/۸۴ سونو nt1/9 اومد آزمایشگاه نیلو مشاوره گفت تست nipt انجام بدم انجام دادم همش low risk اومد و سونو انومالی هفته ۲۱ انجام دادم گفتن همه چیز اوکی هست با این حال من باز نگرانم چیکار میشه کرد میشه به این آزمایشا اکتفا کرد؟
و این که تست nipt در ایران انجام میشه؟
فرقش با nifty چیه؟

جواب:
با قدرت تشخیص بالای 99% ریسک تان برای اختلالات کروموزومی شایع در محدوده کم خطر بوده و جای نگرانی ندارد.
NIPT که در ایران انجام می شود تحت لیسانس کمپانی Premaitha انگلیس بوده و جزو دو تا از کمپانی هایی هست که تائیدیه CE-IVD برای انجام این تست را در کشورهای ثالث دارند. که استاندارد بسیار بالایی می باشد.
NIFTY نام یک برند چینی انجام دهنده تست NIPT است.

مقاله خیلی جامع ومفید بود تشکرازشما

سئوال:
سلام، من خارج از کشور زندگی میکنم، هفته ی دوازده و یک روز سونو و ازمایش غربالگری انجام دادم، سونو گرافیم خوب بود، و آزمایشم بعد یک هفته جوابش اومد که با ریسک بینابینی ۱ به ۵۷۲ بود، ازمایش دوم رو دوباره تو هفته ی سیزده و یه روز انجام دادم،
هنوز منتظر جوابش هستیم،
لطفا میشه کمکم کنید، چند درصد احتمال منفی بودن ازمایش دوم هست؟ ریسکش بالاست که بچم مشکل داشته باشه؟ خیلی نگرانم.

جواب:
نگران نباشید احتمال مشکل دار بودن بچه تان 0.2% است و به احتمال بالای 99.8 % سالم می باشد.

سئوال:
سلام، وقت بخیر. برای انجام آزمایش غربالگری تو ازمایشگاه نیلو باید از قبل وقت گرفت؟ و اینکه میشه اول ازمایش داد و بعد سونو رو انجام داد؟

جواب:
برای هر دو سئوال جوابتان بله است.

سئوال:
با سلام و خسته نباشید و تشکر بابت مقاله مفیدتان. می خواستم بپرسم حداکثر فاصله بین انجام سونگرافی و آزمایش غربالگری سه ماهه اول چقدر میتونه باشه؟!

جواب:
می تواند تا دو هفته هم اختلاف داشته باشد ولی در پروتکل های OSCAR که باید انجام آزمایش ، سونو و تعیین ریسک در یک روز انجام شود توصیه به همزمانی تست و سونوگرافی شده است.

سئوال:
سلام
تست غربالگری 12 هفته ای رو دادم میخواستم راهنمایی ام کنید
Nt. 1.5
T18/13. 1:99000
Ds. 1:1480

جواب:
** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

درود
مقاله بسیار کاملی بود از غربالگری سه ماهه اول مخصوصا” برخی نکات ریز مانند چرایی زمان آغاز و اختلالات و تاثیر NT.

سلام غربالگری اول انجام دادم 12هفته و2 روزnt 1.3و risk of downs 1 in 540و risk of trisomy 18 lesst then 1 in 20000و trisomy13 1 in 9.800. .این معنیش چیه توروخداجواب بدید.

** قبل از پاسخ به اين سئوال بايد طبق آخرين پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون اين دو مورد چک شود:

١- سونوگرافیست داوطلب همکاری با برنامه می بایست دارای گواهینامه انجمن رادیولوژی (برای رادیولوژیست ها) و گواهینامه بین المللی FMF (برای پره ناتالوژیست ها) باشد.

براي اينكار اسم سونولوژيست را در سايت FMF كه در لينك ذيل است چك كنيد.

بعد از ورود به اين لينك يك نقشه كل جهان می آيد، سپس برويد روى نقشه ايران و كليك كنيد تا اسامى پزشکان دارای اين مجوز در ايران بيايد.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمايشگاه هایی می توانند اين تست را انجام دهند كه علاوه بر رعايت يك سری مسائل مهم كنترل كيفی و تضمين كيفيت، باید از تعداد نمونه کافی برای محاسبه مدیان در هر هفته بارداری، برخوردار باشد (حداقل 100 نمونه در هر هفته بارداری). به عبارت دیگر مدیان ها در هر آزمایشگاه و براساس جمعیت مراجعین آن آزمایشگاه باید تعیین و به روز گردد.

در مراحل اولیه پذیرش نمونه ها، در صورتی که هنوز تعداد نمونه ها به حدنصاب لازم برای محاسبه مدیان نرسیده است، آزمایشگاه می تواند به مدت حداکثر سه ماه از مدیان هایی که شرکت پشتیبان نرم افزار در اختیار می گذارد استفاده نماید. چنانچه پس از گذشت این زمان نمونه های پذیرش شده به تعداد کافی نرسد، انجام این آزمایش ها باید متوقف گردد و برای تصمیم گیری درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراتب به اداره امور آزمایشگاه ها اطلاع داده شده یا در سامانه اختصاصی جهت انجام هماهنگی های لازم با ازمایشگاه مرجع سلامت ثبت گردد.

پس از چک اين دو آيتم جواب تست شما:

با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سلام
می‌خواستم بدونم تست سالیوان دقیقا چی هست و اینکه تو این ازمایشگاه انجام می‌شه؟
ممنونم

یک تست غربالگری دیابت بارداری در هفته 24 الی 28 بارداری می باشد.

مبانی پایه در غربالگری دوران بارداریکلیات و مفاهیم واژه های پرکاربرد در تست های غربالگری عبارتند از:احتمال خطر (Risk): در هر غربالگری بر مبنای جواب نهایی افراد به سه گروه کلی: پر خطر (High Risk)، خطر بینابین (Intermediate Risk) و کم خطر (Low Risk) تقسیم می شوند.حساسیت (Sensitivity) و یا قدرت تشخیص (Detection Rate): درصد افراد بیماری که توسط یک تست غربالگری تشخیص داده می شود (بعبارتی جواب بیمار در گروه پرخطر قرار می گیرد).ویژگی (Specificity): درصد افراد سالمی که توسط یک تست غربالگری تشخیص داده می شود (بعبارتی جواب بیمار در گروه کم خطر و یا خطر بینابین قرار می گیرد).موارد مثبت کاذب (False Positive Rate = FPR): درصد موارد سالمی که در تست فوق بعنوان گروه پر خطر شناخته می شوند.موارد منفی کاذب (False Negative Rate = FNR): درصد موارد بیماری که در تست فوق بعنوان گروه کم خطر شناخته می شوند.ارزش پیشگویی کننده مثبت (Positive Predictive Value = PPV): درصد موارد بیماری که در تست فوق بعنوان گروه پرخطر تشخیص داده شده اند و توسط تست های تشخیصی هم تائید می شوند.ارزش پیشگویی کننده منفی (Negative Predictive Value = NPV): درصد موارد سالمی که در تست فوق بعنوان گروه کم خطر تشخیص داده شده اند و واقعأ سالم هم می باشند.ارزش پیشگویی کننده مثبت (Positive Predictive Value = PPV): درصد موارد بیماری که در تست فوق بعنوان گروه پرخطر تشخیص داده شده اند و توسط تست های تشخیصی هم تائید می شوند.احتمال داشتن یک بچه مبتلا در صورت پر خطر بودن جواب غربالگری (Odds of being Affected given a Positive Results = OAPR): در واقع همان PPV می باشد ولی به جای درصد بصورت نسبت بیان می شود و عبارتست از نسبت موارد بیماری که در تست فوق بعنوان گروه پرخطر تشخیص داده شده اند و توسط تست های تشخیصی هم تائید می شوند.میانه (Median): میانه عددی است که یک جمعیت آماری و یا یک توزیع احتمالی را به دو قسمت مساوی تقسیم می‌کند. بعبارتی میانه عدد وسط در یک سری متوالی از اعداد است که این سری اعداد را به دو قسمت مساوی تقسیم می کند. شاخص MoM (Multiple of Median): در واقع نسبت بین غلظت هر ماده در خون بیمار به مدیان (Median) همان ماده در جمعیت نرمال با همان سن جنینی می باشد. بعبارتی شاخص MoM به ما نشان می دهد که این مارکر (یا ماده) در خون مادر چند برابر جمعیت نرمال است.شاخص Corrected MoM:  MoMs به‏دست آمده از نتایج آزمایش بیمار، MoMs خام هستند و باید با در نظر گرفتن پارامترهایى همچون وزن، مصرف سیگار، دیابت، باردارى از طریق IVF، باردارى دوقلو و غیره اصلاح شوند تا  MoMsتصحیح شده[1] به دست آید و سپس در محاسبات آمارى مورد استفاده قرار گیرد.نكته بسیار مهم دیگر در مورد MoMs این است كه به دست آوردن MoM براى یك بیمار باید با استفاده از مدین‏هاى همان جامعه صورت پذیرد و اگر از مدین‏هاى جوامع دیگر استفاده شود ریسك صحیحى براى سندرم داون محاسبه نخواهد شد.متغیرهای بالینی مؤثر بر ریسک و سطح مارکرهاسن مادر: احتمال داشتن جنین مبتلا به اختلالات کروموزومی با افزایش سن مادر افزایش می‌یابد. از طرفی احتمال مرگ داخل رحمی در جنین‌ مبتلا به نقایص کروموزومی بیشتر است، لذا خطر داشتن جنین مبتلا به نقص کروموزومی با افزایش سن بارداری کاهش می‌یابد (میزان مرگ خودبه‌خودی جنین‌های مبتلا به تریزومی 21 بین هفته 12 و 40 حدود 30٪ و بین هفته 16 و 40 حدود 20٪ است. در تریزومی 13 و 18 این میزان بین هفته 12 و 40 حدود 80٪  است). بنابراین محاسبه دقیق سن مادر حیاتی است.سن جنین: محاسبه دقیق سن جنین به دلیل آنکه سطح مارکرها با افزایش سن جنین تغییر می‌کند بسیار مهم است. سونوگرافی، با افزایش میزان صحت تخمین سن جنین، می تواند  تا 2% موارد مثبت کاذب[2] را کاهش ‌دهد.وزن مادر: ارتباطی معکوس بین وزن مادر و سطح مارکرهای سرمی وجود دارد که ناشی از اثر رقیق‌کنندگی حاصل از افزایش فیزیولوژیک حجم خون است. اصلاح وزن فقط در مورد NT صدق نمی کند. اگر وزن بیمار زیاد باشد (حجم خون هم وابسته به میزان وزن است و هرچه وزن افزایش یابد در واقع حجم خون هم افزایش می یابد)، به دلیل اینكه عناصر تست در مقدار پلاسماى بیشترى رقیق مى‏شوند، سطح آنها به طور كاذب پایین‏تر از مقدار واقعى به دست مى‏آید و تمامى  MoMsباید با ضریبى بیشتر از 1 اصلاح شوند. در صورتى كه وزن بیمار پایین باشد ضریب مربوط كمتر از 1 خواهد بود.منشاء نژادی[3]: در سیاه‌پوست‌ها‌ سطح سرمی آلفافتوپروتئین حدود 15٪، hCG 18٪ و PAPP-A 35% بالاتر و سطح Inhibin A 8٪ پایین‌تر از سفیدپوست‌ها است. در زنان مناطق جنوب آسیا سطح AFP 6٪  پایین‌تر و  hCG 6٪، PAPP-A 17٪ و uE3 7٪ بالاتر از زنان سفیدپوست است. در کل سطح مارکرهای سه ماهه اول در زنان آسیایی بالاتر می باشد. اصلاحات مربوط به نژاد، سبب افزایش قدرت تشخیص تست‌های غربالگری می‌شود. تغییرات NT نیز در نژادهای مختلف دیده می‌شود، با این‌حال ارزش بسیار کمی برای اصلاح ریسک دارد.دیابت وابسته به انسولین (IDDM): در زنان مبتلا به دیابت وابسته به انسولین، بعضی از مارکرهای سه ماهه دوم تمایل به کاهش دارد (برای مثال AFP حدود 10٪ و uE3 حدود 5٪ کاهش می‌یابد). در زنان دیابتیک سطح Free βhCG   5% پایین تر و سطح PAPP-A 5% بالاتر است. NT اختلاف قابل توجهی در زنان دیابتیک پیدا نمی‌کند.بارداری با استفاده از تکینک‌های کمک کننده بارداری: اگر تخمک اهدایی باشد باید از سن اهداءکننده تخمک به عنوان سن مادر استفاده شود. در IVF سطح hCG در سه ماهه دوم افزایش و سطح uE3 کاهش می‌یابد. اما در سطح AFP و Inhibin A، تفاوت معنی‌داری در IVF و بارداری طبیعی وجود ندارد. سطح بالای hCG احتمالاً به دلیل تجویز دوز بالای پروژسترون به این بیماران است و اگر اصلاح نشود موارد مثبت کاذب این گروه دو برابر بارداری طبیعی خواهد شد. در سه‌ ماهه اول سطوح پایین‌تر PAPP-A دیده می‌شود در حالی که NT و Free βhCG تغییر چندانی پیدا نمی‌کنند.سابقه قبلی تریزومی: در خانم بارداری که سابقه داشتن جنین و یا بچه مبتلا به تریزومی دارد، خطر وجود تریزومی بیشتر از میزان مورد انتظار برای سن وی خواهد بود. بنابراین این فاکتور با تأثیر بر روی ریسک اولیه اثرات خود را در تعیین ریسک می‌گذارد.

محاسبه ریسک اختصاصی: جهت محاسبه ریسک اختصاصی زن باردار برای تریزومی ها ابتدا باید ریسک اولیه بیمار[4] (با توجه به سن مادر در هنگام زایمان و سابقه قبلی تریزومی) در نظر گرفته شود، سپس این ریسک اولیه در نسبت احتمال[5] (درصد جنین‌های غیر طبیعی به طبیعی دارای این یافته) هر مارکر ضرب شده و در نهایت ریسک اختصاصی برای هر تریزومی به دست می ‌آید.]8-5[[3] . ethnic origin[4] . prior risk[5] . likelihood ratio

سوال:
سلام وقت بخیر در آزمایش مرحله اول غربالگری بارداری در گزینه zinc 64 زده و در قسمت ریسک L زده مشکلی,نداره

جواب:
خیر ولی تحت صلاحدید پزشکتان مکمل های حاوی زینک مصرف کنید.

آزمایش غربالگری چیست

سلام وخسته نباشیدجواب غربلگری دخترم ک 27سال سنشه ووزنش 120کیلواینه ممکنه نتیجش وبگین
CRL:63/3 NT:1/63 AGE:1:1170 FINAL RISK:1:2090 PRIOR:1:9260 FINAL RISK:1:99000

جواب:
ریسک ها را مشخص نکرده اید برای کدام است ولی NT نرمال است و : با قدرت تشخیص 85% ریسک تان در محدوده کم خطر بوده و فقط برای رد اختلالات طناب عصبی و شکمی در هفته 15 یک AFP با محاسبه MoM و یک آنومالی اسکن در هفته 18 تا 20 برای رد اختلالات ساختاری جنین انجام دهید

سوال:
سلام جواب ازمایش من در هفته۱۲ توپرانتز نوشته نگاتیو بعد جلوش نوشته ریسک.
خطر بچه سندروم دان دارم؟

جواب:
نتایج را دقیق برایم بنویسید تا بهتر راهنماییتان کنم.

سوال:
در ضمن papp هم ۸.۴۶ و Bhcg هم ۹۵.۱۷ نوشته شده

جواب:
MOM ها را برایمان بفرستید تا دقیق تر نظر بدهم.

سوال:
سلام.خانمی ۳۳ ساله هستم که در سونوی ۱۳ هفته nt=۲.۰۱ و درآزمایش خون غربالگری هم برای سندرم داون final risk=1:255 اما جای دیگه ای نوشته
Only biochemistry risk for DS=1:410
آیا مشکلی وجود داره؟
من باید چکار کنم؟

جواب:
NT در محدوده نرمال است. ولی با توجه به ریسک سندروم داون با قدرت اطمینان 85% ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود: 1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%) 2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا براساس نتیجه کوادمارکر تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های بیشتر دارریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
با سلام. من غربالگری اول رو انجام دادم. توی آزمایشم no risk هستم فقط نوشته بیوکمستری ریسک . ولی نمودارها هیچ کدوم قرمز نیستن. حالا ذکترم برام ازمایش nipt نوشته. حالا می خواستم بدونم آیا لازمه برم؟ هزینش هم که خیلی زیاده دکتر هم میگه به احتمال 99درصد نوزاد هیچ نقصی نداره. ممنون میشم راهنماییم کنید.

جواب:
ریسک نهایی محاسبه شده برای تریزومی ها را برایم بنویسید.

سئوال:
سلام خسته نباشید آزمایش غربالگری 2 زده finalrisk1:73 این یعنی چی؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام خسته نباشید جواب آزمایش من ریسک بالا اومده با ۵۸ آیا خطری دارد

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام تو ازمایش غربالگری زده
250
1:199 final risk یعنی چی؟

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده پر خطر بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست آمنیوسنتز و یا CVS (با قدرت تشخیص بالای 99.5%)

2- قابل قبول: در صورت آنکه به دلایل موجه پزشکی انجام آمنیوسنتز پس از مشاوره توصیه نشود ‌‏(البته به شرطی که جواب پرخطر ناشی از ‏NT‏ بیش از 3 میلی متر نباشد)، مانند مسائل زیر می توان تست NIPT انجام دهد (با قدرت تشخیص بالای 99.0%) . این مسائل عبارتند از:

‎ ‎
‏ – زنانی که وحشت زیادی از نمونه گیری تست های تشخیصی دارند، ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏
– زنانی که زیر بار ریسک سقط تست های تشخیصی نمی روند،
‏ – زنانی که خونریزی واژینال دارند و یا تهدید به سقط هستند،
‏ – زنانی که‎ ‎گروه خونی ‏Rh‏ منفی دارند،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- زنانی که سابقه سقط مکرر دارند، به شرط آنکه کاریوتایپ پدر و مادر نرمال باشد، بشرط آنکه علت سقط مکرر ‏اختلالات کروموزومی نباشد،
‏ – زنانی که ‏HIV‏ و یا ‏HCV‏ مثبت هستند،
‏ – زنانی که ‏Hbe Ag‏ مثبت دارند و یا ‏HBV viral load > 1,000,000 copies/ml‏ ‏
‏ – زنانی که جفت پایین دارند،
‏ – زنانی که مالتیپل فیبروما دارند،
– زنانی که سابقه پارگی کیسه آب دارند،
‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که کشت آمنیوسیتها موفقیت آمیز نمی باشد،
‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏ ‌‎ ‌‏- مواردی که با یک جنین طلایی مواجه شده ایم.‏ که عبارتند از:
1- جنینی که بعد از چندین سال ناباروری حاصل شده است،‏
‏ ‌‎ ‌‏ 2- جنینی که از والدین با سن خیلی بالا حاصل شده است،‎ ‎
‏ ‌‎ ‌‏ 3- جنینی که حاصل ‌‎ ART (Artificial Reproductive Technology)‌‏ مثل ‏IVF‏ و یا ‏ICSI ‌‏ می ‏باشد.‌‎ ‎

سئوال:
سلام چطور توی آزمایش معلوم میکنه درصد ریسک ابتلا به سندروم داون بالاس

جواب:
بر مبنای مارکرهای اندازه گیری شده در خون مادر که منشاء جنینی داشته و تقسیم آن بر مدیان زنان حاوی جنین های نرمال در همان هفته و روز بارداری و اصلاح آن بر مبنای داده های سیگاری بودن ، دو قلو بودن ، وزن مادر و …

سئوال:
سلام من غربالگری اولمو انجام دادم نتیجه زده low riskخطریه یعنی

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.

سئوال:
سلام همسر من با nt.3
Crl.62
Final risk 1:1250

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪‏ ريسك اش در محدوده كم خطر است.

– يك AFP با محاسبه MoM در هفته ١٥ براي رد اختلالات طناب عصبي و جداره ديواره شكمي،

– و يك آنومالي اسكن دقيق در هفته ١٨ تا ٢٠ براي رد اختلالات ساختاري جنین انجام دهيد.
این جواب بر مبنای ریسک پایه تان داده می شود.
ولی چون عدد NT شما 3 میلی متر می باشد من توصیه می کنم یا آمنیوسنتز و یا حداقل تست NIPT انجام دهید.
اگر نرمال بوده در هفته 18 اکوی جنین و در هفته 19 آنومالی اسکن انجام دهید.

سئوال:
سلام وقت بخير
من غربالگري اول رو انجام دادم و NT 1.24mm بود ولي در ازمايشم خطر ريسك هست Intermediate risk زده بايد چيكار كنم خودمم ٢٥ سالمه و هيچگونه مشكلي ندارم هم همسر و هم خودم الانم سن بارداريم ١٤ هفته است لطفا راهنماييم كنيد

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

سئوال:
سلام من ازمایش Nt دادم وگفتنAdjusted nik۵۹۱ : 1مشکوک باید برم ازمایش امنیوسنتز انجام بدم جای نگرانی هست لطف جواب بدین

جواب:
عدد NT و سن بیمار چقدر است؟

سئوال:
سلام من ازمایش Nt دادم وگفتنAdjusted nik۵۹۱ : 1مشکوک باید برم ازمایش امنیوسنتز انجام بدم جای نگرانی هست لطف جواب بدین

جواب:
با قدرت تشخيص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخيصی بيشتر مثل آمنيوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

کیا

پنجشنبه 2 شهریور 1396 – 07:52

 

سوال:

با سلام من 32 سالمه و آزمایش غربالگری اولم به شرح زیره و سونوگرافی ام سالم بوده:

ds

آزمایش غربالگری چیست

final risk 1:1380

age 1:670

t18/13

prior 1:4820

final risk 1:8530

حالا ریسک متوسط شده خطر داره؟ باید چه کنم؟

آیا نیازی به انجام آزمایش nifty هست؟ و با این آزمایش چی مشخص میشه؟

جواب:

** قبل از پاسخ به این سوال باید طبق آخرین پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون این دو مورد چک شود:

١- سونولوژیست باید مدرك FMF برای انجام سونوی NT را داشته باشد.

برای اینكار اسم سونولوژیست را در سایت FMF كه در لینك ذیل است چك كنید.

بعد از ورود به این لینك یك نقشه كل جهان می آید، سپس بروید روى نقشه ایران و كلیك كنید تا اسامى پزشکان دارای این مجوز در ایران بیاید.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمایشگاه هایی می توانند این تست را انجام دهند كه علاوه بر رعایت یك سری مسائل مهم كنترل كیفی و تضمین كیفیت، حداقل ماهانه ٥٠٠ بیمار در هر پروتکل (سه ماهه اول و یا سه ماهه دوم) داشته باشند (برای كنترل دقیق Median MoM ماهانه).

پس از چک این دو آیتم جواب تست شما:

با قدرت تشخیص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخیصی بیشتر مثل آمنیوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

کیا

شنبه 4 شهریور 1396 – 06:05

 

سوال:

با تشکر از پاسخ سریع و به روزتان

متاسفانه در مورد آزمایشگاه مطمینم ماهانه حداقل 500 بیمار در هر پروتکل را ندارد. و چون آزمایشگاه نزدیک محل سکونت و خلوت بود آنرا انتخاب کردم و از اهمیت این موضوع آگاه نبودم البته مجوزهای کامل را دارد ولی مراجعه کنند زیاد ندارد.

حالا که زمان غربالگری اول من گذشته به نظر شما برای غربالگری دوم به آزمایشگاه دیگری بروم؟ یا به همان آزمایشگاه بروم؟

و اینکه میتوانم تا جواب غربالگری دوم صبر کنم و اگر سالم بود که خداراشکر و هیچ ولی اگر آنجا مشکل داشت آزمایش نیفتی را قبل از آمینوسنتز انجام دهم؟

جواب:

من با پیشنهاد دوم شما موافق هستم.

 

کیا

یکشنبه 5 شهریور 1396 – 05:26

 

سوال:

بله ممنون. ولی نفرمودید آیا آزمایشگاهم را عوض کنم یا به همان آزمایشگاه بروم؟ یا به دو آزمایشگاه که یکی همان قبلی است بروم؟

جواب:

به همان آزمایشگاه که غربالگری سه ماهه اول را انجام داده اید مراجعه کنید.

 

شیرین

چهارشنبه 15 شهریور 1396 – 09:49

 

سوال:

من توی سونوی nt سنم رو 33.4 زده ولی در اصل سنم 32.8 ماه بوده به نظرتون چقدر تو نتیجه تاثیر داره؟

جواب:

این سن در هنگام زایمان است.

 

شیرین

چهارشنبه 15 شهریور 1396 – 15:44

 

سوال:

سونو و ازمایش سه ماهه اولم به شرح زیره میشه تفسیر کنید.

Nt: 1.8

Nb:2.2

Crl: 68mm 12wk6d

Fhr:161min

pappa: 5.90mlu/ml mom:1.41

Free b-hcg: 61.00 ng/ml mom:2.00

Final risk ds: 1:920

Final risk t18/13: 1:99000

و اینکه ازمایش دوم کواد رو دادم امکان داره نتیجه منفی بشه

سپاسگذارم از جوابگوییتون

جواب:

** قبل از پاسخ به این سوال باید طبق آخرین پروتکل کشوری برای غربالگری سندرم داون این دو مورد چک شود:

١- سونولوژیست باید مدرك FMF برای انجام سونوی NT را داشته باشد.

برای اینكار اسم سونولوژیست را در سایت FMF كه در لینك ذیل است چك كنید.

بعد از ورود به این لینك یك نقشه كل جهان می آید، سپس بروید روى نقشه ایران و كلیك كنید تا اسامى پزشکان دارای این مجوز در ایران بیاید.

https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1

٢- آزمایشگاه هایی می توانند این تست را انجام دهند كه علاوه بر رعایت یك سری مسائل مهم كنترل كیفی و تضمین كیفیت، حداقل ماهانه ٥٠٠ بیمار در هر پروتکل (سه ماهه اول و یا سه ماهه دوم) داشته باشند (برای كنترل دقیق Median MoM ماهانه).

پس از چک این دو آیتم جواب تست شما:

با قدرت تشخیص ٨٥٪ ریسک تان در محدوده خطر بینابین بوده و با توجه به جوابتان می توان دو تا کار برایتان توصیه نمود:

1- ترجیحأ: انجام تست NIPT (با قدرت تشخیص 99%)

2- قابل قبول: انجام کواد مارکر در هفته 15 و گزارش پروتکل سکوئنشیال و در انجا تصمیم گیری شود که نیاز به انجام تست های تشخیصی بیشتر مثل آمنیوسنتز داریم یا خیر (با قدرت تشخیص 95%)

 

مهرسا

دوشنبه 3 مهر 1396 – 09:16

 

سوال:

سلام و خسته نباشید من هفته ۱۸ هستم و ازمایش غربالگری دوم دادم کواد مارکر

توی جوابش یه گزینه به اسم sloz هست که زده پرخطر این مارکر یعنی چی؟

جواب:

سندرم SLO:

این بیماری دومین اختلال شایع متابولیکی با شیوع 1 در 20000 است. بیماران مبتلاء به این عارضه دچار عقب‌ماندگی شدید ذهنی و مالتیپل آنومالی می‌باشند. بیماری مزبور ناشی از کمبود و یا فقدان آنزیم 7- دی هیدروکلسترول ردوکتاز در مسیر انتهایی سنتز کلسترول است. از آنجا که سطح کلسترول در جنین مبتلاء به سندرم SLO کاهش می‌یابد بنابراین هورمون‌های استروئیدی با منشاء کلسترول از جمله استریول غیر کونژوگه نیز در سرم جنین و مادر کاهش می‌یابد. این هورمون از جمله هورمون‌های اندازه‌گیری شده در تست کوآد مارکر است و در نتیجه می‌توان از طریق اندازه‌گیری MoM اصلاح شدة آن و همچنین MoMsاصلاح شدة 3 مارکر دیگر ریسک ابتلاء جنین به سندرم SLO را ارزیابی کرد. تشخیص قطعی سندرم SLO از طریق اندازه‌گیری سطح پیش‌ساز کلسترول (7- دی‌هیدروکلسترول) در مایع آمنیوتیک انجام می‌شود. انجام سونوگرافی نیز در این بیماران کمک زیادی به تشخیص این ناهنجاری مادرزادی می‌کند.

 

مهرسا

سه شنبه 4 مهر 1396 – 11:36

 

سوال:

من خیلی نگران شدمم میشه ازمایشم تفسیر کنید

afp 1.21 mom

UE30.29 mom

hcG 2.77 mom

inhibin-A 1.44

و تو یه سری ستونم این اعداد زده

Ds final risk 1:24

NTD fibalrisk 1:15800

T18 final risk 1:9160

SLOS final risk 1:25

البته دکترم با دیدن ازمایشم منو برای امینو سنتز فرستادن که سه کروموزم ۱۳ و ۱۸ و ۲۱ بررسی کردن و گفتن این سه کروموزم مشکل نداره و هنوز به دکترم مراجعه نکردن

با توجه به جواب امینوسنتز باز هم نگرانی بابت این sloوجود داره؟

جواب:

نگران نباشید یک تست 7-DHC در مایع آمنیون و یک آنومالی اسکن دقیق انجام دهید.

 

آلبالو

پنجشنبه 20 مهر 1396 – 19:37

 

سوال:

سلام خسته نباشیدآزمایش غربالگری مرحله اول من طبق نظر پزشک ازرنظر ژنتیکی مشکلی نداشت فقط (PAPP_A(0.35 و(freeB_hCG(0.22 بوده آیا خطری داره یا نه؟؟ممنون میشم راهنماییم کنید

جواب:

بهتر است مرحله دوم هم انجام شده و ریسک پروتکل ترکیبی و یا سکوئنشیال برایتان گزارش شود.

 

مهرسا

دوشنبه 24 مهر 1396 – 04:37

 

سوال:

با سلام .من بعد ازمایش امینو سنتز دچار اسهال شدم .فک کردم چون بعد ازمایش مایعات زیاد مصرف میکنم طبیعی اما با گذشت سه هفته بازم گهگاه دچارش میشم .ایا جای نگرانی داره و باید به پزشک مراجعه کنم؟

جواب:

بهتر است پیگیری شود.

در پزشکی آزمایش‌های غربالگری آزمایش‌هایی هستند با حساسیت بالا ولی اختصاصیت کم. این آزمایش‌ها اصولاً به دلیل تعداد زیاد نمونه‌های موجود یا هزینه بالای آزمایش‌های دقیق ضرورت پیدا می‌کنند. مثلاً تست PPD یک تست غربالگری برای بیماری سل است و اگر مثبت شد فرد مشکوک را مورد آزمایش‌های دقیق‌تر و گران‌تر قرار می‌دهیم. یا پاپ اسمیر تست غربالگری خوبی برای سرطان گردن رحم است.

در طب انتقال خون اصطلاحاً به مرحله آزمایشگاهی گفته می‌شود که شایستگی مصرف خون‌های اهدائی را با انجام آزمایش‌های کشف عوامل عفونی معین که از راه خون منتقل می‌شوند، تعیین می‌کند.

اندازه‌گیری آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA ) جهت سرطان پروستات ، تست PPD برای سل، ماموگرافی یا سونوگرافی سینه برای سرطان پستان، کولونوسکوپی و آزمایش خون مخفی مدفوع برای کانسر کولون، آزمایش قند خون برای دیابت ، آزمون آنتی بادی HIV برای ایدز، آزمایش خون برای بیماری‌های مختلف از جمله سرطان خون، آزمایش‌های غربالگری زنان حامله برای بررسی احتمال نقائص مادرزادی جنین مانند سطح آلفافیتوپروتئین سرم، تست هورمون محرکه تیروئید برای بررسی عملکرد تیروئید.

آزمایشات غربالگری مجموعه ای از تست های خون و سونوگرافی است که به منظور بررسی سلامت جنین و غربالگری گروه های پرخطر از لحاظ بیماری های عفونی، سندروم داون و برخی دیگر از نقایص ژنتیکی و ناهنجاری های فیزیکی در ماه های مختلف بارداری انجام می شود.

غربالگری مرحله اول:  غربالگری مرحله اول ترکیبی از سونوگرافی جنین و آزمایش خون مادر در سه ماه اول بارداری است. این روند می تواند در تشخیص برخی مشکلات مادرزادی نوزاد حائز اهمیت باشد. همچنین ممکن است به تشخیص پزشک آزمایش غربالگری به همراه دیگر آزمایشات نیز انجام شود.آزمایش غربالگری مرحله اول شامل موارد زیر است:

سونوگرافی Nuchal Translucency) NT) به معنای فضای شفاف پشت گردن است. در این سونوگرافی که بین هفته های 11-14 بارداری انجام می شود، میزان مایع پشت گردن جنین سنجیده می شود.

الف) انجام آزمایش PAPP-A : PAPP_A پروتئینی است که در ماه های اول بارداری توسط جفت تولید می شود. میزان غیر طبیعی از این پروتئین می تواند با افزایش ریسک ناهنجاری های کروموزومی جنین مرتبط باشد.

ب) انجام آزمایش HCG free: این هورمون از جفت در ماه های اولیه بارداری ترشح می شود و مقدارغیر طبیعی این هورمون می تواند با افزایش ریسک ناهنجاری های کروموزومی در جنین مرتبط باشد.

آزمایش غربالگری چیست

با انجام سونوگرافی به همراه آزمایشات ذکر شده غربالگری ناهنجاری های جنینی نظیر سندروم داون، تریزومی 18 و… ممکن می شود. چنانچه نتیجه آزمایش غربالگری سه ماهه اول غیر طبیعی باشد، انجام مشاوره ژنتیک توصیه می شود و علاوه بر آن تست های تکمیلی مانند CVS،آمنیوسنتز و Cell Free DNA پیشنهاد می گردد.

غربالگری مرحله دوم: این غربالگری در سه ماهه دوم بارداری انجام می شود و شامل اندازه گیری چندین مارکر است که این مارکرها بیانگر درصد ریسک ابتلا جنین به ناهنجاری های کروموزومی و بیماری های مادرزادی است. این غربالگری معمولا بین هفته 20-15 بارداری انجام می شود. (بهترین زمان هفته های 18-16 بارداری است) این مارکرها عبارتند از:

• غربالگری آلفا فتوپروتئین (AFP): AFP پروتئینی است که به طور طبیعی توسط کبد جنین تولید شده و در مایع اطراف جنین(مایع آمنیون) وجود داشته و از طریق جفت وارد خون مادر می شود. مقادیر غیر طبیعی AFP می تواند در پی هر یک از عوامل زیر ایجاد شود:

• غربالگری میزان HCG, Esteriol, inhibin: این هورمون ها توسط سلول های جفت تولید می شوند. سطوح غیر طبیعی در میزان AFP و دیگر مارکرها می تواند نشانه نیاز به انجام تست های تکمیلی باشد. به طور معمول انجام سونوگرافی می تواند جهت تائید تاریخ بارداری و بررسی نقص در ستون فقرات جنین و تشکیل سایر اندام ها استفاده شود.

ممکن است برای تشخیص دقیق تر انجام آزمایش آمنیوسنتز نیز نیاز باشد.

تست های غربالگری تشخیص قطعی محسوب نمی شوند به این معنی که این تست ها با دقت 100% همراه نبوده و تنها جهت غربالگری جمعیت باردار و هدایت افرادی با ریسک بالا برای انجام تست های تشخیصی نظیر آمنیوسنتز استفاده می شود. هنگامی که مادر باردار هر دو مرحله غربالگری را انجام دهد، توانایی تشخیص ناهنجاری های جنینی افزایش می یابد و تقریبا می توان تمامی موارد سندروم داون را تشخیص داد.

آمنیوسنتز روشی برای نمونه برداری از مایع آمنیون است که برای تشخیص اختلالات کروموزومی و نقایص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا استفاده می شود. همچنین جهت بررسی سایر اختلالات ژنتیکی و بیماری های وراثتی می توان به طور همزمان آزمایشات ژنتیکی لازم را بر روی مایع آمنیون انجام داد. در طی بارداری جنین در مایع آمنیون محصور شده است این مایع که بسیار شبیه به آب است واجد سلول های زنده جنینی و پروتئینهایی مانند آلفا فیتوپروتئین است که می تواند اطلاعات مهمی در خصوص سلامت جنین ارائه دهد. آمنیوسنتز نمی تواند تمامی نقایص مادرزادی را تشخیص دهد اما می تواند تشخیص بیماری های ژنتیکی زیر را ممکن سازد:

آمنیوسنتز می تواند در تشخیص برخی نقایص لوله های عصبی مانند اسپینا بیفیدا و آنسفالی نیز موثر باشد.

در صورتیکه پزشک شما انجام آمنیوسنتز را توصیه کند، بهترین زمان انجام این آزمایش در هفته های 14-16 بارداری است.

دقت آمنیوسنتز چه میزان است؟ دقت این آزمایش در حدود 99.4% است آیا انجام آمنیوسنتز برای مادر یا جنین خطرناک است؟ احتمال سقط جنین در نتیجه آمنیوسنتز در حدود 1% است؛ همچنین امکان ایجاد جراحت در مادر یا جنین، عفونت، زایمان زودرس و عوارض احتمالی دیگر بسیار نادر است.

CVS آزمایشی جهت تشخیص نقایص مادرزادی و بیماری های ژنتیکی جنین است که طی آن پرزهای کوریونی جفت مورد آزمایش قرار می گیرد. CVS معمولا بین هفته 10-12 بارداری انجام می شود.

در این روش نمونه کوچکی از پرزهای جفتی گرفته می شود و از مایع آمنیوتیک دور جنین نمونه برداری صورت نمی گیرد. از این رو روشی متفاوت با آمنیوسنتز است.

مزایای CVS بر آمنیوسنتز چیست؟

مزیت CVS بر آمنیوسنتز این است که می توان زودتر از سلامت جنین مطلع شد به خصوص در مواردی که احتمال بیماری های ژنتیکی در جنین بیشتر باشد. این شرایط عبارتند از:

معایب CVS چیست؟

با انجام CVS کدام بیماری ها را می توان تشخیص داد؟

با این آزمایش می توان مشکلات کروموزومی مانند سندروم داون و دیگر بیماری های ژنتیکی همچون سیستیک فیبروزیس، تی ساکس و آنمی داسی شکل را تشخیص داد.

دقت CVS چه میزان است؟

دقت این آزمایش در حدود 98% است از نمونه پرزهای کوریونی می توان جهت بررسی بیماری های تک ژنی مانند تالاسمی، سیستیک فیبروزیس، هموفیلی، دیستروفی عضلانی دوشن و… استفا��ه کرد.

توصیه می شود در صورت وجود بیماری های ژنتیکی در افراد خانواده، جهت انجام آزمایشات تکمیلی ژنتیک نسبت به مشاوره ژنتیک اقدام نمایید.

Crafted by Milaniz

%PDF-1.5
%
46 0 obj
>
endobj

66 0 obj
>/Filter/FlateDecode/ID[]/Index[46 46]/Info 45 0 R/Length 103/Prev 199136/Root 47 0 R/Size 92/Type/XRef/W[1 3 1]>>stream
hbbd“`b“”dd”߂HC` d9
_f2`5`y ɨbZH5 KAl942

لطفا صبر کنید …

کلینیک غربالگری سلامت جنین بیمارستان صارم در یک نگاه

اهم خدماتی که در این کلینیک ارائه می گردد عبارتند از:

– ارائه روش‌های پیشرفته غربالگری سلامت جنین

– تعیین ریسک سندرم‌های کروموزومی با نرم‌افزار تحت لیسانس FMF انگلستان

آزمایش غربالگری چیست

– ارائه خدمات مشاوره تخصصی و رویکرد جامع به سلامت جنین

کلینیک غربالگری جنین

برای همه مادران سلامت نوزاد آینده‌شان اهمیت زیادی دارد. با وجود آن که اکثر نوزادان سالم به دنیا می‌آیند، اما حدود 2-3 درصد نوزادان در هنگام تولد، دجار نقائص مادرزادی هستند. در این کلینیک در طول بارداری، به عنوان بخشی از مراقبت‌های بارداری، آزمایشات غربالگری سلامت جنین انجام می‌شود. همچنین روش‌های غربالگری برای شناسایی زنان باردار که احتمال ابتلاء جنین آن ها به ناهنجاری‌های مادرزادی بالا است، مورد استفاده قرار می گیرد و در صورتی که نتیجه تست غربالگری مثبت باشد برای این گروه از زنان باردار، تست های تشخیصی انجام می‌شود.

در این قسمت موضوعات تکمیلی مورد نیاز در ارتباط با غربالگری سلامت جنین تشریح می گردد.

پرکاربردترین آزمایشات غربالگری شامل تست‌های غربالگری سه ماهه اول و دوم می باشد. نتیجه این غربالگری ها احتمال ابتلای جنین به سندروم های ژنتیکی شایع مانند سندروم داون (تریزومی 21)،‌ سندروم ادوارد (تریزومی 18) و سندروم پاتو (تریزومی 13) را تعیین می کند. باید توجه داشت که یک غربالگری طبیعی ضمانتی برای یک نوزاد طبیعی نیست و نتایج غیرطبیعی به معنای قطعی بودن نقائص مادرزادی نوزاد نمی باشد. دقت تشخیص تست های غربالگری 80%- 90% است.

شیوع ناهنجاری های کروموزومی پایین است و اکثر نوزادان نیز سالم متولد می شوند. لذا باید انجام آزمایشات غربالگری را به فال نیک گرفت زیرا خیال مادر را آسوده تر می کند و اگر مشخص شود که جنین مبتلا به سندرم یا ضایعه خاصی باشد؛ در اوایل بارداری می توان اقدامات لازم را انجام داد!

نتایج آزمایشات غربالگری می تواند موارد ذیل را نشان دهد:

   

90% بارداری های همراه با سندرم داون، نتایج غربالگری مثبت دارند یعنی از 10 بارداری همراه با سندرم داون 9 مورد آن در غربالگری ریسک بالا خواهند داشت، اما یک غربالگری با ریسک بالا به این معنی نیست که جنین حتما مبتلا به سندرم داون است بلکه بدین معنی است که خطر به اندازه کافی بالا هست و باید ارزیابی بیشتری انجام شود.

تنها راه قطعیت مبتلا بودن یا نبودن جنین به سندرم داون انجام تست تشخیصی مانند آمنیوسنتز یا CVS  می باشد.

خیر! زنان بالای 35 سال دارای افزایش شانس ابتلا جنین شان به سندرم داون و تریزومی 18 می باشند، ولی بچه هایی با چنین اختلالاتی می توانند از مادرانی با هر سنی متولد شوند. در حقیقت، 75% بچه هایی که با سندرم داون متولد می شوند از زنان زیر 35 سال هستند زیرا عمده خانم ها در سن زیر 35 سال باردار می شوند.

نتیجه مثبت آزمایش های غربالگری نشانه افزایش خطر است و لزوما به معنای ابتلای جنین نیست. زنان بارداری که نتایج تست آنان افزایش خطر را نشان می دهند باید برای انجام تست های تشخیصی قطعی از قبیل آمنیوسنتز، نمونه برداری از پرزهای جفتی (CVS) و سونوگرافی های تخصصی ارجاع شوند. از همان ابتدا از آمنیوسنتز برای همه مادران استفاده نمی شود زیرا این روش تا حدودی تهاجمی است و با ریسک سقط جنین همراه است(1%). البته بیشتر اوقات نتایج روش های تشخیصی مطرح کننده آن است که جنین مبتلا به سندروم های ژنتیکی شایع نمی باشد.

باید در نظر داشت که حتی اگر نتیجه آزمون مثبت باشد، خوشبختانه احتمال آن که جنین مبتلا به سندرم داون یا نقائص لوله عصبی نباشد، وجود دارد. اما اگر جنین مبتلا به هر یک از ناهنجاری های فوق باشد،‌ باید مادر تحت مشاوره قرار گرفته تا نسبت به ادامه حاملگی یا سقط جنین تصمیم گیری کند. اگر تصمیم به ادامه حاملگی داشته باشد، باید تحت حمایت های ویژه قرار گیرد و اگر تصمیم به سقط جنین داشته باشد، باید مجوز قانونی اخذ گردد. در کشور ایران فقط تا سن 18 هفته اجازه سقط قانونی داده می شود.

سونوگرافی NT توسط دستگاه با کیفیت لازم و توسط یک متخصص سونوگرافی که دارای گواهینامه NT از مراکز معتبر دنیا مثل FMF انگلستان یا آمریکا باشد باید انجام شود زیرا خطا در اندازه گیری می تواند نتایج به دست آمده را کاملا زیر سوال ببرد. انجام آزمایشات نیز در هر آزمایشگاهی و با هر دستگاهی معتبر نمی باشد. در نرم افزار تحت لیسانسFMF انگلستان تاکید می شود که آزمایشات حتما با دستگاه های معتبر مثل kryptor انجام شده باشد. سپس از همان ابتدا مرکزی را برای انجام تست های غربالگری انتخاب کنید که خیالتان از بابت اعتبار آزمایشات و سونوگرافی راحت باشد.

از اول هفته 11 تا پایان هفته 13 ،ولی بهترین زمان بین 12 تا 13 هفته است.

زمانی که توسط یک متخصص با تجربه و دارای گواهینامه معتبر انجام شود.

کالج طب زنان و زایمان آمریکا توصیه می کند که تمامی زنان باردار در هر سنی بهتر است مورد آزمایشات غربالگری قرار گیرند.

بهتر است که حداقل از نظر لوله عصبی باز جنین (NTDs) مورد آزمایش قرار گیرند (تست AFP). در ضمن یک سونوگرافی دقیق در سن حاملگی 18 تا 20 هفته برای بررسی ناهنجاری های جنینی لازم است.

 در سه ماهه دوم (بهترین زمان 15- 17 هفته) نیز با انجام تست کواد مارکرمی توان غربالگری از نظر سندرم داون را انجام داد ولی بخاطر داشته باشید که سونوگرافی NT فقط تا پایان هفته 13 قابل انجام است و بعد از آن ارزشی ندارد.

بله، سونوگرافی NT کاملا ارزشمند است و آزمایشات نیز کمک کننده است ولی با دقت کمتری نسبت به حاملگی یک قلو.

کليه حقوق اين سايت متعلق به بیمارستان صارم می‌باشد.

تماس فوری با ما

آزمایش غربالگری چیست
آزمایش غربالگری چیست
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *