آنفولانزای معده

آنفولانزای معده
آنفولانزای معده

معده درد بیماری است که هر علتی می تواند داشته باشد اما بیماری آنفلوآنزای معده که دردناک هم می باشد به دلایل باکتریایی، ویروسی و یا مسمومیت ایجاد می شود .این بیماری التهاب معده هم نامیده می شود.

آنفولانزای معده که بعنوان گاستروانتریت نیز شناخته میشود، یک نوع عفونت روده ای است که علائم آن اسهال آبدار، گرفتگی شکمی، تهوع یا استفراغ و گاهی تب است.شایع ترین و معمول ترین راه انتقال این ویروس – از طریق تماس با یک فرد آلوده یا مصرف خوراکی یا آب آلوده است.

اگر فرد سالمی هستید، به احتمال زیاد بدون عوارض و در مدت زمان کوتاهی بهبود می یابید. اما در نوزادان، افراد مسن و افراد مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف، گاستروانتریت ویروسی میتواند کشنده باشد. 

هیچ درمان مؤثری برای گاستروانتریت وجود ندارد، بنابراین پیشگیری مهم تر است و در این مورد علاوه بر اجتناب از غذا و آبی که ممکن است آلوده باشد، شستشوی کامل و مکرر دست ها بهترین دفاع و پیشگیری شما است. 

آنفولانزای معده

گرچه این بیماری معمولا آنفولانزای معده نامیده می شود، اما در کل مشابه آنفلوانزا نیست. چنانچه در این بخش از سلامت نمناک میخوانید آنفولانزای واقعی (آنفلوانزا) تنها بر سیستم تنفسی، بینی، گلو و ریه ها تاثیر میگذارد از سوی دیگر، گاستروانتریت، روده ها را تحریک می کند و علائم و نشانه هایی را ایجاد می کند، که عبارتند از:  

بسته به علت، علائم ویروس گاستروانتریت ممکن است در عرض یک تا سه روز پس از آلوده شدن ظاهر شود و از خفیف تا شدید متغیر باشد. علائم معمولا یک یا دو روز طول می کشد، اما گاهی اوقات ممکن است تا 10 روز باقی بمانند.

اگر بزرگسال هستید، چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید:

در مورد کودکان چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد:

اگر نوزاد دارید، به یاد داشته باشید که در صورت شیر بالا آوردن های پی در پی نیاز به مراقبت های فوری دارد. 

در مورد نوزادان چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد:

چنانچه در ادامه بخش سلامت نمناک توضیح خواهیم داد شما بیشتر زمانی به گاستروانتریت ویروسی مبتلا میشوید، که غذا یا آب آلوده می خورید یا می نوشیدید، یا اگر با یک فرد آلوده ، حوله یا غذا به اشتراک بگذارید.تعدادی از ویروس ها می توانند گاستروانتریت ایجاد کنند، از جمله:

نوروویروس ها:

هم کودکان و هم بزرگسالان تحت تاثیر نوروویروس ها، شایع ترین علت بیماری های غذایی در سراسر جهان است. عفونت نوروویروس می تواند از طریق خانواده ها و جوامع منتقل شود.

به احتمال زیاد در میان فضاهای محدود در میان مردم پخش می شود.در بیشتر موارد، ویروس را از مواد غذایی یا آب آلوده منتقل می کند، هر چند انتقال فرد به فرد نیز امکان پذیر است.

روتا ویروس:

در سراسر جهان، این شایع ترین علت گاستروانتریت ویروسی در کودکان است که معمولا زمانی که انگشتان خود و یا سایر اشیاء آلوده به ویروس را به دهان وارد می کنند، آلوده میشوند. این عفونت در نوزادان و کودکان بسیار شدید است.

بزرگسالان مبتلا به روتاویروس ممکن است علائم نداشته باشند، اما هنوز هم می توانند بیماری را گسترش و انتقال دهند – نگرانی خاصی در تنظیمات سازمانی وجود دارد؛ چرا که بزرگسالان آلوده به طور ناخودآگاه می توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند.

واکسن مربوط به گاستروانتریت، در برخی از کشورها از جمله ایالات متحده موجود است و به نظر می رسد در جلوگیری از عفونت موثر باشد. 

بعضی از ماهی ها، به خصوص خام ، می توانند باعث بیمار شدن شما شوند.اگر چه آب آشامیدنی آلوده ، علت ویروس است، اما در بسیاری از موارد ویروس از طریق مسیر فک و خوراکی منتقل می شود – یعنی کسی که با ویروس، بدون شستن دستان خود پس از استفاده از توالت غذا می خورد. 

گاستروانتریت در سراسر جهان رخ می دهد، که بر افراد در هر سنی، نژاد و قومیت تأثیر می گذارد.افرادی که ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به گاستروانتریت داشته باشند، عبارتند از: 

کودکان مدرسه ای:

کودکان در مراکز مهدکودک ها یا مدارس ابتدایی ممکن است به خصوص در معرض آسیب پذیری قرار گیرند، زیرا زمان تقویت سیستم ایمنی کودک در آن زمان شکل میگیرد.

سالمندان:

در سنین پیری نیز سیستم ایمنی ضعیف می شود. احتمال بروز این بیماری در بین افراد مسنی که در سالمندان هستند نیز بالا است و آن ها در تماس نزدیک با دیگران که ممکن است درمعرض میکروب ها باشند، زندگی می کنند.

بچه های مدرسه ی شبانه و یا ساکنان خوابگاه:

هر جایی که گروه هایی از افراد در مناطق نزدیک به هم گرد هم می آیند، می تواند محیطی برای عفونت روده ای باشد. 

هر کسی که سیستم ایمنی ضعیف داشته باشد:

اگر مقاومت شما نسبت به عفونت کم است، اگر سیستم ایمنی شما با اچ آی وی / ایدز، شیمی درمانی و یا شرایط پزشکی دیگر به خطر بیفتد – ممکن است در معرض خطر باشید. 

هر ویروس معده و روده ای یک فصل دارد که بیش ترین فعالیت را دارد. برای مثال اگر شما در نیم کره شمالی زندگی می کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که بین اکتبر و آوریل عفونت های روتاویروس و یا نوروویروس داشته باشید.

مشکل اصلی بیماری های ویروسی معده و روده، کمبود شدید آب و مواد معدنی ضروری است.اگر سالم باشید و به اندازه کافی نوشیدنی بنوشید تا مایعات را عوض کنید، استفراغ و اسهال و از دست دادن آب بدن نباید برایتان مشکل باشد. 

خردسالان، بزرگسالان مسن و افراد با سیستم های ایمنی سرکوب شده ممکن است به شدت کم آب شوند وقتی که مایعات بیشتری نسبت به جایگزین شدن آن ها از دست می دهند.

آنفولانزای معده

بستری شدن ممکن است مورد نیاز باشد، به گونه ای که مایعات از دست رفته بتواند به صورت داخل وریدی جایگزین شوند. کم آبی می تواند مهلک باشد، اما به ندرت اتفاق می افتد.

بهترین راه برای جلوگیری از گسترش عفونت روده ای این است که از این اقدامات احتیاطی استفاده کنید:

کودک خود را واکسینه کنید. در برخی کشورها از جمله ایالات متحده، واکسنی برای بیماری های گوارشی موجود است. 

دست هایت را به طور کامل بشویید. و مطمئن شوید که بچه های شما هم این کار را می کنند. بهتر است که از آب گرم و صابون استفاده کنید و حداقل به مدت 20 ثانیه دست ها را به شدت مالش دهید،

و به یاد داشته باشید که اطراف خود را تمیز کنید، زیر ناخن ها و در چین های دست ها.سپس با آب بشویید. پاک کننده های ضد عفونی را بردارید و برای زمان هایی که صابون و آب در دسترس نیستند ،ضد عفونی کننده دست بزنید. 

از لوازم و آیتم های شخصی جداگانه ای در اطراف خانه خود استفاده کنید. از خوردن لوازم غذاخوری، لیوان های نوشیدنی و بشقاب هم اجتناب کنید. از حوله های جداگانه در حمام استفاده کنید. 

فاصله را حفظ کنید. در صورت امکان با هر کسی که ویروس دارد، از تماس نزدیک با او اجتناب کنید. 

ضد عفونی کردن سطوح سخت :اگر کسی در خانه شما التهاب ویروسی دارد، ضد عفونی کردن سطوح سخت مانند کانتر، شیرهای آب و دستگیره ها را با ترکیبی از 2 فنجان سفید کننده به یک گالن (3.8 لیتر) آب. 

مرکز مراقبت از فرزندتان را چک کنید. دقت کنید که این مرکز اتاق های جداگانه برای تعویض پوشک و آماده کردن یا خدمت به غذا داشته باشد. 

زمانی که به کشورهای دیگر سفر می کنید، می توانید از غذا یا آب آلوده بیمار شوید. ممکن است با پیروی از این نکات ریسک خود را کاهش دهید:

تنها آب معدنی و یا آب کربناته را به همراه داشته باشید.

از مصرف یخ اجتناب کنید، چون ممکن است از آب آلوده ساخته شوند.

از آب بطری برای مسواک زدن دندان استفاده کنید. 

از غذاهای خام استفاده نکنید شامل میوه های پوست کنده، سبزیجات خام و سالاد که توسط دستان انسان لمس شده است. 

از گوشت نپخته و خام اجتناب کنید. 

پزشک احتمالاً بیماری های گوارشی را براساس علایم، یک تست فیزیکی و گاهی اوقات در حضور موارد مشابه در جامعه تشخیص می دهد.

یک آزمون چهارپایه سریع می تواند روتاویروس یا نوروویروس را تشخیص دهد، اما هیچ آزمایش سریعی برای ویروس های دیگری که باعث التهاب معده و روده می شوند وجود ندارد.

در برخی موارد، پزشک ممکن است یک نمونه چهار پایه را برای مشخص کردن عفونت باکتریایی یا انگل بدهد.

 

آنفولانزای معده همان گاستروانتریت ویروسی است که هیچ درمان پزشکی برای آن وجود ندارد. گرچه این بیماری معمولا آنفولانزای معده نامیده می شود، اما در کل مشابه آنفلوانزا نیست. چنانچه در این بخش از سلامت نمناک میخوانید آنفولانزای واقعی (آنفلوانزا) تنها بر سیستم تنفسی، بینی، گلو و ریه ها تاثیر میگذارد از سوی دیگر، گاستروانتریت، روده ها را تحریک می کند و علائم و نشانه هایی را ایجاد می کند، که عبارتند از:

کاهش آب بدن، لرز، خشکی دهان، احساس درد در ناحیه شکم (روده و معده) ، بادگلو، نفخ، کاهش اشتها، تعریق، سردرد، اسهال، مدفوع سبز رنگ، سوء هاضمه، انسداد معده، احساس تشنگی بیش از حد، خشکی دهان، تب، ضعف، حالت تهوع، استفراغ، کاهش ادرار و کاهش وزن از مهمترین علایم این بیماری هستند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم زیر را تجربه کردید، فوراً با یک پزشک مشورت کنید:

آنفولانزای معده

عوامل خطر آنفولانزای معده :

هر کسی می تواند از بیماری های معده و روده رنج ببرد، اما کودکان و افراد مسن بیشتر در معرض مشکلات ناشی از سیستم ایمنی ضعیف قرار دارند.

در مطالعه ای یافت شد که روتاویروس شایع ترین بیماری پاتوژنی و گاستروانتریت است که پس از آن سالمونلا، آدنویروس و سالمونلا شناسایی شد.

اگر در حال حاضر مبتلا به التهاب معده و روده هستید، لازم است که بدن را با مایعات پر کنید.

اسهال و استفراغ می تواند عدم تعادل الکترولیت ها (نمک و مواد معدنی) را در بدن ایجاد کند که منجر به آب زدایی می شود.

شما می توانید چند قدم مهم بردارید تا خطر ابتلا به التهاب معده و روده را کاهش دهید:

اغلب هیچ درمان پزشکی خاصی برای بیماری های ویروسی معده و روده وجود ندارد. از طرفی فراموش نکنید که آنتی بیوتیک هایی که کاملا اشتباه در این مواقع مصرف می شوند تنها برای مقابله با ویروس ها موثر هستند و استفاده بیش از حد آن ها می تواند به رشد گونه های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک کمک کند. درمان در ابتدا شامل اقدامات مراقبت از خود است و به جدیت پیشنهاد می شود که تا حد ممکن از مصرف این دسته داروها خودداری شود.

برای راحت تر نگه داشتن خود و جلوگیری از کمبود آب در حین بازیابی، موارد زیر را امتحان کنید:

سعی کنید یخ بخورید و یا کمی آب بنوشید:

همچنین می توانید نوشیدنی های خنک، آب سوپ شفاف و یا نوشیدنی های ورزشی بئون کافیین هم بنوشید. هر روز مقدار زیادی مایعات بنوشید و کارهای کوچک و مکرر را انجام دهید.

بگذارید شکم نشست کند:

خوردن غذاهای جامد را برای چند ساعت رها کنید.

سهولت در خوردن:

به تدریج شروع به خوردن غذاهای نرم و ساده مانند بیسکوییت، نان تست، ژلاتین، موز، برنج و مرغ کنید. اگر حالت تهوع دارید، غذا را رها کنید.از مواد غذایی ویژه ای دوری کنید تا زمانی که احساس بهتری داشته باشید. اینها شامل محصولات لبنی، کافئین، الکل، نیکوتین و غذاهای پرچرب می شوند.

استراحت کنید:

بیماری و کم آبی ممکن است شما را ضعیف و خسته کرده باشد.

درباره داروها محتاط باشید:

از بسیاری از داروها مانند ایبوپروفن (ادویل، مورتینIB، دیگران) استفاده کنید، اما بسیار ناچیز. آن ها می توانند باعث ناراحتی شکم شما شوند. از استامینوفن (تیلنول و سایرین) با احتیاط استفاده کنید؛ گاهی اوقات می تواند موجب مسمومیت کبد، به ویژه در کودکان شود. به کودکان یا نوجوانان به دلیل خطر سندروم ری، یک بیماری نادر اما بالقوه مرگبار، آسپیرین ندهید.

برای کودکان:

زمانی که کودک شما مبتلا به عفونت روده ای است، مهم ترین هدف جایگزین کردن مایعات و نمک های از دست رفته است. این پیشنهادها ممکن است مفید باشند:

به آب رسانی فرزند خود کمک کنید:

 

1. مصرف مایع را افزایش دهید:

کم آبی بر عملکرد نرمال بدن تاثیر می گذارد و حتی می تواند فرآیند التیام را به تاخیر بیاندازد.

بنابراین مقدار زیادی آب و مایعات مغذی مثل سوپ، سوپ و آب برنج بنوشید. غذاهایی مانند برنج، ماست، سیب، نان تست و موز بخورید.

2.نمک:

یک قاشق چای خوری نمک را به یک لیتر و یا 4 فنجان آب تصفیه شده اضافه کنید.

2 قاشق سوپ خوری شکر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

این محلول را در فواصل کوتاه در طول روز بنوشید.

 

3.آب برنج (بهتر برای نوزادان):

آنفولانزای معده

4. پروبیوتیک:

ماست پروبیوتیک،، کفیر، و غذاهای مرتبط با آن. از ماست شیرین شده و مصنوعی کفیر اجتناب کنید.

5. نعناع:

 

6. بابونه:

2 قاشق سوپ خوری بابونه خشک یا 1 قاشق سوپ خوری گل های بابونه تازه را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید.

آن را بپوشانید و بگذارید به مدت 5 تا 10 دقیقه بماند.

کمی عسل به آن اضافه کنید.

این را چند بار در روز به مدت 2-3 روز بنوشید.

7. زنجبیل:

نکته: افراد مبتلا به فشار خون بالا باید از داروهای زنجبیل اجتناب کنند.

علاوه بر این، این روش درمان برای نوزادان توصیه نمی شود. 

8. ریحان:

مقدار مساوی عصاره ریحان و زنجبیل را مخلوط کنید و 2-3 بار در روز بنوشید تا درد معده کمتر شود.

شما همچنین می توانید 10 تا 15 عدد از برگ های ریحان را در یک فنجان آب بجوشانید.

با مقداری نمک به مدت چند روز، در روز بنوشید.

متناوبا، چای نعناع را با می توان با عسل بنوشید.

 

9. موز سبز:

چند تکه موز را به یک فنجان ماست، غلات، یا بلغور جو دو سر اضافه کنید و از آن لذت ببرید.

همچنین می توانید برخی از موزهای رسیده را بخورید و یا اسموتی موز را امتحان کنید.

این درمان ها را دنبال کنید تا سیستم گوارشی تان به مسیر خود برگردد.

10. لیمو:

1-2 قاشق چای خوری آب لیمو ترش را در یک لیوان آب مخلوط کنید.

30 دقیقه قبل از غذا آن را بنوشید.

این درمان را دنبال کنید تا زمانی که به طور کامل بهبود پیدا کنید.

 

آنفولانزای معده همان گاستروانتریت ویروسی است که هیچ درمان پزشکی برای آن وجود ندارد. گرچه این بیماری معمولا آنفولانزای معده نامیده می شود، اما در کل مشابه آنفلوانزا نیست. آنفولانزای واقعی (آنفلوانزا) تنها بر سیستم تنفسی، بینی، گلو و ریه ها تاثیر میگذارد از سوی دیگر، گاستروانتریت، روده ها را تحریک می کند و علائم و نشانه هایی را ایجاد می کند.

گرچه این بیماری معمولا آنفولانزای معده نامیده می شود، اما در کل مشابه آنفلوانزا نیست. چنانچه در این بخش از سلامت نمناک میخوانید آنفولانزای واقعی (آنفلوانزا) تنها بر سیستم تنفسی، بینی، گلو و ریه ها تاثیر میگذارد از سوی دیگر، گاستروانتریت، روده ها را تحریک می کند و علائم و نشانه هایی را ایجاد می کند، که عبارتند از:

بسته به علت، علائم ویروس گاستروانتریت ممکن است در عرض یک تا سه روز پس از آلوده شدن ظاهر شود و از خفیف تا شدید متغیر باشد. علائم معمولا یک یا دو روز طول می کشد، اما گاهی اوقات ممکن است تا 10 روز باقی بمانند.

شما بیشتر زمانی به گاستروانتریت ویروسی مبتلا میشوید، که غذا یا آب آلوده می خورید یا می نوشیدید، یا اگر با یک فرد آلوده ، حوله یا غذا به اشتراک بگذارید.تعدادی از ویروس ها می توانند گاستروانتریت ایجاد کنند، از جمله:

نوروویروس ها: هم کودکان و هم بزرگسالان تحت تاثیر نوروویروس ها، شایع ترین علت بیماری های غذایی در سراسر جهان است. عفونت نوروویروس می تواند از طریق خانواده ها و جوامع منتقل شود. به احتمال زیاد در میان فضاهای محدود در میان مردم پخش می شود.در بیشتر موارد، ویروس را از مواد غذایی یا آب آلوده منتقل می کند، هر چند انتقال فرد به فرد نیز امکان پذیر است.

آنفولانزای معده

روتا ویروس:در سراسر جهان، این شایع ترین علت گاستروانتریت ویروسی در کودکان است که معمولا زمانی که انگشتان خود و یا سایر اشیاء آلوده به ویروس را به دهان وارد می کنند، آلوده میشوند. این عفونت در نوزادان و کودکان بسیار شدید است. بزرگسالان مبتلا به روتاویروس ممکن است علائم نداشته باشند، اما هنوز هم می توانند بیماری را گسترش و انتقال دهند – نگرانی خاصی در تنظیمات سازمانی وجود دارد؛ چرا که بزرگسالان آلوده به طور ناخودآگاه می توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند. واکسن مربوط به گاستروانتریت، در برخی از کشورها از جمله ایالات متحده موجود است و به نظر می رسد در جلوگیری از عفونت موثر باشد.

بعضی از ماهی ها، به خصوص خام ، می توانند باعث بیمار شدن شما شوند.اگر چه آب آشامیدنی آلوده ، علت ویروس است، اما در بسیاری از موارد ویروس از طریق مسیر فک و خوراکی منتقل می شود – یعنی کسی که با ویروس، بدون شستن دستان خود پس از استفاده از توالت غذا می خورد.

پزشک احتمالاً بیماری های گوارشی را براساس علایم، یک تست فیزیکی و گاهی اوقات در حضور موارد مشابه در جامعه تشخیص می دهد.

یک آزمون چهارپایه سریع می تواند روتاویروس یا نوروویروس را تشخیص دهد، اما هیچ آزمایش سریعی برای ویروس های دیگری که باعث التهاب معده و روده می شوند وجود ندارد. در برخی موارد، پزشک ممکن است یک نمونه چهار پایه را برای مشخص کردن عفونت باکتریایی یا انگل بدهد.

مشکل اصلی بیماری های ویروسی معده و روده، کمبود شدید آب و مواد معدنی ضروری است.اگر سالم باشید و به اندازه کافی نوشیدنی بنوشید تا مایعات را عوض کنید، استفراغ و اسهال و از دست دادن آب بدن نباید برایتان مشکل باشد.

خردسالان، بزرگسالان مسن و افراد با سیستم های ایمنی سرکوب شده ممکن است به شدت کم آب شوند وقتی که مایعات بیشتری نسبت به جایگزین شدن آن ها از دست می دهند.

بستری شدن ممکن است مورد نیاز باشد، به گونه ای که مایعات از دست رفته بتواند به صورت داخل وریدی جایگزین شوند. کم آبی می تواند مهلک باشد، اما به ندرت اتفاق می افتد.

اغلب هیچ درمان پزشکی خاصی برای بیماری های ویروسی معده و روده وجود ندارد. آنتی بیوتیک ها برای مقابله با ویروس ها موثر هستند و استفاده بیش از حد آن ها می تواند به رشد گونه های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک کمک کند. درمان در ابتدا شامل اقدامات مراقبت از خود است.

برای راحت تر نگه داشتن خود و جلوگیری از کمبود آب در حین بازیابی، موارد زیر را امتحان کنید:

سعی کنید یخ بخورید و یا کمی آب بنوشید: همچنین می توانید نوشیدنی های خنک، آب سوپ شفاف و یا نوشیدنی های ورزشی بئون کافیین هم بنوشید. هر روز مقدار زیادی مایعات بنوشید و کارهای کوچک و مکرر را انجام دهید.

بگذارید شکم نشست کند: خوردن غذاهای جامد را برای چند ساعت رها کنید.

سهولت در خوردن: به تدریج شروع به خوردن غذاهای نرم و ساده مانند بیسکوییت، نان تست، ژلاتین، موز، برنج و مرغ کنید. اگر حالت تهوع دارید، غذا را رها کنید.از مواد غذایی ویژه ای دوری کنید تا زمانی که احساس بهتری داشته باشید. اینها شامل محصولات لبنی، کافئین، الکل، نیکوتین و غذاهای پرچرب می شوند.

استراحت کنید: بیماری و کم آبی ممکن است شما را ضعیف و خسته کرده باشد.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، آنفولانزای معده آنفولانزای معده همان گاستروانتریت ویروسی است هیچ کس بیمار شدن را دوست ندارد به ویژه هنگامی که آن بیماری آنفلوآنزای معده باشد و علائمی مانند: تب، تهوع، لرز، اسهال و درد به آن اضافه شود و این فکر که ابتلا به ویروس آنفلوآنزای معده ممکن است در داخل باقی بماند احساس ترسناکی پدید می آورد در حالی که هیچ درمانی برای آنفلوانزای معده وجود ندارد راه حل های زیر ممکن است به تسکین علائم سخت این بیماری کمک کند.

اسهال و استفراغ، عفونت معده و روده اغلب به نام “آنفولانزای معده” است. آنفولانزا معده و با آنفولانزا متفاوت است. آنفولانزا باعث گلو درد، آبریزش بینی، سردرد و درد عمومی می شود این به ندرت باعث مشکلات معده می شود. عفونت های ویروسی معمولا علت گاستروانتریت هستند. باکتری نیز می تواند گاهی اوقات سبب آن شوند.

آنفولانزا معده

آنفلوآنزای معده، یا اسهال و استفراغ، می تواند با تعدادی از ویروس های مختلف که به دستگاه گوارش شما حمله می کند ایجاد شود این ویروس می تواند از مواد غذایی آماده و یا به دلیل بهداشت ضعیف شستن دست انتقال یابد. مردم با آنفلوآنزای معده اغلب علائم اسهال، تهوع، استفراغ، تب، سردرد و درد عضلات دارند بسته به نوع ویروس در بدن شما، آنفولانزا می تواند از یک تا ۱۰ روز طول بکشد.

استراحت

آنفولانزای معده

استراحت اولین و مهمترین است اگر شما آنفولانزا معده دارید بدن شما به منظور مبارزه با ویروس به استراحت نیاز دارد. شما نیاز به مقدار زیادی از خواب و کاهش میزان فعالیت به طور معمول در طول روز دارید. این به این معنی است که زمانی که شما در رختخواب نیستید روی نیمکت لم بدهید به یاد داشته باشید که شما در حالی که دراز کشیده اید تنبل نیستید و بدن شما برای مبارزه با ویروس و تعمیر آسیب در سطح سلول سخت در تلاش است.

مایعات

مصرف مایعات در هنگام مبارزه با آنفلوآنزای معده مهم است. اطمینان حاصل کنید که شما در حال نوشیدن مقدار زیادی مایعات هستید به خصوص اگر شما یک تب یا استفراغ دارید هنگامی که شما به آنفولانزا معده دچار شوید این بسیار آسان است که دچار کم آبی بدن شوید مایعات تمیز مانند آب و غذاهای مایع، بهترین نوع مصرف هستند. کودکان بزرگتر و بزرگسالان نیز می توانند نوشیدنی های ورزشی را برای کمک به جایگزینی الکترولیت در طول آنفلوآنزای معده داشته باشند.

اگر نمی توانید مایعات را تحمل نمایید سعی کنید جرعه های کوچک در فواصل منظم مصرف نماید. شما همچنین ممکن است نیاز به چای زنجبیل برای کمک به کاهش تهوع داشته باشید.

برخی از نوشیدنی ها ممکن است آنفلوآنزا معده یا حالت تهوع را بدتر کنند. شما باید از قهوه، الکل، نوشابه، چای و کافئین اجتناب کنند همچنین این نوشیدنی ها به طور بالقوه می توانند سبب ناراحتی معده شما شوند. اگر شما اسهال دارید از نوشیدن آب میوه جلوگیری کنید زیرا می توانند این علامت را بدتر کند. نوشیدن بسیاری از اسیدها مانند ( آب پرتقال ) یا کافئین نیز می تواند مشکلات شکم شود. نوشیدن بیش از حد مایع می تواند استفراغ را بدتر کند سعی کنید ۱ قاشق چای خوری هر ۴ تا ۵ دقیقه مصرف کنید.

غذا

نگه داشتن غذا با داشتن آنفلوآنزای معده می تواند مشکل باشد. اگر شما می توانید بخورید مواد غذایی ساده مانند کراکر، غلات، نان تست، برنج، سیب زمینی و مقدار کمی از ماست، موز و سیب های تازه نیز می تواند به شما در اسهال کمک کند. اگر به اجبار غذا بخورید باعث می شود شما احساس حالت تهوع پیدا نمایید.

شما باید از خوردن غذاهای حاوی کافئین، محصولات لبنی، غذاهای ادویه دار و غذاهای با چربی بالا اجتناب نمایید. این غذاها ممکن است ناراحتی معده شما را تشدید و سپس تهوع و اسهال را بدتر کند.

دارو برای درد و سردرد

هنگامی که شما آنفلوآنزای معده دارید می توانید دارو را به مقدار کم مصرف کنید. اگر شما تب، سردرد یا دردهای عضلانی دارید ایبوپروفن تا زمانی که سبب ناراحتی معده نشود می تواند به شما کمک کند. مصرف آن به مقدار کم با مواد غذایی معمولا بهترین روش است.

خوردن استامینوفن ( تیلنول ) معمولا برای آنفلوآنزای معده توصیه می شود مگر اینکه شما بیماری کبدی داشته باشید. اجتناب از مصرف آسپرین نیز خوب است. آنتی بیوتیک ها به آنفلوآنزای معده کمک نخواهد کرد زیرا آنفلوآنزای معده یک بیماری ناشی از ویروس است و آنتی بیوتیک ها قادر به مبارزه با آن نیستند. قبل از مصرف هر دارو برای آنفلوآنزای معده، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.

دارو برای تهوع و اسهال

اگر شما به دنبال رهایی از حالت تهوع و یا اسهال هستید برخی از داروهای تجویزی که دکتر شما می تواند برای کاهش علائم شما تجویز کند وجود دارد. دکتر شما ممکن است ضد استفراغ مانند پرومتازین، پروکلرپرازین یا متوکلوپرامید برای جلوگیری از تهوع و استفراغ تجویز کند.

شما همچنین می توانید از داروهای بدون نسخه ضد اسهال مانند لوپرامید هیدروکلراید (Imodium) بیسموت ساب سالیسیلات ( Pepto-Bismol ) را برای کاهش علائم اسهال امتحان کنید قبل از استفاده از داروهای بدون نسخه با مراقبین سلامت مشورت نمایید.

کودکان را از شیر دور نگه دارید. آن می تواند مشکلات معده را بدتر کند. اگر شما پدر و مادر یک کودک هستید با دکتر خود در مورد تغذیه با شیر مادر و یا فرمول آن صحبت کنید.

آیا آنفولانزا معده واگیردار است؟

عامل آنفولانزا معده یا اسهال و استفراغ ویروس است. ویروس ها شایع ترین روتاویروس یا نوروویروس می باشند. علائم یک تا سه روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شود. شما مسری هستند قبل از اینکه حتی علائمی داشته باشید. حتی بعد از بهبود نشانه های بیماری، شما می توانید تا دو هفته مسری باقی بمانید. کودکان می توانند برای یک دوره طولانی پس از آن مسری باقی بمانند. برای برخی از انواع روتاویروس واکسن در دسترس می باشد. در صورت امکان، از تماس نزدیک با افراد آلوده اجتناب کنید. مواد غذایی را با افراد آلوده به اشتراک نگذارید و بیشتر اوقات دست ها را بشویید.

در آنفولانزای معده چه هنگامی به پزشک مراجعه کنید

اغلب موارد اسهال خود به خود بهبود می یابد. اگر استفراغ و اسهال بیش از چند روز ادامه یابد و یا اگر شما متوجه هر علائم از دست دادن آب بدن مانند:

– نداشتن ادرار

– خشکی دهان

– گریه بدون اشک

– تب بیش از ۳۸.۸ درجه سانتی گراد

– کمبود انرژی

– بیقراری

– نقطه نرم در بالای سر نوزاد فرورفته است.

– خون یا چرک در مدفوع، یا مدفوع قیری تیره

اگر فرزند شما شرایط دیگر مانند دیابت دارد زیرا سبب از دست دادن مایعات بیشتری می شود باید به پزشک مراجعه نمایید.

پیشگیری از آنفولانزای معده

داشتن آنفلوآنزای معده باعث می شود که شما احساس ناراحتی داشته باشید اگر مبتلا شدید درمان می تواند به کاهش برخی از ناراحتی ها کمک کند. یک گفته قدیمی می گوید هر اونس پیشگیری ارزش یک پوند درمان را دارد. برخی از راه های اساسی برای جلوگیری از گرفتن آنفلوآنزای معده ( و به طور کلی بیماری ) شامل شستن دست های خود را به طور منظم و گرفتن مقدار زیادی استراحت می باشد. دست ها را اغلب با صابون و آب گرم به ویژه هنگام استفاده از حمام، تغییر پوشک و قبل و بعد از غذا بشویید. تمام میوه ها و سبزیجات را قبل از غذا خوردن آنها را بشویید.

– از خوردن غذا و آب آلوده اجتناب کنید.

– فرزند خود را در برابر روتاویروس، شایع ترین علت اسهال و استفراغ واکسینه کنید.

منبع: وب سایت رژیم سلامتی

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی – آنا می باشد



بیماری التهاب معده یک بیماری مسری است

 

آنفولانزای معده

گاستروآنتریت یا آنفلوآنزای معده یک بیماری التهاب معده است که می‌تواند موجب بروز اسهال، استفراغ، تهوع و تب شود.

گاستروآنتریت نوعی بیماری است که به دلایل مختلف از قبیل علت‌های باکتریایی، ویروسی، مسمومیت غذایی و دارویی بروز می‌کند و به راحتی و به سرعت حتی از طریق هوا به افراد دیگر سرایت پیدا می‌کند و موجب بروز تظاهرات گوارشی از قبیل اسهال، استفراغ، تهوع و تب می‌شود.

 

گاستروآنتریت یا بیماری التهاب معده به دلیل اینکه همانند بیماری آنفلوآنزا با تب همراه است و به سرعت به افراد دیگر سرایت پیدا می‌کند به بیماری «آنفلوآنزای دستگاه گوارش» نیز نامیده می‌شود.

 

راههای پیشگیری از آنفولانزای معدهیک گفته قدیمی می گوید هر اونس پیشگیری ارزش یک پوند درمان را دارد. برخی از راه های اساسی برای جلوگیری از گرفتن آنفلوآنزای معده ( و به طور کلی بیماری ) شامل شستن دست های خود را به طور منظم و گرفتن مقدار زیادی استراحت می باشد. دست ها را اغلب با صابون و آب گرم به ویژه هنگام استفاده از حمام، تغییر پوشک و قبل و بعد از غذا بشویید. تمام میوه ها و سبزیجات را قبل از خوردن بشویید.

از خوردن غذا و آب آلوده اجتناب کنید.فرزند خود را در برابر روتاویروس، شایع ترین علت اسهال و استفراغ واکسینه کنید.

 

اسهال یکی از علائم بیماری التهاب معده‌ای است

 

علائم بیماری آنفلوآنزای معده چیست؟علائم این بیماری شامل تهوع یا استفراغ، اسهال، دردهای شکمی و احساس نفخ است.در برخی موارد مبتلایان ممکن است تب خفیف نیز داشته باشند و علائم از یک روز تا بیشتر از یک هفته ادامه می یابد.

 

برای بهبود علائم چه باید کرد؟اگر علائم این بیماری را در خود دیدید، بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:- برای چند ساعت خوردن و نوشیدن را قطع کنید تا معده استراحت کند.

 

– به منظور جلوگیری از کم آبی بدن، مایعات فراوانی بنوشید.

 

– به تدریج شروع به خوردن موادغذایی سریع الهضم مانند نان تست، موز، برنج و مرغ کنید.

 

– برای تسکین درد یا تب می توانید استامینوفن بخورید.

 

برای درمان آنفلوآنزای معده باید به اندازه کافی استراحت کرد.

 

درمان آنفلوآنزای معده :هیچ درمان پزشکی برای این عارضه وجود ندارد و بیمار پس از حدود 10 روز بهبود می یابد. ولی برخی عوامل در تسریع روند بهبود موثر هستند. این عوامل عبارتند از:

– استراحت

– نوشیدن آب کافی : نوشیدن آب کافی و آب رسانی به بدن باید در طول بیماری مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه به دلیل اسهال و استفراغ، آب بدن کاهش می یابد. برخی محققان مصرف الکترولیت های حاوی نمک و مواد معدنی را مفید می دانند.

– نوشیدن آب میوه های اسیدی مانند آب پرتقال ممنوع است.

– اگر کودک شیرخوار به این عارضه مبتلا شده است، با مشورت پزشک از مصرف شیر اجتناب شود.

– از مصرف لبنیات، کافئین، غذاهای تند، پرادویه و چرب، نیوکوتین و مشروبات الکلی اجتناب شود.

– سبزیجات و میوه ها قبل از مصرف خوب شسته شوند.

– گوشت و مرغ در مدت زمان بیشتری طبخ شود و از مصرف کباب خودداری شود

 

– هنگامی که شما آنفلوآنزای معده دارید می توانید دارو را به مقدار کم مصرف کنید.

 

آنفولانزای معده

استامینوفن دارویی مناسب برای آنفلوآنزای معده

 

غذای بیمار:در صورتی که بیمار یک یا دو روز اشتها نداشته باشد مهم نیست چون معده و روده بیمار نیازی به غذا ندارند اما بعد از آن اشتها برمی‌گردد و وعده‌های غذایی باید تقسیم شوند؛ در روزهای اول باید غذا بسیار سبک باشد، سوپ بدون چربی، گوشت سفید، ماهی آب پز شده، برنج سفید با کاسنی و هویج همراه باماست برای این بیماران مناسب است.

 

میوه‌هایی که باعث یبوست شوند مانند موز نیز برای بیمار توصیه می‌شود؛ تا مدتی که بیمار به طور کامل خوب نشده است از خوردن آب میوه، میوه‌ها، موادغذایی فیبردار، سبزیجات، گوشت، غلات، غذاهای چرب و خامه باید خودداری کند.

 

سوپ بدون چربی غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به آنفلوآنزای معده است.

توصیه:* یک فرد سالم هرگز نباید موادغذایی یا ظروفی که فرد بیمار استفاده کرده است را استفاده کند حتی تا چند روز پس از بهبودی کامل بیمار این امر باید رعایت شود.

 

* باید سرویس‌های بهداشتی حتماً ضدعفونی شوند و در هنگام تمیز کردن سرویس‌ها باید از دستکش یک بار مصرف استفاده شود، فرد بیمار به دستگیره‌ها و کلید و پریزها دست نزد و فرد سالم پس از دست زدن به آنها حتماً دست‌های خود را بشوید.

 

* پس از تماس با بیمار و قبل از آماده کردن غذا یا خوردن آن باید دست‌ها کاملاً با مواد ضد عفونی کننده شسته شوند.

 

* وسایل بیمار مخصوصاً حوله وی باید مختص او باشد و دیگران استفاده نکنند.

 

* دستکشی که برای تمیز کردن تشک و وسایل بیمار استفاده می‌شود حتماً باید یک بار مصرف باشند.

 

* لباس و ملحفه بیمار باید به طور جداگانه و در دمای بالا شسته شوند. (برای این کار نیز دستکش یک بار مصرف فراموش نشود).

 

گردآوری : بخش سلامت بیتوتهمنابع: tabnak.ir tebyan.net

farsnews.com

بیشتر بخوانید تا سالم بمانید

کم شنوایی وناشنوایی در کودکان وخرید سمعک

معرفی بهترین روش برای ترک سیگار

تجربه روابط جنسی لذتبخش و ایمن

تجویز انواع سمعک نامرئی و هوشمند

مایع مشکین شوی رو ارزان تر از همه جا بخر!!

ترک اعتیاد و سم زدایی بدن

میخوای ابروهای طبیعی وپرپشت داشته باشی؟

تمیز کردن انواع لکه و چربی از شیشه خودرو

تست شنوایی و درمان وزوز گوش

چگونگی درمان ناهنجاری های دهان، دندان و فک

اصلاح فرم و اختلاف طول پاها

ارسال محرمانه محصولات جنسی

راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی

تخفیف فوق‌العاده فریم های عینک برند

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

آنفلوآنزای معده با نام تخصصیِ “گاستروانتریت ویروسی” با علائمی چون حالت تهوع، گرفتگی شکم، از دست دادن آب بدن، لرز، خشکی دهان، سردرد، کاهش اشتها و تب خود را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، آنفلوآنزای معده هیچ ارتباطی با آنفلوآنزای ویروسی ندارد چون ویروس‌های مرتبط با این بیماری از جمله نوروویروس و روتاویروس فقط به دستگاه گوارش حمله می‌کنند.

رایج‌ترین شیوه ابتلا به آنفلوآنزای معده از طریق تماس با شخص آلوده، مصرف غذا و آب آلوده است. علائم آنفلوآنزای معده، یک تا سه روز بعد از آلوده شدن خود را نشان می‌دهد و گاه ممکن است تا ۱۰ روز طول بکشد.

اگر بزرگسال هستید و بدن‌تان در ۲۴ ساعت آب زیادی از دست داده، بیش از دو روز تهوع و استفراغ داشته‌اید، تب بالای ۴۰ درجه سانتی‌گراد دارید و همچنین خشکی دهان و سرگیجه و ضعف شدید را تجربه می‌کنید پس حتما با پزشک تماس بگیرید.

در عین حال برای جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران، دست‌های خود را مرتب بشویید، از به اشتراک گذاشتن ظروف غذاخوری و لیوان آب خودداری کنید، حوله حمام را جداگانه استفاده کنید و فاصله خود را با دیگران رعایت کنید.

آنفولانزای معده

همچنین برای کاهش مشکلات گوارشی از غلات کامل، سیب‌زمینی، موز، سبزیجات پخته، ماست ساده و سیب استفاده کنید و لبنیات چرب، کافئین، غذاهای دریایی، سالاد خام و غذاهای پرادویه را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

به گزارش دویچه‌وله، به نقل از سایت تخصصی مایوکلینیک، اگر سالم هستید احتمالا بدون عوارض بعدی از این بیماری خلاص خواهید شد اما آنفلوآنزای معده می‌تواند برای نوزادان، افراد مسن و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف کشنده باشد.

در حال حاضر درمانِ داروییِ موثری برای آنفلوآنزای معده وجود ندارد و روند درمان عمدتا شامل کنترل علائم بیماری می‌شود. آنتی‌بیوتیک‌ها نیز در صورتی که عامل این بیماری ویروسی باشد، نقشی در درمان ندارند زیرا آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های باکتریایی کاربرد دارند. بنابراین پیشگیری بسیار مهم است. اگر هنوز بیمار نشده‌اید، دست‌های خود را مرتب بشویید، از تماس بدنی با افراد مبتلا به آنفلوآنزای معده بپرهیزید، چیزهایی که افراد مبتلا به این ویروس لمس کرده‌اند را ضدعفونی کنید و به اندازه کافی نیز مایعات بنوشید.

انتهای پیام

خبرگزاری ایمنا: اسهال و استفراغ، عفونت معده و روده اغلب به نام “آنفولانزای معده” شناخته شده است. آنفولانزا معده و با آنفولانزا متفاوت است.

تمامی حقوق این سایت برای خبرگزاری ایمنا محفوظ است

گاستروآنتریت(به انگلیسی: Gastroenteritis) یا بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای بیماری است دارای مشخصه‌های التهاب (“-itis”) در دستگاه معده ای روده‌ای که در برگیرندهٔ معده (“gastro”-) و رودهٔ کوچک (“entero”-) می‌باشد، و منجر به ترکیبی از اسهال، استفراغ، و درد شکمی و گرفتگی عضلات می‌شود.[۱] اگرچه این بیماری ربطی به آنفلوآنزا ندارد، اما گاهی آن را «آنفلوآنزای معده» و «آنفلوآنزای گاستریک» هم نامیده‌اند.

علت اکثر موارد در کودکان در مقیاسی جهانی روتاویروس است.[۲] در بزرگ‌سالان، نوروویروس[۳] و کاردیوویروس و کمپیلوباکتر[۴] رایج‌تر هستند. علت‌های کمتر رایج شامل سایر باکتری‌ها (یا سم آن‌ها) و انگل‌هاست. انتقال ممکن است به دلیل مصرف غذاهایی باشد که به‌نحوی نامناسب آماده شده‌اند، یا آب آلوده یا تماس نزدیک با افرادی که مبتلا به این بیماری هستند.

پایهٔ کنترل بیماری، مصرف مناسب مایعات است. در موارد خفیف یا متوسط، این کار را معمولاً می‌توان از طریق او آر اِس انجام داد. در موارد جدی‌تر، ممکن است نیاز به مایعات درون وریدی( سرم رینگر) باشد. اصولاً گاستروآنتریت بر کودکان و ساکنان کشورهای در حال توسعه تأثیر می‌گذارد.

معمولاً گاستروآنتریت هم شامل اسهال و هم استفراغ است، ,[۵] و در موارد معدودتر شامل یکی از این دو مورد است.[۱] ممکن است دردهای شکمی نیز وجود داشته باشد.[۱] اغلب علائم و نشانه‌ها بین ۷۲–۱۲ ساعت پس از ابتلا فرد آلوده شروع می‌شوند.[۶] اگر عامل ویروسی باشد، وضعیت غالباً طی یک هفته رفع می‌شود.[۵] برخی علت‌های ویروسی هم‌چنین ممکن است همراه با تب، خستگی، سردرد، و درد عضلات باشد.[۵] اگر نمونهٔ مدفوع خونی باشد احتمالاً عامل ویروسی نیست[۵] و به احتمال بیشتر باکتریایی است.[۷] برخی عفونت‌های باکتریایی ممکن است همراه با درد شدید شکمی باشد و هفته‌ها طول بکشد.[۷]

کودکانی که با روتاویروس آلوده شده‌اند، اغلب بین سه تا هشت روز کاملاً بهبود می‌یابند.[۸] البته در کشورهای فقیر، معمولاً درمان برای آلودگی‌های شدید در دسترس نیست و اسهال مزمن رایج است.[۹] دهیدراسیون یکی از عوارض رایج اسهال است،[۱۰] و کودکی که میزان قابل ملاحظه‌ای دهیدراسیون داشته باشد ممکن است پرشدن مجدد مویرگی ممتد، تورگور پوستی خفیف، و تنفس غیرطبیعی هم داشته باشد.[۱۱] آلودگی‌های مکرر معمولاً در مناطقی با بهداشت نامناسب و سوء تغذیه[۶] دیده می‌شود و می‌تواند موجب جلوگیری از رشد و تأخیر شناختی شود.[۱۲]

آنفولانزای معده

نشانگان رایتر در ۱٪ از افرادی که با گونه‌های کمپیلوباکتر آلوده شده‌اند رخ می‌دهد، و نشانگان گیلن باره در ۱/۰٪ رخ می‌دهد.[۷] نشانگان همولیتیک اورمیک (HUS) ممکن است در نتیجهٔ آلودگی با گونه‌های «شیگلا» یا «ای‌کولای» تولیدکنندهٔ سم شیگا اتفاق بیفتد، که منجر به کاهش تعداد پلاکت‌های خون، نارسایی کلیه، و کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون (به دلیل اختلال) می‌شود.[۱۳] کودکان بیش از بزرگسالان مستعد ابتلا به نشانگان همولیتیک اورمیک هستند.[۱۲] برخی عفونت‌های ویروسی ممکن است تولیدکنندهٔ تشنج نوزادی خوش‌خیم[۱] باشند.

ویروس‌ها (به‌ویژه روتاویروس) کاردیوویروس و گونه‌های باکتری‌های «ای‌کولای» و «کمپوباکتر» علل اولیهٔ گاستروآنتریت هستند.[۶][۱۴] البته عوامل عفونی فراوان دیگری هم هستند که می‌توانند موجب این سندروم شوند.[۱۲] عوامل غیرعفونی هم گاهی مشاهده می‌شوند، اما احتمال آن‌ها بسیار کمتر از علت‌شناسی[۱] ویروسی یا باکتریایی است. احتمال آلودگی کودکان به دلیل عدم مصونیت و بهداشت تقریباً ضعیف‌تر، بیشتر است.[۱]

ویروس‌هایی که به‌عنوان عامل گاستروآنتریت شناخته شده‌اند عبارتند از روتاویروس، نوروویروس، آدونوویروس، و آستروویروس.[۵][۱۵] روتاویروس رایج‌ترین علت ابتلا به گاستروآنتریت در میان کودکان است،[۱۴] و نرخ وقوع مشابهی در هر دو کشورهای توسعه یافته و کشورهای درحال توسعه[۸] به‌وجود می‌آورد. ویروس‌ها موجب ۷۰٪ از رخدادهای اسهال عفونی در گروه سنی اطفال هستند.[۱۶] در بزرگسالان به دلیل مصونیت اکتسابی، روتاویروس عامل کمتر رایجی است.[۱۷]

در آمریکا، نوروویروس مهم‌ترین علت گاستروآنتریت در میان بزرگسالان است، و موجب بیش از ۹۰٪ رخداد این بیماری است.[۵] این همه‌گیری‌ها محلی معمولاً وقتی رخ می‌دهد که گروهی از افراد مدت زمانی را در محدودهٔ فیزیکی همدیگر مانند کشتی گردشی،[۵] بیمارستان‌ها، یا رستوران‌ها می‌گذرانند.[۱] ممکن است افراد حتی پس از پایان اسهال بازهم آلوده باشند.[۵] نوروویروس عامل حدود ۱۰٪ موارد در کودکان است.[۱]

در کشورهای توسعه یافته کامپیلوباکتر ججونی علت اصلی گاستروآنتریت باکتریایی است، که نیمی از این موارد در معرض ماکیان قرار داشته‌اند.[۷] در کودکان، باکتری عامل حدود ۱۵٪ از موارد است که رایج‌ترین گونه‌های آن عبارتند از ای‌کولای، سالمونلا، شیگلا، و گونه‌های «کامپیلوباکتر».[۱۶] اگر غذایی با باکتری آلوده شود و چندین ساعت در دمای اتاق باقی بماند، باکتری‌ها چند برابر شده و خطر آلودگی برای مصرف‌کنندگان آن غذا را افزایش می‌دهند.[۱۲] برخی غذاهایی که معمولاً همراه با بیماری هستند عبارتند از گوشت قرمز خام یا نیم‌پز، گوشت مرغ، غذاهای دریایی، و تخم‌مرغ؛ جوانه‌های خام؛ شیر پاستوریزه نشده و پنیرهای سفید؛ و آب میوه و سبزی.[۱۸] در کشورهای در حال توسعه، به‌ویژه کشورهای پایین‌تر از صحرای بزرگ آفریقا و کشورهای آسیایی، وبا علت شایع گاستروآنتریت است. این عفونت اغلب از طریق آب یا غذای آلوده منتقل می‌شود.[۱۹]

کلستریدیوم دیفیسیل مسمومیت‌زا یکی از علت‌های مهم اسهال است که بیشتر در افراد مسن مشاهده می‌شود.[۱۲] نوزادان ممکن است این باکتری‌ها را بدون داشتن علائم داشته باشند.[۱۲] این باکتری عامل شایع اسهال در افرادی است که بستری شده‌اند و به‌طور مکرر آنتی‌بیوتیک دریافت می‌کنند.[۲۰] اسهال عفونی استافیلوکوکوس اورئوس هم ممکن است در افرادی که آنتی‌بیوتیک استفاده کرده‌اند رخ بدهد.[۲۱] اسهال مسافر معمولاً یکی از گونه‌های گاستروآنتریت باکتریایی است. به‌نظر می‌رسد داروهای محدودکنندهٔ اسید افزایش‌دهندهٔ احتمال عفونت قابل ملاحظه پس از قرار گرفتن در معرض تعدادی از ارگانیزم‌ها شامل کلستریدیوم دیفیسیل، سالمونلا، و گونه‌های کامپیلوباکتر می‌باشد.[۲۲] خطر در افرادی که پی پی آی دریافت می‌کنند بیشتر از کسانی است که خنثی‌کنندهٔ اِچ۲ دریافت می‌کنند.[۲۲]

تعدادی از پروتوزوآ می‌توانند موجب گاستروآنتریت شوند – رایج‌ترین آن‌ها ژیاردیا لامبلیا است – اما گونه‌های انتاموبا هیستولیتیکا و کریپتوزپوریدیوم هم حضور دارند.[۱۶] این عوامل به‌عنوان یک گروه حدود ۱۰٪ از موارد ابتلای کودکان را تشکیل می‌دهند.[۱۳] ژیاردیا معمولاً بیشتر در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد، اما این عامل علت‌شناسانه تقریباً در هر مکانی تا حدی موجب این بیماری می‌شود.[۲۳] این بیماری بیشتر برای افرادی رخ می‌دهد که به مکان‌های با درجه شیوع بالا سفر کرده‌اند، بچه‌هایی که تحت کودک آزاری قرار گرفته‌اند، مردانی که با مردان رابطهٔ جنسی داشته‌اند، و پس از وقوع فجایع.[۲۳]

این بیماری ممکن است از راه استفاده از آب آلوده، یا استفاده مشترک از وسایل شخصی منتقل شود.[۶] در مکان‌هایی که در فصول بارانی و خشک به سر می‌برند، در طول فصل باران کیفیت آب معمولاً بدتر می‌شود، و این امر ارتباط تنگاتنگی با زمان شیوع این بیماری دارد.[۶] در مناطق چهارفصل، عفونت‌ها در فصل زمستان شایعترند.[۱۲] استفاده از شیشه شیر برای تغذیه کودکان و بهداشتی نبودن این شیشه‌ها یکی از مهم‌ترین دلایل شیوع این بیماری در سطح جهانی است.[۶] میزان انتقال بیماری همچنین با بهداشت ضعیف، به ویژه در بین کودکان،[۵] در خانواده‌های شلوغ، ,[۲۴] و خانواده‌هایی که وضعیت تغذیه‌ای آن‌ها از قبل ضعیف بوده در ارتباط می‌باشد.[۱۲] بزرگسالان، پس از تحمل این بیماری، ممکن است بدون اینکه نشانه یا علائمی از خود نشان دهند ناقل برخی از این ارگانیسم‌ها باشند، و از این رو می‌توانند نقش ذخایر طبیعی در سرایت دادن این بیماری را داشته باشند.[۱۲] در حالی که برخی از مواد (نظیر «باکتری شیگلا») تنها در پستانداران نخستین وجود دارند، با این حال مواد دیگری (نظیر «انگل ژیاردیا») می‌تواند در گونه‌های بسیاری از جانوران وجود داشته باشد.[۱۲]

برخی از عوامل ایجاد گاستروآنتریت یا التهاب مجرای معدی روده‌ای غیر عفونی می‌باشند.[۱] برخی از این عوامل رایج شامل داروهایی (نظیر داروی ضد التهاب غیر استروئید)، برخی از غذاها نظیر لاکتوز (در افرادی که بدنشان لاکتوز را نمی‌پذیرد)، و گلوتن (در افرادی که دچار بیماری بطنی هستند) می‌باشند. بیماری کرون نیز یکی دیگر از منشاءهای (اغلب شدید) التهاب معدی روده‌ای می‌باشد.[۱] ممکن است بیماری‌هایی که نسبت به سموم از اهمیت کمتری برخوردارند به وجود بیایند. از میان برخی از بیماری‌های ناشی از مصرف غذا که با حالت تهوع، استفراغ، و اسهال در ارتباط هستند می‌توان به: مسمومیت سیگواترا به خاطر مصرف ماهی شکارچی آلوده، بیماری اسکامبروید که با مصرف گونه‌های خاصی از ماهی فاسد در ارتباط می‌باشد، مسمومیت تترودوتوکسین به دلیل مصرف ماهی بادکنکی، و مسمومیت غذایی حاد که معمولاً به دلیل نگهداری نامناسب غذا به وجود می‌آید اشاره داشت. .[۲۵]

از گاستروآنتریت یا التهاب مجرای معدی روده‌ای به عنوان استفراغ یا اسهال که در اثر عفونت کوچک یا روده بزرگ یاد شده‌است.[۱۲] تغییرات به وجود آمده در روده باریک معمولاً از نوع غیر التهابی بوده، این در حالی است که تغییرات به وجود آمده در روده بزرگ التهابی می‌باشند.[۱۲] تعداد عوامل بیماری‌زا برای به وجود آوردن عفونت می‌تواند بین یک («انگل کریپتو اسپوریدیوم») تا ۱۰ عدد باشد۸ («باکتری ویبریو کلرا» یا همان باکتری ایجاد وبا).[۱۲]

گاستروانتریت یا بیماری التهاب معدی روده‌ای معمولاً بر اساس علائم و نشانه‌های موجود در فرد مبتلا در مطب تشخیص داده می‌شود.[۵] از آنجایی که علت دقیق بیماری تغییری در کنترل این بیماری ایجاد نمی‌کند، از این رو تعیین آن لزومی ندارد.[۶] با این حال، بر روی افرادی که مدفوع خونین دارند، افرادی که ممکن است در معرض مسمومیت غذایی قرار گرفته باشند، و افرادی که اخیراً به کشورهای در حال توسعه مسافرت کرده‌اند می‌بایست آزمایش مدفوع انجام شود.[۱۶] آزمایش تشخیصی همچنین ممکن است به منظور نظارت انجام بگیرد.[۵] از آنجایی که بیماری کاهش قند خون در ۱۰٪ از نوزادان و کودکان روی می‌دهد، از این رو توصیه می‌شود به این گروه سرم گلوکوز تزریق شود.[۱۱] در زمان احتمال کم شدن آب بدن الکترولیت‌ها و عملکرد کلیه می‌بایست بررسی شود.[۱۶]

تعیین اینکه آیا شخص دچار کم‌آبی می‌باشد یا نه یکی از مهم‌ترین قسمت‌های آزمایش به حساب می‌آید. عارضه کم‌آبی معمولاً به حالت ملایم (کاهش ۳–۵٪ آب بدن)، حالت متوسط (کاهش ۶–۹٪ آب بدن)، و حالت شدید (کاهش _>۱۰٪ آب بدن) تقسیم می‌شود.[۱]تجدید خون مویرگی طولانی، تورگور پوستی ضعیف، و تنفس غیرطبیعی از دقیق‌ترین نشانه‌های کم‌آبی متوسط و شدید در کودکان می‌باشند.[۱۱][۲۶] از یافته‌های مفید دیگر این وضعیت (زمانی که در ترکیب با یکدیگر مورد استفاده قرار بگیرند) می‌توان به چشم‌های فرورفته، کاهش فعالیت جسمانی، نبود اشک چشم، و خشکی دهان اشاره داشت.[۱] میزان دفع ادرار و میزان نوشیدن مایعات توسط یک فرد شیوه مطمئنی در تشخیص این بیماری می‌باشد.[۱۱] آزمایش‌های آزمایشگاهی در تعیین میزان کم‌آبی از کمترین فایده بالینی برخوردار هستند.[۱]

عوامل احتمالی دیگر ایجادکننده نشانه‌ها و علائم بیماری که به مانند عوامل موجود در بیماری التهاب معدی روده‌ای عمل می‌کنند و باید از بروز آن‌ها جلوگیری کرد شامل آماس آپاندیس، پیچش روده، بیماری التهاب روده، عفونت مجاری ادراری، و دیابت می‌باشند.[۱۶] البته ناتوانی لوزالمعدوی، سندرم روده کوتاه، بیماری ویپل، بیماری سیلیاک، و سوء مصرف داروی ضد یبوست نیز می‌بایست مورد توجه قرار بگیرند.[۲۷] اگر شخص «تنها» استفراغ یا اسهال داشته باشد (و نه هر دو آنها) تشخیص افتراقی می‌تواند تا اندازه‌ای پیچیده باشد.[۱]
آماس آپاندیس ممکن است با استفراغ، درد شکمی، و در بیش از ۳۳٪ موارد با اندکی اسهال ظاهر می‌شود.[۱] این میزان اسهال با میزان زیاد اسهال که از ویژگی‌های التهاب معدی روده‌ای است در تضاد می‌باشد.[۱] عفونت ریه‌ها یا مجاری ادراری در کودکان همچنین ممکن است باعث بروز استفراغ یا اسهال شود.[۱] کتواسیدوز دیابتی کلاسیک به همراه درد شکمی، حالت تهوع، و استفراغ ظاهر می‌شود اما اسهال با این بیماری ظاهر نمی‌شود.[۱] نتیجه مطالعه‌ای نشان داد که ۱۷٪ کودکان مبتلا به کتو اسیدوز دیابتی دچار التهاب معدی روده‌ای نیز می‌باشند.[۱]

به منظور کاهش میزان عفونت و التهاب معدی روده‌ای که از اهمیت بالینی برخوردار می‌باشد وجود یک منبع آب پاک که به آسانی قابل دسترس بوده و همچنین مراعات اصول بهداشتی بسیار مهم می‌باشند.[۱۲] مشخص شد که اقدامات فردی نظیر شست‌وشوی دستها میزان بروز و شیوع التهاب معدی روده‌ای را هم در کشورهای در حال توسعه و هم در کشورهای توسعه یافته به میزان ۳۰٪ کاهش می‌دهد.[۱۱] ژل‌های شست‌وشو الکلی همچنین ممکن است در کاهش این میزان مؤثر باشند.[۱۱] تغذیه کودکان با شیر مادر نیز به اندازه بهبود بهداشت عمومی به ویژه در مناطقی که بهداشت ضعیفی دارند مهم می‌باشد.[۶] شیر مادر هم در کاهش دفعات بروز عفونت و هم در مدت آن مؤثر می‌باشد.[۱] همچنین عدم مصرف غذا و مایعات آلوده در کاهش بروز این بیماری مؤثر خواهد بود.[۲۸]

در سال ۲۰۰۹ میلادی سازمان بهداشت جهانی توصیه داشت تا همه کودکان در سرتاسر جهان با واکسن روتاویروس هم به خاطر تأثیر آن و هم به خاطر امنیت آن واکسینه شوند.[۱۴][۲۹] تاکنون دو نوع واکسن روتاویروس به تولید تجاری رسیده‌اند و چند نوع دیگر در دست تولید می‌باشند.[۲۹] در آفریقا و آسیا این واکسن‌ها موفق شدند تا بیماری‌های حاد شایع در نوزادان را کاهش دهند[۲۹] همچنین کشورهایی که برنامه‌های ایمنی‌سازی ملی را به درستی انجام داده‌اند شاهد کاهش میزان بروز و شدت این بیماری بوده‌اند.[۳۰][۳۱] این واکسن همچنین قادر است با کاهش میزان دفعات بروز عفونت‌های چرخشی از بروز بیماری در کودکانی که واکسینه نشده‌اند جلوگیری کند.[۳۲] از سال ۲۰۰۰ میلادی، اجرای برنامه واکسینه‌سازی روتاویروس در ایالات متحده به‌طور عمده‌ای تعداد موارد اسهال را تا ۸۰٪ کاهش داده‌است.[۳۳][۳۴][۳۵] اولین دوز واکسین می‌بایست به نوزادانی که بین ۶ تا ۱۵ هفته از تولدشان می‌گذرد تزریق شود.[۱۴] مشخص شد که میزان تأثیرگذاری واکسن خوراکی وبا پس از گذشت ۲ سال به ۵۰–۶۰٪ می‌رسد.[۳۶]

گاستروآنتریت یا التهاب معدی روده‌ای معمولاً بیماری ای حاد و خود محدود می‌باشد که نیازی به دارو ندارد.[۱۰] افرادی که از کم‌آبی ملایم و متوسط رنج می‌برند اغلب از شیوه درمان خوراکی کم‌آبی (ORT) استفاده می‌کنند.[۱۳] با این حال، متوکلوپرامید و/یا اندانسترون ممکن است در درمان برخی از کودکان مؤثر باشد.[۳۷] و باتیل اسکوپولامین در درمان درد شکمی مؤثر است.[۳۸]

اولین شیوه درمانی گاستروآنتریت یا التهاب معدی روده‌ای در کودکان و بزرگسالان استفاده از شیوه درمان کم‌آبی می‌باشد. این شیوه درمانی از طریق درمان خوراکی کم‌آبی قابل دستیابی است، اگرچه ممکن است در صورت بروز کاهش سطح هوشیاری یا کم‌آبی شدید وریدی مورد نیاز باشد.[۳۹][۴۰] محصولات درمان خوراکی جایگزین که از کربوهیدرات‌های پیچیده (مانند گندم یا برنج) تولید شده‌اند ممکن است نسبت به محصولاتی که با استفاده از مواد قندی ساده تولید شده‌اند برتری داشته باشند.[۴۱] مایعاتی که دارای مواد قندی ساده بالایی هستند، نظیر نوشیدنی‌های غیر الکلی و آب میوه‌ها، به کودکان زیر ۵ سال توصیه نمی‌شود چرا که ممکن است این مایعات موجب «افزایش» بروز اسهال در آن‌ها شوند.[۱۰] در صورتی که داروهای ویژه و مؤثر درمان خوراکی کم‌آبی موجود نباشند یا اینکه خوش طعم نباشند می‌توان از آب شرب استفاده کرد.[۱۰] در صورت نیاز می‌توان از سوند معده برای انتقال مایعات به بیمار استفاده کرد.[۱۶]

به مادرانی که نوزادان خود را با شیر خود تغذیه می‌کنند توصیه می‌شود تا همین شیوه عادی تغذیه آن‌ها را ادامه دهند، و نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند می‌بایست بلافاصله پس از درمان کم‌آبی با شیوه درمان خوراکی کم‌آبی تغذیه خود با شیر خشک را از سر بگیرند.[۴۲] استفاده از شیرهای خشکی که فاقد لاکتوز می‌باشند یا میزان لاکتوز در آن‌ها کم می‌باشد معمولاً لزومی ندارد.[۴۲] کودکان می‌بایست در طول دوره‌های اسهال به تغذیه معمول خود ادامه دهند با این تفاوت که باید از مصرف غذاهایی که حاوی مواد قندی ساده می‌باشند اجتناب کنند.[۴۲] از آنجایی که شیوه تغذیه‌ای موس برنچ (موز، سیب، برنج، نان برشته و چای) حاوی مواد مغذی کافی نمی‌باشد و مزیتی بر تغدیه معمول ندارد، از این رو توصیه نمی‌شود.[۴۲] برخی از غذاهای پروبیوتیک نشان داده‌اند که در کاهش طول دوره بیماری و تعداد دفعات دفع مدفوع مفید بوده‌اند.[۴۳] این غذاها همچنین ممکن است در پیشگیری و درمان اسهال ناشی از مصرف داروی پادزی مفید باشند.[۴۴] محصولاتی که با تخمیر شیر تولید می‌شوند نظیر ماست به همان اندازی مفید می‌باشند. .[۴۵] جایگزینی روی به نظر می‌رسد در کشورهای در حال توسعه در درمان و پیشگیری از اسهال در میان کودکان مؤثر باشد.[۴۶]

داروهای ضد استفراغ ممکن است در درمان استفراغ در کودکان مفید باشند. داروی اندانسترون دارای کاربردهای می‌باشد، که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش تزریق وریدی مایعات، کاهش مدت زمان بستری شدن در بیمارستان، و همچنین کاهش استفراغ با مصرف تنها یک دوز از این دارو اشاره کرد.[۴۷][۴۸][۴۹] داروی متوکلوپرامید نیز ممکن است مفید باشد.[۴۹] با این حال، مصرف اندانسترون در کودکان ممکن است باعث افزایش دفعات رجوع به بیمارستان شود.[۵۰] داروی وریدی اندانسترون با دستور پزشک می‌تواند به صورت خوراکی به بیمار داده شود.[۵۱] داروی دیمین هیدرینات، با اینکه در کاهش استفراغ مؤثر است، به نظر می‌رسد چندان مزیت بالینی مهمی ندارد.[۱]

اگرچه آنتی‌بیوتیک‌ها در صورت مشاهده علائم حاد بیماری التهاب معدی روده‌ای[۵۲] یا در صورتی که یک عامل میکروبی مستعد جدا شده و دیده شود توصیه می‌شوند، با این حال این داروها معمولاً برای درمان این بیماری استفاده نمی‌شود.[۵۳] در صورتی که قرار باشد از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده شود، استفاده از داروهای ماکرولاید (نظیر آزیترومایسین) به خاطر خاصیت مقاومتی بیشتری که دارند بر فلوروکینولون ترجیح داده می‌شود.[۷]بیماری کولیت با غشای کاذب، که معمولاً در اثر مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها به وجود می‌آید، با کاهش عامل به وجود آورنده و درمان آن با استفاده از مترونیدازول یا وانکومایسین می‌تواند کنترل شود.[۵۴] باکتری و تک یاخته‌های آغازین که قابل درمان می‌باشند شامل گونه‌های «شیگلا»[۵۵] «سالمونلا تیفی»،[۵۶] و «ژیاردیا» می‌باشند.[۲۳] بیمارانی که گونه‌های باکتری «ژیاردیا» یا «انتاموبا هیستولیتیکا» را در خود دارند، درمان با تینی دازول توصیه می‌شود و این دارو نسبت به مترونیدازول برتری دارد.[۲۳][۵۷]سازمان بهداشت جهانی به کودکانی کم سن و سالی که اسهال خونین و تب دارند استفاده از پادزی‌ها را توصیه می‌کند.[۱]

استفاده از داروهای ضد تحرک خطر احتمالی بروز عوارض را دارند، و اگرچه تجارب بالینی نشان داده‌اند که بروز این عوارض غیر محتمل می‌باشد،[۲۷] با این حال بیمارانی که اسهال خونین دارند یا بیمارانی که اسهال همراه با تب دارند نسبت به این داروها رقبت چندانی نشان نمی‌دهند.[۵۸] لوپرامید، که یک شبه افیون می‌باشد، معمولاً به منظور درمان علامتی اسهال مورد استفاده قرار می‌گیرد.[۵۹] با این حال استفاده از لوپرامید در درمان کودکان توصیه نمی‌شود، چرا که این دارو ممکن است از سد خونی مغزی نارس بگذرد و باعث مسمومیت شود. ساب سولیسیلات بیسموت، که ترکیبی نامحلول از بیسموت سه ظرفیتی و سالیسیلات می‌باشد، می‌تواند در موارد ملایم و متوسط مورد استفاده قرار بگیرد[۲۷] اما احتمال بروز مسمومیت سالیسیلات وجود دارد.[۱]

پس از انجام چندین سری آزمایش‌های کلینیکی، نشان داده شد که سطوح آلیاژهای مسی می‌توانند در مدت دو ساعت پس از آلودگی با نوروویروس، به میزان بیش از ۹۹٫۹٪ ویروس را نابود کنند. استفاده از سطوح مسی در دستگیره درها، ریل تخت بیمار و غیرو می‌تواند قدم مؤثری در پیشگیری از گسترش عفونت‌های بیمارستانی باشد. تحقق این امر، از اهمیت بهداشت دست‌ها نخواهد کاست.[۶۰]

برآورد شده‌است که سالانه بین سه تا پنج میلیارد مورد التهاب معدی‌روده‌ای در جهان رخ می‌دهد.[۱۳] کودکان و افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.[۶] این بیماری موجب مرگ حدود ۱٫۳ میلیون کودک زیر پنج سال در سال ۲۰۰۸ شد.[۶۱] اغلب این مرگ و میرها در فقیرترین کشورهای جهان روی داد.[۱۲] بیش از ۴۵۰ هزار مورد از این مرگ و میرها به علت وجود روتاویروس در کودکان زیر ۵ سال رخ داد.[۶۲][۶۳] بیماری وبا نیز سالیانه باعث بروز حدود سه تا پنج میلیون مورد التهاب معدی‌روده‌ای می‌شود و حدود یکصد هزار نفر را می‌کشد.[۱۹] در کشورهای در حال توسعه، کودکان زیر دو سال به‌طور مکرر سالیانه مبتلا به شش عفونت یا بیش از شش عفونت می‌شوند که این عفونت‌ها باعث بروز التهاب‌های معدی روده‌ای مهم بالینی می‌شوند.[۱۲] این بیماری در بزرگسالان تا حدودی به خاطر پیشرفت ایمنی کسب شده کمتر شایع است.[۵]
در سال ۱۹۸۰، التهاب معدی روده‌ای با تمام عوامل این بیماری جان ۴٫۶ میلیون کودک را گرفت، اکثر این مرگ و میرها در کشورهای در حال توسعه، روی داد.[۵۴] این تا سال ۲۰۰۰ میزان به‌طور عمده به دلیل معرفی و استفاده گسترده درمان خوراکی کم‌آبی به‌طور قابل توجهی کاهش یافت و به عدد سالیانه تقریباً ۱٫۵ میلیون نفر رسید.[۶۴] در ایالات متحده، عفونت‌هایی که باعث بروز التهاب معدی روده‌ای می‌شوند دومین عفونت شایع (پس از سرماخوردگی) هستند، و باعث بروز سالیانه بین ۲۰۰ میلیون تا ۳۷۵ میلیون مورد اسهال حاد می‌شوند،[۵][۱۲] و تقریباً ده هزار نفر هر ساله جان خود را در ایالات متحده در اثر این بیماری از دست می‌دهند،[۱۲] که ۱۵۰ تا ۳۰۰ مورد از این مرگ‌ها در کودکان زیر پنج سال رخ می‌دهد.[۱]

بیماری التهاب معدی روده‌ای برای اولین بار در سال ۱۸۲۵ استفاده شد.[۶۵] پیش از این این بیماری بیشتر با نام ویژه تب تیفوئید یا «درد معده»، یا به‌طور عام تری با نام‌های «گرفتگی روده‌ها»، «امتلاء معده»، «فلاکس معده»، «قولنج معده»، «ناراحتی روده»، یا هر نام باستانی دیگری که برای اسهال حاد مورد استفاده قرار می‌گرفت شناخته می‌شد.[۶۶]

گاستروآنتریت یا التهاب معدی روده‌ای به بسیاری از اسامی محاوره‌ای نسبت داده می‌شود که از میان آنان می‌توان به «انتقام مونتزوما»، «شکم دهلی:»، و «لا توریستا»، و «بک دور اسپرینت» شااره داشت.[۱۲] این بیماری در بسیاری از لشکرکشی‌های نظامی نقش داشته‌است و اعتقاد بر این است که ریشه اصطلاح «پیروزی از آن شجاعان است» همین بیماری باشد.[۱۲]
همین بیماری است که عامل اصلی سالیانه ۳٫۷ میلیون ملاقات با پزشکان در ایالات متحده[۱] و ۳ میلیون ملاقات در فرانسه می‌باشد.[۶۷] در ایالات متحده اعتقاد بر این است که به‌طور کل هزینه‌های بیماری التهاب معدی روده‌ای سالیانه ۲۳ بیلیون دلار باشد[۶۸] و با در نظر گرفتن عامل رتاویروس این هزینه سالیانه چیزی حدود ۱ بیلیون دلار خواهد بود.[۱]

در حال حاضر چند واکسن برای گاستروآنتریت یا التهاب معدی روده‌ای در دست تولید می‌باشد. برای مثال از این نوع واکسن‌ها می‌توان به واکسن‌های شیگلا و سم روده‌ای «ایشریکیا کولی» (ETEC) اشاره داشت، که دو عامل عمده باکتریایی بروز بیماری التهاب معدی روده‌ای به حساب می‌آیند.[۶۹][۷۰]

بسیاری از عوامل ایجادکننده التهاب معدی روده‌ای در حیوانات همان عوامل ایجادکننده این بیماری در انسان‌ها هستند. از شایعترین این ارگانیسم‌ها می‌توان به: «کمپیلوباکتر»، «کلوستریدیوم دیفیسیل»، «کلوستریدیوم پرفرینج»، و «سالمونلا» اشاره داشت.[۷۱] بسیاری از گیاهان سمی نیز ممکن است باعث بروز علائم این بیماری شوند.[۷۲] برخی از عوامل ایجاد بیماری ویژه گونه‌های خاصی هستند. کوروناویروس قابل انتقال التهاب معدی روده‌ای (TGEV) در خوک‌ها اتفاق می‌افتد که باعث استفراغ، اسهال، و کم‌آبی در این جانوران می‌شود.[۷۳] اعتقاد بر این است که این بیماری از طریق پرندگان وحشی به خوک‌ها منتقل شده باشد و هیچ درمان خاصی برای آن وجود ندارد.[۷۴] این بیماری قابل انتقال به انسان‌ها نمی‌باشد.[۷۵]

فتق مغبنی (فتق مغبنی غیر مستقیم، فتق مغبنی مستقیم) • فتق نافی • فتق رانی • فتق اوبتوراتور • فتق اشپیگل

فتق کمری (هرنی کوچک، Grynfeltt – Lesshaft فتق)


“Rotavirus vaccines: an update”Downloads-icon


“Global networks for surveillance of rotavirus gastroenteritis, 2001–2008”Downloads-icon

گاستروانتریت که عموما آن را آنفولانزای معده یا دستگاه گوارش می نامند ، موقعیتی است که به دلایل ویروسی دستگاه گوارش دچار التهاب شده است . علائم آنفولانزای گوارشی شامل : احساس ناراحتی در شکم ، حالت تهوع ، اسهال ، کرامپ و استفراق میباشد . در حالی که میتوان گفت هیچ درمانی به جز گذشت زمان برای این بیماری وجود ندارد اما میتوان با انجام کارهایی عوارض و علائم آن را کاهش داد .

حواستان به علائم شایع گاستروانتریت باشد . آنفولانزای معده ترکیبی از مشکلات گوارشی و علائم آنفولانزا مانند تب و تهوع میباشد . علائم گاستروانتریت شامل موارد زیر میشود :

اسهال غیر خونی

تهوع

آنفولانزای معده

استفراغ

گرفتگی عضلات شکم

تب حدود ۳۷٫۷ درجه

سردرد و سرگیجه

خستگی و کوفتگی بدن

ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق آزمایش مدفوع تجویز کند . تست ساده مدفوع میتواند مواردی مانند : روتاویروس ، نوروویروس ، عفونت ، باکتری و انگلی را مشخص کند .

دراز بکشید . در حالت درازکش احساس بهتری را تجربه خواهید کرد مخصوصا اگر درد داشته باشید .

زنجبیل یا نعناع فلفلی مصرف کنید . نعناع فلفلی اسپاسم معده که منجر به استفراق میشود را کاهش میدهد و همچنین سیستم گوارش را آرام میکند .

زنجبیل دارای خواص ضد التهابی بوده که معده را آرام میکند . مقداری زنجبیل تازه را به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و بنوشید .

آب زیاد بنوشید . علت عمده گاسترانتریت کم آبی بدن است . آقایان روزی ۳ لیتر و خانم ها روزی ۲٫۲ لیتر آب بنوشند .

مایعاتی حاوی الکترولیت مانند آب نارگیل بنوشید . اینکار باعث تامین الکترولیت های از دست رفته بدن توسط اسهال و استفراق میشود . مایعات و پودرهای حاوی الکترولیت را میتوانید از داروخانه ها تهیه کنید .

شیر و آبمیوه ننوشید زیرا حاوی شکر هستند و میتوانند باعث حساس کردن معده بشوند .

در زمانیکه آب زیادی از بدن دفع شده باشد پزشک شما مجبور به تزریق سرم خواهد شد .

یخ بخورید . مقداری یخ را کاملا خرد و پودر کنید سپس آنها را داخل دهان ریخته و بمکید . با اینکار هم آب بدن را تامین میکنید و هم اینکه تب را کاهش می دهید .

غذای سنگین نخورید . به مدت ۱ الی ۲ روز غذای سبک میل کنید . سعی کنید از مواد غذایی مانند : موز ، کراکر ، نان تست ، برنج و مرغ شروع کنید . از خوردن غذاهایی مانند فست فود ، سرخ کردنی و غذای چرب خودداری کنید .

رژیم غذایی برت BRAT بگیرید . به مدت ۲ روز مواد غذایی مانند : موز، برنج ، سیب و نان تست مصرف کنید . این مواد غذایی غنی از فیبر هستند که به سادگی نیز هضم میشوند . مصرف ماست نیز توصیه میشود .

داروهای نسخه آزاد معده تهیه کنید . داروهای معمولی معده برای درمان آنفولانزای معده مفید هستند . فاموتیدین ، هیدروکسید منیزیم مصرف کنید . این داروها میتوانند باعث آرام گرفتن معده ، کاهش باد معده شده و رفلاکس معده را کاهش می دهند .

مسکن مصرف نکنید . این داروها میتوانند باعث آسیب بیشتر به معده بشوند . مخصوصا ایبوپروفن را مصرف نکنید .

صبر داشته باشید . در نهایت باید بدانید درمان خاصی برای این وضعیت وجود ندارد و تنها دوست شما زمان است . اصولا بعد از ۲ تا ۳ روز بیماری خوب میشود اما ممکن است تا ۱۰ روز نیز طول بکشد . اگر بیشتر از ۱۰ روز طول کشید حتما به پزشک مراجعه کنید .

اقدامات پزشکی چه چیزهایی هستند ؟ اگر داروهای نسخه آزاد و درمان های خانگی نتوانست کاری از پیش ببرد پزشک برای شما دارو تجویز خواهد کرد . داروهای گفته شده را زیر نظر پزشک باید مصرف گردد .

داروهای تجویزی برای استفراق : پروکلوپرازین و اوندسترون

داروهای تجویزی برای اسهال : لوپرامید ، آتروپین و دیفنوکسیلات

در صورتیکه بیماری شما بهبود نیافت حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید تا دیگر بیماری هایی که امکان دارد داشته باشید را درمان کنید .

واکسن بزنید . در بعضی از کشورها واکسن روتاویروس برای کودکان زیر یک سال موجود میباشد . در بیشتر اوقات این واکسن ها از گاسترانتریت یا همان آنفولانزای گوارشی جلوگیری خواهند کرد . با پزشک خود در این باره صحبت کنید .

آنفولانزای معده

بهداشت فردی را رعایت کنید . دستهای خود را ضد عفونی کنید . بعد از رفتن به دستشویی دستان خود را بشورید . قبل و بعد از غذا خوردن دستان خود را بشورید . لباس ها و ملافه را قبل از اینکه بقیه افراد خانواده بیمار شوند بشورید .

سطوح آشپزخانه و حمام را تمیز کنید . از تمیز کننده های حاوی کلر استفاده کنید تا از پخش شدن باکتری جلوگیری شود .

دیگر نکات مهم در جلوگیری از انتقال گاستروانتریت :

به صورت خود دست نزنید . دست زدن به صورت ممکن است باعث پخش شدن بیماری بشود .

غذای خام و نیم پز مصرف نکنید . این غذاها باعث پخش کردن ویروس آنفولانزای معده میشود . گوشت از بقیه مواد غذایی بیشتر مستعد حمل ویروس میباشد . غذاهای خام و نیم پز را با احتیاط مصرف کنید .

میوه ها و سبزیجات را خوب بشورید .

آب و شیر پاستوریزه و سالم بنوشید .

فقط مایعات شفاف بنوشید .

بعد از احساس بهبودی تا مدتی رژیم غذایی مناسب را رعایت کنید تا بدن ریکاوری بشود .

نترسید !! گاستروانتریت بیماری خطرناکی نیست و بهبودی کامل بعد از چند روز حاصل میشود .

زیاد استراحت کنید .

مواد غذایی سالم و بدون شکر ، چربی میل کنید تا سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید .

با عوارضی مانند اسهال و استفراق نجنگید این سیستم بدن برای دفع ویروس میباشد .

برای تقویت بدن مولتی ویتامین مصرف کنید .

با افراد مبتلا به بیماری آنفولانزای معده کمتر ارتباط مستقیم داشته باشد .

بهمن ۲, ۱۳۹۸ در ۶:۰۲ ب.ظ

سلام. ممنون از مطلب مفیدتون

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

اسهال چیست و علت آن چه می‌تواند باشد ؟ اسهال یک بیماری نیست ، بلکه نشانه مشکل دیگری در بدن…

موبایل تمایل زیادی برای جذب میکروب ، ویروس ، باکتری و کثیفی دارد و …

ضدعفونی کردن لباس‌ها یکی از قسمت‌های مهم برای تازه ، تمیز و سالم نگه‌داشتن …

بدن شما از دستگاه‌های مختلفی مانند : سیستم ایمنی ، قلبی و عروقی ، …

آشنایی با سیستم ایمنی بدن سیستم ایمنی قابلیت بدن برای جنگیدن با بیماری‌ها یا …

سیستم ایمنی ، بدن شما را در مقابل عفونت‌ها و بیماری‌ها محافظت می‌کند . …

بسیاری از محصولات تمیزکننده رایج دارای مواد شیمیایی خطرناکی هستند که می‌توانند برای سیستم …

گلبول های سفید خون که به لکوسیت معروف هستند سیستم دفاعی بدن در مقابل …

بسیاری از آفت کش ها و سموم روی میوه ها و سبزی جاتی که …

سلامتی ارزشمندترین چیزی است که در زندگی وجود دارد . خیلی از راهها وجود …

کهیر ( به انگلیسی : Hives و در پزشکی : Urticaria ) برآمدگی‌های خارش‌داری هستند …

اگر بیماری سلیاک در شما تشخیص داده شد ، ممکن است فکر کنید که …

افزایش وزن ماهیچه‌ای مهم است نه چربی !!! بیشتر افراد به فکر کاهش وزن …

اگزما می‌تواند در هر فردی و در هر سنی بروز و مشکلاتی را برای …

گیاه‌خوار شدن ( به انگلیسی : Vegetarian ) به همین سادگی‌ها نیست ، اما …

در این مقاله شما یاد می گیرید که بعد از گاز گرفتن سگ چه …

اسهال چیست و علت آن چه می‌تواند باشد ؟ اسهال یک بیماری نیست ، …

فریزها بعضی‌اوقات برفک ( به انگلیسی : defrost ) می‌زنند یا یخ اضافی تولید …

بسیاری از افراد میگویند که به رانندگی علاقه ندارند یا اینکه از پشت فرمان …

استفاده از تردمیل برای دفعه اول نیاز به آموزش دارد ، البته بسیاری از …

مقداری دانه تهیه کنید . تخم آفتابگردان بهتر است . دست خود را شبیه …

خوش‌شانسی خیلی فراتر از استفاده از نمادها ، نشانه‌ها ، علامت‌ها و غیره است …

جوش صورت یا آکنه عارضه ای است که بیشتر مردم آن را تجربه کرده …

ممکن است حرکت کردن پشت ماشینی که آرام حرکت می‌کند خسته‌کننده باشد و شما …

بعد از چند ماه پخت‌وپز ، فر شروع به کثیف شدن و جرم گرفتن …

تمامی مطالب این سایت ترجمه شده از سایتهای خارجی معتبر مانند : ehow و wikihow بوده ، بنابراین کاملا قابل اعتماد ، انحصاری و جدید است.

ورود

نام کاربری یا نشانی ایمیل

رمز

مرا به خاطر بسپار


گاستروانتریت pdfDownloads-icon

آنفولانزای معده
آنفولانزای معده
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *