ارز دیجیتال اتر

ارز دیجیتال اتر
ارز دیجیتال اتر

اتریم (انگلیسی: Ethereum‎ ; اِ-تی-ری-یِم) یک پلتفرم عمومی متن‌باز، زنجیره بلوکی-محور با رایانش توزیع‌شده است که دارای قابلیت قرارداد هوشمند است.[۲] این پلتفرم ماشین مجازی تورینگ کامل اتریوم (EVM) را فراهم می‌آورد، اسکریپت‌ها را با استفاده از شبکهٔ بین‌المللی گره‌های عمومی اجرا می‌کند. اتریوم همچنین یک توکن ارز رمزپایه به نام «اتر» ارائه می‌کند، که بین حساب‌ها قابل انتقال بوده و می‌تواند به گره‌های شرکت‌کننده برای محاسباتی که انجام داده‌اند پرداخت شود.[۳] «گَس»، سازوکار کار داخلی قیمتگذاری است که برای جلوگیری از اسپمینگ و مکان‌یابی منابع روی شبکه به کار گرفته می‌شود.[۲][۴]

ایده اتریوم توسط ویتالیک بوترین[۵] در سال ۲۰۱۳ طی یک مقاله سفید ارائه شد. او در مجله بیت کوین[۶] فعالیت می‌کرد و اعتقاد داشت بیت کوین دچار نقاط ضعفی است که باید برطرف شود. در نهایت او در ژانویه ۲۰۱۴ به همراه چند توسعه دهنده دیگر ایده خود را کامل تر کرد و در ماه اوت همان سال، برای پیاده‌سازی پروژه خود جذب سرمایه کرد.

اتر یک ارز رمزپایه است که در شبکه اتریوم[۷] از آن استفاده می‌شود. پس اگر قرار باشد در شبکه اتریوم تراکنشی انجام دهیم، باید از توکن اتر استفاده کنیم. دقیقاً مثل ارز دلار که از واحدهای کوچکتری به نام سنت تشکیل شده و بیت کوین که دارای واحدهای کوچکتری به نام میلی بیت و ساتوشی است، اتر هم دارای واحدهای کوچکتری با نام گذاری‌های مختلف است. واحدهای کوچکتر آتریوم را szabo (سابو) گویند؛ و تقسیم‌بندی آن به صورت زیر است.

هر یک ether = یک میلیون سابو می‌باشد.[۸]

۱. بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به عنوان اولین رمزارز دنیا شروع به کار کرد و اتریوم شش سال بعد از آن و در سال ۲۰۱۵ به دنیای کریپتوها معرفی شد.
ارز دیجیتال اتر

۲. بیت کوین توسط فردی ناشناس، با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ایجاد و معرفی شد و همچنان با گذشت حدود ۱۰ سال از معرفی این ارز دیجیتال، هویت این شخص همچنان در در هاله ای از ابهام قرار دارد ولی در مقابل، اتریوم توسط ویتالیک بوترین ایجاد و راه اندازی شده است.

۳. بیت کوین یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و متن باز است که اولین بار در دنیا از فناوری بلاک چین استفاده کرده است و در مقابل اتریوم یک پلتفرم متن‌باز مبتنی بر بلاک‌چین است که به توسعه‌دهندگان اجازه ساخت و توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را می‌دهد و ارز دیجیتال اتریوم با نام اتر شناخته می شود.

۴. بیت کوین با هدف جایگزینی پول و سیستم پرداخت آنلاین بدون واسطه ایجاد شد و تنها به عنوان یک پول جهت خرید و فروش کالا و خدمات استفاده می شود ولی اتریوم بیشتر به عنوان بستر اجرای قراردادهای هوشمند، راه اندازی توکن های جدید و برگزاری ICO ها مورد استفاده قرار می گیرد.

۵. بیت کوین و اتریوم هر دو از پروتکل اثبات انجام کار (PoW) استفاده کرده و قابل استخراج هستند، با این تفاوت که تعداد سکه های قابل استخراج بیتکوین فقط ۲۱ میلیون واحد در نظر گرفته شده است ولی در اتریوم چنین محدودیتی وجود ندارد.

۶. زمان تکمیل یک بلاک که ارتباط مستقیم با زمان تایید تراکنش دارد، در اتریوم در حدود ۱۴ ثانیه و در بیت کوین این زمان حداقل ۱۰ دقیقه طول می کشد.

۷. اتریوم یک مدل اقتصادی متفاوت با بیت کوین دارد. بلاک های پاداش بیت کوین هر چهارسال یکبار تقسیم می شوند اما در اتریوم این کار هر سال اتفاق میفتد

۸. از نظر فنی، زبان برنامه‌نویسی استفاده شده در بیت کوین و اتریوم متفاوت است. الگوریتم رمزنگاری اتریوم Ethash و الگوریتم بیت کوین SHA-256 نام دارد.

۹. اتریوم با استفاده از الگوریتم هش خود به اسم Ethash اجازه استفاده از کارت های گرافیک (GPU) را به جای دستگاه ها و پردازنده های ASIC فراهم می کند امّا بیت کوین چنین امکانی را برای کاربران فراهم نکرده است و در حال حاضر استخراج بیت کوین تنها با دستگاه های بسیار قدرتمند ASIC ممکن خواهد بود.

۱۰. استفاده ی خرده فروشان و فروشگاه های مجازی از بیت کوین به مراتب گسترده تر از اتریوم است، با این همه هواداران اتریوم باور دارند که میزان مصرف برق مورد نیاز برای استخراج اتریوم پایین تر از بیت کوین است و به همین دلیل این ارز گزینه بهتری برای انجام تراکنش های مالی است.

۱۱. در اتریوم کارمزدها متناسب با پیچیدگی محاسباتی، پهنای باند استفاده شده و فضای ذخیره سازی محاسبه می‌شوند. اما کارمزد تراکنش‌های بیت کوین بر اساس اندازه و زمان محاسبه می‌شوند.[۹]

در حالیکه ارزش اتریم در ۱۳ ژانویه ۲۰۱۸ به بالاترین حد خود (۱٬۴۳۲٫۸۸ دلار) رسید،[۱۰] ارزش آن طی ماه‌های بعد تا ۸۳٫۱۵ دلار کاهش یافت.[۱۱]

اتریوم ۲ یک ارتقاء گسترده در شبکه اتریوم است که باعث تغییر الگوریتم اجماع این بلاکچین از اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) خواهد شد.[۱۲]

برای دریافت اتریوم و فعالیت بر برنامه های غیر متمرکز در ایران و تجربه کار با توکن های اتریومی مراکزی در ایران وجود دارند که این خدمت را ارائه می‌دهند.

در خواست نظر ۲۰-اتریومی ( به انگلیسی ERC-20 یا 20 Ethereum Request for Comment) استانداردی فنی برای استفاده و پیاده سازی نشانه ها (tokens) درقرارداد های هوشمند زنجیره بلوکی اتریمی است.[۱۳] ERC-20 استانداردی برای ارسال درخواست در زنجیره بلوکی اِتِریوم است، و ۲۰ عددی است که برای این درخواست اختصاص داده شده‌است. اکثر نشانه ها (tokens) که در بلوک‌های اتریم منتشر شده، با استاندارد ERC-20 سازگار می باشند.[۱۳] تا ۱۳ آپریل، ۲۰۱۹،در مجموع ۱۸۱,۴۰۵ نشانه (token) سازگار با ERC-20 در شبکه اصلی اتریم یافت شده‌است.[۱۴]
ERC-20 یک لیست مشترک از قوانین برای نشانه‌های (tokens) اتریم را تعریف می‌کند که در اکوسیستم بزرگ اتریم دنبال می‌شود، به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا با دقت تعامل بین نشانه‌ها را پیش‌بینی کنند. این قوانین شامل چگونگی انتقال برچسب بین آدرس‌ها و نحوه دسترسی داده‌ها در هر کدام است.[۱۳][۱۵]
ERC-20 در ۱۹ نوامبر ۲۰۱۵ توسط Fabian Vogelsteller[۱۶] پیشنهاد شد. یک لیست مشترک از قوانینی را تعریف می‌کند که یک نشانه اتریم (Ethereum token) اجرا می‌کند، و به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد تا چگونگی عملکرد نشانه‌های (token) جدید در اکوسیستم اتریم را برنامه‌ریزی نمایند. استاندارد ERC-20 بوسیله شرکت‌های سرمایه‌گذاری جمعی crowdfunding که در زمینه ارائه سکه‌های اولیه (ICO) به علت سادگی توسعه، بهمراه با پتانسیل آن برای قابلیت همکاری با سایر استانداردهای اتریم محبوبیت پیدا کرد.[۱۷]

اتر چیست؟ یک ارز رمزنگاری شده می باشد که برای استفاده از چهارچوب و محصولات اتریوم ضروری است.

برای این که بدانید «اتر به معنای ساده برای تازه کاران چیست» به خواندن ادامه دهید.

خیلی ساده است برنامه نویس ها باید برای ساختن برنامه ها و قراردادهای هوشمند خود بر روی چهارچوب اتریوم با ارز اتر پرداخت خود را انجام دهند، و همچنین کاربران نیز برای اجرا کردن این برنامه ها باید با ارز اتر پرداخت انجام دهند.

این رمزارز با نماد تجاری ETH شناخته شده و در همه ی صرافی های رمزارزی شناخته شده قابل خرید و فروش می باشد.

میزان کارمزد هایی که با این ارز پرداخت می شوند کاملاً وابسته به میزان نیروی پردازشی مورد نیاز هر عملیات که معمولاً به آن gas گفته می شود است.ارز دیجیتال اتر

بنابراین دریافتیم که هدف اصلی این ارز، استفاده شدن در شبکه ی اتریوم است. اما همچنین می تواند در صورت پذیرش سرویس دهنده برای خرید کالا و خدمات به کار گرفته شده و به جای پول نقد پرداخت شود.

پی‌پل یکی از امن‌ترین درگاه‌های پرداختی آنلاین در بستر اینترنت است که به سبب سرعت بالا و گستردگی، بسیار پرطرفدار است. اگر به دنبال…

حال اتریوم در حال جذب توجه در میان انواع کسب و کار ها می باشد، به همین دلیل شد برای این که ما ۵ دلیل برای این که چرا باید اتریوم را به عنوان…

برای ارسال، دریافت یا استخراج توکن‌های درون شبکه اتریوم، شما نیاز به یک مکان ذخیره سازی دارید. سه گونه پرطرفدار کیف پول اتریوم شامل کیف…

اتریوم به دست جامعه‌ای از کاربران آن که پشتیبانی و گسترش این بستر را بر عهده دارند، کنترل می‌شود

در سال 2008، بیت کوین با عنوان روشی انقلابی که به پرداخت آنلاین، امنیت و حفظ حریم خصوصی نزدیکمان می‌کند اختراع شد. فقط با گذر سه سال،…

پس از این که آموختید سرمایه‌گذاری بر روی اتریوم نیازمند دانش و کوشش بسیار برای کسب آن است، شاید از خود بپرسید که آیا به دست آوردن اتریوم…

©Cryptonews.com

ایسنا/خراسان رضوی در ساده‌ترین تعریف، اتریوم یک زیرساخت آزاد مبتنی بر فناوری بلاک‌چین است که می‌توان روی آن برنامه‌های کامپیوتری غیر متمرکز را اجرا کرد. غیر متمرکز بودن اتریوم یعنی این سیستم به ‌تنهایی متعلق به هیچ‌کس نیست و آن را یک یا چند شخص خاص کنترل نمی‌کنند، همه می‌توانند مالک این شبکه بوده و در کنترل آن نقش داشته باشند. به دلیل ساختار توزیع‌شده و غیر متمرکز اتریوم، پس از پیاده‌سازی یک برنامه روی این شبکه، این برنامه دیگر قابل ‌توقف و دستکاری نیست، حتی اگر خود خالق آن بخواهد.

وقتی از جوزف لوبین، یکی از توسعه‌دهندگان اصلی اتریوم، درباره هدف از ایجاد این شبکه سؤال کردند، در جواب گفت که اتریوم ایجاد شده تا برای انجام امور زندگی‌مان به هیچ بانک، شرکت و نهاد دیگری به ‌جز خودمان نیاز نداشته باشیم.

اتریوم پا را یک قدم فراتر از بیت‌کوین گذاشته و امکان اجرای غیر متمرکز کدهای کامپیوتری (قرارداد هوشمند) را نیز فراهم کرده تا بتوانیم علاوه بر پول، بقیه فرایندها را هم غیر متمرکز کنیم.

ایده این پروژه در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و در سال ۲۰۱۵ رسما شبکه اتریوم شروع به کار کرد. ایده‌پرداز اصلی این پروژه، یک جوان روسی – کانادایی به‌ نام ویتالیک بوترین از حامیان بیت‌کوین بود و با الهام از بیت‌کوین ایده غیر متمرکز کردن همه چیز را ارائه داد.

برای درک بهتر اتریوم، برنامه‌ای مانند تلگرام یا اینستاگرام را در نظر بگیرید. امروزه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از این برنامه‌های مفید برای ارتباط و پیام‌رسانی استفاده می‌کنند اما یک مساله بسیار بنیادین درباره آن‌ها وجود دارد که کمتر کسی به آن توجه می‌کند و این برنامه‌ها متمرکز هستند.ارز دیجیتال اتر

به طور مثال اینستاگرام متعلق به شرکت فیس‌بوک بوده و این شرکت مطابق با سیاست‌های خود ممکن است مطالبی را حذف و دسترسی برخی افراد را مسدود کند یا حتی داده‌های خصوصی کاربران را بفروشد. از نظر تئوری اتریوم می‌توان اینستاگرامی ایجاد کرد که به ‌جای فیس‌بوک، مالک حقیقی آن همان کاربرانش باشند و داده‌های خود را فقط خودشان کنترل کنند، البته نباید فراموش کرد اتریوم هنوز در ابتداء راه قرار دارد و حداقل در مقطع فعلی مشکلات فنی آن اجازه نمی‌دهند سیستم بزرگی مانند اینستاگرام را روی آن بسازیم.

به‌عنوان یک نمونه دیگر، با کمک این شبکه می‌توان انتخابات آزاد و شفاف برگزار کرد، انتخاباتی که در آن امکان تقلب وجود نداشته باشد. هر خدمت متمرکز دیگری را می‌توان با اتریوم غیر متمرکز کرد. امور مهمی از جمله پرداخت‌ها، بیمه،‌ رأی‌گیری، بانکداری، وام‌دهی و بسیاری از خدماتی که اکنون واسطه‌ها انجام می‌دهند، با این شبکه غیر متمرکز خواهند شد.

هرکس قادر است در شبکه باز اتریوم برنامه غیر متمرکز خود را توسعه دهد. تا قبل از پیدایش اتریوم، توسعه‌دهندگان برای ساخت ارز دیجیتال خود از ابتدا مجبور به کدنویسی یک بلاک‌چین جداگانه بودند اما امروزه همه به راحتی می‌توانند بدون ساخت بلاک‌چین جدید، با استفاده از بلاک‌چین اتریوم برای پروژه‌های خود ارز دیجیتال مستقل یا همان توکن بسازند.

اتر؛ ارز دیجیتال اتریوم

ارز دیجیتال شبکه اتریوم، «اترEther» نام دارد و واحد اختصاری آن ETH است. این دارایی به‌ عنوان واحد پولی شبکه و همچنین راهی برای پرداخت هزینه‌ها و کارمزدها در نظر گرفته می‌شود، بنابراین هر چقدر که مقبولیت شبکه اتریوم افزایش پیدا کند، از نظر تئوری ارزش اتر هم افزایش خواهد یافت.

در بین اعضاء جامعه ارزهای دیجیتال، به ارز دیجیتال شبکه اتریوم، همان اتریوم هم گفته می‌شود اما در حقیقت نام آن اتر است، بنابراین اگر جایی «خرید اتریوم»، «تحلیل اتریوم» و… را دیدید، منظور همان اتر است.

امروزه افراد زیادی با امیدواری نسبت به آینده اتریوم، روی این ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری انجام می‌دهند. اتر را می‌توان از سایت‌های صرافی ارز دیجیتال خریداری و روی نرم‌افزارهای کیف پول در موبایل یا کامپیوتر شخصی ذخیره کرد.

شباهت‌های اتریوم و بیت‌‎کوین

از آنجا ‌که بیت‌کوین اولین شبکه بلاک‌چینی و اولین ارز دیجیتال غیر متمرکز بوده، بهترین راه برای درک کامل اتریوم، بررسی شباهت‌ها و تفاوت‌های آن با بیت‌کوین است.

اول اینکه مانند بیت‌کوین، اتریوم هم دارای بلاک‌چین است. اطلاعات مربوط به تراکنش‌ها و قراردادهای هوشمند روی بلاک‌چین ثبت می‌شود. بلاک‌چین نوعی دفتر یادداشت دیجیتال امن و تغییرناپذیر برای ذخیره‌سازی داده و اطلاعات است.

دومین شباهت این است که مانند بیت‌کوین، شبکه اتریوم هم عمومی بوده و همه می‌توانند از آن استفاده کنند. هرکسی می‌تواند از این شبکه برای ایجاد تراکنش یا قراردادهای هوشمند بهره ببرد، بدون اینکه نیاز باشد از جایی اجازه بگیرد. البته اگر کسی بخواهد می‌تواند روی شبکه اتریوم بسترهای خصوصی ایجاد کند اما خود بلاک‌چین اتریوم شفاف، آزاد و عمومی است.

شباهت سوم اینکه مانند بیت‌کوین، اتریوم هم مبتنی بر استخراج (ماینینگ) است. افرادی که بخواهند در فرایند ساخت بلاک شرکت کنند، باید قدرت پردازش سخت‌افزارهای کامپیوتری را برای شرکت در عملیات استخراج (ماینینگ) به شبکه اختصاص دهند و شبکه در ازای این قدرت پردازش که در نهایت باعث امنیت و تأیید شدن تراکنش‌ها خواهد شد، به استخراج‌کنندگان پاداش اهدا می‌کند.

طبق یک برنامه از پیش ‌تعیین‌شده و در طرحی به‌نام «اتریوم ۲.۰ (EHT ۲.۰)»، این شبکه قرار است برای مقیاس‌پذیری بیشتر (تراکنش‌های سریع‌تر و ارزان‌تر)، به‌جای الگوریتم اثبات کار (Proof Of Work) از الگوریتم اثبات سهام (Proof Of Stake) استفاده کند. زمان دقیق پیاده‌سازی این به‌ روزرسانی مشخص نیست اما حداقل تا پایان سال ۲۰۲۰ استخراج اتریوم همچنان ادامه خواهد یافت.

در روش اثبات سهام، افراد برای مشارکت در کار اعتبارسنجی تراکنش‌ها و ایجاد بلاک، باید اتر بخرند و در یک کیف پول به شبکه اختصاص دهند. به این ترتیب، می‌توانند در کار تأیید تراکنش‌ها مشارکت‌ کنند و واحدهای جدید ارز دیجیتال (اتر) دریافت کنند. مشارکت‌کنندگان کارمزد تراکنش‌های شبکه را برای خود برمی‌دارند. طبق این رویکرد، برای مشارکت در شبکه دیگر نیاز به خرید سخت‌افزارهای گران‌قیمت نیست.

فاز صفر اتریوم ۲.۰ در سال ۲۰۲۰ پیاده‌سازی می‌شود. در این فاز اثبات سهام اتریوم فعال می‌شود اما ماینینگ هم همچنان پابرجا است. قرار است در فاز یک، بلاک‌چین اتریوم به ‌شکل کامل به اثبات سهام کوچ کند و ماینینگ پایان یابد اما زمان اجرای فاز یک هنوز مشخص نیست.

شباهت آخر نیز این است که ارز دیجیتال داخلی شبکه اتریوم، اتر بوده که می‌توان آن را با ارزها و دارایی‌های دیگر مبادله کرد. مالکیت اتر دقیقا مثل مالکیت بیت‌کوین روی بلاک‌چین رهگیری می‌شود. به اتر «سوخت شبکه اتریوم» هم می‌گویند، زیرا کاربرد اصلی آن کارمزد و انگیزه‌ مشارکت در شبکه است.

تفاوت‌های اتریوم و بیت‌کوین

تفاوت اول این است که در بیت‌کوین به ‌طور میانگین بلاک‌های حاوی تراکنش هر ۱۰ دقیقه یک‌بار ایجاد می‌شوند اما در اتریوم این زمان فقط ۱۴ ثانیه است، البته در بحث سرعت تراکنش‌ها سایز بلاک هم اهمیت دارد که در بیت‌کوین محدود به یک مگابایت است. با بررسی زمان بلاک و سایز بلاک می‌توان گفت که در حال حاضر بیت‌کوین حداکثر ۷ تراکنش در ثانیه انجام می‌دهد اما اتریوم می‌تواند تا ۱۶ تراکنش را در ثانیه پردازش کند. طبق وعده تیم توسعه اتریوم، این عدد در به‌ روزرسانی‌های آینده می‌تواند به صدها تراکنش برسد.

دوم اینکه روی بیت‌کوین هم می‌توان قرارداد هوشمند ایجاد کرد اما زبان اسکریپت‌ این شبکه بسیار ابتدایی است و کار را برای توسعه‌دهندگان سخت می‌کند. روی اتریوم، خیلی سریع‌تر و راحت‌تر می‌توان کد برنامه‌نویسی پیاده‌سازی کرد. قراردادهای هوشمند اتریوم به‌ اصطلاح «تورینگ کامل» هستند؛ یعنی می‌توانند هر محاسبات و عملیاتی را که نیاز باشد، انجام دهند.

تفاوت سوم و اصلی‌ترین تفاوت بیت‌کوین و اتریوم، تعداد واحدها (عرضه) این دو است. بیت‌کوین محدودیت عرضه دارد اما اتر نامحدود عرضه خواهد شد.

طبق پروتکل بیت‌کوین، فقط ۲۱ میلیون واحد از این ارز دیجیتال استخراج می‌شود. در حال حاضر ماینرهای بیت‌کوین در هر ۱۰ دقیقه ۶.۲۵ واحد را از شبکه بیت‌کوین پاداش دریافت می‌کنند که به آن «پاداش بلاک» می‌گویند. پاداش بلاک بیت‌کوین هر چهار سال یک‌بار طی رویدادی به‌ نام «هاوینگ» نصف می‌شود و به همین دلیل استخراج همه بیت‌کوین‌ها تا سال ۲۱۴۰ طول خواهد کشید. پس از آن ماینرها فقط با کارمزد تراکنش‌ها کسب درآمد خواهند کرد.

در مورد اتریوم، هیچ محدودیتی وجود ندارد و در زمان نگارش این مطلب بیش از ۱۱۲ میلیون واحد اتر استخراج شده، البته این به ‌معنای تورم‌ افسارگسیخته در اتریوم نیست‌ اما حامیان این پروژه معتقد هستند که برای داشتن یک نظام پولی بی‌نقص کمی تورم لازم است. پاداش بلاک اتریوم در حال حاضر دو واحد اتر است، بنابراین هر ۱۴ ثانیه به ‌طور میانگین دو اتر استخراج می‌شود و طبق این معیارها می‌توان گفت تورم سالانه اتریوم در حال حاضر حدود چهار درصد است. در به ‌روزرسانی اتریوم ۲.۰ قرار است تورم تا حد زیادی کاهش یابد و به حداقل مقدار مورد نیاز برای انگیزه مشارکت‌کنندگان در شبکه برسد.

با توجه به این واقعیت که اتریوم پس از بیت‌کوین دومین ارز باارزش رمزنگاری‌شده است، جفت‌های معاملاتی ETH  تقریبا در همه مبادلات رمزنگاری عمده ذکر شده‌اند.

برخی از بزرگترین بازارها شامل بینانس، Coinbase Pro، OKEx، کراکن و Huobi Global است.

استخراج اتریوم

استخراج ارزرمز پایه فرایندی برای حل مسائل پیچیده ریاضی است. ماینرها اساسا سنگ بنای بسیاری از شبکه‌های ارز رمزنگاری‌ شده هستند، زیرا آن‌ها وقت و توان محاسباتی خود را برای حل این مشکلات ریاضی صرف می‌کنند و اصطلاحا اثبات کار را برای شبکه ارائه می‌دهند که تراکنش‌های Ether ،ETH را تأیید می‌کند. علاوه بر این، استخراج‌کنندگان وظیفه ایجاد رمزهای جدید Ether را از طریق این فرآیند دارند، زیرا پاداش‌هایی را برای اتمام موفقیت‌آمیز یک کار PoW در Ether دریافت می‌کنند.

استخراج اتر در خانه هنوز برای اکثر افراد قابل ‌دسترسی است، به‌خصوص که این کار را می‌توان با کارت‌های گرافیک مصرف‌کننده ساخت AMD و Nvidia انجام داد. برای ماینرهایی که در مناطقی با قیمت پایین برق زندگی می‌کنند، می‌تواند به یک منبع درآمد قوی تبدیل شود. قبل از هر کار باید ابتدا سخت‌افزارهای مناسب برای این کار را تهیه کرد. در وب‌سایت اتریوم حساب کاربری ایجاد کنید تا اتریوم‌های استخراج ‌شده را دریافت کنید، سپس با کمک نرم‌افزارهای موجود شروع به استخراج‌ نمایید. این کار هزینه‌های زیادی برای شما به همراه خواهد داشت. ازجمله هزینه تهیه سخت‌افزار مناسب و هزینه برق مصرفی دستگاه‌ها است.

یکی دیگر از راه‌های موجود استخراج اتریوم با موبایل است. بسیاری از افراد به دلیل نداشتن هزینه کافی برای خرید کارت گرافیک و ابزار لازم برای استخراج به فکر استفاده از گوشی موبایل می‌افتند. نرم‌افزارهای بسیار مختلفی وجود دارد که می‌توانید از طریق آن‌ها با گوشی همراه خود اتریوم استخراج‌کنید، البته این کار باعث خرابی گوشی همراه شما خواهد شد. می‌توانید با جستجو در بین سایت‌های مختلف بهترین سایت اتریوم رایگان را بیابید.

خرید اتریوم

برای خرید اتریوم بهترین کار مراجعه به یک سایت صرافی ارز دیجیتال است. کاربران ساکن ایران برای خرید اتر از یک صرافی آنلاین معمولا به یکی از دو روش زیر عمل می‌کنند، یکی خرید مستقیم اتر از سایت‌های ایرانی با ریال و کارت بانکی و دیگری خرید بیت‌کوین یا تتر از سایت‌های ایرانی با ریال و کارت بانکی و سپس تبدیل آن به اتر در صرافی‌های خارجی مانند بایننس است.

بسیار راحت می‌توانید با جستجوی عبارت خرید اتریوم در گوگل، وب‌سایت‌های ایرانی را که با ریال اتریوم می‌فروشند پیدا کنید و پس از ثبت‌نام در آن‌ها، به ‌طور مستقیم با کارت بانکی خود اتریوم بخرید. با این حال، گاهی اوقات که نقدینگی یک صرافی پایین بوده یا هزینه تمام‌شده خرید بالا است، سرمایه‌گذاران می‌توانند از روش دوم استفاده کنند؛ یعنی خرید بیت‌کوین یا تتر از سایت‌های داخلی و سپس تبدیل آن به اتریوم در صرافی‌های خارجی مانند بایننس.

اغلب صرافی‌های بین‌المللی به ‌دلیل تحریم‌ها اجازه فعالیت به کاربران ساکن ایران نمی‌دهند و ریسک مسدود شدن حساب وجود دارد. با این حال، بیشتر کاربران ایرانی در حال حاضر آی‌پی خود را تغییر می‌دهند و از صرافی بایننس استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

میهن بلاکچین – مرجع آموزشی، تحلیلی و خبری در حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال

خودروی ماینر؛ استخراج بیت کوین و اتر در BMW i8

تحلیل قیمت بیت کوین؛ دلیل روند نزولی این رمزارز برتر چیست؟

سرمایه‌گذاران سازمانی در حال خرید اتریوم هستند!

آیا بیت کوین سلطه ۱۰۰ ساله دلار به عنوان ارز ذخیره‌ای را به پایان می‌رساند؟ ارز دیجیتال اتر

کدام راهکارهای لایه دوم اتریوم ممکن است ایردراپ ارائه دهند؟

معرفی شرکت‌هایی که در سال ۲۰۲۰ بیشتر از بیت کوین رشد کردند!

اتریوم ۲.۰ نحوه عملکرد پروژه‌های دیفای را تغییر خواهد داد !

منظور از استیکینگ شناور چیست و چه کاربردی در فضای دیفای دارد؟

آموزش ساخت پورتفولیو یا سبد سرمایه‌گذاری در کوین مارکت کپ

دارایی cToken چیست و کسب درآمد از آن چگونه است؟

دارایی cToken چیست و کسب درآمد از آن چگونه است؟

معرفی پلتفرم Mithril Cash و استیبل کوین الگوریتمی MIC

معرفی پلتفرم Just و توکن‌های مربوط به این شبکه

معرفی کامل پروتکل Ocean و توکن کاربردی آن OCEAN

بهترین مقالات میهن بلاکچین از نگاه کاربران در هفته گذشته (۲۵ دی تا ۱ بهمن)

بهترین مقالات میهن بلاکچین از نگاه کاربران در هفته گذشته (۱۸ دی تا ۲۴ دی)

بهترین مقالات میهن بلاکچین از نگاه کاربران در هفته گذشته (۱۱ دی تا ۱۷ دی)

هر هفته با آنتونی؛ چگونه در تراکنش‌ها‌ی بیت کوین حریم خصوصی را حفظ کنیم؟

لایو اینستاگرام ۱ بهمن؛ موضوع: تحلیل قیمت اتریوم و پاسخ به سوالات عمومی

۵ مهارت لازم برای پیدا کردن شغل در حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال + ویدیو

اتر (Ether) ارز دیجیتالی است که در شبکه اتریوم از آن استفاده می‌شود. پس اگر قرار باشد در شبکه اتریوم تراکنشی انجام دهیم، باید از ارز دیجیتال اتر استفاده کنیم.

اتر توسط پروتکل اتریوم و به عنوان پاداش ماینرها برای افزودن بلاک جدید به بلاکچین تولید می‌شود و تنها ارز مورد قبول در پرداخت ‌کارمزدهای تراکنش‌ها در اتریوم است. پاداش بلاک همراه با کارمزدهای تراکنش‌ها انگیزه‌ای برای ماینرها است برای ادامه کار بلاک چین و بنابراین اتر برای عملکرد شبکه اتریوم نقشی اساسی دارد. دقیقا مثل دلار که از چندین سنت تشکیل شده و مثل بیت کوین که دارای واحدهای کوچک‌تری به نام ساتوشی تشکیل شده، اتر هم دارای واحدهای کوچک‌تری با نام گذاری‌های مختلف است. شما در تصویر زیر می‌توانید با واحدهای مختلف اتر آشنا شوید.

این مقاله در تاریخ ۳ دی ۱۳۹۹ به روز رسانی شده است

شبکه اتریوم به شخص خاصی تعلق ندارد. تمام برنامه‌ها و سرویس‌هایی که در این شبکه به هم متصل هستند، به قدرت محاسباتی نیاز دارند و این قدرت محاسباتی رایگان نیست. بنابراین اتریوم نوعی اینترنت غیرمتمرکز است. حال ببینیم که Ether چیست.

بیشتر بخوانیم : اتریوم چیست ؟ آشنایی با اتریوم به زبان ساده

اتر را می‌توان یک توکن مخصوص انجام تراکنش دانست که روند انجام قراردادهای هوشمند مبتنی بر اتریوم و برنامه‌های غیرمتمرکز dapps را تسهیل می‌کند. اتر به عنوان یک دارایی دیجیتال، راه حلی برای انجام پرداخت در شبکه اتریوم است. در واقع اتر یک دارایی دیجیتال حامل است که برای به انجام رساندن پرداخت، نیازی به شخص ثالث ندارد. با این حال، اتر فقط به عنوان یک ارز دیجیتال عمل نمی‌کند و به عنوان سوخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز شبکه هم عمل می‌کند. اگر کاربری بخواهد چیزی را در یکی از اپلیکیشن‌های شبکه اتریوم تغییر بدهد، باید برای تراکنش خود کارمزدی پرداخت کند تا شبکه بتواند آن تغییر را اعمال کند.

کارمزد تراکنش‌ها به طور اتوماتیک بر اساس میزان گس (Gas) مورد نیاز برای انجام تراکنش، محاسبه می‌شود. مقدار سوخت مورد نیاز بر اساس میزان قدرت محاسباتی مورد نیاز و زمان مورد نیاز برای اجرا شدن تراکنش محاسبه می‌شود.

اتریوم شبکه‌ای غیر متمرکز و مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین است که امکان ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز را فراهم می‌کند. این برنامه‌های غیرمتمرکز، با استفاده از قراردادهایی به نام قرارداد هوشمند ایجاد می‌شوند. و برای تعریف قرارداد هوشمند به طور خلاصه می‌توان گفت که قرارداد هوشمند پروتکلی است که از آن برای تنظیم قرارداد، بدون واسطه استفاده می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با مفهموم قراردادهای هوشمند مقاله قرارداد هوشمند چیست ؟ با کاربردهای Smart Contract آشنا شوید را مطالعه کنید

اتریوم اولین بار در سال ۲۰۱۳ توسط موسس آن، ویتالیک بوترین معرفی شد. در اولین رودمپ اتریوم؛ تعداد کل کوین های اتر ۱۰۰ میلیون اعلام شده بود که بعد از گذشت مدتی با توجه به روند شبکه؛ تولید کوین های اتر ادامه پیدا کرد و در سال ۲۰۲۰ و در زمان انتشار این مقاله به ۱۱۶ میلیون رسیده است. در حال حاضر پروتکل اجماع اتریوم بر مبنای PoW یا همان گواه اثبات کار است اما قرار است به زودی به صورت کامل به پروتکل گواه اثبات سهام نقل مکان کند. در این حالت ؛ اتریوم تغییرات بنیادی زیادی روی شبکه ایجاد خواهد کرد که یکی از آنها ثابت شدن کارمزد تراکنش و احتمالا ثابت شدن تعداد کل کوین های موجود خواهد بود. در ادامه به نحوه محاسبه کارمزد توسط ارز دیجیتال اتر خواهیم پرداخت.

کوچک‌ترین واحد ارز دیجیتال اتر با نام Wei شناخته می‌شود. ارزش واحدهای دیگر اتر نسبت به Wei در جدول بالا قابل مشاهده است. خیلی از کاربران تفاوتی بین اتریوم و اتر قائل نیستند. اتریوم یک شبکه است که در این شبکه، تمامی اتفاقات به کمک ارز دیجیتال آن یعنی اتر انجام می‌شود. البته انجام تراکنش‌ها نیاز به GAS یا همان سوخت هم دارد!

بیشتر بخوانید: با سوخت اتریوم بیشتر آشنا شوید؛ گس (Gas) چیست؟

یک ماشین را در نظر بگیرید که برای استفاده از این ماشین نیاز به بنزین دارید. برای پر کردن مخزن بنزین ماشین، به پمپ بنزین می‌روید. تصور کنید که قیمت بنزین تک نرخی نباشد؛ علی به ازای هر لیتر بنزین ۲۰ هزار تومان پرداخت می‌کند و سارا حاضر است به ازای هر لیتر بنزین تنها هزار تومان پرداخت کند. مسلما مسئول پمپ بنزین، علی را در اولیت قرار می‌دهد تا پول بیشتری به دست آورد.

در شبکه اتریوم هم به همین صورت است. شما برای انجام تراکنش‌های خود علاوه بر اتر، نیاز به گس دارید. گس دقیقا همان نقش بنزین را انجام می‌دهد؛ سوختی است که برای انجام شدن تراکنش‌ها مورد نیاز است.

هر تراکنش به میزانی گس برای انجام شدن نیاز دارد. شما می‌توانید مقدار گس را خودتان انتخاب کنید. البته این مقدار نمی‌تواند از میزان استاندارد شبکه کمتر باشد. اگر میزان انتخابی شما در تراکنش استفاده نشود، هزینه‌ای هم بابت آن پرداخت نخواهید کرد.

شما می‌توانید قیمت هر گس را با واحدهای کوچک اتر مثل Gwei پرداخت کنید. در حقیقت کارمزد تراکنش شما از حاصلضرب گس در قیمتی که برای آن انتخاب کردید به دست می‌آید. اگر شما حاضر باشید، قیمت بالاتری برای گس پرداخت کنید، تراکنش‌ شما در اولویت قرار می‌گیرد. دقیقا شبیه به زمانی که به ازای هر لیتر بنزین، حاضرید ۲۰ هزار تومان پرداخت کنید و نسبت به سارا که به ازای هر لیتر بنزین یک هزار تومان می‌پردازد، اولویت پیدا می‌کنید.ارز دیجیتال اتر

کارمزد تراکنش‌های شبکه اتریوم = GAS * Gwei

در شبکه اتریوم، تراکنش‌ها در بلاک‌ها قرار می‌گیرند. هر تراکنش به سوخت مشخصی نیاز دارد. در این شبکه، هر بلاک می‌تواند میزان مشخصی سوخت یا گس استفاده کند. پس دقیقا زمانی که سوخت تراکنش‌های موجود در بلاک به میزان مشخصی برسد، ظرفیت بلاک کامل می‌شود. اگر بلاک تایید شود، بلاک جدیدی ایجاد می‌شود.

پروژه ارز دیجیتال اتر در ژانویه سال ۲۰۱۴ به طور عمومی معرفی شد و تیم اصلی آن را ویتالیک بوترین، میهای آلیسی، آنتونی دی‌لوریو، چارلز هاسکینسون، جو لوبین و گوین وود تشکیل می‌دادند. بوترین پروژه اتریوم را در کنفرانسی مربوط به بیت کوین در شهر میامی هم معرفی کرد و چند ماه بعد، تیم پروژه تصمیم گرفت با راه‌اندازی یک crowdsale (روشی برای جمع‌آوری سرمایه مورد نیاز یک پروژه کریپتویی که طی آن توکن‌های پروژه پیش فروش می‌شوند) و فروش توکن‌های اتر، بودجه مورد نیاز برای توسعه پروژه را جمع‌آوری کند.

تعداد مشخصی برای ارز دیجیتال اتر در نظر گرفته نشده است اما حداکثر تعدادی که در هر سال از این رمز ارز تولید می‌شد حدود ۱۸ میلیون است.

در طی پیش فروش این رمز ارز در سال ۲۰۱۴، ۶۰ میلیون اتر ایجاد و به مشارکت‌کنندگان اختصاص داده شد و ۱۲ میلیون توکن دیگر برای صندوق توسعه، توسعه دهندگان اولیه و بنیاد اتریوم ایجاد شد. بر خلاف بیت کوین، تعداد کل اتر محدودیت ندارد. در اصل، علاوه بر ۷۲ میلیون اتری که در ابتدا ایجاد شد، سالانه ۱۸ میلیون اتر دیگر نیز به آن اضافه می‌شود. در شروع کار، برای تولید هر بلاک جدید ۵ اتر ایجاد می‌شد (تقریباً هر ۱۵ ثانیه) و به ماینر آن بلاک اختصاص می‌یابد.که این میزان ابتدا به ۳ اتر برای هر بلاک و در حال حاضر ۲ اتر برای هر بلاک کاهش یافته است. تعداد کل اتر در سال ۲۰۲۰ و در زمان نگارش این مقاله در حدود ۱۱۶ میلیون است.

اما با تغییر الگوریتم اجماع در شبکه اتریوم، که فاز صفر آن نیز راه‌اندازی شده است، احتمالا تا ۲ سال آینده دیگر خبری از تولید اتر جدید برای ماینرها نخواهیم بود. با ورود به اتریوم ۲ ممکن است عرضه کل اتر محدود شود. بعد از ورود به اتریوم ۲ میزان عرضه اتر نیز تغییر می‌کند و پاداش‌ها هر ۶.۵ دقیقه میان تمام نودهای آن تقسیم خواهد شد. که در مقایسه با حال حاضر میزان کمتری خواهد بود البته تعداد اتر داده شده به تعداد نودهای فعال اتریوم ۲ نیز بستگی خواهد داشت.

پس از آنکه هیجان پیرامون ورود ETH کم شد، این کوین در سال اول حیات خود تقریبا با قیمت یک دلار معامله می‌شد. اوضاع برای پذیرندگان اولیه اتر در سال ۲۰۱۶ اما جالب شد. قیمت‌ها از حدود ۱ دلار در اول ژانویه به ۲۰.۵۹ دلار در ۱۶ ژوئن افزایش یافت یعنی رشدی ۲۰۰۰ درصدی در تنها ۶ ماه اتفاق افتاد.

یک بار دیگر ، بحث داغ اطراف اتر، آرام شد و تا پایان آن سال هر اتر حدود ۷ تا ۸ دلار معامله شد اما این تازه شروع ماجرای اتر بود.

اتر سال ۲۰۱۷ را با قیمت ۸.۳۳ شروع کرد اما در پایان سال و در ماه دسامبر قیمت آن ۸۶۸ دلار رسید و این یعنی حدود ۱۰۰۰۰ درصد افزایش نسبت به شروع سال. اما این پایان روند صعودی اتر نبود زیرا پس از اصلاح قیمت و رسیدن به ۶۷۵ دلار در انتهای سال ۲۰۱۷، قیمت این آلتکوین برتر دنیا در ابتدای سال ۲۰۱۸ و در کمتر از ۱ ماه به بیشترین میزان تاریخ خود تا به امروز یعنی ۱۴۳۲ دلار رسید.

اما ادامه سال برای اتر بسیار نا‌امید کننده بود و در پایان سال ۲۰۱۸ هر اتر کمتر از ۱۰۰ دلار معامله می‌شد. اما نشانه‌هایی وجود داشت که ارز اتر بار دیگر راه خود را به بالا باز می‌کند.

با ورود کمپانی‌های بزرگی مانند مایکروسافت، آمازون و JPMorgan به اتریوم برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز، اتر جان دوباره‌ای بدست آورد و در تابستان ۲۰۲۰ و ورود پروژه‌های دیفای که اکثرا از شبکه اتریوم استفاده می‌کردند رشد قیمتی اتر را نیز به دنبال داشت.

در حال حاضر و با شروع زمستان ۱۳۹۹ قیمت هر اتر در محدوده ۶۰۰ دلار قرار دارد و آینده‌ای درخشان در انتظار این رمز ارز قدرتمند بازار کریپتو است.

به طور کلی دو راه برای به دست آوردن اتر وجود دارد: خرید و استخراج.

رایج‌ترین و احتمالا راحت‌ترین روش به دست آوردن اتر، خرید آن است. شما می‌توانید این ارز دیجیتال را از تقریبا از تمای صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز، فروشگاه‌ها و افرادی که به آنها اعتماد دارید بخرید. جفت‌های مبادلاتی اتر نیز در تمامی صرافی‌های غیرمتمرکز وجود دارد و به راحتی از این طریق نیز می‌توانید ارزهای دیگر خود را با اتر مبادله کنید.

بیشتر بخوانید : گواه اثبات کار (PoW) و گواه اثبات سهام (PoS) چیست و چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

استخراج هم روش دیگری برای به دست آوردن اتر است که تا زمانی که الگوریتم شبکه اتریوم بر مبنای گواه اثبات کار POW است، می‌توانید از این روش برای به دست آوردن این ارز دیجیتال استفاده کنید. با اینکه الگوریتم شبکه اتریوم تغییر کرده‌ است اما تا زمانی فاز ۲ آن به طور کامل راه‌اندازی نشده هنوز از روش استخراج می‌توان ارز دیجیتال اتر را بدست آورد. اما جدیدترین روش برای کسب اتر، تبدیل شدن به یک نود در بلاک چین اتریوم و کسب آن از طریق استیکینگ است.

به طور کلی، کیف پول اتریوم کیف پولی است که امکان نگهداری رمزارز اتر و تمامی توکن‌هایی که مبتنی بر استاندارد ERC20 هستند را برای شما فراهم می‌کند. انواع کیف پول های اتریوم را می‌توان در دسته کیف پول موبایل (مانند Atomic)، کیف پول دسکتاپ (مانند MetaMask)، کیف پول کاغذی، کیف پول وب (مانند MyEtherWallet) و کیف پول سخت افزاری (مانند Ledger) قرار داد.

برای آشنایی با بهترین کیف پول‌های اتریوم این مقاله را بخوانید: بهترین کیف پول اتریوم کدام است؟ با ایمن‌ترین کیف پول‌های اتریوم آشنا شوید!

اگر یکی از نودهای شبکه اتریوم هستید یا تصمیم دارید نود شبکه باشید، استفاده از کیف پول میست (Mist) پیشنهاد می‌شود. به هر حال این کیف پول، کیف پول رسمی اتریوم است. برای نصب میست باید بلاک چین اتریوم را دانلود کنید که حجم بالایی دارد؛ در این صورت با نودها هماهنگ یا اصطلاحا سینک می‌شوید. اگر تازه با اتریوم و دنیای ارزهای دیجیتال آشنا شده‌اید، این کیف پول گزینه مناسبی برای شما نیست؛ چون برای دانلود تمام بلاکچین اتریوم باید حجم زیادی را دانلود کنید و سخت افزار سیستم شما هم باید در حد مناسب و قابل قبولی باشد. اگر مایل به دریافت این کیف پول هستید به سایت رسمی اتریوم مراجعه کنید.

شبکه اتریوم بدون شک قدرتمندترین رقیب برای بیت کوین در دنیای رمز ارزها است. رمز ارز اتر که قلب تپنده این شبکه است، آینده‌ای بسیار خوب پیش روی خود دارد.

استفاده کابردی این رمز ارز برای تولید برنامه‌های غیرمتمرکز و پروژه‌های دیفای، باعث شده که هیچ شکی در آینده روشن آن نباشد. ورود اتریوم ۲ به صورت کامل نیز می‌تواند ویژگی‌ها اتر و کاربردهای آن را بسیار بیشتر کند.

منظور از استیکینگ شناور چیست و چه کاربردی در فضای دیفای دارد؟

سرمایه‌گذاران سازمانی در حال خرید اتریوم هستند!

کدام راهکارهای لایه دوم اتریوم ممکن است ایردراپ ارائه دهند؟

عملکرد بهتر اتریوم نسبت به بیت کوین؛ اتر به ۱۵۰۰ دلار نزدیک می‌شود

مطالب اخیر

منظور از استیکینگ شناور چیست و چه کاربردی در فضای دیفای دارد؟

آیا بیت کوین سلطه ۱۰۰ ساله دلار به عنوان ارز ذخیره‌ای را به پایان می‌رساند؟

خودروی ماینر؛ استخراج بیت کوین و اتر در BMW i8

میهن بلاکچین مرجعی آموزشی، تحلیلی و خبری در حوزه تکنولوژی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده است. مجموعه میهن بلاکچین در تلاش است تا در راستای یاری رسانی به استارت آپ ها و شفاف سازی هر چه بیشتر برای کاربران این حوزه تاثیرگذار باشد.

اتریوم Ethereum نسل دوم ارز های دیجیتال بوده و در واقع یک پلتفرم است که علاوه بر پشتیبانی فعالیت های مربوط به پول امکان انجام قرارداد های مختلف را به صورت دیجیتال و غیر متمرکز فراهم کرد است . این ارز دیجیتال در بستر شبکه بلاک چین فعالیت می کند و واحد پولی اصلی آن اتر نام دارد .

 

پس از معرفی بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال در سال 2008 به جهان ، این بار جوانی روسی به نام ویتالیک بوترین با الهام از این ارز دیجیتال اقدام به خلق رمز ارزی با عنوان اتریوم ( Ethereum ) کرد که در نهایت در سال 2015 رسما فعالیت خود را در بازار ارز دیجیتال آغاز کرد .

در واقع هدف بوترین از خلق اتریوم این بود که شرایطی را فراهم کند تا علاوه بر فعالیت های پولی تمامی فعالیت های مالی دیگر را نیز بتوان در بستر بازار دیجیتال و به صورت غیر متمرکز بدون وجود واسطه ها به انجام رساند .

اما شاید این سوال پیش بیاید که این ارز دیجیتال دقیقا چیست و به چه صورت عمل می کند ؟ در این راستا در ادامه به ارائه مطالبی در رابطه با معرفی اتریوم ، ویژگی ها و نحوه عملکرد آن در بازار ارز دیجیتال پرداخته شده است .ارز دیجیتال اتر

اتریوم یک ارز دیجیتال است که در بستر شبکه بلاک چین به صورت غیر متمرکز فعالیت کرده و در آن علاوه بر انتقال پول امکان انجام قرار داد های هوشمند مختلف بدون واسطه و به صورت دیجیتالی وجود دارد .

 

قرار داد هوشمند در واقع پلتفرمی است که یک سری شرایط خاص از قبل برای آن تعریف شده و در صورت برقرار بودن این شرایط قرار داد ذکر شده بر روی شبکه بلاک چین به صورت خودکار و بدون واسطه اجرا می شود .

اتریوم در واقع یک پلتفرم است که در آن امکان انجام فعالیت های مالی مختلف به صورت آزاد و غیر متمرکز وجود دارد و واحد پول اصلی آن اتر نام دارد . این پلتفرم یا نرم افزار در سال 2015 توسط یک جوان روسی به نام ویتالیک بوترین با شعار همه چیز به صورت دیجیتالی به وجود آمد و به دنیا معرفی شد .

با وجود پلتفرم اتریوم و توسعه هرچه بیشتر آن به زودی امکان انجام تمامی فعالیت های مالی به صورت غیر متمرکز و در بستر شبکه بلاک چین وجود خواهد داشت . در واقع هدف اصلی این پلتفرم حذف تمامی واسطه ها و کاهش هزینه های اضافی از تمام فعالیت های مالی می باشد .

 

 

اتریوم دارای ویژگی هایی است که سبب محبوبیت آن در بین فعالین بازار ارز دیجیتال گشته است . برای شناخت هرچه بهتر این ارز دیجیتالی و نحوه فعالیت آن لازم است تا در ابتدا با ویژگی های آن آشنا شوید ، به همین منظور در ادامه به معرفی این ویژگی ها و توضیح آن ها پرداخته شده است :

 یک پلتفرم دیجیتالی است .

 در بستر شبکه بلاک چین فعالیت می کند .

 امکان بستن قرارا داد ها به صورت دیجیتالی و غیر متمرکز در آن وجود دارد .

 به دنبال حذف واسطه ها از تمامی فعالیت های مالی موجود می باشد .

 واحد پولی اصلی آن اتر ( Ether ) نام دارد که به آن اتریوم هم گفته می شود .

 سرعت تراکنش در آن به اندازه انجام 16 تراکنش در هر ثانیه می باشد .

 بدون محدودیت در عرضه می باشد .

 برای ذخیره اتر هم مانند سایر ارز های دیجیتال نیاز به استفاده از کیف پول ارز دیجیتال می باشد .

 این پلتفرم امنیت بسیار بالایی داشته و غیر قابل نفوذ می باشد .

 این شبکه توقف ناپذیر بوده و هیچکس حتی سازنده آن قادر به متوقف ساختن فعالیت آن نمی باشد .

با توجه به اینکه اتریوم نسل دوم ارز های دیجیتال را تشکیل می دهد بسیاری از افراد تصور می کنند که این ارز دیجیتال مانند بیت کوین می باشد ، اما لازم به ذکر است که علی رغم شباهت هایی که بین این دو نوع ارز وجود دارد تفاوت های اساسی نیز در بین آن ها است که در ادامه به بیان این نقاط اشتراک و غیر مشترک پرداخته شده است .

 هر دو بر پایه شبکه بلاک چین فعالیت می کنند .

 هر دو مبتنی به فرایند استخراج هستند و برای ایجاد هر دو رمز ارز نیاز به دستگاه ماینینگ است .

 هر دو به صورت غیر متمرکز و بدون نیاز به واسطه فعالیت می کنند .

 هر دو رمز ارز دارای امنیت بسیار بالا بوده و نفوذ ناپذیر هستند .

 معاملات در هر دو ارز برگشت ناپذیر است و در صورت اجرایی شدن دیگر قابل توقف و یا برگشت نمی باشد .

 معاملات در هر دوی این ارز ها به دلیل به رسمیت شناخته نشدن آن ها توسط دولت ها شامل مالیات و قوانین مالیاتی نمی شود .

 سرعت ترکنش در اتریوم بسیار بالاتر از بیت کوین می باشد به طوری که بیت کوین در هر ثانیه تنها 7 تراکنش انجام می دهد اما این عدد برای اتریوم 16 عدد می باشد .

 سرعت ایجاد هر بلاک حاوی تراکنش ها در بیت کوین 10 دقیقه و در اتریوم تنها 14 ثانیه می باشد .

 با استفاده از اتریوم می توان هر نوع قرارداد مالی هوشمندی را اجرا کرد اما بیت کوین تنها برای فعالیت های پولی کاربرد دارد .

 

لازم به ذکر است که اجرای قرارداد بر روی بیت کوین هم ممکن است اما به دلیل ابتدایی بودن زبان اسکریپت این شبکه انجام این کار بسیار دشوار خواهد بود .

 

 برخلاف بیت کوین که با محدودیت عرضه مواجه است و تنها 21 میلیون واحد از آن وجود دارد ارز دیجیتال اتر محدودیت عرضه ندارد .ارز دیجیتال اتر

روند انجام معاملات در اتریوم نیز مانند بیت کوین و یا سایر انواع ارز های دیجیتال بوده و در آن ابتدا دو طرف معامله اطلاعات خود را ارائه می دهند ، پس از تایید این اطلاعات توسط ماینر ها و نود های موجود در شبکه بلاک چین مخصوص اتریوم یک بلاک جدید برای تراکنش جدید ایجاد می شود .

اما تفاوت فعالیت اتریوم با بیت کوین در امکان انجام قرارداد های هوشمند در شبکه بلاک چین آن است و به این صورت است که ابتدا شرایط و دستورات لازم برای انجام گرفتن یک قرار داد و شرایط پرداخت آن به صورت کد گذاری تعیین و در شبکه بلاک چین اتریوم قرار داده می شود ، پس از آن هر زمانی که این شرایط برقرار باشد کد های مورد نظر در پلتفرم اتریوم پردازش و قرار داد به صورت خودکار انجام می گیرد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صفر تا صد ارز اتریوم در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید ، همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون صفر تا صد ارز اتریوم پاسخ دهند .

 

 


درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با ایمیل یا شماره تلفن 9099071667 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 30000 ریال ) در ارتباط باشید تا از مزایای مشاوره حضوری سایت مشاوره دینا بهره مند گردید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و …. هیچگونه وابستگی ندارد.

جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.


قانون مجازات اسلامی جدیدDownloads-icon


دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی قوه قضاییهDownloads-icon


فرم پیش نویس ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی قوه قضاییهDownloads-icon


فرم پیش نویس ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستریDownloads-icon


ظرفیت پذیرش آزمون اخذ پروانه مشاوره خانوادهDownloads-icon

اتریوم نامی است که معمولاً در بحث­ های مربوط به ارز دیجیتال شنیده می­شود. در کنار اسم اتریوم ممکن است بااسم اتر هم مواجه شوید. در این مقاله ما به توضیح تفاوت بین اتریوم و اتر می­پردازیم.

به بیان ساده، اتریوم تکنولوژی است که از تکنولوژی بلاک چین استفاده می­کند و در چند سال اخیر از بسیاری از ارزهای دیجیتال پیشی گرفته است. پیش از آنکه به مشخصه منحصربه فرد اتریوم بپردازیم، بهتر است برخی مفاهیم اساسی مربوط به بلاک چین را بررسی کنیم.

در عصر مدرن و اینترنت محور امروز، ما انواع اطلاعات را (مانند پسوردها، اطلاعات شخصی و اطلاعات مالی) روی کلاود ها (فضای ابری) و سرورهایی ذخیره می­کنیم که متعلق به شرکت ­های بزرگی همچون گوگل یا فیسبوک هستند.

دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد؛ این شرکت ها امکان ذخیره و بازیابی اطلاعات را با هزینه کم به وجود می‌آورند و از بروز مشکلاتی مانند صرف وقت طولانی جلوگیری می­کنند. از سوی دیگر ذخیره اطلاعات شخصی روی کامپیوتر فرد دیگر، آنها را در مقابل هک شدن یا دیگر انواع اطلاعات ضعیف می کند . این اساس چیزی است که به آن اینترنت مرکزی شده گفته می شود. در این روش افراد به هزاران طریق به یکدیگر متصل هستند.

در سال های اخیر حرکت هایی در جهت مرکزیت زدایی اینترنت انجام شده اند، و این کار از طریق تکنولوژی هایی مانند بلاک چین انجام شده است که به دنبال از بین بردن مرکزیت در اینترنت است و در نتیجه امنیت بیشتر و ناشناس بودن افراد را به دنبال دارد.ارز دیجیتال اتر

 اتریوم یکی از نتایج حرکت به سمت مرکزیت زدایی است؛ در واقع قصد دارد از بلاک چین که یک سیستم لجر توزیع شده است برای جایگزینی طرف سوم در اینترنت استفاده کند. طرف سوم معمولاً مسئولیت ثبت اطلاعات و صورت حساب های مالی را به عهده دارد. اتریوم از گره هایی استفاده می کنند که توسط افراد داوطلب اجرا می شوند و هدف آنها جایگزینی سرورهای شخصی و سیستم های ابری می باشد که متعلق به خدمات و شرکت های بزرگ اینترنتی هستند.

ایده این کار به این صورت است که این گره ها به یکدیگر متصل شده و یک کامپیوتر جهانی تشکیل می‌دهند، که نتیجه آن سازمانی مردمی برای تمام جهان است. در یک مدل ایده آل اتریوم، هیچ مدخلی روی اطلاعات شخصی کنترل ندارد و در نتیجه احتمال هک شدن یا از بین رفتن آن بسیار کمتر می‌شود.

اتریوم در کنار مرکزیت زدایی سرور و وظایف، قصد دارد نوع جدیدی از برنامه ها را پشتیبانی کند ( گاهی اوقات ” dapp ” نامیده می شوند). نحوه کار این برنامه ها مشابه شبکه گسترده تر، اتریوم است که هیچ مرکزیتی ندارند و از شبکه جهانی گره­هایی استفاده می‌کنند که اتریوم آنها را به وجود آورده است.

بنابراین اتریوم به ظهور ICO هایی مرتبط می­شود که استارت آپ­های نوپا هستند و از خدمات و شرکت ­های جدیدی که به شبکه اتریوم مرتبط هستند، حمایت می­کنند.

اگر اتریوم یک نوع اینترنت بدون مرکزیت و سیستم برنامه ای باشد، اتر چیست؟

اتریوم به عنوان ملکه ارزهای دیجیتال هیچ مالکی ندارد، اما برنامه ها و خدمات مربوط به این شبکه به قدرت کامپیوتری نیاز دارند و این قدرت به صورت رایگان نیست.

 اتر راه حلی برای پرداختن این هزینه است؛ می­توان گفت یک حامل دیجیتال پول است (مانند اوراق قرضه یا دیگر انواع آن). اتر مانند پول نقد عمل می­کند چرا که به طرف سومی نیاز ندارد که تراکنش را انجام داده یا آن را تأیید کند. با این حال اتر دقیقاً یک ارز دیجیتال نیست. بلکه با توجه به سایت ethereum.org باید به عنوان “سوخت” برای اجرای برنامه­ های شبکه بدون مرکزیت اتریوم به آن نگاه کرد.

این ها توضیحاتی انتزاعی از اتر هستند و احتمالا یک مثال واقعی بتواند به درک آن کند. فرض کنیم یک برنامه در شبکه اتریوم وجود دارد که این امکان را برای شما فراهم می­کند یادداشت­های ساده­ای را ایجاد، اصلاح یا حذف کنید. به منظور انجام هر یک از این کارها، برنامه باید از شبکه نیرو بگیرد.

برای جبران هزینه این نیرو، هر زمان که قصد ویرایش این اطلاعات را داشته باشید، باید هزینه جانبی بپردازید. اتر راهی است که از طریق آن این هزینه را پرداخت می­کنید. به بیان دیگر یک “سوخت دیجیتال” است که به شبکه اجازه می­دهد تغییراتی را که ایجاد کرده­اید، اعمال کند. اگر اتر را نوعی سوخت در نظر بگیریم، درک این که هر تراکنش­ به مقدار متفاوتی سوخت نیاز دارد و در نتیجه هزینه انجام تراکنش­ ها متفاوت خواهد بود، برای ما راحت تر است.

در هر فعالیت در شبکه اتریوم یا در برنامه‌های آن به میزان متفاوتی از قدرت کامپیوتری و زمان نیاز خواهد داشت. هر چه قدرت و زمان مورد نیاز بیشتر باشد هزینه اتر برای انجام آن فعالیت بیشتر خواهد بود. از این لحاظ، اتر با ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین تفاوت دارد.

اتر از چند لحاظ دیگر هم متفاوت است. برای مثال بسیاری از ارز های مجازی محدودیت داشته و بیشترین تعداد کوین هایی که در آنها قابل استخراج هستند مشخص است. اتر چنین محدودیتی ندارد. هر ساله می توان ۱۸ میلیون اتر را استخراج کرد. در سال ۲۰۱۴ یک کمپین سرمایه گذاری جمعی ۶۰ میلیون اتر را خریداری کردند، در حالی که ۱۲ میلیون اتر دیگر نیز صرف بنیاد اتریوم شده بود.

 بنیاد اتریوم مجموعه­ای از کارکنان و تحلیل گران است که برای گسترش شبکه اتریوم و تکنولوژی زیرساخت آن فعالیت می کند. هر ۱۲ ثانیه یک بار ۵ اتر به استخراج گرانی داده می‌شود که تراکنش‌های شبکه را تایید می کنند. علی­رغم این تفاوت ها، بازار تراکنش‌های اتریوم از بسیاری جهات به دیگر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین شباهت دارد.

با وجود این مجموعه های مختلف از اتر، ارزیابی تعداد دقیق اتر های موجود در هر زمان دشوار است. برای پیچیده تر کردن شرایط، توسعه دهندگان شبکه در حال تغییر قوانین ساخت اتر و ایجاد الگوریتم های جدیدی براساس proof-of-stake هستند ( به جای مفهوم قدیمی اما رایج تر proof-of-work).

سرمایه گذاری در ارز های دیجیتال و دیگر ICOها بسیار چالشی و نیازمند تفکر است و این مقاله به معنی تشویق برای سرمایه گذاری در چنین ارزهایی نیست. از آنجایی که موقعیت هر فرد منحصر به فرد است، بهتر است پیش از هرگونه تصمیم گیری در مسائل مالی با فردی متخصص مشورت کنیم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

آکادمی اسکناس به عنوان زیرمجموعه پلتفرم سرمایه‌گذاری نیکات ، با رویکرد مدیریت سرمایه‌گذاری در کشور ، به آموزش و تولید محتوای تخصصی در این حوزه میپردازد.
کلیه حقوق متعلق است به شرکت تجارت الکترونیک نیکات (سهامی خاص)

 

ارز دیجیتال اتر
ارز دیجیتال اتر
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *