اسنترا

اسنترا
اسنترا

آسنترا یا سرترالین و یا زولوفت، یکی از پرمصرف‌ترین داروهای ضد افسردگی (از خانوادۀ SSRIها) است. مکانیسم اثر این دارو، جلوگیری از جذب مجدد سروتونین و در نتیجه افزایش سطح این انتقال‌دهنده عصبی در مغز می‌شود. سرتونین موجب تنظیم خواب، تنظیم سیستم اعصاب مرکزی، تنظیم خلق وخو و… می‌گردد. بنابراین برای درمان افسردگی، وسواس و زود انزالی تجویز می‌شود. اما احتمال اعتیاد و سوءمصرف داروی زولوفت بالاست. پس توصیه می‌شود که هرگز بدون نظارت متخصص، دارو را مصرف یا قطع نکنید. همچنین سرترالین، مانند هر دارویی دارای عوارض و تداخلاتی است که در ادامه این مقاله به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. جهت اطلاع از سایر داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.

سرترالین به طور عمده برای درمان افسردگی استفاده می‌شود و از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین می‌باشد. این دارو با جلوگیری از جذب دوباره سروتونین، این ماده را در مغر افزایش می‌دهد. سرترالین به عنوان قرص تاخیری جهت درمان زودانزالی نیز استفاده می‌گردد؛ با این حال مصرف آن به این منظور چندان موثر نیست، برای اطلاع از سایر انواع قرص تاخیری کلیک کنید.

سروتونین ماده ایست که کاهش آن در مغز باعث اختلال در خلق و افسردگی می‌شود. این دارو با نام تجاری زولوفت و آسنترا نیز فروخته و تجویز می شود. داروی سرترالین یکی از پرمصرف‌ترین داروهای ضد افسردگی است و به دلیل تاثیر خوب و عوارض کم، استقبال زیادی از آن شده است.نکته بسیار مهم: متاسفانه در بازار، بسیاری از داروهایی که به عنوان داروی تاخیری، درمان زود انزالی و یا لاغری توصیه و تجویز می شود، داروهای درمان اختلالات اعصاب و روان است و پیش از مصرف باید با این داروها و عوارض آن آشنا باشید و در دام سودجو ها قرار نگیرید.

 

سرترالین برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) اختلال اضطراب اجتماعی، زود انزالی و نوع شدید اختلال ملال پیش از قاعدگی (PMS) تجویز می شود. همچنین گاهی برای درمان اختلال بیش فعالی (ADHD)، بی اشتهایی یا پر خوری عصبی و حتی کاهش تکانه های جنسی در افراد دارای انحرافات جنسی استفاده می شود. ممکن است شما به پزشک بابت این مشکلات مراجعه نکرده باشید و هیچ کدام از تشخیص های گفته شده را هم نگرفته باشید، اما متخصص به دلیل اضطراب و سطح استرسی که در شما تشخیص داده دارو را تجویز می کند. بنابراین جای نگرانی نیست، شما تنها نیاز به آرامش و احساس بهتری دارید، که غیر از دارو می توانید به روش های دیگری نیز آن را به دست بیاورید.اسنترا

 

درست است که داروی سرترالین به دلیل نحوه اثر، جزء داروهای با عوارض پایین است؛ اما به هرحال در دسته دارو های اعصاب و روان قرار دارد و قطعا عوارض مشخصی خواهد داشت. برخی از عوارض داروی سرترالین که ممکن است پیش بیاید:

1- تهوع

2- سرگیجه

3- خواب آلودگی

4- خشکی دهان

5- از دست دادن اشتها

6- اسهال

7- افزایش عرق

اگر هرکدام از این عوارض شدید یا افزایشی بودند، حتما به پزشک مراجعه کنید. همچنین شما می توانید با استفاده از مشاوره بدون تحمل عوارض دارو مشکل خود را حل کنید. پس حتما برای آشنایی با سایر روش های درمان افسردگی کلیک کنید.

 

این دارو با افزایش سروتونین، ممکن است باعث افزایش بیش از حد سروتونین خون شود و سندروم خطرناک مسمومیت سروتونین را ایجاد کند. مخصوصا وقتی با داروهای دیگری که این اثر را دارند مصرف شود. برخی از نشانه های سندروم مسمومیت سروتونین شامل:

1- فزایش شدید ضربان قلب

2- توهم و از دست دادن هماهنگی عضلات

3- سرگیجه شدید

4- تهوع، اسهال و استفراغ

5- تکان دادن ناگهانی ماهیچه ها و عضلات

6- تب نامعمول

7- آشفتگی، پریشانی و بی حوصلگی غیر معمول

 

برخی از تداخلات دارویی خطرناک در داروی سرترالین به شرح زیر می باشد:

1- مصرف همزمان با مهار کننده های MAO می تواند کشنده باشد. برخی از این دارو ها شامل ایسوکاربوکازید، لینزولید، متیلن آبی، مکلبباید، فنلزین، پروکاریسین، راازگالی و ترانیلسیپرومین می باشد.

2- مصرف همزمان با دارو های افزایش دهنده سروتونین مثل اکستازی، داروهای ضد افسردگی دیگر مثل فلوکستین، ونلافکسین، دالوکستین، تریپتوفان و … می تواند باعث مسمومیت سروتونینی شود.

3- مصرف با مواد خواب آور مثل الکل، ماری جوانا، آنتی هیستامین ها مثل سیتریزین و دیفن هیدرامین، داروهای اضطراب مثل زولپیدوم، دیازپام و آلپرازولام، آرامبخش های عضلانی مثل کدئین، دارو های آلرژی، سرفه و سرماخوردگی می تواند باعث خواب آلودگی و گیجی شدید شما شود.

4- آسپیرین نیز می تواند خطر خونریزی را هنگام مصرف سرترالین افزایش دهد.

5- مصرف همزمان با داروهای درمان بیماری پارکینسون

 

افسردگی بیماری پیچیده ای است که برای تشخیص و درمان باید تحت نظر متخصص باشید، بنابراین از مصرف خودسرانه این دارو خودداری کرده و برای اطلاع از انواع افسردگی کلیک کنید. در صورت داشتن موارد زیر، قبل از مصرف با پزشک مشورت کرده و احتیاط های لازم را در نظر بگیرید:

1- داشتن سابقه شخصی یا خانوادگی افسردگی یا اختلال دوقطبی

2- مشکلات خونریزی

3- بیماری کبد

4- تشنج

5- بیماری تیروئید

6- این دارو باعث خواب و سرگیجه می شود. مصرف همزمان با الکل و ماری جوانا می تواند این اتفاق را تشدید کند. بنابراین در صورت نیاز به هوشیاری کامل، مصرف نکنید.

7- سالمندان به دلیل تاثیر این دارو در خونریزی و عدم هماهنگی، باید در مصرف آن احتیاط کنند.اسنترا

8- مصرف برای کودکان ممنوع است.

9- مصرف برای زنان باردار ممنوع نیست اما باید کاملا محتاطانه و زیر نظر پزشک مصرف شود.

10- قطع ناگهانی اکیدا ممنوع است.

11- برای کسانی که افکار خودکشی دارند مصرف آن ممنون است.

 

1- برخی اصرار به مصرف نوع خارجی این دارو دارند. بر اساس مشاهدات، تفاوتی در اثر بخشی نوع ایرانی یا خارجی آن وجود ندارد و فقط اثر تلقینی دارو های خارجی ممکن است روی شما تاثیر بگذارد.

2- در صورت مشاهده کاهش میل جنسی، بدانید که طبیعی است و با مصرف برخی دارو های گیاهی قابل جبران است.

3- این دارو به دلیل حساسیت و امکان سوء استفاده، فقط از طریق نسخه پزشک قابل دریافت است.

4- این دارو ممکن است باعث تاخیر در دوره قاعدگی یا بهم ریختن سیکل منظم آن شود.

5- یکی از عوارض آن، بیدار شدن در شب و ناتوانی در به خواب رفتن مجدد است. در صورت مشاهده این مسئله با پزشک مشورت کنید.

6- در صورت وجود عدم تاثیر سرترالین، با پزشک درباره افزایش دوز مصرفی صحبت کنید.

7- هرگز این دارو را با دیگران به اشتراک نگذارید و برای هرگونه تغییر دوز با پزشک مشورت کنید.

8- قطع ناگهانی این دارو ممکن است باعث گیجی، لرزش دستها، اضطراب و … شود. بنابراین برای قطع مصرف با پزشک خود مشورت کنید. برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.

مدت مصرف هر دارویی توسط درمانگر مشخص می شه و مانند سایر داروهای روانپزشکی چند روزی طول میکشه که اثر دارو مشخص بشه. اما معمولا مصرف این دارو به تنهایی برای درمان کافی نیست، به خصوص زمانی که افسردگی وجود داشته باشه. در این شرایط حتما باید از روان درمانی هم استفاده کنید.

هر دارویی دارای عوارضی است که در این مقاله در مورد عوارض قرص آسنترا شرح داده شد. باید در نظر داشته باشید که این عارضه ها در همه یکسان نیست. بنابراین اما اگر متخصص این دارو را تجویز کرده، بهتر است بدون توجه به عوارض به مصرف دارو ادامه بدید. البته حتما لازمه که عوارض ناشی از مصرف دارو را به درمانگر اطلاع بدید تا در صورت نیاز داروی دیگری تجویز کنند.

معمولا این سوال را کسانی مطرح می کنند که نگران عوارض دارو هستند و یا از مصرف دارو بیزارند. خوب با توجه به موارد مصرف این دارو، باید گفت روش های غیر دارویی زیادی وجود داره که با استفاده از آن ها هم از عوارض دارو در امان خواهید بود و هم درمانی بلند مدت و بدون بازگشت نشانه های بیماری دریافت خواهید کرد. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه داروی سرترالین یا آسنترا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

مرسی از سایته خوبتون واقعا حرف نداره مقالاتتون. خیلی اطلاعات خوبی در مورد قرص اسنترا توی این مقاله دادید ممنون

سلام من همزمان با این داروی ( سرتالین اسنترا ) یه قرص دیگه هم میخورم مال پرکاری تیروئیدمه ( متی مازول ) لطفا میشه نظرتونو بگین ممنونم و مچکر

سلام هر دارویی دارای عوارضی است که متخصصان تنها زمانی که فوائد دارو بر معایب آن سنگینی کند تاکید بر ادامه مصرف دارند. داروهای ضد افسردگی (آسنترا نوعی داروی ضد افسردگی است که البته کاربردهای درمانی دیگری هم دارد) نیز از این مقوله مستثنی نیستند، بنابراین ترجیح بر قطع هر چه سریع تر آسنترا داده میشود. اما قطع دارو بدون بهبودی وضعیت شما تنها به بدتر شدن شرایط منجر می شود. پس باید چه کرد؟ علاوه بر تاثیر روان بر جسم باید تاثیر جسم بر روان را هم در نظر گرفت. به هم ریختنی هورمون های بدن می تواند باعث تغییراتی در خلق و خوی شما نیز شوند. با بررسی بیشتر می توان در مورد ادامه مصرف آسنترا و یا استفاده از روش های جایگزین نظر داد. لذا مشاوره روانشناسی را برای شما توصیه می کنیم

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

موارد مصرف آسنترا 50

در درمان افسردگی، وسواس اجباری، اختلالات پانیک و اختلالات خلقی کاربرد دارد.
سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند. آسنترا سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود. سرترالین به علت کاهش میل جنسی در درمان انزال زودرس نیز کاربرد دارد

فارماکوکینتیک آسنترا 50

سرترالین به آهستگی از طریق دستگاه گوارش جذب شده و حداکثر سطح پلاسمائی آن 5/8-5/4 ساعت پس از مصرف آن است. متابولیسم عبور اول وسیعی در کبد دارد. راههای اصلی متابولیسم اصلی آن دمتیلاسیون و تبدیل آن به دمتیل سرترالین که غیر فعال است. به طور وسیعی در تمام بافتهای بدن توزیع شده و 98% باند پروتئینی دارد. نیمه عمر حذفی آن حدود 26 ساعت است. به میزان مساوی از ادرار و مدفوع دفع می شود که عمدتاً به شکل متابولیت است. این دارو وارد شیر مادر هم می شود.

عوارض جانبی آسنترا 50
عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سرترالین شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.
_در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
_خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .
_تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ،پریشانی ،بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با سرترالين بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.
_در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ،درد ،احساس گزگز انگشتان ،مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نامنظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.اسنترا

چنانچه در خصوص “قرص آسنترا 50 میلی گرم” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

راضیه فیض آبادی فراهانی

آسنترا نام تجاری داروی سرترالین است. سرترالین یک داروی ضدافسردگی است و معمولا در درمان افسردگی بکار می‌رود.این دارو برای كاهش علایم افسردگی نظیر تغییرات اشتها، تغییر در الگوی خواب، تشویش و اضطراب، از دست دادن كشش و تمایل به فعالیت‌های روزمره، كاهش میل جنسی، تفكر كُند یا اختلال یا تمركز، یا افكار خودكشی یا اقدام به آن، تجویز می‌شود.سرترالین یك مهاركننده بازجذب سروتونین است‌.علاوه بر این از سرترالین برای درمان برخی اختلالات اضطرابی همچون اختلال وسواسی – جبری، حملات ترس، فوبیا و استرس به دنبال سانحه استفاده می‌شود.اخیرا سرترالین به صورت موفقیت‌آمیزی در درمان نشانگان (syndrome)  قبل از قاعدگی زنان، که علایمی‌از قبیل نوسانات خلقی، تحریک پذیری و حساسیت پستان‌ها ایجاد می‌کند، بکار رفته است.اصولا سرترالین باعث افزایش سطوح ماده ای طبیعی در مغز به نام سروتونین (serotonin)  می‌گردد؛ این ماده در حفظ تعادل روحی نقش دارد.سرترالین در قالب قرص‌های پوشش دار تولید می‌شود.
بسته به مشکل شما پزشک معالج دوزاژ بخصوصی از دارو را تجویز می‌کند.سرترالین روزی یك نوبت مصرف می‌شود.این دارو را می‌توان صبح قبل از هر كاری (تا فراموش نشود) یا شب پیش‌از خوابیدن مصرف نمود.هیچ گاه كمتر یا بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نكنید.از دستورات پزشكتان به دقت پیروی كنید.برای جلوگیری از ناراحت شدن معده می‌توانید دارو را با غذا بخورید.اگر یك نوبت را فراموش كردید، اگر حداكثر تا یك ساعت بعد به یاد آوردید مصرفش كنید؛ در غیر این صورت نوبت فراموش شده را رها كرده، به برنامه دارویی معمولتان باز گردید.قرص‌ها را بطور کامل ببلعید و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری کنید.در ضمن ممکن است روز‌ها و حتی هفته‌ها طول بکشد تا شما اثرات سرترالین را بطور کامل احساس کنید.حتی در صورت احساس بهبودی بدون مشورت با پزشک معالج خود، مصرف دارو را قطع نکنید.اهمیت این مساله به خصوص در مواقعی است که دوزهای زیادی از سرترالین برای مدت طولانی استفاده کرده اید.اگر مصرف دارو را ناگهان قطع کنید، ممکن است دچار مشکلات جدی شوید.
سرترالین ممکن است سبب بروز برخی عوارض ناخواسته شود.در صورت شدت یا بروز علایم یا نشانه‌های زیر با پزشک خود مشورت کنید: سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، احساس سبکی سر، بی‌قراری، عصبانی شدن، هیجان پذیری، خستگی یا ضعف شدید، گزگز شدن دست یا پا، اختلال خواب، لرزش، تهوع، استفراغ، خشکی دهان، تغییر در اشتها یا وزن، ناراحتی معده، اسهال یا یبوست، بثورات جلدی، تعریق شدید و مشکلات جنسی.اما اگر دچار هر یک از علایم یا نشانه‌های زیر شدید، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید: توهم (دیدن یا شنیدن چیزهایی که وجود خارجی ندارد)، تاری دید، تشنج، زردی پوست یا چشم‌ها و خونریزی یا کبودشدگی‌های خودبخودی.
سرترالین را در بسته مخصوص آن، کاملا پوشیده و دور از دسترس اطفال نگهدارید.قرص‌ها باید در دمای اتاق، دور از نور مستقیم، حرارت زیاد و رطوبت نگهداری شود.با گذشتن از تاریخ اعتبار یا نیاز به دارو، آن را دور بریزید.
مصرف همزمان سایمتیدین و وارفارین با سرترالین می‌تواند باعث افزایش سطوح خونی این دارو و در نتیجه افزایش اثرات آن گردد.مصرف سرترالین با مهاركننده‌های مونوآمین اكسیداز نظیر فورازولیدون، ایزوكربوكسازید، فنلزین، پروكاربازین، سلژیلین، یا ترانیل سیپرومین خطر بروز عوارض بسیار وخیمی‌را به همراه دارد.اگر در حال استفاده از این داروها هستید، حتما پزشک خود را مطلع سازید.لازم است بین مصرف این داروها و سرترالین لااقل 2 هفته فاصله باشد.مصرف سرترالین در حالی كه همزمان مهاركننده‌های مونوآمین اكسیداز مصرف می‌كنید یا كمتر از 2 هفته است كه مصرف چنین داروهایی را قطع كرده اید، ممكن است موجب گیجی، افزایش ناگهانی دمای بدن، افزایش شدید فشارخون، و بروز تشنج شود.
مصرف سرترالین در کودکان باید تحت نظر پزشک صورت گیرد.‌‌در صورت بارداری یا قصد باردار شدن، حتما با پزشک خود در خصوص فواید و مضرات استفاده از این دارو حین حاملگی صحبت کنید.‌ این دارو در شیر مادر ترشح می‌گردد و مصرف آن در دوران شیردهی باید با احتیاط فراوان و تحت نظر پزشک باشد.
سرترالین می‌تواند حالت خواب آلودگی ایجاد کند، بنابراین تا زمان مشخص شدن میزان تاثیر آن در شما از رانندگی یا انجام کارهای پردقت پرهیز کنید.ضمنا الکل حالت خواب آلودگی و گیجی این دارو را تشدید می‌کند؛ تا زمان مشخص شدن میزان تاثیر سرترالین از نوشیدن الکل نیز پرهیز کنید.‌‌سعی کنید حین درمان با سرترالین از قرار گرفتن غیرضروری در برابر نور آفتاب پرهیز کرده، لباس مناسب بپوشید و از عینک آفتابی و کرم‌های ضد آفتاب استفاده نمایید.سرترالین ممکن است باعث حساسیت پوست شما به آفتاب گردد.برای تسكین خشكی دهان از آدامس یا آب نبات‌های بدون قند استفاده كنید یا چند جرعه آب بنوشید.اگر این مشكل بیش از 2 هفته ادامه پیدا كرد با پزشكتان مشورت كنید.
از حالت خوابیده به نشسته یا ایستاده و نشسته به ایستاده به آرامی‌تغییر وضعیت دهید؛ در غیر این صورت ممكن است دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم شوید.
یك برگه شناسایی پزشكی كه نشان دهد سرترالین مصرف می‌كنید، همراه داشته باشید.
سرترالین را دور از دسترس كودكان، و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری كنید (در این شرایط سرترالین فاسد می‌شود).
سرترالین تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس كودكان در توالت دور بریزید.
هنگام مصرف سرترالین نباید نوشابه‌های الكلی بنوشید یا داروهای آرامبخش استفاده كنید؛ زیرا اینها خواب آلودگی و سرگیجه ای را كه ممكن است در اثر سرترالین ایجاد شود، تشدید خواهند كرد.

لطفا نظر خود را درباره این مطلب بیان نمایید

InChI=1S/C17H17Cl2N/c1-20-17-9-7-12(13-4-2-3-5-14(13)17)11-6-8-15(18)16(19)10-11/h2-6,8,10,12,17,20H,7,9H2,1H3/t12-,17-/m0/s1 YKey:VGKDLMBJGBXTGI-SJCJKPOMSA-N Y

سِرترالین (به انگلیسی: Sertraline) (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان اختلالات افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است.[۲][۳]سرترالین از طریق خوراکی گرفته می‌شود.[۴]

سرترالین در سال ۲۰۱۳ با تجویز بیش از ۴۱ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده‌است.[۵]

سرترالین برای اختلالاتی از جمله اختلال افسردگی اساسی (MDD)، اختلال وسواسی-اجباری (OCD)، اختلال خودزشت پنداری (BDD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی (PMDD) و اختلال هراس و اختلال اضطراب اجتماعی (SAD).[۶]

هنوز مشخص نیست که اثر سرترالین با SSRIهای دیگر مثل پاروکستین متفاوت باشد. اگرچه اس سیتالوپرام ممکن است مزایایی نسبت به سرترالین داشته باشد.[۷]
اسنترا

اختلال وسواسی-جبری

سرترالین برای درمان OCD در بزرگسالان و کودکان مؤثر است.[۸] به نسبت کلومیپرامین بهتر تحمل می‌شود.[۹] به‌طور کلی پذیرفته شده‌است که میزان مصرف سرترالین لازم برای درمان مؤثر OCD از دوز معمول برای افسردگی بیشتر است.[۱۰] شروع عمل نیز برای OCD نسبت به افسردگی کندتر است.[۱۱]

درمان رفتاری شناختی به تنهایی در بزرگسالان و کودکان نسبت به سرترالین برتر بود. با این حال، بهترین نتایج با استفاده از ترکیبی از این درمانها به دست آمد.[۱۲][۱۳]

درمان اختلال هراس با سرترالین منجر به کاهش تعداد حملات هراس و بهبود کیفیت زندگی می‌شود.[۱۴] در چهار مطالعه دو سو کور، نشان داده شد که سرترالین برای درمان اختلال هراس نسبت به دارونما برتر بوده‌است. میزان پاسخ مستقل از دوز بود. علاوه بر کاهش فراوانی حملات هراس در حدود ۸۰٪ (در مقابل ۴۵٪ از دارونما) و کاهش اضطراب عمومی، سرترالین منجر به بهبود کیفیت زندگی در اکثر پارامترها شد.[۱۴][۱۵] سرترالین برای مردان و زنان به یک اندازه مؤثر بود.[۱۵]

مقایسه نتایج آزمایشات سرترالین با آزمایش‌های جداگانه سایر داروهای ضد هراس (کلومیپرامین، ایمی پرامین، کلونازپام، آلپرازولام، فلووکسامین و پاروکستین) بیانگر اثری تقریباً برابر این داروها است.[۱۴]

سرترالین برای درمان بیماری هراس اجتماعی نتایج موفقیت‌آمیزی بدست آورده‌است. مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان دهنده این امر است که برای درمان این بیماری به میزان دوز بیشتری از مصرف نیاز است علاوه بر این بهبودی به کندی صورت می‌گیرد و معمولاً پاسخ به دارو از هفته ششم شروع شده و تا هفته دوازدهم افزایش می‌یابد. سرترالین علاوه بر اینکه مولفه‌های روانی هراس اجتماعی همچون ترس و اجتناب بهبود می‌بخشد بر مولفه‌های فیزیکی مانند سرخ شدن و تپش قلب نیز تأثیر مثبت می‌گذارد.

سرترالین برای درمان هراس اجتماعی مؤثر است.[۱۶] بهبود در نمرات در مقیاس اضطراب اجتماعی لیبیویتز با سرترالین یافت شد.[۱۷]

SSRIها، از جمله سرترالین، علائم سندرم قبل از قاعدگی را کاهش می‌دهد.[۱۸] بهبود قابل توجهی در ۵۰–۶۰ درصد موارد تحت درمان با سرترالین در مقایسه با بهبود ۳۰–۲۰ درصد موارد در دارونما مشاهده شد. بهبود در هفته اول درمان آغاز شد و علاوه بر خلق، تحریک پذیری، اضطراب و کیفیت عمومی زندگی مشاهده شد. علائم جسمی مانند تورم، نفخ و درد پستان نسبت پاسخ کمتری به سرترالین داد.[۱۹][۲۰]

سرترالین که روزانه مصرف می‌شود برای درمان برخی از جنبه‌های انزال زودرس مفید است.[۲۱] یک نقطه ضعف SSRI این است که آنها به درمان مداوم روزانه نیاز دارند تا انزال را به تأخیر بیندازند[۲۲]

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی است. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند (حدود ۱٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن) و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است (حدود ۱٪ تا ۱۰٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن).

فرمول شیمیایی سرترالین C۱۷H۱۷Cl۲N است. نیمه عمر آن بین ۱۳ تا ۴۵ ساعت و در زنان حدود ۱٫۵ برابر بیش از مردان است. غلظت آن در پلاسمای خون پس از ۴ تا ۶ ساعت به حداکثر می‌رسد و درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون حدود ۹۹٪ است.

قرار گرفتن در معرض داروهای ضد افسردگی (از جمله سرترالین) با افزایش خطر زایمان زودرس، کاهش وزن هنگام تولد (۷۵ میلی‌گرم)، و نمرات Apgar پایین‌تر همراه است[۲۳][۲۴] مشخص نیست که آیا در کودکانی که مادرانشان در اوایل بارداری SSRI تجویز شده، مشکلات قلبی افزایش یافته باشد.[۲۵][۲۶]

کاهش تمایلات جنسی، کاهش وزن، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال (اختلالات حرکات عضلانی)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست، اختلال در عملکرد.

داروهای گروه بازدارنده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) مانند سِرتِرالین هرگز نباید همزمان با داروهای از گروه بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز
(MAOI) مصرف شوند؛ چرا که این دو گروه دارو با هم تداخل دارویی دارند و مصرف همزمان آن‌ها منجر به مسمومیت دارویی و ابتلا به سندروم سروتونین می‌شود و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود.[۲۷]

در مقایسه با سایر SSRIها، سرترالین تمایل دارد با میزان بیشتری از عوارض روانی و اسهال همراه باشد.[۲۸][۲۹] به غیر از فلوکستین، نسبت به سایر SSRIها فعال کننده تر است (یعنی با میزان بالاتر اضطراب، آشفتگی، بی خوابی و غیره همراه است).[۳۰]

با گذشت بیش از شش ماه از درمان سرترالین برای افسردگی، افراد افزایش وزن غیرمعمول ۰٫۱٪ نشان دادند.[۳۱] به‌طور مشابه، یک درمان ۳۰ ماهه با سرترالین برای OCD منجر به افزایش متوسط وزنی۱٫۵ درصد (۱ کیلوگرم) شد.[۳۲] اگرچه تفاوت به اهمیت آماری نرسید، افزایش وزن برای فلوکستین (۱٪) کمتر بود اما برای سیتالوپرام، فلووکسامین و پاروکستین (۲٫۵٪) بیشتر بود.[۳۲] شیوع اسهال با سرترالین — به ویژه هنگامی که در دوزهای بالاتر تجویز می‌شود — از سایر SSRIها بیشتر است.[۳۳]

مانند سایر SSRIها، سرترالین با عوارض جانبی جنسی از جمله اختلال برانگیختگی جنسی و مشکل در رسیدن به ارگاسم همراه است. در حالی که نفازودون، بوپروپیون و ربوکستین تأثیر منفی بر عملکرد جنسی ندارند، ۶۷٪ از مردان با سرترالین در مقابل ۱۸٪ قبل از درمان دچار مشکلات انزال شده‌اند.[۳۴]بهبود خلق و خوی ناشی از درمان با سرترالین بعضی اوقات این عوارض جانبی را خنثی می‌کند، به طوری که میل جنسی و رضایت کلی از رابطه جنسی همانند قبل از درمان سرترالین باقی مانده‌است.[۳۵][۳۶]

FDA به همه داروهای ضد افسردگی، از جمله سرترالین، خواسته تا یک هشدار جعبه سیاه داشته باشد و بیان کنند که داروهای ضد افسردگی ممکن است خطر خودکشی را در افراد جوانتر از ۲۵ سال افزایش دهد.[۳۷][۳۸][۳۹][۴۰]

سندرم قطع داروی ضد افسردگی شرایطی است که می‌تواند به دنبال وقفه، کاهش دوز یا قطع داروهای ضد افسردگی از جمله سرترالین ایجاد شود. این علائم می‌تواند شامل علائم مانند آنفولانزا، اختلال در خواب، حواس، حرکت، خلق و خوی و تفکر باشد. در بیشتر موارد علائم خفیف و کوتاه مدت است و بدون درمان برطرف می‌شود. موارد شدیدتر اغلب با تجویز مجدد یا موقت دارو با کاهش کندتر بهبود می‌یابد.[۴۱]

مصرف بیش از حد حاد غالباً با تهوع، بی حالی، آتاکسی، تاکی کاردی و تشنج آشکار می‌شود.[۴۲] مانند اکثر SSRIهای دیگر، سمیت آن در مصرف بیش از حد مصرف نسبتاً کم در نظر گرفته شده‌است.[۴۳][۴۴]


“Pharmacotherapies in the management of obsessive-compulsive disorder”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Selective serotonin reuptake inhibitors for premenstrual syndrome”Downloads-icon


“Clinical review: relationship between antidepressant drugs and suicidality in adults”Downloads-icon


“Statistical Evaluation of Suicidality in Adults Treated with Antidepressants”Downloads-icon

InChI=1S/C17H17Cl2N/c1-20-17-9-7-12(13-4-2-3-5-14(13)17)11-6-8-15(18)16(19)10-11/h2-6,8,10,12,17,20H,7,9H2,1H3/t12-,17-/m0/s1 YKey:VGKDLMBJGBXTGI-SJCJKPOMSA-N Y

سِرترالین (به انگلیسی: Sertraline) (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان اختلالات افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است.[۲][۳]سرترالین از طریق خوراکی گرفته می‌شود.[۴]

سرترالین در سال ۲۰۱۳ با تجویز بیش از ۴۱ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده‌است.[۵]

سرترالین برای اختلالاتی از جمله اختلال افسردگی اساسی (MDD)، اختلال وسواسی-اجباری (OCD)، اختلال خودزشت پنداری (BDD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی (PMDD) و اختلال هراس و اختلال اضطراب اجتماعی (SAD).[۶]

هنوز مشخص نیست که اثر سرترالین با SSRIهای دیگر مثل پاروکستین متفاوت باشد. اگرچه اس سیتالوپرام ممکن است مزایایی نسبت به سرترالین داشته باشد.[۷]
اسنترا

اختلال وسواسی-جبری

سرترالین برای درمان OCD در بزرگسالان و کودکان مؤثر است.[۸] به نسبت کلومیپرامین بهتر تحمل می‌شود.[۹] به‌طور کلی پذیرفته شده‌است که میزان مصرف سرترالین لازم برای درمان مؤثر OCD از دوز معمول برای افسردگی بیشتر است.[۱۰] شروع عمل نیز برای OCD نسبت به افسردگی کندتر است.[۱۱]

درمان رفتاری شناختی به تنهایی در بزرگسالان و کودکان نسبت به سرترالین برتر بود. با این حال، بهترین نتایج با استفاده از ترکیبی از این درمانها به دست آمد.[۱۲][۱۳]

درمان اختلال هراس با سرترالین منجر به کاهش تعداد حملات هراس و بهبود کیفیت زندگی می‌شود.[۱۴] در چهار مطالعه دو سو کور، نشان داده شد که سرترالین برای درمان اختلال هراس نسبت به دارونما برتر بوده‌است. میزان پاسخ مستقل از دوز بود. علاوه بر کاهش فراوانی حملات هراس در حدود ۸۰٪ (در مقابل ۴۵٪ از دارونما) و کاهش اضطراب عمومی، سرترالین منجر به بهبود کیفیت زندگی در اکثر پارامترها شد.[۱۴][۱۵] سرترالین برای مردان و زنان به یک اندازه مؤثر بود.[۱۵]

مقایسه نتایج آزمایشات سرترالین با آزمایش‌های جداگانه سایر داروهای ضد هراس (کلومیپرامین، ایمی پرامین، کلونازپام، آلپرازولام، فلووکسامین و پاروکستین) بیانگر اثری تقریباً برابر این داروها است.[۱۴]

سرترالین برای درمان بیماری هراس اجتماعی نتایج موفقیت‌آمیزی بدست آورده‌است. مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان دهنده این امر است که برای درمان این بیماری به میزان دوز بیشتری از مصرف نیاز است علاوه بر این بهبودی به کندی صورت می‌گیرد و معمولاً پاسخ به دارو از هفته ششم شروع شده و تا هفته دوازدهم افزایش می‌یابد. سرترالین علاوه بر اینکه مولفه‌های روانی هراس اجتماعی همچون ترس و اجتناب بهبود می‌بخشد بر مولفه‌های فیزیکی مانند سرخ شدن و تپش قلب نیز تأثیر مثبت می‌گذارد.

سرترالین برای درمان هراس اجتماعی مؤثر است.[۱۶] بهبود در نمرات در مقیاس اضطراب اجتماعی لیبیویتز با سرترالین یافت شد.[۱۷]

SSRIها، از جمله سرترالین، علائم سندرم قبل از قاعدگی را کاهش می‌دهد.[۱۸] بهبود قابل توجهی در ۵۰–۶۰ درصد موارد تحت درمان با سرترالین در مقایسه با بهبود ۳۰–۲۰ درصد موارد در دارونما مشاهده شد. بهبود در هفته اول درمان آغاز شد و علاوه بر خلق، تحریک پذیری، اضطراب و کیفیت عمومی زندگی مشاهده شد. علائم جسمی مانند تورم، نفخ و درد پستان نسبت پاسخ کمتری به سرترالین داد.[۱۹][۲۰]

سرترالین که روزانه مصرف می‌شود برای درمان برخی از جنبه‌های انزال زودرس مفید است.[۲۱] یک نقطه ضعف SSRI این است که آنها به درمان مداوم روزانه نیاز دارند تا انزال را به تأخیر بیندازند[۲۲]

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی است. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند (حدود ۱٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن) و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است (حدود ۱٪ تا ۱۰٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن).

فرمول شیمیایی سرترالین C۱۷H۱۷Cl۲N است. نیمه عمر آن بین ۱۳ تا ۴۵ ساعت و در زنان حدود ۱٫۵ برابر بیش از مردان است. غلظت آن در پلاسمای خون پس از ۴ تا ۶ ساعت به حداکثر می‌رسد و درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون حدود ۹۹٪ است.

قرار گرفتن در معرض داروهای ضد افسردگی (از جمله سرترالین) با افزایش خطر زایمان زودرس، کاهش وزن هنگام تولد (۷۵ میلی‌گرم)، و نمرات Apgar پایین‌تر همراه است[۲۳][۲۴] مشخص نیست که آیا در کودکانی که مادرانشان در اوایل بارداری SSRI تجویز شده، مشکلات قلبی افزایش یافته باشد.[۲۵][۲۶]

کاهش تمایلات جنسی، کاهش وزن، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال (اختلالات حرکات عضلانی)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست، اختلال در عملکرد.

داروهای گروه بازدارنده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) مانند سِرتِرالین هرگز نباید همزمان با داروهای از گروه بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز
(MAOI) مصرف شوند؛ چرا که این دو گروه دارو با هم تداخل دارویی دارند و مصرف همزمان آن‌ها منجر به مسمومیت دارویی و ابتلا به سندروم سروتونین می‌شود و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود.[۲۷]

در مقایسه با سایر SSRIها، سرترالین تمایل دارد با میزان بیشتری از عوارض روانی و اسهال همراه باشد.[۲۸][۲۹] به غیر از فلوکستین، نسبت به سایر SSRIها فعال کننده تر است (یعنی با میزان بالاتر اضطراب، آشفتگی، بی خوابی و غیره همراه است).[۳۰]

با گذشت بیش از شش ماه از درمان سرترالین برای افسردگی، افراد افزایش وزن غیرمعمول ۰٫۱٪ نشان دادند.[۳۱] به‌طور مشابه، یک درمان ۳۰ ماهه با سرترالین برای OCD منجر به افزایش متوسط وزنی۱٫۵ درصد (۱ کیلوگرم) شد.[۳۲] اگرچه تفاوت به اهمیت آماری نرسید، افزایش وزن برای فلوکستین (۱٪) کمتر بود اما برای سیتالوپرام، فلووکسامین و پاروکستین (۲٫۵٪) بیشتر بود.[۳۲] شیوع اسهال با سرترالین — به ویژه هنگامی که در دوزهای بالاتر تجویز می‌شود — از سایر SSRIها بیشتر است.[۳۳]

مانند سایر SSRIها، سرترالین با عوارض جانبی جنسی از جمله اختلال برانگیختگی جنسی و مشکل در رسیدن به ارگاسم همراه است. در حالی که نفازودون، بوپروپیون و ربوکستین تأثیر منفی بر عملکرد جنسی ندارند، ۶۷٪ از مردان با سرترالین در مقابل ۱۸٪ قبل از درمان دچار مشکلات انزال شده‌اند.[۳۴]بهبود خلق و خوی ناشی از درمان با سرترالین بعضی اوقات این عوارض جانبی را خنثی می‌کند، به طوری که میل جنسی و رضایت کلی از رابطه جنسی همانند قبل از درمان سرترالین باقی مانده‌است.[۳۵][۳۶]

FDA به همه داروهای ضد افسردگی، از جمله سرترالین، خواسته تا یک هشدار جعبه سیاه داشته باشد و بیان کنند که داروهای ضد افسردگی ممکن است خطر خودکشی را در افراد جوانتر از ۲۵ سال افزایش دهد.[۳۷][۳۸][۳۹][۴۰]

سندرم قطع داروی ضد افسردگی شرایطی است که می‌تواند به دنبال وقفه، کاهش دوز یا قطع داروهای ضد افسردگی از جمله سرترالین ایجاد شود. این علائم می‌تواند شامل علائم مانند آنفولانزا، اختلال در خواب، حواس، حرکت، خلق و خوی و تفکر باشد. در بیشتر موارد علائم خفیف و کوتاه مدت است و بدون درمان برطرف می‌شود. موارد شدیدتر اغلب با تجویز مجدد یا موقت دارو با کاهش کندتر بهبود می‌یابد.[۴۱]

مصرف بیش از حد حاد غالباً با تهوع، بی حالی، آتاکسی، تاکی کاردی و تشنج آشکار می‌شود.[۴۲] مانند اکثر SSRIهای دیگر، سمیت آن در مصرف بیش از حد مصرف نسبتاً کم در نظر گرفته شده‌است.[۴۳][۴۴]


“Pharmacotherapies in the management of obsessive-compulsive disorder”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Selective serotonin reuptake inhibitors for premenstrual syndrome”Downloads-icon


“Clinical review: relationship between antidepressant drugs and suicidality in adults”Downloads-icon


“Statistical Evaluation of Suicidality in Adults Treated with Antidepressants”Downloads-icon

InChI=1S/C17H17Cl2N/c1-20-17-9-7-12(13-4-2-3-5-14(13)17)11-6-8-15(18)16(19)10-11/h2-6,8,10,12,17,20H,7,9H2,1H3/t12-,17-/m0/s1 YKey:VGKDLMBJGBXTGI-SJCJKPOMSA-N Y

سِرترالین (به انگلیسی: Sertraline) (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان اختلالات افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است.[۲][۳]سرترالین از طریق خوراکی گرفته می‌شود.[۴]

سرترالین در سال ۲۰۱۳ با تجویز بیش از ۴۱ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده‌است.[۵]

سرترالین برای اختلالاتی از جمله اختلال افسردگی اساسی (MDD)، اختلال وسواسی-اجباری (OCD)، اختلال خودزشت پنداری (BDD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی (PMDD) و اختلال هراس و اختلال اضطراب اجتماعی (SAD).[۶]

هنوز مشخص نیست که اثر سرترالین با SSRIهای دیگر مثل پاروکستین متفاوت باشد. اگرچه اس سیتالوپرام ممکن است مزایایی نسبت به سرترالین داشته باشد.[۷]
اسنترا

اختلال وسواسی-جبری

سرترالین برای درمان OCD در بزرگسالان و کودکان مؤثر است.[۸] به نسبت کلومیپرامین بهتر تحمل می‌شود.[۹] به‌طور کلی پذیرفته شده‌است که میزان مصرف سرترالین لازم برای درمان مؤثر OCD از دوز معمول برای افسردگی بیشتر است.[۱۰] شروع عمل نیز برای OCD نسبت به افسردگی کندتر است.[۱۱]

درمان رفتاری شناختی به تنهایی در بزرگسالان و کودکان نسبت به سرترالین برتر بود. با این حال، بهترین نتایج با استفاده از ترکیبی از این درمانها به دست آمد.[۱۲][۱۳]

درمان اختلال هراس با سرترالین منجر به کاهش تعداد حملات هراس و بهبود کیفیت زندگی می‌شود.[۱۴] در چهار مطالعه دو سو کور، نشان داده شد که سرترالین برای درمان اختلال هراس نسبت به دارونما برتر بوده‌است. میزان پاسخ مستقل از دوز بود. علاوه بر کاهش فراوانی حملات هراس در حدود ۸۰٪ (در مقابل ۴۵٪ از دارونما) و کاهش اضطراب عمومی، سرترالین منجر به بهبود کیفیت زندگی در اکثر پارامترها شد.[۱۴][۱۵] سرترالین برای مردان و زنان به یک اندازه مؤثر بود.[۱۵]

مقایسه نتایج آزمایشات سرترالین با آزمایش‌های جداگانه سایر داروهای ضد هراس (کلومیپرامین، ایمی پرامین، کلونازپام، آلپرازولام، فلووکسامین و پاروکستین) بیانگر اثری تقریباً برابر این داروها است.[۱۴]

سرترالین برای درمان بیماری هراس اجتماعی نتایج موفقیت‌آمیزی بدست آورده‌است. مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان دهنده این امر است که برای درمان این بیماری به میزان دوز بیشتری از مصرف نیاز است علاوه بر این بهبودی به کندی صورت می‌گیرد و معمولاً پاسخ به دارو از هفته ششم شروع شده و تا هفته دوازدهم افزایش می‌یابد. سرترالین علاوه بر اینکه مولفه‌های روانی هراس اجتماعی همچون ترس و اجتناب بهبود می‌بخشد بر مولفه‌های فیزیکی مانند سرخ شدن و تپش قلب نیز تأثیر مثبت می‌گذارد.

سرترالین برای درمان هراس اجتماعی مؤثر است.[۱۶] بهبود در نمرات در مقیاس اضطراب اجتماعی لیبیویتز با سرترالین یافت شد.[۱۷]

SSRIها، از جمله سرترالین، علائم سندرم قبل از قاعدگی را کاهش می‌دهد.[۱۸] بهبود قابل توجهی در ۵۰–۶۰ درصد موارد تحت درمان با سرترالین در مقایسه با بهبود ۳۰–۲۰ درصد موارد در دارونما مشاهده شد. بهبود در هفته اول درمان آغاز شد و علاوه بر خلق، تحریک پذیری، اضطراب و کیفیت عمومی زندگی مشاهده شد. علائم جسمی مانند تورم، نفخ و درد پستان نسبت پاسخ کمتری به سرترالین داد.[۱۹][۲۰]

سرترالین که روزانه مصرف می‌شود برای درمان برخی از جنبه‌های انزال زودرس مفید است.[۲۱] یک نقطه ضعف SSRI این است که آنها به درمان مداوم روزانه نیاز دارند تا انزال را به تأخیر بیندازند[۲۲]

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی است. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند (حدود ۱٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن) و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است (حدود ۱٪ تا ۱۰٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن).

فرمول شیمیایی سرترالین C۱۷H۱۷Cl۲N است. نیمه عمر آن بین ۱۳ تا ۴۵ ساعت و در زنان حدود ۱٫۵ برابر بیش از مردان است. غلظت آن در پلاسمای خون پس از ۴ تا ۶ ساعت به حداکثر می‌رسد و درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون حدود ۹۹٪ است.

قرار گرفتن در معرض داروهای ضد افسردگی (از جمله سرترالین) با افزایش خطر زایمان زودرس، کاهش وزن هنگام تولد (۷۵ میلی‌گرم)، و نمرات Apgar پایین‌تر همراه است[۲۳][۲۴] مشخص نیست که آیا در کودکانی که مادرانشان در اوایل بارداری SSRI تجویز شده، مشکلات قلبی افزایش یافته باشد.[۲۵][۲۶]

کاهش تمایلات جنسی، کاهش وزن، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال (اختلالات حرکات عضلانی)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست، اختلال در عملکرد.

داروهای گروه بازدارنده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) مانند سِرتِرالین هرگز نباید همزمان با داروهای از گروه بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز
(MAOI) مصرف شوند؛ چرا که این دو گروه دارو با هم تداخل دارویی دارند و مصرف همزمان آن‌ها منجر به مسمومیت دارویی و ابتلا به سندروم سروتونین می‌شود و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود.[۲۷]

در مقایسه با سایر SSRIها، سرترالین تمایل دارد با میزان بیشتری از عوارض روانی و اسهال همراه باشد.[۲۸][۲۹] به غیر از فلوکستین، نسبت به سایر SSRIها فعال کننده تر است (یعنی با میزان بالاتر اضطراب، آشفتگی، بی خوابی و غیره همراه است).[۳۰]

با گذشت بیش از شش ماه از درمان سرترالین برای افسردگی، افراد افزایش وزن غیرمعمول ۰٫۱٪ نشان دادند.[۳۱] به‌طور مشابه، یک درمان ۳۰ ماهه با سرترالین برای OCD منجر به افزایش متوسط وزنی۱٫۵ درصد (۱ کیلوگرم) شد.[۳۲] اگرچه تفاوت به اهمیت آماری نرسید، افزایش وزن برای فلوکستین (۱٪) کمتر بود اما برای سیتالوپرام، فلووکسامین و پاروکستین (۲٫۵٪) بیشتر بود.[۳۲] شیوع اسهال با سرترالین — به ویژه هنگامی که در دوزهای بالاتر تجویز می‌شود — از سایر SSRIها بیشتر است.[۳۳]

مانند سایر SSRIها، سرترالین با عوارض جانبی جنسی از جمله اختلال برانگیختگی جنسی و مشکل در رسیدن به ارگاسم همراه است. در حالی که نفازودون، بوپروپیون و ربوکستین تأثیر منفی بر عملکرد جنسی ندارند، ۶۷٪ از مردان با سرترالین در مقابل ۱۸٪ قبل از درمان دچار مشکلات انزال شده‌اند.[۳۴]بهبود خلق و خوی ناشی از درمان با سرترالین بعضی اوقات این عوارض جانبی را خنثی می‌کند، به طوری که میل جنسی و رضایت کلی از رابطه جنسی همانند قبل از درمان سرترالین باقی مانده‌است.[۳۵][۳۶]

FDA به همه داروهای ضد افسردگی، از جمله سرترالین، خواسته تا یک هشدار جعبه سیاه داشته باشد و بیان کنند که داروهای ضد افسردگی ممکن است خطر خودکشی را در افراد جوانتر از ۲۵ سال افزایش دهد.[۳۷][۳۸][۳۹][۴۰]

سندرم قطع داروی ضد افسردگی شرایطی است که می‌تواند به دنبال وقفه، کاهش دوز یا قطع داروهای ضد افسردگی از جمله سرترالین ایجاد شود. این علائم می‌تواند شامل علائم مانند آنفولانزا، اختلال در خواب، حواس، حرکت، خلق و خوی و تفکر باشد. در بیشتر موارد علائم خفیف و کوتاه مدت است و بدون درمان برطرف می‌شود. موارد شدیدتر اغلب با تجویز مجدد یا موقت دارو با کاهش کندتر بهبود می‌یابد.[۴۱]

مصرف بیش از حد حاد غالباً با تهوع، بی حالی، آتاکسی، تاکی کاردی و تشنج آشکار می‌شود.[۴۲] مانند اکثر SSRIهای دیگر، سمیت آن در مصرف بیش از حد مصرف نسبتاً کم در نظر گرفته شده‌است.[۴۳][۴۴]


“Pharmacotherapies in the management of obsessive-compulsive disorder”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Selective serotonin reuptake inhibitors for premenstrual syndrome”Downloads-icon


“Clinical review: relationship between antidepressant drugs and suicidality in adults”Downloads-icon


“Statistical Evaluation of Suicidality in Adults Treated with Antidepressants”Downloads-icon

InChI=1S/C17H17Cl2N/c1-20-17-9-7-12(13-4-2-3-5-14(13)17)11-6-8-15(18)16(19)10-11/h2-6,8,10,12,17,20H,7,9H2,1H3/t12-,17-/m0/s1 YKey:VGKDLMBJGBXTGI-SJCJKPOMSA-N Y

سِرترالین (به انگلیسی: Sertraline) (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان اختلالات افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است.[۲][۳]سرترالین از طریق خوراکی گرفته می‌شود.[۴]

سرترالین در سال ۲۰۱۳ با تجویز بیش از ۴۱ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده‌است.[۵]

سرترالین برای اختلالاتی از جمله اختلال افسردگی اساسی (MDD)، اختلال وسواسی-اجباری (OCD)، اختلال خودزشت پنداری (BDD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی (PMDD) و اختلال هراس و اختلال اضطراب اجتماعی (SAD).[۶]

هنوز مشخص نیست که اثر سرترالین با SSRIهای دیگر مثل پاروکستین متفاوت باشد. اگرچه اس سیتالوپرام ممکن است مزایایی نسبت به سرترالین داشته باشد.[۷]
اسنترا

اختلال وسواسی-جبری

سرترالین برای درمان OCD در بزرگسالان و کودکان مؤثر است.[۸] به نسبت کلومیپرامین بهتر تحمل می‌شود.[۹] به‌طور کلی پذیرفته شده‌است که میزان مصرف سرترالین لازم برای درمان مؤثر OCD از دوز معمول برای افسردگی بیشتر است.[۱۰] شروع عمل نیز برای OCD نسبت به افسردگی کندتر است.[۱۱]

درمان رفتاری شناختی به تنهایی در بزرگسالان و کودکان نسبت به سرترالین برتر بود. با این حال، بهترین نتایج با استفاده از ترکیبی از این درمانها به دست آمد.[۱۲][۱۳]

درمان اختلال هراس با سرترالین منجر به کاهش تعداد حملات هراس و بهبود کیفیت زندگی می‌شود.[۱۴] در چهار مطالعه دو سو کور، نشان داده شد که سرترالین برای درمان اختلال هراس نسبت به دارونما برتر بوده‌است. میزان پاسخ مستقل از دوز بود. علاوه بر کاهش فراوانی حملات هراس در حدود ۸۰٪ (در مقابل ۴۵٪ از دارونما) و کاهش اضطراب عمومی، سرترالین منجر به بهبود کیفیت زندگی در اکثر پارامترها شد.[۱۴][۱۵] سرترالین برای مردان و زنان به یک اندازه مؤثر بود.[۱۵]

مقایسه نتایج آزمایشات سرترالین با آزمایش‌های جداگانه سایر داروهای ضد هراس (کلومیپرامین، ایمی پرامین، کلونازپام، آلپرازولام، فلووکسامین و پاروکستین) بیانگر اثری تقریباً برابر این داروها است.[۱۴]

سرترالین برای درمان بیماری هراس اجتماعی نتایج موفقیت‌آمیزی بدست آورده‌است. مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان دهنده این امر است که برای درمان این بیماری به میزان دوز بیشتری از مصرف نیاز است علاوه بر این بهبودی به کندی صورت می‌گیرد و معمولاً پاسخ به دارو از هفته ششم شروع شده و تا هفته دوازدهم افزایش می‌یابد. سرترالین علاوه بر اینکه مولفه‌های روانی هراس اجتماعی همچون ترس و اجتناب بهبود می‌بخشد بر مولفه‌های فیزیکی مانند سرخ شدن و تپش قلب نیز تأثیر مثبت می‌گذارد.

سرترالین برای درمان هراس اجتماعی مؤثر است.[۱۶] بهبود در نمرات در مقیاس اضطراب اجتماعی لیبیویتز با سرترالین یافت شد.[۱۷]

SSRIها، از جمله سرترالین، علائم سندرم قبل از قاعدگی را کاهش می‌دهد.[۱۸] بهبود قابل توجهی در ۵۰–۶۰ درصد موارد تحت درمان با سرترالین در مقایسه با بهبود ۳۰–۲۰ درصد موارد در دارونما مشاهده شد. بهبود در هفته اول درمان آغاز شد و علاوه بر خلق، تحریک پذیری، اضطراب و کیفیت عمومی زندگی مشاهده شد. علائم جسمی مانند تورم، نفخ و درد پستان نسبت پاسخ کمتری به سرترالین داد.[۱۹][۲۰]

سرترالین که روزانه مصرف می‌شود برای درمان برخی از جنبه‌های انزال زودرس مفید است.[۲۱] یک نقطه ضعف SSRI این است که آنها به درمان مداوم روزانه نیاز دارند تا انزال را به تأخیر بیندازند[۲۲]

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی است. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند (حدود ۱٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن) و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است (حدود ۱٪ تا ۱۰٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن).

فرمول شیمیایی سرترالین C۱۷H۱۷Cl۲N است. نیمه عمر آن بین ۱۳ تا ۴۵ ساعت و در زنان حدود ۱٫۵ برابر بیش از مردان است. غلظت آن در پلاسمای خون پس از ۴ تا ۶ ساعت به حداکثر می‌رسد و درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون حدود ۹۹٪ است.

قرار گرفتن در معرض داروهای ضد افسردگی (از جمله سرترالین) با افزایش خطر زایمان زودرس، کاهش وزن هنگام تولد (۷۵ میلی‌گرم)، و نمرات Apgar پایین‌تر همراه است[۲۳][۲۴] مشخص نیست که آیا در کودکانی که مادرانشان در اوایل بارداری SSRI تجویز شده، مشکلات قلبی افزایش یافته باشد.[۲۵][۲۶]

کاهش تمایلات جنسی، کاهش وزن، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال (اختلالات حرکات عضلانی)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست، اختلال در عملکرد.

داروهای گروه بازدارنده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) مانند سِرتِرالین هرگز نباید همزمان با داروهای از گروه بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز
(MAOI) مصرف شوند؛ چرا که این دو گروه دارو با هم تداخل دارویی دارند و مصرف همزمان آن‌ها منجر به مسمومیت دارویی و ابتلا به سندروم سروتونین می‌شود و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود.[۲۷]

در مقایسه با سایر SSRIها، سرترالین تمایل دارد با میزان بیشتری از عوارض روانی و اسهال همراه باشد.[۲۸][۲۹] به غیر از فلوکستین، نسبت به سایر SSRIها فعال کننده تر است (یعنی با میزان بالاتر اضطراب، آشفتگی، بی خوابی و غیره همراه است).[۳۰]

با گذشت بیش از شش ماه از درمان سرترالین برای افسردگی، افراد افزایش وزن غیرمعمول ۰٫۱٪ نشان دادند.[۳۱] به‌طور مشابه، یک درمان ۳۰ ماهه با سرترالین برای OCD منجر به افزایش متوسط وزنی۱٫۵ درصد (۱ کیلوگرم) شد.[۳۲] اگرچه تفاوت به اهمیت آماری نرسید، افزایش وزن برای فلوکستین (۱٪) کمتر بود اما برای سیتالوپرام، فلووکسامین و پاروکستین (۲٫۵٪) بیشتر بود.[۳۲] شیوع اسهال با سرترالین — به ویژه هنگامی که در دوزهای بالاتر تجویز می‌شود — از سایر SSRIها بیشتر است.[۳۳]

مانند سایر SSRIها، سرترالین با عوارض جانبی جنسی از جمله اختلال برانگیختگی جنسی و مشکل در رسیدن به ارگاسم همراه است. در حالی که نفازودون، بوپروپیون و ربوکستین تأثیر منفی بر عملکرد جنسی ندارند، ۶۷٪ از مردان با سرترالین در مقابل ۱۸٪ قبل از درمان دچار مشکلات انزال شده‌اند.[۳۴]بهبود خلق و خوی ناشی از درمان با سرترالین بعضی اوقات این عوارض جانبی را خنثی می‌کند، به طوری که میل جنسی و رضایت کلی از رابطه جنسی همانند قبل از درمان سرترالین باقی مانده‌است.[۳۵][۳۶]

FDA به همه داروهای ضد افسردگی، از جمله سرترالین، خواسته تا یک هشدار جعبه سیاه داشته باشد و بیان کنند که داروهای ضد افسردگی ممکن است خطر خودکشی را در افراد جوانتر از ۲۵ سال افزایش دهد.[۳۷][۳۸][۳۹][۴۰]

سندرم قطع داروی ضد افسردگی شرایطی است که می‌تواند به دنبال وقفه، کاهش دوز یا قطع داروهای ضد افسردگی از جمله سرترالین ایجاد شود. این علائم می‌تواند شامل علائم مانند آنفولانزا، اختلال در خواب، حواس، حرکت، خلق و خوی و تفکر باشد. در بیشتر موارد علائم خفیف و کوتاه مدت است و بدون درمان برطرف می‌شود. موارد شدیدتر اغلب با تجویز مجدد یا موقت دارو با کاهش کندتر بهبود می‌یابد.[۴۱]

مصرف بیش از حد حاد غالباً با تهوع، بی حالی، آتاکسی، تاکی کاردی و تشنج آشکار می‌شود.[۴۲] مانند اکثر SSRIهای دیگر، سمیت آن در مصرف بیش از حد مصرف نسبتاً کم در نظر گرفته شده‌است.[۴۳][۴۴]


“Pharmacotherapies in the management of obsessive-compulsive disorder”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Selective serotonin reuptake inhibitors for premenstrual syndrome”Downloads-icon


“Clinical review: relationship between antidepressant drugs and suicidality in adults”Downloads-icon


“Statistical Evaluation of Suicidality in Adults Treated with Antidepressants”Downloads-icon

InChI=1S/C17H17Cl2N/c1-20-17-9-7-12(13-4-2-3-5-14(13)17)11-6-8-15(18)16(19)10-11/h2-6,8,10,12,17,20H,7,9H2,1H3/t12-,17-/m0/s1 YKey:VGKDLMBJGBXTGI-SJCJKPOMSA-N Y

سِرترالین (به انگلیسی: Sertraline) (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان اختلالات افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است.[۲][۳]سرترالین از طریق خوراکی گرفته می‌شود.[۴]

سرترالین در سال ۲۰۱۳ با تجویز بیش از ۴۱ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و دومین داروی پرمصرف روانپزشکی پس از آلپرازولام در ایالات متحده بوده‌است.[۵]

سرترالین برای اختلالاتی از جمله اختلال افسردگی اساسی (MDD)، اختلال وسواسی-اجباری (OCD)، اختلال خودزشت پنداری (BDD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی (PMDD) و اختلال هراس و اختلال اضطراب اجتماعی (SAD).[۶]

هنوز مشخص نیست که اثر سرترالین با SSRIهای دیگر مثل پاروکستین متفاوت باشد. اگرچه اس سیتالوپرام ممکن است مزایایی نسبت به سرترالین داشته باشد.[۷]
اسنترا

اختلال وسواسی-جبری

سرترالین برای درمان OCD در بزرگسالان و کودکان مؤثر است.[۸] به نسبت کلومیپرامین بهتر تحمل می‌شود.[۹] به‌طور کلی پذیرفته شده‌است که میزان مصرف سرترالین لازم برای درمان مؤثر OCD از دوز معمول برای افسردگی بیشتر است.[۱۰] شروع عمل نیز برای OCD نسبت به افسردگی کندتر است.[۱۱]

درمان رفتاری شناختی به تنهایی در بزرگسالان و کودکان نسبت به سرترالین برتر بود. با این حال، بهترین نتایج با استفاده از ترکیبی از این درمانها به دست آمد.[۱۲][۱۳]

درمان اختلال هراس با سرترالین منجر به کاهش تعداد حملات هراس و بهبود کیفیت زندگی می‌شود.[۱۴] در چهار مطالعه دو سو کور، نشان داده شد که سرترالین برای درمان اختلال هراس نسبت به دارونما برتر بوده‌است. میزان پاسخ مستقل از دوز بود. علاوه بر کاهش فراوانی حملات هراس در حدود ۸۰٪ (در مقابل ۴۵٪ از دارونما) و کاهش اضطراب عمومی، سرترالین منجر به بهبود کیفیت زندگی در اکثر پارامترها شد.[۱۴][۱۵] سرترالین برای مردان و زنان به یک اندازه مؤثر بود.[۱۵]

مقایسه نتایج آزمایشات سرترالین با آزمایش‌های جداگانه سایر داروهای ضد هراس (کلومیپرامین، ایمی پرامین، کلونازپام، آلپرازولام، فلووکسامین و پاروکستین) بیانگر اثری تقریباً برابر این داروها است.[۱۴]

سرترالین برای درمان بیماری هراس اجتماعی نتایج موفقیت‌آمیزی بدست آورده‌است. مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان دهنده این امر است که برای درمان این بیماری به میزان دوز بیشتری از مصرف نیاز است علاوه بر این بهبودی به کندی صورت می‌گیرد و معمولاً پاسخ به دارو از هفته ششم شروع شده و تا هفته دوازدهم افزایش می‌یابد. سرترالین علاوه بر اینکه مولفه‌های روانی هراس اجتماعی همچون ترس و اجتناب بهبود می‌بخشد بر مولفه‌های فیزیکی مانند سرخ شدن و تپش قلب نیز تأثیر مثبت می‌گذارد.

سرترالین برای درمان هراس اجتماعی مؤثر است.[۱۶] بهبود در نمرات در مقیاس اضطراب اجتماعی لیبیویتز با سرترالین یافت شد.[۱۷]

SSRIها، از جمله سرترالین، علائم سندرم قبل از قاعدگی را کاهش می‌دهد.[۱۸] بهبود قابل توجهی در ۵۰–۶۰ درصد موارد تحت درمان با سرترالین در مقایسه با بهبود ۳۰–۲۰ درصد موارد در دارونما مشاهده شد. بهبود در هفته اول درمان آغاز شد و علاوه بر خلق، تحریک پذیری، اضطراب و کیفیت عمومی زندگی مشاهده شد. علائم جسمی مانند تورم، نفخ و درد پستان نسبت پاسخ کمتری به سرترالین داد.[۱۹][۲۰]

سرترالین که روزانه مصرف می‌شود برای درمان برخی از جنبه‌های انزال زودرس مفید است.[۲۱] یک نقطه ضعف SSRI این است که آنها به درمان مداوم روزانه نیاز دارند تا انزال را به تأخیر بیندازند[۲۲]

سرترالین از طریق جلوگیری از جذب مجدد سروتونین توسط گیرنده‌های عصبی پس سیناپسی و بالابردن غلظت سروتونین در دستگاه عصبی مرکزی است. سرترالین هم‌چنین به میزان کمی از جذب مجدد دوپامین جلوگیری می‌کند (حدود ۱٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن) و تا حدی نیز وقفه‌دهنده گیرنده‌های آلفای آدرنالین است (حدود ۱٪ تا ۱۰٪ قدرت جلوگیری از جذب سروتونین آن).

فرمول شیمیایی سرترالین C۱۷H۱۷Cl۲N است. نیمه عمر آن بین ۱۳ تا ۴۵ ساعت و در زنان حدود ۱٫۵ برابر بیش از مردان است. غلظت آن در پلاسمای خون پس از ۴ تا ۶ ساعت به حداکثر می‌رسد و درصد وابستگی آن به پروتئین پلاسمای خون حدود ۹۹٪ است.

قرار گرفتن در معرض داروهای ضد افسردگی (از جمله سرترالین) با افزایش خطر زایمان زودرس، کاهش وزن هنگام تولد (۷۵ میلی‌گرم)، و نمرات Apgar پایین‌تر همراه است[۲۳][۲۴] مشخص نیست که آیا در کودکانی که مادرانشان در اوایل بارداری SSRI تجویز شده، مشکلات قلبی افزایش یافته باشد.[۲۵][۲۶]

کاهش تمایلات جنسی، کاهش وزن، تأخیر در انزال، خونریزیهای غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، آکاتزیا (عدم تحمل وضعیت نشسته)، بزرگی و احساس کشیدگی پستان یا ترشح شیر در خانمها، عوارض اکستراپیرامیدال (اختلالات حرکات عضلانی)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست، اختلال در عملکرد.

داروهای گروه بازدارنده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) مانند سِرتِرالین هرگز نباید همزمان با داروهای از گروه بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز
(MAOI) مصرف شوند؛ چرا که این دو گروه دارو با هم تداخل دارویی دارند و مصرف همزمان آن‌ها منجر به مسمومیت دارویی و ابتلا به سندروم سروتونین می‌شود و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود.[۲۷]

در مقایسه با سایر SSRIها، سرترالین تمایل دارد با میزان بیشتری از عوارض روانی و اسهال همراه باشد.[۲۸][۲۹] به غیر از فلوکستین، نسبت به سایر SSRIها فعال کننده تر است (یعنی با میزان بالاتر اضطراب، آشفتگی، بی خوابی و غیره همراه است).[۳۰]

با گذشت بیش از شش ماه از درمان سرترالین برای افسردگی، افراد افزایش وزن غیرمعمول ۰٫۱٪ نشان دادند.[۳۱] به‌طور مشابه، یک درمان ۳۰ ماهه با سرترالین برای OCD منجر به افزایش متوسط وزنی۱٫۵ درصد (۱ کیلوگرم) شد.[۳۲] اگرچه تفاوت به اهمیت آماری نرسید، افزایش وزن برای فلوکستین (۱٪) کمتر بود اما برای سیتالوپرام، فلووکسامین و پاروکستین (۲٫۵٪) بیشتر بود.[۳۲] شیوع اسهال با سرترالین — به ویژه هنگامی که در دوزهای بالاتر تجویز می‌شود — از سایر SSRIها بیشتر است.[۳۳]

مانند سایر SSRIها، سرترالین با عوارض جانبی جنسی از جمله اختلال برانگیختگی جنسی و مشکل در رسیدن به ارگاسم همراه است. در حالی که نفازودون، بوپروپیون و ربوکستین تأثیر منفی بر عملکرد جنسی ندارند، ۶۷٪ از مردان با سرترالین در مقابل ۱۸٪ قبل از درمان دچار مشکلات انزال شده‌اند.[۳۴]بهبود خلق و خوی ناشی از درمان با سرترالین بعضی اوقات این عوارض جانبی را خنثی می‌کند، به طوری که میل جنسی و رضایت کلی از رابطه جنسی همانند قبل از درمان سرترالین باقی مانده‌است.[۳۵][۳۶]

FDA به همه داروهای ضد افسردگی، از جمله سرترالین، خواسته تا یک هشدار جعبه سیاه داشته باشد و بیان کنند که داروهای ضد افسردگی ممکن است خطر خودکشی را در افراد جوانتر از ۲۵ سال افزایش دهد.[۳۷][۳۸][۳۹][۴۰]

سندرم قطع داروی ضد افسردگی شرایطی است که می‌تواند به دنبال وقفه، کاهش دوز یا قطع داروهای ضد افسردگی از جمله سرترالین ایجاد شود. این علائم می‌تواند شامل علائم مانند آنفولانزا، اختلال در خواب، حواس، حرکت، خلق و خوی و تفکر باشد. در بیشتر موارد علائم خفیف و کوتاه مدت است و بدون درمان برطرف می‌شود. موارد شدیدتر اغلب با تجویز مجدد یا موقت دارو با کاهش کندتر بهبود می‌یابد.[۴۱]

مصرف بیش از حد حاد غالباً با تهوع، بی حالی، آتاکسی، تاکی کاردی و تشنج آشکار می‌شود.[۴۲] مانند اکثر SSRIهای دیگر، سمیت آن در مصرف بیش از حد مصرف نسبتاً کم در نظر گرفته شده‌است.[۴۳][۴۴]


“Pharmacotherapies in the management of obsessive-compulsive disorder”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Selective serotonin reuptake inhibitors for premenstrual syndrome”Downloads-icon


“Clinical review: relationship between antidepressant drugs and suicidality in adults”Downloads-icon


“Statistical Evaluation of Suicidality in Adults Treated with Antidepressants”Downloads-icon

سرترالين

قرص روکشدار 50  و  100ميلي گرم

 

ترکیبات:

هر قرص  روكشدار حاوی 50 میلی گرم و یا 100 میلی گرم سرترالین هیدروکلراید است. اسنترا

سـاير اجــزاء: كلسيم هيدروژن فسفات دي هيدرات، سديم استارچ گليكولات، سلولز ميكروكريستالين، هيدروكسي پروپيل سلولز، تالك، منيزيوم استئارات، هيدروكسي پروپيل متيل سلولز، تيتانيوم دي اكسايد(E171)،  پروپيلن گلايكول.           

خواص دارویي:

آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته داروهاي مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) می باشد. 

موارد مصرف: 

آسنترا در درمان اختلالات  افسردگی  توأم یا بدون اضطراب، اختلالات پانیک یا وحشت زدگی (دوره های کوتاه اضطراب شدید یا حملات پانیک)، اختلالات وسواسی – اجباری obsessive – compulsive (تفکرات اجباری، رفتارهای تکراری مانند شستن مداوم دستها)  بکار مي رود.

موارد منع مصرف:

آسنترا  در موارد وجود حساسیت به سرترالین یا سایر ترکیبات موجود در این دارو نباید مصرف شود. تجویز هم زمان و یا با فاصله کمتر از دو هفته آسنترا  با مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAO) نیز ممنوع است. 

احتياط ها و هشدارها:

در صورت ابتلا به بیماری های مزمن، اختلالات متابولیک، وجود حساسیت بیش از حد به داروها و نیز مصرف سایر داروها حتماً پزشک خود را مطلع سازید. 

مواردی که باید به پزشک  اطلاع داده شود:

    ابتلا به بیماری کبدی (اگر لازم باشد، پزشک مقدار داروی تجویز شده را کاهش داده و یا فواصل   تجویز آن را افزایش می دهد). 

    سابقه بروز حملات صرعی 

    سن کمتر از 16 سال    

 بارداری و شیر دهی:

پيش از مصرف هر دارویي با داروساز يا پزشكتان مشورت كنيد.

بی خطر بودن سرترالین در زمان بارداری یا شیردهی اثبات نشده است. اگر باردار هستید يا می خواهید باردار شوید و یا اگر به کودک خود شیرمی دهید، حتماً با پزشک در مورد مصرف سرترالین مشورت کنید. 

تأثیر بر روی رانندگی و کار با ماشين آلات:  

سرترالین باعث کاهش توانایی فیزیکی و ذهنی بیمار می شود،  به خصوص اگر اين دارو همراه الکل یا با داروهای خاص دیگری مصرف شود. از پزشک معالج خود درباره امکان کار با دستگاهها و رانندگی سؤال کنید. توصيه هاي پزشكتان با توجه به شدت بیماری،  پاسخ  شما به درمان و عوارض جانبی دارو خواهد بود.  

تداخلات دارویی:

در صورت مصرف دارویی دیگر حتی داروهای بدون نسخه پزشکتان را از موضوع مطلع سازید.  اهمیت این موضوع به این دلیل است که بعضی از داروها میزان اثر بخشی سرترالین را تحت تأثیر قرار می دهند و برعکس. داروهایی که با آسنترا تداخل اثر دارند عبارتند از: کاربامازپین، فنی توئین، سوماتريپتان، فن فلورامین، ترامادول، دیازپام، تولبوتامید و سایمتیدین. اگر لیتیوم یا وارفارین مصرف می کنید، احتمالاً پزشکتان توصیه به انجام آزمایش خون خواهد کرد. 

مصرف همزمان سرترالين و الکل توصیه نمی شود.

مصرف آسنترا همراه غذا و نوشیدنی ها:

مصرف آسنترا همراه با آب گریپ فروت ممنوع است.

مقدار و نحوه مصرف: 

با دقت به توصیه های پزشک عمل کنید. شما نباید بدون مشورت با پزشک درمان را قطع کرده و یا مقدار مصرف دارو را تغییر دهید. از پزشکتان بپرسید که تا چه زمانی باید مصرف دارو را ادامه دهید. دارو را یک بار در روز صبح یا شب مصرف کنید.

مقدار مصرف دارو: 

افسردگي

ميزان معمول شروع درمان 50 ميلي گرم (يك قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين يك بار در روز مي باشد. اگر درمان مؤثر نبود، پزشك به تدريج با فواصل زماني بيش از يك هفته،  دوز روزانه را به ميزان حداكثر200 ميلي گرم (چهار قرص 50 ميلي گرمي يا دو قرص 100 ميلي گرمي) افزايش مي دهد. 

اختلالات وسواسی- اجباری:

دوز ابتدایي 50 ميلي گرم (یک قرص  50 ميلي گرم) سرترالين یکبار در روز می باشد. در صورت مؤِثر نبودن درمان پزشک ممکن است در فاصله زمانی حداقل یک هفته ای دوز درمانی را از50 ميلي گرم (یک قرص 50 میلی گرمی) حداکثر تا حد 200 میلی گرم (4 قرص 50 میلی گرمی و یا 2 قرص 100 میلی گرمی) افزایش دهد.

درکودکان سنين 6 تا 12 سال: دوز ابتدایي روزانه 25 ميلي گرم (نصف قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين مي باشد. بعد از يك هفته، پزشك ممکن است دوز روزانه را به 50 ميلي گرم (يك قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين افزايش دهد.

اختلالات پانيك:

دوز ابتدایي روزانه 25 ميلي گرم (نصف قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين مي باشد. بعد از يك هفته، پزشك دوز روزانه را به 50 ميلي گرم (يك قرص 50 ميلي گرمي) سرترالين افزايش مي دهد و به تدريج  با فواصل زماني بيش از يك هفته، دوز روزانه را به ميزان حداكثر 200 ميلي گرم (چهار قرص 50 ميلي گرمي يا دو قرص 100 ميلي گرمي) افزايش مي دهد.

دارو را بايد هر روز در زمان معيني، همراه يا بدون غذا مصرف نمود.

دارو را با مقداري آب مصرف نمایيد.

اسنترا

قرصها را نجويد يا خرد نكنيد.          

قرصها را هرروز به طور مرتب مصرف نمایيد. بعد از یک هفته ممکن است احساس بهبودی نسبی کنید.  در مواردی هم احساس بهبودي 2تا 4 هفته پس ازآغاز درمان به وجود می آید.  در صورت احساس بهبودي  مصرف دارو را تا زمانی که پزشک معین کرده است ادامه دهید. پزشکتان معین خواهد کرد که دارو را چه زمانی قطع کنید.

اگر احساس می کنید که تأثیر دارو بیش از حد زیاد و یا کم است با داروساز يا پزشکتان مشورت کنید.

مصرف مقادیر بیش از حد:

در صورت مصرف مقادیر بیش از حد دارو سریعاً با داروساز يا پزشک معالج خود تماس بگیرید. 

اگر مصرف یک وعده دارو را فراموش کردید:

مقدار مصرف بعدی را به هیچ وجه دو برابر نکنید. مصرف آن را مطابق با دستور پزشكتان ادامه دهید. 

عوارض قطع درمان با آسنترا:

در صورت قطع مصرف سرترالين احتمال بروز گیجي، لرزش دستها (ترمور)،  اضطراب،  تهوع و تپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

عوارض جانبی:

آسنترا مانند تمام داروهای دیگر عوارض جانبی دارد. عوارض جانبي زير ممكن است ايجاد شود:  تهوع، اسهال،  یبوست،  لرزش دستها( ترمور)،  تعریق،  اختلالات جنسی (مانند تعویق در انزال)، گيجي،  بی خوابی،  خواب آلودگی، کاهش اشتها و کاهش وزن از جمله  عوارض سرترالین هستند.  این عوارض معمولًا خفیف بوده و با ادامه مصرف دارو از بین می روند. 

عوارض جانبی نادر: 

کرامپ، واکنشهای آلرژیک (تنگی نفس، درد قفسه سینه، تورم پلکها، صورت و لبها، کهیر،  خارش در تمام بدن) حرکات و تکان های غیر ارادی، حرکات پیچشی یا فشاری در اندام ها، درد شکم، بی نظمی در دوره قاعدگی، افزایش حجم و حساسیت پستانها و ترشح احتمالی شیر از آنها. در صورت مشاهده هرگونه عارضه جانبی از جمله مواردی که ممکن است در این بروشور ذکر نشده باشد، پزشکتان را مطلع سازید. 

شرایط نگهداری دارو و تاریخ انقضاء: 

از مصرف دارو بعد از انقضاء یا اتمام تاریخ مصرف درج شده برروي بسته بندي خودداری کنید.

دارو را در دمای کمتر از 30 درجه  سانتیگراد نگهداری نمایید. 

دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.

اطلاعات براي نسخه كردن:

فقط طبق دستور پزشک مصرف شود.

اشكال دارویي:

هر بسته حاوی 28 قرص روكشدار 50 میلی گرمی و یا 100 میلی گرمی است. 

دارنده پروانه ساخت و محل ساخت: کارخانه داروسازی اکتوورکو، کرج – ایران

تحت لیسانس KRKA، اسلوونی


          





به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز ، مصرف هردارویی در دوران بارداری باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود. از ویتامین و مسکن و مکمل گرفته تا داروهای ضداضطراب و آرام بخش و ضد افسردگی. قرص آسنترا هم یکی از داروهای مهم ضد افسردگی است که حتما باید درباره مصرف آن در دوران بارداری بدانید.

قرص آسنترا یا سرترالین دارویی است که توسط پزشک متخصص با دوز مشخص با توجه به میزان افسردگی تجویز می شود. آسنترا علایم افسردگی مثل اضطراب را کم می کند. آسنترا در درمان اختلالات افسردگی همراه یا بدون اضطراب، اختلالات پانیک یا وحشت زدگی (دوره های کوتاه اضطراب شدید یا حملات پانیک)، اختلالات وسواسی اجباری تفکرات اجباری، رفتارهای تکراری مانند شستن مداوم دستها هم استفاده می شود. این قرص باعث افزایش سروتونین در مغز می شود. سروتونین در حفظ تعادل روحی نقش مهمی دارد. این دارو در گروه c داروهای بارداری قرار دارد یعنی اگر واقعا مصرف آن برای بیمار حیاتی باشد می توان مصرف کرد و گرنه بهتر است مصرف نشود.

قرص آسنترا یا سرترالین در گروه C داروهای بارداری قرار دارد. یعنی اگر مصرف آن برای بیمار حیاتی باشد با تجویز پزشک می توان از آن کمک گرفت، در غیر این صورت می تواند با عوارضی مثل کم وزنی جنین و البته زایمان زودرس همراه باشد. همچنین محققان در مطالعاتی به این نتیجه رسیده اند که مصرف دار وهای) SSRIs مهارکننده های بازجذب سروتونین)در دوران بارداری باعث بروز فشار خون ریوی در نوزادان تازه متولد شده، می شود. این مطالعات ثابت کرد ۳۳ نوزاد از ۱۱۰۰۰نوزادی که در اواخر دوران بارداری تحت تاثیر داروی SSRIsمصرفی توسط مادر بودند، دچار فشار خون ریوی شدند. به گفته پژوهشگران این تحقیق مکانیسم ایجاد این عارضه مشخص نیست،اما گفته می شود SSRIs در ریه جمع می شود. سروتونین باعث انقباض عروق شده و می تواند دلیلی برای تکثیر سلول های عضله صاف سرخرگ ششی شود.

مصرف این دارو در دوران بارداری می تواند علائم افسردگی را شدیدتر کند و باعث بروز افسردگی شدید بعد از زایمان شود .

مصرف داروی آسنترا احتمال بروز خونریزی های سنگین در دوران پس از زایمان را به همراه دارد.اسنترا

اگر مشکل کبدی دارید حتما باید در این باره با پزشک متخصص مشورت کنید.

اگر در دوران شیردهی هستید چون این دارو خیلی سریع وارد جریان خون می شود بهتر است قبل از نصرف با پزشک معالج مشورت کنید.

اگر برای بارداری اقدام می کنید بهتر است با پزشک متخصص زنان و زایمان درباره مصرف این دارو مشورت کنید.

در صورت ابتلا به بیماری های مزمن، اختلالات متابولیک، داشتن حساسیت بیش از حد به داروها و مصرف سایر داروها حتما به پزشکتان اطلاع بدهید.

گروهA

مصرف داروهای این گروه مجاز است. یعنی مطالعات نشان داده این داروها هیچ خطری برای جنین ندارند.

گروه B

مطالعات روی حیوانات باردار نشان داده که دارو خطری برای جنین ندارد، اما مطالعات کافی روی زنان باردار برای میزان خطر روی جنین در سه ماهه اول بارداری انجام نشده است. به همین دلیل مصرف آنها فقط باید با تجویز پزشک انجام شود.
گروه C
مطالعات روی حیوانات باردار نشان داد که مصرف این گروه داروها روی جنین اثرات جانبی دارد، اما مطالعات کافی روی انسان ها در انجام نشده است. اگر استفاده از دارو برای زنان باردار از مضرات دارو بیشتر باشد، دارو توسط پزشک متخصص تجویز می شود.
گروه D
مطالعات نشان داده مصرف این گروه از داروها برای جنین خطر دارد.زاناکس و خانواده بنزودیازپین ها در این گروه قرار دارند.
گروه X
داروهای ممنوعه در بارداری در این گروه قرار دارند.این گروه از داروها، نشان دهنده ایجاد اختلالات، آسیب ها و ناهنجاری های روی جنین است.

اين دارو براي درمان افسردگي، وسواس، وحشت، استرس پست تروماتیک، اختلال خلقي دوران قاعدگي و اضطراب به كار می‌رود.

در نارسایی کبد، بيماري ‌هاي قلبي، سابقه حملات تشنجي،‌ اختلالات انعقادي،‌ گلوكوم با زاويه بسته و سابقه مانيا با احتياط فراوان تجويز شود.

در نارسایی کبد، بيماري ‌هاي قلبي، سابقه حملات تشنجي،‌ اختلالات انعقادي،‌ گلوكوم با زاويه بسته و سابقه مانيا با احتياط فراوان تجويز شود.

سرترالين متابوليسم كبدي دارو‌ هاي ضدافسردگي سه حلقه اي و دارو‌هاي ضدآريتمي را كاهش داده و اثرات آن ها را تشديد می‌ کند. سرترالين همچنين متابوليسم آستميزول را مهار كرده و باعث افزايش خطر آريتمي می شود. مصرف همزمان مهاركنندگان مونوآمين اكسيداز با اين دارو ممكن است موجب بروز عوارض جدي و خطرناك قلبی-عروقی و CNS شود. از مصرف سرترالين همراه با پيموزايد به دليل افزايش غلظت سرمي پيموزايد بايد خودداري نمود. مصرف سرترالين با دارو ‌هاي سرتونرژيك می ‌تواند باعث بروزسندرم سروتونين و تشديد عوارض شود. مصرف اين دارو همزمان با فراورده‎ هاي گياهي حاوي گياه علف‎چاي مانند ‌هايپیران می‌ تواند موجب افزايش احتمال بروز عوارض جانبي شود.

1- براي دستيابي به اثر ضدافسردگي دارو ممكن است تا 4 هفته زمان لازم باشد.2- از قطع مصرف ناگهاني دارو بايد خودداري كرد. 3- به دليل احتمال بروز سرگيجه، اختلال در تصميم‎گيري، تفكر و مهارت‎ هاي حركتي، تاروشن شدن اثرات دارو در بيمار، هنگام رانندگي يا انجام كار ‌هايي كه نياز به هوشياري دارند، بايد احتياط نمود.4- بيماراني كه احتمال اقدام به خودكشي در آن ها وجود دارد، نبايد مقادير زياد دارو را به -طور يك جا در اختيار داشته باشند.
اسنترا

اطلاعاتی در مورد گروه بارداری آسنترا ثبت نشده است.

اطلاعاتی در مورد هشدارهای بارداری آسنترا ثبت نشده است.

اطلاعاتی در مورد نکات پیش از مصرف آسنترا ثبت نشده است.

اطلاعاتی در مورد موارد منع مصرف آسنترا ثبت نشده است.

اطلاعاتی در مورد عوارض مصرف بیش از اندازه آسنترا ثبت نشده است.

اطلاعاتی در مورد فارماکودینامیک آسنترا ثبت نشده است.

سلامتی24

ارائه دهنده خدمات نوبت دهی آنلاین پزشکان
و تسهیل کننده ارتباط بین پزشک و بیمار بوده و اطلاعات کاملی نظیر آدرس و شماره تلفن و همچنین تخصص ها ، سوابق و تجربیات پزشکان و نظرات مراجعه کنندگان را نمایش می دهد.

لیست کاملی از تخصص های مختلف وجود دارد که متخصص تمرینات ورزشی ، متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی) ، متخصص بیماری های چشمی (چشم پزشک) ، متخصص تغذیه ، متخصص قلب و عروق ، روانپزشک و متخصص بیماری های روانپزشکی ، روانشناس و مشاور ، متخصص گوش و حلق و بینی ، متخصص اطفال ، متخصص زیبایی و متخصص ارتوپدی ، متخصص زنان و زایمان و بیماری های پوستی ، متخصص بیماری های ادراری و تناسلی ، دندانپزشک و روماتولوژیست ، جراح و متخصص بیماری های داخلی تعدادی از این تخصص ها هستند.

علاوه بر اطلاعات پزشکان و امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری و یا مشاوره تلفنی ، اطلاعات کلینیک و درمانگاه ها ، بیمارستان ها ، آزمایشگاه ها و همچنین داروخانه ها گردآوری شده و کاربران می توانند در هر زمان و مکانی از این اطلاعات استفاده کنند.

مرجع اطلاعات دارو ها در سایت سلامتی24 کامل ترین منبع اطلاعات دارویی بوده و کاربران می توانند برای اطلاع از موارد مصرف دارو ، عوارض جانبی ، تداخلات دارویی ، موارد منع مصرف و … از بخش داروها در سایت سلامتی24 کسب اطلاعات نمایند.

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه سلامتی 24 می باشد. هرگونه کپی برداری از محتوا و طرح های بکار رفته در سایت، طبق قوانین حقوق مولفین پیگرد قانونی خواهد داشت.

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

حداقل 8 کاراکتر

اسنترا

 

تماس بگیرید

داروی آسنترا (سرترالین) – Asentra

آسنترا دارویی است که برای درمان افسردگی، حملات پانیک، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی (فوبیای اجتماعی)، و فرم شدید سندروم پیش از قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد.

این دارو می تواند خلق و خو، خواب، اشتها و سطح انرژی فرد را تحت تاثیر قرار داده و سبب بازگشت میل وی به زندگی و علاقه ی او به فعالیت های روزمره می شود.

آسنترا می تواند ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و تعداد حملات پانیک را کاهش دهد. بعلاوه وسواس فکری که منجر به انجام بیش از حد فعالیت های مکرر می شود را کمتر می کند. مثل شست و شوی دست، شمارش، و چک کردن و

افراد مبتلا به وسواس فکری، در طول شبانه روز به دفعات با چنین الزاماتی مواجه می شوند.

آسنترا با نام ژنریک سرترالین، در ایران به شکل قرص ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم در دسترس می باشد. در این مقاله سعی شده اطلاعات جامعی در خصوص این دارو در اختیار عموم بخصوص مصرف کنندگان قرار گیرد.

سرترالین برای درمان افسردگی، حملات هراس، اختلال وسواس فکری، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) اختلال اضطراب اجتماعی، زود انزالی و نوع شدید اختلال ملال پیش از قاعدگی (PMS) تجویز می شود. همچنین گاهی برای درمان اختلال بیش فعالی (ADHD)، بی اشتهایی یا پر خوری عصبی و حتی کاهش تکانه های جنسی در افراد دارای انحرافات جنسی استفاده می شود.

داروی آسنترا (سرترالین) – Asentra

این قرص در دوز های ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم یافت می شود.

باید بدون توجه به غذا، یک بار در روز (صبح یا عصر) مصرف شود.

دوز اولیه برای درمان افسردگی و اختلالات وسواسی – جبری، ۵۰ میلی گرم یک بار در روز است. ممکن است دوز به تدریج افزایش یابد تا زمانی که به اثر مورد نظر برسید. همیشه توصیه می شود از کوچکترین دوز استفاده کنید زیرا  برای بیماران موثر است. حداکثر دوز روزانه ۲۰۰ میلی گرم است.

دوز آسنترا در درمان حملات هراس، ۲۵ میلی گرم یک بار در روز است.

به یاد داشته باشید که حداقل ۱۰ روز طول می کشد تا این دارو شروع به کار کند.

درمان با این دارو معمولا طولانی مدت است و باید چند ماه مصرف شود تا علائم بهبودی را مشاهده کنید.

اگر شما نیاز به متوقف کردن استفاده از این دارو را دارید، باید به تدریج این مقدار را کاهش دهید.

 

به عنوان مثال، اگر ۷۵ میلی گرم در روز استفاده می کنید، ابتدا لازم است دوز را تا ۵۰ میلی گرم در روز کاهش دهید. سپس، شما نیاز به مصرف ۵۰ میلی گرم برای ۷ تا ۱۰ روز دارید. پس از آن، باید دوز را به ۲۵ میلی گرم در روز کاهش دهید. سپس ۲۵ میلی گرم باید برای ۷ تا۱۰ روز مصرف شود. پس از آن شما باید دوز مصرفی را به mg 12.5 در روز کاهش دهید. دوز ۱۲٫۵ میلی گرم باید برای ۷ تا ۱۰ روز دیگر  مصرف شود و در نهایت می توانید مصرف آسنترا را به طور کامل متوقف کنید.

اگر به طور ناگهانی مصرف آسنترا را متوقف کنید، ممکن است سندروم کناره گیری ایجاد شود.

آسنترا (سرترالین) – Asentra

عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سرترالین شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد

در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .

داروی آسنترا (سرترالین) – Asentra

برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.

خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .

تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ،پریشانی ،بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با سرترالين بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.

در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ،درد ،احساس گزگز انگشتان ،مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نامنظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.

از ترکیب آسنترا با داروهای زیر باید اجتناب شود:

مهار کننده های MAO، داروهایی که برای درمان افسردگی استفاده می شوند، مانند:

ایزوکاربوکسازید

ترانیلسیپرومین

مکلبومید

اسنترا

فنلزین و غیره

مصرف همزمان با این داروها ممکن است باعث سندرم سروتونین (بیماری جدی) شود.

پیموزاید، داروئی که برای درمان اختلالات روانی استفاده می شود و ممکن است غلظت پیموزاید را در خون افزایش داده و باعث ایجاد عوارض جانبی شود.

وارفارین، داروهای مورد استفاده برای درمان اختلالات لخته شدن خون

لیتیوم، دارویی که برای درمان افسردگی استفاده می شود. مصرف همزمان با لیتیم خطر عوارض جانبی را افزایش می دهد.

تمام داروها و محصولات گیاهی را که مصرف می کنید، به اطلاع پزشک خود برسانید.

 

داروی آسنترا (سرترالین) – Asentra

قرص آسنترا یا سرترالین در گروه C داروهای بارداری قرار دارد. یعنی اگر مصرف آن برای بیمار حیاتی باشد با تجویز پزشک می توان از آن کمک گرفت، در غیر این صورت می تواند با عوارضی مثل کم وزنی جنین و البته زایمان زودرس همراه باشد. همچنین محققان در مطالعاتی به این نتیجه رسیده اند که مصرف دار وهای) SSRIs مهارکننده های بازجذب سروتونین)در دوران بارداری باعث بروز فشار خون ریوی در نوزادان تازه متولد شده، می شود.

این مطالعات ثابت کرد ۳۳ نوزاد از ۱۱۰۰۰نوزادی که در اواخر دوران بارداری تحت تاثیر داروی SSRIsمصرفی توسط مادر بودند، دچار فشار خون ریوی شدند. به گفته پژوهشگران این تحقیق مکانیسم ایجاد این عارضه مشخص نیست،اما گفته می شود SSRIs در ریه جمع می شود. سروتونین باعث انقباض عروق شده و می تواند دلیلی برای تکثیر سلول های عضله صاف سرخرگ ششی شود.

 

Asentra is a drug used to treat depression, panic attacks, obsessive-compulsive disorder, post-traumatic stress disorder, social anxiety disorder (social phobia), and severe forms of PMS. It can affect a person’s mood, sleep, appetite, and energy levels, and restore his or her desire for life and interest in daily activities. Asentra can reduce fear, anxiety, unwanted thoughts and the number of panic attacks. In addition, it reduces the obsession that leads to excessive activity. Like hand washing, counting, and checking and People with obsessive-compulsive disorder often face such demands throughout the day and night. Asentra, generic name Sertraline, is available in Iran in the form of 50 and 100 mg tablets. This article tries to provide comprehensive information about this drug to the public, especially consumers.

Sertraline is prescribed to treat depression, panic attacks, obsessive-compulsive disorder, post-traumatic stress disorder (PTSD), social anxiety disorder, premature ejaculation, and severe premenstrual dysphoric disorder (PMS). It is also sometimes used to treat ADHD, anorexia or bulimia nervosa, and even to reduce sexual impulses in people with sexual dysfunction

This pill is found in doses of 50 and 100 mg

It should be taken once a day (morning or evening) regardless of food

The initial dose for the treatment of depression and obsessive-compulsive disorders is 50 mg once a day. The dose may be increased gradually until you reach the desired effect. It is always recommended to use the smallest dose because it is effective for patients. The maximum daily dose is 200 mg

The dose of Asentra in the treatment of panic attacks is 25 mg once a day Remember that it takes at least 10 days for this medicine to start working Treatment with this drug is usually long-term and should be taken for several months to see signs of improvement If you need to stop taking this medicine, you should gradually reduce this amount

For example, if you are taking 75 mg per day, you will first need to reduce the dose to 50 mg per day. Then, you need to take 50 mg for 7 to 10 days. After that, you should reduce the dose to 25 mg per day. Then 25 mg should be taken for 7 to 10 days. You should then reduce the dose to 12.5 mg per day. The 12.5 mg dose should be taken for another 7 to 10 days and you can finally stop taking Asentra completely If you suddenly stop taking Asentra, you may develop withdrawal syndrome

Gastrointestinal side effects such as nausea, indigestion, constipation or diarrhea are especially common at the beginning of sertraline consumption, which can be reduced by eating simple and light meals and drinking enough water If you feel drowsy, weak and tired, avoid driving and doing things that require caution and concentration

Ask your pharmacist about the right painkiller for possible headaches from taking this medicine. Dry mouth is also one of the symptoms related to the use of this drug, which can be eliminated with chewing gum or sugar-free candy Mood swings such as anxiety, distress, restlessness, and tremors may occur early in treatment with sertraline, which resolve over a period of days, but talk to your doctor if these symptoms persist or worsen Talk to your doctor if you have trouble sleeping, excessive sweating, loss of appetite or sudden weight change, pain, tingling in the fingers, sexual problems, ringing in the ears, irregular heartbeat, runny nose or itching that persists

The combination of Asentra with the following drugs should be avoided MAO inhibitors, medications used to treat depression, such as: Isocarboxazid Tranylcypromine

Concomitant use of these drugs may cause serotonin syndrome (a serious illness Pimozide, a drug used to treat mental disorders, may increase the concentration of pimozide in the blood and cause side effects Warfarin, drugs used to treat blood clotting disorders Lithium, a drug used to treat depression. Concomitant use of lithium increases the risk of side effects Tell your doctor about all medicines and herbal products you are taking

Asentra or sertraline pills are in group C of pregnancy drugs. That is, if its use is vital for the patient, it can be helped with a doctor’s prescription, otherwise it can be associated with complications such as low fetal weight and, of course, premature delivery. Researchers have also found that taking serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) during pregnancy causes pulmonary hypertension in newborns. The study found that 33 of the 11,000 infants who were exposed to SSRIs by their mother late in pregnancy developed pulmonary hypertension. According to the researchers, the mechanism of this complication is not clear, but SSRIs are said to accumulate in the lungs. Serotonin causes the arteries to constrict and may be the reason for the proliferation of pulmonary artery smooth muscle cells.

 

 

 

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید.نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید.بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید.به کاربران و سایر اشخاص احترام بگذارید. پیام‌هایی که شامل محتوای توهین‌آمیز و کلمات نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

برای ثبت دیدگاه، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. اگر این محصول را قبلا از این فروشگاه خریده باشید، دیدگاه شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد.افزودن دیدگاه جدید

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

کیفیت 0.0

بسته بندی 0.0

میزان اثر گذاری 0.0

ارزش نسبت به قیمت 0.0

0 محصول

اسنترا
اسنترا
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *