امروز

امروز
امروز

جوزف کمبل (1987-1904 Joseph Campbell) از برجسته‌ترین مراجع جهانی در زمینه‌ی اسطوره شناسی، پژوهنده‌ای توانا، مشاهده‌گری تیزبین، نویسنده و آموزگاری نامی بود که در سطح جهان تأثیری گسترده و ژرف گذاشت. برای او، اسطوره، «آواز کائنات و موسیقی افلاک» بود. 

این کتاب گفت و گفتگویی بلند بین جوزف کمبل و بیل مویرز(Bill Moyers) روزنامه‌نگار و مجری آمریکایی است که روایتی از آن از یکی از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا پخش شد، و می توان آن را جمع‌بندی پژوهش‌ها و مشاهده‌ها و اندیشه‌های کمبل شمرد، که پهنه‌ای وسیع را در می‌نوردد و به معنی دقیق کلمه، از هر دری سخنی می‌گوید. تمامی میراث اساطیری بشریت را، از دورترین زمان‌ها و ناشناخته‌ترین اقوام تا اسطوره‌هایی که امروز سینما خلق کرده است به یکباره در برابر دیدگان خواننده قرار می‌دهد، منظره‌ای پر از جلوه‌های گوناگون که در عین حال سرشار از همانندی‌ها و قرابت‌های چشمگیر و تفکرانگیز است.

در ادامه پرسش آغازین این گفتگو را می آوریم:

“مویرز: چرا اسطوره‌ها؟ چرا باید نگران اسطوره‌ها باشیم؟ آنها بر زندگی من چه تأثیری ‌می‌گذارند؟

کمبل: نخستین پاسخ من این است، «راهت را ادامه بده، زندگیت را بکن، زندگی خوبی است، تو به اسطوره شناسی نیازی نداری.» من عقیده ندارم که باید به موضوعی علاقه‌مند بود، صرفا به این دلیل که گفته می‌شود موضوع مهمی است. من به نوعی گرفتار شدن در دامِ جذبه‌ی یک موضوع عقیده دارم. اما با یک معرفیِ درست، خواهید دید که اسطوره شناسی شما را در کمند خود اسیر خواهد کرد. بنابراین، باید دید که اگر شما را در کمند خود اسیر کند، چه کاری برایتان انجام خواهد داد.امروز

یکی از مشکلات امروز ما این است که به اندازه‌ی کافی با ادبیات معنوی آشنایی نداریم. ما به اخبار روز و مشکلاتی که ساعت به ساعت دامنگیرمان است دلبسته ایم. در گذشته محیط دانشگاه فضایی کاملا بسته و جدا شده بود که در آن اخبار روزمره نمی‌توانست مانع از توجه شخص به میراث انسانی شکوهمندی شود که در سنت بزرگ ما برجای مانده است؛ سنتی که از افلاطون، کنفسیوس، بودا، گوته و سایر کسانی که از ارزش های جاودانیِ پیرامون ما سخن می گویند. هنگامی که سن‌تان بالاتر می‌رود و دلمشغولی‌های زندگی روزمره را به تمامی پشت سر می‌گذارید، و توجه خود را به زندگی درونی معطوف می‌کنید، چنانچه ندانید زندگی درونی چیست یا کجا ایستاده‌اید، تأسف خواهید خورد. 

یونانی، لاتین و مندرجات کتاب مقدس، بخشی از تعلیمات همه‌ی افراد بود. اکنون در شرایطی که این متون کنار گذاشته شده‌اند، سنت کاملی از اطلاعات اسطوره شناسی غربی از دست رفته است. این داستان‌ها ملکه‌ی ذهن افراد بود. هنگامی که داستان در ذهن شما جا بگیرد، ارتباط آن را با آنچه در زندگی‌تان اتفاق می‌افتد درمی‌یابید. شما را در مقابل چشم اندازی از آنچه برایتان اتفاق می‌افتد قرار می‌دهد. با از میان رفتن آن ما واقعا چیزی را از دست می‌دهیم، زیرا ادبیاتی نداریم که با آن قابل قیاس باشد و جای آن را بگیرد. این اطلاعات جسته و گریخته از روزگاران کهن، و ناظر بر مضمون‌هایی که به زندگی بشر یاری رسانده‌اند، تمدن‌ها را پدید آورده اند، و در گذر هزاره‌ها ادیان را تغذیه کرده‌اند، به مسایل عمیق درونی، رازهای درونی و آستانه‌های گذر درونی ما می‌پردازند، و اگر شما راهنماها و علائم موجود در طول مسیر را نبینید، ناگزیرید شخصا مسیر را پیدا کنید. اما به محض آنکه این موضوع از مجرای یکی از سنت‌های آکنده از اطلاعات عمیق، غنی،  و زندگی‌بخش شما را به دام اندازد، چنان احساسی پیدا خواهید کرد که دیگر به هیچ‌وجه آن را کنار نخواهید گذاشت.”

اپلیکیشن سایت تایم، آماده‌ی استفاده‌ی شما عزیزان می باشد، نسخه‌ی اندروید اپلیکیشن تایم را می‌توانید از لینک روبرو دانلود کنید.

تقویم چاپی سال 1399 شمسی نسخه A3

تقویم چاپی سال 1399 شمسی نسخه A4

الان ساعت ایران چنده ؟ امروز چندمه و مناسبت امروز در تقویم ایران چیست؟ امروز چند شنبه و در چندمین ماه از سال شمسی ، میلادی و قمری قراردارد ؟ تاریخ فردا یا چند روز گذشته و آینده چیست؟

دراین بخش امکان مشاهده آنلاین ساعت دقیق ایران ، تاریخ امروز و فردا ، تاریخ روزهای گذشته و آینده و مناسبت مربوطه وجود دارد. نکات مهم قابل ذکر دراستفاده ازاین صفحه عبارتنداز :

تقویم هجری شمسی (خورشیدی) بعنوان مبنای گاهشماری رسمی ایران بکار میرود و درکنار آن از تقویم هجری قمری جهت تعیین مناسبتهای مذهبی استفاده میگردد. بااین حال دانستن اینکه تاریخ میلادی امروز چندمه ، ازآنجا اهمیت داردکه تقویم میلادی (گریگوری) دربسیاری ازکشورهای جهان مبنای تعیین تاریخ روز بوده و ازآن میتوان بعنوان تقویم بین المللی یاد کرد.

البته بایدبه این نکته توجه داشت که تاریخ امروز هر کشور، به وقت محلی دقیق آن کشور وابسته است. بدلیل وجود اختلاف ساعت میان مناطق مختلف جهان، تاریخ میلادی امروز درمناطق زمانی گوناگون،در دقایق یا ساعاتی از شبانه روز ممکن است حداکثر 1 روز باهم متفاوت باشند. بعنوان مثال ، همواره ساعت 22 روز 14 نوامبر در ایران معادل ساعت 2:30 بامداد روز 15 نوامبر در پکن میباشد ودر یک لحظه از زمان تاریخ میلادی امروز ایران و چین 1 روز اختلاف دارند.

جهت جلوگیری از بروز چنین مسئله ای ، اعلام تاریخ امروز دراین صفحه ازسایت باحساب برمبنای ساعت به وقت تهران بوده و برای کشور ایران معتبر است (برای آگاهی از تاریخ میلادی امروز سایر کشورهای جهان به بخش ساعت جهانی و زمان کشورها مراجعه نمایید).امروز

همچنین ممکن است مواردی در تقویم قمری یافت شودکه تاریخ قمری امروز ایران با تاریخ قمری برخی کشورهای عربی یاسایر نقاط جهان 1 روز اختلاف داشته باشد و البته این تفاوت تاریخ قمری ، بدلیل روشهای متنوع کبیسه گیری سالهای قمری و متفاوت بودن زمان روئیت هلال ماه درکشورهای دیگر میباشد.

در حال حاضر ساعت رسمی ایران ( Iran Standard Time ) با کد بینالمللی IRST براساس موقعیت جغرافیایی کشور ایران و فاصله تا نصف النهار مبدا تعیین میشود. تمام نقاط کشور، یک زمان مشترک دارند و همه شهرها و مناطق درون مرزهای ایران بایکدیگر همزمان هستند. بنابراین منظوراز _ ساعت تهران _ همان ساعت ایران میباشد.

موقعیت جغرافیایی و تغییر ساعت فصلی ( Day Light Saving Time ) سبب میشود، اختلاف ساعت ایران با زمان هماهنگ جهانی درفصلهای پاییز و زمستان دقیقا برابربا سه ساعت و سی دقیقه و دربهار و تابستان چهار ساعت و سی دقیقه باشد.

دراین صفحه ضمن آگاهی ازاینکه امروز چندمه و مناسبت امروز ایران چیست، تاریخ و مناسبت های سایر روزهای سال نیز مطابق مصوبات شورای مناسبت های کشور ذکر میگردند. همچنین ابزارهای چند روز دیگر چندمه و محاسبه فاصله زمانی تا امروز جهت محاسبات مرتبط با تاریخ روزهای آینده و گذشته و تعیین فاصله زمانی یک روز دلخواه تقویم تا تاریخ امروز ، دربخش فاصله زمانی قابل انتخاب خواهند بود.

اکنون بااتخاذ تکنیکهای کدنویسی بهینه شده، انتقال اطلاعات درکمترین زمان و باحداقل مصرف پهنای باند اینترنت انجام میشود. لذا میتوان گفت تاریخ امروز و ساعت آنلاین اعلام شده بسیار دقیق است و برای کاربردهای تنظیم زمان و تعیین تاریخ روز ایده آل میباشد.

عبارتهای مرتبط : تقویم امروز چندمه و ساعت چنده ، تاریخ فردا ، امروز چندم ماه و چند شنبه

آگاهی از زمان و اوقات شرعی امروز ، تبدیل تاریخ ، ساعت رسمی ایران ، ساعت جهانی و یااستفاده ازیک کرنومتر و زمان سنج دقیق بصورت آنلاین دراین بخش امکانپذیراست.برای کار باهریک ازموارد فوق، لازمست ازنوار بالای صفحه ابزار مورد نظر خود راانتخاب نمایید. درادامه معرفی مختصری ازهریک ازابزارهای موجود دراین صفحه خواهد آمد.

آگاهی از تاریخ امروز و روز هفته براساس سالهای میلادی قمری شمسی و مشاهده اینکه امروز چندمه دربالای صفحه میسر میباشد. تاریخ امروز بنابر وقت محلی ایران بوده و مناسبت روز نیزبه نمایش درمیآید.

ساعت رسمی ایران به وقت تهران آنلاین و دقیق دراختیار کاربران قرار میگیرد. ساعت آنلاین ایران بسیار دقیق بوده و علاوه برآن ساعت جهانی بهمراه ساعت کشورهای جهان نیز اعلام میگردد.

کرنومتر آنلاین سایت برای اندازه گیری زمان و ثبت آن تا صدم ثانیه قابل بکار میرود و درطراحی سعی شده اندازه گیری بدون خطا باشد و دقیق ترین زمان رانمایش دهد. باثبت هرلحظه، تفاضل دو زمان متوالی هم محاسبه شده و نمایش داده میشود.

کاربرد زمان سنج آنلاین شمارش معکوس ازیک زمان مشخص برحسب ثانیه و صدم ثانیه تاصفر میباشد. زمان اولیه توسط کاربر تعیین می شود. پس ازپایان زمان انتخاب شده آهنگ هشدار پخش میگردد.امروز

جهت آگاهی از اوقات شرعی امروز و فردا و تعیین وقت اذان به افق هرشهر مانند تهران، مشهد، قم و یاهرنقطه ایران میتوانید ازاین صفحه استفاده کنید و وقت اذان صبح، ظهر و مغرب و همچنین زمان طلوع آفتاب و غروب و نیمه شب شرعی را آنلاین مشاهده نمایید. تمام اوقات شرعی اعلام شده،بسیار دقیق بوده و منطبق بر تقویم رسمی ایران ، سال 96 دانشگاه تهران است.

آگاهی از لحظه تحویل سال نیز میسر بوده و بخش تبدیل تاریخ شمسی میلادی و قمری نیز ازطریق لینک بالای صفحه دردسترس میباشد.



آغاز تقویم با شروع دوره تاریخی و زندگی اجتماعی و کشاورزی بشر و نیاز او برای تعیین زمانبندی کشاورزی است. تقویم قمری با استفاده از اهله ماه نخستین تقویم مدون بشریست. سپس تقویم خورشیدی-قمری و آنگاه تقویم خورشیدی روی کار آمده است.

سابقه استفاده از تقویم با توجه به ثبت اهله ماه به ۳۰٬۰۰۰ سال می‌رسد. مصریان از ۴۲۴۱ قبل از میلاد اولین اقوامی بودند که از تقویم خورشیدی ۳۶۵روزه استفاده نمودند و بابلیان اولین قومی که سال را براساس دوازده ماه ۳۰روزه تعریف کرده‌اند. اقوام بابلی بعد از گذشت چند سال هر وقت متوجه می‌شدند که اختلاف تقویم‌شان با چهار فصل زیاد شده به تقویم خود یک یا چند ماهی اضافه می‌کردند. که شکل نسبتاً تکامل یافته آن هر شش سال یکماه اضافی بود. ژولیوس سزار در سال ۴۵ قبل از میلاد به پیشنهاد ستاره شناسی یونانی تقویم ژولینی را معرفی کرد. این تقویم براساس سال خورشیدی با طول ۳۶۵٫۲۵ روز بود.

سال ۳۶۵ روز بود و برای جبران کسر روز هر چهار سال یک روز به طول سال اضافه می شد (سال کبیسه). از آن پس تقویم میلادی مسیحی با مبدأ میلادی از آن بدست آمد که بعدها بوسیله تقویم گریگوری دقیقتر شد. پس از آن دقیقترین تقویم در احتساب کسر دقیق سال تقویم جلالی ایرانی (471 قمری / 1079 میلادی) بوجود آمد که امروزه تقویم هجری خورشیدی برآمده از آن و در محاسبات ادامه آنست.

قدیمی ترین تقویم ایرانی تقویم فرس ۳۶۵ روزه با مبدا سال 5025 قبل از میلاد است که با تقویم باستانی مصر مشابه بود. تقویم دینی مسلمانان و یهودیان قمری است.
امروز

گاه‌شماری در دوران کهن در ایران معمولاً بر اساس خورشید انجام می‌گرفت. گاه‌شماری‌های نخستین ایران برگرفته از گاهشماری بابلی با سال ۱۲ماه سی روزه بوده که هر ۶سال یکبار ۱۳ماهه می‌شده‌است.

گاه‌شماری‌های ۳۶۵روزه برگرفته از گاه‌شماری باستانی مصری اند. گاه‌شماری در دوره هخامنشیان تغییراتی کرده و بصورت گاه‌شماری زرتشتی درآمد. در زمان اردشیر اول پادشاه ساسانی، تقویم ایرانی متاثر از گاه‌شماری ژولینی تغییراتی کرد و به آخر سال ۵ روز اضافه شد و در دوره یزدگرد سوم هم اصلاحاتی در آن انجام شد.

پس از ورود اسلام به ایران و تسلط اعراب، گاه‌شماری قمری جایگزین گاه‌شماری خورشیدی شد. اما با توجه به نقص‌های گاه‌شماری قمری اسلامی و برای تعیین سال فصلی و مالی جهت زمان پرداخت مالیات کشاورزان، تقویم خورشیدی (ازجمله: تقویم خراجی) کاربرد داشت اما از مبدأ حقیقی آن گاه تا دوماه عقب می‌افتاد.

تقویم هجری قمری در تاریخ ایران پس از اسلام تاکنون کاربرد دارد و تا پیش از مشروطیت مهمترین تقویم معمول ایرانیان بوده‌است.

گاه‌شماری جلالی در دورهٔ ملکشاه سلجوقی با فرمان خواجه نظام‌الملک توسط عده‌ای از ریاضی دانان ایرانی و در راس آنان حکیم عمر خیام در ۲۴ اسفند ۴۵۷ هجری خورشیدی (۳ رمضان ۴۷۱ هجری قمری) تدوین شد.

در ایران پس از اسلام، گاهشماری هجری قمری کاربرد داشت و گاهشماری جلالی نیز پس از درگذشت ملکشاه، تا پیش از مشروطه در ایران رسمیت نداشت و با تغییراتی از جمله در مبدأ و اسامی و طول ماهها در قالب تقویم هجری شمسی برجی از سال ۱۲۸۹ هجری خورشیدی در ایران به کار رفت.

مبدأ گاه‌شماری جلالی، سال جلوس ملکشاه بر تخت سلطنت و سرآغاز آن جمعه، اول فروردین سال نخستین جلالی (۴۵۸ هجری خورشیدی)، برابر نهم رمضان سال ۴۷۱ هجری قمری قراردادی (۱۵ مارس ۱۰۷۹ میلادی جولیانی مطابق ۲۱ مارس ۱۰۷۹ میلادی گرگوری) بود که تفاضل آن با تقویم هجری خورشیدی ۴۵۷ سال می‌باشد.

در این گاهشماری روز اول سال طوری تنظیم شده‌است که با برابری بهاری همگام شود و در پایان سال‌ها ۳۶۵ یا ۳۶۶ روز دارند. طول ماههای آن را مانند گاهشماری یزدگردی ۳۰روزه با ۵روز افزوده و به احتمالی ضعیفتر مانند تقویم برجی براساس توقف نسبی خورشید در برجها بین ۲۹ تا ۳۲روزه دانسته‌اند.

گاه‌شماری هجری خورشیدی را نخستین بار عبدالغفار نجم‌الدوله با توجه به تقویم جلالی استخراج کرد. نجم‌الدوله برای اولین بار عبارت ۱۲۶۴ هجری شمسی را در حاشیه تقویم سال ۸۰۷ جلالی مطابق ۳-۱۳۰۲ هجری قمری ذکر کرد و از آن تاریخ به بعد، نظام گاه‌شماری را در ایران رایج کرد که برای اولین بار اساس آن شمسی و مبداء آن هجرت پیامبر اسلام از مکّه به مدینه باشد.

ماه‌های آن براساس اسامی عربی برج‌های دوازده‌گانه فلکی (حمل، ثور، جوزا… حوت) و طول آنها برمبنای توقف نسبی خورشید در بروج مذکور ۲۹ تا ۳۲روزه بود. تقویمی که او نوشت، به تقویم هجری شمسی بُرجی معروف است.

این تقویم در دوره دوم مجلس شورای ملی ایران در ۲۱ صفر ۱۳۲۹ هجری قمری، برابر با ۲ اسفند (حوت) ۱۲۸۹ هجری شمسی، به عنوان مقیاس رسمی زمان محاسبات مالی کشور پذیرفته شد.

دستکم تا ۲۵ سال پیش از آن، تقویم‌هایی بر اساس گاه‌شماری هجری شمسی در ایران استخراج و چاپ می‌شد. ۱۵ سال بعد در پنجمین دوره مجلس شورای ملی قانون گاه‌شماری هجری شمسی به تصویب رسید.

گاه‌شماری رسمی ایران، گاه‌شماری خورشیدی است که محاسبات، طول و سرآغازش بر اساس گاه‌شماری جلالی و مبدا آن سال هجرت محمد (برابر با ۶۲۲ میلادی) می‌باشد. نام ماه‌های گاه‌شماری رسمی، بر اساس گاه‌شماری اوستایی نو انجام گرفته‌است.

گاه‌شماری رسمی ایران در ۱۱ فروردین ۱۳۰۴ (۱۹۲۵ میلادی) در مجلس شورای ملی بعنوان نظام گاه‌شماری سراسری و رسمی ایران تصویب شد. البته پیش از آن، نسخه اولیه این گاه‌شماری از ۲ اسفند ۱۲۸۹ بعنوان تقویم مالی کشور کاربرد رسمی یافته‌بود. این گاه‌شماری پس از رسمیت یافتن در ایران، در افغانستان بطور رسمی و در منطقه کردستان به صورت غیر رسمی بکار برده شد و می‌شود.

به موجب این گاه‌شماری طول و نام ماه‌های سال اصلاح شد. طول ماه‌ها که در هر سال متغیر بود و از ۲۹ تا ۳۲ روز تغییر می‌کرد به شش ماه ۳۱ روزه، پنج ماه ۳۰ روزه و یک ماه ۲۹ روزه (که در سال‌های کبیسه ۳۰ روز می‌شود) دقیق شد و نام ماه‌ها از نام عربی برج‌های فلکی به نام‌های امروزی آن (فروردین تا اسفند) که برگرفته از نام‌های اوستایی و پهلوی بود، تغییر کرد.

پس از اصلاح و تعیین نام ماه‌های سال و تصویب دقیق زمان ابتدا و انتهای هر ماه و فصل‌های سال، مجلس شورای ملی تقسیم بندی سالیانه را به این صورت ابلاغ کرد:

یک سال رسمی ایران، یک سال خورشیدی است که تشکیل شده‌است از ۱۲ ماه، که شش ماه اول ۳۱ روز، پنج ماه دوم ۳۰ روز و ماه آخر ۲۹ روز می‌باشد. هر ۴ یا بندرت ۵ سال یکبار طول ماه آخر ۳۰ روز است که آن سال به سال کبیسه معروف است.

تقویم رسمی ایران معمولاً هر چهار یا بندرت پنج سال یکبار کبیسه می‌شود. برای جبران کسر سال حقیقی، در آغاز هر دورهٔ ۲۹، ۳۳ یا ۳۷ساله، یک کبیسه پنج ساله وجود دارد. در یک فراز پنج‌هزارساله، مابازای هر دورهٔ ۳۷ساله، نزدیک به پنج دورهٔ ۲۹ساله و تقریباً ۲۰ دورهٔ ۳۳ساله وجود دارد. ترتیب و توالی کبیسه‌ها قاعده‌مند نیست. چنانچه لحظه تحویل سال خورشیدی بعد از ظهر ۳۶۶اُمین روز از سال باشد، آن سال کبیسه و روز بعد نوروز است.


سالهای کبیسه یک قرن اخیر با توجه به دوره‌ها:

(دورهٔ ۳۳ساله): ۱۲۸۰ – ۱۲۸۴ – ۱۲۸۸ – ۱۲۹۲ – ۱۲۹۶ – ۱۳۰۰ – ۱۳۰۴ – ۱۳۰۸

(دورهٔ ۳۳ساله): ۱۳۱۳ – ۱۳۱۷ – ۱۳۲۱ – ۱۳۲۵ – ۱۳۲۹ – ۱۳۳۳ – ۱۳۳۷ – ۱۳۴۱

(دورهٔ ۲۹ساله): ۱۳۴۶ – ۱۳۵۰ – ۱۳۵۴ – ۱۳۵۸ – ۱۳۶۲ – ۱۳۶۶ – ۱۳۷۰

(دورهٔ ۳۳ساله): ۱۳۷۵ – ۱۳۷۹ – ۱۳۸۳ – ۱۳۸۷ – ۱۳۹۱ – ۱۳۹۵ – ۱۳۹۹ – ۱۴۰۳

گاه‌شماری حسابی الگوریتمی است که برای محاسبه دقیق آغاز، تقسیمات و کبیسه‌گیری گاه‌شماری جلالی تدوین می‌شود.

یکی از گاه‌شماری‌های حسابی توسط احمد بیرشک ارائه شده‌است و در کنار گاه‌شماری رسمی ایران مشهور بوده و بعلت خطی بودن کاربرد آن آسانتر است. این تقویم با توجه به زیردوره‌ها و دوره‌های میانی تقویم جلالی و تکمیل آن در قالب یک دوره بزرگتر ۲۸۲۰ ساله ایجاد شده‌است.

دوره بزرگ مذکور ابتدا توسط ذبیح بهروز محاسبه، کشف و پیشنهاد داده شد آنگاه توسط احمد بیرشک دوره‌های میانی آن تعریف شد و مدون گردید. دیگر گاهشماری حسابی، گاهشماری حسابی رایانه‌ای است که توسط موسی اکرمی تدوین شده‌است.

تقویم جلالی به استناد پژوهش محققان و گفته‌های اخترشناسان، دقیق‌ترین گاهشمار جهانی است. در برابر تقویم اروپایی که در هر ۲۵۰۰ سال یک روز خطا دارد، گاهشمار جلالی در هر ۱۰ هزار سال یک ثانیه خطا دارد.

پیدایش دقیق‌ترین گاهشمار مدیون تلاش گروهی از ستاره‌شناسان ایرانی است که به دستور سلطان جلال‌الدین ملک‌شاه سلجوقی مأمور تعیین و محاسبۀ دقیق سال خورشیدی شدند.

ایرج ملک‌پور، استاد نجوم دانشگاه تهران، که اینک بیش از سه دهه است، نامش در ابتدای تقویم‌های ایرانی درج است، چند سال پیش گفته بود که پیش از پیدایش تقویم جلالی ایرانی‌ها از تقویم یزدگردی استفاده می‌کردند، ولی کبیسه‌ها را اجرا نمی‌کردند.

به گفتۀ آقای ملک‌پور، در واقع هر کس به میل خود کاری می‌کرد. تا این که در دورۀ ملک‌شاه سلجوقی و بر احتمال نزدیک به یقین با فرمان خواجه نظام‌الملک تصمیم گرفته شد، تا در توس و اصفهان و مرو رصد کنند، تا دریابند خورشید در روز اول فروردین در اعتدال بهاری نیم‌کرۀ شمالی قرار دارد یا نه.

نتیجۀ این تحقیق، تکان‌دهنده بود. تقویم ایرانی حدود بیست روز با تقویم نجومی فاصله داشت. یعنی در روز دوازدهم اسفند، نوروز به اشتباه جشن گرفته می‌شد. برای جبران این اشتباه، اول فروردین هجده روز جلوتر برده شد و در ابتدای اعتدال بهاری، یعنی فروردین واقعی قرار گرفت.

در محاسبۀ جدید، هر سال را در چهار نوبت، ۳۶۵ روز محاسبه و سال پنجم را ۳۶۶ روز محاسبه کردند. البته، پس از هر هشت دورۀ چهارساله، سال پنجم را ۳۶۶ قرار می‏دادند.

در این محاسبه آن پنج ساعت و اندی نیز به حساب آمد تا همچنان تقویم خورشیدی با تقویم نجومی همزمان باقی بماند. بدین ترتیب، روز نوروز به عنوان نخستین روز فروردین ماه، از آن سال ثابت ماند.

گاهشمار ایرانی دیگر تغییری نکرد، تا اینکه ۸۵ سال پیش در دورۀ رضا شاه با تغییراتی جزئی صورت امروزی خود را یافت.

تاریخ شمسی ، میلادی و قمری امروز به همراه ساعت ایران

تقویم شمسی، میلادی و قمری

۳ نوع شمسی، میلادی و قمری

زمان اذان و ساعت های شرعی

سلام..خیلی ممنون قشنگ تاریخ نوشتن.
سپاسگزارم

امروز

ماه محرم

دستت دردنکنه واسه این نرم ابزار خیلی عالیه

???عالیه

2020/2/2

ایول عالی بود

عالی بود

بسیاردقیق وپرکاربرده تشکراز زحماتتون پرشین چت شهرام 100

عجب چیزی بوده ندیدم

خوب

سلام خسته نباشید بسیارعالی هست اززحمت های شماهم سپاسگزارم

این سایت عالیه

امروزبهترین روزسال

جالبه

با سلام وخسته نباشد لطفا ساعت خود را با صداو سیمار ایران هماهنگ کنید و یا منبع ساعت هرکجا که است اعلام کنید ساعت خود را تنظیم کنند حتی تمام گوشی های مردم از این منبع استفاده می کنند که کلا مختل شده است
——————————–کیت ست: منبع ساعت ما ساعت سرور سایت می باشد که همیشه براساس ساعت جهانی آپدیت و به وقت تهران/ایران تنظیم می شود.

بسیار عالی بود

ساعت و تاریخ امروز ایران به همراه تاریخ میلادی و قمری و مناسبت های امروز را در کادر کنار نمایش داده میشود.

در صورتی که این ابزار برای شما کاربردی بوده است برای توسعه آن و سایر ابزارها با حمایت مالی همراه ما باشید.

امروزه آنقدر مشغله ذهنی ما زیاد شده است که گاهی تاریخ و زمان را فراموش خواهیم کرد. امروز چندم است؟ مناسبت امروز در تقویم چیست؟ تاریخ امروز به میلادی چند است؟ امروز ابزار آنلاین تاریخ امروز کیت ست به تمام این سوالات شما پاسخ خواهد داد. برای استفاده از این ابزار آنلاین نیاز به هیچ کاری نیست، شما حتی یک دکمه را هم کلیک نمی کنید. وارد ابزار تاریخ امروز شوید و ساعت ایران، تاریخ امروز برحسب تاریخ شمسی، میلادی، قمری و مناسبت امروز و فردا را مشاهده کنید.

وب سایت کیت ست با هدف ارائه محاسبات و ابزارهای آنلاین شروع به کار کرده است، محاسبات در زمینه های مختلف مانند محاسبه آنلاین سود وام بانکی، محاسبه سود سپرده، محاسبه آنلاین مهریه به نرخ روز و… که وقت گیر و پیجیده میباشد به راحتی در کیت ست قابل محاسبه می باشد. همچنین در کیت ست ابزارهای که هر جایی ممکن است مورد نیاز باشد مانند تقویم رسمی ایران، اوقات شرعی، ساخت آنلاین بارکد و… در دسترس می باشد.

© تمام حقوق برای کیت ست – Kitset محفوظ است

محاسبه معادله درجه یک

محاسبه معادله درجه دو

محاسبه میانگین

محاسبه فاکتور

محاسبه توان

محاسبه جذر

محاسبه لگاریتم

تشخیص عدد اول

تاریخ گاه‌شماری به بررسی آغاز و سیر تحول گاه‌شماری (تقویم) برای نگهداری زمان (سال و تقسیمات آن) در تاریخ بشر می‌پردازد.

آغاز تقویم را باید با شروع دوره تاریخی و زندگی اجتماعی و کشاورزی بشر و نیاز او برای تعیین زمان‌بندی کشاورزی دانست. بشر اولیه با مقایسه و محاسبه پدیده‌های متوالی و منظم طبیعی مانند حرکت اجرام آسمانی و آثار آن به تقویم اولیه دست یافت. از میان پدیده‌های طبیعی تکرار منظم شب و روز، تغییر تناوبی اهله ماه و تغییر تناوبی فصول گرم و سرد، پیش‌تر از هر چیز مورد توجه بشر اولیه بود. تغییر تناوبی اهله قمر بیشتر نظر انسان را به خود جلب کرد از این رو، تقویم قمری را می‌توان نخستین تقویم مدون دانست و طبق شواهد ثبت اهله قمر توسط بشر قدمتی حداقل ۳۰۰۰۰ ساله دارد.

از نظر تاریخی شکل دوم تقویم قمری-خورشیدی و شکل مدرن آن تقویم خورشیدی است. پیدایش هفته را نیز معمولاً به خاطر فواصل ۷ روزه بین اهله چهارگانه (۴ تربیع) یک ماه قمری می‌دانند. سپس کلدانیان هر روز هفته را با یکی از اجرام هفتگانه (خورشید و ماه و سیارات نمایان) نام‌گذاری کردند. بابلی‌ها روز آخر هفته (شنبه) را نحس و تعطیل می‌دانستند؛ و بعضی هفته را از فرامین آمده از یهود می‌دانند. مصری‌ها از ۴۲۴۱ قبل از میلاد اولین بار از تقویم خورشیدی برای سال‌شماری استفاده کردند و بابلی‌ها با توجه به ماه‌های قمری آن را دوازده قسمت یا ۱۲ ماه (و حدوداً در هر سه سال یک‌بار ۱۳ ماه) تقسیم کردند (تقویم خورشیدی-قمری).

سپس مصری‌ها تقویم خورشیدی را کمال بخشیدند. ابتدا یک سال ۳۶۰ روزه (۱۲ ماه ۳۰ روزه) داشتند سپس با محاسبه دقیق‌تر به آخر آن ۵ روز افزودند. سپس در تقویم ژولینی (یا تقویم میلادی قدیم) در ۴۵ قبل از میلاد و سپس دوره میلادی، کسر یک چهارم روز نیز در محاسبه سال در نظر گرفته شد. پس از آن دقیق‌ترین تقویم در احتساب کسر دقیق سال را می‌توان تقویم جلالی ایرانی (۴۷۱ قمری / ۱۰۷۹ میلادی) دانست. در سال ۱۵۸۲ تقویم میلادی (تقویم گریگوری یا میلادی جدید) نیز مانند تقویم جلالی تا حدودی محاسبات خود را از پیش دقیق‌تر کرد. اما هنوز تقویم هجری خورشیدی (برگرفته و ادامه جلالی) دقیق‌ترین تقویم جهان است. تقویم مسلمانان و یهودیان نیز دو تقویم قمری‌اند که از بدو پیدایش این دو دین به وجود آمدند. قدیمی‌ترین تقویم ایرانی تقویم فرس ۳۶۵ روزه با مبدأ سال ۵۰۲۵ قبل از میلاد است که با تقویم باستانی مصر مشابه بود.

تمامی حقوق این وب سایت محفوظ می باشد.

جمعه

۲ آبان ۱۳۹۹ خورشیدی

۲۳ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی

۶ ربیع‌الاول ۱۴۴۲ قمری

اِمروز به روزی گفته می‌شود که زمان فعلی بخشی از آن است.
امروز جمعه، ۲ آبان (یا عقرب) ۱۳۹۹ هجری شمسی برابر با ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی(مطابق ۶ ربیع‌الاول ۱۴۴۲ قمری قراردادی) می‌باشد.
امروز

امروز معمولاً به تمام مدت زمانی که بین نیمه‌شب گذشته و نیمه‌شب امشب قرار دارد اطلاق می‌شود. در بسیاری اوقات از امروز برای اشاره کردن به زمان روشن بودن زمین بر اثر تابش خورشید که بخشی از شبانه‌روز را تشکیل می‌دهد اطلاق می‌شود.

هدف بخش

«سایت‌خوان دنیای اقتصاد»

گسترش اطلاع‌رسانی است و انتشار این مطلب به معنی تأیید محتوای آن نیست.

به گزارش دنیای اقتصاد، قیمت دلار و یورو امروز در صرافی بانک ملی ایران اعلام شد.

بر این اساس قیمت خرید دلار آمریکا 25,500(بیست و پنج هزار و پانصد تومان) و قیمت فروش دلار آمریکا 29,380(بیست و نه هزار و سیصد و هشتاد تومان) اعلام شد.

همچنین براساس اعلام صرافی بانک ملی ایران قیمت خرید یورو 30,870(سی هزار و هشتصد و هفتاد تومان) و قیمت فروش یورو 34,750(سی و چهار هزار و هفتصد و پنجاه تومان) است.امروز

گروه نشریات دنیای اقتصاد

درباره ما

کليه حقوق اين سايت متعلق به روزنامه دنيای اقتصاد بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است

امروز
امروز
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *