انواع شمش

انواع شمش
انواع شمش

فهرست مطالب

شمش طلا یا نقش اول بسیاری از فیلم‌های پلیسی و اَکشِن! چرا که حتما شما هم مثل ما در مورد سرقت شمش‌های طلا یا پیدا کردن شمش‌های طلا هم فیلم زیاد دیده‌اید و هم داستان و ماجراجویی‌هایی در این مورد شنیده‌اید. بسیاری از آدم ربایی‌ها و دزدی‌ها و جنگ‌ها بر سر همین شمش‌های طلاست!  چرا شمش‌های طلا تا این حد ذهن آدم‌ها را در گیر کرده است؟! شاید به این دلیل است که شمش‌های طلا در ذهن ما نمایانگر حجم زیادی از طلای خام یا طلای خالص است.

شمش طلا (به انگلیسی gold bar و gold ingot معروف هست)، همان طلای خامیست که حداقل عیار آن ۹۹۵ و حداکثر آن ۹۹۹.۹۹ می‌باشد. نکته‌ای که در شمش خیلی مهم است و از اهمّیت بالایی برخوردار است، عیار آن می‌باشد. هرچه عیار آن بیش و بیشتر شود، ارزش آن دو چندان می‌شود. عیار شمش برای اینکه بیشتر شود، به دستگاه‌ و تکنولوژی پیشرفته‌تری نیاز هست. این دستگاه‌ و تکنولوژی انحصاراً در اختیار شرکت‌های معتبر دنیا قرار دارد و آن را در اختیار دیگر کشورها قرار نمی‌دهند. در کشور ما، شرکت‌های خاص و معتبری تحت نظر بانک مرکزی و اتحادیه طلا و وجود دارند که می‌توانند شمش‌هایی با خلوص ۹۹۵ تولید کنند.

درست است که دیگر امروزه کسی به سفرهای طولانی برای یافتن طلا نمی‌رود اما فقط کافیست سری به بازار طلا بزنید کسانی که هنوز به دنبال طلا هستند و می‌خواهند حاصل دسترنج ماه‌ها یا سال‌های خود را تبدیل به شمش‌های طلا کنند. در بازار تهران، خریداران شمش طلا سوالات زیادی از ما می‌پرسند مانند: شمش‌‌های طلا معمولاً چند گرمی هستند؟ فرق بین شمش با آبشده طلا چیست؟ شمش طلا بخریم یا سکه؟ اسپرد شمش دیگر چیست؟ چرا شمش‌های سوئیسی اینقدر معروف هستند؟ از کجا شمش طلا بخریم؟ و هزاران سوالات دیگر. اگر می‌خواهید جواب این سوالات را بدانید با ما همراه باشید.

انواع شمش

وزن شمش‌ها از استانداردهای مشخصی تبعیت می‌کنند. هر شرکتی با توجه به بازاری که در اختیار دارد، رنج مشخصی را تولید می‌کند و به بازار عرضه می‌کند. برای مثال برای صادرات شمش طلا به کشورهای دیگر از شمش‌های حدوداً ۱۲ کیلیوگرمی استفاده می‌کنند. وزن شمش طلا کاملا بستگی به کارایی افراد دارد. کسی که می‌خواهد هدیه بدهد شمش های یک گرمی را انتخاب می‌کند. کسی که می‌خواهد سرمایه گذاری کند و پول خود را طلا کند، شمش‌های یک کیلویی می‌خرد. در ادامه انواع سایز شمش‌های موجود در کارخانه‌های مختلف را در جدولی قرار می‌دهیم:

در ایران شمش‌های ۱۲ کیلوگرمی زیر نظر بانک مرکزی وارد می‌شود، بانک مرکزی نیمی از این شمش‌ها صرف ضرب سکه می‌کند و مقداری از آن‌ها را برای ساخت مصنوعات طلا در اختیار سازندگان طلا و جواهر می‌گذارد. علاوه بر بانک مرکزی بانک‏‌های خصوصی دیگر نیز مجوز واردات شمش‌های طلا با وزن کمتر را برای سرمایه‌گذاری نیز دارند.

بزرگترین شمش طلا در جهان متعلق به موزه تُی گُلد Toi Gold است که در سال ۲۰۰۵ از آن رونمایی کردند این شمش طلا ۲۵۰ کیلو گرم وزن دارد و ابعاد آن در حدود ۴۵.۵ سانتی‌متر و ۲۲.۵ سانتی‌متر است همچنین ارتفاع این شمش طلا غول پیکر به ۱۷ سانتی‌متر نیز می‌رسد که قابل مقایسه با دیگر شمش‌های طلای ساخته شده در جهان نیست.

همانطور که گفته شد شمش‌های طلا توسط کارخانه‌های مختلف ساخته می‌شوند که معروفترین آن‌ها شمش‌های سوئیسی، اماراتی، استرالیایی و انگلیسی هستند. که البته در بازار طلا شمش‌های سوئیسی معروف‌ترند و این صرفاً فقط به خاطر بازاریابی و تبلیغات این کارخانه است و هیچ مزیت دیگری نسبت به سایر کارخانه‌ها و برندها ندارند، چه بسا کشورهایی در این میان هستند که به شمش‌های با عیار ۹۹۹۹۹/۹۹۹ دسترسی پیدا کرده‌اند اما باز هم شمش‌های سوئیسی چون بین مردم شناخته شده‌تر هستند هنوز طرفداران بسیاری در بازارهای خرید و فروش شمش دارند. به همین خاطر شمش‌های سوئیسی از قیمیت بالاتری برخوردارند. این نوع شمش را می‌توانید در سبزه میدان، پاساژ اردیبهشت و خرداد بازار بزرگ تهران خریداری کنید. برندهای معروف شمش به همراه توضیحات آن را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

 

همچنین علاوه بر شمش‌های طلای خارجی و وارداتی، شمش‌های ساخته شده توسط کارخانه‌ها و کارگاه‌های ایرانی نیز هستند که نقاشی‌های مختلف و زیبایی روی آن حک شده‌اند و بسیار مناسب هدیه دادن یا جمع‎آوری کلکسیون هستند چراکه با گذشت زمان نیز بر ارزش آن‌ها افزوده و نفیستر می‌شوند. به اینگونه شمش‌ها که به‌عنوان یادبود استفاده می‌شود، مدالیون گفته می‌شود. پارسیس گُلد و ایران شمش و خانه سکه ایران سه تا از کارخانه‌های سازنده شمش‌های طلا در ایران هستند که در قسمت خرید و فروش شمش بیشتر درباره‌ی آن صحبت می‌کنیم.

 

معمولا روی تمام شمش‌های طلای شرکتی، علائمی باید درج شود. برای آن‌که از ساخت شمش‌های تقلبی جلوگیری شود هرکارخانه‌ی سازنده ملزم است از قالب‌هایی استفاده کند که علاوه بر عیار شمش طلا نام شرکت و کارخانه‌اش را حک کنند. که وقتی طلای ذوب شده را درون آن‌ها می‌ریزند که اسم شرکت سازنده روی شمش نمایان باشد تا در هنگام وجود هرگونه مشکل بتوان پیگیری‌های لازم را انجام داد. در ادامه، علائم دیگر روی شمش طلا را توضیح می‌دهیم.

عیار: همانطور که گفتیم عیار شمش‌های طلا ، باید روی آن‌ توسط کارخانه حک شود که معمولا این عیار معادل ۹۹۹ است.
وزن: وزن هر شمش باید به صورت دقیق روی شمش طلا حک شده باشد، به طوری که اگر آن را روی ترازوهای حساس مخصوص طلافروشان وزن کنیم باید وزنی که ترازو نشان می‌دهد با وزن حک شده روی شمش یکی باشد.
کد شناسایی یا Assay office bar: هر شمش طلا یا به طور کلی همه مصنوعات طلا باید یک کد شناسایی داشته باشد. این کد را آزمایشگاه‌های عیار سنجی ( ری گیری ) زیر نظر اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر هر کشور، برای شمش‌ها و مصنوعات طلا تعیین می‌کنند، در این راستا فقط باید حواستان را جمع کنید تا از کدهای باطله روی شمش‌ها استفاده نشده باشد. واژه Assay office bar معنی شمش انگ شده و واژه Assay master معنی عیارشناس را می‌دهد.
آرم و نام کارخانه سازنده: روی هر محصول با کیفیت و اصلی که تولید می‌شود آرم و نام کارخانه‌‎ی آن نمایان است. شمش‌های طلا نیز از این قاعده مستثنی نیستند و روی آن‌ها آرم و نام کارخانه آن حک می‌شود تا کار سواستفادگران و متقلبان دشوارتر شود.

غالبا شمش‌های طلا ۲۴ عیار می‌باشد و بسیار نرم هستند آنطور که به راحتی جای انگشت شما روی آن می‌ماند. به دلیل همین نرمی طلا، در واقعیت طلا با عیار ۲۴ و خلوص ۱۰۰۰ وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد به صورت پلمپ یا وکیوم است و بیشتر برای هدیه دادن کاربرد دارد. به همین خاطر است روی شمش‌های طلا با وزن‌های مختلف عدد ۹۹۹ را مشاهده می‌کنید.

نکته‌ی مهم دیگری که وجود دارد این است، بسیاری از افراد انس طلا را با شمش طلا به اشتباه می‌گیرند؛ انس طلا بیشتر یک قرارداد بین معامله‌گران طلا می‌باشد و قیمت طلا را تعیین می‌کند. مثلا وقتی در اخبار می‌نویسند که قیمت طلای جهانی افزایش یافت، به این معنی هست که قیمت یک انس طلا نسبت به قبل افزایش داشته است. در کشورهای مختلف عیار طلایی که استفاده می‌کنند بسیار متفاوت است، عیار کشورهای عربِ اطراف خلیج فارس معمولاً ۲۱ ، هند ۲۲، اروپایی و آمریکایی حدود ۱۴ و در ایران ۱۸ می‌باشد. قیمت طلا ۱۸ عیار از روی قیمت مثقال طلا محاسبه می‌شود همچنین قیمت طلا، با عیارهای مختلف با همین فرمول‌ها به‌دست می‌آید. که البته در مقاله‌های قبلی به طور کامل درمورد آن صحبت کردیم. بهتر است در این مطلب بیش از این از شمش طلا دور نشویم.

برای آنکه مفهوم این اصطلاح را به راحتی متوجه شوید مجبور هستیم برخی از مطالب بالا را دوباره یادآوری کنیم. همانطور که گفتیم تاکنون طلای ۱۰۰ درصد خالص در صنعت یافت نشده است. طلای ناب عناصر مولکولی دیگری را نیز برای مستحکم نگاه داشتن ساختار خود، هرچند ناچیز پذیرفته است؛ این عناصر ناچیز هستند و نمی‌توان آن‌ها را از بین برد. طلاهای موجود در ذخایر بانک‌ها، همگی دارای درصدی خلوصی نزدیک به صد در صد هستند. که این یعنی ۹۹/۹۹۹۹ در صد آن‌ها از طلا و حدود چند ده هزارم آن عناصر دیگر است. در نتیجه منظور از اصطلاح چهار نُه همان طلا با در صد خلوص ۹۹/۹۹۹۹ است، یعنی بعد از ممیز باید ۴ تا ۹ باشد. اگر بگوییم فلان برند کانادایی، شمشی برابر ۶ تا ۹ تولید می‌کند، یعنی عیار آن شمش معادل ۹۹/۹۹۹۹۹۹ می‌باشد. به این نکته هم توجه کنید که هر چقدر هم عیار طلا بالاتر باشد، رنگ آن زردتر با هاله‌ای از رنگ نارنجی است.

 

اگر قصد خرید شمش طلا را دارید حتما به مغازه‌دارهای زیر نظر اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر بروید و هرگز از مغازه‌دارهای استیجاری بی نام نشان خرید نکنید، گول قیمت ارزان و کارمزد و مالیات کم این فروشنده‌ها را نخورید به دردسرهایی که امکان دارد به آن دچار شوید نمی‌ارزد. کمی بیشتر پول می‌دهید در عوض خیالتان از بابت شمشی که خریدید راحت است و مطمئن هستید پول خود را جای درستی سرمایه گذاری کرده‌اید.

همچنین در برخی از سایت‌های اینترنتی معتبر هم خرید شمش‌های طلا با هر وزن و گرمی آسان و به صرفه است فقط قبل از آنکه دست به خرید بزنید، پیشنهاد می‌کنیم کمی حوصله به خرج دهید و از معتبر بودن آن سایت اطمینان حاصل کنید هرگونه سوال و ابهامی داشتید حتما با آن‌ها تماس بگیرید حتی بهتر است اگر فرصت کافی دارید به صورت حضوری به آنجا بروید و فراموش نکنید که قیمت آن شمش طلایی که قصد دارید بخرید را از چندین جا بپرسید. در اینجا چند سایت زیر که خرید و فروش شمش‌های طلا را انجام می‌دهند را معرفی می‌کنیم.

فروشگاه خانه سکه ایران که دارای استاندار T99 در ایران می‌باشد. به‌نشانی https://www.shemshetala.com/
شرکت ناب فلز اطلس به نشانی  http://nabfelezatlas.ir/
شرکت پارسیس گُلد به نشانی https://www.parsisgold.com/Default.aspx
فروشگاه ایران شمش به نشانی https://iranshemsh.com/

علاوه بر این برای خرید شمش طلا می‌توانید به بازار بزرگ تهران و پاساژ خرداد بروید در آنجا نیز مغازه‌هایی سر شناس و زیر نظر اتحادیه وجود دارند که می‌توانند در خرید و فروش شمش‌های طلا به شما کمک کنند و همچنین می‌توانید با پرس و جو کردن از مغازه‌های مختلف قیمت گرفتن، بهترین قیمت برای خرید یا فروش شمش را پیدا کنید. فقط نکته‌ی مهمی را دوباره یادآوری می‌کنم از افرادی که مغازه ندارند شمش نخرید چرا که عیار سنجی و تشخیص شمش‌های اصل کار هر کسی نیست و اگر در این کار وارد نیستید هرگز این ریسک را نکنید. [در بروزرسانی بعدی این مقاله، اسم طلافروشی‌هایی که شمش می‌فروشند و معتبر هستند را لیست می‌کنیم.]

تا به حال فکر کردید که هنگامی که زیورآلات و طلاجات کهنه و شکسته یا طلاهای دست دوم خود را وقتی می‌فروشید چه می‌شوند؟ بله؛ درست است آن‌ها به کوره‌های ذوب طلا برده می‌شوند و پس از ذوب در قالب‌های مختلفی ریخته می‌شوند و به صورت طلای آب شده در می‌آیند.

چون زیورآلات و طلاجات ما ۱۸ عیار و با درصد خلوص ۷۵۰ هستند در نتیجه، عیار طلای آبشده هم در حدود ۷۵۰ است. البته ممکن هست دو یا سه پله کمتر باشد. یعنی خلوص طلای ذوب شده برابر ۷۴۸ یا ۷۴۷ باشد. برای اینکه طلای ذوب شده را به عیار ۷۵۰ تبدیل کنند، سکه ضرب شده بانک مرکزی را به طلای ذوب شده اضافه می‌کنند. عیار سکه ۹۰۰ می‌باشد و این باعث می‌شود که عیار طلای ذوب شده را بالا بیاورد. بنابراین عیار طلای آبشده، برابر ۷۵۰ می‌باشد. توجه کنید: شمش طلا به خاطر اینکه در لحظه در دسترس نیست و همچنین قیمت آن نسبت به سکه گران هست و البته عیار آن نسبت به سکه ۱۰۰ پله بالاتر هست، توجیه عقلانی ندارد که از شمش به جای سکه برای بالا بردن عیار آبشده استفاده کنیم.

روی طلای آبشده باید یک کد حک شده باشد که ما با تماس به شماره تلفن گویا ۸۸۹۳۱۸۳۳ و دادن این کد، از صحت و تقلبی نبودن آن باخبر می شویم. این تنها راهی هست که مطمئن شویم آن طلای آبشده، تقلبی نیست.

شماره تماس عیار طلا و اتحادیه طلا و جواهر : ۸۸۹۳۱۸۳۳-۰۲۱

حرف خودمانی: امروزه با گرانی طلا، یکسری سودجو و از خدا بی خبر، وسط طلای آبشده، مفتول غیر طلا قرار می‌دهند و از این طریق وزن طلای آبشده را بالا می‌برند به همین دلیل است که بسیار از طلافروشان یا کسانی که می‌خواهند طلای آب شده بخرند، در هنگام خرید اصطلاحاً طلای آب شده را قیچی می‌زنند تا مطمئن شوند که آن قطعه آبشده، تقلبی نیست. همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای خرید طلای آبشده به هر کسی اعتماد نکنید و فقط از فروشنده‌هایی خرید کنید که مغازه دارند و زیر نظر اتحادیه صنف طلا و جواهر هستند چرا که در غیر این صورت اگر طلای آب شده‌ای که خریداری کرده‌اید تقلبی از آب در بیاید دیگر دستتان به هیچ جا بند نیست و پلیس و اتحادیه طلا و جواهر نیز به سختی می‌توانند این موضوع را پیگیری کنند و امکان دارد شما هیچگاه به پول خود نرسید.

اولین تفاوت طلای آبشده با شمش، در عیار آن هست. همانطور که گفتیم طلای آب شده همان طلاجات مستعمل یا طلاهای از مد رفته و خاک گرفته ویترین طلافروشان است. که چون عیار این طلاجات ۱۸ است در نتیجه عیار طلای آبشده ۱۸ است یا کمی بیشتر یا کمتر از ۱۸ عیار هست. اما شمش‌های طلا، ۲۴ عیار هستند و کمترین ناخالصی را دارند به همین خاطر است که گاهی به شمش‌های ۲۴ عیار نیز طلای خام هم گفته می‌شود.

دومین تفاوت این هست که طلای آبشده فقط در ایران خرید و فروش می شود در حالی که شمش بین‌المللی هست. درست هست که شکل هر دو یکی هست ولی چون عیار آنها فرق دارد، گواهی استاندارد بین الملی به طلای آبشده تعلق نمی‌گیرد. برای اینکه طلای ابشده به عنوان شمش باشد باید عیار آن حداقل ۹۵۰ باشد.

سومین تفاوت در ابعاد آن‌ها می‌باشد. طلای آبشده در اشکال مختلف موجود هست و هیچ قاعده‌ای ندارد در حالی که شمش، بین الملی می‌باشد و دارای وزن و ابعاد مشخصی هست. چون اکثرا کارگاه‌های طلاسازی از طلای ابشده برای ساخت مصنوعات طلا استفاده می کنند، راحت تر هستند که طلای آبشده به صورت مفتول (منظور به صورت باریک و دراز می‌باشد.) باشد و هر اندازه که بخواهند ببرند و از آن برای کار خود استفاده کنند.

اما چهارمین تفاوت: درست برعکس طلای آب شده شمش‌های شرکتی طلا بسیار معتبر با علائم حک شده بر روی آن و با عیاری مشخص و تضمین شده در بازار عرضه می‌شوند. خب مسلماً محصولی که از اعتبار زیادی برخوردار است و ما با خیال راحتتری آن را خریداری می‌کنیم کمی گرانتر از محصولی فاقد اعتبار است.

پنجمی تفاوت را می‌توان در اجرت آن‌ها دانست. شمش‌های ۲۴ عیار شرکتی اجرت و کارمزد مشخصی دارند که توسط اتحادیه صنف طلا و جواهر هر کشور اعلام می‌شود و در مقابل آن طلای آب شده بدون اجرت و بدون هیچ کارمزدی در بین مردم خرید و فروش می‌شوند. که همین دلیلیست که مردم و سرمایه گذاران به خرید و فروش طلای آب شده بیشتر علاقه دارند تا شمش‌های ۲۴ عیار شرکتی!

در وحله‌ی اول بهتر است مفهوم و معنای اسپرد را بدانیم: در بازار مبادلات ارز، برای هر جفت ارز در هر لحظه دو قیمت متفاوت وجود دارد. یکی قیمتی است که شما می توانید در آن قیمت، خرید انجام دهید (این نرخ را Ask می‌گویند) و دیگری قیمتی است که شما می توانید در آن قیمت، فروش انجام دهید (این قیمت را Bid می‌گویند) تفاوت این دو قیمت را اسپرد (Spread) می‌نامیم. به عبارت دیگر اسپرد همان اختلاف بین قیمت خریدار و قیمت فروشنده در لحظه می‌باشد.

حالا که معنی واژه اسپرد را فهمیدیم حتما معنی اسپرد شمش طلا برایمان مشخص شده است. بله، دقیقا اسپرد شمش طلا اختلاف قیمت خرید شمش طلا از بازار و قیمت فروش آن در بازار است.

خب، حالا که تا اینجای مقاله با ما بودید و از کلیات و جزئیات شمش طلا بیشتر سردر آورده‌اید ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که بهتر است روی کدام یک از این بازارها یعنی شمش طلا و سکه سرمایه گذاری کنیم؟ باید اعتراف کرد که سرمایه‌گذاری روی سکه کمی مطمئنتر است چرا که تقلب در این بازار کمتر از بازار شمش‌های طلاست و این فقط به خاطر آن است که سکه‌ها عیار، وزن مشخصتر دارند و یک مسکوک طلا به حساب می‌آید که توسط بانک مرکزی ضرب شده است اما در هنگام خرید و فروش شمش‌های طلا باید بسیار بیشتر حواستان جمع باشد تا شمش طلا تقلبی یا قاچاق نباشد یا ممکن است در هنگام معامله‌های شمش طلا خریدار به درستی عیار و کد حک شده روی شمش اطمینان پیدا نکند و بگوید که آن آزمایشگاه و ریگیری را قبول ندارد و از اینگونه مسائل دردسرساز برایتان پیش بیاید. علاوه بر این‌ها مثلا اگر برای سرمایه‌گذاری یا پس انداز، برنامه ریزی کنید که ماهی یک یا چند سکه بخرید قطعا بیشتر برایتان مقدور است تا اینکه ماهی یک شمش طلا! با همه این شرایط، تصمیم گیرنده نهایی شما هستید و بهتر است با توجه به توان مالی و ریسکپذیری خود دست به خرید سکه یا شمش بزنید.

 

اگر جزو افرادی هستید که شمش‌های طلای زیادی دارید حتما به فکر جایی مطمئن برای نگهداری آن‌ها باشید و دلتان را به گاوصندوق‌های بزرگ و سنگین خوش نکنید چراکه برخی از آن‌ها به سادگی قفلشان باز می‌شود و دیگر مانعی برای سارقین زبردست به حساب نمی‌آیند. برای کسانی که سرمایه خود را تبدیل به طلا و شمش‌های طلا کرده‌اند صندوق امانات بانک‌ها بهترین مکان است اگر هم که به صندوق امانات بانک‌ها هم اعتماد ندارید و فکر می‌کنید بانک‌ها اطلاعات شما را پیش خود نگه نمی‌دارند؛ باید جایی امن و مطمئن را انتخاب کنید! بهتر است اینطور بگوییم که شاید اگر طلاهای خود را در فریزر خانه‌یتان نگهداری کنید بیشتر از گاوصندوق‌های پیزوری، امنیت طلاهای شما را حفظ می‌کند. جا دارد برای آنکه این موضوع را بیشتر جدی بگیرید سرقت چند سال پیش در منطقه قلهک را یادآوری کنیم.انواع شمش

چند سال پیش سارقین در سرقت خانه‌ای در منطقه قلهک، ۵ کیلو طلا، ۵۰ هزار دلار، ۱۰۰ سکه طلا، چند ساعت مارک‌دار با قاب و بند طلای ۱۸عیار و ۳۰ میلیون پول نقد گیرشان آمد. پلیس ارزش مالی اموال دزدیده شده در این سرقت را بیش از یک میلیارد و پانصد میلیون تومان برآورد کرد. انتشار این خبر در شبکه‌های اجتماعی دستمایه انتقاد و شوخی برخی از کاربران با مالباختگان این پرونده شد. کاربران نوشته بودند: سارقین با کله رفته‌اند در دبه‌ی عسل، چرا صاحب خانه این همه پول و طلا را در خانه‌ی خود پنهان کرده بود؟ بهتر نبود آن‌ها در صندوق امانات بانک نگهداری می‌کرد؟! شاید هم پول‌هایش غیر قانونیست و فکر می‌کند فوری از دادسرا دعوتنامه براش می‌آید! ؟

در مصاحبه‌ای، خود مال باخته اینگونه تعریف می‌کند: «همراه خانواده مسافرت رفته بودم، وقتی برگشتیم با تعجب متوجه باز بودن در شدیم. قفل در ورودی تخریب شده‌بود. همسر و بچه‌هایم ترسیدند و داخل نیامدند. وقتی برق را روشن کردم، دیدم خانه‌مان مثل بازار شام شده؛ همه چیز به هم ریخته بود. لباس‌ها کف زمین بود و در گاوصندوق هم که توی آن کلی دلار و طلا داشتم باز بود. دلم ریخت؛ با ناامیدی جلو رفتم و دیدم ای داد بی‌داد… همه دار و ندارم را برده‌اند. فشارم افتاد و نشستم روی زمین. همسرم به پلیس زنگ زد و ماجرا را اطلاع داد.» درباره‌ی اینکه پول و طلاهایش را چرا در خانه گذاشته بود این توضیح را داد: «کارم طوری است که باید مقداری پول و طلا خانه‌ام باشد. گاهی سفرهای غیر منتظره پیش می‌آید و زمان برای تهیه دلار یا ارزهای دیگر نیست. به همین خاطر مقداری دلار و یورو توی گاوصندوق نگهداری می‌کردم تا اگر نیاز شد استفاده کنم. البته به واسطه همین کار، بعضی اوقات معامله‌هایی صورت می‌گیرد که با توجه به تراکنش مالی محدود بانک و سایر چیزها نیاز دم دست بودن پول و طلا دارم. قبول می‌کنم این حجم از طلایی که توی خانه داشتم اشتباه محض بود. واقعاً نمی‌دانستم یک روز چنین اتفاقی برایم می‌افتد.»

این ماجرا را برایتان تعریف کردیم که فکر نکنید این اتفاق برای شما نمی‌افتد و فقط ما شنونده‌ی آن هستیم، پس اگر مقدار زیادی طلا، شمش طلا یا پول در خانه‌ی خود دارید از همین لحظه به فکر مکانی امن برای آن‌ها باشید که البته ما صندوق امانات بانک‌های معتبر یا خریدن گاوصندوق‌هایی با قفل‌های بسیار پیشرفته را برای نگهداری از ثروت خود پیشنهاد می‌کنیم.

در هنگام خرید شمش‌های طلا،خیلی مراقب باشید. قبل از خرید شمش طلا حتماً این مقاله را چندین بار بخوانید و اگر دغدغه‌‌ای در این مورد دارید، ما خوشحال می‌شویم صدای شما را بشنویم. خرید شمش طلا باید با دقت و با حساسیت انجام شود تا بعدها با مشکلاتی از قبیل تقلبی بودن شمش‌های طلا و ناخالص بودن یا حتی قاچاق و دزدی بودن شمش‌ها مواجه نشوید چرا که دردسر هرکدام از این موارد بیش از آن است که فکرش را کنید. به گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر از مکان‌هایی خرید کنید که زیر نظر اتحادیه طلا و جواهر باشند، همه علائم و کدهای مربوطه روی شمش را چک کنید. و از فروشنده بخواهید با حوصله بیشتری در مورد شمش‌ها برای شما صحبت کند و در صورت امکان هرکدام را به شما نشان دهد.

امیدواریم آنچه که باید در مورد شمش‌های طلا بدانید را با خواندن دقیق این مقاله متوجه شده باشید. البته ممکن است سوال یا نکته‌ای به ذهنتان رسیده باشد که ما در این مقاله  آن را پوشش نداده باشیم. لطفاً آن را در قسمت کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

«با ذکر منبع، کپی این مطلب بلامانع است»

با عرض سلام سوالی داشتم مبنی بر اینکه می توان به میزان دقیق ۷۵ گرم شمش طلای پامپ سوییس از کشور مالزی به ایران اورد؟ در فرودگاه ایران گیر نمی دهند؟

سلام
لطفاً در مورد خرید شمش طلا و نحوه استفاده از مدارک شمش طلا که اجاره داده می‌شود توضیح بدین.
سپاس گذارم

درپی اتفاقات و اغتشاشات ناشی از گران شدن بنزین، بانکها نام صندوقهای امانی (امانات) را به صندوقهای اجاره ای تغییر دادند. این یعنی بانک هیچ مسئوبیتی دربرابر اموال داخل صندوق ندارد و اگر محتویات آنها به سرقت برود، کسی پاسخگو نیست. در واقع بانکها فقط صندوقی را که به گفته خودشان حداکثر تلاش را برای امنیت آن به خرج داده اند، اجاره میدهند. همین.

حالا اموال لون مال باخته پیدا شد یانه؟
اگه مردم به بانک اعتماد داشتند که این ریسک رو نمیکردند.
و وقتی که سود بانک با منت ۲۰ درصده ولی تورم ۴۰ درصده!

سلامICTMAN عزیز، متاسفانه تا کنون خبری از اینکه اموال ایشون پیدا شده یا نه به دست ما نرسیده است، درست است که سود بانکی خیلی کم است و تورم خیلی زیادتر از آن است اما گاهی اوقات در شرایطی که جای امنی برای نگهداری اموال خود نداریم بهتر است بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنیم یا اینکه اگر حجم بالایی از پول و طلا در خانه خود داریم از دزدگیرها و درب های ضد سرقت و گاو صندوق های مطمئن و امن غافل نشویم.

اطلاعات بسیار مفید بود تشکر دارم.

اجرت یا همون اسپرد شمش برای یک شمش ۱۰۰ یا ۱۰۰۰ کرمی سوئیسی در ایران چند درصد ویا چه رقمی است مثلا اگر من الان به قیمت روز یک شمش ۱۰۰ گرمی سوئیسی معتبر از یک طلا فروشی بخرم روزی که بخوام بفروشم بر فرض اینکه قیمت همان اندازه باشد چقدر از قیمت شمشم کم میشود ؟ وسوال دیگه از کجا باید بدونیم که یک کد باطله روی یک شمش ویا ابشده وجود ندارد شاید یک کسی یکبار ابشده درست بخرد که شماره درستی دارد وهمان شماره را بعدا روی همان مقدار ابشده دیگر هم بزند وشما وقتی ان شماره را استعلام میکنید ان نهاد مربوطه بگوید شماره درست است از کجا باید فهمید ممنون از راهنمایی شما

سلام دوست عزیز. شمش های سوئیسی اسپرد بالایی دارند بین ۲.۵ یا ۳.۵ میلیون بستگی به وزن آن دارد. و اما می رویم سراغ نکته ای که در مورد انگ و کد روی طلای آب شده یا شمش طلا بیان کردید، در این مورد بازم میگم فقط خرید از جای معتبر و دریافت فاکتور خرید معتبر چاره ی آن است، دقیقا مسئله ای که باعث می شود خرید طلا اب شده و شمش طلا را پر ریسک نشان دهد همین موضوعی است که به آن اشاره کردید. برای مطمئن شدن از طلای اب شده که معمولا آن را قیچی می کنند و شمش های طلا را هم از پکشان خارج می کنند تا ماهیت طلای داخل آن را بسنجند. ( البته این در صورتی است که به اصل بودن آن طلا اب شده یا شمش شک داشته باشیم و از جای معتبری به دستمان نرسیده باشد یا فاکتور معتبری نداشته باشد. )

واقعا مطالب بدرد خوری بود یه سوال : از نظر اجرت و مالیات سهم شمش نسبت به سکه یا زیور آلات دیگه بیشتره یا کمتر . ممنون از تیم دی اجرت

سلام مهدی عزیز، شمش طلا از نظر اجرت و مالیات سهم بیشتری داره که توی معاملات به آن اسپرد شمش میگویند. اسپرد شمش طلا همان اختلاف معاملاتی در زمان خرید و فروش طلا است، که هر چه وزن شمش مورد معامله بیشتر باشد، اسپرد آن بیشتر می شود البته بحث ما شمش های طلای شرکتی است که در مقابل آن می توان گفت طلای اب شده قرار دارد که کمترین سهم را ( اختلاف قیمت بین خرید و فروش ) دارد. پیشنهاد می کنم اگر مقاله طلا اب شده را نخواندید حتما سری به ان بزنید.

درود فراوان
سپاسگزارم از روشنگری که افراد جامعه نیازمند دانستن باشند.
سوالی داشتم میزان دارایی هر شخص از ذخیره شمش طلا که قانون ممانعت ننماید، چه مقدار می تواند باشد.باتوجه به اینکه مراتب خریدبصورت قانونی باشد. ودارای فاکتورهای خرید یاشد. و دچار مشکلات قانونی نگردد و سرمایه اش ذخیره طلا باشد. سپاسگزارم

سلام شما همه را توضیح دادید ام درباره محاسبه شمش هیچی نگفتید لطفاً درباره خرید ونحوه محاسبه توضیح دهید متشکرم

سلام ابوالفضل عزیز، عیار شمش ها ۹۹۹ یا ۹۹۵ هستند که اصطلاحا به آن عیار ۲۴ می گویند ولی روی خود آن یا پک بسته بندی آن عیار دقیق آن را نوشته اند، پس برای محاسبه قیمت یک گرم شمش باید قیمت آن را با توجه به عیار آن مشخص کنیم برای این کار عیار شمش را ضرب در قیمت یک گرم طلای ۱۸ عیار می کنیم و بعد تقسیم بر عدد ۷۵۰ می کنیم. برای مثال:
قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۶۷۰ هزار تومان است.
عیار شمش هم ۹۹۹ هست.
۶۷۰۰۰۰ ضربدر ۹۹۹ میشود : ۶۶۹۳۳۰۰۰۰ و بعد جواب آن را تقسیم بر ۷۵۰ می کنیم که می شود: ۸۹۲۴۴۰ که اگر رندش کنیم می شود ۸۹۲ هزار تومان.
پس قیمت هر گرم شمش شد ۸۹۲ هزار تومان. این عدد را ضربدر وزن شمش خود کنید ( وزن شمش را روی بسته بندی یا پک آن می نویسند)
حال می رسیم به اسپرد شمش در زمان خرید و فروش
اسپرد شمش اصطلاحا همان اجرت است که کارخانه های سازنده برای پک و بسته بندی آن می گیرند و واسطه یعنی طلافروشان هم مبلغی دوباره روی ان می کشند تا سود خودشان را کرده باشند.
متاسفانه این مبالغ نا مشخص است اگر شما قصد خرید شمش دارید بهتر است از چندین جا قیمت بگیرید و از مناسب ترین جا خرید کنید.
در هنگام فروش شمش طلا به طلافروشان نیز همین است از چندجا سوال کنید و آن کس که به قیمت بهتری آن را می خرد بفروشید البته بسیاری از طلافروشان وزن شمش را ضرب در قیمت هر گرم شمش ۹۹۹ می کنند و شمش را می خرند و مبلغی بابت اجرت دیگر به شما نمی دهند مگر اینکه بخواهند به قول خودشان همکاری با شما حساب و کتاب کنند و کمی بیشتر شمش شما را بخرند.
یادتان نرود که به همین خاطر است بیشتر کسانی که برای سرمایه گذاری می خواهند طلا بخرند به سراغ شمش نمی ایند و اکثرا یا طلا ابشده می خرند یا سکه و یا مصنوعات طلا .

با سلام
آیا میتوان پلاک طلا ضرب کرد و چه راهکار ساده ایی را برای این پروسه پیشنهاد می کنید ، مثلا پلاک ملکه الیزابت.
برای ذوب کردن سنگ و پودر طلا چه دستگاه ارزان و کم حجمی را پیشنهاد می کنید. برای فهمیدن عیار طلا به صورت علمی آیا پروسه خاصی از طریق مواد شیمیایی لازم است یا از طریق تجهیزات دیگر قابل تشخیص می باشد. با سپاس

با سلام
مقداري پول در حساب دبي دارم ايا امكانش هست در فرودگاه دبي شمش بگيرم و وارد ايران بشم و مشكلي نداره ؟

سلام . تشکر از شما . مقاله جالبی بود.
برای خرید طلا اب شده چطوری حساب کنیم ؟
اگه ده تومن داشته باشیم یک طلا اب شده با گرم بالا بخریم بهتر یا چند تا با گرم پایین؟
موفق باشید

سلام الهه عزیز ، خرید طلای اب شده به این صورت است که قیمت روز طلا به علاوه چند هزار تومان سودی است که طلا فروش برای خود بر می دارد محاسبه می شود، که این سود در خرده فروشان گرمی ۱۰ هزار تومان است و در طلافروشانی که واسطه نیستند گرمی ۲ تا ۵ هزار تومان است. ( البته باز هم بستگی دارد شما چند گرم می خواهید طلا اب شده بخرید هر چه از نظر گرمی طلای بیشتری بخرید این سود کمتر هم با شما حساب می شود. )
و اینکه پرسیدید بهتر است چند قطعه با گرم پایین بخرید یا یک قطعه با گرم بالا؛ ببینید از نظر وزنی و قیمتی این ها با هم هیچ تفاوتی ندارد تنها فرق آن در زمان فروش اب شده ها است اگر شما ابشده هایی در گرم های کم داشته باشید می توانید در صورت نیازتان فقط یک قطعه آن را بفروشید و قطعه دیگر را نگه دارید والا هیچ فرق دیگری باهم ندارد.

سلام وعرض ادب از کجا میشود تشخیص داد که فروشنده ای که به ما طلا میفروشد آنهم تقلبی نباشد چه معیاری وجود دارد چطور میشود به فروشنده اعتماد کرد معیادهایش چیه

سلام بهمن عزیز، اینکه چه طور خیالتان راحت باشد از بابت طلایی که طلا فروش به شما می فروشد تا طلایی تقلبی نباشد چندین مورد را بهتر است هنگام خرید طلا رعایت کنیم؛
اول آنکه از طلافروشی های زیر نظر اتحادیه طلا بخریم و از مغازه هایی خرید کنیم که می دانیم چندین سال است که طلافروش هستند و در بین مردم شناخته شده اند.
دوم با بررسی روی طلا باید کدی روی آن حک شده باشد این کد بسیار ریز است و در طلاجاتی مثل زنجیر بسیار کوچک در کنار قفل آن حک شده است.
سوم و از همه مهمتر فاکتوری است که ضمن خرید از طلافروش دریافت می کنید باید دقت کنید فاکتوری معتبر از طلافروش بگیرید تا اگر خدایی نکرده بحث تقلب یا گران فروشی در کار بود بتوانید به سرعت از طریق اتحادیه این مسئله را حل کنید. برای آنکه متوجه شوید فاکتور معتبر چه فاکتوری است توصیه می کنیم حتما مقاله هر آنچه در مورد فاکتور طلا باید بدانید را مطالعه کنید.
همچنین بد نیست نگاهی به مقاله نکات مهم خرید طلا بیندازید چراکه تمامی این نکات را به طور مفصل در آن ذکر کرده ایم.

سلام و خیلی ممنون بابت توضیحات عالی که دادید.
شما نوشتید که امکان تولید شمش با خلوص بالاتر از ۹۵۰ در ایران نیست.
من امروز سایت پارسیس رو دیدم که ادعا شده خلوص شمش ها ۹۹۹.۹ هست.
میخواستم نظرتون رو بپرسم

سلام سعید عزیز، خیلی ممنون. پارسیس گُلد برند معتبری در تولید شمش هست، و این ادعا که شمش‌هایش ۹۹۹.۹ است به جاست، فقط باید این عیار روی پَک بسته بندی شمش درج شده باشد و همچنین کد شناسایی هم باید داشته باشد نکته ی مهم دیگر که باید به ان توجه کنید این است که باید مطمئن باشید شمش اصل از برند پارسیس باشد و نه مدل تقلبی آن، از این رو پیشنهاد می شود از جای معتبری شمش بخرید.

با تشکر از مطلب مفیدتان.در خصوص عدم اطمینان به صندوق بانکها چندی پیش در یکی از بانکهای قدیمی کشور مشتری به شدت به رییس بانک معترض بود که این چه امنیتیست که صندوق امانات شما داره من اشتباها با کلید صندوقم صندوق مجاور رو باز کردم‌ !!!!تو خود حدیث مفصل بخوان زین مجمل.

با سلام واحترام
بسیار سپاسگزارم از توضیحات ارائه شده بسیارعالی وخوب بود.تقاضامندم مرتبط مطالب را بروز رسانی نموده واطلاعات بیشتری در این خصوص ارائه نمایید .واگر ممکنه کتابهایی دراین خصوص معرفی نمایید.که بتوان دانش خود را درخصوص طلا وبازار آن افزایش داد.وخواهشمندم در مقاله ای تفاوت سکه بهار آزادی وسکه معمولی را ارائه نمایید.

سلام.وقت بخیر.
چه سایت خوبی دارید. در کنار تبلیغ کار خودتون به موازات اطلاعات واقعی رو منتشر می‌کنید و برعکس اکثر سایت یا کانال‌های خبری دیگه، با اینکه متن ها طولانی هست، ولی حوصله سر بر نیست و هر پارگراف مطلب جدیدی رو ارائه می‌کنه.
ممنون و موفق باشید..

با سلام
شمش طلای شرکت های مطرح شده (پارسیس گلد-ایران شمش-خانه سکه ایران) را همه طلا فروشان می خرند یا باید فقط به خود این سازنده ها فروخت؟

سلام امیدجان
همه به قیمت وزن و عیار آن از شما می خرند. نگران این موضوع نباشید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *


دی‌اجرت: سریع، امن و به قیمت روز، طلای شما را می‌خرد. در این سامانه، قصد داریم به صورت آنلاین و اینترنتی، طلای دست‌دوم و شکسته‌ای که می‌خواهید بفروشید را با بهترین قیمت و بالاتر از طلافروشی‌ها بخریم. تا هم امنیت طلای شما حفظ شود و هم با سرعت و بدون هیچ رفت و آمدی بتوانید طلاهای خود را بفروشید و پول آن را دریافت کنید.


09102231340


info[@]diojrat.com

تهران، بازار بزرگ تهران- پاساژ خرداد

شمش طلا (به انگلیسی: Ingot) یک قطعه تقریباً خالص است که با توجه به فرآیندهای دیگر به شکل‌های مختلف ریخته‌گری می‌شود. به قالب‌های کوچکتر فلزات با طول کمتر از ۲ متر گفته می‌شود که برای طلا و مس و آلومینیوم و نمونه‌های آزمایشگاهی کاربرد زیادی دارد. سطح مقطع آن ذوزنقه‌ای است. در ریخته‌گری به قطعه ریختگی فلزی با شکل مناسب برای عملیات نوردکاری یا آهنگری شِمش می‌گویند. در واقع شمش‌ها محصولات نیم‌ساخته‌ای هستند که در مراحل بعد تحت فرایندهای دیگر به قطعات مورد نیاز در می‌آیند.

در نورد فولاد به فراورده‌هایی با سطح مقطع بزرگ‌تر از ۲۲۵ سانتیمتر مربع شمش و به فراورده‌هایی با سطح مقطع کوچک‌تر از آن شمشال گفته می‌شود.

فلز (خالص یا آلیاژ) ذوب شده با روش ریخته‌گری به شمش تبدیل می‌شود.

یک مورد مشخص ساخت تک کریستال است.

شمش‌های تک کریستال فلزات با فرآیند چکرالسکی یا تکنیک‌های بریجمن به وجود می آیند.
انواع شمش

تک کریستال‌ها به عنوان نیمه‌هادی‌ها (مثل قرص سیلیسیم،سلول خورشیدی) یا مواد معدنی عایق برای صنایع یا زیورآلات استفاده شوند.

شمش تک بلور فلزی مشابه روش شمش‌های نیمه هادی با خلوص بالا، تولید می‌شود.[۱] شمش‌های تک کریستال به علت استحکام بالا (به دلیل نبود مرز دانه) مورد توجه مهندسین مواد هستند. تولید تک کریستال به روش دندریت تک کرستال است و با ریخته‌گری تولید نمی‌شود.برای مثال می‌توان به پره توربین اشاره کرد.

انواع دیگری از شمش‌ها مثل شمش طلا و شمش آلومینیوم و بقیه فلزات نیز وجود دارد.

شمش‌ها با انجماد فلز مذاب در قالب تولید می‌شوند. تولید شمش چندین هدف دارد:

شکل‌های مختلفی برای طراحی قالب برای رسیدن به خاصیت مختلف وجود دارد. قالب ممکن است از بالا، افقی، از پایین یا شیاردار با مذاب پر شود. طراحی شیاردار با افزایش سطح تماس انتقال حرارت را افزایش می‌دهد.قالب‌ها ممکن است با روش ریخته‌گری ماسه‌ (مثل چدنی‌ها) یا روش‌های دیگر بسته به میزان انتقال حرارت مورد نیاز ساخته شوند. بعضی قالب‌ها برای جلوگیری از ترک در شمش مخروطی هستند. ترک و حفره در شمش‌ها به علت تغییر حجم هنگام انجماد جرم ثابتی از ماده ایجاد می‌شود. وجود این نقص در شمش باعث بی استفاده شدن یا دوباره ذوب کردن یا بازیافت کردن می‌شود.

ساختار کریستالی مواد به‌طور عمده به انحماد و رسوب در مواد مذاب بستگی دارد. در طی فرآیند پر کردن قالب فلز مذاب در دیواره سریع تر منجمد می‌شوند و باعث به وجود آمدن ساختار ستونی (columnar zone) از دانه‌ها می‌شود که به سرعت سرد شدن مذاب و نرخ سرد شدن قالب بستگی دارد.

با سرد شدن ماده مذاب چندین ناحیه به وجود می‌آید.یکی ناحیه جامد نزدیک دیواره قالب است که حرارت را از مذاب در حال انجماد انتقال می‌دهد.برای آلیاژها ممکن است ناحیه احساساتی (mushy zone) و ناحیه مایع وجود داشته باشد. ناحیه احساساتی به دلیل ناحیه تعادل جامد-مایع در نمودار فازی به وجود می‌آید. نرخ انجماد سطح بالایی زمان تشکیل شدن دندریت‌ها و دانه در ناحیه جامد را کنترل می‌کند. پهنای ناحیه احساساتی (mushy zone) با تنظیم خواص حرارتی قالب یا ترکیب آلیاژ مذاب کنترل می‌شود.

با ریخته گری پیوسته هم شمش‌ها را می‌توان تولید کرد.

حدود 70 درصد شمش‌های آلومینیوم در آمریکا به روش ریخته‌گری سرمایش مستقیم تولید می‌شود.این روش باعث کاهش ترک در شمش می‌شود.

در شمش‌هایی که به روش پر شدن از بالا ایجاد می‌شوند،وقتی مذاب درون قالب سرد می‌شود تغییر حجم در بالای مذاب باعث ایجاد فرورفتگی در بالای آن می‌شود (shrinkage). که با ماشین کاری از شمش جدا می‌شود.

یکی دیگر از عیوب شمش‌های فولادی ترک‌هایی است که در طول و سطح ایجاد می‌شود.[۲]

شمش طلا (به انگلیسی: Ingot) یک قطعه تقریباً خالص است که با توجه به فرآیندهای دیگر به شکل‌های مختلف ریخته‌گری می‌شود. به قالب‌های کوچکتر فلزات با طول کمتر از ۲ متر گفته می‌شود که برای طلا و مس و آلومینیوم و نمونه‌های آزمایشگاهی کاربرد زیادی دارد. سطح مقطع آن ذوزنقه‌ای است. در ریخته‌گری به قطعه ریختگی فلزی با شکل مناسب برای عملیات نوردکاری یا آهنگری شِمش می‌گویند. در واقع شمش‌ها محصولات نیم‌ساخته‌ای هستند که در مراحل بعد تحت فرایندهای دیگر به قطعات مورد نیاز در می‌آیند.

در نورد فولاد به فراورده‌هایی با سطح مقطع بزرگ‌تر از ۲۲۵ سانتیمتر مربع شمش و به فراورده‌هایی با سطح مقطع کوچک‌تر از آن شمشال گفته می‌شود.

فلز (خالص یا آلیاژ) ذوب شده با روش ریخته‌گری به شمش تبدیل می‌شود.

یک مورد مشخص ساخت تک کریستال است.

شمش‌های تک کریستال فلزات با فرآیند چکرالسکی یا تکنیک‌های بریجمن به وجود می آیند.
انواع شمش

تک کریستال‌ها به عنوان نیمه‌هادی‌ها (مثل قرص سیلیسیم،سلول خورشیدی) یا مواد معدنی عایق برای صنایع یا زیورآلات استفاده شوند.

شمش تک بلور فلزی مشابه روش شمش‌های نیمه هادی با خلوص بالا، تولید می‌شود.[۱] شمش‌های تک کریستال به علت استحکام بالا (به دلیل نبود مرز دانه) مورد توجه مهندسین مواد هستند. تولید تک کریستال به روش دندریت تک کرستال است و با ریخته‌گری تولید نمی‌شود.برای مثال می‌توان به پره توربین اشاره کرد.

انواع دیگری از شمش‌ها مثل شمش طلا و شمش آلومینیوم و بقیه فلزات نیز وجود دارد.

شمش‌ها با انجماد فلز مذاب در قالب تولید می‌شوند. تولید شمش چندین هدف دارد:

شکل‌های مختلفی برای طراحی قالب برای رسیدن به خاصیت مختلف وجود دارد. قالب ممکن است از بالا، افقی، از پایین یا شیاردار با مذاب پر شود. طراحی شیاردار با افزایش سطح تماس انتقال حرارت را افزایش می‌دهد.قالب‌ها ممکن است با روش ریخته‌گری ماسه‌ (مثل چدنی‌ها) یا روش‌های دیگر بسته به میزان انتقال حرارت مورد نیاز ساخته شوند. بعضی قالب‌ها برای جلوگیری از ترک در شمش مخروطی هستند. ترک و حفره در شمش‌ها به علت تغییر حجم هنگام انجماد جرم ثابتی از ماده ایجاد می‌شود. وجود این نقص در شمش باعث بی استفاده شدن یا دوباره ذوب کردن یا بازیافت کردن می‌شود.

ساختار کریستالی مواد به‌طور عمده به انحماد و رسوب در مواد مذاب بستگی دارد. در طی فرآیند پر کردن قالب فلز مذاب در دیواره سریع تر منجمد می‌شوند و باعث به وجود آمدن ساختار ستونی (columnar zone) از دانه‌ها می‌شود که به سرعت سرد شدن مذاب و نرخ سرد شدن قالب بستگی دارد.

با سرد شدن ماده مذاب چندین ناحیه به وجود می‌آید.یکی ناحیه جامد نزدیک دیواره قالب است که حرارت را از مذاب در حال انجماد انتقال می‌دهد.برای آلیاژها ممکن است ناحیه احساساتی (mushy zone) و ناحیه مایع وجود داشته باشد. ناحیه احساساتی به دلیل ناحیه تعادل جامد-مایع در نمودار فازی به وجود می‌آید. نرخ انجماد سطح بالایی زمان تشکیل شدن دندریت‌ها و دانه در ناحیه جامد را کنترل می‌کند. پهنای ناحیه احساساتی (mushy zone) با تنظیم خواص حرارتی قالب یا ترکیب آلیاژ مذاب کنترل می‌شود.

با ریخته گری پیوسته هم شمش‌ها را می‌توان تولید کرد.

حدود 70 درصد شمش‌های آلومینیوم در آمریکا به روش ریخته‌گری سرمایش مستقیم تولید می‌شود.این روش باعث کاهش ترک در شمش می‌شود.

در شمش‌هایی که به روش پر شدن از بالا ایجاد می‌شوند،وقتی مذاب درون قالب سرد می‌شود تغییر حجم در بالای مذاب باعث ایجاد فرورفتگی در بالای آن می‌شود (shrinkage). که با ماشین کاری از شمش جدا می‌شود.

یکی دیگر از عیوب شمش‌های فولادی ترک‌هایی است که در طول و سطح ایجاد می‌شود.[۲]

شمش طلا (به انگلیسی: Ingot) یک قطعه تقریباً خالص است که با توجه به فرآیندهای دیگر به شکل‌های مختلف ریخته‌گری می‌شود. به قالب‌های کوچکتر فلزات با طول کمتر از ۲ متر گفته می‌شود که برای طلا و مس و آلومینیوم و نمونه‌های آزمایشگاهی کاربرد زیادی دارد. سطح مقطع آن ذوزنقه‌ای است. در ریخته‌گری به قطعه ریختگی فلزی با شکل مناسب برای عملیات نوردکاری یا آهنگری شِمش می‌گویند. در واقع شمش‌ها محصولات نیم‌ساخته‌ای هستند که در مراحل بعد تحت فرایندهای دیگر به قطعات مورد نیاز در می‌آیند.

در نورد فولاد به فراورده‌هایی با سطح مقطع بزرگ‌تر از ۲۲۵ سانتیمتر مربع شمش و به فراورده‌هایی با سطح مقطع کوچک‌تر از آن شمشال گفته می‌شود.

فلز (خالص یا آلیاژ) ذوب شده با روش ریخته‌گری به شمش تبدیل می‌شود.

یک مورد مشخص ساخت تک کریستال است.

شمش‌های تک کریستال فلزات با فرآیند چکرالسکی یا تکنیک‌های بریجمن به وجود می آیند.
انواع شمش

تک کریستال‌ها به عنوان نیمه‌هادی‌ها (مثل قرص سیلیسیم،سلول خورشیدی) یا مواد معدنی عایق برای صنایع یا زیورآلات استفاده شوند.

شمش تک بلور فلزی مشابه روش شمش‌های نیمه هادی با خلوص بالا، تولید می‌شود.[۱] شمش‌های تک کریستال به علت استحکام بالا (به دلیل نبود مرز دانه) مورد توجه مهندسین مواد هستند. تولید تک کریستال به روش دندریت تک کرستال است و با ریخته‌گری تولید نمی‌شود.برای مثال می‌توان به پره توربین اشاره کرد.

انواع دیگری از شمش‌ها مثل شمش طلا و شمش آلومینیوم و بقیه فلزات نیز وجود دارد.

شمش‌ها با انجماد فلز مذاب در قالب تولید می‌شوند. تولید شمش چندین هدف دارد:

شکل‌های مختلفی برای طراحی قالب برای رسیدن به خاصیت مختلف وجود دارد. قالب ممکن است از بالا، افقی، از پایین یا شیاردار با مذاب پر شود. طراحی شیاردار با افزایش سطح تماس انتقال حرارت را افزایش می‌دهد.قالب‌ها ممکن است با روش ریخته‌گری ماسه‌ (مثل چدنی‌ها) یا روش‌های دیگر بسته به میزان انتقال حرارت مورد نیاز ساخته شوند. بعضی قالب‌ها برای جلوگیری از ترک در شمش مخروطی هستند. ترک و حفره در شمش‌ها به علت تغییر حجم هنگام انجماد جرم ثابتی از ماده ایجاد می‌شود. وجود این نقص در شمش باعث بی استفاده شدن یا دوباره ذوب کردن یا بازیافت کردن می‌شود.

ساختار کریستالی مواد به‌طور عمده به انحماد و رسوب در مواد مذاب بستگی دارد. در طی فرآیند پر کردن قالب فلز مذاب در دیواره سریع تر منجمد می‌شوند و باعث به وجود آمدن ساختار ستونی (columnar zone) از دانه‌ها می‌شود که به سرعت سرد شدن مذاب و نرخ سرد شدن قالب بستگی دارد.

با سرد شدن ماده مذاب چندین ناحیه به وجود می‌آید.یکی ناحیه جامد نزدیک دیواره قالب است که حرارت را از مذاب در حال انجماد انتقال می‌دهد.برای آلیاژها ممکن است ناحیه احساساتی (mushy zone) و ناحیه مایع وجود داشته باشد. ناحیه احساساتی به دلیل ناحیه تعادل جامد-مایع در نمودار فازی به وجود می‌آید. نرخ انجماد سطح بالایی زمان تشکیل شدن دندریت‌ها و دانه در ناحیه جامد را کنترل می‌کند. پهنای ناحیه احساساتی (mushy zone) با تنظیم خواص حرارتی قالب یا ترکیب آلیاژ مذاب کنترل می‌شود.

با ریخته گری پیوسته هم شمش‌ها را می‌توان تولید کرد.

حدود 70 درصد شمش‌های آلومینیوم در آمریکا به روش ریخته‌گری سرمایش مستقیم تولید می‌شود.این روش باعث کاهش ترک در شمش می‌شود.

در شمش‌هایی که به روش پر شدن از بالا ایجاد می‌شوند،وقتی مذاب درون قالب سرد می‌شود تغییر حجم در بالای مذاب باعث ایجاد فرورفتگی در بالای آن می‌شود (shrinkage). که با ماشین کاری از شمش جدا می‌شود.

یکی دیگر از عیوب شمش‌های فولادی ترک‌هایی است که در طول و سطح ایجاد می‌شود.[۲]

تیر ماه سال ۱۳۹۴ وزیر محترم صمت (صنعت، معدن و تجارت) مصوبه بسیار مهمی را وضع کردند که هدف از ابلاغ آن تلاش برای پایداری سود در کل زنجیره فولاد بود که به اذعان برخی از کارشناسان این حوزه با موفقیت هم همراه بوده است. بر اساس این مصوبه که به اذعان دبیر محترم انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور اعم از تولید کنندگان شمش و میلگرد ، حدود ۲ سال مطالعات کارشناسی صورت گرفته بود، ملاک تعیین قیمت گندله آهن و آهن اسفنجی بر اساس درصدی از قیمت شمش فولاد خوزستان تعیین شده است. با توجه به مطالب بالا این طور استنباط می شود که نرخ شمش از یک موقعیت ویژه در این زنجیره برخوردار بوده و سایر قیمت گذاری های زنجیره فولاد تابعی از این کالای فولاد نیمه ساخته باشد.

” مشاهده لیست قیمت امروز شمش فولادی ”

مشاهده نسخه pdf مقاله : مشخصات انواع شمش فولادی برای تولید میلگرد

زمانی نه چندان دور؛ کشف قیمت شمش؛ این کالای نیمه ساخته و مهم، در سطح بازار؛ کاری بسیار دشوار و طاقت فرسا بود و برای همگان و به خصوص لایه های پایین تر زنجیره فولاد، به راحتی میسر و امکان پذیر نمی شد. خوشبختانه به مدد و همت برخی از فعالان این حوزه و ابزار نوین اطلاعاتی و ارتباطی در بستر اینترنت، سامانه های گوناگونی در این خصوص وجود دارند که امکان تقریبی کشف قیمت شمش را به راحتی ممکن و میسر می سازد.

انواع شمش

١- شمش CCM

٢-شمش فابريك

٣- شمش بلوم

شمش يا به اصطلاح علمى تر بيلت به روش ccm در همه نقاط جهان توليد مى شود.

اگر شمش مستقيماً از توليد ccm به مصرف نورد برسد به آن شمش ccm  يا بيلت گفته مى شود.

چنانچه شمش در سايزهاى بالاتر توليد شده و پس از گذراندن فرآيند نورد به سايز مورد نظر جهت استفاده در نوردهاى مقاطع توليد شود آن شمش در اصطلاح فابريك گفته مى شود.

البته به اين نوع شمش در گذشته بلوم اتلاق می شد كه در گذر زمان و با تغيير ادبيات بازرگانان به شمش فابريك تغيير نام داد.

شمش بلوم شمشى است كه از كنار اسلب بريده شود و يا تمامى اسلب به صورت شمش درآيد.

چون سايز شمش هاى مورد استفاده از اسلب در سايزهاى بيش از ١٥٠ بوده است به اشتباه به سايزهاى بالاى ١٥٠ بلوم اتلاق مي شود.

در صورتى كه روش توليد همه شمش ها به يك صورت است و تفاوتى بين فرآيند آن ها و نامهايشان وجود ندارد.

برای تولید میلگرد سایز پایین و سایز بالا …. مهمتر از سایز شمش، میزان کربن موجود در شمش و آنالیز آن است.

برای میلگرد سایز ۱۴ تا ۴۰ از شمش با کربن ۳۰ تا ۳۵ استفاده می شود.

برای سایزهای پایین تر به خاطر نیاز به نرمی و کشش بیشتر از شمش کم کربن استفاده می شود.

شمش ۱۵۰ و ۱۲۵ و یا ۱۳۰ جهت تولید میلگرد فرقی با هم ندارد و بعضی کارخانه ها با توجه به خط نورد از شمش ۱۵۰ استفاده و شارژ می کنند و بعضی دیگر از کارخانه ها هم با شمش ۱۲۵ بعضی ها هم مدرن تر هستند از هر دو استفاده می کنند.

یعنی از بلوم هم برای تولید میلگرد استفاده می شود و بستگی به طراحی خط نورد دارد. خط جدید با تکنولوژی بالا در تولیدی های بزرگ تر و مدرن تر که از هر دو شمش استفاده می کنند ممکن است برای میگردهای ریز از شمش ۱۲۰ و یا ۱۳۰ و برای میگرد درشت از شمش ۱۵۰ استفاده نمایند. بعضی خط ها طوری طراحی شده که امکان تولید میلگرد ریز با شمش ۱۵۰ را هم دارند مانند سایز ۸ و ۱۰ و یا حتی کلاف.

در کشور ما خط های نورد که  قدیمی هستند فقط شمش ۱۲۰ و یا حداکثر ۱۳۰ جهت تولید  میلگرد استفاده می کنند و قابلیت تولید میلگرد از شمش ۱۵۰ را ندارند.

به طور کلی شمش

۱۰۰,۱۲۰,۱۲۵,۱۳۰,۱۵۰,۱۶۰

را بیلت تعریف می کنند و شمش با ابعاد بالاتر مثل :

۱۸۰*۱۸۰

۲۰۰*۲۰۰

۲۵۰*۲۵۰

را بلوم تعریف می کنند که بیشتر برای تولید میلگردهای صنعتی استفاده می شود.

در حال حاضر بیش از ۱۰ واحد تولیدی میلگرد قادر به استفاده از هر دو نوع شمش بوده و از شمش ۱۵۰ هم استفاده می نمایند.

ظاهرا در استفاده از کلمات و اصطلاحات شمش بلوم و بیلت در بازار و مستندات بورس کمی تفاوت وجود دارد.

۱- شمش به اصلاح بلوم بیشتر مصرف میلگردهای صنعتی دارد.

در ضمن در بعضی از کشورها مانند چین و اکراین و به دلیل تولید بالای  فولاد و عدم توزان تولید و ظرفیت دستگاه ccm و در بعضی از موارد بنا بر درخواست مشتری، شمش بلوم یعنی در سایزهای ۱۸۰ به بالا تولید می گردد و بعدا طی یک مرحله نورد به ابعاد شمش بیلت ۱۶۰ به پایین تبدیل می گردد.

شمش های بیلت مذکور دارای چگالی بیشتر بوده و بیشتر در مصارف صنعتی کاربرد فراوان دارند.

۲- شمش ۳sp یا st44-2 بار کربن حداکثر ۲۲، اصولا بیشتر در تولید نبشی و ناودانی و یا در بعضی موردها در سایز های میلگرد های ریز استفاده می شود.

۳- اصولا شمش ۵sp بیشتر برای تولید میلگرد تا سایز ۲۵ مورد استفاده می شود

برای تولید میلگرد سایز ۲۵ به بالا از شمش  با گرید Gr60 استفاده می شود.

۴ – و برای تولید کلاف نیز از شمش

با گرید

۵sp

انواع شمش

Rst34

۱۰۰۶

۱۰۰۸

استفاده می گردد.

۱ – تولید کنندگان تراز اول مرتبط با صنایع معدنی

ورودی : مواد معدنی

خروجی : سنگ آهن، گندله آهن، آهن اسفنجی و کنسانتره

۲ – تولیدکنندگان شمش

ورودی : خروجی سطح ۱ و قراضه

خروجی : انواع شمش شامل بیلت و بلوم و تختال یا اسلب

۳ – تولیدکنندگان محصول نهایی

ورودی : خروجی سطح ۲

خروجی : محصول نهایی آماده توزیع مثل مقاطع طویل شامل میلگرد؛ تیرآهن و ناودانی و …

۴ – فروشندگان نهایی و صاحبان انبار (آهن فروشان)

ورودی : خروجی سطح ۳

خروجی : تسهیل و روان سازی جریان فروش با تزریق سرمایه و ارتباط با مشتری و بازار مصرف

 بنا بر الگوی فرضی زنجیره فولاد بالا؛ در یک ارتباط سالم و کارآمد؛ تناسب قیمت خروجی این چهار لایه می بایست همیشه یکسان و ثابت باشد. اگر پایه قیمت گذاری در این زنجیره را قیمت شمش بدانیم؛ تناسبات قیمتی در یک دامنه کران دار و مشخص، بصورت زیر خواهد بود :

نرخ محصولات لایه اول = x – a

نرخ محصولات لایه دوم = x

نرخ محصولات لایه سوم = x + b

نرخ محصولات لایه چهارم = (x + b) + c

که در این جا و همان طوری که مشاهده می شود متغیر x از اهمیت و حساسیت ویژه ای برخوردار است چرا که در تمامی معادلات زنجیره نقش مستقیم ایفا می نماید.

بطور معمول تغییرات متغیرهای  a ,b و c در صورتی که اتفاق یا مصوبه خاصی حادث نشده باشد معمولا در طول سال ثابت و کرانه آن قابل تعریف خواهد بود.

به عنوان نمونه و مثال، پارامترهای ورودی در این لحظه بدین صورت تعریف می شود :

– متغیر x

در بازار غیر رسمی؛ نرخ شمش تولیدکنندگان خصوصی بر اساس سامانه نرخ باکس، پنجشنبه در بازه ۱۴۹۰~۱۴۶۰ تومان و نرخ شمش فولاد خوزستان هم آخرین بار در بازار نقدی ۱۵۸۰ شنیده شد.

 – متغیر a

گندله آهن : بیست درصد نرخ شمش خوزستان

آهن اسفنجی : ۴۷ درصد نرخ شمش خوزستان

– متغير b :

برای تولیدکنندگان خصوصی میلگرد، مطابق با تحقیقات میدانی در بازه ۳۰±۲۰۰ تومان برای میلگرد پایه (۱۲ تا ۳۲) ؛ برای سال جاری معمولا لحاظ می شود.

– متغیر c :

برای عمده فروشان حداکثر ۳ درصد و برای خرده فروشان حداکثر ۵ درصد سود مطابق با قوانین مالیاتی تعریف شده است.

همان طوری که از تعاریف مشخص است؛ تغییرات هر لایه بر لایه بعدی اثر گذار خواهد بوده و چنانچه تغییری حادث شود می بایست اولا با هماهنگی و اطلاع رسانی سایر لایه صورت گیرد و دوم این که بعد از تغییر؛ فرصت کافی برای تطبیق یا به اصطلاح آداپته شدن برای لایه های دیگر فراهم شود. در این میان هر گونه تغییرات لحظه ای بدون در نظر گرفتن فرصت ترمیم و تطبیق برای سایر لایه ها؛ اثرات مخرب و غیر قابل پیش بینی را برای کل زنجیره به همراه خواهد داشت. از جمله این موارد می توان به دامن زدن به بی اعتمادی در بین لایه های مختلف این زنجیره و خروج سرمایه؛ متضرر شدن برخی از لایه ها؛ دامن زدن به رکود و بی ثباتی اشاره نمود.

شمش حاصل از کوره به روش قوس الکتریکی از کیفیت بهتری نسبت به کوره الکتریکی برخوردار است زیرا در آن یک مرحله آنالیز بیشتر انجام می شود.

برخی از تولیدکنندگان بزرگتری مثل فولاد کویر کاشان که میلگرد آنها هم در بازار همان طوری که شاهد هستید از فاصله قیمتی بیشتری با بقیه تولیدی های که شمش القایی مصرف می کنند، دارد.

قبلا روال بر این بود ملاک و میزان تعیین قیمت شمش، شمش فولاد خوزستان باشد؛ اما به سبب مشکلاتی این نوع قیمت گذاری برای زنجیره فولاد ایجاد کرده بود؛ از جمله دولتی بودن و خیلی از مواقع شفاف نبودن قیمت این واحد تولیدی؛ در آخرین جلسه با ذوبی ها ، قرار بر این شد که ملاک قیمت گذاری شمش سایر تولیدکنندگان خصوصی شمش از جمله : کیان، ارفع و پاسارگاد باشد.

در اخبار روزانه، خبرهای متناوبی را از قیمت قراضه و آهن اسفنجی می شنویم، اهمیت آنها در چیست و آیا رابطه مشخصی را می توان برای آنها با شمش قائل شد ؟

قراضه برای تولید شمش به روش احیای مستقیم مصرف می شود ولی به دلیل محدودیت منابع قراضه، از آهن اسفنجی هم به جای قراضه استفاده می گردد. رابطه مشخصی را می توان برای این محصولات قائل شد البته در یک محدوده مشخصی قابل احتساب و به هم مرتبط هستند. فاصله بین شمش و قراضه معمولا ۳۵۰ الی ۴۰۰ تومان در نظر گرفته می شود.

همچنین نرخ آهن اسفنجی به علاوه ۹ درصد مالیات ارزش افزوده به علاوه حدود ۲۰ درصد پرت معمولا می بایست با قیمت قراضه برابری نماید. به طور مثال آهن اسفنجی با پایه ۸۰۰ تومان حدود ۱۰۵۰ تومان تمام می شود که در واقع معمولا می بایست با نرخ قراضه ویژه یکی باشد. در خصوص هزینه تولید میلگرد هم به گفته برخی فعالان این حوزه حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ تومان است که با احتساب سود و برخی هزینه های جانبی دیگر معمولا در بازه ۲۰۰ تا ۲۲۰ تومان در نظر می گیرند.

کوره القایی به دلیل غلیانی که دارد مشکل همگنی مذاب را ندارد. مشکلاتی که در کوره القایی وجود دارد این است که اولا به دلیل غلیان اکسیژن محلول در مذاب بیشتر بوده که این موضوع هم باعث اکسید شدن فروآلیاژها می شود (که البته باعث می شود اکسیژن محلول در مذاب کاهش پیدا کرده و طبیعتا مصرف فروآلیاژ افزایش پیدا کند ) که در صورت کنترل میزان اکسیژن، مشکل خاصی وجود ندارد ولی متاسفانه در فولادسازی با کوره القایی معمولا کسی اکسیژن را کنترل نمی کند. این اکسیژن در محصول نهایی ایجاد عیوب می کند.

اما مشکل بزرگ کوره القایی فسفر زدایی و گوگرد زدایی است. این دو عمل در دو شرایط مختلف (یکی با دمای بالای مذاب و دیگری در دمای پایین مذاب) انجام می شوند در نتیجه در صورتی که هم فسفر و هم گوگرد بالا باشد پایین آوردن میزان آن ها سخت می شود.

همه این مشکلات جهت آنالیز سازی می تواند با کوره تصفیه پاتیلی یا همون LF یا LRF  یا Ladle Refining Furnace مرتفع گردد ولی به دلیل هزینه بیشتر استفاده از کوره تصفیه پاتیلی، که هم مصرف برق دارد، هم مصرف نسوز و هم الکترود و هم مواد افزودنی، معمولا در فولادسازی با کوره القایی در ایران استفاده نمی گردد. در صورتی که اگر از این روش استفاده شود، محصول تولیدی توسط کوره القایی، هیچ تفاوتی با کوره قوس ندارد و محصول استاندارد به دست می آید. مشکلات دیگری که در کارخانجات فولادسازی با کوره القایی وجود دارد،

ماشین های ریخته گری مداوم هستند که تقریبا همگی ساخت چین یا هند یا ساخت داخل هستند و تکنولوژی آن ها مربوط به ۳۰-۴۰ سال پیش می باشد. تکنولوژی پایین، سطح اتوماسیون پایین، ضعف طراحی و دیگر مسائل باعث می شود یک سری عیوب هم در ریخته گری پیوسته به وجود بیاید که به عیوب ناشی از آنالیزسازی در کوره القایی اضافه می کند. به این دلایل گفته می شود که کیفیت شمش در کوره القایی پایین می باشد. البته منظور این نیست که کلا کوره القایی مناسب نیست، بلکه تجربه ای که در ایران وجود دارد این گونه است. طبیعتا این کیفیت پایین یک طیف دارد که هر کارخانه ای در یک جای این طیف قرار میگیرد.

۱- ظرفیت کورهای قوس از یک کیلوگرم تا بیست تن متغییر است برای فولاد ریخته گری ( ذوب کردن)  کاربرد فراوان دارد اما در خصوص شمش تولیدی به این روش با توجه ظرفیت  اعلام شده و عدم امکان تصفیه مذاب در این روش شمش های تولیدی از نظر آنالیز دارای پراکندگی زیاد در رنج استاندارد در یک محموله می باشند

و برخلاف کوره های القایی ، کوره های قوس امکان تصفیه مذاب دارند که منجر به نتایج زیر می شود:

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”چند نوع شمش در صنعت وجود دارد؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”سه نوع شمش فابریک، بلوم و سی سی ام وجود دارد.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”در تولید میلگرد چه نوع شمشی مورد استفاده قرار می گیرد؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”در ساخت میلگرد ۱۴ تا ۴۰ شمش با ۳۰ تا ۳۵ درصد کربن و برای ساخت مقاطع با سایزهای پایین تر از شمش های با کربن کمتر استفاده می شود”}},{“@type”:”Question”,”name”:”تفاوت بین شمش کوره القایی و قوس الکتریکی در چیست؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”شمش حاصل از کوره به روش قوس الکتریکی از کیفیت بهتری نسبت به کوره الکتریکی برخوردار است زیرا در آن یک مرحله آنالیز بیشتر انجام می شود.”}}]}

چند نوع شمش در صنعت وجود دارد؟

سه نوع شمش فابریک، بلوم و سی سی ام وجود دارد.

در تولید میلگرد چه نوع شمشی مورد استفاده قرار می گیرد؟

در ساخت میلگرد ۱۴ تا ۴۰ شمش با ۳۰ تا ۳۵ درصد کربن و برای ساخت مقاطع با سایزهای پایین تر از شمش های با کربن کمتر استفاده می شود

تفاوت بین شمش کوره القایی و قوس الکتریکی در چیست؟

شمش حاصل از کوره به روش قوس الکتریکی از کیفیت بهتری نسبت به کوره الکتریکی برخوردار است زیرا در آن یک مرحله آنالیز بیشتر انجام می شود.


مشاهده نسخه pdf مقاله : مشخصات انواع شمش فولادی برای تولید میلگردDownloads-icon

شمش فولادی اولین محصول قابل حمل و جابه‌جایی به دست آمده از فرایندهای فولاد‌سازی (پس از استخراج آهن و تولید فولاد خام) است که به‌صورت جامد و در ابعاد قابل حمل می‌باشد. در حقیقت فرایند شمش سازی یکی از فرایندهای میانی نورد فولادها است که ماده‌ی اولیه‌ی صنایع پایین‌دستی محسوب می‌شوند. شمش سازی، در اثر انجماد فلز مذاب در قالب انجام می‌شود و چندین هدف را دنبال می‌کند.

پیش از هر چیزی تفاوت ظاهری بیلت و بلوم را در ویدئوی کوتاه زیر مشاهده کنید:

اولین مسئله شکل و اندازه شمش است که برای مراحل بعدی فرایندهای شکل‌دهی قطعات اهمیت پیدا می‌کند. نکته‌ی بعدی درمورد نحوه‌ی شمش‌ریزی در قالب و انجماد مذاب داخل قالب است چراکه خواص فیزیکی و مکانیکی قطعات نهایی را تعیین می‌کند. بعد از تبدیل سنگ آهن به فولاد خام یا آهن اسفنجی، پس از فولادسازی و تهیه مذاب فولاد در کوره‌ی القایی و یا کنورتور ، شمش فولادی به عنوان یک محصول پیش‌ساخته با اشکال مختلف جهت مصارف گوناگون عرضه می‌شود که از انواع آن می‌توان به شمش، بیلت، بلوم و اسلب اشاره کرد که در ادامه به توضیح هریک می‌پردازیم.

شمش‌ فولادی (ingot) قطعاتی مستطیلی بوده که اغلب سطح مقطع آنها به دلیل قالب‌گیری دستی، سهولت در خارج کردن از قالب و حمل و نقل آسان مطابق شکل 1 به صورت ذوزنقه بوده و طول هر شاخه حداکثر به دو متر می‌رسد. این محصول عموماً در کارگاه‌های کوچک تولید می‌گردد.

بیلت (Billet) یا شمشال یک نوع شمش فولادی با طول زیاد و سطح مقطع مربع و یا دایره دارد. اگر حداکثر عرض بیلت ۱۵ سانتی‌متر و دارای سطح مقطع ۲۳۰ سانتی متر مربع باشد، بلوم (Bloom) یا شمشه را می‌توان همان بیلتی دانست که عرضی بیشتر از ۱۵ سانتی‌متر داشته و دارای سطح مقطع بزرگ‌تری است مانند شکل 2.  از این جهت این دو محصول در یک دسته طبقه‌بندی می‌شوندانواع شمش

در نهایت اسلب (Slab) یا تختال که مطابق شکل 3 دارای سطح مستطیلی است و معمولا بصورت مستقیم از طریق ریخته گری مداوم و یا بصورت غیر مستقیم از طریق نورد گرم  سایر انواع شمش فولادی ، تولید می شود.

در ادامه پیش از بررسی روش تولید شمش فولادی مروری به مرحله قبل تولید آنها یعنی استخراج آهن و تولید مذاب فولاد میپردازیم.

پس از استخراج سنگ آهن ار معادن با روش های مختلف فلز آهن احیا و استخراج میشود. این روش ها عبارت است از:

این روشی رایج در دنیا برای تولید فولاد است. در این روش سنگ آهن پس از اینکه گندله سازی شد به همراه کک و آهک داخل کوره بلند ریخته و آهن خام یا چدن  (با میزان کربن بیشتر از 2% ) به دست می آید.

سپس آهن خام در کوره کنورتر و به کمک دمش اکسیژن به فولاد مذاب تبدیل می شود. دمش اکسیژن همچنین باعث کاهش مقادیر عناصر نه چندان مناسب فسفر و گوگرد هم میشود. مذاب پس از رسیدن به ترکیب شمیایی مورد نظر به کمک پاتیل به بخش ریخته گری پیوسته منتقل میشود.

و واحد ریخته گری به کمک تکنولوژی ریخته گری پیوسته مذاب به صورت یکی از انواع شمش فولادی ریخته و تولید میشود. در مورد روش کار کوره بلند میتوانید با کلیک روس لینک زیر بیشتر بخوانید.

کوره بلند 

این روش متداول در ایران و با استفاده از سوخت گاز طبیعی در کوره های احیا انجام می شود. خروجی کوره احیا مستقیم آهن اسفنجی است که معمولا به صورت بریکت مورد استفاده قرار میگیرد. آهن های قراضه و مصرف شده را با سبد های مخصوص در کوره قوس الکتریکی میریزند و بعد از آن آهن بریکت اسفنجی را با مواد سرباره سازی مانند کک، آهک ،بنتونیت، و… از بالا به کوره اضافه میگردد. شارژ کوره به کمک حرارت ناشی از قوس های الکتریکی ذوب میشود. مجددا ترکیب شیمیایی مذاب بررسی میشود تا به حالت مورد نظر برسد. 

در ادامه فولاد مذاب پس از جداسازی ناخالصی به واسطه ی پاتیل های حمل مواد مذاب به واحد ریخته گری برده می شود. مواد مذاب داخل ظروفی به نام تاندیش ریخته بعد آن را داخل قالب مسی اب گرد و بر روی غلتکی قرار داده و با پاشیدن آب به خنک کردن آن اقدام می نمایند.در ادامه شمش های منجمد بدست آمده را به طول های مورد نظر برش می دهند. به این شیوه انواع شمش فولادی قابل تولید هستند.

روی لینک احیا مستقیم کلیک کنید و در خصوص این فرآیند بیشتر بخوانید.

این روش در واقع احیای آهن در حالت جامد به کمک عامل کربن است. این شیوه نسبت به دو روش قبلی روش نوین تری به حساب می آید. احداث واحدهای صنعتی با این روش کاری در کشور در دستور کار قرار دارد اما در حال حاضر تولید کننده ی بزرگی از این روش استفاده نمیکند. برای مطالعه بیشتر در مورد کوره تونلی روی لینک مشخص شده کلیک کنید.

پس ‌از آنکه مذاب فولاد خام با استفاده از فولادسازی در کوره قوس الکتریکی (EAF) و یا کنورتور به‌دست آمد، فرایند شمش‌ریزی به دو روش ریخته‌گری پیوسته و دستی(تکباری) انجام می‌شود. نحوه‌ی ریخته‌گری و قالب شمش اهمیت زیادی دارد چراکه انجماد شمش در این مرحله انجام‌شده و ریزساختار (نظم داخلی) قطعه در اینجا شکل می‌گیرد و خواص فیزیکی و مکانیکی سایر محصولات نیز وابسته به این مرحله است.

عمده کاربرد بلوم و بیلت در حوزه‌ی تولید تیرآهن، مفتول، میلگرد (ساده و آجدار)، نبشی و ناودانی و سپری (فابریک)، لوله‌‌های بدون درز و مانیسمان و سایر مقاطع است. تختال که یکی از مهم‌ترین محصولات فولاد خام محسوب می‌شود به‌عنوان ماده‌ی اولیه‌ی فرایندهای نورد گرم و سرد جهت ساخت ورق‌های فلزی، صفحه، نوارهای فلزی، کلاف و کویل‌ها و همچنین ساخت لوله‌های درزدار، تیوب‌ها، نبشی و ناودانی پرسی استفاده می‌شود. قیمت محصولات پرکاربرد فولادی میلگرد و تیرآهن را در لینکهای زیر ببینید:

در ایران کارخانه‌های فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، چادرملو با استفاده از روش کوره قوس الکتریکی فولاد خام را تولید کرده و عملیات شمش‌سازی بخصوص ساخت تختال و ورق‌های فلزی را انجام می‌دهند. فولاد مبارکه به‌طور انحصاری تولید اسلب را بر عهده دارد ولی سایر کارخانه‌های شرکت ملی فولاد ایران و فولاد خوزستان، همه‌ی انواع بلوم، بیلت و اسلب تولید می‌کنند.

ذوب آهن اصفهان نیز از روش سنتی تولید فولاد یعنی استفاده از کوره‌ی بلند جهت احیاء غیرمستقیم آهن بهره می‌برد. ذوب آهن با ظرفیت فعلی تنها به تولید بلوم اقدام می‌کند. سایر کارگاه‌های کوچک و بزرگ در سطح کشور نیز برای رسیدن به فولاد خام از کوره‌های القایی استفاده می‌کنند.

به طور خلاصه گزارش آماری تولید فولاد میانی کشور در سال  ۹۸ ,  با رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال ۹۷، به ۲۷ میلیون و ۲۴۰ هزار تن رسید. تولید محصولات فولادی نیز با رشد ۶ درصدی به ۲۰ میلیون و ۱۸۲ هزار تن رسید. صادرات فولاد ایران نیز در سال ۹۸، رشد قابل توجه ۲۲ درصدی را تجربه کرده است.

از این رو میتوان به ۲۷ میلیون و ۲۴۰ هزار تن فولاد میانی تولیدشده در سال ۹۸، حدود ۱۶.۸ میلیون تن مربوط به بیلت و بلوم و حدود ۱۰.۴ میلیون تن مربوط به اسلب اشاره کرد. که متقابلا تولید بیلت و بلوم فولادی در سال ۹۸، رشد قابل توجه ۱۸ درصدی را تجربه کرده اما تولید اسلب نسبت به سال ۹۷، رشدی نداشته است.

با مراجعه به مقالات و صفحات توضیحات محصولات آیرومارت میتوانید با انواع محصولات نهایی ساخته شده از شمش فولادی و اطلاعات به روزی همچون قیمت روز آن ها باخبر شوید.

 

“شمش بیلت” همانی هست که تو بازار به “شمش خار” معروفه؟! کوچکترین اندازه این شمش چه ابعادی داره؟!

با سلام شمش بیلت برای ساخت میلگرد و برخی دیگر از مقاطع مورد استفاده قرار می‌گیرد. کوچکترین سایز استاندارد شمش بیلت ۱۲*۱۲ سانتیمتر می‌باشد. ابعاد “خار” کوچکتر از این ابعاد می‌باشد و خود آن یک محصول نوردی می‌باشد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:

تهران – نلسون ماندلا – بالاتر از میرداماد – تابان غربی – پلاک ۳۶

021-45306

شنبه تا چهارشنبه: 8:30 تا 17:00

انواع شمش

پنجشنبه 8:30 تا 13

طراحی سایت و سئو سایت از آژانس بیلاود مارکتینگ

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، علاوه بر شمش های طلای خارجی و وارداتی ، شمش های ساخته شده توسط کارخانه های ایرانی نیز هستند که نقاشی های مختلف و زیبایی روی آن حک شده اند و بسیار مناسب هدیه دادن یا جمع آوری کلکسیون هستند چراکه با گذشت زمان نیز بر ارزش آن ها افزوده و نفیستر می شوند به اینگونه شمش ها که به عنوان یادبود استفاده می شود ، مدالیون گفته می شود.

در این مقاله قصد دارم چند تا کارخانه معروف سازنده و تولید کننده شمش های طلا در ایران را معرفی کنم.

پارسیس گُلد ، ایران شمش ، خانه سکه ایران و ناب فلز اطلس چهار تا از کارخانه های سازنده شمش های طلا در ایران هستند که که خرید و فروش شمش های طلا را انجام می دهند.

تولید کننده انـــواع شمــش هـای خالص طـلا بـا عیـار هـای 995، 999 و 999/9 در وزن های یک گرم تا یک کیلوگرم انواع شمش های خالص نقره با عیارهای 999 در وزن های یک گرم تا یک کیلوگرم .

www.parsisgold.com

انواع شمش

ایران شمش تولید کننده شمش های طلا با طرح سیمرغ می باشد که دارای عیار استاندارد 995 از سازمان ملی استاندارد ایران بوده و در بسته بندی های خلاقانه و زیبا برای اولین بار به ثبت سازمان اسناد رسیده است.

www.iranshemsh.com

خانه سکه ایران ، تولید کننده متنوع ترین شمش طلا در ایران ، شمش خالص 24 عیار(995) با کد استاندارد T99 برای اولین بار توسط خانه سکه ایران در سازمان ملی استاندارد ایران ثبت شد که به موجب آن مجوز تولید عیار 995 ( شمش خالص ) با ماهیت فرهنگی و هنری گرفته شد.

www.shemshetala.com

شرکت ناب فلز اطلس در سال ۱۳۷۲ با نام حقیقی مرادی و از سال ۱۳۹۱ با نام حقوقی ناب فلز اطلس فعالیت خود را در زمینه تولید فلزات گرانبها نظیر، طلا 24 تا 18 عیار، نقره ، پلاتین ، پالادیوم ، سلنیوم با درجه خلوص ۹۹% شروع کرده و محصولات خود را با بالاترین کیفیت روانه بازار کرده است.

این شرکت محصولات تولیدی خود اعم از طلا 24 تا 18 عیار و نقره و… را با فاکتور رسمی به فروش میرساند .

www.nabfelezatlas.ir

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، شمش طلا (به انگلیسی gold bar و gold ingot معروف هست)، همان طلای خامیست که حداقل عیار آن ۹۹۵ و حداکثر آن ۹۹۹.۹۹ می باشد. نکته ای که در شمش خیلی مهم است و از اهمّیت بالایی برخوردار است، عیار آن می باشد. هرچه عیار آن بیش و بیشتر شود، ارزش آن دو چندان می شود. عیار شمش برای اینکه بیشتر شود، به دستگاه و تکنولوژی پیشرفته تری نیاز هست. این دستگاه و تکنولوژی انحصاراً در اختیار شرکت های معتبر دنیا قرار دارد و آن را در اختیار دیگر کشورها قرار نمی دهند. در کشور ما، شرکت های خاص و معتبری تحت نظر بانک مرکزی و اتحادیه طلا و وجود دارند که می توانند شمش هایی با خلوص ۹۹۵ تولید کنند.

وزن شمش ها از استانداردهای مشخصی تبعیت می کنند. هر شرکتی با توجه به بازاری که در اختیار دارد، رنج مشخصی را تولید می کند و به بازار عرضه می کند. برای مثال برای صادرات شمش طلا به کشورهای دیگر از شمش های حدوداً ۱۲ کیلیوگرمی استفاده می کنند. وزن شمش طلا کاملا بستگی به کارایی افراد دارد. کسی که می خواهد هدیه بدهد شمش های یک گرمی را انتخاب می کند. کسی که می خواهد سرمایه گذاری کند و پول خود را طلا کند، شمش های یک کیلویی می خرد.

در ایران شمش های ۱۲ کیلوگرمی زیر نظر بانک مرکزی وارد می شود، بانک مرکزی نیمی از این شمش ها صرف ضرب سکه می کند و مقداری از آن ها را برای ساخت مصنوعات طلا در اختیار سازندگان طلا و جواهر می گذارد. علاوه بر بانک مرکزی بانک‏ های خصوصی دیگر نیز مجوز واردات شمش های طلا با وزن کمتر را برای سرمایه گذاری نیز دارند.

بزرگترین شمش طلا در جهان متعلق به موزه تُی گُلد Toi Gold است که در سال ۲۰۰۵ از آن رونمایی کردند این شمش طلا ۲۵۰ کیلو گرم وزن دارد و ابعاد آن در حدود ۴۵.۵ سانتی متر و ۲۲.۵ سانتی متر است همچنین ارتفاع این شمش طلا غول پیکر به ۱۷ سانتی متر نیز می رسد که قابل مقایسه با دیگر شمش های طلای ساخته شده در جهان نیست.


امروز :
شنبه 17 آبان 1399

ثابت

انواع شمش

ثابت

ثابت

ثابت

200 تا 400 تومان مجدد

افزایش

اعلام شد

ثابت

ثابت

ثابت

100 تومان

افزایش

ثابت

100 تومان

افزایش

ثابت

انواع شمش

150 تومان

افزایش

200 تومان

افزایش

200 تومان

افزایش

50تومان

افزایش

200 تومان

افزایش

500 تومان

افزایش

اعلام شد

ثابت

خانه » دانشنامه » انواع شمش فولادی و فرآیند تولید آن در کارخانه های مختلف

می توان گفت که امروزه مهمترین کالایی که در زنجیره تولید فولاد استفاده می شود، شمش فولادی می باشد. این محصول با توجه به نیاز صنایع گوناگون می تواند به صورت فیزیکی و شیمیایی تولید شود.

شمش ها معمولا به شکل ذوزنقه ای شکل تولید می شوند. طول هر یک از آن ها حدودا به دو متر می رسد. یکی از ویژگی های این محصول حمل و نقل راحت آن می باشد.

شمش های فولادی به سه صورت بیلت، فابریک و اسلب تولید می شوند.

در این قسمت قصد داریم به توضیح انواع شمش فولادی بپردازیم.

 در صورتی که تولید شمش به طور مستقیم از تولید ccm به مصرف نورد برسد به آن شمش بیلت گفته می شود. این نوع از شمش بیشتر برای تولید میلگرد صورت می گیرد. بیلت به عنوان شمشال نیز شناخته می شود.

شمش نسبت به بیلت معمولا از طول بیشتری برخودار است. سطح شمشال معمولا دایره ای شکل یا مربعی شکل با عرضی کمتر از پانزده سانتی متر است.

 شمش های فابریک در ابعاد متنوعی تولید می شوند. پس از گذراندن فرآیند نورد این محصول به سایزهای مختلفی تبدیل می شود. در نهایت جهت استفاده در نوردهای مقاطع به تولید می رسد.

در گذشته این شمش با نام بلوم شناخته می شد ولی در حال حاضر به دلیل تغییر در ادبیات، نام این شمش به فابریک تغییر پیدا کرده است.

این نوع از شمش، در کنار اسلب به دست می آید و یا تمامی اسلب به صورت شمش در می آید. در مجموع می توان گفت که روش تولید کلیه شمش ها به یک شکل است که و در فرآیند تولید آن ها تفاوت چندانی وجود ندارد.

بلوم یا در اصطلاح شمش فابریک، ابتدا در مقاطع بزرگتر تولید می شوند سپس توسط نورد نهایی به مقاطع دیگر تبدیل می شوند.

در واقع می توان گفت که بلوم یا فابریک که با عنوان شمش شناخته می شود، همان بیلت است، با این تفاوت که از عرض بیشتری برخودار است.

به طور کلی می توان گفت که عرض این کالا از پانزده سانتی متر کمتر است. به همین علت است که معمولا بیلت و بلوم در یک دسته قرار می گیرند.

می توان گفت که عمده مصارف بلوم برای ساخت ریل، سپری، قوطی آهن، تیرآهن، نبشی و غیره می باشد.

یکی دیگر از رده های شمش اسلب می باشد که از لحاظ ظاهری متفاوت از رده های دیگر شمش می باشد. برخلا ف بلوم و بیلت، اسلب دارای سطح مقطعی مستطیلی می باشد.

معمولا ضخامت این نوع از شمش، 230 میلی متر و عرض آهن 1.25 متر و طول آن 12 متر می باشد.

در واقع برای ساخت ورق ها فولادی از اسلب استفاده می شود. به اسلب، سلب و یا تختال نیز گفته می شود.

حال می توان دریافت که بر اساس توضیحاتی که در بالا به آن اشاره کردیم، تفاوت انواع شمش فقط در ابعاد و ظاهر آن ها می باشد و فرآیند تولید آن ها تفاوت چندانی با هم ندارند. در واقع می توان گفت که همه آن ها به یک شکل تولید می شوند و کاربردی مشترک دارند.

بعد از اینکه شمش فولادی از مرحله نورد عبور کرد به محصولاتی مثل میلگرد، نبشی، ناودانی، سپری، تیرآهن و غیره تبدیل می شود و در مصارف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

شمش های فولادی توسط دو کوره القایی و قوس الکتریکی تولید می شوند. وجود این دو کوره در تولید شمش بسیار حائز اهمیت است.

معمولا شمشی که در کوره قوس الکتریکی تولید می شود از کیفیت و قیمت بالاتری برخوردار است.

امروزه مهمترین کالایی که در زنجیره تولید فولاد استفاده می شود، شمش فولادی می باشد. شمش ها معمولا به شکل ذوزنقه ای شکل تولید می شوند و طول هر یک از آن ها حدودا به دو متر می رسد.

اسلب، فابریک و بیلت.

شمش های فولادی توسط دو کوره القایی و قوس الکتریکی تولید می شوند. وجود این دو کوره در تولید شمش بسیار حائز اهمیت است و معمولا شمشی که در کوره قوس الکتریکی تولید می شود از کیفیت و قیمت بالاتری برخوردار است.


برچسب‌ها:

تولید شمش فولادی از جمله فرآورده های میانی نورد فولاد، شمش می باشد. این محصول…

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

معرفی مجتمع نورد فولاد کسری

معرفی شرکت روئین ساز اراک

معرفی مجتمع فولاد خرم‌آباد

معرفی فولاد کاوه جنوب کیش

معرفی مجتمع فولاد کیمیا

معرفی فولاد نورد نوین ابهر

معرفی شرکت تولیدی صنعتی اصفهان دُر

معرفی فولاد قائم پروفیل رازی (شهرضا)

معرفی صنایع هفت الماس قزوین

معرفی فولاد حدید یزد

داخلی واحد میلگرد، نبشی، ناودانی و تیرآهن

داخلی واحد لوله فولادی

داخلی واحد مفتولی

داخلی واحد ورق فولادی

شرکت آهن ملل اصفهان با سابقه ای طولانی در زمینه تأمین آهن آلات پروژه‌های عمرانی و صنعتی در کمترین زمان ممکن و با مناسب‌ترین قیمت بازار، افتخار دارد در خدمت شما عزیزان باشد و شما را هم در زمره مشتریان خود ببیند.
مجموعه ما همواره در تلاش است که با استفاده از مشاوره دقیق و کارشناسی در خصوص محاسبه آهن‌آلات مورد نیاز پروژه شما، با کیفیت ترین محصولات و مناسبترین قیمت میلگرد را به شما عرضه دارد.

همراهان گرامی، شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره در جهت خرید آهن‌آلات مورد نیاز پروژه خود با ما در ارتباط باشید و از مشاره رایگان کارشناسان ما بهره‌مند
شوید.

1-شمش ccm

2-شمش فابریک

3-شمش بلوم

برای تولید انواع میلگرد انتخاب سایز چه سایز پایین و یا سایز بالا مهمتر از انوع شمش مورد استفاده میزان کربن موجود در شمش و آنالیز آن است.

نکته مهم این است برای تولید میلگرد در سایزهای 14 الی 40 از انواع شمش با کربن 30 الی 35 استفاده میکند و برای سایزهای پایین تر به خاطر نیاز به نرمی و کشش بیشتر از شمش کم کربن استفاده میشود.انواع شمش

شمش با سایز 150 ، 125 ، 130 جهت تولید میلگرد فرقی باهم ندارد و بعضی کارخانه ها باتوجه به خط نورد از شمش 150 استفاده و شارژ می کنند. و بعضی دیگر از کارخانه ها هم با شمش 125 بعضی ها هم مدرن تر هستند از هر دو استفاده میکنند.

یعنی از بلوم هم برای تولید میلگرد استفاده میشود و بستگی به طراحی خط نورد دارد. خط جدید با تکنولوژی بالا در تولیدی های بزرگتر و مدرن تر از هر دو شمش استفاده می کنند ممکن است برای میلگرد های ریز با شمش 120 و یا 130 و برای میلگرد درشت از شمش 150 استفاده نمایند. بعضی خطها طوری طراحی شده که امکان تولید میلگرد ریز با شمش 150 را هم دارند مانند سایز 8 و 10 یا حتی کلاف.

در کشور ما خطهایی نوردی که قدیمی هستند فقط از شمش 120 و یا حداکثر 130 استفاده میکنند و امکان استفاده از شمش 150 را ندارند.

علاقمندان میتوانند برای اطلاع از آخرین اخبار صنعت در بخش تماس با ما در خبرنامه آیین صنعت اقدام به ثبت نام نمایند.

برای اطلاع از قیمت میلگرد ساده، خرید میلگرد ساده به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت کارخانه و یا سفارش میلگرد ساده صنعتی به بخش محصولات مراجعه فرمایید و از آخرین قیمت‌ها مطلع شوید و با ما تماس حاصل فرمایید.

سازنده میلگردهای فولادی

مزیت میلگرد ساده

نکاتی برای خرید میلگرد ساده صنعتی

Hi, this is a comment. To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard. Commenter avatars come from Gravatar.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

آیین صنعت مجموعه آیین صنعت در سال 1383 با رویکرد مشتری مداری کیفی به جمع فعالان صنعت آهن و فولاد کشور پیوست، و فعالیت حرفه ای خود را در زمینه تولید و پخش انواع میلگرد ساده ی صنعتی آغاز نمود. و در طی این مدت تجارب ارزنده ای در این زمینه بدست آورده است که باعث تشکیل مجموعه ای کارآمد شده است . اهداف و نگرش این مجموعه خدمت به صنایع و بنگاه های نوپای صنعتی  و توسعه ی کسب و کار از بازار سنتی به بازار مدرن می باشد. به همین منظور  و همچنین برای رفاه حال مشتریان عزیز در سال 1396 فعالیت خود را زمینه معرفی و فروش محصولات به صورت اینترنتی آغاز کرده است

Info@Aeensanat.com

ایران – تهران – بازار آهن شاد آباد، بلوک ۹ جنوبی، پلاک ۳۷۹

021-62786

انواع شمش
انواع شمش
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *