اکسپکتورانت کدئین

اکسپکتورانت کدئین
اکسپکتورانت کدئین

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

چنانچه در خصوص “اکسپکتورانت کدئین” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

اکسپکتورانت کدئین به منظور تسکین سرفه و کاهش احتقان بینی ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و یا سایر علائم عمومی ناشی از سرماخوردگی به کار می رود.

مورد مصرف این دارو، درمان علامتی سرفه و احتقان بینی ناشی از سرما خوردگی، آلرژی و عفونتهای تنفسی می باشد. اکسپکتورانت برای کاهش غلظت وچسبندگی خلط وتسهیل خروج آن ازریه ها، کاهش موکوس ریوی و تبدیل سرفه های خشک به سرفه ترشحی و خلط آور استفاده می شود.

1- گایافنزین با رقیق کردن خلط، چسبندگی آن را کاهش می دهد و خروج آن را سهولت می بخشد.2- کلرفنیرآمین اثر آنتی هیستامینی دارد.3- سودو افدرین ترشحات را کم می کند و اثر ضد احتقانی دارد.

گاهی کدئین نیز به این سه ترکیب اضافه می شود که اثر آرام بخشی به آن می افزاید.اکسپکتورانت کدئین

این فراورده حاوی ترکیباتی است که در جهت تقویت اثر یکدیگر به تسکین سرفه یا رفع احتقان کمک می کنند. گایافنزین با کاهش چسبندگی خلط و تسهیل خروج آن، فنیل پروپانول آمین با تحریک سمپاتیک و تنگی عروق مخاط بینی و در نتیجه کاهش احتقان و ادم و کدئین با اثر مستقین بر مرکز سرفه در بصل النخاع و تضعیف رفلکس سرفه، موجب روز اثرات درمانی این دارو می شوند.

درمان علامتی سرفه و احتقان بینی ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و سایر عفونتهای تنفسی.

برای دارو های گروه C در دوران بارداری مطالعات در حیوانات نشان داده است که دارو های گروه C روی جنین اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی در مورد انسان در دست نیست؛ با این حال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد؛ یا هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان موجود نیست.

در مبتلایان به ضعف تنفسی شدید نباید مصرف شود.

اگر چه هر یک از اجزای دارویی این فراورده، دارای عوارض جانبی مشخص است ولی با مقادیر بکار برده شده در این ترکیب، عارضه قابل توجهی ایجاد نمی کنند.

مصرف همزمان این فراورده با سایر ترکیبات تضعیف کننده CNS موجب تشدید اثرات هر دو گروه دارویی می شود.

1. این ترکیب ممکن است علائم مسمومیت گوشی ناشی از مصرف مقادیر بالای سالیسیسلات را پنهان سازد. 2. به دلیل وجود کدئین در این فراورده، ممکن است وابستگی ایجاد شود. 3. این فراورده ممکن است ایجاد خواب آلودگی یا سرگیجه نماید.

1. در صورت تداوم نشانه های بیماری بیش از 7 روز یا وجود تب بالا، به پزشک مراجعه شود. 2. برای به حداقل رسانیدن تحریک معده، دارو همراه با غذا، آب یا شیر مصرف شود. 3. قبل از هر گونه اعمال جراحی و یا درمان های اضطراری، پزشک را از مصرف دارو باید مطلع کرد. 4. هنگام برخاستن ناگهانی از وضعیت خوابیده یا نشسته احتیاط شود.نکات قابل توصیه به بیمار هنگام مصرف اکسپکتورانت کدئین1- احساس سرخوشی کاذب با مصرف کدئین ممکن است بروز کند. 2- در صورت احساس تهوع، دراز بکشید. 3- مصرف این دارو ممکن است موجب وابستگی به آن شود. 4- در صورت شک به مصرف بیش از حد دارو، فوراً به پزشک اطلاع دهید.

اکسپکتورانت کدئین در دمای اتاق نگهداری شود.

1- بینی خود را مرتب تخلیه کنید. برای این کار از سرم‌های شست و شو که در داروخانه‌ها عرضه می‌شود، می‌توانید استفاده کنید.اگر به این سرم دسترسی ندارید آب نمکی که از حل کردن یک قاشق چایخوری نمک در یک لیوان آب گرم درست می‌شود، به شما کمک می‌کند. با استفاده از یک سرنگ بدون سوزن آب را وارد بینی خود کنید . زمانی که آب نمک را از یک سوراخ بینی بالا می‌کشید ، سوراخ دیگر بینی را توسط فشار ملایم انگشت ببندید ، اجازه دهید آب بیرون آمده و این کار را دو تا سه بار تکرار کنید . سپس این کار را با سوراخ دیگر بینی انجام دهید .

2– خود را گرم نگه داشته و استراحت کنید. سعی کنید یکی دو روز اول را استراحت کنید تا هم مانع انتقال ویروس به دیگران شوید و هم راحت تر بتوانید خود را درمان کنید. خوردن مایعات گرم هم در این زمان برای تان مفید است.

3– غرغره کنید. از همان محلول آب نمک برای غرغره هم می‌توانید استفاده کنید. این کار التهاب‌ها و عفونت‌های احتمالی گلو را از بین می‌برد.

4–در اطراف سینوسهای دارای احتقان از کمپرس گرم یا سرد استفاده کنید.

5 – با یک بالش اضافه در زیر سرتان بخوابید. رعایت این نکته باعث بهبودی احتقان مجاری بینی می‌شود ، اگر زاویه گردن و تنه بیش از حد تند شود با تغییر مکان بالش این زاویه را تنظیم کنید .

6 – البته بعضی علایم سرماخوردگی را نباید درمان کنید. زیرا این علایم قسمتی از روند طبیعی بهبودی و علایمی از مبارزه سیستم ایمنی بر علیه بیماری هستند . برای نمونه تب روشی است که بدن شما سعی می‌کند با افزایش درجه حرارت ویروسها را نابود کند . همچنین تب و افزایش درجه حرارت باعث می‌شود پروتئینهای کشنده میکروبها در خون شما سریعتر و مؤثرتر گردش پیدا کند . سرفه هم علامت دیگری است که مجاری تنفسی شما را از ترشحات غلیظی که ممکن است میکروبها را به ریه و سایر قسمت‌های بدن ببرند پاک می‌کنند . حتی آبریزش بینی بهتر است به میزان کم درمان شود و یا اصلاً درمان نشود . داروهای ضداحتقان جریان خون عروق بینی و گلو را کم می‌کند ، ولی اغلب افزایش جریان خون بهتر است ، چون ناحیه مبتلا را گرم کرده و به تخلیه ترشحات و میکروبها به بیرون از بدن کمک می‌کند .

7– وقتی بینی خود را زیاد می‌گیرید، اطراف بینی زخم می‌شود.کمی از کرم دارای منتول در زیر بینی تان بزنید که مجاری تنفسی را باز می‌کند و باعث بهبودی پوست ملتهب قاعده بینی هم می‌شود . قطره منتول هم برای این کار مناسب است و آن را از داروخانه‌ها می‌توانید بگیرید.

بیشتر بخوانید:

موارد مصرف شربت اکسپکتورانت

فواید مصرف پودر گیاهی اکسپکتورانت

آشنایی با موارد مصرف شربت گایافنزین

گردآوری توسط بخش سلامت

مجله دلگرم

اکسپکتورانت یک نوع دارو است که برای درمان سرفه به کار می رود و مخاط مسیر خود را نازک و رقیق می کند. این دارو معمولاً برای مدیریت اثرات گرفتگی سینه مخصوصاً هنگامی که علائم مخاط دائمی در فرد وجود داشته باشد، به کار می رود.

گوآایفنسین رایج ترین نوع داروی اکسپکتورانت است که یک ماده فعال در موسینکس و روبی توسین محسوب می شود. عموماً این دارو بدون نسخه، هم به صورت شربت و هم قرص در دسترس قرار می گیرد. اکسپکتورانت به طبقه داروهای موکو اکتیو برمی گردد، مثل داروهایی که مخاط را از جریان هوا پاکسازی می کنند.

داروهایی که با اثر بر مرکز سرفه در دستگاه عصبی مرکزی باعث سرکوب سرفه از آن ناحیه می شوند مانند داروی دکسترومتورفان

اکسپکتورانت ها هستند که موجب رقیق شدن خلط و ترشحات دستگاه تنفسی شده و مجاری تنفسی را از خلط و ترشحات پاک می کنند. گایافنزین و اکسپکتورانت در این دسته دارویی قرار دارند.اکسپکتورانت کدئین

این دارو در مدیریت علائم عفونت های تنفسی کوتاه مدت مانند سرماخوردگی، ذات الریه و برونشیت موثر است. این عفونت ها عاملی برای ایجاد مخاط در گلو هستند. اغلب سرفه کردن با وجود مخاط غلیظ در راه گلو سخت است و در نتیجه ناراحتی در قفسه سینه ایجاد می شود.

اکسپکتورانت می تواند این ضایعات و مخاط ها را نرم کند و آن ها را از بین ببرد و باعث شود که شما بیش از حد سرفه نکنید و این داروها همچنین جریان هوا را نرم می کنند.

هنگام سرفه کردن بعد از مصرف این دارو، ناراحتی کمتری را احساس می کنید, در نتیجه زمانی که ویروس ها و باکتری ها هنگام سرفه کاهش پیدا کنند، خطر عفونت هم کم می شود.

بسیار مهم است بدانید که اکسپکتورانت باعث می شود تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید اما نمی تواند علل مختلف گرفتگی قفسه سینه را برطرف کند.

ممکن است گاهی اوقات نیاز به استفاده از داروهای دیگری علاوه بر اکسپکتورانت مثل آنتی بیوتیک ها و استروئید ها هم پیدا کنید تا وضعیت شما به طور کامل بهبود پیدا کند.

این ترکیب موجب رقیق کردن خلط، کاهش چسبندگی آن و سهولت خروج خلط می شود.

اثر آنتی هیستامینی دارد.

اثر ضد احتقانی دارد و ترشحات را کاهش می دهد.

گاهی به این سه ترکیب افزوده شده و اثر آرام بخشی دارد.

گاهی اوقات این دارو برای وضعیت های تنفسی مزمن مثل بیماری مسدودیت مزمن ریه استفاده می شود. اگر وضعیت های مزمن تنفسی دارید، نباید از این دارو استفاده کنید؛ مگر این که پزشک آن را به شما پیشنهاد دهد.

همچنین این دارو می تواند برای مدیریت فیبرومیالژیا استفاده شود اما به عنوان یک درمان مخصوص این وضعیت محسوب نمی شود و گاهی اوقات ممکن است که تشخیص پزشک تجویز این دارو باشد تا کمی حال فرد را بهبود ببخشد.

شربت اکسپکتورانت به دلیل ترکیبات خود دارویی خلط آور، آنتی هیستامین و ضد احتقان است اما diphenhydramine یک داروی آنتی هیستامین بلوک کننده H1 نسل اول می باشد . برای سرما خوردگی از هر دو ترکیب می توان استفاده نمود.در مواردی پزشک ها شربت دیفن هیدرامین برای التیام درد گلو و برای قرقره کردن تجویز میکنند.

معمولاً قبل از مصرف این دارو نیاز به آزمایش ندارید. ممکن است پزشک به شما پیشنهاد دهد که مقدار کمی از آن را هنگام شروع بیماری مصرف کنید تا مخاط برطرف شود و علائم بهبود پیدا کند. نباید در صورت واکنش شدید و یا آلرژی به این دارو، مجددا از آن استفاده کرد .

چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره شده است قبل از مصرف اکسپکتورانت در صورت بارداری و شیردهی حتماً باید به پزشک اطلاع رسانی کنید. اگر هر گونه واکنش آلرژیک را در گذشته تجربه کردید، هرگز از این دارو استفاده نکنید.

هرگز هنگام رانندگی یا کار با دستگاه های مهم این دارو را استفاده نکنید زیرا عاملی برای سرگیجه و خواب آلودگی است.

اکسپکتورانت اغلب یک داروی ترکیبی محسوب می شود و همراه با داروهای دیگر تجویز می گردد. بنابراین حتما باید روی برچسب ها را مطالعه کنید. بعضی از این داروهای ترکیبی حاوی مسکن هم هستند و بنابراین باید در مصرف آن دقت کافی داشته باشید.

برندهای مختلفی در بازار وجود دارد که می توانید آن ها را از در قالب قرص، شربت و غیره پیدا کنید اما بسیار مهم است که دستورالعمل های پزشک را به دقت دنبال کنید.

دربالغین: هر 6 ساعت 5 تا 10 میلی گرم (5 تا 10 سی سی) از راه خوراکی، تجویز می شود.

درکودکان سنین 6 تا 12 سال: هر 6 تا 8 ساعت 2٫5 تا 5 سی سی از راه خوراکی، تجویز می شود.

در کودکان سنین 2 تا 6 سال: هر 6 تا 8 ساعت ، 1٫25 تا 2٫5 سی سی از راه خوراکی، تجویز می شود.

تعداد زیادی از برندهای مختلف برای این دارو وجود دارد که همه آن ها از طریق مکانیسم های مختلف به طور همزمان اثرات سرماخوردگی را بهبود می بخشند.

این دارو حاوی ترکیباتی است که به تسکین سرفه یا رفع احتقان ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و … کمک می کند. ترکیبات موجود در اکسپکتورانت کدئین عبارتند از :

مصرف همزمان اکسپکتورانت با سایر ترکیبات مضعف CNS سبب تشدید اثرات هر دو گروه دارویی می شود.


whoDownloads-icon


thorax.bmjDownloads-icon

اکسپکتورانت حاوی ترکیباتی است که موجب رقیق شدن خلط و خروج آن از ریه ها می گردند.

این دارو به منظور تسکین سرفه و کاهش احتقان بینی ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و یا سایرعلائم عمومی ناشی از سرماخوردگی به کار می رود.این فراورده حاوی ترکیباتی است که در جهت تقویت اثر یکدیگر به تسکین سرفه یا رفع احتقان کمک می کنند.

گایافنزین با کاهش چسبندگی خلط و تسهیل خروج آن، فنیل پروپانول آمین با تحریک سمپاتیک و تنگی عروق مخاط بینی و در نتیجه کاهش احتقان وادم و کدئین با اثر مستقین بر مرکز سرفه در بصل النخاع و تضعیف رفلکس سرفه، موجب روز اثرات درمانی این دارو می شوند.در مبتلایان به ضعف تنفسی شدید نباید مصرف شود.

 خواب آلودگی , تهوع , استفراغ

توجهات:

اکسپکتورانت کدئین

بهتراست دارو 4 بار در روز استفاده شود.نوع کدئینه دارو خاصیت خواب آلودگی بیشتری دارد.

آموزش:

 بیمار برای تخلیه بهتر خلط باید سرفه کند.دارو را با یک لیوان آب مصرف کنید.

شرایط نگهداری:

 در دمای اتاق نگهداری شود.

دوران بارداری:

شربت اکسپکتورانت را نباید در دوران بارداری مصرف کرد.

1.در صورت استفاده از سایر ترکیبات مقلد سمپاتیک، احتیاط شود. 

2. این دارو ممکن است ایجاد خواب آلودگی نماید. بنابراین از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند، پرهیز شود. 

3. قبل از هر گونه عمل جراحی و یا درمان های اضطراری، پزشک را از مصرف دارو باید مطلع کرد. 

4. در صورت تداوم نشانه های بیماری بیش از 7 روز یا وجود تب بالا، به پزشک مراجعه شود.


موارد بیشتر

داروی اکسپکتورانت – کدئین برای درمان سرفه ناشی از سرماخوردگی استفاده می‌شود. این محصول حاوی دو داروی اکسپکتورانت و کدئین است. اکسپکتورانت یک خلط آور است و موکوس راه‌های هوایی را کم می‌کند. کدئین یک داروی مخدر سرکوب کننده سرفه‌های مکرر است که بر بخش خاصی از مغز تاثیر می‌گذارد و موجب کاهش تعداد سرفه می‌شود.

این محصول برای سرفه‌های مداوم ناشی از سیگار کشیدن یا مشکلات تنفسی دراز مدت (مانند برونشیت مزمن، آمفیزم، آسم) استفاده نمی‌شود مگر آنکه توسط دکتر شما تجویز شود.

سرکوب کننده‌های سرفه نباید در کودکان زیر 18 سال استفاده شود. کودکان در معرض خطر جدی (حتی مرگبار) عوارض جانبی این داروها هستند. با پزشک درباره خطرات و مزایای مصرف داروی اکسپکتورانت – کدئین صحبت کنید.

داروهای سرفه و سرماخوردگی، سرماخوردگی را درمان نمی‌کنند و سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی اغلب نیازی به درمان با دارو ندارند. از پزشک یا داروساز خود در مورد راه‌های دیگر برای درمان سرفه و نشانه‌های سرماخوردگی از قبیل نوشیدن مایعات زیاد، استفاده از اسپری یا قطره‌های نمکی سوال کنید.اکسپکتورانت کدئین

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید.

داروی اکسپکتورانت – کدئین باعث خواب آلودگی و سرگیجه می‌شود، از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید. 

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل کنند عبارت‌اند از: نالترکسون، داروهای ضد درد یا مخدرهای دیگر، داروهای سرفه و سرماخوردگی دیگر.

اگر داروهایی مصرف می‌کنید که باعث سرگیجه و خواب‌ آلودگی می‌شوند، به دکتر یا داروساز خود بگویید، از جمله: الکل، آنتی‌هیستامین‌ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، شل کننده‌های عضلانی، داروهای بیهوشی، داروهای ضد تشنج و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین و اکسی کدون).

برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرماخوردگی و سرفه) بررسی کنید زیرا مواد تشکیل‌دهنده اکثر آن‌ها باعث خواب‌آلودگی می‌شود. از دکتر یا داروساز خود راجع به مصرف این داروها سؤال کنید.

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی اکسپکتورانت – کدئین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی Expectorant-Codeine می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

پرسش و پاسخ از دکتر 

کاربران عزیز شما می‌توانید از منوی وب سایت به بخش ” پزشکان مشاور ” مراجعه کرده و سوالات پزشکی خود را از کارشناسان و پزشکان مشاور ما بپرسید . پرسش های شما در کمترین زمان ممکن پاسخ داده می شود و لینک آن از طریق پروفایل سایت ، ایمیل یا شماره تماس شما ارسال خواهد شد.

مشاهده صفحه ” مرجع پرسش و پاسخ پزشکی “

اطلاعات دارویی 1490

کاربران عزیز ، سامانه اطلاعات دارویی کشور با عنوان سامانه دارویی 1490 به عنوان مهم‌ترین راه جهت جستجوی دارو است که می‌توان از سه طریق اینترنت، پیامک و تماس تلفنی به طور رایگان با آن تماس برقرار کرد تا سامانه نام دو داروخانه را که دارو مدنظر در آن موجود بوده را به شما معرفی کند.

لازم بذکر است که جهت جستجوی داروهای کمیاب یا تهیه داروهای خارجی نیز از همین سامانه دارویی 1490 می‌توانید استفاده کنید در برخی موارد نیز مرکز اطلاعات دارویی 13 آبان گزینه مناسبی برای جستجو و یافتن دارو است.

جستجوی دارو در سایت سلامت Drsosha

کاربر گرامی شما می‌توانید در قسمت بانک اطلاعات دارویی ، داروی مورد نظر خود را جستجو کنید . برای شناخت دارو در بانک جستجوی داروی وب سایت دکتر سوشا می‌توانید اسامی دارو ها ، اطلاعات داروها ، خواص داروها و … را مطالعه کنید و می‌توانیم بگوییم که *اطلاعات این دارو توسط کارشناسان این حوزه با حداکثر دقت و از بهترین مراجع خارجی ترجمه و گردآوری شده است*

منبع داروی ترجمه شده :

ویدیو آموزشی رابطه ناخن و سلامتی بدن

ویدیو آموزشی: آیا واکسن انفولانزا خوب است یا نه؟

ویدیو ‫خواص نوشیدن سرکه سیب قبل از خواب

ویدیو آموزشی درمان موهای زیر پوستی

دانلود رایگان کتاب “راهنمای کامل بارداری هفته به هفته”

result

ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام

result

اگر قبلا در دکتر سوشا | مرجع تخصصی پزشکی و سلامت عضو شده اید، وارد شوید. ورود

اکسپکتورانت (به انگلیسی: Expectorant)

نامهای تجارتی : Coufex – Pectoramin – Pectorant

رده درمانی: خلط آور، ضد سرفه

رده فارماکولوژیک: اکسپکتورانت

اشکال دارویی: شربت حاوی گایافنزین به میزان ۱۰۰ میلی‌گرم در ۵ سی‌سی، کلرفنیرامین مالئات به میزان ۲ میلی‌گرم در ۵ سی‌سی و سودوافدرین کلراید به میزان ۳۰ میلی‌گرم در ۵ سی‌سی است.
اکسپکتورانت کدئین

اکسپکتورانت از ترکیب سه دارو تولید شده‌است. این سه دارو عبارت‌اند از: گایافنزین، کلرفنیرآمین و سودوافدرین. برآیند اثر این داروها، سبب رقیق شدن خلط و بیرون‌آمدن آن از شش و راه‌های هوایی می‌شود.

از این سه دارو، گایافنزین سبب کاهش چسبندگی خلط و آسان شدن خروج آن می‌شود، کلرفنیرآمین با اثرهای آنتی هیستامینی خود تأثیر می‌گذارد و سودوافدرین به عنوان یک داروی آدرنرژیک و با اثرات سمپاتیک خود، به صورت یک ترکیب ضداحتقان عمل می‌کند. بدین ترتیب اکسپکتورانت در نهایت سبب تسکین سرفه‌های خشک و همچنین نرم‌شدن مخاط شش و تخلیه خلط می‌گردد.

مورد مصرف این دارو، درمان علامتی سرفه و احتقان بینی ناشی از سرما خوردگی، آلرژی و عفونتهای تنفسی می‌باشد.

اکسپکتورانت برای کاهش غلظت وچسبندگی خلط وتسهیل خروج آن ازریه‌ها، کاهش موکوس ریوی وتبدیل سرفه‌های خشک به سرفه ترشحی وخلط آوراستفاده می‌شود.

(تا حداکثر ۲۰ سی سی در روز)

اگرچه هریک ازاجزاءاین فراورده، موارد منع مصرف مشخصی دارند، ولی بامقادیر بکاربرده شده در این فرمولاسیون منع مصرف قابل توجهی وجود ندارد.

مصرف هم‌زمان این فراورده باسایرترکیبات مضعف CNS (دستگاه عصبی مرکزی) موجب تشدید اثرات در هر دو گروه دارویی می‌شود.

اگرچه هریک ازاجزاءاین فراورده، عوارض جانبی مشخصی دارند، ولی با مقادیر بکاربرده شده در این فرمولاسیون عارضه قابل توجهی ایجادنمی کنند.


Expectorant codein

**گالری تصاویر داروخانه امام

23 مهر

14 مهر

اکسپکتورانت کدئین

6 مهر

6 شهریور

21 مرداد

12 مرداد

8 مرداد

17 تیر

8 تیر

27 خرداد

موسسه خدمات دارویی رضوی با هدف ایجاد بانک مرجع در زمینه اطلاعات دارویی و پزشکی و همچنین ایجاد بستر مناسب جهت مشاوره دارویی و خرید آسان دارو و تحویل در محل ( تحت نظارت دکتر داروساز) ایجاد شده است. ادامه …

در خبرنامه عضو شوید

تمام حقوق برای موسسه خدمات دارویی رضوی محفوظ است © 1393
( بازنشر مطالب تنها با ذکر منبع و اجازه نامه کتبی از موسسه خدمات دارویی رضوی مجاز می باشد)

Alkylamine Derivative

Decongestant

Histamine H Antagonist

Histamine H Antagonist, First Generation

خلط آور
اکسپکتورانت کدئین

ضد درد، اپیوئیدی

Alpha/Beta Agonist

Antitussive

باعث رقیق شدن خلط و ترشحات ریه شود و سرفه ها را تسهیل می کند. 

قرص آهسته رهش را نجوید یا خرد نکنید. با یک لیوان آب کامل مصرف کنید. مایعات کافی مصرف کنید، مگر اینکه مصرف مایعات از سوی درمانگر شما محدود شود. خواب آلودگی بیش از حد، تنگی نفس، عدم بهبود شرایط یا بدتر شدن شرایط را گزارش کنید. 

برخی از فرآورده ها حاوی سدیم یا فنیل آلانین می باشند. 

کلروفنیرامین جهت کنترل آبریزش بینی به دلیل آلرژی فصلی یا سالیانه و یا سایر علایم آلرژی از جمله خارش تجویز می گردد.

می توانید با غذا یا آب استفاده کنید، برخی از فراورده ها حاوی فنیل آلانین هستند. 

درمان علامتی احتقان بینی به دلیل سرماخوردگی، آلرژی، سینوزیت، همچنین باعث بهبود آبریزش بینی می شود. 

فرم های پیوسته رهش را نجوید یا خرد نکنید. مایعات کافی مصرف کنید مگر اینکه مصرف مایعات از سوی درمانگر شما محدود شود. ممکن است موارد ذیل را ایجاد کند: اضطراب، بی خوابی، گیجی، خواب آلودگی. موارد ذیل را گزارش کنید: تغییرات عصبی مداوم (گیجی، لرزش، بی قراری). سخت نفس کشیدن، تپش قلب، نبض شدید، لرزش عضلانی، عدم بهبود شرایط و یا بدتر شدن شرایط. 

برخی از فرآورده ها ممکن است حاوی سدیم باشند. ممکن است با غذا یا بدون غذا استفاده شود. 

قرص کدئین جهت درمان دردهای ملایم تا متوسط تجویز می گردد.

ممکن است موارد ذیل را ایجاد کند: گیجی، سرگیجه، خواب آلودگی، اضطراب، اختلال در جهت یابی، تاری دید، تهوع، استفراغ، یبوست (در صورت برطرف نشدن، با درمانگر خود در خصوص مصرف ملین ها مشورت کنید).

در صورت بروز هر یک از علائم زیر، آن را به پزشک خود گزارش دهید:

اتانول: الکل ممکن است باعث افزایش سرکوب سیستم عصبی شود. جهت افزایش اثرات بیمار مورد پایش قرار گیرد و توصیه های لازم به او داده شود. 

غذا:در صورتی که سودوافدرین با غذا استفاده شود، زمان شروع اثر آن ممکن است به تاخیر انداخته شود. 

گیاه/مواد مغذی دارویی: از مصرف افدرا، یوهمب اجتناب کنید (ممکن است باعث افزایش فشار خون شود). 

اتانول: الکل ممکن است باعث افزایش سرکوب سیستم عصبی شود، در مصرف همزمان بیمار مورد پایش قرار گیرد و به او هشدارهای لازم داده شود. 

گیاه/مکمل: هوفاریقون ممکن است باعث کاهش سطح کدئین شود. از مصرف هوفاریقون، کاوا، آب قاشقی اجتناب کنید زیرا ممکن است باعث افزایش سرکوب سیستم عصبی مرکزی شوند. 

شربت


درباره ما


تماس با ما


ثبت شکایات


سیبویه برای پزشک


سیبویه برای بیمارستان


سیبویه برای داروخانه


قوانین و مقررات


حریم خصوصی


حفظ امنیت اطلاعات

تهران – شهرک غرب – بلوار دادمان – خیابان ارغوان غربی – سروناز یک – پلاک 18

info@sibooye.com

021-25917905

از تیم پزشکی سیبویه مشاوره رایگان بگیرید!

صبح ها از ساعت
۱۰
الی
۱۴

عصر ها از ساعت
۱۸
الی
۲۲

این دارو بهمنظور تسکینسرفه و کاهش احتقان بینی ناشی ازسرماخوردگی، آلرژی و یا سایرعفونتهای تنفسی و نیز رفع سایر علائمعمومی ناشی از سرماخوردگی بهکارمیرود.

این فرآورده حاوی ترکیباتیاست که در جهت تقویت اثر یکدیگربهتسکین سرفه یا رفع احتقان کمکمیکنند. گایافنزین با کاهش چسبندگیخلط و تسهیل خروج آن، فنیل پروپانولآمین باتحریک سمپاتیک و تنگی عروقمخاطبینی و در نتیجه کاهش احتقان و ادمو کدئین با اثر مستقیم برمرکز سرفه دربصلالنخاع و تضعیف رفلکس سرفه،موجب بروز اثرات درمانی این دارومیشوند.

در مبتلایان بهضعفتنفسی شدید نباید مصرف شود.

1 ـ این ترکیب ممکن است علائممسمومیت گوشی ناشی از مصرف مقادیربالای سالیسیلات را پنهان سازد. 2 ـ بهدلیل وجود کدئین در این فرآورده،ممکن است وابستگی ایجاد شود. 3 ـ این فرآورده ممکن است ایجادخوابآلودگی یا سرگیجه نماید. اکسپکتورانت کدئین

اگرچه هریک از اجزاءدارویی این فرآورده، دارای عوارضجانبی مشخص است ولی بامقادیر بکاربرده شده در این ترکیب، عارضه قابلتوجهی ایجاد نمیکنند.

1 ـ در صورت تداومنشانههای بیماری بیش از 7 روز یا وجودتب شدید، بهپزشک مراجعه شود. 2 ـ برای بهحداقل رسانیدن تحریک معده،دارو همراه باغذا، آب یا شیر مصرف شود. 3 ـ قبل از هرگونه اعمال جراحی و یادرمانهای اضطراری، باید پزشک را ازمصرف دارو مطلع نمود. 4 ـ هنگام برخاستن ناگهانی از وضعیتخوابیده یا نشسته احتیاط شود.

بزرگسالان: 10ـ 5 میلیلیتر هر 6 ساعتمصرف میشود. کودکان: در کودکان 6ـ2 سال، بهمیزان2/5ـ 1/5 میلیلیتر هر 8ـ6 ساعت و برایکودکان 12ـ6 سال بهمیزان 5 ـ 2/5 میلیلیترهر 8ـ6 ساعت تجویز میگردد.

مصرف همزمان اینفرآورده باسایر ترکیبات تضعیفکنندهCNS موجب تشدید اثرات هر دو گروهدارویی میشود.

Oral Solution: (Guaifenesin 100 mg +Phenylpropanolamine HCI 12.5 mg +Codeine Phosphate 10 mg)/5ml

داروخانه شبانه روزی دکتر بهروزی

شهر ری، خیابان فدائیان اسلام، نرسیده به میدان شاه عبدالعظیم، ابتدای خیابان شهید قدمی (روشن)، پلاک 20

Copyright © 2019 Dr.Behroozi. All rights reserved.

نام تجاری

Cheracol, Ninjacof-XG, Robitussin A-C

کاربرد

سرفه – سرماخوردگی – مشکلات ریه مانند آسم و برونشیت

اطلاعات دارویی : تری هگزیفنیدیل ( بنزکسول ) از داروهای ضد موسکارین محسوب می‌گردد. این دارو برای افرادی که دچار اختلال حرکتی ناخواسته که از عوارض داروهای خاصی نظیر داروهای ضد روانپریشی است، تجویز می‌گردد. این نوع اختلالات حرکتی را گاهی اثرات برون هرمی (Extrapyramidal) می‌نامند و که شامل حرکات غیر ارادی صورت و بدن، رعشه و بی قراری است.
تری هگزیفنیدیل برای درمان گرفتگی عضلانی در بیماران مبتلا به پارکینسون نیز تجویز می‌گردد، اگرچه در این مورد سایر داروها ترجیح داده می‌شود. موارد منع مصرف داروی تری هگزیفنیدیل | بنزکسولاکسپکتورانت کدئین

به تاریخ انقضای داروی تری هگزیفنیدیل توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌ شده است، از آن مصرف نکنید.
هرگز داروی تری هگزیفنیدیل را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
داروی تری هگزیفنیدیل را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک، مصرف نکنید.
تداخل دارویی تری هگزیفنیدیل را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی تری هگزیفنیدیل | بنزکسول
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
داروی تری هگزیفنیدیل را نباید با داروی پراملینتید (pramlintide) استفاده کنید زیرا تداخل دارویی بسیار جدی ایجاد می‌کند. قبل از شروع استفاده از داروی پراملینتید با دکتر یا داروساز خود مشورت کنید.
قبل از استفاده از تری هگزیفنیدیل ، به دکتر یا داروساز خود تمام داروهای با نسخه، بدون نسخه و یا محصولات گیاهی که استفاده می‌کنید، اطلاع دهید به خصوص داروهایی مثل آمانتادین (amantadine)، آنتی کولینرژیک (anticholinergics) / ضد اسپاسم (به عنوان مثال، بلادونا آلکالوئید، کلیدینیوم (clidinium))، آنتی آریتمیک خاص (certain antiarrhythmics) مانند دیزوپرامید (disopyramide) و کینیدین (quinidine)، کورتیکواستروئیدها (corticosteroids) مانند پردنیزون (prednisone)، قرص یا کپسول پتاسیم، داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای (به عنوان مثال، آمی تریپتیلین (amitriptyline)، دوکسپین (doxepin)).
اگر داروی خواب‌آور می‌خورید به دکتر یا داروساز خود بگویید. داروهای خواب‌آور مانند آنتی هیستامین‌های خاص (به عنوان مثال دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای ضد تشنج (کاربامازپین (carbamazepine))، دارو برای خواب و اضطراب (به عنوان مثال، آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، شل کننده عضله، مسکن‌ها (به عنوان مثال، کدئین (codeine))، داروهای روحی (به عنوان مثال، ریسپریدون (risperidone)، ترازودون (trazodone)).
برچسب روی تمام داروهای خود (به عنوان مثال، داروهای ضد سرفه و سرد) را بررسی کنید زیرا آن‌ها ممکن است مواد تشکیل ‌دهنده خواب‌آور و یا آنتی ‌کولینرژیک داشته باشند. از داروساز خود در مورد استفاده مطمئن از این داروها سؤال کنید.
نکاتی که قبل از مصرف تری هگزیفنیدیل باید در نظر گرفته شود
بعضی داروها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف تری هگزیفنیدیل ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

در صورت تصمیم به بچه دار شدن یا حاملگی و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
اگر دچار هر گونه اختلال کلیوی و یا کبدی هستید.
اگر هر نوع اختلالی در عملکرد قلب یا عروق خونی دارید.
اگر دچار اختلالی در پروستات هستید و یا در دفع ادرار دچار مشکل هستید.
اگر دچار یبوست مزمن هستید.
اگر دچار افزایش فشار درون چشمی نظیر بیماری گلوکوم یا آب سیاه هستید.
اگر فشار خون بالایی دارید.
اگر مبتلا به بیماری میاستنی گراویس هستید (ضعیف شدن تدریجی عضلات).
اگر تاکنون دچار اختلالات ذهنی بوده‌اید (نظیر روان‌پریشی).
اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی خاصی دارید.

عوارض جانبی احتمالی داروی تری هگزیفنیدیل | بنزکسول
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف داروی ریواسیتگمین ، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

خشکی دهان: از آدامس‌های فاقد شکر استفاده کنید. اگر این مشکل تداوم پیدا کرد با پزشک خود صحبت نمایید.
احساس کسالت: غذاهای ساده مصرف نمایید. از مصرف غذاهای تند و پرچرب پرهیز کنید.
تاری دید، احساس سرگیجه: در چنین مواقعی از رانندگی کردن و کار با ابزار خودداری کنید.
یبوست: سعی کنید که رژیم غذایی متعادلی انتخاب نمایید. روزانه چندین لیوان آب بنوشید.

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی تری هگزیفنیدیل می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید. نحوه نگهداری داروی تری هگزیفنیدیل | بنزکسول

تمامی داروها را دور از دسترس کودکان نگه‌ دارید.
دارو را در جای خنک، خشک و دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

می‌خواهید راجع به این داروها اطلاعات بیشتری داشته باشید؟

دونپزیل
گالانتامین
آپومورفین
ممانتین
کلوزاپین

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اکسپکتورانت کدئین
اکسپکتورانت کدئین
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *