بهترین قرص برای درد سیاتیک

بهترین قرص برای درد سیاتیک
بهترین قرص برای درد سیاتیک

علائم دیسک کمر و بهترین روش های درمان و تشخیص دیسک کمر ، درمان بدون جراحی دیسک شامل (دارو ، فیزیوتراپی ، ورزش ، کشش یا ترکشن ، اوزون درمانی را شرح می دهیم …

امروزه متاسفانه پزشکان زیادی هستن که بی دلیل و به سرعت جراحی باز دیسک کمر انجام می دهند، ولی دکتر اسحاقی با چهار روش درمانی دیسک کمر در خدمت شما عزیزان می باشد …

یماران مبتلا به کمردرد باید از کلیه کارهایی که باعث افزایش انحنای کمری می‌شوند خودداری نمایند زیرا افزایش انحنای کمری درد انها را تشدید نموده و بر عکس کاهش انحنای کمر ی باعث کاهش درد آن‌ها شده و به …

بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاعی ، مدتی پس از ایستادن یا راه رفتن دچار درد شدید و افزایش یابنده در ناحیه باسن ، ران و عضلات ساق پا در یک طرف یا دو طرف می شوند. تنگی کانال نخاعی می تواند منتشر باشد …

با پیشرفت تکنولوژی کارهای روزمره ای که در گذشته توسط انسان انجام می شد، توسط دستگاهها و ماشین های اتوماتیک انجام می شود که باعث کم تحرکی عضلات انسان ها شده است.از جمله ورزش های دیسک کمر و کمر درد را …بهترین قرص برای درد سیاتیک

در این مقاله عمل جراحی دیسک کمر و انواع جراحی های دیسک کمر از جمله : جراحی دیسک کمر لامینکتومی ، جراحی دیسک کمر با لیزر ، جراحی میکروسکوپی دیسک کمر ، جراحی دیسک کمر با آندوسکوپی ، تزریق های اپیدورال …

عصب سیاتیک بلندترین و قطورترین عصب بدن است. این عصب از اتصال ریشه های  عصبی عصب چهارم کمری تا عصب سوم لگنی L4-S3 به وجود می آید …

درد سیاتیک دردی است که از کمر، به باسن، پشت ران و پشت و یا خارج ساق پا احساس می شود. معمولاً، درد سیاتیک یک طرفه است، اما میتواند دو طرفه نیز باشد. درد می تواند به صورت ناگهانی ایجاد شده یا به تدریج …

داروهای ضد التهاب، به دو دسته تقسیم میشوند: داروهای استروئیدی یا کورتیکوستروئیدی و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی …

برای درمان اسکولیوز ورزش های خاصی ابداع شده است که ورزش های سه بعدی شروث Schroth نامیده می شود …

دیسک بین مهره‌ای به صورت بالشتک یا صفحه‌ای غضروفی بین دو جسم مهره در ستون فقرات قرار می‌گیرد و مانند کمک فنر اتومبيل باعث جذب فشارهایی مي‌شود که به ستون مهره‌ها وارد مي‌آيد …

بیماری اسکولیوز به کج شدن بیشتر از 10 درجه بدن به سمت چپ و راست را اسکولیوز می گویند.علت اسکولیوز مشخص نیست به همین جهت اسکولیوز ایدیوپاتیکی می نامند.اسکولیوز در افراد در سن بلوغ و یا در کودکان معمولا …

در این مقاله با علت و انواع کمر درد از جمله دیسک کمر ، سیاتیک ، گرفتگی عضلات ، بارداری و همچنین با روش های نوین درمان کمر درد از جمله داروی قوی برای کمر درد و ورزش کمر درد آشنا خواهید شد …

اغلب در اینترنت کلمه پروفسور جراح ستون فقرات جستجو می شود. پروفسور در اصل به معنای استاد است و به کسانی گفته می‌شود که در دانشگاه کار می‌کنند. در بعضی از کشورها مانند فرانسه پس از دادن امتحاناتی به …

هدف ما ترویج آموزش های علمی در راستای ستون فقرات ، کمر و اطلاعات عمومی راجع به ساختار اسکلتی بدن و روش های درمان کمر درد …

روش های بهبود و درمان دیسک کمر بدون جراحی و عمل دیسک کمر …

قرص گاباپنتین برای دیسک کمر ، درد سیاتیک ، کمر درد و دیسک گردن مورد استفاده قرار می گیرد …

برای بیماران مبتلا به دیسک بین مهره ای دو نوع تمرین ورزشی ابداع شده است. ۱- ورزشهایی برای تقویت عضلات خم کننده به جلو یا فلکسور ابداع شده است که به آنها ورزش های ویلیامز می گویند. ۲-  ورزش هایی برای …

علت اصلی پارگی دیسک کمر و فتق دیسک کمر مشخص نیست. استعداد ژنتیکی مهم‌ترین عامل آن است و به عبارتی افرادی که دچار دیسک کمر می‌شوند …

دیسک کمر بیماری مهمی است و شایع ترین تشخیص اسپاسم عضلانی به دنبال کار سنگین است. تشخیص دیسک کمر در منزل کار اشتباه و عوارض غیر قابل جبرانی را دارد …

زانو بزرگترین مفصل بدن انسان است. در این مقاله راجع به ساختمان و آناتومی زانو به همراه اعصاب ، لیگامان و ساختار زانو به طور کامل توضیحاتی را ارائه می دهیم …

پس از انجام جراحی یا برای بهبود بیماری های زانو و ورزش های مخصوص ابداع شده است. این ورزش را باید تحت نظر پزشک انجام بگیرد. هدف از این ورزش ها ۱- یک تقویت عضلانی عضلاتی که دور زانو را قرار گرفتند. ۲ …

برای درمان دیسک کمر بهترین روش آشنایی با علائم دیسک کمر بوده تا بتوان به سرعت روش های درمانی برای دیسک کمر و درد سیاتیک را انجام داد …

علائم آرتروز گردن و روش های درمانی تنگی کانال نخاعی گردن یا به اصلاح اسپوندیلوز گردن مورد بررسی قرار می دهیم.پدیده اسپوندیلوز معمولا از سنین ۵۵ سالگی به بعد شروع می شود. این پدیده باعث کاهش ارتفاع …

قرص گاباپنتین ترکیبی از گاباپنتین 100 و گاباپنتین 300 که به صورت خوراکی تجویز می شود.قرص گاباپنتنی برای کمر درد و گرفتگی عضلات و نیز پا درد مناسب می باشد. داروی گاباپنتین عوارض سوئی دارد که در مقاله …

کایروپراکتیک چیست و درمان کایروپراکتیک برای کمردرد چگونه است؟ یکی از روش هایی که برای درمان ستون فقرات بکار برده می شود کایروپراکتیک است.کایروپراکتیک هدفش اصلاح ساختار اسکلتی عضلانی بدن است …

پوکی استخوان باعث ضعیف شدن و شکنندگی استخوان ها می شود.از علائم پوکی استخوان می توان به کمر درد ، کوتاه شدن قد اشاره کرد.شکستگی استخوان ، به ویژه در ستون فقرات یا مفصل ران ، جدی ترین عوارض پوکی …

روش های گوناگونی برای درمان پوکی استخوان وجود دارد از جمله درمان هی دارویی ، ورزش ، تغذیه مناسب و ترک سیگار. در درمان پوکی استخوان از هورمون های بدن نیز برای بهبودی استفاده می شود …

از جمله علل عمده دیسک گردن می توان به پارگی (فتق دیسک گردن) اشاره کرد و همچنین روش های فهمیدن ابتلا به بمیاری دیسک گردن و کسانی که متسعد ابتلا به این بیماری هستند را توضیح می دهیم …

درمان درد آرنج و علت آن ناشی از در رفتگی آرنج ، شکستگی آرنج و بیماری هایی آرنج از جمله آرتروز،آرتریت روماتوئید ، نقرس ، لوپوس و بیماری لایم می باشد.درد آرنج و راه های درمان درد آرنج را به تفضیل توضیح …

در درمان فتق دیسک کمر خصوصا دیسک L5-S1 و L4-L5 اعتقاد براین است که برنامه تمرینی مک کینزی یکی از مفیدترین برنامه ها است.ورزش دیسک کمر l5-s1 برای کاهش فشار از روی ستون فقرات بوده است.ورزش مک کنزی از …

ابتدا قد را به توان ۲ می رسانیم سپس وزن را تقسیم به آن می کنیم این عدد را شاخص توده بدن Body Mass Index یا (BMI) می نامیم …

خار پاشنه یا التهاب پرده کف پا یکی از علل شایع درد پاشنه پا است.علائم خار پاشنه و علت های ایجاد خار پاشنه و راه های درمان خار پاشنه وجود دارد که در مقاله خار پاشنه کاملا توضیحات ارائه شده است …

همانطور که در شکل 1 و 2 دیده میشود عصب سیاتیک بزرگترین عصب بدن انسان است. این عصب  در داخل باسن و در پشت ران درست درخط وسط سیر می‌کند و به زانو می رسد. در پشت زانو به دو شاخه تی بیال و عصب پروانه آل مشترک تقسیم می شود. درد سیاتیک به صورت یک طرفه یا دو طرفه انتشار می یابد. البته عصب پرونئال مشترک خود به دو عصب پرونئال سطحی و عمقی تقسیم می شود. عصب پرونئال سطحی حسی است و به پوست میرود و حس جلوی پای انسان را تامین میکند و عصب پرونئال عمقی به عضلات جلوی ساق پا میرود . همانطور که در شکل 3 دیده میشود ،عصب سیاتیک از ۵ ریشه عصبی در داخل کمر و لگن  تشکیل می شود. که عبارتند دو ریشه از کمر انسان که ریشه عصبی چهارم و پنجم کمری ( L4و L5) و سه ریشه از لگن که شامل ریشه اول دوم و سوم لگنی ( S1 ,S2,S3 ) می باشد. همانطور که در شکل 2 دیده میشود ، این عصب در باسن انسان از زیر عضله گلابی شکل یا عضله پیریفورمیس رد می شود و در پشت زانو به دو شاخه تیبیال و عصب پرونئال مشترک تقسیم می شود. اصولا ساق پا از دو قسمت درست شده است :  عضلات قسمت جلوی ساق پا از عصب پرونئال  عمقی عصب میگیرند وعضلات قسمت پشت ساق پا از عصب تیبیال عصب می گیرند. کلیه حرکات پاهای ما ( مانند راه رفتن ، ایستادن ، فشردن پدال ترمز و گاز ، برداشتن پا از روی ترمز ) از طریق این عصب( یعنی عصب سیاتیک و دوشاخه انتهایی آن عصب پرونئال عمقی و عصب تیبیال ) انجام می گیرد. 

 همانطور که در شکل 1 دیده میشود ، درد سیاتیک دردی است که در مسیر عصب سیاتیک بوجود می آید یعنی  از کمر، به باسن ، پشت ران و پشت و یا خارج ساق پا احساس می شود. معمولاً،علت درد سیاتیک یک طرفه است ، اما می تواند دو طرفه نیز باشد. درد می تواند به صورت ناگهانی ایجاد شده یا به تدریج و با گذشت زمان افزایش پیدا کند . درد  سیاتیک در 90 درصد موارد در نتیجه پارگی یا فتق دیسک ایجاد می شود و در اینگونه مواقع معمولاً دیسک پاره شده یا فتق دیسک  به ریشه های عصب سیاتیک(معمولا ریشه عصبی L5  به علت دیسک L4-L5 و ریشه عصبی  S1  به علت فتق یا پاره شدن دیسک L5-S1  فشار وارد می کند. پس به طور خلاصه  شایع ترین علت درد سیاتیک پارگی یا فتق دیسک L4-L5 و L5-S1 است .  سایر بیماریهایی که باعث درد عصب سیاتیک می شوند شامل تنگی کانال نخاعی ، تومورهای ستون مهره ها ، عفونت های ستون مهره ها و یا تومر های داخل لگن و تومورهای خود عصب سیاتیک هستند .وقتی ریشه های عصب سیاتیک تحت فشار قرار می گیرند، باعث  ایجاد ضعف در عضلات، بی حسی  ، ضعف ساق پا یا احساس سوزش کف پا و یا کمر می شوند. بعضی از مطالعات نشان داده اند که 40 در صداز افرادی که دچار دیسک کمر میشوند فقط با  درد سیاتیک مراجعه میکنند ، ( بدون اینکه کمر درد داشته باشند)  .

درد در مسیر عصب سیاتیک اهمیت زیادی دارد. زیرا شایع‌ ترین علت آن پارگی دیسک کمر می باشد و در درجه بعد تنگی کانال نخاعی و در درجه بعد لیزخوردگی مهره های کمر است. این سه بیماری مهم هستند و معمولا نیاز به عمل جراحی دارند . 

 

 درد سیاتیک یک درد مکانیکی است و با حرکت ایجاد و یا تشدید میشود و با دراز کشیدن بهتر میشود . درد سیاتیک ممکن است در زمان ایستادن، نشستن یاراه رفتن ایجاد شود.همانطور که در شکل 1 دیده میشود  ، درد سیاتیک دردی است که از پشت باسن به پشت ران و سپس به پشت ساق و یا گاهی  در قسمت خارجی ساق پا انتشار پیدا می کند. و منجر به درد و گزگز کف پا و انگشتان( خصوصا انگشت شست پا یا انگشت کوچک پا) می شود. درد عصب سیاتیک در افراد مختلف می تواند از ملایم تا شدید باشد و این درد می تواند با نشستن طولانی، خم شدن به جلو  ، سرفه و عطسه کردن نیز تشدید شود.

 

بهترین قرص برای درد سیاتیک

چه عواملی باعث پیدایش درد سیاتیکی می شوند؟

 ریسک فاکتورهای درد عصب ساتیک چیست؟ 

راه های تشخیص درد سیاتیک چیست؟

 

تشخیص علت درد سیاتیک با تصویربرداری در معاینه فیزیکی ، پزشک وضعیت قدرت عضلات را مورد بررسی قرار می دهد . از بیمار خواسته می شود تا روی انگشتان یا پاشنه خود راه برود، از یک حالت چمباتمه بلند شود، برای معاینه میزان فشار به عصب سیاتیک در حالیکه بیمار روی تخت  به پشت دراز کشیده است ، پزشک یکی از پاهای بیمار  را در بلند می کند. معمولاً دردی که ناشی از عصب سیاتیک باشد، با انجام این مانور  تشدید خواهد شد

برای تشخیص بیماری سیاتیک از روش های تصویر برداری زیر استفاده میکنیم :

– عکس برداری رادیولوژی

– تصویر برداری ام آر آی (MRI)

      – سی تی اسکن

از هر 10 نفر 4 نفر در دوره ای از زندگی خود دچار سیاتیک یا تحریک عصب سیاتیک می شوند.  این عصب از دو طرف ستون فقرات پایین آمده و از طریق لگن و باسن حرکت می کند سپس عصب از پشت هر قسمت بالایی پا عبور می کند قبل از اینکه در زانو به شاخه هایی تقسیم شود که به سمت پا می رود.هر چیزی که این عصب را تحت فشار قرار دهد یا تحریک کند می تواند باعث ایجاد درد در پشت یک باسن یا ران شود.  احساس درد می تواند بسیار متفاوت باشد. سیاتیک ممکن است مانند یک درد خفیف احساس شود. احساس سوزش شدید یا ناراحتی شدید سیاتیک همچنین می تواند احساس بی حسی ، ضعف و سوزن سوزن شدن داشته باشد.درد ممکن است با نشستن طولانی مدت ، ایستادن ، سرفه ، عطسه ، چرخیدن به راست و چپ ، بلند کردن یا کشیدن اجسام  بیشتر شود. درمان درد سیاتیک  طیف وسیعی از کیف های آب  گرم و سرد و داروها گرفته تا ورزش ها و درمان های مکمل و جایگزین است.

 انواع مختلفی از داروها ممکن است برای درد سیاتیک استفاده شود. داروهای خوراکی عبارتند از:

 مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن ، آسپرین یا NSAID مانند ایبوپروفن [ادویل ، موترین] ، کتوپروفن یا ناپروکسن [Aleve])

 داروهای شل کننده عضلانی با تجویز برای کاهش اسپاسم عضلات

 داروهای ضد افسردگی برای کمردرد مزمن

 برای درد شدیدتر داروهای مخدر تجویز می شود

 به دلیل افزایش خطر ابتلا به سندرم ری ، به کودک 18 ساله یا کمتر آسپیرین ندهید.

 در برخی موارد ، داروی استروئیدی به فضای اطراف عصب نخاعی تزریق می شود. تحقیقات نشان می دهد این تزریق ها در صورت تحریک ناشی از فشار دیسک فتق یا پاره شده ، تأثیر کمی دارند.

هدف از درمان سیاتیک ، کاهش درد و افزایش تحرک است.  بسیاری از موارد سیاتیک با گذشت زمان و  با  درمان های غیر جراحی خوب می شوند.

امروزه روش های مختلف برای  درد عصب سیاتیک وجود دارد که درمان های خود مراقبتی در منزل  شامل موارد زیر است:

مصرف این داروها باعث  کاهش تورم و التهاب و تسکین درد بیمار مبتلا به سیاتیک می شود. با نظر پزشک از داروهایی برای کاهش درد ، التهاب و تورم وجود دارد استفاده کنید. بسیاری از داروهای رایج در این گروه که داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) نامیده می شوند ، شامل آسپرین ، ایبوپروفن (Advil ، Motrin) و ناپروکسن (Naprosyn ، Aleve) است.  اگر می خواهید آسپرین مصرف کنید مراقب باشید.  آسپرین می تواند در برخی افراد باعث زخم و خونریزی شود.  اگر نمیتوانید ، از  دارو های ضدالتهاب استفاده کنید ،  استامینوفن داروی مناسبی است (Tylenol).

از داروهای شل  کننده عضلات در درمان درد سیاتیک به منظور کاهش اسپاسم استفاده می شود.

ابتدا از کیسه های یخ برای کاهش درد و تورم استفاده کنید. بسته های یخ  را که در حوله پیچیده شده است ، در منطقه آسیب دیده بگذارید. به مدت 20 دقیقه و چند بار در روز این کار را انجام  دهید.  پس از چند روز از کیف آب گرم یا پد گرم کننده استفاده کنید. از گرما هم هر بار به مدت 20 دقیقه استفاده کنید.  اگر هنوز درد دارید ، از بسته های گرم و سرد را به طور متناوب استفاده  کنید ،  ببینید  کدام یک بهتر درد  شما را تسکین می دهد.

کشش های ملایم مناسب را از فیزیوتراپ یا پزشک  یاد بگیرید. سایر تمرینات تقویت عمومی ،مانند تقویت عضلات اصلی و هوازی را هم درحدی که درد نداشته باشید انجام دهید.

بهترین قرص برای درمان سیاتیک شامل سه نوع قرص است یکی قرص های ضد التهاب دوم قرص های شل کننده عضلانی و سوم قرص های که انتقال درد را کمتر می کند بهترین قرص ضد التهاب که در ایران موجود است قرص مسکن نامیده می شود که شامل دیکلوفناک یا ملوکسیکام بروفن استاین داروها باعث کم شدن تورم اطراف ریشه عصبی می شوند در نتیجه جا برای ریشه عصبی زیادتر می شود و فشار بر روی آن کمتر می شود و درد بیمار بهتر می شود. علت تورمی که در اطراف ریشه های عصبی به وجود می آید پارگی دیسک است. گروه دوم داروهایی که باعث شل کردن عضلات می شوند همانطور که می دانیم وقتی دیسک پاره می شود عضلات دچار انقباض دائم می شوند  که این در واقع همان عضله دارای اسپاسم یا انقباض دائم هست. از این گروه داروها می توان به متوکاربامول باکلوفن و تیزانیدین اشاره کرد دسته سوم داروهایی هستند که انتقال درد را از نخاع به مغز کند می کنند که اینها معمولاً داروهای ضد تشنج هستند که در درمان درد هم به کار میرود که سردسته آنها گاباپنتین و پر گابالین است. توصیه می شود که این داروها تحت نظر پزشک تجویز شوند و بیماران از مصرف خودسرانه آن خودداری کنند. زیرا این داروها دچار ممکن است عارضه ایجاد کنند یا گاهی علائم بیمار را محو کنند و بیمار در آینده دچار فلج اندام بشود .

اصولا داروها را میتوان به چهار طریق وارد بدن کرد.

1- از راه خوراکی 2- از راه شیاف 3- از طریق تزریق عضلانی و 4- از طریق تزریق وریدی .

بنابراین داروهایی به شکل آمپول تهیه شده است که از طریق عضلانی یا وریدی می توانند وارد بدن شود و اثر آنها بیشتر از داروهای خوراکی یا شیاف است. زیرا داروهایی که می خوریم یا از طریق شیاف وارد بدن می شوند و در واقع از طریق دستگاه گوارش وارد بدن شده و در نتیجه قبل از ورود به جریان خون به داخل کبد می روند و کبد به مقدار معینی دارو اجازه می دهد که وارد جریان خون شده و به محل ضایعه دیده برسد و آنجا را آرام کند بنابراین آمپول ها حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شوند حالا به شرح تعدادی از این آمپولها که برای درمان کمردرد و درد سیاتیک به کار می روند می پردازیم. سردسته این آمپولها داروهای کورتونی است که در اصطلاح پزشکی استروئید نامیده می شود و عوام آمپول های شیری می گویند. سردسته اینها متیل پردنیزولون، تریامسینولون و بتامتازون است این داروها معمولاً عضلانی تزریق می شوند. تزریق وریدی داروها حتما باید در بیمارستان و تحت نظر پزشک انجام شود. این داروها قویترین داروهای ضد التهاب هستند و وقتی که وارد جریان خون می شوند، سریعاً ضایع رفته و التهاب آن محل را درمان می کنند و اثرات آنها معمولاً یک ساعت بعد از تزریق ظاهر می شود و تا چندین روز ادامه دارد. از عوارض آنها شامل : درد معده ، زخم معده، خونریزی معده ، بالا بردن فشار خون و بالا بردن قند خون است. بنابراین در بیمارانی که مبتلا به بیماری های معده ، قلبی ، فشار خون و دیابت هستند باید با احتیاط مصرف شوند. داروی دیگری به نام آمپول تتراکوزاکتاید نیز وجود دارد که باعث آزاد شدن کورتون طبیعی انسان از غده فوق کلیه می شود. آمپول تتراکوزاکتاید داروی خوبی است اما گاهی باعث حساسیت های شدید می شود. دسته دوم داروهای ضد التهاب تزریقی هستند مانند آمپول دیکلوفناک یا آمپول کتورولاک که این داروها هم بعد از تزریق بدونی که به کبد بروند مستقیم به محل ضایعه دیده می رسند و اثرات خود را شروع می کنند و تقریباً عوارض آنها شبیه عوارض قرص های کورتونی است که می تواند باعث بالا رفتن فشار خون ، ایجاد زخم معده یا خونریزی گوارشی می شوند ولی قند خون را معمولاً بالا نمیبرند. دسته سوم داروهای شل کننده عضلانی هستند که شامل آمپول متوکاربامول است. آمپول متوکاربامول را می توان به صورت تزریق عضلانی مصرف کرد. این داروها نیز باعث شل کنندگی عضلانی می شوند و اثر آمپول متوکاربامول قویتر از اثر قرص آن است ولی صلاح است در بیمارستان یا درمانگاه مصرف شود. گروه چهارم داروهای مخدر هستند که از ترکیبات تریاک هستند. همانطور که میدانیم تریاک قوی ترین و اولین داروی ضد دردی بوده است که انسان به آن دست یافته است ولی به دلیل اعتیاد آور بودن برای درمان در منازل کنار گذاشته شده است. فقط کاربرد آن در بیمارستانها و در درمان دردهای پس از عمل جراحی یا دردهای بیماران مزمن سرطانی است. این داروها شامل آمپول مورفین ، آمپول پتیدین و آمپول ترامادول و آمپول کدئین می باشد. این داروها بسیار قوی می باشند به فاصله و اثرات آنها تقریبا 15 دقیقه پس از تزریق ظاهر می شوند و نسخه کردن آنها تابع قوانین خاصی است و حتماً باید در بیمارستان مصرف شود. لازم به ذکر است که داروهای مخدر علاوه بر اینکه ضد درد هستند باعث آرام شدن بیمار و احساس سرخوشی می شوند که این از خصوصیات اختصاصی این داروهاست. از عوارض داروهای مخدر این است که تنفسی است و موارد مسمومیت با تریاک است به همین جهت باید با احتیاط و با دوز کم و در بیمارستان مصرف شود.

همانطور که می دانیم وقتی ضایعه ای در قسمتی از بدن بوجود میآید . مث ًلا دیسک یک نفر پاره میشود ، فشار بر روی ریشه های عصبی باعث می شود که جریان های الکتریکی که در اصطلاح پزشکی پیام های عصبی نامیده می شود از عصب سیاتیک بیمار وارد نخاع شود و از طریق نخاع به مغز منتقل شود و در مغز به صورت درد حس شود. در واقع میتوان گفت که نخاع یک شاهراه یا اتوبان است که پیام های عصبی از آن عبور کرده و خود را به مرز می رساند بنابراین اگر بتوانیم به طریقی باعت هدایت این پیامهای عصبی و میزان آنها را کم کنیم قائدتا درد بیمار کم میشود. در بیماران دیابتی که به دانشمندان مدتها به فکر این بودند که داروی پیدا کنند که بتواند این کار را انجام دهد، خصوصاً علت نوروپاتی دردهای سوزشی شدید دارند. اینگونه بیماران حس می کنند که پای آنها را در داخل آتش گذاشته اند یا صدها سوزن وارد پاهای آنها میشود . به این ترتیب دو داروی مهم کشف شد که باعث کم کردن انتقال پیام های درد از نخاع به مغز می شدند . که این داروها عبارت بودند از گاباپنتین و پرگابالین. این داروها در اصل داروهایی بودند که برای کنترل تشنج ساخته شدند اما بعدها دیدند که بر روی انتقال درد هم موثر است به همین جهت امروزه توسط اکثر پزشکان در درمان بیماری های درد مصرف می شود. از مزیت های مهم گاباپنتین این است که عوارض گوارشی معمولاً نمیدهد. در حالی که داروهای ضد التهاب مانند دیکلوفناک بروفن ممکن است عوارض گوارشی بدهند و فشارخون بیماران را بالا ببرند ولی از عوارض مهم گاباپنتین می توان سرگیجه و احساس خواب آلودگی را نام برد . بسیاری از بیمارانی که دچار درد سیاتیک و کمر درد هستند و پس از تشخیص علت درد سیاتیک توسط پزشکان ، برای آنها گاباپنتین تزریق می کنند وقتی به اینترنت مراجعه می کنند و ملاحظه میکنند که گاباپنتین دارویی است که در درمان تشنج به کار میرود ، وحشت زده میشوند و از مصرف آن خودداری میکنند. در حالی که امروزه در اکثر کلینیکهای درد دنیا از این دارو به عنوان داروی ضد درد استفاده می کنند .هنگامی که دارو در درمان تشنج به کار میرود توصیه میشود که دارو را ناگهان قطع نکنند بلکه به تدریج کم کنند و سپس قطع کنند . اما در مواردی که به عنوان داروی ضد درد به کار می رود این چنین نیست و بیمار می تواند دارو را قطع کند و مشکلی برای بیمار پیش نمی آید.

یکی از داروهایی که در درمان درد سیاتیک استفاده می شود داروی پرگابالین یا لیریکا (lyrica) است. این دارو نیز اولین بار برای درمان بیماری تشنج و صرع تولید شد اما بعدها پزشکان متوجه شدند که که اثرات ضد درد خیلی خوبی دارد بنابراین پزشکان شروع به تجویز این دارو برای درمان دردهای مختلف از جمله دردهای نوروپاتی در بیماران دیابتی کردند. از لحاظ ساختمان این دارو نیز مانند دارویی گاباپنتین شبیه اسید آمینه مهاری است که در نخاع انسان های طبیعی وجود دارد و گاما آمینوبوتیریک اسید (Gaba) نامیده می شود. از آنجا که این دارو می تواند باعث سرگیجه و خواب آلودگی شود, پزشکان معمولا دارو را با دوز کم شروع میکنند و به تدریج بر مقدار آن میافزایند.

عوارض شایع پرگابالین شامل سرگیجه ، خواب آلودگی، تاری دید، دوبینی است. بنابراین کسانی که کارهای دقیق دارند یا رانندگی می کنند صلاح است که دارو را شبها مصرف کنند. از دیگر عوارض پرگابالین میتوان به سردرد اختلال حافظه، خشکی دهان ، اختلال دید ، افزایش وزن اشاره کرد. البته حساسیتهای داروی نیز با این دارو گزارش شده است. مصرف آن در دوران شیردهی و حاملگی باید با احتیاط انجام بشود.

این دارو کانال های کلسیمی را می بندد و مانع انتقال پیام های درد از نخاع به مغز می شود. این دارو یکی از داروی جدید است که در سال ۲۰۰۴ کشف شد و فرمول از روی داروی گاباپنتین ساخته شد. باید توجه داشت عوارضی که در در مورد پرگابالین ذکر شد ، در کمتر از ۱۰ درصد افراد اتفاق می افتد و نود درصد افراد معمولاً پرگابالین را بدون عارضه می توانند مصرف کنند. از بهترین روش های درمان سیاتیک که اکثر پزشکان ترجیح می دهند که ابتدا گاباپنتین برای بیمار تجویز کنند ، در صورتی که گاباپنتین موثر نباشد یا در بیمار عوارض ایجاد کند ، از پرگابالین استفاده می کنند. پرگابالین پس از مصرف سریع جذب می شود و مصرف آن با غذا اثری در جذب آن ندارد. بنابراین میتوان آن را همراه غذا مصرف کرد. این دارو به مقدار کمتر از یک درصد با پروتئینهای خون پیوند می شوند و ۹۹ درصد دارو به صورت آزاد در خون وجود دارد. نیمه عمر این دارو به طور متوسط حدود ۶ ساعت است. پس از این مدت دارو توسط کلیه دفع می شود و باید دوباره بیمار دوز جدید دارو را مصرف نمایید. پرگابالین از لحاظ ساختمانی بسیار شبیه لوسین و ایزولوسین است که اسید آمینه طبیعی بدن انسان است. در مقایسه بین پرگابالین و گاباپنتین باید گفت که پرگابالین سه بار قوی تر از گاباپنتین اثرات ضد درد دارد حدود ۶ بار اثرات ضد تشنج قوی تر نسبت به گاباپنتین دارد . پر گابالین هم در شیر ترشح می شود و هم از جفت انسان عبور می کند . بنابراین در دوران شیردهی و حاملگی باید با احتیاط مصرف شود.

سلام دوست عزیز
لازم است ویزیت و در صورت لزوم برای شما ام آر آی و نوار عصب برای شما در خواست شود. عده ای از خانم ها حین حاملگی یا پس از زایمان دچار دردهای اینچنینی می شوند. معمولاً قابل درمان است.

با سلام بله به احتمال زیاد شما دچار درد سیاتیکی هستید و نیاز است که ام آر آی و نوار عصب بگیرید سپس درمان‌های لازم برای شما انجام شود.

سلام دوست عزیز
با این شرح حال ، قسمتی از عصب سیاتیک شما صدمه خورده است و لازم است که نوار عصب و ام آر آی بگیرید و محل پارگی و صدمه به عصب مشخص شود در بعضی از موارد می توان از جراحی استفاده کرد و در بعضی از موارد نیز جراحی موثر نیست برای بیمار فقط فیزیوتراپی توصیه می شود. در عده ای از بیماران نیز می توان از روشی به نام انتقال تاندون استفاده کرد که بیمار بتواند مچ پای خود را به طرف بالا خم کند. 

سلام دوست عزیز
بیماری شما بیماری مهمی است . زیرا باعث نقص عصبی شده است . شما احساس سنگینی، بی حسی و لاغری در پا می کنید . بنابراین باید علت آن مشخص شود. ممکن است علاوه بر دیسک کمر ، بیماری های دیگری مطرح باشد که در نوار عصب دیده می شود . پس از بهتر شدن اوضاع کنونی می توانید به مطب مراجعه کنید تا برای شما نوار عصب گرفته و مورد راهنمایی قرار گیرید.

سلام دوست عزیز
شما کمردرد با انتشار به اندام های تحتانی دارید که درد سیاتیک نامیده می شود و معمولاً نتیجه خراب شدن یا بیرون زدگی دیسک کمر می باشد. این گونه بیماران معمولا با هوای سرد یا برخورد باد به کمر دچار تشدید درد می‌شوند .جهت اثبات این که چه بیماری دارید بهترین وسیله های تشخیصی ام آر آی و نوار عصب می باشد.درد سیاتیک معمولاً سه علت فشار بر روی یکی از ریشه های عصب سیاتیک در داخل کمر می باشد. 

سلام دوست عزیز
بیمارانی از قبیل شما معمولاً تحت درمان فیزیوتراپی قرار می گیرند و در صورتی که با فیزیوتراپی بهبود پیدا نکنند می‌توانند از تزریق های داخل ستون فقرات بهره‌مند شوند. فعلاً با شرایط کرونا فیزیوتراپی ها تعطیل هستند باید صبر کنید تا بازگشایی آنها اعلام شود .

سلام
بدون معاینه و دیدن ام آر آی و تست های تشخیص نمی توان اظهار نظر کرد.

سلام دوست عزیز
با ید تشریف بیاورید تا معاینه و تست های تشخیصی برای شما انجام شود و سپس بر مبنای آن درمان شوید. 

سلام دوست عزیز
دادن دارو بدون ویزیت بیمار ممنوع است. ایشان می توانند وقت آنلاین بگیرند تا ویزیت شوند یا می‌توانند به یکی از پزشکان محله خود مراجعه و نسخه دارویی بگیرد.

سلام
شرح حال شما نشان می دهد که بیمار پیچیده هستید ولی اگر ام آر آی شما چیزی نشان نداده است قاعدتاً نیاز به جراحی ندارید. این گونه درمان بیماران می توانند از دارو فیزیوتراپی و استفاده کنند. ویزیت توسط روماتولوژیست و نورولوژیست هم برای شما توصیه می شود.

سلام دوست عزیز
قاعدتاً اولین اقدام در بیماری که درد کمر و درد سیاتیک دارد فیزیوتراپی و داروست. البته بیمار باید معاینه شود و پزشک مطمئن شود که بیمار ضعف عضلانی و علایم عصبی ندارد.

قوانین پرسش و پاسخ

با توجه به استقبال بیماران از پرسش و پاسخ جهت اطلاع رسانی و پاسخ دهی مناسب جهت پیدا کردن پاسخ سوال خود لازم است که نام خود را در وب سایت اینجانب جستجو کنید. با پذیرفتن این موارد قادر خواهید بود تا سوال خود را ارسال نمائید.

1- لطفا اطلاعات فرم را به دقت تکمیل نمائید تا امکان اطلاع رسانی را برای ما فراهم نمائید.

2- سوالات خود را در 5 الی 6 خط پرسیده و مشکلات اصلی خود را بازگو نمائید.

3- برای اینکه جواب سوال خود را پیدا کنید لازم است که نام یا سوال شما در وب سایت درج شود. و طبق قانون باید به ما اجازه انتشار متن سوال همراه با نام خود را بدهید تا بتوانید جواب سوال خود را پیدا کنید.

4-پاسخ هایی که داده می شود صرفا جهت بالا بردن اطلاعات پزشکی شما می باشد . برای درمان حتماً لازم است که به پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی بپرهیزید.

علائم دیسک کمر و بهترین روش های درمان و تشخیص دیسک کمر ، درمان بدون جراحی دیسک شامل (دارو ، فیزیوتراپی ، ورزش ، کشش یا ترکشن ، اوزون درمانی را شرح می دهیم …

امروزه متاسفانه پزشکان زیادی هستن که بی دلیل و به سرعت جراحی باز دیسک کمر انجام می دهند، ولی دکتر اسحاقی با چهار روش درمانی دیسک کمر در خدمت شما عزیزان می باشد …

یماران مبتلا به کمردرد باید از کلیه کارهایی که باعث افزایش انحنای کمری می‌شوند خودداری نمایند زیرا افزایش انحنای کمری درد انها را تشدید نموده و بر عکس کاهش انحنای کمر ی باعث کاهش درد آن‌ها شده و به …

بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاعی ، مدتی پس از ایستادن یا راه رفتن دچار درد شدید و افزایش یابنده در ناحیه باسن ، ران و عضلات ساق پا در یک طرف یا دو طرف می شوند. تنگی کانال نخاعی می تواند منتشر باشد …

با پیشرفت تکنولوژی کارهای روزمره ای که در گذشته توسط انسان انجام می شد، توسط دستگاهها و ماشین های اتوماتیک انجام می شود که باعث کم تحرکی عضلات انسان ها شده است.از جمله ورزش های دیسک کمر و کمر درد را …بهترین قرص برای درد سیاتیک

در این مقاله عمل جراحی دیسک کمر و انواع جراحی های دیسک کمر از جمله : جراحی دیسک کمر لامینکتومی ، جراحی دیسک کمر با لیزر ، جراحی میکروسکوپی دیسک کمر ، جراحی دیسک کمر با آندوسکوپی ، تزریق های اپیدورال …

عصب سیاتیک بلندترین و قطورترین عصب بدن است. این عصب از اتصال ریشه های  عصبی عصب چهارم کمری تا عصب سوم لگنی L4-S3 به وجود می آید …

درد سیاتیک دردی است که از کمر، به باسن، پشت ران و پشت و یا خارج ساق پا احساس می شود. معمولاً، درد سیاتیک یک طرفه است، اما میتواند دو طرفه نیز باشد. درد می تواند به صورت ناگهانی ایجاد شده یا به تدریج …

داروهای ضد التهاب، به دو دسته تقسیم میشوند: داروهای استروئیدی یا کورتیکوستروئیدی و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی …

برای درمان اسکولیوز ورزش های خاصی ابداع شده است که ورزش های سه بعدی شروث Schroth نامیده می شود …

دیسک بین مهره‌ای به صورت بالشتک یا صفحه‌ای غضروفی بین دو جسم مهره در ستون فقرات قرار می‌گیرد و مانند کمک فنر اتومبيل باعث جذب فشارهایی مي‌شود که به ستون مهره‌ها وارد مي‌آيد …

بیماری اسکولیوز به کج شدن بیشتر از 10 درجه بدن به سمت چپ و راست را اسکولیوز می گویند.علت اسکولیوز مشخص نیست به همین جهت اسکولیوز ایدیوپاتیکی می نامند.اسکولیوز در افراد در سن بلوغ و یا در کودکان معمولا …

در این مقاله با علت و انواع کمر درد از جمله دیسک کمر ، سیاتیک ، گرفتگی عضلات ، بارداری و همچنین با روش های نوین درمان کمر درد از جمله داروی قوی برای کمر درد و ورزش کمر درد آشنا خواهید شد …

اغلب در اینترنت کلمه پروفسور جراح ستون فقرات جستجو می شود. پروفسور در اصل به معنای استاد است و به کسانی گفته می‌شود که در دانشگاه کار می‌کنند. در بعضی از کشورها مانند فرانسه پس از دادن امتحاناتی به …

هدف ما ترویج آموزش های علمی در راستای ستون فقرات ، کمر و اطلاعات عمومی راجع به ساختار اسکلتی بدن و روش های درمان کمر درد …

روش های بهبود و درمان دیسک کمر بدون جراحی و عمل دیسک کمر …

قرص گاباپنتین برای دیسک کمر ، درد سیاتیک ، کمر درد و دیسک گردن مورد استفاده قرار می گیرد …

برای بیماران مبتلا به دیسک بین مهره ای دو نوع تمرین ورزشی ابداع شده است. ۱- ورزشهایی برای تقویت عضلات خم کننده به جلو یا فلکسور ابداع شده است که به آنها ورزش های ویلیامز می گویند. ۲-  ورزش هایی برای …

علت اصلی پارگی دیسک کمر و فتق دیسک کمر مشخص نیست. استعداد ژنتیکی مهم‌ترین عامل آن است و به عبارتی افرادی که دچار دیسک کمر می‌شوند …

دیسک کمر بیماری مهمی است و شایع ترین تشخیص اسپاسم عضلانی به دنبال کار سنگین است. تشخیص دیسک کمر در منزل کار اشتباه و عوارض غیر قابل جبرانی را دارد …

زانو بزرگترین مفصل بدن انسان است. در این مقاله راجع به ساختمان و آناتومی زانو به همراه اعصاب ، لیگامان و ساختار زانو به طور کامل توضیحاتی را ارائه می دهیم …

پس از انجام جراحی یا برای بهبود بیماری های زانو و ورزش های مخصوص ابداع شده است. این ورزش را باید تحت نظر پزشک انجام بگیرد. هدف از این ورزش ها ۱- یک تقویت عضلانی عضلاتی که دور زانو را قرار گرفتند. ۲ …

برای درمان دیسک کمر بهترین روش آشنایی با علائم دیسک کمر بوده تا بتوان به سرعت روش های درمانی برای دیسک کمر و درد سیاتیک را انجام داد …

علائم آرتروز گردن و روش های درمانی تنگی کانال نخاعی گردن یا به اصلاح اسپوندیلوز گردن مورد بررسی قرار می دهیم.پدیده اسپوندیلوز معمولا از سنین ۵۵ سالگی به بعد شروع می شود. این پدیده باعث کاهش ارتفاع …

قرص گاباپنتین ترکیبی از گاباپنتین 100 و گاباپنتین 300 که به صورت خوراکی تجویز می شود.قرص گاباپنتنی برای کمر درد و گرفتگی عضلات و نیز پا درد مناسب می باشد. داروی گاباپنتین عوارض سوئی دارد که در مقاله …

کایروپراکتیک چیست و درمان کایروپراکتیک برای کمردرد چگونه است؟ یکی از روش هایی که برای درمان ستون فقرات بکار برده می شود کایروپراکتیک است.کایروپراکتیک هدفش اصلاح ساختار اسکلتی عضلانی بدن است …

پوکی استخوان باعث ضعیف شدن و شکنندگی استخوان ها می شود.از علائم پوکی استخوان می توان به کمر درد ، کوتاه شدن قد اشاره کرد.شکستگی استخوان ، به ویژه در ستون فقرات یا مفصل ران ، جدی ترین عوارض پوکی …

روش های گوناگونی برای درمان پوکی استخوان وجود دارد از جمله درمان هی دارویی ، ورزش ، تغذیه مناسب و ترک سیگار. در درمان پوکی استخوان از هورمون های بدن نیز برای بهبودی استفاده می شود …

از جمله علل عمده دیسک گردن می توان به پارگی (فتق دیسک گردن) اشاره کرد و همچنین روش های فهمیدن ابتلا به بمیاری دیسک گردن و کسانی که متسعد ابتلا به این بیماری هستند را توضیح می دهیم …

درمان درد آرنج و علت آن ناشی از در رفتگی آرنج ، شکستگی آرنج و بیماری هایی آرنج از جمله آرتروز،آرتریت روماتوئید ، نقرس ، لوپوس و بیماری لایم می باشد.درد آرنج و راه های درمان درد آرنج را به تفضیل توضیح …

در درمان فتق دیسک کمر خصوصا دیسک L5-S1 و L4-L5 اعتقاد براین است که برنامه تمرینی مک کینزی یکی از مفیدترین برنامه ها است.ورزش دیسک کمر l5-s1 برای کاهش فشار از روی ستون فقرات بوده است.ورزش مک کنزی از …

ابتدا قد را به توان ۲ می رسانیم سپس وزن را تقسیم به آن می کنیم این عدد را شاخص توده بدن Body Mass Index یا (BMI) می نامیم …

خار پاشنه یا التهاب پرده کف پا یکی از علل شایع درد پاشنه پا است.علائم خار پاشنه و علت های ایجاد خار پاشنه و راه های درمان خار پاشنه وجود دارد که در مقاله خار پاشنه کاملا توضیحات ارائه شده است …

 

همان طور که می دانیم درد سیاتیک در اثر فشار به ریشه های عصب سیاتیک در داخل کمر ایجاد می شود. مهم ترین علل درد سیاتیک عبارتند از: ۱- پاره شدن یا بیماری دیسک کمر ۲- تنگی کانال نخاعی ۳- لیز خوردن مهره های کمری است.

اسپاسم عضلانی چیست؟

اسپاسم عضلانی یعنی انقباض غیر ارادی و خود به خودی عضله است که منجر به درد در محل عضله می شود.

اسپاسم عضلانی چگونه به وجود می آید؟

وقتی در اثر دیسک کمر یا تنگی کانال نخاعی فشاری به ریشه عصب سیاتیک وارد می شود ، تا زمانی که فشار بر روی عصب وجود دارد جریانهای الکتریکی ممتد در داخل عصب ادامه پیدا می کند. یعنی جریان های الکتریکی مرتباً به عضله ای که آن عصب را دریافت می کند فرستاده می شود در نتیجه عضله دچار یک حالت انقباض ناگهانی و غیر ارادی می شود که به صورت سفت شدن عضله است. این  حالت را اسپاسم عضلانی می نامند. همانطور که می دانیم هر عصب هم حس را منتقل می کند و هم باعث ایجاد حرکت می شود. فشار بر ریشه عصبی در کمر هم  باعث فشار به ریشه حسی عصب سیاتیک و هم باعث فشار به ریشه حرکتی عصب سیاتیک می شود. فشار به ریشه حسی باعث احساس درد در مسیر عصب سیاتیک می شود. یعنی دردی که از باسن به پشت ران و سپس به پشت ساق پا کشیده می‌شود و فشار به ریشه حرکتی عصب سیاتیک باعث انقباض عضله می شود. فشار کم به ریشه حرکتی باعث اسپاسم عضلانی و اگر فشار زیاد باشد منجر به فلج شدن عضلات می شود.بهترین قرص برای درد سیاتیک

 اسپاسم عضلانی چرا درد ایجاد می کند؟

خود اسپاسم عضله باعث مصرف زیاد اکسیژن می شود و در داخل عضله اسیدلاکتیک تولید می شود و باعث ایجاد درد می شود. 

داروهای شل کننده عضلانی چگونه اثر می کنند؟

این داروها باعث می شود که عضله با وجود این که توسط عصب مدام تحریک می شود از حالت اسپاسم خارج شود و شل شود.

داروهای شل کننده عضلانی کدام هستند؟ 

بشر از دیرباز به دنبال یافتن داروهای بوده است که بتواند عضله را شل کند و از حالت انقباض خارج کند این داروها داروهای شل کننده عضلانی نامیده می شوند. این داروها شامل متوکاربامول ، باکلوفن و دانترولن و تیزانیدین هستند. متوکاربامول پر مصرف ترین داروی ضد التهاب است. این دارو هم به شکل تزریقی و هم قرص ۵۰۰ میلی و ۱۰۰۰ میلی گرم موجود است.متوکاربامول پس از مصرف در مغز و نخاع اثر کرده باعث رفع اسپاسم در عضلات کمر می شود. باکلوفن هم داروی دیگر برای شل کردن و رفع اسپاسم عضلات می باشد. این دارو برای رفع حالات اسپاستیک در ضایعات نخاعی و ms با اسکلروز متعدد بکار می رود. اما برای رفع اسپاسم عضلانی ناشی از دیسک کمر نیز مناسب است. این دارو به صورت قرص های ۱۰ و ۲۵ میلی گرمی در دسترس است. پس از خوردن قرص این دارو وارد مغز و نخاع  شده و باعث شل شدن و رفع اسپاسم عضلات می شود. تیزانیدین نیز داروی شل کننده دیگری است که کاربردی همانند باکلوفن دارد. 

داروهای ضد التهاب برای سیاتیک

راه های تشخیص درد سیاتیک چیست؟

چه عواملی باعث پیدایش درد سیاتیکی می شوند؟

سلام دوست عزیز
لازم است ویزیت و در صورت لزوم برای شما ام آر آی و نوار عصب برای شما در خواست شود. عده ای از خانم ها حین حاملگی یا پس از زایمان دچار دردهای اینچنینی می شوند. معمولاً قابل درمان است.

با سلام بله به احتمال زیاد شما دچار درد سیاتیکی هستید و نیاز است که ام آر آی و نوار عصب بگیرید سپس درمان‌های لازم برای شما انجام شود.

سلام دوست عزیز
با این شرح حال ، قسمتی از عصب سیاتیک شما صدمه خورده است و لازم است که نوار عصب و ام آر آی بگیرید و محل پارگی و صدمه به عصب مشخص شود در بعضی از موارد می توان از جراحی استفاده کرد و در بعضی از موارد نیز جراحی موثر نیست برای بیمار فقط فیزیوتراپی توصیه می شود. در عده ای از بیماران نیز می توان از روشی به نام انتقال تاندون استفاده کرد که بیمار بتواند مچ پای خود را به طرف بالا خم کند. 

سلام دوست عزیز
بیماری شما بیماری مهمی است . زیرا باعث نقص عصبی شده است . شما احساس سنگینی، بی حسی و لاغری در پا می کنید . بنابراین باید علت آن مشخص شود. ممکن است علاوه بر دیسک کمر ، بیماری های دیگری مطرح باشد که در نوار عصب دیده می شود . پس از بهتر شدن اوضاع کنونی می توانید به مطب مراجعه کنید تا برای شما نوار عصب گرفته و مورد راهنمایی قرار گیرید.

سلام دوست عزیز
شما کمردرد با انتشار به اندام های تحتانی دارید که درد سیاتیک نامیده می شود و معمولاً نتیجه خراب شدن یا بیرون زدگی دیسک کمر می باشد. این گونه بیماران معمولا با هوای سرد یا برخورد باد به کمر دچار تشدید درد می‌شوند .جهت اثبات این که چه بیماری دارید بهترین وسیله های تشخیصی ام آر آی و نوار عصب می باشد.درد سیاتیک معمولاً سه علت فشار بر روی یکی از ریشه های عصب سیاتیک در داخل کمر می باشد. 

سلام دوست عزیز
بیمارانی از قبیل شما معمولاً تحت درمان فیزیوتراپی قرار می گیرند و در صورتی که با فیزیوتراپی بهبود پیدا نکنند می‌توانند از تزریق های داخل ستون فقرات بهره‌مند شوند. فعلاً با شرایط کرونا فیزیوتراپی ها تعطیل هستند باید صبر کنید تا بازگشایی آنها اعلام شود .

سلام
بدون معاینه و دیدن ام آر آی و تست های تشخیص نمی توان اظهار نظر کرد.

سلام دوست عزیز
با ید تشریف بیاورید تا معاینه و تست های تشخیصی برای شما انجام شود و سپس بر مبنای آن درمان شوید. 

سلام دوست عزیز
دادن دارو بدون ویزیت بیمار ممنوع است. ایشان می توانند وقت آنلاین بگیرند تا ویزیت شوند یا می‌توانند به یکی از پزشکان محله خود مراجعه و نسخه دارویی بگیرد.

سلام
شرح حال شما نشان می دهد که بیمار پیچیده هستید ولی اگر ام آر آی شما چیزی نشان نداده است قاعدتاً نیاز به جراحی ندارید. این گونه درمان بیماران می توانند از دارو فیزیوتراپی و استفاده کنند. ویزیت توسط روماتولوژیست و نورولوژیست هم برای شما توصیه می شود.

سلام دوست عزیز
قاعدتاً اولین اقدام در بیماری که درد کمر و درد سیاتیک دارد فیزیوتراپی و داروست. البته بیمار باید معاینه شود و پزشک مطمئن شود که بیمار ضعف عضلانی و علایم عصبی ندارد.

قوانین پرسش و پاسخ

با توجه به استقبال بیماران از پرسش و پاسخ جهت اطلاع رسانی و پاسخ دهی مناسب جهت پیدا کردن پاسخ سوال خود لازم است که نام خود را در وب سایت اینجانب جستجو کنید. با پذیرفتن این موارد قادر خواهید بود تا سوال خود را ارسال نمائید.

1- لطفا اطلاعات فرم را به دقت تکمیل نمائید تا امکان اطلاع رسانی را برای ما فراهم نمائید.

2- سوالات خود را در 5 الی 6 خط پرسیده و مشکلات اصلی خود را بازگو نمائید.

3- برای اینکه جواب سوال خود را پیدا کنید لازم است که نام یا سوال شما در وب سایت درج شود. و طبق قانون باید به ما اجازه انتشار متن سوال همراه با نام خود را بدهید تا بتوانید جواب سوال خود را پیدا کنید.

4-پاسخ هایی که داده می شود صرفا جهت بالا بردن اطلاعات پزشکی شما می باشد . برای درمان حتماً لازم است که به پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی بپرهیزید.

عصب سیاتیک پا و کمر بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین عصب نخاعی در بدن انسان است. عصب سیاتیک که از شبکه کمری و خاجی در بخش تحتانی کمر شروع می‌شود از لگن عبور کرده به سمت ران‌ها امتداد می‌یابد. این عصب سیگنال‌های عصبی را از مغز به عضلات ران، ساق و پنجه پا و یا بالعکس می‌رساند. اصطلاح سیاتیک توصیف کننده علائمی از کمردرد و پادردو سوزش کف پا و احتمالاً گزگز شدن، بی‌حسی یا ضعفی است که از بخش تحتانی کمرنشات می‌گیرد و از راه باسن به سمت پایین عصب بزرگ سیاتیک در پشت پا می‌رود. درد عصب سیاتیک  با درمان‌های غیر جراحی قابل‌کنترل است و فقط درصورتی که روش‌های دیگر مفید واقع نشود جراحی برای بیماران توصیه می‌شود. در صورت عدم درمان سیاتیک بعد از چند ماه ممکن است نیاز به عمل جراحی برای ترمیم عصب آسیب دیده  سیاتیک وجود داشته باشد که یکی از روش‌های بهبود درد سیاتیک ( آزادسازی سیاتیک) تزریق اپیدورال است. بر اساس گفته‌های انجمن جراحان ارتوپد آمریکا درد عصب سیاتیک معمولاً در افراد بین سن 30 و 50 سال رخ می‌دهد.

رویکرد کلینیک امید در برخورد با کمردرد ناشی از سیاتیک، پلکانی بوده و  پس از تشخیص دقیق علت درد، ابتدا درمان‌های ساده و غیرتهاجمی در نظر گرفته می‌شود  و سپس در صورت عدم مشاهده  پاسخ مناسب درمان‌های پیشرفته‌تر مد نظر قرار می‌گیرد. پزشکان این مرکز ابتدا با آزادسازی نقاط ماشه‌ای از طریق درمان‌های دستی یا مانیپولاسیون و یا با استفاده از فیزیوتراپی (لیزر، ورزش و شاک ویو) این نقاط را آزاد می‌کنند. همچنین فیزیوتراپی‌هایی که در این مرکز انجام می‌شود کاملاً اختصاصی بوده و بر اساس شدت بیماری انجام می‌شود. در صورت عدم کارایی این روش‌ها برای بیمار، استفاده از عمل‌های بسته و تزریق توصیه می‌شود

پل ارتباطی:

بهترین قرص برای درد سیاتیک

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن‌های 02188801800 تماس حاصل فرمایید.

علل مختلفی برای بروز سیاتیک وجود دارد که هر کدام از آنها نیازمند انجام روش‌های درمانی متفاوتی هستند. همچنین ممکن است دلایل مختلفی به طور همزمان موجب بروز سیاتیک شوند که مستلزم استفاده از چندین روش درمان باشند. تشخیص درست مشکل کلید موفقیت درمان است.

برخی از شایع‌ترین علل بروز درد سیاتیک در زیر لیست شده‌اند.

پیریفورمیس نام یک عضله در عمق باسن است. عصب سیاتیک در حدود 20% از افراد از میان این عضله عبور می‌کند بنابراین وجود تنش بر روی این عضله می‌تواند عصب سیاتیک را تحت فشار قرار دهد.

نقاط ماشه‌ای یا برآمدگی‌ها در عضلات باسن می‌توانند موجب بروز دردی مشابه درد سیاتیک به نام سیاتیک کاذب شوند.

مفاصل فاست مفاصلی هستند که در هر دو طرف ستون فقرات واقع شده‌اند. ریشه‌های عصبی از ستون فقرات در جایی بسیار نزدیک مفاصل فاست خارج می‌شود. تورم یا فرسایش و تخریب مفاصل فاست می‌تواند باعث فرسوده شدن و تحریک شیمیایی ریشه‌های عصبی مجاور شود.

بیرون‌زدگی دیسک شایع‌ترین علت بروز سیاتیک است. بیرون‌زدگی دیسک می‌تواند بر روی ریشه عصبی مجاور که بخشی از عصب سیاتیک می‌باشد را تحت فشار قرار دهد. در موارد شدید جهت خارج نمودن بیرون‌زدگی به انجام عمل جراحی نیاز است اما اغلب به جراحی نیاز نیست و تنها در صورت ناموفق بودن دیگر روش‌های درمانی این گزینه درمانی انجام می‌گیرد.

علاوه بر شایع‌ترین علل درد رگ سیاتیک، شماری از شرایط و بیماری‌های دیگر هم می‌توانند باعث سیاتیک شوند که عبارتند از:

از علائم سیاتیک به موارد زیر میتوان اشاره کرد:

درد رگ سیاتیک می تواند برای برخی افراد شدید و ناتوان کننده باشد. با این حال ممکن است علائم درد سیاتیک برای برخی افراد دیگر به ندرت اتفاق بیفتند وکمی ناراحت کننده باشد ولی احتمال بدتر شدن آن وجود داشته باشد. به طور معمول، سیاتیک تنها یک طرف از قسمت تحتانی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و درد غالبا از بخش تحتانی کمر تا کل قسمت پشت ران و به سمت قسمت پایین پا انتشار می یابد. ممکن است درد بخش تحتانی کمر همراه با پا درد باشد ولی به طور معمول پا درد به میزان قابل توجهی شدیدتر از درد بخش تحتانی کمر است.

ترکیبی از علائم زیر در عصب سیاتیک کمر و پا شایع است:

ممکن است پزشک در طول معاینه فیزیکی قدرت و واکنش‌های عضلات فرد را مورد بررسی قرار دهد. به عنوان مثال ممکن است از فرد بخواهد روی پنجه یا پاشنه پا راه برود، یا حالت چمباتمه زدن بلند شود یا در حالی که به پشت دراز کشیده هر بار یکی از پاها را بلند کند و صاف در هوا نگاه دارد. دردی که از سیاتیک ناشی می‌شود معمولاً در هنگام انجام این فعالیت‌ها بدتر می‌شود.

الكتروميوگرافي یا نوار عصب و عضله براي ارزيابي سلامت يك عضله يا عصب آن عضله انجام می‌شود. براي انجام اين تست يك الكترود سوزني در عضله وارد می‌شود و فعالیت الكتريكي عضله از اين طريق ثبت می‌شود. نوع موج ايجاد شده بر صفحه مانيتور و صداي موج جهت تشخيص بكار می‌رود. بعد از قرار داده شدن الكترود از بيمار خواسته می‌شود كه عضله خود را ابتدا به مقدار كم و سپس با درجات بيشتري منقبض كند. هدف از انجام تست بررسی کارکرد عصب و عضله مربوطه است. نوار عصب و عضله در تشخيص فشار روي ریشه‌های عصبي كه از بين مهره‌ها عبور كرده و توسط ديسك صدمه‌دیده تحت فشار قرار می‌گیرند کمک‌کننده است.

دقت تست نوار عصب و عضله تا حد زیادی بسته به کسی است که تست را انجام می‌دهد. در کلینیک امید نیز، پزشکان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی  این تست را با استفاده از دستگاههای دقیق الکترودیاگنوسیک و سوزن‌های استاندارد، جهت بررسی کارکرد عصب و عضله مربوطه برای بیماران این مرکز انجام می‌دهند.

از روش‌های درمانی مؤثر برای درمان درد عصب و رگ سیاتیک شامل موارد زیر می‌باشد:

کیسه‌های گرمایشی و یا سرمایشی برای درد حاد عصب سیاتیک پا به آسانی در دسترس هستند و می‌توانند به آرام کردن درد بخصوص در مراحل اولیه کمک کنند. معمولاً از روش یخ گذاشتن یا گرما دادن برای حدود 20 دقیقه استفاده می‌شود. این کار هر دو ساعت یکبار تکرار می‌شود. بیشتر افراد اول از یخ استفاده می‌کنند ولی برخی افراد درمی‌یابند که گرما درد را بیشتر تسکین می‌دهد. این دو روش را می‌توان جایگزین هم کرد. استفاده از کمپرس‌های سرد و گرم می‌تواند در کاهش و درمان درد پایین کمر نیز مؤثر باشد.

انواع مختلف داروهای رفع درد عصب سیاتیک به شرح زیر هستند:

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی(NSAIDs) التهاب موجود در بدن را کاهش می‌دهند. از آنجا که برخی از موارد درد عصب سیاتیک به علت التهاب عصب سیاتیک به وجود می‌آید بنابراین مصرف این نوع داروها گاهی می‌تواند حداقل برای مدتی کوتاه آرامش و تسکین به همراه آورد.

گلوکوکورتیکوئیدها در دسته داروهای هورمونی استروئید قرار می‌گیرند. تزریق گلوکوکورتیکوئیدها در ستون فقرات غالبا برای رفع کمردرد و شرایط مرتبط از جمله سیاتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. تحقیقات نشان می‌دهند که پس از تزریق گلوکوکورتیکوئید میزان پادرد بدون نیاز به انجام عمل جراحی به‌طور کوتاه‌مدت کاهش می‌یابد.

داروهای ضدافسردگی و شل کننده‌های عضلانی نشان داده‌اند که برای رفع درد سیاتیک مؤثرند و از آنجا که درد مزمن می‌تواند موجب بروز افسردگی و سفتی عضلات شود این داروها می‌توانند مزایای بیشتری داشته باشند. گفته می‌شود که جدیدترین رسته داروهای ضدافسردگی نسبت به داروهای قدیمی‌تر عوارض جانبی کمتری دارند.

برای افرادی که به دنبال کاهش درد و ناراحتی سیاتیک هستند سفت بستن کمر عنصر بااهمیتی است. اگرچه علائم سیاتیک در بسیاری از افراد در پاها و ناحیه باسن ایجاد می‌شوند اما علل زمینه‌ای بروز درد از ناحیه کمر نشات می‌گیرد. به همین دلیل است که استفاده از بریس و کمربند طبی که چنین فشار و فشردگی را اعمال می‌کند حیاتی است.

انواع بسیار مختلفی از بریس های کمر مخصوص درد سیاتیک کمر و پا وجود دارند که می‌توانید یکی را از میان آن‌ها انتخاب کنید. کلینیک امیدتوانایی ساخت و تهیه کمربندهای طبی با قالب خود فرد را داشته و پیگیری روند تمرین درمانی با استفاده از دستگاه سونوگرافی صورت می‌پذیرد.

 مطالعات نشان داده‌اند که بیماران با تکرار دامنه حرکتی در کمر نسبت به بهبود علائم سیاتیک ناشی شده از فتق دیسک کمر به‌خوبی واکنش می‌دهند. معمولاً بیشتر بیماران هنگام قرار گرفتن در جهت اکستنشن کمر احساس راحتی می‌کنند. با این حال انجام ارزیابی و معاینات فیزیوتراپی می‌تواند به انتخاب مناسب‌ترین جهت برای هر بیمار کمک کند. انجام تمرینات ثبات مرکزی در کنار تمرینات دامنه حرکتی کمر نیز برای کاهش علائم سیاتیک مؤثرند. فیزیوتراپی بر روی تقویت ماهیچه عرضی شکم و گلوتئال یا سرینی در قالب فعالیت‌های پویا و استاتیک تمرکز دارد.

آموزش بیمار احتمالاً مهم‌ترین مؤلفه در توانبخشی از درد سیاتیک می‌باشد. جهت جلوگیری از بروز آسیب‌دیدگی‌های آتی به بیماران نحوه صحیح ایستادن و نشستن و حالت صحیح بدن در حالت برداشتن اجسام آموزش داده می‌شود. روش‌های درمانی مؤثر فیزیوتراپی به شکل زیر می‌باشند.بهترین قرص برای درد سیاتیک

روش درمان دستی برای ردیف کردن مهره‌ها و دستکاری ستون فقرات توسط متخصصان آموزش‌دیده (مانند فیزیوتراپ‌ها و پزشکان متخصص بیماری‌های استخوان) صورت می‌گیرد. در این درمان تراز کردن بهتر ستون فقرات در مرکز توجه قرار دارد و باید شماری از بیماری‌های زمینه‌ای که می‌توانند باعث بوجود آمدن درد عصب سیاتیک شوند مورد توجه قرار گیرند. درمان دستی، ستون فقرات را از حرکت محدود رها کرده به بازگرداندن مهره‌های نامیزان به جای مناسب آن‌ها در ستون فقرات کمک می‌کند. تنظیم کردن ستون فقرات به کاهش تحریک‌پذیری عصبی که عامل به وجود آمدن التهاب، اسپاسم عضلانی، درد و دیگر علائم مربوط به درد عصب سیاتیک است کمک می‌کند. تنظیم کردن ستون فقرات نباید دردناک باشد. در واقع ثابت شده است که درمان دستی ستون فقرات بی‌خطر و در درمان درد رگ سیاتیک کمر و پا مؤثر است.

درمان دستی در کلینیک امید توسط مجرب‌ترین درمانگران فیزیوتراپی و دوره‌دیده از اروپا صورت می‌گیرد.

ممکن است ماساژ توسط یک درمانگر باتجربه قادر به تسکین دادن پادردی باشد که بر اثر عصب سیاتیک پا و کمر به وجود آمده است. هدف از ماساژ درمانی افزایش گردش خون و بهبودی بهتر است که باعث کاهش شدت درد سیاتیک می‌شود. ممکن است برای درد سیاتیک به چندین جلسه ماساژ درمانی نیاز باشد ولی تسکین درد ناشی از ماساژ درمانی می‌تواند دو تا سه ماه باقی بماند. در این میان آنچه حائز اهمیت است این است که فرد مبتلا مراقب باشد تا از بیماری‌ها یا شرایط به وجود آورنده درد عصب سیاتیک اجتناب کند. ماساژ نقاط ماشه‌ای روشی نیز مؤثر برای تسکین درد سیاتیک مؤثر باشد.

درد به شکل ضربه یا ایمپالس به فیبرهای حسی بدن منتقل می‌شود و با اعمال فرکانس خاصی از شاک ویو به منطقه دارای درد، این فرکانس‌ها بر روی انتقال ایمپالس درد که اختلال را به وجود آورده‌اند فعل‌وانفعالاتی انجام می‌دهد. شاک ویو به شکل موثری ضربه‌های حسی را تا حدی وارد می‌کند که مغز آن‌ها را به عنوان سیگنال‌های درد تفسیر نکند.

لیزر درمانی سرد یا لیزر درمانی با لیزرهای کم‌توان (LLLT) روش درمانی ایی است که در آن از طول‌موج‌های خاصی از نور برای اثر متقابل گذاشتن روی بافت آسیب‌دیده استفاده شده به ترمیم آن از طریق شروع جهشی” و تسریع فرآیند بهبودی کمک می‌شود. از این روش درمانی غالبا برای بیمارانی استفاده می‌شود که به دنبال یک روش جایگزین غیرتهاجمی و عاری از درد برای کمک به از بین بردن درد حاد یا مزمن و ورم مفصل، عضله، تاندون، غضروف یا بافت‌های نرم دیگر هستند. لیزرهای سرد مورد تائیدسازمان FDA  هستند.

طب سوزنی (طب سوزن) نقاط ماشه‌ای به روش درمانی بسیار محبوبی برای رفع بیماری‌های عضلانی اسکلتی و بخصوص سیاتیک تبدیل شده است. همانطور که در بالا ذکر شد طب سوزنی نقاط ماشه‌ای شامل قرار دادن سوزن باریک و کوچک در نقاط ماشه‌ای می‌باشد. زمانی که سوزن به نقاط ماشه‌ای برسد یک واکنش انقباضی ایجاد می‌کند که شبیه گرفتگی احساس می‌گردد. عضله شل شده و با سرکوب نقاط ماشه‌ای علائم سیاتیک کاهش می‌یابند.

دستگاه TENS دستگاهی است که با کاهش دادن درد الکترونیک، درد بیمار و نیاز به مصرف داروهای مسکن را کمتر می‌کند. دستگاه TENS عضلات را با اعمال شدت‌های متغیر و کاملاً ایمنی از جریان برق تحریک می‌کند. دستگاه TENS گرفتگی و اسپاسم عضلات را کاهش و تولید اندورفین، یعنی مسکن طبیعی خود بدن را افزایش می‌دهد.

در بیشتر موارد روش‌های درمانی عمل بسته و بلوک عصبی در کنار سایر روش‌های کمکی درمان مانند انجام تمرینات ورزش کمردرد و نرمش منظم برای درمان و تسکین درد کفایت می‌کنند.

تزریق‌ها یا تحت دستگاه سونوگرافی در کلینیک انجام می‌شود و یا تحت دستگاه فلوروسکوپ در بیمارستان. باید در نظر داشت که برای بالا بردن دقت کار، تمامی تزریق‌ها در کلینیک امید تحت هدایت دستگاه سونوگرافی انجام می‌شود؛ که روشی بی‌خطر و کم‌هزینه‌تر از دستگاه فلوروسکوپ است زیرا هیچ‌گونه اشعه‌ای در این روش استفاده نمی‌شود.

تزریق اپیدورال جهت مدیریت درد مفید است و از طرفی دیگر راهی برای رفع فشردگی اعصاب است. این فشردگی ممکن است فتق دیسک که منجر به سیاتیک می‌شود و تنگی کانال نخاعی که باعث فشردگی کانال نخاعی یا ریشه‌های عصب می‌شود را در بربگیرد.

در تزریق ترانسفورمینال، ماده استروئیدی با تأثیر درمانی طولانی‌مدت در درون حفره کنار ستون فقرات، موسوم به فورامن، در محل وجود ریشه‌های عصبی تزریق می‌شود. از این تزریق‌ها گاهی اوقات با اصطلاح بلوک‌های عصبی، یا بلوک‌های اپیدورال ترانسفورمینال یاد می‌شود و یکی از انواع عمل‌های بسته و بلوک عصبی کمر است.

تزریق در مفصل فاست یا انسداد عصب میانی برای کاری بیش از کاهش درد می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این روش ابزار تشخیصی مؤثری برای تعیین علت بروز گردن درد و کمردرد در بیماران است. زمانی که اعمال بی‌حسی موضعی و استروئیدها موجب کاهش درد ناشی شده از مفاصل فاست می‌شود بنابراین این نتیجه مفصل فاست را به‌عنوان منبع بروز درد تائید می‌کند و این امر در صورت لزوم امکان هدفمند درمانی و مدیریت طولانی‌مدت درد را فراهم می‌کند.

تزریق در مفصل ساکروایلیاک (SI) یا بلوک مفصل ساکروایلیاک برای تشخیص یا درمان درد پایین کمر و یا علائم سیاتیک ناشی از نقص عملکرد مفصل ساکروایلیاک انجام می‌شود. دو مفصل ساکروایلیاک، یکی در سمت راست و یکی در سمت چپ وجود دارد. از کار افتادن و یا التهاب این مفصل باعث درد می‌شود. تزریق در مفصل ساکروایلیاک که تحت هدایت دستگاه سونوگرافی انجام می‌شود، هدف دوگانه‌ای را دنبال می‌کند، این تزریق هم برای تعیین منشأ درد و هم برای تسکین درد مفید است.

رادیوفرکوئنسی روشی است که طی آن عصبی که موجب بروز درد شده از بین می‌رود. این کار می‌تواند منجر به تسکین درد شدیدی شود که ماه‌ها و حتی گاهی سال‌ها ادامه داشته است. در روش رادیوفرکوئنسی با استفاده از گرمای حرارتی توانایی اعصاب در انتقال سیگنال‌های درد متوقف می‌شود. این فرایند با استفاده از فلوروسکوپی انجام می‌گیرد. فلوروسکوپی یک نوع اشعه ایکس است که تصاویر را به صورت زنده نشان می‌دهد. پزشک ابتدا برش کوچکی را ایجاد می‌کند و سپس از طریق آن سوزن‌های رادیوفرکوئنسی خاصی را به سمت ناحیه‌ی متأثر هدایت می‌کند. هنگامی که سوزن به منطقه مورد نظر برسد انرژی حرارتی اعمال می‌شود.

لیزر نوکلئوتومی زیر پوستی یک روش حداقل تهاجمی است که شامل حذف ماده درونی دیسک بیرون زده است که ریشه عصب یا نخاع را فشرده کرده است. این روش با قرار دادن یک سوزن در دیسک آسیب‌دیده آغاز می‌شود. سپس آندوسکوپی  ديسك كمر به روش هيدروسيژن پروب تصویری مجهز به یک لیزر، بعضی یا تمام سلول‌های پالپی مرکزی را تبخیر می‌کند. این روش دو هدف را دنبال می‌کند:

اوزون درمانی یک روش تزریقی است که باعث تحریک و بازگشت جریان خون به بافت‌ها می‌شود و با مهیا کردن مواد لازم برای بافت‌های آسیب دیده باعث بازسازی و بهبودی آن‌ها می‌شود. این عمل معمولاً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. این عمل به کمک تصاویر فلوروسکوپی انجام می‌شود و دستگاه به‌گونه‌ای متمرکز می‌شود که تصویری واضح را برای مشاهده ناحیه آسیب‌دیده به دست دهد. سوزن به کمک تصاویر فلوروسکوپ وارد دیسک معیوب می‌شود و سپس 3 تا 10 سی‌سی مخلوط اکسیژن ـ اوزون درون دیسک تزریق می‌شود.

پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی درمانی امروزه یکی از محبوب‌ترین روش‌های رفع درد می‌باشد. این روش روشی غیر جراحی است که از طریق تحریک طبیعی فرایند طولانی‌مدت التیام در بسیاری از مشکلات عضلانی-استخوانی می‌تواند درد را تسکین دهد.

پی آر پی درمانی شامل استفاده از خون فرد و تصفیه آن جهت جداسازی گلبول‌های قرمز و سپس تزریق پلاسمای باقی مانده در ناحیه مورد نظر در بدن جهت سرعت بخشیدن به فرایند التیام می‌باشد. همانند داروهای ضد درد تأثیر آن به مرور زمان از بین نمی‌رود. با این حال نتایج پی آر پی همیشه بلافاصله قابل لمس نیست و ممکن است کمی زمان ببرد تا بیمار تاثیر مثبت پی آر پی را احساس کند.

ورزش های فیزیوتراپی

 که ترکیبی از تمرینات تقویتی، کششی و ایروبیک هوازی هستند تقریباً از اجزای اصلی در هر نوع برنامه درمانی سیاتیک هستند. هنگامی که بیماران در یک برنامه منظم از تمرینات تقویتی، کششی و ایروبیک شرکت می‌کنند درد سیاتیک آن‌ها می‌تواند سریع‌تر بهبود یابد و احتمال تکرار درد در آینده کمتر است. درمان سیاتیک با ورزش معمولاً بر دو حوزه کلیدی متمرکز هستند:

تمرین پل بر مفصل‌بندی ستون فقرات متمرکز است که این به کشش مهره‌هایی کمک می‌کند که سفتی عضلات بخش تحتانی کمر را تسکین می‌دهند و باعث کاهش درد رگ سیاتیک می‌شود.

برای انجام این ورزش:

رار دهید.

درمان سیاتیک به ندرت به انجام عمل جراحی نیاز دارد.

اما ممکن است نوعی جراحی به نام جراحی دکمپرشن (برداشت فشار)مورد توجه قرار گیرد اگر:

جراحی دکمپرشن شامل چندین تکنیک مختلف است که عبارتند از:

بسیاری از افراد نتایج خوبی از انجام جراحی به دست می‌آورند اما همانند هر عمل جراحی دیگری خطراتی نیز وجود دارد.

دامنه عوارض جانبی بالقوه از نسبتاً جزئی مثل بروز عفونت در محل انجام عمل تا مشکلات جدی‌تر مثل آسیب‌دیدگی دائمی ستون فقرات متفاوت است.

جراح قبل از انتخاب عمل جراحی ستون فقرات در مورد مزایا و خطرات این روش درمان با شما گفتگو خواهد کرد.

 کپی فقط با ذکر لینک و منبع بلامانع است.

سلام و خسته نباشید
آقای دکتر من چندسالی است که سیاه تیک دارم و خدا را شکر کمرم را اذیت نمیکند اما مشکل اساسی من هر دو پاهام است که خیلی اذیتم میکنه. احساس میکنم که رگ های پاهام جمع میشود و باید حرکت کششی انجام بدم و همیشه باید یک جسم سنگین را روی پاهایم قرار بدم تا خون جمع بشه و بعد از اینکه جسم سنگین را از روی پاهایم برداشتم همانند ابی که پشت سد جمع شده باشد خون با سرعت حرکت میکنه و چند دقیقه من احساس ارامش و سبکی در پاهام می کنم اما باز دوباره درد پاهام شروع میشود

باسلام وخسته نباشید
من حدودا 20 روز پیش
بارسنگین بلند کردم
کمر دردو درد در باسن و
گاهی وقت ها پام تیر
میکشه اصلابیشتر از3
دقیقه نمیتونم بشینم
خواستم بدونم این درد
ازسیاتیکه ممنون میشم
جواب بدید.باتشکر

سلام بله می تواند باشد
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

سلام من پارگی دیسک درقسمت ال 1 وال 2 داشتم عمل کردم الان دو سال میگذره درد ندارم ولی هنوز قسمتی از کف پام و سفید ران پام بی حس هست علت چیست.اون موقع که عمل کردم پام از ساق به پایین کاملا بی حس بود.

علت های مختلفی می تواند داشته باشه که محتمل ترین ان آسیب به عصب در ناحیه کمر است که بر ای تشخیص دقیق ان باید تست عصب و عصله انجام شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

سلا من 16سالمه من اول کمرم درکودکی هرچند مدت 1بار تیر می کشید بعد به درد همیشگی تبدیل شد وبعد به پاهام انتشارپیداکردوالان در مچ پام درد همیشگی وجودداره البته اول که میخوام راه برم درد تیزی یه نیم ساعتی منو اذیت میکنه مخصوصا درمچ پاهام وتقریبا بعد از گرم شدن خیلی کم میشه ودوباره وقتی نشستم درد خیلی شدیدی درحدود 5دقیقه کم وازبین میره وفکر کنم درد بین استخوان ها است وفکر کنم اززمانی که یه ضربه به بالای سرم خورد شروع شد ممنون میشم اگر جوابمو بدین

با توجه به شرح حال حتما باید معاینات بالینی انجام شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

باسلام از مطالب اموزنده شما بهره بردم ممنون از شما من هم درد سیاتیک شدید دارم و کف پاهام سوز سوز می شود و حدود ۲ماهه خوب نمی شه لطفا مرا بیشتر راهنمایی کنید

سلام در صورتی که ام ار ای یا نوار عصب و عضله دارید تصویر آن را در تلگرام یا واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید تا دقیق تر بتونم نطر بدم

سلام وخسته نباشید اقای دکتر پدر من حدود یک هفته هست که وقتی میشینه کمرش شروع به دردکردن میکنه قبلا هم کمرش رو عمل کرده بخاطر دیسکش ولی الان یه هفته هست که وقتی میشینه شروع به درد کردن میکنه وقتی میخوابه نمیتونه بلندشه نمیتونه خم شه

سلام باید حتما معاینه شده و ام ار ای تهیه بشه
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

سلام وتشکر آقای دکتر من کرمانشاهی هستم و معلمم بیش از یکسال درد از پایین کمر به باسن وپشت را واوج آن به ساق پایم میزند که پس از حدود 10 دقیقه را رفتن ویا 5 دقیقه نشستن شروع میشه یه دکتر میگه دیسک خفیفه و میخوای عمل کنم یه دکتر دیگه میگه عصب سیاتیکت گیر کرده ماندم کدام درست میگن ومن چه کنم بخصوص که پولم ندارم برای هزینه های سنگین ورزش پراکنده هم انجام میدم فایده نداره همین که چند دقیقه راه میرم درد ساق پام شروع میشه وباید کمی بشینم وبعد دوباره راه برم اگه نشینم پنجه وکف پام کمی خواب میره چه کنم تو را به خدا راهنماییم کنین دیگه از این درد که تحرکم را گرفته و نمی زتره زیاد راه برم خسته شدم و واقعا پول خیلی کمی برا درمان دارم

با توجه به شرح حال باید دارودرمانی را شروع کرده و ۱۵ جلسه فیزیوتراپی انجام دهید

سلام خسته نباشید نشانه های سیاتیک کمر رو دارم ایا شما درمان با باد کش یا کوزه را توصیه میکنید

سلام خیر

باسلام
من بعد از بلند کردن یه جسم سنگین دچار درد شدید درناحیه انتهای کمر و باسن و پشت پای راست شدم.یکی دوروز اول کمتر بود.به طوری که با دراز کشیدن بهترمیشد.الان راه رفتن و نشستن بشدت دردناک شده .کارمم کار ساختمونیه.چند سال پیشم همینجوری شده بودم باشدت خیلی بیشتر.هیچ مسکنی هم جواب نداد مث الان.با استراحت بهترشدم.سوالم اینه که دیسکه یا سیاتیک و اینکه چکار کنم بهترشه.ممنونم

بله به احتمال زیاد دچار آسیب دیسک شده اید که باید معاینه شده و ام آر آی تهیه شود تا بتوان برنامه درمانی برای شما در نظر گرفت

۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

اقای دکتر من سیاتیک دارم ام ار ای هم گرفتم دکتر معالجم برای اولین تشخیص گفت عمل بشه ایا راهی برای عمل نکردن هست مرکزی برای طب سوزنی هست معرفی کنید

سلام لطفا تصویر ام ار ای رو در تلگرام یا واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید تا بتونم نطر دقیق تر بدم

سلام خسته نباشید.من الان 5ماهه دیسک کمرمو عمل کردم مهره5کمرم سمت راست یه مدت از درد،زیاد پهلو چپ به سمت راست کج شده بودم.رفتم فیزیوتراپی.تو همون ماه اول جراحیم ترکشن و…انجام دادن بروم اما بدتر شدم.کلا نمیتونم بشینمم دیگه.درد قسمت پهلوم هست جدیدن کف پامم سوزن سوزن میشه.همه میگن لقی مهره کمره میترسم دیگه از جراحی.میشه کمکم کنید…ممنون

سلام در اولین اقدام باید تست عصب از شما گرفته بشه تا شدت اسیب رو بتونیم تشخیص بدیم و بعدد از اون درمان رو در نطر بگیریم
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

آقا ی 57 ساله هسنم مدت 8 سال اختلالات حرکتی در زانو به پایین و بی حسی در کف پا و بی قراری در هر دو پا وقتی خواب هستم نمیدانم و حس نمی کنم که کدام پام روی پای دیگرم است و وقتی دمپایی می پوشم در هنگام راه رفتن بدون ایتکه متوجه شوم ومپایی از پایم در می آید و یا موقع رانندگی نمی دانم پایم روی کدام پدال است آیا پدال گاز یا گلاج تشحیص نمی دهم و بار ها به این خاطر تصادف کردم لطفا راهنمایی فرمایید متشکرم

لطفا تصویر مدارک پزشکی که دارید رو در تلگرام یا واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید تا دقیق تر خدمتون نطر بدم

من عمل بازانجام دادم.وپلاتین گذاشتم.ولی هنوز سیاتیکم اذیت میکنه.باید چه کاری انجام بدم؟؟؟

سلام من درد کمر و پام که ناشی از سیاتیک بود خوب شد با حرکات کششی . مسکن اما کف پام گزگز و سوزن سوزن میشه دکتر عمومی رفتم امپول زد و قرص کلردیاپوکساید و فلو کسیب واسم تجویز کرد اما چند روزه بعد مصرف این گزگز و سوزن سوزن بیشتر شده و آزارم میده البته توی باشگاه حرکات پا انجام دادم نمیدونم به خاطر اون هم هست بیشتر شدنش؟؟ چی کار کنم؟

سلام درد عصب سیاتیک بیشتر در لگن چپ‌ دارم و هیچ مسکن جواب نداده .چکار کنم .

باید معاینه شده و درمان های فیزیکی برای ان شروع شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

باعرض سلام وادب خدمت اقای دکتر .اقایی 33ساله امازمشهد. که دچاردیسک کمرشدم دوسال پیش عمل کردم بخاطرپارگی دیسک الان بهددوسال دوماهه درداومده سراغم به پای چپم انداخته ازباسن تاپایین پاکه کف پاهم گزگزومورمورهم داره دردبه حدیه که نمیتونم ازشدت دردبخوام نمیتونم راه برم درازکشم .پیش دکترهم بردنم گفت بایدام ارای تزریقی برم که بدونه ازکجاس .سوال من اینجاس لطفا راهنماییم کنین چکارکنم لازم باشه مطب تونم میام .ممنون باتشکر.

سلام وقت بخیر برای این مشکل شما دو احتمال وجود دارد
اول اینکه احتمال چسبندگی بعد از عمل اول باشد که می توان با تزریق های خاصی ان را برطرف نمود و برای تشخیص ان نیاز به تهیه ام ار ای با تزریق و نوار عصب و عضله هستیم
مورد دوم این که بیرون زدگی دیسک جدیدی اتفاق افتاده باشد که ان هم با ام ار ای تشخیص داده می شود که با توجه به نوع و شدت درمان های متفاوتی دارد

ایا وجود ترکشهای زیاد درقسمت لگن وباسن می تواند باعث دردسیاتیک شود

سلام بله حتما می تواند موجب آزردگی عصب سیاتیک شود و برای جلوگیری از ایجاد اسیب شدید باید حتما معاینه و بررسی شود

سلام من ام آر آی شدم پارسال و گفتن باید عمل کنم و پلاتین بزارم
ولی ترس از عمل و وزن بالای خودم منو مجاب ب انجام عمل نکرد
الان پای چپم بی حسه و از مچ به کل نمیتونم پامو تکون بدم
پای راستم هم درد سیاتیک دارم
لطفا راهننایی کنید

سلام باید بررسی دقیق تری انجام شود و ام ار ای شما مطالعه شود در این مواقع می توان با انجام عمل های بسته و تزریقات تخصصی کمک کرد

سلام اقای دکتر خانمی 46 ساله هستم دیسک کمر وگردن دارم والان حدود یک ماه است که دردی از ناحیه لگن شروع میشه وتا نوک انگشتان پام ادامه داره احتمال سیاتیک دادن ولی بخاطر کرونا نمیتونم به مطب دکتر برم اگه امکان داره دارویی بهم معرفی کنین وراهنماییم کنین درد داره خیلی اذیتم میکنه .خیلی ممنون

سلام وقت بخیر با توجه به اینکه شما شرح دادید حتماً بایستی که معاینه بالینی انجام شده و به منظور بررسی دقیق تر علایم شما تست نوار عصب و عضله از پاها تهیه کنیم

تعیین وقت
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

سلام من یک ساله درد سیاتیک دارم الان نسبت به قبلا بهتر شدم ایا این درد با مرور زمان خوب میشو یا دائمی است

سلام وقت بخیر برای اینکه بتوان نظر دقیق تری دارد با درد سیاتیک شما بدهم باید اطلاعات کامل تر در اختیار بنده قرار بدید عکس ام آر آی رو برای بنده ارسال کنید و همچنین شرح حال دقیق بدید و سن تون رو هم اعلام کنید به منظور دریافت مشاوره رایگان می توانید از طریق تلگرام یا واتساپ در تماس باشید

۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵

تعیین وقت
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

سلام آقای دکتر من ۴۴ سال دارم و شبها سمت چپ پهلو میگره و تیر میکشه و وقتی منشینم درد بهتر میشه راه که میروم هم بهتر میشه ولی شب موقع خوابیدن اذیت میکند و یک مقدار درد در عضله ران چپم هم احساس میکنم.مشکل حرکتی ندارم ولی موقعی که پامیشوم کمرم کمی خشک عمل میکند.من قبلا دچار کم آبی مهره ۴ و۵ بودم.شما چه دستوری میفرمایید

با توجه به شرح حال احتمالا گرفتگی مفصلی در ناحیه کمر دارید که با درمان های دستی قابل درمان است.

۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

باسلام جناب دکتر من گرفتگی کانال دارم و نمی خام عمل کنم می توانید راه حل برای درد سیاتیک پام بکنید ممنون میشم

به منظور دریافت مشاوره دقیق تر اطلاعات زیر را در اختیار بگذارید؛

۱. سن بیمار
۲. شرح حال بیماری
۳. تصویر مدارک پزشکی
۴. اقدامات درمانی که تاکنون انجام شده و نتیجه آن

شماره واتس اپ یا تلگرام ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵

سلام آقای دکتر من سیاتیک کمردرد دارم و مدت 9 ماهه سیاتیک کمردرد منجر به بی حسی پای سمت چپم شده که بدرستی نمیتوانم راه بروم و پاشنه پام بی حسه و نمیتوانم روی پاشنه پا بایستم . با چند جلسه لیزر درد کمرم خوب شد ولی بی حسی پام از بین نرفت ( حالت خواب رفتگی ) دارد. عکس ام ار آی و نوار عضب هم انجام دادم دکتر گفته کانال نخاعی تنگ شده و خون رسانی انجام نمیشه لطفا منو راهنمایی بفرمائید چکار باید بکنم . بسیار ممنون از راهنمایی شما

به منظور دریافت مشاوره دقیق تر اطلاعات زیر را در اختیار بگذارید؛

۱. سن بیمار
۲. شرح حال بیماری
۳. تصویر مدارک پزشکی
۴. اقدامات درمانی که تاکنون انجام شده و نتیجه آن

شماره واتس اپ یا تلگرام ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵

سلام خسته نباشید دوسه سالی است که از ناحیه عصب سیاتیک رنج میبرم تقریبا دوسال پیش ی امپول شل کننده عضلات زدم متوکاربامول از اون روز درد سیاتیک دارم فک کنم به روی عصبم زد لطفا راهنماییم کنید ممنون

آیا بعد از این مورد معاینه کمر شده اید؟

در صورتی که امپول روی عصب زده شده بود علائم دیگری داشتید، این مورد شما باید معاینه و بررسی شود.

۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

سلام من پدرم يك برا براي تنگي كانال عمل كرده ولي بازم الان تنگي كانال داره و رگ سياتيك رو در گير كرده و باي چپ رو لمس كرد ايا مي توان با عمل يا هر كار ديگه به حالت عادي خود برگرده

این مورد از آسیب به عصب و ایجاد فلجی را باید از طریق توانبخشی عصبی درمان نمود. این تکنیک های کاردرمانی با کمک تکنولوژی کامپیوتری و روباتیک انجام می شود.

۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

سلام اقای دكتر من دوستم یک ماه پیش تصادف کرده و باعث فلجی موقتش شده هروز فیزیوتراپی میشه ولی هنوز نمی تونه دست و پاشو حرکت بده و شبا دست وپاش درد حس میکنه (احساس سردی وگرمی) ایا دارویی خاص باید مصرف کنه متشکر میشم اگه راهنمایی کنین.

سلام وقت بخیر
به منظور دریافت مشاوره دقیق تر اطلاعات زیر را در اختیار بگذارید؛

۱. سن بیمار
۲. شرح حال بیماری
۳. تصویر مدارک پزشکی
۴. اقدامات درمانی که تاکنون انجام شده و نتیجه آن
۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ واتس آپ

سلام آقای دکتر من دیسک مهره پنج بیرون زده بود ک ب روش سنتی جاانداختن الان عصب سیاتیک پام خیلی در میکنه کف پام کلا بی حسه و راه رفتنم دچارمشکل کرده برادرمانش تعدادی ورزش بهم دادن حالابایدچیکارکنم ممنون

سلام باید حتما ام ار ای از کمر تهیه شود این فشار برعصب که علامت ایجاد کرده موجب آسیب جبران ناپذیر خواهد شد اگر درمان نشود

۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

با سلام و خسته نباشید بنده فتق دیسک دارم ولی سیاتیک روی پام میزنه نه پشت پام هرچقد خوندم هیچ کجا ندیدم جلو پا درگیر باشه این سیاتیکه؟

سلام بله عصب بالایی درگیر است در قسمت اولیه کمر

۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

آقای دکتر، درودبرشما، من آم ار ای دکتر معالج گفتن پارگی دیسگ که باید عمل بشی. آیا راه دیگری هست. باتشکر

تصویر ام ار ای رو در واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید

سلام اقای دکتر من مهری ۴ و۵ مشکل دیسک داره
ام ارای کردم گفتن عمل باید کنم ولی ۳روزه کمرم دردش افتاده ولی پای چپ از لگن تا کف پا به شدت تیرمیکشه
بطوری که اصلن نمی توانم بخوابم ولی راه که میرم دردش کم می شود ممنون می شوم راهنمایی کنید

لطفا تصویر ام ار ای را در شماره ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید تا نظر در مورد نحوه درمان دریافت کنید

۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پس از پاسخ به پرسش، از طریق ایمیل مرا مطلع کن

فرستادن دیدگاه

جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد، پلاک 34

نوبت دهی: 02188801800

مشاوره: 09107803155

پاسداران، دولت (کلاهدوز) خیابان دیباجی

جنوبی، روبروی سنجابی، پلاک 17

نوبت دهی: 02122780702

مشاوره: 09102322108

پزشکان به دنبال استفاده از نوعی داروی درمان التهاب مفصل (آرتریت روماتوئید) برای درمان سیاتیک یا درد‌های مرتبط با دیسک کمر هستند.

پزشکان به دنبال استفاده از نوعی داروی درمان التهاب مفصل (آرتریت روماتوئید) برای درمان سیاتیک یا درد‌های مرتبط با دیسک کمر هستند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، درد سیاتیک در اثر التهاب عصب سیاتیک (طولانی‌ترین عصب بدن) بروز می‌کند که این عصب از پشت لگن خاصره به کفل و از آنجا به ران‌ها و پا می‌رود؛ از این شرایط اغلب به عنوان درد شدید یا سوزناک یاد می‌شود که سراسر پشت را در بر می‌گیرد و به پا یا قوزک می‌رسد.

بهترین قرص برای درد سیاتیک

بسیاری از حملات دردآور زمانی شروع می‌شوند که دیسک‌ حامی استخوان‌های نخاع شروع به متورم‌شدن یا خارج‌شدن از جای خود می‌کند، در نتیجه به عصب‌ها فشار وارد می‌کند و موجب التهاب می‌شود؛پزشکان برای درمان این بیماری از آرام‌بخش، فیزیوتراپی و تزریقات استروئید استفاده می‌کنند، اما در برخی موارد جراحی برای برداشتن ریسک لازم است.

داروی درمان آرتیت روماتوئید به نام ادالیموماب (adalimumab) می‌تواند برای درمان دردهای سیاتیک مورد استفاده قرار گیرد؛ این دارو، نسخه‌ای ساخته‌شده از پروتئین در سیستم ایمنی به نام پادتن یا آنتی‌بادی است.

این دارو مولفه‌های دخیل در التهاب را غیرفعال کرده و نخستین آزمایش‌های بالینی نشان می‌دهند که دارو می‌تواند درد را به طور کامل رفع کند.

آنتی‌بادی‌ها مولکول‌هایی هدفمند هستند که توسط بدن برای جستجوی باکتری‌ها یا ویروس‌های خاصی برنامه‌ریزی می‌شوند. دانشمندان آنتی‌بادی مصنوعی را برای هدف قراردادن ترکیبی خاص در بدن موسوم به « عامل نکروز توموری آلفا» یا TNF برنامه‌ریزی می‌کنند. این ترکیب مدتی کوتاه پس از عفونی‌شدن بدن توسط یک حشره ظاهر می‌شود. وجود حشره، التهاب را افزایش داده و سلول‌های ایمنی بدن را برای مبارزه با مولفه مهاجم تحریک می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهند، در شرایطی خاص خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید سطح TNF دائما بالاست؛ این بدین معناست که سیستم ایمنی به طور دائم در وضعیت هشدار بالا قرار می‌گیرد و این امر موجب عملکرد نادرست سلول‌های ایمنی و حمله اشتباه آن‌ها به سلول‌های سالم می‌شود. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، افراد مبتلا به سیاتیک نیز دارای سطوح بالای TNF هستند و چنین موضوعی در بروز درد در آن‌ها دخیل است.

در پژوهش انجام‌شده، نیمی از 49 بیمار مبتلا به سیاتیک در بیمارستان رویال آدلاید استرالیا که داروی ادالیموماب را برای مسدودکردن TNF دریافت کردند، کاهش 100 درصدی درد ران را در مقایسه با بیمارانی که دارونما مصرف کرده بودند، تجربه کردند.

در آزمایش بالینی جدید در پنج بیمارستان انگلیس نیز 300 بیمار سه تزریق از این دارو را دریافت خواهند کرد؛ همچنین این بیماران تحت فیزیوتراپی مستمر قرار گرفته و برای دو سال تحت نظر خواهند بود.

استفاده از داروی ضد TNF می‌تواند رویکردی جدید برای بیماران دچار دردهای سیاتیک ایجاد کند.


انتهای پیام

    

65,655 بازدید

نویسنده: دکتر مهرداد منصوری “متخصص ارتوپدی”

 

من مدت ۲ ماه است درد سیاتیک کمر بدون انتشار به پا دارم دو بار به پزشک مراجعه کردم و گفته اند چیز مهمی نیست و به مرور زمان خوب می شود. الان تحت درمان های دارویی پزشک هستم می خواستم بپرسم قرص دیکلوفناک سدیم که دکتر برایم تجویز کرده به جز مسکن بودن خاصیت ضد التهابی هم دارد ؟ مصرف این قرص هر روز در چه مدت زمان پوکی استخوان می آورد؟ سوال بعدیم در مورد پماد رزماری ( تسکین دهنده ی دردهای عضلانی و مفصلی ) است که دوستم  به من توصیه کرده آیا این پماد برای درد من مفید است یا تاثیر خاص ندارد؟بهترین قرص برای درد سیاتیک

وقتی از سیاتیک صحبت میشو مقصود دردی تیرکشنده است که منشا آن در کمر بوده ولی در اندام تحتانی احساس میشود. پس دردی که به اندام تحتانی انتشار نیابد درد سیاتیکی محسوب نمیشود. البته کمردرد میتواند بدون انتشار به اندام تحتانی باشد و اتفاقا شایعترین انواع کمردردها هم آنهایی هستند که به پا تیر نمیکشند.

یکی از داروهایی که بطور شایعی در کنترل کمردرد بکار برده میشود دیکلوفناک است. دیکلوفناک از دسته داروهای ضد التهای غیر استروئیدی است. این داروها با مهار تولید موادی که در بدن موجب بروز التهاب میشوند درد را کاهش میدهند. از داروهای دیگری که در این دسته هستند میتوان از ناپروکسن، بروفن (ایبوپروفن)، سلکوکسیب (سلکسیب) ، پیروکسیکام و ملوکسیکام (موبیک) نام برد.

داروهای ضد التهاب از جمله دیکلوفناک موجب پوکی استخوان نمیشوند. گرچه مصرف این داروها میتوانند جوش خوردن شکستگی ها را به تاخیر اندازند ولی تاثیری در ایجاد و بروز استئوپروز ندارند.

 پماد رزماری از دسته داروهای گیاهی است که از آن در درمان دردهای عضلانی استفاده میشود. این پماد از روغن رزماری تهیه میشود و روغن رزماری را از برگ گیاهی به همین نام استخراج میکنند. مصرف رزماری بصورت موضعی ممکن است بتواند دردهای ناشی از اسپاسم عضلانی را کاهش دهد.

بسیاری از دردهای مفصلی و عضلانی بعد از فعالیت های بدنی شدید بوجود آمده و معمولا با چند روز استراحت و دوری از فعالیت تسکین میابند. استفاده از گرمای موضعی میتواند به تسکین این دردها کمک کند. با این حال باید به یاد داشت که در صورت ادامه داشتن این دردها باید حتما به پزشک مراجعه کرد تا علت دقیق و منشا آن مشخص شود. 

در درمان بعضی دردهای عضلانی و مفصلی با نظر پزشک میتوان ار دیکلوفناک و رزماری استفاده کرد.

همین حالا مشورت کنید: در صورتیکه این مقاله بیماری یا مشکل خاصی را شرح داده است میتوانید با نویسنده آن که بیشترین اطلاعات ارتوپدی در همین زمینه را دارد مشورت کنید.

این مقاله چقدر مفید بود ؟

لطفا در زیر امتیاز بدهید

5 روز پیش

2 هفته پیش

3 هفته پیش

3 هفته پیش

4 هفته پیش

2021-01-24

 

 

ایران ارتوپد    دانشنامه آسیب ها و بیماری های استخوان و مفاصل

دکتر مهرداد منصوری     تهران. سعادت آباد. میدان سرو. ابتدای خیابان شهید بخشایش. نبش خیابان بهار یکم. ساختمان بخشایش

تلفن    231 40 221 – 021

این سایت حاوی اطلاعاتی در باره بیماری ها و درمان آنها است. این اطلاعات صرفا به منظور افزایش آگاهی و اطلاعات شما در سایت قرار داده شده است و به هیچ وجه جایگزین مراجعه مستقیم به پزشک برای تشخیص و درمان نیست. شما مجاز نیستید به هیچ طریقی از این اطلاعات برای تشخیص، درمان یا هر اقدام دیگری در مورد بیماری یا مشکل فیزیکی بدن خود یا فرد دیگری استفاده کنید.

​​​​​​​​آیا درمان قطعی درد سیاتیک جراحی است یا راه هایی برای بهبود، تسکین دردهای سیاتیکی بدون عمل جراحی وجود دارد؟

درد سیاتیک از پشت ران به پایین و تا قسمت پایینی پا انتشار می‌یابد. این بیماری ممکن است از تحریک یک یا چند عصب پایینی ستون فقرات ناشی شود.

درد می‌تواند خفیف و یا شدید باشد و اغلب در نتیجه سایش و پارگی بر روی ستون فقرات پایینی ایجاد می‌شود.

خبر خوب این است که درد سیاتیک اغلب از طریق روش‌های محافظه کارانه در عرض چند هفته و بدون نیاز به جراحی تسکین می‌یابد.

کار برای بهبود کمر و قدرت مرکزی خود در حالی که افزایش انعطاف‌پذیری در سرتاسر باسن و پایین بدن به طور قابل‌توجهی شانس شما برای تجربه درد کمر و دیگر علائم درد سیاتیک را کاهش می‌دهد. ​بهترین قرص برای درد سیاتیک

​​​​​​​​علائم درد سیاتیک می‌تواند از درد خفیف تا درد آزار دهنده که در طول مسیر عصب سیاتیک شما منتشر می‌شود و از قسمت تحتانی کمر از پشت به باسن و به هر پا می‌رود، متفاوت باشد.

این علائم می‌تواند شامل کرختی، احساس مورمور شدن و یا ضعف ماهیچه باشد که از پشت ران به ساق پا و یا پا حرکت می‌کند.

اغلب با سرفه یا عطسه بدتر می‌شود. به طور معمول، افراد مبتلا به درد سیاتیک تنها در یک طرف بدن علائمی را تجربه خواهند کرد.

اگر چه درد ممکن است شدید باشد اما درد سیاتیک اغلب می‌تواند از طریق درمان فیزیکی، درمان کایروپرکتیک(فن ماساژ وجابجا کردن ستون فقرات) و ماساژ، بهبود قدرت و انعطاف‌پذیری و استفاده از گرما و بسته‌های یخ تسکین یابد.

​​​​​​​​عوامل زیادی وجود دارند که می‌توانند شما را مستعد درد سیاتیک کنند که هم بر ورزش‌کاران و هم بر کسانی که فعالیت کمتری دارند تاثیر می‌گذارد.

افرادی که سبک زندگی بی‌تحرک دارند نسبت به افراد فعال احتمال بیشتری برای رشد درد سیاتیک دارند. با این حال، ورزش‌کاران استقامتی نیز مستعد تجربه درد سیاتیک از روی ماهیچه‌های سفت و سخت هستند. ​

هم چنین سن عامل مهمی است چون افراد بین ۳۰ تا ۶۰
سال اغلب انحطاط مربوط به سن را در ستون فقرات خود تجربه می‌کنند، از جمله فتق دیسک‌،
مهمیزهای استخوانی و اختلال عملکرد مفصل در باسن.

طبق گفته کلینیک مایو چاقی و دیابت از دیگر عوامل شایع هستند.

​​​​​​​​یک فیزیوتراپیست می‌تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید که آیا درد سیاتیک می‌تواند از طریق روش‌های محافظه کارانه مانند تنظیمات کایروپرکتیک، کشش ایستا و سرما درمانی تسکین یابد یا خیر.

بیشتر مردم به تکنیک‌های ساده به خوبی پاسخ می‌دهند و در عرض چند هفته بدون درد هستند.

تنظیمات کایروپرکتیک و ماساژ درمانی ممکن است به بهبود تنظیم ستون فقرات شما کمک کند و به دیگر شرایط اساسی و نیز بهبود گردش خون و شل شدن ماهیچه‌ها نیز بپردازد.

درد خفیف نیز می‌تواند با استفاده از گرما و سرما درمان شود. ​

با اینکه برخی پزشکان ممکن است عمل جراحی را به عنوان درمان درد سیاتیک بعد از انجام اقدامات غیر تهاجمی، توصیه کنند، اما متخصصان می‌گویند که این کار همیشه انتخاب درستی برای همه نیست.

در واقع، طبق گفته کلینیک کلیولند، نزدیک به ۵۰ درصد از افراد مبتلا به درد سیاتیک، علایم خود را در عرض ۱.۵ ماه از تشخیص خود گزارش کرده‌اند.

درمان‌های غیر جراحی ممکن است شامل دوره طولانی تری از بهبودی باشند. با این حال، جراحی با خطرات خودش همراه است که شامل عفونت و لخته خون می‌شود.

مهم است که با پزشک خود در مورد درد سیاتیک صحبت کنید تا ببینید کدام درمان برای شما بهتر است. ​

​​​​​​​​عضلات اطراف ستون فقرات و شکم شما ممکن است ضعیف یا خیلی سفت باشند و مانع از این شوند که بدن شما در صورت نیاز حمایت شود.

وضعیت بدنی ضعیف و ماهیچه‌های در خطر افتاده می‌تواند بر روی راستای ستون فقرات شما تاثیر بگذارد و خطر ابتلا به کمر درد و درد سیاتیک را افزایش دهد.

تمرین‌های تقویتی ملایم که مرکز و پشت شما را هدف قرار می‌دهند، وضعیت بدنی و توانایی شما برای پاسخ به تنش را بهبود می‌بخشند و احتمال و شدت کمردرد را کاهش می‌دهند.

در حالی که شما در حال بازیابی از درد سیاتیک هستید، ممکن است بخواهید از ورزش‌های با تاثیر بالا مانند دویدن و پلایومتریک اجتناب کنید. ​

​​​​​​​​عضلات عقب ران سفت، عضلات صاف و باسن می‌توانند وضعیت بدن شما را تغییر دهند و فشار را بر روی کمر پایین شما افزایش دهند که ممکن است به درد سیاتیک منجر شود.

بیشتر انواع درد سیاتیک به طور قابل‌توجهی از یک روش کششی که مفصل ران و عضلات همسترینگ را هدف قرار می‌دهد و عضله پیریفورمیس را که بیش از حد مورد استفاده قرار می‌گیرد یا ملتهب می‌کند، تسکین می‌دهد.

پیریفورمیس یک ماهیچه کوچک است که در پایه ستون فقرات متصل می‌شود و درست بالای عصب سیاتیک حرکت می‌کند.

عدم فعالیت طولانی‌مدت یا نشستن پیریفورمیس را روی عصب سیاتیک فشار می‌دهد که می‌تواند منجر به تشدید و درد شود.

با انتخاب یک برنامه کششی ساده و یا استفاده از یوگا در برنامه تناسب اندام خود، تاثیرات کمر و ران محکم را معکوس کنید. ​

در زیر دو روش برای کشش ماهیچه پیریفورمیس و تسکین درد آورده شده‌است.

​​​​​​​​۱. زانوهای خود را خم کرده وروی زمین دراز بکشید.

​​​​​​​​۲. یک پا را بلند کرده و از بالای زانوی دیگر عبور دهید.

​​​​​​​​۳. ران پای خود را روی زمین نگه دارید و تا سینه خود
بکشید تا زمانی که می‌توانید کشش آن را در
باسن احساس
کنید. ​

۴. ۱۰ تا
۳۰ ثانیه صبر کنید.

​​​​​​​​5.
در طرف مقابل تکرار کنید.

​​​​​​​​۱. به پشت دراز
کشیده و دو پای خود را دراز کنید.

​​​​​​​​۲. یک
زانو را با دست مقابل خود نگه دارید و زانویتان را تا شانه مقابل بالا و پایین
بکشید. ​

۳. ۱۰ تا
۳۰ ثانیه صبر کنید.

​​​​​​​​۴. در طرف مقابل تکرار کنید.

بهترین قرص برای درد سیاتیک

فیزیوتراپی اغلب اولین خط درمان برای درد سیاتیک است. با این حال، اگر علائم شما بهبود نیافت، دکتر شما ممکن است به شما توصیه کند که دارو مصرف کنید.

رایج‌ترین انواع داروهای تجویز شده برای درد سیاتیک عبارتند از:

​​​​​​​​داروهای ضد التهاب می‌توانند التهاب و علایم درد سیاتیک را کاهش دهند.

این داروها می‌توانند شامل داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (‏آدوویل، موترین)‏و ناپروکسن (‏آلوو، ناپروسین)‏باشند.

آن‌ها همچنین شامل مهار کننده‌های COX – ۲ هستند که درد را با مسدود کردن هورمون‌ها در بدن متوقف می‌کنند. ​

شل‌کننده‌های ماهیچه‌ای ماهیچه‌های سفت شده توسط سیاتیک را شل می‌کنند و مخدرها به تسکین درد سیاتیک کمک می‌کنند.

تزریقات استروئیدی اپیدیرال نیز می‌توانند درد را کاهش دهند. با این گزینه، یک کورتیکو استروئید و داروی بی‌حس کننده به فضای بین دو مهره وارد می‌شود. ​

داروهای ضد افسردگی چند حلقه‌ای و داروهای ضد تشنج گاهی اوقات می‌توانند
به طور موثر درد سیاتیک را درمان کنند، اگر چه این هدف اصلی آن‌ها نیست. ​

استفاده خارج از کنترل مواد مخدر زمانی است که دارویی که توسط اداره غذا و داروی آمریکا تایید شده‌است (FDA) به یک منظور برای اهداف مختلفی استفاده می‌شود که هنوز تایید نشده است.

با این حال، یک پزشک هنوز می‌تواند از این دارو برای این منظور استفاده کند.

علت آن این است که FDA آزمایش و تایید داروها را تنظیم می‌کند، اما نه این که پزشکان چگونه از دارو برای درمان بیمارانشان استفاده می‌کنند.

بنابراین، پزشک شما می‌تواند یک دارو تجویز کند هر چند که فکر می‌کنند برای درمان شما بهتر است.

​​​​​​​​درمان‌های جایگزین برای درد سیاتیک نیز می‌تواند کمی تسکین درد را فراهم کند.

کایروپراکتور می‌تواند ستون فقرات را طوری تنظیم کند که حرکت ستون فقرات را افزایش دهد تا عملکرد ستون فقرات را بهبود بخشد و درد را کاهش دهد.

هم چنین درمان ضد درد می‌تواند درد پایین کمر ناشی از درد سیاتیک را تسکین دهد اما برای تسکین درد کم‌تر موثر است. ​

ممکن است در نتیجه درد سیاتیک ماهیچه‌های سفت داشته باشید. ماساژ می‌تواند به شل کردن ماهیچه‌ها، تسکین برخی
دردها و بهبود تحرک و انعطاف‌پذیری کمک کند. ​

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که طب سوزنی می‌تواند به تسکین درد سیاتیک
کمک کند. اگر به طب سوزنی علاقه دارید،
حتما به یک پزشک دارای مجوز مراجعه کنید. ​

​​​​​​​​زمانی که برای اولین بار درد سیاتیک را تجربه می‌کنید، استفاده از یک بسته سرد می‌تواند آسودگی خاطر زیادی ایجاد کند.

یک بسته سرد و یا یک کیسه نخودفرنگی یخ زده را در یک حوله تمیز بریزید و آن را چند بار در روز به مدت ۲۰ دقیقه به ناحیه دردناک بمالید. ​

اگر درد سیاتیک شما بعد از چند روز هنوز شما را اذیت می‌کند پس می‌تواند به جای آن گرما را امتحان بکنید.

یک لامپ حرارتی بر روی پایین‌ترین تنظیمات، یک بسته داغ و یا یک پد حرارتی بر روی ناحیه دردناک بمالید. اگر درد همچنان دوام دارد، به صورت متناوب از بسته‌های سرد و بسته‌های داغ استفاده کنید.

​​​​​​​​درد سیاتیک یک بیماری دردناک است که می‌تواند زندگی روزمره را به چالش بکشد.

خبر خوب این است که روش‌های زیادی برای درمان آن وجود دارد و بسیاری از آن‌ها در کاهش علائم کاملا موثر هستند. با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید کدام درمان برای شما بهتر است. ​

کلینبک چند تخصصی یادمان خدمات لازم برای درمان انواع بیماری های ناشی از مشکلات عصبی را ارائه می دهد.

برای دریافت نوبت از پزشک مغز و اعصاب کلینیک یادمان، دکتر بابک جلالیان جهت معاینه و مشاوره و برای انجام آزمایش تست نوار عصب و یا نوار عصب سیاتیک با شماره های زیر تماس بگیرید.

تلفن های تماس با کلینیک: 02188591523 / 02188591358 / 02188088541

برای اطلاع از آدرس و اطلاعات تماس با ما کلیک کنید

کلینیک نوار عصب در غرب تهران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

30 دی , 1399

کرایوتراپی زگیل تناسلی راه درمانی سریع

23 دی , 1399

با توانایی های متخصص اورولوژی آشنا شوید

17 دی , 1398

تست یورودینامیک

21 آبان , 1398

کلینیک تست نوار مثانه در تهران

19 مهر , 1399

تست نوار مغز در تهران، شهرک غرب

کلینیک یادمان در سال ۱۳۹۰ و با تلاش تیم متخصص زبده در مرکز پزشکی چند تخصصی یادمان واقع در غرب تهران و شهرک غرب افتتاح شد.

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ و متعلق به کلینیک یادمان می باشد


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز همکار کاکرین ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

بهترین قرص برای درد سیاتیک

© 2021 All Rights Reserved | Cochrane Iran Associate Centre

Designed & Developed by : Yektaweb


Downloads-icon


داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی برای درد سیاتیک (sciatica)Downloads-icon



متن کامل [PDF 4 kb]
Downloads-icon

 

دکتر سپهریان متخصص طب
فیزیکی و ستون فقرات معتقد است بهترین دکتر سیاتیک خود بیمار می باشد.
زیرا با روش های نوین طب فیزیکی بسیاری از دردهای بیماران کاهش می
یابد اما خوب ماندن و عدم عود درد سیاتیک بستگی به
رعایت های بیمار,عدم انجام کارهایی که روی دیسک فشار می اورد و از همه
مهمتر انجام ورزش های داده شده می باشد.

 زمانی می‌گوییم فرد
مبتلا به  دردهای سیاتیکی شده که مهره‌های کمر یا  دیسک
کمر که  بین مهره هاست  جابجا شده و با فشار
بر ریشه‌ اعصاب کنار ان که چند عدد از انها سیاتیک را تشکیل می دهد ،
فرد را دچا علایمی  مانند برق گرفتگی می‌کند که به پا ها تیر می
کشد

کمردرد علل بسیار زیادی
دارد ولی کمردرد سیاتیکی کمردردی است که به پا تیر می کشد حتی تعداد
زیادی از بیماران عنوان می کنند اصلا کمردرد ندارند و فقط درد از باسن
و لگن آنها به پشت ران تیر می کشد و این همان کمردرد سیاتیک می باشد

درد کمر که به پا می زند
در اصطلاح عوام کمردرد سیاتیکی گفته می شود که بهترین راه تشخیص آن
نوار عصب و عضله می باشد . بهترین قرص برای درد سیاتیک

همانطور که عنوان شد شایع
ترین و مهم ترین علت درد سیاتیکی
دیسک کمر می باشد و بنابر این برای دیدن دیسک کمر ام ار
ای هم علاوه بر نوار عصب درخواست می شود . 

عصب  
سیاتیک بزرگترین عصب  در بدن می باشد
 که از نخاع  منشا  گرفته و به صورت شاخه شاخه به
عضلات از جمله عضلات  پشت ران و ساق و کف پا  می‌رود و حس و
حرکت  آن قسمت از بدن را  عصب دهی میکند . این عصب  با
عبور از باسن به پشت  ران و سپس زانو وبعد رو و پشت پا
  می‌رود به نوک انگشتان ختم می‌شود. متخصصین طب فیزیکی ه
بروز بی‌حسی و کاهش قدرت عضلات پا هنگام شروع دردهای سیاتیکی  را
مهم می دانند

 این دردهای سیاتیک
معمولا از زانو به پایین را گرفتار می کنند  و فرد در قسمت ساق و
پشت پا احساس بی‌حسی  و درد و مورمور شدن و سنگینی و حتی گاهی یک
سوزش می کند و جالب است در بسیاری از این موارد ما کوچکترین درد کمر
نداریم و این عدم  درد رد کننده سیاتیک نیست. مهمترین راه تشخیص
سیاتیک
نوار عصب و عضله و در صورت شک به دیسک ام آر آی 
کمر می باشد. 

 مهم‌ترین عامل ایجاد
کننده  دردهای سیاتیکی، برداشتن اجسام سنگین به طور ناگهانی
 و یا نشستن ها طولانی می باشد.   حرکاتی مانند هول
دادن ماشین یا بیرون آوردن آن از چاله و خم شدن و چرخش ناگهانی برای
بلند کردن جسم سنگین به علت فشاری که به عصب سیاتیک  و دیسک کمر
وارد می کند فرد را  دچار این دردها می‌ کند. از طرفی
 تصادف‌ با ماشین که باعث جابجا شدن مهره‌ها می‌شود و در موارد
نادرتر وجود غده در کانال نخاعی موارد دیگری هستند  که باعث بروز
دردهای سیاتیکی می‌شوند.

 اگر شخص صرفا درد
سیاتیکی  داشته باشد با استراحت واقعا  مطلق درحد سه روز و
استفاده از دارو و فیزیوتراپی و روش های نوین طب فیزیکی بهبود پیدا
می‌کند اما اگر علاوه بر احساس درد، دچار ضعف عضلانی  پیشرونده
باشد و نتواند  مچ پایش را بالا و پایین کرده باید بررسی بیشتر
 شود که البته این موارد بسیار کم می باشند.

سوالات متعددی مطرح می شود
که بهترین دکتر سیاتیک کیست ؟ بهترین قرص برای  سیاتیک چیست ؟ و
یا مثلا آمپول برای درد سیاتیک چیست ؟ 

باید گفت
سیاتیک برای آزاد شدن نیاز به مجموعه ای از درمان ها
دارد که به علت ایجاد کننده خیلی وابسته است . شاید بتوان گفت

بهترین قرص برای سیاتیک همان داروهای ضدالتهابی غیر
استروییدی مانند ولتارن در کنار داروهای کم کننده حساسیت غشا عصب
مانند گاباپنتین می باشد ولی بدون درمان فیزیکی دارو درمانی کافی نیست

آمپول برای درد سیاتیک هم مجموعه ای از امپول های استروییدی و
امپول های شل کننده عضلانی مانند روباکسین می باشد . 

 

 

تمامی حقوق سایت طب فیزیکی و توانبخشی پیشگام متعلق به دکتر
محمد حسین سپهریان می باشد.


آدرس کلینیک 1:تهران – خیابان ستارخان –  خیابان
پاتریس لومومبا  -پلاک ۷- طبقه ۱- کلنیک طب
فیزیکی و توانبخشی پیشگام

ما را در اینستاگرام دنبال کنید   

بهترین قرص برای درد سیاتیک
بهترین قرص برای درد سیاتیک
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *