تبخال دهانی

تبخال دهانی
تبخال دهانی

وقتی ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ به بدن وارد می‌شود، می‌تواند در هر نقطه‎ای تبخال ایجاد کند. هرپس در نواحی تناسلی “تبخال تناسلی” می‌سازد، روی لب و بینی تبخال عادی ایجاد می‏ کند و گاهی به داخل دهان می‌رود. بهترین بستر برای رشد این ویروس، نواحی مخاطی و مرطوب بدن است، داخل دهان هم یکی از مرطوب‌ترین نقاط در هر بدنی است، اگرچه تبخال‏‎های داخل دهان نسبت به تبخال اطراف لب نسبتا نادر است اما می‌تواند فرد را آزار بدهد. در این مطلب با هم از دلایل ایجاد تبخال دهانی و علائم آن می‌خوانیم.

 

دهان و صورت، از رایج‏ترین نقاطی هستند که در افراد مختلف میزبان تبخال می‌شوند. اگر به هر دلیلی (از جمله روبوسی با فرد مبتلا، استفاده از وسایل مشترک و…) ویروس هرپس سیمپلکس به بدنمان وارد شود، ممکن است در روزهای اول هیچ علامتی نداشته باشد و بعد از آن توسط اتفاقات دیگری در بدن مثل حساسیت، اضطراب یا یک غذای خاص خودش را نشان بدهد. تبخال دهان، COLD SORE یا زخم سرد هم نامیده می‌شود. این تبخال‏ ها برجسته و کوچک هستند و پوست را زخم می‎کنند و ممکن است کمی درد یا سوزش هم داشته باشند.  تبخال معمولا یک دوره چند روزه دارد و بعد از آن از بین می‌رود، اما اگر در عرض یکی دو هفته تبخال هنوز داخل دهانتان دیده شد، حتما با پزشک مشورت کنید.

 


تبخال دهانی

 

تبخال‌ها بیشتر روی پوست لب یا اطراف دهان به وجود می‌آیند و آفت‎ها داخل دهان و حتی روی لثه. بنابراین خیلی از افراد آفت را با تبخال داخل دهان اشتباه می‏ گیرند. آفت مسری نیست و ارتباطی هم با ویروس هرپس سیمپلکس ندارد اما تبخال به شدت مسری است و با یک بی‌احتیاطی می‌تواند چند نفر را درگیر کند. آفت‎ها معمولا به صورت ناگهانی و بعد از یک زخم یا آسیب دهانی به وجود می‎آیند اما تبخال را از چند ساعت یا چند روز قبل می‌شود به راحتی تشخیص داد. وقتی نقطه‎ای از لب یا دهان شما در حال ایجاد تبخال است، پوست آن ناحیه سوزش و درد دارد و ممکن است کمی حساس‎تر از اطرافش باشد. مرحله بعدی تاول است. این تاول‌ها به تبخال تبدیل می‎شوند و بعد از گذراندن دوره‎ خود به خود از بین می‎روند.

 

مثل هر بیماری ویروسی دیگری، تبخال داخل دهان هم واگیردار است. اگر به این نوع تبخال مبتلا شده‎اید، وسایلی که با آن‏‎ها غذا می‏ خورید به ویژه قاشق و چنگال را از بقیه افراد جدا کنید و تا از بین رفتن علائم، با کسی روبوسی نکنید. استفاده از هرگونه وسیله مشترکی (مثلا حوله صورت) می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را داشته باشد پس بهتر است احتیاط کنید. بیشتر تبخال‎ها بعد از تمام شدن رشدشان از بین می‌روند و با کمی مراقبت، حتی جای خودشان را روی صورت باقی نمی‎گذارند اما گاهی اوقات تبخال‏ ها نشانه بیماری‎‏های جدی‏تر یا نوعی ضعف شدید در سیستم ایمنی بدن شما هستند. اگر هر کدام از این علائم را دارید به متخصص پوست مراجعه کنید:

تبخال‏ های عادی معمولا با کمپرس آب یخ یا انواع پماد به راحتی از بین می‏‎روند اما برای تبخال‌های ماندگار ممکن است به درمان‏ های دارویی نیاز داشته باشید. باز هم سوال دارید؟ از صفحه مشاوره رایگان پزشکی درمانکده استفاده کنید.

سلام، من اخیراً در سه ماه گذشته دوبار داخل دهانم تبخال زده و بیشتر دوطرف کناره های زبان، و داخل بینی، سوزش و درد زیادی هم دارم، تقریباً یکهفته ده روز هست و کم کم خوب میشه، او این دوره از درد هیچی نمیتونم بخورم جز مایعات، قبل از تبخال زدن تب میکنم لب ها و صورتم ورم میکنه و بعد از زدن تبخال ورم و پف صورتم و لبام میخوابه، علت این مشکل چیه ؟ من ۳۷ سالمه و هیچ وقت این مشکل رو‌ نداشتم.

سلام
وقت بخیر
این مشکلتون ممکنه به دلیل استرس بیش از حد یا افت ایمنی بدن رخ بده. بهتره اول به متخصص داخلی مراجعه کنید تا مشکلتون کامل بررسی بشه.

سلام خسته نباشید من یک زن ۴۰ ساله هستم ۲ماه است که یک تبخال یک سانتی سفید رنگ زده که دکتر نرفتم وبا آب نمک دهانم شستشو می دهم. هیچ درد وسوزشی هم نداره به نظرشما ممکنه خطرناک باشه؟ هیچ داروی هم استفاده نمی کنم وبیماری هم ندارم.

سلام
وقت بخیر
حتما مسواک بزنید مرتب.
و چون دو ماه طول کشیده و بزرگ هم هست حتما به پزشک مراجعه کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

هیچ کسی لایق درد و رنج هیچ بیماری‌ای نیست. مسیر طولانی و سخت دستیابی به سلامتی، نیازمند یار قابل اعتمادی است.

یاری مثل درمانکده که در جستجو و مشاوره آنلاین و حضوری پزشک و روانشناس، تست آنلاین هوشمند و آزمایش در محل کرونا، تلاشی کوچک برای کم کردن موانع راه سلامت، انجام می‌دهد.

تمامی ما تبخال دهانی را در یک برهه از زندگی خود تجربه کرده ایم و از وجود آن بر روی لب و یا صورت خود رنج برده ایم. این حالت معمولا در اثر استرس و یا تب بالا به وجود می آید. اما دلایل دیگری نیز وجود دارند که سبب بروز این مشکل می شوند.

در این مقاله قصد داریم به معرفی تبخال دهانی و روشهای درمان آن بپردازیم. در پایان این مقاله دید بازتری به این بیماری خواهید داشت و در صورت مواجه با آن بهتر می توانید آن را مدیریت کنید.

این بیماری در اثر ویروسی به نام هرپس سیمپلکس به وجود می آید. به طور کلی این بیماری در ناحیه صورت و یا دهان ایجاد می شود که ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 مسبب آن است و یا در ناحیه تناسلی به وجود می آید که ویروس هرپس سیمپلکس نوع 2 سبب به وجود آمدن آن می شود.

تمامی افراد در تمامی سنین در معرض ابتلا به این مشکل قرار دارند. اما برخی از افراد بیشتر از افراد دیگر مستعد ابتلا به تب خال هستند. به طور کلی افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر از افراد دیگر به این مشکل دچار می شوند. همچنین شرایط زیر نیز زمینه را برای بروز این مشکل فراهم می کند:تبخال دهانی

وقتی که ویروس تبخال وارد بدن می شود، به طور متوسط سه هفته طول می کشد تا خود را نشان دهد. وقتی تبخال بر روی صورت و یا دهان مشخص می شود معمولا به صورت نقطه ای متورم و پرحرارت است که دانه های ریزی که ممکن است درون آنها آب وجود داشته باشد، نمایان می شود.

تبخال دهانی معمولا دردناک است. در این دوران ممکن است بیمار تب، تورم غدد لنفاوی و دردهای عضلانی را نیز تجربه کند. بعضی افراد پس از آنکه تبخال می زنند، دچار آفت دهانی نیز می شوند و گاهی این مشکل زبان و گلو را متورم می کند.

متاسفانه باید بگوییم که این بیماری به شدت مسری است و از طریق بوسیدن، استفاده از غذا و یا نوشیدنی فرد آلوده و استفاده از حوله مشترک انتقال پیدا می کند.

به طور کلی اگر بزاق فرد آلوده به تبخال با هر چیزی تماس پیدا کند و سپس فرد دیگری با آن تماس داشته باشد در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرد.

این بیماری معمولا بعد از چند روز بهبود پیدا می کند و نیاز به مراقبتهای سخت و پیچیده ندارد. اما در موارد نادر تبخال دهانی خطرناک می شود و برای درمان باید سریعا به پزشک مراجعه کرد. اگر موارد زیر برای شما رخ داد حتما به پزشک مراجعه کنید:

ابتدا باید منظور خود را از قابل درمان مشخص کنیم. اگر منظور شما این است که آیا می توان کاری کرد که هرگز تبخال نزد، باید بگوییم خیر. روشی برای درمان قطعی این بیماری وجود ندارد. اما می توان این بیماری را به خوبی مدیریت کرد. درمان این بیماری به صورت زیر است:

در کنار انواع دارو و کرمی که برای درمان این بیماری وجود دارد می توانید از راهکارهای خانگی برای کاهش درد و بهبود زودتر این بیماری استفاده کنید. این روشها به شرح زیرند:

برای جلوگیری از انتشار این بیماری بهترین کار این است که از وسایل شخصی فردی که به این بیماری مبتلا است استفاده نکنید. همچنین این فرد باید دایما دست خود را بشوید تا از انتقال این ویروس جلوگیری به عمل آورد.

روشهای پیشگیری از انتشار این بیماری به شرح زیرند:

فرد مبتلا به این ویروس نباید در معرض نور خورشید قرار گیرد و در صورت اینکه در معرض نور خورشید قرار گرفت باید از ضد آفتاب استفاده کند.

شخص مبتلا نباید از غذاهای تند و پرادویه استفاده کند. شستشوی زخم با آب نمک روشی موثر برای جلوگیری از انتشار و بهبود این بیماری است.

برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

برای بهره مندی از کدهای تخفیف ایمیل خود را وارد نمایید


تمامی حقوق مربوط به داروخانه آنلاین دکتر شهبازی می باشد. انتشار مطالب تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon

جدول محتوا

تبخال لب و دهان، تاول دردناکی است که در نزدیکی لب ها و داخل دهان و توسط ویروسی به نام هرپس سیمپلکس ایجاد می شود.
دو نوع ویروس هرپس وجود دارد، نوع یک این ویروس منجر به بروز تبخال لب و دهان می شود. نوع دوم ویروس که هرپس تناسلی نام دارد، آلت تناسلی آقایان و واژن خانم ها را درگیر می کند.

علائم و نشانه های تبخال لب و دهان، به این موضوع بستگی دارد که فرد برای اولین بار به این ویروس آلوده شده یا برای چندمین بار. اولین حمله این ویروس معمولا در دوران کودکی اتفاق می افتد.
در اولین آلوگی با ویروس هرپس و ابتلا به تبخال، شاهد بروز علائم و نشانه های زیر خواهیم بود:
– تاول های دردناک در لب ها، دهان، بینی و یا گلو
– احساس درد در گلو و دهان
– تورم گردن
– تب، بدن درد و احساس بیماری
بعد از یک بار ابتلا، احتمال بروز درد و تاول مجدد وجود دارد، اما علائم مانند قبل ظاهر نخواهد شد. ضمن این که شدت علائم نیز مانند قبل نخواهد بود.

تبخال لب و دهان

علائم تبخال لب و دهان معمولا ده تا چهارده روز ادامه پیدا می کند. در صورت بازگشت مجدد عفونت، علائم بعد از گذشت هشت روز بهبود می یابند. در برخی افراد، یک روز قبل از طاهر شدن تاول ها، علائمی مانند درد، سوزش و یا خارش در لب ها، مشاهده می شود.
گاهی اوقات تبخال لب و دهان با تبخال کنگر اشتباه گرفته می شود. اما این نکته را در نظر داشته باشید که این نوع تبخال، زخم های سفید و قرمز رنگ دردناکی هستند که معمولا منجر به بروز تاول نمی شوند و در داخل دهان و یا روی زبان تشکیل می شوند. علت اصلی بروز این تبخال به طور قطعی مشخص نیست.تبخال دهانی

ویروس ایجاد کننده تبخال لب و دهان، به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. احتمال ابتلا به این ویروس از طریق استفاده از وسایل مشترک مانند چاقو و چنگال و یا حتی بوسیدن وجود دارد. داشتن رابطه دهانی با افراد مبتلا به هرپس تناسلی، منجر به بروز تبخال لب و دهان خواهد شد.

آیا نیازی به مراجعه به پزشک می باشد؟
در صورت تشدید علائم و یا سخت شدن خوردن مایعات، توصیه می شود به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید.
آیا تستی جهت تشخیص تبخال لب و دهان وجود دارد؟
بله، مایعی از تبخال گرفته می شود تا از نظر وجود ویروس هرپس بررسی شود. اما ضرورتی برای انجام این کار وجود ندارد. در بیشتر موارد، پزشک با نگاه کردن به تبخال، قادر به تشخیص می باشد.

در صورتی که فردی برای اولین بار به این ویروس مبتلا شده باشد، نیاز به دنبال کردن اقدامات درمانی می باشد. اما در صورتی که فرد در گذشته به این ویروس مبتلا شده باشد و یا شدت علائم خفیف باشد، نیازی به درمان نخواهد بود.
اقدامات درمانی معمولا به دو صورت در نظر گرفته می شوند:
– برخی اقدامات درمانی به دفاع بدن در برابر ویروس هرپس کمک می کنند. این نوع داروها اصطلاحا داروهای ضد ویروس نام دارند و به تسکین علائم و کاهش دوره بیماری کمک می کنند. در صورتی که این داروها بلافاصله بعد از ظاهر شدن علائم مصرف شوند، اثربخشی بهتری خواهند داشت. در بسیاری از موارد، نیازی به مصرف این داروها نیست.

تبخال لب و دهان

– برخی اقدامات درمانی تنها به تسکین درد و ناراحتی تبخال کمک می کنند، بی آن که تاثیری بر روی ویروس بگذارند. این درمان می تواند شامل مصرف قرص های مسکن و یا ژل باشد. برای تهیه این داروها نیازی به نسخه پزشک نیست.
دنبال کردن اقدامات درمانی به تسکین علائم تبخال لب و دهان کمک می کند. با یک بار آلودگی با ویروس و ابتلا به تبخال، ویروس داخل بدن باقی می ماند و امکان بازگشت مجدد آن وجود دارد. اما خوشبختانه، شدت علائم در دفعات بعدی کمتر خواهد بود.آیا راهی برای بهتر شدن علائم وجود دارد؟
برخی افراد در صورت استفاده از کمپرس یخ، احساس می کنند که از شدت درد کاسته می شود.
آیا راهی برای پیشگیری از بروز تبخال لب و دهان وجود دارد؟
معمولا برای افرادی که مدام تبخال می زنند، مصرف روزانه داروهای ضد ویروسی از سوی پزشک تجویز می شود. اما بیشتر بیماران نیازی به این درمان ندارند.
جهت محافظت از انتقال ویروس، رعایت موارد زیر از سوی بیمار توصیه می شود:
– نبوسیدن دیگران
– عدم اشتراک گذاشتن وسایلی مانند چاقو، قاشق، لیوان و دستمال
– عدم برقراری رابطه دهانی

سایر مقالات ارائه شده:

آندوسکوپی

کولونوسکوپی

یبوست

نام*

ایمیل*

Website

تب‌خال یا هرپس سیمپلکس(به انگلیسی: Herpes simplex) یک بیماری ویروسی است که توسط ویروسی به همین نام ایجاد می‌شود و موضع درگیر به صورت التهاب و مجموعه‌تاول‌های ریز نمایان می‌شود. ویروس هرپس سیمپلکس عامل بیماری تب‌خال در صورت، آلات تناسلی هر دو جنس، مغز، چشم و گاهی حتی فلج بل نیز می‌گردد. برای تب‌خال هنوز درمان قطعی وجود ندارد و اگر ویروس وارد بدن شود تا پایان عمر همراه شخص خواهد ماند و در هنگام ضعف دفاعی بدن بروز می‌نماید. اگرچه در برخی بیماران و پس از چندین سال عود بیماری، به ناگهان تظاهر مجدد تب‌خال از بین می‌رود اما هم‌چنان ناقل ویروس به دیگران خواهند بود.

رده هرپس ویریده از انواع مهم د.ان. آ ویروسها است که در بسیاری از پستانداران بیماریزا است. از انواع هرپس ویریده‌های شناخته شده، چند نوع آن که در انسان نیز بیماریزا است:

علت ۸۰ درصد ضایعات دستگاه تناسلی خارجی و مبهل، HSV2 می‌باشد. ۲۰ درصد بقیه حاصل عفونت HSV-1 می‌باشد.
بین HSV-1 و HSV-2 شباهتهای زیادی وجود دارد که افتراق بالینی آن‌ها را غیرممکن می‌سازد. تماس نزدیک انسان از طریق دهان، واژن یا سرویکس برای اکتساب عفونت لازم است.
معمولاً ویروس در درجه حرارت اتاق یا خشک کردن کشته می‌شود. وقتی که تکثیر ویروس کاهش می‌یابد ویروس به طرف اعصاب حسی محیطی پیش می‌رود و در عقده‌های عصبی به صورت غیرفعال باقی می‌ماند. یکی دیگر از علل عود عفونت مواردی است که میزبان در معرض استرس قرار می‌گیرد.
در زنان باردار با هرپس فعال، اگر زایمان از طریق واژینال انجام شود، نوزاد ممکن است به ویروس آلوده گردد. اگر این شرایط اتفاق بیفتد، خطر مرگ برای جنین وجود دارد؛ بنابراین در صورت عود عفونت در نزدیکی‌های زمان زایمان بهتر است سزارین انجام گیرد.

تبخال چشمی یک عفونت عودکننده ویروسی است که ناشی از آلودگی با ویروس تبخال ساده‌است. این بیماری شایع‌ترین علت کوری ناشی از بیماری‌های قرنیه‌ای در آمریکاست در حالیکه در کشورهای جهان سوم و از جمله ایران شایع‌ترین علت کوری قرنیه‌ای، بیماری تراخم است؛ گرچه تبخال چشمی در ایران نیز شایع است. بر اساس مطالعات موجود، اگر فردی یکبار دچار تبخال چشمی شود، به احتمال ۵۰٪ شانس عود دارد. این گرفتاری مجدد ممکن است هفته‌ها یا حتی سال‌ها پس از گرفتاری اولیه بروز کند.

تبخال چشمی می‌تواند تولید یک زخم دردناک روی پلک یا سطح چشم کند و باعث التهاب و ورم قرنیه شود. درمان سریع با داروهای ضد ویروس از تکثیر ویروس و تخریب سلولهای اپیتلیال قرنیه (لایه سلولهای سطح قرنیه) جلوگیری می‌کند. بهر حال عفونت می‌تواند به لایه‌های عمقی تر قرنیه منتشر شده و باعث گرفتاری شدید تر یعنی گرفتاری استرومای قرنیه (بستر قرنیه) یا در اصطلاح کراتیت استرومایی شود که منجر به فعال شدن سیستم ایمنی بدن و تهاجم آن به قرنیه و انهدام سلول‌های استرومای قرنیه می‌شود. درمان کراتیت استرومایی (عفونت بستر قرنیه) نسبت به گرفتاری سطحی قرنیه مشکل‌تر است. حملات عود کراتیت استرومایی می‌تواند منجر به اسکار (نسج جوشگاه) قرنیه شود که باعث کدورت قرنیه، کاهش بینائی و حتی کوری می‌شود.
تبخال چشمی مثل سایر عفونت‌های تبخالی (هرپسی) قابل کنترل است. حدوداً ۴۰۰۰۰۰ نفر از مردم آمریکا سابقه گرفتاری با تبخال چشمی را دارند و سالانه ۵۰۰۰۰ مورد جدید دیده می‌شود که ۲۵٪ موارد آن از نوع کراتیت استرومایی است. در ایران نیز عفونت‌های تبخالی چشم شایع است. میزان عود تبخال چشمی طی یک سال ۱۰٪، طی دو سال # طی ۲۰ سال ۶۳٪ درصد است. معتقدند که بعضی از فاکتورها نظیر: تب، استرس، نور خورشید و ضربات باعث عود تبخال می‌شود.
تبخال دهانی

خارش و درد همراه با قرمزی و تورم منطقه آلوده وجود دارد. تبخال‌ها به صورت تاولهایی نمایان می‌شود که ممکن است پاره نشوند، سپس زخمی و بعد تبدیل به دلمه گردند.
در زنان اولین محل ابتلا معمولاً لبهای مهبلی (قسمت خارجی مبهل) است البته ممکن است سرویکس با واژن و پوست پرینه نیز مبتلا شوند. در مردان، معمولاً نوک آلت، پوست روی آن و تنه آلت تناسلی گرفتار می‌شود.
۴–۳ روز بعد از شروع ضایعات، نشانه‌های شبیه آنفلوآنزا ظاهر می‌شود. تورم غدد لنفاوی در کشاله ران، افزایش خفیف درجه حرارت، تبخال، سردرد، دردهای عضلانی و سوزش و درد هنگام دفع ادرار (دیزوری) غالباً مورد توجه قرار می‌گیرد.
درد در هفته اول وجود دارد و سپس کاهش می‌یابد. ضایعات در طی دو هفته فروکش می‌کنند مگر اینکه دوباره عفونت ثانویه‌ای اتفاق بیفتد به‌ندرت ممکن است عوارض ناشی از انتشار بیماری به خارج سیستم تناسلی اتفاق بیفتد این عوارض شامل ضایعات در ناحیه باسن، قسمت فوقانی ران‌ها یا حتی چشمها می‌باشند، علت بروز این عوارض لمس ضایعات و سپس لمس جاهای دیگر بدن است. باید به بیماران توصیه نمود که پس از دست زدن به ضایعات دستان خود را بشویند.
سایر مشکلات احتمالی شامل مننژیت غیرمیکروبی و استرس شدید روانی بعلت قطعی شدن تشخیص می‌باشند.

درمان دارویی ضد ویروس اسیکلوویر است و در درمانهای علامتی نیز استفاده می‌شود. استفاده از عصاره گیاه سالویا یا مریم گلی، به صورت موضعی سبب بهبود سریع این بیماری می‌شود. مواد مؤثر موجود در این گیاه، توجون و اولئانیک اسید[۱][۲][۳][۴] است. اولئانیک اسید موجود در عصاره مریم گلی با مکانیسمی مشابه اینترفرون آلفا سبب اختلال در همانندسازی ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ و در نتیجه مهار مراحل اولیه چرخه عفونت زایی آن می‌شود.[۵] عصاره این گیاه در زمان اتصال ویروس به سلول‌ها، با تداخل در پوشش ویریونی ویروس از اتصال و ورود این عوامل به داخل سلول‌های میزبان و آلوده کردن آن‌ها جلوگیری کرده و سبب کاهش تشکیل پلاک ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ می‌شود.[۶][۶] همچنین ترکیبات فنولیک موجود در گیاه مریم گلی مانند فلاونوئیدها، تانن‌ها و مشتقات کافئیک اسید با اشغال کردن رسپتورهای موجود در سطح ویروس از اتصال ویروس به سلول‌های میزبان جلوگیری کرده و موجب غیرفعال شدن ویروس هرپس سیمپلکس می‌شوند.[۷] علاوه بر درمان گیاهی یکی از داروهای موجود در بازار والاسیکلوویر نام دارد و به شکل قرص در بسته‌های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی‌گرمی در داروخانه‌ها عرضه می‌شود. والاسیکلوویر در واقع یک پیش داروست که در بدن به آسیکلوویر تبدیل می‌شود. پمادهای ضد ویروس گیاهی مانند: میرتوپلکس، آفتوپلکس و ملیسان نیز در تسکین علایم بسیار کمک‌کننده هستند. در تمامی این داروها رعایت یک نکته ضروری است و آن هم اینکه با مشاهده اولین علایم سوزش یا خارش و گزگز شدن پوست بایستی درمان را آغاز کرد تا نتایج سریع تر و بهتری مشاهده شود. داروهای ضد ویروسی می‌توانند نشانه‌ها را تضعیف کرده و دوره عفونت را کاهش دهند و در پیشگیری از عود آن‌ها مؤثر هستند. معمولاً مقاومت به دارو و آثار جانبی دراز مدت ایجاد نمی‌شود. حملات بعدی خفیف تر از حمله اولیه‌است.

عفونت HSV2 بهبودی کامل نمی‌پذیرد اما هدف از درمان آن، تسکین نشانه‌هاست. اهداف درمانی عبارتند از: پیشگیری از گسترش عفونت، کنترل بیماری، کاهش بروز خطرات، کاهش درد، شروع برنامه‌های آموزشی و مشاوره‌ای و استفاده از داروهای ضد ویروسی.

یکی از اهداف اصلی درمان، کاهش تحریک بافتی است که بعلت خاراندن یا پوشیدن لباسهای تنگ ایجاد می‌شود.
ناحیه پرینه باید با استحمام روزانه و نظافت کافی آن پس از اجابت مزاج و دفع ادرار، تمیز نگه داشته شود.
در هنگام آموزش زنان باید دربارهٔ مصرف داروها از جمله شیاف‌ها و ابزارهایی نظیر اپلیکاتورهای مخصوص کرم‌ها به صورت عملی آموزش داد. به اهمیت شستشوی دست قبل و بعد از تجویز دارو تإکید کرد. برای جلوگیری از خرج دارو از واژن بیمار باید تا ۳۰ دقیقه بعد از گذاشتن دارو دراز بکشد. اگر دارو نشت کند باید از یک پد تمیز استفاده شود.
به‌طور طبیعی، استفاده از دوش یا اسپریهای بهداشتی زنانه ضرورتی ندارد زیرا استحمام یا دوش روزانه و تمیز نگه داشتن پرینه پس از دفع ادرار و اجابت مزاج، پاکیزگی پرینه را تضمین می‌کند. اما در هنگام ابتلا به عفونت استفاده از روش‌های واژینال به منظور کاهش بوهای نامطبوع و غیرطبیعی، حذف ترشحات اضافه، تغییر PH و وارد کردن محلولهای شوینده و ضدعفونی‌کننده مفید می‌باشد.
-لباسهای زیر نخی یا پنبه‌ای با اندازه‌های متناسب به جای پوشاک پلی‌استر و تنگ و چسبان که سبب احتباس گرما و عدم جذب عرق می‌شوند توصیه می‌گردد.
شرط دوری از عفونتها حفظ تندرستی و سلامتی و کسب سلامتی نیاز به افزایش آگاهی زنان در زمینه بیماری‌ها و رعایت بهداشت در همه مراحل زندگی کردن زن به خصوص از دوران بلوغ تا یائسگی دارد لذا با اقدامات وسیع و آموزش همگانی زنان در خصوص بهداشت زنان و جلب مشارکت آن می‌توان روز به روز بهره‌وری زنان در کلیه عرصه‌های زندگی افزایش داد با توجه به نقش زنان در خانواده با حفظ سلامتی آنان سبب ارتقاء سلامتی خانواده شد.

محققان مؤسسه تحقیقاتی کودکان سیاتل مدعی کشف دو نوع ویروس تبخال در سیستم عصبی انسان هستند و این احتمال را می‌دهند که این دو ویروس، در بدن ۹۰ درصد از افراد وجود داشته باشد.[۸]

فهرست عناوین :

بیماری تبخال دهانی Herpes Simplex Virus در کودکان  عفونت ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس است که به شکل تاول های کوچک و معمولاً دردناک روی پوست لب ، دهان ، لثه ها یا پوست اطراف دهان مشخص می شود. به این تاول ها به طور معمول تبخال یا تاول تب گفته می شود .

زخم های سرد (تاول تب یا تبخال دهانی نیز نامیده می شوند) به صورت تاول های کوچکی در اطراف لب و دهان ایجاد می شوند. آنها بعضی اوقات روی چانه ، گونه و بینی نیز ظاهر می شوند. بعد از چند روز ، تاول ها معمولاً شروع به ترشح می کنند ، سپس پوسته ایجاد می کنند و طی یک تا دو هفته کاملاً بهبود می یابند .

علیرغم نامشان ، زخم های سرد هیچ ارتباطی با سرماخوردگی ندارند. در کودکان ، تبخال معمولاً توسط ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 (HSV-1) ایجاد می شود. تبخال دستگاه تناسلی معمولاً توسط سویه دیگری ایجاد می شود ، که به آن ویروس هرپس سیمپلکس نوع 2 (HSV-2)می گویند ، اگرچه هر دو سویه ویروس در هر قسمت از بدن می توانند زخم ایجاد کنند.تبخال دهانی

بیشتر افراد برای اولین بار در سنین 1 تا 5 سالگی در معرض HSV قرار می گیرند . کودکان مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف به دلیل بیماری یا مصرف دارو در معرض خطر ابتلا به عفونت دهانی و ورم مغزی هرپس سیمپلکس هستند. نوزادان کمتر از سه ماه نیز در معرض خطر بیشتری هستند .

هرپس لبیالیس یک بیماری بسیار شایع است که در اثر آلودگی ناحیه دهان به ویروس هرپس سیمپلکس ، اغلب نوع 1 ایجاد می شود. بیشتر آمریکایی ها تا سن 20 سالگی به ویروس نوع 1 آلوده می شوند

عفونت اولیه ممکن است هیچ علامتی یا زخم دهانی ایجاد نکند. ویروس در بافت عصبی صورت باقی می ماند. در برخی افراد ، ویروس دوباره فعال شده و زخم های مکرر سرد ایجاد می کند که معمولاً در همان منطقه هستند ، اما جدی نیستند. ویروس هرپس نوع 2 معمولاً باعث تبخال دستگاه تناسلی و عفونت نوزادان در بدو تولد (از مادران آلوده) می شود ، اما ممکن است باعث تبخال لب نیز شود .

 

هنگامی که کودک به ویروس هرپس سیمپلکس آلوده می شود ، ویروس برای مدت طولانی غیرفعال (خاموش) می شود. و در هر زمان می تواند فعال شود و باعث ایجاد تبخال شود. آفتاب ، باد سرد ، بیماری یا سیستم ایمنی ضعیف می تواند باعث بروز تبخال شود .

اگر کودک با فردی آلوده به ویروس هرپس سیمپلکس زندگی کند بیشتر در معرض خطرابتلا به تبخال است .

علائم بیماری تبخال دهانی در هر کودک می تواند متفاوت باشد. برخی از کودکان با اولین عفونت ویروس هرپس سیمپلکس علائمی ندارند. در موارد دیگر ، کودک ممکن است علائم و زخم های شدید شبیه آنفولانزا در دهان و اطراف آن داشته باشد . وقتی پس از اولین عفونت ، تبخال برگردد ، علائم معمولاً آنقدر شدید نیستند .

یک تاول کوچک یا گروهی از تاول ها روی لب و دهان که بزرگتر می شوند ، مایع داخل تاول نشت می کنند و سپس پوسته می شوند .
درد در لب ها و دهان که ممکن است از 3 تا 7 روز طول بکشد

علائم هشدار دهنده خارش ، سوزش ، افزایش حساسیت یا احساس گزگز ممکن است حدود 2 روز قبل از ظهور تبخال دهانی رخ دهد

ضایعات پوستی یا بثورات لب ، دهان و لثه هاتاول های کوچک (وزیکول ها) پر از مایع زرد مایل به زلالتاول در ناحیه پوستی برجسته ، قرمز و دردناکچندین تاول کوچکتر که با هم ادغام می شوند و تاول بزرگتری ایجاد می کنندتب خفیف (ممکن است رخ دهد)

پزشک معالج در مورد علائم و سابقه سلامتی کودک از والدین سوال خواهد کرد. همچنین کودک را معاینه می کند. یک پزشک معمولاً می تواند با مشاهده زخم ها ، بیماری کودک را تشخیص دهد. همچنین ممکن است آزمایشات مختافی برای تشخیص انجام دهد مانند:

زخم ها به آرامی خراشیده می شوند تا نمونه گیری انجام شود . نمونه ها برای یافتن ویروس مورد بررسی قرار می گیرند .

برای بررسی علائم ویروس در خون اجام می شود .
بدون درمان ، علائم به طور کلی طی 1 تا 2 هفته فروکش می کنند. داروهای ضد ویروسی که از طریق دهان تجویز می شوند می توانند روند علائم را کوتاه کرده و درد را کاهش دهند .

تاول ها را به آرامی با آب و صابون بشویید تا شیوع ویروس به سایر مناطق پوست به حداقل برسد. ممکن است یک صابون ضد عفونی کننده توصیه شود .  همچنین استفاده از کمپرس یخ ممکن است درد را کاهش دهد .

تبخال معمولاً طی 1 تا 2 هفته خود به خود از بین می رود یا ممکن است عود کند. اگر در چشم یا در نزدیکی چشم رخ دهد عفونت ممکن است شدید و خطرناک باشد .

گسترش تبخال در مناطق دیگر پوست
عفونت های پوستی باکتریایی ثانویه
عود تبخال لب
نابینایی
عفونت عمومی ، ممکن است در افرادی که سیستم ایمنی آنها سرکوب شده است ، از جمله کسانی که بیماری های درماتیت آتوپیک ، سرطان یا عفونت های HIV دارند باعث مرگ شود .

در بیشتر کودکان ، تبخال باعث بیماری جدی نمی شود. اما در بعضی موارد ، ویروس هرپس سیمپلکس می تواند باعث التهاب مغز (انسفالیت) شود که این یک بیماری جدی است و باید فوراً درمان شود.

درمان بیماری تبخال دهانی

عفونت ویروس هرپس سیمپلکس که باعث تبخال می شود قابل درمان نیست ، اما درمان ممکن است به کاهش برخی از علائم کمک کند. همچنین ممکن است شامل داروهای ضد ویروسی و انواع دیگر داروهای تجویزی باشد. این داروها در صورت استفاده در شروع بیماری پس از اولین علامت ابتلا به عفونت تبخال یا عود ، بهتر جواب می دهند .

برای تسکین درد می توانید در دوزهای توصیه شده به کودک پاراستامول بدهید . برای تسکین درد می توانید از داروهای موضعی درد به طور مستقیم در دهان کودک خود استفاده کنید.  این دارو ها شامل ژل لیگنوکائین 2٪ یا شستشوی دهانی لیگنوکائین و کلرهگزیدین است (برای کودکان بزرگتر که بلع ندارند)
والدین باید کودک را به نوشیدن مایعات ، حتی مقادیر کم تشویق کنند .

استفاده از محلول آبرسانی دهانی مانند Gastrolyte® یا Hydralyte یک گزینه مناسب است که می توانید آن را به شکل های مایع یا یخی از داروخانه دریافت کنید .

اگر کودک شما به شیشه شیر عادت دارد ، بهتر است تا زمانی که تبخال بهبود یابد برای تغذیه او از یک فنجان و قاشق استفاده کنید .
اگر کودک از خوردن غذا امتناع می کند ، سعی کنید غذاهای بسیار نرم به کودک بدهید .

اگر کودک در معرض خطر عفونت شدید باشد ، ممکن است پزشک داروی ضد ویروسی مانند آسیکلوویر را به شما پیشنهاد دهد .

 

اگر فردی در خانواده به بیماری تبخال دهانی مبتلا باشد ، سایر اعضای خانواده باید از تماس مستقیم با فرد جلوگیری کنند .
همچنین از به اشتراک گذاشتن تمامی لوازم شخصی از جمله ، ظروف ، لیوان ها ، قاشق و چنگال و حوله ها خودداری کنید .

مرکز پرستاری سفیر آرامش با کادری مجرب و متخصص آماده ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل است. این مرکز به صورت شبانه روزی در قالب پرستارکودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار اماده ارائه خدمت به همشهریان گرامی می باشد.

 

در “پرستار کودک”

در “پرستار سالمند , پرستار کودک , مقالات علمی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

25 اسفند, 1399

17 اسفند, 1399

تبخال دهانی

16 اسفند, 1399

13 اسفند, 1399

11 اسفند, 1399

25 اسفند, 1399

17 اسفند, 1399

16 اسفند, 1399

مرکز پرستاری سفیر آرامش با شماره ثبت 136706-3 و با مجوز از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند.

این مرکز با هدف افزایش سطح سلامت و رفاه جامعه، خدمات خود را به صورت 24 ساعته در تمامی روزهای سال  در زمینه خدمات درمانی، مراقبتی برای سالمندان، کودکان و بیماران با عنوان پرستار کودک، پرستار سالمند و پرستار بیمار به خانواده های گرامی ارائه می دهد.

آدرس : تهران ، میدان آزادی ، ابتدای خیابان آزادی ، جنب بانک پارسیان ، پلاک ۵۷۰  ، طبقه دوم واحد ۱۲

جهت آگاهی از آخرین آگهی های استخدامی مراقب ، بهیار ، کمک بهیار و … عضو کانال تلگرام ما شوید.

تلفن : 02153808 ( خط ویژه)

info@safirearamesh.com

کلیه حقوق برای مرکز پرستاری سفیر آرامش محفوظ است .

درمان تبخال لب راه و روش هایی دارد که با توجه به دلایل ایجاد تبخال باید انجام شوند تا به سرعت نتیجه آن ها ظاهر شود. بهترین و سریع ترین درمان تبخال بازهم در دل طبیعت نهفته است که در این بخش از سلامت نمناک به معرفی تمام آنها خواهیم پرداخت.

یک بیماری ویروسی است که توسط ویروسی به همین نام ایجاد می شود و موضع درگیر به صورت التهاب و مجموعه تاول های ریز نمایان می شود. ویروس هرپس سیمپلکس عامل بیماری تب خال در صورت، آلات تناسلی هر دو جنس، مغز، چشم و گاهی حتی فلج بل نیز می گردد.

برای تب خال هنوز درمان قطعی وجود ندارد و اگر ویروس وارد بدن شود تا پایان عمر همراه شخص خواهد ماند و در هنگام ضعف دفاعی بدن بروز می نماید. اگرچه در برخی بیماران و پس از چندین سال عود بیماری، به ناگهان تظاهر مجدد تبخال از بین می رود اما همچنان ناقل ویروس به دیگران خواهند بود.

ویروس تبخال نوع 1 معمولاً از طریق تماس با بزاق آلوده منتقل می شود (برای مثال از طریق بوسیدن، خوردن از یک ظروف و یا به اشتراک گذاری موارد شخصی). مرتبط با عفونت دهان، لب و صورت است.تبخال دهانی

ویروس تبخال نوع 2، از طریق تماس جنسی منتقل می شود و با زخم یا زخم تناسلی مرتبط است.

عفونت منجر به تب خال تناسلی در دهان و تب خال تناسلی در ناحیه تناسلی می شود، و ممکن است از طریق تماس دهانی یا جنسی ایجاد شود.ویروس حتی زمانی که زخم و نشانه ها دیده نمی شوند، می تواند منتقل شود.

شیوع بیماری تب خال با تب، زخم دهانی و بزرگ شدن غدد لنفاوی مشخص می شود.اولین قسمت شیوع تب خال نیز ممکن است با تب همراه باشد.پس از شیوع بیماری، این ویروس تمایل دارد به سیستم عصبی برگردد و می تواند دوباره به خاطر محرک ها مانند استرس، بیماری، مواد غذایی خاص، تغییرات هورمونی، جراحی و سیستم ایمنی در خطر افتاده فعال شود.

سرکه سیب به کاهش شدت شیوع تب خال به خاطر ضد عفونی کنندگی و خواص ضد التهابش کمک می کند.

آب اکسیژنه دارای خواص ضد عفونی کننده است و به همین دلیل یک درمان خانگی کاملاً محبوب برای تب خال است.

سیر دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است که به مقابله با شیوع تب خال کمک می کند.تحقیقات منتشر شده در سال 1992 نشان دادند که ماده شیمیایی بنام آلیسین موجود در سیر ممکن است دارای اثرات ضد ویروسی باشد.روغن سیر همچنین شامل ترکیب ضد ویروسی آژونه است.

بادرنجویه برای کاهش شدت شیوع تب خال مفید است به علاوه، اثرات ضد ویروسی و ضد باکتری دارد.

بادرنجویه همچنین شامل یک ترکیب با نام اوگنول است که به عنوان مسکن کاهنده طبیعی کار می کند.

ریشه شیرین بیان سیستم ایمنی را تقویت می کند و با ویروس تبخال مبارزه می کند و این ماده یک جز فعال به نام گلیسیرین دارد که مزایای ضد ویروسی و ضد التهابی دارد.

توجه: افراد با فشار خون بالا باید از استفاده از خوراکی این گیاه اجتناب کنند.

هم چنین اگر استفاده از ریشه شیرین بیان باعث حساسیت پوست شود، درمان را متوقف کنید.

چای نعناع فلفلی به کاهش شدت شیوع تب خال کمک می کند. هم چنین به تسکین درد و التهاب نیز کمک می کند. روغن نعناع فلفلی نیز اثر مثبتی بر ویروس تب خال دارد.

حداقل دو بار در روز چای نعناع فلفلی بنوشید.هم چنین پنبه را در آب و سپس در روغن نعناع فرو کنید.و آن را چند بار در روز روی ناحیه متاثر بمالید.

روغن درخت چای یک درمان موثر دیگری است که خواص ضد التهاب و ضد درد دارد ؛ آنها شامل ترپنس و فنیلپروپانویید هستند که روی فعالیت ضد ویروسی کار می کنند.

علاوه بر این، مطالعه ای که در سال 2001 منتشر شد، نشان داد که روغن های اساسی مثل روغن درخت چای و روغن اکالیپتوس فعالیت ضد ویروسی را علیه ویروس تب خال نشان می دهند.

برای رقیق کردن روغن درخت چای، یک – نیم اونس روغن گیاهی به 10 قطره روغن درخت چای رقیق کنید. همچنین می توانید پنج قطره روغن اسانس گل شمعدانی و دو قطره روغن نعناع را اضافه کنید.

محلول را 5-3 بار در روز به مدت چند روز به مدت چند روز کار با این محلول را ادامه دهید.

روغن نارگیل حاوی لوریک اسید است که اثرات ضد ویروسی و ضد میکروبی دارد و علاوه بر این، اسید لوریک و کاپریک اسید در روغن نارگیل به کشتن ویروس تب خال کمک می کنند.

روزانه 01-03 اونس و یا حدود 1/4 قاشق روغن نارگیل خالص بنوشید. متناوبا، شما می توانید بعد از مشورت با پزشک خود، لوریک اسید را به شکل مکمل مصرف کنید.

آلوئه ورا برای مقابله با شیوع تب خال، به ویژه در مورد تب خال تناسلی مفید است چون به التیام جراحات کمک می کند.زخم ها را التیام خواهد بخشید و درد و التهاب را تسکین خواهد داد.

علاوه بر این درمان ها، غذاهای غنی لیسین بخورید، مانند محصولات لبنی، تخم مرغ، آجیل (از بادام زمینی اجتناب کنید)، سویا، انبه و زردآلو. شما می توانید از مکمل نیز استفاده کنید.

علاوه بر این، سبزیجاتی مانند کلم، کاهو، کلم بروکلی و گل کلم بخورید که به جلوگیری از رشد ویروس های تب خال کمک می کنند.

اگر زخم و علائم شما در عرض 7تا 10 روز بهتر نشد، یا اگر سیستم ایمنی ضعیف دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

تحقیقات اولیه حاکی از آن است که به محض این که احساسش کردید، می توانید از اعمال گرما استفاده کنید.

اگر درد پیش از این تشکیل شده باشد، ممکن است گرما به کاهش درد و تورم کمک کند.

می توانید با پر کردن یک کمپرس گرم با برنج و آب آن را به مدت 1 دقیقه داخل مایکروریو قرار دهید.و بعد بر روی محل مورد نظر اعمال کنید.تبخال دهانی

مالیدن خمیر جوش شیرین ممکن است به خشک کردن ضایعات و تسکین خارش کمک کند.

برای انجام این کار، یک پنبه مرطوب را در مقدار کمی جوش شیرین فرو کنید و آن را روی زخم خود بکشید.

خوردن غذاهای مناسب و پرهیز از مواد خاصی ممکن است سیستم ایمنی شما را بالا ببرد و به نوبه خود به بدنتان کمک کند تا با ویروس تب خال مبارزه کند.

شواهد نشان می دهند که تغییر رژیم غذایی شما می تواند به جلوگیری از شیوع بیماری کمک کند اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما شواهد بالینی از برخی از این ادعاها حمایت می کند.

خوردن سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان می تواند سیستم ایمنی شما راقوی کند و ممکن است التهاب را به حداقل برساند.

گل کلم، اسفناج، کلم پیچ و گوجه فرنگی غنی از آنتی اکسیدان هستند. همچنین حاوی مقدار لیسین بیشتری به نسبت آررژنین هستند که برای سرکوب تب خال مهم است.

اسیده ای چرب امگا 3 می توانند برای کمک به سیستم ایمنی شما برای مقابله با شرایط التهابی مزمن به کار روند.

ماهی قزل آلا، خال مخالی و بذر کتان غنی از این اسیدهای چرب امگا 3 هستند.

مصرف میزان سالم پروتئین برای مبارزه با ویروس تب خال و دیگر پاتوژن ها ضروری است.

رژیم غذایی خود را با خوردن مقدار زیادی بادام، تخم مرغ و جو در چربی اشباع شده، حفظ کنید.

محققان ثابت کرده اند که ویتامین C می تواند به طور موثر رشد بهبود تبخال تناسلی را تسریع کند. همچنین ممکن است به طولانی شدن زمان بین شیوع دوباره بیماری کمک کند.

سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای، پرتقال ها و توت فرنگی غنی از ویتامین C هستند.

میوه هایی مثل انبه و پاپایا شامل ویتامین هایی هستند، بدون اضافه کردن مقدار زیادی لیسین به رژیم غذایی شما.

ویتامین های B می توانند واکنش ایمنی شما را تقویت کنند تا به بدن کمک کنند با ویروس تب خال مبارزه کند.

شما می توانید ویتامین B را از لوبیا سبز، تخم مرغ، اسفناج و بروکلی بگیرید.

روی درمانی ، ممکن است میزان شیوع تب خال تناسلی را کاهش دهد. شما می توانید در رژیم غذایی خود ذرت، نخود فرنگی، گوشت بره را افزایش دهید.

غذای اسیدی ممکن است قبل از اینکه التیام یابند، زخم ها را باز کنند. آب میوه، نوشابه، دلستر و غذاهای فرآوری شده بیشتر اسیدی هستند. این غذاها را کم کنید و به جای آن آب بنوشید.

بدن شما شکر را به اسید تبدیل می کند. از غذاهای پر از شکر اضافه پرهیز کنید و غذاهای طبیعی مانند موز و پرتقال را برای دسرهای خود در نظر بگیرید.

 

از غذاهایی که دارای سطوح بالایی از آرژینین هستند، دوری کنید. شکلات به خصوص غنی از آمینو اسیدی است که برخی ها ادعا می کنند می تواند علائم تب خال تناسلی را تحریک کند.

درخت عنبر سایل خواص ضد ویروسی قابل توجهی دارد. برخی افراد می توانند از درخت عنبر سایل خالص بدون احساس خارش استفاده کنند در حالی که این درخت برای برخی دیگر حساسیت زاست. اگر پوست حساسی دارید باید از محلول رقیق شده اش استفاده کنید.

تحقیقات قدیمی تر حاکی از آن است که کاربرد موضعی عسل مانوکا ممکن است در درمان HSV – 1 و HSV – 2 موثر باشد. عسل مانوکا می تواند مستقیماً بدون رقیق سازی استفاده شود.

شیر بز حاوی یک عامل ضد ویروسی است که ممکن است در برابر تب خال عمل کند. شما می توانید بدون رقیق سازی، شیر بز را به طور مستقیم اعمال کنید.

برخی از تحقیقات نشان می دهند که استفاده از روغن اساسی بابونه خواص درمانی و آنتی ویروسی دارد که ممکن است به درمان HSV – 2 کمک کند. آن را باید با یک روغن حامل رقیق کرد.

روغن اساسی زنجبیل پتانسیل برای کشتن ویروس تب خال مفید است. آن را باید با یک روغن حامل رقیق کرد.

آویشن اساسی نیز پتانسیل مبارزه با ویروس تب خال را دارد.آن را باید با یک روغن حامل رقیق کرد.

روغن مریم گلی یونانی نیز ممکن است با ویروس تب خال مبارزه کند.آن را باید با یک روغن حامل رقیق کرد.

روغن اکالیپتوس می تواند یک ضد ویروسی قوی علیه تب خال باشد هم چنین بهبود را بهتر و سریع تر می کند.آن را باید با یک روغن حامل رقیق کرد.

روغن پونه کوهی مکزیکی حاوی کارواکول است که یک جز ضد ویروسی قدرتمندی می باشد. آن را باید با یک روغن حامل رقیق کرد.

عصاره سرخارگل یک ضد ویروسی موثر علیه هر دو سویه بیماری تب خال است و هم چنین عامل ضد التهاب است که ممکن است شیوع موجود را تسکین دهد. شما می توانید عصاره سرخارگل را مستقیماً بدون رقیق سازی استفاده کنید.

 

آیا کرونا از طریق رابطه‌‌ٔ جنسی منتقل می‌‌شود؟ چطور در دوران کرونا رابطهٔ جنسی داشته باشیم؟ در این مطلب با جواب این پرسش‌ها آشنا شوید….

واریکوسل از مشکلات شایعی است که احتمالاً در جریان درمان‌های ناباروری با آن مواجه می‌شوید. واریکوسل وجود سیاهرگ‌های واریسی در بیضه است که معمولاً…

شروع زایمان علائمی دارد که به راحتی قابل تشخیص است. از زمان شروع نشانه‌های زایمان تا خارج شدن نوزاد ممکن است نزدیک به ۲۰ ساعت طول بکشد. این نشانه…

شروع زایمان علائمی دارد که به راحتی قابل تشخیص است. از زمان شروع نشانه‌های زایمان تا خارج شدن نوزاد ممکن است نزدیک به ۲۰ ساعت طول بکشد. این نشانه…

بعد از تولد کودک و زایمان همسرتان، احتمالاً کمی اطرافتان شلوغ است و شاید یکی از اعضای خانوادۀ همسرتان یا نزدیکان شما در کنار همسر شما بماند، اما…تبخال دهانی

خواب نوزاد می‌تواند یکی از گیج‌کننده‌ترین مسائلی باشد که تازه‌والدها با آن مواجه می‌شوند. نوزادان مانند بزرگسالان نمی‌خوابند، اما دلیل این اتفاق…

بسیاری از والدین نگران این موضوع هستند که آیا کودک شیرخوارشان نسبت به سنش بزرگ‌تر است یا کوچک‌تر. سازمان بهداشت جهانی برای کودکان زیر یک سال داد‌ه…

تقریباً تمام والدین یک کودک نوپا با این پرسش مواجه می‌شوند که چرا فرزندشان یکدفعه الم‌شنگه به پا می‌کند. در این مطلب به دلایل و راهکارهای رفع و…

هوشمندی حسی چیست؟ تربیت کودکی با هوش حسی بالا یعنی چه و رشد یا تکامل حسی چه معنایی دارد؟ در این مطلب با مفهوم هوش حسی در کودکان و توصیه‌هایی برای…

هرچند ترغیب کودک برای این کار سخت است اما بهداشت دندان چیزی نیست که شما بتوانید یا بخواهید برای مدت طولانی آن را نادیده بگیرید. در حقیقت، وقتی کودک…

اگر نوزاد شما هم تازه به دنیا آمده است یا منتظر تولد کودکتان هستید، شاید بهتر باشد بدانید چطور ریفلاکس کودک را تشخیص دهید و عوارض آن را بشناسید تا…

کودکتان پس از تولدش می‌تواند گهواره، تخت یا هر دو را در دو زمان مشخص یعنی برای چند ماه اول، یک گهواره و سپس یک تختخواب داشته باشد. در واقع این شما…

تبخال دهانی، عارضهٔ تاول‌مانندی است که در اطراف لب و دهان ایجاد می‌شود و دلیل آن یک ویروس به نام هرپس سیمپلکس است. در این مطلب می‌توانید با تبخال دهان کودکان، علل، دلایل و پیشگیری و درمان تبخال دهان کودک آشنا شوید.

تبخال‌های دهانی که به نام تاول تب نیز شناخته می‌شوند، تاول‌های کوچک پر از مایعی هستند که روی لب یا در نزدیکی آن ظاهر می‌شوند. این تاول‌ها می‌توانند به صورت تکی یا به صورت خوشه‌ای ظاهر شوند. برخی والدین تبخال را با آفت‌ دهان اشتباه می‌گیرند ولی در این مورد باید گفت که آفت‌های دهان، زخم‌هایی حفره‌مانند هستند که معمولاً روی زبان یا لثه یا در قسمت داخلی گونه‌ها ظاهر می‌شوند و کاملاً با تبخال فرق دارند.

تبخال‌های دهانی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس هستند. ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک معمولاً باعث تبخال‌های دهانی می‌شود و ویروس هرپس سیمپلکس نوع دو معمولاً باعث تبخال تناسلی می‌شود، هرچند هر کدام از آنها می‌توانند باعث ایجاد تبخال در ناحیهٔ‌ صورت یا ناحیهٔ‌ تناسلی شوند. اما فرزند چگونه به این ویروس آلوده شده است؟

یکی از احتمالات این است که شخص حامل ویروس و به احتمال زیاد به شکل تبخال دهانی یا زخم‌های اولیهٔ‌ ژنژیواستوماتیت هرپسی، آن را به کودکتان انتقال داده است. بیشتر افرادی که به ویروس هرپس سیمپلکس آلوده می‌شوند، آن را در دوران کودکی خود گرفته‌اند. برای مثال، شاید فرزند شما از یک لیوان، ظرف، اسباب‌بازی ‌آلوده یا مشترک با کسی که عفونت هرپس را دارد، استفاده کرده است. همچنین شاید کودک توسط کسی که ویروس در بزاقش بوده است، خواه تبخال آشکاری داشته باشد خواه نه، بوسیده شده است.

همین‌طور اگر مادر کودکی تبخال تناسلی داشته باشد، نوزادش نیز ممکن است این ویروس را هنگام زایمان طبیعی از مادرش بگیرد. اما شما نمی‌توانید ویروس تبخال را با شیردهی به کودک خود انتقال دهید، حتی اگر یک تبخال دهانی فعال داشته باشید.

در طول اولین بروز ویروس هرپس سیمپلکس که هرپس اولیه نامیده می‌شود، کودک ممکن است نشانه‌هایی از این مشکل داشته باشد. همچنین در طول مرحلهٔ اول که درد در دهان است، تاول‌ها می‌توانند به تمام دهان گسترش یابند. اما به‌طورکلی کودکتان ممکن است دچار علائم زیر باشد:

البته این علائم اولیه ممکن است بسیار خفیف باشند و حتی شاید شما اصلاً متوجه آنها نشوید.

کودک در طول حدود ۱۰ تا ۱۴ روز بهتر خواهد شد، اما ویروس تا پایان عمر در بدنش باقی خواهد ماند. ویروس هرپس سیمپلکس در برخی افراد، به حالت غیرفعال باقی می‌ماند و هرگز فعال نمی‌شود. در بعضی دیگر، این ویروس به صورت دوره‌ای شعله‌ور می‌شود و باعث ایجاد مجدد تبخال‌های دهانی می‌شود.

این دوره‌های عود مجدد ویروس، تبخال ثانویه نامیده می‌شوند. به نظر می‌رسد استرس، تب و قرارگیری در معرض خورشید باعث بروز مجدد تبخال می‌‌شود. اما تماس با تبخال دیگران باعث عود مجدد نمی‌شود. در طول این ‌عود‌های ثانویه، کودک احتمالاً علائم ورم لثه‌ها یا گره‌های لنفاوی یا تب و گلودرد را نخواهد داشت، اما تاول‌های تبخال را در نزدیکی لب‌هایش خواهد داشت.

خود تبخال‌های دهانی خطرناک نیستند، اما این امکان هست که ویروس تبخال به سایر قسمت‌های بدن گسترش یابد و این می‌تواند خطرناک باشد. بسیار غیرمعمول است که کودکی در طول حدوداً شش ماه اول زندگی خود دچار تبخال‌ دهانی شود، زیرا آنتی‌بادی‌هایی که از مادرش دریافت کرده است، تا حدی از او محافظت می‌کنند.

اما اگر كودكتان كمتر از سه ماه دارد و دچار هر نوع زخم دهانی شده است، بلافاصله با پزشکش تماس بیرید. به‌ ویژه در کودکان خیلی خردسال، ویروس هرپس می‌تواند به مغز و سایر اعضای بدن گسترش یابد و باعث آسیب جدی، دائمی یا مرگبار شود. برخی از مراقبت‌هایی که برای پیشگیری از خطرات جدی می‌توانید بکنید شامل موارد زیر است:

تبخال دهانی خودبه‌خود از بین خواهد رفت. اما پزشکان می‌گویند چند راه برای کاهش ناراحتی ناشی از تبخال و همچنین مواردی وجود دارد که لازم است به آنها توجه کنید:

یک بوسهٔ‌ کوتاه با لبی آلوده، تنها چیزی است که برای انتقال ویروس تبخال لازم است، پس اگر شما تبخال دهانی دارید:

اما اگر کودکتان تبخال دهانی دارد:

همچنین وقتی کودکی به ویروس تبخال آلوده شد، قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند موجب شعله‌ور شدن تبخال شود. بنابراین، اگر با بزرگ‌تر شدن فرزندتان به نظر رسید که مستعد تبخال زدن است، محافظت در مقابل نور خورشید فکر بسیار خوبی است. کلاه لبه‌دار و مرطوب‌کنندهٔ‌‌ لب به محافظت از او کمک می‌کنند.

بالاتر بودن دمای بدن از حد طبیعی آن، تب نامیده می‌شود. تب در افراد و به ویژه کودکان معمولاً نشانۀ آن است که بدن در حال مبارزه با عفونت است یا…

کودکان نیز می‌توانند دچار زگیل شوند و اگرچه زگیل در کودکان زیر دو سال بسیار غیرمعمول است، اما اگر برآمدگی کوچکی روی انگشت کودکتان وجود دارد، این…

آکنهٔ‌ نوزادی و آکنه در کودکان بسیار شایع است. اگر نوزادتان جوش‌هایی روی چانه‌اش دارد، می‌تواند نشانه‌ای آکنهٔ‌ کودک باشد. آکنه‌ می‌تواند در هنگام…

تیم و هیئت علمی مادرشو تلاش می‌کند تا تمام مطالب کیفیت بالایی داشته باشد. اما حفظ این کیفیت بدون داشتن نظرات اصلاحی شما کاربر عزیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر ایرادی در مطلب بالا می‌بینید یا فکرمی‌کنید این مقاله مناسب نیست، نظرتان را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© کلیه حقوق مادی و معنوی متون، گرافیک، تصاویر و ویدیوها و محتویات سایت صرفاً متعلق به شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار می باشد. بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب و بازنشر کامل و بدون جرح و تعدیل) بلامانع است. کليۀ حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

تبخال دهانی
تبخال دهانی
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *