ترون چیست

ترون چیست
ترون چیست

دوره کسب سود به شیوه نخبگان بورس (رایگان برای ۱۰۰۰ نفر اول)

رایگان ثبت نام کنید

خانه سرمایه – آموزش تحلیل تکنیکال و بنیادی بازار بورس ایران

دهه دوم قرن بیست و یک را می‌توان به نام دهه ظهور ارزهای دیجیتال در جهان نام‌گذاری کرد. از سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ ارزهای دیجیتال زیادی معرفی شدند که بسیاری از آن‌ها با استقبال عمومی روبرو نشده و از چرخه رقابت با سایرین کنار رفتند و تعداد بالایی از آن‌ها نیز در این چرخه به جایگاه بالایی رسیدند. یکی از ارزهای دیجیتالی که در این میان موفق ظاهر شد، ارز ترون بود. این ارز البته هنوز برای کاربران ایرانی کمی ناشناخته است. ازاین‌رو در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی این ارز دیجیتال بپردازیم و مفاهیم و اصطلاحات مربوط به آن را با هم مرور کنیم.

فهرست عناوین

ترون چیست

ارز دیجیتال ترون با نشانه اختصاری TRX، ارز داخلی بلاک چین ترون است. این ارز دیجیتال یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی اشتراک‌گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است. به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک چین به عنوان بستری برای توسعه بازار جهانی استفاده می‌کند که این شامل دنیای سرگرمی، رسانه و انواع محتواست (اما به صورت غیرمتمرکز). این بدان معناست که سازمان‌های مرکزی فعلی اینترنت (که واسطه‌ای برای سازندگان نیز به حساب می‌آیند) از این حلقه خارج می‌شوند (مانند فروشگاه اپل استور، Google Play ،YouTube ،Google ،Facebook و …). این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را می‌دهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند و سود کار خود را از آن‌ها دریافت کنند (بدون پذیرش ریسک عدم رعایت خط مشی‌های یک شرکت.) ارز دیجیتال رسمی ترون، ترونیکس نام دارد. کد رسمی که در پلتفرم‌های معاملاتی با نشانه اختصاری TRX نمایش داده می‌شود، به کوین ترون اشاره دارد. درست مانند اتریوم یا EOS، تمام تراکنش‌های ترونیکس در یک دفترچه عمومی ثبت می‌شوند و از طریق Tron Explorer قابل پیگیری هستند. اگر کسی صحبت از داشتن مقداری ترون در یک کیف پول نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری می‌کند، منظور آن ارز دیجیتال ترونیکس است، نه بلاک چین ترون. اما صحبت از ساخت یک اپلیکیشن در ترون، به معنای بهره‌گیری از بلاک چین ترون است. مخاطبان محتوا می‌توانند برای دسترسی به محتوای مورد نظرشان در شبکه، از ارز دیجیتال ترونیکس برای پرداخت استفاده کنند. سپس این کوین‌ها به حساب تولیدکنندگان محتوا واریز می‌شود و آن‌ها می‌توانند ترونیکس را با ارزهای رمزنگاری شده دیگری مبادله کنند و یا برای پرداخت هزینه خدمات بلاک چین از آن استفاده کنند. در زمان نگارش این مقاله TRX به لحاظ میزان سرمایه بازارش رتبه دهم را داراست.

ترون، در سپتامبر سال ۲۰۱۷ توسط یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور به نام Tron Foundation تاسیس شد. موسس و مدیرعامل این شرکت جاستین سان (Justin Sun)، یک کارآفرین چینی است که همچنین بنیان‌گذار و مدیر عامل PEIWO، یک اپلیکیشن محبوب چینی نیز می‌باشد. تا اوایل سال ۲۰۱۶، سان نماینده ارشد و مشاور آزمایشگاه ریپل (شرکت مادر بلاک چین ریپل) بود. بنیاد ترون دارای دفتر مرکزی در پکن و سانفرانسیسکو است و اعضای تیم آن نیز مستقر در سئول و توکیو هستند.

ارز دیجیتال ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال سابقه زیادی ندارد. این ارز در سال ۲۰۱۷ با قیمت ۰٫۰۰۱۹ دلاری و با ۷۰ میلیون دلار سرمایه‌ اولیه برای توسعه دهنده عرضه شده است. اعضای سازنده آن همگی کارمندان شرکت‌های بزرگِ توسعه دهنده‌ ارز دیجیتال و کسب‌وکار اینترنتی هستند که با گرد هم آمدن اقدام به توسعه ترون نموده‌اند. در عرضه‌ اولیه‌ این ارز دیجیتال، توکن‌های اولیه‌ مبتنی بر شبکه اتریوم عرضه شده و یک سال پس از عرضه شبکه‌ اختصاصی خود ترون پشتیبانی از این ارز دیجیتال را به عهده گرفت. اولین توکن رسمی ترون نیز با نام ERC-20 معرفی شد.

ترون دارای یک شبکه‌ اینترنت غیرمتمرکز است که سازنده تلاش زیادی برای دستیابی به آن نموده است. هدف از ایجاد این ارز دیجیتال نیز معرفی این اینترنت غیرمتمرکز می‌باشد. ساختار این شبکه به یک شبکه‌ جهانی غیرمتمرکز برای به اشتراک‌گذاری رایگان مطالب در حوزه‌ سرگرمی تبدیل شده است. این صنعت در همین شرایط ارزش ۱ تریلیون دلاری را در جهان دارا می‌باشد. شبکه‌ ترون به قدری قدرتمند است که به راحتی می‌توانید آن را با ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم مقایسه نمایید. با توجه به ادعای سازنده مبنی بر پیشرفت چشم‌گیر ترون در سال‌های آینده، به نظر می‌رسد آقای سان و رفقا به دنبال داشتن بزرگ‌ترین ارز دیجیتال در جهان هستند.

برای مبادله ترون در شبکه‌ این ارز دیجیتال نیاز به سه اصل مهم خواهید داشت. فضایی برای ذخیره‌سازی ارزهای خریداری شده، پلتفرم خریدوفروش و صرافی واسط که مبادله گرها را به هم متصل نماید. در بند بعدی به معرفی صرافی‌های ترون پرداخته‌ایم. برای ذخیره‌سازی این ارز دیجیتال می‌توانید از کیف پول‌های الکترونیکی و یا سخت‌افزاری استفاده کنید که خود سایت ترون بهترین‌های آن‌ها را به کاربران معرفی کرده است. همچنین پلتفرم‌های زیادی هم که عموماً مبتنی بر وب هستند، امکان مبادله این ارز دیجیتال را برای کاربران فراهم آورده‌اند. برای ایرانی‌ها اما این امر تنها از برخی سایت‌ها امکان‌پذیر است.

ارز دیجیتال ترونیکس را می‌توان در صرافی‌هایی مانند Binance ،OKEx ،Huobi ،Bittrex و غیره به سایر ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین یا اتریوم تبدیل کرد. در حال حاضر خرید ترونیکس (TRX) با ارزهای فیات امکان‌پذیر نیست.

هزینه تراکنش ترون تقریباً صفر است. در بسیاری از شبکه‌ها برای انجام تراکنش باید هزینه پرداخت شود، اما ترون هزینه‌ بسیار کمی دارد که حدود ۰٫۰۰۰۰۰۵ سنت به ازای هر تراکنش است.

سیستم ترون این امکان را فراهم می‌کند تا تراکنش‌ها بدون محدودیت انجام شوند. همچنین، این سیستم قادر است حدود ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه مدیریت کند (در مقایسه با رقیب خود اتریوم که حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام می‌دهد).

صحبت‌های زیادی در خصوص ترون شنیده می‌شود که عمدتا به دلیل بنیان‌گذار آن جاستین سان است که یکی از افراد تحت حمایت جک ما (JackMa)، بنیان‌گذار علی بابا است. همچنین این پلتفرم در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از راه‌اندازی‌اش، در بسیاری از صرافی‌ها مورد معامله قرار گرفت و کاربران زیادی را به خود اختصاص داد. پشتیبانی از ترون بسیار عظیم بوده و در حال حاضر تعداد کاربرانش حدود یک میلیون نفر گزارش شده ‌است (به نقل از Smartereum).

این امر به منظور پایین نگه داشتن قیمت‌ کوین و حمایت از پذیرش گسترده این پروژه انجام شده‌ است، اما دارای اثرات وارونه‌ای نیز هست و بسیاری از کاربران با این ویژگی “قیمت پایین و عرضه‌ بالا” راحت نیستند. هیچ محصولی پشتوانه ارزش آن نیست.

اگر شما کاربر پلتفرم ترون باشید، به خوبی می‌دانید که این شبکه از شهرت خوبی برخوردار است. یکی از مهندسان امنیت این سیستم، جورج گو (Jorge Guo) است که سابقه‌ کار در Google ،Qualcomm و Huawei را دارد و او تمام تحقیقات و توسعه امنیت ترون را بر عهده دارد. اما به یاد داشته باشید که همانند نگهداری ایمن رمزهای عبورتان، باید نسبت به ذخیره‌ کوین‌های خود نیز حساس باشید. می‌توانید کوین‌های خود را در کیف پولی مانند myetherwallet.com ذخیره کنید، اما حتماً باید کلید خصوصی خود را یادداشت کرده باشید. اگر این کار را انجام ندهید، ممکن است کوین‌های خود را برای همیشه از دست بدهید. از آنجایی که کریپتو کارنسی‌ها غیر متمرکز هستند، سایت‌هایی مانند myetherwallet.com اطلاعات شما را به هیچ وجه ذخیره نمی‌کنند. آن‌ها نسخه بک آپی از نام کاربری و رمز عبور شما را در اختیار ندارند و اگر آن را فراموش کنید نمی‌توانید مانند ایمیل، رمز جدیدی تنظیم کنید. برای دسترسی به کوین‌هایتان، حتماً و حتماً باید کلید خصوصی را به خاطر داشته باشید. این تنها راه ورود به حساب کاربریتان است. درست مانند هر دارایی دیجیتال دیگری، ترون نیز می‌تواند مورد سوء استفاده قرار بگیرد و امنیتش دچار مشکل شود. این ریسکی است که شما باید در عصر دیجیتال آن را بپذیرید، اما قطعا انجام اقدامات پیشگیرانه می‌تواند این ریسک را تا حدودی کاهش دهد.

برخلاف بسیاری دیگر از انواع ارزهای دیجیتال دیگر امکان استخراج این ارز دیجیتال توسط کاربران وجود ندارد. تراکنش‌های این ارز دیجیتال با استفاده از الگوریتم DPoS انجام می‌شوند. تمام توکن‌های ارائه شده برای این ارز دیجیتال ۱۰۰ میلیارد واحد می‌باشد که ۶۵ میلیارد آن در حال گردش است. یک نکته‌ مهم هم در خرید ارز دیجیتال ترون این است که در حال حاضر نمی‌توانید این ارز را به صورت مستقیم و با پول فیات بخرید. برای این کار ابتدا باید اقدام به خرید ارزهای دیجیتال دیگری مانند بیت کوین، اتریوم و یا تتر نموده و سپس در پلتفرم‌های مبادله، اقدام به مبادله‌ آن‌ها با ترون کنید. بعد از پایان مراحل خرید نیز ترون خریداری شده به کیف پول شما برگشت داده خواهد شد و می‌توانید از آن برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و یا بلندمدت بهره ببرید. امکان خرید ارزهای دیجیتال رایجی مانند بیت کوین و تتر نیز از طریق صرافی‌های داخلی برای کاربران ایرانی وجود دارد.

برای ذخیره‌سازی ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال نیاز به استفاده از کیف پول الکتریکی و یا سخت‌افزاری دارید. البته با توجه به منحصربه‌فرد بودن شبکه‌ ترون، امکان ذخیره‌سازی آن نیز در هر کیف پولی وجود ندارد و حتماً کاربران بایستی برای این منظور از کیف پول‌های مشخصی استفاده نمایند. سایت ترون بهترین کیف پول‌های ذخیره‌سازی را معرفی کرده است که در ادامه به بررسی مختصر هر یک می‌پردازیم.

این کیف پول سخت‌افزاری یکی از امن ترین و رایج‌ترین انواع کیف پول الکتریکی محسوب می‌شود که شهرت و اعتبار زیادی دارد. از مزیت‌های بزرگ آن می‌توان به پشتیبانی تعداد بسیار بالایی ارز دیجیتال و امنیت فوق‌العاده‌ آن اشاره کرد. همچنین این ارز دیجیتال قابلیت اتصال به گوشی‌های هوشمند را نیز بدون نیاز به کابل دارا می‌باشد. بزرگ‌ترین عیب این کیف پول نیز قیمت بالای آن است. یکی دیگر از عیب‌های این ارز دیجیتال نیز این است که در صورت فراموشی و از یاد بردن کدهای کاربری راهی برای بازیابی آن‌ها وجود ندارد. گم کردن این کدها به‌منزله‌ از بین رفتن تمام کوین‌های شما در آن خواهد شد.

یکی دیگر از کیف پول‌های سخت‌افزاری رایج برای ذخیره‌سازی ترون، کیف پول ترزور است. این کیف پول می‌تواند از بیش از ۷۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی نماید و امکان استفاده از آن‌ها را برای کاربر فراهم آورد. وارد کردن آسان اطلاعات از مزیت‌های اصلی این کیف پول گران‌قیمت محسوب می‌شود. البته این کیف پول در دو نسخه‌ معمولی و مدل T عرضه شده است که اختلاف قیمتی فاحشی هم دارند.

این کیف پول به صورت نرم‌افزاری برای سیستم‌عامل‌های موبایلی اندروید و آی او اس و مبتنی بر وب به صورت یک افزونه در گوگل کروم توسعه داده شده است. از مزیت‌های این کیف پول می‌توان به راحتی استفاده از آن برای کاربر اشاره کرد.

کیف پول اتمیک والت یکی از شناخته‌شده‌ترین کیف پول‌ها برای ذخیره‌سازی انواع رازهای دیجیتال مانند ترون است. از مهم‌ترین مزیت‌های این ارز دیجیتال می‌توان به پشتیبانی آن از ۳۰۰ کوین مختلف اشاره نمود.

تراکنش‌های انجام گرفته در این سیستم یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین نمونه‌ها در میان کل ارزهای دیجیتال است. برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال که برای برقراری تراکنش در آن‌ها نیاز به وجود هیچ واسطه‌ دیگری نیست. دو طرف مبادله به صورت آنلاین این تراکنش را بدون هزینه با یکدیگر انجام خواهند داد.

نحوه‌ کار شبکه‌ ارز دیجیتال ترون یکی از پیچیده‌ترین شرایط را نسبت به سایر ارزهای دیجیتال دارد. با توجه به عدم امکان استخراج آن، سیستم از روش دیگری برای اثبات دارایی‌ها با عنوان الگوریتم اثبات سهم نمایندگی شده استفاده می‌ کند. در این سیستم افراد عضو در شبکه و کسانی که ترون خریداری نموده‌اند تحت شرایطی خاص مانند پرداخت ۹۹۹۹ ترون به شبکه می‌توانند به عنوان یکی از ۲۷ نماینده حق رأی در شبکه فعالیت کنند. این افراد تنها کسانی هستند که امکان تولید بلاک را در شبکه ترون خواهند داشت. انتخاب از روش رأی‌گیری نیز به این دلیل است تا انحصارطلبی در این شبکه به حداقل ممکن برسد. از طرفی عدم پشتیبانی آن از ماینینگ نیز به دلیل کاهش مصرف انرژی ناشی از روش‌های معمول امروزی است.

ترون در معماری خود برای غیرمتمرکز کردن کل سیستم از سه لایه‌ مختلف بهره می‌برد. لایه‌ ذخیره‌سازی، هسته و لایه‌ کاربردی سه لایه‌ معماری شبکه ترون را تشکیل می‌دهند. لایه‌ ذخیره‌سازی و هسته در نقش برنامه‌ریز و مدیریت کل شبکه ظاهر می‌شوند. زبان اصلی برنامه‌نویسی این لایه‌ها جاوا است که گویا قرار است با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی نیز ادغام شود. لایه‌ کاربردی نیز برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و شخصی‌سازی کیف پول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لایه سطحی‌ترین لایه شبکه ترون محسوب می‌شود.

نودها در این شبکه با وظایف مشخص تعریف ‌شده‌اند. نود اصلی نودهای شاهد نماینده ارشد می‌باشند. این نودها که به فول نودهای SR شهرت دارند وظیفه‌ تائید تراکنش‌ها و توسعه‌ بلاک‌ها را بر عهده دارند. الگوریتم بسیار خاص و ویژه‌ای برای اثبات سهم در این نود طرح‌ریزی شده است. دومین نود شبکه ترون فول نود است که آن هم در نقش انتشاردهنده تراکنش‌ها و بلاک‌ها ظاهر می‌شود. در نهایت نود سالیدیتی استعلام گیرنده API ها و همگام کننده بلاک‌های قطعی است.

ارز دیجیتال ترون نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال بر اساس میزان عرضه و تقاضا انجام می‌شود. رشد این ارز نیز بر این اساس می‌باشد. نکته‌ی مهمی که درباره‌ ترون و مقایسه‌ آن با سایر ارزهای دیجیتال باید بدانید، میزان ترون عرضه شده است. همانطور که اشاره کردیم این ارز دیجیتال با تعداد کوین‌های بسیار بالا عرضه شده و دلیل اصلی کم بودن قیمت فعلی آن نیز همین تعداد کوین‌های بالای آن است.

شکل بالا نمودار قیمت ترون را در برابر دلار آمریکا از زمان پیدایش آن نشان می‌دهد. همانطور که می‌بینید قیمت این ارز دیجیتال بعد از یک صعود ناگاهی و جهشی که در سال ۲۰۱۹ رخ داده در یک روند نزولی قرار گرفته است. هر چند در حال حاضر قیمت آن با ثبات روبرو بوده و نوسان کمی دارد، با این حال هنوز وارد روند صعودی نشده است. در زمان انتظار این مقاله از نظر تکنیکالی شواهد لازم برای صعود قطعی این ارزد دیجیتال بروز نکرده اما روند غیرمنطقی را نیز پشت سر نمی‌گذارد. به نظر بعد از افزایش قیمت ترون به بالای ۰٫۰۲ که بزرگ‌ترین مقاومت نزدیک آن است، این انتظار برای این ارز دیجیتال وجود خواهد داشت تا وارد یک روند صعودی بزرگ شود که به نظر برای یک بازه بلندمدت می‌تواند به وقوع بپیوندد.

آقای سان ایده پرداز اصلی ترون مدعی است که تا ۲ سال آینده قیمت این ارز دیجیتال به حدود ۲ دلار خواهد رسید. با توجه به قیمتی که در حال حاضر این رمز ارز دارا می‌باشد، رسیدن به چنین قیمتی کمی دور از انتظار بوده و می‌تواند رشد فوق‌العاده‌ای برای ترون باشد. با این حال با توجه به اینکه در سال ۲۰۲۰ قرار است همه‌ ۱۰۰ میلیارد واحد ترون عرضه شود و دیگر هیچ واحدی از آن ساخته نخواهد شد، رشد ناگهانی آن هم یکی از گزینه‌های پیش روی این ارز دیجیتال است.

توکن های TRC10 و TRC20 دو توکن رسمی معرفی شده توسط شبکه‌ ترون می‌باشند. این توکن ها هر یک با شرایط و کاربری خاص در شبکه‌ ترون استفاده می‌شوند. TRC10 توکنی است که بدون استفاده از ماشین مجازی ترون با عنوان TVM توسط بلاک چین ترون ساخته و پشتیبانی می‌شود و TRC20 هم با استفاده از این ماشین مجازی، استانداردی برای قراردادهای هوشمند ترون می‌باشد. استفاده از این توکن‌ها شبکه ترون را کاملا منحصر‌به‌فرد نموده است. جالب است که برای ساخت آن‌ها در شبکه ترون نیز نیاز به هیچ توانایی در زبان‌های برنامه‌نویسی نخواهید داشت و تنها می‌توانید با استفاده از چند مرحله‌ ساده اقدام به ساخت آن‌ها نمایید. برای ساخت توکن TRC10 هزینه‌ای هم متقبل نخواهید شد و تنها پهنای باند اینترنت شما مصرف می‌شود. این توکن در حال حاضر در شبکه‌ ترون با قیمت ۱۰۲۴ TRX عرضه می‌شود. برخی از تفاوت‌های اصلی این دو توکن نیز به شرح زیر می‌باشد:

پیش‌بینی دقیق آینده‌ ترون واقعاً غیرممکن است. پس از شکوفایی فوق‌العاده‌ بیت کوین همه‌ افراد جامعه با نوعی خوش‌بینی به این رمز ارزها نگاه می‌کنند. غافل از اینکه بدانند این رمز ارزها در سال‌های اخیر بیشتر از این که شکوفایی داشته باشند، به ورطه‌ نابودی نزدیک شده‌اند. با این حال داشتن سیستم فوق‌العاده قوی، حمایت از طرف افرادی با سابقه و تیم پشتیبانی قدرتمند نشانه‌هایی است که می‌توانند دلیلی بر موفقیت ترون در سال‌های آینده باشد.

پیدایش رمز ارزها در سال‌های اخیر فوق‌العاده زیاد شده به‌نحوی‌که در همین چندسال تعداد آن‌ها به بیش از ۲۵۰۰ نمونه می‌رسد. در میان انبوه این ارزهای دیجیتال انتخاب یکی از آن‌ها به این راحتی‌ها نخواهد بود و نیاز به بررسی‌های زیادی دارد. در این میان ترون از جمله نمونه‌هایی است که با توجه به سخت‌افزارهایی که در اختیار دارد تبدیل به ارزی با قابلیت‌های جذاب در آینده شده است. در این مقاله سعی کردیم تا به صورت تخصصی همه‌ نکات مربوط به این ارز دیجیتال را با هم مرور کنیم و اطلاعات دقیقی از آن را در اختیار شما قرار دهیم.

به این مقاله امتیاز دهید

ترون چیست

میانگین امتیازات: 3.9 / 5. تعداد امتیاز: 140

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهید

سلام امکان پس گرفتن ترون در پروژه اکواسمارت وجود دارد یا باید بپزیریم سرمان کلاه رفته؟؟

باسلام دوست عزیز متاسفانه این پروژه کلاهبرداری است

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

دوره کسب سود به شیوه نخبگان بورس (رایگان برای ۱۰۰۰ نفر اول)

رایگان ثبت نام کنید

خانه سرمایه – آموزش تحلیل تکنیکال و بنیادی بازار بورس ایران

دهه دوم قرن بیست و یک را می‌توان به نام دهه ظهور ارزهای دیجیتال در جهان نام‌گذاری کرد. از سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ ارزهای دیجیتال زیادی معرفی شدند که بسیاری از آن‌ها با استقبال عمومی روبرو نشده و از چرخه رقابت با سایرین کنار رفتند و تعداد بالایی از آن‌ها نیز در این چرخه به جایگاه بالایی رسیدند. یکی از ارزهای دیجیتالی که در این میان موفق ظاهر شد، ارز ترون بود. این ارز البته هنوز برای کاربران ایرانی کمی ناشناخته است. ازاین‌رو در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی این ارز دیجیتال بپردازیم و مفاهیم و اصطلاحات مربوط به آن را با هم مرور کنیم.

فهرست عناوین

ترون چیست

ارز دیجیتال ترون با نشانه اختصاری TRX، ارز داخلی بلاک چین ترون است. این ارز دیجیتال یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی اشتراک‌گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است. به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک چین به عنوان بستری برای توسعه بازار جهانی استفاده می‌کند که این شامل دنیای سرگرمی، رسانه و انواع محتواست (اما به صورت غیرمتمرکز). این بدان معناست که سازمان‌های مرکزی فعلی اینترنت (که واسطه‌ای برای سازندگان نیز به حساب می‌آیند) از این حلقه خارج می‌شوند (مانند فروشگاه اپل استور، Google Play ،YouTube ،Google ،Facebook و …). این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را می‌دهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند و سود کار خود را از آن‌ها دریافت کنند (بدون پذیرش ریسک عدم رعایت خط مشی‌های یک شرکت.) ارز دیجیتال رسمی ترون، ترونیکس نام دارد. کد رسمی که در پلتفرم‌های معاملاتی با نشانه اختصاری TRX نمایش داده می‌شود، به کوین ترون اشاره دارد. درست مانند اتریوم یا EOS، تمام تراکنش‌های ترونیکس در یک دفترچه عمومی ثبت می‌شوند و از طریق Tron Explorer قابل پیگیری هستند. اگر کسی صحبت از داشتن مقداری ترون در یک کیف پول نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری می‌کند، منظور آن ارز دیجیتال ترونیکس است، نه بلاک چین ترون. اما صحبت از ساخت یک اپلیکیشن در ترون، به معنای بهره‌گیری از بلاک چین ترون است. مخاطبان محتوا می‌توانند برای دسترسی به محتوای مورد نظرشان در شبکه، از ارز دیجیتال ترونیکس برای پرداخت استفاده کنند. سپس این کوین‌ها به حساب تولیدکنندگان محتوا واریز می‌شود و آن‌ها می‌توانند ترونیکس را با ارزهای رمزنگاری شده دیگری مبادله کنند و یا برای پرداخت هزینه خدمات بلاک چین از آن استفاده کنند. در زمان نگارش این مقاله TRX به لحاظ میزان سرمایه بازارش رتبه دهم را داراست.

ترون، در سپتامبر سال ۲۰۱۷ توسط یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور به نام Tron Foundation تاسیس شد. موسس و مدیرعامل این شرکت جاستین سان (Justin Sun)، یک کارآفرین چینی است که همچنین بنیان‌گذار و مدیر عامل PEIWO، یک اپلیکیشن محبوب چینی نیز می‌باشد. تا اوایل سال ۲۰۱۶، سان نماینده ارشد و مشاور آزمایشگاه ریپل (شرکت مادر بلاک چین ریپل) بود. بنیاد ترون دارای دفتر مرکزی در پکن و سانفرانسیسکو است و اعضای تیم آن نیز مستقر در سئول و توکیو هستند.

ارز دیجیتال ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال سابقه زیادی ندارد. این ارز در سال ۲۰۱۷ با قیمت ۰٫۰۰۱۹ دلاری و با ۷۰ میلیون دلار سرمایه‌ اولیه برای توسعه دهنده عرضه شده است. اعضای سازنده آن همگی کارمندان شرکت‌های بزرگِ توسعه دهنده‌ ارز دیجیتال و کسب‌وکار اینترنتی هستند که با گرد هم آمدن اقدام به توسعه ترون نموده‌اند. در عرضه‌ اولیه‌ این ارز دیجیتال، توکن‌های اولیه‌ مبتنی بر شبکه اتریوم عرضه شده و یک سال پس از عرضه شبکه‌ اختصاصی خود ترون پشتیبانی از این ارز دیجیتال را به عهده گرفت. اولین توکن رسمی ترون نیز با نام ERC-20 معرفی شد.

ترون دارای یک شبکه‌ اینترنت غیرمتمرکز است که سازنده تلاش زیادی برای دستیابی به آن نموده است. هدف از ایجاد این ارز دیجیتال نیز معرفی این اینترنت غیرمتمرکز می‌باشد. ساختار این شبکه به یک شبکه‌ جهانی غیرمتمرکز برای به اشتراک‌گذاری رایگان مطالب در حوزه‌ سرگرمی تبدیل شده است. این صنعت در همین شرایط ارزش ۱ تریلیون دلاری را در جهان دارا می‌باشد. شبکه‌ ترون به قدری قدرتمند است که به راحتی می‌توانید آن را با ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم مقایسه نمایید. با توجه به ادعای سازنده مبنی بر پیشرفت چشم‌گیر ترون در سال‌های آینده، به نظر می‌رسد آقای سان و رفقا به دنبال داشتن بزرگ‌ترین ارز دیجیتال در جهان هستند.

برای مبادله ترون در شبکه‌ این ارز دیجیتال نیاز به سه اصل مهم خواهید داشت. فضایی برای ذخیره‌سازی ارزهای خریداری شده، پلتفرم خریدوفروش و صرافی واسط که مبادله گرها را به هم متصل نماید. در بند بعدی به معرفی صرافی‌های ترون پرداخته‌ایم. برای ذخیره‌سازی این ارز دیجیتال می‌توانید از کیف پول‌های الکترونیکی و یا سخت‌افزاری استفاده کنید که خود سایت ترون بهترین‌های آن‌ها را به کاربران معرفی کرده است. همچنین پلتفرم‌های زیادی هم که عموماً مبتنی بر وب هستند، امکان مبادله این ارز دیجیتال را برای کاربران فراهم آورده‌اند. برای ایرانی‌ها اما این امر تنها از برخی سایت‌ها امکان‌پذیر است.

ارز دیجیتال ترونیکس را می‌توان در صرافی‌هایی مانند Binance ،OKEx ،Huobi ،Bittrex و غیره به سایر ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین یا اتریوم تبدیل کرد. در حال حاضر خرید ترونیکس (TRX) با ارزهای فیات امکان‌پذیر نیست.

هزینه تراکنش ترون تقریباً صفر است. در بسیاری از شبکه‌ها برای انجام تراکنش باید هزینه پرداخت شود، اما ترون هزینه‌ بسیار کمی دارد که حدود ۰٫۰۰۰۰۰۵ سنت به ازای هر تراکنش است.

سیستم ترون این امکان را فراهم می‌کند تا تراکنش‌ها بدون محدودیت انجام شوند. همچنین، این سیستم قادر است حدود ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه مدیریت کند (در مقایسه با رقیب خود اتریوم که حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام می‌دهد).

صحبت‌های زیادی در خصوص ترون شنیده می‌شود که عمدتا به دلیل بنیان‌گذار آن جاستین سان است که یکی از افراد تحت حمایت جک ما (JackMa)، بنیان‌گذار علی بابا است. همچنین این پلتفرم در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از راه‌اندازی‌اش، در بسیاری از صرافی‌ها مورد معامله قرار گرفت و کاربران زیادی را به خود اختصاص داد. پشتیبانی از ترون بسیار عظیم بوده و در حال حاضر تعداد کاربرانش حدود یک میلیون نفر گزارش شده ‌است (به نقل از Smartereum).

این امر به منظور پایین نگه داشتن قیمت‌ کوین و حمایت از پذیرش گسترده این پروژه انجام شده‌ است، اما دارای اثرات وارونه‌ای نیز هست و بسیاری از کاربران با این ویژگی “قیمت پایین و عرضه‌ بالا” راحت نیستند. هیچ محصولی پشتوانه ارزش آن نیست.

اگر شما کاربر پلتفرم ترون باشید، به خوبی می‌دانید که این شبکه از شهرت خوبی برخوردار است. یکی از مهندسان امنیت این سیستم، جورج گو (Jorge Guo) است که سابقه‌ کار در Google ،Qualcomm و Huawei را دارد و او تمام تحقیقات و توسعه امنیت ترون را بر عهده دارد. اما به یاد داشته باشید که همانند نگهداری ایمن رمزهای عبورتان، باید نسبت به ذخیره‌ کوین‌های خود نیز حساس باشید. می‌توانید کوین‌های خود را در کیف پولی مانند myetherwallet.com ذخیره کنید، اما حتماً باید کلید خصوصی خود را یادداشت کرده باشید. اگر این کار را انجام ندهید، ممکن است کوین‌های خود را برای همیشه از دست بدهید. از آنجایی که کریپتو کارنسی‌ها غیر متمرکز هستند، سایت‌هایی مانند myetherwallet.com اطلاعات شما را به هیچ وجه ذخیره نمی‌کنند. آن‌ها نسخه بک آپی از نام کاربری و رمز عبور شما را در اختیار ندارند و اگر آن را فراموش کنید نمی‌توانید مانند ایمیل، رمز جدیدی تنظیم کنید. برای دسترسی به کوین‌هایتان، حتماً و حتماً باید کلید خصوصی را به خاطر داشته باشید. این تنها راه ورود به حساب کاربریتان است. درست مانند هر دارایی دیجیتال دیگری، ترون نیز می‌تواند مورد سوء استفاده قرار بگیرد و امنیتش دچار مشکل شود. این ریسکی است که شما باید در عصر دیجیتال آن را بپذیرید، اما قطعا انجام اقدامات پیشگیرانه می‌تواند این ریسک را تا حدودی کاهش دهد.

برخلاف بسیاری دیگر از انواع ارزهای دیجیتال دیگر امکان استخراج این ارز دیجیتال توسط کاربران وجود ندارد. تراکنش‌های این ارز دیجیتال با استفاده از الگوریتم DPoS انجام می‌شوند. تمام توکن‌های ارائه شده برای این ارز دیجیتال ۱۰۰ میلیارد واحد می‌باشد که ۶۵ میلیارد آن در حال گردش است. یک نکته‌ مهم هم در خرید ارز دیجیتال ترون این است که در حال حاضر نمی‌توانید این ارز را به صورت مستقیم و با پول فیات بخرید. برای این کار ابتدا باید اقدام به خرید ارزهای دیجیتال دیگری مانند بیت کوین، اتریوم و یا تتر نموده و سپس در پلتفرم‌های مبادله، اقدام به مبادله‌ آن‌ها با ترون کنید. بعد از پایان مراحل خرید نیز ترون خریداری شده به کیف پول شما برگشت داده خواهد شد و می‌توانید از آن برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و یا بلندمدت بهره ببرید. امکان خرید ارزهای دیجیتال رایجی مانند بیت کوین و تتر نیز از طریق صرافی‌های داخلی برای کاربران ایرانی وجود دارد.

برای ذخیره‌سازی ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال نیاز به استفاده از کیف پول الکتریکی و یا سخت‌افزاری دارید. البته با توجه به منحصربه‌فرد بودن شبکه‌ ترون، امکان ذخیره‌سازی آن نیز در هر کیف پولی وجود ندارد و حتماً کاربران بایستی برای این منظور از کیف پول‌های مشخصی استفاده نمایند. سایت ترون بهترین کیف پول‌های ذخیره‌سازی را معرفی کرده است که در ادامه به بررسی مختصر هر یک می‌پردازیم.

این کیف پول سخت‌افزاری یکی از امن ترین و رایج‌ترین انواع کیف پول الکتریکی محسوب می‌شود که شهرت و اعتبار زیادی دارد. از مزیت‌های بزرگ آن می‌توان به پشتیبانی تعداد بسیار بالایی ارز دیجیتال و امنیت فوق‌العاده‌ آن اشاره کرد. همچنین این ارز دیجیتال قابلیت اتصال به گوشی‌های هوشمند را نیز بدون نیاز به کابل دارا می‌باشد. بزرگ‌ترین عیب این کیف پول نیز قیمت بالای آن است. یکی دیگر از عیب‌های این ارز دیجیتال نیز این است که در صورت فراموشی و از یاد بردن کدهای کاربری راهی برای بازیابی آن‌ها وجود ندارد. گم کردن این کدها به‌منزله‌ از بین رفتن تمام کوین‌های شما در آن خواهد شد.

یکی دیگر از کیف پول‌های سخت‌افزاری رایج برای ذخیره‌سازی ترون، کیف پول ترزور است. این کیف پول می‌تواند از بیش از ۷۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی نماید و امکان استفاده از آن‌ها را برای کاربر فراهم آورد. وارد کردن آسان اطلاعات از مزیت‌های اصلی این کیف پول گران‌قیمت محسوب می‌شود. البته این کیف پول در دو نسخه‌ معمولی و مدل T عرضه شده است که اختلاف قیمتی فاحشی هم دارند.

این کیف پول به صورت نرم‌افزاری برای سیستم‌عامل‌های موبایلی اندروید و آی او اس و مبتنی بر وب به صورت یک افزونه در گوگل کروم توسعه داده شده است. از مزیت‌های این کیف پول می‌توان به راحتی استفاده از آن برای کاربر اشاره کرد.

کیف پول اتمیک والت یکی از شناخته‌شده‌ترین کیف پول‌ها برای ذخیره‌سازی انواع رازهای دیجیتال مانند ترون است. از مهم‌ترین مزیت‌های این ارز دیجیتال می‌توان به پشتیبانی آن از ۳۰۰ کوین مختلف اشاره نمود.

تراکنش‌های انجام گرفته در این سیستم یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین نمونه‌ها در میان کل ارزهای دیجیتال است. برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال که برای برقراری تراکنش در آن‌ها نیاز به وجود هیچ واسطه‌ دیگری نیست. دو طرف مبادله به صورت آنلاین این تراکنش را بدون هزینه با یکدیگر انجام خواهند داد.

نحوه‌ کار شبکه‌ ارز دیجیتال ترون یکی از پیچیده‌ترین شرایط را نسبت به سایر ارزهای دیجیتال دارد. با توجه به عدم امکان استخراج آن، سیستم از روش دیگری برای اثبات دارایی‌ها با عنوان الگوریتم اثبات سهم نمایندگی شده استفاده می‌ کند. در این سیستم افراد عضو در شبکه و کسانی که ترون خریداری نموده‌اند تحت شرایطی خاص مانند پرداخت ۹۹۹۹ ترون به شبکه می‌توانند به عنوان یکی از ۲۷ نماینده حق رأی در شبکه فعالیت کنند. این افراد تنها کسانی هستند که امکان تولید بلاک را در شبکه ترون خواهند داشت. انتخاب از روش رأی‌گیری نیز به این دلیل است تا انحصارطلبی در این شبکه به حداقل ممکن برسد. از طرفی عدم پشتیبانی آن از ماینینگ نیز به دلیل کاهش مصرف انرژی ناشی از روش‌های معمول امروزی است.

ترون در معماری خود برای غیرمتمرکز کردن کل سیستم از سه لایه‌ مختلف بهره می‌برد. لایه‌ ذخیره‌سازی، هسته و لایه‌ کاربردی سه لایه‌ معماری شبکه ترون را تشکیل می‌دهند. لایه‌ ذخیره‌سازی و هسته در نقش برنامه‌ریز و مدیریت کل شبکه ظاهر می‌شوند. زبان اصلی برنامه‌نویسی این لایه‌ها جاوا است که گویا قرار است با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی نیز ادغام شود. لایه‌ کاربردی نیز برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و شخصی‌سازی کیف پول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لایه سطحی‌ترین لایه شبکه ترون محسوب می‌شود.

نودها در این شبکه با وظایف مشخص تعریف ‌شده‌اند. نود اصلی نودهای شاهد نماینده ارشد می‌باشند. این نودها که به فول نودهای SR شهرت دارند وظیفه‌ تائید تراکنش‌ها و توسعه‌ بلاک‌ها را بر عهده دارند. الگوریتم بسیار خاص و ویژه‌ای برای اثبات سهم در این نود طرح‌ریزی شده است. دومین نود شبکه ترون فول نود است که آن هم در نقش انتشاردهنده تراکنش‌ها و بلاک‌ها ظاهر می‌شود. در نهایت نود سالیدیتی استعلام گیرنده API ها و همگام کننده بلاک‌های قطعی است.

ارز دیجیتال ترون نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال بر اساس میزان عرضه و تقاضا انجام می‌شود. رشد این ارز نیز بر این اساس می‌باشد. نکته‌ی مهمی که درباره‌ ترون و مقایسه‌ آن با سایر ارزهای دیجیتال باید بدانید، میزان ترون عرضه شده است. همانطور که اشاره کردیم این ارز دیجیتال با تعداد کوین‌های بسیار بالا عرضه شده و دلیل اصلی کم بودن قیمت فعلی آن نیز همین تعداد کوین‌های بالای آن است.

شکل بالا نمودار قیمت ترون را در برابر دلار آمریکا از زمان پیدایش آن نشان می‌دهد. همانطور که می‌بینید قیمت این ارز دیجیتال بعد از یک صعود ناگاهی و جهشی که در سال ۲۰۱۹ رخ داده در یک روند نزولی قرار گرفته است. هر چند در حال حاضر قیمت آن با ثبات روبرو بوده و نوسان کمی دارد، با این حال هنوز وارد روند صعودی نشده است. در زمان انتظار این مقاله از نظر تکنیکالی شواهد لازم برای صعود قطعی این ارزد دیجیتال بروز نکرده اما روند غیرمنطقی را نیز پشت سر نمی‌گذارد. به نظر بعد از افزایش قیمت ترون به بالای ۰٫۰۲ که بزرگ‌ترین مقاومت نزدیک آن است، این انتظار برای این ارز دیجیتال وجود خواهد داشت تا وارد یک روند صعودی بزرگ شود که به نظر برای یک بازه بلندمدت می‌تواند به وقوع بپیوندد.

آقای سان ایده پرداز اصلی ترون مدعی است که تا ۲ سال آینده قیمت این ارز دیجیتال به حدود ۲ دلار خواهد رسید. با توجه به قیمتی که در حال حاضر این رمز ارز دارا می‌باشد، رسیدن به چنین قیمتی کمی دور از انتظار بوده و می‌تواند رشد فوق‌العاده‌ای برای ترون باشد. با این حال با توجه به اینکه در سال ۲۰۲۰ قرار است همه‌ ۱۰۰ میلیارد واحد ترون عرضه شود و دیگر هیچ واحدی از آن ساخته نخواهد شد، رشد ناگهانی آن هم یکی از گزینه‌های پیش روی این ارز دیجیتال است.

توکن های TRC10 و TRC20 دو توکن رسمی معرفی شده توسط شبکه‌ ترون می‌باشند. این توکن ها هر یک با شرایط و کاربری خاص در شبکه‌ ترون استفاده می‌شوند. TRC10 توکنی است که بدون استفاده از ماشین مجازی ترون با عنوان TVM توسط بلاک چین ترون ساخته و پشتیبانی می‌شود و TRC20 هم با استفاده از این ماشین مجازی، استانداردی برای قراردادهای هوشمند ترون می‌باشد. استفاده از این توکن‌ها شبکه ترون را کاملا منحصر‌به‌فرد نموده است. جالب است که برای ساخت آن‌ها در شبکه ترون نیز نیاز به هیچ توانایی در زبان‌های برنامه‌نویسی نخواهید داشت و تنها می‌توانید با استفاده از چند مرحله‌ ساده اقدام به ساخت آن‌ها نمایید. برای ساخت توکن TRC10 هزینه‌ای هم متقبل نخواهید شد و تنها پهنای باند اینترنت شما مصرف می‌شود. این توکن در حال حاضر در شبکه‌ ترون با قیمت ۱۰۲۴ TRX عرضه می‌شود. برخی از تفاوت‌های اصلی این دو توکن نیز به شرح زیر می‌باشد:

پیش‌بینی دقیق آینده‌ ترون واقعاً غیرممکن است. پس از شکوفایی فوق‌العاده‌ بیت کوین همه‌ افراد جامعه با نوعی خوش‌بینی به این رمز ارزها نگاه می‌کنند. غافل از اینکه بدانند این رمز ارزها در سال‌های اخیر بیشتر از این که شکوفایی داشته باشند، به ورطه‌ نابودی نزدیک شده‌اند. با این حال داشتن سیستم فوق‌العاده قوی، حمایت از طرف افرادی با سابقه و تیم پشتیبانی قدرتمند نشانه‌هایی است که می‌توانند دلیلی بر موفقیت ترون در سال‌های آینده باشد.

پیدایش رمز ارزها در سال‌های اخیر فوق‌العاده زیاد شده به‌نحوی‌که در همین چندسال تعداد آن‌ها به بیش از ۲۵۰۰ نمونه می‌رسد. در میان انبوه این ارزهای دیجیتال انتخاب یکی از آن‌ها به این راحتی‌ها نخواهد بود و نیاز به بررسی‌های زیادی دارد. در این میان ترون از جمله نمونه‌هایی است که با توجه به سخت‌افزارهایی که در اختیار دارد تبدیل به ارزی با قابلیت‌های جذاب در آینده شده است. در این مقاله سعی کردیم تا به صورت تخصصی همه‌ نکات مربوط به این ارز دیجیتال را با هم مرور کنیم و اطلاعات دقیقی از آن را در اختیار شما قرار دهیم.

به این مقاله امتیاز دهید

ترون چیست

میانگین امتیازات: 3.9 / 5. تعداد امتیاز: 140

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهید

سلام امکان پس گرفتن ترون در پروژه اکواسمارت وجود دارد یا باید بپزیریم سرمان کلاه رفته؟؟

باسلام دوست عزیز متاسفانه این پروژه کلاهبرداری است

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

دوره کسب سود به شیوه نخبگان بورس (رایگان برای ۱۰۰۰ نفر اول)

رایگان ثبت نام کنید

خانه سرمایه – آموزش تحلیل تکنیکال و بنیادی بازار بورس ایران

دهه دوم قرن بیست و یک را می‌توان به نام دهه ظهور ارزهای دیجیتال در جهان نام‌گذاری کرد. از سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ ارزهای دیجیتال زیادی معرفی شدند که بسیاری از آن‌ها با استقبال عمومی روبرو نشده و از چرخه رقابت با سایرین کنار رفتند و تعداد بالایی از آن‌ها نیز در این چرخه به جایگاه بالایی رسیدند. یکی از ارزهای دیجیتالی که در این میان موفق ظاهر شد، ارز ترون بود. این ارز البته هنوز برای کاربران ایرانی کمی ناشناخته است. ازاین‌رو در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی این ارز دیجیتال بپردازیم و مفاهیم و اصطلاحات مربوط به آن را با هم مرور کنیم.

فهرست عناوین

ترون چیست

ارز دیجیتال ترون با نشانه اختصاری TRX، ارز داخلی بلاک چین ترون است. این ارز دیجیتال یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی اشتراک‌گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است. به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک چین به عنوان بستری برای توسعه بازار جهانی استفاده می‌کند که این شامل دنیای سرگرمی، رسانه و انواع محتواست (اما به صورت غیرمتمرکز). این بدان معناست که سازمان‌های مرکزی فعلی اینترنت (که واسطه‌ای برای سازندگان نیز به حساب می‌آیند) از این حلقه خارج می‌شوند (مانند فروشگاه اپل استور، Google Play ،YouTube ،Google ،Facebook و …). این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را می‌دهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند و سود کار خود را از آن‌ها دریافت کنند (بدون پذیرش ریسک عدم رعایت خط مشی‌های یک شرکت.) ارز دیجیتال رسمی ترون، ترونیکس نام دارد. کد رسمی که در پلتفرم‌های معاملاتی با نشانه اختصاری TRX نمایش داده می‌شود، به کوین ترون اشاره دارد. درست مانند اتریوم یا EOS، تمام تراکنش‌های ترونیکس در یک دفترچه عمومی ثبت می‌شوند و از طریق Tron Explorer قابل پیگیری هستند. اگر کسی صحبت از داشتن مقداری ترون در یک کیف پول نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری می‌کند، منظور آن ارز دیجیتال ترونیکس است، نه بلاک چین ترون. اما صحبت از ساخت یک اپلیکیشن در ترون، به معنای بهره‌گیری از بلاک چین ترون است. مخاطبان محتوا می‌توانند برای دسترسی به محتوای مورد نظرشان در شبکه، از ارز دیجیتال ترونیکس برای پرداخت استفاده کنند. سپس این کوین‌ها به حساب تولیدکنندگان محتوا واریز می‌شود و آن‌ها می‌توانند ترونیکس را با ارزهای رمزنگاری شده دیگری مبادله کنند و یا برای پرداخت هزینه خدمات بلاک چین از آن استفاده کنند. در زمان نگارش این مقاله TRX به لحاظ میزان سرمایه بازارش رتبه دهم را داراست.

ترون، در سپتامبر سال ۲۰۱۷ توسط یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور به نام Tron Foundation تاسیس شد. موسس و مدیرعامل این شرکت جاستین سان (Justin Sun)، یک کارآفرین چینی است که همچنین بنیان‌گذار و مدیر عامل PEIWO، یک اپلیکیشن محبوب چینی نیز می‌باشد. تا اوایل سال ۲۰۱۶، سان نماینده ارشد و مشاور آزمایشگاه ریپل (شرکت مادر بلاک چین ریپل) بود. بنیاد ترون دارای دفتر مرکزی در پکن و سانفرانسیسکو است و اعضای تیم آن نیز مستقر در سئول و توکیو هستند.

ارز دیجیتال ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال سابقه زیادی ندارد. این ارز در سال ۲۰۱۷ با قیمت ۰٫۰۰۱۹ دلاری و با ۷۰ میلیون دلار سرمایه‌ اولیه برای توسعه دهنده عرضه شده است. اعضای سازنده آن همگی کارمندان شرکت‌های بزرگِ توسعه دهنده‌ ارز دیجیتال و کسب‌وکار اینترنتی هستند که با گرد هم آمدن اقدام به توسعه ترون نموده‌اند. در عرضه‌ اولیه‌ این ارز دیجیتال، توکن‌های اولیه‌ مبتنی بر شبکه اتریوم عرضه شده و یک سال پس از عرضه شبکه‌ اختصاصی خود ترون پشتیبانی از این ارز دیجیتال را به عهده گرفت. اولین توکن رسمی ترون نیز با نام ERC-20 معرفی شد.

ترون دارای یک شبکه‌ اینترنت غیرمتمرکز است که سازنده تلاش زیادی برای دستیابی به آن نموده است. هدف از ایجاد این ارز دیجیتال نیز معرفی این اینترنت غیرمتمرکز می‌باشد. ساختار این شبکه به یک شبکه‌ جهانی غیرمتمرکز برای به اشتراک‌گذاری رایگان مطالب در حوزه‌ سرگرمی تبدیل شده است. این صنعت در همین شرایط ارزش ۱ تریلیون دلاری را در جهان دارا می‌باشد. شبکه‌ ترون به قدری قدرتمند است که به راحتی می‌توانید آن را با ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم مقایسه نمایید. با توجه به ادعای سازنده مبنی بر پیشرفت چشم‌گیر ترون در سال‌های آینده، به نظر می‌رسد آقای سان و رفقا به دنبال داشتن بزرگ‌ترین ارز دیجیتال در جهان هستند.

برای مبادله ترون در شبکه‌ این ارز دیجیتال نیاز به سه اصل مهم خواهید داشت. فضایی برای ذخیره‌سازی ارزهای خریداری شده، پلتفرم خریدوفروش و صرافی واسط که مبادله گرها را به هم متصل نماید. در بند بعدی به معرفی صرافی‌های ترون پرداخته‌ایم. برای ذخیره‌سازی این ارز دیجیتال می‌توانید از کیف پول‌های الکترونیکی و یا سخت‌افزاری استفاده کنید که خود سایت ترون بهترین‌های آن‌ها را به کاربران معرفی کرده است. همچنین پلتفرم‌های زیادی هم که عموماً مبتنی بر وب هستند، امکان مبادله این ارز دیجیتال را برای کاربران فراهم آورده‌اند. برای ایرانی‌ها اما این امر تنها از برخی سایت‌ها امکان‌پذیر است.

ارز دیجیتال ترونیکس را می‌توان در صرافی‌هایی مانند Binance ،OKEx ،Huobi ،Bittrex و غیره به سایر ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین یا اتریوم تبدیل کرد. در حال حاضر خرید ترونیکس (TRX) با ارزهای فیات امکان‌پذیر نیست.

هزینه تراکنش ترون تقریباً صفر است. در بسیاری از شبکه‌ها برای انجام تراکنش باید هزینه پرداخت شود، اما ترون هزینه‌ بسیار کمی دارد که حدود ۰٫۰۰۰۰۰۵ سنت به ازای هر تراکنش است.

سیستم ترون این امکان را فراهم می‌کند تا تراکنش‌ها بدون محدودیت انجام شوند. همچنین، این سیستم قادر است حدود ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه مدیریت کند (در مقایسه با رقیب خود اتریوم که حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام می‌دهد).

صحبت‌های زیادی در خصوص ترون شنیده می‌شود که عمدتا به دلیل بنیان‌گذار آن جاستین سان است که یکی از افراد تحت حمایت جک ما (JackMa)، بنیان‌گذار علی بابا است. همچنین این پلتفرم در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از راه‌اندازی‌اش، در بسیاری از صرافی‌ها مورد معامله قرار گرفت و کاربران زیادی را به خود اختصاص داد. پشتیبانی از ترون بسیار عظیم بوده و در حال حاضر تعداد کاربرانش حدود یک میلیون نفر گزارش شده ‌است (به نقل از Smartereum).

این امر به منظور پایین نگه داشتن قیمت‌ کوین و حمایت از پذیرش گسترده این پروژه انجام شده‌ است، اما دارای اثرات وارونه‌ای نیز هست و بسیاری از کاربران با این ویژگی “قیمت پایین و عرضه‌ بالا” راحت نیستند. هیچ محصولی پشتوانه ارزش آن نیست.

اگر شما کاربر پلتفرم ترون باشید، به خوبی می‌دانید که این شبکه از شهرت خوبی برخوردار است. یکی از مهندسان امنیت این سیستم، جورج گو (Jorge Guo) است که سابقه‌ کار در Google ،Qualcomm و Huawei را دارد و او تمام تحقیقات و توسعه امنیت ترون را بر عهده دارد. اما به یاد داشته باشید که همانند نگهداری ایمن رمزهای عبورتان، باید نسبت به ذخیره‌ کوین‌های خود نیز حساس باشید. می‌توانید کوین‌های خود را در کیف پولی مانند myetherwallet.com ذخیره کنید، اما حتماً باید کلید خصوصی خود را یادداشت کرده باشید. اگر این کار را انجام ندهید، ممکن است کوین‌های خود را برای همیشه از دست بدهید. از آنجایی که کریپتو کارنسی‌ها غیر متمرکز هستند، سایت‌هایی مانند myetherwallet.com اطلاعات شما را به هیچ وجه ذخیره نمی‌کنند. آن‌ها نسخه بک آپی از نام کاربری و رمز عبور شما را در اختیار ندارند و اگر آن را فراموش کنید نمی‌توانید مانند ایمیل، رمز جدیدی تنظیم کنید. برای دسترسی به کوین‌هایتان، حتماً و حتماً باید کلید خصوصی را به خاطر داشته باشید. این تنها راه ورود به حساب کاربریتان است. درست مانند هر دارایی دیجیتال دیگری، ترون نیز می‌تواند مورد سوء استفاده قرار بگیرد و امنیتش دچار مشکل شود. این ریسکی است که شما باید در عصر دیجیتال آن را بپذیرید، اما قطعا انجام اقدامات پیشگیرانه می‌تواند این ریسک را تا حدودی کاهش دهد.

برخلاف بسیاری دیگر از انواع ارزهای دیجیتال دیگر امکان استخراج این ارز دیجیتال توسط کاربران وجود ندارد. تراکنش‌های این ارز دیجیتال با استفاده از الگوریتم DPoS انجام می‌شوند. تمام توکن‌های ارائه شده برای این ارز دیجیتال ۱۰۰ میلیارد واحد می‌باشد که ۶۵ میلیارد آن در حال گردش است. یک نکته‌ مهم هم در خرید ارز دیجیتال ترون این است که در حال حاضر نمی‌توانید این ارز را به صورت مستقیم و با پول فیات بخرید. برای این کار ابتدا باید اقدام به خرید ارزهای دیجیتال دیگری مانند بیت کوین، اتریوم و یا تتر نموده و سپس در پلتفرم‌های مبادله، اقدام به مبادله‌ آن‌ها با ترون کنید. بعد از پایان مراحل خرید نیز ترون خریداری شده به کیف پول شما برگشت داده خواهد شد و می‌توانید از آن برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و یا بلندمدت بهره ببرید. امکان خرید ارزهای دیجیتال رایجی مانند بیت کوین و تتر نیز از طریق صرافی‌های داخلی برای کاربران ایرانی وجود دارد.

برای ذخیره‌سازی ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال نیاز به استفاده از کیف پول الکتریکی و یا سخت‌افزاری دارید. البته با توجه به منحصربه‌فرد بودن شبکه‌ ترون، امکان ذخیره‌سازی آن نیز در هر کیف پولی وجود ندارد و حتماً کاربران بایستی برای این منظور از کیف پول‌های مشخصی استفاده نمایند. سایت ترون بهترین کیف پول‌های ذخیره‌سازی را معرفی کرده است که در ادامه به بررسی مختصر هر یک می‌پردازیم.

این کیف پول سخت‌افزاری یکی از امن ترین و رایج‌ترین انواع کیف پول الکتریکی محسوب می‌شود که شهرت و اعتبار زیادی دارد. از مزیت‌های بزرگ آن می‌توان به پشتیبانی تعداد بسیار بالایی ارز دیجیتال و امنیت فوق‌العاده‌ آن اشاره کرد. همچنین این ارز دیجیتال قابلیت اتصال به گوشی‌های هوشمند را نیز بدون نیاز به کابل دارا می‌باشد. بزرگ‌ترین عیب این کیف پول نیز قیمت بالای آن است. یکی دیگر از عیب‌های این ارز دیجیتال نیز این است که در صورت فراموشی و از یاد بردن کدهای کاربری راهی برای بازیابی آن‌ها وجود ندارد. گم کردن این کدها به‌منزله‌ از بین رفتن تمام کوین‌های شما در آن خواهد شد.

یکی دیگر از کیف پول‌های سخت‌افزاری رایج برای ذخیره‌سازی ترون، کیف پول ترزور است. این کیف پول می‌تواند از بیش از ۷۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی نماید و امکان استفاده از آن‌ها را برای کاربر فراهم آورد. وارد کردن آسان اطلاعات از مزیت‌های اصلی این کیف پول گران‌قیمت محسوب می‌شود. البته این کیف پول در دو نسخه‌ معمولی و مدل T عرضه شده است که اختلاف قیمتی فاحشی هم دارند.

این کیف پول به صورت نرم‌افزاری برای سیستم‌عامل‌های موبایلی اندروید و آی او اس و مبتنی بر وب به صورت یک افزونه در گوگل کروم توسعه داده شده است. از مزیت‌های این کیف پول می‌توان به راحتی استفاده از آن برای کاربر اشاره کرد.

کیف پول اتمیک والت یکی از شناخته‌شده‌ترین کیف پول‌ها برای ذخیره‌سازی انواع رازهای دیجیتال مانند ترون است. از مهم‌ترین مزیت‌های این ارز دیجیتال می‌توان به پشتیبانی آن از ۳۰۰ کوین مختلف اشاره نمود.

تراکنش‌های انجام گرفته در این سیستم یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین نمونه‌ها در میان کل ارزهای دیجیتال است. برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال که برای برقراری تراکنش در آن‌ها نیاز به وجود هیچ واسطه‌ دیگری نیست. دو طرف مبادله به صورت آنلاین این تراکنش را بدون هزینه با یکدیگر انجام خواهند داد.

نحوه‌ کار شبکه‌ ارز دیجیتال ترون یکی از پیچیده‌ترین شرایط را نسبت به سایر ارزهای دیجیتال دارد. با توجه به عدم امکان استخراج آن، سیستم از روش دیگری برای اثبات دارایی‌ها با عنوان الگوریتم اثبات سهم نمایندگی شده استفاده می‌ کند. در این سیستم افراد عضو در شبکه و کسانی که ترون خریداری نموده‌اند تحت شرایطی خاص مانند پرداخت ۹۹۹۹ ترون به شبکه می‌توانند به عنوان یکی از ۲۷ نماینده حق رأی در شبکه فعالیت کنند. این افراد تنها کسانی هستند که امکان تولید بلاک را در شبکه ترون خواهند داشت. انتخاب از روش رأی‌گیری نیز به این دلیل است تا انحصارطلبی در این شبکه به حداقل ممکن برسد. از طرفی عدم پشتیبانی آن از ماینینگ نیز به دلیل کاهش مصرف انرژی ناشی از روش‌های معمول امروزی است.

ترون در معماری خود برای غیرمتمرکز کردن کل سیستم از سه لایه‌ مختلف بهره می‌برد. لایه‌ ذخیره‌سازی، هسته و لایه‌ کاربردی سه لایه‌ معماری شبکه ترون را تشکیل می‌دهند. لایه‌ ذخیره‌سازی و هسته در نقش برنامه‌ریز و مدیریت کل شبکه ظاهر می‌شوند. زبان اصلی برنامه‌نویسی این لایه‌ها جاوا است که گویا قرار است با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی نیز ادغام شود. لایه‌ کاربردی نیز برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و شخصی‌سازی کیف پول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لایه سطحی‌ترین لایه شبکه ترون محسوب می‌شود.

نودها در این شبکه با وظایف مشخص تعریف ‌شده‌اند. نود اصلی نودهای شاهد نماینده ارشد می‌باشند. این نودها که به فول نودهای SR شهرت دارند وظیفه‌ تائید تراکنش‌ها و توسعه‌ بلاک‌ها را بر عهده دارند. الگوریتم بسیار خاص و ویژه‌ای برای اثبات سهم در این نود طرح‌ریزی شده است. دومین نود شبکه ترون فول نود است که آن هم در نقش انتشاردهنده تراکنش‌ها و بلاک‌ها ظاهر می‌شود. در نهایت نود سالیدیتی استعلام گیرنده API ها و همگام کننده بلاک‌های قطعی است.

ارز دیجیتال ترون نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال بر اساس میزان عرضه و تقاضا انجام می‌شود. رشد این ارز نیز بر این اساس می‌باشد. نکته‌ی مهمی که درباره‌ ترون و مقایسه‌ آن با سایر ارزهای دیجیتال باید بدانید، میزان ترون عرضه شده است. همانطور که اشاره کردیم این ارز دیجیتال با تعداد کوین‌های بسیار بالا عرضه شده و دلیل اصلی کم بودن قیمت فعلی آن نیز همین تعداد کوین‌های بالای آن است.

شکل بالا نمودار قیمت ترون را در برابر دلار آمریکا از زمان پیدایش آن نشان می‌دهد. همانطور که می‌بینید قیمت این ارز دیجیتال بعد از یک صعود ناگاهی و جهشی که در سال ۲۰۱۹ رخ داده در یک روند نزولی قرار گرفته است. هر چند در حال حاضر قیمت آن با ثبات روبرو بوده و نوسان کمی دارد، با این حال هنوز وارد روند صعودی نشده است. در زمان انتظار این مقاله از نظر تکنیکالی شواهد لازم برای صعود قطعی این ارزد دیجیتال بروز نکرده اما روند غیرمنطقی را نیز پشت سر نمی‌گذارد. به نظر بعد از افزایش قیمت ترون به بالای ۰٫۰۲ که بزرگ‌ترین مقاومت نزدیک آن است، این انتظار برای این ارز دیجیتال وجود خواهد داشت تا وارد یک روند صعودی بزرگ شود که به نظر برای یک بازه بلندمدت می‌تواند به وقوع بپیوندد.

آقای سان ایده پرداز اصلی ترون مدعی است که تا ۲ سال آینده قیمت این ارز دیجیتال به حدود ۲ دلار خواهد رسید. با توجه به قیمتی که در حال حاضر این رمز ارز دارا می‌باشد، رسیدن به چنین قیمتی کمی دور از انتظار بوده و می‌تواند رشد فوق‌العاده‌ای برای ترون باشد. با این حال با توجه به اینکه در سال ۲۰۲۰ قرار است همه‌ ۱۰۰ میلیارد واحد ترون عرضه شود و دیگر هیچ واحدی از آن ساخته نخواهد شد، رشد ناگهانی آن هم یکی از گزینه‌های پیش روی این ارز دیجیتال است.

توکن های TRC10 و TRC20 دو توکن رسمی معرفی شده توسط شبکه‌ ترون می‌باشند. این توکن ها هر یک با شرایط و کاربری خاص در شبکه‌ ترون استفاده می‌شوند. TRC10 توکنی است که بدون استفاده از ماشین مجازی ترون با عنوان TVM توسط بلاک چین ترون ساخته و پشتیبانی می‌شود و TRC20 هم با استفاده از این ماشین مجازی، استانداردی برای قراردادهای هوشمند ترون می‌باشد. استفاده از این توکن‌ها شبکه ترون را کاملا منحصر‌به‌فرد نموده است. جالب است که برای ساخت آن‌ها در شبکه ترون نیز نیاز به هیچ توانایی در زبان‌های برنامه‌نویسی نخواهید داشت و تنها می‌توانید با استفاده از چند مرحله‌ ساده اقدام به ساخت آن‌ها نمایید. برای ساخت توکن TRC10 هزینه‌ای هم متقبل نخواهید شد و تنها پهنای باند اینترنت شما مصرف می‌شود. این توکن در حال حاضر در شبکه‌ ترون با قیمت ۱۰۲۴ TRX عرضه می‌شود. برخی از تفاوت‌های اصلی این دو توکن نیز به شرح زیر می‌باشد:

پیش‌بینی دقیق آینده‌ ترون واقعاً غیرممکن است. پس از شکوفایی فوق‌العاده‌ بیت کوین همه‌ افراد جامعه با نوعی خوش‌بینی به این رمز ارزها نگاه می‌کنند. غافل از اینکه بدانند این رمز ارزها در سال‌های اخیر بیشتر از این که شکوفایی داشته باشند، به ورطه‌ نابودی نزدیک شده‌اند. با این حال داشتن سیستم فوق‌العاده قوی، حمایت از طرف افرادی با سابقه و تیم پشتیبانی قدرتمند نشانه‌هایی است که می‌توانند دلیلی بر موفقیت ترون در سال‌های آینده باشد.

پیدایش رمز ارزها در سال‌های اخیر فوق‌العاده زیاد شده به‌نحوی‌که در همین چندسال تعداد آن‌ها به بیش از ۲۵۰۰ نمونه می‌رسد. در میان انبوه این ارزهای دیجیتال انتخاب یکی از آن‌ها به این راحتی‌ها نخواهد بود و نیاز به بررسی‌های زیادی دارد. در این میان ترون از جمله نمونه‌هایی است که با توجه به سخت‌افزارهایی که در اختیار دارد تبدیل به ارزی با قابلیت‌های جذاب در آینده شده است. در این مقاله سعی کردیم تا به صورت تخصصی همه‌ نکات مربوط به این ارز دیجیتال را با هم مرور کنیم و اطلاعات دقیقی از آن را در اختیار شما قرار دهیم.

به این مقاله امتیاز دهید

ترون چیست

میانگین امتیازات: 3.9 / 5. تعداد امتیاز: 140

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهید

سلام امکان پس گرفتن ترون در پروژه اکواسمارت وجود دارد یا باید بپزیریم سرمان کلاه رفته؟؟

باسلام دوست عزیز متاسفانه این پروژه کلاهبرداری است

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

دوره کسب سود به شیوه نخبگان بورس (رایگان برای ۱۰۰۰ نفر اول)

رایگان ثبت نام کنید

خانه سرمایه – آموزش تحلیل تکنیکال و بنیادی بازار بورس ایران

دهه دوم قرن بیست و یک را می‌توان به نام دهه ظهور ارزهای دیجیتال در جهان نام‌گذاری کرد. از سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ ارزهای دیجیتال زیادی معرفی شدند که بسیاری از آن‌ها با استقبال عمومی روبرو نشده و از چرخه رقابت با سایرین کنار رفتند و تعداد بالایی از آن‌ها نیز در این چرخه به جایگاه بالایی رسیدند. یکی از ارزهای دیجیتالی که در این میان موفق ظاهر شد، ارز ترون بود. این ارز البته هنوز برای کاربران ایرانی کمی ناشناخته است. ازاین‌رو در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی این ارز دیجیتال بپردازیم و مفاهیم و اصطلاحات مربوط به آن را با هم مرور کنیم.

فهرست عناوین

ترون چیست

ارز دیجیتال ترون با نشانه اختصاری TRX، ارز داخلی بلاک چین ترون است. این ارز دیجیتال یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی اشتراک‌گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است. به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک چین به عنوان بستری برای توسعه بازار جهانی استفاده می‌کند که این شامل دنیای سرگرمی، رسانه و انواع محتواست (اما به صورت غیرمتمرکز). این بدان معناست که سازمان‌های مرکزی فعلی اینترنت (که واسطه‌ای برای سازندگان نیز به حساب می‌آیند) از این حلقه خارج می‌شوند (مانند فروشگاه اپل استور، Google Play ،YouTube ،Google ،Facebook و …). این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را می‌دهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند و سود کار خود را از آن‌ها دریافت کنند (بدون پذیرش ریسک عدم رعایت خط مشی‌های یک شرکت.) ارز دیجیتال رسمی ترون، ترونیکس نام دارد. کد رسمی که در پلتفرم‌های معاملاتی با نشانه اختصاری TRX نمایش داده می‌شود، به کوین ترون اشاره دارد. درست مانند اتریوم یا EOS، تمام تراکنش‌های ترونیکس در یک دفترچه عمومی ثبت می‌شوند و از طریق Tron Explorer قابل پیگیری هستند. اگر کسی صحبت از داشتن مقداری ترون در یک کیف پول نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری می‌کند، منظور آن ارز دیجیتال ترونیکس است، نه بلاک چین ترون. اما صحبت از ساخت یک اپلیکیشن در ترون، به معنای بهره‌گیری از بلاک چین ترون است. مخاطبان محتوا می‌توانند برای دسترسی به محتوای مورد نظرشان در شبکه، از ارز دیجیتال ترونیکس برای پرداخت استفاده کنند. سپس این کوین‌ها به حساب تولیدکنندگان محتوا واریز می‌شود و آن‌ها می‌توانند ترونیکس را با ارزهای رمزنگاری شده دیگری مبادله کنند و یا برای پرداخت هزینه خدمات بلاک چین از آن استفاده کنند. در زمان نگارش این مقاله TRX به لحاظ میزان سرمایه بازارش رتبه دهم را داراست.

ترون، در سپتامبر سال ۲۰۱۷ توسط یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور به نام Tron Foundation تاسیس شد. موسس و مدیرعامل این شرکت جاستین سان (Justin Sun)، یک کارآفرین چینی است که همچنین بنیان‌گذار و مدیر عامل PEIWO، یک اپلیکیشن محبوب چینی نیز می‌باشد. تا اوایل سال ۲۰۱۶، سان نماینده ارشد و مشاور آزمایشگاه ریپل (شرکت مادر بلاک چین ریپل) بود. بنیاد ترون دارای دفتر مرکزی در پکن و سانفرانسیسکو است و اعضای تیم آن نیز مستقر در سئول و توکیو هستند.

ارز دیجیتال ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال سابقه زیادی ندارد. این ارز در سال ۲۰۱۷ با قیمت ۰٫۰۰۱۹ دلاری و با ۷۰ میلیون دلار سرمایه‌ اولیه برای توسعه دهنده عرضه شده است. اعضای سازنده آن همگی کارمندان شرکت‌های بزرگِ توسعه دهنده‌ ارز دیجیتال و کسب‌وکار اینترنتی هستند که با گرد هم آمدن اقدام به توسعه ترون نموده‌اند. در عرضه‌ اولیه‌ این ارز دیجیتال، توکن‌های اولیه‌ مبتنی بر شبکه اتریوم عرضه شده و یک سال پس از عرضه شبکه‌ اختصاصی خود ترون پشتیبانی از این ارز دیجیتال را به عهده گرفت. اولین توکن رسمی ترون نیز با نام ERC-20 معرفی شد.

ترون دارای یک شبکه‌ اینترنت غیرمتمرکز است که سازنده تلاش زیادی برای دستیابی به آن نموده است. هدف از ایجاد این ارز دیجیتال نیز معرفی این اینترنت غیرمتمرکز می‌باشد. ساختار این شبکه به یک شبکه‌ جهانی غیرمتمرکز برای به اشتراک‌گذاری رایگان مطالب در حوزه‌ سرگرمی تبدیل شده است. این صنعت در همین شرایط ارزش ۱ تریلیون دلاری را در جهان دارا می‌باشد. شبکه‌ ترون به قدری قدرتمند است که به راحتی می‌توانید آن را با ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم مقایسه نمایید. با توجه به ادعای سازنده مبنی بر پیشرفت چشم‌گیر ترون در سال‌های آینده، به نظر می‌رسد آقای سان و رفقا به دنبال داشتن بزرگ‌ترین ارز دیجیتال در جهان هستند.

برای مبادله ترون در شبکه‌ این ارز دیجیتال نیاز به سه اصل مهم خواهید داشت. فضایی برای ذخیره‌سازی ارزهای خریداری شده، پلتفرم خریدوفروش و صرافی واسط که مبادله گرها را به هم متصل نماید. در بند بعدی به معرفی صرافی‌های ترون پرداخته‌ایم. برای ذخیره‌سازی این ارز دیجیتال می‌توانید از کیف پول‌های الکترونیکی و یا سخت‌افزاری استفاده کنید که خود سایت ترون بهترین‌های آن‌ها را به کاربران معرفی کرده است. همچنین پلتفرم‌های زیادی هم که عموماً مبتنی بر وب هستند، امکان مبادله این ارز دیجیتال را برای کاربران فراهم آورده‌اند. برای ایرانی‌ها اما این امر تنها از برخی سایت‌ها امکان‌پذیر است.

ارز دیجیتال ترونیکس را می‌توان در صرافی‌هایی مانند Binance ،OKEx ،Huobi ،Bittrex و غیره به سایر ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین یا اتریوم تبدیل کرد. در حال حاضر خرید ترونیکس (TRX) با ارزهای فیات امکان‌پذیر نیست.

هزینه تراکنش ترون تقریباً صفر است. در بسیاری از شبکه‌ها برای انجام تراکنش باید هزینه پرداخت شود، اما ترون هزینه‌ بسیار کمی دارد که حدود ۰٫۰۰۰۰۰۵ سنت به ازای هر تراکنش است.

سیستم ترون این امکان را فراهم می‌کند تا تراکنش‌ها بدون محدودیت انجام شوند. همچنین، این سیستم قادر است حدود ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه مدیریت کند (در مقایسه با رقیب خود اتریوم که حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام می‌دهد).

صحبت‌های زیادی در خصوص ترون شنیده می‌شود که عمدتا به دلیل بنیان‌گذار آن جاستین سان است که یکی از افراد تحت حمایت جک ما (JackMa)، بنیان‌گذار علی بابا است. همچنین این پلتفرم در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از راه‌اندازی‌اش، در بسیاری از صرافی‌ها مورد معامله قرار گرفت و کاربران زیادی را به خود اختصاص داد. پشتیبانی از ترون بسیار عظیم بوده و در حال حاضر تعداد کاربرانش حدود یک میلیون نفر گزارش شده ‌است (به نقل از Smartereum).

این امر به منظور پایین نگه داشتن قیمت‌ کوین و حمایت از پذیرش گسترده این پروژه انجام شده‌ است، اما دارای اثرات وارونه‌ای نیز هست و بسیاری از کاربران با این ویژگی “قیمت پایین و عرضه‌ بالا” راحت نیستند. هیچ محصولی پشتوانه ارزش آن نیست.

اگر شما کاربر پلتفرم ترون باشید، به خوبی می‌دانید که این شبکه از شهرت خوبی برخوردار است. یکی از مهندسان امنیت این سیستم، جورج گو (Jorge Guo) است که سابقه‌ کار در Google ،Qualcomm و Huawei را دارد و او تمام تحقیقات و توسعه امنیت ترون را بر عهده دارد. اما به یاد داشته باشید که همانند نگهداری ایمن رمزهای عبورتان، باید نسبت به ذخیره‌ کوین‌های خود نیز حساس باشید. می‌توانید کوین‌های خود را در کیف پولی مانند myetherwallet.com ذخیره کنید، اما حتماً باید کلید خصوصی خود را یادداشت کرده باشید. اگر این کار را انجام ندهید، ممکن است کوین‌های خود را برای همیشه از دست بدهید. از آنجایی که کریپتو کارنسی‌ها غیر متمرکز هستند، سایت‌هایی مانند myetherwallet.com اطلاعات شما را به هیچ وجه ذخیره نمی‌کنند. آن‌ها نسخه بک آپی از نام کاربری و رمز عبور شما را در اختیار ندارند و اگر آن را فراموش کنید نمی‌توانید مانند ایمیل، رمز جدیدی تنظیم کنید. برای دسترسی به کوین‌هایتان، حتماً و حتماً باید کلید خصوصی را به خاطر داشته باشید. این تنها راه ورود به حساب کاربریتان است. درست مانند هر دارایی دیجیتال دیگری، ترون نیز می‌تواند مورد سوء استفاده قرار بگیرد و امنیتش دچار مشکل شود. این ریسکی است که شما باید در عصر دیجیتال آن را بپذیرید، اما قطعا انجام اقدامات پیشگیرانه می‌تواند این ریسک را تا حدودی کاهش دهد.

برخلاف بسیاری دیگر از انواع ارزهای دیجیتال دیگر امکان استخراج این ارز دیجیتال توسط کاربران وجود ندارد. تراکنش‌های این ارز دیجیتال با استفاده از الگوریتم DPoS انجام می‌شوند. تمام توکن‌های ارائه شده برای این ارز دیجیتال ۱۰۰ میلیارد واحد می‌باشد که ۶۵ میلیارد آن در حال گردش است. یک نکته‌ مهم هم در خرید ارز دیجیتال ترون این است که در حال حاضر نمی‌توانید این ارز را به صورت مستقیم و با پول فیات بخرید. برای این کار ابتدا باید اقدام به خرید ارزهای دیجیتال دیگری مانند بیت کوین، اتریوم و یا تتر نموده و سپس در پلتفرم‌های مبادله، اقدام به مبادله‌ آن‌ها با ترون کنید. بعد از پایان مراحل خرید نیز ترون خریداری شده به کیف پول شما برگشت داده خواهد شد و می‌توانید از آن برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و یا بلندمدت بهره ببرید. امکان خرید ارزهای دیجیتال رایجی مانند بیت کوین و تتر نیز از طریق صرافی‌های داخلی برای کاربران ایرانی وجود دارد.

برای ذخیره‌سازی ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال نیاز به استفاده از کیف پول الکتریکی و یا سخت‌افزاری دارید. البته با توجه به منحصربه‌فرد بودن شبکه‌ ترون، امکان ذخیره‌سازی آن نیز در هر کیف پولی وجود ندارد و حتماً کاربران بایستی برای این منظور از کیف پول‌های مشخصی استفاده نمایند. سایت ترون بهترین کیف پول‌های ذخیره‌سازی را معرفی کرده است که در ادامه به بررسی مختصر هر یک می‌پردازیم.

این کیف پول سخت‌افزاری یکی از امن ترین و رایج‌ترین انواع کیف پول الکتریکی محسوب می‌شود که شهرت و اعتبار زیادی دارد. از مزیت‌های بزرگ آن می‌توان به پشتیبانی تعداد بسیار بالایی ارز دیجیتال و امنیت فوق‌العاده‌ آن اشاره کرد. همچنین این ارز دیجیتال قابلیت اتصال به گوشی‌های هوشمند را نیز بدون نیاز به کابل دارا می‌باشد. بزرگ‌ترین عیب این کیف پول نیز قیمت بالای آن است. یکی دیگر از عیب‌های این ارز دیجیتال نیز این است که در صورت فراموشی و از یاد بردن کدهای کاربری راهی برای بازیابی آن‌ها وجود ندارد. گم کردن این کدها به‌منزله‌ از بین رفتن تمام کوین‌های شما در آن خواهد شد.

یکی دیگر از کیف پول‌های سخت‌افزاری رایج برای ذخیره‌سازی ترون، کیف پول ترزور است. این کیف پول می‌تواند از بیش از ۷۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی نماید و امکان استفاده از آن‌ها را برای کاربر فراهم آورد. وارد کردن آسان اطلاعات از مزیت‌های اصلی این کیف پول گران‌قیمت محسوب می‌شود. البته این کیف پول در دو نسخه‌ معمولی و مدل T عرضه شده است که اختلاف قیمتی فاحشی هم دارند.

این کیف پول به صورت نرم‌افزاری برای سیستم‌عامل‌های موبایلی اندروید و آی او اس و مبتنی بر وب به صورت یک افزونه در گوگل کروم توسعه داده شده است. از مزیت‌های این کیف پول می‌توان به راحتی استفاده از آن برای کاربر اشاره کرد.

کیف پول اتمیک والت یکی از شناخته‌شده‌ترین کیف پول‌ها برای ذخیره‌سازی انواع رازهای دیجیتال مانند ترون است. از مهم‌ترین مزیت‌های این ارز دیجیتال می‌توان به پشتیبانی آن از ۳۰۰ کوین مختلف اشاره نمود.

تراکنش‌های انجام گرفته در این سیستم یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین نمونه‌ها در میان کل ارزهای دیجیتال است. برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال که برای برقراری تراکنش در آن‌ها نیاز به وجود هیچ واسطه‌ دیگری نیست. دو طرف مبادله به صورت آنلاین این تراکنش را بدون هزینه با یکدیگر انجام خواهند داد.

نحوه‌ کار شبکه‌ ارز دیجیتال ترون یکی از پیچیده‌ترین شرایط را نسبت به سایر ارزهای دیجیتال دارد. با توجه به عدم امکان استخراج آن، سیستم از روش دیگری برای اثبات دارایی‌ها با عنوان الگوریتم اثبات سهم نمایندگی شده استفاده می‌ کند. در این سیستم افراد عضو در شبکه و کسانی که ترون خریداری نموده‌اند تحت شرایطی خاص مانند پرداخت ۹۹۹۹ ترون به شبکه می‌توانند به عنوان یکی از ۲۷ نماینده حق رأی در شبکه فعالیت کنند. این افراد تنها کسانی هستند که امکان تولید بلاک را در شبکه ترون خواهند داشت. انتخاب از روش رأی‌گیری نیز به این دلیل است تا انحصارطلبی در این شبکه به حداقل ممکن برسد. از طرفی عدم پشتیبانی آن از ماینینگ نیز به دلیل کاهش مصرف انرژی ناشی از روش‌های معمول امروزی است.

ترون در معماری خود برای غیرمتمرکز کردن کل سیستم از سه لایه‌ مختلف بهره می‌برد. لایه‌ ذخیره‌سازی، هسته و لایه‌ کاربردی سه لایه‌ معماری شبکه ترون را تشکیل می‌دهند. لایه‌ ذخیره‌سازی و هسته در نقش برنامه‌ریز و مدیریت کل شبکه ظاهر می‌شوند. زبان اصلی برنامه‌نویسی این لایه‌ها جاوا است که گویا قرار است با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی نیز ادغام شود. لایه‌ کاربردی نیز برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و شخصی‌سازی کیف پول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لایه سطحی‌ترین لایه شبکه ترون محسوب می‌شود.

نودها در این شبکه با وظایف مشخص تعریف ‌شده‌اند. نود اصلی نودهای شاهد نماینده ارشد می‌باشند. این نودها که به فول نودهای SR شهرت دارند وظیفه‌ تائید تراکنش‌ها و توسعه‌ بلاک‌ها را بر عهده دارند. الگوریتم بسیار خاص و ویژه‌ای برای اثبات سهم در این نود طرح‌ریزی شده است. دومین نود شبکه ترون فول نود است که آن هم در نقش انتشاردهنده تراکنش‌ها و بلاک‌ها ظاهر می‌شود. در نهایت نود سالیدیتی استعلام گیرنده API ها و همگام کننده بلاک‌های قطعی است.

ارز دیجیتال ترون نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال بر اساس میزان عرضه و تقاضا انجام می‌شود. رشد این ارز نیز بر این اساس می‌باشد. نکته‌ی مهمی که درباره‌ ترون و مقایسه‌ آن با سایر ارزهای دیجیتال باید بدانید، میزان ترون عرضه شده است. همانطور که اشاره کردیم این ارز دیجیتال با تعداد کوین‌های بسیار بالا عرضه شده و دلیل اصلی کم بودن قیمت فعلی آن نیز همین تعداد کوین‌های بالای آن است.

شکل بالا نمودار قیمت ترون را در برابر دلار آمریکا از زمان پیدایش آن نشان می‌دهد. همانطور که می‌بینید قیمت این ارز دیجیتال بعد از یک صعود ناگاهی و جهشی که در سال ۲۰۱۹ رخ داده در یک روند نزولی قرار گرفته است. هر چند در حال حاضر قیمت آن با ثبات روبرو بوده و نوسان کمی دارد، با این حال هنوز وارد روند صعودی نشده است. در زمان انتظار این مقاله از نظر تکنیکالی شواهد لازم برای صعود قطعی این ارزد دیجیتال بروز نکرده اما روند غیرمنطقی را نیز پشت سر نمی‌گذارد. به نظر بعد از افزایش قیمت ترون به بالای ۰٫۰۲ که بزرگ‌ترین مقاومت نزدیک آن است، این انتظار برای این ارز دیجیتال وجود خواهد داشت تا وارد یک روند صعودی بزرگ شود که به نظر برای یک بازه بلندمدت می‌تواند به وقوع بپیوندد.

آقای سان ایده پرداز اصلی ترون مدعی است که تا ۲ سال آینده قیمت این ارز دیجیتال به حدود ۲ دلار خواهد رسید. با توجه به قیمتی که در حال حاضر این رمز ارز دارا می‌باشد، رسیدن به چنین قیمتی کمی دور از انتظار بوده و می‌تواند رشد فوق‌العاده‌ای برای ترون باشد. با این حال با توجه به اینکه در سال ۲۰۲۰ قرار است همه‌ ۱۰۰ میلیارد واحد ترون عرضه شود و دیگر هیچ واحدی از آن ساخته نخواهد شد، رشد ناگهانی آن هم یکی از گزینه‌های پیش روی این ارز دیجیتال است.

توکن های TRC10 و TRC20 دو توکن رسمی معرفی شده توسط شبکه‌ ترون می‌باشند. این توکن ها هر یک با شرایط و کاربری خاص در شبکه‌ ترون استفاده می‌شوند. TRC10 توکنی است که بدون استفاده از ماشین مجازی ترون با عنوان TVM توسط بلاک چین ترون ساخته و پشتیبانی می‌شود و TRC20 هم با استفاده از این ماشین مجازی، استانداردی برای قراردادهای هوشمند ترون می‌باشد. استفاده از این توکن‌ها شبکه ترون را کاملا منحصر‌به‌فرد نموده است. جالب است که برای ساخت آن‌ها در شبکه ترون نیز نیاز به هیچ توانایی در زبان‌های برنامه‌نویسی نخواهید داشت و تنها می‌توانید با استفاده از چند مرحله‌ ساده اقدام به ساخت آن‌ها نمایید. برای ساخت توکن TRC10 هزینه‌ای هم متقبل نخواهید شد و تنها پهنای باند اینترنت شما مصرف می‌شود. این توکن در حال حاضر در شبکه‌ ترون با قیمت ۱۰۲۴ TRX عرضه می‌شود. برخی از تفاوت‌های اصلی این دو توکن نیز به شرح زیر می‌باشد:

پیش‌بینی دقیق آینده‌ ترون واقعاً غیرممکن است. پس از شکوفایی فوق‌العاده‌ بیت کوین همه‌ افراد جامعه با نوعی خوش‌بینی به این رمز ارزها نگاه می‌کنند. غافل از اینکه بدانند این رمز ارزها در سال‌های اخیر بیشتر از این که شکوفایی داشته باشند، به ورطه‌ نابودی نزدیک شده‌اند. با این حال داشتن سیستم فوق‌العاده قوی، حمایت از طرف افرادی با سابقه و تیم پشتیبانی قدرتمند نشانه‌هایی است که می‌توانند دلیلی بر موفقیت ترون در سال‌های آینده باشد.

پیدایش رمز ارزها در سال‌های اخیر فوق‌العاده زیاد شده به‌نحوی‌که در همین چندسال تعداد آن‌ها به بیش از ۲۵۰۰ نمونه می‌رسد. در میان انبوه این ارزهای دیجیتال انتخاب یکی از آن‌ها به این راحتی‌ها نخواهد بود و نیاز به بررسی‌های زیادی دارد. در این میان ترون از جمله نمونه‌هایی است که با توجه به سخت‌افزارهایی که در اختیار دارد تبدیل به ارزی با قابلیت‌های جذاب در آینده شده است. در این مقاله سعی کردیم تا به صورت تخصصی همه‌ نکات مربوط به این ارز دیجیتال را با هم مرور کنیم و اطلاعات دقیقی از آن را در اختیار شما قرار دهیم.

به این مقاله امتیاز دهید

ترون چیست

میانگین امتیازات: 3.9 / 5. تعداد امتیاز: 140

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهید

سلام امکان پس گرفتن ترون در پروژه اکواسمارت وجود دارد یا باید بپزیریم سرمان کلاه رفته؟؟

باسلام دوست عزیز متاسفانه این پروژه کلاهبرداری است

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

ما پیش‌ازاین در معرفی ارز دیجیتال تتر گفتیم که سه نوع از این ارز دیجیتال وجود دارد. نوع اول بر پایه بلاک‌چین بیت‌کوین، نوع دوم بر پایه اتریوم و نوع سوم بر پایه ترون است. ازآنجایی‌که تتر خود بزرگ‌ترین ارز دیجیتال بعد از بیت‌کوین و اتریوم در دنیاست و با توجه به اینکه تتر در کنار اتریوم و بیت‌کوین از ترون هم استفاده کرده است، آنچه به نظر می‌رسد این است که احتمالا ترون دست‌کمی از بیت‌کوین و اتریوم نداشته باشد.

به همین دلیل من در جستجو برای یافتن اینکه ترون و پروژه ترون چیست و چرا چنین استفاده مهمی از آن شده است، تحقیقاتی انجام داده‌ام که نتیجه این تحقیقات را می‌توانید در مقاله حاضر مطالعه کنید.

پروژه ترون که ارز دیجیتال ترون (Tron) که با عبارت اختصاری TRX در سایت‌های معامله ارزهای دیجیتال نوشته می‌شود، یکی از نتایج آن است، در اصل نه یک ارز دیجیتال یا حتی پلتفرم بلاک‌چین مثل EOS، بلکه فراتر از آن یک پروژه بسیار بلندپروازانه برای ایجاد یک اینترنت غیرمرکزی، یک پلتفرم بلاک‌چین برای قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمرکزی (Decentralized Apps) یا dApps است.

استفاده از قراردادهای هوشمند در کنار اینکه ترون یک پلتفرم برای توسعه اپلیکیشن‌های غیرمرکزی است این مسئله را بدیهی می‌کند که پروژه ترون از این دو جنبه به‌نوعی در رقابت با مشهورترین ارز دیجیتال از این نوع یعنی اتریوم است.

ترون چیست

اما ارز دیجیتال ترون تفاوت‌هایی با اتریوم دارد که در نهایت باعث می‌شود کاربرد ترون برای کارهای متعددی بر مبنای ارزهای دیجیتال و قراردادهای هوشمند، بسیار فراتر از اتریوم باشد.

در شبکه ارز دیجیتال ترون یا TRX برخلاف اتریوم که از فرآیند اثبات کار استفاده می‌کند، از فرآیند اثبات دارایی (Proof of Stack) برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌شود.

بگذارید پیش از ادامه توضیحات درباره این پروژه، توضیحات مختصری در مورد فرآیند اثبات دارایی ارائه دهیم.

ارزهای دیجیتال متعددی در دنیای امروز از روش اثبات دارایی برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌کنند. شاید مشهورترین آن‌ها ارز دیجیتال تلگرام باشد که البته چند وقت پیش، نیمه‌کاره رها شد. فرآیند اثبات دارایی برخلاف فرآیند اثبات کار که در اتریوم، بیت‌کوین و لایت‌کوین استفاده می‌شود، هم سرعت بالایی دارد و هم انرژی بسیار کمی برای تایید تراکنش‌ها مصرف می‌کند.

فرض کنید یک قرعه‌کشی وجود دارد که شما باید برای شرکت در آن مثلا با خرید محصولات شرکت خاصی، کد قرعه‌کشی به دست آورید. هرچقدر تعداد کدهای قرعه‌کشی شما بیشتر باشد شانس برنده شدن شما نیز بیشتر می‌شود. این کدهای قرعه‌کشی دارایی شما هستند. هرچقدر بیشتر خرج کنید و بیشتر از محصولات شرکت بخرید، تعداد کدهای بیشتری نصیبتان می‌شود. در نتیجه شانس برنده شدن شما مستقیما با میزان هزینه‌ای که می‌کنید تناسب دارد.

در فرآیند اثبات کار البته قرعه‌کشی در کار نیست. بلکه رای‌گیری و توافق بین نودها (Node) ایجاد می‌شود. نودی که دارایی بیشتری داشته باشد، در این رای‌گیری شانس بیشتری برای برنده شدن دارد.

رای‌دهندگان هم تنها نودها نیستند. بلکه کاربران دیگری که نود نیستند می‌توانند درصورتی‌که دارایی‌شان از حدی بیشتر باشد و بخواهند، می‌توانند در رای‌گیری شرکت کنند و به نود خاصی رای بدهند.

کل قضیه این است که مشوق‌ها و ابزارهایی که در فرآیندهای اثبات دارایی وجود دارد، عموم رای‌دهندگان را تشویق می‌کند که به نودی که دارایی بیشتری دارد رای بدهند.

در یک شبکه ارز دیجیتال، تایید تراکنش‌ها توسط نودهای متصل به شبکه انجام می‌شود؛ اما برای اینکه فردی بخواهد یک نود باشد، باید حداقلی از آن ارز دیجیتال را در کیف پول خود داشته باشد.

این تایید تراکنش بر پایه قواعدی انجام می‌گیرد که موقع ایجاد ارز دیجیتال وضع شده‌اند. وقتی تراکنشی در شبکه ایجاد می‌شود، همه رای دهندگان روی این مسئله رای‌گیری می‌کنند که تایید این تراکنش یا بسته‌ تراکنش را چه نودی انجام دهد.

وقتی در این رای‌گیری یک نود برنده شد، آن نود شروع به تایید و اعتبارسنجی تراکنش‌های آن بلاک خاص می‌کند. وقتی این نود تایید کرد که همه تراکنش‌های داخل آن بلاک خاص درست هستند، آن بلاک را به‌صورت دیجیتالی امضا می‌کند و برای اتصال به بلاک‌چین به شبکه می‌فرستد. در نتیجه یک بلاک تولید می‌گردد.

در این حالت کارمزد تراکنش‌های داخل آن بلاک به این نود اختصاص می‌یابد. توجه داشته باشید که در فرآیند اثبات دارایی برخلاف اثبات کار، پاداش تایید تراکنش‌ها فقط کارمزد آن تراکنش‌ها است و شبکه به نودی که یک بلاک رو تایید کرده پاداش نمی‌دهد و توکن جدیدی تولید نمی‌کند.

از آن‌سو اگر این نود کاری خارج از قوانین شبکه انجام دهد و مثلا تراکنش‌های دارای تقلب را تایید کند، نه‌تنها پاداش دریافت نمی‌کند بلکه بخشی از دارایی خود را نیز از دست می‌دهد. تا زمانی که میزان دارایی اولیه برای اینکه فرد بتواند نود تاییدکننده تراکنش باشد به‌اندازه‌ای باشد که جریمه کار خلاف بیشتر از کارمزد تراکنش‌ها باشد، این نود مجبور است که درست و قانونی کار کند.

در کنار این‌ها داشتن دارایی در شبکه ارز دیجیتال ترون به اعضا و هر کسی که این ارز را دارد، قدرت و حقوقی برای مدیریت شبکه می‌دهد.

این قدرت و حقوق به کاربران اجازه می‌دهد که متناسب با دارایی خود در مدریت شبکه دست داشته باشند. هر کسی که ارز دیجیتال ترون را دارد، حق رای دادن دارد. با این حق رای می‌تواند اعضایی را برای فعالیت‌های آینده شبکه انتخاب کند.

اگر هم خود نخواهد در رای‌گیری‌ها شرکت کند می‌تواند آن را به عهده کاربران یا نودهایی بگذارد که به آن‌ها اعتماد دارد و به بیانی آن‌ها را نماینده خود بکند.

شبکه ترون یک پلتفرم برای توسعه‌دهنده‌هایی است که می‌خواهند توکن‌های خود را بر پایه این شبکه ایجاد کنند. مثل ارز دیجیتال تتر که پیش‌ازاین به آن پرداخته‌ایم، می‌توان بر پایه پلتفرم ترون اپلیکیشن‌های غیرمرکزی ساخت که خود توکن مجزا همراه با قراردادهای هوشمند داشته باشند اما وابسته به ارز دیجیتال ترون باشند.

ارز دیجیتال تتر از بلاک‌چین بیت‌کوین، بلاک‌چین اتریوم و بلاک‌چین ارز دیجیتال ترون برای ایجاد توکن‌های خود استفاده می‌کند. ارز دیجیتال تتر از توکن‌هایی با نام ERC20 که در اتریوم وجود دارند برای تولید بخشی از توکن‌های خود بهره می‌برد.

همچنین تتر از توکن‌های TRC20 که ارز دیجیتال ترون وجود دارند نیز برای خلق توکن‌های خود بهره می‌برد.

در ارز دیجیتال ترون می‌توان با استفاده از توکن‌های TRC20 و TRC10 برای خلق توکن‌ها در اپلیکیشن‌های غیرمرکزی دیگر استفاده کرد. البته جزئیات فنی چنین چیزی هم فراتر از این مقاله و هم فراتر از دانش فعلی من در این مورد است. به همین دلیل در حوزه توضیحات فنی به همین مسائل بسنده می‌کنیم.

این‌ها البته مواردی هستند که در دیگر پلتفرم‌ها و ارزهای دیجیتال مثل EOS هم وجود دارند. چیزی که در این میان ترون را از پلتفرم قدرتمندی مثل EOS جدا می‌کند، ایده بلندپروازانه آن برای ایجاد اینترنت غیرمرکزی است که خود از اهمیت به سزایی برخوردار است.

ما در ادامه به این جنبه از پروژه ترون می‌پردازیم.

از جمله توکن‌های دیگری که بر پایه ارز دیجیتال ترون ساخته شده‌اند، توکن‌های بیت‌تورنت (BitTorrent Tokens) یا BTT هستند. کسانی که ارز دیجیتال ترون یا TRX را در کیف پول دیجیتال خود دارند، به‌صورت رایگان توکن‌های بیت‌تورنت را نیز دریافت می‌کنند. اگر با اصطلاحات بازار ارزهای دیجیتال آشنا باشید می‌دانید که این دریافت رایگان توکن‌های یک ارز دیجیتال، ایردراپ (Airdrop) نام دارد.

توکن‌های بیت‌تورنت در روز یازدهم ماه‌ میلادی هرماه تا سال ۲۰۲۵ به کیف پول دیجیتال دارندگان ارز دیجیتال توکن واریز می‌شود.

منظور از اینترنت غیرمرکزی اینترنتی است که در آن سرورهای مرکزی برای ذخیره‌سازی داده‌های اینترنت مثل داده‌های وب‌سایت‌ها وجود ندارد.

در اینترنتی که تا به امروز وجود داشته است، مثلا شما هنگامی‌که می‌خواهید یک وب‌سایت را ببینید، آن را از یک سرور بزرگ واقع در یک مرکز داده دریافت می‌کنید. وجود اینترنت غیرمرکزی این امکان را می‌دهد که شما بتوانید برای مشاهده یک وب‌سایت آن را از کامپیوتر دیگر کاربران به‌صورت فرد به فرد (Peer-to-peer) یا همان p2p دریافت کنید.

البته شما همین‌الان هم می‌توانید کامپیوتر خود را به یک سرور و میزبان وب‌سایت تبدیل کنید، اما چنین کاری دردسرهای فراوانی دارد.

پروژه اینترنت غیرمرکزی ترون این امکان را فراهم می‌آورد که حتی کاربران با دانش فنی کم هم بتوانند چنین کاری انجام دهند. چنین اقدامی باعث می‌شود عملا بتوان جلوی هرگونه سانسور شدن را در اینترنت بگیریم و از آن‌سو دسترسی بیشتری به همه کاربران بدهیم.

مشابه این مسئله سال‌هاست که در پروژه تورنت شرکت بیت‌تورنت اجرا شده است. پروتکل تورنت ابزاری برای به اشتراک‌گذاری و دانلود فایل‌ها است. با این ابزار شما هنگام دانلود فایل‌ها، به سرور خاصی وصل نمی‌شوید. بلکه به کامپیوتر کسانی وصل می‌شوید که کل آن فایل یا بخش‌هایی از آن را روی کامپیوتر خود دارند یا حتی در حال دانلود بخش‌های دیگر فایل هستند.

چنین کاری عملا باعث می‌شود شما بتوانید به‌راحتی به فایل‌های که دیگران به اشتراک می‌گذارند مستقیما دسترسی داشته باشید.

این دسترسی، شبکه تورنت را به یکی از محبوب‌ترین ابزارهای اینترنت تبدیل کرده است و به همین دلیل شبکه تورنت در سال ۲۰۱۹، ۲.۱۴ درصد از کل ترافیک شبکه اینترنت را استفاده می‌کرد.

ازاین‌روی در جولای ۲۰۱۸ جاستین سان (Justin Sun) بنیان‌گذار پروژه ترون، شرکت بیت‌تورنت را با قیمتی بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون دلار خرید. قیمت دقیق این خرید تا به امروز به‌صورت رسمی اعلام نشده است.

ترون چیست

در راستای ایجاد یک اینترنت غیرمرکزی، جاستین سان بنیان‌گذار ارز دیجیتال ترون، وب‌سایت استیم‌ایت (Steemit) را در فوریه سال ۲۰۲۰ خریده است.

وب‌سایت استیم‌ایت یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی مثل مدیوم (Medium.com) است که نویسندگان می‌توانند با انتشار مقاله در آن با توجه به میزان بازدیدهای خود پول دریافت کنند. تفاوت استیم‌ایت با بقیه پلتفرم‌های وبلاگ‌نویسی در این است که این پلتفرم کاملا بر پایه بلاک‌چین نوشته شده است.

مثل مدیوم نویسندگان در این پلتفرم هم در ازای بازدیدهایی که دارند، مبلغی دریافت می‌کنند. این مبلغ در استیم‌ایت نه با دلار بلکه با ارز دیجیتال این پلتفرم یعنی Steem پرداخت می‌شود.

شرکت استیم (Steem Ltd.) در ۲۴ مارس ۲۰۱۶ توسط دن لاریمر (Dan Larimer) بنیان‌گذاری شده است و دفتر مرکزی آن نیز در ایالت ویرجینیای آمریکا است.

گفتیم که ارز دیجیتال ترون در تلاش است با اتریوم رقابت کند. از جمله جنبه‌هایی که ارز دیجیتال ترون با اتریوم رقابت می‌کند، قراردادهای هوشمند هستند. قراردادهای هوشمند بسته‌ کدهایی هستند که می‌توان همراه یک تراکنش ارسال کرد. این بسته‌های کد می‌تواند شروطی را در یک تراکنش ثبت کند که بدون وجود یک ضامن اجرایی خارجی، به‌صورت خودکار اجرا شود.

در شبکه ارز دیجیتال ترون می‌تواند در ثانیه ۲۰۰۰ تراکنش را انجام داد. البته این یک عدد نظری است و ممکن است در شرایط مختلف تراکنش‌ها با این سرعت روی ندهند. در شبکه اتریوم سرعت تراکنش‌ها به‌صورت نظری ۲۵ تراکنش در ثانیه و به‌صورت عملی تنها ۱۵ تراکنش در ثانیه است.

این مسئله در کنار انرژی و تجهیزات بسیار زیاد لازم برای تایید تراکنش‌ها در شبکه اتریوم باعث شده است که توسعه‌دهندگان اتریوم از مدت‌ها پیش به فکر تغییر سیستم تایید تراکنش‌ها از اثبات کار به اثبات دارایی بیفتند.

این تغییر که در نهایت موجب دوشاخه شدن بلاک‌چین اتریوم خواهد شد. به دلیل نوع سیستم مدیریتی در شبکه اتریوم چنین تغییری به این زودی‌ها عملی نخواهد شد. اما از همین ابتدا برخی از فعالان ارزهای دیجیتال این نسخه جدید اتریوم را اتریوم ۲ نام‌گذاری کرده‌اند.

در کنار این‌ها سرعت تشکیل بلاک‌ها در شبکه ارز دیجیتال ترون ۳ بلاک در هر ثانیه است. سرعت تشکیل بلاک در شبکه اتریوم، یک بلاک در ۱۵ ثانیه و در شبکه بیت‌کوین، یک بلاک در ۱۰ دقیقه است.

از آن‌سو زبان برنامه‌نویسی در شبکه اتریوم سالیدیتی (Solidity) است. این یک زبان برنامه‌نویسی جدید است و به همین دلیل افراد کمی هستند که آن را بلدند و یادگیری آن نیز زمان‌بر و هزینه‌بر است.

این در حالی است که در ارز دیجیتال ترون از زبان‌های برنامه‌نویسی متعدد و محبوبی مثل جاوا استفاده می‌کند. استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی محبوبی که بسیاری آن را بلد هستند، برنامه‌نویس‌های متعددی را برای نوشتن اپلیکیشن‌های غیرمرکزی یا dApps در شبکه ارز دیجیتال ترون تشویق می‌کند.

در اکتبر ۲۰۱۹ ترون اعلام کرد که با شرکت سامسونگ قرارداد همکاری امضا کرده است. با این همکاری ارز دیجیتال ترون در فروشگاه بلاک‌چین کی‌استور سامسونگ (Samsung Blockchain Keystore) در دسترس خواهد بود.

این فروشگاه مخصوص اپلیکیشن‌های غیرمرکزی است که سامسونگ مشخصا برای در دسترس قرار دادن چنین اپلیکیشن‌هایی ایجاد کرده است. با این کار ارز دیجیتال ترون به‌راحتی در دسترس تمام کاربران گوشی‌ها کامپیوترهای سامسونگ در جهان قرار می‌گیرد.

علاوه بر این‌ها ترون برای ساخت ارز دیجیتال پایدار دیگری به اسم USDJ و JST نیز استفاده شده است.

همه این‌ها نشان می‌دهد که ترون یکی از ارزهای دیجیتالی است که شاید ارزش سرمایه‌گذاری برای آینده را داشته باشد.


دیدگاه

نام (اختیاری)

ایمیل (اختیاری)

با سلام من این سایت پیشنهاد می کنم

عالی بود، سپاس،… من win دریافت کردم ولی btt نه، دلیل خاصی داره. از tron link pro استفاده میکنم.

الان من نفهمیدم ترون همون تتر یا ن چرا توی صرافی ها دو تا هستن و قیمت هاشون هم کلی متفاوت ؟ یه سوال مهم الان وقتی میگن تتر بر پایه ترون بخر ینی باید ترون بخیریم ؟

فقط کنجکاو

سلام دوستان، سایت ترون چرا کار نمی کنه؟ ! کسی می دونه🤔

میشه لطفا راهنمایی کنید برای شروع باید چکار کرد تازه میخوام بخرم

ترون خریدی؟

سلام من از طریق سایت یکی از صرافی ها ترون خریدم….اینکه میگن ترون سود میده قضیش چیه؟؟؟

سلام.برنامه ترون متوقف شده و اصلا نمیشه فروش زد ولی ترون ها کار میکنن دلیلش چیه ؟
یعنی ممکنه کلا پولمون بره یا حل میشه مشکل برنامه؟

فریز کن و رای بده و ترون پاداش بگیر

خوابی عمو

سلام میخواستم بدونم ب سایت بانک آفترن میشه اعتمادکردش اعتباری داره؟ سرمایه ترونمو بریزم توش چون سود غیر معقولی داره میده

کلاهبرداریه

سلام . پروژهای استخری خوب نیستن . پروژهای بدون ریسک بزن

بانک اف ترون تموم شده پولارو بالاکشید رفت پولامون رفت

کلاه برداریه سرمایه من به فنارفت

شما چقدر خریدی؟؟

کلاه برداریه تمام سرمایه من ازدست رفت

سلام اگه ده میلیون بخرم ماهیانه چند ترون میده

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

ترون یکی از بزرگترین سیستم عامل های نامتمرکز مبتنی بر زنجیره بلوکی است که با تکیه بر رمزارز داخلی با نام ترونیکس در رشد صعودی است

تیم ترون مدعی است که با عبور از ظرفیت شبکه بیت کوین, و اتریوم به بازدهی بالایی رسیده و میتواند همواره در هر ساعتی از شبانه روز ، ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه را مدیریت کند.[۱]

ترون توسط کارآفرین چینی جاستین سان[۲] در سپتامبر سال ۲۰۱۷ تاسیس شد.در ابتدا ، ارز دیجیتال ترون ، بصورت آزمایشی بر روی بلاکچین اتریوم (پروتکل ERC-20) بارگذاری شد و سپس با راه‌اندازی نهایی شبکه بلاکچین ترون ، در 25 ژوئن 2018 ، روی شبکه اصلی خود بارگزاری شد. طرفداران ترون ، این روز را ، روز استفلال ترون میدانند. در ماه می ۲۰۱۹ ، این ارز دیجیتال توانست کاری را که بیت کوین در طی ده سال انجام داد را در ۳۱۹ روز انجام داده و رکورد تعداد تراکنش‌های بیت کوین را بشکند.در آگوست همان سال عرضه اولیه سکه TRX آغاز شد و ترون توانست از این طریق بیش از ۷۰ میلیون دلار سرمایه اولیه جذب کند. در این عرضه اولیه قیمت هر واحد TRX معادل ۰٫۰۰۱۹ دلار بود.[۳]

تیم ترون در پکن، توکیو، ایالات متحده و بسیاری از مناطق و کشورها فعال است. در مجموع، TRON دارای بیش از 100 عضو است. بیشتر این اعضا ابتدا در غول های اینترنتی مانند Alibaba ، Tencent و Baidu کار می‌کردند.
ترون شرکای تجاری و سرمایه گذاران بسیاری را جذب کرده است. Wei Dai بنیانگذار Ofo یکی از سرمایه گذاران مطرح ترون به شمار می‌آید. ترون با گروه Alibaba، شرکت Baofeng، و همچنین با oBike Game.com و Peiwo نیز همکاری داشته است.

استخراج ترون (TRX) با هیچ یک از روش‌های استخراج با استفاده از توان پردازنده‌های گرافیکی ممکن نیست. تنها راه برای دستیابی به این رمزارز، استفاده از اتریوم و بیت‌ کوین برای خرید از صرافی‌های آنلاین در سطح جهان است. به این ترتیب هیچ راه سریع و در دسترسی برای استخراج ترون به جز استفاده از تجهیزات پیشرفته اسیک (ASIC) وجود ندارد؛ چراکه تمام کوین‌های موجود، از قبل استخراج و صادر شده‌اند و افراد فقط می‌توانند آن را خریداری کنند.

ترون چیست

از آنجا که ترون از گواه بر سهام در پروتکل خود استفاده می‌کند، کاربران به جای استخراج، می‌توانند با سپرده‌گذاری ارز TRX، پاداش‌هایی را در قالب ترون دریافت کنند. [۴]

ترون ، قصد دارد تا به رویای بزرگ خود یعنی تبدیل شدن به « اینترنت غیرمتمرکز » جامه عمل بپوشاند. در این مسیر و در قدم اول ، ترون بطور جدی قصد دارد تا در حوزه‌ی محتوا ، به خصوص محتوای مربوط به سرگرمی ، واسط‌هایی نظیر نتفلیکس ، گوگل‌پلی و اپ‌استورها ، فیسبوک ، اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی ، و دیگر پلتفرم‌ها و واسط‌های محتوایی را از میان برداشته و از طریق شبکه بلاکچین خود ، تولیدکنندگان محتوا را بدونِ واسطه به مصرف‌کنندگان محتوا متصل نماید. این موضوع ، با خرید سرویس‌هایی نظیر بیت‌تورنت (نتفلیکس بلاکچینی) ، کوین‌پلی (اپ‌استور بلاکچینی) ، و استیمیت (شبکه‌اجتماعی بلاکچینی) توسط ترون ، بیشتر خود را نمایان میکند.[۵]

در این بین ، ارز دیجیتال ترون (با نماد TRX) نیز ، نقش زیرساخت مالی این بستر را فراهم کرده و در تبادل هزینه این مصرف محتوا میان تولیدکنندگان محتوا و مصرف‌کنندگان آن ، کاربرد دارد. به دلیل همین کاربردی بودن ارز دیجیتال ترون در بستر شبکه بلاکچین ترون ، این رمزارز با اقبال بسیار خوبی نیز در میان سرمایه‌گذاران مواجه شده است. علاوه بر این کاربردی بودن، ترون مدعی است که ظرفیت انجام 2000 تراکنش در ثانیه با کارمزدی نزدیک به صفر را دارد. این در حالی است که در حال حاضر در بلاکچین بیت کوین و اتریوم، امکان انجام 7و 15 تراکنش در ثانیه وجود دارد.[۶]

یکی از شایعاتی که در مورد ترون و قراردادهای هوشمند آن وجود دارد، امکان سرمایه گذاری از طریق این قراردادهای هوشمند است.پروژه بانک آف ترون نمونه هایی از این کلاه برداری ها بودند که به صورت پانزی اجرا شدند. بقای سیستم‌های هرمی و پانزی و ادامه سودآوری این طرح‌ها به ورود افراد جدید بستگی دارد، بدون این‌که هیچ فعالیت اقتصادی انجام یا ارزشی ایجاد شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های چنین پروژه‌هایی، دادن وعده سود‌های نجومی، نداشتن محتوای علمی و فنی، عدم وجود نقشه راه و استفاده از روش هرمی و ویروسی است[۷].

مطلبی که در حال حاضر در حال مطالعه آن هستید را میتوان کاملترین و جامعترین مطلب فارسی در بین تمام مطالب تخصصی فضای وب درباره ارز دیجیتال ترون نامید. در این مطلب ، به تمامی سوالات شما درباره ترون پاسخ داده ایم. از پاسخ کامل به این سوال که ترون چیست تا آینده ترون و پیش بینی قیمت ترون ، از سرمایه گذاری در ترون تا خرید ترون و فروش ترون. پس اگر به سرمایه گذاری در ترون علاقه مندید ، با ما همراه باشید.

ترون ، شبکه بلاکچینی ، و البته ارز دیجیتالی است که در این روزها و در بازار ارز دیجیتال کشور، به معروفیت نسبی دست یافته و نظر سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال را به خود جلب کرده است. اما Tron دقیقاً چیست؟ آیا سرمایه گذاری در ترون سرمایه گذاری مناسبی به حساب می آید؟ آیا این ارز دیجیتال ، امکان استخراج دارد؟ آینده ترون به چه شکل خواهد بود؟ با ما همراه باشید تا با هم به پاسخ این سوالات برسیم.

Tron، یکی از بزرگترین و معروف‌ترین پروژه‌های بلاکچینی در دنیاست که با هدف استفاده از تکنولوژی بلاکچین و تمرکز زدایی به وسیله آن در انتشار محتواهای مختلف است. در واقع ، بلاکچین Tron در صدد آن است که بتواند واسط‌های محتوایی نظیر گوگل ، فیسبوک ، یوتیوب ، نتفلیکس و… را کنار زده و تولیدکنندگان محتوا را از طریق بستر بلاکچین ترون به دست مصرف‌کنندگان آن رسانده و با استفاده از ارز دیجیتال خود (ارز دیجیتال ترون)، بهای آن را بین دوطرف بطور مستقیم مبادله کند.  در بلاکچین ترون ، مانند بلاکچین اتریوم ، امکان ساخت قرارداد هوشمند ، تعریف توکن ، و ساخت برنامه غیرمتمرکز (DApp)، فراهم شده است.

از طرفی دیگر، بلاکچین Tron مدعی است که ظرفیت انجام 2000 تراکنش در ثانیه با کارمزدی نزدیک به صفر را دارد. این در حالی است که در حال حاضر در بلاکچین بیت کوین و اتریوم، امکان انجام 7و 15 تراکنش در ثانیه وجود دارد. در کنار این ظرفیت بسیار چشمگیر ، Tron برای آینده‌ی خود ، اکوسیستمی فراگیر را متصور شده است که همه در آن میتوانند به انتشار محتواها و خدمات خود پرداخته و از خدمات دیگران برای رفع نیازهای خود استفاده کنند. این امر ، Tron را به تکنولوژی آیندگان تبدیل خواهد کرد.

ارز دیجیتال ترون با علامت اختصاری TRX ، ارز دیجیتالی است بر بستر شبکه بلاکچین Tron ، و با هدف راحتی نقل و انتقالات مالی و دریافت و پرداخت هزینه های خدمات مبادله شده، ساخته شده است. این ارز دیجیتال، در حال حاضر، جزء 10 ارز دیجیتال برتر در دنیا قرار گرفته است. قیمت واحد ارزان آن به نسبت بیت‌کوین و دیگر ارزهای دیجیتال، و همچنین سرعت بالای تراکنش در آن درکنار کارمزد پایین ، باعث شده تا جذابیت فوق‌العاده‌ای برای نگهداری (Hodl) و سرمایه‌گذاری بلندمدت پیدا کند.

ترون چیست

ارز دیجیتال TRX، برخلاف دیگر ارزهای دیجیتال معروف ، قابلیت استخراج ندارد ، و تایید تراکنش‌ها در آن ، با استفاده از مکانیزم اجماع 2لایه TPoS (تلفیقی از اثبات سهام نمایندگی شده یاDPoS  (و نه اثبات سهام که شبکه اتریوم از آن استفاده میکند) و PBFT) که در نسخه 4 ترون توسعه یافته است ،

صورت میپذیرد. تعداد کل کوین‌های TRX نیز ، حدود 100 میلیارد واحد است که در حال حاضر نزدیک به 70% از آن در گردش است. پیش‌بینی می‌شود که در سال میلادی جاری 2020 ، تمام 100 میلیارد واحد ترون تولید شده باشند و پس از آن ، با یک نرخ تورم سالانه، هر سال به تعداد کوین‌ها افزوده شود.

اگر به اندازه کافی از پتانسیل‌ها و آینده ارز دیجیتال ترون اطلاع دارید و به دنبال روشی امن ، ساده و مطمئن برای سرمایه گذاری در ترون هستید ، تنها کافیست اپلیکیشن پلتفرم سرمایه‌گذاری نیکات را نصب کرده و پس از طی کردن ساده مراحل احراز هویت ، به راحتی هرچه تمام‌تر و با امنیت و اطمینان کامل در ارز دیجیتال ترون سرمایه‌گذاری کنید.

سرمایه گذاری در ترون

تاریخچه ارز دیجیتال Tron ، به خوبی نشان از جاه‌طلبی و برنامه‌های بلندمدت این شبکه بلاکچین و ارز دیجیتال آن دارد :

Tron ، در ماه سپتامبر سال 2017 ، توسط یک کارآفرین و فعال حوزه ارزهای دیجیتال ، به نام جاستین سان ، بنیان گذاشته شد. در آن زمان ، جاستین سان به عنوان نماینده و مشاور ارز دیجیتال ریپل مشغول به فعالیت بود.

در ابتدا ، ارز دیجیتال Tron ، بصورت آزمایشی بر روی بلاکچین اتریوم (پروتکل ERC-20) بارگزاری شد و سپس با راه‌اندازی نهایی شبکه بلاکچین Tron ، در 25 ژوئن 2018 ، روی شبکه اصلی خود بارگزاری شد. طرفداران ترون ، این روز را ، روز استفلال Tron میدانند.  

در ماه می ۲۰۱۹ ، این ارز دیجیتال توانست کاری را که بیت کوین در طی ده سال انجام داد را در ۳۱۹ روز انجام داده و رکورد تعداد تراکنش‌های بیت کوین را بشکند.

هدف اصلی Tron در قدم اول ، حذف واسط‌های محتوایی نظیر فیسبوک ، گوگل (و گوگل‌پلی) ، نتفلیکس و… است و در واقع قصد دارد تا به رویای «اینترنت غیرمتمرکز» تبدیل شود. توسعه بلاکچین Tron ، افزایش حجم تراکنش‌های ارز دیجیتال ترون، و همچنین خرید شرکت‌هایی نظیر بیت‌تورنت (نتفلیکس بلاکچینی) ، کوین‌پلی (اپ‌استور بلاکچینی) ، و استیمیت (شبکه‌اجتماعی بلاکچینی) برای رفع واسطه‌گری محتوایی، از قبیل اقداماتی است که در این راستا توسط Tron برداشته شده است. در آپدیت‌های بعدی این مطلب ، در این باره توضیحات بیشتری داده خواهد شد.

نسخه 1 Tron را در واقع میتوان بارگزاری Tron روی شبکه بلاکچین اتریوم از سال 2017 تا 25 ژوئن 2018 دانست.

پس از آن ، این شبکه در نسخه 2 بصورت کامل استقلال یافت و روی بلاکچین مستقل خود بارگزاری شد.

سپس و در نسخه 3 یا Tron Odyssey ، ترون به استفاده از مکانیزم ادیسی پرداخت.

نسخه 4 ترون یا Great Voyage، که در تاریخ 17تیر99 بارگزاری شد ، با تحولات بزرگی در شبکه بلاکچین ترون همراه بود. استفاده از مکانیزم تایید صحت معاملات اجماع 2لایه یا TPoS بجای DPoS ، ارتقاء پروتکل حریم خصوصی TronZ و… باعث شده است تا جاستین سان ، انتشار این نسخه از Tron را نقطه عطفی نه تنها در تاریخ ترون ، بلکه در تاریخ بلاکچین بنامد که زیرساخت مالی نسل‌های بعدی بلاکچین را بوجود خواهد آورد.

با توجه به مسیر پیشرفت Tron تا بدینجا و البته اهداف آن ، به نظر میرسد که این شبکه و ارز دیجیتالش، تکنولوژی آینده ، و ارز دیجیتال کاربردی جهانِ پیشِ‌رو باشند. شبکه Tron، قصد دارد تا با بهره‌گیری از تکنولوژی بلاکچین، و کاربردی کردن آن بوسیله رقابت و حذف واسطه‌های محتوایی نظیر گوگل و نتفلیکس، و البته بهره‌گیری از ارز دیجیتال ترون برای مبادلات بدون واسطه ، جایگزین بسیار کاملتری برای « اینترنت » باشد.

گرچه ، این نگرانی وجود دارد که Tron هیچگاه نمیتواند بطور کامل غیرمتمرکز باشد و همواره « بنیاد Tron» در راس مدیریت آن خواهد بود و همین امر باعث خواهد شد تا اعتماد بین‌المللی را کسب نکند ، اما اگر در مسیر از پیش تعیین شده‌ی خود بتواند به خوبی پیشرفت کند ، قطعاً روزی ارز شماره 1 دنیا خواهد بود.

ارز دیجیتال TRX، کیف پول مخصوص خود را دارد اما مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر ، در کوینومی از آن پشتیبانی صورت میگیرد. پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کوینومی ، مطلب کیف پول کوینومی در وبسایت اسکناس را مطالعه کنید.

همانطور که گفته شد ، Tron، با توجه به برنامه‌های فوق‌العاده‌ای که برای گسترش شبکه خود و توسعه و پیشرفت خود قرار داده ، قصد دارد تا به تکنولوژی جایگزین (و یا حداقل مکمل اینترنت) با حذف واسطه‌های محتوایی در قدم اول ، و تبدیل شدن به زیرساخت مالی برتر در دنیا و تبدیل به ارز دیجیتال پرکاربرد و پرتراکنش در دنیا با استفاده از این برنامه‌هاست. به هر حال باید دید ، آینده این شبکه بلاکچین به کدام سمت خواهد رفت.

درباره طرح‌های « بانک ترون » و « اکواسمارت » در مطالبی جداگانه بصورت شفاف توضیحاتی را ارائه داده ایم اما، بطور خلاصه میتوان گفت هرطرحی (از جمله این 2طرح ذکر شده) ، که توسط افراد مختلف برروی بلاکچین Tron یا اتریوم (یا هر بلاکچین دیگری که افراد آزادانه میتوانند روی آن قرارداد هوشمند ثبت و بارگزاری کنند) و وعده‌ی کسب سود ثابت را به افراد میدهند ، مورد تایید ما نبوده و حتی مورد تایید خود بنیاد ترون نیز نیستند. پس در صورتی که تمایل به سرمایه گذاری در اینگونه طرح ها را دارید ، بسیار مراقب سرمایه خود باشید. البته این به منزله‌ی عدم تایید کامل و اعلام کلاهبردارانه بودن این 2طرح توسط ما نیست ، چراکه بسیاری از کاربران ما روزانه مبلغ سود خود را با قیمت مناسب و به راحتی و سادگی و با اطمینان بالا ، در پلتفرم نیکات به فروش میرسانند ، اما با ویژگی هایی که این طرح ها دارند ، رخ دادن هر اتفاق نامطلوبی در آن ممکن است. در کل پیشنهاد میکنیم تا از راه عادی سرمایه گذاری در ترون که در همه بازارهای دنیا از جمله بازار سهام استاندارد بوده و مورد تایید خود بنیاد ترون بوده و ما نیز بصورت کامل از آن پشتیبانی حقوقی میکنیم ، در ترون سرمایه گذاری کنید.

مانند هر مدل سرمایه‌گذاری استاندارد دیگر ( مثل بورس سهام یا سرمایه گذاری در طلا) ، سرمایه گذاری در ترون نیز از طریق خرید با قیمت پایین‌تر ، و فروش با قیمت بالاتر ، اتفاق می‌افتد.

شما ، ابتدا باید با خرید ترون ، سرمایه خود را بصورت ترون نگهداری کنید ، و پس از مدتی که قیمت آن افرایش مناسبی داشت (که میزان بلندمدت بودن آن کاملا به خود شما و اهداف و برنامه‌هایتان بستگی دارد) ، اقدام به فروش ترون نمایید.

بر اساس آنچه گفته شد، قیمت ترون در آینده ، و طبیعتاً پیش‌بینی قیمت ترون، به تحقق برنامه‌ها و اهداف ترون، وابسته است. اهدافی که قصد دارد تا شبکه بلاکچبن Tron را در ابتدا به « بستر تبادل محتوای بدون واسطه » و در نهایت به عنوان هدف غایی به « اینترنت غیرمتمرکز در دنیا » تبدیل کند. این اهداف، در کنار برنامه‌ی اجرایی رسیدن به آن‌ها ، و همچنین پیشبرد آن تا به حال (مانند خرید بیت‌تورنت به عنوان نتفلیکس بلاکچینی یا خرید اپ‌استور بلاکچینی و شبکه‌اجتماعی بلاکچینی) ارز دیجیتال ترون را به « پرکاربردترین ارز دیجیتال » تبدیل خواهد کرد که همین امر، افزایش ارزش و در واقع ، افزایش قیمت ارز دیجیتال ترون در آینده را در پی خواهد داشت.

در واقع میتوان گفت، Tron با علم به حرکت زیرساخت‌های مالی دنیا به سمت دیجیتالی شدن و ارزهای دیجیتال، و با علم به جایگاه بیت‌کوین در آینده‌ی ساختار مالی دنیا به عنوان یک دارایی ذخیره‌ای مطرح (نقشی که در حال حاضر طلا در معادلات مالی بین‌المللی ایفا میکند)، قصد دارد تا جایگاه پول کاربردی آینده را از آن خود کند. جایگاهی که اگر ارز دیجیتال Tron بتواند به آن دست یابد ، مطمئناً از قیمت و ارزش بسیار بالاتری برخوردار خواهد شد.

موضوعی که مدیرعامل بنیاد Tron نیز در پیش‌بینی خود درباره قیمت ترون به آن اشاره کرده است. جاستین سان درباره پیش بینی خود از قیمت ترون در آینده، به جایگاه تعیین کننده ارز دیجیتال بیت کوین در دنیای ارزهای دیجیتال و همچنین در ساختار مالی دنیای آینده اشاره کرده و افزود از نظر او قیمت ارز Tron در آینده و در سال ۲۰۲۵، به حدود ۱۰۰،۰۰۰ دلار خواهد رسید.

البته او این پیش‌بینی خود را بعدتر و با توجه به نظر افراد صاحب‌نظر درباره پیش بینی قیمت بیت کوین ، تغییر داد و اعلام کرد پیش بینی میکند قیمت یک واحد از ارز دیجیتال ترون تا بیش از ۴۰۰،۰۰۰دلار پیش خواهد رفت… پیش بینی که به نظر میرسد بیش از آن که واقع‌گرایانه باشد ، خواهان نشان دادن پتانسیل و ارزش‌های ذاتی این شبکه بلاکچین و ارز دیجیتال آن است.

در اپلیکیشن پلتفرم سرمایه گذاری نیکات ، میتوانید بصورت لحظه ای از قیمت ترون مطلع شده و نمودار 30 روزه آن را تحلیل و بررسی کنید.

پلتفرم سرمایه‌گذاری نیکات ، یکی از معتبرترین روش‌های سرمایه‌گذاری در ترون است. این پلتفرم، علاوه بر اینکه امکان دریافت مشاوره رایگان سرمایه‌گذاری را برای عموم مردم فراهم کرده است ، امکان سرمایه‌گذاری ساده و راحت با امنیت بالا را نیز برای علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری های مختلف از جمله بیت‌کوین ، ترون ، تتر ، ریپل ، طلا و… را نیز فراهم کرده است.

اگر به آینده ترون علاقه و تمایل به سرمایه‌گذاری در آن را دارید ، میتوانید از طریق پلتفرم سرمایه‌گذاری نیکات اقدام به سرمایه‌گذاری کرده و یا در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره سرمایه‌گذاری داشته باشید ، میتوانید بصورت رایگان از مشاوره سرمایه‌گذاری نیکات استفاده کنید.

برای سرمایه گذاری در ترون و خرید ترون و فروش آن ، ابتدا باید اطلاعات هویتی خود را در اپلیکیشن نیکات وارد کنید تا پس از استعلام اطلاعات شما ، احراز هویت شما انجام گردد. این احراز هویت ، از طریق سامانه های ثبت احوال ، نهاب و شاهکار صورت گرفته و دلیل آن ، امنیت خاطر کاربران جهت جلوگیری از ورود کلاهبرداران فضای تجارت الکترونیک در اپلیکیشن نیکات و سوءاستفاده از اطلاعات عموم مردم است.

سپس و پس از تایید احراز هویت ، باید به بخش ارزهای دیجیتال (قسمت ارز دیجیتال Tron) در پلتفرم سرمایه گذاری نیکات مراجعه کنید تا بتوانید از طریق این بخش ، به خرید و فروش راحت Tron بپردازید.

برای خرید ترون در پلتفرم نیکات ، پس از احراز هویت و تایید اطلاعات هویتی و بانکی ، باید به بخش ارزهای دیجیتال (قسمت Tron) در اپلیکیشن مراجعه کنید. قیمت لحظه‌ای ترون و نمودار قیمتی آن در ۳۰ روز گذشته قابل مشاهده است. با کلیک بر روی دکمه خرید ، مقدار ترون دلخواه خود را وارد کنید تا پس از مشاهده پیش‌فاکتور خرید ترون خود ، به درگاه منتقل شوید. پس از پرداخت ، فاکتور نهایی را مشاهده خواهید کرد که میتوانید آن را نزد خود نگه دارید. پس از حدود نیم ساعت از ثبت سفارش، کار انتقال Tron به کیف پول شما بطور کامل صورت خواهد گرفت. همچنین ، علاوه بر قسمت سفارشات که میتوانید وضعیت سفارشات خود را در لحظه مشاهده کنید ، وضعیت سفارش انجام شده از طریق پیامک نیز به شما لحظه به لحظه اطلاع رسانی خواهد شد. در نظر داشته باشید که فرایند خرید تا واریز به حساب کیف پول شما حداقل ۱۰دقیقه و حداکثر یکساعت زمان خواهد برد.

برای فروش در پلتفرم نیکات ، پس از ورود به بخش ارزهای دیجیتال (قسمت Tron) در نیکات ، باید مقداری که تمایل دارید به فروش برسانید را مشخص کنید. سپس ، و پس از مشاهده پیش فاکتور فروش Tron ، از شما خواسته میشود تا ارز موردنظر را از کیف پول خود به کیف پول اعلام شده واریز نمایید. برای اینکار، باید آدرس کیف پولی که در این فرایند به شما داده میشود را در کیف پول خود (در قسمت Send یا ارسال) وارد کرده و مقداری که قصد فروش آن را دارید، از طریق کیف پول خود به کیف پول مقصد واریز نمایید. پس از واریز و اعلام آن ، باید منتظر تایید سیستم نیکات باشید که بصورت پیامکی به شما اطلاع‌رسانی خواهد شد. سپس ، در صورتی که شماره شِبای بانکی خود را به درستی واریز کرده باشید، مبلغ موردنظر به حساب شما بوسیله حواله پایا واریز خواهد شد. لازم به ذکر است که واریز ریالی تا پایان وقت اداری همان روز برای شما انجام خواهد گرفت.

در مطلب راهنمای جامع کیف پول ارزهای دیجیتال ، به این سوال پاسخ مفصلی داده ایم.

برای سرمایه‌گذاری در هر ارز دیجیتالی، پتانسیل و آینده‌دار بودن آن ارز دیجیتال مهم است. ترون ارز دیجیتال بسیار آینده‌داری است زیرا با قدرت، قدم در حذف پلتفرم‌های محتوایی نظیر فیسبوک و اینستاگرام قدم برداشته است. پیش‌بینی میشود قیمت ارز دیجیتال ترون با انتشار نسخه ۴.۰ به…

پروژه بانک ترون ، یکی از پروژه‌هایی است که این روزها نگاه‌های زیادی را به خود جلب کرده است. در بلاکچین ترون، پروژه‌های سرمایه گذاری باید مورد تایید بنیاد ترون باشد. این پروژه جزء پروژه های مورد تایید بنیاد ترون….

یکی از بهترین راه‌های خرید ترون و سرمایه‌گذاری در آن در ایران، سرمایه‌گذاری از طریق پلتفرم سرمایه‌گذاری نیکات است.

ترون چیست

در اپلیکیشن نیکات ، قیمت لحظه‌ای این ارز دیجیتال و دیگر ارزهای دیجیتال را بصورت دلاری و ریالی و در لحظه میتوان مشاهده کرد.

اگر میزان سرمایه گذاری شما بیش از 10 میلیون تومان در مجموع است ، بهتر است از کیف پول سخت افزاری استفاده کنید. اما در بین کیف پول های نرم افزاری ، کیف پول کوینومی برای همه ارزهای دیجیتال، و کیف پول های TronLink و TronWallet ، برای ارز ترون ، مناسب هستند.

به زودی این مطلب به روز رسانی خواهد شد.

در هر بازار سرمایه‌ای ، متغیرات مالی وجود دارد که فعالیت سرمایه‌گذاری، با خرید و فروش به موقعِ این متغیرات (خرید با قیمت کمتر و فروش با قیمت بیشتر و تکرارِ مکرّرِ این چرخه) صورت میپذیرد. سهام در بازار بورس سهام، طلای گرمی (یا انسی یا سکه‌ای) در بازار طلا، انواع ارزهای دیجیتال (مانند بیت‌کوین و ترون) در بازار ارزهای دیجیتال و… از این دست متغیرات محسوب میشوند. این موضوع، باعث میشود تا تحلیل قیمت این متغیرات مالی برای یافتنِ این موضوع که کدام قیمت، قیمت خرید مناسب محسوب شده و کدام قیمت نیز قیمت خرید نامناسب محسوب میشود، همواره اهمیت داشته است.

در این قسمت از مطلب جامع ترون ، قصد داریم تا به تحلیل تکنیکال ترون و تحلیل فاندامنتال آن بپردازیم و به مرور و با گذشت زمان نیز این مطلب را آپدیت کرده و تحلیل‌های جدید را بر اساس تاریخ به این مطلب اضافه خواهیم کرد.

همانطور که میدانید، تحلیل تکنیکال عموماً برای کوتاه‌مدت کاربرد دارد. در نتیجه تحلیل‌هایی که در ذیل نوشته خواهد شد، اعتبار کوتاه‌مدت دارند. نکته دیگر آن‌که، این تحلیل‌ها، تحلیل‌های تحلیل‌گران و سرمایه‌گذاران مطرح ایرانی اخذ شده اما به زبان ساده و عموماً بصورت نتیجه‌ی تحلیل نوشته خواهد شد تا برای کاربران پلتفرم نیکات و آکادمی سرمایه‌گذاری اسکناس به راحتی قابل فهم و استفاده باشد.

ارز دیجیتال ترون در 2 هفته اخیر افزایش قیمت بسیاری را تجربه کرده و برای اولین بار، به قیمت تومانی چهار رقمی (بیش از 1000تومان) در تاریخ خود رسید. با توجه به روندی که ترون در 40روز اخیر پشت سر گذاشته است، به نظر میرسد قیمت ترون با یک اصلاح قیمتی (کاهش قیمت موقت) مواجه باشد. در نتیجه به نظر میرسد این قیمت ، قیمت مناسبی برای فروش ترون (برای کسانی که ترون را در قیمت‌های پایین‌تر خریداری کرده‌اند) باشد.

ترون با پیش گرفتن روند نزولی ، چند روزی است که در کانال قیمتی 700 تومان توقف کرده است. به نظر میرسد این توقف ، آغاز مجدد روند افزایشی قیمت این ارز دیجیتال باشد. از طرفی، قیمت دلار در کشور ما نیز روند افزایشی به خود گرفته است که این روند نیز به روند افزایشی پیش‌بینی شده برای قیمت ترون کمک خواهد کرد. در نتیجه به نظر میرسد، این کانال قیمتی ، قیمت مناسبی برای خرید ترون در این نقطه باشد.

خبر ابتلای دونالد ترامپ به کرونا در کنار مشکلات پیش آمده پیرامون صرافی بیتمکس و تحت تعقیب قرار گرفتن مدیران این صرافی به اتهام دست داشتن در پولشویی، میتواند موجب ریزش بازار ارزهای دیجیتال به مانند بازار بورس سهام تا چند درصد شود. این ریزش ، گرچه به دلایل فاندامنتال رخ داده اما هرچقدر کمتر باشد نشان از ثبات بیشتر بازار ارزهای دیجیتال داشته و به نوعی اصلاح محسوب میگردد. در نتیجه میتواند بصورت کوتاه مدت باعث کاهش ارزش Tron و دیگر ارزهای دیجیتال شود.

اخبار مربوط به انتخابات ایالات متحده که تا 10 روز دیگر برگزار خواهد شد و همچنین پیش‌بینی برنده شدن دونالد ترامپ در این انتخابات ، باعث افزایش قیمت ترون (و قیمت دلار در ایران) با شیب کُند شده است.

اخبار نتایج انتخابات امریکا و پیش بودن غیرمنتظره بایدن باعث کاهش قیمت دلاری ارزهای دیجیتال (افزایش قدرت خرید دلار) شده است اما در عین حال در کشور ما قیمت دلار نیز به علل سیاسی در حال کاهش است که همین امر باعث ثبات نسبی قیمت ریالی ترون و دیگر ارزهای دیجیتال در کشور شده است.

افزایش قیمت قابل انتظار بیت کوین پس از گذشت بیش از 6 ماه از رویداد هاوینگ باعث افزایش قیمت ارزهای دیجیتال از جمله ترون شده است. این پیش بینی بر اساس روند قیمتی بیت کوین در سال رخ دادن هاوینگ در هاوینگ های گذشته انجام شده. 

شکسته شدن رکورد تاریخی قیمت بیت کوین و ثبت قیمت حدود 20 هزار دلار ، باعث افزایش قیمت ارزهای دیجیتال از جمله ترون شده است و پیش بینی میشود این روند تا پایان سال میلادی ادامه داشته باشد.  

ادامه دارد…

تحلیل فاندامنتال در همه بازارهای مالی از جمله بازار ارزهای دیجیتال ، کاربردی بلندمدت دارند. برای تحلیل تکنیکال (یا همان تحلیل بنیادین)، پایه و اساس متغیرمالی به همراه برنامه رشد و استراتژی و آینده‌ی بازار آن مورد تحلیل قرار میگیرد.

درباره ارز دیجیتال ترون، با توجه به برنامه‌ی توسعه‌ی شبکه بلاکچین Tron که پیشتر درباره آن صحبت شد (از جمله تبدیل شدن به اینترنت غیرمتمرکز یا حذف واسطه‌های محتوایی و…)، و همچنین میزان پیشرفت این شبکه و ارز دیجیتال آن از ابتدای پیدایش تا کنون، و البته تفاوت اهداف و رسالت آن با ارزهای دیجیتالی همچون بیت‌کوین، ریپل، اتریوم و… ، باعث شده است تا بسیاری از سرمایه‌گذاران حرفه‌ای این حوزه که اهداف سرمایه‌گذاری بلندمدت را در دستور کار دارند، Tron را در سبد سرمایه‌گذاری خود قرار داده باشند.

یکی از این سرمایه‌گذاران مطرح که در ترون سرمایه‌گذاری کرده است ، تیم دریپر نام دارد. دریپر، که در حال حاضر دارایی در حدود 30,000 بیت‌کوین در اختیار دارد ، اعلام کرده است که بجز بیت‌کوین در 6 ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کرده است که یکی از این ارزهای دیجیتال ، Tron ، و یکی دیگر از این ارزهای دیجیتال، ریپل است.

از دیگر سرمایه‌گذاران مشهوری که در ارز دیجیتال ترون سرمایه‌گذاری کرده‌اند، میتوان به جک ما مدیرعامل شرکت معروف علی‌بابا و همچنین  Wei Dai کارآفرین مطرح چینی و بنیانگذار برند معروف Ofo است که بر اساس تخمین‌ها، بیش از 3 میلیارد دلار در ترون سرمایه‌گذاری کرده است.

همانطور که گفته شد، برای یک تحلیل فاندامنتال (بنیادین) درست و دقیق، لازم است اهداف کلی و برنامه‌های استراتژیک (برنامه‌های کلی برای رسیدن به اهداف)، و همچنین برنامه اجرایی یک شرکت (در اینجا پلتفرم Tron) را بصورت دقیق بررسی کرد تا بتوان تصمیم گرفت که اساساً سرمایه‌گذاری برروی آن درست و منطقی است یا خیر.

به همین جهت، و برای تحلیل فاندامنتال دقیق ارز دیجیتال ترون، به بررسی دقیق نقشه راه ترون (که توسط بنیاد Tron اعلام شده است)، میپردازیم. این برنامه ، یک برنامه دقیق ده ساله (از ابتدای شروع به کار) است که در شش مرحله اجرایی و عملیاتی میشود :

مرحله اول (Exodus) – از سال 2017 تا سال 2018 : ایجاد پلتفرم بلاکچینی توزیع محتوای ترون با استفاده از بستر نرم‌افزاری اکسودوس (یک بستر رایگان برای توزیع یک به یک و ذخیره‌سازی محتوا)، و ارائه اولیه‌ی آن به کاربران

مرحله دوم (Odyssey) – از سال 2019 تا سال 2020 : معرفی شفاف و کامل پلتفرم Tron جهت تشویق به استفاده توسط مصرف‌کنندگان محتوا و تولیدکنندگان در مسیر توانمندسازی اقتصادی تولیدکنندگان محتوا

مرحله سوم (Great Voyage) – از سال 2020 تا سال 2021 : ایجاد امکان تولید توکن‌های شخصی برای تولیدکنندگان محتوا جهت تشویق هرچه بیشتر آنان برای استفاده از پلتفرم Tron

مرحله چهارم (Apollo) – از سال 2021 تا سال 2023 : ایجاد پلتفرم معاملاتی برای داد و ستد غیرمتمرکز توکن‌های ایجاد شده (باز هم جهت تشویق هرچه بیشتر تولیدکنندگان محتوا جهت استفاده از پلتفرم Tron برای انتشار هرچه بیشتر محتوا برروی پلتفرم Tron (با قدرتمندسازی اقتصادی آن‌ها و توکن‌های شخصی‌شان)

مرحله پنجم (Star Trek) – از سال 2023 تا سال 2025 : ایجاد پلتفرم بازی غیرمتمرکز ، جهت ارائه هرچه بیشتر بازی برروی این پلتفرم توسط کاربران

مرحله ششم (Eternity) – از سال 2025 تا سال 2027 : ایجاد بستری جهت جذب سرمایه‌گذار (Donate) برای تولیدکنندگان محتوا و تامین بودجه تولید محتوا بصورت غیرمتمرکز و دیجیتال

پینگ‌بک: آیا ارز دیجیتال ترون قانونی است؟ | آکادمی آموزش سرمایه‌گذاری

دوستان یعنی در ترون سرمایه گذاری کردم کار درستی انجام دادم؟ لطفا راهنمایی کنید

برای پاسخ به این سوال میتونید از طریق فرم مشاوره سرمایه‌گذاری ، بصورت رایگان از ما مشاوره دریافت کنید!

من در طرح اینوست ۲۰درصد ترون شرکت کردم..بعد ازون خود شرکت اعلام کرد دچار حمله هَکِرها شده.حالا سایت میاره بالا من ویددراگ کردم از سود شمار (برداشت کردم)
بعد از کم کردن داخل کیف پولم نیومده لطفا راهنماییم کنید

متاسفانه در این زمینه تنها راهنمایی که میتونیم بکنیم اینه که طرح های سود ثابت ترون ، عمدتاً کلاهبرداری هستند.

داداش باید یه بار رف رش کنی
یعنی صفحه رو از بالا بکشی بیاد پایین

ترون خیلی ارز دیجیتال خوبیه. آینده داره خیلی. من خودم از طریق نیکات سرمایه گذاری کردم روی ترون و خیلی امیدوارم به آینده ی این سرمایه گذاریم.

کاربر گرامی خوشحالیم که از خدمات ما رضایت دارید.

سلام من چگونه میتوانم ارتباط مستقیم با شما داشته باشم واتساپ یا اینستا هرچیزی که شما صلاح بدونید

سلام وقتتون بخیر

شما از3 طریق زیر می توانید با ما در ارتباط باشید:

1- نصب اپلیکیشن و ارسال پیام از طریق رایچت
2- ارتباط از طریق تلگرام به آیدی [email protected]
3-ارسال پیام از طریق واتساپ به شماره 09378392479

glad to read your article about Tron

Thanks

سلام وقت بخیر
اگر بخواهیم برای ترون در نیکات سرمایه گذاری کنیم در نیکات کیف پول نرم افزاری وجود دارد یا حتما باید ازجای دیگر تهیه کنیم؟
باتشکر

با سلام و احترام

برای اینکه مدیریت دارایی‌ها و سرمایه‌ی کاربران ، مستقیماً و مستقلاً تنها در اختیار خود اونها باشه ، برای همین هرکدوم از کاربران باید برای سرمایه گذاری از طریق نیکات ، کیف پول مطمئن و امنی رو انتخاب کنند و داشته باشند. البته در تهیه کیف پول ، چه سخت افزاری و چه نرم افزاری ، کمک مشاوران و تیم پشتیبانی ما بی دریغ وجود خواهد داشت.

با سلام
درجواب یکی ازدوستان درمورد سود ثابت 20درصد فرمودید کلاهبرداریه ، خواهش میکنم بیشتر ودقیق تر توضیح بدید، چون قراره من هم مقداری ترون با سود ثابت خریداری کنم

در مقاله بانک ترون ، به طور کامل توضیح دادیم مشکل اینگونه طرح ها رو و اینکه چرا کلاهبرداری به نظر میرسند.

سلام ببخشید میخواستم بدونم کیف پول سخت افزاریو چجوری وازکجا تهیه کنم ممنون

سلام وقت بخیر
ما با شرکت واردکننده کیف پول های سخت افزاری قرارداد همکاری داریم و از شرکت ما میتونید به راحتی تهیه کنید.

سلام باهاتون موافقم که طرح های سود ثابت ترون غالبا کلاهبردارین ولی خب خیلی مهمه که از طریق ترون اسکن به ماهیت شرکت و دارایی های ترون اون شرکت نگاهی بکنین.
به صورت نموداری براتون مشخص میشه سوددهی به چه صورت انجام میشه و میزان موجودی ترون انباشته در سایت بهتون قوت قلب میده که به این راحتیا سرمایه گزاریتون شکست نمیخوره
من خودم چند وقته که سرمایه گزاری کردم و هیچ مشکلی برای سرمایم به وجود نیومده هر روزم داره سودش به ولتم اضافه میشه
در نهایت باید اینو بگم که اون سایتایی که ادعای سود روزانه 20 درصد میکنن یا کلا ادعای سودهای ماورایی میکنن خروجی شون بیشتر از ورودی شونه و قطعا زمین میخورن
امیدوارم کمکی کرده باشم

سلام اپلیکیشن نیکات نسخه ios داره؟

سلام
در حال حاظر این اپلیکشن تنها بر بستر سیستم عامل اندروید فراهم هست. در صورت ارئه نخسه ios از طریق صفحه رسمی اینستاگرام اپلیکشن اسکناس اعلام میکنیم.

سلام یه سوال دارم چند‌روزه تو سایت tronxcapital سرمایه گذاری کردم آیا کسی اطلاعی ازش داره ؟

سلام وقت بخیر. ما اطلاعی نداریم ولی توصیه نمیکنیم.

2شب‌ با ۴۰ دلار سرمایه کداری کردم و سودش اومد‌ به کیف پولم ولی شب سوم نیومد‌ و از طرف خود کمپانی. پیام اومد چون به ۵۰ دلار رسیدین‌ باید وارد مرحله دوم یعنی ۴۰۰ دلاری بشین تا سود بیاد
میخوام بدونم قضیه چیه ؟ کلاه برداریه؟

سلام. عموماً اینجور طرح‌ها کلاهبرداری هستن.

با سلام
به چه صورت سرمایه گذاری کردین؟من اولین باره میخوام این کار رو بکنم.ممنون میشم بگید

سلام روزتون بخیر
برای پاسخ به این سوال میتونید از طریق فرم مشاوره سرمایه‌گذاری ، بصورت رایگان از ما مشاوره دریافت کنید!

سلام
من میخام ترون خریداری کنم ولی نمیدونم چجوری
شما آموزش هم دارید و به چه صورته؟؟

سلام. به راحتی با نصب اپلیکیشن نیکات میتونید بعد از یه احراز هویت خیلی راحت ، بصورت کاملاً امن ترون بخرید و سرمایه‌گذاری کنید.
برای راهنمایی بیشتر میتونید قسمت راهنمای سرمایه‌گذاری رو در اپلیکیشن مطالعه کنید و یا با شماره‌گیری شماره 02191079137 بصورت تلفنی از همکاران ما راهنمایی دریافت کنید.

سلام یکی راهنماییم کنه لطفا ترون ماهانه سود میده ،؟ مثلا اگر ۱۰ میلیون اون ک روزی ۳ و ۷ دهم درصد روزانه سود میده بزنی ک تا اخر پولت اونجا باشه یعنی ماهانه ده میلیون سود میده این درسته یا نه ؟ یکی راهنمایی کنه لطفا اصلا با عقل جور درمیاد ۱۰ میلیون بداری ماهی ده میلیون ارزش ترون بیاد روش

سلام میشه توضیحی در مورد فریزکردن و انرژی بدید که چه کاری انجام میدن و اینکه من ترون والت رو نصب کردم هر تراکنشی انجام میدم نمیدونم کجا ثبت میشه و از کجا باید پیداش کنم ولی داخل ترون لینک کاملا مشخص هستش
ترون لینک راحتتر هستش ولی خوب چون ثبت نام میکنم نمیدونم اون کد ۱۲ رقمی رو چجوری باید بگیرم برخلاف ترون والت که اگه پاکم بشه دوباره نصب کنم میتونم برگردم به حسابم یه راهنمایی بکنید لطفا ممنون میشم

سلام
من ميخوام بدونم حداقل ميزان خريد و فروش ترون با چه عددي امكان پذيره؟

سلام روزتون بخیر
حداقل خرید 100 هزار تومن، برای فروش سقفی وجود ندارد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

آکادمی اسکناس به عنوان زیرمجموعه پلتفرم سرمایه‌گذاری نیکات ، با رویکرد مدیریت سرمایه‌گذاری در کشور ، به آموزش و تولید محتوای تخصصی در این حوزه میپردازد.
کلیه حقوق متعلق است به شرکت تجارت الکترونیک نیکات (سهامی خاص)

 

بورس، سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار

ترون (Tron) یک برنامه غیرمتمرکز قابل اطمینان و متن‌باز (اوپن سورس) است که توسط بنیاد ترون (Tron Foundation) ایجاد شده است.

Tron یک برنامه است که قصد دارد به تولید کنندگان محتوا این امکان را دهد تا در ازای محتوایی که تولید می‌کنند پاداش و درآمد داشته باشند.

Tron شامل تکنولوژی همتابه‌همتا ( peer-to-peer ) بر پایه بلاک‌چین می‌شود که به این معناست که همانند سایر ارزهای رمزنگاری‌شده، قابلیت از بین بردن واسطه را داراست.

از یک جنبه دیگر، تکنولوژی Tron به کاربران اجازه می‌دهد تا از هرجای دنیا به محتوای سرگرم‌کننده دسترسی یابند، آنهم بدون اینکه نیاز باشد از برنامه‌هایی مانند گوگل‌پلی یا اپ‌استور استفاده کنند. در نتیجه، تولیدکنندگان محتوا می‌توانند بصورت مستقیم و سریع، درآمدشان را از مصرف‌کننده آن محتوا دریافت کنند.

ترون چیست

مدیر اجرایی و بنیان‌گذار Tron شخصی با نام جاستین سان (Justin Sun) است که در لیست “Forbes 30 Under 30” نیز قرار گرفته است. اعضای تیم، بنیاد ترون (Tron Foundation) را به عنوان یک بنیاد غیرانتفاعی که شبکه Tron را اداره می‌کند ایجاد کرده است.

در اواخر دسامبر 2017 جاستین سان در اکانت توئیتر خود اعلام کرد که چندین توسعه‌دهنده از شرکت چینی تجارت الکترونیک علی‌بابا به تیم Tron پیوسته‌ است و شک و شبهه‌هایی را بر مشارکت قریب‌الوقوع Tron و Alibaba برانگیخت.

جاستین سان همکاری Tron با Baofeng را اعلام کرده است. Baofeng به عنوان نتفلیکس چینی مشهور است و به عنوان یک پورتال ویدئو، بیش از 200 میلیون کاربر دارد.

علاوه بر این، همکاری‌های بسیار دیگری با پلتفرم‌های مختلف ایجاد شده است که می‌توانید اخبار آنرا در سایت tron.network مشاهده کنید.

در دسامبر 2017 این ارز به دلیل افزایش قیمت، توجه زیادی را به خود جلب کرد. قیمت این ارز در ابتدای دسامبر 2017 در حدود 0.002 دلار بود ولی در انتهای دسامبر به 0.05 دلار رسید.

در انتهای دسامبر 2017 ارز Tron با ارزش بازار 2.2 میلیارد دلاری به 17‌مین رتبه در بین ارزهای رمزنگاری شده (از لحاظ ارزش بازار) در سایت coinmarketcap.com رسید.

قیمت ارز ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال، نوسانات زیادی داشته و از ماه جولای سال 2019 تا آگوست 2020 نتوانسته از 0.026 سنت فراتر رود.

برای مشاهده قیمت امروز ترون، نمودار و اطلاعات دیگر، صفحه tron را در سایت coinmarketcap مشاهده کنید.

همچنین می‌توانید قیمت ریالی ترون در ایران را در این سایت ببینید.

کیف پول‌های متنوعی در سایت رسمی این ارز دیجیتال معرفی شده است.

از جمله کیف پول‌های دسکتاپ، موبایل و آنلاین که کاربران با توجه به نیازها و شرایط خود می‌توانند از بین آنها، کیف پول مناسب را انتخاب کنند.

لیست کیف پول‌های ترون را در این صفحه ببینید

مزیت کیف پول تحت وب این است که نیاز به نصب نرم‌افزار خاصی ندارد و به راحتی می‌توان کار با آنرا شروع کرد اما متخصصان توصیه می‌کنند مقادیر زیاد ارز را در کیف پول تحت وب نگهداری نکنید زیرا خطر سرقت اطلاعات در کیف پول‌های تحت وب بیشتر است.

برای ساخت کیف پول تحت وب ترون اینجا کلیک کنید

سپس با وارد کردن یک رمز عبور قوی، به مرحله بعد بروید.

در مرحله بعد (تصویر زیر) باید فایل Keystore را در جای امنی ذخیره کنید. از این فایل باید در محلی امن که دسترسی به آن ممکن نباشد نگهداری شود.

در صورت پاک شدن، از بین رفتن یا دزدیده شدن این فایل، موجودی ارز شما از دست خواهد رفت.

با کلیک روی Next به مرحله بعد می‌روید.

در این مرحله، کلید خصوصی کیف پول به شما نمایش داده می‌شود. این کلید خصوصی را نیز باید در جای امنی که فقط خودتان نسبت به آن آگاه هستید ذخیره کنید.

هرکس به این کلید خصوصی دسترسی یابد می‌تواند موجودی ارز شما را در یک کیف دیگر Import کرده و موجوی ارز را از کیف پول خارج کند.

می‌توانید این کلید خصوصی را در کیف پول موبایلی یا دسکتاپ ترون وارد کنید تا موجودی خود را آنجا نیز داشته باشید.

به همین سادگی کیف پول شما ایجاد شد.

با کلیک روی دکمه Go to account page به صفحه اصلی کیف پول وارد می‌شوید.

در صفحه اصلی والت، جزییات مانند موجودی حساب، ترون پاور، انرژی و Bandwidth قابل مشاهده است.

Available Balance: مقدار موجودی ترون است که می‌توانید منتقل کنید.

TRON Power: از ترون پاور برای رای دادن در شبکه ترون استفاده می‌شود.

Bandwidth: برای ارسال تراکنش‌های ترون، نیاز به Bandwidth دارید. Bandwidth در واقع معادل GAS در شبکه اتریوم است.

برای بدست آوردن TRON Power، Bandwidth و Energy می‌توانید مقداری توکن ترون را اصطلاحا قفل کنید.

قفل بودن توکن ترون حداقل باید به مدت 3 روز طول بکشد، پس از آن شخص می‌تواند توکن‌های خود را unfreeze کند.

پس از unfreeze، نسبت به تعداد ترون که قفل شده، مقداری امتیاز Bandwidth به کیف پول اضافه می‌شود.

اگر قصد دارید با پرداخت ریال ترون بخرید، در ادامه بهترین روش اینکار را بخوانید.

ترون چیست

در برخی از پلتفرم‌های معاملاتی و صرافی‌های آنلاین ایرانی خرید ارز ترون از طریق پرداخت کارت بانکی شتاب قابل انجام است، به عبارتی شما ریال پرداخت می‌کنید و ترون را در کیف پول دریافت می‌نمایید.

نمونه این پلتفرم‌ها که به راحتی می‌توانید با پرداخت از طریق کارت بانکی شتاب، ترون خریداری کنید سایت nobitex است.

برای ورود به سایت nobitex اینجا کلیک کنید

مزیت سایت نوبیتکس این است که کاربران با هم به معامله می‌پردازند و به دلیل رقابتی که بین کاربران برای خرید و فروش وجود دارد، فرصت‌های خرید و فروش مناسبی ایجاد شده است. هرچقدر تعداد کاربران این سایت بیشتر شود قیمت‌ها واقعی‌تر خواهد شد.

برای خرید ترون کافیست مراحل زیر را طی کنید:

1. در سایت نوبیتکس ثبت‌نام کنید (لینک معرفی)

2. متناسب با میزان معامله‌ای که قصد دارید انجام دارید، به احتمال قوی نیاز به احراز هویت (ارسال عکس مدارک شناسایی و کارت بانکی) خواهید داشت

3. در بخش کیف پول‌ها وارد شوید. با کارت بانکی شتاب، واریز ریالی را با کلیک روی دکمه واریز انجام دهید:

واریز فقط باید از طریق کارت‌های ثبت شده توسط شما باشد:

4. بعد از واریز پول در بخش “بازارهای اصلی” روی منوی “ترون/ریال” کلیک کنید:

5. با وارد کردن مقدار ترون (متناسب با مبلغ خریدتان) سفارش خرید ترون را ارسال کنید:

معاملات در این سایت بین کاربران انجام می‌گیرد.

پس از به اصطلاح مچ شدن سفارشات خرید و فروشی که ارسال شده، معامله صورت می‌گیرد.

مثلا اگر شما سفارش خرید ترون با قیمت 490 تومان ارسال کردید، زمانی سفارش انجام می‌گیرد که یک فروشنده سفارش فروش با قیمت حداقل 490 تومان ارسال کند.

بنابراین بعد از اینکه سفارش ثبت شد، در لیست سفارشات خرید قرار می‌گیرد تا اگر شخص دیگری در طرف فروشنده (عرضه کننده) سفارشی با قیمت یکسان یا کمتر از قیمت وارد شده توسط شما ارسال کرد معامله انجام شود.

البته به شرطی که افرادی زودتر از شما در همان قیمت یا قیمت بالاتر، اقدام به ارسال سفارش خرید نکرده باشند.

اگر قصد خرید فوری ترون را دارید، بهتر است “قیمت بالاترین پیشنهاد فروش” که در فرم سفارش مشخص است را وارد کنید.

اگر سفارشی ارسال کردید و بخشی از آن انجام شد، یک سفارش باز در لیست سفارشات اخیر شما باقی می‌ماند (تا زمانی که خودتان آنرا لغو کنید یا سفارش تکمیل شود)

برای آشنایی بیشتر با نحوه کار سایت نوبیتکس، حتما بخش راهنمای سایت را بخواهید.

.

در صورتی که تجربه یا سوالی در زمینه ارز دیجیتال ترون داشتید در بخش نظرات بنویسید.

 

قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران را دارید؟ در این سایت می‌توانید با اطمینان و با چند کلیک خرید کنید:

اگر مایل به مطالعه بیشتر درباره ارز دیجیتال هستید، پیشنهاد می‌کنیم کتاب “ارز دیجیتال، سیر تکامل طبیعی پول” را در اینجا دانلود کنید و بخوانید…

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و… به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید.
در توئیتر فالو کنید:
https://twitter.com/jahandide

سلام در این سایت https://tronpaperwallet.org/
کیف پول کاغذی ساختم ایا این سایت معتبره مشکلی نداره

سلام من مقداری تتر در ترون ولتم دارم که میخوام انتقال بدم اما انتقالاتم رو revoked میزنه
مشکل چیه؟ راه حلش چیه؟

سلام چند تا سوال داشتم میخواستم اگه ممکنه راهنماییم کنید
۱.به نظر شما سرمایه گذاری بلند مدت مثلا هفت الی ده ساله روی ارز های دیجتال مناسبه؟
۲.از میان ارز های ترون اتریوم ریپل به ترتیب کدام یک مناسب این کار هست یا ارز مناسب رو معرفی کنید؟
و نکته این که میدونم هرکس خودش باید تصمیم بگیره فقط میخوام نظر دوستان و کسانی که اینکارهداند رو بدونم مثلا خودتون بودید ابنکار رو میکردید؟به ترتیب کدوم ارز ها رو پیشنهاد میدید ممنون

سلام وقت بخیر
1. به نظرم آره و میتونه بازدهی خیلی خوبی داشته باشه. ولی واقعا صبر زیادی میخواد که توی نوسانات بازار آدم خودشو نبازه و نفروشه
2. من روی اتریوم خوش‌بین‌تر هستم

سلام تو فضای مجازی با کسی آشنا شدم ک نحوه ی خرید ترون و درست کردن کیف پول رو بهم آموزش میده و گفته باید ۳ نفرو بیارم مثل شرکتهای هرمی آیا اصلا همچین چیزی هست؟ و من موقع درست کردن کیف پول از ۲ مرحله ک نمیدونستم چی میگه براش اسکرین گرفتم و فرستادم آیا این شخص میتونه منو هک کنه؟

سلام من نرم افزار ترون والتم رو پاک کردم دوباره نصب کردم با همون رمزهای که قبلا داشتم ولی کیف پولم نیومد میشه راهنمایی کرد چطوری برم

سلام من تراست والت نصب کردم کسب انرژی و فریز کردن در این کیف برای ترون ممکن هست یا باید حتما ترون والت نصب کنم. ترون والت امکان ذخیره سایر ارزها رو هم داره؟

سلام من ترون ولت نصب کردم 400 ترون هم ارسال کردم اما نمیتونم برداشت کنم موقعی ک میخوام ارسال کنم خطا میزند چیکار کنم؟؟

با سلام درود ارزهای استخراجی بنده به کیف پول ترون ولت انتقال داده نمیشه ایا فیلتر یا بسته شده

سلام لطفا اگه درباره قطع شدن برنامه 200ترون اطلاع دارید توضیح بدید برنامه خطا520رو نشون میده

سلام آیا بعد اتمام مدت معین شده سرمایه عودت داده میشه یانه؟

بله

اقا کمک
راهنمایی کنید
ارز بیت تورنت خریدم و آدرس کیف ترون ولت دادم – لینک ارسال چک کردم تایید شده ولی در اپلیکشین ترون ولت چیزی به من نشون نمیده- مشکل اپلیکشین هست ؟

با یه لیدر آشنا شدیم و گفت ۵ میلیونی ۲۵۰ تومن میده به همین ترتیب ۱۰ تومن ۵۰۰ تومن بعد دوتا برنامه نصب کرد رو گوشیم یکی از برنامه هاTronwallet یه برنامیه که مثل کنتر برات عدد میندازه و ای عدد ها که جمع شد بعد می تونی تقدش کنی تو صرافی وهم میتونی اکر دلت خواست به ارز هایه دیگه تبدیلش کنی آیا این روش مطمئنه؟

سلام من موقع نصب ترون والت کدهایی اول را یاداشت نکردم چطورمیتوانمدوباره کدهارا ببینم یانمیشود

کیف پولت واسه همیشه از بین رفته اگه گم کردی

سلام خوب هستید. من یک سوال دارم اینکه میکن ترون سه سطح خرید داره .داستانش چیه ؟؟؟
و اینکه میگن باید سه نفر زیرمجموع بیاری و معرف بشی برا چیه ؟؟؟
مگه شرکت هرمی

سلام، وقت بخیر
چیزی که شما شنیدید ارتباطی به ارز ترون نداشته بلکه ترفندی هرمی یا پونزی بوده که میخواسته از ارز ترون استفاده کنه.
توصیه میکنم از این سیستم ها دوری کنید.

سلام
۵ روزه به حسابی که در ترون اسکن دارم پول منتقل شده، در حال حاضر total balance بنده دارای حدود 3000trx موجودی است اما هیچ کاری نمیتونم انجام بدم. نه فریز میتونم بکنم و نه هیچ کار دیگه… توی ولت هم هیچی موجود نیست و bandwitch و انرژی و … کیف هم خالی هستن. امکان انتقال وجه به جای دیگه هم ندارم. راهنمایی کنید آیا پول از دستم ربوده شده یا چی؟! راهنمایی کنید چجوری میتونم دسترسی به موجودی حسابم داشته باشم؟!

سلام . من مقداری ترون به ترون والت نسخه دسکتاپ انتقال دادم ، اما با گذشت 15 ساعت هنوز نیومده. TX رو از سایت ترون اسکن چک کردم همه چی درسته حتی آدرس والتها. ممنون میشم راهنماییم کنید.

سلام علی عزیز ، وضعیت تراکنش رو ندید به چه صورت هست توی ترون اسکن ؟

ایا این واقعیت داره که ۲میلیون بزاریم روزی400هزار سود میکنیم

سلام امین عزیز ، مشخصا خیر

سلام دوستان آیا سرمایه گذاری روی ترون سوددهی داره من با ترون ولت مقداری سرمایه گذاشتم آیا در دراز مدت سود دهی داره ممنون اگر راهنمایی کنید

سلام جناب فرخی گرامی ، بله داره اما انقدری نیست که یک گزینه جذاب محسوب بشه. خودتون خرید و فروش کنید و … بهتره خیلی.

سلام وقت بخیر ، میشه بفرمایید چطوری خودمون خرید و فروش بکنیم؟

سلام کامبیز عزیز ، وقت شما هم بخیر

خب خیلی پاسخ مفصلی داره و نمیشه اینجا مطرح کرد اما به صورت کلی بدوا باید با بازار آشنایی پیدا کنید > تحلیل تکنیکال و فاندامنتال و بنیادی یادبگیرید > توی یک صرافی مناسب حساب باز کنید > از جزئیاتی مثل نحوه فرار از تحریم ها مطلع بشید و ان شاءالله خرید و فروش و کسب سود.

توی بورسینس مطالب زیادی در این زمینه داریم که می تونید در بخش بیت کوین و ارز های دیجیتال به نشانی https://www.bourseiness.com/category/bitcoin مطالعه شون بکنید. موفق باشید.

با سلام درود ارزهای استخراجی بنده به کیف پول ترون ولت انتقال داده نمیشه ایا فیلتر یا بسته شده

سلام روز بخیر.ورژن اندروید گوشی موبایل تاثیر در نصب برنامه های ترون داره؟ اخه گفتن اندروید گوشیت باید 7 به بالا باشه وگرنه نصب نمیشه

سلام رضا عزیز ، هر نرم افزار اندرویدی یک حداقل نسخه ای برای اجرا نیاز داره معمولا و نرم افزار ترون هم از این باب مستثنی نیست.

جناب بنی فاطمه اینطور که شما میگین یعنی هر مقدار ترون داشته باشیم تو ولت خود کار سود میگیریم؟

سلام من مقداری ترون بابرنامه ترون والت خرید کردم
یک سوال برای من مونده
چطور این برنامه به صورت روزانه داره ترون بهم میده
این دون پاشی نیست فردا بسته نشه
کلاهبرداری نباشه
جواب واجب ممنون میشم جواب بدین

سلام محمد عزیز ، مقدار کمی بابت نگهداری ارز ترون به شما پرداخت میشه که بعید هست کلاهبرداری و اینا باشه.

بعد از نصب ترون باید چیکار کنیم !؟لطفا یکی راهنمایی کنه….
ممنون از لطفتون

سلام سیاوش عزیز ، دقیقا متوجه سئوال تون نشدم لطفا بیشتر توضیح بدید.

سلام اگر برنامه ترون والت پاک بشه یا گوشی بسوزه حتی اگر رمز و چیزهای دیگه که مربوط به ورود به برنامه میشه. و کاملا شخصی هست رو داشته باشیم می توانیم پول خود را باریابی کنیم ؟
امیدوارم تونسته باشم منظورم رو برسونم

سلام وحید عزیز ، یکسری اطلاعات لازم هست برای بازیابی حساب تا اون ها رو داشته باشید مشکلی از این باب نخواهید داشت قاعدتا یعنی هر اتفاقی بیفته برای نرم افزارش رو گوشی یا خود گوشی و … مشکلی نخواهد بود و می تونید مجدد حساب تون رو برگردونید.

سلام جناب اقای جهاندیده
بنده مقداری ارز ترون برای امتحان به کیف پول کاغذی tronwallet ارسال کردم
حالا برای گرفتن موجودی و برداشت ارز از این کیف پول کاغذی راهنماییم کنین ممنون میشم.
با تشکر از رهنمودهای جناب عالی.

سلام وقت بخیر
برای دیدن موجودی از یک اکسپلورر ترون استفاده کنید.
درباره اکسپلورر بلاکچین:https://www.bourseiness.com/dictionary/blockchain-explorer
برای انتقال مبالغ از کیف پول‌های کاغذی، کیف پولی نرم افزاری پیدا کنید که قابلیت ایمپورت کیف پول های کاغذی رو داشته باشه
در کیف پول ها به دنبال گزینه ی sweep paper wallet یا import wallet بگردید
ممکنه کیف پول کوینومی کار شما رو راه بندازه ولی مطمئن نیستم

با سلام و احترام
بنده مقداری ارز ترون در سایت نوبیتکس خرید کردم به نظرتون برای طولانی مدت در این کیف پول نوبیتکس نگهداری کنم یا انتقال بدم به کیف پول کاغذی؟
با تشکر
جهانگیری

سلام جناب جهانگیری گرامی ، حتما به کیف پول کاغذی انتقال بدید.

سپاسگزارم
لطفا اگر برایتان مقدور است نحوه انتقال و برداشت ارز ترون در کیف پول کاغذی را به اشتراک بگذارید.
با تشکر

زنده باشید. از طریق این دو لینک می تونید پیش برید :

https://tronpaperwallet.orghttps://tron.network/wallet?lng=en

موفق باشید.

سلام جناب این کیف پول بنظرتون مطمعنه باهاش کار کنیمًًً

ممنونم

دوست عزیز شما ب طور کامل متوجه تفاوت انرژی و bandwidth هنگام فریز کردن و چگونگی بدست اوردن توکن با voting شدید؟
میشه توضیح بدین

با سلام / جناب جهاندیده شما اطلاع دارید چه تفاوتی بین فریز کردن توکن های ترون در حالت های Bandwith و Energy وجود دارد

سلام
Bandwidth برای ارسال ترون کاربرد داره (به عنوان کارمزد تراکنش بکار میره)
energy برای اجرای قراردادهای هوشمند هست، بنابراین برای یه کاربر عادی کاربردی نداره
شما میتونید برای بدست اوردن energy، مقدار دلخواه Bandwidth رو فریز کنید

ممنونم از پاسخ شما / قصد من فریز کردن ترون ها برای دریافت پاداش است آیا برای این منظور باید در حالت
Bandwidth
توکن ها را فریز کنم و با رای دادن توکن بدست بیاورم ؟ و یا روش دیگری برای گرفتن پاداش هست ؟ ممنونم که راهنمایی میفرمایید
اگر ممکن است در مورد حالت Votes هم توضیح بفرمایید

خواهش میکنم
راهنمایی کاملی برای رای دادن در این صفحه وجود داره
برای رای دادن و دریافت پاداش، اول باید توکن رو فریز کنید

ممنونم از لطف شما / لینک مورد نظر شما ارور 404 میدهد فکر میکنم با لینک زیر صفحه مورد نظر شما قتبل مشاهده است

https://medium.com/tron-foundation/how-to-vote-for-super-representatives-d81d14d9743d

بله همین لینک درسته

سلام
ممنون از راهنمای شما در خصوص خیلی از مطالب
لطفا در خصوص کیف پول کاغذی ارز ترون هم چند لینک معتبر معرفی بفرمایید.
با تشکر

سلام وقت بخیر
این سایت یکی از سایتهایی هست که میتونید کیف پول کاغذی ترون بسازید:
tronpaperwallet.org

درود جناب جهانگیری.
منظور از پیش نمایش چی هست .چون این اتفاق برا همه کاربران ترون ولت افتاده

با سلام / آقای جهاندیده لطفا بفرمایید برای قفل کردن ترونیکس و بدست آوردن پاور ترون چه کاری باید انجام بدهیم و از چه کیف پولی استفاده بکنیم تا این کار انجام پذیر باشد

سلام
با کیف پولی که در سایت رسمی این ارز وجود داره میتونید ترون رو فریز کنید و Tron power بگیرید
در مطلب، نحوه ساخت کیف پول توضیح داده شده
برای قفل کردن ترون، پس از ورود به کیف پول روی دکمه Freeze در بخش TRON Power کلیک کنید
ارز باید حداقل به مدت 3 روز فریز باشه و پس از گذشت سه روز، میتونید توکن ها رو unfreeze (آزاد) کنید

ممنونم جناب جهاندیده

سلام ببخشید من برنامه رو نصب کردم ترون هم خریدم اما نمیتونم انتقالش بدم داخل برنامه که واسم سرمایه گذاری کنه

سلام من رمز کیف پول رو یادم رفته. چطور میتونم بازیابی کنم

دیگر نمیشود ترون ها را در کیف پول myetherwallet.com
ذخیره کرد لطفا مطالب ای را که قدیمی شده اند را حذف و یا بروز رسانی کنید

ممنون از توجه شما
مطلب اصلاح شد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

ما در بورسینس به شما کمک می‌کنیم:

• منابع درآمد دیگری برای خودتان بسازید
• کسب‌وکارتان را رشد دهید
• ارزش پول‌تان را در برابر تـورم حفظ کنید
• از سرمایه‌تان برای کسب سود استفاده کنید
• سرمایه‌گذاری موفق‌تری داشته باشید

درباره بورسینس بیشتر بدانید

ایمیل‌تان را وارد کنید تا جدیدترین مطالب به ایمیل‌تان ارسال شود:

بعد از ثبت ایمیل لینک تایید برایتان ارسال می‌شود، لطفا روی آن کلیک کنید

سلب مسئولیت: در بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری (اوراق بهادار، بازار آتی، طلا و ارز و…) ارزش دارایی‌ها ممکن است به سرعت تغییر کند و ریسک از دست رفتن سرمایه وجود دارد. محتوای موجود در سایت بورسینس صرفا جهت اطلاع‌رسانی است و نظرات شخصی نویسنده را منعکس می‌کند. بورسینس هیچ منفعت یا مسئولیتی در قبال سود و زیان کاربران ندارد و مسئولیت استفاده از تمامی مطالب و محتوای سایت بر عهده کاربران است.

Copyright © Bourseiness 2013-2019

کپی‌برداری از مطالب این سایت به هرشکل، غیرمجاز و غیرقانونی است.

ترون (Tron) نوعی سیستم سرگرمی غیرمتمرکز و پلتفرمی برای اشتراک گذاری محتوا است که با استفاده از تکنولوژی بلاک چین و شبکه همتا به همتا (Peer to Peer) کار می‌کند. این پروتکل به تمامی کاربران امکان انتشار، ذخیره سازی و مالکیت دیتا و محتوا را بصورت کاملاً رایگان، غیرمتمرکز و خودکار می‌دهد.

میتوانید Tron را به عنوان نسل بعدی شبکه های اجتماعی در نظر بگیرید که با استفاده از آن می‌توانید محتوا تولید کنید و آن را با دیگر افراد در هر نقطه از دنیا به اشتراک بگذارید. ترونیکس یا TRX واحد اصلی حساب ها در بلاک چین ترون است و در واقع پولی است که برای تولید محتوا به شما داده می‌شود. این ارز دیجیتال رمزنگاری شده با نماد TRX شناخته می‌شود. در این مقاله ما شما را با ارز دیجیتال ترون و ویژگی های مختلف آن آشنا خواهیم نمود.

برای درک بهتر ارز دیجیتال ترون بهتر است که از مبانی اولیه آن آغاز کنیم. پروتکل TRON در میان بزرگ ترین سیستم عامل های مبتنی بر بلاک چین دنیا قرار دارد. این شبکه بسیار مقیاس پذیر و دارای توان عملیاتی زیادی است. یکی از محتواهای تولیدی توسط ترون برنامه های غیرمتمرکز (DApps) است. ترون قادر به پشتیبانی طیف گسترده‌ای از برنامه های غیرمتمرکز در شبکه خود میباشد.

افرادی که طرفدار شبکه‌های اجتماعی، بازی‌ها و دیگر سرگرمی های آنلاین هستند در آینده حتماً از کارایی شبکه ترون لذت خواهند برد. در حقیقت کاربران با استفاده از شبکه Tron می‌توانند اپلیکیشن و برنامه‌های غیرمتمرکز برای این سرگرمی ها را بسازند.

با استفاده از ارز دیجیتال Tron نه تنها شما می‌توانید محتوای تولیدی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، بلکه به شما به عنوان تولید کننده محتوا و دیتا پاداش نیز داده خواهد شد. این مدل دقیقا نقطه مقابل عملکرد شبکه های اجتماعی سنتی همانند فیسبوک است که در آن از محتوای تولیدی کاربران برای بدست آوردن منافع خود شبکه استفاده می‌شود. اما وقتی شما از ارز رمز پایه ترون استفاده می‌کنید کنترل دیتای شما دست خودتان است و برای دیتا و محتوا تولیدی به شما پاداش داده خواهد شد.

ترون چیست

Tron اهداف بلند مدتی دارد که از 6 فاز تشکیل شده و گفته می‌شود که توسعه آن تا سال 2027 میلادی طول خواهد کشید.

ترونیکس یا TRX ارز دیجیتال بومی بلاک چین ترون است. ترونیکس اولین بار در سپتامبر سال 2017 میلادی زمانی که ترون توانست توسط عرضه اولیه سکه (ICO) موفق خود بیش از 70 میلیون دلار سرمایه اولیه جمع‌آوری کند، ارائه شد.

در آن زمان TRX توکنی بود که روی پروتکل ERC20 (بلاک‌چین اتریوم) اجرا میشد. کمتر از یکسال بعد از عرضه اولیه سکه ترون و با توسعه بلاک چین آن، این ارز دیجیتال شبکه اصلی خود را ساخت و توکن ترونیکس از بلاک چین اتریوم به بلاک‌چین انحصاری Tron منتقل شد. به همین دلیل نیز ترونیکس یک کوین محسوب می شود نه توکن !

Tron شبکه انحصاری خود را در 25 ژوئن سال 2018 میلادی ایجاد کرد که این روز به عنوان روز استقلال ترون شناخته می‌شود و ترون هر ساله قرار است آن را جشن بگیرد. در حال حاضر ترون هنوز در حال جمع‌آوری توکن های ERC20 خود و سوزاندن آنها است تا تنها کوین های موجود در شبکه اصلی ترون باقی بمانند.

براساس تعریفی که در وب سایت Tron آمده “TRC10” استانداردی فنی است که توسط بلاک چین ترون و بدون نیاز به ماشین مجازی ترون (TRON Virtual Machine) پشتیبانی می‌شود. اما “TRC20” استانداردی فنی است که برای قراردادهای هوشمند و بکارگیری ماشین مجازی ترون از آن استفاده می‌شود.

 امکان ساخت و عرضه توکن‌های TRC10 دلخواه در شبکه TRON به قیمت 1024 TRX برای کاربران وجود دارد. در این حالت سازندگان توکن نیاز به هیچ گونه دانش برنامه نویسی برای ساخت توکن خود ندارند و فرآیند ساخت توکن بسیار ساده است. یکی از شناخته شده ترین توکن های TRC10 توکن بیت تورنت (BTT) است.

در توکن‌های TRC20 امکان استفاده از قراردادهای هوشمند با استفاده از ماشین مجازی TRON وجود دارد. توکن ها بطور کامل با توکن های ERC20 سازگار هستند و در نتیجه به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد که قراردادهای اتریوم خود را به شبکه ترون منتقل کنند.

قراردادهای هوشمند امکانات نامحدودی دارند و توکن‌های TRC20 ویژگی‌هایی دارند که در توکن‌های TRC10 وجود ندارد. با این حال پیاده سازی توکن های TRC20 بسیار پیچیده‌تر از توکن های TRC10 است. یکی از شناخته شده ترین توکن‌های TRC20 توکن ANTE است که در پلتفرم محبوب TRONbet استفاده می‌شود.

آوریل سال 2017 – شرکت TRON با مدیریت جاستین سان کار خود را آغاز نمود.

آگوست سال 2017 – عرضه اولیه سکه TRX آغاز شد و ترون توانست از این طریق بیش از 70 میلیون دلار سرمایه اولیه جذب کند. در این عرضه اولیه قیمت هر واحد TRX معادل 0.0019 دلار بود.

سپتامبر سال 2013 – ترون در کوین مارکت کپ و سایر صرافی‌های ارز دیجیتال با قیمت 0.002 دلار لیست شد. حجم معاملات ترون در آن روز 48,512 دلار بود.

ژانویه سال 2018 – در تاریخ 5 ژانویه TRX به بالاترین قیمت خود تا به امروز یعنی 0.3 دلار رسید و درست در روز قبل آن یعنی چهارم ژانویه بیشترین حجم معاملات به ارزش 4,089,410,000 دلار را تجربه کرد.

می سال 2018 – شبکه انحصاری TRON معرفی شد.

ژوئن سال 2018 – توکن های ERC20 ترون از بلاک چین اتریوم به شبکه اصلی TRON منتقل شدند.

خالق ارز رمزنگاری شده ترون شخصی به نام جاستین سان (Justin Sun) مدیر عامل و بنیانگذار شرکت Tron است. جاستین سان پیش از این نماینده ارشد ریپل در کشور چین بود. علاوه بر Tron آقای سان مدیر عامل اپلیکیشن Peiwo که در حال حاضر بیش از 10 میلیون کاربر فعال دارد نیز هست. لازم به ذکر است این برنامه کاملاً با شبکه ترون سازگار است.

دومین شخصیت مهم در تیم اجرایی ترون لوشن چن (Lucien Chen) است. چن از کارشناسان ارشد شرکت های بزرگی مانند Tencent و Alibaba بوده و در حال حاضر مدیریت بخش فنی Tron را بر عهده دارد.

ارز رمزپایه ترون از سه لایه اصلی تشکیل شده است. این لایه ها عبارتند از:

ارز دیجیتال ترون از الگوریتم اثبات سهام محول شده (Delegated Proof of Stake – DPoS) استفاده می‌کند. نحوه کار این الگوریتم به صورتی است که همه افراد در تولید بلاک‌های شبکه و تایید تراکنش‌ها نقش ندارند و به جای آن 27 نماینده انتخابی از کل شبکه این کار را انجام می‌دهند. در صورتی که هر یک از این 27 نماینده عملکرد خوبی نداشته باشد، خیلی سریع با اجماع و رأی گیری در شبکه نماینده جدیدی جایگزین او می‌شود.

برای اینکه بتوانید در لیست نمایندگان قرار بگیرید باید 9,999 واحد ترونیکس پرداخت کنید. رای گیری هر 6 ساعت یکبار انجام می‌شود و لیست نمایندگان براساس آن بصورت مستمر بروزرسانی می‌شود. در شبکه TRON زمان هر بلاک 3 ثانیه است و پاداش بلاک 32 کوین ترونیکس است، به طور کلی سالانه 336,384,000 واحد ترون (TRX) به نمایندگان منتخب تعلق می‌گیرد.

شرکت Tron اعلام نموده است که شبکه این ارز دیجیتال تا سال 2021 میلادی تورمی در بر نخواهد داشت، اما پس از آن هر ساله درصد کمی تورم به شبکه اضافه می‌شود. بسیاری از افراد مشهور در دنیای ارزهای دیجیتال از جمله ویتالیک بوترین، خالق اتریوم، انتقادات زیادی نسبت به ترون دارند و می‌گویند که این روش چیزی جر انحصارطلبی نیست.

ارز دیجیتال ترون بر خلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر نظیر بیت کوین و اتریوم که از الگوریتم گواهی اثبات کار استفاده می‌کنند، قابلیت استخراج ندارد. همانگونه که گفته شد TRON از الگوریتم اثبات سهام محول شده بهره می‌برد.

ترون (TRX) با قیمت 0.002 دلار کار خود را آغاز کرد و در ژانویه سال 2018 میلادی به بیشترین قیمت خود تا به امروز یعنی 0.3 دلار ( حدود 150 برابر) رسید. از اواسط دسامبر سال 2018 تا اوایل ماه ژانویه سال 2019 قیمت این ارز دیجیتال یش از 2000 درصد رشد کرد. بله، 2000 درصد تنها در عرض سه هفته ! در زمان نوشتن این مطلب قیمت هر واحد ترونیکس معادل 0.019795 دلار است.

برای نگهداری کوین های TRX باید از کیف پول های دیجیتال استفاده کنید. کیف پول های دیجیتال انواع مختلفی دارند که هریک با توجه به ویژگی های خود امکانات امنیتی مختلفی را برای کاربران فراهم می‌کنند. همیشه در نظر داشته باشید که در هنگام انتخاب کیف پول دیجیتال امنیت کیف پول را اولویت اول خود قرار دهید.

بهترین کیف پول
های دیجیتال برای نگهداری ترون (TRX) عبارتند از:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

من دو ساله تو بازار ارزهای دیجیتال هستم. آینده ارز ترون خیلی روشنه با پروژه هایی که داره

سلام باید از کجا شروع و چه اقداماتی لازم است

سلام دوست عزیز. بهتون پیشنهاد میکنم مقالات آموزشی ما در حوزه ارزهای دیجیتال رو مطالعه کنید.

ممنون از راهنمایی های کامل و صحیح این سایت.
خیلی خوبه که توی کشور ما که خیلی اطلاعات مردم در اینگونه موارد کم هست شما اطلاعات علاقه مندانی مثل ما را کامل تر میکنید و بیشتر آگاه میشیم. تشکر

ممنون از راهنماییتون

سلام thanku

سپاسگزارم از اهداف و راهنمایی هایی که انجام دادید، به امید موفقیت های روز افزون برای شما

دورود به دیدگاهتان که چشم و فکر ما رو بازتر میکنید.با تشکر

لطفا اگر اطلاعاتی در مورد ارز لیبرا دارید هم بنویسید

ترون چیست

ممنون از اطلاعات خوبتون ترون عالیه بارده سودش

درود برشما ک چنین اطلاعاتی رو سخاوتمندانه در اختیار ما میذارید . میشه لطفاً درمورد یک ارز دیجیتال جدید بنام پای (pi) هم توضیح بدین؟

سلام و عرض ادب. سپاس از همراهی شما. در مقالات آموزشی بعدی سعی میشه ارزهای دیجیتال دیگه هم پوشش داده بشه. با سیگنال همراه باشید.

سلام عالی

Really very good

سلام
من نیاز به راهنمایی دارم لطفا نگید که برو مقاله های آموزشی رو بخون
یکی از دوستان ارز ترون رو به من معرفی کرد طبق توضیحات ایشون
من اگه خرید انجام بدم و اگه زیر مجموعه بگیرم یعنی یک و سه و نه و بیست هفن نفر رو تکمیل کنم یه درامد هفتگی و ماهیانه از این راه به دست میارم ، آیا این درسته ؟
بهم گفته که برای خرید و رسیدن به این هدف باید از کد معرفی ایشون استفاده کنم ، آیا درسته ؟
من نمیتونم بدون کد معرف خرید انجام بدم برای کیف پولم ؟
آیا اگه بدون کد معرف خرید کنم بازم درامد هفتگی و ماهیانه دارم ؟

با سلام
نقلی قولی از رئیس پلیس پیشگیری خراسان رضوی برایتان آورده‌ایم:
“فعالیت شرکت‌های هرمی‌ای که به نوعی از خارج کشور هدایت می‌شوند یا آن دسته از شرکت‌های هرمی‌ای که در داخل مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت ندارند، جرم و ممنوع است.”

سلام
لطفا یه برنامه صرافی دیجیتال که امن باشه رو بهم معرفی میکنید
برای نصب روی گوشی

با سلام
قطعا برای کار با صرافی‌های خارجی همیشه خطر بن شدن وجود دارد. گزینه‌های مانند استفاده از vps به شما کمک خواهد کرد اما با توجه به قوانین KYC و AML اتحادیه اروپا و امریکا، در هر زمانی احتمال اینکه نیاز به احراز هویت داشته باشید، حتی با وجود وی پی اس هم امکان پذیر است. لذا تا جایی که می‌توانید زمانی که در حال ترید نیستید، ارز دیجیتال خود را به کیف پولتان منتقل کنید.
اگرچه پلتفرمهای ایرانی به نسبت صرافی های خارج از کشور مطمئن تر هستند اما با توجه به اینکه با توجه به اینکه هیچ نهاد رسمی ترید ارزهای دیجیتال در ایران را تایید نکرده است، مسئولیت کار با این سایتها بر عهده خود شماست.
برای آشنایی با نحوه کار با صرافیها از لینکهای زیر استفاده کنید:

ترید در صرافی بایننس

ترید

زیر مجموعه گیری در ارزهای دیجیتالی مثل ترون و اتریوم، پیگرد قانونی دارد؟

با سلام
در این مورد نقل قولی را از رئیس پلیس پیشگیری خراسان رضوی برایتان آورده ایم:

“فعالیت شرکت‌های هرمی‌ای که به نوعی از خارج کشور هدایت می‌شوند یا آن دسته از شرکت‌های هرمی‌ای که در داخل مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت ندارند، جرم و ممنوع است.”

آیا ترون هفتگی 150الی 200 ترون واریز میکند؟

با سلام
ارزهای دیجیتال با الگوریتم‌های متفاوتی کار می‌کنند. یکی از این الگوریتم‌ها، اثبات سهام است بدین صورت که شما با سهامداری یا (STAKING) می توانید ارز دیجیتال خود را در شبکه فریز کنید و سود مورد نظر خود را دریافت کنید. در حال حاضر این میزان سود برای ارزهای دیجیتال مختلف، متفاوت است و از یک درصد تا 10 درصد در سال متغیر است.
برای سهامداری ترونیکس نیز می‌توانید با فریز کردن سرمایه خود سالانه حدود 3 درصد دارایی خود سود کسب کنید. سودهای بیشتر منطقی ندارند.

سلام
لطفا یکی با سابقه میشه شمارشو بده بمن باهاش تماس بگیرم اطلاعات کامل این برنامه رو ازش بپرسم و زیر مجموعش شوم

با سلام
در مورد ارزهای دیجیتال نیازی به اینکه زیر مجموعه کسی شوید نمی‌باشد. می‌توانید از بخش آموزش سایت سیگنال استفاده کنید و اطلاعات لازم را در مورد نحوه فعالیت در بازار کریپتوکارنسی کسب کنید. اکیدا پیشنهاد می‌شود از فضاهای هرمی در بازار ارزهای دیجیتال فاصله بگیرید.

چطور میشه ثبت نام کنم واین عرض دیجیتال مراحل چطوری هستش با تشکر

سلام
از دو طریق می‌توانید این ارز دیجیتال را تهیه کنید:
1- به طور مستقیم این ارز دیجیتال را از سایتهای ایرانی که خرید و فروش ارزهای دیجیتال را انجام می‌دهند دریافت کنید. (به این نکته توجه کنید که خرید و فروش ارزهای دیجیتال در حال حاضر تحت نظارت هیچ نهاد رسمی ای صورت نمی‌گیرد اما غیر قانونی هم نیست. لذا مسئولیت خرید و فروش آن بر عهده خود شما خواهد بود. برای پیدا کردن سایتهای خرید و فروش هم تنها کافیست در گوگل عبارت خرید و فروش ارزهای دیجیتال را جستجو کنید)
2- از سایتهای یاد شده بیت کوین بخرید و در صرافی های خارج از کشور و یا کیف پولهایی مانند اتمیک به ترون (TRX) تبدیل کنید.

سلام خدا قوت بده میخوام ترون خرید وفروش برام معرفی کنید

سلام
وقتتون بخیر
سایتهایی در اینترنت موجود است که می‌توانید ارز دیجیتال ترون را از آنها بخرید با به آنها بفروشید. که تنها با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید موارد زیادی را مشاهده کنید. اما این نکته را فراموش نکنید که خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ایران اگرچه منع قانونی ندارد، اما زیر نظر هیچ نهاد رسمی صورت نمی‌گیرد. لذا مسئولیت بررسی این سایتها و استفاده از هرکدام از آنها بر عهده خود شما خواهد بود.

سوال دارم آیا پول که در خرید اولیه ترون گذاشته میشه قابل برگشت هست یا خیر؟ مثلا در کمپانی GcG اصل پول هم فابل برگشت هست در ترون چی میشه یا نه؟

سلام دوست عزیز
در حال حاضر سیستمهای هرمی مختلفی برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال به وجود آمده اند که ترون را نیز شامل می‌شود. اما توصیه می‌شود از ورود به این فضا خودداری کنید.

سلام
با دلار میشود ترون خرید ؟
یا انکه اول بیت کوین بخریم بعد به ترون تبدیل کنیم!

سلام دوست عزیز
وقتتون بخیر
برای خرید ترون می‌تونید به طور مستقیم این ارز دیجیتال رو با ریال خریداری کنید و نیازی به خرید بیت کوین و بعد تبدیل به ترون نیست.
با دلار نمیشود ارزهای دیجیتال را خریداری کرد مگر اینکه با استفاده از کارتهای اعتباری بین المللی بتونید از سایتهای خارجی خرید خود را انجام دهید.

سلام من چند روزی هست برنامه ترون رو دارم ، سرمایه گذاری کردم، الان امروز برنامه قطع شده، کسی خبر داره،اگه کسی میدونه کمکم کنه ، با تشکر

سلام. یکی از دوستان میگفت وقتی ترون میخریم ، شرکت ترون رو برای استفاده از ویف پول بر میداره؟ هر وقت بخواهیم بفروشیمش شرکت عودتش میده؟

همش دزدیه شصت میلیونم و بالا کشید دیروز تو برنامه ی زنبور و ترون دایوز

سلام می خواهم بدانم چگونه ارز یا ترون های خودرا واردکیف پولم کنم ممنون

سلام دوست عزیز
پس از نصب کیف پول بر روی ترون (trx) کلیک کنید و آدرس ترون خود را کپی کرده و برای فرستنده بفرستید. برای مطالعه بیشتر از لینک زیر استفاده کنید:https://b2n.ir/336314

سلام من ثبت نام کردم 45روزه211رو انتخاب کردم الان هم کار می‌کنه بعد از مدتی متوجه شدم برنامه شبیه آن هست که زیاد سود میدهد و آنجا هم ثبت نام کردم وشبیع این یکی هم یکی دیگر هم بود مثل دومی هارا دومی وسومی بسته شده با کلی ترون به باد رفته حالا من چه کار کنم اسمشو هم هست ترون رویال وترون داویوز حالا من رو راهنمایی کنید ممنون میشم

سلام دوست عزیز
پیشنهاد میشه از این پروژه ها دوری کنید

چه برنامه های مجاز برای سرمایه گذاری ترون که کلاه برداری نباشه معرفی کنید ممنون میشم

سلام دوست عزیز
پیشنهاد ما اینه که از این برنامه‌ها اجتناب کنید. عمده اینها کلاهبردارین و هیچ ارزش افزوده ای ندارن. سعی کنید با سرمایه گذاری در بازارهای مطمئن تر، سرمایه خودتون رو حفظ کنید

چرا این روزها برنامه کار نمیکنه

سلام این میگن سرمایه گذاری دربانک های خارجی یا اسمارت کانترکت با سود روزانه تا 6.7 درصد درسته؟

سلام ، وقتتون بخیر
توصیه میشه از ورود به طرح ها و پروژه هایی که پشتوانه قانونی ندارند، دوری کنید. سود روزانه 6 تا 7 درصد در هیچ جای دنیا منطقی ندارد. سود بانکی در کشورهای اروپایی و امریکایی به مراتب کمتر از این مقادیر است و در صورت صحت چنین پروژه هایی، هیچ گاه فرصت به شما یا هیچ فرد دیگری برای شرکت در این پروژه ها نمی رسید

سلام به تازگی یه سایت رو بهم معرفی کردن که با یه کلیک ساده ترون میده و بعد از اونم به راحتی میشه برداشت کرد.آیا به cpu گوشی آسیب میزنه؟

سلام دوست عزیز
عمدتا سایتهای کلیکی درآمد ریالی چندانی ندارند. در صورتی که از گوشی شما برای ماین استفاده میشه، این موضوع بله در دراز مدت به گوشی شما خسارت وارد میکنه

سلام چگونه میتوان پس از عضو در قسمت هرمی ترون . انصراف داد ؟

سلام خیلی دوست دارم توی این سیستم سرمایه گذاری کنم فقط نمیدونم از کجا و چه اندازه سرمایه اولیه بذارم تا هم شروع قوی و باثبات و اینده داری داشته باشم ایا می تونید بنده رو راهنمایی کنید ؟ ممنون مشم

سلام. برای ورود به هر بازاری، مثل مسکن، خودرو، بورس، فارکس و ارزهای دیجیتال باید در مورد اون بازار اطلاعات و دانش داشته باشید وگرنه ممکنه متحمل ضررهای سنگین بشید. هر مقداری که از نظر شما اهمتی نداره رو وارد بازار کنید با اون سرمایه تمرین کنید و زمانی که دیدید به مرحله تثبیت در تحلیل و شناخت بازار رسیدید و میتونید سود بگیرید از بازار، پله پله سرمایتون رو افزایش بدید

سلام و خسته نباشید. بابا این اطلاعات جامع و رایگانی که در اختیار عموم قرار می دید، کنال تشکر را دازم.

سلام روزتون بخیر باشه انشاالله
یه سوال خدمتتون داشتم
بنده کیف پولم ترون لینک هست بعد یکی از پلن هایی که داخل قسمت دپ بروزر سرمایه گذاری کردم دیگه نمی تونم برداشت کنم اما داره بهم سود میده مرتب
به نظر شما درست میشه اروری که میده network error هست‌
ممنون از وقتتون

سلام، روز شما هم بخیر
به پشتیبانی کیف پول پیام بدید در این مورد
آی پی های مختلف رو هم بررسی کنید

عالی بود ممنون از توضحاتتون

چطوری ترون رو بفروشیم ؟!

سایتهایی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال هستند که می تونید به راحتی ارز دیجیتال خودتون رو به اونها منتقل کنید و خرید و فروش رو انجام بدید

یعنی شما میگید اصلا وارد هیچ کدوم یک از این سایتا نشیم؟

خیر

با سلام میشه بگید چه ارز دیجیتالی مثل ترون دارای بانک های هستند که خود ارز را به عنوان سود می دهند

سلام دوست عزیز
به سود دهی در ارزهای دیجیتال استیکینگ (Staking) میگن. صرافی‌های ارز دیجیتالی و کیف پولهای ارز دیجیتالی، بخشی رو به عنوان استیکینگ دارن که شما می‌تونید ارز دیجیتالتون رو در اونها فریز کنید و از سود اون استفاده کنید.
این بخش رو میتونید در منوی کیف پولهای ارز دیجیتالی ببینید. در صرافی ها هم بخش staking رو جستجو کنید.
اما ارزهای دیجیتالی که قابلیت استیکینگ یا سهام گذاری دارن:
Cosmos, Tezos, Tron, Neo, Band Protocol, Komodo, Algorand, Vechain, Just, Wink, Lisk, Theta, Loom, KNC, Tomo, SXP, ARPA, ARK, KAVA, Harmoney, Qtum, Stratis, Elrond, Stellar,…

میزان سوددهی در این ارزهای دیجیتال با هم متفاوته و از یک درصد تا بیست درصد سود سالیانه متغیره

سلام میخواستم بدونم باتوجه به وایت پیپر ترون نوشته برای فول نود SR شدن ۹۹۹۹ ترون سوخت می شود یعنی چی؟ یعنی ۹۹۹۹ ترونی که توی کیف پول ترون فریز کردی نابود میشه؟ یا اینکه میتونی بعد از یه مدت طولانی اون رو برداشت کنی؟

و اینکه امکان اینکه از کارمزد های شبکه استفاده کنی و درآمد داشته باشی برای مثلا ۱۰,۰۰۰ ترون چقدر است من دید بلند مدت دارم نسبت به این قضیه فقط می‌خوام موضوع برام روشن بشه اگه کسی اطلاع داره ممنونم اگه کمکم کنه

سلام، وقتتون بخیر
طبق وایت پیپر ترون این توضیح ارائه شده که برای اینکه جلوی حمله به شبکه گرفته بشه و هر کسی نتونه به شبکه حمله کنه و این موضوع هزینه بر بشه، کاندید شدن برای Super Representative یا SR نیاز به 9999 توکن ترونیکس داره که اینها فریز نمیشه بلکه نابود میشه. و راهی برای برداشت و برگشت نداره.
که این قضیه SR شدن هم در توان مالی افراد حقیقی نیست. چرا که شما باید برای این سمت از افرادی که به مدت سه روز ترون خودشون رو فریز میکنن رای بگیرید و طبق آخرین دیتایی که در حال حاضر وجود داره نفر آخر کاندیداتوری SR تونسته 291 میلیون رای بیاره یا در واقع 291 میلیون ترونیکس رو در حساب خودش یا شرکای مورد اعتماد یا با تبلیغات گسترده فریز کرده که تونسته رای جمع کنه. که این حجم از فریز فقط در اختیار کمپانی ها میتونه باشه و هست.
لذا توصیه ما این است که از این موضوع صرف نظر کنید

سلام یک جا گفتین ازطرف پلیس ممنوعه یک جا دیگه گفتین منع قانونی نداره.کدوم درسته؟

سلام
از طرف پلیس هیچ مشکلی نداره
پیشتر در توضیحات گفته شده که از طرف رئیس پلیس پیشگیری خراسان رضوی اعلام شده که فعالیت در طرح های هرمی غیر قانونیه
اما خرید و فروش ارزهای دیجیتال منع قانونی نداره. اما این نکته رو در نظر بگیرید که منع قانونی نداشتن به معنای تایید توسط ارگان های رسمی نیست. بلکه فقط جرم محسوب نمیشه.

سلام.یکی از دوستام بهم ترون معرفی کرد گفته هر 1میلیون 500سود میده.باید حتما زیر مجموعه بگیرم یا غیر اونم همچین سودی میده؟؟؟ و اینکه اونا راضی ان و سرمایه های زیادی بابت ترون انجام دادن میشه توضیح بدید که من اینکارو شروع کنم یا نه؟؟؟

سلام دوست عزیز
این طرح پانزیه
حذر کنید

سوال دیگه ام دارم اینکه سایتی بهم معرفی کردن برای بیت کوین روزی با یکبار کلیک میتونم بیت کوین دریافت کنم..اینکار مشکل داره؟؟؟ حداقلش اینه که هیچ هزینه مالی انجام نمیدم میشه استفاده کنم از این سایت؟

سلام
مشکلی نداره فقط مزیان درآمدتون اونقدر کم هست که ارزش فعالیت رو نداره

سلام اطلاعات بیشتر در مورد استخراج ترون از کجا پیدا میکنم

سلام
ترون بر خلاف بسیاری از رمزارز‌های دیگر قابل استخراج نیست. تایید تراکنش‌ها در این شبکه از طریق الگوریتمی به نام اثبات سهام نمایندگی‌شده یا DPOS (Delegated Proof of Stake) صورت می‌پذیرد. در این شیوه تایید تراکنش‌ها تنها توسط افرادی انجام می‌شود که در حال حاضر این ارز را در کیف‌ پول خود دارند. پیش بینی می‌شود تعداد توکن‌های ترون به 100 میلیارد واحد برسد که از این تعداد و تا اواخر ماه جولای 2020 بیش از 66 میلیارد آن در گردش بوده است.

با سلام خسته نباشی من از طرف دوستام پیشنهادی شد بهم که ارز دیجیتال ترون خرید کنم وسرمایه ما دام عمر بزارم ویکی ازین دوستام بنامه ترون نصب کرد و10000 هزار ترون خریدم وسرمایه مادام العمر کذاشتم وبانک برام کونتر میزنه ومن شب به شب تو کیف پولم زخیره میکنم روزی اول 450 ترون برام خدم زخیره میکردم و هر دروز یا سه روز 1000 جمع میکردم ومفروختم بعد از 15 روز من آمدم از صرافی 84000 هزار ارز ترون خریدم و به سرمایه اولیه اضافه کردم والان روزی 3400 سه هزار چهارد ترون استخراج میکنم سوال اول این کار من درست بوده وسوال دوم برايه کسی که برام برنامی ترون نصب کرده چه امتیازی بش میده ترون و الان زیر مجموعه اون شخص شدم من الان من از شما میخاستم یک یکی به سوال جواب بدین و آخرین چیز من اکه برايه کسی دیکی نصب بکنم چه امتیاز دارم از ترون ممنون از شما

سلام
این پروژه یک طرح پانزیه (کلاهبرداریه) ازش دوری کنید و سرمایه و وقتتون رو حفظ کنید. هیچ جای دنیا به شما چنین درصدی سود نخواهند داد.

سلام
من بیت ۲۴ ثبت نام کردم میخام خریدو فروش انجام بدم
مطمئنه بیت ۲۴؟؟

سلام
ما از تایید یا رد این سایتها معذوریم

باسلام
خدمت دوستان عزیز چند روزی هست نرم افزار (ترون ولت)، که با شرکت ترون 200 قرارداد داشتم سایتش بسته شده و میزان سود دهی قابل مشاهده نیست:
آیا کسی میدونه مشکل کجاس؟؟
آیا پولمون پرید؟؟

ببخشید اگه قطع بشه باید چیکار کرد

با سلام خدمت مدیریت سایت ممنون از نظرات ارزنده تان میخواستم بپرسم ازتون قیمت ترون رو تا سال ۲۰۲۵ در چه حدودی میبینید؟ و اینکه بنده میخوام با سرمایه ۱۰۰ میلیونی وارد بشم و بزارم در والتم بمونه ممنون میشم نظرتون رو بگین در خصوص پیش بینی شخصیتون در خصوص قیمت ترون🌹

سلام
وقت شما هم بخیر
اگه منظورتون سرمایه گذاری بر روی خود ترون است و نه بانک آف ترون:
ارز دیجیتال ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال پتانسیلهایی رو برای رشد و یا کاهش قیمت داره. در صورتی که تمایل دارید می تونید تحلیلهای ما رو در سایت دنبال کنید. اما توصیه میشه در صورت تمایل به سرمایه گذاری سبدی از ارزهای دیجیتال رو برای خودتون در نظر بگیرید.
اگه منظورتون سرمایه گذاری بر روی طرح های هرمی، پانزی، و یا هر اسم دیگری مشابه بانک آف ترون هست، توصیه می کنیم از این پروژه ها فاصله بگیرید

من حدود دوهفته پیش ۲۰هزار ترون تو بانک اف ترون سرمایه گذاری کردم و هر روز سود میده
چند روزه نمی تونم سود ترون خود رو به کیف پولم انتقال بدم می تونین در این مورد راهنمایی کنین ممنون مشم.

با سلام خسته نباشید یکی از اشناها بهم ترون رو معرفی کردن که ۴۱۰ ترون خریدم و زیرمجموعه ایشون قرار گرفتم حالا میگن این یه طرح هوشمند هستش که تا یک سال قرار داد داره حالا باید من سه تا زیر مجموعه بیارم تو این یک سال که هر کدوم ۴۱۰ ترون خرید بزنن تا باز این ترون های زیرمجموعه ام منتقل بشه به کیف پول من ایا همچین چیزی وجود داره یا خیر کلاهبرداری هستش؟؟

سلام
زیر مجموعه گیری به گفته رئیس پلیس پیشگیری خراسان رضوی جرم محسوب میشود:
فعالیت شرکت‌های هرمی‌ای که به نوعی از خارج کشور هدایت می‌شوند یا آن دسته از شرکت‌های هرمی‌ای که در داخل مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت ندارند، جرم و ممنوع است.

و این پروژه هم کلاهبرداریه

سلام و خسته نباشید سوالی داشتم از خدمتتون من چند روز پیش مقداری ترون فریز کردم و از حسابم کم شد ولی متاسفانه هنوز بالانس نشده و تو قسمت توکن اضافه نشده میخواستم ببینم باید چکار کنم آیا درسته میشه یا نه ممنون از راهنماییتون

با عرض سلام. من وارد شبکه eco smart شدم . با استفاده از ترون توکن این شرکت رو خریداری کردم .‌اطلاعاتی زیادی ندارم. آیا کلاهبرداری است ؟

سلام
بله

سلام من به تازگی تو پروژه جدید بانک آف ترون سرمایه گذاری کردم دو سه روز اول سود خودمو برداشت میزدم
اما الان کلا سایت پروژه جدید بانک آف ترون بالا نمیاره دلیلش چیه؟؟ اسکم شده بنظرتون؟؟

این سایت کلاهبرداری است

سلام خدا قوت،یه سوال برام پیش اومده ممنون میشم جواب بدید،سوالم اینه با اینکه ترون جزو ارزهای معتبر جهانه،چرا نسبت به بقیه اونها قیمتش اینقدر پایینه و اینه میتونه به قیمت ارزهای بالای چندصد دلار برسه یا نه قراره همیشه اینقدر پایین بمونه،تشکر🙏🏼🙏🏼🙏🏼

سلام دوست عزیز. ممنون از همراهیتون با تیم سیگنال
ببینید؛ قیمت فاکتور مهمی در مورد سهام بورسی، یا ارزهای دیجیتال و … نیست. فاکتور مهم میزان دارایی و ارزش بازار هست. یعنی هر ارز دیجیتال در مجموع تعداد توکن هایی که داره، قیمتش در اون توکن ها ضرب میشه و ارزش بازارش تعیین میشه.
مثلا بیت کوین کلا 21 میلیون واحد ازش وجود داره. قیمتش هم الان تقریبا 10 هزار دلاره و ارزش بازارش میشه 210 میلیارد دلار.
اما تعداد توکن های ترون صد میلیارد واحده. و اگه قراره قیمت هر ترون به چند صد ترون برسه ارزش بازار ترون میشه ده ها یا صدها تریلیون دلار که از همه بازارهای دنیا ارزشش بیشتر میشه. از بورس نیویورک و نزدک و بورس شانگهای و بازار طلا و …

به نظر من دراین روش دسترسی به اطلاعات،بسیار آسان میشود و خود یک روش جاسوسی اطلاعات است و نوعی جنگ الکترونیکی میباشد که در قالب شبکه های نقطه به نقطه انجام میشود و امنیت اطلاعات بسیار پایین است

با سلام و خداقوت بهتون
ببخشید من تازه میخوام وارد بازار ارز بشم
نظرات کاربران رو که درباره ترون خوندم گفته بودین کلاهبرداریه
آیا ترون کلا کلاهبرداریه؟
نباید ترون بخریم؟

سلام
نه ترون رو اگه از سایتهای معتبر خریداری کنید کلاهبرداری نیست. اما اگه در طرح های هرمی شرکت کنید کلاهبرداریه

سلام.یه چند روزیه که نمیتونم سودهی که ترون والیت کار کرده رو به کیف پولم انتقال بدم مشکل چیه؟

سلام
به پشتیبانی کیف پولتون پیام بدید

ممنون

سلام میشه آدرس سایت ترونیکس رو بدید ک از طریق ترون ولت وارد بشم!؟

سلام
ویدئوی آموزشی زیر رو ببینید:خرید و فروش ارزهای دیجیتال

سلام.خسته نباشین.چطوری پاداش فعال سازی رو بگیرم اصلا فعال سازی نداریم که

سلام
فعال سازی؟؟

باسلام خدمت دوستان من این رمز ارز رو تهیه کردم و الان هم داره برام سود آوردی میکنه و تبدیل به اعتبار برای خرید میشه که میتونم از اون استفاده کنم

باسلام:میخواستم بدونم به نظر شما خوبه ترون بخرم ایا ترون هم مثل بیت کوین میشه یا نه

هر ارز دیجیتال با توجه به ماهیت و کاربردی که براش تعریف شده پتانسیل مشخصی برای رشد داره هیچ وقت نمیتونیم بگیم که چون بیتکوین ابتدا ارزشی نداشته و الان قیمتش اینقدر بالا رفته مثلا ترون هم روزی به قیمت بیتکوین میرسه پارامترهای زیادی مثل حداکثر تعداد واحد های موجود ، بازار هدف ارز و غیره هست که برای هر ارز دیجیتال جداگانه باید بررسی بشه

با سلام میخواستم بدونم شبکه سازی در ترون جرم هستش

منظورتون از شبکه سازی چی هست؟

برای دریافت جدیدترین اخبار بازارهای مالی با وارد کردن ایمیل خود، عضو خبرنامه سیگنال شوید

FINMAG – اخبار مالی، اقتصادی، فینتک، بیت کوین، بلاک چین و رمز ارز

صرافی بیت‌مکس از یک تراکنش دابل اسپند بیت کوین خبر می‌دهد

قیمت بیت کوین پس از یک رشد بی‌سابقه، تا ۳۴,۵۰۰ دلار سقوط کرد


قیمت اتریوم پس از ۳ سال از ۱۰۰۰ دلار عبور کرد

ترون یکی دیگر از پلتفرم‌های بلاک چین محور نام آشناست که به خوبی جای خود را در دنیای ارزهای دیجیتال باز کرده است. این پلتفرم ارز دیجیتال خود به نام ترونیکس (TRX) را داراست. هر چند که مانند بسیاری دیگر از بلاک چین‌ها از جمله اتریوم و ایاس و کاردانو، قابلیت های ترون نیز گسترده‌تر از ارائه یک ارز دیجیتال جدید است.

ترون چیست

می‌دانید که امروزه، هر بلاک چینی علاوه بر معرفی یک ارز دیجیتال جدید، هدف منحصر بفرد دیگری را دنبال می‌کند. به عبارت بهتر، این بلاک چین‌ها قصد دارند تمرکززدایی را به همه فرآیندهایی که انسان‌ها در جامعه امروزی انجام می‌دهند هدیه دهند. یکی از شناخته شده‌ترین پلتفرم‌هایی که در این فضا وجود دارد و تا به امروز به موفقیت‌های خوبی نیز دست یافته است، بلاک چین ترون است.

هدف نهایی ترون ایجاد یک اینترنت به معنای واقعی غیرمتمرکز است. برای درک بهتر این موضوع، سایت‌هایی مانند گوگل، یوتیوب، فیس‌بوک، اینستاگرام و … را در نظر بگیرید. تمامی این سایت‌ها تحت مدیریت شخص یا اشخاصی هستند که تصمیمات مهم آن‌ها را اتخاذ و آینده آن‌ها را تعیین می‌کنند. برای مثال، تیم مدیریتی یوتیوب در خصوص چیستی و چگونگی ارائه محتوا به مخاطبان تصمیم گیری می‌کند، در صورت تمایل محتوای خاصی را سانسور و دسترسی به آن را غیرممکن می‌کند، سرچ‌ها و علاقه‌مندی‌های کاربران را رصد کرده و با توجه به این اطلاعات، محتوای خاصی را به آن‌ها پیشنهاد می‌کند، بدون تمایل کاربران آن‌ها را وادار به مشاهده تبلیغات می‌کند و …

یا پلتفرم‌های پخش فیلمی مانند نتفلیکس و نمونه‌های داخلی آن‌ها مانند نماوا و فیلیمو را تصور کنید. این پلتفرم‌ها محتوا را از صاحبان اثر خریداری می‌کنند و آن را با قیمتی مشخص در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند. آن‌ها در واقع در نقش واسطه‌هایی ظاهر می‌شوند که در بین تولیدکننده اثر و مخاطب قرار می‌گیرند، و سودی به مراتب بیشتر از صاحب اصلی اثر را از آن خود می‌کنند.

همه این اتفاقات تنها در یک سیستم متمرکز امکان‌پذیر است. سیستمی که تجمع قدرت را برای گروه محدودی از افراد به ارمغان می‌آورد و سایرین را وادار به پذیرش آن می‌کند. حال نوعی از اینترنت را در نظر بگیرید که تحت مدیریت هیچ شخص خاصی نیست، تصمیمات آن به صورت دسته‌جمعی و در صورت رضایت اکثریت اعضا اتخاذ می‌شوند، هیچ واسطه‌ای در آن وجود ندارد، محتوا به طور مستقیم از جانب تولیدکننده در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد، و تمام سود حاصل از خریداری محتوا به تولیدکننده آن تعلق پیدا می‌کند. این چشم‌اندازیست که ترون در صدد دست‌یابی به آن است.

بنابراین می‌توان ترون را یک پلتفرم غیرمتمرکز مختص سرگرمی و انتشار محتوا تعریف کرد که از بلاک چین بهره می‌برد. ترون را می‌توان نسل جدید شبکه‌های اجتماعی دانست.

همچنین برخی ترون را نسل سوم اینترنت یا همان Web3 می‌خوانند. انحصار اینترنت در زندگی انسان‌ها از سال ۱۹۹۵ آغاز شد و اوج آن در سال ۲۰۰۰ میلادی رخ داد. از این دوره تحت عنوان حباب دات‌کام نیز یاد می‌شود. در این بازه زمانی اینترنت از محبوبیت بالایی برخوردار بود و شرکت‌هایی که کارشان به نوعی به اینترنت مرتبط بود شاهد افزایش ارزش سهام خود بودند. از همین رو بسیاری از شرکت‌های نوپا نیز به این سمت جذب شدند و به الکترونیک کردن فرآیندهای خود پرداختند.

همین روند تا زمان تولد شبکه‌های اجتماعی نیز ادامه پیدا کرد و توسعه‌دهندگان آن‌ها از این مسئله به نفع خود استفاده کردند. امروزه غول‌های بزرگ فناوری به روش‌های مختلف اطلاعات شخصی انسان‌ها را جمع‌آوری می‌کنند. و نکته جالب‌تر این که آن‌ها از همین اطلاعات شخصی به طرق مختلف کسب درآمد می‌کنند. از مثال‌های بارز این مسئله می‌توان به فروش اطلاعات کاربران توسط فیس‌بوک به شرکت گوگل‌آنالتیکس (Google Analytics) در زمان انتخابات اشاره کرد.

اما ترون روی کار آمده تا این وضعیت را خاتمه دهد. به عقیده بسیاری از افراد، ترون اینترنت را به مسیر اصلی و فراموش شده آن باز خواهد گرداند.

ترون در تاریخ ۲۵ ژوئن سال ۲۰۱۸ توسط شخصی به نام جاستین سان (Justin Sun) تأسیس شد. البته ترون در ابتدا بلاک چین مجزای خود را نداشت و در واقع یک توکن بر روی بلاک چین اتریوم بود. اما در ۲۵ ژوئن سال ۲۰۱۸ در نهایت بلاک چین مستقل ترون راه‌اندازی شد، و ارز دیجیتال ترون نیز به بلاک چین اصلی آن انتقال پیدا کرد. ۲۵ ژوئن ۲۰۱۸ را روز استقلال ترون (Tron Independence Day) می‌خوانند.

جاستین سان چینی که فارغ‌التحصیل دانشگاه پنیسیلوانیاست، یکی از افراد موفق آسیا به شمار می‌رود. با وجود سن کم، او شرکت‌ها و نرم‌افزارهای بسیاری از جمله نرم‌افزار Peiwo را بنیانگذاری کرده است. اپلیکیشن  Peiwo او در حال حاضر ۱۰ میلیون کاربر دارد.

مجله فوربز (Forbes) جاستین سان را جزء ۳۰ انسان موفق زیر ۳۰ سال در کل آسیا معرفی کرده است. بنیاد ترون یا همان Tron Foundation نیز بنیاد معتبریست که تبعیت از مقررات و قانون‌مندی در دستور کار آن قرار دارد. این بنیاد در کشور سنگاپور واقع شده است.

قیمت توکن‌های ترون در ابتدای عرضه اولیه (ICO) آن در اتریوم ۰.۰۰۱۹ دلار بود. این عرضه اولیه توانست ۷۰ میلیون دلار سرمایه را برای ترون جذب کند. ترون با همین سرمایه توانست هزینه‌های لازم برای راه‌اندازی بلاک چین خود را جمع‌آوری کند.

نقشه راه ترون از ابتدا از ۶ فاز اصلی تشکیل شده بود. این فازها از سال ۲۰۱۷ آغاز شدند و تا سال ۲۰۲۷ ادامه خواهند داشت.

۶ مرحله توسعه ترون از این قرار هستند:

اولین فاز ترون اگزودوس نام داشت که در سال ۲۰۱۷ آغاز شد. هدف اصلی این مرحله ذخیره‌سازی و توزیع همتا به همتای محتوا بود. ترون در این فاز از بلاک چین استفاده نمی‌کرد. بلکه از یک پروتکل منحصر بفرد و تحت وب بهره می‌برد که از این سیستم توزیع شده پشتیبانی می‌کرد.

این فاز از توسعه ترون در سال ۲۰۱۹ اجرا شد. در این مرحله استفاده از بلاک چین به ترون اضافه شد. همچنین در این فاز پاداش‌های مالی برای ترغیب کاربران به تولید و انتشار محتوا در نظر گرفته شدند. این پاداش‌ها به جای تعداد لایک‌ها و ویوها، بر اساس میزان علاقه‌مندی مخاطبان به اثر توزیع می‌شوند.

برای مثال به جای کل یک اثر، قسمتی از آن یا تریلر آن برای مخاطبان پخش می‌شود. کاربران در صورت تمایل می‌توانند با پرداخت مبلغی، به نسخه کامل این اثر دسترسی پیدا کنند. مبلغ پرداخت شده به طور مستقیم به صاحب اثر تعلق خواهد گرفت.

امکان انجام تراکنش توسط ارز ترون یعنی TRX نیز از دیگر دستاوردهای این فاز بود.

این فاز در سال ۲۰۲۰ اجرایی شد، و تمرکز آن برروی ساخت توکن‎‌های جدید و پیش‌فروش آن‌ها از طریق ICO بود. به عبارت بهتر، فاز Great Voyage مرحله به کار بستن قراردادهای هوشمند در بلاک چین ترون بود. از زمان اجرای این مرحله ترون به رقیبی برای اتریوم و قراردادهای هوشمند آن تبدیل شد.

می‌دانید که قراردادهای هوشمند، امکان توسعه توکن‌های جدید برروی یک بلاک چین دیگر را ایجاد می‌کنند. اتریوم اولین بلاک چین جهان بود که از قراردادهای هوشمند  پشتیبانی کرد. پیش‌تر اشاره کردیم که حتی ترون نیز در ابتدا توکنی برروی اتریوم بود. ترون توانست با عرضه اولیه یا همان ICO توکن‌های خود سرمایه لازم برای راه‌اندازی بلاک چین مستقل را جذب کند. البته این قضیه فقط در خصوص ترون صدق نمی‌کند. بلاک چین‌های نام آشنایی دیگری از جمله ایاس نیز از همین روش استفاده کردند. اما امروزه همگی آن‌ها با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، به رقیب اتریوم بدل شده‌اند.

طبق اعلام تیم ترون، این فاز قرار است در آگوست ۲۰۲۱ اجرایی شود، و تا مارس ۲۰۲۳ نیز ادامه خواهد داشت. در این فاز توسعه‌دهندگان قادر خواهند بود توکن‌های خود را ایجاد کرده و از آن‌ها در اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز یا همان DAPPهای خود استفاده کنند.

یک بازی را در نظر بگیرید که در ازای گذراندن مراحل مختلف، پول مجازی منحصر بفرد خود را به شما جایزه می‌دهد. شما می‌توانید از این پول برای خرید تجهیزات، لباس، ماشین‌های جدید، باز کردن مراحل قفل شده و … استفاده کنید. در دنیای امروز ما این بازی‌ها به شدت محبوب هستند و مطمئناً شما نیز انواع مختلف آن‌ها را امتحان کرده‌اید. توکن‌های موجود در اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز نیز دقیقاً نقش همین پول‌های مجازی را ایفا می‌کنند.

اما علاوه بر این، هدف دیگر ترون در این فاز ایجاد امکان تبادل آزاد و رایگان این توکن‌ها با یکدیگر است. برای دست‌یابی به این هدف ترون باید یک پلتفرم ترید غیرمتمرکز را عرضه کند که نقدینگی این توکن‌ها در آن تأمین شود. این پلتفرم باید مانند یک صرافی غیرمتمرکز یا دکس (DEX) عمل کند که ترید توکن‌ها در آن به صورت کاملاً رایگان و در کمترین زمان به انجام برسد.

تمرکز اصلی ترون در این فاز آماده‌سازی همه شرایط لازم برای اجرای بی‌وقفه بازی‌های غیرمتمرکز، بازارهای پیش‌بینی و شرط‌بندی و سایر پلتفرم‌های سرگرمی می‌باشد. این مرحله از توسعه ترون در سال ۲۰۲۳ آغاز می‌شود و تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد یافت.

آخرین فاز ترون که اترنیتی نام دارد به توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز اجازه می‌دهد برای نرم‌افزارهای خود جذب سرمایه عمومی انجام دهند. اشخاص می‌توانند در صورت تمایل، برروی هر یک از این اپلیکیشن‌ها سرمایه‌گذاری کنند و در سود آن شریک شوند. این مرحله نیز در سال ۲۰۲۵ به اجرا گذاشته خواهد شد و بهبود عملکرد آن تا سال ۲۰۲۷ به طول خواهد انجامید.

شاید مهم‌ترین چیزی که برای توضیح عملکرد فنی ترون باید به آن اشاره کرد، الگوریتم اجماع ترون است. می‌دانید که بلاک چین‌های مختلف از الگوریتم‌های مختلفی برای اجماع استفاده می‌کنند. برای مثال الگوریتم اجماع بیت کوین و همچنین اتریوم از نوع اثبات کار است. برای اجماع در این بلاک چین‌ها وجود سخت‌افزارهای پرقدرت و پرمصرفی که آن‌ها را با نام ماینر می‌شناسیم ضرورت دارد. همچنین پروسه تولید ارزهای این بلاک چین‌ها نیز استخراج یا ماینینگ (mining) خوانده می‌شود.

الگوریتم اثبات کار امنیت بلاک چین‌ها را به معنای واقعی تضمین می‌کند و تمرکززدایی آن‌ها را افزایش می‌ دهد. حمله به چنین شبکه‌هایی به قدری هزینه‌بر است که می‌توان گفت عملاً ممکن نیست. همچنین برای تبدیل شدن به یک نود اعتبارسنج یا همان فول نود (Full Node) در آن‌ها گزینشی وجود ندارد. هر شخصی که یک دستگاه ماینر را خریداری کند، می‌تواند به یک فول نود در این شبکه‌ها تبدیل شود و در فرآیند اعتبارسنجی تراکنش‌ها مشارکت کند.

اما مشکل همیشگی این شبکه‌ها، مصرف برق بالای آن‌ها و مهم‌تر از آن، مقیاس‌پذیری کم آن‌هاست. مقیاس‌پذیری به تعداد تراکنش‌هایی اطلاق می‌شود که یک شبکه قادر است در واحد زمان انجام دهد. در حال حاضر شبکه‌ای مانند بیت کوین قادر است تنها ۳ تا ۶ تراکنش را در ثانیه انجام دهد. این مقدار برای شبکه‌هایی مانند اتریوم و ترون که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کنند خیلی کم است.

در شبکه‌های مجهز به قرارداد هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، هر عملیات خود یک تراکنش جداگانه محسوب می‌شود. حتی بازدید از یک صفحه و لایک کردن مطالب نیز تراکنش‌هایی مجزا هستند. بنابراین این شبکه‌ها اگر قصد دارند حجم بالای تراکنش‌ها را مدیریت کنند، باید مشکل مقیاس‌پذیری را رفع نمایند. از همین رو شبکه‌هایی مانند ترون به نوع دیگری از الگوریتم اجماع به نام اثبات سهام، و یک نوع خاص آن به نام اثبات سهام محول شده روی می‌آورند.

برای درک عملکرد اثبات سهام محول شده ابتدا باید از اثبات سهام آگاهی داشته باشید. الگوریتم اثبات سهام به این شکل عمل می‌کند که کاربران برای تبدیل شدن به فول نود در آن، ابتدا باید مقدار مشخصی از ارز دیجیتال این شبکه را خریداری و در آن سپرده‌گذاری یا اصطلاحاً استیک (Stake) کنند. فرض شبکه‌هایی که از این الگوریتم استفاده می‌کنند این است که این فول نودها برخلاف منافع شبکه عمل نمی‌کنند. چرا که در این صورت قیمت ارز دیجیتال شبکه با افت مواجه خواهد شد، و این امر فول نودها را نیز متضرر خواهد کرد.

البته اثبات سهام نیز به خودی خود روش جالبیست و تمرکززدایی را حفظ می‌کند. اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که غالب بلاک چین‌های امروزی نه از خود اثبات سهام، بلکه از یک نوع خاص آن به نام اثبات سهام محول شده یا نمایندگی شده استفاده می‌کنند.

در اثبات سهام محول شده، همه کسانی که ارز دیجیتال را خریداری کرده‌اند در اعتبارسنجی مشارکت نمی‌کنند. آن‌ها به یک نود دیگر بعنوان نماینده خود رأی می‌دهند. این نماینده از جانب همه کسانی که به او رأی داده‌اند تراکنش‌ها را تأیید کرده و بلاک‌ها را می‌سازد.

اثبات سهام محول شده به دلیل کاهش تعداد اعتبارسنج‌ها سرعت انجام تراکنش‌ها و ساخت بلاک‌ها را افزایش می‌دهد. اما مسلماً تمرکززدایی، شفافیت و امنیت آن به هیچ وجه به اندازه شبکه‌ای مانند بیت کوین نیست.

درباره الگوریتم‌های اجماع بیشتر بخوانید:

در بلاک چین ترون، نودهایی به نام نماینده‌های ارشد یا (Super Representatives (SR وجود دارند که ساخت بلاک را انجام می‌دهند. تعداد SR ها در ترون ۲۷ عدد است. بنابراین تولید بلاک به ۲۷ استیکری که بیشترین رأی را به خود اختصاص دهند محول خواهد شد.

ترون چیست

رأی‌گیری برای نماینده‌های ارشد ترون در بازه‌های زمانی که اصطلاحاً راند (Round) خوانده می‌شوند انجام می‌شود. هر راند ترون ۶ ساعت طول می‌کشد. همچنین هر راند به بازه‌های زمانی کوچک‌تری به نام اسلات (Slot) تقسیم می‌شود. هر اسلات ترون نیز ۳ ثانیه طول می‌کشد. بنابراین هر راند ترون دارای ۷۲۰۰ اسلات است. ۲ اسلات آخر هر راند را بازه پایداری شبکه یا maintenance period می‌خوانند. چرا که رأی‌گیری برای ۲۷ نماینده ارشد راند بعدی، در این دو اسلات انجام می‌شود.

هر کسی که ارز دیجیتال ترون (TRX) را استیک کرده باشد، می‌تواند به نماینده‌های مدنظر خود رأی بدهد. اصطلاحاً گفته می‌شود که این اشخاص قدرت ترون یا Tron Power (TP) را برای رأی‌دهی به دست آورده‌اند. هر یک ترونی که استیک شود، یک TP یا یک حق رأی را به شما خواهد داد.

اما تبدیل شدن به نماینده ارشد به این سادگی نیست. برای جلوگیری از خرابکاری در شبکه و اطمینان از صحت عملکرد این نماینده‌ها، آن‌ها باید ۹,۹۹۹ TRX را در شبکه استیک کنند.

نماینده‌های ارشد ترون در ازای تولید هر بلاک ۱۶ TRX را بعنوان پاداش دریافت می‌کنند. از طرفی بلاک‌های ترون هر ۳ ثانیه تولید می‌شوند. بنابراین سالانه ۱۶۸,۱۹۲,۰۰۰ از ارز TRX بعنوان پاداش تولید بلاک در بین SRها توزیع می‌شود.

شبکه ترون از سه لایه برنامه کاربردی (Application)، هسته (Core) و ذخیره‌سازی (Storage) تشکیل شده است.

لایه برنامه کاربردی یا همان Application Layer لایه‌ایست که برنامه‌های غیرمتمرکز و کیف پول‌های ترون برروی آن قرار می‌گیرند. این لایه یک رابط کاربری یا UI را برای کاربران فراهم می‌کند تا به توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و کیف پول‌های خود بپردازند.

لایه هسته یا همان Core Layer ترون میزبان قراردادهای هوشمند، حساب‌ها، اطلاعات مربوط به اجماع، API کیف پول‌ها و کیت توسعه نرم‌افزار (SDK) است. و در نهایت لایه ذخیره‌سازی (Storage Layer) ترون، ذخیره‌سازی اطلاعات مربوط به حالت (state) شبکه و اطلاعات مربوط به بلاک‌ها را انجام می‌دهد.

پاسخ این سوال به تعریف ما از غیرمتمرکز بودن بستگی دارد. در قسمت‌های قبل در خصوص الگوریتم اجماع ترون صحبت کردیم. حتماً متوجه شده‌اید که اجماعی که در آن ۲۷ نماینده تراکنش‌ها را اعتبارسنجی می‌کنند، نسبت به اجماع شبکه‌ای مانند بیت کوین که در آن همه اعضای شبکه در اجماع مشارکت دارند غیرمتمرکز نیست. اما خب مسلماً ترون از اینترنتی که ما امروزه از آن استفاده می‌کنیم غیرمتمرکزتر خواهد بود.

ویتالیک بوترین خالق اتریوم به شدت به مدل اجماع ترون و شبکه‌های مشابه آن منتقد است. وی معتقد است که این شبکه‌ها به هیچ وجه غیرمتمرکز نیستند. مشکل ویتالیک بوترین با مدل اجماع اثبات سهام نیست. همانطور که احتمالاً می‌دانید، آپدیت جدید اتریوم که اتریوم ۲.۰ نام دارد اجماع این شبکه را از اثبات کار به اثبات سهام تغییر خواهد داد. مشکل ویتالیک بوترین با اثبات سهام محول شده است.

تا به امروز ما هیچ بلاک چینی را نداشته‌ایم که از اثبات سهام استفاده کند. همگی آن‌ها از نوعی از اثبات سهام نمایندگی شده بهره می‌گیرند. اتریوم ۲.۰ اولین بلاک چینی خواهد بود که قصد دارد اثبات سهام واقعی را پیاده‌سازی کند. باید دید که آیا اتریوم ۲.۰ موفق خواهد شد این مشکلی که ویتالیک بوترین آن را «سه‌گانه مقیاس‌پذیری بلاک چین» می‌خواند را حل کند یا خیر.

درباره سه‌گانه مقیاس‌پذیری بلاک چین بیشتر بخوانید:

در زمان نگارش این مقاله (دی ۱۳۹۹) ارز دیجیتال TRX با قیمت ۰.۰۲۶ دلار معامله می‌شود.  ترون در این تاریخ در رده‌بندی سایت کوین‌مارکت‌کپ، رتبه ۱۷ را (از لحاظ حجم بازار) داراست. در مجموع ۱۰۰.۸۵۰.۷۴۳.۸۱۲ واحد از ارز دیجیتال ترون وجود دارد. از این مقدار، ۷۱.۶۵۹.۶۵۷.۳۶۹ تا کنون عرضه شده است. همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، ارز دیجیتال ترون قابل استخراج نیست. این ارز توسط تیم ترون و به روش‌هایی مانند پاداش تولید بلاک‌ها عرضه می‌شود. هنوز هیچ سقف محدودیتی برای عرضه ترون در نظر گرفته نشده است و پس از توزیع تمام ترون‌های موجود، عرضه آن توسط عاملی به نام «نرخ تورم سالانه» ادامه خواهد داشت.

بیشترین قیمتی که ترون در تاریخ خود تجربه کرده مربوط به ۵ ژانویه ۲۰۱۸ است. در این تاریخ قیمت ترون تا ۰.۱۹ دلار افزایش پیدا کرد. در شکل زیر نمودار قیمت ترون را از زمان تولد تا به امروز مشاهده می‌کنید.

کیف پول‌های زیادی وجود دارند که از ارز دیجیتال ترون یعنی TRX پشتیبانی می‌کنند. در این قسمت برخی از این کیف پول‌ها را معرفی می‌کنیم.

برای خرید ترون یا هر ارز دیجیتال دیگری، دو راه در پیش روی شماست. روش اول این است که این ارز دیجیتال را به طور مستقیم و توسط ریال از یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی خریداری کنید. برای این کار ابتدا باید یک کیف پول ترون را تهیه کنید و سپس یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی را انتخاب و در آن ثبت نام کنید.

در این مقاله قصد نداریم صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی را معرفی و یا توصیه کنیم، اما با یک جستجوی کوچک در اینترنت تعدادی از آن‌ها را خواهید یافت.

درباره صرافی‌های ارز دیجیتال بیشتر مطالعه کنید:

روش دومی که وجود دارد این است که شما یک ارز دیجیتال دیگر مانند استیبل کوین تتر را از یک صرافی ایرانی خریداری کنید، و آن را در حساب یک صرافی ارز دیجیتال خارجی به ارزهای دیگری از جمله ترون تبدیل کنید.

استفاده کاربران ایرانی از غالب صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی به دلیل مسئله تحریم‌ها ممنوع است. حال برخی از این صرافی‌ها مانند صرافی Coinbase کاربران را ملزم به احراز هویت می‌کنند، که از همین رو استفاده از آن‌ها برای ایرانی‌ها عملاً غیرممکن است. اما در برخی دیگر از آن‌ها مانند بایننس (Binance) احراز هویت اجباری نیست. کاربران ایرانی می‌توانند با احتیاط لازم و با استفاده از VPN از این دسته استفاده کنند.

فراموش نکنید که به هیچ وجه با IP ایران به این صرافی‌ها وصل نشوید، و IP فیلترشکن خود را نیز مدام تغییر ندهید. برای احتیاط بیشتر توصیه می‌کنیم از یک وی پی ان با IP ثابت (VPS) استفاده کنید. استفاده از این صرافی‌ها ریسک‌های خاص خود را داراست. اگر برخی توصیه به انجام این کار می‌کنند، به این دلیل است که حجم معاملات در این صرافی‌ها بسیار بالاست. به همین دلیل معاملات شما در مدت زمان کوتاه‌تر و همچنین با کارمزد خیلی کم به انجام می‌رسد. استفاده از این روش برای کسانی مناسب است که قصد دارند تریدهای پی‌درپی انجام دهند و ارزهای خود را به یکدیگر تبدیل کنند. اگر هدف شما سپرده‌گذاری طولانی مدت ارز دیجیتال است، این روش را به شما توصیه نمی‌کنیم.

با این حال اگر مایل به این کار هستید، باید ابتدا به سایت یک صرافی مانند بایننس مراجعه کرده و در آن ثبت نام کنید. پس از ثبت نام، شما مجهز به یک حساب در این صرافی خواهید شد که مانند یک کیف پول ارز دیجیتال عمل می‌کند. می‌توانید آدرس بایننس خود را در اختیار صرافی ایرانی قرار دهید تا پس از واریز مبلغ، ارز دیجیتال شما را به این حساب منتقل کند.

توضیح کامل و مرحله به مرحله چگونگی خرید ترون در این مقاله نمی‌گنجد. اما از آن جایی که خرید ارزهای دیجیتال مختلف از روند مشابهی پیروی می‌کند، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید:

چندی پیش پروژه‌ای به نام بانک ترون یا بانک آف ترون (Bank of Tron) سر و صدای زیادی به پا کرد و کاربران زیادی را به سمت خود جذب کرد. عملکرد این پروژه از نوع هرمی بود. کاربران باید تعداد اعضای مشخصی را به شبکه دعوت می‌کردند. هر یک از اعضای دعوت شده باید مقداری ترون را در شبکه سرمایه‌گذاری می‌کرد. کاربران در ازای دعوت اعضای جدید به شبکه درصدی از سود را دریافت می‌کردند. همچنین اصل پول کاربران به آن‌ها بازگردانده نمی‌شد.

به چنین پروژه‌هایی اصطلاحاً طرح‌های پانزی می‌گویند. در این پروژه‌ها هیچگونه کار مولدی انجام نمی‌شود و فقط پول‌های کاربران در بین خود آن‌ها می‌چرخد. تا زمانی که پروژه اعضای جدیدی را دریافت می‌کند، همه چیز خوب پیش می‌رود. پول‌ها از کاربران جدید دریافت شده و به اعضای قدیمی‌تر پرداخت می‌شود. به همین جهت، کاربران تصور می‌کنند که پروژه در حال عمل به وعده‌های خود است و به آن اعتماد می‌کنند. اما به محض این که تعداد اعضای جدید کم شد و یا سود پروژه به حد نصاب مورد نظر موسس آن رسید، آن‌ها برای همیشه متواری و پروژه برای همیشه متوقف خواهد شد.

نمونه چنین شرکت‌ها و پروژه‌هایی را در زندگی واقعی به کرات مشاهده کرده‌ایم. بانک ترون نمونه دیجیتالی و غیرمتمرکز همین طرح‌ها بود. این پروژه تنها از قراردادهای هوشمند ترون استفاده می‌کرد، و البته اسم ترون را به یدک می‌کشید. هیچ ارتباط دیگری در میان این پروژه و تیم ترون وجود نداشت، اما بسیاری از افراد به دلیل اعتمادی که به ترون داشتند در دام آن افتادند.

نباید فراموش کنید که بلاک چین نیز مانند هر تکنولوژی دیگری می‌تواند مورد سوءاستفاده قرار بگیرد. نمونه‌های مشابه این طرح‌های هرمی حتی در دنیای واقعی ما که تحت حاکمیت متمرکز هستند نیز وجود داشتند، چه برسد به دنیای بلاک چین که از اساس غیرمتمرکز است و آزادی عمل بسیار بیشتری را در اختیار افراد قرار می‌دهد. در این میان، این وظیفه ماست که آگاهی خود را افزایش دهیم و در دام وعده‌های یک شبه پولدار شدن نیفتیم.

به طور کلی، توصیه ما و همه متخصصین این حوزه این است که از طرح‌های با ماهیت هرمی تا حد امکان اجتناب کنید. این طرح‌ها محکوم به شکست هستند، و این شکست دیر یا زود برای آن‌ها رقم می‌خورد. حتی اگر شما از افراد رأس این هرم هم باشید و سود خوبی را کسب کنید، باید بدانید که این سود را به قیمت از دست رفتن سرمایه ده‌ها، صدها یا هزاران انسان دیگر از جمله دوستان و نزدیکان خود به دست آورده‌اید.

بانک ترون در نهایت پس از چند ماه فعالیت ناپدید شد و سرمایه کاربران خود را برای همیشه به تاراج برد.

در این مقاله سعی کردیم تعریف جامعی از ترون ارائه کنیم و از اهداف کلی آن تا جزئیات مربوط به عملکرد بلاک چین آن را پوشش دهیم. برخی از افراد ترون را یک پروژه جاه‌طلبانه و بلندپروازانه می‌خوانند. با مطالعه این مقاله احتمالاً دلیل اطلاق این صفت به ترون را متوجه شده‌اید.

پروژه ترون اهداف بلندی را در سر دارد و ادعاهای آن نیز ادعاهای بزرگیست. شاید تنها مسئله‌ای که می‌تواند تا حدی نگران کننده باشد، همین شک و شبهه‌هاییست که در خصوص متمرکز بودن آن وجود دارد. با این حال فازهای اصلی توسعه ترون هنوز به طور کامل اجرایی نشده‌اند و برای پیاده‌سازی کامل آن‌ها باید تا سال ۲۰۲۷ صبر کنیم. احتمالاً پس از آن قضاوت بهتری نسبت به موفقیت یا عدم موفقیت ترون در دست‌یابی به اهداف اولیه‌اش خواهیم داشت.

 

پست قبلی

قیمت اتریوم پس از ۳ سال از ۱۰۰۰ دلار عبور کرد

پست بعدی

MFI یا شاخص جریان نقدینگی چیست؟ آموزش اندیکاتور MFI

ترون چیست ؟ آشنایی با کوین TRX

مقایسه EOS ، اتریوم و ترون : کدام یک بهتر است؟

چگونه USDT-OMNI یا USDT-ETH را با USDT مبتنی بر TRC20 مبادله کنیم؟

پروتکل ترون: پهنای باند، توان و انرژی خود را بشناسید

آیا اتریوم، ترون و ریپل می‌توانند زمینه‌ساز بهار قیمت کریپتو باشند؟

۳ رمز ارز مستقل از بیت کوین در سال ۲۰۱۹ (PAL، TRX و WAVES)

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

ماشین حساب ماینینگ

ماشین حساب بیت کوین – محاسبه سود ماینینگ رمز ارز ها و بیت کوین

ویدیوهای منتخب

۹۶۵ متوسط صادراتی : چالش های صنعت استخراج رمز ارزها در ایران

انیمیشن بیت کوین و دوستان

پول آینده دنیا ؛ بیت کوین یا لیبرا ؟

فارم خاموش : بررسی مسائل و مشکلات فعالان صنعت ماینینگ در ایران

سریال آموزش بلاک چین – قسمت ۱

مقالات منتخب

کیف پول ارز دیجیتال چیست ؟ معرفی کامل کیف پول های ارز دیجیتال

ارز دیجیتال یا رمز ارز چیست ؟ راهنمای جامع دنیای ارز دیجیتال

بلاک چین چیست و چگونه کار می‌کند؟

تاریخچه پول : از ابتدایی‌ترین ابزار مبادله تا ظهور بیت کوین

بیت کوین چیست ؟ آموزش بیت کوین به زبان ساده

ترون چیست
ترون چیست
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *