حلوا تبریز

حلوا تبریز
حلوا تبریز

خانه » استان ها و شهرهای ایران » استان آذربایجان شرقی » تبریز » طرز تهیه حلوا کفگیری تبریز

طرز تهیه حلوا کفگیری تبریز که یکی از حلواهای بسیار متنوع و بینظیر تبریز هست را می خواهیم برایتان شرح دهیم . این حلوا بسیار خوشمزه و لذیذاست و در بین آذری های عزیز از محبوبیت خاصی برخوردار است. با ما همراه باشید.

آرد نخودچی: الیوان
آرد سفید قنادی :۲ لیوان
پور قند : ۲ لیوان
کره :۵۰ گرم
گردو یا بادام خرد شده : نصف لیوان
روغن جامد یا نیمه جامد :دو سوم لیوان
پودر هل :۲ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده :۱ قاشق سوپخوری

برای درست کردن حلوا کفگیری ابتدا آرد سفید را با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تفت می دهیم. توجه داشته باشید که حرارت باید خیلی کم باشد تا خامی آرد گرفته شود و رنگ آن نیز زیاد تغییر نکند. حال تابه را از روی حرارت بردارید و آرد نخودچی را داخل آرد سفید الک دهید. سپس دوباره آن را روی شعله قرار دهید و حدود ۱۰ دقیقه با این آرد تفت دهید. آرد ها را الک کنید و بعد کره و روغن را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. حال تابه را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
در این میان هل را آسیاب کنید. سعی کنید هل را از قبل آسیاب نکنید زیرا عطر آن از بین می رود، بهتر است همون لحظه آن را آسیاب کنید. بادام یا گردو را نیز در آسیاب بریزید و فقط در حد اینکه کمی خرد بشن آسیاب کنید.حلوا تبریز

بعد از اینکه آرد خنک شد، نثار را داخل مواد الک کنید. توجه داشته باشید که اگر نثار را الک نکنید داخل حلوا گلوله شکل می شود. سپس پودر هل و زعفران را به آن اضافه کنید و با پشت قاشق نثار را به خورد آرد بدهید این مرحله کمی دشوار است، سعی کنید با تمام قدرتتان نثار را به خورد آرد دهید. بادام یا گردو را نیز اضافه کنید. حالا به کمک دستتان حلوا را فشار دهید تا منسجم شود، حلوا را کنار تابه جمع کنید. سپس کفگیر را داخل حلوا فرو کنید و حلوا را بلند کنید، سپس بشقاب را روی حلوا برگردونید و حلوا را توش برگردانید. حال حلوای شما آماده سرو است.

امیدوارم حلوا کفگیری را درست کنید واز خوردنش لذت ببرید.از اینکه از سایت ما دیدن کردید متشکرم.

 

 

شیر پلو یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی تبریز است.   مواد لازم:…

تبریز شهر غذاهای خوشمزه است، غذاهایی که آنقدر متنوع اند که همه سلیقه های غذایی…

آش شیر یکی از چندین غذای محلی و سنتی تبریز، دریان است. مواد لازم برای…

میشه به جاپودرقندشکربریزیم؟

سلام شکر رو در آسیاب پودر کنید اگر آسیاب نبود مشکلی نیست شکر بریزید

نثار چیه ؟

همون پودر قند

تقریبا میشه بگی شبیه به همون حلوای زرد قنادی هستش ولی این یه نمه طعمه ملس تری داره ولی رفتین تبریز حتما تست کنین

این فک کنم سوغات شهرشون باشه.تو مراسم عزاهاشونم دیدم استفاده میکنن.طعمو عطر خوبی داره

در خطه آذربايجان انواع حلواهاي خوشمزه وجود دارد كه در مراسم ، سوغات و يا به عنوان دسر سرو مي شود. مثل همين حلواي كفگيري، حلواي هويج، حلواي گردو

حلوا کفگیری یک از حلواهای خوش طعم و معطر مناسب سفره افطار ماه رمضان و نذریه که البته برای دوست دارانش همیشه مناسبه.

یک حلوای خوشمزه و خوش عطر است که در عزاداریها و همینطور بعضی رستورانها به عنوان دسر سرو می کنند و دو نوع زعفرانی و زنجبیلی دارد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اگر نظر شما پاسخ داده شد به شما اطلاع داده شود.

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

خانه » استان ها و شهرهای ایران » استان آذربایجان شرقی » تبریز » طرز تهیه حلوا کفگیری تبریز

طرز تهیه حلوا کفگیری تبریز که یکی از حلواهای بسیار متنوع و بینظیر تبریز هست را می خواهیم برایتان شرح دهیم . این حلوا بسیار خوشمزه و لذیذاست و در بین آذری های عزیز از محبوبیت خاصی برخوردار است. با ما همراه باشید.

آرد نخودچی: الیوان
آرد سفید قنادی :۲ لیوان
پور قند : ۲ لیوان
کره :۵۰ گرم
گردو یا بادام خرد شده : نصف لیوان
روغن جامد یا نیمه جامد :دو سوم لیوان
پودر هل :۲ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده :۱ قاشق سوپخوری

برای درست کردن حلوا کفگیری ابتدا آرد سفید را با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تفت می دهیم. توجه داشته باشید که حرارت باید خیلی کم باشد تا خامی آرد گرفته شود و رنگ آن نیز زیاد تغییر نکند. حال تابه را از روی حرارت بردارید و آرد نخودچی را داخل آرد سفید الک دهید. سپس دوباره آن را روی شعله قرار دهید و حدود ۱۰ دقیقه با این آرد تفت دهید. آرد ها را الک کنید و بعد کره و روغن را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. حال تابه را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
در این میان هل را آسیاب کنید. سعی کنید هل را از قبل آسیاب نکنید زیرا عطر آن از بین می رود، بهتر است همون لحظه آن را آسیاب کنید. بادام یا گردو را نیز در آسیاب بریزید و فقط در حد اینکه کمی خرد بشن آسیاب کنید.حلوا تبریز

بعد از اینکه آرد خنک شد، نثار را داخل مواد الک کنید. توجه داشته باشید که اگر نثار را الک نکنید داخل حلوا گلوله شکل می شود. سپس پودر هل و زعفران را به آن اضافه کنید و با پشت قاشق نثار را به خورد آرد بدهید این مرحله کمی دشوار است، سعی کنید با تمام قدرتتان نثار را به خورد آرد دهید. بادام یا گردو را نیز اضافه کنید. حالا به کمک دستتان حلوا را فشار دهید تا منسجم شود، حلوا را کنار تابه جمع کنید. سپس کفگیر را داخل حلوا فرو کنید و حلوا را بلند کنید، سپس بشقاب را روی حلوا برگردونید و حلوا را توش برگردانید. حال حلوای شما آماده سرو است.

امیدوارم حلوا کفگیری را درست کنید واز خوردنش لذت ببرید.از اینکه از سایت ما دیدن کردید متشکرم.

 

 

شیر پلو یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی تبریز است.   مواد لازم:…

تبریز شهر غذاهای خوشمزه است، غذاهایی که آنقدر متنوع اند که همه سلیقه های غذایی…

آش شیر یکی از چندین غذای محلی و سنتی تبریز، دریان است. مواد لازم برای…

میشه به جاپودرقندشکربریزیم؟

سلام شکر رو در آسیاب پودر کنید اگر آسیاب نبود مشکلی نیست شکر بریزید

نثار چیه ؟

همون پودر قند

تقریبا میشه بگی شبیه به همون حلوای زرد قنادی هستش ولی این یه نمه طعمه ملس تری داره ولی رفتین تبریز حتما تست کنین

این فک کنم سوغات شهرشون باشه.تو مراسم عزاهاشونم دیدم استفاده میکنن.طعمو عطر خوبی داره

در خطه آذربايجان انواع حلواهاي خوشمزه وجود دارد كه در مراسم ، سوغات و يا به عنوان دسر سرو مي شود. مثل همين حلواي كفگيري، حلواي هويج، حلواي گردو

حلوا کفگیری یک از حلواهای خوش طعم و معطر مناسب سفره افطار ماه رمضان و نذریه که البته برای دوست دارانش همیشه مناسبه.

یک حلوای خوشمزه و خوش عطر است که در عزاداریها و همینطور بعضی رستورانها به عنوان دسر سرو می کنند و دو نوع زعفرانی و زنجبیلی دارد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اگر نظر شما پاسخ داده شد به شما اطلاع داده شود.

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.



 

طرز تهیه حلوا زنجبیلی تبریز

 

مواد لازم برای حلوا زنجبیلی تبریز :

حلوا تبریز

 

طرز تهیه حلوا زنجبیلی تبریز :

روغن جامد و کره را روی حرارت گذاشته تا ذوب شود، سپس آرد سفید را الک کرده و به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم ده دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود ولی رنگ آن عوض نشود.

 

بعد از ده دقیقه که گذشت آرد برنج را الک کرده و به آن افزوده و هم زده به مدت دو سه دقیقه بعد از این مراحل پودر قند، پودر زنجبیل، پودر هل را افزوده و کاملا با پشت قاشق هم زده تا پودر قند به خورد حلوا رود. بعد از دو دقیقه از روی حرارت برداشته و داخل قالب سیلیکونی ریخته و داخل یخچال گذاشته یا داخل ظرف مستطیلی ریخته روی آن را صاف کرده و وقتی کاملا سفت و خنک شد برش بزنید.

 

گردآوری : بخش آشپزی بیتوته

پخت انواع کیک و شیرینی

تجویز انواع سمعک نامرئی و هوشمند

باغ رستوران بافضای رمانتیک وغذای عالی

تور هیجان انگیز کیش با تخفیف استثنائی

تنوع بالا و قیمت پایین لوازم آشپزخانه

قطعات یدکی انواع لوازم خانگی رواینجاپیداکن

رزرواسیون آنلاین هتل/تضمین کمترین قیمت

خریدغیرحضوری جدیدترین پالتوهای بچگانه

بازگشت به زندگی بعد از یک بحران سخت روحی

اصلاح طرح لبخند و زیبایی دندان

راه و رسم داشتن زندگی زناشویی بدون تنش

کم شنوایی وناشنوایی در کودکان وخرید سمعک

تست شنوایی و درمان وزوز گوش

قطعات یدکی جاروبرقی،چرخ گوشت،سماور و…

تو فضای باز سرما رو حس نکنید/باغ رستوران

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

درناتریپ – ایران زیبای من

تبلیغات | AD

حلوا کفگیری یکی از معروف ترین حلواهای استان آذربایجان شرقی می باشد.این حلوا به دلیل داشتن مواد مختلف یکی از محبوب ترین حلواها در بین مردم تبریز می باشد. این حلوا در هر زمانی تو قنادی ها پیدا می شود.بادرناتریپ همراه باشید تا شما را با این حلوای خوشمزه آشنا کنیم.

حلوا تبریز

شهربازی باغلارباغی؛ تجربه متفاوت تفریح…

پارک ائل گلی تبریز ؛ نماد گردشگری…

برای تهیه حلوا کفگیری دستور پخت های متفاوتی وجود دارد. که در بعضی از آنها آرد نخودچی وجود دارد و در بعضی وجود ندارد. اما وجود آرد نخودچی سبب خوشمزه تر شدن حلوا می شود. میزان تفت دادن آرد نیز سلیقه ای است. برخی تمایل ندارند رنگ آرد عوض شود و برخی میخواهند رنگ آن تیره شود.

ابتدا آرد سفید را الک کرده سپس با حرارت ملایم حدود 45 دقیقه تفت می دهیم. باید توجه کرد که حرارت باید کم باشد. تا خامی ارد گرفته شود و رنگ آن کمی تیره گردد. حال تابه را از روی حرارت بردارید و آرد نخودچی را داخل آرد سفید الک کنید.سپس دوباره آن را روی شعله قرار دهید و حدود 10 دقیقه با این آرد تفت دهید.

آرد ها را الک کنید و بعد کره و روغن را به آن اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه تفت دهید. حال تابه را کنار بگذارید تا خنک شود. در این میان هل را آسیاب کنید. هل را از قبل آسیاب نکنید چرا که عطر آن از بین می رود.بهتر است همان لحظه آن را آسیاب کنیم. بادام یا گردو را نیز در آسیاب بریزید و فقط در حد اینکه کمی خرد شود آسیاب کنید.

بعد از اینکه آرد خنک شد نثار را داخل آن الک کنید. توجه کنید اگه نثار را الک نکنید درون حلوا گلوله خواهد شد. سپس پودر هل و زعفران را به آن اضافه کنید. و با پشت قاشق نثار را به خورد آرد بدهید. این مرحله کمی دشوار است سعی کتید با تمام قدرت دستتان ان را به خورد آدرد بدهید. بادام یا گردو را نیز اضافه کنید.

سپس به کمک دستتان حلوا را فشار دهید تا منسجم شود، حلوا را کنار تابه جمع کنید. سپس کفگیر را داخل حلوا فرو کنید و حلوا را بلند کنید. سپس بشقاب را روی حلوا برگردانید و حلوا را درونش بریزید. حلوا آماده سرو است امیدوارم از خوردن آن لذت ببرید.

تبلیغات | AD

دانشجوی کامپیوتر | علاقمند به برنامه نویسی | طراحی سایت | جاوا کار

ایران – بروجرد

پارک ائل گلی تبریز ؛ نماد گردشگری آذربایجان شرقی

شهر تبریز ؛ نگاهی به جذابترین شهر ایران

پارک موزیکال ولیعصر تبریز ؛ تجربه یک شب نشینی شاد

بهترین رستوران های تبریز

موزه قرآن و کتابت تبریز

شیرینی اریس تبریز

نظر خودت رو در مورد این مطلب با ما در میون بزار. اگر تجربه ای در این مورد داری خوشحال میشم بشنومش.😍 آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

جدیدها

غذاهای محلی آستارا | لونگی مرغ و بادمجان تا بورانی پلو

جاهای دیدنی رودسر | مهمترین مقصد گردشگری گیلان

بیستون نماد هخامنشی در کرمانشاه

شهربازی باغلارباغی؛ تجربه متفاوت تفریح در تبریز

هتل مارینا پارک کیش؛ اقامتی دلپذیر در سواحل خلیج فارس

محبوب ها

حلوا تبریز

مدارک مورد نیاز و هزینه های صدور و دریافت گذرنامه در سال ۱۳۹۹

بهترین مکان های تهران برای عکاسی؛ جذابترین لوکیشن ها

لباس محلی اقوام ایران ؛ نماد اصالت و تنوع

راهنمای سفر

۱۰ سینمای برتر تهران

آداب و معاشرت در هواپیما

مهم‌ترین نکات سفر

 

ما ایران را بهترین مقصد گردشگری جهان می دانیم. و بر این باوریم که آینده ی روشنی در انتظار گردشگری کشور عزیزمان ایران است.

به همین خاطر گرد هم آمدیم تا به بهترین شکل ایران را به همه معرفی کنیم.

درناتریپ – ایران زیبای من

تبلیغات | AD

حلوا کفگیری یکی از معروف ترین حلواهای استان آذربایجان شرقی می باشد.این حلوا به دلیل داشتن مواد مختلف یکی از محبوب ترین حلواها در بین مردم تبریز می باشد. این حلوا در هر زمانی تو قنادی ها پیدا می شود.بادرناتریپ همراه باشید تا شما را با این حلوای خوشمزه آشنا کنیم.

حلوا تبریز

شهربازی باغلارباغی؛ تجربه متفاوت تفریح…

پارک ائل گلی تبریز ؛ نماد گردشگری…

برای تهیه حلوا کفگیری دستور پخت های متفاوتی وجود دارد. که در بعضی از آنها آرد نخودچی وجود دارد و در بعضی وجود ندارد. اما وجود آرد نخودچی سبب خوشمزه تر شدن حلوا می شود. میزان تفت دادن آرد نیز سلیقه ای است. برخی تمایل ندارند رنگ آرد عوض شود و برخی میخواهند رنگ آن تیره شود.

ابتدا آرد سفید را الک کرده سپس با حرارت ملایم حدود 45 دقیقه تفت می دهیم. باید توجه کرد که حرارت باید کم باشد. تا خامی ارد گرفته شود و رنگ آن کمی تیره گردد. حال تابه را از روی حرارت بردارید و آرد نخودچی را داخل آرد سفید الک کنید.سپس دوباره آن را روی شعله قرار دهید و حدود 10 دقیقه با این آرد تفت دهید.

آرد ها را الک کنید و بعد کره و روغن را به آن اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه تفت دهید. حال تابه را کنار بگذارید تا خنک شود. در این میان هل را آسیاب کنید. هل را از قبل آسیاب نکنید چرا که عطر آن از بین می رود.بهتر است همان لحظه آن را آسیاب کنیم. بادام یا گردو را نیز در آسیاب بریزید و فقط در حد اینکه کمی خرد شود آسیاب کنید.

بعد از اینکه آرد خنک شد نثار را داخل آن الک کنید. توجه کنید اگه نثار را الک نکنید درون حلوا گلوله خواهد شد. سپس پودر هل و زعفران را به آن اضافه کنید. و با پشت قاشق نثار را به خورد آرد بدهید. این مرحله کمی دشوار است سعی کتید با تمام قدرت دستتان ان را به خورد آدرد بدهید. بادام یا گردو را نیز اضافه کنید.

سپس به کمک دستتان حلوا را فشار دهید تا منسجم شود، حلوا را کنار تابه جمع کنید. سپس کفگیر را داخل حلوا فرو کنید و حلوا را بلند کنید. سپس بشقاب را روی حلوا برگردانید و حلوا را درونش بریزید. حلوا آماده سرو است امیدوارم از خوردن آن لذت ببرید.

تبلیغات | AD

دانشجوی کامپیوتر | علاقمند به برنامه نویسی | طراحی سایت | جاوا کار

ایران – بروجرد

پارک ائل گلی تبریز ؛ نماد گردشگری آذربایجان شرقی

شهر تبریز ؛ نگاهی به جذابترین شهر ایران

پارک موزیکال ولیعصر تبریز ؛ تجربه یک شب نشینی شاد

بهترین رستوران های تبریز

موزه قرآن و کتابت تبریز

شیرینی اریس تبریز

نظر خودت رو در مورد این مطلب با ما در میون بزار. اگر تجربه ای در این مورد داری خوشحال میشم بشنومش.😍 آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

جدیدها

غذاهای محلی آستارا | لونگی مرغ و بادمجان تا بورانی پلو

جاهای دیدنی رودسر | مهمترین مقصد گردشگری گیلان

بیستون نماد هخامنشی در کرمانشاه

شهربازی باغلارباغی؛ تجربه متفاوت تفریح در تبریز

هتل مارینا پارک کیش؛ اقامتی دلپذیر در سواحل خلیج فارس

محبوب ها

حلوا تبریز

مدارک مورد نیاز و هزینه های صدور و دریافت گذرنامه در سال ۱۳۹۹

بهترین مکان های تهران برای عکاسی؛ جذابترین لوکیشن ها

لباس محلی اقوام ایران ؛ نماد اصالت و تنوع

راهنمای سفر

۱۰ سینمای برتر تهران

آداب و معاشرت در هواپیما

مهم‌ترین نکات سفر

 

ما ایران را بهترین مقصد گردشگری جهان می دانیم. و بر این باوریم که آینده ی روشنی در انتظار گردشگری کشور عزیزمان ایران است.

به همین خاطر گرد هم آمدیم تا به بهترین شکل ایران را به همه معرفی کنیم.

حلوای بادام تبریز که معمولا به شکل قالب زده شده و به صورت کفگیری سرو میشود، از حلوا های بسیار معروف تبریز است. این حلوای مجلسی برای مهمانی ها و مجالس مذهبی به ویژه ماه رمضان بسیار مناسب است و در این ماه در تمامی قنادی ها تهیه و به فروش میرسد و جزو دسر های سنتی و مورد استفاده در سفره افطار است. در این مطلب طرز تهیه بسیار ساده و راحت این حلوا در منزل را به شما آموزش میدهیم.

1- برای شروع کار آرد رو داخل تابه مناسبی الک کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید.

2- با قاشق چوبی مدام هم بزنید تا خامی آرد گرفته بشه؛ دقت کنید که توی این نوع حلوا، رنگ آرد نباید تغییر پیدا کنه! بنابراین بهتره آرد رو با حرارت خیلی کم و به صورت مداوم تفت بدین. (این کار ممکنه 50 دقیقه زمان ببره. اما مراقب باشید تا بخار از آرد بلند نشه)

3- وقتی بوی خوش آرد بلند شد، تابه رو از روی حرارت بردارید.( بسته به قدرت شعله و جنس تابه و میزان حرارت زمان متغیره).

4- آرد رو مجددا الک کنید و داخل تابه برگردونید.

حلوا تبریز

5- کره نرم رو به آرد اضافه کنید و روی حرارت بذارید تا کره آب بشه و به خورد آرد بره.

6- حدود پنج دقیقه با حرارت ملایم، ترکیب کره و آرد رو تفت بدید تا آب اضافی کره تبخیر بشه.

7- بعد از تفت دادن، تابه رو از روی حرارت بردارین و پنج الی شش دقیقه زمان بدید تا کمی از حرارت بیفته. بعد پودر بادام، پودر قند الک شده، پودر زنجبیل و پودر هل رو به مواد اضافه کنید.

8- با قاشق چوبی مواد رو کاملا به خورد هم بدید تا مواد کاملا با هم ترکیب بشن( در مقادیر زیاد برای ترکیب مواد، میتونید از دست استفاده کنید).

9- در آخر گردوی نگینی ریز خرد شده رو به مواد اضافه و مخلوط کنید؛ استفاده از گردو اختیاری هست (من از گردو استفاده نکردم)

یکی از روش‌های سرو حلوا به این صورت است که میتونید حلوا رو داخل سینی دیواره دار به صورت یک لایه به ضخامت دو سانت، صاف، کاملا منسجم و فشرده کنید و بعد با چاقوی تیر به شکل مربع یا لوزی برش بزنید یا اینکه از انواع کاتر های دلخواه در شکل های متنوع استفاده کنید و حلوا رو قالب بزنید.

( اگه سینی کوچک برای این مقدار حلوا نداشتین، کف سینی کاغذ روغنی قرار بدین و به کمک کاغذ روغنی حلوا رو کنار سینی منسجم و صاف کنید و بعد قالب بزنید)
10- مابقی حلوا رو بعد از قالب زدن دوباره کنار سینی جمع و صاف و فشرده کنید و دوباره قالب بزنید و این کار رو ادامه بدین تا حلوا تموم بشه.

در نوع سنتی حلوا رو گوشه تابه جمع و کاملا فشرده میکنند و بعد با کفگیر از قسمت رویی حلوا برمیدارن و به همون شکل داخل بشقاب قرار میدن و مجددا بقیه حلوا رو جمع و فشرده کرده و با کفگیر ازش برمیدارن. به این نوع حلوا، حلوای کفگیری گفته میشه.

برای تزیین حلوا میتونید از خلال یا پودر پسته و پودر گل محمدی و دارچین و …. استفاده کنید. برای اینکه مواد تزیینی به حلوا بچسبن و موقع تکون دادن حلوا پایین نریزن، مخصوصا اگه مدل حلوا به صورتی باشه که روی حلوا مسطح نباشه ( مثل اسکوپ بستنی) میتونید با قلمو شربت بار یا عسل کمی رقیق شده با آب جوش رو به مقدار کم روی حلوا بکشین طوری که حلوا فقط کمی آغشته به شیره بشه و بعد از مواد تزیینی روی حلوا بپاشین. ( توی مقدار استفاده از عسل یا شربت بار روی حلوا زیاده روی نکنین چون کارتون رو خراب میکنه و حالت پودری حلوا رو از بین میبره) این کار باعث میشه تزئینات روی حلوا بهش بچسبن.

پودر بادام در تهیه انواع شیرینی‌ها، کیک‌ها،حلوا و … کاربرد داره پس اگه میخواین پودر بادم تازه و خالص و به صرفه داشته باشین بهتره خودتون توی خونه پودر بادام رو تهیه کنین.
1-  بادام ها رو مغز کنین و روی اون‌ها آب جوش بریزین.

2- اجازه بدین 5 الی 10 دقیقه بمونه و بعد بادام ها رو آبکش کنین و خیلی راحت پوست بادام ها رو با دست جدا کنین.

3- بادام های پوست کنده رو روی سینی پهن کنید و دو روز کنار بذارین تا خشک بشه. (اگه عجله دارین میتونین بادام ها رو داخل ظرفی روی شوفاژ یا بخاری قرار بدین تا زودتر خشک بشن و یا داخل فر بزارین با حرارت کم و هرازگاهی مخلوط کنین تا کاملا خشک بشن فقط دقت کنین که تغییر رنگ ندن یا نسوزن)

اگه بادام ها رو با روش سریع خشک کردین، اجازه بدین کاملا خنک بشن/ چون بادام گرم داخل دستگاه روغن میندازه بعد بادام ها رو آسیاب کنین! فقط نکته ای که هست توی تهیه پودر بادام نمیخوایم بادام ها روغن بندازن و میخوایم که حالت پودری خودشون رو حفظ کنن بنابراین نباید اجازه بدیم دستگاه و بادام ها گرم بشن پس کم کم و با پالس شروع میکنیم و مرتب دستگاه رو خاموش روشن میکنیم تا اصطکاک باعث ایجاد حرارت در مواد نشه ( یعنی به صورت مداوم دستگاه رو روشن نکنین چون مواد به روغن میفتن) و نکته بعدی اینکه دستگاه رو خیلی پر نکنین و بادام ها رو کم کم داخل دستگاه بریزین چون زیاد بودن مواد هم باعث میشه زیادتر از حد دستگاه رو حرکت بدیم و ممکنه بادام ها به روغن بیفتن.

این حلوا جزو حلواهای پایه‌ای و اصلی شیرینی پزی است و با کمی تغییرات میتونید انواع حلواهای خوشمزه و خوش رنگ رو در طعم های متنوع ایجاد کنید.

برای تهیه حلوای پسته ای، بعد از ترکیب آرد و کره صد گرم پودر پسته و پودر قند( همان میزان) و ادویه ها(پودر هل و زنجبیل) و دو قاشق سوپ خوری شیر عسلی اضافه کنید و مواد رو ترکیب و به شیوه دلخواه سرو کنید.

برای تهیه حلوای نارگیلی زعفرانی، بعد از ترکیب آرد و کره، پنج الی شش قاشق سوپخوری پودر نارگیل ریز و دو قاشق سوپ خوری محلول زعفران غلیظ و پودر شکر و ادویه ها(پودر هل و زنجبیل) و دو قاشق سوپ خوری شیر عسلی اضافه و ترکیب کنید و به روش دلخواه سرو و تزیین کنید.

برای تهیه حلوای فندقی تیره، بعد از ترکیب آرد و کره صد گرم پودر فندق و پودر شکر اضافه کرده و پودر هل و زنجبیل را حذف کرده و به جای آن از دو تا سه قاشق سوپ خوری کاکائوی مرغوب و دو تا سه قاشق سوپ خوری شکلات صبحانه(نوتلا) استفاده کنید و به روش دلخواه سرو کنید.

سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین

بسیلر عالی ی تشکر تبریز که شیرینی هاش معروفه بعدم خیلی با دقت توضیح دادید ممنون

راستی یک اشتباه ۱۵۰ گرم شکر یک و یک چهارم پیمانه نمیشه ۱۵۰ گرم شکر نصف لیوان میشه

دوست عزیز مقادیر درست ذکر شدند. مقدار پیمانه ها با توجه به نوع مواد متفاوته. پیشنهاد میکنیم با مطالعه این مقاله روش درست اندازه گیری مواد مختلف را با آموزش تصویری ببینید.https://blog.okala.com/every-things-about-measurecup/

خیلی خیلی ممنونم خیلی وقت بود که دنبال پیدا کردن دستور پخت این حلوای محلی بودم .

مرسی خیلی کامل توضیح دادید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حلوای بادام تبریز که معمولا به شکل قالب زده شده و به صورت کفگیری سرو میشود، از حلوا های بسیار معروف تبریز است. این حلوای مجلسی برای مهمانی ها و مجالس مذهبی به ویژه ماه رمضان بسیار مناسب است و در این ماه در تمامی قنادی ها تهیه و به فروش میرسد و جزو دسر های سنتی و مورد استفاده در سفره افطار است. در این مطلب طرز تهیه بسیار ساده و راحت این حلوا در منزل را به شما آموزش میدهیم.

1- برای شروع کار آرد رو داخل تابه مناسبی الک کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید.

2- با قاشق چوبی مدام هم بزنید تا خامی آرد گرفته بشه؛ دقت کنید که توی این نوع حلوا، رنگ آرد نباید تغییر پیدا کنه! بنابراین بهتره آرد رو با حرارت خیلی کم و به صورت مداوم تفت بدین. (این کار ممکنه 50 دقیقه زمان ببره. اما مراقب باشید تا بخار از آرد بلند نشه)

3- وقتی بوی خوش آرد بلند شد، تابه رو از روی حرارت بردارید.( بسته به قدرت شعله و جنس تابه و میزان حرارت زمان متغیره).

4- آرد رو مجددا الک کنید و داخل تابه برگردونید.

حلوا تبریز

5- کره نرم رو به آرد اضافه کنید و روی حرارت بذارید تا کره آب بشه و به خورد آرد بره.

6- حدود پنج دقیقه با حرارت ملایم، ترکیب کره و آرد رو تفت بدید تا آب اضافی کره تبخیر بشه.

7- بعد از تفت دادن، تابه رو از روی حرارت بردارین و پنج الی شش دقیقه زمان بدید تا کمی از حرارت بیفته. بعد پودر بادام، پودر قند الک شده، پودر زنجبیل و پودر هل رو به مواد اضافه کنید.

8- با قاشق چوبی مواد رو کاملا به خورد هم بدید تا مواد کاملا با هم ترکیب بشن( در مقادیر زیاد برای ترکیب مواد، میتونید از دست استفاده کنید).

9- در آخر گردوی نگینی ریز خرد شده رو به مواد اضافه و مخلوط کنید؛ استفاده از گردو اختیاری هست (من از گردو استفاده نکردم)

یکی از روش‌های سرو حلوا به این صورت است که میتونید حلوا رو داخل سینی دیواره دار به صورت یک لایه به ضخامت دو سانت، صاف، کاملا منسجم و فشرده کنید و بعد با چاقوی تیر به شکل مربع یا لوزی برش بزنید یا اینکه از انواع کاتر های دلخواه در شکل های متنوع استفاده کنید و حلوا رو قالب بزنید.

( اگه سینی کوچک برای این مقدار حلوا نداشتین، کف سینی کاغذ روغنی قرار بدین و به کمک کاغذ روغنی حلوا رو کنار سینی منسجم و صاف کنید و بعد قالب بزنید)
10- مابقی حلوا رو بعد از قالب زدن دوباره کنار سینی جمع و صاف و فشرده کنید و دوباره قالب بزنید و این کار رو ادامه بدین تا حلوا تموم بشه.

در نوع سنتی حلوا رو گوشه تابه جمع و کاملا فشرده میکنند و بعد با کفگیر از قسمت رویی حلوا برمیدارن و به همون شکل داخل بشقاب قرار میدن و مجددا بقیه حلوا رو جمع و فشرده کرده و با کفگیر ازش برمیدارن. به این نوع حلوا، حلوای کفگیری گفته میشه.

برای تزیین حلوا میتونید از خلال یا پودر پسته و پودر گل محمدی و دارچین و …. استفاده کنید. برای اینکه مواد تزیینی به حلوا بچسبن و موقع تکون دادن حلوا پایین نریزن، مخصوصا اگه مدل حلوا به صورتی باشه که روی حلوا مسطح نباشه ( مثل اسکوپ بستنی) میتونید با قلمو شربت بار یا عسل کمی رقیق شده با آب جوش رو به مقدار کم روی حلوا بکشین طوری که حلوا فقط کمی آغشته به شیره بشه و بعد از مواد تزیینی روی حلوا بپاشین. ( توی مقدار استفاده از عسل یا شربت بار روی حلوا زیاده روی نکنین چون کارتون رو خراب میکنه و حالت پودری حلوا رو از بین میبره) این کار باعث میشه تزئینات روی حلوا بهش بچسبن.

پودر بادام در تهیه انواع شیرینی‌ها، کیک‌ها،حلوا و … کاربرد داره پس اگه میخواین پودر بادم تازه و خالص و به صرفه داشته باشین بهتره خودتون توی خونه پودر بادام رو تهیه کنین.
1-  بادام ها رو مغز کنین و روی اون‌ها آب جوش بریزین.

2- اجازه بدین 5 الی 10 دقیقه بمونه و بعد بادام ها رو آبکش کنین و خیلی راحت پوست بادام ها رو با دست جدا کنین.

3- بادام های پوست کنده رو روی سینی پهن کنید و دو روز کنار بذارین تا خشک بشه. (اگه عجله دارین میتونین بادام ها رو داخل ظرفی روی شوفاژ یا بخاری قرار بدین تا زودتر خشک بشن و یا داخل فر بزارین با حرارت کم و هرازگاهی مخلوط کنین تا کاملا خشک بشن فقط دقت کنین که تغییر رنگ ندن یا نسوزن)

اگه بادام ها رو با روش سریع خشک کردین، اجازه بدین کاملا خنک بشن/ چون بادام گرم داخل دستگاه روغن میندازه بعد بادام ها رو آسیاب کنین! فقط نکته ای که هست توی تهیه پودر بادام نمیخوایم بادام ها روغن بندازن و میخوایم که حالت پودری خودشون رو حفظ کنن بنابراین نباید اجازه بدیم دستگاه و بادام ها گرم بشن پس کم کم و با پالس شروع میکنیم و مرتب دستگاه رو خاموش روشن میکنیم تا اصطکاک باعث ایجاد حرارت در مواد نشه ( یعنی به صورت مداوم دستگاه رو روشن نکنین چون مواد به روغن میفتن) و نکته بعدی اینکه دستگاه رو خیلی پر نکنین و بادام ها رو کم کم داخل دستگاه بریزین چون زیاد بودن مواد هم باعث میشه زیادتر از حد دستگاه رو حرکت بدیم و ممکنه بادام ها به روغن بیفتن.

این حلوا جزو حلواهای پایه‌ای و اصلی شیرینی پزی است و با کمی تغییرات میتونید انواع حلواهای خوشمزه و خوش رنگ رو در طعم های متنوع ایجاد کنید.

برای تهیه حلوای پسته ای، بعد از ترکیب آرد و کره صد گرم پودر پسته و پودر قند( همان میزان) و ادویه ها(پودر هل و زنجبیل) و دو قاشق سوپ خوری شیر عسلی اضافه کنید و مواد رو ترکیب و به شیوه دلخواه سرو کنید.

برای تهیه حلوای نارگیلی زعفرانی، بعد از ترکیب آرد و کره، پنج الی شش قاشق سوپخوری پودر نارگیل ریز و دو قاشق سوپ خوری محلول زعفران غلیظ و پودر شکر و ادویه ها(پودر هل و زنجبیل) و دو قاشق سوپ خوری شیر عسلی اضافه و ترکیب کنید و به روش دلخواه سرو و تزیین کنید.

برای تهیه حلوای فندقی تیره، بعد از ترکیب آرد و کره صد گرم پودر فندق و پودر شکر اضافه کرده و پودر هل و زنجبیل را حذف کرده و به جای آن از دو تا سه قاشق سوپ خوری کاکائوی مرغوب و دو تا سه قاشق سوپ خوری شکلات صبحانه(نوتلا) استفاده کنید و به روش دلخواه سرو کنید.

سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین

بسیلر عالی ی تشکر تبریز که شیرینی هاش معروفه بعدم خیلی با دقت توضیح دادید ممنون

راستی یک اشتباه ۱۵۰ گرم شکر یک و یک چهارم پیمانه نمیشه ۱۵۰ گرم شکر نصف لیوان میشه

دوست عزیز مقادیر درست ذکر شدند. مقدار پیمانه ها با توجه به نوع مواد متفاوته. پیشنهاد میکنیم با مطالعه این مقاله روش درست اندازه گیری مواد مختلف را با آموزش تصویری ببینید.https://blog.okala.com/every-things-about-measurecup/

خیلی خیلی ممنونم خیلی وقت بود که دنبال پیدا کردن دستور پخت این حلوای محلی بودم .

مرسی خیلی کامل توضیح دادید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حلوا زنجبیل

حلوا زنجبیل یکی از انواع حلواهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با حلواهای دیگر مانند حلوای آرد گندم کاملا متفاوت است. حلوای زنجبیل در شهرهای آذری زبان به عنوان یک شیرینی شناخته می شود که در کنار چای مصرف می شود.

با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر حلوا زنجبیل تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری حلوا زنجبیل تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش حلوا زنجبیل با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

حلوا تبریز

دستور تهیه

برای تهیه حلوای زنجبیلی تبریزی ابتدا آرد گندم را دو مرتبه الک می کنیم سپس در قابلمه ای مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و کنار می گذاریم.

بعد کره یا روغن (ترکیبی نیز بسیار خوب می شود ۱۰۰ گرم روغن و ۱۰۰ گرم کره) را در تابه ای می ریزیم تا آب شود و بعد آرد تفت داده شده را به آن می افزاییم و تفت می دهیم تا منسجم شود و به رنگ طلایی در می آید

و بعد پودر قند را الک می کنیم و به آن می افزاییم و مداوم روی حرارت مخلوط می کنیم  و پودر زنجبیل و هل را نیز به آن اضافه می کنیم و کمی که تفت دادیم حرارت را خاموش می کنیم و قالبی به شکل مستطیل انتخاب می کنیم

و کف آن کاغذ روغنی پهن می کنیم و آرد را داخل قالب می ریزیم و با کف قاشق حلوا را فشار می دهیم تا روی آن صاف شود و بعد روی حلوا پودر گردو را می ریزیم و اجازه می دهیم تا حلوا ۳۰ دقیقه بعد کاملا خنک شود

و بعد آن را با کاتر یا چاقو برش می زنیم به هر شکلی که تمایل دارید مثلا لوزی لوزی مدل زیبای است و آرام کاغذ روغنی را از قالب بیرون می آوریم چون این مدل حلوا بافت ترد و شکننده ای دارد. حلوا ها را در دیس می چینیم.نوش جان

همچنین ببینید

حلوا زنجبیل

حلوا زنجبیل یکی از انواع حلواهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با حلواهای دیگر مانند حلوای آرد گندم کاملا متفاوت است. حلوای زنجبیل در شهرهای آذری زبان به عنوان یک شیرینی شناخته می شود که در کنار چای مصرف می شود.

با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر حلوا زنجبیل تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری حلوا زنجبیل تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش حلوا زنجبیل با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

حلوا تبریز

دستور تهیه

برای تهیه حلوای زنجبیلی تبریزی ابتدا آرد گندم را دو مرتبه الک می کنیم سپس در قابلمه ای مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و کنار می گذاریم.

بعد کره یا روغن (ترکیبی نیز بسیار خوب می شود ۱۰۰ گرم روغن و ۱۰۰ گرم کره) را در تابه ای می ریزیم تا آب شود و بعد آرد تفت داده شده را به آن می افزاییم و تفت می دهیم تا منسجم شود و به رنگ طلایی در می آید

و بعد پودر قند را الک می کنیم و به آن می افزاییم و مداوم روی حرارت مخلوط می کنیم  و پودر زنجبیل و هل را نیز به آن اضافه می کنیم و کمی که تفت دادیم حرارت را خاموش می کنیم و قالبی به شکل مستطیل انتخاب می کنیم

و کف آن کاغذ روغنی پهن می کنیم و آرد را داخل قالب می ریزیم و با کف قاشق حلوا را فشار می دهیم تا روی آن صاف شود و بعد روی حلوا پودر گردو را می ریزیم و اجازه می دهیم تا حلوا ۳۰ دقیقه بعد کاملا خنک شود

و بعد آن را با کاتر یا چاقو برش می زنیم به هر شکلی که تمایل دارید مثلا لوزی لوزی مدل زیبای است و آرام کاغذ روغنی را از قالب بیرون می آوریم چون این مدل حلوا بافت ترد و شکننده ای دارد. حلوا ها را در دیس می چینیم.نوش جان

همچنین ببینید

حلوا، از دسر‌های محبوب و پرطرفدار ایرانی است. حلوا‌ها بسته به طرز تهیه و مواد اولیه مورد استفاده انواع مختلفی دارند که قبلا بسیاری از آن‌ها را به شما آموزش داده‌ایم. حلوای زنجبیل هم یکی از حلواهای سنتی ایرانی است که طعم و عطر بسیار دلپذیری دارد. زنجبیل علاوه‌بر اینکه عطر و طعم خاصی به این حلوا می‌دهد آن را به دسری مفید و مقوی هم تبدیل کرده‌است که می‌توانید آن را در ایام مبارک رمضان مصرف کرده و از فواید آن بهره ببرید. در ادامه با ما همراه باشید تا فوت و فن‌های تهیه هرچه ساده‌ترحلوای زنجبیل تبریزی را به شما آموزش دهیم. برای اطلاع بیشتر از خواص شگفت‌انگیز زنجبیل این مقاله را بخوانید.

قبل از هرچیزی آرد و محض اطمینان پودر شکر و زنجبیل را دو مرتبه از الک رد کنید. آرد را داخل ماهیتابه‌ای ریخته و  تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد پس لازم نیست قهوه‌ای یا طلایی شود همین که از حالت خام دربیاید کافی است. بهتر است ماهیتابه‌ استیل یا روی انتخاب کنید تا آرد به آن نچسبد و زود نسوزد.

در این مرحله کره را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و به آرد اضافه کنید و با استفاده از قاشق چوبی آن را هم بزنید (حرارت گاز در این مرحله باید ملایم باشد). هم زدن را روی حرارت ملایم ادامه دهید تا کره کامل با آرد مخلوط شده و بافت یکنواختی به دست آید. بعد از آن که مخلوط کاملا یکدست شد گاز را خاموش کنید.

در این مرحله بدون آنکه ماهیتابه را از روی شعله خاموش کرده حرارت دهید پودر شکر و زنجبیل را به آن اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. (تکان ندادن ماهیتابه از شعله باعث می‌شود کف ظرف همچنان گرم بماند).

حلوا را به ظرف مورد نظرتان منتقل کنید و با استفاده از قاشق و دست سطح آن را کاملا صاف کنید. بعد از آن که کاملا خنک شد با استفاده از چاقو آن را برش دهید حلوا حتما باید برای برش زدن به خوبی خنک شده باشد در غیر اینصورت موقع برش دادن خرد می‌شود. (می‌توانید به صورت لوزی یا مربعی حلوا را برش دهید یا حتی با استفاده از قالب‌های مختلف و بسته به سلیقه شخصی به آن شکل دهید).حلوا تبریز

بعد از آن که آن‌ها را برش زدید روی هر قسمت می‌توانید مقداری پودر یا خلال پسته و خاک قند بریزید.

امتیاز:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.


تمام حقوق این وبسایت برای گروه صنایع غذایی سولیکو
محفوظ می باشد.

حلوا، از دسر‌های محبوب و پرطرفدار ایرانی است. حلوا‌ها بسته به طرز تهیه و مواد اولیه مورد استفاده انواع مختلفی دارند که قبلا بسیاری از آن‌ها را به شما آموزش داده‌ایم. حلوای زنجبیل هم یکی از حلواهای سنتی ایرانی است که طعم و عطر بسیار دلپذیری دارد. زنجبیل علاوه‌بر اینکه عطر و طعم خاصی به این حلوا می‌دهد آن را به دسری مفید و مقوی هم تبدیل کرده‌است که می‌توانید آن را در ایام مبارک رمضان مصرف کرده و از فواید آن بهره ببرید. در ادامه با ما همراه باشید تا فوت و فن‌های تهیه هرچه ساده‌ترحلوای زنجبیل تبریزی را به شما آموزش دهیم. برای اطلاع بیشتر از خواص شگفت‌انگیز زنجبیل این مقاله را بخوانید.

قبل از هرچیزی آرد و محض اطمینان پودر شکر و زنجبیل را دو مرتبه از الک رد کنید. آرد را داخل ماهیتابه‌ای ریخته و  تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد پس لازم نیست قهوه‌ای یا طلایی شود همین که از حالت خام دربیاید کافی است. بهتر است ماهیتابه‌ استیل یا روی انتخاب کنید تا آرد به آن نچسبد و زود نسوزد.

در این مرحله کره را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و به آرد اضافه کنید و با استفاده از قاشق چوبی آن را هم بزنید (حرارت گاز در این مرحله باید ملایم باشد). هم زدن را روی حرارت ملایم ادامه دهید تا کره کامل با آرد مخلوط شده و بافت یکنواختی به دست آید. بعد از آن که مخلوط کاملا یکدست شد گاز را خاموش کنید.

در این مرحله بدون آنکه ماهیتابه را از روی شعله خاموش کرده حرارت دهید پودر شکر و زنجبیل را به آن اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. (تکان ندادن ماهیتابه از شعله باعث می‌شود کف ظرف همچنان گرم بماند).

حلوا را به ظرف مورد نظرتان منتقل کنید و با استفاده از قاشق و دست سطح آن را کاملا صاف کنید. بعد از آن که کاملا خنک شد با استفاده از چاقو آن را برش دهید حلوا حتما باید برای برش زدن به خوبی خنک شده باشد در غیر اینصورت موقع برش دادن خرد می‌شود. (می‌توانید به صورت لوزی یا مربعی حلوا را برش دهید یا حتی با استفاده از قالب‌های مختلف و بسته به سلیقه شخصی به آن شکل دهید).حلوا تبریز

بعد از آن که آن‌ها را برش زدید روی هر قسمت می‌توانید مقداری پودر یا خلال پسته و خاک قند بریزید.

امتیاز:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.


تمام حقوق این وبسایت برای گروه صنایع غذایی سولیکو
محفوظ می باشد.

حلوا زنجبیلی باعث شده تا من به عنوان یک ایرانی به آذربایجانی ها مخصوصا تبریزی ها افتخار کنم که کدبانوهای هنرمند تبریزی چنین دسر لذیذی را درست کردند.
حلوای زنجبیلی به دلیل داشتن زنجبیل ، طبیعت مقوی و گرم داشته و مصرف آن در ماه رمضان توصیه می شود ، همچنین باعث افزایش قندخون شده ، تقویت کننده معده و ضدنفخ نیز می باشد.
حلوای زنجبیل زنجفیل تره یی جزو دسرهای ایرانی ترکی هست و در وعده دسر سرو می شود همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.

 

مواد لازم :
آرد سفید مخصوص شیرینی پزی ۸ لیوان
روغن جامد یک و نیم لیوان
کره یا روغن زرد نصف لیوان
پودر قند نثار ۳الی ۳ و نیم لیوان
گردو ۱۰۰ گرم
زنجبیل ۳ قاشق مرباخوری
پودر هل سبز در صورت تمایل نصف قاشق مرباخوری
پودر بادام ، پسته ، نارگیل ، گل محمدی برای تزیین

 

طرز تهیه :
آرد رو با حرارت بسیار پایین در حالتی که زیرش شعله پخش کن قرار دادیم ، به مدت یک ساعت تفت می دهیم ، بوی خامی آرد باید کاملا گرفته بشه ولی تغییر رنگ زیادی نکنه.
بهتره برای تهیه حلوای از تابه آلومینیوم یا مسی استفاده بشه تا حرارت راحت تر انتقال پیدا کنه.حلوا تبریز

این هم رنگ آرد بعد از یک ساعت تفت دادن ، می بینید که رنگش عوض نشده ولی کاملا خامیش گرفته شده.
کره و روغن رو داخل آرد میریزیم.

 

سوال : اگه از آرد نانوایی استفاده کنیم ایرادی داره ؟
پاسخ : سعی کنید اگر هم از آرد نانوایی استفاده می کنید رنگ آرد زیاد تیره نباشه تا رنگ حلوا تیره نشه ولی اگه رنگ حلوا براتون مهم نیست میشه از هر آردی استفاده کرد.

به مدت ۵ دقیقه هم آرد و روغن رو تفت میدیم.

آرد رو کنار میگذاریم تا کاملا خنک بشه.
پودر قند رو میریزیم.

 

سوال : واسه یه لیوان آرد چقدر روغن و کره وپودر قند بریزم ؟
پاسخ : یک چهارم لیوان مخلوط روغن و کره و نثار کمی بیشتر از یک سوم لیوان.

پودر زنجبیل رو میریزیم.

توی دستور اصلی این طرز تهیه حلوا اسانس اصلی زنجبیله ، اما اگه دوست داشتین میتونین کمی هم پودر هل اضافه کنید اما دقت کنید که طعم زنجبیل غالب باشه ، من از بیست قطره اسانس هل استفاده کردم.

و روی آرد میریزیم و با دست ورز میدهیم تا کاملا پودر قند به خورد آرد بره.

بعد از الک سیمی رد میکنیم ، سوراخهاش خیلی ریز نباشه جون کارتون سخت میشه ، اینکار برای اونه که همه مواد کاملا با هم مخلوط بشه و گلوهای خمیر و پودر قند باقی نمونه.

گردو رو خرد می کنیم ، باید زیاد ریز نشه و دندان گیر باشه ، توی حلوا میریزم.

تو این مرحله من مواد رو تو قالب مستطیلی پهن میکردم و بعد برش میزدم ، یادم افتاد یک دوستی می گفت توی قالب های یخ میریزه اینبار منم از این روش امتحان کردم و از نتیجه ش کاملا راضی هستم.
ته قالبهای یخ رو پودر پسته ، بادام ، نارگیل یا گل محمدی ریختم.
ایده قالب یخ خیلی ایده جالبی بود ، انگار از بیرون خریدی حلواها رو ، با قالب یخ خیلی راحت و زیبا میشه.

بعد حلوا رو روش مواد ریختم و کاملا با دست فشار دادم تا حلوا منسجم بشه.

چون عجله داشتم به مدت دو ساعت گذاشتم توی فریزر تا کاملا حلوا سفت شد ، شما اگه عجله ندارید چهار ساعت بگذارید توی یخچال.
بعد مثل حالتی که میخوایم یخ رو از قالب در بیارم و یه تکون چپ و راستی میدیم ، تکون دادم ، برگردونم توی سینی و یه ضربه بهش زدم.

و حلواها خیلی راحت از قالب در اومد.

با این روش هم حلوا ها یک اندازه در میان و هم موقع برش زدن خرد نمیشه ، در نتیجه در عین راحتی حلوای شیک تری هم خواهید داشت.

داخل کپسول کاغذی بگذارید و سرو کنید.

سوال : من حلوا رو درست کردم قالب یخ فوق العاده ایده جالبی بود ولی حلوای من تا زمانی که تو یخچال بود خیلی خوش فرم بود اما تا ده قیقه بیرون از یخچال میموند از هم متلاشی میشد ، مامان منم مثل خود شمایه کدبانو تمام معنا هستش ، ایشون میگه روغنش رو کم ریختم ، البته من نصف اندازه ای که گفته بودی رو کره ریختم و نصف دیگه رو روغن جامد ، میخواستم نظر شمارو هم بدونم ؟
پاسخ : مطمئنا نظر مامانت درسته ایشون مسلما تجربه زیادی دارند ، کره چسبندگی بیشتری ایجاد میکنه اگه میخوای روغن جامد جایگزین کنی باید مقدارش رو چند قاشق زیاد تر بگیری.

 

حلوا تبریز

سوال : ما توش نسبت ارد رو به ارد نخودچی یک به دو میگیریم تو فقط ارد معمولی ریختی با نخودچی هم امتحان کن.
پاسخ : حتما امتحان میکنم البته ما گاها توی حلوا کفگیری آرد نخودجی میریزیم.

 

سوال : من این حلوا رو ۳بار درست کردم اما مثل شما خوب و راحت از قالب جدا نمیشه میشه راهنمایی کنید علتش چیه ؟ واقعا طعمش عالیه من برای مراسم ولادت امام حسن مجتبی ع هرسال درست میکنم ، امسال برای عیدفطر قصد دارم درست کنم لطفا راهنمایی کنید که چرا به راحتی از قالب جدا نمیشه ؟
پاسخ : اگه داخل فریزر بگذارید و حلوا حسابی خنک بشه راحت از قالب جدا میشه ، یک مورد دیگه هم ممکنه باعث بشه راحت از قالب جدا نشه اینکه اگه از قالب یخ استفاده میکنید ، اگه قالبتون رسوبات آب داشته باشه یعنی در اصل سطحش صاف نباشه حلوا به راحتی از قالب جدا نمیشه.

 

سوال : اگه به جای روغن جامد از روغن مایع بخوام استفاده کنم چقدر باید روغن مایع بریزم ؟
پاسخ : برای این حلوا روغن مایع مناسب نیست و حتما باید از روغن جامد استفاده بشه.

 

غذاهای آذری همش خوشمزه ست ، چقدر ایده ی قالب یخ زدنه خوب بود خوشم اومد.
امیدوارم از این آشپزی تبریزی و آموزش آشپزی استفاده برده باشید.
دسر حلوایی پیشاپیش نوش جان.

در تاریخ ۴ خرداد ۱۳۹۶ این مطلب نوشته شده است.

دسته بندی : آشپزی تبریزی , آموزش آشپزی , حلوا , دسر

تعداد بازدید : 79154

صفا

۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ساعت ۱۶:۳۹

تلفن :

ایمیل : www.sanamldr2018@gmail.com

ممنون از زحماتتون

نرگس

۱۳۹۷/۰۸/۰۷ ساعت ۲۱:۴۷

تلفن :

ایمیل : na_abidi2000@yahoo.com

سلام
ممنون از دستور تون. اگر فقط از كره استفاده كنيم. موردي پيش مياد !؟

سوله سبک لوله ای

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ ساعت ۰۴:۳۵

تلفن : 06-73595448

ایمیل : faezehsaghayi@gmail.com

عالیی بود مث همیشه

رز سیاه

۱۳۹۸/۰۸/۰۸ ساعت ۰۲:۴۲

تلفن : 09120870249

ایمیل : Nargool2000@gimal.com

درست میخوام بکنم تواندازه زیاد خدا کنه خوب بشه

نام :

ایمیل :

تلفن :

وبسایت :

دیدگاه :

ارائه کننده : تورج امین فر

ایمیل : TinaAminfar@Gmail.Com

وبسایت : Www.Ashpazkhaneha.Com

آدرس محل : تهران ، بلوار مرزداران ، نبش ناهید ، ساختمان پارمیس ، طبقه چهارم ، واحد 16

تلگرام : گروه تلگرام آشپزخانه ها

اینستاگرام : صفحه اینستاگرام آشپزخانه ها

اعتبار : 375 مطلب تایید شده

آمار

پربازدیدترین محصولات

پرسش و پاسخ

تماس با ما

تلفن شرکت : 09356107101

تلفن شرکت : 02144208871

آدرس شرکت : تهران ، بلوار مرزداران ، نبش خیابان ناهید ، ساختمان پارمیس ، واحد 16

آدرس کارخانه : تهران ، نرسیده به عوارضی تهران ساوه ، کوچه پارس فرغون

اینستاگرام

تلگرام

حلوا زنجبیلی باعث شده تا من به عنوان یک ایرانی به آذربایجانی ها مخصوصا تبریزی ها افتخار کنم که کدبانوهای هنرمند تبریزی چنین دسر لذیذی را درست کردند.
حلوای زنجبیلی به دلیل داشتن زنجبیل ، طبیعت مقوی و گرم داشته و مصرف آن در ماه رمضان توصیه می شود ، همچنین باعث افزایش قندخون شده ، تقویت کننده معده و ضدنفخ نیز می باشد.
حلوای زنجبیل زنجفیل تره یی جزو دسرهای ایرانی ترکی هست و در وعده دسر سرو می شود همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.

 

مواد لازم :
آرد سفید مخصوص شیرینی پزی ۸ لیوان
روغن جامد یک و نیم لیوان
کره یا روغن زرد نصف لیوان
پودر قند نثار ۳الی ۳ و نیم لیوان
گردو ۱۰۰ گرم
زنجبیل ۳ قاشق مرباخوری
پودر هل سبز در صورت تمایل نصف قاشق مرباخوری
پودر بادام ، پسته ، نارگیل ، گل محمدی برای تزیین

 

طرز تهیه :
آرد رو با حرارت بسیار پایین در حالتی که زیرش شعله پخش کن قرار دادیم ، به مدت یک ساعت تفت می دهیم ، بوی خامی آرد باید کاملا گرفته بشه ولی تغییر رنگ زیادی نکنه.
بهتره برای تهیه حلوای از تابه آلومینیوم یا مسی استفاده بشه تا حرارت راحت تر انتقال پیدا کنه.حلوا تبریز

این هم رنگ آرد بعد از یک ساعت تفت دادن ، می بینید که رنگش عوض نشده ولی کاملا خامیش گرفته شده.
کره و روغن رو داخل آرد میریزیم.

 

سوال : اگه از آرد نانوایی استفاده کنیم ایرادی داره ؟
پاسخ : سعی کنید اگر هم از آرد نانوایی استفاده می کنید رنگ آرد زیاد تیره نباشه تا رنگ حلوا تیره نشه ولی اگه رنگ حلوا براتون مهم نیست میشه از هر آردی استفاده کرد.

به مدت ۵ دقیقه هم آرد و روغن رو تفت میدیم.

آرد رو کنار میگذاریم تا کاملا خنک بشه.
پودر قند رو میریزیم.

 

سوال : واسه یه لیوان آرد چقدر روغن و کره وپودر قند بریزم ؟
پاسخ : یک چهارم لیوان مخلوط روغن و کره و نثار کمی بیشتر از یک سوم لیوان.

پودر زنجبیل رو میریزیم.

توی دستور اصلی این طرز تهیه حلوا اسانس اصلی زنجبیله ، اما اگه دوست داشتین میتونین کمی هم پودر هل اضافه کنید اما دقت کنید که طعم زنجبیل غالب باشه ، من از بیست قطره اسانس هل استفاده کردم.

و روی آرد میریزیم و با دست ورز میدهیم تا کاملا پودر قند به خورد آرد بره.

بعد از الک سیمی رد میکنیم ، سوراخهاش خیلی ریز نباشه جون کارتون سخت میشه ، اینکار برای اونه که همه مواد کاملا با هم مخلوط بشه و گلوهای خمیر و پودر قند باقی نمونه.

گردو رو خرد می کنیم ، باید زیاد ریز نشه و دندان گیر باشه ، توی حلوا میریزم.

تو این مرحله من مواد رو تو قالب مستطیلی پهن میکردم و بعد برش میزدم ، یادم افتاد یک دوستی می گفت توی قالب های یخ میریزه اینبار منم از این روش امتحان کردم و از نتیجه ش کاملا راضی هستم.
ته قالبهای یخ رو پودر پسته ، بادام ، نارگیل یا گل محمدی ریختم.
ایده قالب یخ خیلی ایده جالبی بود ، انگار از بیرون خریدی حلواها رو ، با قالب یخ خیلی راحت و زیبا میشه.

بعد حلوا رو روش مواد ریختم و کاملا با دست فشار دادم تا حلوا منسجم بشه.

چون عجله داشتم به مدت دو ساعت گذاشتم توی فریزر تا کاملا حلوا سفت شد ، شما اگه عجله ندارید چهار ساعت بگذارید توی یخچال.
بعد مثل حالتی که میخوایم یخ رو از قالب در بیارم و یه تکون چپ و راستی میدیم ، تکون دادم ، برگردونم توی سینی و یه ضربه بهش زدم.

و حلواها خیلی راحت از قالب در اومد.

با این روش هم حلوا ها یک اندازه در میان و هم موقع برش زدن خرد نمیشه ، در نتیجه در عین راحتی حلوای شیک تری هم خواهید داشت.

داخل کپسول کاغذی بگذارید و سرو کنید.

سوال : من حلوا رو درست کردم قالب یخ فوق العاده ایده جالبی بود ولی حلوای من تا زمانی که تو یخچال بود خیلی خوش فرم بود اما تا ده قیقه بیرون از یخچال میموند از هم متلاشی میشد ، مامان منم مثل خود شمایه کدبانو تمام معنا هستش ، ایشون میگه روغنش رو کم ریختم ، البته من نصف اندازه ای که گفته بودی رو کره ریختم و نصف دیگه رو روغن جامد ، میخواستم نظر شمارو هم بدونم ؟
پاسخ : مطمئنا نظر مامانت درسته ایشون مسلما تجربه زیادی دارند ، کره چسبندگی بیشتری ایجاد میکنه اگه میخوای روغن جامد جایگزین کنی باید مقدارش رو چند قاشق زیاد تر بگیری.

 

حلوا تبریز

سوال : ما توش نسبت ارد رو به ارد نخودچی یک به دو میگیریم تو فقط ارد معمولی ریختی با نخودچی هم امتحان کن.
پاسخ : حتما امتحان میکنم البته ما گاها توی حلوا کفگیری آرد نخودجی میریزیم.

 

سوال : من این حلوا رو ۳بار درست کردم اما مثل شما خوب و راحت از قالب جدا نمیشه میشه راهنمایی کنید علتش چیه ؟ واقعا طعمش عالیه من برای مراسم ولادت امام حسن مجتبی ع هرسال درست میکنم ، امسال برای عیدفطر قصد دارم درست کنم لطفا راهنمایی کنید که چرا به راحتی از قالب جدا نمیشه ؟
پاسخ : اگه داخل فریزر بگذارید و حلوا حسابی خنک بشه راحت از قالب جدا میشه ، یک مورد دیگه هم ممکنه باعث بشه راحت از قالب جدا نشه اینکه اگه از قالب یخ استفاده میکنید ، اگه قالبتون رسوبات آب داشته باشه یعنی در اصل سطحش صاف نباشه حلوا به راحتی از قالب جدا نمیشه.

 

سوال : اگه به جای روغن جامد از روغن مایع بخوام استفاده کنم چقدر باید روغن مایع بریزم ؟
پاسخ : برای این حلوا روغن مایع مناسب نیست و حتما باید از روغن جامد استفاده بشه.

 

غذاهای آذری همش خوشمزه ست ، چقدر ایده ی قالب یخ زدنه خوب بود خوشم اومد.
امیدوارم از این آشپزی تبریزی و آموزش آشپزی استفاده برده باشید.
دسر حلوایی پیشاپیش نوش جان.

در تاریخ ۴ خرداد ۱۳۹۶ این مطلب نوشته شده است.

دسته بندی : آشپزی تبریزی , آموزش آشپزی , حلوا , دسر

تعداد بازدید : 79155

صفا

۱۳۹۷/۰۴/۲۲ ساعت ۱۶:۳۹

تلفن :

ایمیل : www.sanamldr2018@gmail.com

ممنون از زحماتتون

نرگس

۱۳۹۷/۰۸/۰۷ ساعت ۲۱:۴۷

تلفن :

ایمیل : na_abidi2000@yahoo.com

سلام
ممنون از دستور تون. اگر فقط از كره استفاده كنيم. موردي پيش مياد !؟

سوله سبک لوله ای

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ ساعت ۰۴:۳۵

تلفن : 06-73595448

ایمیل : faezehsaghayi@gmail.com

عالیی بود مث همیشه

رز سیاه

۱۳۹۸/۰۸/۰۸ ساعت ۰۲:۴۲

تلفن : 09120870249

ایمیل : Nargool2000@gimal.com

درست میخوام بکنم تواندازه زیاد خدا کنه خوب بشه

نام :

ایمیل :

تلفن :

وبسایت :

دیدگاه :

ارائه کننده : تورج امین فر

ایمیل : TinaAminfar@Gmail.Com

وبسایت : Www.Ashpazkhaneha.Com

آدرس محل : تهران ، بلوار مرزداران ، نبش ناهید ، ساختمان پارمیس ، طبقه چهارم ، واحد 16

تلگرام : گروه تلگرام آشپزخانه ها

اینستاگرام : صفحه اینستاگرام آشپزخانه ها

اعتبار : 375 مطلب تایید شده

آمار

پربازدیدترین محصولات

پرسش و پاسخ

تماس با ما

تلفن شرکت : 09356107101

تلفن شرکت : 02144208871

آدرس شرکت : تهران ، بلوار مرزداران ، نبش خیابان ناهید ، ساختمان پارمیس ، واحد 16

آدرس کارخانه : تهران ، نرسیده به عوارضی تهران ساوه ، کوچه پارس فرغون

اینستاگرام

تلگرام

این حلوای مقوی و لذیذ که مخصوص روزهای سرد سال است را با زنجبیل و زعفران مزه‌دار می‌کنند و برای مایه حلوا از گردو هم استفاده می‌کنند. طرز تهیه حلوا کفگیری مخصوص مجلسی تبریز که یک حلوا خوشمزه با آرد نخودچی و آرد سفید است را در مطلب زیر بخوانید.

آرد سفید: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

آرد نخودچی: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

روغن مایع: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

کره: ۷۵ گرم

حلوا تبریز

پودر زنجبیل: ۱ قاشق مرباخوری

پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری

پودر قند: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

گلاب: ½ استکان

زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری یا بیشتر

مرحله اول

برای طرز تهیه حلوا زنجبیلی و زعفرانی کفگیری مخصوص و مجلسی تبریز ابتدا باید آرد را الک کنید تا گوله گوله نشود. آرد الک شده را در یک تابه یا قابلمه بریزید و روی شعله بسیار ملایم گاز به مدت ۴۰ دقیقه تفت دهید تا طعم خامی آرد گرفته شود. مراقب باشید آرد نسوزد.

مرحله دوم

سپس آرد نخودچی را الک کنید و به آرد داخل تابه اضافه کنید. به مدت ۱۰ دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز ترکیب این دو گاز را تفت دهید. مراقب باشید، آرد نخودچی زود می‌سوزد. در مجموع رنگ آرد نباید تغییر کند.

مرحله سوم

تابه آرد را از روی گاز بردارید و یک بار دیگر آرد تفت داده شده را الک کنید. آرد الک شده را دوباره به تابه برگردانید و کره و روغن را اضافه کنید. آرد و کره و روغن را به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی شعله بسیار ملایم گاز تفت دهید.

مرحله چهارم

شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید کمی حلوا از دما بیفتد و سپس پودر قند را روی آن الک کنید. با پشت قاشق مرتب حلوا را هم بزنید تا پودر قند به خورد حلوا برود. حالا پودر هل، پودر زنجبیل، گلاب و زعفران دم کرده را هم اضافه کنید و به همین ترتیب هم بزنید. اضافه کردن زعفران اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید. یا اینکه حلوا را در این مرحله به دو قسمت تقسیم کنید. به یک قسمت پودر زنجبیل اضافه کنید و به یک قسمت دیگر زعفران تا حلوا با دو طعم داشته باشید.

مرحله پنجم

در مرحله آخر گردو یا پسته خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. حلوا را در گوشه تابه جمع کنید. کفگیر را در حلوا فرو ببرید و کفگیر را در بشقاب یا دیس برگردانید. حلوا مجلسی کفگیری تبریز را به صورت قالبی می‌توانید قالب هم بزنید. حلوا کفگیری تبریز را با پودر پسته، گل محمدی خشک، خلال بادام یا گردو تزیین کنید. 

 

منبع: مجله کوروش

 

حلوا تبریز
حلوا تبریز
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *