خارش در بارداری

خارش در بارداری
خارش در بارداری

آیا کرونا از طریق رابطه‌‌ٔ جنسی منتقل می‌‌شود؟ چطور در دوران کرونا رابطهٔ جنسی داشته باشیم؟ در این مطلب با جواب این پرسش‌ها آشنا شوید….

برای شروع درمان مشکلات باروری، لازم است بدانید که چه کسانی و در چه زمانی باید برای درمان این مشکلات اقدام کنند. در این ویدیو، دکتر مهراندخت عابدینی…

ملاقات‌های منظم با پزشک در دوران بارداری از اهمیت خاصی برخوردارند. انجام منظم مراقبت‌های بارداری می‌تواند از بروز عوارض بارداری و زایمان به شکل…

لحظۀ تولد کودک شما پس از ۹ ماه انتظار نزدیک است. آگاهی و شناخت نسبت به نشانه‌های شروع درد زایمان تا پس از تولد نوزاد باعث آرامش بیشتر مادران باردار…

بعد از زایمان مسئلۀ مهمی مثل خوردن غذا‌هایی که به شما انرژی لازم را بدهد وجود دارد. خوردن غذا‌های سالم به صورت روزانه، انرژی شما را که احتمالاً بعد…

خارش در بارداری

تغذیهٔ خوب برای رشد ذهنی و جسمی کودک شما بسیار مهم است و پس از تولد نوزاد، لازم است افزایش وزن و وزن‌گیری او به دقت توسط یک پزشک اطفال مورد اعتماد…

حریرهٔ بادام یک غذای کمکی ساده و خوشمزه است که می‌توانید برای کودکتان درست کنید. در این مطلب با طرز تهیهٔ این غذا آشنا شوید….

کودکان انجام کارهای مختلف را با تماشای انجام آنها توسط دیگران، تقلید از آنها و دریافت تشویق‌ مثبت برای تلاش‌هایشان به خوبی یاد می‌گیرند. لذت تماشای…

دروغ گفتن بچه‌های زیر یک سال با دروغ گفتن دوران نوپایی فرق دارد و دروغ گفتن کودکان دو ساله و چهار ساله‌ نیز با یکدیگر متفاوت است. در این مطلب با…

صندلی خودرو جزئی اساسی از تجهیزات ایمنی برای کودکان است. توجه به نکات ایمنی و نصب درست صندلی خودرو کودک یکی از مواردی است که با وجود ساده به نظر…

شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که چه زمانی باید زایمان سزارین را انتخاب کنید؟ در این ویدیو، خانم نیلوفر قاسمی، کارشناس ارشد مامایی و مدیر…

شاید عجیب به نظر بیاید اما شرایط زندگی شما در نوع کالسکه‌ای که به آن نیاز دارید تأثیر می‌گذارد. قبل از خرید کالسکهٔ کودکتان بهتر است به شهر یا…

بعضی از عوارض دوران بارداری چندان پیچیده نیست و فقط باید با رعایت چند نکته و افزایش کمی تحمل از آنها چشم‌پوشی کرد. در این مطلب با یکی از شایع‌ترین عوارض، یعنی خارش پوست و روش‌های کاهش آن و همین‌طور خارش‌های نیازمند بررسی پزشک آشنا می‌شوید.

احساس خارش در دوران بارداری؛ به خصوص اطراف پستان و شکم در حال بزرگ شدن شما غیرمعمول نیست. زیرا پوست برای جا دادن به حجم اضافه‌شدۀ این اندام‌ها کشیده می‌شود. تغییرات هورمونی نیز ممکن است تا حدی در این احساس خارش نقش داشته باشد. گاهی کف دست و پاهای برخی از زنان باردار دچار قرمزی همراه خارش می‌شود. این شرایط ممکن است به علت افزایش استروژن در این دوران رخ دهد که بلافاصله پس از زایمان رفع می‌شود، حتی ممکن است مواردی که معمولاً در شما ایجاد خارش می‌کند مانند خشکی پوست، در دوران بارداری موجب خارش بیشتری شود. اگزما اغلب در دوران بارداری بیشتر می‌شود، اگرچه در موارد معدودی بهبود علائم اگزما در زنان باردار گزارش شده است، اما در مورد بیماری پسوریازیس معمولاً برعکس است و اغلب علائم زنان باردار مبتلا به این بیماری، بعد از بارداری بهبود پیدا می‌کند و عدۀ کمی هستند که با باردار شدن، علائم بیماری پسوریازیس در آنها بدتر می‌شود.

روش‌های کاهش خارش پوستی با توجه به علت خارش متفاوت است. اگر خارش ایجادشده ناشی از کشیده شدن پوست یا خشک شدن آن باشد، روش‌های سادۀ زیر ممکن است برای تسکین خارش کافی باشد:

اگر بثورات زیادی بر روی پوست خود دارید یا پوست شما خارش بیش از حدی دارد، این راهکارها ممکن است به تنهایی برای کاهش خارش شما کافی نباشد. در چنین مواردی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید، ممکن است پزشک با تجویز داروی خوراکی یا کرم‌های موضعی به کاهش احساس خارش در پوست شما کمک کند.

اگر در دوران بارداری علائمی از قبیل بثورات جدید بر روی پوست، شرایط رو به وخامت در پوست یا خارش بسیار زیاد در سراسر بدن، حتی بدون بثورات را داشتید، پزشک خود را از وجود آنها مطلع سازید. ممکن است برخی از خارش‌ها و بثورات پوستی نشانۀ بیماری‌هایی باشد که می‌تواند سلامت شما و جنین را تهدید کند. پزشک برای تشخیص مشکل، شما را معاینه می‌کند و درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. خارش شدید در سه ماهۀ دوم یا سوم می‌تواند علامت کلستاز داخل کبدی (icp) باشد. این بیماری بیشتر در سه ماهۀ دوم خود را نشان می‌دهد. زمانی که صفرا به شکل طبیعی در مجراهای کوچک کبد جریان نداشته باشد، نمک‌های صفراوی در پوست تجمع می‌کند و در نتیجه باعث خارش در فرد می‌شود.

ممکن است ابتدا خارش از کف پا و کف دست‌ها شروع شود، اما می‌تواند در هر جایی از بدن نیز رخ دهد. بیشتر زنان مبتلا به کلستاز، احساس خارش را در سراسر بدن دارند. خارش، هنگام شب می‌تواند بی‌نهایت شدید و بدتر شود. این بیماری خودبه‌خود ایجاد بثورات نمی‌کند، اما ممکن است در نهایت با یک پوست قرمز و تحریک‌شده به همراه بریدگی‌های کوچک شبیه زخم در قسمت‌هایی از پوست مواجه شوید که زیاد آنها را خارانده‌اید. برخی زنان علائم دیگری مانند کاهش اشتها، تهوع خفیف و ضعف را نیز دارند. عدۀ اندکی از زنان نیز زردی خفیف را نشان می‌دهند. اگر فکر می‌کنید که مبتلا به کلستاز هستید با پزشک خود تماس بگیرید، زیرا ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در جنین شما شود. پزشک شما را ارزیابی می‌کند و برخی از آزمایش‌های خون را برای کمک به تشخیص مشکل تجویز خواهد کرد.

اغلب زنان باردار می‌دانند که خوردن برخی مواد غذایی یا ویتامین‌ها ممکن است برای جنین خطرناک باشد، اما شاید به این موضوع دقت نکنند که برخی از موادی…

پوست نوزادان و کودکان نیز مثل پوست بزرگسالان می‌تواند خشک، چرب یا معمولی باشد. این میان پوست‌ خشک، به ویژه در مورد کودک می‌تواند مشکلاتی مثل خارش…

با گذشت چند ماه از زایمان، ترک‌های پوستی دوران بارداری که روی بدن برخی از مادران به وجود آمده است، کم‌رنگ‌تر خواهد شد. اما اگر بعد از این مدت، هنوز…

تیم و هیئت علمی مادرشو تلاش می‌کند تا تمام مطالب کیفیت بالایی داشته باشد. اما حفظ این کیفیت بدون داشتن نظرات اصلاحی شما کاربر عزیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر ایرادی در مطلب بالا می‌بینید یا فکرمی‌کنید این مقاله مناسب نیست، نظرتان را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© کلیه حقوق مادی و معنوی متون، گرافیک، تصاویر و ویدیوها و محتویات سایت صرفاً متعلق به شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار می باشد. بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب و بازنشر کامل و بدون جرح و تعدیل) بلامانع است. کليۀ حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

پست الکترونیکی

support@pezeshket.com

تلفن پشتیبانی

021-91002055

 بارداری در زنان می تواند باعث بروز برخی علائم جدید مانند سرگیجه، حالت تهوع، سوزش سر دل و یا اختلال در تنفس شود. اما برخی از زنان ممکن است در دوران بارداری خود، خارش داشته باشند. تعیین محل خارش در دوران بارداری برای تشخیص علت آن مهم است. در اکثر حاملگی ها، زنان دچار خارش در ناحیه پستان و شکم خود می شوند، زیرا در این مناطق پوست دچار تغییرات زیادی می شود.

خارش در بارداری

خارش در اطراف قسمت های که پوست کشیده می شود ممکن است از PUPPP ناشی شده باشد، در حالی که مناطق خارش روی بازو و پا احتمالاً ناشی از مواد شیمیایی عطر و پارچه می باشد. گاهی احساس خارش جزئی، طبیعی است، اما خارش شدید شکم، بازوها و پاها می تواند غیر معمول باشد که نیاز به درمان دارد. خارش به طور کلی یک علامت زودرس بارداری محسوب نمی شود. در حقیقت، بسیاری از انواع بثورات معمولاً فقط در اواخر دوران بارداری ظاهر می شوند و بعضی از آن ها تا زمان تولد نوزاد برطرف نمی شوند. زنان باردار در صورت خارش شدید یا طولانی مدت در طول دوره بارداری، باید به پزشک مراجعه کنند.

دلایل زیادی می تواند باعث خارش زنان در طی بارداری شود. برخی از این عوامل شامل موارد زیر است:

حاملگی های اول و بارداری های چند قلویی باعث کشیده شدن پوست زنان و خارش می شود.

تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است باعث خشکی پوست و پوسته پوسته آن و خارش شود.

مواد شیمیایی مختلف به کار گرفته در برخی عطرها و پارچه ها می تواند باعث تحریک پوست و خارش در دوران بارداری شود.

PUPPP یک بثورات پوستی خارش دار هستند که در اواخر بارداری ایجاد می شوند. این پاپول ها می توانند باعث بروز علائم زیر شوند:

به طور معمول، پزشک از طریق معاینه پوستی می تواند PUPPP را تشخیص دهد و در موارد نادر ممکن است نمونه برداری از پوست (بیوپسی) و آزمایش خون را برای رد و یا تایید عفونت آن ها تجویز کند. استفاده از مرطوب کننده ها، کرم های استروئیدی و آنتی هیستامین ها که توسط پزشک تجویز شده است، و حمام های تسکین دهنده خارش، می توانند به رفع موقت خارش تا زمان زایمان کمک کنند. اما درمان نهایی PUPPP زایمان است و بثورات معمولاً طی چند هفته پس از زایمان برطرف می شوند.

پریگو برجستگی های خارش دار پوستی روی بازوها، پاها یا شکم هستند که ممکن است در طول دوران بارداری هر سه ماه یکبار ظاهر شوند. درمان پریگو معمولاً شامل استروئیدهای موضعی و آنتی هیستامین های خوراکی است. در زنانی که طی یک بارداری دچار پریگو شده اند، احتمال افزایش و ابتلا به پریگو در بارداری های بعدی را دارند. علائم پریگو متاسفانه ممکن است هفته ها یا حتی ماه ها پس از زایمان ادامه پیدا کند.

کلستاز داخل رحمی بارداری، که معمولاً به عنوان کلستاز بارداری شناخته می شود، یک بیماری کبدی است که منجر به ایجاد اسید های صفراوی در خون و خارش شدید اما بدون ضایعات پوستی در اواخر بارداری رخ می دهد. خارش معمولاً در دست و پا رخ می دهد اما می تواند بر سایر قسمت های بدن نیز تأثیر بگذارد. کلستاز بارداری می تواند بسیار ناراحت کننده و حتی نگران کننده برای مادر و کودک باشد. به دلیل خطر بروز برخی عوارض، پزشک ممکن است زایمان زودرس را توصیه کند.

خارش شدید، علامت اصلی کلستاز بارداری است اما باعث ضایعات پوستی نمی شود. اکثر زنان در کف دست یا کف پای خود احساس خارش می کنند، اما برخی از خانم ها در تمام قسمت بدن خود احساس خارش دارند. خارش اغلب در شب بدتر است و ممکن است به قدری آزار دهنده باشد که زن نتواند بخوابد.

خارش ناشی از کلستاز بارداری بیشتر در سه ماهه سوم بارداری شایع است اما بعضی اوقات زودتر شروع می شود. ممکن است با نزدیک شدن به موعد زایمان، بدتر شود. با این حال، بعد از زایمان، خارش معمولاً طی چند روز از بین می رود.

سایر علائم و نشانه های کمتر شایع کلستاز بارداری شامل موارد زیر است:

زنان باردار در صورتی که احساس خارش مداوم یا شدید دارند، بلافاصله باید با پزشک خود تماس بگیرند.

علت کلستاز بارداری مشخص نیست. ژن های زن و سابقه خانوادگی بیمار می تواند تاثیر گذار باشد. علاوه بر آن، هورمون های بارداری نیز ممکن است در بروز کلستاز نقش داشته باشند. هر چه یک زن به تاریخ زایمان نزدیک تر می شود میزان هورمون های حاملگی در او افزایش می یابد. پزشکان معتقدن تغییرات هورمونی می توانند جریان طبیعی صفرا را کاهش دهد و صفرا به جای ترک کبد، در اندام های بدن جمع شود. در نتیجه، نمک های صفراوی وارد جریان خون می شده و باعث احساس خارش در بدن می شوند.

برخی از عواملی که ممکن است خطر ابتلا به کلستاز بارداری را افزایش دهند شامل موارد زیر است:

احتمال ابتلا زنانی که در یک بارداری قبلی سابقه کلستاز داشته اند در طی یک بارداری آینده آن ها بسیار زیاد است. احتمال بازگشت بیماری در بارداری های بعدی یک زن حدود 60 تا 75 درصد می باشد.

عوارض ناشی از کلستاز بارداری می تواند در مادر یا کودک در حال رشد بروز کنند. در مادران، این وضعیت ممکن است به طور موقت بر نحوه جذب چربی بدن تأثیر بگذارد. جذب ضعیف چربی می تواند منجر به کاهش میزان عوامل وابسته به ویتامین K شود. اما این عارضه و بروز مشکلات کبدی در آینده به ندرت دیده می شود.

اما در نوزادان، عوارض کلستاز حاملگی بسیار شدید و شامل موارد زیر است:

هیچ روش شناخته شده ای برای جلوگیری از کلستاز بارداری وجود ندارند.

پزشک با آزمایش خون کلستاز را تشخیص می دهد و تاریخچه پزشکی زن را بررسی می کند، زیرا کلستاز می تواند یک بیماری ارثی باشد و در صورتی که مادر یا خواهر بیمار سابقه ابتلا به کلستاز را داشته است، احتمال شیوع این بیماری در زن باردار بیشتر می شود. علاوه بر آن پزشک ممکن است آزمایش خون را برای بررسی کبد و میزان نمک صفرا تجویز کند.

اگر کلستاز عامل خارش زن باردار باشد، بسیاری از داروهای بدون نسخه ضد خارش برای درمان مؤثر نیستند، اما ممکن است پزشک بتواند داروهای دیگری را تجویز کند که به کاهش برخی از خارش ها کمک کرده و مقدار اسید صفراوی را کاهش دهد. معمولاً طی چند روز پس از زایمان کلستاز از بین می رود و خارش برطرف می شود. از آنجایی که کلستاز بارداری به طور بالقوه می تواند عوارضی در بارداری و کودک ایجاد کند. پزشک می تواند نظارت دقیق بر کودک را توصیه کند.

نظارت و درمان روی جنین شامل موارد زیر است:

در طی تست استرس، پزشک ضربان قلب کودک با افزایش فعالیت مادر اندازه گیری و بررسی می کند.

BPP سلسله آزمایشات برای نظارت و کنترل کودک می باشد.این آزمایش ها، اطلاعاتی را در مورد تحرک، قدرت عضلانی، تنفس و میزان مایع آمنیوتیک کودک به پزشک ارائه می دهد. در حالی که نتایج تست استرس یا BPP می تواند مطمئن باشند، اما آن ها نمی توانند خطر زایمان زودرس یا سایر عوارض مرتبط با کلستاز بارداری را پیش بینی کنند.

در برخی از موارد حتی اگر آزمایش های قبل از تولد طبیعی باشند، برای پیشگیری از بروز عوارض، پزشک ممکن است القای زایمان را قبل از موعد مقرر توصیه کند.

ممکن است درمان های خانگی برای تسکین خارش ناشی از کلستاز بارداری تاثیر چندانی نداشته باشند. اما امتحان کردن این نکات تسکین دهنده برای زنان ضرری ندارد:

تحقیقات نشان داده است روش های درمانی جایگزین موثر برای درمان کلستاز بارداری وجود ندارد، بنابراین پزشکان به طور کلی آن ها را برای این بیماری توصیه نمی کنند.

زنان که در دوران بارداری خود از خارش بیش از حد رنج می برند بهتر است برای آمادگی بیشتر قبل از ملاقات با پزشک خود:

در مورد کلستاز بارداری، برخی از سؤالات اساسی که باید از پزشک پرسیده شوند، عبارتند از:

خارش در بارداری

برای تشخیص و درمان بهتر بیماری پزشک ممکن است سوالاتی را از بیمار بپرسد، از جمله:

کلستاز بارداری می تواند یک تشخیص نگران کننده باشد. زنان در طول دوران بارداری در صورتی که احساس خارش طولانی مدت و یا شدید می کنند، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرند.

منابع:

https://www.healthline.com/health/pregnancy/itching-during-pregnancy

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cholestasis-of-pregnancy/symptoms-causes/syc-20363257

در هفته 35 بارداری، تقریبا تمام اندام های جنین شکل گرفته است.…

آیا برای رابطه جنسی آمادگی دارم؟ این سوال را اکثر افرادی که…

درد مجرای ادرار (لوله ای که از مثانه به خارج از بدن…

اسمگما در مردان و زنان، یک ترشح طبیعی از غدد روغنی اطراف…

علت قاعدگی نامنظم بودن در دختران نوجوان در اغلب موارد به عنوان…

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

خارش پوست بدن در بارداری امری عادی است. معمولاً علت این خارش را بالا رفتن سطح مواد شیمایی خاصی در خون مانند هورمون‎ها می‎دانند.

بعد از آن، زمانی که شکم شما بزرگتر شد، پوست شکم کشیده می‌شود و ممکن است باعث ایجاد خارش شود.

با این حال، خارش بدن می‎تواند نشانه ای از یک مشکل کبدی باشد که کلستاز کبدی حاملگی (ICP) و همچنین کلستاز بارداری (OC) نامیده می‎شود.

بعضی از عوارض بارداری مانند لکه بینی و سقط جنین، شناخته شده هستند، اما مشکلی که کمتر شایع است و می‎تواند برای مادران خطرناک و برای نوزاد متولد نشده آنها کشنده باشد، اغلب نادیده گرفته می‎شود. کلستاز حاملگی یک مشکل کبدی است که باعث خارش شدید پوست مادر شده و خطر مرده به دنیا آمدن نوزاد را سه برابر می‎کند.

طبیعی است که در دوران بارداری خارش بدن بیشتری داشته باشید. این مشکلی عادی است و تقریباً یک چهارم زنان باردار با آن مواجه می‎شوند. پوست شما بخصوص در ناحیه شکم ،باید بسیار کشیده شود. این احساس خارش در نواحی شکم و پاها بیشتر است. تغییرات هورمون‎های شما نیز ممکن است باعث خارش بیشتر بدن شود. خارش پوست بدن می‏‎تواند به علت بیماری‎های شایع پوستی مانند اگزما نیز ایجاد شود.

خارش در بارداری

درست است که در اغلب موافع خارش پوست در دوران بارداری امری طبیعی است، اما در برخی موارد ممکن است نشان دهنده بیماری یا اختلال مهمی در بدن باشد. بنابراین قرارگرفتن تحت نظر پزشک متخصص در دوران بارداری الزامی است.

بله، در بیشتر موارد خارش خفیف بدن در دوران بارداری طبیعی است. معمولاً حدود 20 درصد از زنان باردار دچار خارش پوست می‎شوند. در بارداری ممکن است خارش بدن به ویژه در اطراف شکم و سینه‎ها را احساس کنید، چرا که پوست شما کشیده می‎شود تا با افزایش سایز تطبیق داده شود. خشکی پوست و تغییرات هورمونی نیز باعث بروز این مشکل می‎شوند.

بعضی از بیماری‏‌های پوستی مانند اگزما، در طول دوران بارداری می‌تواند بدتر شود، با این حال برخی از زنان متوجه خواهند شد که در واقع اگزمای آنها بهبود یافته است. گرچه، در بیماری پسوریازیس این مسئله برخلاف آن است: شدت علائم در تعداد زیادی از زنان در طول بارداری کمتر می‌شود، اما پسوریازیس بارداری تنها در تعداد کمی از زنان بدتر می‏‎شود.

اگر شما بثورات خارش دار یا خارش شدید در کف دست یا کف پا دارید، به پزشک مراجعه کنید چرا که آنها علائم مشکلات جدی تری هستند که به درمان پزشکی نیاز دارند.

تمام سعی خود را به کار بگیرید تا از خاراندن بدن جلوگیری کنید چرا که این کار باعث تحریک بیشتر پوست بدن شده و خطر عفونت‌ها را افزایش می‌دهد. اگر علت خارش بدن شما ، خشکی پوست است ، این اقدامات ساده می‌تواند به رفع آن کمک کند:

اگر با شرایط زیر مواجه شدید به پزشک مراجعه کنید:

پزشک شما درخواست آزمایشات فیزیکی را خواهد داد، تا مشکل شما را تشخیص داده، و درمان مناسب را پیشنهاد دهد، و در صورت لزوم شما را به یک متخصص پوست ارجاع می‌دهد.

در این شرایط این کار بسیار مهم است چون بعضی از مشکلات که باعث خارش پوست بدن در دوران بارداری می‌شود، می‌تواند بر سلامت نوزاد اثر بگذارد و نیاز به نظارت ویژه یا درمان دارد.  به عنوان مثال، خارش شدید بدون جوش می‌تواند علائم کلستاز حامگی باشد.

و گرچه بثورات خارش دار در دوران بارداری معمولاً یکی از مشکلات نسبتاً بی خطر اما به شدت آزاردهنده است، اما می‌تواند یکی از نشانه‏‎های بیماری نادر اما جدی به نام پمفیگوئید بارداری باشد.

شاید نتوان به طور کامل از خارش بدن جلوگیری کرد، اما این نکات ممکن است خارش بدن را در دوران بارداری کمتر کند:

خارش خفیف معمولاً برای شما یا نوزادتان مضر نیستند، اما گاهی اوقات می‌تواند نشانه ای از یک مشکل جدی تر باشد بخصوص اگر خارش بیشتر در هنگام غروب یا شب اتفاق بیافتد.

اگر دچار خارش بدن شدید حتما به پزشک خود اطلاع دهید و از این رو پزشک می‌تواند تصمیم بگیرد که شما به بررسی‎های بیشتری نیاز دارید یا خیر.

کلستاز حاملگی (ICP) یک اختلال جدی بالقوه کبدی است که می‌تواند در دوران بارداری ایجاد شود.

بطور طبیعی، اسید صفرا از کبد به سمت روده حرکت می‌کند تا به هضم غذا کمک کند.

در کلستاز حاملگی ، اسید صفرا به درستی جریان پیدا نمی‌کند و به جای آن در بدن تجمع پیدا می‌کند. هیچ درمانی برای ICP وجود ندارد، اما پس از به دنیا آمدن کودک رفع می‌شود.

 به نظر می‌رسد که کلستاز حاملگی بیماری وراثتی باشد، اما حتی اگر در خانواده هیچ سابقه ای از این بیماری وجود نداشته باشد، می‌تواند برای فرد اتفاق بیافتد. این بیماری در زنان آمریکای جنوبی، هندی‎ها و پاکستانی‎های اصیل شایع تر است.

اگر شما در بارداری قبلی خود دچار کلستاز حاملگی شده اید، احتمال بروز دوباره این مشکل در بارداری بعدی زیاد است.

برخی از تحقیقات نشان می‌دهد در نوزادانی که مادر آنها کلستاز حاملگی داشته اند، احتمال زایمان زودرس  و مرده به دنیا آمدن بیشتری وجود دارد.

تحقیقات اخیر بیان می‌کند که خطر مرده به دنیا آمدن نوزادان در زنانی که سطح اسید صفرا در آنها بیشتر از 40 µmol/L  باشد، بین 1 تا 2 درصد است.

وقتی که اسید صفرا 80 µmol/L است، خطر مرده زایی بین 4 تا 5 درصد افزایش می‌یابد.

به دلیل ارتباط  کلستاز حاملگی با مرده به دنیا آمدن نوزاد، پزشک ممکن است در هفته‏‎های 37- 38 بارداری پیشنهاد انجام زایمان را بدهد.

اگر مشکل شدید باشد (برای اسید صفرای بالاتر از µmol/L4  ) برخی از متخصصین ممکن است  حتی پیشنهاد زایمان زودتر از این زمان را نیز بدهند.

اگر کلستاز حاملگی دارید، احتمالاً زایمان شما باید در بیمارستان و تحت نظارت گروه متخصصان زایشگاه انجام شود.

علائم کلستاز حاملگی از حدود هفته 30 بارداری شروع می‌شود، اما ممکن است بیماری از اوایل 8 هفتگی شروع شده باشد.

علائم اصلی بیماری خارش بدون وجود جوش است. این خارش اغلب در دست‎ها و پاها خود را نشان می‌دهد، اما می‌تواند در کل بدن نیز باشد.

در بیشتر زنانی که کلستاز حاملگی دارند، خارش غیر قابل تحمل است و در طول شب بدتر شده و مانع از خوابیدن شخص می‌شود. در دیگران این خارش خفیف است.

دیگر علائم شامل، رنگ تیره ادرار ، حرکات خفیف روده و در موارد غیر معمول، زردی پوست و قسمت سفید چشم (یرقان) می‌باشد.

کلستاز حاملگی با حذف دیگر علت‎های خارش بدن تشخیص داده می‌شود. پزشک احتمالاً درباره سابقه خانوادگی و پزشکی شما خواهد پرسید و چندین آزمایش مختلف خون را درخواست می‌دهد.

این آزمایشات شامل بررسی عملکرد کبد(LFT)  و اندازه گیری سطح اسید صفرا (BA) است.

اگر کلستاز حاملگی در شما تشخیص داده شد، باید بطور منظم آزمایش عملکرد کبد را انجام داده تا پزشک بتواند شرایط شما را تحت نظر قرار دهد.

هیچ دستورالعمل توافق شده ای دراینکه هراز چه مدت باید این آزمایشات انجام بگیرد، وجود ندارد، اما آزمایشات هفتگی توصیه شده است.

اگز آزمایش LFT و اسید صفرا نرمال باشد و شما همچنان مشکل خارش شدید بدن داشته باشید، آزمایش‎های خون باید هرهفته یا دو هفته یکبار تکرار شود تا شرایط بیمار کاملا تحت نظر باشد.

کرم‎هایی مانند کرم آبی منتول، برای استفاده در دوران بارداری مطمئن و بی ضرر است و می‌تواند خارش را تا حدی رفع کند.

 داروهایی مانند اورسودوکسی کولیک اسید(UDCA) وجود دارد که به کاهش اسید صفرا و بهبود خارش پوست بدن کمک می‌کند.

UDCA می‌تواند در دوران بارداری مصرف شود، گرچه این دارو براساس رضایت آگاهانه بیمار توصیه می‌شود، چون هنوز اثبات نشده است که مصرف آن در دوران بارداری مناسب است.

خارش در بارداری

پزشک همچنین ممکن است مکمل ویتامین K را تجویز کند. به این دلیل که کلستاز حاملگی می‌تواند در جذب ویتامین K در بدن اختلال ایجاد کند ، که وجود این ویتامین برای لخته شدن خون سالم اهمیت دارد.

بیشتر کارشناسان در بیماری کلستاز حاملگی در صورتی ویتامین K را تجویز می‌کنند که مادر علائمی مانند، مدفوع کمرنگ و مشکل لخته شدن خون داشته، یا کلستاز حاملگی از ماه‎های اول بارداری شروع شده باشد.

در بیشتر موارد، خارش پوست بدن بر نوزاد اثر نمی‌گذارد. در موارد نادر، خارش شدید می‌تواند نشانه ای از یک مشکل کبدی به نام کلستاز کبدی حاملگی(ICP)، یا کلستاز حاملگی (OC) باشد.

علت اصلی کلستاز حاملگی مشخص نیست. تنها می‌دانیم که این بیماری در زنان آمریکای جنوبی ، هندی- آسیایی ونژاد اصلی آسیایی-پاکستانی شایع تر است.

اگر شما کلستاز حامگی دارید، در نواحی زیادی از بدن خارش شدید خواهید داشت. بعضی از علائم این بیماری که آنرا از خارش‎های عادی روزانه متمایز می‌کند، شامل:

اگر خارش شدید دارید، به پزشک یا ماما مراجعه کنید. او قبل از انجام آزمایش خون برای بررسی کلستاز حاملگی ، دیگر عوامل احتمالی خارش را رد می‌کند.

این خارش بدن می‌تواند خیلی آزاردهنده باشد و خوابیدن را برای شما مشکل کند. پزشک برای رفع خارش بدن دارو یا کرم تجویز می‌کند.

شما و نوزادتان به دقت تحت نظر خواهید بود، بنابراین پزشک می‌تواند بهترین زمان برای تولد نوزاد را توصیه کند.

این بثورات خارش دار می‌تواند به علت یک مشکل غیر معمول به نام بثورات پلی مورفیک حاملگی(PEP) رخ دهد.

بثورات پلی مورفیک حاملگی در سه ماهه آخر بارداری ظاهر می‌شوند. این ضایعات برای شما یا نوزادتان خطرناک نیست، و پس از به دنیا آمدن نوزاد برطرف می‌شود.

علت بروز بثورات پلی مورفیک  بارداری مشخص نیست، اما احتمالاً این بیماری در بارداری اول و بارداری دوقلو بروز می‌کند.

PEP اغلب با یک جوش خارش دار در ناحیه شکم شروع می‌شود، سپس به سمت بالا تا نزدیکی سینه‎ها و به سمت پایین تا روی ران کشیده می‌شود. بویژه خطوط و ترک‎های بارداری دچار خارش می‌شوند. این بثورات ممکن است برجستگی کوچک قرمز رنگ بوده و تا حدی به کهیر شباهت دارد، که در قسمت‎های گسترده ای از پوست ملتهب بوجود می‌آید.

می‎توانید با استفاده از حمام آب سرد و شستشوی بدن با شوینده غیر صابونی ، بثورات پلی مورفیک  بارداری را تسکین دهید. بعد از شستشو ، از کرم‎ها و لوسیون‎های نرم کننده برای مرطوب کردن بدن خود استفاده کنید. اگر این نکات برای شما نتیجه ای در بر نداشت، می‌توانید برای بهبود علائم خود از پزشک بخواهید تا کرم‌های استروئیدی و آنتی هیستامین را تجویز کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی در شیراز – دکتر سولماز محمدی – دارای بورد تخصصی، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی، انجام دقیق ترین کنترل حاملگی های معمول و پرخطر، تشخیص به موقع سرطان بانوان، متخصص درمان نازایی، متخصص عمل های زیبایی ترمیمی زنان- متخصص زنان و زایمان و نازایی شیراز، (دكتر سولماز محمدی – متخصص لاپاراسكوپی تشخیصی و جراح و متخصص زنان و زايمان ، نازايي، درمان ناباروري

تماس باما

درباره ما

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی در شیراز – دکتر سولماز محمدی – دارای بورد تخصصی، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی، انجام دقیق ترین کنترل حاملگی های معمول و پرخطر، تشخیص به موقع سرطان بانوان، متخصص درمان نازایی، متخصص عمل های زیبایی ترمیمی زنان- متخصص زنان و زایمان و نازایی شیراز، (دكتر سولماز محمدی – متخصص لاپاراسكوپی تشخیصی و جراح و متخصص زنان و زايمان ، نازايي، درمان ناباروري

مارا دنبال کنید

Copyright 2020 © تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به دکتر سولماز محمدی می باشد

خارش دوران بارداری به خصوص خارش شکم گاهی غیرقابل تحمل است . به گفته برخی خارش پوست در دوران حاملگی طبیعی است اما به عقیده برخی باید خارش ها را جدی گرفت و با روش های مناسب درمان کرد.

بارداری ممکن است بسیاری از مشکلات پوستی را به همراه داشته باشد:آکنه, رشد موی غیرمعمول, و تجمع رنگ دانه ها. شایع ترین چیز نه چندان خوبی که در میان آن ها وجود دارد, پاپول های کهیری خارش دار و پاپول های حاملگی (PUPPP) یا جوش های چند ریختی بارداری (PEP) است. 

پاپول های کهیری خارش دار و پاپول های حاملگی یک کهیر معمولی است – مثل جوش پوستی که به شدت خارش دارد و باعث ناراحتی شدید مادر می شود.همچنین به عنوان اریتما سمی بارداری، بثورات توکسین و بثورات توکسمیک بارداری شناخته می شود.

جوش های PUPPP از هر 300 بارداری 160 مورد را تحت تاثیر قرار می دهد و معمولاً در سه ماهه سوم بارداری رخ خواهد داد. این مشکل عموماً در اولین بارداری و چند بارداری تجربه می شود. خارش یک هفته طول می کشد، اما خارش مدام در حال ظهور است. 

گاهی اوقات، خارش حتی بعد از رفتن جوش ها باقی می ماند. PUPPP معمولاً برای مادر یا نوزاد خطرناک نیست. 

خارش در بارداری

خارش، بدترین بخش PUPPP است. علاوه بر علامت های قرمزی که در ناحیه شکم ایجاد می شوند، علائم دیگری نیز وجود دارند که باید دنبال آن ها بگردید: 

معمولا PUPPP به صورت برامدگی هایی کوچک و خارش دار ظاهر می شود و به رنگ قرمز و برجسته تر به نظر می رسد.

آن ها در ابتدا شبیه علامت های دراز روی شکم هستند و هر چه زمان می گذرد، بزرگ تر می شوند و به سمت اندام هایی مثل شکم، قفسه سینه، دست ها، زیر بغل، عقب و پا گسترش می یابند و رشد می کنند با این حال، جوش پوستی به صورت، کف دست ها و کف پاها پخش نمی شود. شما هم چنین هیچ وقت چنین جوش هایی را در ناحیه ناف نخواهید دید.

علت دقیق PUPPP مشخص نیست. با این حال، مطالعات نشان می دهد که یک زن باردار ممکن است به دلایل زیر، یک جوش پوستی داشته باشد: 

1. کشش شکم:

نوزادان سنگین یا بزرگ فشار زیادی بر روی پوست می گذارند و به بافت ارتباطی آسیب می زنند. این کار با علامت های دراز شروع می شود و بعداً باعث التهاب پوست می شود و در نهایت منجر به خارش پوستی می شود.

 2. سیستم پرکار اعصاب:

کبد، دستگاه دفع سموم اولیه بدن است. اما هنگامی که مواد سمی بیش از حد مصرف می شود، نشانه هایی از تغییر رنگ پوست و جوش ها را به همراه دارد. کلیه ها خون بدن را تصفیه می کنند و مشهور هستند که نقش حیاتی در از بین بردن جوش ها ایفا می کنند.

همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهند پاک سازی خون درمان PUPPP را به همراه دارد. اگر کلیه ها قادر به انجام این کار بالقوه نباشند، ممکن است باعث خارش پوست شود. 

3. انتقال سلول های جنینی:

سلول های Fetal به بخش های مختلف بدن مادر از جمله پوست انتقال می یابند. گاهی اوقات پوست شما با این سلول های جنینی به عنوان مواد خارجی رفتار می کند و باعث ایجاد واکنش می شود و خارش پوست را به همراه دارد.

انتقال سلول های پوست به احتمال زیاد در جنین های مذکر رخ می دهد.مشخص شد که 60 % تا 70 % زنانی که حارش پوستی دارند، دارای DNA مردانه در جوش پوستی شان هستند. به غیر از علل فوق انگلی، عوامل ویژه ای وجود دارند که PUPPP را افزایش می دهند.

 

 

به دلایل زیر ممکن است که PUPPP را در صورت شما بیشتر شود: 

_برای اولین بار حامله شدن 

_چندقلو باردار بودن 

_باردار بودن پسر 

_فشار خون (فشار خون بالا) 

_اضافه وزن 

_آسیایی و سفید پوستی 

برخی از زنان علی رغم عوامل ریسک بالا، این خارش پوست را تجربه خواهند کرد. و درمان آن تنها در زمانی امکان پذیر است که شما از این وضعیت مطمئن باشید.

برای اطلاع از تشخیص خود به خواندن ادامه این بخش مهم از بارداری و نوزاد در نمناک دهید.

این نوع جوش PUPPP با توجه به عفونت پوست بعد از انجام نمونه برداری و یا انجام آزمایش ها دیگر تعیین می شود. 

پزشک شما برخی از آزمایش ها را پیشنهاد خواهد کرد:

_شمارش کامل خون (CBC) 

_تست عملکرد کبد 

_سرم hCG (گونادوتروپین کوریونی انسان) 

_سرم کورتیزولاگر تمام بیماری های پوستی مانند هاری و عفونت های قارچی حذف شوند و دکمه شکم هیچ تاثیری نداشته باشد, این می تواند جوش PUPPP پوست باشد. 

جوش های PUPPP در عرض یک یا دو هفته پس از زایمان ناپدید می شود.با این حال, درمان هایی برای تسکین علائم وجود دارد. 

درمان های پزشکی برای جوش PUPPP عبارتند از: 

مرطوب کننده:

آن ها ابتدا خارش را کم می کنند و ناراحتی را از بین می برند.شما می توانید از مرطوب کننده های حاوی ویتامین E, کره کاکائو, کره, کلاژن و الاستین استفاده کنید.از مرطوب کننده ای استفاده کنید که شامل رتینول, سالیسیلیک اسید, ویتامین a, اسید آبسزیک گرم و پارا پالمیتات است. 

خارش در بارداری

استرویید موضعی:

هر نوع لوسیونی با یک درصد هیدروکورتیزون به کاهش خارش کمک می کند.

آنتی هیستامین خوراکی:

درمان های خوراکی گاهی برای تسکین درد و خارش تجویز می شوند. آن ها خارش را تسکین می دهند و در دوران بارداری ایمن هستند.

 مشکلات با درمان های متداول:

طب سنتی عمدتاً بر مدیریت علایم و علایم تمرکز دارد, اما مشکل واقعی نیست. بیشتر تیمارها فقط خارش و سوزش را تسکین می دهند. استروئیدها در کل مضر هستند و هیچ مطالعه ای وجود ندارد که نشان دهد استروئیدها در دوران بارداری و شیردهی ایمن هستند. استروئیدهای موضعی با وزن کم تولد در نوزادان ارتباط دارند.

 این امر ما را به گزینه درمان های جایگزین می رساند. 

داروهای گیاهی می توانند خارش پوست را با حداقل عوارض جانبی تسکین دهند. با این حال قبل از امتحان کردن هر کدام از این نسخه های گیاهی و طبیعی نمناک با پزشک خود مشورت کنید.

 1. آب گیاهان:

آب گیاهان، سموم بدن را تصفیه و دفع می کند. با وجود عدم کافی بودن مدارک آب سبزیجات می توانند PUPPP را درمان کند، تئوری هایی در این زمینه وجود دارد. بنابراین هر روز آب میوه تازه بنوشید، مخصوصاً در سه ماهه سوم بارداری. 

ممکن است بخواهید از چغندر اجتناب کنید چون بسیار قوی است. 

2. ریشه قاصدک یا چای برگ گزنه:

ریشه قاصدک و برگ گزنه روش های سنتی برای خالص سازی کبد و خون هستند.بسیاری از زنان مبتلا به PUPPP توسط چای یا کپسول های این گیاه با موفقیت درمان شده اند.

ریشه گل قاصدک از عملکرد کبد حمایت می کند و همچنین دارای آنتی هیستامین, ضد التهابی و ضد کم خونی است. 

شما می توانید از چای های گیاهی کیسه ای, ریشه قاصدک یا برگ گزنه استفاده کنید, آن ها را در آب جوش به مدت 10 دقیقه تا یک ساعت بخیسانید و سپس مصرف کنید.

3. گیاهان دارویی ضد التهاب:

کاربرد موضعی عصاره بابونه، گل همیشه بهار و اسکاکپ چینی باعث کاهش التهاب پوستی می شود. آن ها می توانند با آلوئه ورا, عنبر سائل و یا هر لوسیون ملایم ترکیب شده و در هر روز سه بار در روز اعمال شوند.

 4. وان حمام جو:

خیس خوردن در وان جو, خارش را تسکین می دهد، پوست را رطوبت رسانی و نرم می کند.یک فنجان جو و یک فنجان چای بابونه را بردارید و آن را در پارچه ای قرار دهید و ببندید. آن را در یک وان پر از آب ولرم رها کرده و بگذارید تا برای چند دقیقه بماند.

قبل از وارد شدن, می توانید پارچه را فشار دهید تا عصاره جو مایع شیری را در آب حمام بریزید. 

5. ادپتوژنیک:

ادپتوژنیک حاوی داروهای گیاهی مانند جینسینگ, ریشه شیرین بیان, ریحان و غیره می باشد. این داروهای گیاهی سیستم ایمنی را تقویت می کنند.ریشه شیرین بیان یکی از این ترکیبات است که می توان آن را برای مصرف توام کرد.مصرف منظم می تواند جوش ها را نیز درمان کند. 

6. روغن دانه کتان:

روغن کتان در تسکین درد و کاهش اثر سوختگی موثر است.دو قاشق چای خوری روغن را به یک فنجان شیر و نوشیدنی اضافه کنید و سپس بنوشید. 

7. اعصاب آرام:

و PUPPP باعث بی قراری می شود, به خصوص در شب.چای بابونه و اسطوخودوس می تواند به استراحت و ارتقای خواب خوب شب کمک کند.نوشیدن هر کدام دو بار در روز به شما کمک می کند.

 8. کمپرس سرد:

کمپرس سرد تسکین دهنده است.فقط یک حوله یا پارچه نخی را در آب سرد خیس کنید, آب اضافی را فشار دهید و آن را روی پوست خارش دار اعمال کنید. 

مهم است به یاد داشته باشید که برخی افراد نسبت به بابونه، به ویژه آن هایی که به این عناصر آلرژی دارند، حساسیت داشته باشند:

هر کسی که شک دارد باید پیش از امتحان محصولی که عصاره بابونه داشته باشد با پزشک صحبت کند. 

7. نعناع:

نعناع شامل دوزهای بالای متانول است. بیشتر تحقیقات نشان می دهد که متانول می تواند خارش در هنگام مصرف در یک مخلوط رقیق را کاهش دهند و یا به طور مستقیم به پوست در محصولات موضعی اعمال شوند.

علت اساسی PUPPP هنوز مشخص نشده است، بنابراین شناسایی عوامل خطر ابتلا دشوار است. بسیاری از زنانی که PUPPP را پرورش می دهند برخی از ویژگی ها را به اشتراک می گذارند و مهم تر از همه برای اولین بار باردار می شوند. 

بسیاری از زنانی که در دوران بارداری اولین بارداری خود را تجربه می کنند، دوباره آن را توسعه نمی دهند و اگر این اتفاق بیفتد، به نظر می رسد که این بار ملایم تر باشد.

 دیگر عوامل خطر ممکن برای PUPPP عبارتند از: 

تشخیص:

تنها راه تشخیص PUPPP این است که عوامل بالقوه دیگر را مشخص کنید. 

عوامل زیر می توانند به تشخیص جوش از مشکلات پوستی مشابه کمک کنند: 

یک پزشک هم چنین ممکن است برای رد کردن شرایط دیگر از آزمایش ها استفاده کند.

آن ها ممکن است درخواست کنند: 

پزشک هم چنین ممکن است نمونه بافت کوچکی از جوش را برای معاینه بیشتر داشته باشد. 

این می تواند شامل یک تست ایمونوفلورسانس مستقیم باشد که شامل اعمال کردن رنگ ها به نمونه بافت برای بررسی آنتی بادی است که به آن آسیب می زند.

 

خارش بدن یکی از مشکلات شایع دوران بارداری مخصوصا از سه ماهه دوم به بعد می باشد که باعث ناراحتی مادران باردار و مراجعه به متخصص زنان و زایمان می شود. خارش بدن در بارداری علل مختلفی مانند علل عصبی ، روانی ، پوستی و سیستمیک …دارد . خارش پوست در بارداری ممکن است عوارضی داشته باشد از جمله باعث اختلال خواب ، بی قراری ، افسردگی ،آسیب پوست ، عفونت و به جا گذاشتن اسکار می شود. خارش بارداری ممکن است محدود به ناحیه شکم باشد و یا اینکه ابتدا از شکم شروع شده و بعد دستها و پاها یا کل بدن را فرا گیرد.گاهی این خارش بدن در بارداری طبیعی بوده و گاهی ممکن است نشانه یک اختلال و یا بیماری باشد.

وجود خارش در دوران بارداری در بعضي از نواحي بدن بخصوص شكم و پستان ها كه در حال بزرگ شدن هستند غیر طبیعی نیست زيرا پوست بايد براي هماهنگي با رشد اين نواحي كشيده شود. هورمون هاي دوران بارداري نیز در اين امر مؤثرند.تعدادی از خانم هاي باردار در طول دوران بارداري دچار قرمزي و گاهـي خارش كـف دست ها و پاها مي شوند. علت اين اختلالات كه بلافاصله پس از زايمان از بين مي رود افزايش سطح استروژن خون است. گاهي ممكن است بيماريهاي پوستي كه بطور طبيعي با خارش همراه است نظير خشكي پوست، اگزما، يا آلرژي غذايي در دوران بارداري، تشديد شوند.

شایعترین بیماری عامل خارش شکم در بارداری ضایعات پوستی هستند که دردوران حاملگی ایجاد شده و معمولا پس از زایمان از بین می روند.بیماری های کبدی عامل خارش بارداری شیوع کمتر ولی اهمیت بیشتری نسبت به ضایعات پوستی دارند.

خارش شديد در سه ماهه دوم و يا بطور شايعتر، در سه ماهه سوم مي تواند نشانه اي از كلستاز داخل كبدي در دوران بارداري محسوب شود كه اختلالي كبدي است كه 2% خانم هاي باردار به آن مبتلا مي شوند و جنين را در معرض خطر قرار ميدهد. اين اختلال در نتيجه تجمع املاح صفراوي در پوست ، به خارش كلي بدن مي انجامد.در اين حالت بخودي خود بثوراتي وجود ندارد ولي ممكن است بعلت خاراندن، پوست قرمز و ملتهب شود و خراشيدگي هايي در آن ديده شود.پس از ویزیت پزشک متخصص زنان تحت آزمايشات كبدي و سونوگرافي براي كنترل وضعيت جنين قرار می گيريد. درمان بستگي به جواب آزمايش و وضعيت جنين دارد و ممكن است لازم باشد كه زايمان زودتر از موقع انجام گيرد.

دکتر منصوره پژمان منش ، جراح و فوق تخصص زنان و زایمان و نازایی اصفهان

خارش در بارداری

انواع جراحی هایی که توسط جراح زنان و زیبایی بر روی پرینه و واژن انجام می شود همیشه جنبه زیبایی ندارند و بعضی از انها جنبه درمانی دارند. … ادامه مطلب

کیست تخمدان ممکن است بدون علامت بوده و بطور اتفاقی در سونوگرافی تشخیص داده شود و یا اینکه فرد با علایم کیست تخمدان به متخصص و جراح زنان مراجعه کند. … ادامه مطلب

بهترین و قطعی ترین روش تعیین جنسیت ، روش PGD است که توسط پزشک فوق تخصص ناباروری و در مراکز ناباروری مجهز و با همکاری متخصص ژنتیک انجام می گردد. … ادامه مطلب

دکتر منصوره پژمان منش
رتبه برتر بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان
فلوشیپ فوق تخصصی ناباروری، IVF و لاپاراسکوپی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
عضو انجمن باروری وناباروری ایران ( ISRM )
مسؤول فنی مرکز ناباروری بیمارستان فوق تخصصی میلاد اصفهان
دوره جراحی زیبایی زنان

اصفهان ، دروازه شیراز ، ابتدای چهارباغ بالا ، کوی بهار آزادی ، مجتمع بهار ، طبقه دومتلفن : 36206186 – 09383657786

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

خارش در بارداری

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید

https://clinic.niniban.com

تغییرات هورمونی بدن یک خانم در دوران بارداری ممکن است ناراحتی‌های مختلفی برای او ایجاد کند. یکی از این ناراحتی‌ها، خارش پوست می‌باشد. خارش پوست در این دوران بسیار شایع می‌باشد.علل شایع خارش پوست در بارداری1- تغییرات هورمونیتغییرات هورمونی در دوران بارداری مانند افزایش هورمون استروژن، عامل مۆثری در ایجاد خارش‌های پوستی می‌باشد.این هورمون‌ها همچنین می‌توانند باعث تغییر خلق و خو شوند و بسیاری از تغییرات دوران بارداری را به این هورمون‌ها مربوط می دانند.علاوه بر این، تغییر هورمون‌ها در دوران بارداری می‌تواند منجر به خشکی پوست شود که به تبع آن، خارش پوستی را ایجاد می‌کند. 2- کشیدگی پوستاگرچه پوست بدن بسیار انعطاف پذیر است و به راحتی منقبض و منبسط می‌شود، اما به دلیل اینکه در دوران بارداری باز شدن پوست (به خصوص در ناحیه شکم) در طی مدتی کوتاه و سریعا ایجاد می‌شود، انعطاف پذیری پوست کم شده و پوست دچار کشیدگی می‌شود. 3- در سه ماهه سوم بارداری، بسیاری از زنان دچار خارش پوست، برجستگی‌های قرمز و یا حتی دمل‌های چرکی بر روی پوست خود می‌شوند که به اختصار این حالت را (pupp) می‌نامند. این حالت نگران کننده نیست و طی مدت کوتاهی پس از زایمان از بین می‌رود.اما چنانچه این حالت در فردی بسیار وخیم و غیر قابل تحمل باشد، باید تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرد و راه کارهای درمانی را انجام دهد.لازم به ذکر است که این بثورات پوستی بر جنین تأثیری نخواهد داشت.4- کلستازیس داخل کبدی در دوران بارداریکلستازیس داخل کبدی با انتقال صفرا به کبد تداخل پیدا می‌کند و منجر به ساخت نمک‌های صفراوی می شود. این حالت می‌تواند سبب تشدید خارش‌های پوستی در زمان بارداری شود.لازم به ذکر است که این خارش‌ها معمولا با بثورات پوستی همراه نیست. این بیماری اگر درمان نشود، می‌تواند سبب بروز مشکلات جدی در افراد باردار شود. 5- بیماری‌های پوستی که از قبل در خانم باردار وجود داشته استبیماری‌های پوستی از قبیل پسوریازیس، اگزما و آلرژی می‌تواند در طی بارداری تشدید می شوند. اگر فردی هستید که از قبل بیماری پوستی داشته‌اید و در حال حاضر باردار هستید، برای ادامه مصرف داروهای تجویز شده برای بیماری پوستی‌تان باید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید، زیرا ممکن است این داروها برای بارداری‌تان مضر باشند و یا باید میزان آنها تغییر کند. راهکارهایی ساده برای برطرف کردن خارش پوست1- به خانم‌های باردار توصیه می‌شود با آب ولرم دوش بگیرند. می‌توانند با اضافه کردن جو دو سر به آب وان حمام، در آن بنشینند. این محلول سبب تسکین عروق خونی و خارش‌های پوستی می‌شود. حداقل می‌توانید 15 دقیقه در این محلول بنشینید. 2- سعی کنید محیط اطراف خود را مرطوب نگه دارید و پس از حمام بدن خود را با کرم، چرب کنید. 3- همیشه بدن خود را خشک و تمیز نگه دارید، زیرا هورمون‌های حاملگی می‌توانند سبب افزایش تعریق پوست شوند و تعریق می‌تواند منجر به افزایش خارش بدن شود. بنابراین به زنان باردار توصیه می‌شود بسته به فعالیت بدنی خود و آب و هوایی که در آن زندگی می‌کنند، به طور منظم استحمام کنند تا پوستشان تمیز بماند. 4- زنان باردار باید از لباس‌های گشاد نخی استفاده کنند تا پوست آن‌ها نفس بکشد. لباس تنگ سبب کاهش جریان خون و تحریک خارش پوست می‌شود. 5- از مصرف یک سری مواد غذایی که احتمال خارش پوستی را افزایش می‌دهند، پرهیز کنید؛ مثلا اگر قبل از بارداری به یک ماده غذایی خاص آلرژی داشته اید، در دوران بارداری هم نباید آن را مصرف کنید، مثل برخی ادویه‌ها، سس‌های تند و … . 6- باید از پوشیدن لباس با برخی جنس پارچه که احتمال حساسیت پوستی را افزایش می‌دهند، اجتناب کرد، مثلا لباس‌های پشمی محرک خارش هستند. بهترین جنس پارچه لباس در دوران حاملگی، نخی و پنبه می‌باشد. اگر خارش پوست در مناطقی از بدن که در تماس با دکمه و یا زیپ لباس می‌باشد اتفاق می‌افتد، باید درباره حساسیت خودتان نسبت به آن مطمئن شوید.7- استفاده از جوش شیرین برای برطرف کردن خارش مفید شناخته شده است. اضافه کردن نصف فنجان جوش شیرین به آب وان حمام و نشستن در آن تسکین دهنده خارش می‌باشد. همچنین می‌توانید یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک قاشق غذاخوری پودر ذرت را به یک لیتر آب سرد اضافه کنید و آن را مخلوط کنید و آن را به مناطقی که دچار خارش شده است بمالید. هشدارها1- از آب داغ در حمام به هیچ عنوان استفاده نکنید، زیرا نه تنها سبب خشکی پوست و افزایش خارش پوستی می‌شود، بلکه احتمال سقط جنین در ماه‌های اول بارداری و زایمان زودرس در ماه‌های آخر بارداری را افزایش می‌دهد. 2- استحمام بیش از حد نیز باعث خشکی پوست و تشدید خارش آن می شود. پس در تعداد دفعات استحمام خود دقت کنید. 3- از گرم نگه داشتن بیش از حد مناطقی که دچار خارش شده‌اند جدا اجتناب کنید. این کار سبب تحریک پوست و افزایش خشکی آن می‌شود و زمینه را برای بیماری‌های پوستی نظیر اگزما آماده می‌کند. 4- بعد از حمام و شستن دست ها، حتما با حوله پوست خود را خشک کنید و از کرم مرطوب کننده جهت جلوگیری از خشکی آن استفاده کنید. 5- هر گونه التهاب و قرمزی پوست در دوران حاملگی باید تحت نظر پزشک متخصص مورد بررسی قرار بگیرد. شاید نیاز به مصرف داروهای کورتونی باشد. 6- از هر گونه خارش بیش از حد اجتناب کنید. خاراندن زیاد سبب آسیب پوست و کبودی و یا بروز عفونت‌های پوستی می شود.منبع:tebyan.net

بارداری و زایمان راحت با…

بلیط کیش را دربهترین فصل سفر به آن خریدکن


چگونه نزد همسر بیشتر دوست داشته شویم؟

خارش در بارداری

رابطه جنسی مهیج باکاندوم سفت کننده وتاخیری


بدون خجالت محصولات جنسی را آنلاین بخر

تور ارزان کیش با رزرواسیون بهترین هتل ها


فروش فوق العاده ابزارآلات دستی و برقی


تعیین جنسیت پیش از بارداری


اجرای طراحی زیبا و آرامبخش خانه و ویلا


کاندوم تنگ کننده واژن/سفارش آنلاین

درمان سریع وقطعی بواسیر بدون درد و خونریزی


کاندوم تاخیری بانوان


خرید ماست ساز پونته

سیگاررا نه؛ وسوسه سیگارکشیدن راترک کنید!


اگر شما هم مشکل ملکی دارید تماس بگیرید

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

در دوران بارداری تغییرات هورمونی سبب می شود که پوست بدن مادر نیز همانند دیگر ارگان ها دچار دگرگونی هایی شود. کشیده شدن پوست، حساسیت به انواع اسپری ها، مواد شویند، الیاف و … همگی می توانند از علل ایجاد کننده خارش بدن در این دوران باشند. در این مقاله قصد داریم علت خارش شدید کل بدن در بارداری و مواردی را که نیاز است به متخصص مراجعه کنید برایتان شرح دهیم.

احساس خارش شدید کل بدن در بارداری می‌تواند ناشی از علل مختلفی باشد. درباره علائم دیگری که دارید‌‌‌‌،‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جدول زمانی خارش و حتی فعالیت‌های روزانه خود فکر کنید تا بفهمید چگونه این مشکل ناراحت کننده را‌‌‌ می‌توان حل کرد. خارش‌‌‌‌‌‌ می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی‌تر باشد پس در صورت ادامه یا بروز علائم دیگر با پزشک خود مشورت کنید.

در صورت مشاهده علائم کلستاز از جمله زردی (زردی پوست و ناحیه سفید پوست چشم)، ادرار تیره، عدم اشتها، حالت تهوع، اسهال، افسردگی و خارش شدید کل بدن در بارداری از جمله خارش پا‌‌ها باید به متخصص مراجعه کنید.

کلستاز یک بیماری کبدی است که منجر به ایجاد اسیدهای صفراوی در خون‌‌‌‌‌‌ می‌شود. در این بیماری معمولاً بثوراتی وجود ندارد، اما ممکن است پوست زرد رنگ شود. این بیماری معمولا در بارداری در سه ماهه سوم بروز‌‌‌ می‌کند.

خارش در بارداری

روش تشخیص بیماری، آزمایش خون است. تاریخچه پزشکی بیمار نیز بررسی‌‌‌ می‌شود زیرا کلستاز یک بیماری ارثی است و در صورتی که مادر یا خواهر خانم باردار در یکی از بارداری‌هایشان این بیماری را تجربه کرده باشند، احتمال بروز آن در خانم بالاست.

اگر کلستاز دلیل خارش شدید کل بدن در بارداری باشد، بسیاری از داروهای بدون نسخه ضد خارش مؤثر نیستند و پزشک باید به کمک دارو مقدار اسید صفراوی را کاهش دهد. درمان قطعی کلستاز زایمان است و پس از آن خارش‌‌‌ها تمام خواهد شد.

کلستاز احتمال سقط جنین یا زایمان زودهنگام را افزایش‌‌‌ می‌دهد و به همین دلیل ممکن است پزشک پس از تشخیص کلستاز القای زودرس یا نظارت مکرر در دوران بارداری (و برای یک دوره بعد از زایمان) را تجویز کند.

گاه استفاده از مرطوب کننده‌‌‌‌‌ها کمک کننده است اما درمان بهتر معمولاً شامل مصرف استروئیدهای موضعی و آنتی هیستامین‌‌‌های خوراکی‌‌‌ می‌شود. اگر در طول یک دوره بارداری دچار پریگو (prurigo) شده‌اید‌‌‌‌،‌‌‌‌‌‌‌‌‌ احتمال عود در بارداری‌‌‌های بعدی وجود دارد. اگرچه ممکن است این بیماری به عنوان عامل خارش شدید کل بدن در بارداری، اندکی پس از زایمان برطرف شود‌‌‌‌،‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اما متاسفانه گاه هفته‌‌‌‌‌ها یا حتی ماه‌‌‌‌‌ها پس از زایمان نیز ادامه‌‌‌ می‌یابد.

منبع: healthline

 

بیشتر بدانید:

1- کلستاز یعنی چه و کلستاز داخل کبدی را چگونه درمان کنیم؟

2- آیا مصرف آنتی هیستامین برای درمان خارش شدید بارداری مفید است؟

3- علت و درمان جوش و لکه های قهوه ای روی پوست بدن در بارداری چیست؟

4- 7 مشکل پوستی در دوران بارداری

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

مشکلات سلامتی در بارداری

این بخش در حال طراحی می باشد

خارش در بارداری
خارش در بارداری
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *