خواص شاتره

خواص شاتره
خواص شاتره

شاه تره برای درمان التهابات پوستی بسیار موثر میباشد علاوه بر این،خواص دیگری نیز دارد که در این بخش از سلامت نمناک تمام آن را خواهیم گفت. این گیاه در آب و هوای معتدل رشد میکند و دارای گل های رنگارنگ میباشد که برای باغ ها مناسب هستند و از قرن بیستم تا به حال در پزشکی سنتی استفاده میشده است.این گیاه در دوران باستان به عنوان یک قدرت جادویی در نظر گرفته میشده است.

این گیاه را در آتش سوزاندند، زیرا معتقد بودند که دود این گیاه میتواند از جادو محافظت کند و ارواح شیطانی را دور کند و طبق یک افسانه باستانی ، این گیاه حاصل از بذر نمیباشد بلکه از یک دود ناگهانی از زمین پدیدار شده است.

این گیاه در آغاز زمان گلدهی چیده میشود و در چای ها، قرص، کپسول، لوسیون های چشم و عصاره ها استفاده میشود و این گیاه در فرانسه ، اسپانیا، استرالیا، اتریش،آمریکا،آفریقا،انگلستان شایع تر و معمول تر میباشد. چنانچه در ادامه بخش سلامت نمناک خواهیم گفت ساقه ها،ریشه ها و گل این گیاه مورد استفاده قرار میگیرند و میتواند برای سلامتی مفید باشند.

-خواص ضد التهابی:

خواص شاتره

شاه تره میتواند به خوبی برای بهبود زخم ها،تورم و قرمزی و درد پوست و سایر اندام ها موثر باشد.

به دلیل خواص ضد التهابی که دارد ،برای درمان هر دوی این بیماری ها بسیار جوابگو هستند.

این گیاه یک کرم یا پماد عالی برای رفع خارش میباشد.

آکنه را درمان، و پوست را پاکسازی میکند و در نتیجه باعث زیبایی و درخشندگی پوست میشود.

این گیاه به دلیل وجود آنتی اکسیدان های عالی ،پاک کننده ای فوق العاده برای پاکسازی کبد و خون میباشد.

این گیاه باعث میشود و کمک میکند تا آب اضافی و سموم از بدن خارج شوند.

این گیاه فشار خون را کاهش میدهد و باعث منظم شدن ضربان قلب میشود.

این گیاه به دلیل خواص ضد التهابی که دارد برای آرتریت و سایر بیماری ها مفصلی مناسب است.

مطالعات نشان میدهد که شاه تره میتواند بیماری های مربوط به کیسه صفرا و التهابات کبد را درمان کند و عملکرد کبد را تا 80 درصد بهبود میبخشد واز ایجاد سنگ های کیسه صفرا نیز جلوگیری میکند و به عنوان یک ترکیب ضد اسپاسم مفصل کیسه صفرا استفاده میشود.

شاه تره، یک عامل ضد باکتری خوب میباشد که باسیل ها و عفونت های استاف را میکشد و از بین میبرد.

این گیاه تحریکات دستگاه گوارش ،نفخ،درد شکم،اسهال و یبوست را درمان میکند و تسکین میدهد.

این گیاه حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است که به کاهش روند پیری کمک میکند همچنین دارای اسید های چرب میباشد که خود این ماده نیز از روند پیری جلوگیری میکند.

-همچنین حاوی مقدار زیادی آلکالوئید ، از قبیل پروتوپین، فوماریتین،میباشد که برای بسیاری از قسمت های بدن نیز مفید هستند.

-این گیاه به عنوان یک تونیک برای افزایش اشتها نیز استفاده میشود.

-این گیاه را به صورت چای نیز میتوان استفاده کرد،که برای درمان و از بین بردن انگل های روده استفاده میشود.

_گاهی اوقات برای درمان کولیک صفراوی و حتی میگرن نیز استفاده میشود.

1 یا 2 قاشق چای خوری از خشک شده این گیاه را به یک فنجان آب جوش بیفزایید،اجازه دهید 15 دقیقه بماند و بعد بجوشید.

این روند را 3 بار در روز تکرار کنید.

این گیاه در دوز های زیاد، میتواند سمی باشد و باعث اسهال شدید ، گرفتگی عظلات و تنگی نفس شود.

اگر میخواهید از این گیاه به عنوان درمان استفاده کنید حتما برای میزان مصرفی آن با متخصص طب سنتی یا پزشک مشورت کنید.

 

فهرست مطالب در صورتیکه به بخشی از محتوا نیاز یا علاقه دارید بر روی عنوان مربوطه در فهرست زیر کلیک نمایید تا به همان بخش منتقل شودید.

گیاه شاتره که از آن با نام‌های بقلة‌الملك، شاه‌ترج و پیت پاپارا در کتب طب سنتی یاد شده، گیاهی است علفی، یکساله با ارتفاع تا 80 سانتی متر و از تیره شاه‌ترگان که در طب سنتی ایرانی از آن بیشتر در درمان بیماری‌های کبدی استفاده می‌شده است. لیکن برخی خواص دیگر این گیاه عبارتند از خاصیت صفرابر، اشتهاآور و تصفیه کنده خون، همچنین شاتره سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین است و از اینرو برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده از عرق شاتره بسیار مفید می‌باشد. در مورد مصرف شا‌تره در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف با پزشک مشورت گردد.

قبل از هر وعده غذا یک فنجان میل شود. ترکیب عرق شاه تره و عرق کاسنی به نسبت مساوی مخلوط و به جای آب میل شود که اثری به نسبت بیشتر از عرق شاتره به تنهایی دارد.

خواص شاتره

بیشتر بخوانید: خواص عرق بیدمشک | ۷ خاصیت بیدمشک در پیشگیری و درمان بیماری ها

1. این گیاه در دوز های زیاد، میتواند سمی باشد و باعث اسهال شدید، گرفتگی عظلات و تنگی نفس شود.

اگر میخواهید از این گیاه به عنوان درمان استفاده کنید حتما برای میزان مصرفی آن با متخصص طب سنتی یا پزشک مشورت کنید.

2. استفاده از عرق‌های گیاهی در دوران بارداری بایستی با احتیاط همراه باشد، به طورکلی پزشکان طب سنتی معتقدند، مصرف شاتره در دوران بارداری و شیردهی بایستی بسیار کم بوده، این مسئله به علت وجود ترکیبات آلکالوئیدی سمی موجود در این گیاه است.

بیشتر بخوانید: خواص عرق نعناع؛ یک نوشیدنی بی همتا با فواید بی شمار

3. گیاه شاتره با وجود خواص دارویی فراوان، از دسته گیاهان سمی محسوب شده بنابراین بایستی در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت نمود، زیاده‌روی در مصرف این گیاه، باعث فلج عضلات صاف و دستگاه تنفس میشود.

مقدار مجاز مصرف شاتره ۱۲ تا ۲۰ گرم است و برای تهیه جوشانده آن ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم کافی است.

4. همچنین مصرف بیش از اندازه این گیاه برای ریه مضر بوده، بهتر است در زمان استفاده همراه با کاسنی که مصلح آن میباشد، مصرف شود.

عرق شاتره و کاسنی را با هم ترکیب کنید و قبل از هر وعده غذا یک فنجان از این ترکیب بنوشید.

حتما بخوانید: خواص عرق کاسنی | با 21 مورد از فواید کاسنی برای سلامتی آشنا شوید

در مورد مصرف این گیاه در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف با پزشک مشورت گردد.

این گیاه به عنوان یک تونیک برای افزایش اشتها و افزایش وزن استفاده میشود.

اگر غلظت خون دارید حتما عرق شاتره بخورید. این عرق گیاهی خونتان را رقیق میکند و آلودگی های ان را پاک می نماید. همچنین روشن کننده پوست است و پوست شما را روشن و شفاف می کند. عرق شاتره برای نشاط و آرامش اعصاب مناسب است. اگر عرق شاتره را با عرق کاسنی ترکیب کنید تاثیر ان دو چندان می شود.

عرق شاتره سرد است و برای درمان گرمی پیشنهاد می شود. همچنین اگر جوش و بیماری های پوستی دارید عرق شاتره میل کنید. اسید فوماریک آن برای التیام اگزما موثر است و آلکالوییدهای آن در بهبود بیماری‌های کبدی و صفراوی نافع است و به کبد در نقش سم‌زدایی کمک کرده وخون را تصفیه می‌کند.

یکی دیگر از خواص شاتره کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا می باشد. عرق شاتره به ترشح آنزیم های گوارشی کمک می کند و موجب می شود تا غذا به راحتی هضم شود. همچنین برای اینکه بخواهید اشتهای شما باز شود یک لیوان از آن را میل نمایید زیرا این عرق با خواص خوبی که بر روی دستگاه گوارش می گذارد، اشتها آور بسیار خوبی است.

یکی از بهترین خواص عرق شاتره کمک به سلامت و روشن شدن سطح پوست می باشد. علاوه بر این عرق شاتره با مزیت های فراوانی که دارد موجب بهبود و درمان آکنه و جوش های چرکی سر سفید می شود. همچنین علاوه بر این به افراد جوانی که جوش های غرور جوانی و زیر پوستی دارند مصرف عرق شاتره بسیار توصیه می شود. بنابراین برای داشتن پوست سالم و درخشان روزی سه لیوان عرق شاتره قبل از مصرف غذا میل نمایید

اگر می‌خواهید عملکرد کبدتان را تقویت کنید و با پاکسازی کبد به بهبود فرآیند آن کمک کنید، بهتر است عرق شاتره بنوشید.

عرق شاتره برای تصفیه کبد موثر بوده و مکمل عرق کاسنی است

شاتره معتدل است و سردی عرق کاسنی را خنثی می‌کند. به همین دلیل این دو عرق گیاهی همراه با یکدیگر تجویز و مصرف می‌شوند. پس فراموش نکنید که اگر دهان بد بو و تلخ‌مزه‌ای داشته، کک و مک یا لکی روی صورت دارید و رنگ و روی‌تان زرد رنگ است، کبدتان بیمار است و باید نیم ساعت قبل از صرف غذا، نوشیدن یک لیوان از این عرق را در برنامه روزانه خود قرار دهید. فراموش نکنید که مصرف این دارو در طولانی مدت موثر است و باید حداقل ۴۰ روز ترکیبی از این عرقیات را مصرف کنید.

علاوه بر فواید عرق کاسنی، این ماده مضراتی نیز دارد.

مصرف بلندمدت فرآورده‌های کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه می‌شود، علاوه بر این مصرف طولانی مدت فرآورده‌های کاسنی موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می‌شود. 

و با توجه به این که مصرف فرآورده های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف عرق کاسنی در بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند.

بیشتر بخوانید: خواص عرق رازیانه | فواید دارویی، درمانی و طریقه مصرف

مصرف مقدار عادی و دارویی شاتره دارای عوارض جانبی نیست ولی مصرف مقادیر بسیار زیاد به دلیل وجود آلکالوئیدهای ذکر شده ممکن است باعث لرز، تشنج و مرگ شود.

مصرف در بارداری و شیردهی تا کنون این موضوع مطالعه نشده است، بنابراین بهتر است در این دوران مصرف نشود.

خواص شاتره

افرادی که کبد چرب دارند بهتر است 10 گرم تخم کاسنی، 10 گرم تخم خرفه، 15 گرم تخم خربزه به‌اضافه 10 گرم تخم خیار را با هم نیمکوب کرده و کمی از آن را از شب در عرق کاسنی و شاتره خیسانده و صاف کنند و صبح آن را مصرف کنند.

به طور کلی بهتر است افراد مبتلا به کبد چرب روزانه یک لیوان مخلوط عرق کاسنی و شاه‌تره بنوشند و از مصرف غذاهای سرخ‌کرده، غذاهای آماده و غلیظ مانند ماکارونی، سالاد الویه؛ گوشت گاو و گوساله و کله‌پاچه پرهیز کنند.

گیاه شاتره و به طبع آن عرق شاتره طبیعت معتدلی دارند. این به این معناست که این عرق گیاهی نه در دسته عرقیجات گرم و نه در دسته عرقیجات خنک قرار نمی گیرد.

به ۲ تا ۴ گرم خشک شده گیاه (مخلوط برگ، گل و ساقه) یک لیوان آب جوش افزوده و ۱۵ دقیقه می‌گذاریم بماند. سپس آن را صاف نموده و به‌صورت گرم قبل از غذا میل می‌کنیم.

می‌توان روزانه تا سه نوبت (صبح، ظهر و شب) این مقدار را تکرار کرد. جمعاً می‌توان ۶ تا ۱۲ گرم گیاه خشک شده را که سه لیوان محصول صاف شده ایجاد می‌کند، در طول روز مصرف کرد.

عرق شاتره در بزرگسالان: روزی سه بار یک استکان عرق شاه تره قبل از غذا میل شود.

عرق شاتره در کودکان: روزی سه بار نصف استکان عرق شاه تره قبل از غذا میل شود.

عرق شاتره عملکرد کبد را تنظیم میکند و درنتیجه زردی پوست رفع، سموم بدن دفع، هورمون‌ها تنظیم، تب و سرفه ناشی از گرمی‌ها رفع التهاب بدن التیام و آشفتگی‌های روحی کم و سلامتی و ارامش وجود شما را فرا می گیرد

جالب است بدانید که دم کرده شاتره نسبت به عرق شاتره خواص بیشتری دارد. اما بدلیل در دسترس بودن میتوانید همان عرق شاتره را استفاده کنید. محققان به این نتیجه رسیده اند که شاتره علاوه بر این خواص درمانی، ضدعفونی‌کننده، آنتی‌هیستامین. ضد اسپاسم، کاهنده تپش قلب، معرق، مسهل، مدر. آرام‌بخش و مقوی معده است و عصاره آن در بهبود بیماری‌های قلبی ـ عروقی موثر است. از جوشانده شاتره برای درمان بیماری های مربوط به کبد و صفرا استفاده کنید.

منبع: نایریکا | ستاره | اقتصاد آنلاین | آسان طب | آرگامگ

مشاهده

جامعه سلامت پایگاهی از مطالب مفید است که با نگاه به نیاز مخاطبین تولید و یا از منابع معتبر گردآوری شده‌اند. جامعه سلامت با هدف ارتقا دانش عمومی و با تمرکز بر مواردی که به سلامت جسم و روح افراد مرتبط است می‌کوشد تا به سهم خود و به عنوان یک رسانه در مسیر ارتقا جامعه حرکت نماید. افزایش آگاهی، راهنمایی و سنجش چرخه‌ایست که با کمک شما مخاطبین تکمیل خواهد شد.

توجه: مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

توجه: استفاده از مطالب سایت به هر شکل و در هر فرمتی مجاز نمی باشد و شامل پیگرد قانونی خواهد شد.

ضمن تقدیر از همراهی شما مخاطب گرامی، خواهشمند است تمامی سوالات خود را در سایت و در بخش نظرات مطالب مطرح فرمایید. لطفا از راه‌های ارتباطی ذیل تنها برای مباحث بازرگانی استفاده نمایید.

شما می‌توانید برای درج هر نوع آگهی تبلیغاتی از جمله تبلیغات بنری، رپورتاژ آگهی و یا ثبت دفاتر مشاوره در سایت از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید.

برای دریافت وقت مشاوره به صفحه “لیست بهترین مراکز مشاوره روانشناسی در تهران” مراجعه بفرمایید.

ایمیل تبلیغات : [email protected]

ارسال نظرات: [email protected]

تلفن تبلیغات (لطفا تنها برای امور تبلیغاتی تماس بگیرید): 09375386828

کاسنی دو نوع صحرایی (وحشی) و کاسنی کشت شده توسط کشاورزان وجود دارد که نوع وحشی در کنار جویبار یا در میان سبزه زار و در اوایل بهار رشد می کند. این گیاه دارویی را در اواسط خرداد ماه برداشت می کنند.   کاسنی گیاهی است که از ریشه های خشک و قطعات زمینی آن برای دارو استفاده می شود.کاسنی تلخ است و برای از دست دادن اشتها، ناراحتی معده، یبوست، اختلالات کبد و کیسه صفرا، سرطان و ضربان قلب سریع استفاده می شود. رومیان از کاسنی به عنوان یک سبزی، و یا در سالاد استفاده می کردند.

کاسنی و عرق کاسنی مملو از روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن اسید فولیک و همچنین ویتامین های 6B ،C ،E و K است که بسیار غنی برای سلامت و ایمنی بدن می باشد

ریشه کاسنی خاصیت ضد نفخ داشته و خاصیت چربی سوزی عرق کاسنی موجب رفع چربی ها بخصوص چربی دور شکم می شود.

بیشتر بخوانید: خواص عرق نعناع؛ یک نوشیدنی بی همتا با فواید بی شمار

خواص شاتره

از فایده عرق کاسنی خاصیت ادرارآوری بالایی است که با دفع سموم از بدن کلیه و مثانه را از سنگ، پاک و نارسایی آن را برطرف می سازد.

حتما بخوانید: عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

بر اساس گفته کارشناس داروهای گیاهی، عصاره و عرق کاسنی در تصفیه خون و بهبود جریان خون رسانی موثر می باشد.

بیشتر بخوانید: خواص عرق شاتره | 20 خاصیت معجزه آسای عرق شاتره

عرق کاسنی با نوسازی سلول های کبدی و خاصیت چربی زدایی و دفع صفرا باعث پاک شدن کبد و رفع امراض آن می شود.

عرق کاسنی باعث تنظیم هورمون‌ ها، کروکوزوم ها و افزایش قدرت باروری می شود که در مردان با افزایش حجم اسپرم میل جنسی را هم افزایش می دهد.

عرق کاسنی مملو از ویتامین C، فسفر و آهن گیاهی است که با تقویت کبد، رنگ پوست را روشن، بیماری‌ های پوستی مانند: اگزما، جوش‌ ها و التهابات پوستی را بر طرف می کند.

بیشتر بخوانید: خواص عرق بیدمشک | ۷ خاصیت بیدمشک در پیشگیری و درمان بیماری ها

ساقه و برگ کاسنی مملو از باکتری مفید اینولین پروبیوتیکی است که برخلاف باکتری های مضر، برای بدن میزبان مفید است و سوزش معده را برطرف و هضم را بهبود می نماید.

حتما بخوانید: مشکلات دستگاه گوارش | ۸ مشکل رایج دستگاه گوارش و راه های درمان طبیعی آنها

عصاره کاسنی سرشار از فنول هایی با خاصیت آنتی اکسیدانی است که مانع از لخته شدن خون و بی نظمی تپش قلب می شود.

 phytochemicals و پلی فنول های موجود در کاسنی، با اثرات مثبت آنتی اکسیدانی غنی مانع رشد سلول های سرطانی و تومور ها می شود. عصاره کاسنی موجب کاهش رشد تومورهای سرطانی شده، شهد موجود در کاسنی از کیفیتی برخوردار بوده که اجازه رشد به تومورها را نداده و از خواص آنتی اکسیدانی بالایی برخوردار است. پلی فنول ها کاسنی، تاثیرات مثبتی بر پیشگیری از انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه و سرطان های مرتبط با روده را دارد.

حتما بخوانید: سرطان پروستات | 12 عامل ایجاد سرطان پروستات و راه های پیشگیری و درمان آن

حتما بخوانید: سرطان سینه | علائم و راه های پیشگیری و درمان

کاسنی منبعی از فیبر طبیعی ست که فروکتوز و اینولین موجود در آن منجر به کاهش هورمون گرلین و کنترل پرخوری و سیری کاذب می شود.

حتما بخوانید: کاهش ۱۰ کیلو در یک ماه | رژیم لاغری یک ماهه با وعده های کامل غذایی

شربت دم کرده ریشه کاسنی با خاصیت خلط آوری بالا مناسب برای درمان گلو درد و سرفه های خشک می باشد.

کاسنی دارای ویتامین C بوده و با خاصیت آنتی اکسیدانی و دفع سموم دمای بدن را تنظیم و یک تب بر طبیعی محسوب می شود. 

از فواید دیگر کاسنی، خاصیت ضد التهابی است. کاسنی را عموما برای کاهش دردهایی که عامل التهابی دردهای ماهیچه ای و درد مفاصل می توان مصرف نمود. براساس تحقیقات جدید در حدود 70 % از بیمارانی که از ورم و دردهای مفاصلی رنج می بردند، با مصرف کاسنی (عرق، عصاره و گیاه) بطور چشمگیری از دردهایشان کاسته شده است.

اینولین موجود در کاسنی باعث کاهش میزان کلسترول مضر LDL در بدن شده و سطح کلسترول مطلوب را بالا برده و با بهبود جریان خونی از امراض سکته های قلبی و مغزی می کاهد.

عصاره برگ های کاسنی حاوی ویتامین C است که با مالیدن برلثه یا غرغر کردن در دهان می تواند التهابات لثه و زخم دهان را برطرف سازد.

عصاره ریشه کاسنی با خاصیت مسکن قوی و آرامش بخشی بالا، برعملکرد سیستم عصبی اثر مثبت داشته و خواب را بهبود و مانع از استرس و اضطراب می شود.

حتما بخوانید: درمان استرس و اضطراب؛ خانگی و گیاهی

ویتامین C و E در برگ کاسنی موجب رفع چین و چروک صورت و عوارض پیری زودرس شده و درحفظ جوانی بسیارموثر است.

اینولین فیبر مغذی در کاسنی می باشد که با افزایش تحرکات روده ای و اسید معده، هضم را بهبود داده و یبوست را در حد زیادی کاهش می دهد.

استفاده از گیاه کاسنی برای تصفیه خون بسیار مفید است. به این منظور میتوان سالاد کاسنی را در برنامه غذایی روزانه گنجاند. از اثرات مفید کاسنی، حفاظت کبد در برابر سموم کبدی است و این اثر با ماده‌ای به نام تتراکلروکربن (CARBON TETRACHOLORIDE) به اثبات رسیده است. هرچه عرق کاسنی تلخ تر باشد فواید عرق کاسنی بیشتر است و در التیام امراض کبدی موثرتر است.

زردی یکی از مشکلات بسیار رایج است که کودکان در بدو تولد دچار آن می‌شوند. برای اینکه از زردی کودک جلوگیری شود، زنان باردار می‌توانند در دوران بارداری کاسنی مصرف کنند. این گیاه با پاکسازی کبد و دفع سموم آن، خون را تصفیه می‌کند و نقش مؤثری در جلوگیری از زردی نوزاد خواهد داشت. پاکسازی کبد و خون مادر از مواد زائد و سمی، تأثیر فوق‌العاده‌ای بر روی زیبایی جنین نیز دارد.

کاسنی خواص تقویت کننده ای نیرومند برای سیستم ایمنی بدن داشته. تاثیرات آنتی باکتریال نیرومندی بر روی برخی از باکتری های خطرناک و مقاوم از خود نشان داده و در ضمن پلی فنول موجود در کاسنی نقش آنتی اکسیدانی و زدایندگی رادیکال های آزاد در رگ های خونی که زمینه ساز انوع بیماری ها یا امراض است را ایفا که از جمله این بیماری ها می توان به بیماری های قلبی و سرطان اشاره نمود.

حتما بخوانید: بیماری ام اس و علائم آن

بسیاری از جوش های صورت ناشی از گرمی و حرارت و یا کثیف شدن خون است که منشأ همه این پدیده ها “کبد” است. بنابراین باید کبد را تصفیه و از خون کثیف و غلیظ پاک کرد. وقتی کبد آینه شد صورت هم به تبع آن شفاف و بدون لک و جوش می شود. کاسنی، بهترین درمان برای صاف کردن کبد و درخشندگی پوست است.

بهره گیری از عرق کاسنی برای طراوت و شادابی پوست و رهایی از جوش صورت نیز موثر است. روزی 3 لیوان مخلوط عرق و شاتره (2به1) قبل از هر وعده غذایی مصرف شود.

حتما بخوانید: خواص عرق شاتره | 20 خاصیت معجزه آسای عرق شاتره

برای تهیه ماسک زیبائی از این گیاه، ابتدا این گیاه را بکوبید و آب آن را بگیرید و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید. پس از یک ربع ساعت آن را با آب ساده بشوئید. این ماسک غدد را تحریک می‌کند و عرق پوست را زیاد می‌کند. برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مفید است.

خواص شاتره

حتما بخوانید: خواص گلاب برای پوست | انواع ماسک با ترکیب گلاب

1. از بین بردن جای جوش: یک قاشق مربا خوری از پودر برگ کاسنی را مقداری در آب بجوشانید، سپس کمی از آب غلیظ را صاف کرده و با ۲ قاشق سوپخوری ماست مخلوط کرده و خوب بهم بزنید و به محل جوشها بمالید.

2. شفاف کننده پوست: سه قاشق غذا خوری از آب کاسنی له شده را با ۲ قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و خوب بهم بزنید سپس روزی سه بار (صبح، ظهر، عصر) کمی از آن را به پوست بمالید و خوب ماساژ دهید.

3. شاداب کننده پوست: ۲۰ گرم برگ کاسنی تازه را با ۲۰ گرم برگ شاه تره تازه مخلوط کرده و در هاون بکوبید و له کنید. سپس یک قاشق سوپخوری ژل کتیرای نیمه غلیظ مخلوط کرده، خوب بهم بزنید و به صورت بمالید.

4. اگزما: برای تهیه ماسک زیبایی کاسنی را بکوبید و آب آن را بگیرید و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید، پس از یک ربع ساعت آن را با آب ساده بشویید. این ماسک غدد را تحریک می کند و برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مناسب است.

حتما بخوانید: خواص عسل برای پوست | 34 ماسک طبیعی با ترکیب عسل

استفاده از عرق کاسنی در طب سنتی بسیار رواج داشته و به این دلیل تقریباً در هر خانه‌ای پیدا می‌شده است. ارتباط عرق کاسنی و درمان جوش به تجربه ثابت شده است. 

بسیاری از جوش‌ها به دلیل غلبه گرمی مزاج و مصرف گرمی‌جات است. عرق کاسنی طبع سردی دارد که با مصرف آن طبع فرد معتدل شده و جوش‌های ناشی از گرمی درمان می‌شوند.

جوش‌هایی که به علت غلیظ شدن خون به وجود آمده‌اند، با مصرف عرق کاسنی که مستقیماً بر عملکرد کبد تأثیرگذار است، غلظت خونشان رفع شده و همین کارکرد یکی از مهم‌ترین دلایل درمان جوش با عرق کاسنی است. عرق کاسنی یکی از بهترین درمان‌های طبیعی و سنتی برای صاف کردن کبد است. وقتی که کبد پاکسازی شده و خون کثیف و غلیظ پالایش شود، پوست شما هم شفاف و بدون لک و جوش خواهد شد

بسیاری از جوش‌ها با به هم ریختن تنظیم هورمونی بدن ایجاد می‌گردند. کبد وظیفه تنظیم هورمون‌ها را در بدن به عهده دارد که با اختلال عملکرد کبد مشکلات بسیاری از جمله اختلال هورمونی به وجود می‌آید. عرق کاسنی با دفع صفرا از بدن و بهبود عملکرد کبد، زمینه را برای تنظیم هورمون‌ها و نابودی جوش‌های ناشی از آن فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: خواص عرق رازیانه | فواید دارویی، درمانی و طریقه مصرف

عرق کاسنی بدن را سم‌زدایی کرده و میکروب‌ها را منهدم می‌کند؛ بنابراین جوش‌های میکروبی با مصرف آن بهبود می‌یابند. درمان جوش با عرق کاسنی تنها یکی از تأثیرات این ماده برای پوست است. عرق کاسنی رنگ پوست را روشن می‌کند و بیماری‌های مزمن پوستی به خصوص اگزما را نیز التیام می‌بخشد. همچنین با داشتن انواع ویتامین‌ها، از پیری پوست جلوگیری می‌کند. در واقع عرق کاسنی یکی از بهترین درمان‌های طبیعی و سنتی برای صاف کردن کبد است. وقتی که کبد پاکسازی شده و خون کثیف و غلیظ پالایش شود، پوست شما هم شفاف و بدون لک و جوش خواهد شد.

کاسنی با تأثیراتش روی کبد، زمینه دفع صفرا از بدن را فراهم کرده و زردی را می‌زداید و بار کبد را سبک می‌کند، به همین دلیل مسکنی تأثیرگذار برای تب محسوب می‌شود.

کبد عضو سم‌زدای بدن بوده و بیش از ۵۰۰ کارکرد حیاتی دارد که تفکیک مواد مغذی از مواد زائد، سم‌زدایی، تجزیه مواد شیمیایی، انهدام میکروب‌ها، تنظیم هورمون‌ها، سوخت‌وساز چربی‌ها، پروتئین‌ها و قندها، دفع اوره و … از جمله وظایف کبد است.

هر چیزی که می‌خوریم، می‌نوشیم، تنفس می‌کنیم یا با پوستمان تماس دارد سرانجام به کبدمان می‌رسد، بنابراین اگر این عضو دچار اختلال شود، همه بدن را درگیر کرده و عوارض آن به‌سرعت انتشار پیدا می‌کند و علائمی چون زردی پوست، خستگی مفرط، التهاب بدن، عطش، چربی خون بالا و… از جمله علائم بروز مشکل در کبد محسوب می‌شود.

کاسنی با تأثیراتش روی کبد، زمینه دفع صفرا از بدن را فراهم کرده و زردی را می‌زداید و بار کبد را سبک می‌کند، به همین دلیل مسکنی تأثیرگذار برای تب محسوب می‌شود

از دیگر فواید عرق کاسنی این است که ملین و ادرارآور خوبی بوده و با خروج سموم از بدن التهاب بدن، تب‌های صفراوی، یرقان و زردی ناشی از گرمی را رفع، کیسه صفرا، کلیه و مثانه را از سنگ پاک، التهاب معده را برطرف، اسیدکلریدریک معده را تحریک و اشتها را زیاد می‌کند.

هرچه این عرق تلخ‌تر باشد فواید عرق کاسنی بیشتر است و در التیام امراض کبدی موثرتر است.

حتما بخوانید: کبد چرب | 17 روش خانگی برای درمان کبد چرب

از دلایل گنجاندن کاسنی در رژیم غذایی تاثیر آن در بهبود عملکرد سیستم گوارشی بوده. کاسنی حاوی اینولین است که پروبیوتیکی قویست. پروبیوتیک ها طبقه خاصی از باکتری هابوده که بر خلاف دیگر باکتری ها که موجب بیماری میزبان می شوند، در واقع برای میزبان نیز مفیدند. اینولین به مقابله با برخی باکتری های مربوط به روده و گوارش می پردازد از جمله بیماری رفلاکس اسیدی، سوء هاضمه و سوزش معده زیرا کاسنی، فعالانه میزان اسیدی بودن بدن را تقلیل داده.

اینولین علاوه بر مفید بودن بر سیستم گوارشی باعث کاهش میزان کلسترول مضر(LDL) بدن نیز می شود. این ماده شیمیایی مضر در خون که به LDL معروف است یکی از دلایل عمده تصلب شریان و فشار خون بالاست زیرا هنگامی که به سرخرگ ها و سیاهرگ ها می رسد به نوعی مانع از گردش خون می گردد، همچنین می تواند زمینه سازِ حمله های قلبی و مغزی نیز شود. نکته بسیار جالب اینکه، فعالیت معبر شیمیایی ویژه اینولین برای کاهش ماده شیمیایی موسوم به کلسترول مضر نادر بوده ، مگر آنکه فرد کربوهیدرات فراوانی مصرف کرده باشد.

بنابراین در این مورد تاثیر آن چندان هم سودمند نبوده. همچنین مملو از فنول هایی می باشد که در بررسی های گسترده ای اثبات شده و از جمله عوامل مانع از لخته شدن خون و بی نظمی ضربان قلب نیز می شود. فنول ها خواص آنتی اکسیدانی دارند. مطالعاتشان داده که مصرف قهوه با عصاره کاسنی به طور قابل توجهی بیش از قهوه های متداول توازن سلول های خون و پلاسمای خون را در بدن بهبود بخشیده و احتمال بروز بیماری قلبی عروقی را بسیار کاهش میدهد.

برای درمان جوش با عرق کاسنی، توصیه می‌شود که عرق کاسنی و شاتره را با هم مخلوط کرده (نسبت دو به یک) و روزی سه لیوان از این مخلوط را قبل از هر وعده غذایی بنوشید.

گیاه کاسنی دارای فروکتوز بوده و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعی است و اگر در برنامه غذایی گنجانده شود همین فیبر موجود در کاسنی تاثیر بسزایی در تحرکات روده و در درمان یبوست را دارد و به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی می کند.

هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینه ای است که با احساس گرسنگی و رفتارهای غذا جویانه مرتبط است، کمک می کند. مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم می شود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن میباشد و برای حفظ تناسب اندام مناسب است.

حتما بخوانید: راهکارهای لاغری با چای سبز در بازه کوتاه

از فواید و خواص عرق کاسنی برای زنان, بهبود عملکرد رحم می باشد. این مسئله باعث می شود رحم وظیفه خود را بهتر انجام دهد. یکی از مسائل مورد توجه افراد و به ویژه زنان, تناسب اندام و کنترل وزن است. از آن جایی که عرق کاسنی سرشار از فیبرهاست, می تواند در کنترل و حتی کاهش وزن موثر باشد. بنابراین به افرادی که قصد کاهش وزن دارند, توصیه می شود عرق کاسنی را در رژیم لاغری خود قرار دهند. در واقع عرق کاسنی موجب افزایش میل سیری می شود.

توجه شود که زیاده روی در مصرف عرق کاسنی ممکن است برای سلامتی خطرناک باشد. یکی از مهمترین این خطرات, افزایش احتمال زایمان زودرس در زنان باردار است. همچنین مصرف بیش از حد کاسنی در اوایل بارداری, خطر سقط جنین را افزایش می دهد. بنابراین به زنان به ویژه زنان باردار توصیه می شود از عرق کاسنی به طور محدود استفاده نمایند. 

حتما بخوانید: دیابت بارداری | ۹ نشانه دیابت بارداری و راه های درمان آن

از جمله خواص عرق کاسنی, افزایش میل جنسی مردان است. از آن جایی که کبد می تواند هورمون ها را بررسی و متعادل کند, در تنظیم قدرت باروری نطفه و تقسیم کروموزوم‌های نر و ماده بسیار موثر است. از این رو مصرف عرق کاسنی در مردان, موجب افزایش حجم اسپرم می شود و این مسئله تاثیر به سزایی در باروری دارد.

حتما بخوانید: درمان شب ادرای کودکان | 11 مورد از دلایل شب ادراری کودکان و راه های درمان

حتما بخوانید: مصرف داروی ضد حساسیت در دوران بارداری

طبع عرق کاسنی سرد است و در از بین بردن حرارت بدن و احساس سستی و ضعف و رنگ‌پریدگی و به‌ خصوص مشکلات کبد بسیار مفید است. اگر طبع شما سرد است در استفاده از عرق کاسنی باید احتیاط کنید.

کارشناسان به افراد توصیه می کنند از خوردن و نوشیدن داروهای گیاهی بدون نظارت پزشک، عدم آگاهی کامل از وضعیت بیماری فرد، مسافت رفت و آمد، نوع کار و مواردی از این دست خودداری کنند و تنها پس از مشاوره با پزشک,  از این دمنوش ها استفاده کنند.

گفتنی است؛ کارشناسان همچنین توصیه می کنند افراد, عرق کاسنی را با آب در دمای معمولی بنوشند و بهترین زمان برای نوشیدن آن صبح ناشتا است.

مصرف بلند مدت فرآورده‌ های این گیاه، موجب تخریب عروق شبکیه می‌شود، علاوه بر این مصرف طولانی مدت فرآورده‌های این گیاه موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می‌شود.

و با توجه به این‌که مصرف فرآورده‌های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف عرق کاسنی در بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند.

دوز مناسب کاسنی برای استفاده بستگی به عوامل مختلفی از جمله سن، سلامت و چندین شرایط دیگر دارد تا این زمان اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مناسب دوز برای کاسنی وجود ندارد به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوماً ایمن نیستند و دوز می تواند مهم باشد لازم است تا دستورالعمل های مربوطه بر روی برچسب محصول را قبل از استفاده با داروساز یا پزشک خود مشورت کنید.

منبع: فوتوکده | باشگاه خبرنگاران | تبیان | فرادید

مشاهده

جامعه سلامت پایگاهی از مطالب مفید است که با نگاه به نیاز مخاطبین تولید و یا از منابع معتبر گردآوری شده‌اند. جامعه سلامت با هدف ارتقا دانش عمومی و با تمرکز بر مواردی که به سلامت جسم و روح افراد مرتبط است می‌کوشد تا به سهم خود و به عنوان یک رسانه در مسیر ارتقا جامعه حرکت نماید. افزایش آگاهی، راهنمایی و سنجش چرخه‌ایست که با کمک شما مخاطبین تکمیل خواهد شد.

توجه: مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

توجه: استفاده از مطالب سایت به هر شکل و در هر فرمتی مجاز نمی باشد و شامل پیگرد قانونی خواهد شد.

ضمن تقدیر از همراهی شما مخاطب گرامی، خواهشمند است تمامی سوالات خود را در سایت و در بخش نظرات مطالب مطرح فرمایید. لطفا از راه‌های ارتباطی ذیل تنها برای مباحث بازرگانی استفاده نمایید.

شما می‌توانید برای درج هر نوع آگهی تبلیغاتی از جمله تبلیغات بنری، رپورتاژ آگهی و یا ثبت دفاتر مشاوره در سایت از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید.

برای دریافت وقت مشاوره به صفحه “لیست بهترین مراکز مشاوره روانشناسی در تهران” مراجعه بفرمایید.

ایمیل تبلیغات : [email protected]

ارسال نظرات: [email protected]

تلفن تبلیغات (لطفا تنها برای امور تبلیغاتی تماس بگیرید): 09375386828

فهرست مطالب

در صورتیکه به بخشی از محتوا نیاز یا علاقه دارید بر روی عنوان مربوطه در فهرست زیر کلیک نمایید تا به همان بخش منتقل شودید.

بیدمِشک به گروهی از درخت یا درختچه‌های زینتی از سرده بید گفته می شود که سنبل های آن (که پر مانند و دارای اسانس معطری هستند) در آغاز فصل بهار به عمل می آید. یکی از انواع آن  دارای گل‌های زرد کمرنگ دم‌گربه‌ای می‌باشد. ارتفاع درخت به ۹ متر می‌رسد.

اسانسی از این گیاه گرفته می‌شود بنام عرق بیدمشک، هم برای معطر کردن شربت و هم در طب سنتی دارای خواص درمانی بالا می‌باشد. شاخه های بیدمشک همچنین برای تزیین سفره هفت سین استفاده می شود.

 طبیعت بیدمشک معتدل است.

خواص شاتره

درختان بیدمشک به عنوان نخستین درختان در فصل بهار در شمال غرب ایران شکوفه می کنند و این شکوفه ها به عنوان پیک بهاری به گل می نشیند. به دلیل داشتن خواص پزشکی متعدد عطر و طعم بیدمشک از زمانهای دور مدنظر بوده و این امر باعث شده تا مردم منطقه عرق بیدمشک را به دلیل خاصیت درمانی آن، در خانه های خود داشته باشند. مردم این منطقه معتقدند که عرق بیدمشک در تسکین اعصاب، درمان کم خونی و ناراحتی های قلبی موثر است.

بیشتر بخوانید: خواص عرق شاتره | 20 خاصیت معجزه آسای عرق شاتره

در مورد این عرق بسیار مفید باید گفت که عرق بیدمشک با داشتن ترکیباتی همچون ژرانیون سالیسین، تانن، به عنوان داروی موثر در تقویت قلب، آرام بخش و رفع کننده درد و خستگی شهرت یافته است. عطاران معتقدند بیدمشک گیاهی ملین و تقویت کننده قلب و دستگاه گوارش است و مصرف عرق آن اشتها را افزایش می دهد. عرق بیدﻤﺸﻚ تقویت کننده دستگاه عصبی و جوشانده برگ آن با عسل آرام کننده اعصاب است، همچنین جوشانده گل آن بیماریهای عصبی، افسردگی، دردهای عضلانی و بیماریهای روماتیسمی را درمان می کند.

همچنین از شربت آن به عنوان نوشیدنی معطر و خوش طعم در مراسم و دید و بازدیدها استفاده می شود، تهیه عرق بیدمشک در آغازین روزهای بهار یکی از سنتهای خانواده های آذربایجانی به ویژه خانواده های ارومیه ای است که به شکل سنتی انجام می پذیرد و این امر به عنوان یک سنت ویژه با آیین های خاصی و به وسیله دستگاه های تعریق صورت می گیرد. اسانس یا عرق بیدﻤﺸﻚ علاوه بر خواص درمانی برای معطر کردن شربتها نیز به کار می رود.

بیشتر بخوانید: خواص عرق نعناع؛ یک نوشیدنی بی همتا با فواید بی شمار

فواید مصرف عرق بیدمشک در بارداری بعضی خوراکیها یا داروهای گیاهی می‌توانند خطراتی را، هر چند اندک، برای جنین به همراه داشته باشند.

لذا توصیه می‌شود که مادران باردار و به ویژه بانوانی که سابقه یا خطر سقط جنین، خونریزی دوران بارداری و مشکلات مشابه دارند؛ مصرف آنها را به حداقل کاهش دهند و به ویژه در مورد داروهای گیاهی تنها با مشورت پزشک با تجربه اقدام کنند.

به طور کلی از آن جایی که دوران بارداری، دورانی حساس و مهم به شمار می‌رود، مصرف بیش از حد گیاهان دارویی توصیه نمی‌شود چرا که ممکن است به جنین آسیب وارد کند.

بیشتر بخوانید: خواص عرق کاسنی | با 21 مورد از فواید کاسنی برای سلامتی آشنا شوید

با این وجود با توجه به اینکه یکی از مشکلات شایع زنان در طی بارداری، افسردگی دوران بارداری و تنش‌های روحی است، برای تسکین این تنش‌ها در صورت ضرورت می‌توان از مقدار کمی مخلوط عرق بیدمشک و عرق بهارنارنج استفاده نمود.

از آن جایی هرگونه تنش روحی و جسمی در سلامت آینده کودک موثر است، اهمیت به بهبود حالات مادران باردار بسیار مهم است.

استفاده از عرق بیدمشک در بارداری یکی از پرطرفدارترین عرقیجات در میان زنان باردار به شمار می‌رود، با این وجود به دلیل طبیعت سرد آن، مصرف بیش از حد آن ممکن است به جنین آسیب وارد کند.

عرق بیدمشک و گلاب برای قلب و اعصاب بسیار مفید می باشد. بخصوص اگر به آن کمی هم زعفران اضافه کنید.

عرق بیدمشک تقویت کننده دستگاه عصبی و جوشانده برگ آن با عسل آرام کننده اعصاب است، همچنین جوشانده گل آن بیماریهای عصبی، افسردگی، دردهای عضلانی و بیماریهای روماتیسمی را درمان می کند.

بیشتر بخوانید: خواص عرق رازیانه | فواید دارویی، درمانی و طریقه مصرف

برای کم‌اشتهایی ده گرم گل بیدمشک با ده گرم برگ و ده گرم پوست آن را با یک لیوان آب سرد روی شعله بگذارید تا یک جوش بزند و سی دقیقه دم کنید. پس از شیرین کردن با عسل به مدت چهار روز بعد از هر غذا روزی دو مرتبه میل کنید.

روش اول: بیست و پنج گرم گل خشک شده­ بیدمشک را با یک لیوان آب سرد روی شعله­ کم بگذارید و قبل از این که به جوش آید فقط بگذارید ده دقیقه دم بکشد.

بعد از صاف کردن و شیرین کردن با عسل به مدت ده روز نیم ساعت بعد از هر سه وعده غذا میل کنید.

روش دوم: بیست و پنج گرم گل خشک بیدمشک را با برگش در یک قوری چینی با یک لیوان آب ‌جوش به مدت پانزده دقیقه دم کنید و بعد صاف و با عسل شیرین کنید و بعد از غذا بنوشید.

به مدت ده روز یا بیشتر روزی سه مرتبه این دستور را تکرار کنید تا اثر آن نمایان شود.

شربت بیدمشک, گلاب و زعفران درمان کننده تپش قلب است. 

طرز تهیه شربت بیدمشک, گلاب و زعفران: یک لیتر عرق بیدمشک و یک لیتر گلاب و ۵/ ۲ گرم زعفران ساییده شده را با یک کیلو گرم شکر مخلوط کنید و با حرارت پایین ۱۰ دقیقه بجوشانید

مقدار مصرف شربت بیدمشک, گلاب و زعفران: هر صبح، ظهر و شب هربار دو قاشق غذاخورى از آن را در یک لیوان آب حل کرده و نوش جان کنید.

دمنوش بیدمشک دستگاه گوارش را ضدعفونی می‌کند و جوش‌های بدن را از بین می‌برد. نوشیدن این دمنوش همچنین حرارت درونی بدن را کاهش می‌دهد.

مواد اولیه: شکر یک پیمانه, آب دو پیمانه و عرق بیدمشک نصف پیمانه

طرز تهیه:  آب را درون قابلمه‌ای ریخته، روی حرارت می‌گذاریم وقتی که آب به جوش آمد شکر را به آن اضافه کرده و می‌گذاریم تا دو دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی حرارت بر می‌داریم تا سرد شود. بعد آب، شهد و عرق بیدمشک را به میزانی که دلخواه شماست مخلوط کرده، میتوانید در پایان کمی هم گلاب و زعفران به شربت اضافه کنید تا خوش عطرتر شود.

خواص شاتره

به منظور استفاده از خواص درمانی این عرق، توصیه می‌شود، قبل از هر غذا یک استکان از آن میل شود، همچنین می‌توان از آن به منظور خوش طعم و خوش عطر نمودن شربت‌ها استفاده کرده، همراه با سایر عرق‌های گیاهی مصرف نمود.

عرق بیدمشک قند خون را پایین می‌آورد و نوشیدن آن بدون مواد شیرین کننده به مقدار قابل توجهی قند خون را کاهش می‌دهد، کودکان کمتر از دو سال نیز بایستی در مصرف این عرق احتیاط کنند.

برخلاف بعضی عقاید، عده‌ای معتقدند عرقیات هیچ ضرری ندارد و برخی از مردم به پشتوانه این سخنان انواع و اقسام عرقیات را در خانه بصورت مداوم مصرف می‌کنند. استفاده بسیار از اغلب عرقیات می‌تواند موجب ضعف و حتی کوری شود و این امر نیز به دلیل وجود جزء الکلی برخی گیاهان است که به علت ساقه‌های چوبی بوده و این مسئله در حین فرآیند تقطیر ایجاد می‌شود و یکی از علل سرعت نفوذ عرقیات را نیز می‌توان وجود الکل در آن دانست.

البته این امر بیشتر در گیاهانی وجود دارد که دارای ساقه‌های چوبی هستند و گلاب و بیدمشک غالباً از این امر مستثنا می‌شوند.

منبع: بهداشت نیوز | کاکوتی | سبک سالم زندگی | نایریکا

مشاهده

جامعه سلامت پایگاهی از مطالب مفید است که با نگاه به نیاز مخاطبین تولید و یا از منابع معتبر گردآوری شده‌اند. جامعه سلامت با هدف ارتقا دانش عمومی و با تمرکز بر مواردی که به سلامت جسم و روح افراد مرتبط است می‌کوشد تا به سهم خود و به عنوان یک رسانه در مسیر ارتقا جامعه حرکت نماید. افزایش آگاهی، راهنمایی و سنجش چرخه‌ایست که با کمک شما مخاطبین تکمیل خواهد شد.

توجه: مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

توجه: استفاده از مطالب سایت به هر شکل و در هر فرمتی مجاز نمی باشد و شامل پیگرد قانونی خواهد شد.

ضمن تقدیر از همراهی شما مخاطب گرامی، خواهشمند است تمامی سوالات خود را در سایت و در بخش نظرات مطالب مطرح فرمایید. لطفا از راه‌های ارتباطی ذیل تنها برای مباحث بازرگانی استفاده نمایید.

شما می‌توانید برای درج هر نوع آگهی تبلیغاتی از جمله تبلیغات بنری، رپورتاژ آگهی و یا ثبت دفاتر مشاوره در سایت از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید.

برای دریافت وقت مشاوره به صفحه “لیست بهترین مراکز مشاوره روانشناسی در تهران” مراجعه بفرمایید.

ایمیل تبلیغات : [email protected]

ارسال نظرات: [email protected]

تلفن تبلیغات (لطفا تنها برای امور تبلیغاتی تماس بگیرید): 09375386828

فهرست مطالب

در صورتیکه به بخشی از محتوا نیاز یا علاقه دارید بر روی عنوان مربوطه در فهرست زیر کلیک نمایید تا به همان بخش منتقل شودید.

عرق نعناع یکی از بهترین و مفیدترن عرقیات گیاهی موجود در طبیعت است و به همین دلیل در مبحث خواص انواع عرقیات گیاهی اغراق نیست اگر بگوییم مقام اول را دارد. عرق نعناع هم خواص لاغر کننده دارد، هم یک ماده موثر برای مشکلات گوارشی است، دهان را خوشبو می‌کند و البته یک عرق گیاهی خون‌ساز و برطرف کننده کم‌خونی، برطرف کننده تپش قلب و ماده‌ای آرام‌بخش است.

نعناع گیاهی است باطبع گرم و خشک

خواص شاتره

یکی از خواص معجزه‌آسای نعناع خاصیت آرام‌بخشی و نشاط آوری آن است. تهیه شربت نعناع که از دم کرده این گیاه و مقداری زعفران و شکر تهیه شده باشد در لحظاتی که دچار ناراحتی و اندوه هستید به افزایش نشاط و برطرف شدن اندوه کمک می‌کند و در زمان عصبانیت و خشم، آرام‌بخش و تسکین‌دهنده است.

بسیاری از افراد بر این باورند مصرف عرق نعناع بعد از غذا از بروز ناراحتیهای گوارشی پیشگیری می‌کند، هضم را راحت کرده و نفخ و دل درد های ناشی از آن را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: خواص عرق بیدمشک | ۷ خاصیت بیدمشک در پیشگیری و درمان بیماری ها

اما یکی از مهمترین ویژگیهای عرق نعناع، رفع اسهال است و افرادی که یبوست دارند باید این عرق گیاهی را با احتیاط مصرف کنند. البته کیفیت عرق نعناع هم اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال نوع مرغوب آن باید شفاف باشد و بوی مطبوع آن از شیشه در بسته تا حدودی استشمام شود.

نعناع بهترین دوست کبد است. کبد را تمیز کرده و صفرا را رقیق می کند و کلسترول خون را پایین می آورد. برای این مورد دم کرده نعناع را قبل از غذا بنوشید.

افرادی که تمایل دارند وزن خود را کاهش دهند، یک ربع قبل و بعد از مصرف غذا، نصف استکان عرق نعناع مصرف کنند چرا که مصرف نعناع، میزان چربی سازی را در بدن کاهش می دهد. افرادی که اقدام به لاغری و کاهش وزن می کنند، ممکن است به دلیل اینکه چاق شدند دچار مزاج سرد شوند، در نتیجه از عوارض ساده ی آن ایجاد یبوست و نفخ معده است.

بیشتر بخوانید: خواص عرق شاتره | 20 خاصیت معجزه آسای عرق شاتره

به این افراد توصیه می شود که مصرف مقداری عرق نعناع را در برنامه ی غذایی روزانه خود قرار دهند. مصرف عرق نعناع باعث می شود تا حرارت معده افزایش یابد و در نتیجه هضم معده را بالا می برد؛ از سوی دیگر، میزان چربی سازی نیز در بدن کاهش می یابد. در حالت کلی، میزان مصرف مشخصی برای مصرف عرق نعناع در طول روز وجود ندارد.

نکته ای در مورد حساسیت افراد به نعناع؛ چنانچه افراد به خود گیاه نعناع حساسیت دارند و با خوردن آن دچار واکنش های آلرژیک می شوند، نه تنها عرق نعناع، بلکه هیچ یک از محصولاتی را که بر پایه گیاه نعناع تولید شده است، نباید مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: رژیم لاغری یک ماهه | کاهش ۱۰ کیلو در یک ماه با وعده های کامل غذایی

نعناع می تواند التهاب پوستی را درمان کند و سلامت پوست را حفظ کند. می توانید روغن نعناع را به لوسیون بدن اضافه کنید.

استفاده از روغن این گیاه روی پوست می تواند باعث افزایش درخشندگی پوست شود. منتول موجود در روغن نعناع حاوی تاثیر سرد کنندگی می باشد؛ برای همین پوست شما را درخشان تر می کند. تنها کاری که باید انجام دهید این می باشد که چند قطره از روغن نعناع را به نرم کننده خود اضافه کنید.

درمان اگزما یکی از مزیت های جالب روغن نعناع محسوب می شود. روغن نعناع حاوی منتول می باشد که باعث نرم شدن پوست می شود. خارش یکی از علائم اگزما می باشد. روغن نعناع می تواند پوست را ضد عفونی کند و موجب کاهش خارش پوست شود.

نوشیدن چای این گیاه می تواند سطوح استروژن را افزایش دهد و از این رو از بروز مشکلات هورمونی و در نتیجه آکنه جلوگیری می کند.

برای ماساژ روزانه و تحریک رشد مو های جدید، دو قطره از روغن نعناع را به یک قاشق غذاخوری روغن حامل مانند روغن جوجوبا یا روغن نارگیل اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: خواص عرق کاسنی | با 21 مورد از فواید کاسنی برای سلامتی آشنا شوید

سپس آن را به پوست سر مالیده و حداقل ۳۰ دقیقه صبر کنید (بهتر است قبل از مصرف، مقدار کمی از آن را بر روی ناحیه کوچکی از پوست استفاده کنید تا مطمئن شوید که پوست شما به آن حساسیت نداشته و باعث تحریک پوستی نمی گردد). مراقب باشید که مخلوط با چشم تماس پیدا نکند.

علائم شایع اسهال شامل ناراحتی معده، حالت تهوع، اسهال، درد معده و استفراغ است. همچنین می‌تواند با تب، سردرد، لرز، درد بدن، پوست خشک و خشکی دهان همراه باشد.

نعناع ضد میکروبی و ضد اسپاسم است که به تسکین گاز، نفخ، ناراحتی معده، تهوع و گرفتگی معده و روده کمک می‌کند.

گیاه نعناع به دلیل کاهش هورمون های جنسی برای آقایان مناسب نیست.

بیشتر بخوانید: خواص عرق رازیانه | فواید دارویی، درمانی و طریقه مصرف 

مصرف عرق نعناع برای کودکان زیر 2 سال محدودیت مصرف دارد.

ذکر این نکته در پایان ضروری است که چون به هنگام مصرف عرق نعناع، دهانه معده که در اثر افزایش ترشح اسید بازمانده و سریع بسته نمی‌شود، توصیه می‌شود عرق نعناع همراه با آب و یا کمی عسل مخلوط و سپس مصرف شود.

 

خواص شاتره

منبع: فتوکده | نایریکا | جدیدترین | پیام سلامت | ستاره | دکتر بخشنده

مشاهده

جامعه سلامت پایگاهی از مطالب مفید است که با نگاه به نیاز مخاطبین تولید و یا از منابع معتبر گردآوری شده‌اند. جامعه سلامت با هدف ارتقا دانش عمومی و با تمرکز بر مواردی که به سلامت جسم و روح افراد مرتبط است می‌کوشد تا به سهم خود و به عنوان یک رسانه در مسیر ارتقا جامعه حرکت نماید. افزایش آگاهی، راهنمایی و سنجش چرخه‌ایست که با کمک شما مخاطبین تکمیل خواهد شد.

توجه: مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

توجه: استفاده از مطالب سایت به هر شکل و در هر فرمتی مجاز نمی باشد و شامل پیگرد قانونی خواهد شد.

ضمن تقدیر از همراهی شما مخاطب گرامی، خواهشمند است تمامی سوالات خود را در سایت و در بخش نظرات مطالب مطرح فرمایید. لطفا از راه‌های ارتباطی ذیل تنها برای مباحث بازرگانی استفاده نمایید.

شما می‌توانید برای درج هر نوع آگهی تبلیغاتی از جمله تبلیغات بنری، رپورتاژ آگهی و یا ثبت دفاتر مشاوره در سایت از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید.

برای دریافت وقت مشاوره به صفحه “لیست بهترین مراکز مشاوره روانشناسی در تهران” مراجعه بفرمایید.

ایمیل تبلیغات : [email protected]

ارسال نظرات: [email protected]

تلفن تبلیغات (لطفا تنها برای امور تبلیغاتی تماس بگیرید): 09375386828



عرق شاتره

 

گیاه شاتره:

خواص شاتره

گیاه شاتره که از آن با نام های بقلة الملك، شاه ترج و پیت پاپارا در کتب طب سنتی مذکور ، گیاهی است علفی، یکساله با ارتفاع تا 80 سانتیمتر و از تیره شاه ترگان که در طب سنتی ايراني از آن بیش تر در درمان بیماري های کبدی استفاده می شده است. لکن بعضی خواص ديگر این گیاه عبارتند از خاصیت صفرابر، اشتها اور و تصفیه کنده خون، همچنين شاتره مملو از انواع ویتامین ها میباشد .

 

خواص عرق شاتره:عرق شاتره هم دارای خواص زيادي براي سلامتی انسانها میباشد. عرق شاتره از گیاه شاتره تهیه ميشود.از خواص عرق شاتره کمک به ترشح آنزیم های گوارشی است و باعث ميشود تا مواد غذایی به آسانی هضم شوند و همچنين اشتها آور بسیار خوبی است. بر اساس تحقیقاتی که بر روی خواص شاتره صورت گرفته است دریافتند که عرق شاتره علاوه بر خواص درمانی فراوانی که دارد خواص ضدعفونی کنندگی، ضد اسپاسم، ارام بخش ، آنتی هیستامین، کاهش دهنده تپش قلب، مدر، مسهل و مقوی معده است و همچنين براي بهبود و درمان بیماري های قلبی و عروقی مؤثر است. بهترین زمان استفاده عرق شاتره براي دریافت مزیت های دارویی آن پیش از غذا و به ميزان یک لیوان است.یکی از بهترین خواص عرق شاتره کمک به سلامت و روشن شدن سطح پوست میباشد . همچنین عرق شاتره با مزیت های فراوانی که دارد باعث بهبود و درمان اکنه و جوش های چرکی سر سفید ميشود . همچنين علاوه بر این به افراد جوانی که جوش های غرور جوانی و زیر پوستی دارند استفاده عرق شاتره بسیار سفارش ميشود . بدین ترتیب براي داشتن پوست سالم و درخشان روزی سه لیوان عرق شاتره پیش از مصرف غذا میل نمایید.ديگر خواص عرق شاتره- عرق شاتره تب بر میباشد و تبی که ناشی از ابتلا به اقسام بیماریها است را کاهش ميدهد.- خواص دارویی عرق شاتره براي تقویت کبد و همچنين نارسایی های آن بسیار موثر و مفید است.- عرق شاتره ادرا آور است.- براي درمان خارش بدن عرق شاتره را استفاده نمایید.- عرق شاتره خواص مفیدی براي پاک سازی خون دارد.- عرق شاتره با خواص درمانی که دارد باعث بهبود زخم های دهان ميشود .- استفاده عرق شاتره نشاط و طراوت را بهمراه می آورد.- عرق شاتره کم کننده غلظت و چسبندگی خون است.- براي درمان عفونت های پوستی، بیماری اگزما و قارچ های پوستی عرق شاتره را استفاده نمایید.- عرق شاتره باعث کاهش درجه حرارت بدن ميشود .- خواص درمانی عرق شاتره ضد یرقان است.- عرق شاتره براي درمان جزام مؤثر است.- عرق شاتره براي برطرف صفرا مؤثر است.

 

خواص عرق شاتره

 شیوه استفاده عرق شاتره:قبل از هر وعده غذا یک فنجان میل شود.نکته مهم:ترکیب عرق شاه تره و عرق کاسنی به نسبت مساوی مخلوط و بجاي آب میل شود که اثری به نسبت بیش تر از عرق شاتره به تنهایی داردتوجه: استفاده مقدار زیاد جوشانده یا عرق دوآتشه شاتره به علت آلکالوییدهای زیاد سبب لرز، تشنج و بی حسی بدن شده و براي سرد مزاجان زیان آور است. از طرفی استفاده آن بدون نظر دکتر در زمان حاملگی و شیردهی سفارش نمیشود.مضرات عرق شاتره( موردهای احتیاطی و منع استفاده):1. این گیاه در دوز های زیاد، می تواند سمی باشد و سبب بیماری اسهال شدید، گرفتگی عضلات و تنگی نفس شود. درصورتی که می خواهید از این گیاه بعنوان درمان استفاده کنید حتماً براي ميزان مصرفی آن با متخصص طب سنتی یا پزشک مشورت کنید.2. استفاده از عرق های گیاهی در زمان حاملگی بایستی با احتیاط همراه باشد، روی هم رفته پزشکان طب سنتی معتقد هستند، استفاده شاتره در زمان حاملگی و شیردهی بایستی بسیار کم بوده، این مسأله به دلیل وجود ترکیبات آلکالوئیدی سمی موجود در این گیاه است.3. گیاه شاتره با وجود خواص دارویی زیاد، از گروه گیاهان سمی محسوب شده بدین ترتیب بایستی در استفاده آن جانب احتیاط را رعایت نمود، افراط در استفاده این گیاه، سبب فلج عضلات صاف و دستگاه تنفس مي شود. اندازه مجاز استفاده شاتره ۱۲ تا ۲۰ گرم است و براي تهیه جوشانده آن ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم کافی است.4. همچنين استفاده بیش از حد این گیاه براي ریه مضر بوده، بهتر است در حین استفاده همراه با کاسنی که مصلح آن می باشد، استفاده شود.گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

 

داروخانه گیاهی بیتوته

درکوتاه ترین زمان پاسخ سوال پزشکیت روبگیر

دسترسی به پزشک متخصص درهر زمان ومکان

مشاوره آنلاین پزشکی بدون صرف زمان انتظار

تمیز کردن انواع لکه و چربی از شیشه خودرو

چگونگی درمان ناهنجاری های دهان، دندان و فک

دنبال متخصص برجسته ارتودنسی در تهران هستی؟

ویزیت آنلاین توسط مجرب ترین پزشکان

تست شنوایی و درمان وزوز گوش

درخواست مجرب ترین وکلا طلاق توافقی

ارتودنسی توسط پزشک دارای بورد تخصصی اروپا

هوشمند سرمایه گذاری کنید

تجویز انواع سمعک نامرئی و هوشمند

خرید گیفت کارت اپل

ترک قطعی سیگار

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

در مورد مصرف این گیاه در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف با پزشک مشورت گردد.

این گیاه به عنوان یک تونیک برای افزایش اشتها و افزایش وزن استفاده میشود.

اگر غلظت خون دارید حتما عرق شاتره بخورید. این عرق گیاهی خونتان را رقیق میکند و آلودگی های ان را پاک می نماید. همچنین روشن کننده پوست است و پوست شما را روشن و شفاف می کند. عرق شاتره برای نشاط و آرامش اعصاب مناسب است. اگر عرق شاتره را با عرق کاسنی ترکیب کنید تاثیر ان دو چندان می شود.

یکی دیگر از خواص شاتره کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا می باشد. عرق شاتره به ترشح آنزیم های گوارشی کمک می کند و موجب می شود تا غذا به راحتی هضم شود. همچنین برای اینکه بخواهید اشتهای شما باز شود یک لیوان از آن را میل نمایید زیرا این عرق با خواص خوبی که بر روی دستگاه گوارش می گذارد، اشتها آور بسیار خوبی است.

یکی از بهترین خواص عرق شاتره کمک به سلامت و روشن شدن سطح پوست می باشد. علاوه بر این عرق شاتره با مزیت های فراوانی که دارد موجب بهبود و درمان آکنه و جوش های چرکی سر سفید می شود. همچنین علاوه بر این به افراد جوانی که جوش های غرور جوانی و زیر پوستی دارند مصرف عرق شاتره بسیار توصیه می شود. بنابراین برای داشتن پوست سالم و درخشان روزی سه لیوان عرق شاتره قبل از مصرف غذا میل نمایید

خواص شاتره

گر می خواهید عملکرد کبدتان را تقویت کنید و با پاکسازی کبد به بهبود فرآیند آن کمک کنید، بهتر است عرق شاتره بنوشید.

عرق شاتره برای تصفیه کبد موثر بوده و مکمل عرق کاسنی است

شاتره معتدل است و سردی عرق کاسنی را خنثی می کند. به همین دلیل این دو عرق گیاهی همراه با یکدیگر تجویز و مصرف می شوند. پس فراموش نکنید که اگر دهان بد بو و تلخ مزه ای داشته، کک و مک یا لکی روی صورت دارید و رنگ و روی تان زرد رنگ است، کبدتان بیمار است و باید نیم ساعت قبل از صرف غذا، نوشیدن یک لیوان از این عرق را در برنامه روزانه خود قرار دهید. فراموش نکنید که مصرف این دارو در طولانی مدت موثر است و باید حداقل ۴۰ روز ترکیبی از این عرقیات را مصرف کنید.

عرق شاتره در بزرگسالان: روزی سه بار یک استکان عرق شاه تره قبل از غذا میل شود.

عرق شاتره در کودکان: روزی سه بار نصف استکان عرق شاه تره قبل از غذا میل شود.

عرق شاتره عملکرد کبد را تنظیم میکند و درنتیجه زردی پوست رفع، سموم بدن دفع، هورمون ها تنظیم، تب و سرفه ناشی از گرمی ها رفع التهاب بدن التیام و آشفتگی های روحی کم و سلامتی و ارامش وجود شما را فرا می گیرد

جالب است بدانید که دم کرده شاتره نسبت به عرق شاتره خواص بیشتری دارد. اما بدلیل در دسترس بودن میتوانید همان عرق شاتره را استفاده کنید. محققان به این نتیجه رسیده اند که شاتره علاوه بر این خواص درمانی، ضدعفونی کننده، آنتی هیستامین. ضد اسپاسم، کاهنده تپش قلب، معرق، مسهل، مدر. آرام بخش و مقوی معده است و عصاره آن در بهبود بیماری های قلبی ـ عروقی موثر است. از جوشانده شاتره برای درمان بیماری های مربوط به کبد و صفرا استفاده کنید.

شفا آنلاین: درمان عفونت‌های پوستی، قارچ‌های جلدی و اگزما، رفع ناراحتی‌های کبد و تصفیه خون از خواص شاتره است. با سایر مضرات و خواص شاتره آشنا شوید.

به گزارش شفا آنلاین:شاتره، از جمله گیاهان دارویی بوده، دارای خواص شفابخش و درمانی گسترده‌ای است. این گیاه، سرشار از مواد آنتی‌اکسیدان بوده و از مهمترین خواص شاتره، محافظت از کبد است. گیاه شاتره که از آن با نام‌های بقلة‌الملك، شاه‌ترج و پیت پاپارا در کتب طب سنتی یاد شده، گیاهی است علفی، یکساله با ارتفاع تا 80 سانتی متر و از تیره شاه‌ترگان که در طب سنتی ایرانی از آن بیشتر در درمان بیماری‌های کبدی استفاده می‌شده است. لیکن برخی خواص دیگر این گیاه عبارتند از خاصیت صفرابر، اشتهاآور و تصفیه کنده خون، همچنین شاتره سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین ث است و از اینرو برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده از عرق شاتره بسیار مفید می‌باشد. در مورد مصرف شا‌تره در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف با پزشک مشورت گردد. برای آشنایی بیشتر با خواص شاتره و مصرف آن در بارداری با ما همراه باشید.

خواص شاتره (طبیعت و خواص درمانی)

طبع گیاه شاتره از نظر حكمای طب سنتی، در حرارت معتدل و خیلی خشك است. برخی اطبا نیز آن را گرم و خشك انگاشته‌اند، اما ابوعلی سینا آن را سرد دانسته است. برخی خواص دارویی این گیاه عبارتند از:

خواص شاتره

از مهمترین خواص شاتره، دفع سموم تجمع یافته در کبد و محافظت از کبد است، به این منظور میتوان از عرق شاتره یا دم کرده آن روزی سه استکان همراه با آب مصرف نمود.

تقویت مزاج از دیگر خواص مفید این گیاه برای بدن بوده، برای تقویت مزاج یك هفته از دم ‎كرده شاتره استفاده نموده بعد از دو هفته استراحت، مجدداً یك هفته مصرف شود.

برای درمان تبخال نیز میتوان از دم کرده شاتره استفاده نمود، به این منظور 30 گرم از گیاه خشک شده را در 500 سی‎سی آب جوشانده، تبخال را با آن شستشو دهید، همچنین برای رفع عفونت لثه، جوش‎ها و زخم دهان، جوشانده شاه‎تره را مزمزه كنید.

دم‎كرده شا‎تره اشتهاآور است، همچنین از دم کرده این گیاه، برای درمان و معالجه بیماری یرقان میتوان استفاده نمود.

استفاده از شاتره، برای تقویت معده و روده بسیار مفید است، به این منظور از مخلوط برگ شا‎تره با عسل و تمبر هندی استفاده نمایید.

یکی دیگر از خواص مفید شاتره، رفع کهیر است به این منظور توصیه میشود، شا‎تره و سدر را با ماست مخلوط نموده و بدن را با آن شستشو دهند، همچنین برای گزیدگی زنبور، استفاده از ضماد شاتره مفید است.

این گیاه قابلیت کاهش فشار خون و نیز کاهش کلسترول خون را نیز دارا می باشد.

برای تقویت چشم از سرمه برگ شاه‎تره میتوان استفاده کرد.

استفاده از عرق شاتره صبح و عصر، برای درمان ناراحتی‌های صفرا موثر میباشد.

توصیه میشود، خانم‎هایی كه به سن یائسگی نرسیده‎اند ولی قاعدگی آن‎ها قطع شده است و دچار یائسگی زودرس گشته‌اند، از دم‎كرده شاه‎تره به مدت 8 روز در ماه استفاده كنند، اگر چنانچه بعد از 8 روز استفاده به مدت 10 روز قاعدگی باز نشد، سپس 8 روز دیگر استفاده كنند.

شاتره مدر بوده، پزشکان طب سنتی معتقدند، شاه‎تره مسهل اخلاط سه‎گانه می‎باشد، خصوصاً سودا و تلخی صفرا سودای سوخته را از بین می‎برد.

التیام بواسیر از دیگر خواص شاتره بوده، به این منظور برگ شاتره را با برگ گردو مخلوط نموده، استفاده شود.

ترکیب کردن مقداری عرق شاتره با عرق کاسنی، باعث شفافیت و زیبایی پوست شده و تاثیر فوق‌العاده‌ای در از بین رفتن جوش‌های دوره بلوغ دارد.

به طورکلی گیاه شاتره را، برطرف کننده امراض پوستی، جذام و برخی تومورهای سرطانی می‌دانند.

مصرف عرق شاتره در دوران بارداری

استفاده از عرق‌های گیاهی در دوران بارداری بایستی با احتیاط همراه باشد، به طورکلی پزشکان طب سنتی معتقدند، مصرف شاتره در دوران بارداری و شیردهی بایستی بسیار کم بوده، این مسئله به علت وجود ترکیبات آلکالوئیدی سمی موجود در این گیاه است.

مضرات شاتره (موارد احتیاطی و منع مصرف)

گیاه شاتره با وجود خواص دارویی فراوان، از دسته گیاهان سمی محسوب شده بنابراین بایستی در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت نمود، زیاده‌روی در مصرف این گیاه، باعث فلج عضلات صاف و دستگاه تنفس میشود. مقدار مجاز مصرف شاتره 12 تا 20 گرم است و برای تهیه جوشانده آن 150 تا 200 گرم کافی است. همچنین مصرف بیش از اندازه این گیاه برای ریه مضر بوده، بهتر است در زمان استفاده همراه با کاسنی که مصلح آن میباشد، مصرف شود.

گیاهان دارویی خواص متفاوتی دارند که اگر به‌صورت صحیح مصرف شوند، به سلامتی‌تان کمک قابل ملاحظه‌ای می‌کنند. شاتره نیز از آن دسته گیاهان است که خواص بی‌نظیر و فواید زیادی برای سلامتی دارد؛

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، گیاه شاه‌تره (شاتره) به همه گونه‌های جنس Fumaria از خانواده گیاهی Papaveraceae اطلاق می‌شود. تاکنون 56 گونه از این جنس در دنیا معرفی شده است که هفت گونه آن در ایران می‌روید.

شاتره، گیاهی است علفی و یکساله با برگ‌های دارای بریدگی‌های بسیار؛ گل‌آذین در این گیاه، خوشه یا گَرزَن است که شامل دو کاسبرگ زودافت و چهار گلبرگ جدا به رنگ‌های سفید تا صورتی یا ارغوانی می‌باشد که یکی از دو گلبرگ بیرونی، به مهمیز تبدیل شده است.

پرچم‌ها در قاعده میله‌ها طوری به هم پیوند یافته‌اند که در مجموع، دو دسته مشخص را به وجود می‌آورند که هر دسته شامل یک پرچم کامل و دو نیمه پرچم در طرفین آن است.

عرق شاتره در رفع تمام اختلالات کبدی، یرقان، تهوع، انسداد طحال، سودازدگی و بیماری‌های صفراوی مفید است

خواص شاتره

مادگی در این گیاه، دوبرچه‌ای است که به میوه‌ای ناشکوفا و شفت‌مانند تبدیل می‌شود. میوه، کروی‌شکل و کوچک و محتوی یک دانه است.

شاتره عموماً به‌صورت علف هرز در مکان‌های مرطوب مانند باغ‌ها، باغچه‌ها و فضاهای سبز می‌روید. هرسال در ابتدای بهار، مقادیر انبوهی از گیاه شاتره را می‌توان مشاهده کرد.

از نظر خواص دارویی، بهترین نوع شاتره Fumaria officinalis است که در ایران نمی‌روید و به جای آن از انواع دیگر آن با عنوان‌های شاه‌تره بی‌کاسبرگ Fumaria asepala، شاه‌تره هندی Fumaria indica، شاه‌تره گل‌ریز Fumaria parviflora، شاه‌تره ایرانی Fumaria vaillantii، نام برد.

نام علمی جنس این گیاه “Fumaria” از واژه لاتینی Fumus به معنای دود مشتق شده است که به دلیل بو و ایجاد سوزش چشم و رنگ خاکستری گیاه بر آن نهاده شده است.

بنابراین گزارش می‌توان به ترکیبات شیمیایی این گیاه اشاره کرد و گفت: شاتره دارای ترکیبات غیرآلکالوئیدی پنتاتریاکونتان، گلوکوزید، تانن، اسید فوماریک و آلکالوئید فومارین است.

این گیاه یک ساله به‌صورت عرقیجات و دمنوش در طب سنتی بسیار شناخته شده است.

مزاج شاتره

طبع شاه‌تره از نظر حکمای طب سنتی، مرکب‌القوی است یعنی در حرارت، معتدل و خیلی خشک است. برخی آن را گرم و خشک انگاشته‌اند، اما ابوعلی سینا آن را کمی سرد دانسته است.

از جمله گیاهان مفیدی که طبع و مزاج خنکی دارند، می‌توان به گیاه شاتره (شاه‌تره) اشاره نمود که استفاده از آن در فصل تابستان می‌تواند به سلامت بدن کمک کند. این گیاه در حرارت معتدل است یعنی نه خیلی گرم است و نه خیلی سرد. پس مصرف آن مفید و بی‌عارضه است. گفته می‌شود بیشتر به سمت سردی و خشکی است و برگ سبز و تازه آن را استفاده می‌کنند.

خواص شاتره

* این گیاه، مُقوّی کبد و طحال و بازکننده گرفتگی‌های این دو عضو است.

* مسهل تلخی صفرا و سودای سوخته است.

* تب‌بُر و مُعرّق است.

* این گیاه، رافع امراض پوستی، جذام و برخی تومورهای سرطانی نیز می‌باشد.

* استعمال آن برای تقویت معده، بُن دندان‌ها و بیماری‌های سوداوی توصیه شده است.

* صاف کننده خون، سم‌زدا، ضد صفرا و ادرارآور است.

* خارش را برطرف می‌کند.

* مواد زائد موجود در خون و بدن یا اصطلاحاً اخلاط سوخته (صفرا و یا سودای غیرطبیعی) یعنی موادی که به دنبال حرارت بیش از حد در بدن تشکیل می‌شود را دفع می‌کند.

* می‌توان آن را خشک کرد (و همچنین کاسنی را) و در دوغ و ماست ریخته که این کار باعث می‌شود خنکی ماست و دوغ افزایش پیدا کند (از نظر مزاج) و برای جوش صورت و التهاب‌های پوستی بسیار مفید است.

* می‌توان آن را در آب ریخته و یا از آن شربت تهیه کرد که ملین خوبی است.

* برای افرادی که دچار سنگ‌های ادراری و التهابات و بزرگی پروستات هستند چون مدر است مفید است.

* می‌توان برگ سبز آن یا محلول آن را به بن دندان‌ها مالید که باعث محکم شدن لثه‌ها شده است.

* برای آفت و زخم‌های لثه نیز مفید است.

* از نظر اثرات جهاز هاضمه، باز کننده انسدادهای مجاری کبد بوده و تقویت کننده و دباغی کننده معده است.

* می‌توان آن را در سرکه ریخته، مدتی بماند و صاف و خشک و مصرف کرد که برای رفع تهوع و استفراغ خوب خواهد بود.

* می‌توان خیسانده و یا آب آن را بر موها و ریش ریخته که برای دفع شپش مناسب و مفید است با توجه به این که امروزه نیز میزان شپش در مدارس زیاد شده است.

* درمان گزیدگی ناشی از نیش زنبور از دیگر خواص شاتره است.

خواص عرق شاتره

* مهم‌ترین خاصیت عرق شاتره تقویت قوه بینایی و پاکسازی چشم است.

* این گیاه به دلیل آنکه به ترشح آنزیم‌های گوارشی کمک می‌کند، غذا را به راحتی هضم کرده و اشتهاآور خوبی است.

* عرق شاتره در رفع تمام اختلالات کبدی، یرقان، تهوع، انسداد طحال، سودازدگی و بیماری‌های صفراوی مفید است.

* عرق شاتره، ضداسهال است و برای بیماری‌های صفراوی، سوداوی و غلظت خون، نیکوست.

* مضمضه آن برای بهبود جراحت‌های کام دهان، زبان و استحکام لثه‌ها سفارش شده است.

آب یا شربت شاتره

در کاربرد آب شاتره یا شربت شاتره برای درمان بیماری‌های طحال، معمولاً همراه آب، خیس کرده هلیله زرد و شکر نیز استفاده می‌کنند و در صورت مصرف برای درمان بیماری‌های کبدی و تصفیه خون، به‌جای شکر، سکنجبین و عناب را همراه آن می‌خورند.

خواص شاتره

درمان کبد چرب با کمک شاتره

افرادی که کبد چرب دارند بهتر است 10 گرم تخم کاسنی، 10 گرم تخم خرفه، 15 گرم تخم خربزه به‌اضافه 10 گرم تخم خیار را با هم نیمکوب کرده و کمی از آن را از شب در عرق کاسنی و شاتره خیسانده و صاف کنند و صبح آن را مصرف کنند.

به طور کلی بهتر است افراد مبتلا به کبد چرب روزانه یک لیوان مخلوط عرق کاسنی و شاه‌تره بنوشند و از مصرف غذاهای سرخ‌کرده، غذاهای آماده و غلیظ مانند ماکارونی، سالاد الویه؛ گوشت گاو و گوساله و کله‌پاچه پرهیز کنند.

ترکیبات مختلف؛ خواص مختلف

* آب برگ تازه آن با شکر یا تمر هندی برای پاک کردن و تقویت دستگاه گوارش و رفع یرقان سودمند است.

* مخلوط آن با برگ گردو برای التیام بواسیر مناسب است.

* تهیه و استعمال ضماد مخلوط خمیری عرق شاتره و حنا برای معالجه جرب و خارش‌های جلدی مفید است.

* مالیدن مخلوط عصاره شاتره و صمغ عربی، برای جلوگیری از روییدن مجدد موی منحرف در پلک چشم که کنده شده باشد، سودمند است.

روش تهیه دمنوش شاتره

به ۲ تا ۴ گرم خشک شده گیاه (مخلوط برگ، گل و ساقه) یک لیوان آب جوش افزوده و ۱۵ دقیقه می‌گذاریم بماند. سپس آن را صاف نموده و به‌صورت گرم قبل از غذا میل می‌کنیم.

می‌توان روزانه تا سه نوبت (صبح، ظهر و شب) این مقدار را تکرار کرد. جمعاً می‌توان ۶ تا ۱۲ گرم گیاه خشک شده را که سه لیوان محصول صاف شده ایجاد می‌کند، در طول روز مصرف کرد.

مراقب باشید!

* شاتره از دسته گیاهان سمّی است، لذا مصرف زیاد آن باعث فلج عضلات صاف و دستگاه تنفس می‌شود. مقدار مجاز مصرف خوراک خشک آن 12 تا 20 گرم، برای تهیه دم‌کرده یا جوشانده، و آب شاتره 150 تا 200 گرم است.

* شاه‌تره برای ریه مضر است که مصلح آن کاسنی می‌باشد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

اگر طبع گرمی دارید، اگر اشتهایتان كور شده، اگر كبدتان تنبل است، اگر نیاز به آرامش دارید و اگر… به شما توصیه می‌كنیم از دم‌كرده یا عرق گیاه شاتره استفاده كنید

شاه تره گیاهی علفی است كه در فصل بهار در مزارع، باغ‌ها، كنار جاده‌ها و زمین‌های كشاورزی به‌وفور می‌روید. اغلب روستاییان ظاهر این گیاه را می‌شناسند.به همین دلیل است كه این روزها اكثر خانم‌های روستایی را در دشت و صحرا در حال جمع‌آوری اقسامی از گیاهان دارویی می‌بینیم.

بیشتر بدانید : شربت شاه تره و کاسنی یک نوشیدنی مناسب برای روزه داران

بیشتر بدانید : خواص درمانی عرق شاتره

خواص شاتره

اگر شما هم برای تفریح به یكی از دشت‌های سرسبز حوالی شهر سفر كردید و وسوسه چیدن این گیاه دارویی به دلتان افتاد، بدانید كه این گیاه شاخه‌های ظریف فراوان و برگ‌هایی با تقسیمات بسیار زیاد دارد.گل‌های آن كوچك، انبوه و به رنگ سفید مایل به گلی است و به صورت متراكم در كنار هم قرار گرفته است. قسمت مورد استفاده این گیاه برگ، گل و شاخه آن است.اگر این گیاه را شناختید و چیدید بلافاصله آن را خشك كرده، قسمت‌های هوایی آن را با هم مخلوط و دو تا چهار گرم آن را به مدت 10 تا 15دقیقه دم كنید سپس آن را صاف كرده و قبل از غذا بنوشید. برای آن كه از خواص درمانی شاتره بیشترین منفعت را ببرید، بهتر است آن را گرم بنوشید.شاتره طبع سردی دارد و در طب سنتی برای درمان بیماری‌های پوستی از آن بسیار استفاده می‌شود.اسید فوماریك آن برای التیام اگزما موثر است و آلكالوییدهای آن در بهبود بیماری‌های كبدی و صفراوی نافع است و به كبد در نقش سم‌زدایی كمك كرده وخون را تصفیه می‌كند.وقتی عملكرد كبد مطلوب شود، زردی پوست رفع، سموم بدن دفع، هورمون‌ها تنظیم، تب و سرفه ناشی از گرمی‌ها رفع، التهاب بدن التیام و آشفتگی‌های روحی كم و در نهایت آرامش حكمفرما می‌شود.عرق شاتره در مقایسه با دم‌كرده آن خواص درمانی كمتری دارد، اما به دلیل دسترسی آسان‌تر مصرفش را توصیه می‌كنیم.این عرق به دلیل آن كه به ترشح آنزیم‌های گوارشی كمك می‌كند، غذا را براحتی هضم كرده و اشتهاآور خوبی است.مزه مزه آن به جهت ویتامین C فراوان برای استحكام لثه‌ها و غرغره جوشانده آن برای برطرف كردن آفت، زخم‌های دهانی و التهاب زبان مفید است.تحقیقات اخیر نشان داده است شاتره علاوه بر این خواص درمانی، ضدعفونی‌كننده، آنتی‌هیستامین، ضداسپاسم، كاهنده تپش قلب، معرق، مسهل، مدر، آرام‌بخش و مقوی معده است و عصاره آن در بهبود بیماری‌های قلبی ـ عروقی موثر است.توجه: مصرف مقادیر زیاد دم‌كرده یا عرق دوآتشه شاتره به دلیل آلكالوییدهای فراوان باعث لرز، تشنج و بی‌حسی بدن شده و برای سرد مزاجان مضر است. از طرفی مصرف آن بدون نظر پزشك در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.برای درمان مشكلات كبدی، صفراوی و پوستی بهتر است از جوشانده گیاه شاتره استفاده كنید. برای آن كه از خواص درمانی عرق شاتره نفع بیشتری ببرید، خوب است آن را همراه عرق كاسنی بخورید.

بیشتر بدانید : کبد چرب دارید؟ این رژیم غذایی را رعایت کنی

بیشتر بدانید : درمان آسیب کبد دیابتی ها با میوه نسترن

بیشتر بدانید : گیاهانی که شیر مادر را افزایش می دهند

گردآوری : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع : Jamejamonline.ir

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

شاتره، از جمله گیاهان دارویی بوده، دارای خواص
شفابخش و درمانی گسترده‌ای است. این گیاه، سرشار از مواد آنتی‌اکسیدان بوده و از
مهمترین خواص شاتره، محافظت از کبد است. گیاه شاتره که از آن با نام‌های بقلة‌الملك،
شاه‌ترج و پیت پاپارا در کتب طب سنتی یاد شده، گیاهی است علفی، یکساله با ارتفاع
تا 80 سانتی متر و از تیره شاه‌ترگان که در طب سنتی ایرانی از آن بیشتر در درمان بیماری‌های کبدی
استفاده می‌شده است. لیکن برخی خواص دیگر این گیاه عبارتند از خاصیت صفرابر،
اشتهاآور و تصفیه کنده خون، همچنین شاتره سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین ث است و از اینرو برای درمان بیماری‌های پوستی
استفاده از عرق شاتره بسیار مفید می‌باشد. در مورد مصرف شا‌تره در طول دوران
بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود
دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف با پزشک مشورت گردد.
برای آشنایی بیشتر با خواص شاتره و مصرف آن در بارداری با ما همراه باشید.

طبع گیاه شاتره از نظر حكمای طب سنتی،
در حرارت معتدل و خیلی خشك است. برخی اطبا نیز آن را گرم و خشك انگاشته‌اند، اما
ابوعلی سینا آن را سرد دانسته است. برخی خواص دارویی این گیاه عبارتند از:

خواص شاتره

استفاده از عرق‌های گیاهی در
دوران بارداری بایستی با احتیاط همراه باشد، به طورکلی پزشکان طب سنتی معتقدند، مصرف
شاتره در دوران بارداری و شیردهی بایستی بسیار کم بوده، این مسئله به علت وجود ترکیبات
آلکالوئیدی سمی موجود در این گیاه است.

گیاه شاتره با وجود خواص دارویی
فراوان، از دسته گیاهان سمی محسوب شده بنابراین بایستی در مصرف آن جانب احتیاط را
رعایت نمود، زیاده‌روی در مصرف این گیاه، باعث فلج عضلات صاف و دستگاه تنفس میشود. مقدار
مجاز مصرف شاتره 12 تا 20 گرم است و برای تهیه جوشانده آن 150 تا 200 گرم کافی است.
همچنین مصرف بیش از اندازه این گیاه برای ریه مضر بوده، بهتر است در زمان استفاده
همراه با کاسنی که مصلح آن میباشد، مصرف شود.

خواص شاتره
خواص شاتره
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *