دسته موتور خودرو

دسته موتور خودرو
دسته موتور خودرو

همواره مهمترین هدف سازندگان خودرو افزایش ایمنی و آسایش سرنشینان خودرو بوده و تا به حال در این راه نوآوری های زیادی صورت گرفته است. یکی از مشکلاتی که گاهی اوقات برای سرنشینان خودرو آزار دهنده است وجود لرزش ها و ارتعاشاتی است که به کابین خودرو منتقل می شوند.دسته موتور خودرو

در نتیجه از جمله مباحث مطرح در صنعت خودروسازی، که سهم زیادی در جلب رضایت و افزایش کیفیت خودرو دارد، مهار حرکت و لرزش در خودرو است. در این میان موتورهای احتراق داخلی به دلیل ماهیت عملکرد خود در هنگام احتراق سوخت مقداری ارتعاش ایجاد می کنند که مهار آنها نیازمند طراحی، تولید و نصب قطعه ای به نام دسته موتور (به انگلیسی Engine Mount) است.
گسترش و توسعه صنعت خودروسازی در دنیا استفاده از این قطعه را نیز آسان تر و گرایش به استفاده از دسته موتور را نیز افزایش داده است. دسته موتورها وظیفه دارند که وزن موتور وسیله نقلیه را تحمل کنند، ارتعاشات ناشی از احتراق سوخت در موتور را جذب کنند و همچنین از حرکت بیش از اندازه موتور که می تواند ناشی از نیروهای وارده از جاده باشد نیز جلوگیری کنند. همچنین این قطعه وظیفه دارد که به موتور خودرو در زمان شتاب گیری یا ترمز گرفتن نیز اجازه حرکت ندهد.

به علاوه موتور خودرو در هنگام عبور از دست‌انداز، تقه‌های ناشی از رها شدن کلاچ یا درگیر شدن آن و خلاص شدن تایر‌ها و … به خاطر حالت گردشی که دارد و از طرفی به دلیل اتصال به بقیه قسمت ها علاقه زیادی به تکان‌های جانبی پیدا می‌کند تا این انرژی را دفع کند.

در طراحی دسته‌ موتورها مهم‌ترین دغدغه به توازن درآوردن دو معیار متضادی است که در نتیجه ورودی‌های ارتعاشی متفاوت وارد به خودرو یعنی ورودی‌های جاده و موتور به وجود می‌آیند

یکی از انواع اولیه این قطعه مهم خودرو، دسته موتور های غیر فعال ارتجاعی هستند. این دسته موتورها علاوه بر اینکه قیمت مناسبی دارند از ویژگی های دیگری مانند نگهداری و تعمیر آسان، فرایند طراحی و ساخت راحت تر وابعاد مناسب بهره می برند. البته این نوع دسته موتورها بیشتر وظیفه تحمل وزن موتور خودرو بر روی خود را دارند و در برخی دیگر از وظایف محوله کاربرد مناسبی ندارند. این نوع دسته موتور معمولا قطعه ای لاستیکی هستند که به دلیل خاصیت ساختاری خود می توانند ارتعاشات را در درون خود میرا کنند.

با پیشرفت صنعت خودرو و صنایع وابسته به آن مانند قطعه سازی دسته موتورهای روغنی یا هیدرولیکی تولید و به بازار عرضه شدند. این نوع دسته موتور البته دارای پیچیدگی های فنی در طراحی و ساخت خود هستند و در درون آنها مکانیزم فنر و یک سیال برای جذب ارتعاشات و میزا کردن آن به کار می رود و به دلیل همین ماهیت ساختاری خود در کاهش ارتعاشات عملکرد فنی بهتری دارند.

یکی از نکاتی که در هنگام برخورد با دسته موتور باید مد نظر قرار داشت این است که معمولا در درون خودروها قطعه دیگری برای نگه داشتن گیربکس در جای خود استفاده می شود که دسته گیربکس نام دارد. از آنجایی که موتور و گیربکس خودرو نزدیک یکدیگر قرار دارند خرابی یا پارگی هر کدام می تواند بر عملکرد دیگری تاثیرگذار باشد.

خرابی در دسته موتورهای لاستیکی معمولا با بروز نشانه های پارگی در خود قطعه قابل شناسایی است و علاوه بر آن نوع کارکرد موتور و افزایش لرزش آن می تواند نشان دهنده بروز ایراد در این قطعه باشد. همچنین در صورت خرابی دسته موتورهای روغنی نیز همانند دسته موتورهای لاستیکی کارکرد موتور متفاوت شده و ارتعاشات ناشی از عملکرد آن و لرزش های جاده به کابین خودرو راه پیدا خواهند کرد. علاوه بر این بروز نشتی روغن در دسته موتورهای هیدرولیکی نیز از علائم خرابی آنهاست. نباید فراموش کرد که در صورت خرابی دسته موتور بیشترین میزان لرزش در اطراف موتور خواهد بود.

از دیگر نشانه های خرابی دسته موتور ایجاد سر و صدا مخصوصا در زمان عبور از ناهمواری‌ها است. همچنین در صورت آسیب دیدن دسته گیربکس ممکن است راننده لرزش ایجاد شده را مستقیما در پدال کلاچ خودرو حس کند. ضمنا وجود ایراد در این قسمت می تواند باعث بر هم زدن تنظیمات کلاچ یا تکان خوردن دسته دنده شود.

با توجه به اینکه اکثر خودروهای امروزی که در بازار ایران مورد استفاده قرار می گیرند از نوع موتور و محور متحرک جلو هستند خرابی یک دسته موتور می تواند به بقیه دسته موتورها نیز آسیب وارد کند. در این خودروها خرابی دسته موتور بالا موجب چرخش گشتاوری بیش از حد موتور و تشدید تکانه‌های شدید به هنگام نیم کلاچ و یا تعویض دنده در نمونه های اتوماتیک بین دنده‌های جلو و عقب شود که در صورت عدم رسیدگی در دراز مدت و تحت فشار زیاد عبور پر سرعت از دست‌اندازها و یا شتابگیری های ناگهانی می‌تواند به سرعت موجب خرابی چهارشاخ پولوس ها شود و هزینه بیشتری را به جیب مالک تحمیل کند.

با توجه به موارد ذکر شده بهتر است به صورت دوره ای وضعیت سلامت دسته موتورهای خودرو را بررسی کنید تا در صورت وجود هرگونه ایرادی به خودرو بتوانید نسبت به تغییر آن اقدام کنید. البته دسته موتورها معمولا طوری ساخته می شوند که مدت زیادی کار کنند و حتی در صورت خرابی نیز می توانند تا حدی وظایف محوله خود را انجام دهند.

نوع رانندگی با خودرو و میزان همواری یا نا همواری مسیر نیز در عمر دسته موتور تاثیرگذار است. رانندگی پر گاز و انجام تیک آف در رانندگی به دلیل ایجاد فشار مضاعف به موتور و دسته موتور نقش مهمی در کاهش عمر این قطعه یا آسیب دیدن آن دارند. همچنین رانندگی در مسیرهای ناهموار، سنگلاخی یا کوهستانی نیز با توجه به افزایش میزان ارتعاشات مسیر نقش مخربی بر صحت دسته موتورها دارند.

همچنین در صورت اینکه هر کدام از قطعات جلوبندی خودرو مانند طبق، پلوس و … عملکرد خود را به خوبی انجام ندهند می توانند ارتعاشات ایجاد شده را به دسته موتور انتقال داده و به آن آسیب وارد کنند.

با توجه به اهمیت دسته موتور در خودرو در صورتی که به یکی از علائم ذکر شده در بالا برخورد کردید در اسرع وقت به یکی از نمایندگی های رسمی رنو در سراسر کشور مراجعه کنید. اما در صورتی که به این نمایندگی ها دسترسی ندارید بهتر است که قطعه استاندارد و مورد تایید شرکت رنو را خریداری کنید تا ضمن بهره مندی از کیفیت مورد تایید رنو از وارد آمدن خسارت های احتمالی بیشتر و تحمیل هزینه های بیشتر جلوگیری کنید.

قطعات اصلی رنو دارای مشخصه هایی است که شناسایی آنها را از نمونه های تقلبی آسان می کند.

به منظور تشخیص بسته بندی اصلی از سایر بسته بندی ها می بایست به نکات زیر توجه کنید:

• عبارت “Group Renault” و “Groupe Renault” به هر دو زبان انگلیسی و فرانسوی بر روی کلیه جعبه ها درج شده است.
• عبارت “Genuine Parts” و “Pieces D’Origine” و”Piezas De Origen” (به معنای قطعه اصلی) نیز بر روی کلیه جعبه ها به چاپ رسیده است.

به جز این دو عبارت هر عبارت دیگری بر روی جعبه ها مشاهده شود به معنای تقلبی بودن بسته قلمداد می شود. همچنین در حال حاضر قطعه یدکی اصلی در دو بسته بندی سفید و کارتن‌ها قهوه‌ای رنگ عرضه می‌شوند.

شاخصه دوم شناسایی قطعه اصلی و استاندارد رنو درج برچسب های امنیتی این شرکت بر روی بسته بندی قطعه است. این برچسب ها دارای کد پیگیری منحصر به فرد هستند که جهت شناسایی فروشنده قطعه و کشور سازنده مورد استفاده قرار می گیرند. به علاوه در ساخت این بر چسب ها از جوهر حساس به نور استفاده شده است که با تغییر زوایه تابش رنگ آن از خاکستری به طلایی تغییر می کند.

کلید واژه ها:
محصولات رنو قطعات یدکی اصلی شناسایی قطعات یدکی اصلی قطعات اصلی رنو دسته موتور دسته موتور رنو Engine Mount

وظیفه دسته موتور خودرو تحمل وزن و سنگینی مجموعه موتور و گیربکس خودرو و همچنین خارج کردن ارتعاشات نشات گرفته از عملکرد موتور خودرو و یا گذر از ناهمواری‌ها و البته دفع قدرت گشتاوری است که موتور خودرو به هنگام کار کردن روی آن سوار می‌نماید. به طور کلی در مورد این قطعه که به آن دسته موتور یا Engine Mount می‌گویند وظیفه حفظ تعادل در نیروهای وارده به قطعات مختلف اطراف خود را دارد که به عملکرد بهتر ماشین کمک می‌کند.

فردی را تصور کنید که در یک حالت نامتعادل در حال راه رفتن روی یک لبه باریک است. این شخص یا باید به جایی تکیه دهد و یا با متمایل شدن به چپ و راست، باید به نوعی تعادل خود را حفظ کند. یک خودرو نیز همان‌طور که از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است، از تکیه‌گاه‌های گوناگونی نیز بایستی برخوردار باشد. اتومبیل در واقع یک پازل از بخش‌های مختلف ثابت و متحرک است و هر کدام از این بخش‌ها، ‌روی دیگری سوار است. به همین خاطر باید تکیه‌گاه‌هایی در خودرو وجود داشته باشد که هم وزن آنها را تحمل کند و هم لرزش آنها را بگیرد. دسته موتور مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین تکیه‌گاه درون یک خودرو است. دسته موتور‌ها در بالا و پایین و یا دو طرف یک موتور قرار می‌گیرند و چون پیشرانه را به شاسی ارتباط می‌دهند، از لرزش و تکان خوردن آن نیز جلوگیری می‌کنند. اما ببینیم این دسته موتور‌ها چه انواعی دارند و از چه قسمت‌هایی تشکیل می‌شوند.

دسته موتور یا همان Engine Anchor Mount وظیفه تحمل وزن موتور را دارد. البته این اتصال به معنی یک اتصال ساده و بدون خاصیت نیست و در کنار این ارتباط باید اهداف و انتظاراتی که مد نظر قرار دارد، تامین شود.

دسته موتور خودرو

خودرو برای تحمل وزن جعبه دنده نیز دارای اتصالاتی است که به آن دسته گیربکس یا به قول برخی مکانیک‌ها دسته موتور گیربکس نیز گفته می‌شود و این دسته‌ها در خودرو‌هایی که جعبه دنده در پشت موتور و زیر دالان گاردان قرار دارد، به‌راحتی قابل دیدن هستند و کارکرد مهمی نیز دارند. موتور در هنگام تولید نیرو، گاز خوردن‌های ناگهانی، عبور از دست‌انداز، به واسطه لرزش‌های ذاتی خود پیشرانه، تقه‌های ناشی از رها شدن کلاچ یا درگیری و خلاص شدن تایر‌ها و … به خاطر حالت گردشی که دارد و از طرفی چون به بقیه قسمت‌ها وصل شده است، علاقه زیادی به تکان‌های جانبی پیدا می‌کند تا این انرژی را دفع کند.

در اینگونه مواقع پیشرانه نباید بیشتر از حد مشخصی بازی کند و به همین خاطر باید به جایی محکم شود. تنها جایی که می‌تواند این گشتاور‌های پیچشی را تحمل کند، شاسی است.

اما اگر موتور یا جعبه دنده به طور کاملا ثابت مثلا با استفاده از پیچ و مهره و یا جوش به شاسی متصل شود، تکان‌هایی که از این دو قسمت به شاسی وارد می‌شود باعث خرابی و پیچش شاسی و خود موتور و جعبه دنده می‌شود. پس باید یک انعطاف‌پذیری بین محل اتصال موتور و گیربکس با شاسی باشد که در این زمان وجود دسته موتور کاملا حس می‌شود.

هدف از قرار دادن دسته موتور برروی خودرو ها تحمل وزن خودرو و تمام وزن موتور و متعلقات آن مانند گیربکس است. البته وظیفه رفع ارتعاشات ناشی از عملکرد موتور نیز بر عهده دسته موتور است. همچنین به هنگام عبور خودرو از جاده ها و مسیر های ناهموار خودرو دچار ارتعاش و لغزش هایی می شود و بخشی از این حرکات نیز به وسیله دسته موتور تعدیل می شود. به طور کلی در مورد این قطعه که به آن دسته موتور یا Engine Mount می‌گویند وظیفه حفظ تعادل در نیروهای وارده به قطعات مختلف اطراف خود را دارد که به عملکرد بهتر ماشین کمک می‌کند.

دسته موتور در خودرو ها همانند خود خودرو دارای مدل های مختلف و جنس های متفاوتی است. برای هر خودرو دسته موتوری متفاوت تولید می شود که عمدتا از جنس لاستیک اند تا در رفع ارتعاشات بهتر عمل کند. البته در بعضی از خودروهای خاص نیز بنا به تصمیم خودروساز از دسته موتورهای هیدرولیکی یا بادی استفاده می‌شود که کاربردهای خاص خود را دارند. چنین دسته موتور هایی در خودرو با موتورهای توربوشارژ و موتورهای سوپر شارژ الکتریکی کاربرد دارد.

دسته موتور های لاستیکی دارای دو صفحه فلزی هستند که یکی از آنها به گیربکس متصل می شود و دیگری به شاسی خودرو وصل می گردد. در میان این دو صفحه نیز موادی از جنس یک نوع پلاستیک بسیار قوی با عمر بالا استفاده می‌شود که عملا تضمین کننده اتصال این دو بوده و در اکثر مواقع بهترین کارایی را برای خودروساز و مصرف کننده دارد.

لاستیک های به کاربرده شده دارای خاصیت ارتجاعی بالایی هستند تا در تعدیل ضربات ایجاد شده در خودرو به بهترین نحو ممکن عمل کند و فشار وارد شده نیز به درستی مدیریت شود. در نمونه های بادی و یا هیدرولیکی نیز همین عملکرد صورت می گیرد و در حقیقت به جای بخش لاستیکی جایگزین می شوند.

اگر به فکر سلامت خودروی خود هستید بهتر است که هر چند سال یکبار به تعویض آن بپردازید و یا آن را بصورت مرتبط بررسی کنید تا متحمل هزینه هایی سنگین تر در تعمیر خودرو خود نشوید. چرا که جنس لاستیک میانی به گونه‌ایست که پس از مدتی حالت ارتجاعی خود را از دست داده و فعالیت قبل خود را نشان نمی‌دهد!

دسته موتور‌ها انواع گوناگونی دارند اما روی خودرو‌های معمولی دو نوع بیشتر از بقیه نصب می‌شوند و استفاده از آنها بسیار گسترده است. دسته موتور‌های لاستیکی و دسته موتور‌های هیدرولیکی که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. دسته موتور‌های لاستیکی ارزان‌تر هستند، ساختار ساده‌ای دارند، ابعاد مختلفی داشته و بدون نیاز به نگهداری هستند. این دسته موتور‌ها یک قطعه لاستیکی ساده‌اند که همین قابلیت ارتعاش و ضربه‌گیری آنها موجب جذب ضربات و تکان‌های موتور و گیربکس می‌شود. اما دسته موتور‌های هیدرولیکی از مجموع قابلیت‌های فنر و لاستیک و یک سیال هیدرولیک روغنی برای دفع و جذب ضربه بهره می‌برد که منظور از هیدرولیکی بودن آن به لایه‌های فنر و وجود روغن در بین آنها مربوط می‌شود. در این دسته موتور‌ها، دو لایه فنر که در هم قلاب هستند، کار اصلی جذب نیرو‌های وارده را انجام می‌دهند.

دسته موتور‌ها بر اساس محل قرار‌گیری و نوع طراحی موتور متفاوتند. برای مثال در خودرو‌هایی که محور محرک آنها در جلو است و موتور به صرت عرضی قرار گرفته است، معمولا سه دسته موتور شامل دو عدد در پایین و یکی در بالا وجود دارد و در موتور‌هایی که به صورت طولی در راستای اتاق و شاسی نصب می‌شوند، دسته موتور‌ها در دو طرف موتور قرار می‌گیرند. اما در خودرو‌هایی که دارای پیشرانه عرضی هستند، معمولا دسته موتور بالا از نوع هیدرولیکی است که خرابی آن نیز می‌تواند در کنار هزینه بالا‌تر، خطرناک نیز باشد. برای مثال، در خودرو‌یی مثل محصولات پژو و سیتروئن، خرابی این دسته موتور حتی در بد‌ترین حالت می‌تواند باعث کج‌شدن موتور و در نتیجه برخورد تسمه تایم با قاب خودش و پارگی تسمه تایم و هزینه‌های سنگین بعد از آن باشد. اما دسته موتور پایینی که از نوع لاستیکی است، جدا از تحمل تکان‌های موتور و گشتاور‌های پیچشی آن، به خاطر اینکه در پایین قرار دارد، بیشتر مسئول تحمل وزن پیشرانه است و خرابی آن نیز مشکلات خاصی را ایجاد نمی‌کند.

دسته موتور بعدی در واقع برای تحمل وزن و ثابت نگه‌داشتن جعبه دنده است. این در حالی است که در خودرو‌هایی که محور محرک عقب دارند و گیربکس در فضای زیر اتاق بین دو صندلی جلو قرار می‌گیرد، دسته گیربکس روی رام شاسی بسته می‌شود و یا مستقیما مثل دسته موتور‌ها، ‌روی شاسی است.

دسته موتورهای پراید از سه شماره ۱، ۲ و ۳ تشکیل می شود. هر سه دسته موتور پراید به لحاظ عملکرد، یکی هستند و بنابر جایی که قرار می گیرند، نامگذاری شده اند. محل قرارگیری هر سه، زیر موتور است، اما معمولاً دسته های شماره ۱ و ۲ بیشتر آسیب می بینند، چرا که وزن و تکان های بیشتری از موتور را متحمل می شوند. محل قرارگیری دسته موتور پراید، با محل قرارگیری دسته موتور در خودروهای زیر متفاوت است.

در تمامی پژوها، سه دسته موتور قرار دارد. دو تا از دسته موتورها زیر موتور قرار می گیرند و دیگری در بالای موتور تعبیه و به پوسته موتور وصل می شود. به سومین دسته موتور ۲۰۶ که در بالای موتور قرار می گیرد، اصطلاحاً دسته موتور بالا راست می گویند. در شکل زیر نمونه ای از دسته موتور ۲۰۶ را می بینید که محل قرارگیری آن بالای موتور خودرو است. این قطعه از لحاظ کیفیت، عملکرد و شکل ظاهری تفاوت چندانی با دسته موتور سایر خودروهای خانواده پژو ندارد. انواع دسته موتور ۲۰۶ با نام های دوسرپیچ، گرد پایین و زیر باطری شناخته می شوند.

تنها فرق دسته موتور سمند با دسته موتور خانواده پژو، در شکل ظاهری و اندازه آن است. عملکرد دسته موتور سمند هیچ تفاوتی با دسته موتور ۲۰۶ ندارد. در خانواده سمند و ۲۰۶، معمولاً دسته موتور گرد پایین و دو سرپیچ، بیشتر از دسته موتور زیر باطری آسیب می بینند، چرا که بیشترین فشار وزن موتور و لرزش های آن روی این دو قسمت است.

همان‌طور که گفته شد، دسته موتور‌ها برای تحمل تکان‌ها‌ و ضربات ناشی از وزن و کارکرد موتور طراحی و ساخته می‌شوند. حال اگر این تکان‌ها بیش از حد معینی باشد و یا فشار‌های وارده به آنها زیاد شود، مثل هر قطعه لاستیکی دیگری ممکن است تا دچار خستگی شده و در برابر تنش‌های وارده، توان تحمل را از دست بدهند و دچار پارگی شوند.

اما باید بدانیم که خرابی این قطعات نیز بسته به اینکه اتومبیل از چه کلاس خودرویی است و چه ویژگی‌های حرکتی دارد، متفاوت خواهد بود.برای مثال در یک خودرو سواری، خرابی این قطعات می‌تواند ناشی از تیک‌آف‌های شدید باشد، اما در یک خودرو شاسی بلند آفرودی، خرابی دسته موتور‌ها می‌تواند ناشی از بازی کردن زیاد و پیچش‌های شدید شاسی در عبور از پستی و بلندی‌ها باشد.

اما به طور کلی کار‌هایی مثل گذر از ناهمواری‌هایی که موجب پیچیدن شاسی می‌شود، تیک‌آف‌ها و شتاب‌گیری‌های ناگهانی که لگد موتور را در پی دارند و به دنبال آن معکوس کشیدن‌های شدید که باز هم در آن پیشرانه دارای بازی و تکان‌های شدید می‌شود، عبور از دست‌انداز‌های بزرگ با سرعت بالا که باعث تکان خوردن موتور خواهد شد، لرزش‌های پیشرانه ناشی از تنظیم نبودن آن، مشکل در شاسی خودرو که باعث شود تا دسته موتور و دسته گیربکس به خوبی در محل خود قرار نگیرند، جنس نامرغوب دسته‌ها، مشکل در سیستم کلاچ که باعث ایجاد لرزش در موتور و اتاق خودرو شود، لرزش اتاق ناشی از خرابی مجموعه جلوبندی یا سیستم تعلیق که باعث وارد‌شدن ضربه‌های مسیر راه به شاسی اتومبیل شود و… از جمله مهم‌ترین موارد خرابی دسته موتور و دسته گیربکس است.

ضمن اینکه در خودرو‌های محور محرک عقب، خرابی قطعاتی مثل گاردان و چهار‌شاخ آن، به خاطر ایجاد لرزش در گیربکس و موتور نیز می‌تواند منجر به خرابی این پایه نگه‌دارنده شود.

مهمترین عاملی که منجر به خرابی این قطعه می شود، وارد شدن فشار بیش از حد به آن است. این فشار مضاعف، می تواند ناشی از دست اندازهای غیراستاندارد و تیک آف یا هر شرایط غیرمعمول دیگری باشد. به طور کلی هر نوع حرکتی که منجر به لگد اندازی موتور شود، آسیب دیدن دسته موتور را در پی خواهد داشت.

عامل دوم، نامرغوب بودن جنس آن است.

عامل سوم خرابی ، تنظیم نبودن این قطعه و عدم قرارگیری صحیح در جای خود، بعد از انجام تعمیرات است.

توجه داشته باشید که تنظیم نبودن سیستم کلاچ، ایراد داشتن شاسی و بروز مشکل در هر قسمت دیگری می تواند روی کارکرد دسته موتور تأثیر مستقیم بگذارد، برای مثال اگر سیستم تعلیق و جلوبندی شما ایراد داشته باشد، ضربه های وارده از جاده، به طور مستقیم به شاسی و سپس به این قطعه منتقل خواهد شد.

از آنجا که پیشرانه و جعبه دنده کاملا به هم متصل هستند، خرابی دسته‌های نگه‌دارنده‌های آنها می‌تواند بر کارکرد هر دو قسمت اثر منفی بگذارد. خرابی دسته موتور‌ها جدا از اثراتی که در حین کارکرد پیشرانه دارند، با چشم نیز قابل تشخیص هستند. دسته موتور‌های لاستیکی اگر پاره شوند، به راحتی می‌توان خط برش را در قسمت لاستیکی آنها دید و از طرفی در خودرو‌های دیفرانسیل عقب نیز می‌توان با کمی بازی دادن به گیربکس و موتور، خرابی دسته موتور و دسته گیربکس را آزمایش کرد. دسته موتور‌های لاستیکی با پاره شدن از قسمت محل پیچ شدن خود، جدا می‌شوند و دسته موتور‌های هیدرولیکی نیز در صورت معیوب شدن، دچار نشتی روغن خواهند شد و چون معمولا در بالای موتور قرار دارند، به راحتی قابل معاینه کردن هستند. ‌اما آشکار‌ترین و واضح‌ترین عیبی که در صورت پارگی دسته موتور یا دسته گیربکس در خودرو بروز می‌کند، لرزش‌های‌ حین کار است که به کل اتاق منتقل می‌شود.

خراب شدن این قطعه ، یکی از معدود ایرادها در سیستم خودرو است که اثرات ناشی از آن به صورت فیزیکی و قابل لمس بروز می کند. لرزش های غیرمعمول خودرو که سرنشینان هم متوجه آن می شوند، مهمترین نشانه خرابی این قطعه است. در این مواقع، هر قسمتی که به موتور نزدیک تر است، بیشتر تکان می خورد. دسته دنده و پدال های زیر پای راننده، از قسمت هایی هستند که هنگام خرابی دسته موتور، به طور غیرطبیعی لرزش دارند. این نکته را به یاد داشته باشید که خرابی یکی از آن ها، سریعاً روی عملکرد دیگر دسته موتورها هم اثر می گذارد، پس در هر یک از آنها مشکلی مشاهده شد، فوراً برای تعویض اقدام کنید.لرزش‌ها خصوصا در نواحی نزدیک به دور موتور بیشترین گشتاور، نمود بارز‌تری دارد. در این حالت با نگاه کردن به دسته دنده می‌توان لرزش آن را مشاهده کرد. ضمن اینکه با رها کردن کلاچ، به خاطر اینکه لگد موتور به خوبی گرفته نمی‌شود به کل مجموعه ضربه و تکان وارد خواهد شد. همچنین اگر خرابی ناشی از دسته گیربکس باشد، لرزش کلاچ زیر پا کاملا مشهود خواهد بود. اما باید مراقب باشیم تا در خودرو‌های دارای گاردان، این لرزش‌ها ناشی از تاب برداشتن گاردان و یا خرابی چهار‌شاخ‌ها نباشد، هر چند که هزینه و تعمیر دسته‌های نگه‌دارنده به‌مراتب کمتر از هزینه تعمیر و تعویض گاردان و قطعات مربوط به آن است.

خراب شدن دسته موتورهای نوع اول یا همان مکانیکی، معمولاً به علت پاره شدن قسمت لاستیکی در محل پیچ شدنشان است. تعمیرکاران به راحتی و با یک نگاه، متوجه آسیب دیدن این قطعه و پارگی آن می شوند. در نوع هیدرولیکی، نشت روغن نشان دهنده ی خراب شدنشان است.

شنیدن صدا از موتور خودرو به ویژه هنگام عبور از راه های پر فراز و نشیب از دیگر علائم خرابی دسته موتور است.

بعضی از تعمیرکاران، با نگاه کردن به موتور ماشین متوجه خرابی دسته موتورها می شوند. آنها به اصطلاح می گویند، موتور پایین کشیده! منظور آنها این است که ارتفاع موتور از سطح زمین کم شده و از بالا که نگاه می کنید، پایین تر از قبل دیده می شود.از نشانه های دیگر پارگی دسته موتور پایین رفتن ارتفاع پیشرانه خودرو است و کاملا قابل رویت است. برای اطلاع از این موضوع می توانید هر چند وقت یکبار وضعیت زیر کاپوت و موتور خودرو را بررسی کنید تا با مشکلات بعدی مواجه نشوید. اگر چنین مشکلی بوجود آمده باشد متوجه پایین رفتن موتور خواهید شد و این موضوع باعث می شود پولوس ها فشار بیشتری را تحمل کنند و هزینه های تعمیر افزایش پیدا کند.

از نشانه‌های خرابی دسته موتور بالا تکانه‌های شدیدی است که در خودرو مشاهده می‌شود و با رانندگی نادرست به طور مثال شتاب گیری لحظه‌ای منجر به خرابی چهارشاخ پولوس‌ها شده و در این گرانی قطعات و اجرت تعمیر هزینه گزافی روی دستان شما خواهد گذاشت.

علائم پارگی دسته موتور وابسته به این که کدام دسته موتور در کدام نقطه از مجموعه انتقال نیرو پاره شده باشد می‌تواند تفاوت کند. در خودرو‌های پیشرانه جلو و متحرک عقب (مانند خودرو‌های اسپرت کوپه، شاسی بلند‌های واقعی و …) معمولا از ۳ دسته موتور بزرگ استفاده می‌شود که دو تای آن زیر موتور و آخری زیر گیربکس نصب می‌شود.

اما در خودرو‌های موتور جلو و متحرک جلو (همانند پراید، ۲۰۶ و بیشتر خودرو‌های اقصادی روز دنیا) معمولا ۳ تا ۵ دسته موتور به کار می‌رود که تنها یک دسته موتور از بالا به پوسته موتور متصل شده (در خودرو‌های پیشرانه جلو و متحرک جلویی که پیشرانه آن‌ها عرضی نصب شده است) و وظیفه دفع گشتاور تولیدی پیشرانه را بر عهده دارد و الباقی دسته موتور‌ها وظیفه نگهداشتن وزن سنگین و فشرده مجموعه موتور و گیربکس را بر عهده دارند.

در خودروهایی که از نوع دیفرانسیل جلو هستند و بخش متحرک در قسمت عقبی است؛ دسته موتورها برروی خود موتور و یکی هم در زیر گیربکس نصب می شود. اما در خودروهای پیشرانه و متحرک جلو مانند اغلب خودروهای موجود در ایران مانند پراید تا پژو و دیگر محصولات، معمولا از 3 تا 5 دسته موتور استفاده می‌شود که یکی از آنها از بالا به پوسته موتور متصل می‌گردد!

به یاد داشته باشد که بروز صدای تلق تلق بخصوص به هنگام عبور از ناهمواری‌ها یکی از رایج‌ترین علائم خرابی دسته موتور در هر نوع خودرو است. اما در خودرو‌های موتور جلو و متحرک عقب پارگی یکی از دسته موتور‌های زیر پیشرانه می‌تواند با لرزش و حرکت بیش از حد پیشرانه بخصوص به هنگام گاز دادن همراه باشد.

پارگی دسته موتور زیر گیربکس در این خودرو‌ها منجر به بد جا رفتن دنده‌ها و گیرکردن دنده‌ها درون یکدیگر (ایراد مشترک با خودرو‌های اتوماتیک)، برهم خوردن تنظیم پدال کلاچ در نمونه‌های سیمی یا اهرمی و تکان خوردن بیش از حد شیفتر دنده می‌شود.دسته موتور خودرو

در خودرو‌های موتور جلو و متحرک جلو این موضوع کمی حساس‌تر است چرا که وزن مجموعه انتقال نیرو انسجام و فشردگی بیشتری دارد و خرابی یک دسته موتور در صورت عدم رسیدگی می‌تواند به سرعت به بقیه دسته موتور‌ها نیز سرایت کند.

در این خودرو‌ها خرابی دسته موتور بالا موجب چرخش گشتاوری بیش از حد موتور و تشدید تکانه‌های شدید به هنگام نیم کلاچ و یا تعویض دنده در نمونه‌های اتوماتیک بین دنده‌های جلو و عقب شود که در صورت عدم رسیدگی در دراز مدت و تحت فشار زیاد عبور پر سرعت از دست انداز‌ها و یا شتابگیری‌های ناگهانی می‌تواند به سرعت موجب خرابی چهارشاخ پولوس‌ها شود و هزینه بیشتری را به جیب مالک تحمیل کند.

پارگی دسته موتور‌های پایین به وضوع افت ارتفاع پیشرانه و پاین‌تر رفتن آن را به همراه خواهد داشت. این اتفاق می‌تواند فشار مضاعف بر چهار شاخ پولوس‌های خودرو آورده و به دلیل چرخش احتمالی پیشرانه در جای خود جا رفتن یا بیرون آمدن گیربکس از دنده را دشوار و یا غیر ممکن کند.

ساده‌ترین راه پیشگیری از بروز پارگی دسته موتور‌ها بررسی گاه به گاه، اما منظم آن‌ها حداقل در هر بار تعویض روغن موتور است. دسته موتور‌ها عمر بالایی دارند و به سادگی خراب نمی‌شوند. حتی در صورت خرابی نیز تا لحظه بحرانی شدن تحمل بالایی از خود نشان می‌دهند از این رو درصورت بازدید مداوم و منظم در صورت ترک برداشتن یا پاره شدن می‌توان به سرعت برای تعویض آن‌ها اقدام کرد.

برای تست سلامت دسته موتور‌ها در خودرو‌های دنده دستی باید یک نفر خودرو را در ترمز دستی قفل کرده سپس در دنده ۱ و دنده عقب (به منظور وارد آوردن فشار در جهات مختلف) نیم کلاچ کند و نفر دوم بصورت همزمان رفتار و میزان له شدگی لاستیک دسته موتور یا بازی جک دسته موتور‌های روغنی و بادی را بررسی کند. این کار در خودور‌های اتوماتیک با جابه جا کردن کیربکس بین دنده ۱ و عقب انجام می‌گیرد.

توجه داشته باشید هرگونه بریدگی و ترک هرچند کوچک بر روی دسته موتور‌های لاستیکی به معنای سر آمدن موعد تعویض آن‌ها است و پیش از ان که این مشل به معضل زمین گیر شدن شما بی انجامد نسبت به تعویض آن‌ها اقدام کنید.

بهترین راه برای پیشگیری از آسیب دیدگی بررسی های گاه به گاه است. پیشنهاد می کنیم هر زمان که برای تعویض روغن خودرو اقدام می کنید سلامت دسته موتورها را هم بررسی کنید. نکته مهم در این بحث بررسی های همیشگی و منظم است تا در صورت بروز مشکل به زودی از آن آگاه شوید.

البته اگر بررسی منظم را تابحال انجام نمی داده اید نگران نباشید. دسته موتور معمولا دارای مقاومت مناسبی است و خیلی سریع به پولوس ها آسیب نمی زند. برای تست سلامت دسته موتورها نیز در تعمیرگاه باید یک نفر ترمز دستی را نگه داشته و همزمان با دنده یک نیم کلاچ کند. نفر دوم وضعیت له‌ شدگی لاستیک‌ ها و بازی ماشین در زیر خودرو را کنترل می‌کند که در صورت وجود مشکل به راحتی و به وضوح قابل مشاهده خواهد بود.

منابع متون :- ویکیپدیا- عصرخودرو- میزان- توربویدک- چرخان

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

▼ (اسکرول کنید…)

لیست کامل و جستجو در همه مطالب فنی و آموزشی

هستند.

[ کانال رسمی کارگیک در آپارات ]

[ کانال رسمی کارگیک در تلگرام ]

[ گروه گفتگوی کارگیک در تلگرام ]

آخرین به روز رسانی در تاریخ پنجشنبه، ۲۶ تیر ۱۳۹۹ ، ۱۶:۵۷:۵۴

قیمت ها براساس مدل و عنوان است. ممکن است براساس تعداد فروش تک یا جفت باشد.

آخرین به روز رسانی در تاریخ یکشنبه، ۱۵ تیر ۱۳۹۹ ، ۰۹:۴۱:۱۸

آخرین به روز رسانی در تاریخ یکشنبه، ۴ اسفند ۱۳۹۸ ، ۱۳:۳۸:۴۵

آخرین به روز رسانی در تاریخ سه شنبه، ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ ، ۱۱:۱۳:۴۶

به سادگی و در هر مکان و هر زمان خودرو خود را دیاگ بزنید و خطاهای آن را بر طرف کنید.

اکسچنج 98 سیستم تمام خودکار خرید و فروش پول های الکترونیک ازرهای دیجیتال با پشتیبانی 24 ساعته و خدمات رسالی سریع
خرید و فروش کلیه پول های الکترونیک زیر

به صورت کاملا اتوماتیک و پرداخت آنی

دسته موتور

برای این که طرز کار و کاربرد دسته موتور خودرو را بدانیم ابتدا این مثال را می زنیم. تصور کنید فردی را که در شرایطی نامتعادل در حال راه رفتن بر روی یک لبه باریک است. واضح است که این شخص برای حفظ خود و شرایط تعادل باید را به یک تکیه گاه تکیه کند یا این که بدن خود را در جهت های مختلفی برای داشتن تعادل تکان دهد. موتور خودرو هم از قسمت های بسیار زیادی تشکیل شده است و این اجزا برای حفظ تعادل و سوار شدن روی هم باید تکیه گاهی داشته باشند. خودرو و بخصوص موتور آن به مانند یک پازل است که از تکه های مختلفی به شکل منظم ساخته شده است. از همین رو موتور خودرو باید دارای تکیه گاهی برای تحمل وزن و حفظ تعادل باشد.دسته موتور خودرو

می توان از دسته موتور خودرو به عنوان بارز ترین تکیه گاه و حافظ تعادل موتور خودرو نام برد. در یک یک جمله می توان گفت دسته موتور نگه دارنده وزن موتور می باشد. البته این تحمل و اتصال دسته موتور کاملا ساده نیست و وظیفه آن به همین جا ختم نمی شود. و اهدافی دیگر در کنار حفظ وزن خودرو در نظر قرار دارد. دسته موتور گیربکس هم در زیر دالان گاردان جای دارد که وضیفه حفظ و تعادل گیربکس به عهده آن است.
می دانیم که خودرو و موتور آن در حالت هایی تمایل به حرکت و تکان هایی دارد. در هنگام روشن شدن خودرو ، گاز دادن های ناگهانی، عبور از دست انداز و همچنین لرزش های ذاتی دلایل لرزش موتور خودرو می باشند. در این زمان ها موتور نباید بیش از حد تکان بخورد و باید تکیه گاهی محکم آنها را ثابت نگه دارد. تا گشتاور های پیچشی تحمل شود. با کمی دقت درمی یابیم که اجزای خودرو و بخصوص موتور اگر کاملا ثابت باشند و به وسیله پیچ و مهره ی تنها به هم متصل باشند، این تکان ها موجب خرابی و حتی شکستن و ترک خوردن اجزا در اثر لرزش ها می شوند. پس نتیجه می گیریم که این اتصالات بین موتور و گیربکس با شاسی خودرو باید منعطف باشند. باید گفت نگهداری و تعویض به موقع دسته موتور ها در صورت خرابی در راستای نگهداری خودرو به بهترین شکل می باشد.

اما دسته موتور هایی که بر روی خودرو های معمولی نصب می شوند خود دو مدل هستند. دسته موتور های لاستیکی و دسته موتور های هیدرولیکی که خاصیت های متفاوتی دارند.
دسته موتور های لاستیکی با توجه به مکانیزم ساده ترشان قیمت پایین تری هم دارند. دسته موتور های لاستیکی دارای ابعاد متفاوتی هستند و خود نیازمند نگهداری نمی باشند. از یک قطعه از جنس پلاستیک تشکیل شده اند و با قابلیت ارتعاش و ضربه گیری ، ضربات ناگهانی را جذب می کنند. اما دسته موتور های هیدرولیکی پیچیده ترند و از یک فنر، قطعه پلاستیکی و یک سیال تشکیل شده اند. به همین خاطر هم به آنها هیدرولیکی گفته می شوند و واضح است که قیمت بالاتری هم باید داشته باشند. از نظر تعداد و محل بکارگیری دسته موتور ها، در خودرو های مختلف متفاوت می باشند. در خودروهایی که محور متحرکشان در جلوست و موتور عرضی قرار گرفته است، دو دسته موتور در پایین و یک دسته موتور در بالا قرار گرفته است. در خودرو هایی که پیشرانه آن ها از نوع عرضی می باشد، دسته موتور معمولا از نوع هیدرولیکی می باشد و در صورت خرابی هزینه بر تر هستند. در خودرو های شرکت های پژو و سیتروئن خرابی دسته موتور ها هزینه بر تر هستند.


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق نزد
اسمارت کار
محفوظ می باشد.

داشتن اطلاعات در زمینه خودرو و ویژگی های موتوری آن همیشه مفید است؛ خصوصا برای شما که صاحب یک خودروی شخصی هستید. اگر خودروی خود را به تعمیرگاه برده باشید و برای تعمیر آن اقدام کرده باشید حتما در مورد دسته موتور نیز شنیده اید. دسته موتور خودرو معمولا بین موتور و شاسی یا بین گیربکس و شاسی قرار می‌گیرد که در خودروهای مختلف متفاوت بوده و بایستی بسته به نوع خودرو و راهنمای کمپانی سازنده به دنبال آن باشید ولی همه تعمیرکاران ماهر نسبت به آن آشنایی کامل دارند و از این بابت نباید نگران نباشید.

 

هدف از قرار دادن دسته موتور برروی خودرو ها تحمل وزن خودرو و تمام وزن موتور و متعلقات آن مانند گیربکس است. البته وظیفه رفع ارتعاشات ناشی از عملکرد موتور نیز بر عهده دسته موتور است. همچنین به هنگام عبور خودرو از جاده ها و مسیر های ناهموار خودرو دچار ارتعاش و لغزش هایی می شود و بخشی از این حرکات نیز به وسیله دسته موتور تعدیل می شود. به طور کلی در مورد این قطعه که به آن دسته موتور یا Engine Mount می‌گویند وظیفه حفظ تعادل در نیروهای وارده به قطعات مختلف اطراف خود را دارد که به عملکرد بهتر ماشین کمک می‌کند.

اگر به دنبال مطالعه و آشنایی بیشتر با قطعات خودرو هستید می توانید مقاله انواع سانروف خودرو را نیز مطالعه کنید.

 

دسته موتور خودرو

 

دسته موتور در خودرو ها همانند خود خودرو دارای مدل های مختلف و جنس های متفاوتی است. برای هر خودرو دسته موتوری متفاوت تولید می شود که عمدتا از جنس لاستیک اند تا در رفع ارتعاشات بهتر عمل کند. البته در بعضی از خودروهای خاص نیز بنا به تصمیم خودروساز از دسته موتورهای هیدرولیکی یا بادی استفاده می‌شود که کاربردهای خاص خود را دارند. چنین دسته موتور هایی در خودرو با موتورهای توربوشارژ و موتورهای سوپر شارژ الکتریکی کاربرد دارد.

دسته موتور های لاستیکی دارای دو صفحه فلزی هستند که یکی از آنها به گیربکس متصل می شود و دیگری به شاسی خودرو وصل می گردد. در میان این دو صفحه نیز موادی از جنس یک نوع پلاستیک بسیار قوی با عمر بالا استفاده می‌شود که عملا تضمین کننده اتصال این دو بوده و در اکثر مواقع بهترین کارایی را برای خودروساز و مصرف کننده دارد.

 

 

لاستیک های به کاربرده شده دارای خاصیت ارتجاعی بالایی هستند تا در تعدیل ضربات ایجاد شده در خودرو به بهترین نحو ممکن عمل کند و فشار وارد شده نیز به درستی مدیریت شود. در نمونه های بادی و یا هیدرولیکی نیز همین عملکرد صورت می گیرد و در حقیقت به جای بخش لاستیکی جایگزین می شوند.

اگر به فکر سلامت خودروی خود هستید بهتر است که هر چند سال یکبار به تعویض آن بپردازید و یا آن را بصورت مرتبط بررسی کنید تا متحمل هزینه هایی سنگین تر در تعمیر خودرو خود نشوید. چرا که جنس لاستیک میانی به گونه‌ایست که پس از مدتی حالت ارتجاعی خود را از دست داده و فعالیت قبل خود را نشان نمی‌دهد!

 

در خودروهایی که از نوع دیفرانسیل جلو هستند و بخش متحرک در قسمت عقبی است؛ دسته موتورها برروی خود موتور و یکی هم در زیر گیربکس نصب می شود. اما در خودروهای پیشرانه و متحرک جلو مانند اغلب خودروهای موجود در ایران مانند پراید تا پژو و دیگر محصولات، معمولا از 3 تا 5 دسته موتور استفاده می‌شود که یکی از آنها از بالا به پوسته موتور متصل می‌گردد!

تعداد دسته موتور ها از 2 تا 4 عدد است و وظیفه نگهداری وزن بخش های موتوری خودرو را دارد. از نشانه های پارگی دسته موتور شنیدن صدای تق تق در هنگام عبور از موانع و یا دست اندازهاست. از مشکلاتی که در هنگام پاره شدن دسته خودرو؛ بخصوص خودروهای دیفرانسیل جلو؛ پیش می آید این است که در صورت پارگی این مشکل سریعا به دسته های دیگر نیز سرایت می کند و هزینه ها را چند برابر می کند.

از نشانه‌های خرابی دسته موتور بالا تکانه‌های شدیدی است که در خودرو مشاهده می‌شود و با رانندگی نادرست به طور مثال شتاب گیری لحظه‌ای منجر به خرابی چهارشاخ پولوس‌ها شده و در این گرانی قطعات و اجرت تعمیر هزینه گزافی روی دستان شما خواهد گذاشت.

از نشانه های دیگر پارگی دسته موتور پایین رفتن ارتفاع پیشرانه خودرو است و کاملا قابل رویت است. برای اطلاع از این موضوع می توانید هر چند وقت یکبار وضعیت زیر کاپوت و موتور خودرو را بررسی کنید تا با مشکلات بعدی مواجه نشوید. اگر چنین مشکلی بوجود آمده باشد متوجه پایین رفتن موتور خواهید شد و این موضوع باعث می شود پولوس ها فشار بیشتری را تحمل کنند و هزینه های تعمیر افزایش پیدا کند.

 

 

بهترین راه برای پیشگیری از آسیب دیدگی بررسی های گاه به گاه است. پیشنهاد می کنیم هر زمان که برای تعویض روغن خودرو اقدام می کنید سلامت دسته موتورها را هم بررسی کنید. نکته مهم در این بحث بررسی های همیشگی و منظم است تا در صورت بروز مشکل به زودی از آن آگاه شوید.

البته اگر بررسی منظم را تابحال انجام نمی داده اید نگران نباشید. دسته موتور معمولا دارای مقاومت مناسبی است و خیلی سریع به پولوس ها آسیب نمی زند. برای تست سلامت دسته موتورها نیز در تعمیرگاه باید یک نفر ترمز دستی را نگه داشته و همزمان با دنده یک نیم کلاچ کند. نفر دوم وضعیت له‌ شدگی لاستیک‌ ها و بازی ماشین در زیر خودرو را کنترل می‌کند که در صورت وجود مشکل به راحتی و به وضوح قابل مشاهده خواهد بود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

۱- سند خودرو به نام خریدار شده و فقط ۳ دانگ آن در رهن شرکت بوده ، در قالب اجاره به شرط تملیک.

۲- قبل از تحویل خودرو مشتری هیچگونه پرداختی نخواهید داشت.

۳-بیمه بدنه اجباری نمی باشد.

۴- امکان تسویه تسهیلات قبل از اتمام مدت بازپرداخت و کسر سود های آتی،که این موضوع باعث پرداخت سود کمتری نسبت به فرمول های مشابه دارد.

۵- امکان تعویض خودرو در زمان پرداخت اقساط.

۶- اعطای قرارداد فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک به مشتری.

۷- نزدیک به ۱۰ سال فعالیت مستمر ، بدون حتی ۱ مشتری ناراضی،این افتخار ماست.

شرکت سپند خودرو آریا

شعبه شرق : میدان رسالت، خیابان هنگام نرسیده به فرجام پلاک 76 نمایندگی 2104 کارمانیادسته موتور خودرو

شعبه غرب : اشرفی اصفهانی نبش مرزداران پلاک 133 نمایندگی 2105 کارمانیا

تلفن واحد فروش : 02191072104

تلفن واحد پیگیری مدارک : 02141713

حضور شما را ارج می نهیم.

لوگو

ایربگ

روغن موتور

فیلتر هوا

فیلتر روغن

دسته موتور خودرو

شمع موتور

 برف پاک کن

لوازم داخلی

تجهیزات الکتریکی

تجهیزات اگزوز

تجهیزات گیربکس

سوخت رسانی

رادیاتور

لوازم موتوری

اکسل جلو

اکسل عقب

تجهیزات فرمان

تجهیزات ترمز

پورشه

بی ام و

ولوو XC90

آیینه

شیشه

سقف و ستون

درب صندوق

گلگیر

رکاب

سپر عقب

درب ها

درب موتور

چراغ جلو

چراغ عقب

سپر جلو

کیمن

911

باکستر

ماکان

پانامرا

کاین

X5

دسته موتور خودرو

X6

Z4

X1

X3

X4

سری 5

سری 6

سری 7

سری 1

سری 3

سری 4

کلاس GL

کلاس GLK

کلاس CLK

کلاس SLK

کلاس SL

کلاس G

کلاس A

کلاس B

کلاس ML

کلاس CLS

کلاس C

کلاس E

کلاس S

کلاس CL

ولوو V40

ولوو XC90

ولوو XC60

دسته موتور و نشانه های خرابی آن

دسته موتور قطعه ای است که موتور را در جای خود نگه می دارد، در اغلب خودروها موتور و گیربکس با هم توسط سه یا چهار پایه نگهداری می شوند به پایه ای که گیربکس را نگه می دارد اصطلاحا دسته گیربکس و پایه ای که موتور را نگه می دارد دسته موتور نام دارد.

دسته موتور از یک طرف به موتور و از طرف دیگر به بدنه خودرو پیچ می شود. موتور خودرو به علت دارا بودن بخش های متحرک، یک منبع با ارتعاش بالا می باشد.

وظیفه دسته موتور علاوه بر نگهداری موتور در جای خود این است که مانع از ارتعاش زیاد موتور شود. دسته موتور علاوه بر بخش فلزی یک بخش لاستیکی نیز دارد که این بخش لاستیکی مانع از تماس فلز – فلز دسته موتور و بدنه می گردد.

برای ارتقاء کارایی دسته موتور در برخی از آنها را با مایع پر می کنند که در واقغ عملکردی مشابه کمک فنر خواهد داشت، برخی از تولیدکنندگان خودرو مثل تویوتا و هوندا از دسته موتورهای فعال با کنترل خلاء استفاده می نمایند.

پورشه پیشنهاد می دهد که از دسته موتور الکترومغناطیسی برای کاهش ارتعاش استفاده گردد.

دسته موتور قابلیت تعمیر ندارد و به محض خراب شدن باید تعویض گردد، اغلب خودروها بعد از ۵۰ یا ۶۰ هزار کیلومتر نیاز به تعویض دسته موتور دارند. در اغلب موارد بخش لاستیکی پاره شده و یا از بخش فلزی جدا می گردد.

شایعترین علامت خرابی دسته موتور افزایش ارتعاش موتور بوده که از داخل کابین خودرو احساس می شود. در برخی از موارد خرابی دسته موتور، صدای تکان خوردن موتور در هنگام  روشن و خاموش کردن موتور شنیده می شود.

قبل از تعویض دسته موتور توجه به این نکته ضروری می باشد که:

ممکن است علایم خرابی دسته موتور با علامت ایرادات دیگر در خودرو یکی باشد.

به عنوان مثال: ممکن است پاره شدن یکی از نگهدارنده های لوله اگزوز در خودرو صدایی مشابه خرابی دسته موتور داشته باشد. بنابراین قبل از باز کردن دسته موتور موارد اینچنینی را کنترل نمایید.

در آخر توصیه می گردد حتما دسته موتور را از برندهای معتبر تهیه نمایید.

کیانا مددزاده – بهمن ۹۷

 

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:

کلیه حقوق محتوی این سایت متعلق به NikYadak.com می باشد و کپی برداری باذکر نام منبع مجاز است.

دسته موتور ، همان کاری را برای خودرو می کند که دست های شما در حین راه رفتن می کنند. دسته موتور، انواع و نشانه های خرابی آن را بشناسید تا من بعد متوجه اهمیت این قطعه در سیستم خودروی تان باشید و در پیچ های تند، کمی آهسته تر برانید. توربومگ، نکاتی که راجع به دسته موتور باید بدانید را در اختیار شما می گذارد.

 

تا به حال برایتان پیش آمده است که هنگام قدم برداشتن، تعادل خود را از دست بدهید؟ در این مواقع اولین کاری که به ذهن شما می رسد، کمک گرفتن از دست هایتان برای به وجود آوردن تعادل است. موتور خودرو هم، دست هایی دارد که وزن بالای آن را متحمل شده و تعادل لازم را برقرار می کند. دست های موتور به اصطلاح به دسته موتور شهرت دارد. حال تصور کنید که دستی وجود ندارد. آن وقت چه خواهد شد؟ بعد از تعریف کامل دسته موتور، به علل خرابی و نشانه های حاصل از آن می پردازیم.

خرید انواع سیستم تعلیق و جلوبندی برای تمامی خودروها !

دسته موتور خودرو

دسته موتور (Engine Mount)، اصلی ترین تکیه گاه موتور و سایر قطعات آن است. پیشرانه خودرو، عملکردی بی سرو صدا و آرامی نداشته و به طور ذاتی دارای لرزش هایی است. عبور از جاده های پر فراز و نشیب، پیچ های تند، دست اندازها و نوع رانندگی افراد، می تواند در جابه جایی بیشتر قطعات داخل کاپوت و برخوردشان به هم تأثیرگذار باشد. با این وجود، باید تکیه گاهی وجود داشته باشد تا ارتعاشات و تکان های تولید شده را جذب و دفع کند. با کمک این قطعه، گیربکس و موتور، به شاسی و بدنه ی خودرو متصل می شوند. سایر قطعات خودرو نیز با تکیه بر دسته موتور، بالانس شده و به وظیفه شان عمل می کنند.

دسته موتورها دو مدل رایج دارند: مکانیکی و  هیدرولیکی. افراد زیادی با شنیدن نام هیدرولیکی، گمان می کنند که این مدل از سیستم پیچیده ای تشکیل شده است. این تصور کاملاً اشتباه است. به طور کلی این قطعه سیستم پیچیده ای ندارند و از یک پایه فلزی و یک قطعه لاستیکی تشکیل می شوند. این قطعه لاستیکی، همان طور که از نامش پیداست، حالت ارتجاعی دارد. تنها تفاوت میان این دو نوع دسته موتور، در جنس لاستیک به کار رفته و روغنی است که در میان فنرهای دسته هیدرولیکی وجود دارد. منظور از هیدرولیکی بودن، وجود روغنی سیال در میان لایه های مختلف فنر این مدل است. عکس زیر مربوط به یک دسته موتور هیدرولیکی است.

مدل اول، در ابعاد مختلفی عرضه می شود و نسبت به مدل هیدرولیکی، قیمت پایین تری دارد.

مدل دوم، به علت کارایی بیشتری که از خود نشان می دهد، بیشتر در خودروهای لوکس، سوپر اسپرت و رالی به کار می رود. هزینه تعمیر و نگهداری دسته موتورهای هیدرولیکی بسیار بالاست؛ چرا که لاستیک به کار رفته در آن به علت بهینه شدن، جنس خاصی دارد و تولید آن هزینه های بیشتری را در بر می گیرد.

باید بدانید که ممکن است تعداد دسته موتورهای هر ماشین با ماشین دیگر متفاوت باشد. بسته به حجم پیشرانه خودروها و طراحی آن، ممکن است تعداد دسته موتورها، کم و زیاد و اندازه شان، بزرگ تر یا کوچک تر شود.

 

مهمترین عاملی که منجر به خرابی این قطعه می شود، وارد شدن فشار بیش از حد به آن است. این فشار مضاعف، می تواند ناشی از دست اندازهای غیراستاندارد و تیک آف یا هر شرایط غیرمعمول دیگری باشد. به طور کلی هر نوع حرکتی که منجر به لگد اندازی موتور شود، آسیب دیدن دسته موتور را در پی خواهد داشت.

عامل دوم، نامرغوب بودن جنس آن است.

عامل سوم خرابی ، تنظیم نبودن این قطعه و عدم قرارگیری صحیح در جای خود، بعد از انجام تعمیرات است.

توجه داشته باشید که تنظیم نبودن سیستم کلاچ، ایراد داشتن شاسی و بروز مشکل در هر قسمت دیگری می تواند روی کارکرد دسته موتور تأثیر مستقیم بگذارد، برای مثال اگر سیستم تعلیق و جلوبندی شما ایراد داشته باشد، ضربه های وارده از جاده، به طور مستقیم به شاسی و سپس به این قطعه منتقل خواهد شد.

 

خراب شدن این قطعه ، یکی از معدود ایرادها در سیستم خودرو است که اثرات ناشی از آن به صورت فیزیکی و قابل لمس بروز می کند. لرزش های غیرمعمول خودرو که سرنشینان هم متوجه آن می شوند، مهمترین نشانه خرابی این قطعه است. در این مواقع، هر قسمتی که به موتور نزدیک تر است، بیشتر تکان می خورد. دسته دنده و پدال های زیر پای راننده، از قسمت هایی هستند که هنگام خرابی دسته موتور، به طور غیرطبیعی لرزش دارند. این نکته را به یاد داشته باشید که خرابی یکی از آن ها، سریعاً روی عملکرد دیگر دسته موتورها هم اثر می گذارد، پس در هر یک از آنها مشکلی مشاهده شد، فوراً برای تعویض اقدام کنید.

خراب شدن دسته موتورهای نوع اول یا همان مکانیکی، معمولاً به علت پاره شدن قسمت لاستیکی در محل پیچ شدنشان است. تعمیرکاران به راحتی و با یک نگاه، متوجه آسیب دیدن این قطعه و پارگی آن می شوند. در نوع هیدرولیکی، نشت روغن نشان دهنده ی خراب شدنشان است.

شنیدن صدا از موتور خودرو به ویژه هنگام عبور از راه های پر قراز و نشیب از دیگر علائم خرابی دسته موتور است.

بعضی از تعمیرکاران، با نگاه کردن به موتور ماشین متوجه خرابی دسته موتورها می شوند. آنها به اصطلاح می گویند، موتور پایین کشیده! منظور آنها این است که ارتفاع موتور از سطح زمین کم شده و از بالا که نگاه می کنید، پایین تر از قبل دیده می شود.

نکته: بازدید دوره ای به ویژه هنگام تعویض روغن موتور، راه خوبی برای پی بردن به خراب شدن این قطعه و صرفه جویی در هزینه ها است.

 

دسته موتورهای پراید از سه شماره 1، 2 و 3 تشکیل می شود. هر سه دسته موتور پراید به لحاظ عملکرد، یکی هستند و بنابر جایی که قرار می گیرند، نامگذاری شده اند. محل قرارگیری هر سه، زیر موتور است، اما معمولاً دسته های شماره 1 و 2 بیشتر آسیب می بینند، چرا که وزن و تکان های بیشتری از موتور را متحمل می شوند. محل قرارگیری دسته موتور پراید، با محل قرارگیری دسته موتور در خودروهای زیر متفاوت است.

خرید دسته موتور پراید از فروشگاه توربویدک!

در تمامی پژوها، سه دسته موتور قرار دارد. دو تا از دسته موتورها زیر موتور قرار می گیرند و دیگری در بالای موتور تعبیه و به پوسته موتور وصل می شود. به سومین دسته موتور 206 که در بالای موتور قرار می گیرد، اصطلاحاً دسته موتور بالا راست می گویند. در شکل زیر نمونه ای از دسته موتور 206 را می بینید که محل قرارگیری آن بالای موتور خودرو است. این قطعه از لحاظ کیفیت، عملکرد و شکل ظاهری تفاوت چندانی با دسته موتور سایر خودروهای خانواده پژو ندارد. انواع دسته موتور 206 با نام های دوسرپیچ، گرد پایین و زیر باطری شناخته می شوند.

تنها فرق دسته موتور سمند با دسته موتور خانواده پژو، در شکل ظاهری و اندازه آن است. عملکرد دسته موتور سمند هیچ تفاوتی با دسته موتور 206 ندارد. در خانواده سمند و 206، معمولاً دسته موتور گرد پایین و دو سرپیچ، بیشتر از دسته موتور زیر باطری آسیب می بینند، چرا که بیشترین فشار وزن موتور و لرزش های آن روی این دو قسمت است.

خرید دسته موتور سمند از توربویدک!

 

اگر تجربه تعویض دسته موتور به علت کشیدن تیک آف را دارید، برای ما بنویسید. چه زمانی متوجه آسیب دیدن این قطعه شده اید؟ آیا برایتان پیش آمده که فکر کنید موتور خودروی تان پایین افتاده است؟ برای توربومگ از تمامی تجاربی که در خصوص تعمیر یا تعویض این قطعه دارید، بنویسید. توربومگ از نظرات شما در جهت بهبود مقالات بهره می برد.

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

دسته موتور خودرو

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

سلام
من با این که تو نگهداری و عیب یابی خودرو ۲۰۶ به خاطر سالها تجربه خیلی ماهر شدم ولی نمیتونستم بفهمم که چرا موتور ماشینم انگار یه دنده کم داره… یعنی تو پنج انگار تو چهار بود…
تا این که متوجه شدم زیر پام پدال میلرزه و دیدم دست موتور بالا راستم خرابه.
تعویض کردم باور نکردنی شده یه قدری موتور ساکتو بی صدا کار میکنه که نه تنها دیگه احساس یه دنده کم بودن رو ندارم بلکه چند بار شده ماشین روشن دوباره استارت زدم(به خاطر این که قبلا روشن میکردم صدای موتور تو اتاق بود کلا)

سلام من یه ۴۰۵دارم ضربه گیرای دسته موتور بال از هر سمت دومیلیمتر از شاسی فاصله دارن با دستم که موتورو تکون میدم موتور تکون میخوره به اندازه اون دومیل.خواستم ببینم این فاصله طبیعیه

سلام مهدی جان
دسته موتور فرقی نمیکنه که تو کدام جهت و یا کدام قسمت موتور وصل شده باشه . وظیفه ی ثابت نگه داشتن موتور رو در جای خودش داره … پس اگر موتور ماشین شما تکون میخوره ، یعنی دسته موتور دیگه نمیتونه وظیفش رو انجام بده …..
در مورد خرابی که شما فرمودی ….. خیلی نگران کننده نیست و آسیب جدی ایجاد نمیکنه اما این جابه جایی موتور ، باعث میشه عمر بقیه دسته موتورها خیلی سریعتر تموم بشه و لرزش موتورهم کمی به اتاق منتقل بشه و اگر حساس باشی موقع شروع حرکت یه ضربه ی کوچیک رو از بدنه حس بکنی …..
به طور کلی خیلی مهم نیست اما اگر تعویض بشه به سلامت بقیه ی قطعات موتور کمک میکنه.

باسلام پراید منو جلوبندی عوض کردم غیراز پلوس وجعبه. الان دوهفته ای هست صدای تق تق از سمت جلو راننده میاد البته فقط تو دست اندازی ها صدا بیشتر میشه.

سلام.وقت بخیر.من ۴۰۵ اس ال ایکس دارم.چند وقتی هست که فرمان و رو دریهای ماشینم درجا میلرزه.ممکنه از خرابی دسته موتور باشه؟

سلام.سمند ال ایکس دارم و دست دوم خریدم
مشکلی که دارم اینه در بزرگراه که بالای ۱۰۰ تا ماشین رو گاز میدم فرمون شروع میکنه به لرزش وهرچی بیشتر گاز بدم لرزش علاوه بر فرمان منتقل میشه به کل اتاق.حالا وقتی در شیب ماشین تا ۱۲۰ هم میره لرزش ندارم . لاستیک ها بالانس دستگاهی کردم جلو بندی کمک ها چک شدن میزان فرمان شده ضفحه کلاچ بررسی شده توسط جند مکانیک همشون نرمالن اما نمیدونم این مشکل لرزش در گاز دادن افزایشی اونم بالای ۱۰۰ در چیست…
خودم به شمع و وایر ها شک کردم شاید برق رسانی نمیشه درست…
چراغ دینامم روشنه.باتری رو تازه تعویض کردم و ولتاژ دینام هم گرفتم ۱۴ ولته سالمه،نمیدونم اینا واقعا بهم ربط دارن یا نه…

پلوسهای داخل کیربکس مشکل دارن. به اصطلاح مشعلی پلوس میگن

سلام
مشکل مربوط به پلوس می باشد

سلام
ماشینم سمنده ،ی مشکل که دارم اینه که رو دست انداز های ریز یا چاله انگار هیچ کمکی وجود نداره و صدای ضربه بدی میاد توی اتاق ،جلوبند هم بردم میگه همش سالمه و هیچ لقی وجود نداره .ماشین نرم نیست انگار روی رینگ بدون لاستیک داره حرکت میکنه تمام قطعات جلوبندی اعم از بوش و کمک فنر رو تعویض کردم… دسته موتور بالا هم شکسته بود تعویض کردم..
دیگه عقلم به جایی قد نمیده..

به خاطر خروج از جاده و برخورد کف ماشین با لبه‌ی جاده، دسته موتور پایین خراب شد. عیبی که توی ماشین افتاد این بود که موقع شتاب گرفتن، صدایی مثل صدای لرزش می‌داد نه اینکه واقعاً لرزشی حس بشه.

سلام
ماشینم پراید ۱۱۱ مدل۹۷ – ۲۳تاکارکرد
ولی ایرادی که ماشین داره موقع تعویض دنده ، دسته دنده دارای لرزش و سفت‌ی خاصی هست ، این ایراد وقتی موتور گرم میشه بیشتر میشه
صفحه کلاج روهم تست کردیم روی دنده ۴ ،لنت داره هنوز
ایرادی که گفتم میتونه از دسته موتور باشه ؟؟؟؟
ممنون میشم ج بدید

اگر دسته موتور خراب باشد در موتورهای محور عقب مانند پیکان و روا و نیسان و..
باعث خرابی بوش گلدانی و کاسه نماهای آن شده و نهایتا خرابی گیربکس را در پی خواهد داشت در اثر ریزش روغن گریبکس

مدتی قبل به خاطر صداهایی که از موتور شنیده میشد به تعمیرکارم سری زدم و گفت دسته موتور است و چنان مهم نیست و سر فرصت بیار که تعمیرش کنم
چند روز بعد در حال حرکت ماشین خاموش شد و با بدبختی و بکسل کردن خودم را به تعمیرکارم رساندم که گفت سر در نمیآردو باید دقیقتر نگاه کند عصری که رفتم پیشش گفت باید سرسیلند باز شود و سوپاپها کج شده . بعد از دو روز گفت سرسیلندر باید عوض شود در صورتی که یکماه قبل تر بعلت سوختن واشر سرسیلندر کلی خرج روی دستم گذاشته بود . القصه سرسیلند عوض شد و با ۵ میلیون هزینه ماشین رو تحویل گرفتم و ۲ کیلومتر جلوتر متوجه تقه زدن های موتور شدم . دوباره برگشتم تعمیرگاه و تعمیرکار گفت دسته موتور پایین خراب شده در حالی که دوروز پیش دسته موتور بالا رو عوض کرده بود . القصه : خودرو خودتان را پیش هر تعمیر کاری نبرید

سلام من ایکس ۶۰ دارم زمان تیک اف اول که ماشین می خواد حرکت کنه اگر خیلی سریع حرکت کنم به طرف شاگرد میکشه ممکنه از دسته موتور باشه تشکر

میزون فرمون کن درست میشه. باد لاستیکم چک کن

سلام من ی تیبا ۲ دارم موقع تورمز زدن فرمونش میلرزه چند بار هم دیسک چرخ عوض کردم درست نمیشه ممکنه دسته موتور خراب باشه لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم سپاس گذارم

سلام من هم تیبا دارم و همین مشکل رو داشتم به علاوه صدای جیغ از چرخ ماشین که بعد از بررسی مشخص شد سیستم سیلندر و ترمز مشکل داره که با تعویض چندتا واشر و لاستیک سیلندر ترمز و سرویس مشکل رفع شد

سلام ۴۰۵ مدل ۹۱ دارم.بعد از عبور از دست انداز و سرعت گیرها صدایی شبیه به غیژ غیژ از سمت شاگرد نزدیک چرخ ها میاد.که بعد از دو سه تا دست انداز صداش کامل میفته.علتش چیه؟
کمک فنرهام روغن نزدن.تو سرما صداش بیشتره

امیدخان سیبک اون سمتی روکه صدای قیژ قیژ میده روعوض کن همین والسلام

باسلام،ماشینم ۲۰۶ تیپ ۲، وقتی استارت میزنم حس میکنم یه چیزی بیشتر از سمته راننده شروع میکنه به تق تق صدا دادن ولی صداش خیلی ضعیفه،هرچیزیم چک میکنم بازم پیدا نمیکنم،والله خودم گیج شدم صدا از چی میتونه باشه،

سلام وعرض ادب من سمند ال ایکس دارم اتاقش با فرمون (غربک ) خیلی لرزش داره هرجا هم میبرم سر در نمیارن میگن دسته موتور ها سالمه ولی عیب پیدا نمیشه

سلام لاستیک ضربه گیر اگزوز رو عوض کنید خوب میشه

من داخل شب یک دست انداز توی جاده بدون هیچ علایمی بود که با سرعت از روش رد شدم
بعدش ماشین شروع به لنگ زدن کردن اول فکر کردم لاستیک ترکیده و زدم بقل دیدم لاستیک ها سالم هستن‌.اومدم شروع به حرکت کنم دیدم ماشین اصلا جون و قدرت قبل رو نداره و زور میزنه حرکت کنه و کلا ماشین به لرزش های قوی افتاده
کاپوت رو باز کردم دیدم موتور کج شده نگاه کردم دیده دسته موتور شیکسته و به زحمت و کلا با ۳۰تا سرعت خودم رو به تعمیرگاه رسوندم

من جایگاه دست موتوربالایی شکسته کسی میتونه راهنمایی کنه یک صافکار خوب بهم معرفی کنه چون مکانیکم گفته باید یه صافکار قسمت ترک خورده رو برش بده بعدش یک تیکه دیگه بهش جوش بده ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

سلام وقت بخیرچند وقته تو سرعت گیر ها از سمت شاگرد یه صدای تالاپ مانند میاد، زیروبند ماشین همه چیش سالمه چون حدود ۵۰تا رفتم،اجارکشی هم کردم،بهم گفتند فقط از کمک هات میتونه باشه ،منم یه جفت کمک کایابا ژاپن خریدم و انداختم،نرمیش بهتر شده ولی هنوز صدا هست،لاستیک سر کمک و همه زندگیشم سالمه،ممکنه از دسته موتور پایین باشه؟

امکان دارد از بوش طبق یا خود طبقها باشه ماشین منم همینطور است نشان دادم طبق و سیبک و دسته موتور ایراد داشت

از میله موج گیر یا طبق

سلام ممونم از اطلاعات مفیدی ک دراختیارما قرار داده اید.
من ماشینم ۲۰۶وی۸دارم .بلبرینگ صفحه کلاچم ایراد داشت صدا میداد رفتم عوض کردم .بعداز اینکه عوض کردم و کارش تموم شد.درحین حرکت وقتی دور موتور بین۳۰۰۰نزدیک به۴۰۰۰یه صدای ویزه ایی از سمت راست ماشین (ینی از نمای داخل ماشین سمت شاگرد صدا میاد) میکنه بعد اول فکردم هرزگردهای ماشین خشکه .ولی نشون مکانیکم دادم یه خورده ایی به هرزگردهام شک کرد بعد گف ن از هرزگردنیس دست موتور بالایی خراب شده .
باز خودمم شک دارم.بنظرتون مشکل از دسته موتورهست؟

سلام خیلی عالی بود،دمتون گرم!

سلام من یه۱۴۱دارم وقتی صندوق ماشینم مثلا۷۰کیلوبارمیزارم ماشینم از تعادل خارج میشه.شهرستان ما باد زیاد میاد تو جاده که میام وقتی بادمیزنه ماشینم تعادل نداره فرمون ماشین به بازی میکنه.ممنون اگه راهنمایی کنید

سلام شاسی عقب خودرو شما ضربه خورده

۲روزه اومدم شمال.از دیروز ماشینم از قسمت جلو سمت شاگرد صدا میده.صدا هم موقعی میده که وقتی پامو از رو پدال گاز برمیدارم.صداش مثل جیر جیر ولی شدیدتر.احساس میکنم هرچی ماشین بیشتر کار میکنه و گرمتر میشه صدا هم بیشتر میشه.ماشینم راناست.
ممنون میشم راهنمایی کنید.
در ضمن ترمز و کلاچ هم هیچ ناثیری رو صدا ندارن.حتی تو دس انداز هم صدا نمیده.
فقط موقعی که پامو از رو پدال گاز برمیدارم صدا میده.
دسته موتور و گوشواره ای ها رو هم چهار روز پیش عوض کردم

در مسیر جاده شمال. به دلیل رطوبت زیاد هوا و احتمالا اینکه از یک شهر با آب و هوای خشک آمدید ..
باعث زبر شدن کمک های روغنی و دسته موتور روغنی پایین شده.

مشکل نیست و وقتی برگردید به شهر خود..
موضوع بر طرف میشه .
نگران نباشید و از سفر خود لذت ببرید

خرابی دسته موتور پایین باعث ایجاد صدایی در اول حرکت ویا گاز دادن ناگهانی شده وهمچنین هنگام عبور از روی جویهای باریک صدای ناهنجاری میدهد

ممنون

با سلام ممنون از توضیحات خوبتان فقط اگر برای خودروی مورد نظر خودمان میشد پیگیری کنیم عالی میشد هر سایتی میزنیم پراید زدن ماشینه من وانت مزدا هست اگر در باره دسته موتورش توضیح میدادین ممنون میشدم

فروشگاه آنلاین لوازم یدکی خودرو توربویدک در آستانه شروع به کار وبسایت خود با ارائه خدمات فروش آنلاین لوازم یدکی خودرو تلاش کرده است با پشتوانه سال ها تجربه در بازار قطعات یدکی خودرو، مجموعه ای از بهترین ها را برای شما فراهم نماید. «ضمانت اصالت کالا»، «سرعت در ارسال کالا» و «پشتیبانی متعهدانه» از اصول اساسی فروشگاه آنلاین لوازم یدکی خودرو توربویدک هستند که به آن ها پایبند خواهد بود. توربویدک سفارشات بیشتر از پانصد هزارتومان را بصورت رایگان برای مشتریان ارسال خواهد کرد. مجله اینترنتی توربومگ با کمک علاقمندان و نویسندگان مجرب در حوزه خودرو و لوازم یدکی می کوشد اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربران خود قرار دهد. با استفاده از بخش تماس با ما پذیرای هرگونه پیشنهاد، نظر، انتقاد از سوی کاربران عزیز هستیم. کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت کاوش تدبیر یدک (فروشگاه آنلاین توربویدک) می‌باشد.



ایران – تهران – میدان هروی، خیابان شهید کاظم موسوی (گلستان پنجم)، پلاک ۱۲۸

info@turboyadak.com

پاسخگویی از ساعت ۹ تا ۱۹



تمامی حقوق برای این وبسایت محفوظ است

دسته‌موتور خودرو، یکی از اجزاء مهم و اصلی موتور است که نقش مهمی در سلامت موتور بر عهده دارد. محل قرارگیری دسته‌موتور، اغلب بین گیربکس و شاسی یا موتور و شاسی است که طبیعتاً بر حسب نوع خودرو متفاوت خواهد بود. در این مقاله از مجله همراه مکانیک، قصد داریم به بررسی کامل دسته‌موتور خودرو بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این قطعه مهم خودرو، با ما همراه باشید.

دسته‌موتور خودرو قطعه‌ای از مجموعه موتور خودرو است که به عنوان تکیه‌گاه موتور، وظیفه تحمل وزن و سنگینی مجموعه موتور و گیربکس خودرو را بر عهده دارد.و ظیفه خارج‌کردن  لرزش‌های ناشی از عملکرد موتور یا جذب تکان‌های تولید‌شده بر اثر عبور از پیچ‌های تند یا دست‌اندازها نیز بر عهده دسته‌موتور خودرو است. دسته‌موتور به عنوان یک پایه نگهدارنده، گیربکس و موتور را به شاسی و بدنه خودرو متصل ‌می‌کند. بالانس دیگر قطعات خودرو نیز بر اساس موقعیت دسته‌موتور خودرو صورت می‌گیرد.

برای فروش خودرو در سریع‌ترین زمان و با بهترین قیمت اینجا را کلیک کنید.

دسته‌موتور خودرو مانند سایر قطعات آن، در مدل‌ها و جنس‌های مختلف تولید می‌شود. اگرچه بسته به نوع خودرو جنس و نوع دسته‌موتور متفاوت خواهد بود، اما تمایل اکثر شرکت‌های خودروسازی به استفاده از دسته‌موتور‌های مکانیکی یا پلاستیکی است.دسته موتور خودرو

به‌طورکلی دو نوع دسته‌موتور رایج و شناخته‌شده وجود دارد :

دسته‌موتورهای مکانیکی یا پلاستیکی، ساختار ساده‌ای دارند و البته ارزان‌تر نیز هستند و از یک قطعه لاستیکی ساده‌ با قابلیت ارتجاعی تشکیل شده‌اند که بر اساس همین خاصیت، ضربات و تکان‌های موتور و گیربکس را جذب می‌کنند.

دسته‌موتورهای هیدرولیکی، شامل یک پایه فلزی فنری، یک قطعه پلاستیکی با خاصیت ارتجاعی و یک سیال هیدرولیک روغنی هستند. در این مدل، عمل دفع و جذب ضربه توسط همین سیال روغنی و دو لایه فنری که در هم قلاب شده‌اند، صورت می‌گیرد.

در این نوع دسته‌موتور، لایه پلاستیکی به‌کار‌رفته بین قسمت فلزی دسته‌موتور و موتور از جنس پلیوراتان است که نسبت به پلاستیک، طول عمر بیشتری دارد. پلیوراتان علاوه بر دوام بیشتر، مقاومت بیشتری نیز در برابر ارتعاشات دارد و در نتیجه در خودرو‌هایی با دسته‌موتور فلزی، به علت عدم انتقال ارتعاشات شدید به کابین خودرو، شاهد سواری نرم‌تری هستیم. این نوع دسته‌موتور، بیشتردر خودروهایی  که موتورهای بزرگ دارند، استفاده می‌شود. 

این نوع دسته‌موتور، مختص خودرو‌های سبک و کوچک است و به علت نحوه اتصال آن‌ها به شاسی، به این نام شناخته می‌شوند. دسته موتور صلب، توسط اتصالات صلبی، پیچ یا جوش به شاسی متصل می‌شود. نکته منفی این نوع دسته‌موتور و نحوه اتصال آن، عدم جذب ارتعاشات موتور در دورهای بالا است که قطعاً سبب آسیب به موتور خودرو می‌شود.

اگر قصد خرید خودرو بدون اتلاف وقت و به قیمت واقعی دارید اینجا را کلیک کنید. خرید سفارشی از همراه‌ مکانیک، برای شما لذت‌بخش خواهد بود.

یکی از جدید‌ترین انواع دسته‌موتور‌های روز دنیا ، دسته‌موتور‌های الکترونیکی هستند. عمل جذب ارتعاشات موتور توسط این دسته‌موتور‌ها، با استفاده از یک کنترلر صورت می‌گیرد که با توجه به میزان ارتعاشات و دور موتور، ضربات وارده را دفع ‌می‌کند. پیشرفته‌ترین نوع این دسته‌موتور‌ها، عمل دفع ضربات را با تولید ارتعاشاتی در جهات مخالف ارتعاشات وارد‌شده به موتور انجام ‌می‌دهد.

تعداد دسته‌موتور‌ها و محل قرارگیری آن‌ها بر اساس نوع موتور و طراحی آن متفاوت است. برای مثال، در خودروهایی که موتور به صورت عرضی قرار گرفته و محور محرک در قسمت جلو است، معمولا سه دسته‌موتور به صورت دو عدد در پایین و یک عدد در بالا استفاده می‌شود؛ اما در خودروهایی که  موتور به‌ صورت طولی در راستای اتاق و شاسی قرار گرفته است، دسته‌موتور در دو سمت موتور نصب می‌شود.


jQuery(document).ready( function () {

} );

اغلب خودر‌وهای موجود در ایران، دارای 3تا 5 دسته‌موتور هستند که یکی از بالا و دو تا از پایین به پوسته موتور خودرو متصل می‌شوند. آسیب‌دیدگی دسته‌موتور بالایی، اغلب هزینه‌بر و خطرناک است و سبب کج‌شدن موتور یا پارگی تسمه‌تایم می‌شود. اگرچه تحمل وزن موتور بیش‌تر بر عهده دسته موتور پایینی است، اما خرابی آن به شدت دسته‌موتور بالایی خطرناک نیست.

همان‌طور که در بخش‌های قبلی گفته شد، وظیفه دسته‌موتور، جذب و تحمل تکان‌های ناشی از ضربات واردشده به خودرو است. حال به ‌طور کلی اگر این تکان‌ها و ضربات از حد معمول شدیدتر باشد، مانند هر قطعه پلاستیکی دیگری، دسته‌موتور خودرو هم هنگام فشار دچار آسیب‌دیدگی  و شکستگی می‌شود. علت آسیب‌دیدن دسته‌موتور در خودروهای مختلف متفاوت است؛ به‌طور مثال، در خودرو‌های سواری و سدان، این آسیب می‌ تواند بر اثر تیک‌آف‌های شدید اتفاق بیافتد یا در خودروهای کراس‌اوور و شاسی‌بلند، بر اثر پیچش‌های شدید شاسی یا بازی‌کردن زیاد رخ بدهد.

از علل خرابی دسته‌موتور خودرو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 در نهایت بهتر است بدانید که مهم‌ترین و رایج‌ترین‌ علت آسیب‌دیدن دسته‌موتور خودرو، اعمال فشار بیش‌از‌حد به آن است که  اکثراً در نتیجه تیک‌آف یا عبور پرسرعت از دست‌انداز‌های بلند اتفاق می‌افتد. اصولاً حرکت‌هایی مثل شتاب‌گیری‌ ناگهانی یا هر حرکت دیگری که منجر به لگداندازی موتور شود، قطعا آسیب‌دیدگی دسته‌موتور را به ‌دنبال خواهد داشت. ُ

البته جنس نامرغوب دسته‌موتور و عدم تنظیم صحیح موقعیت آن نیز از دیگر علل رایج خرابی دسته‌موتورها است.

از نشانه‌های واضح خرابی دسته‌موتور،  پایین رفتن موتور از جای اصلی خود است که به راحتی با چشم قابل مشاهده است و در اصطلاح مکانیکی، می‌گویند که موتور پایین کشیده است و بهتر است هر چند وقت یک‌بار، وضعیت موتور خودرو را بررسی کنید. دسته موتور‌های لاستیکی آسیب‌دیده  از محل اتصال دچار پارگی یا شکستگی می‌شوند و دسته‌موتور‌های هیدرولیکی نیز نشتی روغن دارند که  هر دو مورد به راحتی قابل‌مشاهده است.

یکی دیگر از نشانه‌های بارز دسته‌موتور خراب، لرزش‌های آشکار و غیر‌معمول در حین حرکت است که به‌وضوح داخل کابین خودرو نیز حس می‌شود. همچنین صدای  تلق‌تلق خودرو هنگام عبور از دست‌انداز‌ها نیز یکی دیگر از نشانه‌های خرابی دسته‌موتور است. فراموش نکنید که آسیب‌دیدگی یکی از دسته‌موتور‌ها، سبب آسیب‌دیدگی سایر دسته‌موتورها نیز می‌شود؛ پس در صورت دیدن نشانه‌های آسیب، سریعاً  نسبت به تعمیر و تعویض آن اقدام کنید.  

در نهایت با توجه به موارد گفته‌شده، سوال اساسی این است که اصولاً چگونه از آسیب‌دیدگی و معیوب‌شدن دسته‌موتور خودرو جلوگیری کنیم. ساده‌ترین‌ روش‌های پیش‌گیری از آسیب‌دیدن دسته‌موتور، بررسی دوره‌ای و مرتب آن است. مثلاً هنگام تعویض روغن‌موتور، را نیز بررسی کنید؛ هم‌چنین با رعایت اصول صحیح رانندگی و رسیدگی به‌موقع به مشکلات مجموعه موتور، تا حد زیادی می‌‌توانید از آسیب‌دیدگی دسته‌موتور پیش‌گیری کنید.

بیشتر بخوانید

با اپلیکیشن همراه مکانیک از تغییرات قیمت خودرو باخبر شوید

admin_ajax_url = ‘https://www.hamrah-mechanic.com/mag/wp-admin/admin-ajax.php’;var tag_names = ‘[]’;
jQuery(document).ready( function () {
mmhrec_get_from_api();
} );

دسته موتور خودرو
دسته موتور خودرو
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *