روش نگهداری برگ مو با آب نمک

روش نگهداری برگ مو با آب نمک
روش نگهداری برگ مو با آب نمک

“دلمه برگ مو”، یکی از لذیذترین غذاهای فصل بهار است که طرفداران بسیاری دارد تا جایی که بسیاری از افراد علاقمند به این غذا ترجیح می دهند نه تنها در فصل بهار بلکه در تمام فصول سال این غذا را تهیه کنند و از خوردن آن لذت ببرند.

اما متاسفانه برگ مو فقط در فصل بهار وجود دارد بنابراین بسیاری از خانم ها در این فصل برگ مو تازه تهیه می کنند و با روش های نگهداری برگ مو در فریزر که در این بخش از رازهای خانه داری نمناک آورده ایم ، از آنها مراقبت می کنند تا در زمان نیاز از برگ های دلمه استفاده کنند و این غذای خوشمزه را در طول سال بپزند.

1. برگ مو را کاملا بشویید و درون سبدی بریزید تا آب آن کاملا خارج شود.

2. یک بطری نوشابه خانواده خالی را بشویید و خشک کنید.

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

3. چند برگ مو را روی هم گذاشته و باریک لول کنید و خیلی آرام درون بطری بیاندازید .

4. این کار را ادامه دهید تا بطری پر شود و سپس درب بطری را ببندید و در فریزر بگذارید.

5. در زمان نیاز به برگها پلاستیک را با چاقو پلاستیک ببرید تا درب آن گشاد شود تا راحت بتوانید به برگها دسترسی داشته باشید .

6. اینگونه می توانید بدون تغییر رنگ برگ مو را تا یک سال نگهداری کنید و هر زمان از سال که دلتان خواست دلمه درست کنید.

1. برگ موها را شسته و خشک کنید.

2. دسته دسته کنید و داخل کیسه فریزر یا درون ظرفهای مخصوص فریزر بگذارید و درون فریزر نگهداری کنید.

3.قبل از مصرف از فریزر در آورده تا یخشان باز شود و نرم گردد.

1. مقداری آب و یخ داخل کاسه ی بزرگی بریزید.

2. درون قابلمه ای نیزآب بریزید و بجوشانید.

3. برگ های مو را بشویید و بیست عدد برگ مو را به شکل منظم روی هم بچینیدو دسته ی برگ ها را سفت گره بزنید . گره زدن این برگ ها باید طوری باشد که آب جوش بتواند به داخلی ترین برگ ها در هر دسته نیز راه یابد یعنی خیلی سفت گره نزنید.

4. دسته های برگ مو را یک دقیقه داخل آب جوش بیندازید و سپس از آب جوش خارج کنید و داخل کاسه ی حاوی آب و یخ بیندازید. و اجازه دهید دو دقیقه بماند سپس آن ها را از آب سرد بیرون بیاورید و فشار دهید تا آب اضافه از آن ها خارج شود.

5. دسته های برگ موی بلانچ شده را داخل کیسه های فریزر یا ظرف های مخصوص فریزر قرار دهید و در فریزر بگذارید.

6. برگ موها با این روش می توانند به مدت 6 ماه در فریزر دوام بیاورند.

خشک کردن برگ مو :

ابتدا برگهای تازه و بزرگ مو را بشویید و دسته بندی کرده و با یک سوزن نخ را از برگها رد می کنیم و از طرف دیگر در آورده و انتهای نخ را گره می زنیم و در زیر نور آفتاب آویزان می کنیم تا خشک شود فرآیند خشک شدن چند روز طول می کشد و باید در این مدت اجازه ندهیم که روی برگ موها گرد و خاک بنشیند.

چنانچه در نمناک توضیح داده ایم باید برگهای خشک شده را در یک مکان مناسب و به دور از رطوبت نگهداری کنید.زمان مصرف، این برگهای خشک را چند ساعت قبل از تهیه دلمه، در یک ظرف بزرگ آب ولرم خیس می کنیم.

نگهداری برگها در آب نمک :

ابتدا برگها را شسته و دسته بندی می کنیم و درون قابلمه ای آب و نمک می ریزیم تا به جوش آید سپس اجازه می دهیم تا آب نمک خنک شود بعد برگها را به صورت رولتی می پیچیم و در یک بطری نوشابه می اندازیم و به روی آنها آب نمک ریخته تا روی برگها را بگیرد. قبل از مصرف برای گرفته شدن شوری برگها آنها را در آب معمولی می اندازیم .

برگهای مو را شسته و دسته بندی کرده و به صورت رولی می پیچیم و درون شیشه می اندازیم تا شیشه پرشود سپس آبی را که مقدار کمی نمک دارد جوشانده و خنک کرده و روی برگها می ریزیم و درب شیشه ها را می بندیم.

سپس شیشه ها را درون یک قابلمه بزرگ پر از آب جوش قرار می دهیم و به مدت 15 دقیقه شیشه های محتوی برگها را می جوشانیم سپس شیشه ها را از درون قابلمه در آورده و اجازه می دهیم تا سرد شوند و سپس در جای دلخواه و به مدت طولانی نگه داری می کنیم .

 

سماتک

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

نحوه نگهداری برگ مو در آب نمک به همراه بهترین روش نگهداری برگ مو در فریزر را در این بخش به شما علاقه مندان آموزش خواهیم داد. اگر علاقه مند هستید دلمه برگ مو درست کنید می توانید با راههای نگهداری از برگ مو آشنا شوید.

 

یکی از بهترین روشهای نگهداری برگ مو، قرار دادن آنها در آب نمک است و در اینجا طرز نگهداری برگ مو در آب نمک را برایتان توضیح خواهیم داد. سخت ترین مرحله برای کسانی که عاشق دلمه برگ مو هستند این است که هوس این غذای ملس و خوشمزه را بکنند ولی هیچ برگ انگوری برای درست کردن دلمه وجود نداشته باشد. مشکل بزرگی که راه حل بسیار آسانی دارد. در این مطلب از سایت سماتک می خواهیم نحوه نگهداری برگ مو را به شما آموزش بدهیم تا بتوانید هر زمانی از طول سال که هوس دلمه برگ مو کردید بتوانید این غذای خوشمزه را درست کنید.

 

برگ مو تازه
نمک دریا
آبلیموی صنعتی یک چهارم پیمانه

برای نگهداری از برگ مو در آب نمک ابتدا برگ ها را شسته و دسته بندی می کنیم و درون قابلمه ای آب و نمک می ریزیم تا به جوش آید سپس اجازه می دهیم تا آب نمک خنک شود بعد برگها را به صورت رولتی می پیچیم و در یک بطری نوشابه می اندازیم و به روی آنها آب نمک ریخته تا روی برگها را بگیرد. قبل از مصرف برای گرفته شدن شوری برگها آنها را در آب معمولی می اندازیم . آموزش مرحله به مرحله نگهداری برگ مو را در ادامه بخوانید:

 

1. یک قابلمه بردارید و در آن مقداری آب به جوش بیاورید.

2. به حدی نمک دریا به آن اضافه کنید که طعم آب دریا را پیدا کند.

3. ظرف دیگری را هم به صورت مجزا پر از آب کنید و اجازه بدهید تا بر روی حرارت به جوش بیاید.

4. یک کاسه را هم از آب یخ پر کنید.

5. برگ های انگور را که برای این کار آماده کرده اید کاملا بشویید.

6. برگ مو را درون آب نمک جوشان غوطه ور کنید و اجازه بدهید تا به مدت ۳۰ ثانیه در آن بماند و تغییر رنگ بدهد.

7. بعد از تغییر رنگ برگها آنها را سریعا خارج کنید.

8. درون ظرف آب یخ بیندازید تا خنک شود.

9. برگ ها که خنک شد آب آن را خالی کنید.

به مهمترین مرحله از آموزش نگهداری برگ مو در آب نمک رسیده ایم. سعی کنید برگ ها را به صورت ۶ تایی آماده کنید. قبل از هر چیز دمبرگ آنها را جدا کنید و اولین برگ را بر روی یک سطح صاف و تمیز قرار دهید و برگ های بعدی را بر روی آن قرار دهید به طوری که کاملا بر هم مطابقت داشته باشند.

وقتی که ۶ برگ را روی هم قرار دادید آنها را به همان روشی که در طرز پیچیدن دلمه برگ مو به شما آموزش داده بودیم از یک طرف به سمت دیگر لوله کنید.

 

برگ های لوله شده را به کمک یک تکه نخ ببندید تا وقتی آن را به ظرف دیگری منتقل می کنید از هم باز نشود.

بسته های لوله شده برگ مو را درون یک ظرف شیشه ای قرار دهید به طوری که حدود ۱ سانتیمتر بالای شیشه خالی باشد.

آبلیمو را به ظرف نگهداری برگ مو اضافه کنید.

 

آبی را که به جوش آورده اید به ظرف شیشه ای اضافه کنید به طوری که روی سطح برگها را به طور کامل بپوشاند.

لبه ظرف شیشه ای را تمیز کنید و درب آن را کاملا مسدود کنید. شیشه را به مدت ۱۵ دقیقه در ظرف آب جوش قرار دهید تا شبیه مراحلی که در طرز تهیه کمپوت سیب انجام دادید کاملا استریل شود.

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

 

بعد از آن اجازه بدهید تا ظرفی که برای نگهداری برگ مو انتخاب کرده ای به طور کامل خنک شود. حالا می توانید برگهای مو را تا ۶ ماه در یک مکان خنک و تاریک نگهداری کنید.

 

بعد از باز کردن درب ظرف آن را در یخچال نگهداری کنید.

 

یکی دیگر از بهترین روشهای نگهداری از برگ مو، گذاشتن آنها در فریزر است. چگونگی نگهداری برگ مو در فریزر و مدت زمان نگهداری از آنها را در ادامه مرور خواهیم کرد:

1. برگ مو را کاملا بشویید و درون سبدی بریزید تا آب آن کاملا خارج شود.

2. یک بطری نوشابه خانواده خالی را بشویید و خشک کنید.

3. چند برگ مو را روی هم گذاشته و باریک لول کنید و خیلی آرام درون بطری بیاندازید .

4. این کار را ادامه دهید تا بطری پر شود و سپس درب بطری را ببندید و در فریزر بگذارید.

 

در زمان نیاز به برگ موها پلاستیک را با چاقو پلاستیک ببرید تا درب آن گشاد شود تا راحت بتوانید به برگها دسترسی داشته باشید .

اینگونه می توانید بدون تغییر رنگ برگ مو را تا یک سال در فریزر نگهداری کنید و هر زمان از سال که دلتان خواست دلمه درست کنید.

 

1. برگ موها را شسته و خشک کنید.

2. دسته دسته کنید و داخل کیسه فریزر یا درون ظرف های مخصوص فریزر بگذارید و درون فریزر نگهداری کنید.

3.قبل از مصرف از فریزر در آورده تا یخشان باز شود و نرم گردد.

 

1. مقداری آب و یخ داخل کاسه ی بزرگی بریزید.

 

2. درون قابلمه ای نیزآب بریزید و بجوشانید.

 

3. برگ های مو را بشویید و بیست عدد برگ مو را به شکل منظم روی هم بچینیدو دسته ی برگ ها را سفت گره بزنید . گره زدن این برگ ها باید طوری باشد که آب جوش بتواند به داخلی ترین برگ ها در هر دسته نیز راه یابد یعنی خیلی سفت گره نزنید.

 

4. دسته های برگ مو را یک دقیقه داخل آب جوش بیندازید و سپس از آب جوش خارج کنید و داخل کاسه ی حاوی آب و یخ بیندازید. و اجازه دهید دو دقیقه بماند سپس آن ها را از آب سرد بیرون بیاورید و فشار دهید تا آب اضافه از آن ها خارج شود.

 

5. دسته های برگ موی بلانچ شده را داخل کیسه های فریزر یا ظرف های مخصوص فریزر قرار دهید و در فریزر بگذارید.

 

6. برگ موها با این روش می توانند به مدت 6 ماه در فریزر دوام بیاورند.

 

انواع روشهای نگهداری برگ مو را در این بخش از سایت سماتک برای شما عزیزان بیان کرده ایم و در صورتی که تمایل دارید در همه فصول سال برگ مو تازه داشته باشید بهتر است از روش نگهداری برگ مو در فریزر استفاده کنید.


میخوای از همیشه زیباتر باشی؟


مرتب سازی دندان ها با قیمت مناسب

کنسرو برگ مو بهترین روش نگهداری برگ مو است

 

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

در این روش برگ های تازه و بزرگ مو را شسته و دسته بندی کرده و به وسیله یک سوزن نخ را از برگ ها رد کرده و از طرف دیگر در می آوریم و دو طرف نخ را به هم گره می زنیم و از یک جای مناسب زیر نور آفتاب آویزان می کنیم باید مواظب باشیم که گرد و خاک روی برگ ها ننشیند و چند روزی صبر می کنیم تا برگ ها خشک شوند بعد برگ ها را در یک جای مناسب نگهداری می کنیم که نه رطوبت داشته باشد و نه برگ ها خرد شوند چون در حالت خشک، شکننده هستند و زمان مصرف، چند ساعت قبل از تهیه دلمه، برگ ها را در یک ظرف بزرگ آب ولرم خیس می کنم. این روش خیلی قدیمی است.

 

در این روش آب را جوش آورده و نمک را در آن می ریزیم و چند جوش که زد شعله را خاموش کرده و بگذارید تا آب نمک خنک شود بعد برگ های شسته شده و دسته بندی شده را در ظرف مخصوص ریخته و روی آن ها آب نمک بریزید تا زمانی که روی برگ ها را بگیرد. هنگام مصرف چند ساعت قبل برگ ها را در آب را معمولی بیاندازید تا شوری آن گرفته شود اخیرا هم برگ ها را به صورت رولتی می پیچند و در یک بطری نوشابه (1.5 لیتری) می اندازند و روی آن آب نمک می ریزند به خاطر اینکه هر چه درب ظرف تنگتر باشد نفوذ هوا کمتر است و جلوی فاسد شدن برگ ها را می گیرد و هنگام مصرف بطری را با چاقو ببرید و برگ ها را از داخل آن در آورید.

 

برگ مو را کاملا بشویید و درون سبدی بریزید تا آب آن کاملا خارج شود. یک بطری نوشابه خانواده خالی را بشویید و خشک کنید.

 

چند برگ مو را روی هم گذاشته و باریک لول کنید و خیلی آرام درون بطری بیاندازید. این کار را ادامه دهید تا بطری پر شود و سپس درب بطری را ببندید و در فریزر بگذارید.

 

در زمان نیاز به برگ ها پلاستیک را با چاقو ببرید تا درب آن گشاد شود تا راحت بتوانید به برگ ها دسترسی داشته باشید.

 

اینگونه می توانید بدون تغییر رنگ برگ مو را تا یک سال نگهداری کنید و هر زمان از سال که دلتان خواست دلمه درست کنید.

مزیت این روش استفاده نکردن از نمک است این روش اخیرا استفاده می شود.

 

از طریق این روش شما می توانید برگ ها را برای مدت ۶ ماه داخل فریز نگهداری کنید و هر زمان که خواستید بلافاصله از آن‌ها برای تهیه دلمه استفاده کرده و از خواص برگ مو برای سلامتی بهره مند شوید.

 

برگ مو‌ها را شسته و اجازه دهید آب آن ها گرفته شود.

سه قاشق سوپخوری نمک را با یک چهارم فنجان سرکه سفید داخل قابلمه ای ریخته و به آن یک تا یک و نیم لیتر آب اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم به جوش آید.

زمانی که آب در حال جوش است برگ های مو را یکی یکی به آب اضافه کنید و برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه اجازه دهید داخل آب بماند.

 

بعد از این زمان برگ ها را آبکشی کرده و زمان دهید تا سرد شود.

سپس برگ ها را ۱۰ تا ۱۰ روی هم قرار داده و آن ها را لوله کنید و داخل کیسه فریزر قرار داده و درون ظرف های پلاستیکی مخصوص فریز نگهداری کنید تا برگ‌ها بعد از یخ زدن نشکسته و خرد نشوند.

 

توصیه می کنیم در زمان مصرف، چند ساعت زودتر برگ ها را از فریز خارج کرده و فرصت دهید تا به آرامی یخ آن ها باز شده و نرم شوند.

 

بعد از اینکه برگ موها را شسته و خشک کردید دسته دسته کرده و داخل کیسه فریزر یا ظرف هم اندازه برگ ها گذاشته و درون فریزر نگهداری کنید بهتر است درون ظرف های مخصوص فریزر گذاشته تا بعد از اینکه یخ زد نشکند و خرد نشوند و هم اینکه قبل از مصرف از فریزر در آورده و دست نمی زنیم تا یخشان باز شود و نرم گردد.

 

کنسرو برگ مو بهترین روش نگهداری برگ مو است و مزیتش این است که در هر دمایی به مدت طولانی نگهداری می شود.

 

 

ابتدا برگ های مو را داخل آب سرد قرار بدهید تا تمیز شوند سپس یک قابلمه را پر از آب و نمک کنید، نمک باید در حدی باشد که طعم برگ های مو را عوض نکند. بگذارید آب و نمک به جوش بیاید سپس برگ های مو را از داخل آب بیرون بیاورید و آن ها را یکی یکی روی هم قرار بدهید مانند صفحه کتاب. بعد از اینکه دسته آن مناسب شد آن را داخل آب جوش قرار بدهید و با کفگیری روی برگ رویی را فشار بدهید تا برگ ها باز نشوند و داخل آب پخش نشوند.

 

بعد از اینکه برگ ها تغییر رنگ داد برگ ها را در بیاورید و داخل سینی قرار بدهید تا کمی خنک شود، سپس خیلی ریز شروع به رول کردن کنید تا آب آن خارج شود، بعد رول ها را داخل شیشه مناسب قرار بدهید (مانند رول کردن فرش) در آخر از آب داخل قابلمه که برگ ها را در آن قرار داده بودید داخل شیشه بریزید. و نصف استکان سرکه روی آن ها بریزید و اجازه بدهید داخل بماند.

 

ابتدا برگ های مو را بشویید و چند دسته کنید سپس برگ ها را مانند رولت بپیچید و داخل شیشه مناسب بگذارید تا زمانی که شیشه پرشود و پیچیدن برگ ها به این خاطر است که بتوانیم برگ های زیادی  در شیشه جا بدهیم بعد آب را بجوشانید و نمک را بریزید و وقتی خنک شد روی برگ ها بریزید تا شیشه ها پر شود و درب شیشه ها را ببندید.

 

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

سپس یک قابلمه بزرگ را از آب پر کنید و آب را به جوش بیاورید شیشه ها را درون آب قرار بدهید و به مدت 15 دقیقه شیشه های محتوی برگ ها را بجوشانیم سپس  شیشه ها را از داخل قابلمه در آورده و بگذارید تا سرد شوند بعد در جای دلخواه و در هر دمایی به مدت خیلی طولانی نگه دارید.

 

منظور از شیشه مناسب این است که شیشه نه شکستگی داشته باشد و نه ترکی و همچنین درب شیشه فلزی باشد و درب هم نه زنگ زدگی داشته باشد و نه خراشیدگی کاملا سالم باشد من از شیشه های سس و مربا استفاده کردم.

 

ارتفاع قابلمه باید به گونه ای باشد که هنگام قرار دادن شیشه ها در قابلمه، آب روی درب شیشه ها را بگیرد.

 

نمک استفاده شده در کنسرو خیلی کم است به حدی که وقتی آب را چشیدیم نمک آن احساس شود.

 

دمای شیشه ها باید معمولی باشد اگر خیلی سرد باشد هنگام گذاشتن در آب جوش شیشه ها می ترکند.

 

برگ های استفاده شده بهتر است تازه و بزرگ و از نوع برگ انگور کشمشی باشد و همچنین رنگ برگ سبز روشن باشد.

 

گردآوری: بخش آشپزی بیتوته

 

رازهای آشپزی


راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی


دریافت تخفیف خرید ساعت با عضویت درسایت

خدمات مراقبت و پرستاری از سالمند و کودک


چطور با لجبازی کودک برخورد کنیم؟

نوبت دهی آنلاین دندانپزشک های برتر تهران


پذیرش سفارش غذا برای جشن ومیهمانی


بازی درمانی با رویکردهای مختلف

خریدمستقیم جدیدترین مدلهای میزاتو ازتولیدی


کفش چرم لازمه یک استایل لاکچری! / خرید


انواع روتختی های شیک و اسپرت

انواع ماسک بهداشتی واستریل شده*تخفیف ویژه


روتختی عروس در طرح های بی نظیر

استفاده بهینه فضای کابینت بانیم گردگردان


قیمت امروز بلیط اتوبوس به هرکجای ایران

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

مطالب پر بازدید

برگ مو 400 گرم

آب 500 میلی لیتر

نمک 1 استکان

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

طرز تهیه:

در یک قابلمه آب و نمک ریخته تا وقتی نمک حل شود هم می زنیم  و می جوشانیم سپس برگ موها را در یک ظرف گشاد ریخته و داخلش آب نمک جوش آماده شده را می ریزیم گاها زیر و رو می کنیم و منتظر می مانیم تا رنگ برگ موها زرد شود

در یک شیشه 1 کیلویی برگ مو ها رار یخته و خوب فشار می دهیم  سپس بقیه آب نمک را تا روی برگ موها می ریزیم سپس درب شیشه را بسته و در جای خنک  و بدون آفتاب قرار می دهیم

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه و ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (hiDoctor.ir) مجاز می باشد.

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02123051172

مجری انحصاری نیتیو، سنجاق

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

حتما تا به حال دلمه برگ مو را خورده اید و می دانید این غذا چقدر خوشمزه است. اما همان طور که می دانید فقط در فصل بهار برگ مو در بازار پیدا می شود و برای همین خیلی از بانوان ایرانی برگ درخت مو را در فصل بهار از بیرون خریداری می کنند و با روش های گونانی آن ها را برای فصول دیگر سال نگهداری می کنند.

از جمله این روش ها می توان به نگهداری برگ مو با آب نمک و یا حتی فریزر کردن اشاره کرد.

به هر حال ما در بخش رازهای خانه داری سایت بارونک، آموزش کامل نگهداری برگ مو در آب نمک را آماده کرده ایم که در ادامه مشاهده می کنند.

1. برای این کار ابتدا برگ ها را خوب می شوییم و پس از اینکه آب شان به طور کامل رفت از قسمت پشت روی هم می چینیم. برای مثال 15 برگ را پس از اینکه روی هم چیدیم، مرتب می کنیم و بعد داخل ظرف مورد نظر خود می گذاریم. من همیشه از این ظروف درب دار استفاده می کنم.

2. این کار را تا پر شدن ظرف انجام می دهیم. سپس مقداری آب شیر داخل یک ظرف گود می ریزیم و بعد مقداری نمک دریا یا نمک بدون ید را اضافه می کنیم و هم می زنیم. حالا یک عدد تخم مرغ شسته شده را داخل آب نمک می اندازیم اگر تخم مرغ روی آب آمد یعنی نمک آب کافی است.

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

3. حالا تخم مرغ را در می آوریم و آب نمک را داخل ظرف حاوی برگ ها می ریزیم. پس از اینکه ظرف پر شد، یک شی سنگین روی برگ ها می گذاریم و بعد درب ظرف را می بندیم. توجه کنید اگر شی سنگین روی برگ ها نگذارید برگ ها بعد از چند ساعت بالا می آیند و آب بهشون نمی رسد و برگ های بالای ظرف رنگ شان کدر و غیر قابل استفاده می شود.

من خودم همیشه از چند تا سنگ کوچک استفاده می کنم. شما هم می توانید چند تا سنگ خوب پیدا کنید و سنگ ها را خوب بشویید و بعد استفاده کنید.

4. حالا ظرف های حاوی برگ های مو را می توانید در کنج آشپزخانه و یا انباری بگذارید و موقع نیاز استفاده کنید. با این روش می توانید برگ ها را تا عید نگهداری کنید.

5. موقع استفاده مقداری از برگ ها را برمی داریم و چند ساعت داخل آب خیس می کنیم و حتی چند باری آب شان را عوض می کنیم تا نمک زدایی شود. توجه کنید اگر این کار را نکنید غذاتون شور می شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام

ایمیل

وب‌ سایت

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بارونک می باشد

برگ مو یکی از برگ ها خوردنی و خوشمزه ای است که با آن می توان انواع دلمه های خوشمزه درست
کرد مادر فصل هایی که دسترسی برگ مو تازه ندارید می توانید در فصل برگ مو آن را کنسرو و نگهداری کنید
در این مطلب از پرشین وی ما نحوه نگهداری برگ مو را برای شما عزیزان آماده کرده ایم

در این روش برگهای تازه و بزرگ مو را شسته و دسته بندی کرده و به وسیله یک سوزن نخ
را از برگها رد کرده و از طرف دیگر در می آوریم و دو طرف نخ را به هم گره
می زنیم و از یک جای مناسب زیر نور آفتاب آویزان می کنیم باید مواظب باشیم که گرد و خاک
روی برگها ننشیند و چند روزی صبر می کنیم تا برگها خشک شوند بعد برگها را در یک جای مناسب
نگهداری می کنیم که نه رطوبت داشته باشد و نه برگها خرد شوند چون در حالت خشک، شکننده هستند و
زمان مصرف، چند ساعت قبل از تهیه دلمه، برگها را در یک ظرف بزرگ آب ولرم خیس می کنم.
این روش خیلی قدیمی است.

نگهداری برگها در آب نمک :
در این روش آب را جوش آورده و نمک را در آن می ریزیم و چند جوش که زد شعله
را خاموش کرده و می گذاریم تا آب نمک خنک شود بعد برگهای شسته شده و دسته بندی شده را
در ظرف مخصوص ریخته و رویشان آب نمک می ریزیم تا زمانی که روی برگها را بگیرد.

هنگام مصرف چند ساعت قبل برگها را در آب را معمولی می اندازیم تا شوریش گرفته شود اخیرا هم برگها
را به صورت رولتی می پیچند نحوه نگهداری برگ مو و در یک بطری نوشابه (۱٫۵ لیتری) می اندازند و رویش آب نمک می
ریزند به خاطر اینکه هر چه درب ظرف تنگتر باشه نفوذ هوا کمتر است و جلوی فاسد شدن برگها را
می گیرد و هنگام مصرف بطری را با چاقو بریده نحوه نگهداری برگ مو و برگها را از داخلش در می آوریم.

در این روش یک بطری خشک نوشابه را انتخاب کرده و برگها را به صورت رولتی پیچیده و داخل بطری
می اندازیم تا پرشدن بطری اینکار را انجام می دهیم بعد درب بطری را بسته و در یک جای سرد
مثل یخچال نگهداری می کنیم مزیت این روش استفاده نکردن از نمک است این روش اخیرا استفاده می شود.

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

نگهداری برگ مو در فریزر :
بعد از اینکه برگ موها را شسته و خشک کردید دسته دسته کرده و داخل کیسه فریزر یا ظرف هم
اندازه برگها گذاشته و درون فریزر نگهداری کنید بهتر است درون ظرفهای مخصوص فریزر گذاشته تا بعد از اینکه یخ
زد نشکند و خرد نشوند و هم اینکه قبل از مصرف از فریزر در آورده و دست نمی زنیم تا
یخشان باز شود و نرم گردد.

کنسرو برگ مو بهترین روش نگهداری برگ مو است و مزیتش این است که در هر دمایی به مدت طولانی
نگهداری نحوه نگهداری برگ مو می شود.
مواد لازم برای کنسرو برگ مو :
برگ تازه و بزرگ مو به تعداد دلخواه نمک کمی آب به میزان
لازم شیشه مخصوص کنسرو به تعداد لازم

ابتدا برگهای مو را
شسته و چند دسته می کنیم بعد برگها را مثل رولت می پیچیم و داخل شیشه می گذاریم تا زمانی
که شیشه پرشود و پیچیدن برگها به این خاطره که در شیشه بتوانیم برگهای زیادی جا بدهیم بعد آب را
جوشانده و نمک را ریخته و خنک کرده و روی برگها می ریزیم تا شیشه ها پر شود و درب
شیشه ها را می بندیم.

بعد در یک قابلمه بزرگ که پر از آب کردیم و آب را به جوش آوردیم شیشه ها را
قرار می دهیم و به مدت ۱۵ دقیقه شیشه های محتوی برگها را می جوشانیم سپس شیشه ها را از
داخل قابلمه در آورده و می گذاریم تا سرد شوند بعد در جای دلخواه و در هر دمایی به مدت
خیلی طولانی نگه می داریم.

سوال نکات مهم :
منظور از شیشه مخصوص اینه که شیشه نه شکستگی داشته باشد و نه ترکیدگی و همچنین
درب شیشه فلزی باشدو درب هم نه زنگ زدگی داشته باشد و نه خراشیدگی کاملا سالم باشد من از شیشه
های سس و مربا اسفاده کردم.
ارتفاع قابلمه باید به گونه ای باشد که هنگام قرار دادن شیشه ها در قابلمه، آب روی درب شیشه ها
را بگیرد.
نمک استفاده شده در کنسرو خیلی کم است به حدی که وقتی آب را چشیدیم نمک آن احساس شود(dot)
دمای
شیشه ها باید معمولی باشد اگر خیلی سرد باشد هنگام گذاشتن در آب جوش شیشه ها می ترکند.
برگهای استفاده شده بهتره تازه و بزرگ و از نوع برگ انگور کشمشی باشد و همچنین رنگ برگ سبز روشن
باشد.

* برگ مو قابض است.
* دم کرده برگ های جوان مو، اسهال خونی را برطرف می کند.
* برای خونریزی ها مفید است.
* در رفع نقرس و زردی موثر است.
* استفراغ را برطرف می کند.

* در رفع اختلالات گردش خون(مربوط به دوران بلوغ و یائسگی) موثر است.
* هنگامی که پوست صورت قرمز و ملتهب است، خوردن دم کرده برگ مو مفید است.
* گرد برگ های جوان و خشک شده مو، در رفع خونریزی های بینی و رحم موثر است.
* از دم کرده برگ مو می توان برای شستشوی چشم در ورم ملتحمه استفاده کرد.
* دم کرده برگ مو برای رفع واریس مفید است.

* برگ درخت انگور، برونشیت‌های مزمن را معالجه می‌کند.
* برگ درخت انگور، برای زکام و عفونت‌های روده، ضد عفونی کننده گران بهایی است. برای این کار می توان می‌توان چهار گرم برگ خشک مو را در یک لیوان آب‌جوش دم کرده و دو تا سه فنجان در روز تناول نمود.
* برگ مو اشتها‌آور ، مقوّی، ضد اسهال، ادرارآور و ضد خماری است.

آشپزی سئویل / هفت گنج

Copyright (c) 2006-2019 persianv.com All Rights Reserved

© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .

برای نگهداری برگ مو روش های مختلفی وجود دارد. برگ مو در اواخر بهار و ابتدای فصل تابستان می روید و در باقی فصل های سال وجود ندارد، اما بسیاری از ما دوست داریم بتوانیم این غذای لذیذ را در تمام طول سال تهیه کنیم و از خوردن آن کنار عزیزانمان لذت ببریم. برای اینکار لازم است از روشهای نگهداری برگ مو اطلاع داشته باشیم. با  لذیذ ۱۲۳ همراه باشید تا اصول نگهداری صحیح را یاد بگیرید.  روشهای نگهداری برگ مو متفادت است. دلمه برگ مو یکی از غذاهای بسیار لذیذ و محبوب بین ایرانیان است.

برگ مو در اواخر بهار و ابتدای فصل تابستان می روید و در باقی فصل های سال وجود ندارد، اما بسیاری از ما دوست داریم بتوانیم این غذای لذیذ را در تمام طول سال تهیه کنیم و از خوردن آن کنار عزیزانمان لذت ببریم. برای اینکار لازم است از روشهای نگهداری برگ مو اطلاع داشته باشیم.

با نگهداری برگ مو دیگر لازم نیست تا تابستان سال آینده برای درست کردن آن صبر کنیم.نکته ای که در نگهداری برگ مو باید به آن دقت شود این است که فقط مسئله تازه ماندن آن در فصل های دیگر مهم نیست، بلکه باید علاوه بر تازه ماندن آن طوری نگهداری شود که خواص آن نیز حفظ شود تا هنگامی که میخواهیم از آنها استفاده کنیم فواید خود را از دست نداده باشند و یا تغییر رنگ در برگها به وجود نیامده باشد.

برای نگهداری برگ مو به این روش پس از شستن، آنها را در جایی زیر نور آفتاب آویزان می کنیم. نگهداری برگ مو به این روش کمی سخت است. زیرا باید دقت کرد تا گرد و خاک به برگها نگیرد و همچنین ضربه ای به آنها وارد نشود تا خرد شوند. پس از خشک شدن نیز به هنگام استفاده از آن باید مواظب بود و به آرامی آنها را برداشت. چون ممکن است خرد شوند و دیگر نتوان از آنها استفاده کرد. هنگام استفاده کافی است آنها را در آبی ولرم بگذاریم تا دوباره نرم شوند.

بطری های نوشابه نیز محفظه مناسبی برای نگهداری برگ مو است. در این روش ابتدا باید برگ مو را شسته و پس از اینکه کاملا آب آن گرفته شد برگها را به صورت رولتی پیچید و آن ها را درون بطری انداخت. می توان با چوب نازکی برگها را درون بطری به آرامی جا به جا کرد تا هم جای بیشتری برای سایر برگها باز شود و هم برگها به صورت فشرده تر کنار هم قرار گیرند و رول آنها باز نشود. این بطری پر از برگ مو را می توان تا یک سال در فریزر نگه داشت. هنگام مصرف برگ مو نیز با پاره کردن بطری به راحتی می توان برگ ها را خارج کرد.

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

برای نگهداری برگ مو در فریزر می توان آنها را پس از شستن و خشک کردن در درون ظرف های مخصوص فریزر گذاشت و آن را در فریزر قرار داد. به این ترتیب هر زمان که خواستیم می توانیم آن را از فریزر خارج و مصرف کنیم.

نگهداری برگ مو به این روش همانند روش نگهداری آن در بطری نوشابه استو با این تفاوت که در این روش از آب نمک نیز استفاده می شود. ابتدا آب و نمک را درون قابلمه ای می جوشانیم و میگذاریم خنک شود. سپس برگها را بعد از شستن به صورت رولتی می پیچیم و درون بطری نوشابه قرار می دهیم و بطری را با آب نمک پر می کنیم. برای از بین رفتن شوری برگها هنگام مصرف، فقط کافی است برگها را مدتی درون آب بی نمک بگذاریم تا نمک آن گرفته شود.

برای کنسرو کردن برگ مو آنها را پس از شستن به صورت رولی می پیچیم و درون شیشه می چینیم. شیشه را با آب نمکی که قبلا جوشاندیم و خنک کرده ایم پر می کنیم. سپس شیشه ها را دورن قابلمه ای پر از آب جوش می گذاریم و آنها را برای ۱۵ دقیقه می جوشانیم. سپس شیشه ها را از قابلمه خارج کرده و پس از سرد شدن می توانیم آنها را به مدت طولانی نگهداری کنیم.

شیشه های که برای نگهداری برگ مو استفاده می شود باید کاملا سالم باشد و نباید هیچگونه ترک یا شکستگی داشته باشد. درب این شیشه ها نیز باید فلزی باشد و هیچگونه زنگ زدگی یا خراشیدگی نداشته باشد. با این روش برگ مو را می توان برای ۶ ماه نگهداری کرد. البته نگهداری برگ مو به روش کنسرو کردن معمولا توصیه نمی شود. زیرا برگ مو خاصیت اسیدی کمی دارد. بنابراین ممکن است با کنسرو کردن آن، خطر بروز بوتولیسم افزایش یابد.

استفاده از نمک از دیرباز برای نگهداری مواد غذایی رایج بوده است. نمک ماده ای است که از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری می کند. با اینکه امروزه استفاده از یخچال و فریزر برای نگهداری مواد غذایی جای نمک را گرفته است، اما همچنان می توان از این روش قدیمی و موثر برای نگهداری برگ مو استفاده کرد. در این روش برگ مو را پس از شستن و خشک کردن، کف ظرفی که میخواهیم در آن نگهداری کنیم پهن می کنیم و یک لایه نمک روی آن میپاشیم. برگ بعدی را روی آن قرار می دهیم و دوباره روی برگ نمک میپاشیم.

به همین ترتیب برگها را لایه لایه میچینیم و روی آنها نمک می پاشیم تا ظرف پر شود. بعد از پر شدن ظرف، در آن را محکم می بندیم و تا زمان مصرف، به هیچ عنوان در ظرف را باز نمی کنیم. به این ترتیب می توان برگ مو را به مدت طولانی نگهداری کرد.

برای نگهداری برگ مو با این روش تعداد ۱۰ یا ۲۰ عدد برگ مو را روی هم میچینیم و آنها را رول می کنیم و با نخ مخصوص آشپزی می بندیم. برگها را نباید خیلی شل بست که از هم باز شوند. همچنین نباید آنقدر سفت بست که بوسیله نخ بریده شود. به حدی که برگها از هم باز نشوند و فضایی نیز برای ورود آب به داخل برگها وجود داشته باشد کافی است.دسته های برگ مو را داخل آب جوش می اندازیم و برای مدت ۱ دقیقه می جوشانیم. سپس آنها را از آب جوش خارج می کنیم و داخل کاسه ای پر از آب و یخ می اندازیم و برای مدت ۲ دقیقه می گذاریم در کاسه آب و یخ باقی بماند.

سپس آنها را از کاسه بیرون می آوریم و درون کیسه فریزر یا ظرف مخصوص می گذاریم و درون فریزر قرار می دهیم. نگهداری برگ مو به روش بلانچ کردن تمام خاصیت آن را حفظ می کند.مدت زمان نگهداری برگ مو به روش بلانچ کردن ۶ ماه است. هنگام استفاده از برگ مو می توانید دسته برگ مو را گرم کنید، سپس نخ آن را ببرید و برای درست کردن دلمه استفاده کنید.

بهتر است از سرخ کردن برگ مو خودداری شود. زیرا سرخ کردن و حرارت دیدن برگ مو به مدت زیاد باعث تغییر رنگ آن و همچنین از بین رفتن مواد مقوی آن به ویژه ویتامین C موجود در آن خواهد شد. پخت برگ مو بهتر است در مدت زمان کم و با حرارت پایین باشد. زیرا در این صورت تبدیل بتاکاروتن موجود در آن به ویتامین A به میزان ۳ برابر خواهد رسید. بهتر است از برگ مویی استفاده شود که از درختچه های خانگی تهیه شده. زیرا در این صورت احتمال سم پاشی درخت به خاطر دوری آفت ها کمتر است.

برگ مو شاید به ظاهر گیاهی معمولی به نظر برسد که برای خوشمزه تر شدن غذا از آن استفاده می شود. اما در واقع علاوه بر این که خوشمزه است فواید بسیار زیادی نیز دارد و میتوان از آن به صورت دم کرده و یا خشک شده برای برطرف کردن برخی مشکلات استفاده کرد. این برگ سرشار از مواد معدنی و مفیدی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

امیدوارم از این مطلب وبلاگ مون در مورد روش های نگهداری برگ مو لذت ببرید. منتظر رسپی و دستورات آشپزی و فیلم های آموزشی امتحان شده جدید روز های آینده در این سایت باشید. لطفا در بخش نظر سنجی سایت شرکت کنید و با نظرات تان ما را در بهینه سازی سایت مان یاری دهید.

حتماً ببینید:

قسمت خواص برگ مو بسیار جدید و جالب بود. ممنون

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وبسایت

آسانترین و لذیذترین روش های آشپزی در این وبگاه برای شما جمع آوری کردیم

آسانترین و لذیذترین روش های آشپزی در این وبگاه برای شما جمع آوری کردیم

 

با سلام امیدوارم همیشه شاد باشید امروز می خواهم کنسرو برگ مو را بذارم تا چند وقت پیش فکر می کردم از ابداعات خودمه ولی شنیدم که قبلا موجود بوده و نمی دونم که این روشی هست یا نه و طعمش چه طوره به هر حال من هم طرز تهیه کنسرو را می گذارم و هم چند روش قدیمی نگهداری برگ مو را امیدوارم کنسرو برگ مو را تهیه کنید و با آن دلمه های خوشمزه تهیه کنید

در این روش برگهای تازه وبزرگ مو را شسته و دسته بندی کرده و به وسیله یک سوزن نخ را از برگها رد کرده و از طرف دیگر در می آوریم و دو طرف نخ را به همگره می زنیم و از یک جای مناسب زیر نور آفتاب آویزان می کنیم باید مواظب باشیم که گرد وخاک روی برگها ننشیند و چند روزی صبر می کنیم تا برگها خشک شوند بعد برگها را دریک جای مناسب نگهداری میکنیم که نه رطوبت داشته باشد و نه برگها خرد شوند چون در حالت خشک, شکننده هستند و زمان مصرف , چند ساعت قبل از تهیه دلمه, برگها را در یک ظرف بزرگ آب ولرم خیس می کنم .این روش خیلی قدیمی است

روش نگهداری برگ مو با آب نمک

 

در این روش آب را جوش آورده و نمک را در آن می ریزیم و چند جوش که زد شعله را خاموش کرده و می گذاریم تا آب نمک خنک شود بعد برگهای شسته شده ودسته بندی شده را درظرف مخصوص ریخته و رویشان آب نمک می ریزیم تا زمانی که روی برگها  را بگیرد. هنگام مصرف چند ساعت قبل برگها را در آب را معمولی می اندازیم تا شوریش گرفته شود اخیرا هم  برگها را  به صورت رولتی می پیچند و در یک بطری نوشابه (۱٫۵لیتری ) می اندازند و رویش آب نمک می ریزند به خاطر اینکه هر چه درب ظرف تنگتر باشه نفوذ هوا کمتره و جلوی فاسد شدن برگها را می گیره و هنگام مصرف بطری را با چاقو بریده و برگها را از داخلش در می آوریم

در این روش یک بطری خشک نوشابه را انتخاب کرده و برگها را به صورت رولتی پیچیده و داخل بطری می اندازیم تا پرشدن بطری اینکار را انجام می دهیم بعد درب بطری را بسته و در یک جای سرد مثل یخچال نگهداری می کنیم مزیت این روش استفاده نکردن از نمک است این روش اخیرا استفاده می شود.

بعد از اینکه برگ موها را شسته و خشک کردید دسته دسته کرده و داخل کیسه فریزر یا ظرف هم اندازه برگها گذاشته و درون فریزر نگهداری کنیدبهتر است درون ظرفهای مخصوص فریزر گذاشته تا بعد از اینکه یخ زد نشکند و خرد نشوند و هم اینکه قبل از مصرف  از فریزر در آورده و دست نمی زنیم تا یخشان باز شود و نرم گردد

این روش بهترین روش نگهداری برگ مو است و مزیتش اینه که در هر دمایی به مدت طولانی نگهداری می شود

مواد لازم:

برگ تازه و بزرگ مو            به تعداد دلخواه

نمک                                کمی

آب                                 به میزان لازم

شیشه مخصوص کنسرو     به تعداد لازم

 

ابتدابرگها را شسته و چند چند دسته می کنیم بعد برگها را مثل رولت می پیچیم و داخل شیه می گذاریم تا زمانی که شیشه پرشود و پیچیدن برگها به این خاطره که در شیشه بتوانیم برگهای زیادی جا بدهیم بعد اب را جوشانده و نمک را ریخته و خنک کرده و روی برگها می ریزیم تا شیشه ها پر شود و درب شیشه ها را می بندیم بعد در یک قابلمه بزرگ که پر از آب کردیم و آب را به جوش آوردیم شیشه ها را قرار میدهیم و به مدت ۱۵ دقیقه شیشه های محتوی برگها را می جوشانیم سپس  شیشه ها را از داخل قابلمه در آورده و می گذاریم تا سرد شوند بعد در جای دلخواه و در هر دمای به مدت خیلی طولانی نگه می داریم

 

 

دیدگاه

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

روش نگهداری برگ مو با آب نمک
روش نگهداری برگ مو با آب نمک
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *