سرد مزاجی

سرد مزاجی
سرد مزاجی

سرد مزاجی در خانمها بسیار پیچیده تر از آقایان است و به راحتی قابل تشخیص نمی باشد.کاهش میل جنسی در زنان به عوامل مختلفی بستگی دارد و نقش مردان در به وجود آمدن آن اهمیت بسیاری دارد. در درمان کاهش میل جنسی اولین گام شناخت ریشه آن است .

کاهش میل جنسی زن برخی مواقع به علت های مختلفی صورت می گیرد و نقش مردان در به وجود آمدن آن اهمیت بسیاری دارد. برای درمان و تشخیص کاهش میل جنسی خانم ها اغلب یکی دو جلسه درمانی نخست به تعیین زمان شروع کاهش میل جنسی و یافتن علت آن می گذرد. در این بخش از نمناک شما را با علت های کاهش میل جنسی در خانم ها آشنا می کنیم .

1- نبود اشتیاق

بسیاری از زنان هنگام برقراری رابطه زناشویی به اوج لذت جنسی نمی رسند و ارگاسم را تجربه نمی کنند ، به همین خاطر میل جنسی آنها کاهش می یابد و روند تحریک شدنشان کندترمی شود زیرا روابط زناشویی به لذت، احساس، اشتیاق و رهایی نیاز دارد. خانمی که تجربه ارگاسم ندارد ، دچار «آنورگاسمی» است.

سرد مزاجی

پزشک متخصص به زوج یاد می دهد چقدر طول می کشد تا زنی که ارگاسم را تجربه نکرده است، به این اوج برسد و چه کارهایی برای رسیدن به این اوج باید انجام داد و از چه وسایلی استفاده کرد. 

2. درد

برخی از خانم ها هنگام انجام روابط زناشویی احساس درد می کنند . آنچه می تواند رابطه جنسی را مختل نماید ، خشکی، درد هنگام آمیزش، گرفتگی عضلات واژن، درد هنگام تحریک شدن، دردهای پس از درمان سرطان می باشد .

احساس درد در زمان برقرای رابطه ممکن است علت فیزیولوژیک داشته باشد . برای درمان این درد خانم ها باید تحت نظر متخصص زنان یا فیزیوتراپیست قرار گیرند. پس از درمان علت فیزیولوژیک درد، درمانگر جنسی به همسران کمک می کند چرخه روابط جنسی را به کار گیرند .

اگر علائم یائسگی علت درد باشد، می توان آن را با هورمون ها یا درمان های طبیعی برطرف ساخت و مانع قطع روابط جنسی زوج شد. شایع ترین دلایل ایجاد درد در هنگام رابطه جنسی واژینیسموس (گرفتگی عضلات مجرای بیرونی واژن)، وستیبولیت (درد در ورودی واژن )، دیس پارونیا (درد هنگام روابط زناشویی) هستند که با مراجعه به پزشک متخصص دردهای لگنی و درمانگر جنسی قابل درمانند.

3. تخیل

زنان برای اینکه بتوانند رابطه جنسی متعادلی را تجربه کنند و دچار بی میلی و کاهش میل جنسی نشوند باید ، افکار جنسی نیز داشته باشند . به خانم هایی که دچار کاهش میل جنسی شده اند و تنها دوبار در ماه افکار جنسی دارند تو صیه می شود که حداقل به یکی از این افکار مثبت متمرکز شوند و اجازه دهد میلی پذیرنده در او ایجاد شود که آغازگر رابطه باشد تا مرد بتواند تمایل همسرش را احساس کند. 

4. رابطه

کیفیت ارتباط میان زوجین نقش مهمی در کاهش میل جنسی زن دارد. اساس تداوم تمایل جنسی در بیشتر زنان «پیوند عاطفی» است بنابراین همسران باید طریقه تغییر رفتارهایشان را بیاموزند تا رابطه زناشویی شان از بند «جنگ قدرت» رها شود.

برای درمان کاهش میل جنسی درمانگر سوالاتی مانند :آیا همسرش برایش جذابیت دارد و نظرش درباره جذابیت خودش برای همسرش چیست؟ آیا از همسرش می ترسد؛ آیا همسرش آدم بدخلقی است؟ از چه وقتی کاهش برانگیختگی جنسی اش شروع شد؟ پس از ماه عسل؟ پس از به دنیا آمدن بچه ها؟ پس از یائسگی یا بالا رفتن سن؟ آیا مشکل بی وفایی مطرح بوده است؟ می پرسد و سپس به درمان اقدام می کند.

5. فیزیولوژی

بسیاری از مشکلات فیزیو لوژی بر کاهش تمایل جنسی تاثیرگذارند . مشکلات خلقی ، مصرف داروهای ضد افسردگی مانند فلوکستین ، مصرف قرص ضد بارداری ، افسردگی پس از زایمان ، تاثیرات زایمان و بارداری روی بدن ، تو جه بیش از حد خود یا همسرتان به کودک ، تغییرات جنسی سن یائسگی ، سرطان پستان یا دیگر سرطان های زنانه ، شیمی درمانی، دارودرمانی، پرتودرمانی و ابتلای همسر به سرطان پروستات ، همه این مشکلات تاثیر زیادی بر کاهش میل جنسی زنان دارد و بر رابطه جنسی اثر گذاراست.

در سن یائسگی بسیاری از خانم ها علایمی مانند تعریق و گر گرفتگی را تجربه می کنند که روابط زناشویی آنها را مختل می کند؛ چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره شده است آنچه در این سن احساس نیاز کمتر به رابطه زناشویی می شود کاهش تولید هورمون تستوسترون و کاهش استروژن است که سبب خشکی و تحلیل رفتگی واژن و… در زنان و در نتیجه کاهش میل جنسی می شود. 

6. تحریک

اگر رابطه جنسی شما و همسرتان جذابیت خود را از دست داده باشد و به کاری تکراری، روزمره و ملال آور تبدیل شده باشد شما ممکن است دچار بی میلی به برقراری رابطه جنسی شوید .

چیزهای دیگری که سبب کاهش میل جنسی خانم ها هنگام برقراری رابطه جنسی خواهد شد ، رفتار همسرتان هنگام رابطه زناشویی ، مدت زمان رابطه زناشویی ، تحریک کننده بودن و عملکرد همسرتان هنگام برقراری رابطه می باشد .

برای برطرف شدن این مشکلات باید درباره شیوه هایی که واقعا باعث تحریک شما ولذت جنسی تان می شود، با همسرتان حرف بزنید و هنگام صحبت درباره نیازهای جنسی تان موقع شناس باشید و خجالت نکشید .

7. تعداد

اگر زوجین درباره دفعات برقراری رابطه زناشویی توافق نداشته باشند و پاسخ آنها به این سوالات که چند بار در هفته رابطه زناشویی دارید؟ چند بار در ماه؟ چند بار در سال؟ متفاوت باشد مثلا خانم بگوید هفته ای یک بار اما شوهرش پاسخ دهد:«نه، 9 ماه قبل در هفته ای که مادرت به دیدن ما آمده بود»! نشان دهنده این است که زن و شوهر ، رابطه شان مختل است و خانم به کاهش میل جنسی دچار است .

گاهی همسر از خانم توقع غیرمعقولی درباره دفعات برقراری رابطه زناشویی دارد، در این موارد نباید میل جنسی زن به دلیل تطبیق نداشتن آن با میل جنسی شوهر، مختل شمرده شود. هر همسری باید به نیازهای طرف دیگر توجه و درک عمیقی از آن پیدا کند بنابراین نمی توان حد میانه ای برای رابطه جنسی در نظر گرفت.  

نداشتن تمایلات جنسی و سرد مزاجی جنسی یکی از شایع ترین مشکلاتی است که بسیاری از خانم ها بدان دچارند و به علت های گوناگونی مانند مسایل هورمونی، بیماری های مختلف، نوع روش زندگی و عوامل مختلف روانی مانند استرس در زندگی روزمره به وجود می آیند.

درمان این عارضه در خانم ها امکان پذیر است و می توان با درمان عوامل زمینه ای، تغییر در برخی از روش های غلط و یا اصلاح شیوه های مختلف رفتاری و با مصرف برخی از گیاهان دارویی سرد مزاجی در زنان را درمان نمود. در این بخش از سلامت نمناک شما را با بهترین درمان های سرد مزاجی آشنا خواهیم کرد.

مصرف سنجد

یکی از بهترین داروهای گیاهی برای پیشگیری و درمان اختلال های جنسی در زنان مصرف دمنوش تهیه شده از سنجد یا جوشانده سنجد است.

سرد مزاجی

بر اساس تحقیقات انجام شده گل گیاه سنجد و میوه آن بر درمان اختلال جنسی زنان و درمان ابتلا به اضطراب حین رابطه زناشویی بسیار موثر است تا جایی که از این گیاه کپسول هایی به صورت صنعتی تهیه شده که برای درمان بیماری های جنسی در داروخانه های کشورهای اروپایی به مردم عرضه می شود.

ریوند چینی

بسیاری از خانم ها بعد از ازدواج به علت درد رابطه زناشویی دچار ترس ها و استرس هایی می شوند که آنها را دچار مشکلات روحی و روانی بسیاری می سازد . این مشکلات در صورت عدم درمان سبب بروز مشکلات و اختلاف هایی میان زوجین می شود ودر برقراری رابطه زناشویی اثرگذار است.

چنانچه بخش سلامت جنسی نمناک اشاره کرده است نوشیدن دمنوش تهیه شده از گیاه و ریشه ریوند چینی سبب کاهش درد ناحیه لگن زنان می شود و بدین گونه این کاهش درد سبب برقراری بهتر رابطه زناشویی و رهایی از استرس و ترساز رابطه خواهد شد. اما زنانی که در مرحله شیردهی به نوزاد به سر می برند به هیچ وجه از این گیاه یا مشتقات آن استفاده نکنند.

گیاهان وسبزیجات مفید

سبزیجات و خوراکی هایی که به تقویت توانایی جنسی زنان کمک می کنند عبارتند از :چغندر، شاهی، فلفل سبز، پیاز، ترب، کشمش و تمشک ، شیره نارگیل و آب انگور. خانم ها باید برای تقویت توانایی جنسی و جسمی خود مصرف عسل طبیعی و خالص را در وعده صبحانه فراموش نکنند .

همچنین خوردن روزانه حب های تهیه شده از خرما، گردو و دارچین نیز بسیار موثر است. برای تهیه این حب ها ابتدا هسته خرما ها را جدا کرده و مغز گردو و خرما را بکوبید تا نرم شود و سپس به آن دارچین اضافه نمایید و حب ها را درست کنید و هر روز4 تا 5 حب بخورید. برای تهیه این حب ها شما به 6خرما و 3 مغز گردو و کمی دارچین نیاز دارید.

سبک زندگی تان را عوض کنید

بو علی سینا معتقد بوده است که کاهش میل جنسی بیماری است که با نوع رژیم غذایی هر فرد ارتباط دارد. او یکی از عوامل موثر در کاهش میل جنسی را مصرف بیش از اندازه از غذا و خوراکی های نامناسب می داند.

از دیگر مواردی که در ابتلا به ناتوانی و کاهش میل جنسی بسیار موثر است، سبک زندگی افراد ، چگونگی حمام کردن، زمان بیدار شدن و به خواب رفتن آنان است .

افرادی که دچار کاهش میل جنسی هستند بهتر است از نخود، لوبیا، تخم خربزه، کنجد، پیاز، هویج، ماهی ازون برون، خاویار، عسل، زعفران، انگور شیرین، گوشت گوسفند، شلغم، کلم، حلیم گندم، کنگر، نعناع، شنبلیله و مارچوبه در برنامه غذایی خود یا به صورت چاشنی غذاهایشان استفاده نمایند.

گل سرخ درمانی

یکی از گیاهان موثر در درمان ناتوانی یا کم توانی جنسی گل سرخ است که می توان از آن به صورت خوراکی یا موضعی برای درمان استفاده نمود. برای درمان ناتوانی جنسی و افزایش توانایی بدن مردان و زنان بهتر است از روغن گل سرخ به صورت موضعی استفاده نمایید و این روغن را به ناحیه شکم بمالید و یا اینکه می توانید به صورت خوراکی از گل سرخ استفاده نمایید.

امروزه عصاره گل سرخ به صورت صنعتی در داروخانه ها و عطاری ها وجود دارد . مصرف گل سرخ به صورت خوراکی سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و افزایش آرامش و کنترل تپش قلب می شود.

مصرف جنسینگ

مصرف جنسینگ که ریشه یک گیاه چندین ساله چینی است می تواند سبب افزایش قوای جنسی گردد.چینی ها این گیاه را در برنامه غذایی اعضای خانواده می گذارند و در آشپزخانه تمامی خانواده های چینی ریشه گیاه جنسینگ پیدا می شود زیرا این گیاه ابتلا به ناتوانی و کم توانی جنسی و جسمی را درمان می کند.

مصرف ویتاگنوس

مصرف عصاره و قطره گیاه ویتاگنوس یا پنج انگشت در درمان سرد مزاجی زنان موثر است. مصرف این قطره در رفع اختلالات قاعدگی، رفع اختلال های یائسگی، موثر در کیست های رحم و تخمدان، موثر در فیبروم، جلوگیری از تنبلی تخمدان خانم ها و انواع دیگر اختلال های هورمونی زنان موثراست.

مصرف دارچین

مصرف دارچین در درمان سرد مزاجی موثر است .طبع این گیاه گرم است و نباید بیش از حد مجاز استفاده شود. برای درمان سردمزاجی چای یا دمنوش دارچین بنوشید و یا پودر دارچین را به غذاهایتان اضافه کرده و از خواص آن بهره مند شوید.

دمنوش رازیانه و عسل

نوشیدن دم کرده رازیانه و ترکیب آن با مقداری عسل روزی یک بار برای درمان سرد مزاجی موثر است . برای درمان سرد مزاجی می توانید صبح یک قاشق مرباخوری عسل ناشتا بخورید. 

 

سرد مزاجی مردان (بی میلی جنسی در مردان) از جمله مشکلات بزرگ زوجین در زندگی زناشویی است که نارضایتی جنسی همسر را به دنبال خواهد داشت. نارضایتی جنسی زوجین پیامد‌های زیادی مانند کاهش شادی در زندگی مشترک، ابتلا به افسردگی، شاد نبودن محیط خانه برای فرزندان و در بدترین حالت جدایی و طلاق را به دنبال خواهد داشت. در بسیاری از موارد مشاهده شده مردانی که دچار سرد مزاجی هستند، دچار افکار منفی می‌شوند و گاه به فکر خودکشی می‌افتند. اما نباید فراموش کنید که همسر و فرزندان مردانی که دچار سرد مزاجی در رابطه جنسی هستند نیز با مشکلاتی روبرو می‌شوند. به مرور زمان شادی از زندگی آنان می‌رود و خطر ابتلا به افسردگی تک تک اعضای خانواده به خصوص فرزندان را تهدید می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله افسردگی را مطالعه کنید.

 

از آنجایی که درمان سرد مزاجی مردان وابسته به علت و منشأ آن است، با ریشه یابی و یافتن دلیل سرد مزاجی و بی میلی جنسی در مردان می‌توان بهتر عمل کرد. برخی از علل سرد مزاجی به مشکلات روحی روانی از جمله استرس و فشارهای کاری مربوط می‌شود و بخشی دیگر به مشکلات جسمانی و بیماری‌ها باز می‌گردد. در ادامه مهمترین دلایل بی میلی جنسی در مردان ذکر شده است:

سرد مزاجی

 

سرد مزاجی در مردان به دو دسته‌ی سرد مزاجی اولیه و سرد مزاجی ثانویه تقسیم می‌شود. برخی از مردان از زمان آغاز زندگی مشترک تمایلی به رابطه جنسی نداشته و دچار سرد مزاجی اولیه هستند. اما در نوع دوم مرد بعد از گذشت مدتی از زندگی جنسی، از رابطه جنسی دلسرد می‌شود و تمایل خود را برای برقراری سکس از دست می‌دهد. همچنین سرد مزاجی به سه سطح خفیف، متوسط و شدید تقسیم بندی می‌شود. در نوع شدید آن مرد تا ماه‌ها به برقراری رابطه جنسی تمایلی ندارد. کاهش میلی جنسی زمانی به عنوان بیماری تلقی می‌شود که منجر به بروز استرس و مشکلات در زندگی مشترک شود.

 

در صورتی که سردمزاجی درمان نشود تبدیل به اختلال جنسی شده و در روابط عاطفی زوجین مشکلات چشمگیری ایجاد می‌کند. ممکن است همسر شما نیز مشکلاتی در رابطه جنسی و نشانه‌هایی از سرد مزاجی را داشته باشد و بخشی از مشکل مربوط به بی میلی جنسی همسر باشد. برای کسب اطلاعات در زمینه اختلالات جنسی کلیک کنید.

درمان این مسئله در صورتی که سال‌ها نادیده گرفته شده باشد، به طوری که همسر هم دچار سرد مزاجی و بی تفاوتی و بی‌علاقگی به رابطه جنسی شود، بسیار دشوار است و زوجین باید هر چه سریعتر برای درمان اقدام نمایند. برای درمان در این شرایط ابتدا لازم است برای انجام آزمایش‌های هورمونی و اطلاع از وضعیت هورمون‌ها در خانم به متخصص زنان مراجعه کنید و همزمان در جلسات مشاوره افسردگی و زوج درمانی با یک درمانگر متخصص سکستراپی حضور یابید تا بتوانید هر چه سریعتر شادی را به زندگی خود بازگردانید.

 

متاسفانه بسیاری از زوجین بحث آموزش مسائل جنسی را جدی نمی‌گیرند. از نظر جنسی باید زن و مرد پوزیشن‌های مختلف جنسی را یاد بگیرند و بدن یکدیگر را بشناسند. به طور کلی نقاطی هست که مردان و زنان در آن نقاط تحریک پذیری دارند ولی هر بدنی با بدن دیگر متفاوت است. زوجین باید در طول زندگی مشترک، بدن یکدیگر را بشناسند و بدانند که همسرشان به چه نقاطی بیشتر حساس هست. توصیه می‌کنیم که حتما از یک مشاور سکستراپ برای آموزش و مشاوره جنسی استفاده نمایید تا بتوانید لذت را به روابط جنسی خود بازگردانید. مشاوره جنسی نقش تعیین کننده‌ای در درمان سرد مزاجی زوجین به خصوص مردان دارد.

 

بسیاری از افراد با وجود این که مشکل خود را می‌دانند ولی برای حل مشکل هیچ اقدامی نمی‌کنند و پرداختن به مسائل جنسی در زندگی زناشویی را امر مهمی قلمداد نمی‌کنند و یا از پرداختن به چنین مسائلی خجالت می‌کشند. زمانی که متوجه مشکلی در رابطه با همسر خود شدید، بهترین کار تغییر سبک زندگی و تلاش برای بهبود کیفیت زندگی است. امروزه دنیای اطلاعات مسائل جنسی بسیار گسترده شده و جنبه‌های بسیاری را در زندگی مشترک در بر می‌گیرد.

اهمیت درمان سرد مزاجی در مردان و رابطه جنسی با کیفیت در زندگی مشترک سبب داشتن رابطه جنسی با کیفیت و ماندگار در زندگی مشترک می‌شود و روابط عاطفی زوجین را نیز بهبود می‌بخشد. ممکن است ندانید، آن چیزی که رابطه صمیمانه مرد و زن را در کنار هم سفت و محکم نگه می‌دارد رابطه جنسی است و اگر رابطه جنسی با کیفیت و کمیت مناسب باشد، هم زندگی زناشویی را طولانی‌تر می‌کند و هم محیط خانواده را شاد‌تر و سالم‌تر نگاه می‌دارد.

 

در صورت عدم درمان بی میلی جنسی و سرد مزاجی در مردان به مرور زمان هم مرد و هم همسر و خانواده او دچار افسردگی و افکار منفی گرایانه می‌شوند. در صورت داشتن فرزند مشکلات شما به مرور زمان او را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. توجه داشته باشید که فرزند شما بزرگ می‌شود و در طول زندگی با مشکلاتی روبرو خواهد شد که برای حل این مشکلات به کمک و یاری شما نیاز خواهد داشت. وقتی شما خود دچار افسردگی باشید نمی‌توانید به درستی او را راهنمایی کنید و حامی او باشید.

 

هم مرد و هم همسر او باید حتما برای مشاوره جنسی و روان درمانی اقدام کنند. آزمایش خون دهند تا از وضعیت خودشان آگاهی یابند. همسر مردی که دچار بی میلی جنسی و سرد مزاجی است حتما به پزشک زنان مراجعه کند. زوجین هر دو باید در جلسات زوج درمانی و سکس تراپی شرکت کنند و از تحریک کننده‌های مناسبی جنسی می‌توانند استفاده نمایند. یک درمانگر متخصص می‌توناد خیلی موارد را به زوجین آموزش دهد. تغییر شرایط به زوجین این امکان را می‌دهد تا از کنار هم بودن بیشترین لذت را ببرند. سرد مزاجی مرد در زندگی مشترک در یک فاصله زمانی کم قابل درمان است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بی میلی جنسی کلیک کنید.

 

مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی با استفاده از کادری مجرب آماده است تا پاسخگوی تمامی سوالات و مشکلات شما در زمینه روابط جنسی و سکستراپی باشد. شما می‌توانید از نقاط مختلف کشور و تنها با استفاده از تلفن از خدمات مشاوره‌ای در زمینه‌های مختلف مشکلات جنسی از جمله سرد مزاجی زن و مرد، زود انزالی، دیر انزالی و… بهره‌مند شوید. مشاوره تلفنی این امکان را به شما می‌دهد تا بدون خجالت مشکلات خود را با افراد متخصص و با تجربه بیان کنید و از آن‌ها راه‌حل دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تشخیص و درمان بی میلی جنسی در مردان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

سلام آیا سرد مزاجی مردان درمان قطعی و همیشگی داره؟

سلام درمان سرد مزاجی مردان با توجه به علت به وجود آمده تعیین می شود. در بسیاری از موارد سرد مزاجی با انجام راهکارهایی کاهش پیدا کرده و رابطه تعدیل می شود.

سلام.پسر۳۳ساله هستم.توی۷سالگی آزار جنسی شدم و مبتلا به اختلال شخصیت مرزی هستم.مدتی هست که دچار بی میلی جنسی هستم،آیا به مشکلاتی که عرض کردم،ربط داره؟آیا بی میلی جنسی ام قابل درمان هست؟متاسفانه درمانگرم میگفت:ربطی به اختلالت نداره.البته بنظرم بخاطر اینکه مسئولیت از روی دوشش برداشته باشه،این حرفو زد.

سلام اختلالات شخصیت در کل در اثر طرحواره های ناکارآمدی به وجود میان که از دوران کودکی در فرد شکل گرفته. این طرحواره ها به دلیل قوی بودنشون به راحتی تغییر نمی کنن و نیاز به صبر و تمرین زیادی است . شخصیت مرزی از این قائله مستثنا نیست. اگر تشخیص شخصیت مرزی گذاشته شده همانطور که درمانگرتون گفتن در اثر یک حادثه این اختلال به وجود نمیاید، بلکه رشته ای از حوادث و ارتباطات بین فردی مخصوصا والدین هست که موجب اختلالات شخصیت مرزی می شود. با توجه به این که در حال درمان هستید توصیه می کنیم به این روند ادامه داده و درمانتون رو رها نکنید و در نظر داشته باشید که درمان شخصیت مرزی زمان زیادی نیاز داره و مهم ترین عامل در موفقیت درمان خود شما هستید. در خصوص سرد مزاجی باید گفت میل جنسی به طور مستقیم به احساسات شما مرتبط هست، خوب با توجه به شرح حالی که دادید به طغیان احساسات منفی نسبت به آزار جنسی در کودکی میتونه موجب این سرد مزاجی شده باشه. برای اطلاعات بیشتر می تونید با شماره درج شده در سایت تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.



افسردگی و استفاده از داروهای روان گردان از عوامل مؤثر در سرد مزاجی باشد

 

اختلال کاهش میل جنسیروابط زناشویی، مقدس‌ترین و مهم‌ترین بخش زندگی هر زوج را تشکیل می‌دهد و این تقدس از زمانی آغاز می‌شود که دختر و پسر با یکدیگر پیمان زناشویی می‌بندند. ولی دریای متلاطم زندگی گاه این آرامش را طوفانی کرده و تفاهم لازم بین زن و شوهر را از بین می‌برد. گاهی اوقات یکی از زوجین یا هر دو تمایل خود را به جنس مخالف از دست داده یا این حس در آنها کم رنگ می‌شود که در واقع نوعی اختلال به شمار می‌رود.

سرد مزاجی

 

«اختلال کاهش تمایل جنسی» یا «سرد مزاجی» به جنس مخالف احساس مخربی نسبت به شریک زندگی است که گاه می‌تواند روابط زناشویی را به مسیرهای باریک و سختی سوق دهد. این اختلال در میان زوجین رواج بسیاری داشته و در هر دو جنس مشاهده می‌شود ولی در زنان شیوع بیشتری دارد.

 

به طور کلی، سرد مزاجی حالتی است که طی آن فرد مبتلا تمایل بسیار کمی به برقراری ارتباط جنسی و تماس بدنی با همسر خود نشان داده و در شروع رابطه نسبت به بروز واکنش مناسبی به فعالیت‌های جنسی همسرش بی‎تفاوت است. این اختلال زمانی به وضوح خود را نشان می‌دهد که فرد مبتلا دچار پریشانی و نگرانی یا بی‌ثباتی شخصیتی می‌شود. افراد سرد مزاج اغلب در مواجهه با چنین موقعیت‌هایی، واکنش‌های استرسی و بیمارگونه از خود نشان داده و به عبارتی، سرد مزاجی نتیجه عوامل فیزیکی یا عاطفی است که در فرد بروز می‌کند.

 

علل سرد مزاجی و عدم تمایل به رابطه جنسیسرد مزاجی در مراحل ابتدایی به گونه‌ای ظاهر می‌شود که فرد تنها دچار کاهش میل جنسی به همسرش شده و به مرور این تمایل در وی کم رنگتر و گاهی حتی جای خود را به تنفر می‌دهد. محققان بر این باورند که بسیاری از سرد مزاجی ها ریشه در آسیب‌های جنسی از قبیل سوء استفاده‌های جنسی یا تجاوز در سال‌های قبل دارد. یکی از دلایلی که می‌تواند در این حالت مؤثر باشد، تجربه رابطه دردناک یا شکست در داشتن رابطه جنسی قبلی است که با تداعی شدنش فرد را از برقراری ارتباط جدید باز می‌دارد.

 

در برخی موارد نادر، مشکل سرد مزاجی در زنان و مردان از میزان ناکافی هورمون جنسی تستوسترون ایجاد می‌شود که باید به دنبال درمان بود. بخشی از سرد مزاجی و عدم تمایل به برقراری رابطه جنسی با همسر به دنبال خستگی مفرط ناشی از کار روزانه بروز می‌کند.علاوه بر این، افسردگی و استفاده از داروهای روان گردان یا داروهای پایین آورنده فشار خون و نیز کمبود هورمون‌های جنسی می‌تواند از عوامل مؤثر در سرد مزاجی باشد.

این حالت گاه تا جایی پیش می‌رود که در عملکرد طبیعی اندام‌های بدن تاثیر می‌گذارد.  به عنوان مثال، سرد مزاجی در مردان یا زنان ممکن است باعث اختلال در فعالیت اندام‌های تناسلی و عدم برقراری رابطه مناسب شده و در نتیجه انقباض و انبساط لازم در زمان برقراری رابطه جنسی به درستی صورت نگرفته و به مرور باعث کناره‌گیری طرف مقابل شده و رفته رفته مشکل پیچیده‌تر می‌گردد. عدم احساس خوب و راحت در زمان برقراری رابطه، یکی دیگر از عللی است که باعث غیر فعال شدن یکی از زوجین در طول ارتباط و سپس عدم تمایل به ادامه می‌شود.

 

تاخیر در بلوغ جنسی  از دیگر عواملی است که منجر به کاهش تمایل جنسی مردان و زنان می‌شود. این حالت به گونه‌ای است که با وجود رسیدن به بلوغ جنسی اما اندام تناسلی پسران و دختران از نظر ظاهری به بلوغ نرسیده و آماده برقراری ارتباط نیست. این امر می‌تواند باعث تجربه ناموفق در برقراری رابطه جنسی شده و هر یک از زوجین را سرد مزاج نماید.

 

گاهی مشکل سرد مزاجی به علت ناکافی بودن هورمون جنسی تستوسترون ایجاد می‌شود

 

این حالت معمولا به دلایلی چون اختلالات ژنتیکی خانوادگی مانند ابتلا به («سندروم ترنر» در زنان (به طور طبیعی، زنان دارای دو عدد کروموزوم جنسی X هستند، اما در این سندرم، زنان دارای یک عدد کروموزوم X هستند، یا یکی از کروموزوم‌های X ناقص است) و «سندروم کلاین فلتر» در مردان (بیماری ژنتیکی است که فرد مبتلا به آن دارای ناهنجاری‌های کروموزومی است. در این بیماری فرزندان پسر به دنیا آمده دارای یک کروموزوم  x  اضافی هستند) و نیز اختلالات سیستم عصبی مرکزی مرتبط با ترشح هورمون‌های جنسی ایجاد می‌شود.

افراد سرد مزاج غالبا به رغم عملکرد طبیعی دستگاه تناسلی، تمایلی به برقراری ارتباط نداشته و در طول زندگی مشترک رابطه زناشویی خاصی نیز بین زن و مرد برقرار نمی‌شود.  همین امر به مرور زمان  باعث دور افتادگی آنها از هم و در مراحل بعدی جدایی و طلاق می‌شود.

از آن جایی که علل نهفته بسیاری از جدایی‌ها در جامعه جهانی امروز ناشی از عدم تمایل به همسر یا همان سرد مزاجی یکی از زوجین یا هر دوی آنهاست، باید با مشاوره صحیح و به موقع مانع از اتفاقات ناگواری شد که ممکن است در ادامه این مسیر برای زوجین رخ دهد. شناخت و آگاهی از سطح توقعات جنسی می‌تواند یکی از مؤثرترین راه کارهایی باشد که باید در نظر گرفت.

 

مشاوره‌های پزشکی سعی در بهبود روابط زن و مرد دارد تا  تمایلات جنسی آنها را نسبت به یکدیگر افزایش دهد. طبیعتا داشتن روابط زناشویی صحیح به شاد بودن و داشتن خانواده‌ای سالم و به دور از تنش کمک شایانی می‌کند و همین امر به طور ناخودآگاه بر آرامش جامعه نیز تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین درمان سرد مزاجی را هرگز پشت گوش نیانداخته و با مشاهده نخستین علائم و کاهش تمایلات به پزشک مراجعه کنید.

زنان و عدم تمایل به برقراری رابطه جنسیبررسی‌های اخیر نشان می‌دهد، زنان بیش از مردان گرفتار سرد مزاجی و عدم تمایل به برقراری روابط جنسی با همسرانشان هستند. کاهش سطح ترشح هورمون‌های جنسی و استرس‌های شغلی عواملی هستند که این حالت را ایجاد یا حتی تشدید می‌کنند. به طور تقریبی، حدود یک سوم از زنان ۱۸ تا ۵۹ سال از سرد مزاجی رنج می‌برند که بخشی از آن تنها به موضوعات روحی و فکری باز نمی‌گردد بلکه گاهی باعث بروز مشکلات جسمی نیز می‌شود. برقراری ارتباط زناشویی در زنان عموما فرآیند پیچیده‌ای داشته و کوچک‌ترین نقصی در این سیستم، آن را مختل می‌کند.

 

در واقع، تمایل به برقراری روابط جنسی با همسران دارای فرآیند بیولوژیکی است که خود انگیخته بوده و به نوعی تفکر آدمی نقش مؤثری در این امر ایفا می‌کند و به عبارتی بدن برای شروع رابطه باید اعلام آمادگی کند. طبیعتا با افزایش سن و پاره‌ای از عواملی که بیان شد، سیگنال‌های لازم به مغز نرسیده و فرد تمایلی به برقراری ارتباط جنسی با همسر خود را ندارد.منبع : niniban.com

دانستنیهای قبل و بعد از ازدواج

پد تاخیری مردانه با استفاده سریع و آسان

چطور سیگار را ترک کنیم؟

اگر شما هم مشکل ملکی دارید تماس بگیرید

بازگشت به زندگی بعد از یک بحران سخت روحی

تردید و دودلی قبل از ازدواج

تا60%تخفیف پرطرفدارترین محصولات جنسی

بهترین روش شستوشوی لباس های مشکی و تیره

رسیدن به اوج لذت جنسی با این محصولات

لیفت و پروتز سینه توسط پزشک برتر تهران

درمان سریع وقطعی بواسیر بدون درد و خونریزی

چگونه زندگی شاد و آرامی داشته باشم؟

سرد مزاجی

راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی

خاص ترین باغ رستوران فشم برای دورهمی ها

ماندگاری و بور نشدن لباس های تیره

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020



میل جنسی رابطه مستقیم با سن افراد دارد

 

عوامل موثر در سردمزاجی یا کاهش میل جنسی در مردانسردمزاجی اصطلاحی است که برای کاهش یا فقدان میل جنسی به کار برده می شود. آن یک اصطلاح غلط است و اصطلاح درست همان «کاهش میل جنسی» است. در ابتدا یک توضیح لازم است و آن این است که اصطلاحات را باید بدرستی استفاده کرد و آنها را اشتباه ننمود. کاهش میل جنسی یا سردمزاجی یک اختلال جنسی است اختلالات جنسی هم در مرد و هم در زن دارای طیف وسیعی هستند و نباید آنها را با همدیگر اشتباه نمود.

سرد مزاجی

 

مثلا حدود 20 نوع اختلال جنسی در مردان وجود دارند ولی اختلالات جنسی عمده در مردان به سه دسته تقسیم می شوند: اختلال نعوظ، اختلال در انزال،اختلال در میل جنسی.

اختلالات جنسی عمده در زنان به شش دسته تقسیم می شوند: اختلال درد، اختلال در میل جنسی، اختلال در رسیدن به ارگاسم، اختلال در رطوبت دستگاه تناسلی، اختلال در برانگیختگی جنسی و اختلال در ارضا جنسی. بنابراین باید با اخذ شرح حال درست مشخص ساخت که منظور و هدف بیمار از بکاربردن اصطلاح «سردمزاجی» چیست.

 

سردمزاجی و یا کاهش میل جنسی از نظر علمی دارای تعریف است و صرف ادعای یک فرد دلیل بر بیمار بودن وی نیست. میل جنسی رابطه مستقیم با سن افراد دارد. با افزایش سن در هر دو جنس میل جنسی کاهش می یابد منتهی شدت آن در افراد مختلف متفاوت است.

اینکه تعداد روابط زناشویی طبیعی در یک زوج چند بار در هفته باشد، از نظر علمی عدد مشخصی برای آن وجود ندارد. آن بستگی به نیازهای طرفین دارد. ممکن است در دهه سوم زندگی نیاز یک زوج به سه بار رابطه جنسی در هفته و یا یک بار در دو هفته باشد. معمولا یک عدم تقارن نسبی در نیازهای جنسی زن و مرد در داخل خانواده وجود دارد ولی طرفین باید با تعدیل به تعادل برسند. گاها این عدم تقارن خیلی زیاد است و در عمل سبب ایجاد مشکل شده و گاها کار به جدایی می کشد.

 

بنابراین اطلاع از نیازهای طرفین در دوران قبل از ازدواج اهمیت زیادی دارد. گاها مشاهده می شود که نیاز جنسی یکی از زوجها به داشتن رابطه هر روز است و طرف مقابل برعکس بزور هر دو هفته یک بار و یا بیشتر نیاز جنسی پیدا می کند. در این موارد است که مشکلات خانوادگی شروع می شوند. در این نوشتار سعی می شود بصورت خلاصه در مورد علل سردمزاجی در مردان توضیحاتی به زبان ساده آورده شود.

 

سردمزاجی یا کاهش میل جنسی در مرداناینکه کی گفته می شود یک مردی دارای سردمزاجی است آن بستگی به پارامترهای مختلف دارد و در سنین و موقعیت های مختلف متفاوت است. اگر یک مردی از بدو شروع زندگی جنسی دارای تمایلات جنسی اندک باشد (در دهه سوم یک بار بیش از 10 روز) گفته می شود که دارای سردمزاجی است.

 

با افزایش سن در هر دو جنس میل جنسی کاهش می یابد

 

سردمزاجی به دو دسته عمده تقسیم می شود؛ اولیه و ثانویه. در نوع اولیه مرد از بدو شروع زندگی جنسی دارای سردمزاجی بوده است و در نوع ثانویه پس از سپری شدن یک دوران طبیعی، مرد دچار کاهش میل جنسی می شود. از نظر شدت کاهش میل جنسی یا سردمزاجی به سه دسته عمده تقسیم می شود: خفیف، متوسط و شدید.

 

در نوع شدید مرد شاید ماه ها احساس نیاز جنسی نمی کند و این سبب ایجاد مشکلات جدی در بعضی از خانواده ها می شود. از طرف دیگر کاهش میل جنسی یا سردمزاجی موقعی مرضی تلقی می شود که سبب استرس و مشکل در خانواده شود. در زوجی که هر دو طرف با یکبار رابطه هر شش ماه مشکل ندارند و با آن سازگار هستند، بیماری وجود ندارد. از نظر علل کاهش میل جنسی یا سردمزاجی در مردان آن به دو دسته بزرگ تقسیم می شود: روحی- روانی و جسمی.

 

در علم پزشکی نسبت دادن مشکلات بیماری به مسائل روحی- روانی آخرین تشخیص است، مثلا بیماری که با سردرد مراجعه می کند نباید بلافاصله گفته شود که ناشی از مسائل روحی- روانی است، ممکن است آن پشت تومور مغز عامل سردرد بوده باشد. میل جنسی هم در مرد و هم در زن با مسائل روحی- روانی اطراف وی رابطه مستقیم دارد، مهمترین آنها به قرار زیر هستند:• چگونگی رابطه عاطفی با همسر• مشغله ذهنی• کار بیش از حد• افسردگی یا اضطراب

بیکاری، مشکلات مالی، وجود بیمار در خانواده و بسیاری از مسائل دیگر می توانند میل جنسی مرد را تحت شعاع قرار دهند، نباید فراموش کرد که وجود یک یا چند مورد از موارد فوق دلیل علت کاهش میل جنسی یا سردمزاجی نمی تواند باشد. ممکن است بیمار در پس زمینه دارای یک مشکل جسمی باشد.

 

یکی از علل کاهش میل جنسی یا سردمزاجی در مردان و زنان استفاده از داروهای روانگردان است

 

شاه علامت کاهش هورمون های مردانه، کاهش میل جنسی است. اگر مردی بتدریج دچار کاهش میل جنسی مثلا در شش ماه گذشته شده است باید از نظر میزان هورمون های مردانه بررسی شود. گاها سایر مسائل روحی- روانی در زندگی مشکل جسمی از قبل موجود را تشدید می کنند و باید به این موضوع توجه کرد.

تشخیص کمبود هورمون های مردانه نیاز به آزمایشات تخصصی دارد و برخلاف تصور عامه مردم و تعدادی از همکاران، این تستوسترون خون نیست که مشخصه سطح هورمون مردانه طبیعی در مرد باشد. کاهش میل جنسی در مردان دارای نمود بیشتر از زنان است، چون در یک رابطه زناشوئی مرد بعنوان فاعل عمل می کند، مرد معمولا اگر دچار کاهش میل جنسی باشد، نعوظ طبیعی نیز در وی اتفاق نمی افتد و بنابراین برقرار کردن یک رابطه زناشوئی طبیعی غیرممکن می شود. ولی برعکس، یک خانم با سردمزاجی خفیف تا متوسط می تواند بالاجبار تن به رابطه زناشوئی بدهد که در نهایت برای شوهر موفقیت آمیز می شود هرچند که خود وی ممکن است از نظر روحی- روانی و جسمی خیلی تحت فشار باشد.

 

یکی دیگر از علل مهم کاهش میل جنسی یا سردمزاجی در مردان و زنان استفاده از داروهای روانگردان است، باید توجه داشت که اینگونه داروها به هیچ وجه نباید سرخود قطع یا تعویض شوند، بیمار می تواند مشکل ایجاد شده را با پزشک معالج در میان بگذارد و پزشک معالج در مورد چگونگی ادامه درمان تصمیم می گیرد.منبع :

ماهنامه دنیای سلامتbartarinha.ir

دانستنیهای قبل و بعد از ازدواج

مرکز تخصصی کاشت ابرو در کرج

ماندگاری و بور نشدن لباس های تیره

فروشگاه آنلاین سوغات شهرهای مختلف ایران

درمان افسردگی یک بار برای همیشه

آخر هفته کجا بریم غذا بخوریم؟

سرد مزاجی

پاسخ سوالات زناشویی‌ را تلفنی دریافت کنید

رسیدن به اوج لذت جنسی با این محصولات

راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی

راه و رسم داشتن زندگی زناشویی بدون تنش

تمیز کردن انواع لکه و چربی از شیشه خودرو

سوغات خوشمزه و مقوی نقاط مختلف ایران

مشاوره روانشناسی به صورت ویدیو کال

مشاوره تلفنی طلاق

درانتخاب همسرآینده‌تان دچارتردید شده‌اید؟

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

سرد مزاجی در روانشناسی به معنای  لذت نبردن از رابطه جنسی و عدم تمایل به داشتن رابطه جنسی گفته می شود و یکی از شایع ترین اختلالات جنسی زنان است. برچسب ” سرد مزاجی ” به دلیل القا احساس حقارت  به زنان، توسط متخصصان سکسولوژیست به واژه ” هیپو جینیسموس Hypogyneismus ” تغییر یافته است.

میزان تمایل جنسی افراد مختلف متفاوت است به همین دلیل اگر میل جنسی زن و شوهری با هم متفاوت باشد به این معنی نیست که خانم مبتلا به سردمزاجی است.

علائم سرد مزاجی در زنان عبارتند از:

برای تشخیص ابتلا به سرد مزاجی باید علایم فوق حداقل 6 ماه تداوم داشته باشد و این علایم باعث ایجاد مشکل و ناراحتی برای فرد و شریک جنسی او شود.

دلایل متعددی می تواند باعث ایجاد سرد مزاجی در خانم ها شود. برخی از مهمترین آنها را عبارتند از :

سرد مزاجی

روش های مختلفی برای درمان سرد مزاجی زنان وجود دارد که سکس تراپیست با توجه به علت ابتلا به سردمزاجی یک یا چند مورد از آنها را به شما پیشنهاد می دهد.

انجمن غذا و  داروی آمریکا سه دارو را برای درمان سرد مزاجی زنان تایید کره است. فلیبانسرین ، متیل فندیت و بوپروپیون

یکی از دلایل سردمزاجی زنان نوسانات هورمونی است. با افزایش سن و نزدیک شدن به دوران یائسگی میزان هورمون های زنانه کاهش پیدا می کند. در این روش، برای افزایش میل جنسی به زنان هورمون استروژن و یا پروژسترون داده می‌شود.

در صورتی که علت سرد مزاجی تجارب تلخ گذشته ، تجاوز یا سوء استفاده باشد. دکتر روانشناس می تواند با شناسایی و حل اثرات مشکلات گذشته ، میل جنسی خانم را به حالت عادی بر گرداند.

در صورتی که علت سرد مزاجی مشکلات ارتباطی باشد به کمک زوج درمانگر مشکلات ارتباطی زوجین شناسایی و درمان می شود.

کمبود میل جنسی در زنان یک معیار قوی برای سنجش کیفیت رابطه است. هر چقدر میزان رابطه بهتر و سالم‌تر باشد، احتمال سرد مزاجی در زنان کمتر است. در روابطی که بر اساس عشق و محبت می‌باشد، اختلال یا کمبود میل جنسی باعث احساس طردشدگی در طرف مقابل می‌شود که در طول زمان منجر به دوری و فاصله گرفتن زوجین می‌شود.

یکی از راهکارهای بهبود سرد مزاجی داشتن روابط فیزیکی و عاطفی غیر جنسی با همسر است.  زمانی که مرد به‌غیر از زمان‌هایی که قصد رابطه جنسی دارد، با همسر عشقبازی کند و ابراز علاقمندی خود را نشان دهد، در رابطه جنسی پیش‌نوازی داشته باشد و به‌سرعت کار را به انجام نرساند و رابطه جنسی را یک فرایند بداند و نه عملی که هدفش رسیدن هرچه زودتر به ارگاسم و انزال است، سرد مزاجی زن کاهش می‌یابد.

برای آنکه یک خانم بتواند از نظر جنسی تحریک شود باید مراکز استرس مغز او خاموش شوند. به عبارت دیگر اگر شرایط محیطی برای رابطه جنسی مناسب نباشد خانم تحریک و برانگیخته نمی شود. عواملی مثل سر و صدا ، ترس از متوجه شدن دیگران ، شرایط بهداشتی و … می تواند بر میل جنسی خانم اثرا گذار باشد.

بسیاری از زنان به‌دلیل نا آشنایی مردان با اصول همسرداری و رابطه جنسی به مرور زمان میل جنسی خود را از دست می‌دهند. شرکت در کلاس های آموزش های مهارت جنسی یا کمک گرفتن از سکس تراپیست در این زمینه می تواند موثر باشد.

یکی از روش های موثر درمان سردمزاجی زنان تکنیک مسترز و جانسون است. در این روش، زن و شوهر مدتی بر اساس برنامه مشخص و از پیش تعیین شده با هم رابطه جنسی برقرار می‌کنند. تا به مرور زمان میزان برانگیختگی زن افزایش پیدا کند.

در دفعات اول، زن و شوهر فقط پیشنوازی (معاشقه) بدون دخول انجام می دهند. به مرور نقاط حساس بدن یکدیگر را لمس و تحریک می کنند و در نهایت رابطه کامل جنسی برقرار می کنند.

در صورتی که شدت و طول مدت سرد مزاجی شما زیاد و طولانی مدت است بهتر است از یک سکس تراپیست برای بررسی جامع تر و درمان مشکل خود کمک بگیرید.

دکتر محمد بهشتیان روانشناس ، روان درمانگر ، پژوهشگر ، مدرس و هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی است. وی عضو انجمن روان پویشی آمریکاست. حدودا ۲ دهه است که در حوزه روان درمانی پویشی و هیپنوتیزم درمانی فعالیت می کند. وی دستگاه BWS (ویژه هیپنوتیزم سریع) را در سال ۱۳۸۱ اختراع و پژوهشی درباره اثربخشی این دستگاه در مقایسه با روش های معمول درمانی انجام داد.و تا کنون بیش از ۴۰ عنوان کتاب تالیف و ترجمه کرده است. برای مشاهده رزومه کامل ایشان اینجا را کلیک کنید

تعیین وقت: 10  50  910  910  0 (از طریق تماس، پیامک، تلگرام و واتساپ) ؛ 22866357

پشتیبانی دوره ها: 77 50 910 0910 (از طریق تلگرام ، واتساپ)

آدرس: تهران، شریعتی، بالاتر از ظفر، جنب ساختمان نگین ظفر

ایمیل: beheshtiyan.ir@gmail.com

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از دلگرم، برای شناسایی مزاج و طبع هر فرد در رابطه جنسی لازم است ویژگی ها و خصوصیات جسمانی وی مورد بررسی قرار گیرد. این شیوه یکی از ساده ترین راه ها برای شناسایی طبع و مزاج هر فرد است.

دقت و هوشیاری زیادی برای شناسایی مزاج و کیفیت آن لازم است به گونه ای که در بسیاری از موارد پیچیدگی هایی برای شناسایی طبع اتفاق می افتد که شاید تشخیص مزاج برای فرد عادی ممکن نباشد.

با وجود این برای شناسایی مزاج بررسی میزان گوشت و چربی بدن، بررسی ویژگی محل لمس شده در بدن از قبیل نرمی و سفتی، رنگ پوست، ویژگی های مو، شکل و خصوصیات اعضا، چگونگی خواب و بیداری،کیفیت و خصوصیات فضولات بدن و فعل و انفعالات حرکتی همگی از جمله مواردی است که برای تشخیص مزاج و طبع جنسی افراد مورد استفاده قرار می گیرد.

اگر چه تک تک اندام و اعضای بدن علاوه بر مزاج جبلی (ارثی) که حاکم بر بدن است دارای مزاجی جداگانه هستند و گاهی ممکن است با غلبه یکی از اخلاط بدن در یکی از اندام ها روبه رو شوند و این مسئله اختلال هایی در عملکرد آنها پدید آورد.

سرد مزاجی

1. سردی و گرمی بدن را بررسی کنید

برای شروع باید سردی و گرمی بدن را بررسی کنید. به کمک این روش می توانید نخستین قدم را برای شناسایی گرمی یا سردی مزاج تان بردارید. تنها کافی است بخشی از بدن مانند ساعد فرد را لمس کنید و دقت کنید که با لمس آن چه احساسی را تجربه می کنید.

2. بافت بدنی نرم دارید یا سفت ؟

مرحله بعدی برای شناسایی نوع مزاج، بررسی میزان نرمی و سفتی بافت های بدن، عضلات و پوست فرد است. چرا که افراد مختلف در مقایسه با هم بافت های بدنی متفاوتی دارند که تشخیص و شناسایی دقیق آنها می تواند جزئیات کامل تری برای شناسایی نوع مزاج در اختیار فرد قرار دهد.

در صورتی که با لمس بدن فرد گرما احساس کردید و علاوه بر گرما متوجه شدید بافت بدنی او نرم است و با فشار سرانگشتان بافت به راحتی فرو می رود این فرد علاوه بر گرمی مزاج دارای رطوبت نیز هست. بنابراین او ویژگی های مزاج گرم و مرطوب را دارد.

اما در صورتی که با لمس کردن بدن فرد احساس گرما کردید اما خشکی و زبری خفیفی را زیر سرانگشتان دست تان احساس کردید او علاوه بر گرمی، خشکی مزاج نیز دارد. پس او یکی از علائم گرمی و خشکی مزاج که همان حس گرما و خشکی در بافت و پوست بدن است را دارد.

ممکن است با لمس بدن فرد تجربه دیگری داشته باشید. در شرایطی که با لمس بدن فرد احساس سردی کردید اما این سردی با نرمی پوست و بافت گوشت آلود بدن نیز همراه بود او دارای یکی از علائم مزاج سرد و مرطوب است که در میان درمانگران طب سنتی با عنوان مزاج سرد و تر نیز معروف است.

اما در شرایطی که شما بدن فرد را لمس کردید و از آن سرما دریافت کردید و در عین حال با لمس بافت بدن با سختی و سفتی رو به رو شدید و احساس کردید بافت بدن او خشک است می توانید او را دارای ویژگی های مزاج سرد و خشک بدانید.

3- پوست شما چه رنگی است ؟

بررسی رنگ پوست در کنار بررسی بافت بدن و سردی و گرمی آن در رابطه جنسی می تواند سومین گام برای نزدیک شدن به نوع مزاج و طبع هر فرد باشد. درمانگران طب سنتی برای شناسایی نوع مزاج علاوه بر بافت بدن و استخوان بندی به رنگ پوست نیز برای شناسایی نوع مزاج افراد توجه می کنند. از دیدگاه این درمانگران رنگ پوست می تواند نشانه خوبی برای بررسی نوع مزاج و طبع باشد.

در شرایطی که پوست فرد سفیدرنگ و مایل به سفید باشد می تواند نشانه خوبی برای تشخیص سردمزاجی در رابطه جنسی فرد باشد. البته این رنگ علاوه بر این می تواند نشانه کم خونی او نیز باشد.

افرادی که پوست بدن آنها قرمز رنگ یا مایل به قرمز است از جمله افرادی هستند که دارای مزاج گرم و هات در رابطه جنسی هستند. این افراد پوست مایل به صورتی و قرمز دارند و علاوه بر گرمی مزاج در گروه افراد پرخون نیز قرار دارند.

کسانی که پوست بدن شان زرد رنگ یا مایل به زردی است از جمله افرادی هستند که علاوه بر گرمی مزاج با خشکی مزاج نیز رو به رو هستند. این افراد در طول زندگی با مشکلات ناشی از غلبه صفرا در بدن رو به رو می شوند.

در افرادی که پوست بدن آنها تیره و کدر است و به اصطلاح رنگ لب آنها بادمجانی رنگ است نشانه های مزاج سرد و خشک وجود دارد. این افراد با غلبه سودا نیز در بدن روبه رو هستند.

مردان و زنانی که پوست آنها سفید رنگ و مایل به رنگ گچ است. در گروه مزاج های سرد و مرطوب یا سرد و تر قرار دارند. یکی از نشانه های بارز وجود این افراد غلبه بلغم است که بر زندگی روزانه آنها تاثیرگذار است.

4.عضلانی هستید یا استخوانی ؟

یکی دیگر از مواردی که درمانگران طب سنتی به کمک آن برای شناسایی مزاج افراد مختلف اقدام می کنند، بررسی ظاهر و شکل اندام، عضلات و میزان عضلانی بودن بدن است.

افرادی که دارای بالاتنه ای فراخ و پهن هستند دارای گرمی مزاج اند و رابطه جنسی حریصی خواهند داشت.

افرادی که اندام های بدن آنها بزرگ است و عروق برجسته و نبض قوی دارند هم اصطلاحا دارای گرمی مزاج هستند.

در صورتی که فردی عضلات کلفت و بزرگ و تاندون های ظریف تر داشته باشد این امر نیز نشانه گرمی مزاج در رابطه جنسی است.

برخلاف موارد ذکر شده اگر فردی دارای اندام های کوچک و بلاتنه کوچک داشته باشد این امر نشانه سردی مزاج است.

داشتن نبض ضعیف و عضلات ظریف نیز از دیگر علائم سردی مزاج در افراد است.

درمانگران طب سنتی افرادی را که دارای چهره لاغر و پوست به استخوان چسبیده دارند، دارای مزاج خشک می دانند.

افرادی که مفاصل قابل مشاهده و برجسته دارند و غضروف حنجره و بینی آنها نیز برجسته و واضح است در گروه افرادی که دارای مزاج خشک هستند، قرار می گیرند.

5. چند ساعت در شبانه روز می خوابید ؟

یکی دیگر از روش های شناسایی مزاج و طبع هر فرد در درابطه جنسی بررسی ساعت، کیفیت و چگونگی خواب هر فرد است. درمانگران طب سنتی با بررسی کیفیت و کمیت خواب و بررسی دیگر ویژگی های فردی می توانند مزاج افراد را شناسایی کنند.

از دیدگاه این گروه افرادی که در طول شبانه روز به اندازه کافی می خوابند و افرادی که در خوابیدن افراط و تفریط می کنند طبع و مزاجی متفاوت دارند.

اگر در گروه افرادی هستید که ساعت خواب شما بیشتر از حد مجاز یعنی ۸ ساعت است در این صورت در گروه افرادی قرار دارید که دارای مزاج سرد در رابطه و تر یا سرد و مرطوب هستید.

ولی اگر ساعت خواب شما کمتر از ۸ ساعت است و شما در بیشتر ساعات روز بیدار هستید و کار می کنید یا خود را به کاری سرگرم و مشغول می کنید در گروه افرادی که دچار مزاج گرم و خشک هستند، قرار می گیرید.

6. به موهای تان نگاه کنید

برای تشخیص نوع مزاج نیاز به بررسی مو، جنس و کیفیت رشد آن دارید. به این ترتیب می توانید پنجمین فاکتوری را که به شناسایی نوع مزاج شما کمک می کند، بررسی کنید. جنس مو و میزان رشد آن در افراد مختلف که مزاج های متفاوتی دارند، فرق می کند.

افرادی که سرعت رشد موهای شان زیاد است و در گروه افراد پرمو قرار می گیرند، از جمله افرادی هستند که به گفته درمانگران طب سنتی در گروه مزاجی گرم و در رابطه جنسی داغ و هات هستند قرار می گیرند.

اما افرادی که رشد موی آنها کم است به گونه ای که از این موضوع شکایت دارند در گروه افراد سردمزاج قرار می گیرند. این گروه علاوه بر آنکه موی سر و ابروی شان کم پشت است در دیگر اندام های بدن شان نیز موی زیادی ندارند.

اگر رشد مو در مرد یا زنی خیلی سریع باشد به گونه ای که او احساس کند موهایش بیش از حد طبیعی زود رشد می کند و بلند می شود در صورتی که دیگر علائم را داشته باشد در گروه افرادی قرار می گیرد که مزاج گرم و خشک دارد. در کنار این مورد مجعد بودن و حالت دار بودن موها نیز نشانه گرمی و خشکی مزاج است و نباید از آن غافل بود.

نازکی مو نیز یکی از دلایلی است که می تواند نشانه سردی و تری مزاج افراد باشد. بنابراین باید به این موضوع نیز توجه کنید و بهتر است برای بررسی آن از مشورت یک متخصص طب سنتی استفاده کنید. چون ممکن است کم پشتی و نازکی مو نتیجه یک بیماری باشد. علاوه بر این داشتن موی صاف و لخت نیز یکی دیگر از علائم مزاج سرد و مرطوب در مردان و زنان است.

سرد مزاجی

افرادی که موی کلفت دارند نیز در گروه افرادی که مزاج گرم و خشک دارند محسوب می شود و این امر یکی از نشانه های گرمی مزاج در مردان و زنان است.

رنگ موی مردان و زنان نیز یکی دیگر از نشانه های تشخیص مزاج است. افرادی که رنگ موی آنها سیاه است معمولا در گروه افرادی که طبع گرم و خشک دارند قرار می گیرند.

افرادی که رنگ موی آنها به سفیدی میرود و زودتر از بقیه تارهای سفید در سر آنها دیده می شود نیز از جمله افرادی هستند که مزاج سرد و تر دارند.

7. اجابت مزاج

رنگ مدفوع و کیفیت آن از دیگر مواردی است که توسط درمانگران طب سنتی برای تشخیص نوع مزاج استفاده می شود. برای این منظور بررسی کل فضولات بدن شامل ادرار، مدفوع، عرق، مو، ناخن و خون در تشخیص دقیق نوع مزاج و طبع موثر است.

اگر رنگ مدفوع یا ادرار تیره تر از حد معمول یا بدبوتر از حد نرمال باشد این امر نشان دهنده گرمی مزاج در رابطه جنسی و غلبه صفرا در بدن است.

بی رنگ بودن فضولات و کم بودن بوی آن از علائم سردی مزاج است.

8. میزان سازگاری شما با محیط چگونه است ؟

اگر عضوی در برخورد با گرما، سرما، خشکی و رطوبت خیلی سریع آن را بپذیرد این موضوع نشان دهنده غلبه آن مزاج است. به عنوان مثال اگر در معرض گرما قرار بگیرید یا خوراکی با طبع گرم بخورید و زود احساس گرما درشما ایجاد شود این امر نشان دهنده گرمی مزاج شماست.

گرما

سرما

خشکی

رطوبت

تفاهم مزاج با همسرتان مهم است

وقتی قرار است فردی را به عنوان همسرتان انتخاب کنید یادتان باشد که توجه به مزاج او اهمیت دارد. از دیدگاه بسیاری از درمانگران و حکمای شیوه های طبیعی درمان، اگرچه میزان تفاهم و همفکری زن و مرد و هم سنگ بودن آنها برای داشتن زندگی شاد و موفق ضروری است اما توجه به نوع مزاج دو طرف و تفاوت های طبعی میان زوجین نیز می تواند روند زندگی را جذاب تر و شادتر و نیازهای جسمی و روحی زوجین را در زندگی برطرف سازد.

اول مزاج خودتان را بررسی کنید

گرم مزاجی و سردمزاجی درجه ها و رتبه های مختلفی دارد. برخی از گرم مزاجان در اوج گرم مزاجی قرار دارند و در برخی گرم مزاجی به سمت اعتدال میل می کند و این مسئله در مورد سردمزاجان نیز صادق است. با وجود این افراد گرم مزاج معمولا حرارت بدن شان بالاست، پرحرفند، پرمو و عضلانی هستند، با خوردن خوراکی ها و غذاهایی که طبع گرم دارند برون ریزی های پوستی از خود نشان می دهند،خواب این افراد سبک است، از گرما بیزارند و غالب آنها استعداد چاقی ندارند و پس از ازدواج موفقیت بیشتری در زندگی زناشویی دارند.

اما در مقابل افراد سرد مزاج موهای نازک و کم پشت دارند، حرکات شان آرام و کند است، کم حرف می زنند، خوابی سنگین دارند و با خوردن خوراکی های سرد دچار آبریزش دهان و پرآبی دهان می شوند. استعداد چاقی در این گروه بسیار زیاد است تا حدی که این گروه معتقدند با نوشیدن آب نیز چاق می شوند. افراد سردمزاج معمولا در زندگی زناشویی خود نیز سردند و به طور کلی حرارت درونی بدن شان کم است و این مسئله ممکن است به مرور زمان روند زندگی را با اختلال و مشکلاتی درباره روابط زناشویی روبه رو کند.

یکی دیگر از نکاتی که در مکاتب شیوه های طبیعی درمانی، درباره گرمی و سردی مزاج به آن پرداخته شده تفاوت ها و تمایزهای شخصیتی افراد سردمزاج و گرم مزاج است. براساس این دیدگاه افراد گرم مزاج در مقایسه با مردان و زنان سردمزاج پرجنب وجوش هستند و توان مدیریتی در آنها بیشتر است. اگر بخواهیم از میان دو فرد گرم مزاج و سردمزاج یکی را به عنوان مدیر انتخاب کنیم قطعا فرد گرم مزاج مدیر بهتری خواهد بود و توانایی بیشتری از خود نشان خواهد داد.

به طور کلی افراد گرم مزاج معمولا مدیرترند و افراد سردمزاج در مواجهه با این گروه حالت پیرو دارند. معمولا مردان در گروه گرم مزاج ها و زنان در گروه سردمزاج ها قرار می گیرند و خلق وخوهای اخلاقی مربوط به خود را دارند.

اگرچه برای انتخاب همسر مهم ترین شرط داشتن تفاهم، عشق و صمیمت و تناسب های فرهنگی و دینی است اما در کنار این مسائل بررسی نوع مزاج و طبع افراد هم از جمله شرط های مهم محسوب می شود. در حالی که خوشبختی علاوه بر تفاهم و تعامل زن و مرد، به هماهنگی و همسویی مزاج و طبع زن و مرد ارتباط مستقیم دارد.

به این معنی که بهتر است فرد گرم مزاج با گرم مزاج و فرد سردمزاج با سردمزاج ازدواج کند. البته واضح است که میزان گرم مزاجی و سردمزاجی در آنها درجات مختلفی دارد و این مسئله می تواند به ایجاد تفاهم و درک بیشتر آنها کمک کند.

چرا که وقتی مرد و زنی با دو طبع مخالف در کنار هم قرار می گیرند تفاوت های مزاجی شان ممکن است آنها را نسبت به هم حساس و کم تحمل کند.

رابطه مزاج با مشکلات و اختلال زناشویی افرادی که مزاج گرم دارند توانایی جسمی بالاتری دارند و زندگی زناشویی مناسبی را در کنار همسرشان تجربه می کنند، در حالی که افراد سردمزاج توانایی جسمی کمتری دارند.

تصور کنید که فردی سردمزاج و گرم مزاج در کنار هم زندگی کنند. در این شرایط تفاهم آنها در زندگی زناشویی و مشترک در مقایسه با زوج هایی که مزاج و طبع یکسان یا نزدیک به هم دارند، کمتر است.

زن و شوهری که طبع های متفاوت دارند هر یک زندگی زناشویی را به گونه ای تجربه می کنند در حالی که زن و شوهری که طبع نزدیک به هم دارند- مثلا هر دو سردمزاج هستند با یک رویکرد زندگی زناشویی خود را تجربه می کنند و این هماهنگی تجربه خوب و به یادماندنی ای برای آنها به همراه دارد.

زندگی در جوامع مدرن امروزی، رژیم های غلط غذایی، مصرف انواع فست فودها و غذاهای آماده مانند سوسیس و کالباس تهیه شده از گوشت گاو، مصرف ترشی جات و… که غالب آنها طبعی سرد دارد، موجب شده مزاج بخشی از مردم به سردی بگراید. همین مسئله موجب شده تا طبع سرد توان جسمی و میل زناشویی را در زوج ها کاهش دهد و این مسئله روند زندگی مشترک را تحت تاثیر خود قرار دهد. اگر شما هم همسر سردمزاج دارید بهتر است رژیم غذایی او را تغییر دهید.

البته این کار را با مشاوره متخصص طب سنتی انجام دهید، اما می توانید از این پس غذاهایی با طبع گرم برای او تهیه کنید. مثلا از ادویه های گرم مانند زنجبیل و خولنجان برای طعم دادن به غذاهای تان استفاده کنید. غذاهای اصلی را با گوشت گوسفند و شتر تهیه کنید. مصرف گوشت گوساله و لبنیات و ترشیجات را به حداقل برسانید. به جای قند در قندان همسرتان زنجبیل حب شده بریزید و سعی کنید به جای چای معمولی دمنوش ها و عرقیات گیاهی با طبع گرم مانند عرق آویشن یا دمنوش آویشن، عرق اترج یا عرق بابونه سرو کنید.

تصور کنید فردی گرم مزاج را به عنوان همسر انتخاب کرده اید در حالی که مزاج شما سرد است. در این شرایط شما فردی را به عنوان همسر زندگی تان انتخاب کردید که بسیار فعال و پر جنب وجوش است در حالی که شما شخصیتی آرام، کم تحرک و غالبا در حال سکونی دارید.

فرض کنید بنا باشد روزی به همراه هم برای شرکت در مراسمی آماده شوید. همسرتان که فردی گرم مزاج است خیلی پرانرژی و فعال و خیلی سریع برای مراسم آماده می شود و با هیجان و شور منتظر رسیدن لحظه مراسم است، اما شما که سردمزاج هستید با آرامش زیاد و کندی برای آماده شدن اقدام می کنید.

همین مسئله در دیگر مراتب زندگی نیز نمود دارد و می تواند به مرور کسالت و اختلال هایی را در زندگی زناشویی به همراه داشته باشد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از تک پزشک،طبق آمارهـــــــای منتشرشده 30 تا 40 درصد زوج ها اختلالات جنسی را در زندگی خود تجربه می کنند و در بسیاری از موارد متأسفانه زنان و مردان همدیگر را با معیارهای خودشان می ســــنجند و شناخت درستی از نیازهای هم ندارند و تکالیف شان را در مقابل یکدیگر نمی دانند.

مرد سعی می کند زن خود را در رفتار و نیاز مانند یک مرد تصور کند یا مورد قضاوت قرار دهد و زن نیز سعی دارد شوهرش را براساس معیارهای زنانه مورد توجه یا ارزیابی قرار دهد. شاید بتوان گفت یکی از علل مهم اختلافات زناشویی و سردی ها بی میلی های جنسی در زندگی زوجین و حتی خیانت ها نسبت به همسر از همین موضوع نشئت می گیرد.

دکتر فروتن متخصص اورولوژی ، زوایای جدیدی از مشکلات جنسی را بازگو می کند.

برای پاسخ به این سؤال باید توجه کنیم به طور کلی سه هدف اساسی در ازدواج وجود دارد: 1. به دنبال همسری هستیم که در کنار او به آرامش برسیم.

سرد مزاجی

2. غرایز جنسی مان ارضا شود.

3. فرزند داشته باشیم.

حال باید ببینیم کسانی که برای تداوم زندگی شان نگرانیم یا در شرف طلاق هستند، در تحقق کدام هدف مشکل دارند؟ اگر هدف اول محقق نشود، حتی اگر غرایز جنسی ارضا شود و زن و شوهر دارای فرزند هم باشند، باز هم آن زندگی چشم انداز روشنی نخواهد داشت. در حالی که اگر انسان آرامش داشته باشد برای تأمین غرایز عاطفی خود تلاش خواهد کرد و درصورت وجود اختلال در ارضای غرائز خود در پی درمان می رود و حتی ممکن است اگر دارای فرزند نشوند کودکی را به فرزندی قبول کنند. بنابراین مهم ترین نگرانی ها در مورد زندگی هایی است که زن و شوهر در کنار یکدیگر آرامش ندارند و حتی در بهترین شرایط اقتصادی و رفاهی هیچ محبت و صمیمت و همدلی بین آنها دیده نمی شود.

بله. آیا زن و شوهر پس از ازدواج هر روز در پی ارضای نیازهای جنسی خود هستند؟ قطعاً چنین نیست. باید ارضای نیاز به همسر را از نیاز به رابطه ی جنسی تفکیک کنیم. ارضای غرایز جنسی، برخلاف آنچه تصور می شود، فقط در سالم بودن اعضای جنسی بدن فرد و رابطه ی جنسی بدنی خلاصه نمی شود. زنی که مورد توجه و محبت شوهرش قرار گیرد از نظر جنسی ارضا می شود، حتی بدون این که هیچ تماس بدنی صورت گرفته باشد.

ما نمی توانیم درک متقابل زن و شوهر از یکدیگر را که سبب آرامش آنها می شود، از غرایز جنسی تفکیک کنیم. اینها مثل کلاف درهم تنیده هستند و روی هم اثر دارند. درک جنسی و عاطفی همسر، انسان را به آرامش می رساند و اگر در ارضای غرایز جنسی هر یک مشکلی وجود داشته باشد روی روابط زناشویی آنان تأثیر فراوانی می گذارد. باید توجه کرد اگر ارضای غرایز جنسی در زندگی زناشویی اصل زندگی نباشد، حداقل چسب زندگی است و باعث می شود زن و شوهر بیشتر در کنار هم احساس صمیمیت و آرامش کنند و از یکدیگر لذت ببرند.

اگر در ارضای غریزه ی جنسی هماهنگی بین همسران نباشد و نیازهای یکی از آنها تأمین شود و نیازهای دیگری نشود، این زندگی قطعاً دچار مشکل خواهد شد. در تأمین غرایز جنسی همسران همیشه دو حالت وجود دارد یا برد- برد است یا باخت- باخت. یعنی حتی اگر نیازهای یکی از طرفین تأمین نشود، هر دو طرف می بازند. اگر مردی در تأمین نیاز جنسی خود موفق باشد اما همسرش به ارضای جنسی نرسد، شاید در کوتاه مدت زندگی آنها خوب باشد، در بلندمدت هر دو دچار مشکل می شوند. نکته ی بسیار مهمی که زن و شوهر باید به آن توجه داشته باشند این است که نحوه ی ارضای غرایز جنسی در زن و مرد کاملاً با هم متفاوت است.

این تفاوت ها چیست؟
مردها از نظر جنسی سریع تحریک می شوند و زود هم تحریک جنسی آنها فروکش می کند. زنان دیر تحریک می شوند و دیر هم فروکش می کند. اما وقتی زنی از نظر جنسی تحریک شد، شدت تحریک جنسی اش بسیار بیشتر از مرد است. نکته ی بسیار مهم دیگری که باید به آن توجه شود این است که فرایند یک ارضای جنسی و عاطفی، برای زن از بیرون اتاق خواب و حتی از روز قبل شروع می شود. در حالی که معمولاً ارضای جنسی مرد از داخل اتاق خواب و از روی تخت خواب شروع می شود.

این نکته ای است که معمولاً مردها نمی دانند و چنین چیزی را نمی توانند تصور کنند. طبق آمارهـــــــای منتشرشده 30 تا 40 درصد زوج ها اختلالات جنسی را در زندگی خود تجربه می کنند و در بسیاری از موارد متأسفانه زنان و مردان همدیگر را با معیارهای خودشان می ســــنجند و شناخت درستی از نیازهای هم ندارند و تکالیف شان را در مقابل یکدیگر نمی دانند. مرد سعی می کند زن خود را در رفتار و نیاز مانند یک مرد تصور کند یا مورد قضاوت قرار دهد و زن نیز سعی دارد شوهرش را براساس معیارهای زنانه مورد توجه یا ارزیابی قرار دهد. شاید بتوان گفت یکی از علل مهم اختلافات زناشویی و سردی ها و بی میلی های جنسی در زندگی زوجین و حتی خیانت ها نسبت به همسر از همین موضوع نشئت می گیرد.

وقتی به احادیث صدر اسلام نگاه می کنیم، می بینیم این مسائل به زیبایی و با جزئیات توسط ائمه ی معصومین(ع) مطرح شده است و اگر ما به آنها توجه کنیم خیلی از مشکلات و آسیب های اجتماعی که در جامعه شاهد آن هستیم کاهش می یابد یا از بین می رود.

اگر اختلالی ایجاد شد، باید با بررسی عمیق و شرح حال کاملی از زوجین ریشه های آن را پیدا کنیم. متأسفانه بسیاری از همکاران ما در گروه های پزشکی سعی می کنند در رفع ظاهر اختلال پیش آمده قدم بردارند. مثلاً مردی را که با شکایت ناتوانی جنسی مراجعه می کند، بدون بررسی عوامل مداخله گر در ایجاد آن به خصوص عوامل روان شناختی و رفتاری، فقط با تجویز دارو،توانمندی جنسی را به او بازمی گردانند یا اگر زود انزالی دارد آن را با دارو درمان می کنند.

در حالی که نگاه یک بعدی به اختلالات جنسی در زندگی زناشویی کاملاً اشتباه است. اختلال جنسی مثل دیگر بیماری های پزشکی نیست که وقتی فرد امروز مبتلا شود بلافاصله به پزشک مراجعه کند، درواقع زن و مرد بعد از ماه ها یا سال ها از بروز بیماری خود به فکر درمان می افتند. پزشکی در درمان موفق است که دید روان شناسانه داشته باشد. همین طور روان شناسی می تواند در درمان اختلالات جنسی بیماران خود موفق باشد که نگرش پزشکی نیز داشته باشد.

در درمان این نوع اختلالات، لازم است تیمی متشکل از ماما یا متخصص زنان، روان شناس، روان پزشک و اورولوژیست مشارکت داشته باشند. به این طریق نیمه ی پنهان و زوایای ناشناخته ی اختلال جنسی خودش را بهتر نشان می دهد. اختلالات جنسی معمولاً پیامدهای آرام و بی سروصدایی نیز دارند که به تدریج در روابط زناشویی سردی و تنش ایجاد می کند. درمانگران باید بدانند در بسیاری مواقع تا سردی ها، بی حرمتی ها، تنفرها و… حل نشوند، در درمان اختلال جنسی موفق نمی شویم.

درمانگر باید توجه داشته باشد عدم تجربه ی کافی در درمان اختلالات جنسی ممکن است اختلافات ایجادشده در زندگی زوجین را شدت بخشد. حتی برخلاف اغلب بیماری ها که وقتی فرد احساس کند درمان نمی شود درمانگر خود را تغییر می دهد در مورد اختلالات جنسی ممکن است مکان مراجعه ی بعدی او دادگاه های خانواده باشد. درواقع یک روی سکه آن چیزی است که دیده می شود و گزارش می شود و زن یا مرد به آن علت به درمانگر مراجعه می کنند و روی دیگر سکه در مشاوره ها با سؤالات و بررسی هایی که انجام می شود، کشف خواهد شد.

به عنوان ارولوژیستی با تجربه ی بیش از دوازده سال درمان اختلالات جنسی همسران، معتقدم اختلال جنسی یا صد در صد ریشه ی روان شناختی دارد یا منشا ارگانیک و عضوی با درصدی از ریشه های روان شناختی. باید به اختلال به طور جامع نگاه کنیم و آینده ی زندگی زوجین را با دیدگاه های تک بعدی و تک تخصصی خود به مخاطره نیندازیم. اختلال پزشکی صرف نداریم. به رغم این که ممکن است شروع اختلالات جنسی با بیماری های پزشکی باشد، به تدریج استرس ها و عوامل رفتاری به آن اضافه می شود، گاهی این عوامل به عنوان علت اصلی تظاهر می کنند.

زن و مردی که ازدواج می کنند حتماً علاقه و تمایلی به هم داشته اند، بنابراین معمولاً انتظار داریم در افراد جوان و کمتر از 45ســال، آنهــا از نظــر هورمون های جنسی در حد قابل قبولی باشند و بیماری های پزشکی که در این سنین هورمون های جنسی را تحت تأثیر قرار می دهد شیوع بسیار کمی دارد. بی میلی جنسی یا سردی ها در زندگی به تدریج شکل می گیرند. به خصوص در زنان به جرئت می توان گفت سردی های جنسی نزدیک به صددرصد منشأ روان شناختی دارد. البته به عنوان پزشک موظف هستیم به جنبه های پزشکی یک اختلال جنسی نیز توجه داشته باشیم.

بی میلی جنســی و سردمزاجی در زنان بسیار بیشتر از مردان است. البته اگر مردان مرا به طرفداری از زنان متهم نکنند معتقدم علت همه ی سردمزاجی های خانم ها، همسران شــــان هستند تا خلاف آن ثابت شود. چون زنان پیچیدگی بیشتری از مردان دارند، شناخت آنها سخت تر است، و انتظار دارند شوهران شان بتوانند آنها را بخوانند و این موضوعی است که مردها کمتر حاضر به قبول آن هستند، یا می دانند برای آن باید مهارت های لازم را کسب کنند.

مردان و زنان هنگام ازدواج کمتر از خود علاقه نشان می دهند مشخصات فردی را که می خواهند با او زیر یک سقف بروند با دقت مورد مطالعه قرار دهند و بدانند با چه کسی به لحاظ خصوصیات روان شناختی و جنسیتی ازدواج خواهند کرد تا از آسیب هر کدام از دو طرف جلوگیری کنند. مشکل اساسی ما برای ازدواج این است که فقط می خواهیم به دنبال همسری مناسب باشیم. این موضوع هر چند مهم است مهم تر از آن این است که ابتدا باید خود را مناسب همسری کنیم و بعد به دنبال همسری مناسب بگردیم.

زنان و مردان ما باید پس از ازدواج عینک مجردی خود را کنار بگذارند و با عینک متأهلی به همسر خود نگاه کنند. یعنی زن عینک مردانه بر چشمان خود بزند و شوهرش را به عنوان یک مرد ببیند و به نیازهای او توجه کند. مرد هم باید عینک زنانه به چشمان خود بزند و به همسرش به عنوان یک زن توجه و او را درک کند. تا زمانی که مردان و زنان روش های خود را در زندگی ها تغییر ندهند و آموزش های لازم را نبینند نخواهند توانست مشکلات زناشویی خود و حتی بسیاری از بهانه گیری ها و افسردگی ها و خشونت های زندگی شان را برطرف کنند.

باید یاد بگیریم خود را در برابر همسر تغییر دهیم نه این که فقط انتظار داشته باشیم او خود را تغییر دهد و مانند ما بیندیشد و عمل کند. به طور مثال زنی می خواهد یک ربع با همسرش صحبت کند و بداند در این پانزده دقیقه شوهرش سر تا پا گوش است و در حال تماشای تلویزیون یا روزنامه خواندن به حرف های او گوش نمی دهد، شوهرش در این حالت حرف هایش را تجزیه تحلیل نمی کند، اشتباهاتش را تذکر نمی دهد، او را راهنمایی نمی کند یا نمی خواهد از حرف های او نتیجه گیری کند و اضافه بر آن او را به ادامه ی صحبت نیز تشویق می کند.

در این حالت نوعی معاشقه برای زن شکل می گیرد. اما مردها این نوع از معاشقه را نمی شناسند و همین عدم آگاهی می تواند سبب سردی زندگی شود. وقتی زن سرد شد، رابطه ها و از جمله روابط جنسی کمرنگ می شود و اختلالات جنسی با منشأ روانی خودش را نشان می دهد و زمانی می رسد که زن و شوهر ظاهراً روی یک تخت هستند یا کنار هم می خوابند و جسم شان کنار هم است، اما دل های شان هزاران کیلومتر از هم فاصله دارد.

روابط عاشقانه ی دوران اول ازدواج دیگر در آنها دیده نمی شود و پرخاشگری، خشونت، تنفر، افسردگی و… کم کم به سردی ها و اختلالات جنسی دامن می زند. البته خود اختلال جنسی هم می تواند باعث سردی شود. وقتی مردی زودانزالی دارد و به فکر درمان خود نباشد، همسرش ارضا نمی شود و کم کم از او فاصله می گیرد. عدم ارضای زن در روابط جنسی زناشویی فاجعه ای برای تداوم زندگی خواهد بود و مرد ها حتماً باید آموزش های مناسب را ببینند و مهارت های لازم را در این زمینه کسب کنند.

به طور مشخص درارضای غرایز جنسی زوجین، تا زن ارضا نشده است مرد نباید به ارضای کامل برسد. اگر مردی زودتر از همسر خود ارضا می شود، حتماً باید برای رفع مشکل اقدام کند. هر چه زودتر چنین مشکلی درمان شود، به نفع زندگی هر دو آنها خواهد بود و پیامدهای ناشی از آن کمتر ظهور پیدا می کند.

سرد مزاجی

مهم ترین موضوع شناخت زن و مرد از همدیگر است. به عنوان مثال در بحث ارضای غرایز جنسی، مردها باید بدانند در یک معاشقه زن مثل هواپیماست. یک هواپیما برای یک مأموریت ابتدا در فرودگاه موتورش روشن و گرم می شود، در باند حرکت می کند، سرعتش افزایش می یابد، بلند می شود، اوج می گیرد، مدتی در ارتفاع ثابت به جلو می رود و بعد کم کم شروع به کم کردن ارتفاع می کند، در مقصد فرود می آید، روی باند حرکت می کند، می ایستد و موتورش خاموش می شود.

حال اگر زنی در یک معاشقه ی جنسی با همسرش حرکتش آغاز شد، باید مسیر فوق را به طور کامل طی کند و به انتهای معاشقه برسد. اگر زن از بدو گرم شدن در هر نقطه ای از مسیر معاشقه و ارضای جنسی، متوقف شود، در بدترین شرایط پرواز این توقف اتفاق افتاده است؛ یعنی زن در در اوج پرواز سقوط می کند. در چنین حالتی همان طور که یک هواپیما متلاشی می شود زن هم به شدت آسیب می بیند. دچار خستگی جنسی می شود. سعی می کند به ظاهر وانمود کند از رابطه راضی است اما ترجیح می دهد هر چه زودتر معاشقه خاتمه یابد یا به بهانه های مختلف از معاشقه گریزان می شود و این وضعیتی است که کم کم احساس تنفر در زن ایجاد می کند.

نکته ی دیگری که لازم است اشاره شود این است که زن هیچ گاه نباید عشق و شروع رابطه ی جنسی را از شوهرش گدایی کند، و در صورت بروز چنین اتفاقی، گرمی های زندگی زناشویی به سرعت جای خود را به سردی در روابط خواهد داد. مرد باید بداند زن هیچ وقت نباید نیازهای جنسی خود را مستقیم بیان کند. مردها هیچ وقت نباید نیاز جنسی همسرشان را با سؤال از او بپرسند. زنی که عشق و رابطه ی جنسی را گدایی کند معمولاً در یک معاشقه به اوج لذت جنسی و ارضای کامل نخواهد رسید.

از طرف دیگر زن نیز باید نیازهای شوهرش را به خصوص نیازهای جنسی او را بشناسد و درک کند. شاید اگر بخواهیم ریشه ی تمایل به چند همسری را در مردان جست وجو کنیم، معمولاً آن را در همسر اول خواهیم یافت. زن اگر شوهرش را از تشنگی های جنسی با رفتار و بیان شیرین و با عرضه ی مرتب خود به او سیراب کند و غیرت مردانگی او را زیر سؤال نبرد و تحقیر نکند و بداند چگونه از یک مرد به ظاهر خشن و بی منطق شوهری رویایی بسازد قطعاً به سرعت نتیجه ی تغییر برخوردهای اشتباه قبلی خود را خواهد دید.

وقتی زوجــی برای درمان مراجعه می کنند، چه پروسه ای طی می شود؟
روند درمان در هر زوجی بنا به شرایط آنها تعریف می شود. در نوعی از اختلال سکس که به عنوان ازدواج به وصال نرسیده شناخته می شود، زن و شوهر هنوز نتوانسته اند پس از گذشت چند ماه یا چند سال رابطه ی کامل جنسی داشته باشند. حتی مواردی داشته ایم که مدت پانزده سال از شروع زندگی زناشویی آنها گذشته و خانم هنوز باکره بوده است.

یکی از درمان های ما که نتایج قطعی داشته در مورد چنین زوج هایی است. وقتی زوجی برای درمان به دلایل حجب وحیای ساختگی و حتی خلاف آموزه های دینی ما برای درمان مراجعه نمی کنند یا نزد درمانگر عالم و امین نمی روند، مشکلات کماکان باقی می مانند. اگر مردی که بعد از بلوغ احساس کند در روند بلوغ مشکلی از نظر جنسی نداشته است و با گذشت چند سالی از ازدواج خود احساس ناتوانی جنسی در او شکل گرفته باشد به جرئت می توان گفت به احتمال قریب به یقین ناتوانی جنسی او منشأ روان شناختی دارد تا پزشکی.

این موضوعی است که باید مورد توجه متخصصان نیز قرار گیرد. در رفع مشکلات جنسی در اغلب موارد، به دلیل حاشیه دار شدن اختلال، لازم است همزمان با درمان اختلالات جنسی، برای رفع اختلافات رفتاری زن و شوهر نیز برنامه ریزی انجام گیرد و نباید هر کدام را جداگانه و بدون توجه به ارتباط آنها در منزل مورد درمان قرار داد. البته در افراد بالای پنجاه سال جنبه های پزشکی سهم بیشتری در اختلالات جنسی به خود اختصاص می دهند.

چون در این زمان، مصرف داروها، مشکلات قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت، سکته های قلبی و مغزی، اعمال جراحی به دلیل سرطان ها و… شروع می شود و روی شرایط جسمی مرد یا زن اثر می گذارد. به طور کلی می توان گفت نحوه ی درمان بسته به سن مراجعه کننده، مدت زمان ازدواج آنها، عوامل ایجادکننده ی اختلال، و آخرین وضعیت رفتاری زندگی زناشویی متفاوت است. به طور قطع می توان گفت اختلال جنسی تثبیت شده ی غیرقابل درمان نداریم و فقط روش های درمانی در افراد گوناگون متفاوت است.

آیا آماری از انواع اختلالاتی که در زندگی زناشویی بروز می کند، وجود دارد؟
در ایران به علت وضعیت خاص ازدواج و بحث ارزش های اسلامی و پذیرفته شدن فداکاری زن و مرد در زندگی به عنوان یک اصل دینی و حجب وحیا آمار واقعی و جامعی از اختلالات جنسی در کشور وجود ندارد. با توجه به آمارهایی که تاکنون توسط پژوهشگران ایرانی در پنج کنگره ی کشوری خانواده و سلامت جنسی مطرح شده است تفاوت فاحشی با آمارهای خارجی مشاهده نشده است.

به طور کلی 30 درصد مردان دچار سرعت انزال هستند و 30 درصد زنان نیز از کاهش میل جنسی رنج می برند. میزان ناتوانی جنسی در مردان حدود 9 درصد است که با ورود به دوران سالمندی این میزان افزایش می یابد. مطالعه ای که درمورد همسرانی که برای درخواست طلاق به علل مختلف به جز مشکلات جنسی به دادگاه خانواده ی شهر تهران مراجعه کرده بودند، نشان دادکه 62 درصد آنها از مشکلات جنسی رنج می بردند.

آیا در طول سال هایی که شما در درمان اختلالات جنسی فعالیت داشتید، متوجه تغییری در روند اختلالات شده اید؟
بله. بحثی به نام تصویر ذهنی مناسب از اعضای جنسی وجود دارد که به خصوص در ده سال گذشته در آقایان خودش را به طور جدی نشان داده است. جوان های مجرد زیادی به ما مراجعه می کنند که از اندازه دستگاه تناسلی خود نگران هستند و عمده ی آنها تحت تأثیر تبلیغات وسوسه انگیز و دروغین ماهواره و فیلم های مبتذل یا سایت های اینترنتی قرار گرفته اند.

برخی از جوان ها نیز به دلیل رفتارهای جنسی ناسالم ذهنیت غلطی را برای خود در این زمینه به وجود آورده اند. متأسفانه برخی افراد و شرکت های سودجو نیز از این شرایط حداکثر استفاده ی اقتصادی را برای خود داشته اند، افرادی که با شعارهای فریبکارانه و به ظاهر زیبا و با تبلیغات رنگین برای حل مشکلات جنسی سودهای سرشاری را به جیب می زنند و هیچ دستگاهی هم در کشور بر روی کار آنان نظارت ندارد. افراد فریب خورده به جای این که به دنبال اصلاح جسم خود باشند می بایست ذهن شان را درمان کنند.

زوجی که برای درمان مراجعه می کنند، چه مواردی را باید مدنظر قرار دهند؟
زن و مرد دارای اختلال در ارضای نیازهای جنسی یا درک متقابل از یکدیگر، لازم است بدانند شادابی همسرشان در شادابی ایشان اثر مستقیم دارد و افسردگی و ناراحتی همسر نیز می تواند نشاط را از آنان بگیرد. دقیقاً مثل دو گل که طراوت شان روی هم اثر مثبت دارد و پژمردگی و آفت زدگی یک گل نیز سبب خشک شدن تدریجی گل دیگر می شود.

زن و شوهر باید به هم برای رفع مشکل کمک کنند تا از زندگی خود لذت ببرند. نکته ی مهم در درمان این است که نه زن و نه مرد هیچ کدام نباید خود را در مسند قضاوت قرار دهند و دیگری را در ایجاد مشکل متهم کنند، بلکه هر دو طرف باید برای حل مشکل تلاش کنند. مثلاً اگر زنی سردمزاج است، شوهرش نباید بگوید «من که مشکل ندارم چرا برای درمان تلاش کنم و خودت به مشاور و پزشک مراجعه کن.»مرد باید بداند اگر بی توجهی را ادامه دهد قطعاً او هم مشکل پیدا خواهد کرد.

بنابراین وقتی زن و شوهر به هم توجه و برای حل مشکل همدیگر را تشویق و همراهی کنند و تا زمان حصول نتیجه دست از تلاش برندارند دنیای آنها پر از طراوت و نشاط و محبت می شود و به زندگی آرام بخشی که خداوند وعده اش را به آنها داده است دست خواهند یافت.

شاید شما هم سرد مزاجی و کاهش علاقه به رابطه جنسی را تجربه کرده باشید. میزان میل جنسی زنان و مردان ممکن است در طول زندگی تغییر کند. علل سرد مزاجی مردان می تواند شامل مشکلات زناشویی، استرس و حتی خستگی باشد.
با این حال، کاهش میل جنسی برای مدت طولانی ممکن است باعث نگرانی برخی از افراد شود. نکته مهم این است که این اختلال می تواند نشانه ای از یک بیماری پنهان و یا یک اختلال پزشکی مانند کاهش سطح هورمون های بدن باشد. در ادامه مقاله، به علل سرد مزاجی مردان پرداخته ایم. پس با این مقاله از دکتر ساینا همراه ما باشید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

علت سردمزاجی مردان چیست؟

راه درمان سردمزاجی مردان چیست؟

تمایلات جنسی افراد مختلف متفاوت است و استانداردی برای تعیین میزان نرمال این تمایلات وجود ندارد؛ اما زمانی که شما احساس کنید میل جنسی شما در حدی است که باعث پریشانی شما شده یا روی روابط جنسی شما تاثیر منفی گذاشته است، این یعنی شمابرای تشخیص و درمان سرد مزاجی به کمک نیاز دارید.

سرد مزاجی

شایع ترین علل سرد مزاجی مردان و کاهش میل جنسی آنهان عبارتند از:

تستوسترون یک هورمون مهم در مردان به شمار می رود و مسئول ساخت عضلات، استخوان ها و تولید اسپرم است. سطح نرمال تستسترون در بدن شما، باعث ایجاد انگیزه جنسی می شود. پس افت تستوسترون می تواند منجر به سرد مزاجی در مردان شود. پزشک بعد از بررسی سطح این هورمون، ممکن است به شما مکمل و یا ژل های خاص توصیه کند.

حتما بخوانید: آیا زود انزالی با تغذیه درمان میشود؟

مصرف برخی از داروها می تواند سطح تستوسترون خون را پایین بیاورد و به نوبه خود، باعث سردمزاجی در مردان شود. داروهایی که می توانند سطح تستوسترون خون را پایین بیاورند، عبارتند از:

اگر شما بعد از مصرف این دارو ها احساس کردید میل جنسی تان کاهش یافته و دچار سرد مزاجی شده اید، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید تا در صورت امکان داروهای شما را تغییر دهد.

اگر در حال حاضر از دارویی استفاده می کنید و حس میکنید روی میل جنسی تان تاثیری گذاشته است ، همین حالا با یکی از پزشکان فوق تخصص یا متخصص دکتر ساینا به صورت آنلاین گفتگو کنید.

 دریافت مشاوره آنلاین سلامت جنسی 

سندروم پای بیقرار اختلالی است که باعث می شود فرد احساس کند باید پایش را دائما تکان دهد. مطالعات نشان می دهد مردانی که مبتلا به سندرم پای بیقرار هستند بیشتر از افراد سالم در معرض خطر ابتلا به اختلال نعوظ هستند. همچنین بیشتر مردان مبتلا به این سندروم، احتمالاً دچار ناتوانی جنسی می شوند.

افسردگی تمام قسمت های زندگی یک فرد را تغییر می دهد. افراد مبتلا به افسردگی به طور نسبی یا کامل، نسبت به فعالیت هایی که در گذشته لذت بخش بودند بی علاقه می شوند؛ رابطه جنسی نیز از این موضوع مستثنی نیست. افسردگی یکی دیگر از علل سرد مزاجی مردان است.
از طرف دیگر کاهش میل جنسی ممکن است عارضه جانبی برخی از داروهای ضد افسردگی باشد. از جمله این داروها می توان موارد زیر را نام برد:

اگر داروهای ضد افسردگی مصرف می کنید و میل جنسی تان کاهش پیدا کرده است با پزشک خود صحبت کنید؛ ممکن است تنظیم دوز یا تغییر دارو به داروی دیگر، بتواند عوارض جانبی را کم کند.

شما می توانید شرایطتان را با پزشکان فوق تخصص و متخصص مطرح کنید و در صورت صلاحدید آن ها قرص های خود را تغییر دهید. همین حالا به صورت آنلاین یا تلفنی از پزشکان دکتر ساینا مشاوره بگیرید.

 تماس با پزشکان سلامت جنسی 

هنگامی که مبتلا به یکی از بیماری های مزمن باشید، احتمالاً دچار سردمزاجی می شوید. برخی بیماری های خاص مانند سرطان نیز می تواند تعداد اسپرم های شما را کاهش دهد. بیماری های مزمنی که می توانند روی میل جنسی شما تاثیر بگذارند شامل موارد زیر هستند:

یکی دیگر از علل سردمزاجی مردان اعتماد به نفس پایین است که می تواند بر سلامت عاطفی و جسمی شما تاثیر بگذارد. اگر احساس می کنید کسی شما را دوست ندارد یا آدم جذابی نیستید، باید بدانید این احساسات باعث کاهش میل جنسی و بروز سرد مزاجی خواهد شد. این حس ممکن است تا جایی پیش می رود که حتی باعث اجتناب شما از برقراری رابطه جنسی نیز بشود.
اعتماد به نفس پایین با گذشت زمان می تواند منجر به مشکلات روحی و روانی بسیاری مثل افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد مخدر یا الکل شود. تمامی این عوامل نیز، روی میل جنسی تاثیر دارند. 

اعتماد به نفس پایین و بیزار بودن از خود بسیار خطرناک است. اگر از کمبود اعتماد به نفس رنج می برید لازم است که از یک روانشناس کمک بگیرید. راهنمایی های یک روانشناس در بازیابی اعتماد به نفس شما تاثیر بسیار مثبتی دارد. شما می توانید همین حالا به صورت آنلاین یا تلفنی با یکی از روانشناسان دکتر ساینا گفتگو کنید. 

 گفتگو با روانشناس 

ورزش بیش از حد یا خیلی کم می تواند روی میل جنسی تاثیر بگذارد و باعث سرد مزاجی در مردان شود. در مطالعه ای نشان داده شد که انجام منظم تمرینات استقامتی شدید و طولانی ، با کاهش میل جنسی در مردان همراه است. پس سعی کنیم ورزش منظم متعادل را وارد سبک زندگی خود کنیم تا هم بتوانیم خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهیم هم میل جنسی خود را در وضعیت متعادل حفظ کنیم.

عوامل مختلف دیگری نیز وجود دارند که باعث کمبود میل جنسی می شوند. از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر، به طور غیر مستقیم در تمایلات جنسی افراد، اختلال ایجاد می کند.

مصرف الکل در طولانی مدت، می تواند آنزیم های مورد نیاز جهت سنتز تستوسترون از بیضه به کبد را تغییر دهد و باعث کاهش سطح تستوسترون شود. در ابتدای متن راجع به تاثیر سطح تستوسترون بر میل جنسی صحبت کردیم. پس مصرف بی رویه نوشیدنی های الکلی، یکی دیگر از علل سردمزاجی مردان است.

حتما بخوانید: داروهای گیاهی برای درمان سرد مزاجی و افزایش میل جنسی

سردمزاجی یکی از شایع ترین مشکلات افراد جامعه است؛ چه مرد و چه زن. این اختلال به روابط عاطفی شما ضربه خواهد زد و در صورتی که برای درمان آن اقدام نکنید، عوارض خطرناکی به دنبال خواهد داشت. اولین قدم برای درمان سردمزاجی مطرح کردن مشکلتان با یک پزشک متخصص سلامت جنسی ( سکس تراپیست ) است. دکتر با تشخیص علت اصلی این اختلال، راهکارهایی برای درمان آن به شما ارائه خواهد کرد. بسیاری از ما، از صحبت کردن راجع به مسائل جنسی خود با یک شخص دیگر احساس شرم و خجالت می کنیم. به همین علت برای درمان مسائل جنسی خود، به پزشکان متخصص این حوزه مراجعه نمی کنیم. برای برطرف کردن این موضوع، شما می توانید به صورت غیر حضوری با بهترین متخصصان سلامت جنسی گفتگو کنید. همین حالا از بین پزشکان دکتر ساینا، دکتر مورد نظر خود را انتخاب کرده و مشاوره را شروع کنید.

 دریافت مشاوره آنلاین سلامت جنسی 

اگر به سلامت جسم و روان خودت و عزیزانت اهمیت میدی و دنبال مقالات به‌روز و آموزنده هستی، اگر میخوای کلی چیز جدید بگیری و جواب سوالاتو پیدا کنی، یادت نره به مجله سلامت دکتر ساینا سر بزنی!

نظر شما با موفقیت ثبت گردید. پس از تائید مدیر سیستم نمایش داده خواهد شد.

نظر شما با موفقیت ثبت گردید. پس از تائید مدیر سیستم نمایش داده خواهد شد.

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت دانش بنیان نوین فناوران همراه ساینا می باشد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم ؛ متأسفانه طی دهه‌های اخیر در بسیاری از کشورهای جهان شاهد تشدید پدیده “سردمزاجی و اختلالات جنسی” هستیم که این امر تأثیر بسیار مخربی بر زندگی زناشویی زوجین داشته است.

اما شاید بتوان نوع “تغذیه” روزانه زوجین و نوع سبک زندگی آنها را یکی از دلایل اصلی این امر دانست چرا که تغذیه ناصحیح، سریعاً خود را در حالات و توانمندی‌های جنسی افراد، بروز و ظهور می‌دهد.

یکی از دلایل اصلی سردمزاجی، کرختی و بی‌انگیزگی جنسی به‌ویژه در مردان “مصرف زیاد غذاهای دارای طبع سرد” است؛ برای رفع این حالت باید از خوردن زیاد خوراکی‌هایی نظیر خیار، گوجه، کاهو، هندوانه، لیموترش، رازیانه، گشنیز، آبغوره، سرکه، ماست و دوغ پرهیز داشت.

از غذاهایی که در این زمینه مفید هستند می‌توان به تخم‌مرغ آب‌پز عسلی، خربزه، مویز و کشمش (مصرف آن به‌صورت “ناشتا” مؤثر‌تر است)، موز، نارگیل، خرمالو، آب‌هویج، کشمش‌پلو، شویدپلو، عسل، کره و روغن حیوانی، عسل به‌همراه کنجد، ارده‌شیره، نیمروی تهیه‌شده با روغن زیتون همراه با پیاز تفت‌داده‌شده اشاره کرد.

همچنین، ترکیب زیره سیاه و دارچین به‌میزان مساوی و دم‌کردن آن مثل چای، یک نوشیدنی مفید برای رفع سردمزاجی ناشی از خوردن غذاهای سرد است.

سرد مزاجی

البته باید توجه داشت که سردمزاجی یا بی‌میلی جنسی دلایل دیگری هم می‌تواند داشته باشد از جمله فعالیت زیاد جنسی، ضربه خوردن کمر یا برداشتن بارهای سنگین، بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی که درمان آنها متفاوت است.

انتهای پیام/+

سرد مزاجی
سرد مزاجی
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *