شستن گوشت

شستن گوشت
شستن گوشت

مسمومیت غذایی می تواند در اثر مصرف گوشت های آلوده ایجاد شود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایمنا، در این خصوص با «دکتر علی گیلانی» دامپزشک متخصص بهداشت مواد غذایی به گفتگو پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

تعداد مبتلابان به مسمومیت غذایی در اصفهان چقدر است؟

شستن گوشت

در استان اصفهان روزانه حدود دو هزار نفر به مسمومیت غذایی مبتلا می شوند. همچنین حدود 200 نوع بیماری نظیر سل، تب مالت، تب کریمه کنگو از طریق مواد غذایی به افراد منتقل می شود. بنابراین انتخاب و سالم بودن مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است.

ممکن است سیستم ایمنی بدن برخی از افراد سالم باشد و دوره مسمومیت غذایی را با ابتلا به اسهال، دل درد و یا استفراغ بگذرانند. اما مسمومیت غذایی برای افرادی که از سیستم ایمنی ضعیف برخوردار هستند نظیر کودکان، زنان باردار، سالمندان، افرادی که تحت شیمی درمانی قرار دارند، خطرآفرین است.

برای پیشگیری از مسمومیت با گوشت قرمز چه توصیه ای دارید؟

یکی از مهمترین مواد غذایی گوشت قرمز است که شامل گوشت گوسفند، گوساله و بز است. نکته که این است که خرید مواد پروتئینی در زمان بازگشت به منزل صورت گیرد، زیرا این مواد مانند گوشت چرخ کرده و یا ماهی بسیار زود فاسد می شوند و معمولا علامتی نیز از خود نشان نمی دهند.

ظاهر گوشت قرمز هنگام خرید باید مشخصاتی داشته باشد که به برخی از آنها اشاره می شود. برای مثال مهر دامپزشکی داشته باشد و علت این امر این است که بسیاری از بیماری ها در کشتارگاه ها توسط دامپزشکی تشخیص داده شده و از سایر گوشت ها جدا می شود.

یک برچسب زردرنگ یا سفیدرنگ حتی بر روی گوشت هایی که به صورت شقه ای خریداری می شود، وجود داشته باشد. بر روی این برچسب، تاریخ تولید و انقضای گوشت، نوع لاشه (بره درجه یک، بره درجه دو و میش) درج شده است.

میش به گوسفندی گفته می شود که چندین بار وضع حمل کرده است. بنابراین مواد ویتامینی، پروتئینی و مواد معدنی بدن خود را به جنین منتقل کرده است. این نوع گوشت ارزش غذایی گوشت بره جوان را ندارد. همچنین زمانی که گوشت میش طبخ می شود، کمی سفت بوده و آبدار نیست. بنابراین خرید نوع لاشه دارای اهمیت است.

سطح گوشت قرمز خریداری شده باید کاملا خشک باشد، حال چنانچه در هنگام خرید پشت دست را به گوشت زدید و دست خیس شد، باید بدانید که گوشت سالمی نیست. همچنین وجود هر گونه خونریزی و یا خون مردگی بر روی سطح گوشت نشانه یک نوع بیماری است. علاوه بر این هرگونه بوی تعفن و غیرعادی که از گوشت به مشام برسد، غیر طبیعی است.

پس از خرید گوشت چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

هنگامی که گوشت قرمز را خریداری کرده و به منزل آوردید، باید آن را به یک ظرف درب بسته منتقل کرده و بگذارید برای مدت 24 ساعت درون یخچال بماند. در این زمان فعل و انفعالاتی بر روی گوشت ایجاد می شود که باعث اسیدی شدن آن می شود. اگر گوشت آلوده به تب مالت، تب کنگو و بیماری های دیگر باشد از طریق اسیدی شدن، سالم سازی می شود.

چنانچه فرد گوشتی را خریداری کند و آلوده به تب مالت باشد، با دست زدن به گوشت بیماری منتقل می شود. همچنین بیماری تب مالت در مورد خرید شیرهای فله ای نیز صدق می کندو به راحتی از طریق تماس دست به فرد منتقل می شود.

پس از طی 24 ساعت باید قطعه قطعه کردن گوشت با دستکش صورت گیرد. گوشت باید حتما شسته شود و مدت ده دقیقه صبر کنیم تا آب آن برود و آن را تقسیم بندی کنیم.بیماری انگلی توکسوپلاسموز که از طریق گوشت قرمز منتقل می شود، باعث سقط و نازایی در زنان شده و برای مردان نیز عوارض دارد.

بهترین روش طبخ گوشت پس از بیرون آوردن از فریزر چیست؟

بدن انسان و دام ها از آب تشکیل شده است. هنگامی که گوشت را داخل فریز گذاشته تا یخ بزند، آب های داخل سلول ها نیز یخ می زند و به صورت بلورهای نوک تیز در می آید. هنگامی که یخ گوشت باز شد، بلورهای یخ دیواره های سلول ها را پاره می کند و مواد معدنی و ویتامین ها از داخل گوشت خارج می شود. این خونابه مملو از ویتامین ها و مواد معدنی است که می توان آن را درون ظرف ریخت و طبخ کرد.

بهترین روش برای طبخ گوشت هایی که داخل فریز قرار دارد، این است که 12 ساعت قبل از استفاده گوشت را درون ظرف درب بسته درون یخچال قرار دهیم. همچنین از خرید گوشت های چرخ کرده بیرون باید خود داری شود، زیرا چرخ گوشت های بیرون آلوده است. امار کشتارگاه ها نشان می دهد چنانچه کاری که با آن سر دام بریده می شود، آلوده باشد تا حدود 40 لاشه دیگر را نیز آلوده می کند. این موضوع در مورد چرخ های گوشت نیز صدق می کند. بنابراین توصیه می شود که گوشت در داخل منازل چرخ شود.

بهترین نوع گوشت قرمز کدام است؟

گوشت شترمرغ جزو بهترین گوشت های قرمز است، زیرا چربی بسیار کمی داشته و در عین حال اسیدهای چرب بالایی دارد و آهن ان نیز بسیار زیاد است. بنابراین توصیه می شود این نوع گوشت را جایگزین گوشت گوساله، بز و گوسفند کنید. همچنین قرمزی رنگ گوشت گوساله از گوشت گوسفند بیشتر است که علت آن در مقایسه با گوشت گوسفند، چربی کمتر و آهن بیشتر است. گوشت شترمرغ از گوشت گوساله قرمزتر است، زیرا آهن بسیار زیادتر و چربی کمتری دارد.

شستن گوشت

 



گوشت و مرغ حاوی باکتری هایی هستند که اگر وارد بدن شوند مضر می باشند. به همین دلیل خیلی از افراد قبل از پختن غذا، گوشت را شستشو می دهند که این کار غیر ضروری و حتی به طور بالقوه خیلی خطرناک می باشد.به طور کلی، شستن گوشت بد است. شستشوی گوشت و مرغ باعث از بین رفتن باکتری ها نمی شود بلکه خطر شیوع باکتری های مضر را افزایش می دهد.

متخصصان قبل از پختن شستن گوشت و مرغ را توصیه نمی کند. به طور کلی شستشو می تواند یک روش مفید برای از بین بردن باکتری ها باشد. ولی این برای روش برای گوشت و مرغ توصیه نمی شود مثلا براس شستن سبزیجات و میوه ها یک روش مفید می باشد ولی برای گوشت و مرغ اصلا توصیه نمی شود. باکتری های در گوشت و مرغ وجود دارد که هنگام شستشو نتها از بین نمی روند بلکه به کل سینک، وسیله ها و افراد نیز منتقل می شود و این آلودگی می تواند منجر به ورود باکتری ها به بدن و ایجاد بیماری هایی مانند مسمومیت غذایی شود. از بین بردن برخی از انواع باکتری ها از گوشت و مرغ طیور، حتی با چندین بار شستن هم از بین خواهند رفت. برخی از افراد قبل از پختن آن، گوشت را در آب شور خیس می کنند، اما این هیچ تاثیری در ایمنی مواد غذایی ندارد و هنوز هم در هنگام کار با آب و گوشت در طی این فرآیند خطر آلودگی متقابل وجود دارد.پختن گوشت و مرغ در دمای بالا برای از بین بردن همه باکتری ها کافی است. شما باید برای پختن گوشت ها از حداقل دمای 145 درجه فارنهایت استفاده نماید.

لازم نیست قبل از یخ زدن گوشت را بشویید. انجام این کار می تواند خطر آلودگی متقابل را به همان روشی که قبل از پخت و پز انجام می دهد، افزایش دهد. هنگامی که گوشت دوباره یخ زده شود، پختن آن باعث می شود همه باکتری ها به هر حال از بین بروند.مردم می توانند هر گوشتی را منجمد کنند. ذخیره مواد غذایی در دمای ثابت 0 درجه فارنهایت، آن را به طور نامحدود حفظ می کند. در این دما، باکتری ها از بین می روند و در این حالت بی ضرر هستند و قادر به رشد نیستند. بعد از یخ زدایی گوشت، باکتری ها می توانند با همان سرعت قبل از انجماد روی آن رشد کنند. بنابراین بهتر است گوشت را سریعاً بعد از یخ زدایی بپزید و بخورید.

شستن گوشت

به همان دلایلی که در بالا ذکر شد، شستن برای نگهداری گوشت گوسفند و سایر گوشت ها ایده خوبی نیست، زیرا این امر خطر آلودگی را افزایش می دهد و برای از بین بردن تمام باکتری ها کافی نیست. درعوض ، شخص می تواند گوشت را مستقیماً بپزد.

آلودگی متقابل خطر اصلی شستشوی گوشت و مرغ است. باکتری های موجود در گوشت و مرغ می توانند در صورت ورود به بدن بیماری ایجاد کنند. باکتری کامپیلوباکتر می تواند در بسیاری از انواع گوشت رشد کند. عفونت با کمپیلوباکتر عامل اصلی باکتریایی دستگاه گوارش، نوعی عفونت اسهال در جهان است. شایع ترین علامت این عفونت اسهال است که غالباً حاوی خون است. علائم دیگر عبارتند از:

این علائم به طور معمول  3تا 6 روز ادامه دارد. باکتری دیگری که معمولاً در گوشت وجود دارد سالمونلا است. علائم عفونت سالمونلا شبیه به عفونت های کامپیلوباکتر است. در برخی موارد، عفونت های سالمونلا می تواند جدی باشد و افراد حتی می توانند به بیمارستان احتیاج داشته باشند. این موارد در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، بزرگسالان مسن و کودکان زیر 5 سال شایع تر است.باتوضیحات بالا می توان نتیجه گرفت شستن گوشت و مرغ هرگز ایده خوبی نیست. صرف نظر از این که قبل از پخت و پز، شستشو می تواند منجر به آلودگی متقابل شود. آلودگی متقابل وقتی است که باکتری ها از گوشت به مناطق دیگر مانند دست و سطح آشپزخانه منتقل می شوند. درست پختن گوشت و مرغ همه باکتری ها را از بین می برد. شستن آنها از قبل، خطر عفونت را افزایش می دهد. آلودگی متقابل می تواند منجر به عفونت های باکتریایی شود که دارای طیف وسیعی از علائم هستند.

تمیز کردن ماهی بسیار ساده می باشد اگرچه ممکن است کار خوشایندی نباشد. البته خیلی از افراد ماهی را پاک شده خریداری می کنند ولی اگر هم پارک شده نخریدید نگران نباشید پاک کردن آن اصلا کار سختی نیست. مراحل شسستن ماهی عبارتنداز:

شما می توانید روی کانتر چند لایه روزنامه بیندازید یا تمیز کاری را درون یکی سینی بزرگ انجام دهید. می توانید از ابزار مخصوص برای پاک کردن فلس ها استفاده نمایید یا اینکه برای چند دقیقه درون آب سرد و سپس چند ثانیه درون آب جوش قرار دهید، به راحتی فلس ها کنده می شوند. همچنین می توانید از کارد هم استفاده کنید که باید خلاف جهت دم ماهی آن را بکشید.

خیلی ها کله ی ماهی را جدا نمی کنند و فقط گوشت و مواد اضافه را با کارد از بین می برند و سپس خیلی تمیز می شویند. البته خیلی افراد هم کله ماهی را جدا می کنند که برای جدا کردن باید از محل اتصال کله به زیر گلو را با کارد ببرید.

بعد از جدا کردن کله نوبت به تمیز کردن می باشد که شامل شکم می شود. از دوجا ماهی را شکاف می دهند که شکاف از گرده رسم شمالی ها و شکاف از گردن رسم جنوبی ها می باشد. برای شکافتن شکم می توانید از زیر گلو کارد را فرو کنید و سپس به سمت دم بکشید و شکم ماهی را خالی نمایید. برای شکافتن گرده باید ماهی را به پشت بگذارید و با دست نگه دارید و با نوک کارد از زیر گرده و زیر گوش فرو نمایید و تا خطر پوست بالای دم بشکافید سپس می توانید شکم ماهی را خالی نمایید.

در آخر شستشو ی ماهی می باشد که شما می توانید از آب ولرم استفاده کنید تا به بافت ماهی آسیب نزنید.

ویروس کرونا از بازار مواد غذایی ووهان چین شیوع پیدا کرد در این بازار گوشت های خام انواع حیوانات وجود داشت و ویروس را به انسان منتقل کرد. سوالی که این روز ها پیش آمده است این است که احتمال آلودگی گوشت به کرونا وجود دارد؟طبق اعلام سازمان های بهداشتی و تحقیقات به عمل آماده، احتمال ابتلا به کرونا از طریق گوشت یا شیر حیوان بیمار به افراد وجود دارد. این ویروس می تواند از طریق گوشت، قطرات خون و… به افراد منتقل شود. البته فرد مبتلا به کرونا هم می تواند گوشت و محصولات حیوانی را آلوده کند و افراد دیگر با تماس با گشت آلوده مبتلا می شوند. ویروس کرونا در سرما نیز زنده می ماند و شما باید خیلی زیاد موارد بهداشتی را رعایت نمایید این موارد بهداشتی عبارتنداز:

مرکز پخش و فروش نمونه به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه های فروش دام و گوسفند زنده در تهران با مجوز و مدرک رسمی از سازمان دامپزشکی با سالها تجربه آماده دریافت سفارش آنلاین و انواع خدمات همچون ارسال قصاب ماهر و ارسال باسکول به محل مورد نظر به صورت شبانه روزی حتی در ایام تعطیل جهت عقیقه، نذورات و مراسمات (عروسی، کربلا، حج) به شهروندان عزیز می باشد. لازم به ذکر می باشد که این مرکز همواره آماده تحویل بهترین نژادهای گوسفند با گوشت عالی به شما عزیزان است.

کلیه حقوق وبسایت متعلق به پخش گوسفند زنده نمونه میباشد

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز: 

 رعایت اصول صحیح برای شستن مواد غذایی قبل از مصرف یکی از نکات مهم سلامت تغذیه است که بایستی جدی گرفته شود. سایت «Bright Side» روش درست آماده کردن و پختن غذاها و اشتباه هایی که ما مرتکب می شویم را نشان می دهد.مواد غذایی که با شستن آنها سلامت خود را به خطر می اندازیمتخم مرغماده مخصوصی را به تخم مرغ می زنند تا از فساد آن به وسیله باکتری ها جلوگیری کنند. آب این ماده حفاظت کننده را از بین می برد، پس نباید آن را بشویید.مرغباکتری های روی مرغ تازه برای سلامتی ما بسیار خطرناک هستند. معروف ترین این باکتری ها سالمونلا است. عده زیادی از مردم فکر می کنند که شستن مرغ پیش از پختن آن این مشکل را حل می کند، اما آنها اشتباه می کنند. با شستن مرغ، باکتری ها به وسیله آب به دست و سینک دستشویی منتقل می شوند.اگر شما یک راست آن را بپزید تمامی باکتری ها کشته می شوند. آشپزهای حرفه ای می گویند که بهتر است مرغ دوبار جوشانده شود:بعد از اولین جوش آمدن آب، شما باید آب را عوض کنید و به جوش دادن ادامه دهید.

گوشتدرست مانند مرغ، شما نباید گوشت را بشویید، زیرا شستن گوشت باعث آلوده شدن سینک دستشویی و دست ها به باکتری های خطرناک می شود. شما می توانید با پختن در درجه حرارت بالا باکتری ها را بکشید.نکته:قبل از پختن آب سطح گوشت را با دستمال کاغذی خشک کنید. بعد از آن دستان را با آب گرم و صابون بشویید.ماکارونینمی دانیم چه کسی شستن ماکارونی را پیشنهاد کرده است. آشپزهای حرفه ای می گویند شستن ماکارونی نشاسته آن را از آن می شوید و سس آن خوب نمی شود. شما می توانید بعد از پختن ماکارونی آن را بشویید اگر می خواهید آن را با سالاد بخورید و یا سرخ کنید.قارچ شما نمی توانید قارچ را برای مدت طولانی زیر آب بگیرید و یا در آب خیس کنید، قارچ به راحتی آب را جذب می کند. درست پیش از پختن بهتر است آن را سریع بشویید و با دستمال کاغذی خشک کنید. خیساندن قارچ آنها را خراب می کند و باعث از بین رفتن نرمی آن می شود.

خانه و خانه داری / نکته ها

گوشت به مجموعه بافت های
ماهیچه ای، چربی، پیوندی و استخوانی که از
لاشه دام های گوشتی به دست می آید گفته
می شود و اندام هایی مانند کلیه، کبد، قلب و
زبان را نیز شامل می شود. گوشت سالم دارای
رنگ قرمز با درخشندگی خاص، قابل ارتجاع
و کشش مخصوصی است. غنی ترین منبع
پروتئین برای تغذیه انسان بوده و در عین
حال از فسادپذیرترین مواد غذایی نیز
محسوب می گردد.

آلودگی های گوشت را می توان به دو
دسته تقسیم کرد:

1ـ آلودگی های اولیه: این نوع آلودگی ها
را بیماری های مختلف دام تشکیل می دهد که
به عنوان یک عامل مولد، نقش کمتری در
فساد دارد.

2ـ آلودگی های ثانویه: این گونه
آلودگی ها در مراحل مختلف کشتار دام،
نگهداری، توزیع و فروش گوشت یا ضمن
تهیه فرآورده های گوشتی در اثر تماس
گوشت با مواد آلوده صورت می گیرد.

شستن گوشت

استفاده از روش انجماد، یکی از بهترین
روش های نگهداری مواد غذایی از نظر
کیفیت محصول بخصوص در مورد گوشت
است. در انجماد گوشت کمترین صدمات
تغذیه ای به آن وارد می شود.

به منظور رعایت بهداشت و جلوگیری از
آلودگی های ثانویه باید به نکات زیر توجه شود:

1ـ از مصرف گوشت هایی که به طریق
غیر بهداشتی کشتار می شوند خودداری شود.

2ـ گوشت خریداری شده را باید با آب
سالم و تمیز خوب شست و در ظرف تمیز
قرار داده، در یخچال نگهداری کرد.

3ـ گوشت را در یخچال می توان یک
هفته نگهداری کرد.

4ـ برای نگهداری طولانی مدت گوشت،
می توان از فریزر استفاده کرد. درجه حرارت
فریزر Cْ18 ـ است.

5ـ توجه به این نکته ضروری است که
در یخچال مواد خام و پخته مانند گوشت تازه
و گوشت پخته و آماده شده حتما در
محل های جداگانه نگهداری شوند در غیر این
صورت امکان انتقال عوامل میکروبی از
گوشت و سایر مواد غذایی خام به مواد غذایی
پخته و آماده شده وجود دارد.

6ـ گوشت را پس از خروج از یخچال و
قبل از پخت در ظروف سربسته و دور از
دسترس مگس و حشرات قرار داد.

7ـ در صورت وجود زخم یا دمل چرکی
در دست ها، از دست زدن به گوشت
خودداری شود.

8ـ برای چرخ کردن گوشت از ماشینی
استفاده شود که قبلاً خوب با آب و مواد
پاک کننده شسته و خشک شده باشد.

9ـ پس از استفاده از ماشین گوشت
خردکنی (چرخ گوشت)، باید آن را کاملاً با آب
گرم و مایع ظرفشویی شست و سوراخ های آن
را دقیقا از بقایای گوشتی پاک کرد.

10ـ از نگهداری گوشت های چرخ کرده
به مدت زیاد خودداری شود زیرا این نوع
گوشت سریع تر فاسد می شود.

11ـ تا حد امکان باید فاصله زمان پخت
و مصرف و یا خروج مواد غذایی از یخچال و
فریزر و مصرف، بایستی کوتاه در نظر گرفته
شود زیرا گوشت منجمد شده بعد از آب
کردن، نسبت به تهاجم میکروب ها بسیار
حساس است.

12ـ حتی الامکان مواد غذایی از انجماد
خارج شده را نباید دوباره منجمد کرد.

13ـ هنگام رفع انجماد، خونابه ای که از
گوشت چکه می کند، مقدار زیادی از
ویتامین ها، املاح و پروتئین های محلول
وجود دارد که باید سعی کنیم با انجماد سریع
و نگهداری صحیح، خونابه کمتری از گوشت
خارج شود.

14ـ گوشت و سایر مواد غذایی که به
صورت تکه های بزرگی هستند باید تا حد
امکان به تکه های کوچک تقسیم شود تا
هنگام پختن، حرارت کافی به عمق آن رسیده
و موقع سرد شدن هم هر چه زودتر
قسمت های داخلی ماده غذایی سرد شود.

15ـ عده ای گوشت و غذاهای دیگر را
نیمه پخته باقی می گذارند و بعد از چند ساعت
مجددا به آن حرارت می دهند تا پخته شود.
این عمل به هیچ وجه صحیح نیست؛ باید
این مواد را قبل از پخت در شرایط درست
نگهداری کرده و هنگام پخت یکباره آن را
پخته و مصرف کرد.

16ـ گوشت و غذاهای گوشتی را قبل از
مصرف باید دوباره حرارت داد. نباید فقط گرم
کرد، بلکه کاملاً حرارت داد و داغ کرد.

17ـ حرارت ملایم و مرطوب در مدت
زمان طولانی موجب نرمی و آبدار شدن
گوشت خواهد شد و بر عکس حرارت های بالا
سبب سفتی گوشت خواهد شد.

منابع: ــــــــــــــــــــــــــ

1ـ مهندس حلم سرشت، پریوش وهمکار، اصول تغذیه و
بهداشت مواد غذایی.

2ـ دکتر فرج زاده آلان، داوود، بهداشت مواد غذایی.

خانه و خانه داری / نکته ها

گوشت به مجموعه بافت های@@N@@ماهیچه ای، چربی، پیوندی و استخوانی که از@@N@@لاشه دام های گوشتی به دست می آید گفته@@N@@می شود و اندام هایی مانند کلیه، کبد، قلب و@@N@@زبان را نیز شامل می شود. گوشت سالم دارای@@N@@رنگ قرمز با درخشندگی خاص، قابل ارتجاع@@N@@و کشش مخصوصی است. غنی ترین منبع@@N@@پروتئین برای تغذیه انسان بوده و در عین@@N@@حال از فسادپذیرترین مواد غذایی نیز@@N@@محسوب می گردد.

آلودگی های گوشت را می توان به دو@@N@@دسته تقسیم کرد:

1ـ آلودگی های اولیه: این نوع آلودگی ها@@N@@را بیماری های مختلف دام تشکیل می دهد که@@N@@به عنوان یک عامل مولد، نقش کمتری در@@N@@فساد دارد.

2ـ آلودگی های ثانویه: این گونه@@N@@آلودگی ها در مراحل مختلف کشتار دام،@@N@@نگهداری، توزیع و فروش گوشت یا ضمن@@N@@تهیه فرآورده های گوشتی در اثر تماس@@N@@گوشت با مواد آلوده صورت می گیرد.

استفاده از روش انجماد، یکی از بهترین@@N@@روش های نگهداری مواد غذایی از نظر@@N@@کیفیت محصول بخصوص در مورد گوشت@@N@@است. در انجماد گوشت کمترین صدمات@@N@@تغذیه ای به آن وارد می شود.

به منظور رعایت بهداشت و جلوگیری از@@N@@آلودگی های ثانویه باید به نکات زیر توجه شود:

1ـ از مصرف گوشت هایی که به طریق@@N@@غیر بهداشتی کشتار می شوند خودداری شود.

2ـ گوشت خریداری شده را باید با آب@@N@@سالم و تمیز خوب شست و در ظرف تمیز@@N@@قرار داده، در یخچال نگهداری کرد.

3ـ گوشت را در یخچال می توان یک@@N@@هفته نگهداری کرد.

4ـ برای نگهداری طولانی مدت گوشت،@@N@@می توان از فریزر استفاده کرد. درجه حرارت@@N@@فریزر Cْ18 ـ است.

5ـ توجه به این نکته ضروری است که@@N@@در یخچال مواد خام و پخته مانند گوشت تازه@@N@@و گوشت پخته و آماده شده حتما در@@N@@محل های جداگانه نگهداری شوند در غیر این@@N@@صورت امکان انتقال عوامل میکروبی از@@N@@گوشت و سایر مواد غذایی خام به مواد غذایی@@N@@پخته و آماده شده وجود دارد.

6ـ گوشت را پس از خروج از یخچال و@@N@@قبل از پخت در ظروف سربسته و دور از@@N@@دسترس مگس و حشرات قرار داد.

شستن گوشت

7ـ در صورت وجود زخم یا دمل چرکی@@N@@در دست ها، از دست زدن به گوشت@@N@@خودداری شود.

8ـ برای چرخ کردن گوشت از ماشینی@@N@@استفاده شود که قبلاً خوب با آب و مواد@@N@@پاک کننده شسته و خشک شده باشد.

9ـ پس از استفاده از ماشین گوشت@@N@@خردکنی (چرخ گوشت)، باید آن را کاملاً با آب@@N@@گرم و مایع ظرفشویی شست و سوراخ های آن@@N@@را دقیقا از بقایای گوشتی پاک کرد.

10ـ از نگهداری گوشت های چرخ کرده@@N@@به مدت زیاد خودداری شود زیرا این نوع@@N@@گوشت سریع تر فاسد می شود.

11ـ تا حد امکان باید فاصله زمان پخت@@N@@و مصرف و یا خروج مواد غذایی از یخچال و@@N@@فریزر و مصرف، بایستی کوتاه در نظر گرفته@@N@@شود زیرا گوشت منجمد شده بعد از آب@@N@@کردن، نسبت به تهاجم میکروب ها بسیار@@N@@حساس است.

12ـ حتی الامکان مواد غذایی از انجماد@@N@@خارج شده را نباید دوباره منجمد کرد.

13ـ هنگام رفع انجماد، خونابه ای که از@@N@@گوشت چکه می کند، مقدار زیادی از@@N@@ویتامین ها، املاح و پروتئین های محلول@@N@@وجود دارد که باید سعی کنیم با انجماد سریع@@N@@و نگهداری صحیح، خونابه کمتری از گوشت@@N@@خارج شود.

14ـ گوشت و سایر مواد غذایی که به@@N@@صورت تکه های بزرگی هستند باید تا حد@@N@@امکان به تکه های کوچک تقسیم شود تا@@N@@هنگام پختن، حرارت کافی به عمق آن رسیده@@N@@و موقع سرد شدن هم هر چه زودتر@@N@@قسمت های داخلی ماده غذایی سرد شود.

15ـ عده ای گوشت و غذاهای دیگر را@@N@@نیمه پخته باقی می گذارند و بعد از چند ساعت@@N@@مجددا به آن حرارت می دهند تا پخته شود.@@N@@این عمل به هیچ وجه صحیح نیست؛ باید@@N@@این مواد را قبل از پخت در شرایط درست@@N@@نگهداری کرده و هنگام پخت یکباره آن را@@N@@پخته و مصرف کرد.

16ـ گوشت و غذاهای گوشتی را قبل از@@N@@مصرف باید دوباره حرارت داد. نباید فقط گرم@@N@@کرد، بلکه کاملاً حرارت داد و داغ کرد.

17ـ حرارت ملایم و مرطوب در مدت@@N@@زمان طولانی موجب نرمی و آبدار شدن@@N@@گوشت خواهد شد و بر عکس حرارت های بالا@@N@@سبب سفتی گوشت خواهد شد.

منابع: ــــــــــــــــــــــــــ

1ـ مهندس حلم سرشت، پریوش وهمکار، اصول تغذیه و@@N@@بهداشت مواد غذایی.

2ـ دکتر فرج زاده آلان، داوود، بهداشت مواد غذایی.

این مجله مخصوص کودک و نوجوان می باشد.

پیام زن
ویژه مسائل زنان و خانواده

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
محمد جعفری گیلانی
سید ضیاء مرتضوی

3

7733305
7738743
7733305
payam-zan_man@aalulbayt.org

قم، صندوق پستی 371…

پرسمان
فرهنگی، اجتماعی، دانشجویی

مرکز فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
سید محمدرضا فقیهی
محمد باقر پور امینی
1380
3

7747240
7735473
7743816
info@porseman.net
www.porseman.n…

مبلغان
فرهنگی – تبلیغی
حوزه

1385/6/1
3
mbl

 !(function (w, d) { ‘use strict’; var ad = {zone: “brtrha1”, user: “1565432215”, width: 728, height: 90, id: ‘adro-246454’}, h = d.head || d.getElementsByTagName(‘head’)[0]; if (typeof w.adroParams != ‘object’) w.adroParams = {}; w.adroParams[ad.id] = ad; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async = 1; script.src = “//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js”; h.appendChild(script); })(this, document); var h = document.getElementsByTagName(“head”)[0], s = document.createElement(“script”); s.async = !0, s.defer = !0, s.type = “text/javascript”, d = new Date, s.src = “https://cdn.sanjagh.com/assets/sdk/www.bartarinha.ir/client.js?t=” + d.getFullYear().toString() + d.getMonth() + d.getDate() + d.getHours(), h.appendChild(s); var sabaVisionWebsiteID = “1c27cb39-612a-452a-954c-b3e3dd1f3d36”; var sabaVisionWebsitePage = “ALL” _atrk_opts = {atrk_acct: “i2i8r1SZw320l9”, domain: “bartarinha.ir”, dynamic: true}; (function () { var as = document.createElement(‘script’); as.type = ‘text/javascript’; as.async = true; as.src = “https://certify-js.alexametrics.com/atrk.js”; var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(as, s); })();

برترین ها – ترجمه از هدی بانکی: اگر فکر می‌کنید با شستن این مواد غذایی از شر باکتری‌ها خلاص می‌شوید در اشتباهید!

مرغ و ماهی

آیا همیشه مرغ را قبل از پختن در سینک ظرفشویی‌تان می‌شویید؟ اگر اینطور است پس دیگر باید این عادت را ترک کنید. شستن مرغ نه تنها هیچ میکروب یا عامل بیماریزایی را از بین نمی‌برد بلکه می‌تواند ریسک آلودگی را هم بیشتر کند. با شستن مرغ تازه در سینک ظرفشویی و پاشیدن قطرات آب به اطراف، شما تمام میکروب‌ها و باکتری‌ها را در سراسر آشپزخانه‌ی خود پخش می‌کنید که شامل سطوح کانتر نیز می‌شود. تنها راه موثر برای خلاص شدن از شر میکروب‌ها، پختن مرغ است و این قانون در مورد ماهی خام و گوشت‌های دیگر هم صدق می‌کند.

شستن گوشت

گوشت قرمز

علاوه بر نکته‌ای که در بالا در مورد مرغ گفتیم، با شستن گوشت خام رطوبتی به گوشت اضافه می‌کنید و این رطوبت اضافی وارد شده به بافت گوشت، بخاری در آن ایجاد می‌کند که بر مزه‌ی گوشت هم اثر می‌گذارد. پس اگر یک گوشت مرغوب می‌خواهید باید آن را از رطوبت دور نگه دارید. اگر نمی‌توانید عادت ِ شستن گوشت را ترک کنید، قبل از پختن آن را با یک دستمال کاغذی کاملا خشک کنید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود و همیشه سینک ظرفشویی و سطوح اطراف آن را ضد عفونی کنید. اگر می‌خواهید گوشت را مارینه کنید، حتما آن را در یخچال نگهداری کنید و همیشه مراقب باشید مایع و موادی که گوشت را در آن مارینه می‌کنید نیز آلودگی نداشته باشد.

سبزیجات بسته بندی و شسته شده

اگر روی بسته بندی درج شده «شسته شده» پس دیگر نیازی نیست دوباره آنها را بشویید. پس با خیال راحت مستقیما از آنها استفاده کنید.

قارچ

قارچ هم مانند گوشت خام در صورت شسته شدن و تماس طولانی مدت با آب، بافت یکدست و مزه‌ی خود را از دست خواهد داد. قارچ تا زمانی که با سطح آلوده‌ای تماس پیدا نکند خطری ندارند و بیشتر سرآشپزها هم توصیه می‌کنند هرگز قارچ را نشویید بلکه آن را با دستمال کاغذی مرطوب تمیز کنید چون قارچ مانند یک اسفنج آب جذب می‌کند. قارچ خاصیت جذب کنندگی زیادی دارد بنابراین اگر هم قصد شستن آن را دارید باید خیلی سریع روی دست‌تان آن را بشویید تا آب به خود نکشد.

تخم مرغ

خیلی‌ها عادت دارند قبل از استفاده از تخم مرغ آن را بشویند. درست است که تخم مرغ از بدن مرغ خارج شده و معلوم نیست روی چه سطحی افتاده اما جای نگرانی وجود ندارد. در بیشتر کشورها استانداردهای سفت و سختی برای تمیز کردن تخم مرغ‌ها وجود دارد. تمام تخم مرغ‌هایی که بصورت صنعتی فروخته می‌شوند با آب گرم و صابون تمیز شده‌اند و کاملا تمیزند. همیشه تخم مرغ را کاملا بپزید تا زرده‌ی آن ببندد، این کار برای پیشگیری از مسمومیت با سالمونلا یا سایر میکروب‌هایی که ممکن است داخل پوست تخم مرغ باشند ضروریست.

پاستا

خیلی‌ها پاستا را بعد از پخته شدن آبکشی می‌کنند که اشتباه بزرگی است چون پاستا چیزی ندارد که بیمارتان کند اما دلیل دیگری هم وجود دارد که آن را هرگز آب نکشید؛ آب کشیدن پاستا فقط باعث می‌شود نشاسته از روی آن شسته شود و سُسی که می‌خواهید همراه پاستا سرو کنید به آن نچسبد. اما غلاتی چون برنج یا کینوآ باید حتما پیش از پخته شدن، با آب شسته شوند تا بافت‌شان یکنواخت شده و طعم بهتری پیدا کنند.

نحوه فریز کردن گوشت ها

نکاتی درباره فریز کردن گوشت قرمز، سفید و ماهی

آیا شما از آن دسته خانم‌هایی هستید كه برای آشپزی و آماده‌كردن مواد آن، حسابی وقت می ‌گذارند

و همیشه از مواد غذایی تازه استفاده می‌ كنند، یا اینكه شماهم مثل خیلی از زنان شاغل فرصت ندارید از گوشت تازه برای پخت و پز استفاده كنید و مجبورید سر فرصت خریدتان را انجام داده و مواد را برای وعده‌های غذایی آینده فریز كنید؟ بهتر است بدانید تازگی مواد غذایی هنگام پخت و پز، اگرچه ایده ال است، اما با به‌كاربردن روش صحیح فریزكردن، می ‌توانید تا حد زیادی خواص آن را حفظ كنید.

انتخاب درست، کلید شروع

شستن گوشت

انتخاب صحیح گوشت قرمز، سفید و ماهی مهم ترین نکته برای حفظ کیفیت و ارزش غذایی آن در طول نگهداری در فریزر است. برای انتخاب صحیح، به این نکات دقت کنید:

– گوشت انتخاب شده، اعم از قرمز، سفید یا ماهی نباید زیاد به پاک‌کردن نیاز داشته باشد. چربی گوشت قرمز و سفید، باید حداقل باشد. کاهش مدت ‌زمان خرید تا فریزکردن باعث می‌ شود تا ماده غذایی با کیفیت بهتری وارد فریزر شود. بنابراین ماده غذایی ما نباید زیاد به پاک‌کردن نیاز داشته باشد تا بتوانیم آن را سریع تر فریز کنیم.

– مواد گوشتی پاک شده و بسته‌بندی شده، اما یخ نزده، به خرید مواد گوشتی بسته‌بندی نشده ارجحیت دارند، هر چند قیمت آن بالاتر باشد. کیفیت مواد غذایی بسته‌بندی شده بالاتر از موادغذایی بسته‌بندی نشده است.

– برای انتخاب انواع گوشت و ماهی باید به رنگ، بو و وضعیت ظاهری آن به دقت توجه کنیم. رنگ گوشت قرمز باید صورتی رنگ یا قرمز کم‌ رنگ، بدون کبودی یا رگه‌های بنفش باشد. گوشت سفید هم باید صورتی- سفید باشد و هیچگونه کبودی، زرد شدگی یا تغییر رنگی در آن دیده نشود.

شفافیت فلس، چشم و پوست ماهی و سفت بودن گوشت آن، به ویژه در ناحیه شکم نشان‌ دهنده سلامت ماهی است. اگر از انواع گوشت‌ها و ماهی بوی ترشیدگی(بوی شبیه به سرکه) و بوی تند چربی به مشام برسد، نشان ‌دهنده کیفیت نامناسب آن است.

– انتخاب گوشت با کیفیت بالا باعث می‌ شود، کیفیت و ارزش غذایی آن در طول فریزکردن حفظ شود. هنگام پختن نیز مواد غذایی با کیفیت بهتر و سریع تر پخته می ‌شوند. گوشت قرمز، سفید و ماهی نیازی به آنزیم بری ندارند. فریزکردن مواد غذایی گوشتی خود به خود باعث توقف فعالیت آنزیم‌های موجود در آنها شده و از طرفی فریزکردن باعث توقف فعالیت باکتری‌ها، کپک‌ها و قارچ‌ها می‌ شود. پاک ‌کردن، شستن و سپس بسته ‌بندی مناسب انواع گوشت و ماهی، سه نکته مهم نگهداری مناسب مواد گوشتی در فریزر  است.

بسته بندی، قدم دوم

– بعد از خرید، باید به دقت گوشت را تمیز کنیم. منظور از تمیز‌ کردن، جدا‌ کردن چربی‌های گوشت قرمز، جدا‌کردن پوست مرغ و درباره ماهی، تمیز‌ کردن شکم و کندن فلس‌های آن است.

– مرحله بعدی شست‌وشو است. برای شستن باید از آب نیم گرم و سرد استفاده کرد تا به بافت و کیفیت مواد گوشتی آسیب نرسد.

– یک ربع تا 20 دقیقه بعد از شست‌وشو باید صبر کنیم تا آب آنها کاملاً خالی شود ( آب ناشی از شستن).

– مرحله بعدی تقسیم‌کردن است. بهتر است ماهی به صورت قطعه نشده و گوشت مرغ و ماهی به اندازه‌ای که در زمان پختن غذا به آن نیاز داریم، قطعه شوند. مثلاً گوشت‌های خورشی باید به همان اندازه مورد نیاز قطعه شوند. بهتر است مرغ به شكل قطعه شده برای كباب و جوجه‌كباب یا قیمه‌ شده تقسیم نشود.

– برای بسته‌بندی از کیسه‌های پلاستیکی ضخیم یا کیسه‌های ایجاد کننده خلاء استفاده کنیم. کیسه‌های ایجاد کننده خلاء کیسه‌هایی با در زیپی هستند که با بستن در آنها هیچ هوایی داخل بسته نمی ‌ماند. نبودن هوا باعث می‌ شود تا کیفیت و ارزش غذایی ماده بهتر حفظ شود.

اگر در حین بسته‌بندی گوشت، کیسه فریزر به هر دلیل آسیب دید، لازم است آن را عوض کنیم. کیسه فریزر نباید هیچ گونه منفذی داشته باشد.

قطعه‌ها را در هر بسته به تعداد مورد نیاز برای هر بار مصرف بگذاریم، چون مواد غذایی خارج شده از فریزر، به هیچ وجه نباید دوباره به فریزر بازگردانده شوند.

– به هیچ وجه نباید بسته‌های گوشت قرمز، مرغ یا ماهی‌ای را که از سوپر مارکت‌ها می خریم، به همان شکل فریز کنیم. این بسته‌ها مناسب فریزکردن نیستند، چون پوشش پلاستیکی روی آنها بسیار نازک است و این باعث می‌ شود تا رطوبت طبیعی ماده غذایی از بین برود. از طرفی مواد غذایی داخل این بسته‌ها شسته شده و بهداشتی نیست و باعث آلوده شدن فریزر می ‌شوند و آلودگی آنها به مواد غذایی دیگر هم منتقل می ‌شود.

ادامه دارد…

مهتاب خسروشاهی

*مطالب مرتبط:

تأثیر انجماد بر کیفیت مواد غذایی(1) و (2)

نکاتی برای طبخ ماهی

گوشت قرمز و نگهداری آن

تقلب در فرآورده های گوشتی و غلات

نکات مهم در خرید گوشت مرغ

از تاریخ مصرف مواد غذایی اطلاع دارید؟

در پی انتشار بیماری‌ها در سال‌های اخیر، رسانه‌ها و وبسایت‌ها به توصیه‌هایی که سازمان بهداشت جهانی و دیگر نهادهای رسمی بین المللی ارائه می‌دهند اهمیت ویژه داده و این توصیه‌های بهداشتی را برای رعایت بهداشت و سلامتی شخصی و عمومی افراد توصیه می‎کنند.

از جمله توصیه‎هایی که بسیار در باره شنیده‌ایم، شستن مواد غذایی و سبزیجات با آب و مواد تمییز کننده قبل از مصرف آنهاست اما اکنون بهداشت جهانی گفته است شماری از غذاها وجود دارند که نمی‌توان قبل از پخت یا مصرف آنها را شست.

سایت بهداشتی « WebMD» این غذاها و سبزیجات را طی فهرستی بیان کرده که عبارتند از :

کارشناسان توصیه می‌کنند که گوشت مرغ را نباید قبل از پختن شسته شود و چنانجه کسی این کار را کرد باید دست‎های خود را پس از لمس گوشت مرغ با آب و صابون کاملا شستشو کنیم.

شستن گوشت

به گفته وزارت کشاورزی آمریکا باکتری‌های مضر در طیور تنها در با پخت کامل و دقیق از بین می روند.

اگر روی ظروف پلاستیکی حاوی مواد غذایی نوشته شده که سبزیجات قبلاً شسته شده‌اند ، دیگر نیازی به شستشوی مجدد نیست ، زیرا بسیاری از انواع سبزیجات هنگام بسته بندی برای از بین بردن باکتری‌های آنها از طریق نوعی سیستم شستشوی سه گانه عبور می کنند و سپس به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود.

تخم مرغ‌ها با یک لایه نازک به نام غشاء پوشش داده شده است این لایه نازک مانع عبور باکتری‌ها از منافذ کوچک پوست تخم مرغ می‌شوند.

به همین دلیل افراد مسئول بسته بندی در مزارع تولید تخم مرغ تخم‌ها را به روشی تمیز می کنند که این لایه را سالم نگه دارند. شستن تخم مرغ در خانه نه تنها میکروب‌ها را از بین نمی برد بلکه در عوض ممکن است لایه نازک روی تخم مرغ راه را برای ورود باکتری به داخل آن مهیا شود. بنابراین همیشه به خاطر داشته باشید که تخم مرغ را در یخچال نگه دارید و آن را خوب بپزید.

رهایی از شر همه انواع باکتری‌ها از گوشت قرمز امکان پذیر نیست زیرا برخی از آنها در الیاف عمیق گوشت مخفی هستند، بنابرین تلاش برای شستن گوشت قرمز با آب در قابلمه‌ها نه تنها به طور کامل به هدف ما برای از بین بردن باکتری خدمت نمی کند، بلکه منجر به آلودگی ظروف و اطراف آنها به باکتری می‌شود. بنابرین طبق توصیه وزارت کشاورزی آمریکا بهترین راه رهایی کامل از باکتری‌های گوشت قرمز پختن آن در درجه حرارت 63 درجه است.

ماهی‌ها در همان گروه مرغ و گوشت قرمز قرار می گیرند در صورت شستشو، باکتری‌ها را در آشپزخانه پخش می‌کنند. کارشناسان توصیه می کنند که پخت و پز خوب ماهی برای رهایی از باکتری‌ها کافی است و قبل از پخت و پز آنها را نباید شستشو داد. اما در رابطه با صدف ، صدف و صدف که فقط خریداری می شوند ، استثنایی از این قانون وجود دارد ، زیرا آنها برای خلاص شدن از شر ماسه و خاک باید به آن ها با آب شسته شوند.

اکثر دانه‌ها از طریق روش تمیز کردن مخصوص شستشو و سپس در دمایی از حرارت نگهداری و سپس در طروفی عایق بندی آماده می شوند. هیچ دلیل ایمنی برای شستن مجدد آنها وجود ندارد. در مورد دانه هایی که گاهی اوقات خاک آنها را پوشانده قبل از پخت و پز آنها را خوب شسته و سپیس آنها را بپزید.

لوبیا خشک یا کنسرو آن بدون شستشو بی خطر است. اما لوبیای خشک در صورت شستشوی گرد و غبار ضرری ندارد. اما اگر کنسرو لوبیا شسته شود ، مقدار سدیم تقریبا نیمی از آن کاهش می یابد. به عنوان مثال ، یک قوطی لوبیا بدون فیلتر حاوی 327 میلی گرم سدیم است. در صورت شستشو با آب مقدار سدیم به 164 میلی گرم کاهش می‌یابد.

وزارت کشاورزی آمریکا توصیه می کند هر محصولی را که دارای برچسب «از قبل شسته شده» نیست را بشویید بجز شستن قارچ‌ها با آب زیر شیر توصیه نمی شود زیرا قارچ‌ها دارای اسفنج‌های کوچکی هستند که آب را جذب می کنند و ممکن است برخی از باکتری‌ها همزمان با ورود آب به درون آن نشت کنند ، بنابراین برای قارچ ها بهتر است که آن را با پارچه مرطوب تمیز کنید. اما اگر فردی خودش قارچ را از زمین درآورده یا جمع کرده است باید به مدت 30 دقیقه در آب شور ولرم بخیساند، سپس با آب تمیز بشویید تا تمام خاک‌های آن از بین برود.

هیچ دلیل یا ضرورت بهداشتی یا مورد ایمنی مواد غذایی برای شستن ماکارونی قبل یا بعد از پخت و پز وجود ندارد، برخی‌ها برای خلاص شدن از شر برخی از نشاسته‌ها جسبیده به ماکارونی پس از پخت و پز آن را با آب شستشو می دهند این کار باعث دشوار شدن چسباندن سس به ماکارونی می‌شود.

برخی از نوشیدن مایعات نوشابه یا آبمیوه میوه‌ها از طریق بطری یا قوطی‌ها وگدشتن آنها روی لب برای نویشیدن نگرانند لذا گاهی اوقات آنها را قبل از نوشیدن با آب می‌شورند، وزارت بهداشت توصیه می‌کند بهتر در صورت امکان آنها را فقط با آب شستشو ندهید، بلکه با صابون و آب شستشو دهید و چون خطر آلودگی قوطی‌ و بطری به باکتری بسیار کم است اما روش بهتر برای نوشیدن استفاده از «نی» است.

این سایت از فایل مرورگر کوکی استفاده می‌کند..

بیشتر بدانید

موافقت


PDFDownloads-icon



شستن مرغ خام، سبب پراکنده شدن باکتری‌ها و سمی شدن مرغ می‌شود

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» پخش را می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.

شستن گوشت

برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

طبق بررسی جدید آژانس استانداردهای غذایی، باکتری مضر « کمپیلوباکتر » اغلب در سطوح و سرامیک آشپزخانه و وسایل آشپزی پخش می شود و در صورتی که این باکتری روی گوشت مرغ باقی بماند این امکان هست که در طول فرآیند طبخ از بین برود.بررسی ها نشان می دهد افراد برای از بین بردن این باکتری از روی گوشت مرغ آن را پیش از طبخ شست و شو می دهند اما این کار در عوض باعث پخش شدن باکتری و انتقال آن به وسایل و سطوح آشپزخانه و مسمومیت های غذایی می شود. این در حالی است که پختن گوشت مرغ خود عامل از بین بردن این باکتری است.

علاوه بر این، شستن مرغ خام خطر سمی شدن آن را نیز افزایش می‌دهد به طوری که سالانه 76 نفر بر اثر استفاده از این مرغ‌های عفونی‌شده جان خود را از دست می‌دهند. بنابر گزارش سازمان استاندارد مواد غذایی انگلستان، شستن مرغ خام سبب پراکنده شدن باکتری کمپیلوباکتر می‌شود که می‌تواند به راحتی سبب سمی شدن غذا و ابتلا به بسیاری از بیماری‌های عفونی شود. شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می‌تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد.این باکتری معمولا در مواد غذایی خام و نپخته به خصوص گوشت و مرغ وجود دارد و بر اثر شستن و دست کشیدن بر سطح آن‌ها بیشتر پراکنده می‌شود. همچنین توصیه می‌شود که قسمت‌های زائد مرغ را جدا سپس آن را در پایین ترین قسمت فریزر بسته‌بندی کنید.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می‌تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد

 

حتی دست زدن به مرغ خام هم خطرناک است و باید افراد بلافاصله دست‌های خود را خوب بشویند.تحقیقات جدید هشدار داده است که شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می‌تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد.کارشناسان تأکید کردند که شستن مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» پخش را می‌کند.این باکتری از چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می‌کند.باکتری کمپیلوباکتر، به عنوان رایج‌ترین نوع مسمومیت غذایی در انگلیس است که در یک سال بر 280 هزار نفر تأثیر گذاشته است.از آنجایی که این نوع باکتری‌ نسبت به سالمونلا و باکتری ای-کولی کمتر شناخته شده است، در مورد آن و علائم آن که دیگران را تحت تأثیر قرار می دهد، مردم اطلاعات ضروری ندارند.به گفته محققان، حتی دست زدن به مرغ خام هم خطرناک است و باید افراد بلافاصله دست‌های خود را خوب بشویند.آژانس استانداردهای غذایی انگلیس توصیه کرد که افراد بعد از دست زدن به مرغ نپخته، دست‌های خود را خوب بشویند مرغ را خوب بپزند و از شستن آن قبل از پختن، صرف نظر کنند.اگر می‌خواهید قسمت درون روده مرغ را تمیز کنید، دستانتان را کاملا بشویید و سپس آن قسمت‌ها را زیر آب بگیرید و از دست کشیدن بر روی سطح مرغ به منظور تمیز کردن آن جلوگیری کنید.قبل از مصرف، مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و در آب داغ بپزید و آب آن را بیرون بریزید و هرگونه که می‌خواهید آن را سرو کنید.شایع ترین علائم در افرادی که این باکتری به بدن آنان وارد می شود دردهای شکمی، اسهال شدید و استفراغ، درد معده و گرفتگی عضلات، تب و به طور کلی احساس ناخوش است. هرچند می تواند در کودکان و افراد بالای 60 سال پیامدهای شدیدتری داشته باشد.کودکان زیر پنج سال و افراد مسن، بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند؛ آلوده شدن افراد ممکن است فقط برای چند روز به نظر برسد اما می تواند به مشکلات سلامتی طولانی مدت منجر شود.آژانس استانداردهای غذایی توصیه کرد که افراد بعد از دست زدن به مرغ نپخته، دست های خود را خوب بشویند مرغ را خوب بپزند و از شستن آن قبل از پختن، صرف نظر کنند.

 

گردآوری : بخش آشپزی بیتوته

منابع : jamejamonline.ir

samatak.com

رازهای آشپزی

درخواست مجرب ترین وکلا طلاق توافقی

محاسبه آنلاین هزینه نظافت منزل

ازبهترین متخصص‌ها آنلاین نوبت بگیر

پرستاری از سالمند درمنزل/نازلترین قیمت

مایع مشکین شوی رو ارزان تر از همه جا بخر!!

بدون مراجعه حضوری ویزیت شو!

تور هیجان انگیز کیش با تخفیف استثنائی

جدیدترین و کاربردی ترین مدلهای چرخ خیاط

فروش آنلاین قطعات لوازم خانگی/ضمانت بازگشت

خرید مشکین تاژ با 15% تخفیف

جدیدترین تکنیک های کاشت ابرو طبیعی و دائمی

ماندگاری و بور نشدن لباس های تیره

خرید ظروف مسی فیروز کوب/قیمت کارگاهی

آخر هفته کجا بریم غذا بخوریم؟

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

شستن گوشت
شستن گوشت
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *