شکست کرونا

شکست کرونا
شکست کرونا

تهران- ایرنا- در یادداشت روزنامه ایران آمده است: در حال حاضر موضوع شیوع بیماری کرونا، مسأله‌ای بزرگ و جهانی و در عین حال ملی است و برای بسیاری از کشورها به بحران تبدیل شده است.

روزنامه ایران یکشنبه ۲۵ آبان در یادداشتی به قلم سید حسین سراج‌زاده رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران، نوشت: در حال حاضر شرایط اپیدمی همه‌جانبه‌ای در کشور وجود دارد که ابتدا تا این حد به نظر گسترده نمی‌رسید چرا که  اوایل شیوع این  بیماری شاهد بودیم که خوش‌بینی‌هایی درخصوص  حل این مسأله وجود داشت و گفته می‌شد که با گذشت دو ماه و با گرم شدن هوا،   آثار بیماری کرونا  کمرنگ می‌شود و از شدت بحران کاسته می‌شود، اما این تئوری واقع‌بینانه نبود و  از شدت شیوع کرونا کاسته نشد تا جایی که متأسفانه اکنون با شرایطی روبه‌رو هستیم که روزانه بالای ۴۰۰ نفر فوتی داریم، این در حالی است که بنا به گفته کارشناسان، رقم مرگ و میرها واقعی نبوده و نسبی است و حالت افزایشی دارد.  

این رقم، عدد بزرگی است و موضوعی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت؛ به تعبیری با فاجعه‌ای ملی درخصوص شیوع ویروس کرونا روبه‌رو هستیم. مجموعه نظام حکمرانی باید توجه ویژه‌ای برای حل این مسأله داشته باشد و باید مدیریت جنگی تمام‌عیاری علیه شیوع بیماری برعهده بگیرد، در عین حال هم بدون همکاری و همیاری مردم موفقیتی حاصل نمی‌شود. از حیث آگاهی‌رسانی، تصمیم‌گیری‌های کارشناسانه باید به‌روز و کارآمد باشد و هماهنگ کردن همه اجزای نظام حکمرانی برای خدمت به مدیریت بحران امری الزامی است.

هرچند مرکزیت حل بحران از حیث دانش و تخصص، وزارت بهداشت است و اهمیت بالایی دارد اما در عین حال مجموعه مدیریتی به صورت کلی برعهده دولت قرار دارد و هرگونه تعلل می‌تواند فاجعه‌های بیشتری را به دنبال داشته باشد. از جنبه مسئولیت مردم، بهداشت فردی، پرهیز از آمد و رفت‌های بی‌مورد و پرهیز از حضور در اجتماعات، ماسک زدن و شستن مکرر دست‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و در هر بخش چنانچه گروهی از مردم کوتاهی کنند، مسئولیت مرگ تک تک هموطنانی که از دنیا می‌روند، بردوش کسانی است که بی‌توجهی کرده‌اند. اوضاع امروز بحرانی است و برای گذر از این بحران هماهنگی ملی، حاکمیتی و مردمی امری اجتناب‌ناپذیر است.

تهران-ایرنا- حضور پرشور مردم در انتخابات به عنوان شاخصه مهم مردم سالاری…

شکست کرونا

تهران- ایرنا- مرکز پژوهش‌های «الجزیره» قطر در گزارشی با اشاره به جریان‌های…

تهران_ ایرنا_ روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت: هرچند اقتصاد ایران تحت…

تهران- ایرنا- کمتر از سه ماه به پایان توافق تهران و آژانس باقی است؛…

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

تبریز- ایرنا- کاهش آمار بستری‌ها و فوتی‌های کرونا در کشور و به تبع آن آذربایجان‌شرقی ضمن امیدآفرینی باعث شده که کارشناسان همچنان به دوری از تجمعات، دورهمی ها و استمرار رعایت دستور العمل های بهداشتی تاکید کنند تا ویروس کرونا فرصت جدیدی را برای اوج گیری پیدا نکند.

به گزارش ایرنا، ساختار بیماری زایی کرونا به گونه ای است که در کمین تجمع و اجتماعات نشسته و دنبال فرصتی است تا اوج دوباره یابد؛ در این صورت با آغاز پیک چهارم که برخی کارشناسان نسبت به احتمال وقوع آن اخطار می دهند، تعداد قربانیان خیلی بیش از پیک های اول تا سوم خواهد بود؛ از طرفی امیدهای تازه برای واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل بهداشتی که از طرف مردم تا حدودی خوب رعایت می شود، بارقه های امید را در دل ها روشن کرده است. 

نظارت دقیق مسوولان و رعایت دستورالعمل های بهداشتی از طرف صنوف، مسوولان و سخت گیری ها در قبال سفرهای مردم و رهگیری نزدیکان بیماران کرونایی برای تست کرونا، کلید موفقیت مهار کرونا با همت همگانی است که نباید با عادی انگاری و ساده انگاری به باد هوا برود؛ البته برخی از اصناف متخلف با نظارت های انجام شده در آذربایجان شرقی پلمب شدند.  

استمرار ممنوعیت تجمعات که ایام دهه فجر در آذربایجان شرقی نیز دستورالعمل هایی برای آن وضع شده، رعایت استفاده از ماسک، فاصله اجتماعی و شستشوی دست همچنان نقش اول را در سریال شکست کرونا بازی می کند؛ البته با کمی سهل انگاری روی دیگر سکه شیوع بیماری در جامعه خود را نشان خواهد داد؛ بر این اساس مردم باید بدانند با صبر و حوصله در چند ماه آینده کرونا رخت خود را برخواهد بست و در غیر این صورت باید شاهد طولانی تر شدن شیوع این بیماری در جامعه و مرگ نزدیکان و عزیزان خود باشیم. 

اظهارات مقام های مسوول دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشان می دهد که شیب ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کویید ۱۹ در آذربایجان شرقی در هفته های اخیر منفی است، به گونه ای که آمار بستری های از یکهزار و ۸۰۰ نفر به زیر ۶۰۰ نفر و تعداد فوتی های از بیش از ۸۰ نفر در اوج کرونا به زیر ۱۰ نفر در هفته های اخیر کاهش یافته است.

شکست کرونا

امکان گسترش ویروس کرونا در آذربایجان شرقی همچنان وجود دارد

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت و گو با ایرنا و هشدار در خصوص احتمال وقوع پیک چهارم کرونا در آذربایجان شرقی بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی تاکید کرد و افزود: امکان گسترش ویروس کرونا در آذربایجان شرقی همچنان وجود دارد. 

محمدحسین صومی با اشاره به کاهش فوتی ها و بستری های آذربایجان شرقی گفت: تعداد فوتی های استان به پنج تا ۶ نفر کاهش یافته است که کاهش محسوسی را نشان می دهد.  

وی اظهار کرد: میزان بستری در بیمارستان های آذربایجان شرقی در روزهای کنونی تا حدود ۸۰ نفر کاهش یافته، اما شرایط شکننده همچنان بر استان حاکم بوده و هر نوع کم توجهی و عادی انگاری در خصوص کووید ۱۹ عواقب غیرقابل پیش بینی را به دنبال خواهد داشت. 

صومی ادامه داد: البته برخی موارد در نقض پروتکل ها بعضا به گوش می رسد که احتمال شیوع و خطر پیک چهارم بیماری را در آذربایجان شرقی افزایش می دهد؛ بر این اساس کماکان مردم اصول بهداشتی و اجتماعی را رعایت کنند، البته برخی موارد در نقض پروتکل ها بعضا به گوش می رسد که احتمال شیوع و خطر پیک چهارم بیماری را در آذربایجان شرقی افزایش می دهد بر این اساس کماکان مردم اصول بهداشتی و اجتماعی را رعایت کنند.

حدود ۲۰۰ تخت آی.سی.یو در بیمارستان امام رضا تبریز آماده خدمات رسانی است

رییس بیمارستان امام رضا تبریز به عنوان کانون اصلی بستری بیماران کووید ۱۹ در آذربایجان شرقی نیز به ایرنا گفت: جهاد مدافعان سلامت و تلاش مسوولان در استان به جایی رسیده که بارقه های امید برای مهار کرونا را به وجود آورده ولی نباید این وضعیت را کافی بدانیم. 

سید مسعود فقیه دینوری اظهار کرد: برای هر ۲ تخت آی.سی.یو یک پرستار فعال هستند که در دوران اوج پیک سوم ۵۰ تخت آی.سی.یو اضافه شد که اکنون نزدیک به ۲۰۰ تخت رسیده اما به لحاظ نیروی انسانی مشکلی نداریم. 

وی تاکید کرد: تلاش ها و جهادهای پرستاران و کادر درمان امام رضا(ع) طوری بود که فعالیت های راهبردی بیمارستان تعطیل نشد و ۱۲۰ بیمار دیالیزی، ۵۰ تا ۶۰ بیمار شیمی درمانی و پیوندهای مغز استخوان و سایر اعضا ادامه داشته که در سطح کشور بی نظیر است. 

ضرورت رهگیری اطرافیان بیماران کرونایی 

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی نیز با قدردانی از زحمات و تلاش های شبانه روزی مدافعان سلامت و سایر دستگاه های مسئول در مدیریت و مقابله با بیماری کرونا افزود: با آغاز اجرای طرح شهید سلیمانی، اقدامات بسیار خوب و ارزنده ای در استان انجام شده که نتیجه آن در کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا مشهود است. 

علیار راستگو ادامه داد: افزایش میانگین رهگیری اطرافیان بیمار کرونایی از حدود چهار به عدد ۹ نیز موفقیت بسیار خوبی است که به همت تلاشگران بهداشت و درمان و همکاری اثربخش مجموعه سپاه و بسیج حاصل شده است. 

وی با ابراز نارضایتی از مناسب نبودن آمار شهرستان های جلفا و تبریز در رهگیری اطرافیان بیماران مبتلا به کرونا نیز اظهار کرد: با توجه به سکونت نزدیک به بیش از ۵۰ درصد مردم استان در تبریز، باید شاهد افزایش اقدامات مقابله ای در راستای قطع زنجیره انتقال بیماری باشیم. 

وی ادامه داد: آسیب شناسی عملکرد شهرستان تبریز در اجرای طرح شهید سلیمانی به زودی و در جلسات آتی این قرارگاه بررسی می شود. 

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تک رقمی شدن آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان گفت: عادی انگاری توسط برخی از افراد جامعه یکی از اصلی ترین نگرانی های ماست و امیدواریم با توجه به شکننده بودن شرایط بیماری، شاهد افزایش توجه مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی و پرهیز از هر گونه تجمع در بخش های مختلف جامعه باشیم. 

راستگو همچنین با اشاره به کاهش توجه مردم به استفاده از ماسک در برخی شهرستانهای استان، افزود: هرگونه سهل انگاری  و بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی، احتمال افزایش آمار ابتلا و مرگ و میز عزیزانمان را به دنبال خواهد داشت.

وی از فرمانداران شهرستان های استان خواست که جلسات قرارگاه های شهرستانی طرح شهید سلیمانی را به صورت مستمر برگزار کنند و ادامه داد: بی توجهی و عدم همکاری برای قطع زنجیره انتقال بیماری در شهرستان ها، مشکلات متعددی را در ایام نزدیک به انتخابات ایجاد می کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز با تاکید بر پرهیز از برگزاری مراسم تجمعی در آستانه دهه فجر، گفت: تمامی برنامه ها در دهه فجر باید با توجه دقیق به دستورالعمل های ابلاغی ستاد استانی مقابله با کرونا برگزار شود.

راستگو با بیان اینکه نظارت‌ها بر رعایت پروتکل‌ها در استان بیشتر مب‌شود، گفت: وضعیت موجود نباید موجب عادی انگاری در جامعه شده و رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش یابد.

وی افزود: در فضای اقتصادی موجود به دنبال این نیستیم که کسب و کار مردم با مشکل مواجه شود ولی سلامت مردم در اولویت قرار دارد و باید دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در صنوف مختلف رعایت شود.

راستگو در خصوص واحدهای صنفی متخلف که پلمب شده اند، نیز گفت: ضروری است از فعالیت واحدهایی که به تذکرات عمل نمی کنند و واحدهایی که دارای پروانه فعالیت نیستند جلوگیری شود.

وی در خصوص فعالیت رستوران ها و کافی شاپ ها نیز اظهار کرد: در شرایط زرد، نارنجی و آبی این اماکن با ۵۰ درصد ظرفیت و رعایت تمامی دستورالعمل های بهداشتی می توانند فعالیت کنند ولی گاه گزارشاتی دریافت می شود که برخی واحدها با ظرفیت یک و نیم برابری خود فعالیت می کنند که با این واحدها برخورد شود.

وی همچنین با اشاره به فعالیت مدارس نیز گفت: در روستاهایی که زیر ۱۰ دانش آموز دارند مدارس با رعایت موارد بهداشتی به صورت حضوری برگزار می شوند و در شهرها نیز دانش آموزان پایه های اول و دوم به صورت اختیاری می توانند در مدارس حاضر شوند.

پلمب ۵۲۲۳ واحد صنفی متخلف دستورالمعل های کرونایی 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به بازرسی‌های انجام شده از صنوف مختلف در استان، گفت: برای پنج هزار و ۲۲۳ واحد صنفی در استان اخطار کرونایی صادر و ۲۶۱ واحد متخلف نیز پلمب شد.

عباسعلی درستی با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در استان اظهار کرد: ۴۸۹ تیم نظارت با ۲ هزر و ۳۴۳ نفر در استان تشکیل شده که از این تعداد یک هزار و ۳۴۳ نفر از اعضای بسیج، ۴۱۹ نفر از اعضای بهداشت و ۲۳۳ نفر از اعضای جمعیت هلال احمر و ۱۵ نفر نیز از نیروهای دفاتر خدمات سلامت هستند.

وی اضافه کرد: در این راستا، ۲ هزار و ۹۰ بازدید مشترک،  ۳۷ هزار و ۸۴۷ بازدید توسط نیروهای بهداشت، ۳۰ هزار و ۷۶۳ بازدید توسط بسیج، ۱۳ هزار و ۸۵۹ بازدید توسط هلال احمر، یک هزار و ۳۵ بازدید توسط دفاتر خدمات سلامت و ۱۲۹ بازدید توسط سایر نیروها انجام گرفته است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: یک هزار و ۵۹۵ تیم حمایتی با سه هزار و ۹۸۲ عضو فعال هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۹۲۳ نفر از اعضای بسیج و ۲۳ نفر از اعضای جمعیت هلال احمر استان و مابقی نیز از نیروهای بهداشت، سفیران سلامت و مراقبان سلامت می باشند.

وی ادامه داد: تا کنون برای ۲۵ هزار و ۱۶ خانوار بسته های حمایتی اعم از معیشتی و اقلام بهداشتی توسط تیم های حمایتی در سطح استان ارایه شده است.

درستی گفت: تیم های مراقبتی نیز با پنج هزار و ۶۹۳  نفر عضو در استان تشکیل یافته که ۲ هزار و ۶۷۸ نفر از اعضای بسیج، ۳۱ نفر از جمعیت هلال احمر و ۲ هزار و ۳۴ نفر از نیروهای بهداشت و ۹۵۲ نفر نیز رابطان سلامت و سفیران سلامت هستند.

وی اظهار کرد: همچنین تا کنون ۱۰  هزار و ۹۶۵ تست سریع توسط تیم های مراقبت انجام گرفته که از این تعداد ۲ هزار و ۳۱۰ تست مثبت بوده و موارد رهگیری که انجام شده ۲۶ هزار و ۹۵۸ نفر بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: ۱۴۲ تیم مراقبت در منزل با ۳۱۶ نفر عضو تشکیل شده که توسط این تیم ها یک هزار و  ۶۶۵  تست سریع در خانه انجام شده  ۱۲۸ نفر مورد مثبت شناسایی شده و ۲ هزار و ۵۲۲ نفر نیز مراقبت انجام شده است.

وی با اشاره به میزان تست هایی که از ابتدا تا کنون انجام شده گفت: از ابتدای بیماری کرونا تا قبل از اجرای طرح شهید سلیمانی ۱۴۳ هزار تست پی سی آر انجام شده که از این تعداد ۵۲ هزار مورد مثبت بوده است.

درستی ادامه داد: از ابتدای آذرماه تا ۳۰ دی ماه نیز که طرح شروع شده ۳۳ هزار و ۳۹۶ تست پی سی آر انجام شده که از این تعداد ۱۱ هزار مورد مثبت بوده است و در این مدت نیز ۲ هزار و ۴۹۵ نفر قرنطینه شدند که ۶۰ درصد این افراد به صورت کامل در قرنطینه مانده اند.

شکست کرونا

وی با بیان اینکه در مورد شناسایی اطرافیان بیماران کرونایی در استان عملکرد خوبی ارایه شده، اظهار کرد: در هفته اول دی ماه به صورت میانگین در استان به اعضای هر بیمار مثبت ۳.۹ نفر از اطرافیان شناسایی می شد که در هفته چهارم شناسایی اطرافیان بیمار به ۹ نفر افزایش یافته است.

قزوین-ایرنا- معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت…

اراک – ایرنا – استاندار مرکزی گفت: مقصد کالاهای صادراتی این استان…

تهران- ایرنا- رییس ستاد انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی استان تهران…

زاهدان- ایرنا- عملیات آماده‌سازی و ساخت چهار هزارو ۷۳۳ واحد مسکونی…

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

 (function () { var now = new Date(); var version = now.getFullYear().toString() + “0” + now.getMonth() + “0” + now.getDate() + “0” + now.getHours(); var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0]; var link = document.createElement(“link”); link.rel = “stylesheet”; link.href = “https://app.najva.com/static/css/local-messaging.css” + “?v=” + version; head.appendChild(link); var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async = true; script.src = “https://app.najva.com/static/js/scripts/tabnakjavan-3294-253787cc-eb4b-4d87-bd2c-90159a756a16.js” + “?v=” + version; head.appendChild(script); })() (function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ ‘gtm.start’: new Date().getTime(), event: ‘gtm.js’ }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != ‘dataLayer’ ? ‘&l=’ + l : ”; j.async = true; j.src = ‘https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id=’ + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, ‘script’, ‘dataLayer’, ‘GTM-T7Q963P’);
{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “NewsArticle”,
“headLine”: “u0646u062eu0633u062au06ccu0646 u0641u06ccu0644u0645 u00abu0627u06a9u0628u0631 u0639u0628u062fu06ccu00bb u067eu0633 u0627u0632 u0634u06a9u0633u062a u06a9u0631u0648u0646u0627!+ u0641u06ccu0644u0645”,
“articleBody”: “u0627u06a9u0628u0631 u0639u0628u062fu06cc u0628u0627u0632u06ccu06afu0631 u0633u06ccu0646u0645u0627 u0648 u062au0644u0648u06ccu0632u06ccu0648u0646 u06a9u0647 u0645u0628u062au0644u0627 u0628u0647 u06a9u0631u0648u0646u0627 u0634u062fu0647 u0628u0648u062fu060c u062au0648u0627u0646u0633u062a u0627u06ccu0646 u0648u06ccu0631u0648u0633 u0631u0627 u0634u06a9u0633u062a u062fu0647u062f.”,
“author”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “Organization”,
“name”: “u062au0627u0628u0646u0627u06a9 u062cu0648u0627u0646 | tabnakjavan”,
“description”: “u067eu0627u06ccu06afu0627u0647 u062eu0628u0631u06cc u062au062du0644u06ccu0644u06cc u062au0627u0628u0646u0627u06a9 u062cu0648u0627u0646”,
“logo”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“name”: “admin.gif”,
“url”: “http://tabnakjavan.com/client/themes/fa/main/img/admin.gif”
},
“url”: “http://tabnakjavan.com”,
“address”: “u062au0647u0631u0627u0646”,
“email”: “info@tabnakjavan.com”,
“founder”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “Person”,
“name”: “u062au0627u0628u0646u0627u06a9”
},
“foundingDate”: “2018-07-23T00:00:00+04:30”,
“legalName”: “u062au0627u0628u0646u0627u06a9 u062cu0648u0627u0646”,
“telephone”: “+9809031020635”,
“faxNumber”: “”,
“sameAs”: [
“http://t.me/tabnakjavan”,
“https://www.instagram.com/tabnakjavan”
]
},
“publisher”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “Organization”,
“name”: “u062au0627u0628u0646u0627u06a9 u062cu0648u0627u0646 | tabnakjavan”,
“description”: “u067eu0627u06ccu06afu0627u0647 u062eu0628u0631u06cc u062au062du0644u06ccu0644u06cc u062au0627u0628u0646u0627u06a9 u062cu0648u0627u0646”,
“logo”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“name”: “admin.gif”,
“url”: “http://tabnakjavan.com/client/themes/fa/main/img/admin.gif”
},
“url”: “http://tabnakjavan.com”,
“address”: “u062au0647u0631u0627u0646”,
“email”: “info@tabnakjavan.com”,
“founder”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “Person”,
“name”: “u062au0627u0628u0646u0627u06a9”
},
“foundingDate”: “2018-07-23T00:00:00+04:30”,
“legalName”: “u062au0627u0628u0646u0627u06a9 u062cu0648u0627u0646”,
“telephone”: “+9809031020635”,
“faxNumber”: “”,
“sameAs”: [
“http://t.me/tabnakjavan”,
“https://www.instagram.com/tabnakjavan”
]
},
“datePublished”: “2021-03-14T00:30:15+03:30”,
“dateModified”: “2021-03-14T00:30:15+03:30”,
“image”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “ImageObject”,
“name”: “admin.gif”,
“url”: “http://tabnakjavan.com/client/themes/fa/main/img/admin.gif”
},
“mainEntityOfPage”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “WebPage”,
“breadcrumb”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “BreadcrumbList”,
“itemListElement”: [
{
“@type”: “ListItem”,
“position”: 1,
“item”: {
“@id”: “http://tabnakjavan.com/fa/archive?service_id=8”,
“name”: “u062fu06ccu06afu0647 u0686u0647 u062eu0628u0631”
}
},
{
“@type”: “ListItem”,
“position”: 2,
“item”: {
“@id”: “http://tabnakjavan.com/fa/archive?service_id=8&cat_id=36212”,
“name”: “u0641u0631u0647u0646u06afu06cc u0648 u0647u0646u0631u06cc”
}
}
]
},
“lastReviewed”: “2021-03-14T03:03:21+03:30”,
“keywords”: “u0627u06a9u0628u0631 u0639u0628u062fu06cc,u0628u0627u0632u06ccu06afu0631 u0633u06ccu0646u0645u0627,u0628u0627u0632u06ccu06afu0631 u067eu06ccu0634u06a9u0633u0648u062a,u0634u06a9u0633u062a u06a9u0631u0648u0646u0627”,
“url”: “http://tabnakjavan.com/fa/news/36212”
}
}

{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “VideoObject”,
“name”: “u062au0627u0628u0646u0627u06a9 u062cu0648u0627u0646 | tabnakjavan”,
“description”: “u067eu0627u06ccu06afu0627u0647 u062eu0628u0631u06cc u062au062du0644u06ccu0644u06cc u062au0627u0628u0646u0627u06a9 u062cu0648u0627u0646”,
“thumbnailUrl”: “http://tabnakjavan.com/media/img/video.gif”,
“uploadDate”: “2021-03-14T00:28:10+03:30”,
“video”: {
“@context”: “https://schema.org”,
“name”: “217451_773.mp4”,
“description”: “u0627u06a9u0628u0631 u0639u0628u062fu06cc”,
“@type”: “VideoObject”,
“width”: 300,
“height”: 700,
“encodingFormat”: “mp4”,
“uploadDate”: “2021-03-14T00:28:10+03:30”,
“embedUrl”: “http://tabnakjavan.com/fa/news/play/embed/36212/217442?width=300&height=700”,
“contentUrl”: “http://tabnakjavan.com/files/fa/news/1399/12/24/217451_773.mp4”,
“url”: “http://tabnakjavan.com/files/fa/news/1399/12/24/217451_773.mp4”,
“thumbnailUrl”: “http://tabnakjavan.com/media/img/video.gif”,
“image”: “http://tabnakjavan.com/media/img/video.gif”
}
}

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگلیش) معذور است.

بیمار 93 ساله ای با حال عمومی نامناسب ، تنگی نفس و کاهش اکسیژن خون شریانی با احتمال ابتلا به کرونا در بخش عفونی بیمارستان بستری شد. بیمار در سرویس آقای دکتر نبوی تحت معالجه قرار گرفت و پس از انجام تستهای تکمیلی تشخیص کرونا جهت بیمار قطعی شد. بیمار 7 روز تحت مداوا قرار گرفت و سرانجام با حال عمومی مناسب بیمارستان را ترک کرد.

انتقال بیماری کرونا از طریق مدفوع

توضیحات دکتر نبوی استاد گروه عفونی بیمارستان امام حسین (ع) در مورد ویروس کرونا

ضد عفونی سطوح تماس بیمارستان جهت پیشگیری از انتقال ویروس

شکست کرونا

آموزش و اطلاع‌رسانی ، مهم‌ترین راه‌ مقابله با شیوع ویروس کرونا






من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز

تهران – خیابان شهید مدنی – بیمارستان امام حسین (ع)

تلفن تماس: 73430-21-(98+)

ایمیل: info@ehmc.ir

کد پستی: 1617763141

سایت رهبری

سایت ریاست جمهوری

سایت دانشگاه

منبع تصویر، PALAU HOTEL

کرونا تقریبا تمام دنیا را آلوده کرده است جز 10 کشور. این کشورها چه می‌کنند؟

هتل پالائو در سال ۱۹۸۲ افتتاح شد، پیش از دوران گردشگری انبوه. از آن زمان پالائو، این کشور بسیار کوچک اقیانوس آرام نوعی رونق را تجربه کرده است. سال پیش (میلادی) نود هزار گردشگر به پالائو رفتند، پنج برابر جمعیت خودش. به گفته صندوق بین‌المللی پول، در سال ۲۰۱۷ گردشگری 40 درصد تولید ناخالص داخلی پالائو را تشکیل می‌داده است. اما این مربوط به دروان پیشاکرونا است.

مرزهای پالائو تقریبا از شش ماه پیش بسته است. پالائو یکی از 10 کشوری است که هنوز ابتلا به کرونا در آن دیده نشده است (فقط کشورهای عضو سازمان ملل در نظر گرفته شده‌اند، به جز کره شمالی و ترکمنستان).

اما کرونا بدون اینکه حتی یک نفر را در پالائو مبتلا کرده باشد، کشور را ویران کرده است.

شکست کرونا

هتل پالائو نزدیک به شش ماه است که تعطیل است و به این هتل هم محدود نمی‌شود. رستوران‌ها خالی، مغازه‌های فروش یادگاری بسته و تنها مشتریان هتل شهروندانی هستند که از خارج برگشته‌اند و باید خود را قرنطینه کنند.

برایان لی مدیر و یکی از مالکان هتل پالائو می‌گوید: “اقیانوس اینجا از هر جای دیگری در دنیا زیباتر است.”

این اقیانوس به رنگ آبی آسمان، هتل برایان را شلوغ نگه می‌داشت. پیش از کرونا، هفتاد تا هشتاد درصد اتاق‌های این هتل ۵۴ اتاقی، پر بودند. اما مرزها که بسته شدند، دیگر چیزی نبود که جای مسافران را پر کند:

“این کشوری بسیار کوچک است، مردم محلی در هتل اقامت نمی‌کنند.”

برای برایان حدود بیست نفر کار می‌کنند و او همه را نگه داشته البته ساعت کارشان کاهش یافته است: “سعی می‌کنم برایشان کار دست و پا کنم، تعمیر، بازسازی و از این قبیل.”

اما هتل‌های خالی را نمی‌شود تا ابد تعمیر یا بازسازی کرد: “شش ماه دیگر هم می‌توانم دوام بیاورم اما بعد باید تعطیل کنم.”

برایان از دولت شکایتی ندارد، دولت به شهروندان کمک مالی کرده و از همه مهم‌تر جلوی ورود ویروس را گرفته است:

“به نظر من کارشان را خوب انجام دادند”.

اما اگر قرار است اولین هتل پالائو نجات پیدا کند، چیزی باید زود تغییر کند.

رئیس جمهور اخیرا اعلام کرد که از چند روز دیگر سفرهای هوایی “ضروری” از سر گرفته می‌شوند و شایعه‌ای هم هست که ممکن است یک کریدور هوایی با تایوان برقرار شود تا گردشگران بتوانند به پالائو بروند.

برایان بی‌صبرانه منتظر است: “فکر می‌کنم باید بازگشایی کنند، مثلا حباب سفر با نیوزیلند و کشورهایی مثل آن دهند. در غیر این صورت کسی اینجا باقی نمی‌ماند.”

منبع تصویر، Getty Images

دسامبر ۲۰۱۹، مردم وانوآتو منتظر ورود کشتی گردشگران هستند، اتفاقی که اکنون دیگر نمی‌افتد

چهار هزار کیلومتر آن سوتر، در همین اقیانوس پهناور آرام، جزایر مارشال قرار دارند که از کرونا عاری مانده‌اند. اما مثل پالائو، نداشتن مبتلا به این معنی نیست که از کرونا در امان مانده‌اند.

هتل رابرت ریمرس بر یک باریکه خشکی در ماجورو -پایتخت و خوست اصلی جزایر مارشال- قرار دارد. خوست یا آتول آب‌سنگ‌های مرجانی حلقوی در اقیانوس هستند که کولاب (مردابی کم عمق) را احاطه می‌کنند. پیش از کرونا ۷۵ تا ۸۸ درصد اتاق‌های هتل پر و مهمانان اغلب از کشورهای آسیایی یا از “خاک اصلی”، یعنی آمریکا بودند.

از نزدیک به شش ماه پیش که مرزها بسته شده سه تا پنج درصد اتاق‌ها پر بوده است. سوفیا فالر که برای این هتل کار می‌کند می‌گوید: “چند نفری از جزیره‌های اطراف می‌آیند اما نه زیاد.”

برآورد شده کرونا باعث بیکار شدن هفتصد نفر در کل کشور می‌شود که بزرگترین افت اقتصادی از ۱۹۹۷ است. از این هفتصد شغل، ۲۵۸ شغل در رستوران و هتل بوده است.

منبع تصویر، Getty Images

نوامبر ۲۰۱۹، امواجی به بلندی پنج متر ماجورو پایتخت وانوآتو را در هم کوبید

برای جزایر مارشال که مثل پالائو به گردشگری وابسته نیستند تاثیر بستن مرزها فراتر گردشگری است. مشکل بزرگ‌تر صنعت ماهی‌گیری است. برای عاری ماندن از کرونا، قایق‌هایی که از کشورهایی می‌آیند که کرونا وجود دارد، از ورود به بندرها منع شده‌اند. کشتی‌های دیگر مثل نفتکش‌ها و کشتی‌های باری باید پیش از ورود به بندر ۱۴ روز را در دریا بگذرانند. دیگر مجوز صید فروش نمی‌رود پروازهای باری هم کم شده‌اند.

تاثیرش واضح است. جزایر مارشال متخصص ماهی‌های آکوآریومی‌اند، محبوب‌ترین‌شان فرشته ماهی شعله، اما بنا به یکی از گزارش‌های آمریکا، صادرات این ماهی‌ها نصف شده است. صید ماهی تن ساشیمی هم که نیاز به حمایت ساحلی دارد همان قدر کمتر شده است. بقیه صنعت صید هم انتظار می‌رود امسال سی درصد کوچکتر شود.

به عبارت دیگر جلوی کرونا را می توانید بگیرید اما نمی‌توانید بر آن غلبه کنید. از این راه نشد از راهی دیگر شما را پا در می‌آورد.

سوفیا امیدوار است اوضاع کشور و هتل رابرت ریمرس سال آینده (میلادی) به حالت عادی برگردد. اما اگر برنگشت چه؟

“برای ما دیگر مقدور نیست.”

منبع تصویر، Getty Images

ویرانی‌های طوفان هارولد در وانوآتو

بستن مرزها کشورهایی را که عاری از کرونا مانده‌اند فقیرتر کرده است اما همه هم خواهان بازگشایی نیستند.

دکتر لن تاری‌وندا مدیر بهداشت همگانی جزایر وانوآتو است که سیصد هزار نفر جمعیت دارد. او در پورت ویلا پایتخت کار می‌کند اما اهل جزیره اَمبی است، جزیره‌ای با ده هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری شمال پایتخت:

“اگر با مردم امبی حرف بزنید اکثرشان می‌گویند مرزها تا حد ممکن بسته نگه دارید. آنها می‌گویند ما این بیماری را نمی‌خواهیم، سرنوشتی شوم برایمان می‌آورد.”

دکتر تاری‌وندا می‌گوید حدود هشتاد درصد مردم وانوآتو در شهر زندگی نمی‌کنند و خارج از چرخه “رسمی اقتصاد” هستند.

“آنچه من شاهدش هستم این است که هنوز نیشش را حس نکرده‌اند. آنها کشاورزانی خودکفا هستند که غذای‌شان را خود تامین می‌کنند و وابسته به اقتصاد سنتی محلی هستند.”

با این حال به کشور آسیب خواهد خورد. بانک توسعه آسیا انتظار دارد تولید ناخالص داخلی وانوآتو حدود ده درصد کم شود، بزرگترین افت اقتصادی از زمان استقلال در ۱۹۸۰.

این افت فقط نتیجه بسته شدن مرزها به دنبال شیوع کرونا نیست. در ماه آوریل چرخند حاره‌ای هارولد این جزیره‌ها را درهم‌کوبید. سه نفر کشته شدند و نیمی از جمعیت تحت تاثیر قرار گرفت.

دکتر تاری‌وندا به خاطر می‌آورد که “هر روز یک جلسه اضطراری بهداشت و سلامت داشتیم. ابتدا راجع به کرونا صحبت می‌کردیم بعد راجع به هارولد. دو فاجعه هم‌مزمان.” اما تاثیر کرونا طولانی تر بوده است.

شکست کرونا

وانواتو۹/۸ درصد

پالائو۹/۵ درصد

جزایر سلیمان۶ درصد

جزایر مارشال۵/۵ درصد

ساموآ۵ درصد

دولت از دو ماه پیش اعلام کرده بود قصد دارد همین روزها مرزها را برای کشورهای “بی‌خطر” باز کند اما آمار مبتلایان در استرالیا و نیوزیلند که بالا رفت به تعویق افتاد.

دکتر تاری‌وندا در کنار مقام‌های دولت، گردشگری و هواپیمایی عضو کارگروه مرزی است و قبول دارد که “تقریبا برگشتیم سر جای اول” و تاریخی برای بازگشایی وجود ندارد.

شاید تردد مرزی محدود و خاص به وانوآتو کمک کند. دولت اخیرا به ۱۷۲ نفر اجازه دارد مدت شش ماه برای چیدن انبه به سرزمین‌های شمالی استرالیا سفر کنند. پولی که این کارگران به کشور می‌فرستند البته کمک می‌کند اما برای کشوری که ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی‌اش از گردشگری است کافی نیست.

با وجود نیاز، وانوآتو برای بازگشایی مرزها عجله ای ندارد. دکتر تاری‌وندا با نگرانی به پاپوآ گینه نو اشاره می‌کند که تقریبا عاری از کرونا بود اما از حدود یک ماه پیش آمار مبتلایانش بسرعت افزایش یافت:

“اگر ویروس بیاید مثل آتش سوزی جنگل خواهد بود. آنچه در پاپوآ گینه نو می‎بینیم بازتاب این است که ما چرا نگرانیم.”

“با توجه به محدودیت امکانات بهداشتی و درمانی که وضعیت فعلی ما در اقیانوس آرام است، شرط احتیاط این است که تا می‌توانیم جلوی ورود ویروس را بگیریم.”

ساحل وانوآتو

آیا کشورهای عاری از کرونا کاری هم از دستشان برمی‌آید؟

پرداخت حقوق کارکنان یا کمک به کسب و کارها، اقدام‌های کوتاه مدت هستند. اقدام درازمدت این است: منتظر واکسن بمانید.

تا آن زمان “حباب‌های سفر” بهترین گزینه هستند اما به گفته رومل رابانال در بانک توسعه آسیا، گفتنش ساده‌تر از انجامش است:

“این اقدام‌ها پیش‌نیاز دارند؛ تعیین استانداردهای مشترک آزمایش کرونا، ردیابی تماس و امکانات قرنطینه در صورتی که بیماری شیوع پیدا کند. گفتگو‌ها در این باره در جریان است اما پیشرفت آن کُند یا شاید محتاطانه بوده است.”

و همانطور که برای وانوآتو پیش آمد، این حباب‌های سفر خیلی راحت ممکن است بترکند.

جاناتان پرایک مدیر برنامه جزیره‌های اقیانوس آرام در موسسه لُوی می‌گوید: “استرالیا و نیوزیلند این را روشن کرده‌اند که حباب سفر را اول با یک‌دیگر آزمایش خواهند کرد.”

“پیش از ان باید سرایت بیماری در جمعیت خودشان متوقف شده باشد. بنابراین به نظر من ایجاد حباب سفر، امسال (میلادی) خارج از دستور خارج خواهد بود.”

آقای پرایک می‌گوید با گذشت ماه‌ها، درماندگی در این کشورهای در به روی خود بسته در اقیانوس آرام بیشتر می‌شود، با این حال شکی ندارد که برای این کشورها تنها گزینه این بود که ارتباط خود را با دنیای بیرون قطع کنند:

“حتی اگر این کشورها مرزهای‌شان را هم باز می‌گذاشتند، بازار اصلی گردشگری آنها یعنی استرالیا و نیوزیلند تعطیل بودند، آنها خودشان مرزهایشان را بسته بودند.”

“یعنی از هر دو طرف بد آورده‌اید، بحران بیماری و بحران اقتصادی. سال‌های سال به این موضوع نگاه خواهد شد که تصمیم درست چه بوده است.”

“اما با نگاه به گدشته هیچ کس تردید نخواهد کرد که برای این کشورهای اقیانوس آرام، قرنطینه کشور اقدام درستی بوده است.”

© 2021 بی بی سی. بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست. سیاست ما درباره لینک دادن به سایت های دیگر.


بیانیه پذیرش و شناسایی مشتریDownloads-icon


خط مشی اداره کل آموزشDownloads-icon



منشور کمیته عالی مدیریت ریسک
Downloads-icon

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران تنها راه شکست کرونا در کشور را عبور از دالان بهداشت دانست و گفت: حل مشکل کرونا راه حل بهداشتی دارد.

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

آدرس : تهران، شهرك قدس، خيابان سیمای ایران، بین فلامک و زرافشان، ستاد مركزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی. تلفن : 8145..

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی با مشارکت مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی – پورتال سازماني

Copyright © 2007-2020 Ministry of Health and Medical Education – All rights reserved-sitemap

خبرها را در تلگرام تابناک دنبال کنید:

شکست کرونا
شکست کرونا
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *