شیمی محض

شیمی محض
شیمی محض

در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته‌های دانشگاهی مجله فرادرس، به رشته شیمی محض پرداخته‌ایم و سعی کرده‌ایم تناسب آن با روحیات افراد، دروسی که برای موفقیت در این رشته باید در آن‌ها پایه‌ای قوی‌تر داشت، گرایش‌های آن، بازار کار و سایر موارد مرتبط را مورد بررسی قرار دهیم.

رشته شیمی در برگیرنده گستره وسیعی از کاربردها در تهیه غذا، حفاظت از محیط زیست، بهبود امکانات بهداشتی، رفاه عمومی و کاربردهای نظامی است. این رشته برای افرادی که تمایل به کار تحقیقاتی تیمی دارند و از نظر جسمی توانایی کار در شرایط سخت‌تر (از قبیل محیط کار آلوده به بخارات ترکیبات شیمیایی) را دارا هستند مناسب است. همچنین با توجه به حجم بالای نیازمندی کشور به تولید مواد اولیه با ارزش از یک طرف و علم قابل اتکای فارغ التحصیلان رشته شیمی محض از طرف دیگر، این رشته برای کسانی که علاقه بالایی به کارآفرینی و خود اشتغالی دارند نیز مناسب است.

رشته شیمی محض همچنین برای افرادی که علاقه زیادی به فهم و درک عمیق از مفاهیم و نظریه‌های نوین در مورد مواد و پیچیدگی های خلقت دارند بسیار مناسب است، چرا که به عنوان یک علم پایه، قابلیت ورود به اکثر علوم از طریق این رشته محیا است و در کنار آن امکان ادامه تحصیل در مقاطع دکتری و حتی فوق دکتری نیز به راحتی در ایران و سایر کشورهای جهان برای محققین زیر شاخه‌های آن وجود دارد.

شیمی محض

کلیه مباحث شیمی دبیرستان به تفکیک از قبیل سینتیک، ترمودینامیک، سنتز مواد آلی و معدنی، استوکیومتری و … در قالب چهار گرایش اصلی شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی معدنی و شیمی فیزیک در این رشته تدریس می‌شوند.

مباحث ریاضیات شامل حد و پیوستگی، مشتق‌گیری و کاربردها، انتگرال‌گیری و کاربردها و همچنین توالی سری‌ها به صورت پیشرفته در قالب دروس ریاضی عمومی (1و2) و معادلات دیفرانسیل تدریس می‌شوند.

مباحث مربوط به درس آمار از اهمیت ویژه‌ای در درس شیمی تجزیه (1) برخوردار هستند. مباحث درس فیزیک شامل بردارها، حرکت یک بعدی و چند بعدی، دینامیک، ترمودینامیک و الکترومغناطیس به صورت پیشرفته‌تر در دروس فیزیک عمومی (1 و 2) تدریس می شود. دروس عمومی از قبیل ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، معارف اسلامی و… به مقدار 21 واحد نیز در دوره دانشگاه باید گذرانده شوند.

معمولا در رشته شیمی محض در واحد‌های تخصصی اجباری، مباحث تئوریتیکال پایه‌ای در رابطه با بررسی مکانیزم واکنش‌ها مورد مطالعه قرار می‌گیرند، ولی در گرایش شیمی کاربردی، تمرکز دروس تخصصی اجباری بیشتر روی مفاهیم صنعتی از قبیل طراحی رآکتورها و بررسی فرآیندهای صنعتی است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین دروس رشته شیمی محض پرداخته‌ایم و فهرستی در همین رابطه ارائه کرده‌ایم:

در ادامه به برخی از فرصت‌ها و موقعیت‌های شغلی پرداخته‌ایم که یک فارغ التحصیل رشته شیمی محض می‌تواند در آن‌ها مشغول به کار شود:

رشته شیمی از جمله رشته‌های علوم پایه‌ای است که رابطه تنگاتنگی با کلیه شرکتهای تولیدی در صنایع مختلف دارد. با توجه به نیاز مبرم به نیروهای مختصص در امر تحقیقات و کنترل فرآیندها در شرکت‌های تولیدی مواد شیمیایی، همواره نیاز به شیمیست توانا در آن‌ها برای پیشبرد اهداف کاملا مشهود است.

حقوق و مزایای دریافتی فارغ التحصیلان این رشته در سال 1398، با توجه به پارامترهایی چون مدرک تحصیلی، میزان تخصص و سابقه، نوع شرکت تولیدی و سمت کاری از حدود 20 میلیون ریال تا 200 میلیون ریال است.

این رشته در داخل کشور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش‌هایی که پیش‌تر به آن‌ها اشاره کردیم، قابل دنبال کردن است. در سطح کارشناسی معمولا اکثر دانشگاههای سراسری تجهیزات و آزمایشگاه‌های مجهز جهت آموزش را دارا هستند.

در سطوح تحقیقاتی دوره کارشناسی ارشد و دکتری، جهت کسب دانش همپای دیگر دانشگا‌ه‌های دنیا به مواد و تجهیزات آنالیزی متعددی نیاز است؛ متاسفانه این موارد تنها در برخی از دانشگاه‌های برتر و مجهز‌تر کشور در دسترس هستند و لذا تلاش برای ورود به این دانشگاه بسیار حائز اهمیت است.

بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل در رشته شیمی محض با توجه به فضای آموزشی و تحقیقاتی، دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، شهید بهشتی، خوارزمی، دانشگاه شیراز، دانشگاه تبریز و دانشگاه فردوسی هستند. دانشجویانی که تمایل به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر دارند، رشته شیمی محض گزینه مناسبتری برای آنها به حساب می‌آید. از یک طرف فارغ التحصیلان رشته شیمی محض با توجه به پایه قوی در مفاهیم تئوری شانس بیشتری برای کسب رتبه‌های بالاتر در کنکور کارشناسی ارشد دارند و از طرف دیگر در مقایسه با شیمی کاربردی، ورود به مقطع دکتری برای این قشر ساده‌تر است، زیرا دانشگا‌‌ه‌های بسیار محدودی دانشجویان را در مقطع دکتری برای رشته شیمی کاربردی پذیرش می‌کنند.

گفتنی است که هم‌اکنون در اکثر کشورهای جهان برای انجام کارهای تحقیقاتی در حوزه شیمی بودجه بالایی در نظر گرفته می‌شود؛ از همین رو دانشجویانی که تمایل دارند در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و یا حتی فوق دکتری در خارج از کشور ادامه تحصیل دهند از شانس پذیرش بالایی برخوردار هستند و حتی می‌توان گفت میزان این شانس از شانس پذیرش دانشجویان دیگر رشته‌های علوم پایه به مراتب بیشتر است. بدیهی است که ادامه تحصیل در این رشته در خارج از کشور از طریق پرداخت هزینه شخصی و یا دریافت بورسیه امکان‌پذیر است.

برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر رشته شیمی در دانشگاه‌های امریکا دارا بودن نمره زبان بالا و همچنین مدرک GRE ضروری است . به منظور گرفتن پذیرش دانشگاه‌های کانادا و استرالیا، داشتن مدرک زبان برای اکثر دانشگاه‌ها کافی است.

در حال حاضر نیز تعداد زیادی از دانشجویان رشته شیمی در ایران به دلیل شرایط کاری مناسب بعد از فارغ التحصیلی، دانشگاه‌های این دو کشور را به عنوان مقصد نهایی خود انتخاب می کنند. برای پذیرش در دانشگاه‌های اروپایی نیز در این رشته، معمولا داشتن نمره زبان در کنار پیشینه علمی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در صورتیکه دانشجو قصد ادامه تحصیل با هزینه شخصی را داشته باشد، معمولا شرایط پذیرش به مراتب ساده‌تر است.

در سطح مشاغل تولیدی و صنعتی بسته به نوع شغل، کاربرد دروس دانشگاهی متفاوت است. به عنوان مثال، کارشناس تحقیقات شرکت‌های تولید مواد شیمیایی معمولا نیاز به پیش‌زمینه شیمی آلی و در مواردی شیمی معدنی دارد، در حالیکه در واحدهای کنترل کیفیت نیاز به پیش زمینه شیمی تجزیه پر رنگ‌تر است. کارشناس تولید هم به دلیل اهمیت مفاهیم ترمودینامیک و سینتیک، نیاز دارد که دانش شیمی فیزیک بسیار بالایی داشته باشد.

برای آشنایی بیشتر و بهتر با سایر رشته‌های دانشگاهی روی این لینک کلیک کنید.

در زمینه مشاغل آموزشی مرتبط با رشته شیمی محض در سطوح دانشگاهی و مدارس، داشتن دانش کافی در همه دروس چهارگانه تخصصی اهمیت ویژه‌ای دارد. در مشاغل مدیریتی و مسئولیت‌های فنی بیشتر از اینکه نیاز به اطلاعات تخصصی در رابطه با شیمی محض باشد، تجربه عملیاتی حائز اهمیت است.

این مطلب توسط مدرس و عضو هیئت علمی فرادرس، «یوسف امیری لمعه دشت» نوشته شده است. امیری، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد شیمی آلی از دانشگاه تهران است. وی در حال حاضر در بخش تحقیق و توسعه شرکت آترا فعالیت دارد و روی مواد مختلف دارویی به تحقیق می‌پردازد.

اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزش‌های زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

^^

بر اساس رای 134 نفر

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

سلام یه سوال دارم با وجدانتون جواب بدین نه تبلیغات و فلان رشته شیمی دارویی رو اگه ارشدشو بگیرم کار تضمینی بهم میدن یا نه؟سطح خوندنش که هیچ فرض کن بهترین حالت ممکن خونده باشم

بهترین رشته هست البته اگر تو انتخاب دانشگاه دقت بشه من برای کارشناسی متاسفانه دانشگاه خوبی قبول نشدم ولی برای ارشد تمام سعی ام براین هست یکی از این دانشگاه هایی که شما فرمودید تحصیل کنم.

سلام و عرض ادب
یک سوال :
برای کارشناسی ارشد شیمی محض ایا امکان ورود به گرایش شیمی دارویی هست ؟

ممنون

خیلی عالی و واقع بینانه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شیمی محض

سازمان علمی و آموزشی «فرادرس» (Faradars) از قدیمی‌ترین وب‌سایت‌های یادگیری آنلاین است که توانسته طی بیش از ده سال فعالیت خود بالغ بر ۱۲۰۰۰ ساعت آموزش ویدیویی در قالب فراتر از ۲۰۰۰ عنوان علمی، مهارتی و کاربردی را منتشر کند و به بزرگترین پلتفرم آموزشی ایران مبدل شود.

فرادرس با پایبندی به شعار «دانش در دسترس همه، همیشه و همه جا» با همکاری بیش از ۱۸۰۰ مدرس برجسته در زمینه‌های علمی گوناگون از جمله آمار و داده‌کاوی، هوش مصنوعی، برنامه‌نویسی، طراحی و گرافیک کامپیوتری، آموزش‌های دانشگاهی و تخصصی، آموزش نرم‌افزارهای گوناگون، دروس رسمی دبیرستان و پیش دانشگاهی، آموزش‌های دانش‌آموزی و نوجوانان، آموزش زبان‌های خارجی، مهندسی برق، الکترونیک و رباتیک، مهندسی کنترل، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مهندسی معماری و مهندسی عمران توانسته بستری را فراهم کند تا افراد با شرایط مختلف زمانی، مکانی و جسمانی بتوانند با بهره‌گیری از آموزش‌های با کیفیت، به روز و مهارت‌محور همواره به یادگیری بپردازند. شما هم با پیوستن به جمع بزرگ و بالغ بر ۶۰۰ هزار نفری دانشجویان و دانش‌آموزان فرادرس و با بهره‌گیری از آموزش‌های آن، می‌توانید تجربه‌ای متفاوت از علم و مهارت‌آموزی داشته باشید.
مشاهده بیشتر

هر گونه بهره‌گیری از مطالب مجله فرادرس به معنی پذیرش شرایط استفاده از آن بوده و کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب، تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.

© فرادرس ۱۳۹۹

Unter Allgemeiner Chemie werden die Grundlagen der Chemie verstanden, die in fast allen chemischen Teilgebieten von Bedeutung sind. Die Allgemeine Chemie stellt somit das begriffliche Fundament der gesamten Chemie dar, wie sie im Chemieunterricht vorgestellt wird. Davon abzugrenzen ist der Begriff „Angewandte Chemie“.

Im Gegensatz zu anderen naturwissenschaftlichen Disziplinen gibt es in der Chemie den Terminus Technicus „Allgemeine Chemie“ (eine „Allgemeine Physik“ gibt es nicht). Dies betont die Existenz und Bedeutung chemischen Grundlagenwissens für das Verständnis der gesamten Chemie. Ohne ein Mindestverständnis für den Aufbau der Atome, der Eigenschaften der verschiedenen chemischen Bindungen in den Molekülen, des grundlegenden Verhaltens von Säuren und Basen und der verschiedenen Konzepte von Oxidation und Reduktion kann man sich nicht in die chemischen Spezialgebiete einarbeiten. Insofern steht die Allgemeine Chemie am Anfang jeder näheren Beschäftigung mit der Chemie.

Allgemeine Chemie ·
Anorganische Chemie ·
Biochemie ·
Organische Chemie ·
Physikalische Chemie ·
Technische Chemie ·
Theoretische Chemie

Agrochemie ·
Analytische Chemie ·
Atmosphärenchemie ·
Bauchemie ·
Bioanorganische Chemie ·
Biogeochemie ·
Bioorganische Chemie ·
Biophysikalische Chemie ·
Chemoinformatik ·
Chemometrik ·
Elektrochemie ·
Femtochemie ·
Festkörperchemie ·
Geochemie ·
Kernchemie ·
Klinische Chemie ·
Kohlechemie ·
Kolloidchemie ·
Kombinatorische Chemie ·
Kosmochemie ·
Lebensmittelchemie ·
Magnetochemie ·
Medizinische Chemie ·
Meereschemie ·
Metallorganische Chemie ·
Naturstoffchemie ·
Oberflächenchemie ·
Oleochemie ·
Petrochemie ·
Pharmazeutische Chemie ·
Photochemie ·
Physikalische Organische Chemie ·
Polymerchemie ·
Quantenchemie ·
Radiochemie ·
Supramolekulare Chemie ·
Stereochemie ·
Strahlenchemie ·
Strukturchemie ·
Textilchemie ·
Thermochemie ·
Umweltchemie

شیمی محض (به انگلیسی: Pure Chemistry)، مطالعۀ نظری در دامنه دانش شیمی و زیر مجموعه‌های آن است. شیمی محض یک شاخه از دانش شیمی به‌شمار نمی‌رود و همۀ شاخه‌های آن دانش را شامل می‌گردد.

شاخه‌های درسی شیمی محض شیمی فیزیک، شیمی آلی، شیمی معدنی و شیمی تجزیه می‌باشند که دروس عملی و نظری دیگر زیرمجموعه این شاخه‌ها می‌گردند.

شیمی کوانتومی ، طیف‌سنجی مولکولی، شیمی آلی فلزی، , شیمی فیزیک آلی ، واحدهای اختصاصی درسی شیمی محض هستند که در رشته شیمی کاربردی جز درس‌های اختیاری به شمار می‌روند.

شیمی محض علاوه بر واحدهای درس‌های تئوری، واحدهای درس‌های عملی (آزمایشگاهی) را نیز شامل می‌شود که اهمیت این واحدهای درسی آزمایشگاهی در یادگیری روش‌های آزمایشگاهی و نحوه استفاده از دستگاه‌های آزمایشگاهی است.

تفاوت واحدهای درسی میان رشته‌های محض و کاربردی تنها بین ۱۲ تا ۱۸ واحد (بسته به دانشگاه متفاوت است) می‌باشد و در بقیه واحدهای درسی (حدود ۱۳۰ واحد) با یکدیگر مشترک هستند. واحدهای تئوری و عملی هر دو رشته تقریباً مساوی می‌باشد، اما در پایان دوره کارشناسی، دانش‌آموختگان گرایش کاربردی باید پایان‌نامه ارائه کنند و دانش‌آموختگان رشته محض به صورت اختیاری می‌توانند آن را انتخاب نمایند.
شیمی محض

شیمی محض تنها در مقطع کارشناسی (لیسانس) است و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) و دکترا می‌توانند در هر یک از زمینه‌های تخصصی شیمی تحصیل کنند.

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا آب یخ می‌زند یا چگونه نایلون ایجاد می‌شود؟ اگر وارد رشته شیمی شویم، خواهیم دید که دو گروه وجود دارد: رشته شیمی کاربردی و رشته شیمی محض. هرچند آن‌ها به هم مرتبط هستند اما تفاوت‌های بسیار منحصر به فردی دارند.

در شیمی محض شما به تعیین ترکیب ابتدایی نوع جدیدی از سنگ به طور مثال که از مریخ آمده باشد می‌پردازید. شما همچنین ممکن است ساختار سه بعدی آنزیم یک حشره تازه یافته شده را برای علاقه و دانش کاملاً علمی مطالعه کنید. این کار به طور معمول توسط یک کمک هزینه تأمین می‌شود و در یک ژورنال چاپ می‌شود ، که هر دو اقدامات محکمی برای موفقیت تحصیلی هستند.

شیمی محض توانایی مطالعه چیزی برای دانش خودتان است. از طرف دیگر، شیمی کاربردی فرآیند استفاده از دانش شما برای هدف و یا کاربرد موردنظر است. شیمی محض مغز تئوری ما از شیمی است؛ به این معنی که، به عنوان یک شیمیدان محض، شما دوست دارید در مورد نظریه یا اصول شیمی مهم تحقیق کنید. شیمی کاربردی مغز عملی شیمی است.به عنوان یک شیمی کاربردی، شما به روش‌های مختلف برای حل مشکلات دنیای واقعی تحقیق می‌کنید.اما یک دقیقه صبر کنید؛ آیا می‌دانستید که شیمی محض می‌تواند به خواهرش،شیمی کاربردی کمک کند؟ آره، می شه! یافته‌های حاصل از تحقیقات این رشته می‌تواند یک پله‌ی بزرگ برای تحقیقات شیمی کاربردی فراهم کند. پروژه‌های بسیاری وجود دارند که از دانشمندانی تشکیل شده‌اند که در مورد چیزی کنجکاو بودند که در نهایت منجر به کشفیات مفید شد.

شیمی محض آنچه را که شما ممکن است جنبه‌های “خام” ماده بدانید، نگاه می‌کند. اینکه مواد چطور کارها را انجام می‌دهند، چرا این رفتار را بروز می‌دهند و چه چیزی ساخته شده‌اند، همه چیزهایی هستند که شیمی محض سعی در درک آن‌ها دارد. در اصل، شما به تجزیه پیچ و مهره‌های شیمی هستید. شما می‌خواهید ماده را تعریف، توصیف، تشریح و درک کنید.

اگر شما یک فرد کنجکاو هستید که دوست دارد چیزها را از هم جدا کند و ببینید چه چیزی آن‌ها را با هم ترکیب می‌کند، شیمی محض می‌تواند رشته خاص شما باشد. به‌عنوان مثال، جیوه عنصر جالبی است زیرا فلزی است که در دمای اتاق مایع است. دانستن اینکه چرا این اتفاق می‌افتد، یک سوال برای این رشته است. سوال خوب دیگر برای این گرایش شیمی این است که چرا آب هنگام یخ زدن منبسط می‌شود. این موضوع، همچنین یک خاصیت منحصر به فرد در بین عناصر است و یک نکته جالب برای کشف و یادگیری به شمار می‌رود.شیمی محض

انتخاب رشته شیمی محض در گرایش‌های معدنی، آلی، تجزیه و شیمی فیزیک امکان‌پذیر است. دانشجویان رشته شیمی کاربردی کمتر در مورد مباحث پایه ای شیمی مطالعه میکنند و دانشجویان این رشته در مورد مباحثی همانند این مسائل پایه ای و صنایع مربوط به اصول شیمیایی بررسی و مطالعه انجام می‌دهند.

فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند در مشاغل زیر استخدام شوند:

معلمی شیمی، کارشناس آزمایشگاه، دارو، غذا، موادخوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

دیدگاه

این کتابچه به معرفی سازمان بین‌المللی دانشگاهیان و خدمات آن در ایران پرداخته است.

قوانین و مقررات

آموزش زبان انگلیسی

واحد عضویت: 02166564575 واحد پشتیبانی: 02166564595راهنمایی عضویت: 09331301400 راهنمایی عضویت: 09331308765 روابط عمومی: 09331304748 آی دی تلگرام: isicard@ایمیل: info (at) isic.ir


Downloads-icon

معرفی رشته کارشناسی شیمی محض، سرفصل دروس ، دانشگاه های پذیرنده و مشاغل و بازار کار کارشناسی شیمی محض و معرفی گرایشهای ارشد و دکترای شیمی
 

همانطور که در بخش رشته شیمی بیان شد، شیمی مطالعه ساختار، خواص، ترکیبات و تغییر شکل مواد است. این علم به عناصر شیمیایی و ترکیبات شیمیایی که شامل اتم ها، مولکول ها و برهم‌کنش میان آنهاست.ارتباط دارد، این علم قدمتی طولانی دارد و همیشه در زندگی انسان ها مورد توجه بوده است.
رشته شیمی در سطح کارشناسی به بررسی‌ و مطالعه‌ اجمالی‌ ترکیب‌، ساختار و ویژگی‌های‌ ماده‌ و همچنین‌ کنترل‌ آزمایشگاهی‌ فرآیندهای‌ شیمیایی‌ می‌پردازد.
در واقع رشته‌ شیمی‌ دارای‌ دو بخش‌ علم‌ شیمی‌ و صنایع‌ شیمی‌ است‌ که‌ علم‌ شیمی‌ به‌ عنوان‌ یکی‌ از علوم‌ پایه‌ زیربنای‌ علوم‌ مختلفی‌ همچون‌ بیولوژی‌، بیوتکنولوژی‌، پزشکی‌، دندانپزشکی‌، داروسازی‌ و رشته‌های‌ متعدد مهندسی‌ است‌. اما صنایع‌ شیمیایی‌ عبارت‌ است‌ از صنایعی‌ که‌ در آنها واکنش‌ شیمیایی‌ انجام‌ می‌گیرد؛ یعنی‌ اقسام‌ مواد اولیه‌ تبدیل‌ به‌ محصولات‌ جدید می‌گردد که‌ خواص‌ این‌ محصولات‌ تا حدودی‌ با مواد اولیه‌ متفاوت‌ است‌. گرایش محض :در گرايش محض مبناي كار، علم شيمي است و دانشجو درباره چهار گرايش اصلي علم شيمي كه عبارتنداز : شيمي آلي ، معدني ، تجزيه و شيمي فيزيك، دروسي را مطالعه مي‌كند. تفاوت این گرایش با شیمی کاربردی نیز در همین است چرا که در شيمي كاربردي، دروس پايه شيمي كمتر مطالعه مي‌شود و دانشجو يكسري از دروس مربوط به مهندسي شيمي مثل اصول صنايع شيميايي و تصفيه آب و فاضلاب و … را مي‌گذراند.در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و استخدام به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: سرفصل دروس و تعداد واحدهای رشته شیمی محض و دانشگاه های دارای رشته مذکور، معرفی رشته های ارشد و دکتری شیمی (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این رشته ارایه می شود.
 

تعداد کل واحدها : 137 واحد
دروس عمومی: 20 واحد
دروس پایه: 26 واحد
دروس الزامی مشترک : 59 واحد
دروس الزامی اختصاصی : 17 واحد
دروس اختیاری : 15 واحد

نکته: در اعلام سرفصل دروس این رشته از سایت وزارت علوم استفاده شده است.این سرفصل صرفا جهت آشنایی کلی با محتوای دروس است و احتمال تغییرات جزیی وجود دارد. 
 


دروس عمومی شیمی محض

شیمی محض


نام درس


تعداد واحد


نام درس


تعداد واحد


دو درس ازدروس مبانی نظری اسلام


4


ادبیات فارسی


3


یک درس از دروس اخلاق اسلامی


2


زبان عمومی


3


یک درس از دروس انقلاب اسلامی


2


تربیت بدنی 1


1


یک درس ازدروس تاریخ وتمدن اسلامی


2


تربیت بدنی 2


1


یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی


2


جمع


20


 


دروس پایه شیمی محض


نام درس


تعداد واحد


نام درس


تعداد واحد


ریاضی عمومی 1و2


8


فیزیک پایه  1و2


8


آزمایشگاه فیزیک پایه 1و2

شیمی محض


2


شیمی عمومی 1و2


6


آزمایشگاه شیمی عمومی 1و2


2


 


 


 


نام درس


تعداد واحد


نام درس


تعداد واحد


معادلات دیفرانسیل


3


آزمایشگاه شیمی فیزیک 1


1


شیمی آلی 1


3


شیمی فیزیک 2


3


آزمایشگاه شیمی آلی 1


1


آزمایشگاه شیمی فیزیک 2


1


شیمی آلی 2


3


شیمی معدنی 1


3


آزمایشگاه شیمی آلی 2


1


آزمایشگاه شیمی معدنی 1


1


شیمی آلی 3


3


شیمی معدنی 2


4


شیمی تجزیه 1


3


آزمایشگاه شیمی معدنی 2


1


آزمایشگاه شیمی تجزیه 1


1


زبان تخصصی شیمی


2


شیمی تجزیه 2


2


کاربرد طیف سنجی در شیمی آلی


2


آزمایشگاه شیمی تجزیه 2


2


مبانی شیمی کوانتومی


3


شیمی تجزیه دستگاهی


3


مبانی کامپیوتر و برنامه نویسی


4


آزمایشگاه شیمی تجزیه دستگاهی


2


روش استفاده از متون علمی شیمی


1


شیمی فیزیک 1


3


جمع


59


طیف سنجی مولکولی


3


 


نام درس


تعداد واحد


نام درس


تعداد واحد


اصول صنایع شیمیایی


3


گرافیک و نقشه خوانی


1


شیمی آلی فلزی


3


شیمی فیزیک آلی


3


مبانی شیمی کوانتومی


3


طیف سنجی ملکولی


3


کارگاه یا شیشه گری


1


جمع


17


نام درس


تعداد واحد


نام درس


تعداد واحد


شیمی دارویی


3


آنالیز عددی


2


شیمی سطح و حالت جامد


3


شیمی هسته ای


3


نظریه گروه در شیمی


3


اصول بیوشیمی


3


تجزیه نمونه های حقیقی


3


تمرین پژوهش


3


شیمی محیط زیست


2


سمینار موضوع روز


1


سنتز مواد آلی


3


جمع


31


آزمایشگاه سنتز مواد آلی


2

دانشگاه هایی که در رشته شیمی محض پذیرش دانشجو دارند (بر اساس دفترچه کنکور 93)


دانشگاه آیت الله بروجردی


دانشگاه اراک


دانشگاه ارومیه


دانشگاه ایلام


دانشگاه الزهرا


دانشگاه اصفهان


دانشگاه بوعلی سینا


دانشگاه بیرجند


دانشگاه بین المللی امام خمینی


دانشگاه تبریز


دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی


دانشگاه تهران


دانشگاه جیرفت


دانشگاه حکیم سبزواری


دانشگاه خلیج فارس


دانشگاه خوارزمی


دانشگاه دامغان


دانشگاه رازی


دانشگاه زابل


دانشگاه زنجان


دانشگاه سیستان و بلوچستان


دانشگاه شاهرود


دانشگاه شهید باهنر


دانشگاه شهید بهشتی


دانشگاه شهید چمران


دانشگاه شهید مدنی


دانشگاه شیراز


دانشگاه صنعتی اصفهان


دانشگاه فردوسی


دانشگاه کاشان


دانشگاه کردستان


دانشگاه گیلان


دانشگاه لرستان


دانشگاه مازندران


دانشگاه مراغه


دانشگاه هرمزگان


دانشگاه یاسوج


دانشگاه یزد


 دانشکده کشاورزی و دامپروری تربت جام


مرکز آموزش عالی استهبان


دانشگاه شاهرود


 

 دانشگاه هایی که در رشته شیمی محض پذیرش دانشجو دارند (بر اساس دفترچه کنکور 94)


دانشگاه آیت الله بروجردی


دانشگاه اراک


دانشگاه ارومیه


دانشگاه ایلام


دانشگاه الزهرا


دانشگاه اصفهان


دانشگاه بوعلی سینا


دانشگاه بیرجند


دانشگاه بین المللی امام خمینی


دانشگاه تبریز


دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی


دانشگاه تهران


دانشگاه جیرفت


دانشگاه حکیم سبزواری


دانشگاه خلیج فارس


دانشگاه خوارزمی


دانشگاه دامغان


دانشگاه رازی


دانشگاه زابل


دانشگاه زنجان


دانشگاه سیستان و بلوچستان


دانشگاه شاهرود


دانشگاه شهید باهنر


دانشگاه شهید بهشتی


دانشگاه شهید چمران


دانشگاه شهید مدنی


دانشگاه شیراز


دانشگاه صنعتی اصفهان


دانشگاه فردوسی


دانشگاه کاشان


دانشگاه کردستان


دانشگاه گیلان


دانشگاه لرستان


دانشگاه مازندران


دانشگاه مراغه


دانشگاه هرمزگان


دانشگاه یاسوج


دانشگاه یزد


 دانشکده کشاورزی و دامپروری تربت جام


مرکز آموزش عالی استهبان


 


 

دانشگاه هایی که در رشته شیمی محض پذیرش دانشجو دارند (بر اساس دفترچه کنکور 95)
(غیر از دانشگاه پیام نور، موسسات غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد)


دانشگاه آیت الله بروجردی


دانشگاه اراک


دانشگاه ارومیه


دانشگاه ایلام


دانشگاه الزهرا


دانشگاه اصفهان


دانشگاه بوعلی سینا


دانشگاه بیرجند


دانشگاه بین المللی امام خمینی


دانشگاه تبریز


مرکز آموزش عالی استهبان


دانشگاه تهران


دانشگاه جیرفت


دانشگاه حکیم سبزواری


دانشگاه خلیج فارس


دانشگاه خوارزمی


دانشگاه دامغان


دانشگاه رازی


دانشگاه زابل


دانشگاه زنجان


دانشگاه سیستان و بلوچستان


دانشگاه صنعتی شاهرود


دانشگاه شهید باهنر


دانشگاه شهید بهشتی


دانشگاه شهید چمران


دانشگاه شهید مدنی


دانشگاه شیراز


دانشگاه صنعتی اصفهان


دانشگاه فردوسی


دانشگاه کاشان


دانشگاه کردستان


دانشگاه گیلان


دانشگاه لرستان


دانشگاه مازندران


دانشگاه مراغه


دانشگاه هرمزگان


دانشگاه یاسوج


دانشگاه یزد


 دانشکده کشاورزی و دامپروری تربت جام


شیمی گرایش شیمی فیزیک


شیمی گرایش شیمی آلی


شیمی گرایش شیمی و فناوری اسانس


شیمی گرایش شیمی معدنی


شیمی گرایش شیمی تجزیه


شیمی کاربردی


فیتو شیمی


نانو شیمی


آموزش شیمی


پیشرانه ها


شیمی گرایش شیمی پلیمر


علوم و تکنولوژی پلیمر


شیمی گرایش شیمی دریا


شیمی دارویی


شیمی گرایش شیمی فیزیک


شیمی گرایش شیمی آلی


شیمی گرایش شیمی تجزیه


شیمی گرایش شیمی معدنی


شیمی گرایش شیمی کاربردی


فیتو شیمی

  همچنین مشاغل زیر از جمله مهمترین مشاغل موجود در حوزه بهداشت و درمان است که با این رشته تحصیلی ارتباط دارد: 

 


 


 


Downloads-icon


Downloads-icon

.alink img{
max-width:100% !important;
width:auto !important;
height:auto !important
}
@media (max-width:1008px){
.noresp{ display:none !important}
}
.alink h2{ font-family: IranianSansB;
color: rgb(58, 109, 151);
font-size: 15px;}
.alink h3{ font-family: IranianSansB;
font-size: 14px;
color: rgb(58, 109, 151);}
.alink p{ line-height:27px}
.alink a{ font-size:15px}
.shoar{background: rgb(249, 249, 249) none repeat scroll 0% 0%;
text-align: center;
padding: 30px 10px;
font-weight: bold;
font-size: 23px;
margin-bottom: 20px; line-height:32px;
color: rgb(58, 109, 151);}
.end{border: 1px solid rgb(220, 222, 181);
background-color: rgb(254, 255, 232);
padding: 10px;
margin: 10px 0px;
line-height: 1.5;}
.slo{
font-size:50px;
font-family:yekan;
margin-left:20px;

}
.slo2{
font-size:50px;
font-family:yekan;
position:relative;
top:33px ;
margin-right:20px;
}
.mytable tr td { border:1px solid #ccc;}
.mytable tr:nth-child(even) {background: #ED7D31; color:white}
.mytable tr:nth-child(even) td { color:white !important}
.mytable tr:nth-child(odd) {background: #FFF}
.mytable tr:first {background:#EBFC87}
.mytable li:nth-child(5n+3) {font-weight: bold}
address, blockquote, dd, dl, p, pre, q {margin-bottom: 1px; }

.alink span{ font-size:17px !important; font-weight:normal !important;}
.alink strong{ font-weight:normal !important}
.alink b{ font-weight:normal !important}
.alink p { line-height:40px !important}
.alink ul li { line-height:40px !important}
.alink ol li { line-height:40px !important}
.alink h2 { font-size:20px !important}
.alink h3 { font-size:19px !important}

در این مقاله می خواهیم علاوه بر معرفی رشته شیمی محض ، ظرفیت این رشته و دانشگاه های پذیرنده آن را معرفی می کنیم .شیمی محض

برای مشاوره ظرفیت ، لیست دانشگاه ها و انتخاب رشته شیمی محض

برای مشاوره ظرفیت ، لیست دانشگاه ها و انتخاب رشته شیمی محض

رشته شیمی محض از زیرمجموعه های کنکور تجربی در انتخاب رشته کنکور سراسری است . طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ، پذیرش در رشته شیمی محض در دانشگاه های دولتی روزانه ، نوبت دوم ( شبانه ) ، پیام نور و غیرانتفاعی صورت می گیرد . البته در رشته شیمی محض دانشگاه آزاد اسلامی هم پذیرش دانشجو دارد . در این مقاله می خواهیم علاوه بر معرفی رشته شیمی محض ، ظرفیت این رشته در دانشگاه ها و دوره های مختلف و همچنین دانشگاه های پذیرنده رشته شیمی محض در انتخاب رشته تجربی را معرفی کنیم .

رشته‌ شیمی ، رشته‌ای است که به پرورش متخصصانی می‌ پردازد که با مطالعه و تحقیق و آزمایش به ابداع و نوآوری پرداخته یا فرآورده‌ های شیمیایی را کنترل می‌کنند . این رشته در سطح کارشناسی به بررسی‌ و مطالعه‌ اجمالی‌ ترکیب‌ ، ساختار و ویژگی‌ های‌ ماده‌ و همچنین‌ کنترل‌ آزمایشگاهی‌ فرآیند های‌ شیمیایی‌ می‌ پردازد . رشته‌ شیمی‌ دارای‌ دو گرایش‌ محض‌ و کاربردی‌ است‌ که‌ در گرایش‌ محض‌ مبنای‌ کار ، علم‌ شیمی‌ است‌ و دانشجو درباره‌ چهار گرایش‌ اصلی‌ علم‌ شیمی‌ که‌ عبارتند از : شیمی‌آلی‌ ، معدنی‌ ، تجزیه‌ و شیمی‌ فیزیک‌ دروسی‌ را مطالعه‌ می‌ کند . اما در شیمی‌ کاربردی‌ ، دروس‌ پایه‌ شیمی‌ کمتر مطالعه‌ می‌ شود و دانشجو یکسری‌ از دروس‌ مربوط‌ به‌ مهندسی‌ شیمی‌ مثل‌ اصول‌ صنایع‌ شیمیایی‌ و تصفیه‌ آب‌ و فاضلاب‌ را می‌گذراند . می‌توان گفت که فارغ‌التحصیل شیمی محض در شروع یک فعالیت صنعتی نقش دارد چرا که راهکارهای تئوریک ساخت یک ماده را ارائه می‌ دهد و سپس یک فارغ‌التحصیل شیمی کاربردی طراحی نیمه‌ صنعتی ماده مورد نظر را ارائه می‌ دهد .

 

طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی ، مجموع ظرفیت رشته شیمی محض در انتخاب رشته دانشگاه های سراسری در سال گذشته ( سال تحصیلی 95 – 96 ) ، 5167 نفر بوده است . در دوره روزانه ظرفیت پذیرش 1520 نفر ، در دوره نوبت دوم ( شبانه ) 327 نفر ، در دوره پیام نور 3080 نفر و در دوره غیرانتفاعی 240 نفر بوده است . در نقطه مقابل ، ظرفیت رشته شیمی محض دانشگاه آزاد مشخص نیست و دانشگاه آزاد اطلاع رسانی دقیقی در این زمینه نداشته است . در جدول زیر ظرفیت رشته شیمی محض در کنکور سراسری به تفکیک هر دوره مشخص شده است .

 

 

نحوه پذیرش در رشته شیمی محض هم بصورت با آزمون و هم بدون کنکور ( بدون آزمون ) بوده است . ( برای اطلاع از شرایط پذیرش رشته های گروه پزشکی بدون کنکور کلیک کنید ) . از کل ظرفیت شیمی محض 2800 نفر صرفا با سوابق تحصیلی بوده است . اگر می خواهید بدانید رتبه قبولی رشته شیمی محض در هر یک از دانشگاه های زیر در سال گذشته چند بوده می توانید نرم افزار رایگان انتخاب رشته مجازی هیوا استفاده کنید . همچنین در فاصله برگزاری آزمون و اعلام نتایج کنکور سراسری می توانید از نرم افزار تخمین رتبه کنکور سراسری هیوا استفاده کرده و شانس قبولی خود را پیش از اعلام نتایج کنکور بسنجید . همچنین اگر درمورد رتبه و درصد های قبولی شیمی محض سوالی دارید می توانید از هرجای ایران که هستید سوال خود را از مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا بپرسید . برای این کار می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کنید .

رشته شیمی محض از زیرمجموعه های کنکور تجربی در انتخاب رشته کنکور سراسری است . طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ، پذیرش در رشته شیمی محض در دانشگاه های دولتی روزانه ، نوبت دوم ( شبانه ) ، پیام نور و غیرانتفاعی صورت می گیرد . البته در رشته شیمی محض دانشگاه آزاد اسلامی هم پذیرش دانشجو دارد . در این مقاله می خواهیم علاوه بر معرفی رشته شیمی محض ، ظرفیت این رشته در دانشگاه ها و دوره های مختلف و همچنین دانشگاه های پذیرنده رشته شیمی محض در انتخاب رشته تجربی را معرفی کنیم .

برای مشاوره ظرفیت ، لیست دانشگاه ها و انتخاب رشته شیمی محض

برای مشاوره ظرفیت ، لیست دانشگاه ها و انتخاب رشته شیمی محض


دسترسی سریع

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با ایمیل یا شماره تلفن 9099071789 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 30000 ریال ) در ارتباط باشید تا از مزایای مشاوره حضوری گروه آموزشی هیوا بهره مند گردید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و …. هیچگونه وابستگی ندارد. جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.

دانلودها | وبلاگ | اخبار و اطلاعیه ها | هیوامگ | تماس با ما

تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©

درس شیمی از همان درس های جذاب دوره دبیرستان است که بیشتر دانش آموزان رشته ریاضی و تجربی به آن علاقمند هستند و این درس را دوست دارند. علاقمندان به این درس می توانند در دانشگاه نیز رشته شیمی محض را انتخاب کرده و شیمی را به طور تخصصی ادامه دهند. برای معرفی رشته شیمی محض و آگاهی از بازار کار شیمی محض مقاله زیر را مطالعه کنید.

همان طور که اکثر بچه های ریاضی و تجربی می دانند رشته شیمی به مطالعه ساختار، خواص، ترکیبات و تغییر شکل مواد می پردازد و با عناصر شیمیایی و ترکیبات شیمیایی مانند اتم ها، مولکول ها و برهم کنش بین آنها ارتباط نزدیکی دارد.

علم شیمی جزء جدانشدنی زندگی ماست. این رشته در دوره کارشناسی به بررسی ترکیب، ساختار و و ویژگی های ماده می پردازد و دانشجویان این رشته در دوره کارشناسی به مطالعه و بررسی موارد ذکر شده مشغول هستند.

می توان گفت رشته شیمی دو بخش دارد. علم شیمی و صنایع شیمیشیمی محض

علم شیمی یک علوم پایه ای است که زیر بنا و اساس رشته های مختلفی نظیر بیولوژی، بیوتکنولوژی، پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و بسیاری از مهندسی هاست. اما منظور از صنایع شیمیایی صنایعی است که در آنها واکنش های شیمیایی رخ می دهد و در این صنایع مواد اولیه به محصولات دیگری تبدیل می شوند.

در صنایع شیمیایی معمولا خواص محصولاتی که تولید می شوند با خواص مواد اولیه متفاوت است.

دانشجویان رشته شیمی محض در مورد چهار گرایش شیمی معدنی، شیمی آلی، شیمی تجریه و شیمی فیزیک مطالعه و بررسی می کنند. تفاوت این رشته با شیمی کاربردی در این است که دانشجویان رشته شیمی کاربردی مباحث پایه ای شیمی را کمتر مطالعه می کنند و این دانشجویان بیشتر مباحث مربوط به مهندسی شیمی مانند اصول صنایع شیمیایی و … را مورد بررسی قرار می دهند.

در حال حاضر نمی توان در مورد بازار کار شیمی محض اظهار نظر کرد و به طور قطع و صد در صد در مورد بازار کار شیمی محض اطلاعاتی را در اختیار شما قرار داد. بهتر است قبل از انتخاب این رشته در مورد بازار کار شیمی محض با مشاوران تحصیلی و افراد فعال در این حوزه مشورت کنید و با آگاهی نسبت به بازار کار این رشته، شیمی محض را انتخاب نمایید.

نام خود را وارد کنید

موضوع مشاوره

شماره تماس

اگر به رشته شیمی محض علاقمند شدید و می خواهید در مورد معرفی رشته شیمی محض و بازار کار شیمی محض اطلاعات بیشتری کسب کنید توصیه می شود با مشاوران تحصیلی مشورت نمایید.

مشاوران تحصیلی ما در “الو سلام مشاور” در خدمت شما هستند تا در مورد معرفی رشته شیمی محض و بازار کار شیمی محض اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار داده و با معرفی رشته شیمی محض به طور کامل به شما کمک کنند بهترین تصمیم را برای آینده شغلی و تحصیلی خود بگیرید.

همچنین شما باید تماس می توانید در مورد لیست دانشگاه هایی که این رشته را دارند و رتبه و تراز لازم برای قبولی در رشته شیمی محض  اطلاعات لازم را کسب کرده و پاسخ دقیق و کاملی را برای سؤالات خود بشنوید..در صورت اشغال بودن خطوط، چندین بار شماره گیری را تکرار کنید..با مجوز رسمی و دارای مشاوران با تجربه و متخصص.

برای آگاهی از:

معرفی رشته علوم کامپیوتر

معرفی رشته مدیریت مالی

معرفی رشته مدیریت بازرگانی

معرفی رشته مدیریت هتلداری

معرفی رشته مدیریت صنعتی 

را مطالعه فرمایید.

منبع: مسیر ایرانی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

دیدگاه

ارتباط تلفنی با مشاوران درسی و تحصیلی “الو سلام مشاور” از طریق این دو شماره ۰۲۱-۵۴۰۹۲۰۰۰ ۰۹۲۲۱۱۰۱۸۹۲

%PDF-1.5
%
1 0 obj
>>>
endobj
2 0 obj
>
endobj
3 0 obj
>/ProcSet[/PDF/Text/ImageB/ImageC/ImageI] >>/MediaBox[ 0 0 612 792] /Contents 4 0 R/Group>/Tabs/S/StructParents 0>>
endobj
4 0 obj
>
stream
x}]&9RHRA2+.V; 3uD8mgm6]x/_>io}}y߾ח?|#x~Y1/`Oey(~^~u?0axaX?M__,o?rcJ#ؿ.FC}ӯk?^(>38}y_H3]9oj5
hǐF}kI^u~5BMdʜ߿x[a? m3O~ݏ|peMnJcVO*’Ͱ{Gc[őVG(}ea’h2’ܮZ:DkoWZu|e$!t Õ_z&_ɂϪ7ʼk8_’p;g86-m=IZ
9
ojN疓cy9I +}O^QayLiwfZW^qq;6^>4 /I~u9]
!y$-VE-aqw’塚y/lVA7u>MG-9’Ѡ칤rhcv*v>VqY1G;L(0w꛼f ‘uns-ՓWӀFfe}/_{~}E4p| dwǼZZgϧ`& ̨A}$hһOًf;A”顧3a|l8C]OxW.ҚtnQDžx~k:hv>LæV{’r8^?m!FqNj
/J6ٲEz1V~^[3dosqȹb`TΛ߹bdGLvF!.pgQc

Py:o睖}#^

این وب سایت هیچ گونه وابستگی به دانشگاه پیام نور ندارد. ثبت شده در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

لطفا سوالات مربوط به شیمی عمومی دو رشته نفت کد درس 1114297 را بگذارید ممنون می شم

حرف نداره برنامتون من قبل از این خیلی سعی کردم از لینکای مختلف منابع رو لود کنم امابازنمیشد این فایلایی ک گذاشتین هم عالین یه دنیاااااااااااااااا ممنون

باسلام و سپاس از لطف شما

شیمی محض

سلام خلاصه درس نانو شیمی و سنتز مواد آلی هم قرار بدین لطفا

با سلام کاربرگرامی. با توجه به اینکه بیشتر زمان تیم اموزشی PNUEB صرف تهیه و اماده سازی نمونه سوالات می شود ، امکان تهیه تمامی جزوات درخواستی نمی باشد . اما لطفاً جهت بررسی بیشتر کد دروس مربوطه را ارسال نمایید .

لطفاجزوه خلاصه دروس شیمی فیزیک1وشیمی محیط زیست وشیمی تجزیه2وگرافیک ونقشه خوانی درسایت قرار دهید باتشکر

با سلام دوست عزیز. لطفاً جهت بررسی سریع تر درخواست خود کد دروس مورد نظر را ارسال نمایید تا درخواست شما به تیم آموزشی کتابخانه الکترونیکی پیام نور ارائه شود.

سلام ، جزوه درس نانوشیمی پیام نور را لطفا قرار دهید. با تشکر

سلام کاربر عزیز. درخواست شما برای بررسی به تیم آموزشی سایت ارائه شد.

باسلام و خسته نباشید بابت سایت فوق العادتون…اگه میشه گزارش کارای آزمایشگاه های شیمی رو هم برامون بزارین چون بعضی از اساتید که از ما گزارش کار میخوان خیلی وقت گیره و مانمیدونیم که از کجا باید شروع کنیم ..لطفا گزارش کارا رو قراربدین که ما یه نمونه کار داشته باشیم…بازم ممنون از سایت عالیتون…

باسلام وتشکر از لطف شما. دروس آزمایشگاه در پیام نور اکثرا بدون منبع می باشد. هر استاد بصورت جداگانه از دانشجوها گزارش کار میخاد و ممکنه گزارشا یکسان نباشه. به همین دلیل و چون سراسری نیست ما در سایت قرار ندادیم. با این حال پیشنهاد شما برای بررسی به تیم آموزشی سایت ارائه شد

سلام چرافایلهاپسوردمیخاد.پسوردش چیه

باسلام.کاربر گرامی، فایلهای سایت رمز عبور ندارند. لطفا از یک نرم افزار پی دی اف خوان جدید برای مشاهده فایلها استفاده کنید، مشکل برطرف خواهد شد. می توانید نرم افزار مناسب پی دی اف خوان را از پایین سایت دریافت کنید

سلام اگه امکانش هست خلاصه تمام کتاب ها رابگذارید باتشکر

باسلام.کاربر گرامی،تهیه جزوات و خلاصه دروس امری پیچیده و زمانبر است.زیرا که باید جزوات توسط دانشجویان و اساتیدی که بردرس مسلط هستند تهیه و سپس در دسترس شما عزیزان قرار گیرد.به همین دلیل مقداری زمانبر است

کلیه حقوق این سایت متعلق به کتابخانه دیجیتالی پیام نور(PNUEB) میباشد.


Downloads-icon

شیمی علم اتم ها، پیوندها و مولکول هاست. دانشی که می تواند خواص ماده، چگونگی تغییرات و شیوه تولید آن ها را از هسته اتم گرفته تا کهکشان ها بررسی کند.

تفاوت واحدهای درسی میان رشته های محض و کاربردی تنها بین 12 تا 18 واحد (بسته به دانشگاه متفاوت است) می باشد و در بقیه واحدهای درسی (حدود 130 واحد) با یکدیگر مشترک هستند. واحدهای تئوری و عملی هر دو رشته تقریباً مساوی می باشد، اما در پایان دوره کارشناسی، دانش آموختگان گرایش کاربردی باید پایان نامه ارائه کنند و دانش آموختگان رشته محض به صورت اختیاری می توانند آن را انتخاب نمایند

 با رشته شیمی بیشتر آشنا شویم

رشته شیمی دارای دو بخش علم شیمی و صنایع شیمی است که علم شیمی به عنوان یکی از علوم پایه زیربنای علوم مختلفی همچون بیولوژی، بیوتکنولوژی، پزشکی دندانپزشکی، داروسازی و رشته های متعدد مهندسی است. اما صنایع شیمیایی عبارت است از صنایعی که در آنها واکنش شیمیایی انجام می گیرد یعنی اقسام مواد اولیه تبدیل به محصولات جدید می گردد که خواص این محصولات تا حدودی با مواد اولیه متفاوت است.با توجه به تعریف فوق صنایع شیمی طیف گسترده ای از صنایع را در بر می گیرد که از آن جمله می توان به صنایع غذایی، داروسازی، پتروشیمی، الیاف مصنوعی، بهداشتی و آرایشی و صنایع تولید لوازم خانگی اشاره کرد.بررسی و مطالعه اجمالی ترکیب، ساختار و ویژگی های ماده و همچنین کنترل آزمایشگاهی فرآیندهای شیمیایی، مطالب و فعالیت هایی است که در رشته شیمی در سطح کارشناسی ارائه می گردد.شیمی محض

در سطح کارشناسی ارشد و دکترا نیز دانشجویان در گرایش های تخصصی این رشته که عبارتند از:

شیمی آلی

شیمی تجزیه

شیمی معدنی

شیمی فیزیک و شیمی کاربردی به صورت عمیق تری با بخشی از علم شیمی آشنا می گردند تا در آینده بتوانند مرزهای دانش شیمی را گسترش دهند.

هدف از این دوره تربیت کارشناسانی است که در زمینه های آموزش در دبیرستان، تربیت کمک پژوهشگر، آماده کردن دانشجویان برای ورودبه دوره های کارشناسی ارشد و دکتری به منظور تامین کادر آموزشی، پژوهشی مورد نیاز دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی، کارشناسان مورد نیاز صنایع شیمیایی و بی نیازی از کارشناسان خارجی بتوانند از عهده برآیند. دوره دارای دو گرایش:شیمی کاربردی، شیمی محض است. داوطلب باید در دروس شیمی، فیزیک و ریاضی دبیرستان قوی بوده، علاقه، انگیزه و روحیه کاوشگری لازم را دارا باشد. دروس به صورت عمومی، پایه، الزامی (مشترک بین دو گرایش) و اختصاصی ارائه می شود. بعضی دروس الزامی عبارت است از:شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی فیزیک، شیمی معدنی، معادلات دیفرانسیل. علاوه بر این دروس 32 واحد درسی در هر گرایش وجود دارد. در شاخه شیمی کاربردی و شیمی محض 20 واحد از این 32 واحد انتخابی است.

اما دو گرایش محض و کاربردی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

در گرایش محض مبنای کار علم شیمی است و دانشجو درباره چهار گرایش اصلی علم شیمی که عبارتنداز:شیمی آلی، معدنی، تجزیه و شیمی فیزیک دروسی را مطالعه می کند. اما در شیمی کاربردی، دانشجو یکسری از دروس مربوط به مهندسی شیمی مثل اصول صنایع شیمیایی و تصفیه آب و فاضلاب را نیز می گذراند.

تفاوت این دو گرایش در نحوه نگرش آنها به علم شیمی است چون شیمی کاربردی نگرشی کاربردی به علم شیمی دارد و می خواهد از آموخته های شیمی در صنعت استفاده کند و به همین دلیل فارغ التحصیلان این گرایش با مفاهیمی که در صنایع شیمی مطرح است آشنایی بیشتری داشته و بهتر جذب بازار کار می شوند اما هدف شیمی محض پرورش دانشجویانی است که کارهای تحقیقاتی انجام بدهند و با تحصیل در دوره فوق لیسانس و دکترا به حل مسائل و ناشناخته های علمی شیمی بپردازند. از همین رو درس های نظری گرایش شیمی محض بیشتر از دروس کاربردی آن است.

هرچند که شیمی محض بیشتر به تئوری های عمیق تر شیمی می پردازد و شیمی کاربردی با ارائه یک سری واحدهای کاربردی، ارتباط نزدیک تری با صنعت دارد، اما این دو گرایش در سطح لیسانس فرق زیادی با یکدیگر ندارند و اگر کسی مایل باشد از هر دو گرایش اطلاع داشته باشد، می تواند در دروس اختیاری، بعضی از واحدهای اختصاصی گرایش دیگر را انتخاب کند.

 

فارغ التحصیلان این دوره می توانند مسوولیت زمینه های مختلف از جمله موارد زیر را عهده دار باشند:

عهده دار شدن مسوولیت هدایت آزمایشگاه ها و کمک به امر تدریس شیمی در دانشگاه ها، همکاری در زمینه های پژوهشی در موسسات ذیربط و دانشگاه ها، سرپرستی آزمایشگاه های کنترل کیفیت مواد اولیه و محصولات در صنایع شیمیایی و رفع مشکلات شیمیایی صنایع موجود، ارائه روش های بهتر جهت بالا بردن سطح تولید از نظر کیفی و کمی.

این توانایی ها به صورت دسته بندی شده درزیر آمده:

– طرح، نظارت و اجرای طرح های تحقیقاتی کوچک و بزرگ شیمیایی در سطوح مختلف کاربردی و علمی محض، در دانشگاه ها، کارخانجات و مراکز تحقیقاتی، به منظور ارتقای کمی و کیفی محصولات مورد نیاز جامعه.- مسوولیت و ارائه خدمات در آزمایشگاه های کنترل کیفی، پیگیری و ارائه معیارهای استاندارد به منظور افزایش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی و همچنین مواد مصرفی کارخانه ها و صنایع.- ارائه خدمات آموزشی در سطح دانشگاه ها، دبیرستان ها و موسسات آموزشی.- ارائه طرح های پژوهشی به منظور استفاده از منابع اولیه ارزنده موجود در جامعه در جهت افزایش بهره وری از آنها و جلوگیری از صادرات بی رویه مواد اولیه ارزشمند و تبدیل آنها به محصولات واسطه ای که ارزش اقتصادی بالاتری دارند.- ارائه خدمات در کارخانجات پتروشیمی، پلاستیک، لاستیک، رنگ و رزین، الیاف، صنایع غذایی، صنایع دارویی، بهداشتی و شوینده ها.- آمادگی برای ادامه تحصیلات در مقاطع بالاتر برای تامین کادر علمی دانشگاه ها و سایر مراکز علمی.- کمک به توسعه صنایع دستی که در سطح گسترده ای در جامعه پراکنده هستند؛ از جمله ساخت رنگهای بهتر و متنوع تر، به خصوص استفاده از رنگ های طبیعی موجود در صنعت فرش.- استفاده از گیاهان دارویی فراوانی که در مملکت موجودند، به منظور استخراج و شناسایی موارد کاربرد این گیاهان به کمک متخصصان داروساز.

 

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر :

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا حد دکتری در داخل و خارج از کشور وجود دارد.دوره کارشناسی ارشد شیمی دوره ای با گرایش های تخصصی در هشت گرایش (شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی معدنی، شیمی فیزیک، شیمی کاربردی، نانوشیمی، فیتو شیمی،شیمی پلیمر) است.دوره دکترای شیمی نیز پس از دوره کارشناسی ارشد در دو بخش «آموزشی و پژوهشی» ارائه می گردد.

رشته های مشابه و نزدیک به این رشته:

شاخه کاریردی دارای واحدهای مشابه با رشته مهندسی شیمی می باشد.

با توجه به نیاز دانشگاه ها به مدرس شیمی، نیاز صنایع مختلف شیمیایی به پژوهشگر و کمبود متخصص ایرانی برای اداره کنترل کیفیت آزمایشگاه های شیمی صنایع موجود، اهمیت این رشته مشخص می شود.

توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه:

شیمی یعنی حفظ کردن صدها فرمول، عدد و رقم. این تصور بسیاری از دانش آموزان دبیرستانی است. تصوری که از دبیرستان ها نشأت می گیرد چرا که حجم مطالب کتاب شیمی دبیرستانی زیاد و فرصت تدریس محدود است و به ناچار دبیران و محصلان به جای درک و استدلال مفاهیم، به سوی مسایل ذهنی و حفظی کشیده می شوند.

در حالی که شیمی تلفیقی از مهارت های ذهنی و استدلالی است و اگر کسی بخواهد در این رشته موفق گردد باید در هر دو زمینه توانمند باشد و حتی می توان گفت که قدرت استدلال بیش از قدرت حافظه در این رشته اهمیت دارد چون حافظه فقط می تواند به کار سرعت بدهد اما حلال مشکلات نیست.

«دانشجوی شیمی باید به شیمی علاقه مند باشد نه این که رشته شیمی در فرم انتخاب رشته، انتخاب چهلم و پنجاهم او باشد. همچنین دانشجو باید مثل مارگیرهای قدیمی که مار را می گرفتند و از آن استفاده بهینه می کردند، شجاع بوده و وسواس نداشته باشد چون بعضی از مواد شیمیایی مثل مار خطرناکند اما اگر کسی طرز استفاده از همین مواد را بلد باشد، موادی قابل کنترل و بسیار مفید هستند.»

شیمی جزو معدود رشته هایی است که فارغ التحصیل آن می تواند همیشه مشغول به کار باشد. چون هر کارخانه ای که دایر شود، در بخش کنترل کیفیت کالاهای ساخته شده نیاز به یک شیمیست دارد و یا در تمام صنایع احتیاج به فارغ التحصیلان شیمی داریم تا مواد اولیه را با توجه به استانداردهای جهانی بررسی کرده و رد یا قبول بکنند.

علاوه بر موارد فوق یک شیمیست می تواند در خانه خود با کم ترین امکانات کارگاه کوچکی دایر کرده و بعضی از مواد مورد نیاز جامعه را تولید کند.

فارغ التحصیلان این رشته توانایی تغییر و تبدیل بر روی مواد خام را دارند و به یاری همین توانایی، تعداد زیادی از فارغ التحصیلان این رشته کارگاه ها یا کارخانه های شیمیایی کوچک یا بزرگ دایر کرده و در کار خود نیز موفق بوده اند.

در ضمن فارغ التحصیل شیمی می تواند در کارگاه ها و کارخانه های تهیه مواد آلی، دارویی، رنگ ها، رزین ها و تهیه و ترخیص مواد معدنی کار بکند.

« فارغ التحصیل شیمی محض در شروع یک فعالیت صنعتی نقش دارد چرا که او راهکارهای تئوریک ساخت یک ماده را ارائه می دهد و سپس یک فارغ التحصیل شیمی کاربردی و یا مهندس شیمی طراحی نیمه صنعتی ماده مورد نظر را ارائه می دهد.»

برخی از مراکز جذب کارشناس های شیمی به شرح زیر است:

وزارتخانه های آموزش و پرورش ،

نفت ،

صنایع سنگین ،

شیمی محض

صنایع و معادن ،

فرهنگ و آموزش عالی ،

کشاورزی و نیز آموزشگاههای شیمی،

صنایع شیمیایی و نظایر آنها .

 

نظر دانشجویان :

رشته شیمی از لحاظ محتوا بسیار گسترده و با اکثر صنایع به نحوی مرتبط است، به همین دلایل زمینه های پژوهش و استخدام بسیار وسیع است.

شما وارد حساب کاربری خود نشده اید جهت استفاده از تمام امکانات سایت وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو کاربران سایت نشده اید ثبت نام کنید.

شیمی ، علم اتم‌ها ، پیوندها و مولکولهاست. دانشی که می‌تواند خواص ماده ، چگونگی تغییرات و شیوه تولید آن‌ها را از هسته اتم گرفته تا کهکشان‌ها بررسی کند و رشته شیمی ، رشته‌ای است که به پرورش متخصصانی می‌پردازد که با مطالعه و تحقیق و آزمایش به ابداع و نوآوری پرداخته و یا فرآورده‌های شیمیایی را کنترل می‌کنند.

رشته شیمی دارای دو بخش علم شیمی و صنایع شیمی است که علم شیمی به‌عنوان یکی از علوم پایه زیربنای علوم مختلفی همچون بیولوژی ، بیوتکنولوژی ، پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی و رشته‌های متعدد مهندسی است. اما صنایع شیمیایی عبارت است از صنایعی که در آنها واکنش شیمیایی انجام می‌گیرد، یعنی اقسام مواد اولیه تبدیل به محصولات جدید می‌گردد که خواص این محصولات تا حدودی با مواد اولیه متفاوت است. با توجه به تعریف فوق ، صنایع شیمی طیف گسترده‌ای از صنایع را در بر می‌گیرد که از آن جمله می‌توان به صنایع غذایی، داروسازی، پتروشیمی ، الیاف مصنوعی ، بهداشتی و آرایشی و صنایع تولید لوازم خانگی اشاره کرد. بررسی و مطالعه اجمالی ترکیب ، ساختار و ویژگی‌های ماده و همچنین کنترل آزمایشگاهی فرآیندهای شیمیایی ، مطالب و فعالیتهایی است که در رشته شیمی در سطح کارشناسی ارائه می‌گردد. در سطح کارشناسی ارشد و دکترا نیز دانشجویان در گرایش‌های تخصصی این رشته که عبارتند از : شیمی آلی ، شیمی تجزیه ، شیمی معدنی ، شیمی فیزیک و شیمی کاربردی به صورت عمیقتری با بخشی از علم شیمی آشنا می‌گردند تا در آینده بتوانند مرزهای دانش شیمی را گسترش دهند.

فارغ‌التحصیلان این دوره می‌توانند مسوولیت‌ زمینه‌های مختلف از جمله موارد زیر را عهده‌دار باشند:

هدف از این دوره تربیت کارشناسانی است که در زمینه‌های آموزش در دبیرستان ، تربیت کمک پژوهشگر ، آماده کردن دانشجویان برای ورود به دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری به منظور تامین کادر آموزشی ، پژوهشی مورد نیاز دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی ، کارشناسان مورد نیاز صنایع شیمیایی و بی‌نیازی از کارشناسان خارجی بتوانند از عهده برآیند.شیمی محض

دوره دارای دو گرایش: شیمی محض ، شیمی کاربردی است. داوطلب باید در دروس شیمی ، فیزیک و ریاضی دبیرستان قوی بوده ، علاقه ، انگیزه و روحیه کاوشگری لازم را دارا باشد. دروس به صورت عمومی ، پایه ، الزامی ( مشترک بین دو گرایش ) و اختصاصی ارائه می‌شود. بعضی دروس الزامی عبارت است از : شیمی آلی ، شیمی تجزیه ، شیمی فیزیک ، شیمی معدنی، معادلات دیفرانسیل. علاوه بر این دروس ۳۲ واحد درسی در هر گرایش وجود دارد. در شاخه شیمی محض و شیمی کاربردی ۲۰ واحد از این ۳۲ واحد انتخابی است.

عهده‌دار شدن مسوولیت هدایت آزمایشگاهها و کمک به امر تدریس شیمی در دانشگاهها ، همکاری در زمینه‌های پژوهشی در موسسات ذیربط و دانشگاهها ، سرپرستی آزمایشگاههای کنترل کیفیت مواد اولیه و محصولات در صنایع شیمیایی و رفع مشکلات شیمیایی صنایع موجود ، ارائه روشهای بهتر جهت بالا بردن سطح تولید از نظر کیفی و کمی. با توجه به نیاز دانشگاهها به مدرس شیمی ، نیاز صنایع مختلف شیمیایی به پژوهشگر و کمبود متخصص ایرانی برای اداره کنترل کیفیت آزمایشگاههای شیمی صنایع موجود ، اهمیت این رشته مشخص می‌شود.

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا حد دکتری در داخل و خارج از کشور وجود دارد.

برخی از مراکز جذب کارشناسهای شیمی به شرح زیر است: وزارتخانه‌های آموزش و پرورش ، صنایع سنگین ، صنایع و معادن ، فرهنگ و آموزش عالی ، کشاورزی ، نفت و نیز آموزشگاههای شیمی ، صنایع شیمیایی و نظایر آنها.

رشته شیمی در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش «محض و کاربردی» می‌باشد. محض و کاربردی عنوان گرایش‌های بعضی از رشته‌های دانشگاهی مثل شیمی و ریاضی است. اما این دو گرایش چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ در گرایش محض مبنای کار علم شیمی است و دانشجو درباره چهار گرایش اصلی علم شیمی که عبارتند از : شیمی آلی ، معدنی ، تجزیه و شیمی فیزیک ، دروسی را مطالعه می‌کند. اما در شیمی کاربردی ، دروس پایه شیمی کمتر مطالعه می‌شود و دانشجو یکسری از دروس مربوط به مهندسی شیمی مثل اصول صنایع شیمیایی و تصفیه آب و فاضلاب را می‌گذراند. فارغ‌التحصیل شیمی محض در شروع یک فعالیت صنعتی نقش دارد، چرا که او راهکارهای تئوریک ساخت یک ماده را ارائه می‌دهد و سپس یک فارغ‌التحصیل شیمی کاربردی و یا مهندس شیمی طراحی نیمه صنعتی ماده مورد نظر را ارائه می‌دهد. تفاوت این دو گرایش در نحوه نگرش آنها به علم شیمی است، چون شیمی کاربردی نگرشی کاربردی به علم شیمی دارد و می‌خواهد از آموخته‌های شیمی در صنعت استفاده کند و به همین دلیل فارغ‌التصیلان این گرایش با مفاهیمی که در صنایع شیمی مطرح است، آشنایی بیشتری داشته و بهتر جذب بازار کار می‌شوند. اما هدف شیمی محض پرورش دانشجویانی است که کارهای تحقیقاتی انجام بدهند و با تحصیل در دوره فوق‌لیسانس و دکترا به حل مسائل و ناشناخته‌های علمی شیمی بپردازند. از همین‌رو درس‌های نظری گرایش شیمی محض بیشتر از دروس کاربردی آن است. هرچند که شیمی محض بیشتر به تئوری‌های عمیقتر شیمی می‌پردازد و شیمی کاربردی با ارائه یکسری واحدهای کاربردی ، ارتباط نزدیکتری با صنعت دارد، اما این دو گرایش در سطح لیسانس فرق زیادی با یکدیگر ندارند و اگر کسی مایل باشد از هر دو گرایش اطلاع داشته باشد، می‌تواند در دروس اختیاری ، بعضی از واحدهای اختصاصی گرایش دیگر را انتخاب کند. البته واقعیت این است که فارغ‌التحصیلان شیمی کاربردی راحتتر جذب بازار کار می‌شوند که آن هم بیشتر به خاطر عنوان این گرایش است تا معلومات فارغ‌التحصیلان آن!

البته باید گفت این طور نیست که هیچ فرصت شغلی برای فارغ‌التحصیلان این رشته مهیا نباشد، چون تعدادی از فارغ‌التحصیلان شیمی جذب صنایع شیمیایی مختلف مثل صنایع رنگ‌سازی ، چرم‌سازی ، پتروشیمی ، موادغذایی، لوازم بهداشتی و آرایشی می‌شوند و در بخش آزمایشگاههای کنترل کیفیت محصولات شیمیایی و یا واحد تولید آنها کار می‌کنند. من فکر می‌کنم که شیمی جزو معدود رشته‌هایی است که فارغ‌التحصیل آن می‌تواند همیشه مشغول بکار باشد. چون هر کارخانه‌ای که دایر شود، در بخش کنترل کیفیت کالاهای ساخته شده نیاز به یک شیمیست دارد و یا در تمام صنایع احتیاج به فارغ‌التحصیلان شیمی داریم تا مواد اولیه را با توجه به استانداردهای جهانی بررسی کرده و رد یا قبول بکنند. علاوه بر موارد فوق یک شیمیست می‌تواند در خانه خود با کمترین امکانات کارگاه کوچکی دایر کرده و بعضی از مواد مورد نیاز جامعه را تولید کند. فارغ‌التحصیلان این رشته توانایی تغییر و تبدیل بر روی مواد خام را دارند و به یاری همین توانایی ‌، تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان این رشته کارگاهها یا کارخانه‌های شیمیایی کوچک یا بزرگ دایر کرده و در کار خود نیز موفق بوده‌اند. در ضمن فارغ‌التحصیل شیمی می‌تواند در کارگاهها و کارخانه‌های تهیه مواد آلی ، دارویی ،‌رنگها ، رزین‌ها و تهیه و ترخیص مواد معدنی کار بکند.

طی سه سال تحصیلی ۷۶ تا ۷۸ بطور متوسط در هر سال ۴۴۶ نفر دانشجو از گره آزمایشی علوم ریاضی و فنی و ۲۷۷۲ نفر از گروه علوم تجربی در رشته شیمی پذیرفته شده‌اند.

شیمی یعنی حفظ کردن صدها فرمول ، عدد و رقم. این تصور بسیاری از دانش‌آموزان دبیرستانی است. تصوری که از دبیرستان‌ها نشات می‌گیرد، چرا که حجم مطالب کتاب شیمی دبیرستانی زیاد و فرصت تدریس محدود است و به ناچار دبیران و محصلان به جای درک و استدلال مفاهیم ، به سوی مسایل ذهنی و حفظی کشیده می‌شوند. در حالی که شیمی تلفیقی از مهارتهای ذهنی و استدلالی است و اگر کسی بخواهد در این رشته موفق گردد، باید در هر دو زمینه توانمند باشد و حتی می‌توان گفت که قدرت استدلال بیش از قدرت حافظه در این رشته اهمیت دارد چون حافظه فقط می‌تواند به کار سرعت بدهد اما حلال مشکلات نیست. دانشجوی این رشته لازم است در دروس ریاضی ، شیمی و فیزیک ، قوی باشد و رشته شیمی را دوست بدارد یعنی از مطالعه درس شیمی لذت ببرد و خسته نشود. دانشجوی شیمی باید به شیمی علاقه‌مند باشد، نه این که رشته شیمی در فرم انتخاب رشته ، انتخاب چهلم و پنجاهم او باشد. همچنین دانشجو باید مثل مارگیرهای قدیمی که مار را می‌گرفتند و از آن استفاده بهینه می‌کردند، شجاع بوده و وسواس نداشته باشد، چون بعضی از مواد شیمیایی مثل مار خطرناکند، اما اگر کسی طرز استفاده از همین مواد را بلد باشد، موادی قابل کنترل و بسیار مفید هستند.

رشته شیمی در ایران تا مقطع دکترا تدریس می‌شود. دوره کارشناسی ارشد شیمی دوره‌ای با گرایشهای تخصصی در پنج گرایش شیمی آلی ، شیمی تجزیه ، شیمی معدنی ، شیمی فیزیک ، شیمی کاربردی است. دوه دکترای شیمی نیز پس از دوره کارشناسی ارشد در دو بخش آموزشی و پژوهشی ارائه می‌گردد.

این رشته دارای واحدهای مشابه با رشته مهندسی شیمی می‌باشد.

شیمی رشته‌ای است که هم برای فارغ‌التحصیلان شیمی و هم برای افراد مختلف جامعه فرصت شغلی ایجاد می‌کند. برای مثال با ایجاد هر شغل در صنعت پتروشیمی حدود بیست شغل در صنایع پایین دستی و وابسته به وجود می‌آید. تنها کافی است وضعیت واردات کشور خودمان را بررسی کنیم تا به واقعیت سخن لینوس پائولینگ پی ببریم. چون درحال حاضر کشور ما هر ساله حدود ۵ میلیارد دلار صرف خرید ۳۵۰۰ کالای شیمیایی می‌کند. یعنی ما یک کیلو نفت را ۱۰ سنت می‌فروشیم، آن وقت یک کیلو از مواد شیمیایی را ۴۰ هزار ، ۵۰ هزار و حتی بعضی از داروهای شیمیایی را تا ۱۰۰ هزار دلار خریداری می‌کنیم . این در حالی است که کشور ما به دلیل داشتن هیدروکربنها ، منابع معدنی و همچنین نیروی انسانی متخصص می‌تواند کالاهای شیمیایی بسیاری را تولید کند. کاری که چین انجام داد و توانست با کمترین امکانات ، بازار کالاهای شیمیایی دنیا را قبضه کند. در ضمن باید توجه داشت که خرید کالاهای شیمیایی نه تنها به بودجه کشور فشار سنگینی وارد می‌کند بلکه فرصت‌های شغلی صدها فارغ‌التحصیل رشته شیمی را نیز از بین می‌برد. افرادی که باید با استفاده از منابع اولیه کشور به تولید کالاهای شیمیایی بپردازند.

رشته شیمی از جمله رشته‌هایی است که داوطلبان دو گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم تجربی می‌توانند آن را انتخاب کنند. البته مواد امتحانی و ضرایب این رشته در هر گروه آزمایشی متفاوت است و دانشگاهها نیز برای داوطلبان هر گروه ظرفیت پذیرش ویژه‌ای در نظر گرفته‌اند.

برای مشاهده سایر رشته ها اینجا کلیک کنید

برای اطلاع از آخرین آگهی های مربوط به رشته شیمی اینجا را کلیک کنید.

شما وارد حساب کاربری خود نشده اید جهت استفاده از تمام امکانات سایت وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو کاربران سایت نشده اید ثبت نام کنید.

جهت اشتراک در شبکه های اجتماعی روی کلیدهای زیر کلیک کنید

همچنین میتوانید لینک کوتاه زیر را جهت دسترسی به صفحه فوق برای اشتراک گذاری کپی کنید

تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

این وب سایت در سامانه ساماندهی به آدرس www.samandehi.ir ثبت گردیده است.

شیمی محض
شیمی محض
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *