طبع شیر

طبع شیر
طبع شیر

مصرف شیر روزانه اهمیت زیادی دارد، اما اینکه شیر را با چی و چطور بخوریم هم خیلی مهم است، به علاوه مصرف شیر برای افرادی که دارای مزاج سرد و گرم هستند متفاوت است. در این مقاله به این مسئله می پردازیم

سید مهدی میرغضنفری کارشناس طب سنتی، با بیان اینکه نوشیدن شیر با شکر، خصوصاً به صورت فرنی یا شیر برنج، چاق‌کننده است, اظهار کرد: مصرف شیر علی‌الخصوص در مزاج‌های گرم و خشک بسیار مفید است.مصرف زیاد و هر روز شیر، در بیماری‌های عصبی خصوصاً بیماری‌های ناشی از بلغم مضر است, شیر گرم، سریع هضم است اما شیر سرد، هضم کندتری دارد لذا بهتر است شیر را گرم مصرف کرد.شیرهایی که از سویا و مانند آن تولید می‌شوند، جایگزین مناسبی برای شیر دام نیستند, شیر نه‌تنها به عنوان غذا بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود, می‌توان شیر را به‌عنوان میان‌وعده نیز مصرف کرد به شرطی اینکه 2 تا 3 ساعت با وعده قبل و بعد خود فاصله داشته باشد در غیر این صورت باعث فساد شیر در معده شده و روند هضم را مختل می‌کند.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : شیر را سرد بخوریم بهتر است یا گرم؟

افرادی که مزاج‌شان گرم است با مقدار کمی شکر یا قند آن را مصرف کنند و افرادیکه مزاج سرد دارند, بهتر است شیر را به صورت گرم و به همراه عسل یا پودر زنجبیل یا خرما میل کنند, در طب سنتی مصرف همزمان آن با خوردنی‌های دیگر نظیر گوشت، تخم‌ مرغ، ماهی، سبزی‌ها، حبوبات، چیزهای شور، تند و ترش منع شده و شیر باید به تنهایی مصرف شود.

طبع شیر

مصرف همزمان شیر به همراه کمی نان در یک وعده غذایی توصیه می‌شود و غذای کاملی را تشکیل می‌دهد, یکی از راهکارهای مقابله با آلودگی هوا، مصرف شیر است چون شیر نوعی پادزهر است (در گذشته نیز به افراد مسموم، شیر تجویز می‌کردند) و باعث افزایش دفع و پاکسازی روده و سیستم گوارشی می‌شود.مصرف شیر به‌صورت شیر‌برنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی است؛ امروزه برای اطفال هم توصیه به مصرف فرنی و حریره می‌شود, در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف این مواد باعث طولانی شدن عمر و خوش‌رنگ شدن پوست و چهره می‌شود.شیر تازه مقوی, چاق‌کننده و رشد‌دهنده است, از این رو برای اطفال، افراد در حال رشد، افراد بیمار، افراد مسن و زنان باردار توصیه می‌شود, شیر به دلیل رطوبتی که دارد به ایجاد حجم در بدن کمک می‌کند, مصرف موادی که دارای رطوبت ماندگار در بدن هستند, مثل شیر (آب رطوبت ماندگار نیست) در افرادی که لاغرند و امید به چاق‌شدن دارند (مزاج‌های خشک، افراد مسن یا دوره نقاهت پس از بهبود بیماری) یا در ورزشکاران (برای حجم دادن به ماهیچه) مفید است.

بیشتر بدانید : ‘سردی کردن’ دقیقا یعنی چه؟!

اگر می خواهید بیشتر بدانید : چرا بعد از خوردن شیر دچار مشکلات گوارشی می شویم؟

اگر می خواهید بیشتر بدانید : آیا می‌توان جایگزینی برای شیر پیدا کرد؟

گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: tasnimnews.com

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز: برای برطرف کردن سردی بعد از لبنیات برایتان راه حل های ساده ای ارائه می دهیم که دیگر نگران سردی بعد از خوردن لبنیات نباشید.

اصطلاح سردی کردن معمولا برای دل درد، دل پیچه و گاهی هم حالت تهوع بعد از زیاده روی درمصرف خوراکی هایی با طبع سرد وخشک یا سرد و  تر به کار می رود.

تقریبا تمام لبنیات جزپنیر کهنه، شیرمحلی تازه، کره و ماست چکیده، طبع سردی دارند. بین لبنیات، پنیرتازه، خامه، دوغ، سرشیر، شیر پاستوریزه و ماست معمولی، طبع سرد و  تر دارند و طبع کشک و قر ه قروت سرد و خشک است.

بهتراست این خوراکی ها را با مصلح های آن ها مصرف کنید. مثلا پنیر تازه را با گردو، آویشن یا نعناع خشک بخورید. خامه، سرشیر و شیر پاستوریزه را با عسل مصرف کنید.کشک را با سیر، نعناع خشک و پونه کوهی مخلوط کنید. در دوغ یا ماست مصرفی تان نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، سیاه دانه یا پونه بریزید یا آن را با زیتون همراه کنید. قره قروت را هم می توان با انواع فلفل، سیاه دانه یا زیره مصرف کرد تا دچار سردی ناشی از خوردن آن نشد.

افراد مبتلا  به دردهای عصب سیاتیک  کاملا با این موضوع آشنا هستند که دردهای سیاتیک با شدت بسیار خفیف آغاز می‌شود و به مرور افزایش یافته و تشدید می‌شود. به‌طوری که تمامی ناحیه کمر و پاها را به مرور درگیر و دردناک می‌کند. گاهی شدت درد آنچنان زیاد می‌شود که بیمار حتی قادر نیست پاهای خود را حرکت دهد و در شرایط فیزیکی دیگری قرار گیرد. به همین دلیل گاهی ممکن است شدت درد بیمار را خانه‌نشین کند. این واکنش‌ها همگی از علائم عود‌کردن سیاتیک در افراد است.

طبع شیر

در طب سنتی توصیه‌های کاربردی زیادی برای کنترل و پیشگیری از تشدید دردهای عصب سیاتیک وجود دارد:درمانگران طب سنتی پیاده‌روی صبحگاهی یا عصر گاهی مستمر و روزانه را در بهبود علائم حملات سیاتیک بسیار موثر می‌دانند و معتقدند نرمش و ورزش ملایم به مرور زمان مانع از گرفتگی و درد این عصب می‌شوداین افراد بهتر است در وعده‌های غذایی خود، به‌ویژه وعده صبحانه یا میان وعده‌های صبح و عصر از شیره انگور و مغز‌گردو استفاده کنند. این مواد تاثیر زیادی در بهبود سیاتیک و پیشگیری از دردناک شدن آن دارد.براساس متون کهن طب سنتی، مصرف ماست و دوغ به همراه غذاها و موادغذایی که در آن‌ها گوشت قرمز یا سفید مصرف شده، توصیه نمی‌شود و بیماران مبتلا به سیاتیک باید از مصرف ماست یا دوغ به همراه این غذاها پرهیز کنند.

در طب سنتی شیر حیوانی که مدت حاملگی آن نزدیک به مدت زمان حاملگی انسان باشد از نظر تغذیه مناسب‌تر است مثل شیر گاو. شیر گاو تقویت کننده مغز بوده و رطوبت آن را زیاد می‌کند، برطرف کننده فراموشی، مالیخولیا و وسواس بوده و مقوی قلب است، همچنین برای افراد سوداوی و مزاج خشک مفید بوده و ملین شکم است.

شیر دارای سه جزء است: مائیت (جزء آبی) که دارای طبیعت سرد و تر است، دُهنیت (جزء دَسِم و چرب) که گرم و خشک است و جُبنیت (جزء پنیری) که سرد و خشک است. طبیعت شیرهای مختلف بستگی به غلبه هر کدام از این اجزا در شیر دارد و بهتر است شیر گرم میل شود تا موجب سرعت نفوذ آن شده و زودتر از معده عبور کند.طریقه جوشاندن شیر به این ترتیب است که به‌ اندازه یک‌ چهارم شیر، آب اضافه کرده سپس در حرارت ملایم جوشانده شود تا آبی که اضافه شده تبخیر شود.

* معتدل در گرمی و سردی و تری، یعنی سه جزء آبی، جزء دَسِم و چربی و جزء پنیری شیر گاو به حد اعتدال و تساوی است.* شیر گاو سریع الهضم است و ارزش غذایی بالایی دارد.* چاق کننده بوده و قوه جنسی را تقویت کرده و باعث ازدیاد منی به‌ ویژه اگر با خرما و گردو مصرف شود.* شیر گاو تقویت کننده مغز بوده و رطوبت آن را زیاد می‌کند.* برطرف کننده فراموشی، مالیخولیا و وسواس بوده و مقوی قلب است.* شیر گاو برای افراد سوداوی و مزاج خشک مفید بوده و ملین شکم است. مصلح آن در گرم ‌مزاجان، شکر و در سردمزاجان، عسل است که مانع بسته شدن و انجماد شیر در معده شود.

زیاد نوشیدن شیر در افراد دارای مزاج سرد و تر یا معده‌های سرد و تر موجب بروز مشکلات گوارشی چون نفخ، ترش کردن، سنگینی معده و صدای زیاد معده و روده‌ها می‌شود. افرادی که نسبت به مصرف شیر حساس هستند، بهتر است شیر را با عسل و گلاب مصرف کنند تا حدی از مشکلاتشان کاسته شود.شیر برای سوداوی مزاجان که دارای مزاج سرد و خشک هستند، غذای مفیدی است.شیر در افراد گرم مزاج سبب لینت شکم، افزایش تولید منی و افزایش نیروی جنسی شده و موجب چاقی بدن نیز می‌شود.

شیر غذای کاملی است و هضم مربوط به خود را می‌طلبد؛ بنابراین در طب سنتی مصرف همزمان آن با خوردنی‌های دیگر نظیر گوشت، تخم‌ مرغ، ماهی، سبزی ها، حبوبات، چیزهای شور، تند و ترش منع شده است و باید به تنهایی مصرف شود. همان‌طور که در گذشته نیز مصرف همزمان شیر به همراه کمی نان در یک وعده غذایی مرسوم بوده و غذای کاملی را تشکیل می‌داده است، امروز نیز به عنوان یک وعده کامل صبحانه می ‌توان 1 لیوان شیر به همراه کمی عسل و نان میل کرد. می‌ توان شیر را به ‌عنوان میان وعده نیز مصرف کرد به شرطی که 3-2 ساعت با وعده قبل و بعد خود فاصله داشته باشد وگرنه باعث فساد شیر در معده شده و روند هضم را مختل می ‌کند.

طبع شیر


مصرف شیر به صورت شیربرنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی است کما اینکه امروزه برای اطفال هم توصیه به مصرف فرنی و حریره می ‌شود. در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف این مواد باعث طولانی شدن عمر و خوش رنگ شدن پوست و چهره می ‌شود. در واقع شیر به همراه برنج و مقداری پودر نبات و عسل حرارت داده می‌ شود و ماده یکدستی حاصل می ‌شود که غذایی بسیار مفید، مقوی با هضم راحت (به خاطر حرارتی که دیده) می باشد و برای اکثر افراد قابل استفاده و مفید است.

* شیر گوسفند چربی و قسمت پنیری آن از شیر گاو بیشتر بوده، همچنین غلیظ‌تر از شیر گاو است.

* جزء آبی شیر بز بیشتر است و تقریباً شبیه شیر مادر است.* معتدل‌ترین شیر حیوانات است و لطیف‌تر از شیر گاو است.

مناسب ‌ترین فصل برای مصرف شیر در افراد جوان (40-20 سالگی) بهار است که نگهدارنده بدن و سلامتی می باشد، اما در افراد مسن تابستان است که مانع خشک شدن بدن آن ‌ها می‌ شود.



منابع: تسنیم – علی اصل متخصص طب سنتی سلامت نیوز – ناصر رضایی‌پور متخصص طب سنتی دنیای تغذیه – دکتر سید مهدی میرغضنفری

مطالب مرتبط:نظر طب سنتی درباره ماست و دوغافزایش و مغذی کردن شیر مادر با طب سنتی نسخه ی طب سنتی برای پوکی استخواناحادیث نقل شده در خصوص اهمیت شیرنظر متخصصان طب سنتی درباره انجیرترتیب خوردن مواد غذایی در طب سنتیمُصلح های مواد غذایی پرمصرف در طب سنتی

شرکت در کلاس آموزشی حفظ سلامت معده و کبد با گواهینامه معتبر

شناخت مزاج خود و نیز شناخت مزاج غذاها از جمله لبنیات و … موجب می گردد انسان از انواع لبنیات به نحو احسن استفاده کند و کمتر به بیماری یا کسالت مبتلا شود.

جبن

سرد و تر درجه ۲

جبن

طبع شیر

سرد و خشک درجه ۲

جبن

گرم  و خشک درجه ۲

مزاج سرد

سرد و تر

مخیض

سرد و تر درجه ۲

زیتون، سیاه دانه، پونه

سرد و تر

لبن

سرد و تر

لبن

گرم و تر

سرد وتر

مصل

سرد وخشک درجه ۲

زبد

گرم و تردرجه ۲و ۱

اَقط

سرد و خشک درجه ۲

لبن الحامض

سرد و تر درجه ۲

سرد وتر

گرم و تر درجه ۱

در طب سنتی زمان، مزاج و نوع مصرف برخی مواد غذایی و همچنین این که آن ها را با چی بخوریم و با چی نخوریم خیلی مهم است؛ یکی از این مواد غذایی لبنیات است که باید بیشتر در مصرف آن‌ها دقت شود.

منبع: کتاب ” مجموعه کامل دائره المعارف تغذیه”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

| طبایع مرجع طب سنتی ایران © 1398 – تمامی حقوق محفوظ است. |

جستجو در سایت

مصرف محصولات لبنی برای حفظ سلامتی و به خصوص استحکام استخوان‌ها بسیار مفیدند. لبنیات مواد مغذی مورد نیاز برای حفظ سلامت کلی بدن را تامین می‌کنند. این مواد مغذی شامل کلسیم، پتاسیم، ویتامین دی و پروتئین هستند. نکته قابل توجه در مورد لبنیات مربوط به مزاج و طبع آن‌هاست. افراد با مزاج‌های مختلف باید فرآورده‌های لبنی خاصی را مصرف کنند. در غیر این صورت ممکن است از لحاظ سلامتی دچار مشکل شوند. از طرفی، شناخت مصلحات هر یک از فرآورده‌های لبنی می‌تواند مصرف آن‌ها را برای افراد با مزاج‌های مختلف امکان‌پذیر کند.

پیش از انتخاب ماده لبنی مورد مصرفتان، ابتدا بهتر است در مورد گرمی و سردی مزاج خود اطمینان حاصل کنید. برخی از غذاها و حتی محصولات لبنی، مزاج متفاوتی دارند که در صورت هماهنگ نبون با مزاج فرد مصرف کننده، ممکن است مشکلاتی را برای فرد ایجاد کنند. در ادامه به مزاج فرآورده‌های لبنی مختلف اشاره می‌کنیم. داشتن آگاهی کافی در رابطه با مزاج این محصولات به شما کمک می‌کند که لبنیات مصرفیتان را با دقت بیشتری انتخاب کنید.

شیر گاو پاستوریزه و شیر بز دارای مزاج سرد و تر هستند، اما شیر گاو محلی و تازه طبع گرم و تری دارد. به طور کلی، هر چقدر چربی شیر بیشتر باشد، طبع آن رو به سردی می‌رود و با توجه به اینکه چربی شیرهای کارخانه‌ای در طول فرایند تولید از آن‌ها گرفته می‌شود، طبع‌شان سردتر است. در مورد شیر شتر و گاومیش باید گفت که طبع کاملا گرمی دارند و برای افراد گرم مزاج انتخاب مناسبی نخواهند بود. همچنین، شیر گوسفندی از شیر گاو غنی‌تر و چرب‌تر بوده و مزاج آن معتدل است.

طبع شیر

برای از بین بردن سردی شیر گاو پاستوریزه و شیر بز می‌توان پیش از مصرف مصلحاتی نظیر عسل، گلاب، خرما و شکر به آن‌ها اضافه کرد. برای تعدیل گرمای شیر محلی و سایر شیرها با مزاج گرم می‌توان از شکر، عسل و گلاب استفاده کرد.

ماست معمولی نسبت به ماست چکیده سردتر است. برای کاهش عوارض جانبی ماست معمولی می‌توانید آن را با مصلح‌های مختلفی نظیر موسیر، نعنا، کاکوتی، گل محمدی، پونه و زنیان مصرف کنید. همچنین برای غلبه بر گرمی ماست چکیده نیز می‌توانید از آویشن، عسل، مغز گردو، نعنا خشک و سبزی‌های معطر استفاده کنید.

ماست معمولی دیر هضم است و برای افراد سرد مزاج و کسانی که به بیماری‌های استخوانی، پارکینسون، روماتیسم و اعصاب و روان مبتلا هستند، توصیه نمی‌شود. با این حال، اضافه کردن مصلحات می‌تواند از سردی آن بکاهد.

پنیر تازه طبع سرد و تری دارد و می‌تواند برای افراد سرد مزاج مضر باشد. با توجه به اینکه بسیاری از فرآورده‌های لبنی از جمله شیر و پنیر در کارخانه‌های تولید کننده تحت فرایند‌هایی قرار گرفته و حجم زیادی از چربی آن‌ها گرفته می‌شود، طبع سردی پیدا می‌کنند. پس اگر مزاج سرد و تری دارید، بهتر است پنیر تازه را با مصلح‌هایی مانند نعنا، آویشن و مغز گردو و عسل میل کنید تا از بروز مشکلات گوارشی همچون نفخ جلوگیری شود.

پنیر کهنه مانند پنیر لیقوان، طبع گرم و خشکی دارد. برای افراد گرم مزاج که تمایل به مصرف پنیر کهنه دارند توصیه می‌شود که آن را در کنار عسل، سبزی‌های معطر، نعنا، آویشن و عسل مصرف کنند.

مزاج کره گاو گرم و تر بوده و برای تقویت اعصاب و جلوگیری از یبوست موثر است. رنگ کره‌ها بر حسب شیری که از آن گرفته می‌شوند، متفاوت خواهد بود. مصرف کره برای حفظ رطوبت پوست و افزایش وزن افراد لاغر مناسب است. افراد با مزاج گرم و تر بهتر است این ماده غذایی را همراه با عسل، شکر سرخ، نمک و ادویه قابضه مصرف کنند.

طبع دوغ سرد و تر است و کلسیم موجود در این ماده غذایی برای تقویت و استحکام استخوان‌ها بسیار مفید است. کسانی که مزاج سردی دارند، در اثر مصرف دوغ بدون استفاده از مصلحات آن ممکن است دچار ضعف و سرگیجه شوند. همچنین افرادی که دچار ورم و درد مفصل هستند یا از مشکلات معده رنج می‌برند، بهتر است از مصرف این نوشیدنی پرهیز کنند. برای تعدیل طبع سرد دوغ می‌توان از افزودنی‌هایی همچون آویشن، سیر، کاکوتی، نعنا، زنیان، سیاه دانه، پونه، فلفل و زیتون استفاده کرد.

کشک مزاج سرد و خشکی دارد. کشک برای جلوگیری از پوکی استخوان، تقویت سیستم ایمنی، درمان عفونت‌ و مشکلات پوستی و حفظ سلامت مادران باردار موثر بوده و درصد کلسیم و پروتئین موجود در آن نسبت به لبنیات دیگر بسیار بالاتر است. جدا از فواید کشک برای بدن، اشخاص مسن یا افرادی که دارای مزاج سرد هستند نباید از آن استفاده کنند، زیرا باعث بروز نفخ و درد معده در آن‌ها خواهد شد. مصلحات کشک شامل گل انگبین، نعنا خشک، پونه کوهی و سیر هستند که می‌توانند در کاهش سردی آن موثر باشند.

خامه معمولا برای صبحانه و تهیه انواع شیرینی مورد استفاده قرار گرفته می‌شود. طبع خامه گرم و تر است و مصرف آن برای افراد با مزاج گرم و خشک و کسانی که چربی خون بالایی دارند، توصیه نمی‌شود. از طرفی، اشخاصی که دچار مشکلات معده نظیر نفخ و رفلاکس هستند و یا افراد کم‌تحرک بهتر است از مصرف آن پرهیز کنند یا خامه را همراه با مصلح آن که عسل است، مصرف کنند.

به طور معمول، سرشیر مقدار زیادی از چربی شیر را در خود ذخیره می‌کند. در نتیجه، به دلیل انرژی بالایی که دارد مصرف آن به خصوص برای کودکان در وعده صبحانه بسیار مناسب است. مزاج سرشیر سرد و تر است و مصرف آن برای تقویت اعصاب، رفع یبوست، رفع خشکی حنجره و ریه و همچنین کمک به افزایش وزن موثر خواهد بود. عده‌ای که دچار ناراحتی معده هستند یا طبع سردی دارند بهتر است از مصرف آن خودداری کنند. سرشیر را با مصلحات آن نظیر عسل و شکر سرخ مصرف می‌کنند تا از سرمای آن کاسته شود.

 

نتیجه گیری

طب سنتی، مواد غذایی را با توجه به مزاج و طبع افراد مختلف، دسته‌بندی کرده است. هر فرد بهتر است برای حفظ شادابی و سلامت بدن خود، مواد غذایی را بر اساس نوع مزاجش، انتخاب کند. در این میان، جالب است بدانید که مزاج فرآورده‌های لبنی گوناگون نسبت به یکدیگر متفاوت هستند و عدم آگاهی از این موضوع و آشنا نبودن با مصلحات هر یک از آن‌ها می‌تواند مشکلاتی را برای شما ایجاد کند. پس بهترین کار این است که پیش از انتخاب ماده لبنی مورد نظرتان، نسبت به مزاج آن اطلاعات کافی کسب کنید تا از عوارض احتمالی مصرف آن‌ها جلوگیری شود.

ارسال رایگان

اولین سفارش خود از اسنپ مارکت
رو بدون هزینه ارسال ثبت کنید

ثبت سفارش

اسنپ مارکت حاصل همکاری دو شرکت بزرگ اسنپ و هایپرمارکت است تا کالاهای مورد نیاز کاربران را در اسرع وقت برای آنها ارسال کند.

کلیه حقوق سایت متعلق به اسنپ مارکت می باشد.

طراحی و اجرا فراموج

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ بخش زیادی از سؤالاتی که در طب سنتی و بیماریهای مختلف ایجاد می‌شود، می‌تواند سؤال مشترک بسیاری از افراد باشد لذا تلاش داریم در قالب انتشار این سؤالات و ارائه پاسخ به آنها، گامی در راستای حل این مشکلات برداشته باشیم.

در ادامه سؤالاتی درباره گرمی یا سردی شیر مادر آمده است که دکتر محمدمهدی شیر‌محمدی، پژوهشگر طب سنتی به آنها پاسخ داده است:

1. اگر شیر مادر گرم یا سرد باشد چه‌تأثیری بر رشد نوزاد دارد؟

2. آیا درست است که اگر شیر سرد باشد بر هوش نوزاد اثر منفی دارد؟

3. نشانه‌های شیر گرم یا سرد در نوزاد چیست؟

طبع شیر

4. آیا می‌توان بدون اینکه نوزاد شیر را بخورد، گرمی یا سردی آن را متوجه شویم؟

5. آیا می‌توان مزاج شیر مادر را گرم کرد و با چه‌روشی؟

پاسخ پرسش اول: شیر گرم، مرطوب و لطیف، رشد نوزاد را سرعت می‌بخشد همان‌طور که هوای گرم و مرطوب بهار، گیاهان و شکوفه درختان را رشد می‌دهد بنابراین مادر باید بکوشد شیر گرم، لطیف و مرطوب داشته باشد و این کوشش با بهبود تعذیه ممکن می‌شود.

پاسخ پرسش دوم: بله چنانکه در پاسخ به پرسش پیشین گفتیم، شیر سرد همانند ریختن آب یخ پای گل‌ها که ریشه گیاه را سرد و سست می‌کند، موجب کندی رشد می‌شود و بر هوش او نیز اثر منفی می‌گذارد و کودک را کُندذهن و کم‌هوش می‌کند.

در یک معاینه شاهد بودم که استاد خیراندیش، مادری را که به افسردگی شدید دچار بود، از شیر دادن به طفل منع کرد و گفت: “شیر این مادر، کودکش را هم افسرده می‌کند؛ مدتی کودک از دایه شیر بخورد و برای اینکه شیر مادر قطع نشود، آن را بدوشد و همزمان، به‌سرعت برای درمان افسردگی او اقدام کنند”.

پاسخ به پرسش سوم: تظاهرات گوارشی، چهره و چشمهای کودک، به‌وضوح سردی شیر را افشا می‌کند؛ شیر اگر سرد باشد، نوزاد مدام رفلکس معده و برگردان شیر دارد همچنین آب دهانش مدام سرریز می‌شود و دفع او دشوار است؛ صورتش لَخت و افتاده و حالات چشمانش خمار و فاقد نشاط و روشنی است، لبها هم افتاده و مشابه لب فردی غمگین است اما شیر گرم، رفلکس معده ندارد، کودک پرزور و راحت دفع مدفوع دارد و مدفوع او بو دارد و اگر شیر گرم و خشک باشد، بوی آن هم تند است، نگاهش نیز نافذ و پرنشاط و خندان است.

پاسخ به پرسش چهارم: بله با یک آزمایش ساده، پیش از خوراندن شیر، می‌توانید بفهمید شیرتان گرم است یا سرد؛ مادر یک قطره شیر را روی ناخن خود، بچکاند. شیر، یکی از این دو حالت را خواهد گرفت یا شل و وارفته روی ناخن پخش می‌شود که یعنی شیر “سرد” است یا مانند یک دانه مروارید به‌هم‌پیوسته، روی ناخن می‌ماند یعنی شیر “گرم” است.

پاسخ به پرسش پنجم: بله مادر می‌تواند شیر خود را با رژیم غذایی مناسب گرم کند؛ برای درمان، مادر روزانه یک لیوان عرق رازیانه با عسل میل کند؛ این شربت، شیرافزا نیز هست همچنین خرما، بادام، عسل، مویز و کشمش، انگور و کنجد، ارده، عسل، زیتون، روغن زیتون، روغن حیوانی، به، سیب، گلابی، انار شیرین، دستنبو و از میان غذاها، آبگوشت، فسنجان، فسنجان بادام، حلیم، انواع آش و اغلب ادویه‌جات، شیر را گرم می‌کنند البته ادویه زیاد مصرف نکنند زیرا شیر را گرم و خشک می‌کند و از رطوبت و لطافت آن کم می‌کند.

البته برای درمان سردی شدید دستگاه گوارش کودک می‌توان هر 12 ساعت، یک قاشق چایخوری شیره انگور به کودک بخورانند.

انتهای پیام/*

طبع شیر
طبع شیر
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *