قرارداد پیمانکاری

قرارداد پیمانکاری
قرارداد پیمانکاری

در مورخه                       قرارداد حاضر بین                                    که منبعد در این قرارداد کارفرما نامیده می شود به نمایندگی آقای                    از یک طرف و آقای                فرزند               متولد         دارای شماره شناسنامه       صادره از          با تحصیلات                          در رشته                   که در این قرارداد مجری نامیده می شود از طرف دیگر ، طبق مقررات و شرایطی که در اسناد و مدارک این قرارداد درج شده است ، به شرح ذیل منعقد می گردد .

ماده یک – موضوع قرارداد :

موضوع قرارداد استفاده از خدمات مجری به منظور پروژه یا قرارداد:

1-

2-

قرارداد پیمانکاری

ماده 2- اسناد و مدارک :

این قرارداد شامل اسناد و مدارک زیر است :

الف متن قرارداد

ب: مشخصات فنی (پیوست شماره یک )

ج: نمودار زمانبندی اجرای قرارداد (پیوست شماره دو )

د: یک برگ سفته به شماره                جهت تضمین حسن انجام کار سپرده شده از سوی مجری

ه: کپی کارت تحصیلی  و شناسنامه  مجری

ماده 3- مدت قرارداد :

مدت اجرای قرارداد                و زمان شروع آن از تاریخ پیش پرداخت می باشد .

ماده 4- مبلغ قرارداد :

مبلغ قرارداد                          ریال می باشد و بر  اساس جدول زیر پرداخت خواهد شد.

الف : معادل 20 درصد مبلغ پروژه در زمان انعقاد قرارداد به عنوان پیش پرداخت می باشد .

ب: معادل 40 در صد از مبلغ پروژه پس از ارائه صورت وضعیت دو ماهه از زمان شروع قرارداد با توجه به پیوست شماره 2

ج: معادل 40 درصد از مبلغ پروژه پس از اجرای موضوع قرارداد با توجه به پیوست شماره 2

تبصره : معادل 10 درصد هر یک از اقساط فوق (الف ، ب ، ج ) به عنوان حسن انجام کار کسر شده و در پایان قرارداد در صورت تایید نهایی کارفرما به عنوان تسویه حساب به مجری پرداخت می گردد . معادل 5 درصد از هر یک اقساط فوق نیز به عنوان علی الحساب مالیات مودی (دریافت کننده وجه ) کسر و به حساب تعیین شده از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی واریز و رسید آن به مجری تسلیم می شود.

ماده 5 – تعهدات مجری :

1-   کلیه تعهدات اجرایی مجری در قالب مشخصات فنی (پیوست شماره 1) ذکر گردیده است و مطابق نمودار زمانبندی اجرای قرارداد که به تائید کارفرما رسیده است ، (پیوست شماره 2) انجام می شود و از طرف مجری به کارفرما تسلیم می گردد .

2-     مجری متعهد می گردد گزارش نوبه ای پیشرفت پروژه را در فواصل             و به طور متوالی به کارفرما تسلیم کند .

3-     مجری متعهد می گردد در پایان هر مرحله گزارش پیشرفت پروژه را به کارفرما تسلیم کند .

4-      مجری متعهد می گردد در پایان پروژه مستندات آن را در دو نسخه به کارفرما تحویل دهد .

5-     هر گونه تغییر و اصلاح مفاد قرارداد توسط مجری می بایست کتباً به تائید کارفرما برسد .

6-     مجری بدون هماهنگی با کارفرما حق واگذاری مستندات و خروجی های پروژه را به اشخاص حقیقی و حقوقی ندارد .

7-   مجری متعهد می گردد طبق زمان بندی اجرای قرارداد به موقع عمل نماید  . مجری متعهد می گردد ، تهیه مستندات پروژه را مطابق فرمتی که توسط کارفرما پیشنهاد می شود ، تدوین نماید.

ماده 6- تعهدات کارفرما :

1-   کارفرما در حدود مقدورات متعهد می گردد اطلاعات مورد نیاز پروژه را تا آنجا که جنبه امنیتی و محرمانه نداشته باشد در اختیار مجری قرار دهد .

2-     پرداخت به موقع اعتبار مربوطه .

3-   کارفرما مخیر است هر زمان که صلاح بداند (جدا از بازدید ناظر ) از موضوع توافقنامه بازدید عمومی و تخصصی به عمل آورد و ناظر خود را جهت نظارت بر اجرای پروژه به طور رسمی معرفی نماید .

4-   حداکثر پس از 3 روز از گزارش نوبه ای و مرحله ای پیشرفت پروژه نظرات خود را به مجری اعلام نموده تا نسبت به رفع نواقص به هزینه  خود اقدام نماید . در غیر این صورت گزارش تائید شده تلقی می گردد .

5-   حداکثر پس از 5 روز از تاریخ دریافت گزارش نهایی پروژه نظرات خود را به مجری اعلام نموده تا نسبت به رفع نواقص به هزینه خود اقدام نمایند . در غیر این صورت گزارش تائید شده تلقی می گردد .

تبصره : نظرات اصلاحی کارفرما شامل گزارش های تایید شده قبلی نمی باشد .

6-     هرگونه تغییر در مشخصات فنی و مفاد این قرارداد توسط کارفرما مستلزم موافقت کتبی مجری یا انعقاد الحاقیه قرارداد می باشد.

ماده 7- ضمانت حسن انجام کار :

برای حصول اطمینان از حسن انجام تعهدات ، مجری معادل مبلغ قرارداد را در قالب یک فقره سفته همزمان با دریافت قسط اول قرارداد به کارفرما تحویل می دهد . این وجه الضمان در صورتیکه مجری به تعهدات ناشی از این قرارداد عمل ننماید به نفع کارفرما ضبط خواهد شد و در غیر این صورت در زمان تسویه حساب نهایی از سوی کارفرما به مجری مسترد می شود .

سفته به شماره                        مورخ ………………….

ماده 8- حوادث قهریه :

قرارداد پیمانکاری

در شرایط اضطراری یا حوادث غیر مترقبه از قبیل جنگ ، زلزله ، سیل و آتش سوزی چنانچه طرفین قرارداد توافق نمایند ، می توانند بر اساس مفاد قرارداد و با تعیین خسارت های وارد شده به طور توافقی به اجرای قرارداد ادامه دهند و در صورتی که انجام قرارداد حاضر برای یک از طرفین غیر ممکن شود ، طرف ذیربط می تواند ختم قرارداد را به طرف دیگر اعلام نماید . در غیر این صورت ظرف مدت یک ماه بعد از اعلام ختم قرارداد مجری صورت حساب مبالغی که باید از طرف کارفرما به وی پرداخت شود به کارفرما تسلیم می نماید و کارفرما بعد از در یافت صورت حساب فوق و ارزیابی آن به مدت حداکثر یک ماه و محاسبه توسط کارشناسان مرضی الطرفین ، کلیه مبلغی را که به مجری تعلق می گیرد ، پرداخت خواهد نمود.

ماده 9- موارد فسخ قرارداد :

در صورتیکه مجری به علت قصور ، مدت انجام تعهدات ( طبق ماده 3) را تا پیش از یک چهارم مدت انجام کل پروژه به تعویق اندازد و یا اینکه به طور کلی مفاد تمام یا قسمتی از قرارداد را رعایت نکند ،کارفرما کتباً به مجری اخطار خواهد کرد که نقایص و معایب را ظرف مدت 20 روز مرتفع سازد. در صورتیکه مجری در ظرف مدت مذکور به تذکر کارفرما و بر طبق مفاد قرارداد عمل نکند کارفرما حق خواهد داشت این قرارداد را با اخطار کتبی 20 روزه فسخ نماید. در این صورت ارزش خدماتی که مجری در مراحل مختلف تا تاریخ فسخ قرارداد انجام داده ، توسط کارشناسان مرضی الطرفین ارزیابی شده و پس از محاسبه کامل ، تسویه حساب نهایی با مجری انجام می شود در صورتی که کارفرما موارد ذکر شده در ماده 6 را اجرا نکند در ابتدا مجری موضوع را کتباً با کارفرما اطلاع داده و برنامه کار را تا دو برابر زمان تاخیر شده از طرف کارفرما به تعویق خواهد افتاد . چنانچه این مدت تاخیر 20 روز به طول انجامد یا مفاد ماده 4 رعایت نشده و حق الزحمه مجری به طور کامل در زمان های قید شده در قرارداد پرداخت نگردد ، مجری حق دارد طی اخطار کتبی 20 روزه قرارداد را فسخ نماید و وجوهی را به شرح ذیل دریافت دارد ، کلیه هزینه های مربوط به خدمات انجام شده توسط مجری به منظور اجرای این قرارداد با ارائه اسناد و مدارک مربوطه و ارزیابی و محاسبه توسط کارشناسان مرضی الرفین.

ماده 10-

مجری اعلام میدارد که مشمول قانون مداخله کارمندان دولت در معاملات دولتی نبوده و در صورت اثبات خلاف آن شخصاً مسئول و جوابگو خواهد بود.

ماده 11- نشانی طرفین قرارداد :

کارفرما : 

آدرس :

تلفن :

مجری :

آدرس :

تلفن :

ماده 12- قانون قرارداد :

این قرارداد از هر حیث تابع قوانین دولت جمهوری اسلامی بوده و در سه نسخه تنظیم و به امضاء رسیده است و کلیه نسخ آن از اعتبار واحد برخوردارند .

این قرارداد در 12 ماده رویت شده و صحت مطالب مندرج در آن مورد تائید می باشد و ایجاد هر گونه تغییرات در متن این قرارداد ، متضمن تنظیم صورت جلسه جدید خواهد بود.

 

                                       امضاء کارفرما یا نماینده                                                    امضاء مجری           

نمونه سند حقوقی که به رایگان در اختیار دارید توسط متخصصین رشته حقوق تهیه شده و یصورت دوره ای ویرایش می شود. شما می توانید فایل ورد و پی دی اف سند فوق را دانلود کرده و پس از اعمال تغییرات ضروری مورد استفاده قرار دهید. بدیهی است که صلح؛ مرجع حقوقی ایران هیچ گونه مسوولیتی در مورد استفاده شما از این سند بر عهده نمی گیرد. پیشنهاد ما همواره این است که در انجام امور حقوقی خود از متخصصین یاری بگیرید، شما می توانید برای یافتن وکیل، کارشناس رسمی و یا دفتر اسناد رسمی مناسب در سراسر کشور از لینک های زیر استفاده کنید.

دسترسی سریع

قرارداد

قوانین

کتاب

متخصصین

دفـاتر

1. مشخصات طرفین قرارداد

1. 1 مشخصات کارفرما :

آقا/ خانم/ شرکت ……… به مدیریت/ نمایندگی …… به شماره ملّی/ شماره ثبتی …… به نشانی …….. شماره تلفن ثابت ……. و شماره همراه ……. می باشد.

1. 2 مشخصات پیمانکار :

آقا/ خانم/ شرکت ……… به مدیریت/ نمایندگی …… به شماره ملّی/ شماره ثبتی …… به نشانی …….. شماره تلفن ثابت ……. و شماره همراه ……. می باشد.

قرارداد پیمانکاری

2. موضوع قرارداد و محل انجام آن

……….

3. محاسبات و مشخصات فنی پروژه :

………

4. هزینه قرارداد( به تفکیک و کلی)

……..

5. شرایط پرداخت

5. 1 مبلغ …… ریال معادل ….. درصد از کل ارزش قرارداد در هنگام عقد قرارداد پرداخت می گردد( در ازای دریافت چک تضمین به ارزش ……. ریال به شماره ….. ).

5. 2 مبلغ …… ریال معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از انجام 50% کار با تأیید سرپرست کارگاه.

5. 3 مبلغ …… ریال معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از تکمیل کامل پروژه با تأیید (نهاد منتخب نظارتی) .

5. 4 مبلغ …… معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از اتمام دوره گارانتی و رفع نواقص احتمالی( دوره گارانتی …. می باشد).

6. اسناد و مدارک پیمان

این قرارداد در برگیرنده اسناد و مدارک ذیل می باشد :

الف- سند قرارداد(پیمان پیش رو) : …..

ب- نقشه های کلی، تفصیلی و اجرایی : ……

7. مدت انجام موضوع قرارداد

مدت کامل انجام پروژه ……….. روز کاری بوده و تاریخ شروع قرارداد ………… و تاریخ خاتمه قرارداد …………… می‌باشد.

8. دیرکرد طرفین در انجام پروژه

چنانچه پیمانکار، بدون مجوز تمدید تاریخ قرارداد از سوی کارفرما، مبادرت به تأخیر اجراء کار نماید برای هر روز تأخیر پس از اتمام تاریخ قرارداد روزانه ………….. ریال به عنوان جریمه تأخیر از مطالبات پیمانکار کسر می گردد.

در مقابل هرگاه کارفرما به نحوی موجب تأخیر عملیات اجرایی پروژه شود با تأیید سرپرست کارگاه به همان نسبت به مدت اجرای قرارداد افزوده خواهد شد.

9. نظارت

نظارت در اجرای تعهداتی که پیمانکار بر طبق مفاد این قرارداد و اسناد و مدارک پیوست آن تقبل نموده است، به عهده کارفرما/ یا نماینده وی و یا دستگاه نظارت معرفی شده از سوی کارفرما، خواهد بود. پیمانکار موظف است کارها را طبق قرارداد، اصول فنی و دستورات کارفرما/ یا نماینده ایشان/ یا دستگاه نظارت، طبق مشخصات، اسناد و مدارک پیوست این قرارداد اجرا نماید.

10. تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه

هزینه های مربوط به تجهیز و برچیدن کارگاه با توافق طرفین به عهده …. است.  ایشان می بایست کارگاه را به نحوی مناسب تجهیز نماید که شروع و ادامه کار تا تحویل موقت، بدون وقفه و با کیفیت لازم انجام پذیرد. در پایان کار، ایشان باید نسبت به تخریب و خارج نمودن مواد حاصل از تخریب، اقدام نماید، مصالح بازیافتی از تخریب متعلق به ….. است .

11. نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار

پیمانکار موظف است از درصد پیشرفت پروژه و همچنین مصالحی که در صورت وضعیت منظور می شود اعم از آنچه که در کارگاه و یا در خارج از آن در انبارها و غیره باشد متعلق به کارفرما بوده به نحو مقتضی نگهداری نماید و در صورت فقدان خسارت وارده را جبران نماید .

12. تعهدات پیمانکار

…….

13. تعهدات کارفرما

……

14. ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار

پیمانکار متعهد می گردد موقع امضاء و مبادله قرارداد اقدام به ارائه ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات که به صورت، تضمین نامه بانکی/ یا سفته به امضای مجاز شرکت که معادل 5% مبلغ کل موضوع قرارداد می باشد را تسلیم کارفرما نماید و در صورتی که پیمانکار از اجرای هر یک از تعهدات خود تخلف نماید کارفرما مخیر است در چارچوب قرارداد، اسناد تضمینی را تا میزان خسارت وارده به نفع خود ضبط و وصول نماید .

15. دستگاه نظارت

نظارت بر اجرای تعهداتی که پیمانکار طبق مفاد قرارداد تقبل نموده است به عهده ………. که دستگاه نظارت نامیده می شود خواهد بود.

16. مالیات پروژه

قرارداد پیمانکاری

هر گونه مالیات و کسورات قانونی متعلق به این قرارداد بر عهده …….. است، که بر اساس قوانین و مقررات تعیین و همراه سایر کسورات قانونی از صورت وضعیت های ارائه شده کسر خواهد شد.

17. موارد فسخ قرارداد

17. 1 انتقال قرارداد یا واگذاری عملیات به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر از طرف پیمانکار.

17. 2 عدم اجراء تمام یا قسمتی از موارد قرارداد در موعد پیش بینی شده.

17. 3 تأخیر در شروع بکار پروژه بیش از …………… روز از تاریخ ابلاغ قرارداد.

17. 4 تأخیر در اجرای کار به طوری که دلالت بر عدم صلاحیت مالی و فنی و با سوء نیت پیمانکار باشد.

17. 5 غیبت بدون اجازه پیمانکار و یا تعطیل کردن کار بدون کسب اجازه کتبی از کارفرما.

18. اختلافات ناشی از قرارداد

اختلافات ناشی از این قرارداد ابتدا از طریق سازش بین طرفین و در صورت عدم سازش، با مراجعه به مرجع داوری حل و فصل خواهد شد. طرفین قرارداد بدواً ………… را به عنوان داوری مرضی الطرفین برگزیدند.

19. موارد متفرقه

1۹. 1 موارد اضطراری از قبیل جنگ، زلزله، عدم وجود مواد اولیه و امثالهم برای طرفین قرارداد محفوظ است .

1۹. 2 در صورت بروز هرگونه اختلاف بین طرفین این قرارداد موضوع از طریق حکمیت حل و فصل می گردد و آخرین حکم مرضی الطرفین در این قرارداد مراجع ذیصلاح قانونی می باشد .

1۹. 3 موارد پیش بینی نشده در این قرارداد با توافق طرفین براساس اصل آزادی اراده خواهد بود .

20. نُسخ قرارداد

قرارداد حاضر در …….. ماده و ……. نسخه تهیه و به  امضاء طرفین رسیده است و هر نسخه حکم واحد و یکسان دارد.

 

امضاء و اثرانگشت کارفرما/ یا نماینده قانونی ایشان       امضاء و اثرانگشت پیمانکار/ یا نماینده قانونی ایشان

نمونه سند حقوقی که به رایگان در اختیار دارید توسط متخصصین رشته حقوق تهیه شده و یصورت دوره ای ویرایش می شود. شما می توانید فایل ورد و پی دی اف سند فوق را دانلود کرده و پس از اعمال تغییرات ضروری مورد استفاده قرار دهید. بدیهی است که صلح؛ مرجع حقوقی ایران هیچ گونه مسوولیتی در مورد استفاده شما از این سند بر عهده نمی گیرد. پیشنهاد ما همواره این است که در انجام امور حقوقی خود از متخصصین یاری بگیرید، شما می توانید برای یافتن وکیل، کارشناس رسمی و یا دفتر اسناد رسمی مناسب در سراسر کشور از لینک های زیر استفاده کنید.

دسترسی سریع

قرارداد

قوانین

کتاب

متخصصین

دفـاتر

محمدی

2020-01-20

مطالب خواندنی
43 دیدگاه ها

مشاهده فهرست

در این پست از سایت استخدام شو ما قصد داریم چند نمونه فرم قرارداد پیمانکاری مفید و جامع برای شما قرار دهیم.

شما می توانید این فایلها را در فرمت پی دی اف و ورد به صورت رایگان از سایت ما دانلود کنید.

دانلود فایل ورد فرم شماره 1

قرارداد پیمانکاری

دانلود فایل pdf فرم شماره 1

*******

دانلود فایل ورد فرم شماره 2

دانلود فایل pdf فرم شماره 2

*******

دانلود فایل ورد فرم شماره 3

دانلود فایل pdf فرم شماره 3

*******

دانلود فایل ورد فرم

دانلود فایل pdf فرم

*******

دانلود فایل ورد فرم

دانلود فایل pdf فرم

*******

دانلود فایل ورد فرم

دانلود فایل pdf فرم

*******

دانلود فایل ورد فرم

دانلود فایل pdf فرم

*******

دانلود فایل ورد فرم

دانلود فایل pdf فرم

دانلود فایل ورد فرم شماره 2

دانلود فایل pdf فرم شماره 2

*******

دانلود فایل ورد فرم

دانلود فایل pdf فرم

*******

دانلود فایل ورد فرم

دانلود فایل pdf فرم

*******

دانلود فایل ورد فرم

دانلود فایل pdf فرم

*******

دانلود فایل ورد فرم

قرارداد پیمانکاری

دانلود فایل pdf فرم

*******

دانلود فایل ورد فرم

دانلود فایل pdf فرم

*******

قبل از اینکه یک قرارداد پیمانی تنظیم شود، باید کارهای لازم از جمله مشخص شدن دقیق طرفین قرارداد (کارفرما و پیمانکار) و همچنین شفاف سازی رابطه کاری بین آن ها انجام شود و ماهیت فعالیت و یا خدمت موضوع قرارداد باید کاملا مشخص و واضح باشد.

به عبارتی خدماتی که قرار است پیمانکار ارائه دهد و همچنین کارهایی که کارفرما انتظار انجام آنها را از طرف پیمانکار دارد، باید به طور مفصل در قرارداد توضیح و شرح داده شود تا هیچ جای ابهام و شک و شبه ای وجود نداشته باشد.

برخی بر این باورند که تنظیم قرارداد پیمانکاری، کار ساده ای است غافل از اینکه در تنظیم این نوع قرارداد مهم باید دقت و توجه بسیار کرد چرا که کوچکترین اشتباهی در اعداد و ارقام و یا آدرس و نام ها می تواند منجر به فسخ قرارداد و یا دعواهای بین پیمانکار و کارفرما گردد.

معمولا مواردی که در یک نمونه قرارداد پیمانکاری درج می شوند، عبارتند از موضوع، مدت و مبلغ پیمان یا قرارداد، مشخصات طرفین قرارداد، زمان پایان قرارداد، تعهدات طرفین و همچنین فسخ قرارداد که باید با دقت فراوان تکمیل، خوانده و امضا شود تا مشکلی پیش نیاید.

یک قرارداد پیمانکاری باید مطابق با قوانین کشور بین طرفین به امضا برسد و این قراردادها در انواع مختلفی از جمله قرارداد پیمانی مقطوع، امانی و قرارداد بر اساس مواد و دستمزد وجود دارند که بسته به نوع کار بین کارفرما و پیمانکار منعقد می شوند.

در تنظیم این نوع قرارداد در روش اول، پیمانکار، کل عملیات موضوع قرارداد یا پیمان را در ازای دریافت مبلغی به طور تمام و کمال انجام می دهد و در روش دوم، پیمانکار برای انجام هر واحد کاری (مثلا در مورد قراردادهای ساختمانی برای هر یک متر مربع) مبلغ تعیین شده ای را دریافت و کار و موضوع عملیات قرارداد را انجام می دهد.

در قراردادهای پیمانکاری به صورت امانی، کارفرما تمامی مخارج تعیین شده در پیمان را به پیمانکار می دهد و حقوق پیمانکار در ازای خدماتی که ارائه می دهد، به او پرداخت خواهد شد، خدماتی از قبیل ساخت تجهیزات، مدیریت و بسیاری موارد دیگر.

قرارداد بر اساس مواد و دستمزد و پیمان امانی از نظر مفاد قرارداد و تنظیم آن مشابه یکدیگر هستند و دستمزد پیمانکار در این نوع قرارداد معمولا به صورت ساعتی و با توجه به قیمت مواد و مصالح و هزینه های دیگری که او متحمل شده است، تعیین می شود و بر طبق آن پیمانکار موظف به اتمام موضوع عملیات پیمان می باشد و در حقیقت در این نوع قرارداد، این پیمانکار است که دستمزد خود را با توجه به هزینه های غیر مستقیم و بازیافت و سود نرخ ساعتی آن معین و به کارفرما اعلام می کند.

اگه این چند تا نمونه قرارداد جوابگو نبوده در نظرات بنویسید که دقیقا چه قراردادی میخواید؟ تا به صورت رایگان به ایمیل شما ارسال کنیم.

مطالب مرتبط :

دانلود نمونه قرارداد کاری

با سلام و احترام
قرارداد پیمانکاری یک شخص با شرکت چای را دارم
لطفا مساعدت فرمائید
با تشکر

نمونه قرارداد پیمانکاری بدون بیمه وقرارداد پورسانتی جهت پخش مرسولات پستی

ضمن قدردانی از زحمات شما ،، درخواست من از شما انعقاد قراردادشرکت تولیدی بصورت word که متاسفانه قراردادهای موجود که مرقوم گشته فایل صخقی هیچ یک word ksdjkn T نسبت به محصولات تولیدی شرکت و بصورت کارمزدی با متریال و بدون متریال و با در نظر گرفتن تمام حقوق دولتی و حقوق نیروی استخدامی پیمانکار ,…. و در صورت لزوم ارسال آن از طریق تلگرام ویا واتس آپ و تحت فایل ورد وبشماره 09192126456 انجام پذیرد. سپاسگزارم

سلام لطفا قرارداد پیمانکاری نظافت مجتمع مسکونی برایم ارسال کنید.

مدیر شرکت ارزیابی خسارت هستم که تعدادی نیرو بصورت موردی و pear cass بکار گرفته ام . میزان پرداختی به تناسب کارکرد است و نمیتوان پیش بینی کرد که چقدر کار میکنند . لطفا اگر نمونه قرارداد را دارید مرحمت فرمایید. ضمنا شرکت من پیمانکار شرکت بیمه است

با سلام و عرض خسته نباشید

نمونه قرارداد سرویس ایاب و ذهاب پرسنل و نمونه قرارداد اجاره ماشین آلات مانند بیل مکانیکی ، لودر ، جرثقیل رو میخواستم

ممنون

سلام وقت بخیر
نمونه قرارداد پیمانکاری جهت اجرای کانال آبرسان به استخرهای میگو میخواستم
با تشکر
ضمنا این کار شامل اجرای بلوک چینی و پلاستر دیوارها و کف سازی همراه با بتن ریزی میباشد

نمونه قرار داد پیمانکاری راننده ماشین سنگین بدون بیمه ،فقط حقوق ثابت

سلام لطفا نمونه قراردا برای طراحی تاسیسات مکانیکی و الکتریکی ساختمان
قرارداد اجرا نمیخوام لطفا طراحی باشه ممنون

با سلام .
نمونه قرارداد پیمانکاری برای کارگاه صحافی می خواستم که بصورت کنترات با قیمت مشخص واگذار کنم.

با سلام وعرض تشکر درصورت امکان فرم قرارداد اجاره زمین زراعی مورد نیاراینجانب است

سلام و عرض خسته نباشید دارم . شرکت بازرگانی دارم و قصد همکاری با یک تولیدکننده فرش دستباف برای فروش تولیدات ایشان در خارج از کشور رو دارم . هزینه ها بر عهده تولید کننده بوده و من فقط از فروش درصدی رد برمیدارم . این قرار داد در چه قالبی باید نوشته بشه

نمونه قرار داد شرکت‌ تاسیساتی و خدماتی با نفرات به صورت پیمانی که پروژه کار میکنند و ثابت نیستند که شامل بیمه و حوادث حین کار نشود

سلام نمونه قرارداد براساس برآورد کلی یا قیمت ثابت

با سلام.به قرارداد برای اپراتور پیک که دستمزد ساعتی برایشان محسوب میشود لازم دارم.ممنون میشم راهنمایی کنید.با تشکر

قرار داد پیمانکار با نصاب

سلام ممنون از سایت کاربردی و خوبتون لطفا برای نمونه قرارداد گنبد فایبرگلاس برای مسجد راهنمایی بفرمایید

باسلام و احترام و تشکر از مطالب و قراردادهای کاربردی ارایه شده. در صورت امکان یک توافقنامه استاندارد مابین شرکت سازنده مسکن و خریدار حقیقی در مورد پیش خرید یک واحد آپارتمان بصورت ورد ارایه گردد با تشکر

باسلام نمونه قراردادنگهبانی بامسوول ساختمان درحال ساخت (پایان کار)جهت نگهبانی ازساختمان وابزارالات ولوازم مصرفی درساختمان

سلام. قرارداد کار در امورمشترکین رومیخاستم .باتشکر

ب عرض سلام و خسته نباشید من یک نمونه قرارداد برای تعمیر سقف شیبدار لازم دارم.
ممنون میشم بتونید منو راهنمایی کنید.

با سلام
به بنده یک پروژه تدوین فرآیندهای سازمانی برای انجام طی مدت 3 ماه پیشنهاد شده است. لطفا یک نمونه قرارداد پروزه برایم ارسال فرمائید.

سلام لطفا قرارداد کار بین دو طرف در کافی شاپ رو برام ارسال کنید. کارگر و کارفرمایی نباشه لطفا

سلام لطفا قرارداد کار ماده ۱۰ قانون مدنی برای کافی شاپ رو برام ارسال کنید

سلام وقت بخیر
یک مجموعه اداری که به بهره بردار سپرده شده، مدیریت مجموعه قصد سپردن سالن آمفی تئاتر را به یک گروه هنری دارد. که بجای دریافت اجاره بها، این گروه ملزم به ارائه خدمات مدنظر مدیریت مجموعه میباشد.
راهنمایی می فرمائید شکل قرارداد به چه صورتی باید باشه؟
ممنون

سلام نصر هستم .یک نمونه از قراردادهای الحاقیه پروزه های تصفیه خانه فاضلاب رو احتیاج داشتم. ممنون

با عرض سلام وخسته نباشید لطفاچند نمونه فرم فهرست پیمانکاران مورد تایید-شماسنامه پیمانکاران- ارزیابی دوره ای پیمانکاران-لیست پیمانکاران تایید و تاییدنشده- چک لیست ارزیابی پیمانکاران خدمات تولیدی و رتبه بندی پیماتکاران-چک لیست ارزیابی توانمندی پیمانکاران و چک لیست ممیزی فرایند پیمانکاران رو برام در صورت مقدور بودن ارسال فرمایید. با سپاس

سلام.قرارداد پیمانکاری جهت انجام مدیریت .خرید تجهیزات و استخدام پرسنل جهت راه اندازی فروشگاه زنجیره ایی مثل کوثر با شخص حقیقی لازم دارم.ممنون از لطف شما

سلام
نمونه ی قرارداد آهن کشی آسانسور فی ما بین شرکت آسانسوری و نصاب رو میخاستم
با تشکر.

باسلام یک نمونه قرارداد نگهبانی ساختمان در حال ساخت میخاستم که چون نگهبانم بیمه نمیخاهد چگونه قرارداد را باید نوشت که فردا نرود اداره کار شکایت کند.اگه کمکم کنید و یه نمونه قرارداد بهم بدهید ممنونتون میشم تشکر

سلام
وقتتون بخیر
از سایت بسیار مفید و ارزشمندتون بسیار ممنونم.
براتون مقدور هست قراردادی در خصوص انجام یک پروژه تحقیقاتی و مطالعاتی از طرف اینجانب برای یک شخص دیگر یا شرکت دیگر رو لطف کنین؟
از لطفتون بسیار سپاسگزارم

سلام یه نمونه قرار داد برای کاشی و سنگ کاری ساختمان میخواستم

یک قرارداد مشاوره ساعتی که مشمول قانون کار نباشد

سلام وقت به خیر قرار داد پیمانکاری پخش مواد غذایی بین شخص و کارخانه را تقاضا دارم . باسپاس فراوان افضل

سلام وقت به خیر احترامآ قرار داد پیمانکاری پخش موراد غذایی بین شخص و کارخانه یا تولید کننده را تقاضا دارم. با سپاس فراوان. افضلی

سلام
قرار داد مابین کارگاه ذوب فلزات و ریختگری با پیمانکار می خواستم

سلام وقت بخیر نمونه قرار داد مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت برای ساخت صفر تا 100 باغ و ویلا میخواستم

سلام دوست عزیز:
قرارداد مدیریت پیمان و مسارکت در ساخت برای شما ارسال شد…

سلام نمونه قراداد ساختمانی با افراد شخصی و شرکتها دولتی و خصوصی مثل معادن لطفاً و قراداد کار با پرسنل مجموعه میخواستم ممنونم

سلام اگر ممکنه نمونه قرارداد مشاوره مشمول قانون کار وغیر مشمول قانون کار رو ازسال بفرمایید.

سلام یک قراردادنگهداری وتامین نیروهاتخصصی عملیاتی نیروهای اتش نشانی ایستگاه های اتش نشانی شهرک های صنعتی لطفا09125426858 تلگرام یاواتساپ

باسلام ،نمونه قرارداد سرپرست کارگاه میخواستم

باسلام و احترام
من یک قرارداد پیمانکاری میخوام مربوط به برق صنعتی شرکت ریسندگی که حقوق ماهانه میگرد و بیمه هم میشود.
باتشکر

تمامی خدمات وب سایت استخدام شو، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.


دانلود فایل pdf فرم شماره 1Downloads-icon


دانلود فایل pdf فرم شماره 2Downloads-icon


دانلود فایل pdf فرم شماره 3Downloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon


دانلود فایل pdf فرم شماره 2Downloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon


دانلود فایل pdf فرمDownloads-icon

بسیاری از فعالیت هایی که امروزه در فضای کسب و کار با آن مواجهیم از طریق قرارداد پیمانکاری، مدیریت می شوند. به طور کلی قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که به موجب آن کارفرما، انجام عملی با شرایط معین و در برابر وجه معین، در مدت مشخص را به شخص حقیقی یا حقوقی به نام پیمانکار( مقاطعه کار) واگذار می کند؛ موضوع قرارداد پیمانکاری ممکن است ایجاد ساختمان، حمل و نقل و یا تهیه و تدارک کالا باشد. رای تنظیم یک قرارداد پیمانکاری باید ابتدا طرفین قرارداد به طور دقیق تعیین شده و رابطه آنها با یکدیگر نیز کاملا تبیین شود. قدم بعدی تبیین ماهیت خدمت موضوع قرارداد است.یعنی در قرارداد باید به تفصیل شرح داده شود که کارفرما از پیمانکار چه توقعاتی دارد و می خواهد پیمانکار چه خدماتی را به او ارائه دهد. 

قرارداد پیمانکاری بسیار فراتر از آن چیزی است که افراد ضمن تنظیم قرارداد پیمانکاری فکر می کنند. قرارداد پیمانکاری شامل مواردی از قبیل مشخصات طرفین قرارداد، موضوع پیمان، مبلغ پیمان، مدت پیمان و همچنین تعهدات، فسخ و یا خاتمه قرارداد می باشد.

چنانچه قراردادهای پیمانکاری مخالف صریح قانون نباشد به اشکال مختلفی بین پیمانکار و کارفرما منعقد می شود که این قراردادها عبارتند از:

1- قرارداد پیمانکاری مقطوع

2- قرارداد پیمانکاری امانی

قرارداد پیمانکاری

3- قرارداد پیمانکاری بر اساس مواد و دستمزد

1- قرارداد پیمانکاری مقطوع: پیمانکاری اصولاً به یکی از دو روش ذیل تنظیم می گردد:

الف: پیمانکار توافق می کند در مقابل دریافت مبلغی کل عملیات موضوع پیمان را به اتمام برساند.

ب: پیمانکار توافق می کند که در ازای دریافت مبلغ معین برای هر واحد کاری که انجام می دهد به طور مثال انجام یک متر مربع زیر بنا، موضوع عملیات پیمان را انجام دهد.

2- قرارداد پیمانکاری امانی: در این نوع از قرارداد پیمانکاری مخارج تعیین شده در قرارداد پیمانکاری به پیمانکار مسترد می شود و درصد معینی از مخارج یا حق الزحمه در مقابل خدماتی که انجام داده است دریافت می کند به طور مثال ساخت تجهیزات، قراردادهای خدمات و مدیریت و…

3- قرارداد پیمانکاری بر اساس مواد و دستمزد: این نوع قرارداد پیمانکاری کم و بیش شبیه به قرارداد امانی است و مطابق آن پیمانکار توافق می نماید که در ازای دریافت دستمزد با نرخ ساعتی معین و قیمت مواد و مصالح و همچنین سایر مخارجی که مطابق قرارداد پیمانکاری انجام داده است موضوع عملیات پیمان را به اتمام برساند و پیمانکار با توجه به بازیافت دستمزد و هزینه های غیر مستقیم و سود نرخ ساعتی دستمزد را تعیین می کند.

فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری1

فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری1

فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری2 

فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری2

فایل word نمونه قرارداد پیمانکاری3 

فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری3


فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری1Downloads-icon


فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری2Downloads-icon


فایل pdf نمونه قرارداد پیمانکاری3Downloads-icon


Downloads-icon

در دنیای امروز کسب‌وکارها نیاز به قرارداد پیمانکاری بیش از هر زمان دیگری ملموس‌تر شده است. با آنکه این قرارداد ممکن است بیشتر در زمینه‌های ساخت و ساز به کار گرفته شود، اما از آن می­‌توان در هر موضوعی که دارای نوع رابطه پیمانکاری است استفاده کرد. گاهی این سوال پیش می‌­آید که نیاز به قرارداد پیمانکاری خدمات در چه زمینه‌­ها و چه موقعیت‌­هایی به جز ساخت و ساز و امور ساختمانی احساس می شود؟. در پاسخ باید بین طبیعت امور کاری تفکیک قائل شد. برخی امور به دلیل دارا بودن ویژگی استمرار، نیازمند ادامه رابطه کاری بین طرفین قرارداد است.

به طور مثال ممکن است کارفرمایی برای توزیع کالایش نیازمند خدمات حمل و نقل جاده­‌ای باشد. در این مورد وی می‌­تواند از قرارداد پیمانکاری حمل و نقل برای پروژه توزیع کالایش بهره­‌مند شود یا مثلا زمانی که یک کسب و کار کوچک یا بزرگ نیازمند طراحی وبسایت یا توسعه اپلیکیشن خود باشد می­‌تواند با یک برنامه­‌نویس یا طراح وبسایت، بوسیله قرارداد پیمانکاری ارتباط برقرار کند. 

اما در این مطلب می‌­خواهیم نشان دهیم که قرارداد پیمانکاری برخلاف تصور عموم، می­‌تواند انواع مختلفی داشته باشد و طیف وسیعی از موقعیت­‌های کاری را در بر بگیرد و در امور غیرساختمانی هم بکار گرفته شود.

نیاز به قرارداد پیمانکاری در بسیاری از موارد می‌­تواند برای اشخاص حقیقی و حقوقی پیش بیاید. گستردگی دامنه استفاده از این قرارداد سبب می‌شود تا در موضوعات تخصصی و فنی گوناگونی بتوان از آن استفاده کرد. همین موضوع موجب می­‌شود تا قراردادهای پیمانکاری در عین شباهت به یکدیگر دارای تفاوت‌­های عمده و متعددی باشند. به همین جهت بهره­‌مندی از تخصص یک مشاور حقوقی یا وکیل دادگستری می‌­تواند قرارداد پیمانکاری شما را تا حد زیادی در برابر مشکلات حقوقی و فنی بیمه کند.

گاهی باید بین طبیعت امور کاری تفکیک قائل شد. برخی امور به دلیل دارا بودن ویژگی استمرار، نیازمند ادامه رابطه کاری بین طرفین قرارداد است. در این مواقع استفاده از قراردادهای استخدام یا سایر قراردادهای خاص بنا به موضوع مستمر قرارداد پیشنهاد می‌­شود.
در مقابل به دلیل طبیعت موقت یا غیرمستمر بعضی امور، لازم است تا رابطه کاری به شکلی موردی یا معین باشد که در این موارد می‌­توان از قرارداد پیمانکاری استفاده کرد. پس به طور مختصر می­‌توان گفت قرارداد پیمانکاری مختص امور پروژه‌­ای و غیرمستمر است که مثال بارز آن قراردادهای ساخت و ساز است که پیشتر در وینداد به آن پرداخته‌­ایم.
اما در این مطلب می‌­خواهیم نشان دهیم که قرارداد پیمانکاری برخلاف تصور عموم، می­‌تواند انواع مختلفی داشته باشد و طیف وسیعی از موقعیت­‌های کاری را در بر بگیرد و در امور غیرساختمانی هم بکار گرفته شود.

قرارداد پیمانکاری

امروزه فعالیت‌های بسیاری در بستر و قالب نوع خاصی از قرارداد ها مدیریت و اجرا می‌شود یعنی قرارداد پیمانکاری لذا به نظر می رسد که با کمک گرفتن از یک پیمانکار حرفه‌ای در زمینه فعالیت مورد نظرتان بسیار موفق‌تر ظاهر می‌شوید و مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات تاثیر مهم و قابل توجهی بر سرنوشت رابطه کاری میان کارگر و کارفرما خواهد داشت:

۱_ قرارداد پیمانکاری به گونه‌ای است که با توجه به تنوع بالایی که دارد در مورد موضوعات و نیازهای متفاوت یک کارفرما کاربرد دارد و به احتیاج‌های متکثر کارفرما پاسخ می‌دهد از جمله نمونه‌های مختلف قرارداد پیمانکاری شامل قراردادهای پرداخت کلی، قراردادهای دائمی، قرارداد های سنجشی، قراردادهای مدیریتی، قراردادهای مدیریت پروژه، قراردادهای طراحی و ساخت، قراردادهای ساخت و توسعه و قرارداد پیمانکاری تک نفره است.

۲_ این قرارداد به گونه‌ای است که در بردارنده مجموعه اسناد و مدارکی می‌باشد که از آن به عنوان شرایط عمومی و شرایط اختصاصی یاد می‌شود. در واقع این شرایط یک چارچوب کلی برای پیمان و قرارداد شما را میان کارفرما و پیمانکار تعیین می‌کند.

۳_ با استفاده از قرارداد پیمانکاری و استخدام پیمانکار می‌توان به بسیاری از اهداف مهم که مقصود کارفرما از تنظیم این قرارداد هست رسید. برخی از مهم ترین این اهداف شامل حفظ و حراست از حقوق و منافع عمومی، جلوگیری از فساد و حیف و میل،حمایت از پیمانکاران و سازندگان است.

اما آنچه مهم به نظر می رسد آن است که برای تجربه تنظیم یک قرارداد معتبر و مطمئن باید اصول و قواعدی را رعایت کنید چرا که هرگونه بی‌توجهی شما به این موضوع سبب متضرر شدن شما خواهد شد.
اگر به یک نمونه قرارداد پیمانکاری اصولی و حرفه‌ای نیاز دارید همین الان درخواستن تنظیم آن را در وینداد ثبت کنبد.

شرایط عمومی پیمان شرایطی هستند که بر تمامی قراردادهای پیمانکاری حاکم هستند. طرفین قرارداد پیمانکاری باید آن شرایط را بپذیرند و برخلاف آن ها توافق نکنند. با توجه به پیچیدگی قراردادهای پیمانکاری بزرگ پیش بینی تمامی شرایط و حالت‌های احتمالی که ممکن است رخ دهد برای طرفین قرارداد مشکل است پس این شرایط از پیش در موافقتنامه پیمان تعیین شده‌اند.

این شرایط تکلیف بیشتر وضعیت‌های احتمالی در رابطه پیمانکار و کارفرما را تعیین می‌کنند؛

مثلا اگر کارفرما از تحویل گرفتن دستگاهی که سفارش ساخت آن را به پیمانکار داده بود خودداری کند و پیمانکار مجبور باشد که ماهانه هزینه زیادی برای اجاره مکان نگهداری دستگاه بپردازد ؛ در این حالت شرایط عمومی پیمان هستند که به کمک پیمانکار می‌آیند و براساس آنها کارفرما ملزم به تحویل دستگاه و پرداخت خسارتهای پیمانکار میباشد .

اگر در خصوص شرایط عمومی و خصوصی پیمان در قراردادهای پیمانکاری نیاز به راهنمایی دارید می‌توانید از مشاوره حقوقی کارشناسان ما بهره‌مند شوید.

در مقابل شرایط عمومی پیمان، شرایط خصوصی پیمان قرار میگیرند. شرایط خصوصی پیمان شرایطی هستند که از قبل و در سند و قانون خاصی تعیین نشدهاند و بنا به موضوع قرارداد پیمانکاری یا همان کاری که پیمانکار متعهد به انجام آن میباشد متفاوت هستند. این شرایط را برخلاف شرایط عمومی خود طرفین قرارداد در جهت تکمیل شرایط عمومی پیمان تعیین میکنند. این شرایط نباید برخلاف شرایط عمومی بوده و آنها را نقض کنند و فقط باید آنها را تکمیل کنند مثلا اگر در شرایط عمومی محلی که پیمانکار ملزم به تحویل کالا به کارفرما است تعیین نشده باشد خود طرفین میتوانند آن را تعیین کنن . با توجه به امری بودن شرایط عمومی، این شرایط نسبت به شرایط خصوصی اهمیت بیشتری دارند و در هنگامی که ابهامی ایجاد شود شرایط عمومی پیمان اجرا میشوند.

با این حال اهمیت شرایط عمومی پیمان و اولویت آنها در قراردادهای پیمانکاری دولتی و قراردادهای پیمانکاری خصوصی متفاوت میباشد.

همانطور که گفته شد قرارداد پیمانکاری خدمات از جنبه­‌های مختلف مانند قرارداد پیمانکاری عمرانی است و بندهای عمومی قرارداد پیمانکاری را داراست. اما تفاوت­‌هایی از جنبه خدمات موردنظر وجود دارد که می­‌تواند اصول قرارداد پیمانکاری خدمات را به نسبت سایر قراردادها، فنی‌­تر و پیچیده­‌تر کند.
در ادامه با ذکر یک مثال سعی می‌­شود تا اصول قرارداد پیمانکاری خدمات را بررسی کنیم و نکات مهم در استخدام پیمانکار را حین تنظیم قرارداد با او در نظر بگیری.
فرض کنید شما صاحب یک کسب­‌وکار فروش کالاهای الکترونیکی مانند موبایل و لپتاپ هستید و قصد دارید برای توسعه تجارت خود، یک وبسایت فروشگاه اینترنتی تاسیس کنید. در این حالت ممکن است استفاده از قرارداد پیمانکاری گزینه مناسبی باشد. حال با این فرض به سراغ بندهای خاص قرارداد پیمانکاری می­‌رویم.

بندهای عمومی مانند مشخصات طرفین، مدت قرارداد، دستمزد، حل اختلاف، فسخ و… حاوی نکاتی است که بستگی به موضوع خدمات موردنظر دارد اما اغلب تابع شرایط کلی پیمانکاری خدمات است.

در بند موضوع قرارداد این دسته قراردادها، باید نکات دقیق خدمات موردنیاز ذکر شود. اغلب در پروژه­‌های خدماتی بزرگ‌تر، شرح خدمات موردنظر و مشخصات فنی دقیق آن، در قالب پیوستی جداگانه به قرارداد ملحق می­‌شود. مثلا در فرض ما، می­‌تواند موضوع قرارداد شامل طراحی وبسایت، وبلاگ یا مجله وبسایت، اتصال به درگاه بانکی و همچنین پشتیبانی فنی سه ماهه باشد. جزئیات این خدمات باید به روشنی در قسمت موضوع قرارداد یا پیوست آن ذکر شود.

با فرض آنکه بند مبلغ قرارداد، با هزینه ده میلیون تومان مورد توافق طرفین است، باید چگونگی روند پرداخت‌­ها هم تصریح شود. به طور مثال ممکن است کارفرما شرط کند که با پیش پرداخت مبلغ سه میلیون تومان (سی درصد مبلغ کل قرارداد) کار آغاز شود و درصورت پیشرفت روند طراحی وبسایت براساس گزارش‌­های پیمانکار، پرداخت­‌های بعدی متعاقباً انجام شود. گاهی جدول پرداخت­‌های دستمزد هم مانند مشخصات فنی موضوع قرارداد، در پیوستی جداگانه به قرارداد پیمانکاری خدمات ضمیمه می­شود. همچنین بایستی سازوکار گزارش­‌دهی و نظارت کارفرما بر فرایند پروژه مشخص شود، چراکه بیشترین اختلافات در قراردادهای پیمانکاری خدمات، ناشی از ابهام در تعهدات طرفین است.

در مواقع لازم ممکن است ضمانت حسن انجام کار هم در بندی جداگانه مثلا در قالب تسلیم سفته توسط پیمانکار، تعیین تکلیف شود. در این صورت تعداد سفته‌­ها، تاریخ و مبلغ دقیق آنها و شرایط عودت یا ضبط آن باید به روشنی تصریح شود.

برخی امور خدماتی در قالب پیمانکاری حاوی اسرار تجاری خاصی هستند. مثلا در فرض ما، ممکن است طراح وبسایت که به حکم قرارداد، پشتیبانی فنی سه ماهه وبسایت را برعهده دارد، به اسناد و اطلاعاتی دسترسی داشته باشد که حفظ آنها برای تجارت کارفرما ضروری است؛ این اطلاعات می­‌تواند شامل اطلاعات شخصی مانند ایمیل و یا رسید پرداخت‌­های کاربران و مشتریان وبسایت باشد. در این صورت توصیه می­‌شود یک بند اختصاصی تحت عنوان محرمانگی یا عدم افشا تدوین شود و به صراحت موارد موردنظر کارفرما ذکر شود. برخی اوقات در پروژه­‌های پیمانکاری بزرگ و حساس، ممکن است موضوع محرمانگی در قالب قراردادی جداگانه تحت عنوان قرارداد عدم افشا یا محرمانگی اطلاعات تعیین تکلیف شود.

در مجموع مهم‌ترین نکته در اصول قرارداد پیمانکاری خدمات، توجه به جزئیات خاص فنی خدمات موردنظر است. به همین خاطر ممکن است خارج از فرض مطرح شده در این مطلب (تاسیس وبسایت فروشگاه اینترنتی) نکات متعددی وجود داشته باشد. مثلا ممکن است در قراردادهای حمل و نقل شروط خاص دیگری مدنظر کارفرما باشد که تدوین دقیق آنها نیازمند اشراف کامل بر موضوع قرارداد است.

اما آنچه مسلم است، این است که قرارداد پیمانکاری خدمات در امور پروژه‌­ای غیرساختمانی یک گزینه بسیار مطلوب برای تحقق اهداف کارفرمایان است و گاهی می­‌تواند جایگزین بهتری برای قراردادهای استخدامی مانند قرارداد کار موقت باشد.

یکی از مهم‌ترین نکات در تنظیم قرارداد پیمانکاری، مشخص کردن دقیق محدوده عملیات یا پروژه است که می­‌تواند تحت بند تعهدات طرفین یا موضوع قرارداد قرار بگیرد. در این قسمت اغلب باید با درنظر داشتن یک جدول زمانی دقیق و از لحاظ فنی حساب شده، فازها و مقاطع مختلف پروژه را در قرارداد تفهیم و پای‌بندی پیمانکار را به زمان­بندی مذکور تضمین کرد. این تقسیم‌­بندی فنی مراحل پروژه، هم می­‌تواند ضامن صحت انجام به موقع عملیات باشد و هم در پرداخت­‌های مالی مختلف به کارفرما آزادی عمل دهد تا اگر در مقطعی از پروژه، پیمانکار خلاف زمان­بندی عمل کرد، پرداخت­‌های آتی خود را متوقف کند. مثلا اگر در قرارداد پیمانکاری طراحی وبسایت، پیمانکار برخی از قسمت­‌های سایت را مطابق قرارداد تحویل نداد، کارفرما بتواند برای عدم پرداخت کامل مبلغ قرارداد دلیل خود را مستند کند.

توصیه می‌­شود جدول زمان­بندی را پیوست قرارداد خود قرار دهید و از توافق طرفین بر آن اطمینان حاصل کنید.

همچنین در قرارداد پیمانکاری خدمات سازوکار اعمال نظارت کارفرما یا نماینده او بر پیمانکار و محدوده وظایف و اختیارات او را به روشنی مشخص کنید. این موضوع سبب می­‌شود تا محدوده نظارت ناظر از قبل مورد توافق پیمانکار بوده و از این جهت در ادامه اختلاف خاصی پیش نیاید.

پس حتما در تدوین دو بند تعریف پروژه (تعهدات پیمانکار) و سازوکار نظارت نهایت دقت را داشته باید چون تجربه ثابت کرده است اکثر اختلافات پیمانکاری در خصوص دو موضوع مذکور بروز می­‌کنند.

گفتیم که در بسیاری از فعالیت‌ها و کسب و کارها شاهد استفاده از قراردادهای پیمانکاری هستیم. آنچه در این میان اهمیت دارد تنها خود قرارداد پیمانکاری نیست چرا که در قرارداد پیمانکاری مسائلی مانند بیمه و مالیات پیمانکاری نیز بسیار چالش برانگیز و مهم است

در این باره به این موارد توجه کنید:

۱_ ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی برای پوشش امور بیمه‌ای کارگران و شاغلانی ‌که تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی می باشند تدوین و وضع شده است.

۲_ در واقع آن دسته از کارفرمایان و پیمانکار هایی که تحت پوششی سازمان تامین اجتماعی هستند موظف به رعایت ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی می باشند.

۳_ حق بیمه در قرارداد های پیمانکاری به صورت درصدی از مبلغ قرارداد می باشد.

۴_ در واقع طبق مستفاد از ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی در حالاتی که انجام اموری به شکل مقاطعه به اشخاص حقیقی یا حقوقی سپرده می‌شود کارفرما موظف است در قراردادی که منعقد می کند مقاطعه کار را موظف به پرداخت کل حق بیمه کند.

۵_ در واقع ماده ۳۸ تمامی پیمانکار ها و کارفرمایان را مکلف کرده است که علاوه بر بیمه کردن کارکنان خود برای بیمه کردن نیروهای پروژه های مناقصه ای و قراردادی نیز اقدام کند‌.

۶_ توجه به چگونگی انجام پیمان در پیمانکاری خدمات نیز مهم است و ممکن است به دو شکل انجام شود:
_ حالتی که پیمانکار خود کار را به عهده بگیرد.
_ حالتی که پیمانکار کار را به یک مقاطعه کار بسپارد.
در این حالت بخش قابل توجهی از مسئولیت های قانونی مربوط و متوجه به شخص پیمانکار ثانوی است.

۷_ در زمانی که پیمانکار خود انجام کار را به عهده بگیرد دو شکل متصور است:
یا آن که پیمانکار کار را به تنهایی و بدون داشتن کارگر انجام دهد،لذا در این حالت که پیمانکار کارگری را به کار نگرفته است در نتیجه تکلیف به پرداخت حق بیمه نیز نخواهد داشت.
یا آن که پیمانکار از کارگر استفاده کند.

سوالات خود در را در مورد بیمه و مالیات در قرارداد پیمانکاری خدمات با ما مطرح کنید.

آنچه در مورد قوانین و مقررات فعلی در قرارداد های پیمانکاری خدمات موجود است در بردارنده تشریح و توصیف خاص و متمایزی از مالیات پیمانکاری نیست اما به طور  کلی این دیدگاه وجود دارد که مالیات بر درآمد قراردادی های پیمانکاری عمرانی و غیر عمرانی چندان تفاوت چشمگیری ندارد.
در واقع در پیمانکاری  خدمات یک پروژه عمرانی هزینه های اجرایی و اداری و بیمه از تمام درآمد کسرشده و سودی که حاصل می شود از محل آن باید ۲۵ درصد مالیات پرداخت شود.(این حالت در مورد شخص حقوقی است.)

اما در مورد مالیات اشخاص حقیقی معافیت موجود در قانون هر ساله اعلام می شود که بعد از آن از سود ناخالص کم می‌شود.

قرارداد پیمانکاری

قرارداد پیمانکاری تک نفره قراردادی است که کارفرما پروژه‌ای را به پیمانکار (شخص حقیقی) در ازای پرداخت مبلغی می‌سپارد. قراردادهای مشاوره‌ای را می‌توان به جای قراردادهایی که بر اساس میزان ساعت کار، مزد پرداخت می‌شود، به قراردادهای پیمانکاری که پروژه محور هستند تبدیل نمود. به عبارت دیگر قراردادهای پیمانکاری تک نفره، با ماهیت پیمانکاری و انجام قسمتی از امور بین کارفرما و شخص مقابل منعقد می‌گردد، بدین نحو که به طور مثال کارفرما طراحی سایت خود را به شخصی واگذار می‌کند.

در بسیاری از موارد و حتی در مورد کسب‌وکارهای نوپا و استارتآپ‌ها، افرادی وارد شرکت یا کارگاه می‌شوند که در واقع رابطه آنها با کارفرما خارج از چارچوب قانون کار بوده و اصولاً توافقات بین آنها نیز مشمول مواردی است که دال بر وجود رابطه کارگر و کارفرمایی نمی‌باشد. در این موارد و مخصوصاً زمان بروز اختلافات فی‌مابین، طرف دوم اقدام به طرح شکایت مطالبه حقوق کارگری و بیمه خواهد کرد و ممکن است که در بسیاری از موارد کارفرما محکوم شود.

نکته حائز اهمیتان است که برای حل این مشکل و کمک به مدیران شرکت‌ها بایستی موضوع تعهد را در قالب خاص حقوقی که عبارت است از قراردادهای تک نفره پیمانکاری طرح و منعقد نمود. قراردادها از آنجایی که در صورت بروز اختلاف فی مابین طرفین حکمیت دارند دارای ارزش و اعتبار می‌باشند و چنانچه شروطی در این قرارداد ذکر شود تا جایی که مخالف صریح قوانین آمره نباشد برای طرفین لازم الاتباع می‌باشد و در صورت عدم تبعیت می‌توان الزام آنها را از دادگاه درخواست نمود.

در قرارداد پیمانکاری تک‌ نفره شما انجام یک فعالیت خاص را به یک نفر می‌سپارید که ایشان شخصاً آن را به اتمام می‌رسانند. درواقع وجه‌ تسمیه این قرارداد به  این دلیل است که ایشان در قالب یک تیم این کار را انجام نمی‌دهند و به‌بیان‌دیگر خودشان کارفرمای تعدادی کارگر نخواهند بود چون در این صورت مفاد قرارداد تا حدودی متفاوت خواهد بود.

چنانچه نیاز به قرارداد پیمانکاری تکنفره دارید می‌توانید درخواست تنظیم این قزازداد را همین الان ثبت کنید.

پیمانکار مستقل عبارت است از آنکه یک شخص حقیقی و یا حقوقی جهت انجام کار و یا ارائه خدمات به یک نهاد دیگر به کار گرفته شود. به عبارت دیگر پیمانکار مستقل شخصی است که کالا یا خدمات را به وسیله یک قرارداد کتبی تحویل می‌دهد و بر خلاف کارمندان، پیمانکاران مستقل به طور منظم برای کارفرما کار نمی‌کنند بلکه مطابق آنچه که لازم است و به آن‌ها سپرده شده است کار می‌کنند.

۱- به عنوان یک پیمانکار مستقل، شما مجبور نیستید برای دیگری کار کنید. هر زمان که انتخاب ‌کنید، بسته به نوع شغل، می‌توانید ساعت‌ها و تکالیف خود را مشخص کنید. شما باید توافق بر سر نحوه پرداخت را حتما در نظر بگیرید.

۲- یک پیمانکار مستقل همیشه می‌تواند با کارفرما یک قرارداد تنظیم کند. این ایده خوبی است که حقوق هر دو طرف حفظ شود.

۳- تمام هزینه‌هایی که باید برای انجام کسب و کار پیمانکار مستقل خود بپردازید، به عنوان هزینه های کسب و کار شما محاسبه می‌شود. این شامل سفرهایی که ممکن است پیمانکار داشته باشد هم می‌شود

۴- مستقل نیز به این معنی است که شما به طور منظم شاید پرداختی دریافت نکنید.

۵- به عنوان یک پیمانکار مستقل، باید تمام درآمد خود را از کار اعلام کنید و مالیات بر این درآمد را پرداخت کنید.

اگر نیاز به قرارداد دارید می‌توانید درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری مستقل را ثبت کنید.

گروهی از دانشجویان حقوق ایده یک پلتفرم اینترنتی برای انجام خدمات حقوقی دارند و برای طراحی سایتشان با یک طراح سایت قرارداد پیمانکاری منعقد کرده‌اند که در زمان مشخصی سایت مورد نظر آنها را طراحی کند اما از آنجا که این طراح سایت با بسیاری از شرکت‌های دیگر هم کار می‌کند این گروه نگرانند که پیمانکار آنها اطلاعات یا ایده‌هایشان در اختیار سایر رقبای آن‌ها قرار دهد یا اینکه خود او چنین کسب و کاری را شروع کند. آیا این گروه می‌توانند پیمانکار خود را از همکاری با سایر پلتفرم‌های مشابه یا شروع کسب و کاری مانند آن‌ها منع کنند؟

دغدغه بسیاری از کارآفرینانی که قصد عملیاتی کردن ایده‌های جدید خود را دارند فاش نشدن اطلاعات محرمانه‌شان است.

به خصوص درمورد کارفرمایانی که اطلاعات خود را با شخصی که در قالب پیمانکار می‌خواهد برای آن‌ها کار کند در میان می‌گذارند. اما این افراد می‌توانند با انعقاد قرارداد محرمانگی با پیمانکار خود از اطلاعات محرمانه خود محافظت کنند که به تبع آن پیمانکار نمی‌تواند کسب‌وکاری مشابه کارفرما و با استفاده از ایده‌های او راه اندازی کند یا با کسب وکار مشابه دیگری همکاری کند.

قرارداد محرمانگی قراردادی است که مطابق آن یک طرف یا طرفین تعهد می‌دهند که اطلاعات محرمانه را که در همان قرارداد باید مصداق‌های دقیق آن هارا تعیین کنند در اختیار شخص دیگری قرار نمی دهند.

اگر پیمانکار به تعهد خود در قبال عدم افشای اطلاعات کارفرمای خود عمل نکرد ضمانت اجراهایی در قرارداد محرمانگی برای او در نظر گرفته شود مثلا جبران خسارت از طریق پرداخت مالی. در این موارد کارفرما می‌تواند قرارداد محرمانگی یک جانبه‌ با پیمانکار منعقد نموده و ضمن آن پیمان کار را ملزم کند که اطلاعات محرمانه کارفرما را برای دیگران فاش نکند. کارفرمایان برای منع پیمانکار از راه اندازی کسب و کار خود نیز می‌توانند در ضمن همان قرارداد محرمانگی یا به صورت جداگانه توافق عدم رقابت کنند.

اگر برای برعهده گرفتن پروژه‌ای نیاز به قرارداد دارید می‌توانید درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری خدمات را ثبت کنید تا کارشناسان حقوقی قراردادی اصولی برای شما تنظیم کنند.

فورس ماژور (قوه قاهره یا قوه قهریه) واژه‌­ای اصالتاً فرانسوی است که اصطلاحاً به معنای وقوع حادثه یا حوادثی است که به دلیل غیرقابل پیش­بینی بودن و غیرقابل اجتناب بودن سبب می­‌شوند برخی یا تمام تعهدات قراردادی افراد غیرقابل اجرا شوند. ویژگی مهم فورس ماژور این است که در صورت تحقق آن در یک قرارداد، هر دو طرف قرارداد بدون نیاز به جبران خسارت از انجام تعهدات متقابل خود معاف می­‌شوند.

برای فهم بهتر این موضوع، موقعیتی را تصور کنید که یک کارفرما برای تاسیس وبسایت کسب‌­وکار خود، به یک طراح وبسایت (پیمانکار) رجوع می­‌کند و با او قرارداد پیمانکاری طراحی وب‌سایت منعقد می‌کند و طرفین توافق می‌­کنند تا در قالب یک قرارداد پیمانکاری خدمات، وبسایت مذکور ظرف مدت یک ماه طراحی شده و در اختیار کارفرما قرار بگیرد. همچنین در قرارداد ذکر می­‌شود که اگر پیمانکار در تحویل وبسایت در تاریخ مقرر تاخیر بوجود آورد بایستی به ازای هر روز تاخیر مبلغی معین را بعنوان خسارت به کارفرما پرداخت کند.
زمانی که پیمانکار وارد مرحله ساخت وبسایت می‌­شود، وقوع یک طوفان شدید و ویرانگر سبب می­‌شود تمام زیرساخت­‌های ارتباطاتی شهر مانند دکل­‌های مخابراتی و تجهیزات خدمات اینترنتی از کار بی­‌افتد و پیمانکار نتواند عملیات ساخت وبسایت را ظرف مهلت مقرر در قرارداد به اتمام برساند. در چنین حالتی پیمانکار می‌تواند برای آنکه نتوانسته است تعهد خود را انجام دهد به فورس ماژور استناد کند چراکه عدم تحقق تعهد او، به دلیل وقوع طوفان و قطعی اینترنت بوده است که به وضوح حادثه‌­ای غیرقابل پیشبینی، غیرقابل اجتناب و دارای علت خارجی بوده است.

این مثالی برای امکان استناد به فورس ماژور در قرارداد پیمانکاری خدمات محسوب می­‌شد که دارای شرایط ذکر شده برای تحقق فورس ماژور بود. از زاویه‌­ای دیگر، اگر دلیل امکان تحقق تعهد قراردادی مثلاً ضعف سیستم کامپیوتر یا اشتباه پیمانکار در نگهداری از کامپیوتر خود بود، او هرگز نمی‌­توانست از این ضعف تحت عنوان فورس ماژور استفاده کند چرا که پیمانکار با علم به ضعف موجود و امکان اصلاح آن پروژه ساخت وبسایت را پذیرفته بوده است و بایستی خسارت قراردادی را پرداخت می­‌کرد.

در انتها اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی در خصوص قرارداد پیمانکاری خدمات داشتید می‌توانید از مشاوره کارشناسان حقوقی ما بهره‌مند شوید.

اکنون که با شکل پیمانکاری و قوانین مربوط به آن آشنا شدید موقع آن است که بررسی کنیم که آیا خدمات مشاوره نوعی پیمانکاری ست؟

قرارداد مشاوره قراردادی ست که موضوعات متنوعی را در حیطه‌های مختلف می‌تواند در برگیرد. اما به طور کلی طبق آیین نامه خرید خدمات مشاوره مصوب ۱۳۸۸ مشاوره شامل هر نوع خدمات مدیریتی، کارشناسی، مشاوره‎ای یا خدمات مهندسی مشاوره میشود که کارفرما مطابق با نیاز خود در هر حوزه فردی متخصص را به صورت ساعتی یا روزانه به خدمت میگیرد. رابطه ای که بین مشاور و کارفرما ایجاد میشود رابطه ی قرارداد کار یا استخدامی نیست بلکه رابطه ی مشاوره ای ست و آثار مختص به خود را به دنبال دارد.

پس مشاور فردی‌ست که برای در اختیار گذاشتن دانش و تجربه‌های مورد نظر کارفرما در حیطه‌ای مشخص با کارفرما قرارداد می‌بندد و پس از به پایان رسیدن خدمت مشاوره قرارداد نیز خاتمه میابد. طبق آیین نامه خدمات مشاوره، شخص مشاور کارگر کارفرما محسوب نمی‌شود پس به نوعی می‌توان این نوع قرارداد را قرارداد پیمانکاری محسوب کرد.

کارفرما موظف به مشخص کردن حیطه مشاوره و موضوع قرارداد است و مشاور نیز موظف است تا به پایان رساندن ارائه مشاوره خود که در قرارداد به طور ساعتی یا پروژه ای در نظر گرفته می‌شود، کارفرما را همراهی کند در این مورد مشاور ممکن است افراد دیگری زیردست خود به عنوان همکاران و مشاوران پایین دست در اختیار داشته باشد که دستمزد آنان را از دیونی که کارفرما به او دارد پرداخت می‌کند. پس همانطور که مشاهده کردید قرارداد مشاوره نوعی قرارداد پیمانکاری ست و باید همه ویژگی های آن را دارا باشد البته به دلیل پیچیدگی و موسع بودن خدمات مشاوره آیین نامه ای جداگانه در این مورد وجود دارد که کارفرما و مشاور برای تنظیم قرارداد بهتر است آن را مطالعه کنند.

قابل ذکر است که بعضی کارفرمایان یا شرکت ها کارمندی تحت عنوان مشاور دارند که در زمینه های مختلف اقدام به همکاری و ارائه خدمات به شرکت میکند، این فرد در واقع مانند کارمندان دیگر شرکت است و معمولا حوزه ی تخصصی آن حقوقی ست اما در صورتی که کارفرما بخواهد فردی متخصص را برای پروژه و حوزه ی مشخصی در نظر بگیرد باید با او قرارداد پیمانکاری ببندد.

چنانچه در روابط کاری خود نیاز به قرارداد پیمانکاری داشتید می‌توانید درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری خدمات را ثبت کنید.

در تمامی بخش‌های اقتصادی که فعالیت جاری و مستمر داشته باشند، همواره با امور مربوط به واگذاری کار، فعالیت و یا خدماتی از مجموعه خود به سایر شرکت‌ها، اشخاص حقیقی و حقوقی روبرو هستیم. به‌طور عام، همواره و به‌طور روزمره با اختلافات ناشی از کارهای واگذاری شده و انجام کار، روبرو هستیم، رسیدگی به اختلافات ناشی از قراردادها و یا فعالیت‌های واگذارشده در کلیه بخش‌های اقتصادی در حوزه رسیدگی کارشناسان رسمی دادگستری باصلاحیت مربوطه قرار می‌گیرد. فراوانی بالا در پرونده‌های موضوع این مبحث را به‌طور مشخص در رسیدگی به اختلافات مربوط به قراردادهای پیمانکاری در حوزهٔ خدماتی می‌توان برشمرد.

بررسی موضوع اختلاف بین کارفرما و پیمانکار را می‌توان در دو حوزه قراردادهای خارجی و بین‌المللی و قراردادهای داخلی موردبررسی قرارداد. بنا به تعریفی قراردادی که طرفین آن دارای دو تابعیت متفاوت باشند را قراردادهای بین‌المللی می‌نامند، لذا کلیه قراردادهای خصوصی و دولتی و بخش‌های عمومی که یک‌طرف آن شرکت ثبت‌شده در خارج از کشور و یا افراد حقیقی با تابعیت خارجی باشند در زمره قراردادهای بین‌المللی قرار می‌گیرند و رسیدگی به اختلافات منتج از این قراردادها نیز متناسب با نوع قرارداد روش بررسی و اعلام نظر خاص خود را دارد.

لازم به ذکر است که تنظیم قراردادهای پیمانکاری، از قراردادهای حساس و پر چالش در نظام حقوقی ایران محسوب می‌شود و بایستی در نهایت دقت تنظیم شوند.

در قراردادهای داخلی پیمانکاری که کارفرما را بخش دولتی تشکیل می‌دهد، عموماً قراردادها منطبق با شرایط عمومی پیمان فی‌مابین بخش دولتی و خصوصی منعقد می‌گردد، در ماده ۵۳ شرایط عمومی پیمان به‌طور شفاف موضوع حل اختلاف را بیان نموده است:

الف ) هرگاه در اجرا یا تفسیر مفاد پیمان بین دو طرف اختلاف‌نظر پیش آید، دو طرف می‌توانند برای حل سریع آن، قبل از درخواست ارجاع موضوع یا موضوعات مورد اختلاف به داوری طبق بند (ج) برحسب مورد، به روش تعیین‌شده دربندهای ۱ و ۲ عمل نماید.

ب) درصورتی‌که دو طرف در انتخاب کارشناس یا هیئت کارشناسی موضوع‌بند ۲، به توافق نرسد یا نظر اعلام‌شده طبق بندهای ۱ و ۲، موردقبول هر یک از دو طرف نباشد، برای حل اختلاف، طبق بند (ج) اقدام می‌گردد.

ج) هرگاه در اجرا یا تفسیر مفاد پیمان دو طرف اختلاف‌نظر پیش آید، هریک از طرف‌ها می‌تواند درخواست ارجاع موضوع یا موضوعات مورد اختلاف به داوری را به رئیس سازمان برنامه و بودجه ارائه نماید.

د) ارجاع موضوع یا موضوعات مورد اختلاف به شورای عالی فنی، تغییری در تعهدات قراردادی دو طرف نمی‌دهد و موجب آن نمی‌شود که یکی از دو طرف به تعهدات قراردادی خویش عمل نکند. همچنین در قراردادهای پیمانکاری فی‌مابین بخش‌های غیردولتی که به‌عنوان کارفرما و پیمانکار منعقد می‌گردد، توصیه می‌شود در بند مربوط به حل اختلاف و داوری، به‌طور مشخص داور رسیدگی را تعیین نمایند، چراکه در صورت بروز اختلاف فی‌مابین رسیدگی از طریق محاکم و دستگاه قضایی به جهت طی تشریفات آئین رسیدگی سال‌ها به طول خواهد کشید که دراین‌بین هردو طرف قرارداد متضرر خواهند شد.

استارتاپ‌ها با هر زمینه فعالیت و عنوان و موضوعی که باشند، قطعا بی‌نیاز از تنظیم قرارداد نیستند چرا که لااقل نیاز به عقد قرارداد استخدامی و کار برای همکاری با کارمندان فعال در استارتاپ، برای همه کسب و کارهای نوپا وجود دارد. قراردادهای کار از ظرافت‌ها و پیچیدگی‌های خاص خود برخوردارند و بسیار دیده شده است که غفلت در تنظیم مفاد یک قرارداد استخدامی، چالش‌های کوچک و بزرگی در رابطه مابین کارفرما و کارمندان خود ایجاد کرده است.

اکثر استارتاپ‌ها به انعقاد قراردادهای پیمانکاری برای استفاده از ظرفیت اشخاص متخصص روی می‌آورند.

تصور کنید یک استارتاپ بخواهد برای تامین شبکه و اینترنتش با یک شرکت اینترنتی قرارداد ببندد، یا به دنبال اسناد حقوقی برای اپلیکیشن موبابل می‌گردد، در چنین حالتی می‌تواند با استفاده از قرارداد پیمانکاری صفر تا صد کار را به آن شرکت سپرده و با تعیین بازه‌های زمانی معین، میزان تعهدات شرکت اینترنتی مذکور و نحوه پرداخت خود به او را مشخص نماید.

در موارد دیگر نیز قرارداد پیمانکاری گزینه مناسبی می‌تواند باشد مثل طراحی و بهینه‌سازی سایت و یا قرارداد پیمانکاری برای ساخت اپلیکیشن موبایل، قرارداد سئو،‌ قرارداد طراحی لوگو و آرم ، قرارداد برنامه‌نویسی اندروید و ios ، …

قراردادهایی مثل قرارداد توسعه نرم افزار و طراحی سایت در صورتی که در برابر مبلغ مقطوع صورت گیرد، قرارداد پیمانکاری محسوب می شود.

به طور کلی انعقاد قرارداد بهترین راه شروع همکاری بین طرفین است شما می‌توانید با بستن قراردادی استاندارد و مشخص کردن جزئیات مختلف مورد نظرتان حقوق و تکالیف دو طرف را معین کنید همینطور در صورت بروز اختلاف بهترین سند و مدرک برای رجوع کردن به آن، قرارداد است.

بنابراین نوشتن قرارداد فوایدی از جمله:۱. جلوگیری از بروز اختلاف ۲. جلوگیری از طولانی شدن دعوا و هزینه های اضافی ۳. اجرای به موقع و دقیق تعهدات و به پایان رساندن کار ۴. کاهش ریسک هایی مثل تورم های ناگهانی یا بیماری ۵. جلوگیری از ایجاد اختلاف نظر در مراجع قضایی

برای آشنایی بیشتر شما با قرارداد پیمانکاری طراحی وب‌سایت مهمترین مواد آن را در اینجا میاوریم.

تغییر سبک زندگی مردم و تمایل آنها به استفاده از وبسایت‌ها، اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارها باعث به‌وجود آمدن و رشد مشاغل بسیاری شده است. برنامه‌نویسی کامپیوتر به عنوان تولیدکننده این ابزارها، از جمله این شغل‌هاست. با روند گسترده استفاده مردم از اپلیکیشن‌ها، سایت‌ها و نرم‌افزارهایی که توسط برنامه‌نویس‌ها طراحی شده ‌است. بسیاری از صاحبان کسب‌وکارها به فکر تعامل و همکاری با برنامه‌نویسان افتادند. این همکاری برای معرفی هر چه بیشتر و بهتر کسب‌وکارها بسیار کارآمد بوده است. اما با گسترده شدن و پیشرفت کسب‌وکارها، سوءاستفاده از برنامه‌نویس‌ها بیشتر شده و آنها علی‌رغم داشتن دانش کافی در زمینه حرفه خود، اغلب در تعامل با کارفرمایان دچار مشکل شده‌اند. به این دلیل که به صورت مشخص قرارداد پیمانکاری برنامه‌نویسی و طراحی سایت دقیقی در دست نداشتند تا بتوانند حقوق خود را حفظ کنند. بنابراین علاوه بر اینکه طرح‌ها و برنامه‌هایشان را از دست دادند، مجبور به پرداخت غرامت‌های قراردادی بسیاری به کارفرمایان شدند. بعد از چالش‌های پیش آمده بین کارفرمایان و پیمانکاران (برنامه‌نویسان)، دو طرف قرارداد پیمانکاری برنامه‌نویسی لزوم تنظیم قراردادی جامع و کامل را جدی گرفتند و از این رو قراردادی تحت عنوان قرارداد پیمانکاری تک‌نفره توسعه نرم‌افزار به‌وجود آمد.

به قراردادی که میان برنامه نویس و مشتری به منظور طراحی، اجرا و توسعه یک نرم افزار منعقد می‌شود، قرارداد برنامه نویسی یا طراحی وبسایت گفته می‌شود.

این قرارداد که که با هدف انجام یک پروژه مشخص میان طرفین امضا می‌شود، درواقع نوعی قرارداد پیمانکاری است. قراردادهای پیمانکاری به منظور تبیین روابط میان کارفرما و پیمانکار (مجری) در کارهای پروژه‌ای نوشته می‌شوند. از آنجایی که قرارداد پیمانکاری تک‌نفره توسعه نرم‌افزار هم یک قرارداد پروژه‌ای محور است پس در زیرگروه قراردادهای پیمانکاری جای می‌گیرد.

چنانچه نیاز به نمونه قرارداد پیمانکاری تک‌نفره توسعه نرم‌افزار دارید می‌توانید درخواست تنطیم آن را ثبت کنید تا کارشناسان حقوقی امور قراردادها، قراردادی اصولی را برای شما تنظیم کنند.

تنظیم قراردادی کتبی و دقیق که به صورت جامع و مانع تنظیم شده‌ باشد در همه روابط حقوقی لازم است. در این میان قرارداد پیمانکاری برنامه‌نویسی نیز مستثنی نیست .تجربه نشان داده غفلت نسبت به یک نکته جزئی یا نادیده گرفتن یکی از بندهای این قرارداد، می‌تواند ضررها و خسارات زیادی برای طرفین داشته باشد. از آنجایی که قرارداد پیمانکاری نقطه اتصال کارفرما و پیمانکار است. در صورت بروز اختلاف طرفین به قرارداد رجوع می‌کنند. پس مهم است که این قرارداد به طور دقیق تنظیم شود و حقوق و تکالیف هریک ازطرفین معین شود. در صورت بروز اختلاف وجود قراردادی صحیح و دقیق از طولانی شدن دعوا جلوگیری می‌کند. طرفین زمان کمتری صرف این دعوا می‌کنند.

به عنوان یک برنامه‌نویس احتمالا شما از نکات جزئی قراردادها و قوانین مطلع نیستید. بنابراین تیم ما در وینداد، برای شما نمونه قراردادی کامل و جامع را با همه نکات و بندهای لازم آماده کرده اند. پس بهتر است برای این که دچار دردسرهای ناشی از عدم نوشتن قرارداد یا نوشتن قراردادی نامناسب نشوید، با یک مشاور حقوقی در زمینه قراردادها مشورت کنید.

استفاده از ظرفیت قرارداد پیمانکاری خدمات در مواقع خاصی می­‌تواند به طرفین پروژه کمک کند. اما اینکه در کدام خدمات و با چه شرایطی این قرارداد توصیه می­‌شود، نیازمند بررسی موردی هر پروژه است. چرا که گاهی بهتر است برای دریافت یکسری از خدمات خاص، از قراردادهای مخصوص به آن خدمت یا قراردادهای عمومی استخدامی حقوق کار استفاده شود. همچنین زمانی که قرارداد پیمانکاری خدمات را برای هدف خود انتخاب کردید، مهم است بدانید با توجه به شرایط خاص هر پروژه، چه موضوعاتی باید مورد توافق طرفین قرار بگیرند و چه بندهای اختصاصی یا پیوست‌­هایی در قرارداد لحاظ شوند. به‌خصوص زمانی که موضوع قرارداد پیمانکاری خدمات دارای پیچیدگی­‌های فنی و حقوقی باشد. 

ما در وینداد با تیمی مجرب از مشاوران و متخصصان امور قراردادهای پیمانکاری با اشراف کامل به شرایط عمومی و اختصاصی قراردادهای پیمانکاری خدمات ، آماده ارائه مشاوره و خدمات­‌رسانی در این حوزه یا بررسی قرارداد شما هستیم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

’19 زمان خواندندر ابتدا باید بیان نمود که مدیریت پیمان در اصل روشی است که در آن کارفرما شخصی اعم از حقیقی و یا حقوقی را برای برای اجرای پروژه انتخاب می‌نماید. باید به خاطر ادامه مطلب…

’19 زمان خواندنقرارداد، توافقنامه‌ای کتبی یا شفاهی بین دو طرف می‌باشد که در پی ایجاد همکاری و رابطه بین خودشان هستند، قرارداد استاندارد که مهمترین سند همکاری آن‌هاست با ایجاد الزامات و تعهدات میان دو ادامه مطلب…

’19 زمان خواندنافزایش استفاده از وسائل نقلیه زمینی و اتومبیل‌ها اهمیت آسفالت کردن خیابان‌ها و جاده‌ها را بالا برده. یکی از نشانه‌های شهر و کشور مدرن آسفالت بودن راه‌ها و راهسازی کردن در تمام مناطق ادامه مطلب…

پروژه در واقع اعمال و فعالیت‌هایی را شامل می‌شود که با هدف دستیابی یا تحقق موضوع مشخصی انجام می‌گیرد. به صورت کلی پروژه‌ها بر مبنای زمان بندی و هزینه و کیفیت مشخص و در قالب قراردادهای مختلف تبیین می‌شوند. یکی از قراردادهای مهم جهت انجام پروژه قرارداد پیمانکاری پروژه است.

در این مطلب ابتدا تعریف و مفهوم دقیق پروژه تبیین شده و سپس به بررسی جوانب یکی از مهم‌ترین قراردادهای پیمانکاری می‌پردازیم.

برای تعریف دقیق پروژه استانداردهای متفاوتی وجود دارد.

بر مبنای یکی از استانداردها که دو تعریف برای پروژه ارائه شده است. بر اساس این پروژه تعریف اول ناظر بر اهداف پروژه و تعریف دیگر ناظر بر ویژگی‌های پروژه است.

در تعریف اول بر اساس استاندارد فوق، پروژه عبارتست از یک موقعیت تجاری مشخص ایجاد شده‌است تعریف می‌کند و در جای دیگر و با توجه به ویژگی‌های پروژه آن را یک سازمان موقتی که باید یک نتیجه منحصربه‌فرد و از پیش تعیین شده را با یک زمان از قبل تعیین شده و منابع مشخص، ایجاد کند می‌داند.

قرارداد پیمانکاری

براساس ضابطه دیگر، پروژه عبارتست از یک تلاش موقت که با هدف تولید محصول، خدمت یا نتیجه‌ای منحصربه‌فرد صورت می‌گیرد.

همچنین تعریف دیگری که از اصطلاح پروژه ارائه شده است عبارتست از آنکه پروژه متضمن عملکردی محدودشده توسط زمان و هزینه برای دست‌یابی به کالا یا محصول یا خدمت مشخصی می‌باشد.

در این راستا لازم به ذکر است که اصولاً در ایران اصطلاح پروژه، صرفاً اختصاص به پروژه‌های پیمانکاری، ساختمانی و تأسیساتی دارد. لیکن توجه نمایید که پروژه را می‌توان از بعد موضوع به موضوعات تحقیقاتی، ساختمانی، مهندسی مجدد، تدارکات،‌ پیاده‌سازی فرایندهای کسب و کار و اجتماعی تقسیم نمود.

امضاء و اثرانگشت کارفرما/ یا نماینده قانونی ایشان

امضاء و اثرانگشت پیمانکار/ یا نماینده قانونی ایشان

به خاطر داشته باشید که اگر شما نیز در سدد انعقاد قرارداد فوق وفق قانون کار هستید، می‌توانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری پروژه ، قراردادی مختص خودتان را با رعایت تمام نکات و شروط مدنظرتان داشته باشید.

1- اولین نکته‌ای که توجه به آن در قرارداد پیمانکاری پروژه ضرورت دارد، درج ماده یا شرطی با این مفهوم است که پیمانکار مراتب پیشرفت پروژه را در قالب گزارشی جامع به کارفرما ارائه نماید. به عنوان نمونه می‌توان در قرارداد درج نمود که پیمانکار/مجری متعهد می‌گردد گزارش نوبه‌ای پیشرفت پروژه را در فواصل مشخص و به طور متوالی به کارفرما تسلیم کند.

2- توصیه می‌شود در زمان تنظیم قرارداد پیمانکاری پروژه بخشی را به ترتیبات پرداخت اختصاص دهید. با این توضیح که پروژه را به چند مرحله تقسیم نموده و پس از انجانم هر مرحله مبلغی را تعیین نمایید.

بدیهی است پیمانکار پس از انجام و اتمام هر مرحله ضمن ارائه گزارش مستحق دریافت مبلغ مقرر مورد توافق است.

3- در قرارداد پیمانکاری پروژه ضرورت دارد تا درج شود که کارفرما در حدود مقدورات متعهد می‌گردد اطلاعات مورد نیاز پروژه را تا آنجا که جنبه امنیتی و محرمانه نداشته باشد در اختیار مجری قرار دهد.

4- در برابر نکته اول کارفرما نیز موظف است که حسب تراضی حداکثر پس از سه روز از گزارش نوبه‌ای و مرحله‌ای پیشرفت پروژه نظرات خود را به مجری اعلام نموده تا نسبت به رفع نواقص به هزینه  خود اقدام نماید. در غیر این صورت گزارش تائید شده تلقی می‌گردد.

پروژه ممکن است نسبت به موضوعات مختلفی اعم از موضوعات تحقیقاتی، ساختمانی، مهندسی مجدد، تدارکات،‌ پیاده‌سازی فرایندهای کسب و کار و اجتماعی تعریف شود.

یکی از طرق اجرای صحیح پروژه، انعقاد قرارداد پیمانکاری پروژه است. این قرارداد دارای نکات مهم و ظریفی است که توجه به آنها شما را معضلات حقوقی در امان نگه می‌دارد.

در این راستا چرا با یک قرارداد پیمانکاری پروژه حرفه‌ای، خیال راحت و مشارکت بی‌دغدغه را تجربه نکنید؟ همین الان آن را از بانک نمونه قرارداد دریافت کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‘3 زمان خواندندر ابتدا باید بیان نمود که مدیریت پیمان در اصل روشی است که در آن کارفرما شخصی اعم از حقیقی و یا حقوقی را برای برای اجرای پروژه انتخاب می‌نماید. باید به خاطر ادامه مطلب…

‘3 زمان خواندنقرارداد، توافقنامه‌ای کتبی یا شفاهی بین دو طرف می‌باشد که در پی ایجاد همکاری و رابطه بین خودشان هستند، قرارداد استاندارد که مهمترین سند همکاری آن‌هاست با ایجاد الزامات و تعهدات میان دو ادامه مطلب…

‘3 زمان خواندنافزایش استفاده از وسائل نقلیه زمینی و اتومبیل‌ها اهمیت آسفالت کردن خیابان‌ها و جاده‌ها را بالا برده. یکی از نشانه‌های شهر و کشور مدرن آسفالت بودن راه‌ها و راهسازی کردن در تمام مناطق ادامه مطلب…

وکیل تاپ –

قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که طبق آن کارفرما، انجام عملی با شرایط مشخص و در مقابل وجه معین، در مدت مشخص را به شخص حقیقی یا حقوقی که پیمانکار نامیده می شود واگذار می نماید؛ موضوع قرارداد پیمانکاری نیز متعدد است، امکان دارد ایجاد ساختمان، حمل و نقل و یا تهیه و تدارک کالا باشد.

جهت تنظیم یک قرارداد پیمانکاری باید ابتدا طرفین قرارداد کاملاً دقیق تعیین شده و رابطه آنها با یکدیگر نیز کاملا بیان شود. سپس تبیین ماهیت خدمت موضوع قرارداد باید روشن گردد یعنی مفصلاً تشریح شود که کارفرما از پیمانکار چه انتظاراتی دارد. گاهی قرارداد عدم افشا اطلاعات «محرمانگی» نیز به قرارداد پیمانکاری ضمیمه می گردد. شرایط پرداخت و شرایط خاتمه قرارداد نیز در انتهای قرارداد اضافه می گردد.

دسترسی سریع به عناوین:

«شرایط عمومی پیمان»؛ تعهدات تبعی ای است که به طرفین قرارداد تحمیل و حقوق و تکالیف طرفین را معین می‌کند. وجه تمایز شرایط عمومی پیمان و شرایط اختصاصی پیمان نیز این است که شرایط عمومی پیمان شرایط عامی است که بر تمامی قراردادهای پیمانکاری حاکم، غیرقابل‌ تغییر و غیر قابل اجتناب است. منتها منظور از شرایط اختصاصی پیمان، آن دسته از شرایطی است که طرفین قرارداد خودشان بر اساس شرایط ، اوضاع و احوال و ماهیت قرارداد، با یکدیگر توافق نموده و بر روابطشان حاکم می کنند. قابل ذکر است شرایط اختصاصی پیمان هیچ‌گاه نمی‌‌تواند مفاد شرایط عمومی پیمان را نقض نماید.

قرارداد پیمانکاری

مطابق ماده‌ ۱۰ و ۲۱۹ قانون مدنی اصل در قرارداد های پیمانکاری، لازم بودن قرارداد پیمانکاری است. عقود و قرارداد پیمانکاری دو دسته هستند؛ ساده و تشریفاتی.

قراردادهای پیمانکاری چند نوع هستند:

همانگونه که ذکر شد قراردادهای پیمانکاری لازم هستند و جز در موارد قانونی نمی توان آنها را برهم زد. مطابق مواد ۴۶ و ۴۸ شرایط عمومی پیمان؛ کارفرما می‌تواند در صورت تخلف پیمانکار و یا طبق مقتضیات عمومی قرارداد پیمانکاری را فسخ نماید.

مورد استفاده قراردادهای پیمانکاری تنها در ساخت و ساز یا حمل و نقل نیست، بلکه هرگاه یک کارفرما بخواهد کاری را به دیگری سپرده و دیگری کار را به هزینه خودش پیش ببرد و در مواعد زمانی مقرر مقدار پول مشخصی را در ازای فعالیتش و هزینه‌هایی که متحمل شده دریافت کند می‌توان از قرارداد پیمانکاری استفاده نمود. به طور نمونه استارتاپی قصد داشته باشد برای تامین اینترنت یا شبکه قراردادی ببندد می تواند از قرارداد پیمانکاری استفاده نماید.

«قرارداد پیمانکاری ساختمان»؛ قراردادی است که رابطه کارفرما و پیمانکار را تنظیم می نماید. پیمانکاری مجموعه‌ای از خدمات پیمانی و اجرایی است که در راستای کلیه عملیات مربوط به پروژه‌های راه و ساختمان مانند خاکبرداری، خاکریزی، زیرسازی، جدول‌گذاری، آسفالت، عایق‌کاری، شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی و خصوصی انجام می‌شود.

کارفرما، پیمانکار را تحت عنوان نماینده خود در مدیریت و اجرای پروژه معرفی می‌نماید که تمام وظایف و مسئولیت‌های پیمانکار اعم از تهیه نقشه‌ها و و دریافت مجوزهای ساخت، تهیه مصالح و ماشین آلات و استخدام پیمانکاران خرد، محوطه سازی و حذف فضاهای کارگاهی همچنین حفظ امنیت تمامی پرسنل کارگاهی و مسایل محیط زیستی به عهده شرکت پیمانکاری می باشد، این تعهدات بین کارفرما و پیمانکار تحت قالب «قرارداد مدیریت پیمان» صورت خواهد گرفت.

مطابق ماده ۱۳ قانون کار؛ «در مواردی که کار از طریق مقاطعه انجام می‌یابد، مقاطعه دهنده مکلف است قرارداد خود را با مقاطعه‌کار به نحوی منعقد نماید که در آن مقاطعه‌کار متعهد گردد که تمامی مقررات این قانون را در مورد کارکنان خود اعمال نماید.»

به‌علاوه، ماده ۸۵ قانون کار مقرر داشته است: «برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل‌هایی که از طریق شورای‌ عالی حفاظت فنی (جهت تأمین حفاظت فنی) و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (جهت جلوگیری از بیماری‌های حرفه‌ای و تأمین بهداشت کار و کارگر و محیط کار) تدوین می‌شود، برای کلیه کارگاه‌ها، کارفرمایان، کارگران و کارآموزان الزامی است.»

طبق ماده ۹۱ همین قانون: «کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون مکلف‌اند بر اساس مصوبات شورای‌عالی حفاظت فنی برای تأمین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار وسایل و امکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق‌الذکر را به آنان بیاموزند و در خصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند. افراد مذکور نیز ملزم به استفاده و نگهداری از وسایل حفاظتی و بهداشتی فردی و اجرای دستورالعمل‌های مربوط به کارگاه می‌باشند.»

آیین‌نامه ایمنی امور پیمانکاری؛ پیمانکار را این‌گونه تعریف کرده است: «پیمانکار/مقاطعه‌کار، شخص حقیقی یا حقوقی ذی صلاحی است که بر اساس اسناد و مدارک پیمان، مسئولیت اجرای عملیات را بر عهده می‌گیرد.»

این آیین‌نامه، پیمانکار اصلی را از پیمانکار فرعی تفکیک کرده است. با این توضیح که پیمانکار اصلی شخص حقیقی یا حقوقی ذی صلاحی است که بر اساس اسناد و مدارک پیمان به‌عنوان مجری اصلی موضوع پیمان شناخته می‌شود و پیمانکار فرعی شخص حقیقی یا حقوقی ذی صلاحی است که پیمانکار اصلی با وی برای انجام بخشی از امور، قرارداد منعقد نموده و پیمانکار مربوطه ملزم به اجرای تعهدات بر اساس اسناد و مدارک موضوع پیمان می‌باشد.

بر اساس ماده ۲ این آیین‌نامه، پیمانکاران می‌بایست صلاحیت انجام کار خود را از نظر ایمنی از وزارت کار و امور اجتماعی اخذ نمایند و بر اساس ماده ۳، کارفرمایان مکلف‌اند با پیمانکارانی قرارداد منعقد نمایند که صلاحیت انجام کار آنان از نظر ایمنی توسط وزارت کار و امور اجتماعی تأیید شده باشد.

پیمانکاران اصلی و فرعی به موجب ماده ۴ مکلفند کلیه قوانین و مقررات، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های حفاظت فنی و بهداشتی کار را در طول عملیات پیمان رعایت نمایند. ماده ۶ مقرر داشته است در هنگام عقد قرارداد هزینه‌های مربوط به امور ایمنی محاسبه و در متن قرارداد لحاظ شود و پیمانکار از ابتدای قرارداد با نظارت کارفرما موظف به اجرای آن شود. بر اساس ماده ۱۰، هرگاه صاحب‌کار اجرای کلیه عملیات پیمان را از ابتدا تا پایان کار کلاً به یک پیمانکار محول نماید، پیمانکار مسئول اجرای مقررات مرتبط با حفاظت فنی و ایمنی در کارگاه خواهد بود.

طبق ماده ۱۱، هرگاه پیمانکار اصلی با موافقت کارفرما اجرای قسمت‌های مختلف عملیات پیمان را مطابق مفاد قراردادی به پیمانکار یا پیمانکاران دیگر محول نماید، هر پیمانکار در محدوده پیمان خود مسئول اجرای کلیه مقررات مرتبط بوده و پیمانکار اصلی مسئول نظارت و ایجاد هماهنگی بین آن‌ها می‌باشد. بر اساس ماده ۱۳، پیمانکاران ملزم به ثبت آمار و ارائه گزارش حوادث ناشی از کار به کارفرما جهت ارسال به اداره کار و امور اجتماعی محل مطابق دستورالعمل اجرای تبصره ۱ ماده ۹۵ قانون کار هستند. لازم به ذکر است بر اساس تبصره ۱ ماده ۹۵ قانون کار، کارفرما یا مسئولان واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون موظفند کلیه حوادث ناشی از کار را در دفتر ویژه‌ای که فرم آن از طریق وزارت کار و امور اجتماعی اعلام می‌گردد، ثبت و مراتب را سریعاً و به صورت کتبی به اطلاع اداره کار و امور اجتماعی محل برسانند.

 منظور از فورس ماژور یا قوه قهریه شرایطی است غیرقابل پیش بینی و غیرقابل دفع که طرفین را از انجام تعهد باز می دارد و بهتر است موارد آن در قراردادهای پیمانکاری محدود شود.

شخصی که ضمن عقد قرارداد یا پیمان یا صورت مجلس مناقصه، انجام هرگونه عمل و یا فروش کالایی را با شرایط مندرج در قرارداد یا پیمان یا صورت مجلس مناقصه در قبال مزد یا بها و به مدت معین تعهد کند را مقاطعه کاری نامند. به عبارت دیگر «مقاطعه کار»؛ شخص حقوقی است که طرف دیگر امضاء کننده پیمان است و اجرای موضوع پیمان را بر طبق اسناد و مدارک برعهده گرفته است.

مطابق ماده ۱۱ قانون مالیات بر درآمد ۱۳۳۹، انواع مقاطعه کاری عبارتست از:

ساختمان و پل و راه‌سازی و تأسیسات دیگر- حمل و نقل و مقاطعه کاری فروش یا تهیه و تدارک کالا.

مهم‌ترین تفاوت این دو قرارداد عبارت است:

اولاً؛ طرفین قراردادهای مقاطعه کاری دولتی در تهیه بخش عمده مفاد قرارداد و تعیین آثار آن نقشی ندارند و حتی دستگاه اجرایی مربوطه نیز جز در مواردی که مشخصاً به نفع دولت باشد یا نوع و مقتضای کار ایجاب کند؛ قادر به تغییر مفاد آن نیستند. ثانیاً؛ اً این قراردادها در مواردی تابع مقررات خاص حقوق عمومی است.

«قرارداد پیمانکاری درصدی»؛ عبارتست از قراردادی که شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی در قبال دریافت دستمزدی بر اساس درصدی از هزینه کل اعم از هزینه ساخت و تهیه مصالح و غیره، متعهد به انجام کامل پروژه موضوع قرارداد پیمانکاری می گردد. قرارداد پیمانکاری درصدی از مزیت‌های بیشتری نسبت به قراردادهای مشارکت در ساخت می‌باشد و به لحاظ مالی بیشتر به نفع مالک است،

از نمونه مزایای این قرارداد میتوان به مورد زیر اشاره کرد:

انتخاب مصالح و مواد مصرفی و نهایی ساختمان با مالک است و انتخاب پیمانکاران جزء نیز با مالک ساختمان بوده و پیمانکار صرفاً نقش مجری ساختمان را دارد.

فیدیک یعنی؛ فدراسیون بین‌المللی مهندسین مشاور که پیشینه فرانسوی دارد. قراردادهای فیدیک سالهاست که به ‌عنوان استاندارد بین‌المللی در حوزه صنعت و احداث مورداستفاده در پروژه‌ها قرار می گیرد و به ‌طور وسیعی در نظامهای حقوقی در گونه های متعدد پروژه‌ها شناخته شده و مورد استفاده می‌باشند. دلیل موفقیت این نمونه قراردادها به‌عنوان استاندارد در رویکرد صحیح آنها به مقولات ریسک، مسئولیت طرفین قرارداد و مدیریت ریسک می‌باشد.

مهمترین ویژگی قراردادهای فیدیک؛ شامل تعادل در وظایف و تعهدات طرفین و تعادل در ریسک است.

این مطلب توسط بهزاد زینالی کارشناس حقوقی وکیل تاپ نگاشته شده است.برای مشاوره حقوقی با ایشان دکمه زیر را کلیک کنید.

فسخ قرارداد کار از طرف کارگر و کارفرما

بروکر چیست + نکات حقوقی مهم که در عقد قرارداد بروکری باید رعایت شود

۲۵ نکته حقوقی مهم که قبل از تنظیم قرارداد باید بدانید

قرارداد انتقال تکنولوژی یعنی چه و آشنايی با انواع قرارداد انتقال تكنولوژی

قرارداد پرکیس چیست و تنظیم قرارداد پرکیس برای چه کسانی کاربرد دارد

قرارداد های تجاری چیست و انواع آن

درمورد فیدیک بیشتر بنویسید

پیمانکاری فقط واسه ساخت و ساز نیست پس؟

قرارداد پیمانکاری

ممنون خانم فتحی مطلب خوب و مفیدی بود

پیمانکاری عقد مشارکت مدنی یه؟

عدم افشا محرمانگی چیه؟

وکلای متخصص ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهند داد

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

۸۸۳۲۱۰۸۸

ادامه مطلب

 

 

قرارداد پیمانکاری

متن کوتاه توضیخ در مورد مهدی قاسمی

مهدی قاسمی متولد بیستم مردادماه سال 1359 در شهر زیبا و باستانی مراغه از توابع استان آذربایجان شرقی و ساکن تهران هستم که هرسه مقطع دبیرستان و کارشناسی و کارشناسی ارشد را با رتبه ممتاز فارغ التحصیل شده‌ام و در حال حاضر به عنوان مدیر عامل شرکت بین المللی حقوقی برهان متین مشغول به ارائه خدمات حقوقی بوده و … .

ادامه مطلب

 

 

قرارداد حاضر في مابين شركت ………………………………………………. به مدیریت/نمایندگی …………………. به آدرس ……………………………………………………………………….. تلفن ……………………………………. كه از اين پس پيمانكار ناميده مي شود، از يك طرف و شرکت …………………………………………….. به آدرس …………………………………………………………….. تلفن ………………………. به نمایندگی آقای/خانم …………………………….. كه از اين پس كارفرما ناميده مي شوند، از طرف ديگر منعقد مي گردد.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… .

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… .

الف………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… .

– پيمانكار موظف است تمام منابع، مدارك و اطلاعاتي كه به اقتضاء و ضرورت كار در اختيار دارد، محرمانه تلقي نموده و در حفظ و نگهداري آن كوشا بوده و از افشا و سوء استفاده از آن خودداري نمايد. بديهي است خسارات و صدماتي كه بخاطر قصور در اين امر به كارفرما وارد مي شود بر عهده پيمانكار مي باشد.- پيمانكار موظف است در مدت قرارداد از نيروهاي مجرب و متخصص خود در جهت انجام موضوع قرارداد استفاده نمايد بگونه اي كه خللي در روند كار بوجود نيامده و كيفيت كار ارائه شده مطلوب بوده و از 5% ضریب خطا تجاوز ننماید.- پيمانكار تعهد نمود بدون اجازه قبلي كارفرما، موضوع قرارداد را به طور كلي يا جزئي به اشخاص حقوقی ثالث واگذار ننمايد.- مسئولیت کارکنان موضوع پیمان برعهده پیمانکار می باشدوکلیه پرداختهای قانونی شامل حقوق ومزایا،بیمه تامین اجتماعی وبیمه مسئولیت مدنی پیمانکاردرقبال کارکنان درصورت بروز حوادث ،برعهده پیمانکارمی باشد.- پیمانکارموظف است درقبال حوادث نسبت به اخذ بیمه مسئولیت مدنی خوددرارتباط با کارکنان اش درهنگام پرداخت خسارات احتمالی حوادث اقدام نماید.- پیمانکارموظف است برنحوه انجام کار توسط کارکنان خود نظارت داشته وآموزشهای ایمنی لازم رابه آنان ارائه بدهد.- پیمانکار موظف است وسایل حفاظت فردی مناسب بانوع کارکارگران رادراختیار آنان قرارداده وکاربرد آن وسایل رابه کارگران آموزش دهد.- پیمانکار موظف است ماشین آلات وابزار کار مناسب با نوع کاررا به صورت استاندارد وسالم دراختیار کارکنان خود قراردهد ومسئولیت بروز حوادث درصورت عمل غیر ایمن کارکنان وپرسنل پیمانکار برعهده پیمانکار می باشد.

– كارفرما حق جذب و استخدام نيروهاي پيمانكار را بطور مستقل و بدون اطلاع و كسب اجازه كتبي از وي تا ………….. سال پس از اتمام قرارداد حاضر، نداشته و در صورت تخلف موظف است به ازاي هر نيرو، مبلغ ……………. ريال بعنوان هزينه هاي آموزش و… به پيمانكار بپردازد.- كارفرما متعهد است منابعي را كه در اختيار پيمانكار قرار مي دهد هيچگونه مغايرت و عنادي با نظام جمهوري اسلامي و ولايت فقيه نداشته و انجام خدمات موضوع اين قرارداد، هيچگونه منع قانوني ندارد در غير اينصورت كليه عواقب بر عهده كارفرما بوده و پيمانكار هرگونه مسئوليتي را از خود سلب مي نمايد.- درصورت وجود چندین پیمانکار درکارگاه یا محل پروژه ،مسئولیت هماهنگی بین آنان جهت پیشگیری از بروز حوادث بدلیل همزمانی کارآنان برعهده کارفرما می باشد.

– در صورت عدم رضايت از عملكرد پيمانكار، كارفرما مجاز است قرارداد را يكطرفه فسخ نمايد.- در موارد فورس‌ماژور مثل سیل، زلزله، جنگ و…، قرارداد حاضر قابل تعویق می باشد.- در صورت اتمام و انجام كليه تعهدات پيمانكار، با تأييد كارفرما و توافق طرفين اتمام قرارداد حاضر اعلام و نسبت به تسويه حساب نهايي اقدام خواهد شد.

اختلافات ناشي از اين قرارداد ابتدا از طريق سازش بين طرفين و در صورت عدم سازش، در مراجع ذيصلاح حل و فصل خواهد شد.

 

قرارداد حاضر در …………… ماده و ………………….. نسخه تهيه و به امضاء طرفين رسيده است و هر نسخه حكم واحد و يكسان دارد.

مهر و امضاء پيمانكار /مهر و امضاء كارفرما

 

وکیل پایه یک دادگستریعضو هیأت مدیره گروه بین المللی حقوقی برهانوکیل متخصص دعاوی املاک و اراضی، بیمه، حقوق مهندسی و پیمانکاریوکیل متخصص تنظیم قراردادهای داخلی، دعاوی ناشی از قراردادها، امور تجاری و شرکت‌ها

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

موارد ستاره دار اجباری هستند.

تمام حقوق مادی و معنوی بانک قراردادهای ایران (بقا) محفوظ است. بازنشر محتوای این سایت با ذکر نام و آدرس سایت قراردادها بلامانع است. | طراحی وب امیتیس

قرارداد پیمانکاری
قرارداد پیمانکاری
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *