قرص ایمودیوم

قرص ایمودیوم
قرص ایمودیوم

شماره ۱۰۹۷

پزشکی امروز

برخی از معتادانی که در جستجوی جایگزینی برای مسکن‌های افیونی همچون اکسی‌کونتین و ویکودین می‌باشند، اکنون در حال روی آوردن به داروی ضداسهال به‌نام ایمودیوم (لوپراماید) هستند. براساس نظر محققان، این سوءمصرف ایمودیوم (باماده‌ی کلیدی و اصلی آن یعنی لوپرامید) تبدیل به یک معضل در حال رشد در آمریکا شده‌است. افرادی‌که به‌دنبال خوددرمانی نشانه‌های ترک مواد افیونی یا القای حس سرخوشی هستند، اقدام به‌مصرف بیش‌از‌حد (Overdose) لوپرامید (‌که برخی اوقات با عواقب کشنده‌ای همراه است) می‌کنند. لوپرامید تا میزانی جهت درمان بی‌خطر می‌باشد ولی در دوزهای بالا بسیار خطرناک است. دسترسی آسان، هزینه‌ی کم، فروش آزاد قانونی و نبود آگاهی در مورد لوپرامید موجب گردیده تا زمینه‌ی اعتیاد به این دارو فراهم گردد و مقدار موردنیاز جهت القای حس سرخوشی، بسیار بالا (شاید مصرف روزانه ۲۰ تا ۵۰ ‌میلی‌گرم ایمودیوم) است. تمامی داروها ازجمله مواردی که بدون نسخه به فروش می‌رسند، می‌توانند هنگام عدم رعایت دستورالعمل مصرف به‌شدت خطرناک باشند.

Ref: Annals of Emergency Medicine, News Release, May 3, 2016

قرص ایمودیوم

ارسال

در حال ارسال اطلاعات …

خطا در ثبت اطلاعات، لطفا مجدد تلاش نمایید

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد

دربارۀ ما

نشریه پزشکی امروز اگرچه به هیچ نهاد ، سازمان ، ارگان … وابسته نیست ولی وابسته محبت خوانندگان و همکاران گرانقدری است که از گذشته های دور تاکنون دست دراز شده نشریه را به گرمی فشرده اند و زیر بار منت آنان است.

شبکه های اجتماعی

تماس با ما

تلفن تماس : 02188371001

فکس : 02188371004

ایمیل : pezeshkyemroozweekly@gmail.com

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به نشریۀ پزشکی امروز می باشد.

این قرص که بدون نسخه در داروخانه‌ها موجود است باعث کاهش سرعت و حرکات روده می‌شود. بنابراین به کاهش شدت اسهال کمک می‌کند. از جمله عوارض مصرف این قرص باید به خشکی دهان، سرگیجه، یبوست، دردهای شکمی، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد. به گزارش«چطور»، اگر با مصرف ایمودیوم یا لوپرامید دچار این عوارض می‌شوید، باید از انجام فعالیت‌هایی مانند رانندگی که نیاز به تمرکز دارد، خودداری کنید. کسانی هم که تاکنون این قرص را مصرف نکرده‌اند، باید در زمانی که قرار نیست کاری انجام بدهند، آن را مصرف و امتحان کنند تا از عوارض قرص روی بدن‌شان آگاه شوند.

InChI=1S/C29H33ClN2O2/c1-31(2)27(33)29(24-9-5-3-6-10-24,25-11-7-4-8-12-25)19-22-32-20-17-28(34,18-21-32)23-13-15-26(30)16-14-23/h3-16,34H,17-22H2,1-2H3 YKey:RDOIQAHITMMDAJ-UHFFFAOYSA-N Y

لوپرامید (به انگلیسی: Loperamide) یک داروی ترکیبی بر پایه پیپریدین، و از نوع مخدرهای ضداسهال می‌باشد. در درمان اسهال ناشی از گاستروآنتریت و در افزایش کانستریکشن عضلات مقعد و درمان بی‌اختیاری در دفع کاربرد ویژه دارد. از دیگر نامهای آن Lopex ،Imodium ،Dimor و Fortasec است.

رده درمانی: ضداسهال‌ها

اشکال دارویی: قرص، شربت

لوپرامید برای درمان علامتی اسهال حاد (به خصوص در گاستروآنتریت، بیماریهای التهابی روده و سندرم روده تحریک‌پذیر) بکار می‌رود.
قرص ایمودیوم

لوپرامید نوعی آگونیست گیرنده‌های μ مخدر است. این دارو با تأثیر بر شبکه عصبی میانتریک روده بزرگ تون عضلات صاف طولی روده را کاهش می‌دهد در نتیجه فعالیت حرکتی روده را کند می‌سازد و لذا میزان دفع آب و نمکهای بدن را کاهش می‌دهد.

خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی، تهوع، استفراغ، خشکی دهان، ناراحتی معده و یبوست، حساسیت، نفخ، درد شکم یا تب در حین درمان. لوپرامید برای اسهالهای ناشی از عفونت توصیه نمی‌شود زیرا دفع میکروبها را از روده به تأخیر می‌اندازد.

اسهال

اسهال وضعیتی است که در آن فرد بیمار دست کم سه بار در روز دفع مدفوع روان یا مایع دارد. این حالت می‌تواند چند روز به طول بینجامد که در نهایت موجب کم آبی بدن می‌شود. البته مدت زمان بیماری به نوع اسهال هم بستگی دارد. اسهال آبکی کوتاه مدت بوده اما نوع اسهال خونی و اسهال پایدار، ممکن است دو هفته یا بیشتر هم فرد را درگیر کنند. عفونت روده اغلب موجب بروز این عارضه می‌شود. عفونت روده ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود که از دلایل مهم آن آلودگی و مصرف خوراکی‌های نامناسب است. اگرچه تغییر در رژیم غذایی اولین قدم در درمان اسهال است اما به منظور تسریع در روند بهبودی بیمار، داروهای مختلفی وجود دارد. قرص لومیدکس یکی از این داروهاست.

مقدار دقیق مصرف این دارو به میزان شدت و ضعف بیماری بستگی داشته و باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول به منظور درمان اسهال حاد در بزرگسالان و افراد بالای ۱۲ سال، در ابتدا ۴ میلی‌گرم به صورت خوراکی مصرف می‌شود. به طور معمول میزان مصرف روزانه این دارو در بزرگسالان، ۴ بار در روز است. همچنین میزان مصرف قرص لومیدکس برای کودکان بین سنین ۲ تا ۱۲ سال، ۲ بار در روز است.

 اسهال حاد غیر اختصاصی:

بزرگسالان و کودکان بزرگتر از 12 سال:در ابتدا mg 4 خوراکی مصرف می شود و پس از هر بار دفع اسهالی، mg 2 استفاده می شود. حداکثر دوز روزانه mg 16 می باشد.

کودکان 12-8 ساله:در روز اول mg 2 خوراکی سه بار در روز مصرف می شود.قرص ایمودیوم

کودکان 8-5 ساله:در روز اول mg 2 خوراکی دو بار در روز مصرف می شود.

کودکان 5-2 ساله:در روز اول mg 1 خوراکی سه بار در روز مصرف می شود.

دوز نگهدارنده یک سوم تا یک دوم مقدار مصرف اولیه است (mg/kg 0.1 پس از هر بار دفع اسهال) که نباید از دوز روز اول تجاوز نماید. در صورت عدم بهبودی پس از 48 ساعت، دارو باید قطع شود.

 اسهال مزمن:

بزرگسالان:در ابتدا mg 4 خوراکی و سپس mg 2 پس از هر بار دفع اسهالی تا رفع اسهال مصرف می شود. دوز باید بر اساس پاسخ هر فرد تعیین شود.

در صورت مصرف شدن mg 16 در روز برای حداقل 10 روز، دارو را قطع کنید.

کودکان:mg/kg 0.24-0.08 در روز در 2 تا 3 دوز منقسم مصرف می شود.

اثرات این دارو ظرف 1 تا 2 ساعت پس از شروع درمان با دارو ظاهر می شوند، ضمناًً این اثرات مدت 6 تا 18 ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت.

رژیم غذایی خاص هنگام مصرف دارو:

در طی مدت درمان با این دارو خوردن و نوشیدن مایعات، چیزهای شیرین و نمک، ضروری می باشد.

چگونگی قطع مصرف دارو :

مصرف این دارو را می توان به محض رفع نیاز، بدون هیچ مشکلی قطع نمود.

این دارو با اثر مستقیم بر عضلات حلقوی و طولی دیواره ی روده ها قادر به غیرفعال کردن حرکات خود به خودی آنها می باشد. با این آثار این دارو قادر به کاهش حجم مدفوع روزانه و افزایش ویسکوزیته و تراکم آن بوده و اتلاف مایعات و الکترولیتها را کاهش می دهد. تاکنون گزارشی از تحمل نسبت به اثر ضد اسهالی این دارو مشاهده نشده است. گرچه در میمونهای معتاد به مورفین، لوپرامید با دوزهای بالاتر از دوزهای توصیه شده سبب جلوگیری از بروز علائم قطع مصرف مورفین شده است ولی در انسان آثار مشابه تریاک حتی با دوزهای بالاتر از 2 برابر مصرف دوزهای درمانی مشاهده نشده است.

میزان جذب لوپرامید پس از مصرف خوراکی 40% بوده و فاقد نفوذ قابل توجه مغزی است. اوج غلظت های پلاسمایی لوپرامید تقریباً 5 ساعت پس از تجویز قرص و 2.5 ساعت پس از تجویز فرم مایع آن حاصل شده و برای هر دو فرم فوق تقریباً مساوی است.

عمرنیمه ی حذف این دارو 10.8 ساعت (در محدوده ی 9.1 تا 14.4ساعت) بوده و پس از مصرف یک دوز mg4 این دارو، 25% آن بدون تغییر به داخل مدفوع دفع شده و 1.3% آن نیز به صورت داروی بدون تغییر و یا به صورت کونژوگه گلوکورونیک اسید طی 3 روز از ادرار دفع می شود

لوپرامید چیست؟
لوپرامید با کاهش حرکات دستگاه گوارش علائم اسهال را کاهش می دهد.
توجه به این نکته لازم است که اسهال یک سازو کار طبیعی بدن است برای دفع مواد سمی از دستگاه گوارش و ممکن است در اثر شرایط مختلفی اسهال ایجاد شود. عوامل میکروبی – ویروسی – تک یاخته ای – عوارض دارویی و غذایی و حتی استرس ممکن است باعث بروز اسهال شود. دلیل اسهال حرکات سریع روده است بنابر این برای برطرف کردن اسهال یا باید عامل آن برطرف شود و یا باید حرکات گوارشی را کاهش داد.
کاهش حرکات گوارشی می تواند بالقوه خطرناک باشد چون ممکن است بدن نتواند سموم خطرناک را دفع کند و با حبس عامل ایجاد کننده اسهال در واقع مواد سمی وارد جریان خون شود.
بنابر این تشخیص علت اسهال موضوع بسیار مهمی است که نیاز به معاینه دقیق توسط پزشک دارد و تجویز داروی ضد باکتری – ضد ویروس و یا ضد آمیب بر عهده پزشک است.
مصرف لوپرامید بدون بر طرف کردن علت بیماری فقط با کاهش حرکات دستگاه گوارش دفع مایعات بدن را کاهش می دهد.
لوپرامید بیشتر در اسهال مسافرتی کاربرد دارد وباید مطمئن باشیم که علت اسهال میکروبی یا ویروسی نباشد. همچنین در کرامپ های شکمی و روده تحریک پذیر مصرف می شود.
در صورت وجود اسهال خونی و یا اسهال همراه با تب نباید لوپرامید استفاده شود
اگر اسهال ۴۸ ساعت پس از مصرف لوپرامید برطرف نشده باشد باید به پزشک اطلاع دهید.

عوارض احتمالی لوپرامید
این دارو ممکن است باعث نفخ- خشکی دهان یبوست و سرگیجه شود.

توصیه های لوپرامید
در صورت احتمال اسهال میکروبی و یا آمیبی مصرف لوپرامید ممنوع می باشد
مصرف لوپرامید در کودکان کمتر ۶ سال حتما باید تحت نظر پزشک متخصص اطفال باشد.

لوپرامید در مقایسه با دیفنوکسیلات عوارض کمتر و اثر بخشی بیشتری دارد

Reference1: www.webmd.com
Reference2: www.drugs.com

قرص ایمودیوم

قابل استفاده در بارداری: با مطالعات حیوانی شواهدی دال بر خطرناک بودن این دارو مشاهده نشده است. مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست

چنانچه در خصوص “لوپرامید ” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

داروی اسهال و دل پیچه : مزایا و عوارض قرص بندآوردن اسهال

علائم و درمان عفونت معده و روده (اسهال و استفراغ)

درمان بیماری کولیت روده زخمی

درمان اسهال شدید و مزمن در کودکان و بزرگسالان

درمان سرطان کبد کودکان

قرص ایمودیوم

آبسه کبد

راه های درمان یبوست شدید و مزمن

بیماری سلیاک چیست؟ علائم،تشخیص،درمان و رژیم غذایی

تهران، خیابان شریعتی، خیابان شهید دستگردی (ظفر)، بعد از نفت شمالی، پلاک 177، ساختمان شمس، واحد

تلفنهای تماس:

02122260452

02122908154

تلفن تعین وقت:

09195373730


نشریه شماره 1Downloads-icon


نشریه شماره 2Downloads-icon

قرص ایمودیوم
قرص ایمودیوم
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *