قرص بوسپیرون

قرص بوسپیرون
قرص بوسپیرون

8-{4-[4-(Pyrimidin-2-yl)piperazin-1-yl]butyl}-8-azaspiro[4.5]decan-7,9-dion (IUPAC)

N05BE01

Anxiolytikum

selektiver Serotoninagonist

109–110 °C; 201,5–202,5 °C (Hydrochlorid)[1]

قرص بوسپیرون

Gefahr


Buspiron ist ein Arzneistoff, der angstlösend wirkt. Sein Vorteil gegenüber den Benzodiazepinen liegt vor allem darin, dass er, nach derzeitigem Stand der Forschung, nicht abhängig macht. Es wirkt auch nicht sedierend. Die Wirkung tritt, anders als bei Benzodiazepinen, nicht unmittelbar nach der Einnahme, sondern erst nach einigen Wochen (zwei und mehr) regelmäßiger Einnahme ein.
Buspiron besitzt keine Affinität zu GABA-Rezeptoren. Vermutlich wirkt es als partieller Agonist an 5-HT1A-Rezeptoren und als Antagonist an D2-Rezeptoren. Der Wirkstoff wurde 1971 von Bristol Myers und 1973 von Mead Johnson patentiert. Es sind auch Generika im Handel.[1] Verwendet wird er als Hydrochlorid.[1]
Buspiron wurde 1986 für die Indikation Generalisierte Angststörung erstmals zugelassen.

Sehr häufige Nebenwirkungen (< 1:10) sind Schwindelgefühl, Müdigkeit, Übelkeit und Kopfschmerzen. Häufig (< 1:100) kommt es unter anderem auch zu Tachykardien, Nervosität, Schlaflosigkeit, Parästhesien, Diarrhöe, Akkommodationsstörungen, depressiven Missempfindungen, Alpträumen, Verwirrtheit und verschwommenem Sehen.[3]

Buspiron wird über das Cytochrom P450 3A4 metabolisiert. Dies hat zur Folge, dass der Plasmaspiegel von Buspiron durch Induktoren dieses Enzyms (z. B. Carbamazepin) erniedrigt bzw. durch Inhibitoren (z. B. Grapefruitsaft, Cimetidin) erhöht wird.

Im Zusammenhang mit stark serotonerg wirkenden Medikamenten (SSRI, Clomipramin, Echtes Johanniskraut) kann es vereinzelt zum Serotonin-Syndrom kommen.

Anxut (D), Busp (D), Bespar (D)

داروی بوسپار یا ونسپار، که با نام عمومی بوسپیرون نیز شناخته می‌شود، یک داروی ضد اضطراب است که با تاثیر بر روی مواد شیمیایی مغز، آن‌ها را در افرادی که دچار اضطرابند و تعادل این مواد شیمیایی در مغز آن ها به هم خورده، متعادل می‌کند.

این دارو برای درمان علائم اضطراب، مثل ترس، تنش، تحریک پذیری و کج خلقی، سرگیجه، ضربان قلب نامنظم و سایر علائم جسمانی، استفاده می‌شود. بوسپار، داروی درمان بیماری‌های روانی (داروهای ضد روان‌پریشی) نیست و نباید به جای داروهایی که پزشک برای درمان بیماری‌های روانی تجویز می‌کند، به کار رود.

بوسپیرون ممکن است در موارد دیگری نیز استفاده گردد.

 

اعصاب مركزی: سرگیجه، خواب آلودگی، عصبانیت، بیخوابی، سردرد، منگی، كرختی. 
چشم: تاری دید. 
دستگاه گوارش: خشكی دهان، ‌تهوع، اسهال، دیسترس شكمی. 

مسمومیت و درمان 
تظاهرات بالینی: سرگیجه، خواب آلودگی، تنگی غیرمعمول مردمكها، تهوع و استفراغ. 
درمان: علامتی و حمایتی است. محتویات معده با شستشوی سریع معده تخلیه شود. تنفس، نبض و فشار خون بیمار پیگری گردد. پادزهر خاصی ندارد. اثر دیالیز معلوم نیست. قرص بوسپیرون

1- بیمارانی كه قبلاً با بنزودیازپین ها تحت درمان بوده اند، ممكن است پاسخ بالینی خوبی به این دارو ندهند. 
2- اگرچه به نظر نمی‌رسد بوسپیرون سبب وابستگی جسمی یا روانی شود، ولی این احتمال وجود دارد كه بیمار برای تجربهاین اثرات به سوء مصرف دارو دست بزند. 
3- بوسپیرون سندرم قطع مصرف ناشی از بنزودیازپین ها یا سایر داروهای خواب‌‌آور و تسكین‌بخش را مسدود نمی‌كند. از این رو، مصرف این داروها پیش از جایگزینی با بوسپیرون به تدریج قطع شود. 
4- وضعیت عملكرد كبد و كلیه بیمار پیگیری شود؛ اختلال كار كلیه و كبد متابولیسم و دفع دارو را مختل كرده و ممكن است به تجمع سمی دارو منجر شود. كاهش مقدار مصرف ممكن است ضروری باشد. 
5- بوسپیرون به صورت تحقیقاتی در درمان افسردگی غیرملانكولیك و سندرم پاركینسون استفاده شده است. 
6- بعلت احتمال بروز اختلال شناختی توصیه می‌شود بیماران از فعالیتهایی كه هوشیاری كامل نیاز دارند خودداری نمایند. 
7- سندرم پای بیقرار در برخی بیماران گزارش شده است كه می‌تواند در ارتباط با اثرات آنتاگونیستی دوپامینی بوسپیرون باشد. بیمار از جهت علائم دیستونی، بی قراری و سودوپاركینسونیسم بررسی شود. 
8- در بیماران با نارسایی كلیه و كبد با احتیاط مصرف شود. 
9- در مصرف همزمان با MAOI‌ها ممكن است افزایش فشار خون رخ دهد، مصرف همزمان توصیه نمی‌شود. 
10- ایمنی و كارآیی دارو در كودكان زیر 6 سال شناسایی نشده است. مطالعات در مورد مصرف طولانی دارو در كودكان در دسترس نیست. 
11- بوسپیرون تحمل متقاطع با بنزودیازپین‌ها ندارد. 

1- دارو را طبق دستور پزشك مصرف و از دو برابر كردن مقدار مصرف دارو خودداری كنید. در صورت فراموشی یك نوبت مصرف مقدار فراموش شده را هرچه زودتر مصرف كنید، مگر آنكه نوبت مصرف بعدی رسیده باشد. 
2- تا مشخص شدن اثر دارو از انجام فعالیت های خطرناك اجتناب كنید. اثرات الكل و سایر مضعفهای CNS (مانند آنتی هیستامینها، تسكین‌بخشها، آرام‌بخشها، داروهای خواب‌آور، ضد درد، باربیتوراتها، داروهای ضد تشنج، شل كننده‌های عضلانی، داروهای ضد سرماخوردگی، ضد سرفه یا آلرژی) ممكن است با رخوت و خواب‌آلودگی اضافی ناشی از بوسپیرون افزایش یابند. 
3- دارو را دور از گرما و نور و دسترس كودكان نگهداری كنید. 
4- هرگونه عوارض جانبی را فوراً اطلاع دهید. 
مصرف در شیردهی: مطالعات بر روی حیوانات نشان داده است كه بوسپیرون و متابولیتهای آن در شیر موش صحرایی ترشح می‌شوند. میزان ترشح دارو در شیر انسان مشخص نیست. در زنان شیرده نباید تجویز شود. 

مجله سلامت دکترتو

تحریریه مجله دکترتو

نام رایج دارو: بوسپیرون – Buspirone

اسامی تجاری دارو: بوسپر

این دارو برای درمان اضطراب استفاده می‌شود و به شما کمک می‌کند تا بتوانید به روشنی فکر کنید و آرام و راحت باشید و کمتر احساس نگرانی کنید. همچنین ممکن است این دارو به کاهش خجالتی بودن یا زودرنج بودن نیز کمک کند و عوارض این بیماری‌ها مانند مشکلات خواب، عرق کردن و تپش قلب را کنترل کند.قرص بوسپیرون

داروی بوسپیرون با تاثیر بر برخی مواد طبیعی در مغز (انتقال‌دهنده‌های عصبی) برای درمان اختلال اضطراب به کار می‌رود.

این دارو به صورت دهانی و به طور معمول ۲ یا ۳ بار در روز یا طبق تجویز پزشک مصرف می‌شود. شما می‌توانید این دارو را همراه با غذا یا بدون آن بخورید اما حتما یکی را انتخاب کنید تا میزان جذب دارو همواره ثابت بماند. داروی بوسپیرون را به صورت قرص دریافت می‌کنید که می‌توانید برای رسیدن به دوز تجویزی آن را نصف کنید. برای استفاده به اندازه میزان دوز تجویزی با دکتر داروخانه مشورت کنید.

همراه با این دارو از خوردن گریپ فروت یا نوشیدن آب گریو فروت خودداری کنید گریپ فروت احتمال عوارض جانبی این دارو را بالا می‌برد. برای اطلاعات بیشتر با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

دوز مصرف داروی بوسپیرون به سن، وضعیت بیماری، و پاسخگویی بدن شما به درمان و سایر داروها بستگی دارد. برای تاثیرگذاری بهتر این دارو، آن را به موقع مصرف کنید. در ابتدای شروع به مصرف این دارو کردید، نشانه‌های اضطراب (مانند بی‌قراری) شاید بعضی اوقات قبل از بهبودی، بدتر شوند. تاثیرگذاری کامل دارو ممکن است یک ماه یا بیشتر طول بکشد.

مصرف بوسپیرون ممکن است منجر به عوارضی مانند سرگیجه، خواب‌آلودگی، سردرد، تهوع، نگرانی، بی‌قراری، تاری دید، خستگی و مشکلات خواب شود. اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید.

درصورتی که پزشک داروی بوسپیرون را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی بوسپیرون را مصرف کرده‌اند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند. به ندرت کسانی که از این دارو استفاده می‌کنند دچار ناهنجاری‌های حرکتی مانند لرزش، گرفتگی عضلانی، ناهنجاری صورتی، حرکات و پرش سریع یا دیسکینزی خفیف شده‌اند. در بعضی موارد این ناهنجاری‌ها ممکن است دائمی باشد. اگر دچار هرگونه مشکلات حرکتی و عدم کنترل بر بدن (مخصوصا صورت، دهان، زبان، دست و پاها) شدید سریعا با پزشک تماس بگیرید.

اگر عوارض جانبی خطرناکی مانند خونریزی و کبودی، تنگی نفس، درد قفسه سینه و تپش قلب را تجربه کردید، هر چه سریع‌تر با پزشک تماس بگیرید.

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی بوسپیرون نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید، سریعا از فوریت های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

اگر به داروی بوسپیرون حساسیت دارید یا هر حساسیت دیگری دارید قبل از مصرف این دارو را پزشک یا داروساز مشورت کنید. داروی بوسپیرون ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.

این دارو در برخی شرایط خاص پزشکی نباید استفاده شود. اگر مشکلات کلیوی یا مشکلات کبدی دارید، قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید. قبل از مصرف بوسپیرون در مورد سوابق پزشکی خود مخصوصاْ سابقه اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی و بیماری پارکینسون را به پزشک اطلاع دهید. داروی بوسپیرون ممکن است موجب خواب‌آلودگی و تاری دید شما بشود. الکل و ماری جوآنا این حالات را تشدید می کند. لذا از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانیکه در هوشیاری کامل به سر ببرید اجتناب کنید. هنگام مصرف بوسپیرون از خوردن الکل پرهیز کنید و در صورت مصرف ماری جوآنا با پزشک خود صحبت کنید. ضمنا قبل از هر گونه جراحی همه‌ی داروهایی که مصرف می‌کنید را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.

اگر از دیگر داروهای ضداضطراب استفاده می‌کنید، جز در موارد دستور پزشک آن‌ها را یک‌باره قطع نکنید. بوسپیرون از عوارض ترک یک‌باره دیگر داروهای اضطراب جلوگیری نمی‌کند و بهتر است دوز مصرفی‌تان را در در زمان شروع درمان با بوسپیرون کاهش دهید. اگر عوارض قطع دارو را درخود احساس کردید، در اولین فرصت با پزشکتان تماس بگیرید.

چنانچه باردار هستید فقط در صورت نیاز ضروری داروی بوسپیرون را استفاده کنید و اگر حامله هستید یا قصد حاملگی دارید قبل از مصرف این دارو این موضوع را به اطلاع پزشکتان برسانید و درمورد مزایا و خطرات آن مشورت بگیرید.

تاثیر این دارو بر شیر مادر و انتقال آن به نوزاد مشخص نیست. با این وجود، داروهای مشابه از طریق شیر مادر به نوزاد انتقال پیدا می‌کنند و ممکن است تاثیرات ناخواسته‌ای بر او بگذارد. قبل از شیردهی به نوزاد با پزشک خود مشورت کنید.

تداخل دارویی داروی بوسپیرون با داروهای دیگر به سه دسته تداخل شدید، تداخل جدی و تداخل متوسط تقسیم می‌شوند. حتما قبل از مصرف بوسپیرون همراه با داروهای زیر با پزشک خود مشورت نمایید.

تداخل شدید: داروهای بازدارنده منوآمین اکساید یا MAOIS که از داروهای ضدافسردگی هستند و موجب فشار خون بالا می‌شوند. همیشه فشار خون خود را بررسی کنید. سردرد و تغییر در دید نشانه‌های این تداخل هستند.

تداخل جدی: داروی بوسپریون با داروهای انتقال دوپامین و لوفلوپان تداخل دارویی جدی دارد.

تداخل متوسط: داروهایی که با بوسپیرون تداخل دارویی متوسطی دارند عبارت‌اند از:

اگر علائم اوردوز این دارو مانند از هوش رفتن و مشکلات تنفسی را مشاهده کردید سریعا با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید. اگر همراه با این دارو، ترازودون استفاده می‌کنید ممکن است نیاز به آزمایشهای پزشکی داشته باشید تا عوارض جانبی این داروها بررسی شود.

اگر دوز مصرفی داروی بوسپیرون را فراموش کردید، در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی، به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید ،نیازی به مصرف دو برابر دارو نیست و فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

برای نگهداری صحیح داروی بوسپیرون، آن را در دمای اتاق، دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار دهید و در حمام نگهداری نفرمایید. توجه داشته باشید که داروی منقضی شده را مصرف نکنید.

در صورت نیاز به دارو درمانی به بهترین پزشکان عصاب و روان در دکترتو مراجعه کنید و اینترنتی نوبت بگیرید.

منبع: WebMD

با سلام من دوقطبی هستم دو ماهه بدلیل افسردگی شروع به مصرف سرترالین ۱۰۰ کردم وهمچنین کاربامازپین ۴۰۰و یک دوم ترانکوپین ۲۵مصرف میکنم یک ماهه بشدت اضطراب و تپش قلب دارم که دکتر پروپرانول بهم داد ولی روزی سه تا پروپرانول ۱۰ هم نمیتونه آرومم کنه خجالتی شدم و اعتماد به نفسمو از دست دادم.چون قبلا تحت درمان با بوسپیرون ۵بودم آیا الان هم میتونم این دارو رو دریافت کنم؟ به نظرتون دلیل خجالتی شدنم چیه؟

بله اعتیاد آور نیست ولی سعی کنید دوز رو ب سرعت بالا نبرید و به سرعت پایین نیارید بعد گاباپنتین ۳۰۰برای کنار گزاشتن

سلام . می خواستم بدونم ایا مصرف همزمان بوسپیرون و چای سیاه مشکلی داره ؟؟ اخه دکتر برای من این دارو رو بعد صبحانه با معده پر تجویز کرده .

با بهترین پزشکان از راه دور مشاوره کنید

وب سایت

اطلاعات من را در مرورگم جهت ثبت دیدگاه های دیگر ذخیره کن

قرص بوسپیرون

کلیه‌ی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت فن‌آوری اطلاعات نوین آسان تِک مانا است.

InChI=1S/C21H31N5O2/c27-18-16-21(6-1-2-7-21)17-19(28)26(18)11-4-3-10-24-12-14-25(15-13-24)20-22-8-5-9-23-20/h5,8-9H,1-4,6-7,10-17H2 YKey:QWCRAEMEVRGPNT-UHFFFAOYSA-N Y

بوسپیرون (به انگلیسی: Buspirone)
بوسپیرون یک داروی ضداضطراب خوراکی است که بیشتر برای درمان اختلالات اضطرابی به ویژه اضطراب فراگیر به کار می‌رود[۱] . این دارو از نظر ساختار با سایر داروهای ضداضطراب از جمله
بنزودیازپین‌ها و باربیتورات‌ها متفاوت است. بوسپیرون همچنین برخلاف سایر داروهای ضد اضطراب، فاقد اثرات
ضدتشنج یا شل‌کننده عضلانی است، عملکرد سایکوموتور را مختل نمی‌کند و وابستگی فیزیکی ایجاد نمی‌نماید.
بنابراین یک مزیت بوسپیرون در مقایسه با بنزودیازپین‌ها این است که خواب‌آلودگی و اختلال تمرکز ایجاد نمی‌کند[۲] . بوسپیرون برخلاف سایر داروهای ضداضطراب برای درمان فوری اضطراب به کار برده نمی‌شود زیرا اثرات
ضداضطراب آن ممکن است پس از گذشت دو هفته از شروع درمان آغاز گردد [۳] . این دارو اولین بار در سال
1986 مورد تأیید سازمان غذا و دارو (آمریکا) (FDA) قرار گرفت [۴] .

بوسپیرون برای درمان اختلالات یا علائم اضطرابی به کار برده می‌شود. سازمان غذا و دارو (FDA) این
دارو را برای درمان کوتاه مدت و بلندمدت اختلال اضطراب فراگیر و همچنین درمان کوتاه مدت علائم
اضطرابی تأیید کرده‌است[۵]. بوسپیرون اثرات ضداضطراب فوری ندارد و شروع اثر آن ممکن
است دو تا چهار هفته پس از شروع درمان ظاهر شود.[۶] بوسپیرون در درمان اختلال اضطراب فراگیر
تقریباً می‌تواند به اندازه دیگر داروهای ضداضطراب مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و کلرازپات اثرات
ضداضطرابی داشته باشد.[۷] درصورتی که مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) در درمان
اضطراب مؤثر نباشند یا این که بیمار نتواند آنها را تحمل کند، می‌توان بوسپیرون را به عنوان یک داروی
خط دوم به کار گرفت[۸]

قرص بوسپیرون

شواهدی از اثربخشی بوسپیرون در درمان اختلال کمبود میل جنسی (hypoactive sexual
desire disorder) دارد[۹]
بوسپیرون همچنین به عنوان یک داروی کمکی برای کاهش عوارض جنسی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) به کار برده می‌شود[۱۰]

بوسپیرون در درمان ترک بنزودیازپین‌ها، ترک باربیتورات‌ها و ترک الکل/دلیریوم ترمنس مؤثر نیست[۱۱]

بوسپیرون در موارد زیر نباید مورد مصرف قرار بگیرد[۱۲]
 سابقه حساسیت به بوسپیرون

 اسیدوز متابولیک (مانند آنچه در دیابت رخ می دهد)

 همراه با مهارکننده‌های MAO

 نارسایی شدید کبد یا کلیه

یک عارضه شایع مصرف بوسپیرون، سرگیجه است که در بیش از 10% از بیماران رخ می‌دهد. سایر عوارض در 1 تا 10% از بیماران دیده می‌شود عبارتند از [۱۳]
 سیستم عصبی مرکزی: خواب دیدنهای غیرطبیعی، اختلال تعادل، اغتشاش شعور، سرگیجه، خواب آلودگی،
برانگیختگی هیجانی، سردرد، عصبی بودن، کرختی، حملات خشم، احساس گزگز در اندامها

 چشم: تاری دید

 گوش: وزوز گوش

 قلبی-عروقی: درد سینه

 تنفسی: گرفتگی بینی

 پوست: تعریق، راش

 گوارش: اسهال، تهوع، گلودرد

 عصبی-عضلانی و اسکلتی: درد، لرزش، ضعف

بوسپیرون معمولاًﹰ به خوبی تحمل می‌شود و عوارض خواب‌آلودگی، اختلال شناختی و سایکوموتور، شل‌کنندگی
عضلانی، وابستگی فیزیکی و اثرات ضدتشنج ندارد. همچنین بوسپیرون، حالت سرخوشی ایجاد نمی‌کند و معمولاًﹰنمی‌گیرد [۱۴]

بوسپیرون به صورت قرص‌های خوراکی 5، 7.5، 10، 15 و 30 میلی‌گرم موجود است. دوز اولیه پیشنهادی برای درمان اختلال اضطراب فراگیر 15 میلی‌گرم در روز است که به صورت 7.5 میلی‌گرم دو بار در روز یا 5 میلی‌گرم سه بار در روز داده می‌شود. هر دو تا سه روز می‌توان دوز دارو را به میزان 5 میلی‌گرم افزایش داد تا اثر بالینی دلخواه حاصل گردد.حداکثر دوز روزانه آن 60 میلی‌گرم است [۱۵]

در صورتی که بوسپیرون بدون همراهی با سایر داروها در مقادیر زیاد مصرف شود معمولاًﹰ خطر مرگ وجود ندارد، با این حال اطلاعات قطعی در این مورد وجود ندارد [۱۶] . در یک کارآزمایی بالینی، بوسپیرون به میزان 375 میلی‌گرم در روز به مردان سالمی که داوطلب شرکت در مطالعه بودند داده شد و عوارضی مانند تهوع،استفراغ، سرگیجه، خواب‌آلودگی، میوز و مشکلات گوارشی ایجاد شد [۱۷] . در کارآزمایی‌های بالینی مقدماتی،بوسپیرون با مقادیر بالایی چون 2400 میلی‌گرم در روز هم تجویز شده و عوارضی چون بی‌قراری، لرزش و سفتی عضلانی مشاهده گردیده است. یک مورد مرگ در مصرف هم‌زمان 450 میلی‌گرم بوسپیرون با آلپرازولام،دیلتازم،الکل و کوکائین مشاهده شده است [۱۸]

بوسپیرون توسط آنزیم Cytochrome P450 3A4 (CYP3A4)متابولیزه می‌شود. بنابراین بوسپیرون با داروهایی که دارد [۱۹] . از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد [۲۰] :
 ایتراکونازول (Itraconazole): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 ریفامپیسین (Rifampicin): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 نفازودون (Nefazodone): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 هالوپریدول (Haloperidol): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 کاربامازپین (Carbamazepine): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 گریپ فروت:تا حد زیادی سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
 فلووکسامین (Fluvoxamine): به میزان متوسط سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
مصرف هم‌زمان بوسپیرون و مهارکننده‌های MAO منجر به افزایش فشار خون خواهد شد.

بوسپیرون از نظر احتمال خطر در بارداری در گروه B قرار دارد و هنوز به روشنی مشخص نیست که در شیر ترشح می شود یا خیر.کارخانه سازنده دارو توصیه می‌کند حین مصرف دارو شیردهی انجام نشود.

بی خطری و اثربخش بودن مصرف بوسپیرون در افراد زیر 18 سال مشخص نشده است. این دارو در کودکان 6 تا 17 ساله مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر به کار برده شده است و عوارض جانبی غیرمعمول نداشته است. با این
حال مصرف مقادیر 7.5 تا 30 میلی گرم از این دارو به صورت دو بار در روز، اثری بیش از دارونما نداشته است[۲۱].

بی خطری، اثربخشی و فارماکوکینتیک بوسپیرون در سالمندان تفاوت قابل توجهی با افراد جوان ندارد.، اگرچه احتمال افزایش حساسیت به دارو در سالمندان وجود دارد [۲۲] .

بوسپیرون به عنوان یک آگونیست با میل ترکیبی بالا به گیرنده‌های سروتونینی 5-HT 1A متصل می‌شود [۲۳] . این دارو یک آگونیست کامل گیرنده‌های پیش‌سیناپسی 5-HT 1A که خودگیرنده های
مهاری هستند می‌باشد. همچنین بوسپیرون آگونیست نسبی گیرنده‌های پس‌سیناپسی 5-HT 1A است [۲۴] . به
نظر می رسد اثرات بالینی بوسپیرون از طریق افزایش فعالیت سروتونرژیک در آمیگدال و سایر
بخشهای مدار ترس/اضطراب در مغز اعمال می‌شود [۲۵] .
بوسپیرون با میل ترکیبی کمتر به گیرنده‌های 5-HT 2A ، 5-HT 2B ، 5-HT 2C ، 5-HT 6 و 5-HT 7 متصل
می‌شود [۲۶] .
بوسپیرون علاوه بر گیرنده‌های سروتونینی، به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D2 با میل
ترکیبی پایین نیز عمل می‌کند. این دارو با گرایش بیشتر، خودگیرنده‌های پیش‌سیناپسی D2 را مهار
می‌کند و فقط در دوزهای بالاتر به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های پس سیناپسی D2 عمل می‌کند.
علاوه بر این بوسپیرون با میل ترکیبی بالا به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D3 و D4 عمل
می کند [۲۷] .
یک متابولیت اصلی بوسپیرون به نام 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین (1-PP)، نسبت به خود بوسپیرون
سطوح خونی بالاتری دارد و به عنوان آنتاگونیست قوی گیرنده‌های آلفا-2-آدرنرژیک عمل می‌کند. 1-
(2-پیریمیدینیل)پیپرازین ممکن است نقش مهمی در اثرات ضدافسردگی بوسپیرون داشته باشد [۲۸] .
برخلاف بنزودیازپین‌ها، بوسپیرون تأثیری بر کمپلکس گیرنده‌های GABA A ندارد [۲۹] .

فراهم‌زیستی بوسپیرون از طریق خوراکی 3.9% است که در مقایسه با روش تزریقی پایین است. این
مسئله به دلیل متابولیسم عبور اول قابل توجه این دارو است. پس از بلع دارو، زمان رسیدن به حداکثر
سطح پلاسمایی 0.9 تا 1.5 ساعت می‌باشد. نیمه عمر حذف دارو از بدن حدود 2.8 ساعت است، هر
چند که در مطالعات مختلف نیمه عمر نهایی دارو بین 2 تا 11 ساعت گزارش شده است. متابولیت‌های
اصلی بوسپیرون عبارتند از 5-هیدروکسی بوسپیرون، 6-هیدروکسی بوسپیرون، 8-هیدروکسی
بوسپیرون و 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین. 6-هیدروکسی بوسپیرون به عنوان متابولیت کبدی اصلی
بوسپیرون شناخته می‌شود و سطح پلاسمایی آن بعد از مصرف خوراکی دارو حدود 40 برابر خود
بوسپیرون است. این متابولیت مانند بوسپیرون به عنوان یک آگونیست نسبی گیرنده‌های 5-HT 1A با میل
ترکیبی بالا عمل می‌کند و به همین دلیل نقش قابل توجهی در اثرات درمانی بوسپیرون دارد. 1-(2-

پیریمیدینیل)پیپرازین نیز نسبت به خود بوسپیرون سطح پلاسمایی بالاتری دارد و ممکن است نقش
مهمی در اثرات درمانی این دارو داشته باشد.
درصورتی که بوسپیرون همراه با غذا مصرف شود، جذب آن کاهش می‌یابد، اگرچه مصرف هم‌زمان
با غذا، متابولیسم عبور اول را نیز کاهش می‌دهد. نتیجه نهایی مصرف بوسپیرون با غذا افزایش
فراهم‌زیستی دارو است [۳۰] .

بوسپیرون نخستین بار در سال 1968 توسط شرکت مید جانسون 1 ساخته شد. این دارو ابتدا به عنوان یک
آنتی‌سایکوتیک مؤثر بر گیرنده‌های D2 سنتز شد، لیکن مشخص شد که تأثیری بر سایکوز ندارد. بنابراین مجدداًﹰ به
عنوان یک داروی ضداضطراب فرآوری گردید. در سال 1986 برای درمان اختلال اضطراب فراگیر مورد تأیید
سازمان غذا و دارو (FDA) قرار گرفت. بوسپیرون در حال حاضر به عنوان یک داروی ژنریک در دسترس
است [۳۱] .

برخی مطالعات تأثیر بوسپیرون را در درمان افسردگی و اختلالات رفتاری به دنبال آسیب مغزی نشان داده‌اند. همچنین شواهدی موجود است مبنی بر اینکه مصرف ترکیبی بوسپیرون و ملاتونین می‌تواند منجر به بهبود اختلال افسردگی ماژور و افزایش فرایند ساخته شدن سلول‌های عصبی شود[۳۲].

InChI=1S/C21H31N5O2/c27-18-16-21(6-1-2-7-21)17-19(28)26(18)11-4-3-10-24-12-14-25(15-13-24)20-22-8-5-9-23-20/h5,8-9H,1-4,6-7,10-17H2 YKey:QWCRAEMEVRGPNT-UHFFFAOYSA-N Y

بوسپیرون (به انگلیسی: Buspirone)
بوسپیرون یک داروی ضداضطراب خوراکی است که بیشتر برای درمان اختلالات اضطرابی به ویژه اضطراب فراگیر به کار می‌رود[۱] . این دارو از نظر ساختار با سایر داروهای ضداضطراب از جمله
بنزودیازپین‌ها و باربیتورات‌ها متفاوت است. بوسپیرون همچنین برخلاف سایر داروهای ضد اضطراب، فاقد اثرات
ضدتشنج یا شل‌کننده عضلانی است، عملکرد سایکوموتور را مختل نمی‌کند و وابستگی فیزیکی ایجاد نمی‌نماید.
بنابراین یک مزیت بوسپیرون در مقایسه با بنزودیازپین‌ها این است که خواب‌آلودگی و اختلال تمرکز ایجاد نمی‌کند[۲] . بوسپیرون برخلاف سایر داروهای ضداضطراب برای درمان فوری اضطراب به کار برده نمی‌شود زیرا اثرات
ضداضطراب آن ممکن است پس از گذشت دو هفته از شروع درمان آغاز گردد [۳] . این دارو اولین بار در سال
1986 مورد تأیید سازمان غذا و دارو (آمریکا) (FDA) قرار گرفت [۴] .

بوسپیرون برای درمان اختلالات یا علائم اضطرابی به کار برده می‌شود. سازمان غذا و دارو (FDA) این
دارو را برای درمان کوتاه مدت و بلندمدت اختلال اضطراب فراگیر و همچنین درمان کوتاه مدت علائم
اضطرابی تأیید کرده‌است[۵]. بوسپیرون اثرات ضداضطراب فوری ندارد و شروع اثر آن ممکن
است دو تا چهار هفته پس از شروع درمان ظاهر شود.[۶] بوسپیرون در درمان اختلال اضطراب فراگیر
تقریباً می‌تواند به اندازه دیگر داروهای ضداضطراب مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و کلرازپات اثرات
ضداضطرابی داشته باشد.[۷] درصورتی که مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) در درمان
اضطراب مؤثر نباشند یا این که بیمار نتواند آنها را تحمل کند، می‌توان بوسپیرون را به عنوان یک داروی
خط دوم به کار گرفت[۸]

قرص بوسپیرون

شواهدی از اثربخشی بوسپیرون در درمان اختلال کمبود میل جنسی (hypoactive sexual
desire disorder) دارد[۹]
بوسپیرون همچنین به عنوان یک داروی کمکی برای کاهش عوارض جنسی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) به کار برده می‌شود[۱۰]

بوسپیرون در درمان ترک بنزودیازپین‌ها، ترک باربیتورات‌ها و ترک الکل/دلیریوم ترمنس مؤثر نیست[۱۱]

بوسپیرون در موارد زیر نباید مورد مصرف قرار بگیرد[۱۲]
 سابقه حساسیت به بوسپیرون

 اسیدوز متابولیک (مانند آنچه در دیابت رخ می دهد)

 همراه با مهارکننده‌های MAO

 نارسایی شدید کبد یا کلیه

یک عارضه شایع مصرف بوسپیرون، سرگیجه است که در بیش از 10% از بیماران رخ می‌دهد. سایر عوارض در 1 تا 10% از بیماران دیده می‌شود عبارتند از [۱۳]
 سیستم عصبی مرکزی: خواب دیدنهای غیرطبیعی، اختلال تعادل، اغتشاش شعور، سرگیجه، خواب آلودگی،
برانگیختگی هیجانی، سردرد، عصبی بودن، کرختی، حملات خشم، احساس گزگز در اندامها

 چشم: تاری دید

 گوش: وزوز گوش

 قلبی-عروقی: درد سینه

 تنفسی: گرفتگی بینی

 پوست: تعریق، راش

 گوارش: اسهال، تهوع، گلودرد

 عصبی-عضلانی و اسکلتی: درد، لرزش، ضعف

بوسپیرون معمولاًﹰ به خوبی تحمل می‌شود و عوارض خواب‌آلودگی، اختلال شناختی و سایکوموتور، شل‌کنندگی
عضلانی، وابستگی فیزیکی و اثرات ضدتشنج ندارد. همچنین بوسپیرون، حالت سرخوشی ایجاد نمی‌کند و معمولاًﹰنمی‌گیرد [۱۴]

بوسپیرون به صورت قرص‌های خوراکی 5، 7.5، 10، 15 و 30 میلی‌گرم موجود است. دوز اولیه پیشنهادی برای درمان اختلال اضطراب فراگیر 15 میلی‌گرم در روز است که به صورت 7.5 میلی‌گرم دو بار در روز یا 5 میلی‌گرم سه بار در روز داده می‌شود. هر دو تا سه روز می‌توان دوز دارو را به میزان 5 میلی‌گرم افزایش داد تا اثر بالینی دلخواه حاصل گردد.حداکثر دوز روزانه آن 60 میلی‌گرم است [۱۵]

در صورتی که بوسپیرون بدون همراهی با سایر داروها در مقادیر زیاد مصرف شود معمولاًﹰ خطر مرگ وجود ندارد، با این حال اطلاعات قطعی در این مورد وجود ندارد [۱۶] . در یک کارآزمایی بالینی، بوسپیرون به میزان 375 میلی‌گرم در روز به مردان سالمی که داوطلب شرکت در مطالعه بودند داده شد و عوارضی مانند تهوع،استفراغ، سرگیجه، خواب‌آلودگی، میوز و مشکلات گوارشی ایجاد شد [۱۷] . در کارآزمایی‌های بالینی مقدماتی،بوسپیرون با مقادیر بالایی چون 2400 میلی‌گرم در روز هم تجویز شده و عوارضی چون بی‌قراری، لرزش و سفتی عضلانی مشاهده گردیده است. یک مورد مرگ در مصرف هم‌زمان 450 میلی‌گرم بوسپیرون با آلپرازولام،دیلتازم،الکل و کوکائین مشاهده شده است [۱۸]

بوسپیرون توسط آنزیم Cytochrome P450 3A4 (CYP3A4)متابولیزه می‌شود. بنابراین بوسپیرون با داروهایی که دارد [۱۹] . از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد [۲۰] :
 ایتراکونازول (Itraconazole): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 ریفامپیسین (Rifampicin): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 نفازودون (Nefazodone): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 هالوپریدول (Haloperidol): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 کاربامازپین (Carbamazepine): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 گریپ فروت:تا حد زیادی سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
 فلووکسامین (Fluvoxamine): به میزان متوسط سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
مصرف هم‌زمان بوسپیرون و مهارکننده‌های MAO منجر به افزایش فشار خون خواهد شد.

بوسپیرون از نظر احتمال خطر در بارداری در گروه B قرار دارد و هنوز به روشنی مشخص نیست که در شیر ترشح می شود یا خیر.کارخانه سازنده دارو توصیه می‌کند حین مصرف دارو شیردهی انجام نشود.

بی خطری و اثربخش بودن مصرف بوسپیرون در افراد زیر 18 سال مشخص نشده است. این دارو در کودکان 6 تا 17 ساله مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر به کار برده شده است و عوارض جانبی غیرمعمول نداشته است. با این
حال مصرف مقادیر 7.5 تا 30 میلی گرم از این دارو به صورت دو بار در روز، اثری بیش از دارونما نداشته است[۲۱].

بی خطری، اثربخشی و فارماکوکینتیک بوسپیرون در سالمندان تفاوت قابل توجهی با افراد جوان ندارد.، اگرچه احتمال افزایش حساسیت به دارو در سالمندان وجود دارد [۲۲] .

بوسپیرون به عنوان یک آگونیست با میل ترکیبی بالا به گیرنده‌های سروتونینی 5-HT 1A متصل می‌شود [۲۳] . این دارو یک آگونیست کامل گیرنده‌های پیش‌سیناپسی 5-HT 1A که خودگیرنده های
مهاری هستند می‌باشد. همچنین بوسپیرون آگونیست نسبی گیرنده‌های پس‌سیناپسی 5-HT 1A است [۲۴] . به
نظر می رسد اثرات بالینی بوسپیرون از طریق افزایش فعالیت سروتونرژیک در آمیگدال و سایر
بخشهای مدار ترس/اضطراب در مغز اعمال می‌شود [۲۵] .
بوسپیرون با میل ترکیبی کمتر به گیرنده‌های 5-HT 2A ، 5-HT 2B ، 5-HT 2C ، 5-HT 6 و 5-HT 7 متصل
می‌شود [۲۶] .
بوسپیرون علاوه بر گیرنده‌های سروتونینی، به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D2 با میل
ترکیبی پایین نیز عمل می‌کند. این دارو با گرایش بیشتر، خودگیرنده‌های پیش‌سیناپسی D2 را مهار
می‌کند و فقط در دوزهای بالاتر به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های پس سیناپسی D2 عمل می‌کند.
علاوه بر این بوسپیرون با میل ترکیبی بالا به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D3 و D4 عمل
می کند [۲۷] .
یک متابولیت اصلی بوسپیرون به نام 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین (1-PP)، نسبت به خود بوسپیرون
سطوح خونی بالاتری دارد و به عنوان آنتاگونیست قوی گیرنده‌های آلفا-2-آدرنرژیک عمل می‌کند. 1-
(2-پیریمیدینیل)پیپرازین ممکن است نقش مهمی در اثرات ضدافسردگی بوسپیرون داشته باشد [۲۸] .
برخلاف بنزودیازپین‌ها، بوسپیرون تأثیری بر کمپلکس گیرنده‌های GABA A ندارد [۲۹] .

فراهم‌زیستی بوسپیرون از طریق خوراکی 3.9% است که در مقایسه با روش تزریقی پایین است. این
مسئله به دلیل متابولیسم عبور اول قابل توجه این دارو است. پس از بلع دارو، زمان رسیدن به حداکثر
سطح پلاسمایی 0.9 تا 1.5 ساعت می‌باشد. نیمه عمر حذف دارو از بدن حدود 2.8 ساعت است، هر
چند که در مطالعات مختلف نیمه عمر نهایی دارو بین 2 تا 11 ساعت گزارش شده است. متابولیت‌های
اصلی بوسپیرون عبارتند از 5-هیدروکسی بوسپیرون، 6-هیدروکسی بوسپیرون، 8-هیدروکسی
بوسپیرون و 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین. 6-هیدروکسی بوسپیرون به عنوان متابولیت کبدی اصلی
بوسپیرون شناخته می‌شود و سطح پلاسمایی آن بعد از مصرف خوراکی دارو حدود 40 برابر خود
بوسپیرون است. این متابولیت مانند بوسپیرون به عنوان یک آگونیست نسبی گیرنده‌های 5-HT 1A با میل
ترکیبی بالا عمل می‌کند و به همین دلیل نقش قابل توجهی در اثرات درمانی بوسپیرون دارد. 1-(2-

پیریمیدینیل)پیپرازین نیز نسبت به خود بوسپیرون سطح پلاسمایی بالاتری دارد و ممکن است نقش
مهمی در اثرات درمانی این دارو داشته باشد.
درصورتی که بوسپیرون همراه با غذا مصرف شود، جذب آن کاهش می‌یابد، اگرچه مصرف هم‌زمان
با غذا، متابولیسم عبور اول را نیز کاهش می‌دهد. نتیجه نهایی مصرف بوسپیرون با غذا افزایش
فراهم‌زیستی دارو است [۳۰] .

بوسپیرون نخستین بار در سال 1968 توسط شرکت مید جانسون 1 ساخته شد. این دارو ابتدا به عنوان یک
آنتی‌سایکوتیک مؤثر بر گیرنده‌های D2 سنتز شد، لیکن مشخص شد که تأثیری بر سایکوز ندارد. بنابراین مجدداًﹰ به
عنوان یک داروی ضداضطراب فرآوری گردید. در سال 1986 برای درمان اختلال اضطراب فراگیر مورد تأیید
سازمان غذا و دارو (FDA) قرار گرفت. بوسپیرون در حال حاضر به عنوان یک داروی ژنریک در دسترس
است [۳۱] .

برخی مطالعات تأثیر بوسپیرون را در درمان افسردگی و اختلالات رفتاری به دنبال آسیب مغزی نشان داده‌اند. همچنین شواهدی موجود است مبنی بر اینکه مصرف ترکیبی بوسپیرون و ملاتونین می‌تواند منجر به بهبود اختلال افسردگی ماژور و افزایش فرایند ساخته شدن سلول‌های عصبی شود[۳۲].

InChI=1S/C21H31N5O2/c27-18-16-21(6-1-2-7-21)17-19(28)26(18)11-4-3-10-24-12-14-25(15-13-24)20-22-8-5-9-23-20/h5,8-9H,1-4,6-7,10-17H2 YKey:QWCRAEMEVRGPNT-UHFFFAOYSA-N Y

بوسپیرون (به انگلیسی: Buspirone)
بوسپیرون یک داروی ضداضطراب خوراکی است که بیشتر برای درمان اختلالات اضطرابی به ویژه اضطراب فراگیر به کار می‌رود[۱] . این دارو از نظر ساختار با سایر داروهای ضداضطراب از جمله
بنزودیازپین‌ها و باربیتورات‌ها متفاوت است. بوسپیرون همچنین برخلاف سایر داروهای ضد اضطراب، فاقد اثرات
ضدتشنج یا شل‌کننده عضلانی است، عملکرد سایکوموتور را مختل نمی‌کند و وابستگی فیزیکی ایجاد نمی‌نماید.
بنابراین یک مزیت بوسپیرون در مقایسه با بنزودیازپین‌ها این است که خواب‌آلودگی و اختلال تمرکز ایجاد نمی‌کند[۲] . بوسپیرون برخلاف سایر داروهای ضداضطراب برای درمان فوری اضطراب به کار برده نمی‌شود زیرا اثرات
ضداضطراب آن ممکن است پس از گذشت دو هفته از شروع درمان آغاز گردد [۳] . این دارو اولین بار در سال
1986 مورد تأیید سازمان غذا و دارو (آمریکا) (FDA) قرار گرفت [۴] .

بوسپیرون برای درمان اختلالات یا علائم اضطرابی به کار برده می‌شود. سازمان غذا و دارو (FDA) این
دارو را برای درمان کوتاه مدت و بلندمدت اختلال اضطراب فراگیر و همچنین درمان کوتاه مدت علائم
اضطرابی تأیید کرده‌است[۵]. بوسپیرون اثرات ضداضطراب فوری ندارد و شروع اثر آن ممکن
است دو تا چهار هفته پس از شروع درمان ظاهر شود.[۶] بوسپیرون در درمان اختلال اضطراب فراگیر
تقریباً می‌تواند به اندازه دیگر داروهای ضداضطراب مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و کلرازپات اثرات
ضداضطرابی داشته باشد.[۷] درصورتی که مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) در درمان
اضطراب مؤثر نباشند یا این که بیمار نتواند آنها را تحمل کند، می‌توان بوسپیرون را به عنوان یک داروی
خط دوم به کار گرفت[۸]

قرص بوسپیرون

شواهدی از اثربخشی بوسپیرون در درمان اختلال کمبود میل جنسی (hypoactive sexual
desire disorder) دارد[۹]
بوسپیرون همچنین به عنوان یک داروی کمکی برای کاهش عوارض جنسی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) به کار برده می‌شود[۱۰]

بوسپیرون در درمان ترک بنزودیازپین‌ها، ترک باربیتورات‌ها و ترک الکل/دلیریوم ترمنس مؤثر نیست[۱۱]

بوسپیرون در موارد زیر نباید مورد مصرف قرار بگیرد[۱۲]
 سابقه حساسیت به بوسپیرون

 اسیدوز متابولیک (مانند آنچه در دیابت رخ می دهد)

 همراه با مهارکننده‌های MAO

 نارسایی شدید کبد یا کلیه

یک عارضه شایع مصرف بوسپیرون، سرگیجه است که در بیش از 10% از بیماران رخ می‌دهد. سایر عوارض در 1 تا 10% از بیماران دیده می‌شود عبارتند از [۱۳]
 سیستم عصبی مرکزی: خواب دیدنهای غیرطبیعی، اختلال تعادل، اغتشاش شعور، سرگیجه، خواب آلودگی،
برانگیختگی هیجانی، سردرد، عصبی بودن، کرختی، حملات خشم، احساس گزگز در اندامها

 چشم: تاری دید

 گوش: وزوز گوش

 قلبی-عروقی: درد سینه

 تنفسی: گرفتگی بینی

 پوست: تعریق، راش

 گوارش: اسهال، تهوع، گلودرد

 عصبی-عضلانی و اسکلتی: درد، لرزش، ضعف

بوسپیرون معمولاًﹰ به خوبی تحمل می‌شود و عوارض خواب‌آلودگی، اختلال شناختی و سایکوموتور، شل‌کنندگی
عضلانی، وابستگی فیزیکی و اثرات ضدتشنج ندارد. همچنین بوسپیرون، حالت سرخوشی ایجاد نمی‌کند و معمولاًﹰنمی‌گیرد [۱۴]

بوسپیرون به صورت قرص‌های خوراکی 5، 7.5، 10، 15 و 30 میلی‌گرم موجود است. دوز اولیه پیشنهادی برای درمان اختلال اضطراب فراگیر 15 میلی‌گرم در روز است که به صورت 7.5 میلی‌گرم دو بار در روز یا 5 میلی‌گرم سه بار در روز داده می‌شود. هر دو تا سه روز می‌توان دوز دارو را به میزان 5 میلی‌گرم افزایش داد تا اثر بالینی دلخواه حاصل گردد.حداکثر دوز روزانه آن 60 میلی‌گرم است [۱۵]

در صورتی که بوسپیرون بدون همراهی با سایر داروها در مقادیر زیاد مصرف شود معمولاًﹰ خطر مرگ وجود ندارد، با این حال اطلاعات قطعی در این مورد وجود ندارد [۱۶] . در یک کارآزمایی بالینی، بوسپیرون به میزان 375 میلی‌گرم در روز به مردان سالمی که داوطلب شرکت در مطالعه بودند داده شد و عوارضی مانند تهوع،استفراغ، سرگیجه، خواب‌آلودگی، میوز و مشکلات گوارشی ایجاد شد [۱۷] . در کارآزمایی‌های بالینی مقدماتی،بوسپیرون با مقادیر بالایی چون 2400 میلی‌گرم در روز هم تجویز شده و عوارضی چون بی‌قراری، لرزش و سفتی عضلانی مشاهده گردیده است. یک مورد مرگ در مصرف هم‌زمان 450 میلی‌گرم بوسپیرون با آلپرازولام،دیلتازم،الکل و کوکائین مشاهده شده است [۱۸]

بوسپیرون توسط آنزیم Cytochrome P450 3A4 (CYP3A4)متابولیزه می‌شود. بنابراین بوسپیرون با داروهایی که دارد [۱۹] . از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد [۲۰] :
 ایتراکونازول (Itraconazole): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 ریفامپیسین (Rifampicin): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 نفازودون (Nefazodone): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 هالوپریدول (Haloperidol): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 کاربامازپین (Carbamazepine): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 گریپ فروت:تا حد زیادی سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
 فلووکسامین (Fluvoxamine): به میزان متوسط سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
مصرف هم‌زمان بوسپیرون و مهارکننده‌های MAO منجر به افزایش فشار خون خواهد شد.

بوسپیرون از نظر احتمال خطر در بارداری در گروه B قرار دارد و هنوز به روشنی مشخص نیست که در شیر ترشح می شود یا خیر.کارخانه سازنده دارو توصیه می‌کند حین مصرف دارو شیردهی انجام نشود.

بی خطری و اثربخش بودن مصرف بوسپیرون در افراد زیر 18 سال مشخص نشده است. این دارو در کودکان 6 تا 17 ساله مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر به کار برده شده است و عوارض جانبی غیرمعمول نداشته است. با این
حال مصرف مقادیر 7.5 تا 30 میلی گرم از این دارو به صورت دو بار در روز، اثری بیش از دارونما نداشته است[۲۱].

بی خطری، اثربخشی و فارماکوکینتیک بوسپیرون در سالمندان تفاوت قابل توجهی با افراد جوان ندارد.، اگرچه احتمال افزایش حساسیت به دارو در سالمندان وجود دارد [۲۲] .

بوسپیرون به عنوان یک آگونیست با میل ترکیبی بالا به گیرنده‌های سروتونینی 5-HT 1A متصل می‌شود [۲۳] . این دارو یک آگونیست کامل گیرنده‌های پیش‌سیناپسی 5-HT 1A که خودگیرنده های
مهاری هستند می‌باشد. همچنین بوسپیرون آگونیست نسبی گیرنده‌های پس‌سیناپسی 5-HT 1A است [۲۴] . به
نظر می رسد اثرات بالینی بوسپیرون از طریق افزایش فعالیت سروتونرژیک در آمیگدال و سایر
بخشهای مدار ترس/اضطراب در مغز اعمال می‌شود [۲۵] .
بوسپیرون با میل ترکیبی کمتر به گیرنده‌های 5-HT 2A ، 5-HT 2B ، 5-HT 2C ، 5-HT 6 و 5-HT 7 متصل
می‌شود [۲۶] .
بوسپیرون علاوه بر گیرنده‌های سروتونینی، به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D2 با میل
ترکیبی پایین نیز عمل می‌کند. این دارو با گرایش بیشتر، خودگیرنده‌های پیش‌سیناپسی D2 را مهار
می‌کند و فقط در دوزهای بالاتر به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های پس سیناپسی D2 عمل می‌کند.
علاوه بر این بوسپیرون با میل ترکیبی بالا به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D3 و D4 عمل
می کند [۲۷] .
یک متابولیت اصلی بوسپیرون به نام 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین (1-PP)، نسبت به خود بوسپیرون
سطوح خونی بالاتری دارد و به عنوان آنتاگونیست قوی گیرنده‌های آلفا-2-آدرنرژیک عمل می‌کند. 1-
(2-پیریمیدینیل)پیپرازین ممکن است نقش مهمی در اثرات ضدافسردگی بوسپیرون داشته باشد [۲۸] .
برخلاف بنزودیازپین‌ها، بوسپیرون تأثیری بر کمپلکس گیرنده‌های GABA A ندارد [۲۹] .

فراهم‌زیستی بوسپیرون از طریق خوراکی 3.9% است که در مقایسه با روش تزریقی پایین است. این
مسئله به دلیل متابولیسم عبور اول قابل توجه این دارو است. پس از بلع دارو، زمان رسیدن به حداکثر
سطح پلاسمایی 0.9 تا 1.5 ساعت می‌باشد. نیمه عمر حذف دارو از بدن حدود 2.8 ساعت است، هر
چند که در مطالعات مختلف نیمه عمر نهایی دارو بین 2 تا 11 ساعت گزارش شده است. متابولیت‌های
اصلی بوسپیرون عبارتند از 5-هیدروکسی بوسپیرون، 6-هیدروکسی بوسپیرون، 8-هیدروکسی
بوسپیرون و 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین. 6-هیدروکسی بوسپیرون به عنوان متابولیت کبدی اصلی
بوسپیرون شناخته می‌شود و سطح پلاسمایی آن بعد از مصرف خوراکی دارو حدود 40 برابر خود
بوسپیرون است. این متابولیت مانند بوسپیرون به عنوان یک آگونیست نسبی گیرنده‌های 5-HT 1A با میل
ترکیبی بالا عمل می‌کند و به همین دلیل نقش قابل توجهی در اثرات درمانی بوسپیرون دارد. 1-(2-

پیریمیدینیل)پیپرازین نیز نسبت به خود بوسپیرون سطح پلاسمایی بالاتری دارد و ممکن است نقش
مهمی در اثرات درمانی این دارو داشته باشد.
درصورتی که بوسپیرون همراه با غذا مصرف شود، جذب آن کاهش می‌یابد، اگرچه مصرف هم‌زمان
با غذا، متابولیسم عبور اول را نیز کاهش می‌دهد. نتیجه نهایی مصرف بوسپیرون با غذا افزایش
فراهم‌زیستی دارو است [۳۰] .

بوسپیرون نخستین بار در سال 1968 توسط شرکت مید جانسون 1 ساخته شد. این دارو ابتدا به عنوان یک
آنتی‌سایکوتیک مؤثر بر گیرنده‌های D2 سنتز شد، لیکن مشخص شد که تأثیری بر سایکوز ندارد. بنابراین مجدداًﹰ به
عنوان یک داروی ضداضطراب فرآوری گردید. در سال 1986 برای درمان اختلال اضطراب فراگیر مورد تأیید
سازمان غذا و دارو (FDA) قرار گرفت. بوسپیرون در حال حاضر به عنوان یک داروی ژنریک در دسترس
است [۳۱] .

برخی مطالعات تأثیر بوسپیرون را در درمان افسردگی و اختلالات رفتاری به دنبال آسیب مغزی نشان داده‌اند. همچنین شواهدی موجود است مبنی بر اینکه مصرف ترکیبی بوسپیرون و ملاتونین می‌تواند منجر به بهبود اختلال افسردگی ماژور و افزایش فرایند ساخته شدن سلول‌های عصبی شود[۳۲].

InChI=1S/C21H31N5O2/c27-18-16-21(6-1-2-7-21)17-19(28)26(18)11-4-3-10-24-12-14-25(15-13-24)20-22-8-5-9-23-20/h5,8-9H,1-4,6-7,10-17H2 YKey:QWCRAEMEVRGPNT-UHFFFAOYSA-N Y

بوسپیرون (به انگلیسی: Buspirone)
بوسپیرون یک داروی ضداضطراب خوراکی است که بیشتر برای درمان اختلالات اضطرابی به ویژه اضطراب فراگیر به کار می‌رود[۱] . این دارو از نظر ساختار با سایر داروهای ضداضطراب از جمله
بنزودیازپین‌ها و باربیتورات‌ها متفاوت است. بوسپیرون همچنین برخلاف سایر داروهای ضد اضطراب، فاقد اثرات
ضدتشنج یا شل‌کننده عضلانی است، عملکرد سایکوموتور را مختل نمی‌کند و وابستگی فیزیکی ایجاد نمی‌نماید.
بنابراین یک مزیت بوسپیرون در مقایسه با بنزودیازپین‌ها این است که خواب‌آلودگی و اختلال تمرکز ایجاد نمی‌کند[۲] . بوسپیرون برخلاف سایر داروهای ضداضطراب برای درمان فوری اضطراب به کار برده نمی‌شود زیرا اثرات
ضداضطراب آن ممکن است پس از گذشت دو هفته از شروع درمان آغاز گردد [۳] . این دارو اولین بار در سال
1986 مورد تأیید سازمان غذا و دارو (آمریکا) (FDA) قرار گرفت [۴] .

بوسپیرون برای درمان اختلالات یا علائم اضطرابی به کار برده می‌شود. سازمان غذا و دارو (FDA) این
دارو را برای درمان کوتاه مدت و بلندمدت اختلال اضطراب فراگیر و همچنین درمان کوتاه مدت علائم
اضطرابی تأیید کرده‌است[۵]. بوسپیرون اثرات ضداضطراب فوری ندارد و شروع اثر آن ممکن
است دو تا چهار هفته پس از شروع درمان ظاهر شود.[۶] بوسپیرون در درمان اختلال اضطراب فراگیر
تقریباً می‌تواند به اندازه دیگر داروهای ضداضطراب مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و کلرازپات اثرات
ضداضطرابی داشته باشد.[۷] درصورتی که مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) در درمان
اضطراب مؤثر نباشند یا این که بیمار نتواند آنها را تحمل کند، می‌توان بوسپیرون را به عنوان یک داروی
خط دوم به کار گرفت[۸]

قرص بوسپیرون

شواهدی از اثربخشی بوسپیرون در درمان اختلال کمبود میل جنسی (hypoactive sexual
desire disorder) دارد[۹]
بوسپیرون همچنین به عنوان یک داروی کمکی برای کاهش عوارض جنسی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) به کار برده می‌شود[۱۰]

بوسپیرون در درمان ترک بنزودیازپین‌ها، ترک باربیتورات‌ها و ترک الکل/دلیریوم ترمنس مؤثر نیست[۱۱]

بوسپیرون در موارد زیر نباید مورد مصرف قرار بگیرد[۱۲]
 سابقه حساسیت به بوسپیرون

 اسیدوز متابولیک (مانند آنچه در دیابت رخ می دهد)

 همراه با مهارکننده‌های MAO

 نارسایی شدید کبد یا کلیه

یک عارضه شایع مصرف بوسپیرون، سرگیجه است که در بیش از 10% از بیماران رخ می‌دهد. سایر عوارض در 1 تا 10% از بیماران دیده می‌شود عبارتند از [۱۳]
 سیستم عصبی مرکزی: خواب دیدنهای غیرطبیعی، اختلال تعادل، اغتشاش شعور، سرگیجه، خواب آلودگی،
برانگیختگی هیجانی، سردرد، عصبی بودن، کرختی، حملات خشم، احساس گزگز در اندامها

 چشم: تاری دید

 گوش: وزوز گوش

 قلبی-عروقی: درد سینه

 تنفسی: گرفتگی بینی

 پوست: تعریق، راش

 گوارش: اسهال، تهوع، گلودرد

 عصبی-عضلانی و اسکلتی: درد، لرزش، ضعف

بوسپیرون معمولاًﹰ به خوبی تحمل می‌شود و عوارض خواب‌آلودگی، اختلال شناختی و سایکوموتور، شل‌کنندگی
عضلانی، وابستگی فیزیکی و اثرات ضدتشنج ندارد. همچنین بوسپیرون، حالت سرخوشی ایجاد نمی‌کند و معمولاًﹰنمی‌گیرد [۱۴]

بوسپیرون به صورت قرص‌های خوراکی 5، 7.5، 10، 15 و 30 میلی‌گرم موجود است. دوز اولیه پیشنهادی برای درمان اختلال اضطراب فراگیر 15 میلی‌گرم در روز است که به صورت 7.5 میلی‌گرم دو بار در روز یا 5 میلی‌گرم سه بار در روز داده می‌شود. هر دو تا سه روز می‌توان دوز دارو را به میزان 5 میلی‌گرم افزایش داد تا اثر بالینی دلخواه حاصل گردد.حداکثر دوز روزانه آن 60 میلی‌گرم است [۱۵]

در صورتی که بوسپیرون بدون همراهی با سایر داروها در مقادیر زیاد مصرف شود معمولاًﹰ خطر مرگ وجود ندارد، با این حال اطلاعات قطعی در این مورد وجود ندارد [۱۶] . در یک کارآزمایی بالینی، بوسپیرون به میزان 375 میلی‌گرم در روز به مردان سالمی که داوطلب شرکت در مطالعه بودند داده شد و عوارضی مانند تهوع،استفراغ، سرگیجه، خواب‌آلودگی، میوز و مشکلات گوارشی ایجاد شد [۱۷] . در کارآزمایی‌های بالینی مقدماتی،بوسپیرون با مقادیر بالایی چون 2400 میلی‌گرم در روز هم تجویز شده و عوارضی چون بی‌قراری، لرزش و سفتی عضلانی مشاهده گردیده است. یک مورد مرگ در مصرف هم‌زمان 450 میلی‌گرم بوسپیرون با آلپرازولام،دیلتازم،الکل و کوکائین مشاهده شده است [۱۸]

بوسپیرون توسط آنزیم Cytochrome P450 3A4 (CYP3A4)متابولیزه می‌شود. بنابراین بوسپیرون با داروهایی که دارد [۱۹] . از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد [۲۰] :
 ایتراکونازول (Itraconazole): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 ریفامپیسین (Rifampicin): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 نفازودون (Nefazodone): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 هالوپریدول (Haloperidol): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 کاربامازپین (Carbamazepine): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 گریپ فروت:تا حد زیادی سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
 فلووکسامین (Fluvoxamine): به میزان متوسط سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
مصرف هم‌زمان بوسپیرون و مهارکننده‌های MAO منجر به افزایش فشار خون خواهد شد.

بوسپیرون از نظر احتمال خطر در بارداری در گروه B قرار دارد و هنوز به روشنی مشخص نیست که در شیر ترشح می شود یا خیر.کارخانه سازنده دارو توصیه می‌کند حین مصرف دارو شیردهی انجام نشود.

بی خطری و اثربخش بودن مصرف بوسپیرون در افراد زیر 18 سال مشخص نشده است. این دارو در کودکان 6 تا 17 ساله مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر به کار برده شده است و عوارض جانبی غیرمعمول نداشته است. با این
حال مصرف مقادیر 7.5 تا 30 میلی گرم از این دارو به صورت دو بار در روز، اثری بیش از دارونما نداشته است[۲۱].

بی خطری، اثربخشی و فارماکوکینتیک بوسپیرون در سالمندان تفاوت قابل توجهی با افراد جوان ندارد.، اگرچه احتمال افزایش حساسیت به دارو در سالمندان وجود دارد [۲۲] .

بوسپیرون به عنوان یک آگونیست با میل ترکیبی بالا به گیرنده‌های سروتونینی 5-HT 1A متصل می‌شود [۲۳] . این دارو یک آگونیست کامل گیرنده‌های پیش‌سیناپسی 5-HT 1A که خودگیرنده های
مهاری هستند می‌باشد. همچنین بوسپیرون آگونیست نسبی گیرنده‌های پس‌سیناپسی 5-HT 1A است [۲۴] . به
نظر می رسد اثرات بالینی بوسپیرون از طریق افزایش فعالیت سروتونرژیک در آمیگدال و سایر
بخشهای مدار ترس/اضطراب در مغز اعمال می‌شود [۲۵] .
بوسپیرون با میل ترکیبی کمتر به گیرنده‌های 5-HT 2A ، 5-HT 2B ، 5-HT 2C ، 5-HT 6 و 5-HT 7 متصل
می‌شود [۲۶] .
بوسپیرون علاوه بر گیرنده‌های سروتونینی، به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D2 با میل
ترکیبی پایین نیز عمل می‌کند. این دارو با گرایش بیشتر، خودگیرنده‌های پیش‌سیناپسی D2 را مهار
می‌کند و فقط در دوزهای بالاتر به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های پس سیناپسی D2 عمل می‌کند.
علاوه بر این بوسپیرون با میل ترکیبی بالا به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D3 و D4 عمل
می کند [۲۷] .
یک متابولیت اصلی بوسپیرون به نام 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین (1-PP)، نسبت به خود بوسپیرون
سطوح خونی بالاتری دارد و به عنوان آنتاگونیست قوی گیرنده‌های آلفا-2-آدرنرژیک عمل می‌کند. 1-
(2-پیریمیدینیل)پیپرازین ممکن است نقش مهمی در اثرات ضدافسردگی بوسپیرون داشته باشد [۲۸] .
برخلاف بنزودیازپین‌ها، بوسپیرون تأثیری بر کمپلکس گیرنده‌های GABA A ندارد [۲۹] .

فراهم‌زیستی بوسپیرون از طریق خوراکی 3.9% است که در مقایسه با روش تزریقی پایین است. این
مسئله به دلیل متابولیسم عبور اول قابل توجه این دارو است. پس از بلع دارو، زمان رسیدن به حداکثر
سطح پلاسمایی 0.9 تا 1.5 ساعت می‌باشد. نیمه عمر حذف دارو از بدن حدود 2.8 ساعت است، هر
چند که در مطالعات مختلف نیمه عمر نهایی دارو بین 2 تا 11 ساعت گزارش شده است. متابولیت‌های
اصلی بوسپیرون عبارتند از 5-هیدروکسی بوسپیرون، 6-هیدروکسی بوسپیرون، 8-هیدروکسی
بوسپیرون و 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین. 6-هیدروکسی بوسپیرون به عنوان متابولیت کبدی اصلی
بوسپیرون شناخته می‌شود و سطح پلاسمایی آن بعد از مصرف خوراکی دارو حدود 40 برابر خود
بوسپیرون است. این متابولیت مانند بوسپیرون به عنوان یک آگونیست نسبی گیرنده‌های 5-HT 1A با میل
ترکیبی بالا عمل می‌کند و به همین دلیل نقش قابل توجهی در اثرات درمانی بوسپیرون دارد. 1-(2-

پیریمیدینیل)پیپرازین نیز نسبت به خود بوسپیرون سطح پلاسمایی بالاتری دارد و ممکن است نقش
مهمی در اثرات درمانی این دارو داشته باشد.
درصورتی که بوسپیرون همراه با غذا مصرف شود، جذب آن کاهش می‌یابد، اگرچه مصرف هم‌زمان
با غذا، متابولیسم عبور اول را نیز کاهش می‌دهد. نتیجه نهایی مصرف بوسپیرون با غذا افزایش
فراهم‌زیستی دارو است [۳۰] .

بوسپیرون نخستین بار در سال 1968 توسط شرکت مید جانسون 1 ساخته شد. این دارو ابتدا به عنوان یک
آنتی‌سایکوتیک مؤثر بر گیرنده‌های D2 سنتز شد، لیکن مشخص شد که تأثیری بر سایکوز ندارد. بنابراین مجدداًﹰ به
عنوان یک داروی ضداضطراب فرآوری گردید. در سال 1986 برای درمان اختلال اضطراب فراگیر مورد تأیید
سازمان غذا و دارو (FDA) قرار گرفت. بوسپیرون در حال حاضر به عنوان یک داروی ژنریک در دسترس
است [۳۱] .

برخی مطالعات تأثیر بوسپیرون را در درمان افسردگی و اختلالات رفتاری به دنبال آسیب مغزی نشان داده‌اند. همچنین شواهدی موجود است مبنی بر اینکه مصرف ترکیبی بوسپیرون و ملاتونین می‌تواند منجر به بهبود اختلال افسردگی ماژور و افزایش فرایند ساخته شدن سلول‌های عصبی شود[۳۲].

InChI=1S/C21H31N5O2/c27-18-16-21(6-1-2-7-21)17-19(28)26(18)11-4-3-10-24-12-14-25(15-13-24)20-22-8-5-9-23-20/h5,8-9H,1-4,6-7,10-17H2 YKey:QWCRAEMEVRGPNT-UHFFFAOYSA-N Y

بوسپیرون (به انگلیسی: Buspirone)
بوسپیرون یک داروی ضداضطراب خوراکی است که بیشتر برای درمان اختلالات اضطرابی به ویژه اضطراب فراگیر به کار می‌رود[۱] . این دارو از نظر ساختار با سایر داروهای ضداضطراب از جمله
بنزودیازپین‌ها و باربیتورات‌ها متفاوت است. بوسپیرون همچنین برخلاف سایر داروهای ضد اضطراب، فاقد اثرات
ضدتشنج یا شل‌کننده عضلانی است، عملکرد سایکوموتور را مختل نمی‌کند و وابستگی فیزیکی ایجاد نمی‌نماید.
بنابراین یک مزیت بوسپیرون در مقایسه با بنزودیازپین‌ها این است که خواب‌آلودگی و اختلال تمرکز ایجاد نمی‌کند[۲] . بوسپیرون برخلاف سایر داروهای ضداضطراب برای درمان فوری اضطراب به کار برده نمی‌شود زیرا اثرات
ضداضطراب آن ممکن است پس از گذشت دو هفته از شروع درمان آغاز گردد [۳] . این دارو اولین بار در سال
1986 مورد تأیید سازمان غذا و دارو (آمریکا) (FDA) قرار گرفت [۴] .

بوسپیرون برای درمان اختلالات یا علائم اضطرابی به کار برده می‌شود. سازمان غذا و دارو (FDA) این
دارو را برای درمان کوتاه مدت و بلندمدت اختلال اضطراب فراگیر و همچنین درمان کوتاه مدت علائم
اضطرابی تأیید کرده‌است[۵]. بوسپیرون اثرات ضداضطراب فوری ندارد و شروع اثر آن ممکن
است دو تا چهار هفته پس از شروع درمان ظاهر شود.[۶] بوسپیرون در درمان اختلال اضطراب فراگیر
تقریباً می‌تواند به اندازه دیگر داروهای ضداضطراب مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و کلرازپات اثرات
ضداضطرابی داشته باشد.[۷] درصورتی که مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) در درمان
اضطراب مؤثر نباشند یا این که بیمار نتواند آنها را تحمل کند، می‌توان بوسپیرون را به عنوان یک داروی
خط دوم به کار گرفت[۸]

قرص بوسپیرون

شواهدی از اثربخشی بوسپیرون در درمان اختلال کمبود میل جنسی (hypoactive sexual
desire disorder) دارد[۹]
بوسپیرون همچنین به عنوان یک داروی کمکی برای کاهش عوارض جنسی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) به کار برده می‌شود[۱۰]

بوسپیرون در درمان ترک بنزودیازپین‌ها، ترک باربیتورات‌ها و ترک الکل/دلیریوم ترمنس مؤثر نیست[۱۱]

بوسپیرون در موارد زیر نباید مورد مصرف قرار بگیرد[۱۲]
 سابقه حساسیت به بوسپیرون

 اسیدوز متابولیک (مانند آنچه در دیابت رخ می دهد)

 همراه با مهارکننده‌های MAO

 نارسایی شدید کبد یا کلیه

یک عارضه شایع مصرف بوسپیرون، سرگیجه است که در بیش از 10% از بیماران رخ می‌دهد. سایر عوارض در 1 تا 10% از بیماران دیده می‌شود عبارتند از [۱۳]
 سیستم عصبی مرکزی: خواب دیدنهای غیرطبیعی، اختلال تعادل، اغتشاش شعور، سرگیجه، خواب آلودگی،
برانگیختگی هیجانی، سردرد، عصبی بودن، کرختی، حملات خشم، احساس گزگز در اندامها

 چشم: تاری دید

 گوش: وزوز گوش

 قلبی-عروقی: درد سینه

 تنفسی: گرفتگی بینی

 پوست: تعریق، راش

 گوارش: اسهال، تهوع، گلودرد

 عصبی-عضلانی و اسکلتی: درد، لرزش، ضعف

بوسپیرون معمولاًﹰ به خوبی تحمل می‌شود و عوارض خواب‌آلودگی، اختلال شناختی و سایکوموتور، شل‌کنندگی
عضلانی، وابستگی فیزیکی و اثرات ضدتشنج ندارد. همچنین بوسپیرون، حالت سرخوشی ایجاد نمی‌کند و معمولاًﹰنمی‌گیرد [۱۴]

بوسپیرون به صورت قرص‌های خوراکی 5، 7.5، 10، 15 و 30 میلی‌گرم موجود است. دوز اولیه پیشنهادی برای درمان اختلال اضطراب فراگیر 15 میلی‌گرم در روز است که به صورت 7.5 میلی‌گرم دو بار در روز یا 5 میلی‌گرم سه بار در روز داده می‌شود. هر دو تا سه روز می‌توان دوز دارو را به میزان 5 میلی‌گرم افزایش داد تا اثر بالینی دلخواه حاصل گردد.حداکثر دوز روزانه آن 60 میلی‌گرم است [۱۵]

در صورتی که بوسپیرون بدون همراهی با سایر داروها در مقادیر زیاد مصرف شود معمولاًﹰ خطر مرگ وجود ندارد، با این حال اطلاعات قطعی در این مورد وجود ندارد [۱۶] . در یک کارآزمایی بالینی، بوسپیرون به میزان 375 میلی‌گرم در روز به مردان سالمی که داوطلب شرکت در مطالعه بودند داده شد و عوارضی مانند تهوع،استفراغ، سرگیجه، خواب‌آلودگی، میوز و مشکلات گوارشی ایجاد شد [۱۷] . در کارآزمایی‌های بالینی مقدماتی،بوسپیرون با مقادیر بالایی چون 2400 میلی‌گرم در روز هم تجویز شده و عوارضی چون بی‌قراری، لرزش و سفتی عضلانی مشاهده گردیده است. یک مورد مرگ در مصرف هم‌زمان 450 میلی‌گرم بوسپیرون با آلپرازولام،دیلتازم،الکل و کوکائین مشاهده شده است [۱۸]

بوسپیرون توسط آنزیم Cytochrome P450 3A4 (CYP3A4)متابولیزه می‌شود. بنابراین بوسپیرون با داروهایی که دارد [۱۹] . از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد [۲۰] :
 ایتراکونازول (Itraconazole): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 ریفامپیسین (Rifampicin): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 نفازودون (Nefazodone): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 هالوپریدول (Haloperidol): سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.

 کاربامازپین (Carbamazepine): سطح پلاسمایی بوسپیرون را کاهش می دهد.

 گریپ فروت:تا حد زیادی سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
 فلووکسامین (Fluvoxamine): به میزان متوسط سطح پلاسمایی بوسپیرون را افزایش می دهد.
مصرف هم‌زمان بوسپیرون و مهارکننده‌های MAO منجر به افزایش فشار خون خواهد شد.

بوسپیرون از نظر احتمال خطر در بارداری در گروه B قرار دارد و هنوز به روشنی مشخص نیست که در شیر ترشح می شود یا خیر.کارخانه سازنده دارو توصیه می‌کند حین مصرف دارو شیردهی انجام نشود.

بی خطری و اثربخش بودن مصرف بوسپیرون در افراد زیر 18 سال مشخص نشده است. این دارو در کودکان 6 تا 17 ساله مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر به کار برده شده است و عوارض جانبی غیرمعمول نداشته است. با این
حال مصرف مقادیر 7.5 تا 30 میلی گرم از این دارو به صورت دو بار در روز، اثری بیش از دارونما نداشته است[۲۱].

بی خطری، اثربخشی و فارماکوکینتیک بوسپیرون در سالمندان تفاوت قابل توجهی با افراد جوان ندارد.، اگرچه احتمال افزایش حساسیت به دارو در سالمندان وجود دارد [۲۲] .

بوسپیرون به عنوان یک آگونیست با میل ترکیبی بالا به گیرنده‌های سروتونینی 5-HT 1A متصل می‌شود [۲۳] . این دارو یک آگونیست کامل گیرنده‌های پیش‌سیناپسی 5-HT 1A که خودگیرنده های
مهاری هستند می‌باشد. همچنین بوسپیرون آگونیست نسبی گیرنده‌های پس‌سیناپسی 5-HT 1A است [۲۴] . به
نظر می رسد اثرات بالینی بوسپیرون از طریق افزایش فعالیت سروتونرژیک در آمیگدال و سایر
بخشهای مدار ترس/اضطراب در مغز اعمال می‌شود [۲۵] .
بوسپیرون با میل ترکیبی کمتر به گیرنده‌های 5-HT 2A ، 5-HT 2B ، 5-HT 2C ، 5-HT 6 و 5-HT 7 متصل
می‌شود [۲۶] .
بوسپیرون علاوه بر گیرنده‌های سروتونینی، به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D2 با میل
ترکیبی پایین نیز عمل می‌کند. این دارو با گرایش بیشتر، خودگیرنده‌های پیش‌سیناپسی D2 را مهار
می‌کند و فقط در دوزهای بالاتر به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های پس سیناپسی D2 عمل می‌کند.
علاوه بر این بوسپیرون با میل ترکیبی بالا به عنوان آنتاگونیست گیرنده‌های دوپامینی D3 و D4 عمل
می کند [۲۷] .
یک متابولیت اصلی بوسپیرون به نام 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین (1-PP)، نسبت به خود بوسپیرون
سطوح خونی بالاتری دارد و به عنوان آنتاگونیست قوی گیرنده‌های آلفا-2-آدرنرژیک عمل می‌کند. 1-
(2-پیریمیدینیل)پیپرازین ممکن است نقش مهمی در اثرات ضدافسردگی بوسپیرون داشته باشد [۲۸] .
برخلاف بنزودیازپین‌ها، بوسپیرون تأثیری بر کمپلکس گیرنده‌های GABA A ندارد [۲۹] .

فراهم‌زیستی بوسپیرون از طریق خوراکی 3.9% است که در مقایسه با روش تزریقی پایین است. این
مسئله به دلیل متابولیسم عبور اول قابل توجه این دارو است. پس از بلع دارو، زمان رسیدن به حداکثر
سطح پلاسمایی 0.9 تا 1.5 ساعت می‌باشد. نیمه عمر حذف دارو از بدن حدود 2.8 ساعت است، هر
چند که در مطالعات مختلف نیمه عمر نهایی دارو بین 2 تا 11 ساعت گزارش شده است. متابولیت‌های
اصلی بوسپیرون عبارتند از 5-هیدروکسی بوسپیرون، 6-هیدروکسی بوسپیرون، 8-هیدروکسی
بوسپیرون و 1-(2-پیریمیدینیل)پیپرازین. 6-هیدروکسی بوسپیرون به عنوان متابولیت کبدی اصلی
بوسپیرون شناخته می‌شود و سطح پلاسمایی آن بعد از مصرف خوراکی دارو حدود 40 برابر خود
بوسپیرون است. این متابولیت مانند بوسپیرون به عنوان یک آگونیست نسبی گیرنده‌های 5-HT 1A با میل
ترکیبی بالا عمل می‌کند و به همین دلیل نقش قابل توجهی در اثرات درمانی بوسپیرون دارد. 1-(2-

پیریمیدینیل)پیپرازین نیز نسبت به خود بوسپیرون سطح پلاسمایی بالاتری دارد و ممکن است نقش
مهمی در اثرات درمانی این دارو داشته باشد.
درصورتی که بوسپیرون همراه با غذا مصرف شود، جذب آن کاهش می‌یابد، اگرچه مصرف هم‌زمان
با غذا، متابولیسم عبور اول را نیز کاهش می‌دهد. نتیجه نهایی مصرف بوسپیرون با غذا افزایش
فراهم‌زیستی دارو است [۳۰] .

بوسپیرون نخستین بار در سال 1968 توسط شرکت مید جانسون 1 ساخته شد. این دارو ابتدا به عنوان یک
آنتی‌سایکوتیک مؤثر بر گیرنده‌های D2 سنتز شد، لیکن مشخص شد که تأثیری بر سایکوز ندارد. بنابراین مجدداًﹰ به
عنوان یک داروی ضداضطراب فرآوری گردید. در سال 1986 برای درمان اختلال اضطراب فراگیر مورد تأیید
سازمان غذا و دارو (FDA) قرار گرفت. بوسپیرون در حال حاضر به عنوان یک داروی ژنریک در دسترس
است [۳۱] .

برخی مطالعات تأثیر بوسپیرون را در درمان افسردگی و اختلالات رفتاری به دنبال آسیب مغزی نشان داده‌اند. همچنین شواهدی موجود است مبنی بر اینکه مصرف ترکیبی بوسپیرون و ملاتونین می‌تواند منجر به بهبود اختلال افسردگی ماژور و افزایش فرایند ساخته شدن سلول‌های عصبی شود[۳۲].


مختصات: ۳۸°۵۳′ شمالی ۷۷°۰۱′ غربی / ۳۸٫۸۸۳°شمالی ۷۷٫۰۱۷°غربی / 38.883; -77.017

بی‌دین ۲۱٫۳ ٪
یهودی ۲٫۱ ٪
مسلمان ۰٫۸ ٪

ایالات متحده آمریکا (به انگلیسی: The United States of America و به اختصار: USA) که به صورت خلاصه ایالات متحده یا آمریکا خوانده می‌شود، یک جمهوری فدرال متشکل از ۵۰ ایالت، یک منطقه فدرال، پنج سرزمین خودمختار و مجموعه‌ای از جزایر پراکنده است که مجموعاً دارای مساحتی معادل ۹٫۸ میلیون کیلومتر مربع (۳٫۸ میلیون مایل مربع) و جمعیتی برابر ۳۳۰ میلیون نفر (سال ۲۰۲۰) می‌باشد. آمریکا چهارمین کشور دنیا از لحاظ وسعت و سومین کشور دنیا از لحاظ جمعیت می‌باشد. پایتخت آمریکا واشینگتن، دی.سی. و پرجمعیت‌ترین شهر آن نیویورک است. چهل و هشت ایالت آمریکا و منطقه فدرال پایتخت در سرزمین اصلی ایالات متحده آمریکا واقع در آمریکای شمالی بین کانادا و مکزیک قرار دارند. ایالت آلاسکا در گوشه شمال غربی آمریکای شمالی بین کانادا از شرق و تنگه برینگ و روسیه از غرب جای گرفته‌است. ایالت هاوایی که به صورت مجمع‌الجزایری می‌باشد، در میانه اقیانوس آرام واقع شده‌است. قلمروهای ایالات متحده آمریکا که در دریای کارائیب و اقیانوس آرام پراکنده هستند، نه منطقه زمانی را شامل می‌شوند. جغرافیا، آب و هوا و حیات وحش فوق‌العاده متنوع و گوناگون آمریکا، این کشور را در زمره ۱۷ کشور دارای تنوع زیستی فراوان قرار داده‌است.

سرخ‌پوستان دیرین، ۱۵٬۰۰۰ سال پیش از سیبری به سرزمین‌های اصلی آمریکای شمالی مهاجرت کردند. استعمار قاره آمریکا توسط اروپایی‌ها از قرن شانزدهم میلادی آغاز شد. در آغاز ایالات متحده آمریکا با ۱۳ مستعمره بریتانیایی بنیان نهاده شده در ساحل شرقی پدیدار گردید. چالش‌ها و اختلافات متعدد بین پادشاهی بریتانیای کبیر و مستعمرات سیزده‌گانه پیرو جنگ فرانسویان و سرخپوستان، منجر به آغاز انقلاب در سال ۱۷۷۵ میلادی در آمریکا و نهایتاً اعلامیه استقلال ایالات متحده آمریکا گردید. جنگ در سال ۱۷۸۳ به پایان رسید و بدین گونه ایالات متحده آمریکا نخستین کشوری بود که استقلال خود را از امپراتوری‌های استعماری کسب نمود. قانون اساسی فعلی آمریکا در سال ۱۷۸۸ با اصلاحات دهگانه که مجموعاً با نام منشور حقوق ایالات متحده آمریکا می‌باشد، پی‌ریزی گردید. در سال ۱۷۹۱ قانون اساسی که تضمین‌کننده همه آزادی‌های اساسی مدنی بود، تصویب گردید. در خلال قرن نوزدهم میلادی ایالات متحده آمریکا به شکلی قاطعانه، به توسعه ارضی در سراسر خاک آمریکای شمالی مشغول شد. همچنین در خلال این قرن سرخپوستان تبعید و ایالات جدید به شکلی تدریجی تأسیس گردیدند. در سال ۱۸۴۴ توسعه سرزمین‌های آمریکا در سراسر قارهٔ آمریکای شمالی به پایان رسید. در نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی، جنگ داخلی آمریکا منجر به منسوخ شدن برده‌داری در این کشور شد. در سال‌های پایانی قرن نوزدهم، آمریکا به جزایر و آب‌های اقیانوس آرام مسلط شد و اقتصاد این کشور نیز در نتیجه انقلاب صنعتی فراگیر در دنیا، رشد بی‌سابقه‌ای کرد. جنگ آمریکا و اسپانیا و جنگ جهانی اول، موقعیت آمریکا را به شکل یک ابرقدرت نظامی جهانی تثبیت کرد. ایالات متحده در جنگ جهانی دوم به شکل یک ابرقدرت، نخستین کشور تولیدکننده و تنها کشور استفاده‌کنندهٔ بمب‌های اتمی در جنگ و به‌عنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد ظاهر گردید. در خلال جنگ سرد ایالت متحده و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی رقابت فضایی قابل توجه‌ای داشتند که این رقابت در پروژهٔ آپولو ۱۱ به اوج خود رسید. بعد از پایان جنگ سرد در سال ۱۹۹۱ و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده تبدیل به تنها ابرقدرت جهان شد.
قرص بوسپیرون

ایالات متحده از اعضاء بنیان‌گذار سازمان ملل متحد، صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) و تعدادی دیگر از سازمان‌های بین‌المللی است. ایالات متحده کشوری فوق پیشرفته بر پایه تولید ناخالص داخلی و دومین کشور دنیا بر پایه تولید ناخالص داخلی (برابری قدرت خرید) تقریباً یک‌چهارم تولید ناخالص داخلی کل کشورهای جهان می‌باشد. اقتصاد ایالات متحده یک اقتصاد فرا صنعتی و عظیم است که در فعالیت‌های خدماتی به شکلی عالی عمل کرده و در زمینهٔ اقتصاد دانش‌بنیان جزء سرآمدهای دنیا محسوب می‌شود. از لحاظ تولید ایالات متحده دارندهٔ رتبهٔ دوم در جهان است. ایالات متحده اولین کشور واردکننده و دومین کشور صادرکننده جهان است. با وجود این‌که جمعیت آمریکا فقط ۴٫۳٪ جمعیت جهان است، این کشور مالک ۲۹٫۴٪ ثروت جهان است. ایالات متحده دارای بیشترین سهم ثروت جهانی در بین کشورهای دنیاست. آمریکا از لحاظ چندین شاخص اجتماعی ـ اقتصادی مثل دستمزد متوسط، شاخص توسعه انسانی سرانهٔ تولید ناخالص داخلی و سوددهی سرانه جزء رتبه‌های بالا در میان کشورهای جهان به‌شمار می‌رود. ایالات متحده دارندهٔ قدرتمندترین نیروی مسلح جهان است. بودجه و هزینه‌کرد نظامی آمریکا، بیش از یک سوم کل بودجهٔ نظامی دنیا است.[۳] ایالات متحده یک قدرت پیشرو و راهبر در زمینه سیاست، فرهنگ و دانش در جهان به‌شمار می‌رود.

نام آمریکا نخستین بار در یک نقشه جهان مربوط به سال ۱۵۰۷ میلادی که توسط مارتین والدسیمولر نقشه‌نگار و کشیش اهل فرایبورگ آلمان تهیه شده بود، دیده شده‌است. در این نقشه، آمریکای جنوب به افتخار جهانگرد ایتالیایی آمریگو وسپوچی، «آمریکا» خوانده شده‌است.[۴] وسپوچی پس از بازگشت از سفر خود، متذکر شد که هند غربی در واقع، برخلاف گفته کلمب، شرق آسیا نیست؛ بلکه یک خشکی جداگانه‌است که تا آن زمان برای اروپایی‌ها ناشناخته مانده بود.[۵] در ۱۵۳۸، گراردوس مرکاتور نام «آمریکا» را در نقشه جهان خود به تمام نیم‌کره غربی اطلاق کرد.[۶]

«ایالات متحده آمریکا» نخستین بار در دوم ژانویه ۱۷۷۶ در نامه‌ای از استیون مویلان به جوزف رید، از نزدیکان جورج واشینگتن، به چشم می‌خورد. مویلان امیدوار بود که با «قدرت تمام از ایالات متحده آمریکا به اسپانیا برود» تا برای جنگ‌های انقلابی، حامی پیدا کند.[۷][۸][۹] اولین مرتبه‌ای که این اسم در یک نوشته چاپی مورد استفاده قرار گرفت، مربوط است به مقاله‌ای ناشناس که در ۶ آوریل ۱۷۷۶ در روزنامه «گازت ویرجینیا»، نشریه‌ای در ویلیامزبرگِ ویرجینیا، منتشر شد.[۱۰]

در دومین پیش‌نویس اصول کنفدراسیون که در ۱۷ ژوئن ۱۷۷۶ توسط جان دیکنسون نوشته شد، آمده که «نام این کنفدراسیون «ایالات متحده آمریکا» خواهد بود.»[۱۱] در نسخه نهایی که در اواخر ۱۷۷۷ برای تأیید به ایالات فرستاده شد، آمده بود که «عنوان این فدراسیون ایالات متحده آمریکا خواهد بود.»[۱۲] توماس جفرسون در ژوئن ۱۷۷۶ در پیش‌نویس اعلامیه استقلال، آن را با حروف تمام بزرگ به شکل UNITED STATES OF AMERICA نوشت.[۱۱] مشخص نیست که جفرسون این پیش‌نویس را قبل از استفاده از این عنوان توسط دیکنسون نوشت، یا پس از آن.[۱۱]

مخفف رایج نام این کشور، «ایالات متحده» است؛ اما آن را U.S یا USA یا آمریکا هم می‌گویند. در حالت محاوره‌ای U.S. of A. یا به صورت بین‌المللی، «ایالات» می‌گویند.[۱۳] عبارت «ایالات متحده» در ابتدا به صورت جمع کار می‌رفت؛ یعنی عنوانی برای مجموعه‌ای از دولت‌های مستقل بود — «ایالات متحده اعلام می‌دارند…»[۱۴] حالت مفرد آن پس از جنگ داخلی آمریکا باب شد — «ایالات متحده اعلام می‌دارد…» حالت مفرد امروزه حالت استاندارد نام کشور مذکور است و زمانی که بخواهند آن را به صورت جمع استفاده کنند، به صورت «این ایالات متحده…» به کار می‌برند. تفاوت موجود، بیش از یک موضوع گرامری است، چرا که فرق میان یک واحد و مجموعه‌ای از دولت‌ها را می‌رساند.[۱۵] یک شهروند ایالات متحده آمریکا، «آمریکایی» خطاب می‌شود.[۱۶]

سابقاً در فارسی به این کشور در گفتگوی عامیانه ینگه دنیا[۱۷] و در نوشته‌ها، اتازونی (برگرفته از États-Unis، نام فرانسوی ایالات متحده)[۱۸] می‌گفتند. «ینگی دنیا» برگرفته از ترکی عثمانی و به‌معنی «دنیای جدید» است.[۱۷]

نظر پذیرفته شده این است که نخستین ساکنان آمریکای شمالی از راه برینجیا حدود ۱۲٬۰۰۰ سال پیش از سیبری به این ناحیه نقل مکان کرده‌اند؛ اما شواهد جدید نشان می‌دهد که سابقه حضور انسان در این منطقه بیش از این است.[۱۹][۲۰][۲۱] پس از عبور از راه زمینی، نخستین آمریکایی‌ها در کنار سواحل اقیانوس آرام مسیر جنوب در پیش گرفتند.[۲۲] در ابتدا تصور می‌شد تمدن کلویس که ۱۱٬۰۰۰ قبل از مسیح به وجود آمد، نشانگر نخستین موج سکونت انسانی در قاره آمریکاست.[۲۳][۲۴] اما جدیداً شواهدی از تمدن‌های «پیشا-کلویسی» هم پیدا شده که در یکی از آن‌ها ابزارهایی متعلق به ۱۵٬۵۵۰ سال پیش یافت شده‌است. این محتمل است که این یافته‌ها مربوط به نخستین موج از سه موج بزرگ مهاجرت انسانی به آمریکای شمالی است.[۲۵]

با گذر زمان، تمدن‌های بومی آمریکای شمالی رشد پیدا کردند و برخی، مانند تمدن می‌سی‌سی‌پی، در کشاورزی پیشرفت کردند، بناهای بزرگ به جا گذاشتند و برای خود دولت تشکیل دادند.[۲۶] تمدن می‌سی‌سی‌پی که از مرز مکزیک تا فلوریدا گسترده بود، در سال‌های ۸۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی به اوج خود رسید. دولت-شهر کاهوکیا که در این تمدن واقع بود، مهم‌ترین سایت باستان‌شناسی پیشاکلمبی در مرزهای امروز ایالات متحده است.[۲۷] در منطقه چهار گوشه، تمدن پوئبلو قرار داشت که در نتیجه قرن‌ها آزمایش در کشاورزی به وجود آمده بود.[۲۸]

۳ مورد از میراث‌های جهانی یونسکو در ایالات متحده متعلق به تمدن پوئبلو است: پارک ملی میزا ورده، پارک ملی تاریخی فرهنگ چاکو و تائوس پوئبلو.[۲۹][۳۰] همچنین کنده‌کاری‌های زمینی متعلق به بومیان آمریکا در پوتری پوینت هم توسط یونسکو به عنوان میراث جهانی به رسمیت شناخته شده‌است. در منطقه دریاچه‌های بزرگ، اتحادیه ایروکوا وجود داشت که مابین قرون دوازدهم تا پانزدهم میلادی به وجود آمده بود.[۳۱] قبایل الگونکیان که به شکار، تله‌گذاری و تا حدی زراعت می‌پرداختند هم مهم‌ترین قبایل سواحل اقیانوس اطلس بودند.

با پیشروی استعمارگران اروپایی در قلمروی امروز ایالات متحده، زمین‌های بومیان معمولاً فتح می‌شد یا آنان از سرزمین‌هایشان رانده می‌شدند.[۳۲] جمعیت سرخ‌پوستان پس از ورود اروپایی‌ها به قاره آمریکا به شدت کاهش پیدا کرد که دلایل مختلفی داشت؛[۳۳][۳۴] از جمله آن شایع شدن بیماری‌هایی چون آبله و سرخک در میانشان بود.[۳۵][۳۶]

برآورد جمعیت بومیان آمریکای شمالی در زمان ورود اروپاییان دشوار است.[۳۷][۳۸] داگلاس اچ. اوبلیکر از مؤسسه اسمیتسونین معتقد است که ۹۲٬۹۱۶ نفر در ایالت‌های جنوبی مجاور اقیانوس اطلس زندگی می‌کردند و ۴۷۳٬۶۱۶ نفر در ایالات‌های خلیجی،[۳۹] اما بیشتر محققان دانشگاهی این تخمین را خیلی کم می‌دانند.[۴۰] هنری اف. دوبینز، انسان‌شناس، معتقد است که جمعیت سرخ‌پوستان بسیار بیشتر بوده‌است؛ او می‌گوید در سواحل خلیج مکزیک ۱٬۱۰۰٬۰۰۰ نفر زندگی می‌کردند، ۲٬۲۱۱٬۰۰۰ نفر بین فلوریدا و ماساچوست، ۵٬۲۵۰٬۰۰۰ نفر در دره می‌سی‌سی‌پی و ۶۹۷٬۰۰۰ نفر در شبه‌جزیره فلوریدا.[۳۷][۳۸]

در نخستین روزهای استعمار، بسیاری از اروپاییان با کمبود غذا، بیماری و حملات سرخ‌پوستان روبرو شدند. همچنین سرخ‌پوستان معمولاً با دیگر قبایل بومی در جنگ بودند و با اروپایی‌ها در جنگ‌های استعماریشان متحد می‌شدند. در بسیاری از موارد، مهاجران و بومیان به یکدیگر نیاز داشتند. اروپایی‌ها غذا و پوست حیوان خریداری می‌کردند و سرخ‌پوستان اسلحه، مهمات و دیگر محصولا اروپایی را.[۴۱] بومیان به بسیاری از مهاجران یاد دادند که ذرت، لوبیا و کدو را پرورش دهند و میسیونرهای اروپایی «متمدن» کردن سرخ‌پوست‌ها را مهم می‌دانستند و سبک زندگی و شیوه‌های کشاورزی اروپایی را در میانشان تبلیغ می‌کردند.[۴۲][۴۳]

اولین گروهی که به صورت پیوسته به ایالات متحده امروزی رسیدند، کنکیستادورهای اسپانیایی مانند خوان پونسه د لئون که در ۱۵۱۳ از فلوریدا بازدید کرد، بودند. پیش از او، کریستف کلمب به سفری در سال ۱۴۹۳ در پورتوریکو پیاده شده بود. اسپانیایی‌ها نخستین سکونت‌گاه‌ها را در فلوریدا و نیومکزیکو در مناطقی چون سنت آگوستین[۴۴] و سانتافه به پا کردند. فرانسوی‌ها در کرانه رود می‌سی‌سی‌پی ساکن شدند. حضور انگلیسی‌ها در آمریکای شمالی با سکونت در ویرجینا در ساحل شرقی ایالات متحده در جیمزتاون در ۱۶۰۷ و حضور زائران در پلیموت در ۱۶۲۰ آغاز شد. بسیاری از مهاجران مسیحی‌هایی بودند که به برای فرار از آزارهای مذهبی به دنیای جدید مهاجرت کرده بودند. نخستین مجمع منتخب قانون‌گذار قاره آمریکا، مجلس بورگس‌ها بود که در ۱۶۱۹ تأسیس شد. زائران پیش از پیاده شدن پیمان می‌فلاور را امضا کردند و دستورهای بنیادین کنتیکت برقرار گردید که به الگویی برای خودمختاری و حاکمیت قانون در سراسر مستعمرات آمریکایی تبدیل شد.[۴۵][۴۶]

بیشتر کسانی که در همه مستعمرات ساکن شدند، کشاورزان خرده زمین‌دار بودند، هرچند برخی صنایع نیز در آنجا شکل گرفتند. کشاورزی نقدی شامل تنباکو، برنج و گندم می‌شد و صنایعی چون ماهی‌گیری، خز و الوار رشد کردند. تولیدکنندگان به ساخت نیشکر و کشتی هم پرداختند و تا اواخر دوران استعماری، آمریکایی‌ها یک هفتم صادرات آهن دنیا را در دست داشتند.[۴۷] شهرها در کنار سواحل ساخته شدند تا اقتصادهای محلی را حمایت کنند و نقش مرکز تجارت را داشته باشند. مدتی بعد مهاجران اسکاتلندی-ایرلندی و دیگران هم به مهاجران انگلیسی پیوستند و چون زمین‌های کنار ساحل گران شد، آنانی که از بیگاری آزاد شده بودند، زمین‌های مناطق غربی‌تر را تصاحب کردند.[۴۸]

موج بزرگی از خرید برده توسط تجار خصوصی انگلیسی آغاز شد.[۴۹] از آنجا که بیماری‌های کمتری بود و غدا و رفتار صاحبان هم بهتر بود، امید به زندگی بردگان در آمریکای شمالی بسیار بالاتر از مناطق جنوبی‌تر بود که منجر به افزایش شدید شمار بردگان شد.[۵۰][۵۱] دیدگاه جامعه مستعمراتی در ربط با پیامدهای دینی و اخلاقی برده‌داری متفاوت بود و مستعمرات قوانینی له یا علیه این عمل صادر کردند.[۵۲][۵۳] اما در آغاز قرن ۱۸، استفاده از برده‌های آفریقایی جایگزین بیگاری شده بود، به خصوص در جنوب.[۵۴]

با ایجاد استان جرجیا در ۱۷۳۲، مستعمرات سیزده‌گانه که در آینده به ایالات متحده آمریکا تبدیل شدند، کامل شده و توسط بریتانیا به عنوان متعلقات فرادریایی اداره می‌شدند.[۵۵] همه مستعمرات دولت‌های محلی خودشان را داشتند، با انتخاباتی که بیشتر مردان آزاد می‌توانستند در آن شرکت کنند.[۵۶] با نرخ باروری شدیداً بالا، نرخ مرگ پایین و مهاجرت گسترده، جمعیت مستعمرات به شدت افزایش پیدا می‌کرد و سرخ‌پوستان تقریباً کم جمعیت در اقلیت قرار گرفتند.[۵۷] جنبشی برای احیای ارزش‌های مسیحی موسوم به بیداری بزرگ در دهه‌های ۱۷۳۰ و ۱۷۴۰ به راه افتاد که علاقه به دین و البته آزادی دینی را افزایش داد.[۵۸]

در جریان جنگ هفت‌ساله (معروف به جنگ فرانسویان و سرخپوستان در ایالات متحده) بریتانیا موفق شد کانادا را از فرانسه فتح کند اما جمعیت فرانسوی زبان آن به لحاظ سیاسی نسبت به مستعمرات جنوبی‌تر در انزوا باقی ماندند. در ۱۷۷۰، مستعمرات سیزده‌گانه ۲٫۱ میلیون جمعیت داشتند (صرف نظر از سرخ‌پوستان) که حدود یک سوم جمعیت بریتانیا بود. با وجود اینکه مهاجرت ادامه‌دار بود، اما در دهه ۱۷۷۰ تنها بخش اندکی از آمریکایی‌ها خارج از خود آمریکا متولد شده بودند.[۵۹] فاصله زیاد میان مستعمرات و بریتانیا منجر به خودمختاری آنان شد اما به دلیل موفقیت‌های زیادشان، پادشاهان بریتانیا به دفعات تلاش کردند قدرت خود را در آنجا برقرار سازند.[۶۰]

در ۱۷۷۴، یک کشتی نیروی دریایی اسپانیا به نام سانتیاگو تحت هدایت خوان پرز در یکی از ورودی‌های ونکوور لنگر گرفت. با وجود اینکه اسپانیایی‌ها از کشتی خود پیاده نشدند، سرخ‌پوستان در ازای آبالون کالیفرنیایی، به تجارت خز با آنان پرداختند.[۶۱] در آن زمان، اسپانیا انحصار تجارت آمریکای شمالی و آسیا را در دست داشت و امتیازات محدودی به پرتغال می‌داد. زمانی که روسیه تلاش کرد در آلاسکا تجارت خز راه اندازد، اسپانیایی‌ها آن‌ها را به چالش کشیدند و سفر پرز از سفرهای پرشمار آنان به مناطق شمال غربی اقیانوس آرام بود.[۶۲]

کاپیتان جیمز کوک در سومین و آخرین سفر خود، به نخستین اروپایی که با هاوایی ارتباط برقرار کرد، تبدیل شد.[۶۳] سفر آخر کاپیتان کوک همچنین شامل سفر در کرانه‌های آمریکای شمالی و آلاسکا در پی یافتن گذرگاهی در شمال غربی هم بود که حدود ۹ ماه به طول انجامید.[۶۴]

جنگ انقلاب آمریکا نخستین جنگی استعماری بود که به صورت موفقیت‌آمیز منجر به استقلال یک مستعمره از یک قدرت اروپایی شد. جمهوری‌خواهی در میان آمریکایی‌ها رشد پیدا کرده بود و بر آن بودند که دولت باید بر پایه خواسته مردم که از طریق مراجع قانون‌گذار محلی بیان می‌شد، برپا شود. آن‌ها «حقوق مردان انگلیسی» را می‌خواستند و شعار «بدون نمایندگی، مالیاتی در کار نیست» سر می‌دادند. اما بریتانیایی‌ها اصرار داشتند که امپراتوری را از طریق پارلمان اداره کنند و مناقشه در نهایت منجر به جنگ شد.[۶۵]

اعلامیه استقلال آمریکا که فحوای آن «عدم محافظت از حقوق اساسی آمریکایی‌ها توسط بریتانیای کبیر» بود توسط دومین کنگره قاره‌ای به اتفاق آرا تصویب شد. از آن زمان تاکنون، چهارم ژوئیه به‌صورت سالانه به عنوان روز استقلال ایالات متحده جشن گرفته می‌شود.[۶۶] در ۱۷۷۷، دولتی غیرمتمرکز بر پایه اصول کنفدراسیون تشکیل شد که تا ۱۷۸۹ بر سر کار بود.[۶۶]

پس از پیروزی قطعی آمریکایی-فرانسوی در نبرد یورکتاون در ۱۷۸۱،[۶۷] بریتانیا پیمان صلح ۱۷۸۳ را اعلام کرد؛ استقلال آمریکا توسط جامعه بین‌الملل به رسمیت شناخته شد و تمام سرزمین‌های شرق رود می‌سی‌سی‌پی به این کشور واگذار شد. قانون اساسی ایالات متحده آمریکا در سال ۱۷۸۷ تدوین شد و تا ۱۷۸۸ توسط ایالات‌ها مورد پذیرش قرار گرفت. دولت فدرال به سال ۱۷۸۹ در ۳ شاخه مجزا به وجود آمد تا از طریق چک و بالانس، از تمرکز قدرت جلوگیری شود. جرج واشینگتن که ارتش قاره‌ای را در جنگ‌های استقلال رهبری کرده بود، تحت قانون اساسی جدید به عنوان اولین رئیس‌جمهور ایالات متحده انتخاب شد. حقوق طبیعی و قانونی که مانع از محدودیت‌های شخصی توسط دولت فدرال می‌شد و برخی محافظت‌های قانونی را ضمانت می‌کرد، در ۱۷۹۱ به جریان افتاد.[۶۸]

با وجود اینکه تجارت جهانی برده از ۱۸۰۸ توسط دولت فدرال ممنوع اعلام شده بود، زراعت پرسود پنبه در جنوب عمیق پس از ۱۸۲۰ رشد شدیدی داشت و در پی آن جمعیت بردگان هم افزایش پیدا کرد.[۶۹][۷۰][۷۱] در جریان بیداری بزرگ دوم طی سال‌های ۱۸۰۰–۱۸۴۰، میلیون‌ها نفر در آمریکا به مسیحیت پروتستان انجیلی درآمدند. در شمال، این موضوع منجر به جنبش‌های اصلاحات اجتماعی شامل لغو برده‌داری شد.[۷۲] در جنوب، متدیست‌ها و باپتیست‌ها میان برده‌ها به تبلیغ مسیحیت پرداختند.[۷۳]

تمایل ایالات متحده برای فتح مناطق غربی قاره منجر به شروع جنگ‌هایی طولانی به نام جنگ‌های سرخ‌پوستان شد.[۷۴] خرید لوئیزیانا از فرانسه در ۱۸۰۳ مساحت کشور را تقریباً دو برابر کرد.[۷۵] جنگ ۱۸۱۲ که در پی برخی مسائل روی داد و با پیروزی هیچ‌کدام از طرفین به پایان نرسید، باعث تقویت ملی‌گرایی آمریکایی شد.[۷۶] برخی برخوردهای نظامی در ۱۸۱۹ اسپانیا را مجبور به امضای پیمان فلوریدا کرد که این منطقه و سایر قلمروهای خلیجی خود را به ایالات متحده ضمیمه کرد.[۷۷] نیروی بخار نیز به گسترش قلمروی ایالات متحده یاری رساند، زمانی که کشتی‌های بخاری شروع به کشتیرانی در راه‌های آبی بزرگ آمریکا کردند. مدتی بعد راه‌های ریلی در سراسر کشور سر برآوردند.[۷۸]

در میان سال‌های ۱۸۲۰ تا ۱۸۵۰، اصلاحاتی موسوم به دموکراسی جکسونی انجام پذیرفت که باعث شد تا حق رای به بیشتر مردان سفیدپوست بالای ۲۱ سال داده شود؛ این موضوع باعث به وجود آمدن «نظام حزب دوم» شد که در طی آن دموکرات‌ها و ویگ‌ها میان سال‌های ۱۸۲۸ تا ۱۸۵۴ احزاب حاکم بر سیاست این کشور شوند. «گذر اشک‌ها» در دهه ۱۸۳۰ نمونه‌ای از پیامدهای قانون جابه‌جایی سرخ‌پوستان و جابه‌جایی اجباری سرخ‌پوستان و اسکان داده شدن آن‌ها در منطقه اختصاصی سرخپوستی بود. ایالات متحده در ۱۸۴۵ جمهوری تگزاس را ضمیمه کرد؛ این اتفاق در دوره گسترش‌طلبی تحت تأثیر عقیده «مانیفست سرنوشت» روی داد.[۷۹] پیمان ارژون با بریتانیا در ۱۸۴۶ باعث شد که ایالات متحده سرزمین‌های شمال غربی کنونی‌اش را تحت کنترل بگیرد.[۸۰] پیروزی در جنگ آمریکا و مکزیک منجر شد که مکزیک مجبور شود کالیفرنیا و ایالت‌های کنونی جنوب غربی آمریکا را به این کشور واگذار کند.[۸۱] تب طلا در کالیفرنیا در ۱۸۴۸–۴۹ منجر به موجی از مهاجرت‌ها به سواحل اقیانوس آرام گردید که نتیجه آن نسل‌کشی سرخ‌پوستان در کالیفرنیا[۸۲][۸۳][۸۴][۸۵] و ایجاد ایالات‌های غربی بود.[۸۶] پس از جنگ داخلی، راه‌های ریلی سراسرقاره‌ای نقل‌مکان را برای مهاجران ساده‌تر کرد، تجارت داخلی را رونق بخشید و درگیری با سرخ‌پوست‌ها را افزایش داد.[۸۷] در ۱۸۶۹، «سیاست صلح» به سرخ‌پوست‌ها وعده داد که به آزار آن‌ها پایان داده شود، از جنگ جدید اجتناب گردد و به آن‌ها شهروندی ایالات متحده داده شود. با این حال درگیری‌های گسترده با سرخ‌پوست‌ها تا آغاز قرن بیستم در غرب این کشور ادامه داشت.

اختلافات حل نشدنی بر سر برده‌داری سرانجام منجر به جنگی داخلی آمریکا شد.[۸۸] در ابتدا، ایالات‌ها به دو گروه ایالات برده‌دار و ایالات آزاد تقسیم می‌شدند و هر دو گروه در سنا قدرت متوازنی داشتند اما به دلیل جمعیت بیشترشان، ایالات آزاد در کنگره از نمایندگان بیشتری برخوردار بودند. اما با اضافه شدن قلمروهای جدیدی در غرب که ایالات آزاد بیشتری را به این کشور اضافه کرد، تنش میان ایالات برده‌دار و ایالات آزاد بر سر فدرالیسم و مواردی مانند گسترش دادن یا محدود کردن برده‌داری بالا گرفت.[۸۹]

با انتخابات ۱۸۶۰ ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا و انتخاب شدن نامزد جمهوری‌خواه، آبراهام لینکلن، ایالات برده‌داری بالاخره اعلام جدایی کردند و ایالات مؤتلفه آمریکا («جنوب») را تشکیل دادند، درحالی که دولت فدرال این جدایی را غیرقانونی می‌دانست.[۸۹] برای به انجام رساندن جدایی، ایالات جدا شده دست به اقدام نظامی زدند و پاسخ مشابهی از سوی دولت فدرال روبرو گردیدند. جنگی درگرفت که نتیجه آن خونین‌ترین درگیری تاریخ ایالات متحده آمریکا بود؛ با ۶۱۸٬۰۰۰ سرباز کشته شده و تعداد زیادی قربانی غیرنظامی.[۹۰] هدف اولیه دولت فدرال تنها این بود که ایالات متحده را یکپارچه نگه دارد. اما پس از اینکه تلفات پس از ۱۸۶۳ بالا گرفت، اعلامیه آزادی بردگان توسط آبراهام لینکلن صادر شد و از آن پس، الغای برده‌داری به هدف دولت از این جنگ تبدیل گردید. این جنگ با پیروزی دولت فدرال در آوریل ۱۸۶۳ به پایان رسید و تک‌تک ایالات شکست خورده جنوب مجبور شدند متمم سیزدهم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا را بپذیرند.

۳ متمم دیگر به قانون اساسی ایالات متحده پس از جنگ اضافه شد: متمم سیزدهم که در بالا ذکر شده، متمم چهاردهم که به حدود ۴ میلیون آمریکایی آفریقایی حق شهروندای ایالات متحده اعطا کرد[۹۱] و متمم پانزدهم که بر روی کاغذ به آن‌ها حق رای داد. جنگ داخلی و قوانین وضع شده پس از آن باعث افزایش قدرت دولت فدرال گردید؛[۹۲] زیرا نیاز بود که برای بازسازی جنوب اعطای حقوق به سیاه‌پوستان در جنوب دخالت کند.

دوره بازسازی پس از جنگ آغاز شد. رئیس‌جمهور لینکلن که در پی ایجاد آشتی میان دولت فدرال و بازماندگان دولت موتلفه بود، در ۱۴ آوریل ۱۸۶۵ ترور شد که مجدداً سبب ایجاد فاصله میان شمال و جنوب گردید. جمهوری‌خواهان دولت فدرال بازسازی جنوب و تضمین حقوق آمریکایی‌های آفریقایی با را به هدف خود تبدیل کردند؛ تا اینکه مطابق مصالحه ۱۸۷۷ پذیرفتند که در ازای پذیرفته شدن انتخابات ۱۸۷۶ از سوی دموکرات‌ها، از این موضوع دست بردارند.

برخی از دموکرات‌های سفیدپوست که خودشان را «نجات‌دهندگان» می‌نامیدند، پس از پایان دوره بازسازی کنترل ایالات جنوبی را به دست گرفتند. از ۱۸۹۰ تا ۱۹۱۰، قوانین موسوم به جیم کرو بیشتر سیاه‌پوستان و گروهی از سفیدپوستان فقیر را از حقوق خودشان محروم کردند. سیاه‌پوستان با جدایی نژادی روبرو شدند، به خصوص در جنوب.[۹۳] آن‌ها به دفعات با خشونت‌های پارتیزانی نظیر لینچ‌کردن روبرو شدند.[۹۴]

در شمال، شهرنشینی و ورود بی‌سابقه مهاجران از جنوب و شرق اروپا نیروی کار بسیار زیادی برای صنعت این کشور فراهم کرد و باعث تغییر در فرهنگ آن شد.[۹۵] زیرساخت‌های ملی مانند تلگراف و راه‌های ریلی سراسری باعث رشد اقتصادی و افزایش مهاجرت به «غرب وحشی» وحشی شد. بعدها اختراع لامپ رشته‌ای و تلفن بر ارتباطات و زندگی شهری تأثیر گذاشت.[۹۶]

ایالات متحده از ۱۸۱۰ تا ۱۸۹۰ در جنگ‌های سرخ‌پوستان در غرب می‌سی‌سی‌پی جنگید.[۹۷] نتیجه بیشتر این درگیری‌ها، این بود که بومی‌ها قلمروهای خود را از دست دادند و به منطقه اختصاصی سرخپوستی محدود شدند. مناطق تازه فتح شده به صورت ماشینی تحت کشت قرار گرفتند و باعث شد تا صادرات محصول کشاورزی به بازارهای جهانی گسترش پیدا کند.[۹۸] گسترش سرزمین اصلی ایالات متحده همچنین شامل خرید آلاسکا از روسیه در ۱۸۶۷ هم می‌شد.[۹۹] در ۱۸۹۳، نیروهای طرفدار آمریکا در هاوایی پادشاهی آن کشور را سرنگون کردند و جمهوری هاوایی را تأسیس کردند؛ ایالات متحده این قلمرو را در ۱۸۹۸ ضمیمه کرد. پورتوریکو، گوآم و فیلیپین هم در همان سال از اسپانیایی‌ها، پس از جنگ آمریکا و اسپانیا، گرفته شد.[۱۰۰] پس از پایان دومین جنگ داخلی ساموآ در ۱۹۰۰، ایالات متحده ساموآی آمریکا را نیز به دست آورد.[۱۰۱] جزایر ویرجین ایالات متحده آمریکا هم در ۱۹۱۷ از دانمارک خریداری شدند.[۱۰۲]

توسعه اقتصادی سریع در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ باعث ظهور تعداد زیادی از صنعت‌گران برجسته شد. افرادی نظیر کرنلیوس وندربیلت، جان دیویس راکفلر و اندرو کارنگی صنایع ریلی، نفت و فلز کشور را را رهبری کردند. بانکداری به یکی از بخش‌های مهم اقتصاد تبدیل شد که جی‌پی مورگان در آن نقش بزرگی بازی کرد. اقتصاد آمریکا شکوفا شد، به بزرگ‌ترین اقتصاد جهان تبدیل شد و ایالات متحده در نتیجه آن به یک قدرت بزرگ مبدل شد.[۱۰۳] این تغییرات دراماتیک با ظهور جنبش‌های پوپولیستی، سوسیالیستی و آنارشیستی همراه بود. این دوره در نهایت با آغاز عصر ترقی‌خواهی در آمریکا به پایان رسید؛ این دوره شاهد اصلاحات مهمی مانند اعطای حق رای به زنان، ممنوعیت الکل، نظارت بر کالاهای مصرفی، تصویب قانون رقابت و توجه به وضعیت نیروی کار بود.[۱۰۴][۱۰۵][۱۰۶]

ایالات متحده در آغاز جنگ جهانی اول در ۱۹۱۴ بی‌طرف ماند؛ تا ۱۹۱۷، زمانی که با «قدرت پیوسته» به متفقین پیوست و در تغییر روند جنگ علیه قدرت‌های مرکز مؤثر بود. در ۱۹۱۹، رئیس‌جمهور آمریکا وودرو ویلسون نقش مهمی در کنفرانس صلح پاریس بازی کرد و سیاست پیوستن ایالات متحده به جامعه ملل را دنبال کرد اما سنا پیمان ورسای که جامعه ملل مطابق آن تأسیس شده بود را نپذیرفت.[۱۰۷]

در ۱۹۲۰، جنبش‌های حقوق زنان موفق شدند متممی به قانون اساسی اضافه کنند که مطابق آن، به زنان حق رای داده شد.[۱۰۸] دهه‌های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ شاهد ظهور رادیو به عنوان وسیله‌ای جهت ارتباط جمعی و اختراع نخستین تلویزیون‌ها بودند.[۱۰۹] رشد اقتصادی دهه ۱۹۲۰ سرانجام با سقوط وال‌استریت در سال ۱۹۲۹ و رکود بزرگ به پایان رسید. فرانکلین دلانو روزولت پس از اینکه به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شد با طرح «نیو دیل» به این بحران اقتصادی پاسخ داد.[۱۱۰] در جریان مهاجرت بزرگ میلیون‌ها آمریکایی سیاه‌پوست از جنوب آمریکا به مناطق دیگرش مهاجرت کردند. این روند قبل از جنگ جهانی اول آغاز شده بود و تا دهه ۱۹۶۰ ادامه داشت.[۱۱۱] داست بول در میانه‌های دهه ۱۹۳۰ باعث شد گسترش فقر میان کشاورزان و مهاجرت‌های بزرگ درون کشوری دیگری در پی آن اتفاق افتاد.[۱۱۲]
قرص بوسپیرون

آمریکا در آغاز جنگ جهانی دوم بی‌طرف بود اما از مارس ۱۹۴۱ از طریق قانون وام و اجاره شروع به حمایت تجهیزاتی از متفقین کرد. در هفتم دسامبر ۱۹۴۱، امپراتوری ژاپن حمله‌ای غافلگیر کننده به پرل هاربر انجام داد که باعث شد ایالات متحده به نیروهای متفق پیوندد و علیه نیروهای محور وارد جنگ شود.[۱۱۳] با وجود اینکه ابتدا ژاپن به ایالات متحده حمله کرد، آمریکایی‌ها سیاست دفاعی «اول اروپا» را در پیش گرفتند.[۱۱۴] نتیجتاً ایالات متحده مستعمره وسیع آسیایی خود، فیلیپین، را که تحت اشغال ژاپن بود را رها کرد زیرا منابع نظامی‌اش به جنگ در اروپا معطوف بود. در طول جنگ آمریکا را یکی از «چهار پاسبان» متفقین خطاب می‌کردند[۱۱۵] زیرا در کنار بریتانیا، شوروی و چین برنامه جهان پس از جنگ را طرح‌ریزی کردند.[۱۱۶][۱۱۷] با وجود اینکه آمریکا تلفاتی چون ۴۰۰٬۰۰۰ نیروی نظامی متحمل شد،[۱۱۸] از ویرانی‌های جنگ در امان ماند و حتی پس از آن نفوذ اقتصادی و نظامی‌اش افزایش پیدا کرد.[۱۱۹]

ایالات متحده در کنار شوروی، بریتانیا و دیگر متفقین در کنفرانس‌های برتون وودز و یالتا حضور داشت و نقش مهمی در آن‌ها بازی کرد. در آنجا قراردادهایی برای ارگان‌های مالی جدید بین‌المللی و سازماندهی اروپای پس از جنگ به امضا رسید. همزمان با پایان جنگ و پیروزی متفقین در اروپا، کنفرانس سان‌فرانسیسکو در ۱۹۴۵ در سان‌فرانسیسکو به وقوع پیوست که در آنجا منشور ملل متحد تهیه شد و پس از جنگ به جریان افتاد.[۱۲۰] آمریکا و ژاپن در نبرد خلیج لیته، بزرگ‌ترین نبرد دریایی تاریخ، با یکدیگر جنگیدند که نتیجه‌اش پیروزی آمریکا بود.[۱۲۱][۱۲۲] سرانجام آمریکا موفق به توسعه بمب هسته‌ای شد و هیروشیما و ناکازاکی را بمباران هسته‌ای کرد. ژاپن در دوم سپتامبر ۱۹۴۵ تسلیم شد و جنگ جهانی دوم به پایان رسید.[۱۲۳][۱۲۴]

پس از جنگ جهانی دوم، ایالات متحده و اتحاد شوروی شروع به رقابتی بر سر قدرت، نفوذ و پرستیژ کردند که این رقابت‌ها در جریان دوره‌ای موسوم به «جنگ سرد» اتفاق افتاد و تفاوت‌های عقیدتی مانند کمونیسم و کاپیتالیسم در آن تأثیرگذار بودند.[۱۲۵] این دو قدرت، اتفاقات نظامی اروپا را تحت کنترل خود گرفتند: در غرب اروپا ایالات متحده و کشورهای عضو ناتو و در شرق اروپا اتحاد شوروی و کشورهای عضو پیمان ورشو. ایالات متحده سیاستی مبنی بر جلوگیری از افزایش نفوذ کمونیسم را اختیار کرد و دو کشور در جنگ‌های نیابتی برابر یکدیگر قرار گرفتند و زرادخانه‌های هسته‌ای قدرتمندی ساختند؛ هرچند از درگیری مستقیم اجتناب شد.

ایالات متحده با جنبش‌های جهان سوم مقابله می‌کرد زیرا آن‌ها را تحت حمایت شوروی می‌دید و به دفعات دست به اقدام عملی جهت ساقط کردن دولت‌های چپ‌گرا در کشورهای مختلف زد و حتی از رژیم‌های اقتدارگرای راست‌گرا نیز حمایت می‌کرد.[۱۲۶] سربازان آمریکایی با کشورهای کمونیستی چین و شوروی در جنگ کره بین سال‌های ۱۹۵۰–۵۳ جنگیدند.[۱۲۷] در ۱۹۵۷ شوروی اولین ماهواره خود را تولید کرد و در ۱۹۶۱ اولین سفینه دارای سرنشین خود را به فضا پرتاب کرد. رقابی موسوم به «رقابت فضایی» بین دو کشور درگرفت و سرانجام ایالات متحده در ۱۹۶۹ به اولین کشوری تبدیل شد که موفق به ارسال انسان به ماه می‌شود.[۱۲۷] یک جنگ نیابتی در جنوب‌شرقی آسیا، جنگ ویتنام، منجر به حضور تمام عیار آمریکا در آن جنگ و حمله این کشور به ویتنام گردید.

در داخل آمریکا، این کشور شاهد توسعه اقتصادی پایدار و رشد سریع جمعیت و طبقه متوسط خود بود. ساخت سامانه بزرگراه‌های میان ایالتی منجر به تغییر زیرساخت‌های آمریکا در دهه‌های آتی شد و میلیون‌ها نفر از مزارع و شهرهای داخلی به حومه شهرها مهاجرت کردند.[۱۲۸][۱۲۹] در ۱۹۵۹، هاوایی به پنجاهمین و تا به امروز آخرین ایالت آمریکا تبدیل شد.[۱۳۰] جنبش‌های رو به رشد حقوق مدنی با استفاده از متدهای بدون خشونت به مقابله با جداسازی و تبعیض نژادی پرداختند و مارتین لوتر کینگ جونیور به رهبر آنان تبدیل شد. ترکیبی از احکام دادگاه و قوانین جدید منجر به لایحه ۱۹۶۸ حقوق شهروندی شد و به تبعیض نژادی پایان داد.[۱۳۱][۱۳۲][۱۳۳] در همان زمان، پادفرهنگ دهه ۱۹۶۰، تحت تأثیر مخالفت‌ها با جنگ ویتنام، ملی‌گرایی سیاه‌پوستی و انقلاب جنسی سر برآورد.

آغاز «جنگ علیه فقر» باعث شد که هزینه‌ها برای رفاه شهروندان و پرداختی آنان افزایش پیدا کند. جنگ علیه فقر همچنین شامل دو برنامه مدیکر و مدیکید، دو برنامه جهت ارائه خدمات درمانی به سالمندان و فقرا در کنار برنامه کمکی تغذیه الحاقی و کمک به خانواده‌های دارای فرزندان تحت تکفل هم می‌شد.[۱۳۴]

ده‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ شاهد رکود تورمی در ایالات متحده بود. رونالد ریگان پس از اینکه در سال ۱۹۸۰ به ریاست جمهوری انتخاب شد، با انجام اصلاحاتی اقتصادی موسوم به ریگانومیکس به این مسئله پاسخ داد. پس از عدم موفقیت دتانت، ریگان سیاست «سد نفوذ» در برابر اتحاد شوروی را رها کرده و به استراتژی هجومی‌تر رولبک رو آورد.[۱۳۵][۱۳۶][۱۳۷][۱۳۸][۱۳۹] پس از افزایش حضور زنان در مشاغل در طی دهه گذشته، در سال ۱۹۸۵ اکثریت زنان ۱۶ ساله یا بیشتر شاغل بودند.[۱۴۰]

اواخر دهه ۱۹۸۰ شاهد بهبود روابط ایالات متحده با اتحاد شوروی بود و با سقوط شوروی در ۱۹۹۱، جنگ سرد به پایان رسید.[۱۴۱][۱۴۲][۱۴۳][۱۴۴] نتیجه این اتفاق یک جهان تک قطبی با ایالات متحده به عنوان تنها ابرقدرت آن بود.[۱۴۵] عبارت پکس امریکانا که پس از جنگ جهانی دوم شایع شده بود، با پایان جنگ سرد به عبارت رایجی برای توصیف نظم نوین جهانی تبدیل شد.

پس از جنگ سرد، منازعات خاورمیانه باعث ایجاد بحرانی در ۱۹۹۰ شد، زمانی که عراق تحت فرمان صدام حسین به کویت، یک متحد آمریکا، حمله کرد و خواست آن کشور را ضمیمه کند. از بیم گسترش بی‌ثباتی به سایر مناطق، جرج اچ. دابلیو بوش عملیات سپر صحرا را برای دفاع از عربستان سعودی و عملیات طوفان صحرا را برای حمله به عراق آغاز کرد. نتیجتاً، ائتلافی از نیروهای ۳۴ کشور به رهبری ایالات متحده با عراق جنگیدند و نیروهای آن کشور را از کویت بیرون رانده و پادشاهی کویت را از نو برقرار ساختند.[۱۴۶]
اینترنت که برخاسته از شبکه‌های دفاع نظامی ایالات متحده بود، در سطح پلتفرم‌های دانشگاه و سپس در سطح عمومی در دهه ۱۹۹۰ گسترش پیدا کرد و بر اقتصاد، جامعه و فرهنگ جهان تأثیر گذاشت. در نتیجه حباب دات-کام، سیاست پولی با ثبات در زمان آلن گرینسپن و کاهش هزینه‌های رفاه اجتماعی، دهه ۹۰ شاهد بزرگ‌ترین رشد اقتصادی تاریخ معاصر ایالات متحده بود و در ۲۰۰۱ به پایان رسید.[۱۴۷] در ۱۹۹۴، آمریکا وارد قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) که ۴۵۰ میلیون نفر با اقتصادی معادل ۱۷ تریلیون دلار را بهم پیوند می‌داد، شد. هدف قرارداد این بود که موانع تجارت و سرمایه‌گذاری میان آمریکا، کانادا و مکزیک تا اول ژانویه ۲۰۰۸ از بین برود. تجارت میان ۳ کشور با اجرای NAFTA اوج گرفت.[۱۴۸]

در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، گروه تروریستی القاعده به برج مرکز تجارت جهانی در نیویورک و ساختمان پنتاگون حمله کرد که منجر به کشته شدن نزدیک به ۳٬۰۰۰ نفر شد.[۱۴۹] در پاسخ، ایالات متحده جنگ تروریسم را آغاز کرد که شامل جنگ در افغانستان و جنگ در عراق بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ می‌شود.[۱۵۰][۱۵۱]

سیاست‌های دولت جهت فراهم کردن مسکن ارزان قیمت،[۱۵۲] عدم موفقیت گسترده در راهبری شرکتی و نظارتی[۱۵۳] و نرخ بهره پایین تعیین شده توسط فدرال رزرو،[۱۵۴] باعث شد در میانه‌های دهه ۲۰۰۰ قیمت مسکن افزایش پیدا کند که این موضوع با بحران مالی ۲۰۰۸، بزرگ‌ترین بحران مالی آمریکا از زمان رکورد بزرگ، به اوج رسید.[۱۵۵] باراک اوباما، اولین رئیس‌جمهور سیاه‌پوست[۱۵۶] ایالات متحده در سال ۲۰۰۸ در جریان بحران مالی انتخاب شد[۱۵۷] که پس از ورود به کاخ سفید، قانون بهبود و سرمایه‌گذاری مجدد و قانون داد–فرانک را در تلاش برای کاهش اثرات منفی بحران ۲۰۰۸ و اطمینان از عدم وقوع مجدد آن به جریان انداخت. نتیجه بهبود در زیرساخت‌ها[۱۵۸] و کاهش نسبی در نرخ بیکاری بود.[۱۵۹] قانون داد–فرانک ثبات مالی و حمایت از مصرف‌کننده را بهبود داد،[۱۶۰] هرچند دربارهٔ تأثیر آن بر روی اقتصاد هنوز بحث‌هایی وجود دارد.[۱۶۱]

در ۲۰۱۰، دولت اوباما لایحه حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون‌به‌صرفه را به تصویب رساند که با ایجاد سازوکارهایی نظیر الزامات، یارانه‌ها و تبادلات بیمه، گسترده‌ترین اصلاحات بر را بر نظام سلامت ایالات متحده آمریکا در پنج دهه گذشته اعمال کرد. این قانون که تا سال ۲۰۱۶ حدود ۲۴ میلیون نفر را تحت پوشش خود قرار داد، باعث کاهش قابل توجه افراد بدون بیمه گردید؛[۱۶۲] هرچند به دلیل تاثیراتش بر هزینه‌های درمان، حق بیمه و عملکرد اقتصادی مناقشه برانگیز بوده‌است.[۱۶۳] هرچند رکود اقتصادی در ژوئن ۲۰۰۹ به پایان خودش رسید، رای‌دهندگان از سرعت پایین احیای اقتصاد عصبانی بودند. جمهوری‌خواهان که با سیاست‌های اوباما مخالف بودند، در مجلس نمایندگان را با یک نتیجه قاطع در ۲۰۱۰ و سنا را در ۲۰۱۴ تحت اختیار خود گرفتند.[۱۶۴]

نیروهای آمریکایی در عراق طی سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ در دسته‌های بزرگی از آن کشور خارج شدند و جنگ به صورت رسمی در دسامبر ۲۰۱۱ پایان یافته اعلام شد.[۱۶۵] چند ماه پیش از آن، عملیات نیزه نپتون منجر به مرگ رهبر القاعده اسامه بن لادن در پاکستان شد.[۱۶۶] خروج نیروهای آمریکایی منجر به درگیری‌های فرقه‌ای در عراق شد[۱۶۷] که نتیجه آن ظهور دولت اسلامی عراق و شام در منطقه به عنوان جانشین القاعده بود.[۱۶۸] در ۲۰۱۴، اوباما برقراری مجدد روابط کامل دیپلماتیک بین آمریکا و کوبا را برای اولین بار از سال ۱۹۶۱ اعلام کرد،[۱۶۹] هرچند در ژوئن ۲۰۱۹ دولت ترامپ بر سفر آمریکایی‌ها به آن کشور محدودیت‌هایی اعمال کرد.[۱۷۰] در ۲۰۱۵، آمریکا به عنوان یکی از کشورهای گروه پنج به علاوه یک برنامه جامع اقدام مشترک را با هدف کاهش سرعت توسعه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به امضا رساند؛[۱۷۱] هرچند این کشور در مه ۲۰۱۸ از آن عهدنامه خارج شد.[۱۷۲] در ۲۰۱۶، نامزد جمهوری‌خواه دونالد ترامپ به عنوان ۴۵امین رئیس‌جمهور ایالات متحده انتخاب شد که او را به پیرترین و ثروتمندترین رئیس‌جمهور تاریخ این کشور مبدل ساخت.[۱۷۳]

ایالات متحدهٔ آمریکا در نیمکرهٔ غربی زمین، و در شمال قارهٔ آمریکا واقع است. این کشور از ۴۸ ایالت همجوار، و دو ایالت جدا از دیگران (شبه جزیره آلاسکا در شمال شرق قارهٔ آمریکا و مجمع‌الجزایر هاوایی در اقیانوس آرام) تشکیل شده‌است. همچنین، در دو منطقهٔ حوزهٔ دریای کارائیب، و نیز بخش‌هایی از اقیانوس آرام، جزایر کوچک و پراکنده‌ای وجود دارند که قلمرو آمریکا محسوب می‌شوند، ولی به گونه‌ای خودگردان اداره می‌شوند (مانند پورتو ریکو).[۱۷۴]آلاسکا بزرگترین[۱۷۵] و رودآیلند کوچکترین ایالت در آمریکا می‌باشند.[۱۷۶]

قسمتی از رشته کوه‌های راکی در غرب آمریکا قرار گرفته‌است که بزرگترین قله آن در ایالت کلرادو قرار دارد. مرتفع‌ترین نقطه در آمریکا قله کوه مک کینلی (۶۱۹۴ متر) در آلاسکا می‌باشد. در ۴۸ ایالت پایین نیز مرتفع‌ترین قله بر فراز کوه ویتنی (۴۴۲۱ متر) در کالیفرنیا قرار دارد. رود می‌سی‌سی‌پی بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رودخانه آمریکای شمالی و چهارمین رودخانه طولانی جهان در آمریکا قرار دارد. این رودخانه که به رود میزوری می‌پیوندد، نقش تجاری و اقتصادی مهمی برای آمریکا دارد. قسمتی از آبشارهای نیاگارا در مرز بین آمریکا و کانادا قرار دارد و از جاذبه‌های طبیعی توریستی در آمریکا به‌شمار می‌رود.[نیازمند منبع]

از نظر کل وسعت آب و خاک، آمریکا بعد از روسیه و کانادا، سومین کشور پهناور جهان است.[۱۷۷]

ایالات متحدهٔ آمریکا از شمال با کشور کانادا، و در جنوب با کشور مکزیک مرز خاکی دارد. این کشور در شمال غرب قارهٔ آمریکا و سواحل آلاسکا نیز با روسیه مرزهای مشترک آبی دارد. ۴۸ ایالت به‌هم پیوسته که خاک اصلی آمریکا را تشکیل می‌دهند، از شرق و جنوب شرقی به اقیانوس اطلس و خلیج مکزیک، و از غرب به اقیانوس آرام منتهی می‌شوند. ایالت آلاسکا نیز از شمال به اقیانوس منجمد شمالی، از غرب به تنگهٔ برینگ، و از جنوب غربی به اقیانوس آرام ختم می‌شود. مجمع‌الجزایر هاوایی هم در جنوب غرب خاک اصلی آمریکا و در اقیانوس آرام واقع شده‌اند.[نیازمند منبع]

مناطق جغرافیایی و فرهنگی ایالات متحدهٔ آمریکا عبارت‌اند از: نیو انگلند، ایالت‌های ساحلی اقیانوس اطلس، ایالت‌های جنوب، ایالت‌های غرب میانه (میدوست)، ایالت‌های جنوب غربی آمریکا و ایالت‌های غرب.[نیازمند منبع]

کشور ایالات متحدهٔ آمریکا در مجموع ۹٬۸۲۶٬۶۳۰ کیلومتر مربع وسعت دارد[۱۷۸] که البته ۴۷۰ هزار کیلومتر آن را جزایر پراکنده و تحت قلمرو آمریکا در اقیانوس آرام و دریای کارائیب تشکیل می‌دهند.[نیازمند منبع]

جمعیت ایالات متحده آمریکا بر پایه برآورد سال ۲۰۲۰ در حدود ۳۳۰ میلیون نفر تخمین زده شده‌است.[۱۷۹]

نرخ کلی باروری در ایالات متحده آمریکا بر پایه برآورد سال ۲۰۱۷ در حدود ۱٫۸۷ (۱۴۳ام) فرزند برای هر زن است.[۱۸۰]

بر اساس آمار منتشرهٔ سال ۲۰۰۳، ترکیب نژادی مردم ایالات متحده آمریکا، بدین شرح است:

در این آمار، نژاد اسپانیایی‌تبار (موسوم به هیسپانیک، یا لاتینو) همراه با نژاد سفید محاسبه شده‌است. بر اساس بررسی سال ۲۰۰۰ مهاجران کشورهای دیگر به ترتیب جمعیت برابر بودند:مکزیک(۱۷۳٬۹۱۹ مهاجر)، چین(۴۵٬۶۵۲)، فیلیپین(۴۲٬۴۷۴)، هند(۴۲٬۰۴۶)، ویتنام(۲۶٬۷۴۷)، السالوادور(۲۲٬۵۷۸)هائیتی(۲۲٬۳۶۴)، کوبا(۲۰٬۸۳۱)، جمهوری دومینکن(۱۷٬۵۳۶)، روسیه(۱۷٬۱۱۰)، جامائیکا(۱۶٬۰۰۰)کانادا(۱۶٬۲۱۰)، کره(۱۵٬۸۳۰)، اوکراین(۱۵٬۸۱۰)، پاکستان(۱۴٬۵۳۵)، کلمبیا(۱۴٬۴۹۸)، بریتانیا(۱۳٬۳۸۵)، بوسنی و هرزگوین(۱۱٬۸۲۸)، گواتمالا(۹٬۹۷۰)، ایران(۸٬۹۱۵ بنگرید به ایرانیان مقیم آمریکا)[۱۸۱]

انگلیسی (مخصوصا انگلیسی آمریکایی) به صورت دوفاکتو زبان ملی ایالات متحده است. با اینکه در سطح فدرال هیچ زبان رسمی وجود ندارد، برخی قوانین — مانند شرایط اعطای تابعیت آمریکا — انگلیسی را به صورت پیشفرض در نظر می‌گیرند. در سال ۲۰۱۰، حدود ۲۳۰ میلیون، یا ۸۰٪ جمعیت پنج ساله یا بیشتر، در خانه تنها انگلیسی صحبت می‌کردند. اسپانیایی، که توسط ۱۲٪ جمعیت در خانه تکلم می‌شود، دومین زبان رایج و رایج‌ترین زبانی که به عنوان زبان دوم آموزش داده می‌شود، است.[۱۸۲][۱۸۳] انگلیسی در بیش از ۳۰ ایالت زبان رسمی است.[۱۸۴]

در هاوایی، هم انگلیسی و هم زبان هاوایی جایگاهی رسمی دارند.[۱۸۵] آلاسکا، در کنار انگلیسی، ۲۰ زبان بومی را به رسمیت می‌شناسد[۱۸۶] و داکوتای جنوبی زبان سو را.[۱۸۷] نیومکزیکو و لوئیزیانا، با وجود نداشتن زبان رسمی، قوانینی برای استفاده از، به ترتیب، اسپانیایی و انگلیسی، و فرانسوی و انگلیسی دارند.[۱۸۸] برخی دیگر از ایالات، چون کالیفرنیا، انتشار برخی از اسناد دولتی شامل فرم‌های دادگاه به اسپانیایی را اجباری کرده‌اند.[۱۸۹]

برخی از قلمروهای ایالات متحده در کنار انگلیسی زبان‌های رسمی دیگری هم دارند: زبان ساموآیی در ساموآی آمریکا[۱۹۰] و زبان چامورو در گوآم.[۱۹۱] کارولینی و چامورو در جزایر ماریانای شمالی به رسمیت شناخته شده‌اند[۱۹۲] و اسپانیایی که در پورتوریکو از انگلیسی زبان رایج‌تری است، در آن قلمرو یک زبان رسمی به‌شمار می‌رود.[۱۹۳]

زبان‌های خارجی که در ایالات متحده بیش از دیگر زبان‌ها، از مهدکودک تا دانشگاه (تا قبل از تحصیلات تکمیلی)، تدریس می‌شوند شامل اسپانیایی (۷٫۲ میلیون نفر)، فرانسوی (۱٫۵ میلیون نفر) و آلمانی (۰٫۵ میلیون نفر) می‌شود. دیگر زبان‌هایی که آموزششان در مدارس رایج است لاتین، ژاپنی، زبان اشاره آمریکایی، ایتالیایی و چینی هستند.[۱۹۴][۱۹۵] ۱۸٪ از آمریکایی‌ها مدعی هستند می‌توانند در کنار انگلیسی به یک زبان دیگر هم تکلم کنند.[۱۹۶]

نظام سیاسی ایالات متحده آمریکا در چارچوب یک قانون اساسی و به صورت یک نظام فدرالی است که از ویژگی‌های حکومتی این کشور به‌شمار می‌رود. سیستم تفکیک قوا در این کشور به شکل کاملاً بارزی به مرحله اجرا درآمده‌است. بنیان‌گذاران و نویسندگان اعلامیه استقلال ایالات متحدهٔ آمریکا و قانون اساسی ایالات متحده به دلیل نگرانی از ظهور نظام سلطنتی اروپایی که در آن پادشاه قدرت مطلق را در دست داشت، نظام سیاسی جدید خود را به گونه‌ای طراحی کردند که در آن فرد یا نهادی نتواند قدرت مطلق بدست آورد.[۱۹۷] این قوانین همچنین طوری در نظر گرفته شده‌اند که از قدرت گرفتن بیش از حد اکثریت بر اقلیت‌ها،[۱۹۸] و نیز هر یک از شاخه‌های ۳گانهٔ قدرت ممانعت به عمل آورد.[۱۹۹]

بر اساس قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، قوهٔ مقننه یا کنگره ایالات متحدهٔ آمریکا از دو مجلس تشکیل شده‌است که مسؤولیت قانونگذاری را به‌طور کامل بر عهده دارند: مجلس نمایندگان و مجلس سنا. بر اساس نظام انتخاباتی آمریکا، نمایندگان با رأی مستقیم و برابر مردم انتخاب می‌شوند.[۲۰۰]

رئیس‌جمهور ایالات متحدهٔ آمریکا نیز به‌عنوان رئیس قوهٔ مجریه و فرمانده کل قوا با رأی مستقیم مردم و از طریق آرای هیئت گزینندگان انتخاب می‌شود و در برگزیدن مشاورانش به‌عنوان وزرا اختیارات تام دارد. در حقیقت رئیس‌جمهور، نیازی به کسب رأی اعتماد از کنگره ندارد و کنگره نیز متقابلاً نمی‌تواند با رأی عدم اعتماد، هیئت دولت یا وزرا را برکنار کند.[نیازمند منبع]

سومین شاخه از نظام سیاسی آمریکا، سیستم حقوقی ایالات متحدهٔ آمریکا است که کاملاً مستقل عمل می‌کند و نه قوهٔ مجریه و نه قوهٔ مقننه نمی‌توانند بر روند تصمیم‌گیری‌های آن تأثیر بگذارند. به عبارت دیگر، رئیس‌جمهور یا کنگره نمی‌توانند مصوبات قانونی دیوان عالی فدرال ایالات متحدهٔ آمریکا را باطل اعلام کنند یا از اجرای آنان سر باز زنند. نظام حزبی در ایالات متحدهٔ آمریکا نیز در شکل‌دهی به سیاست و حکومت این کشور، نقش مهمی دارد.[نیازمند منبع]

ایالات متحده آمریکا به کمک توانایی‌های اقتصادی و نظامی قابل توجه خود، نقش مهمی را درسیاست جهانی ایفا می‌کند. این کشور عضو ثابت شورای امنیت سازمان ملل است و دفتر مرکزی سازمان ملل در شهر نیویورک قرار دارد. به استثنای کشورهای ایران، کره شمالی و سودان، کوبا، ونزوئلا و بولیوی،[۲۰۱] سایر کشورها دارای روابط دیپلماتیک رسمی با آمریکا هستند.[نیازمند منبع]

آمریکا به وسیلهٔ قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی و سازمان کشورهای آمریکایی با همسایگان خود (کانادا و مکزیک) روابط نزدیکی دارد. دولت این کشور هرساله میلیاردها دلار کمک مالی برای توسعه کشورهای دیگر اختصاص می‌دهد، اما درصد این کمک‌ها از تولید ناخالص ملی نسبت به دیگر کشورهای کمک‌کننده، پائین است.[نیازمند منبع]

رئیس‌جمهور آمریکا یکی از عوامل اصلی تعیین‌کنندهٔ جهت‌های کلی سیاست خارجی آمریکا است. بسیاری از مدارک و اسناد دوران هر رئیس‌جمهور امروزه در کتابخانه‌های ویژه هر رئیس‌جمهور موجود است. کنگره آمریکا بودجه‌های کمک‌های خارجی را تعیین می‌کند، تحریم‌های خارجی وضع می‌کند، و به کمک کمیته‌های ویژه ای در مسائل سیاست خارجه اختیارات بررسی و بازبینی امور ویژه (همانند بررسی عملکرد افراد در ماجرای مک‌فارلین) را دارد.[نیازمند منبع]

بسته به نوع حزب یا گروه در قدرت در هر برهه از زمان (همانند حزب دموکرات یا حزب جمهوری‌خواه)، سیاست خارجهٔ آمریکا تحت تأثیر تحولات و گرایش‌های خاص آن حزب یا گروه قرار می‌گیرد.[۲۰۲] گروه‌های لابی نیز دارای قدرت نفوذ زیادی در تصمیم‌گیری‌های سیاست خارجه هستند.[نیازمند منبع]

کشور آمریکا ۵۰ ایالت دارد که هرکدام از آن‌ها بنا بر سامانهٔ فدرالیِ حاکم، دارای سطح بالایی از خودگردانی هستند. تا سال ۲۰۲۱ ایالت (۵۱مین) می‌تواند مجمع‌الجزایر پورتوریکو باشد که با موافقت کنگره در ۲۸ ژوئن ۲۰۱۸ مقدمات آن آغاز شده‌است.[۲۰۳][۲۰۴]

البته ناحیهٔ واشینگتن، دی.سی. جزو هیچ‌یک از ایالات آمریکا نیست و در منطقهٔ خودمختار کلمبیا قرار دارد. ناحیهٔ کلمبیا، در اصل بخشی از ایالات مریلند و ویرجینیا بود که در سال ۱۷۹۰ برای تأسیس مرکز آمریکا، یعنی شهر واشینگتن، دی.سی. در نظر گرفته شد.[نیازمند منبع]


اگر لس آنجلس بزرگ را متشکل از ریورساید، سن برناردینو، انتاریو، لانگ بیچ، سنتا آنا و خود شهر لس آنجلس حساب کنیم، این منطقه شهری بیش از ۱۷٬۸۰۰٬۰۰۰ سکنه خواهد داشت که پس از کلانشهر نیویورک بزرگترین منطقه شهری ایالات متحده خواهد بود.

در اواخر قرن نوزدهم میلادی در ایالات متحده آمریکا نزدیک به ۱۶۰٬۰۰۰ دانشجو در ۱٬۰۰۰ دانشگاه در سرتاسر کشور مشغول به تحصیل بودند. برخی از موسسات دانشگاهی آمریکا (همانند دانشگاه تنسی به‌طور نمونه) قبل از تأسیس ایالتی که در آن واقع بودند تأسیس شدند.[۲۰۸]

در این میان، و در بین موسسات آموزش عالی در آمریکا، موسسات زیر دارای کهن‌ترین سابقه هستند:

امروزه هزینهٔ آموزش و تحصیلات در سطوح مدرسه‌ای و متوسطه در ایالات متحده را اکثراً دولت پرداخت می‌کند.
ایالات متحده با داشتن قریب به ۵٬۸۰۰ دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی[۲۱۰] تقریباً امکان تحصیلات در سطوح آموزش عالی را برای تمامی افراد جامعه فراهم کرده‌است. وام‌های کم‌بهره، کمک هزینه‌های بلاعوض، و انواع بورس‌های تحصیلی، از اقسام راه‌هایی‌اند که دانشجویان اقدام به پرداخت شهریه‌های خود می‌کنند. در این میان دانشگاه ایالتی اوهایو با داشتن بیش از ۵۳٬۷۱۵ دانشجو در یک پردیس، پرجمعیت‌ترین دانشگاه آمریکا محسوب می‌شود.[۲۱۱]

در میان آمریکاییان بالای ۲۵ سال، ۸۴٫۶ درصد از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده‌اند، ۵۲٫۶ درصد وارد کالج، دانشگاه یا مؤسسات دیگر آموزش عالی شده‌اند، ۲۷٫۲ درصد مدرک کارشناسی دریافت کرده‌اند، و ۹٫۶ درصد دارای مدارک کارشناسی ارشد و بالاتر هستند.[۲۱۲]

تقریباً ۹۹ درصد آمریکاییان دارای حداقل سواد پایه هستند. در طبقه‌بندی سازمان ملل متحد، شاخص آموزشی در کشور ایالات متحده ۰٫۹۷ است که در رتبه دوازدهم جهانی جای دارد.[۲۱۳] در سال ۲۰۱۲ ایالات متحده آمریکا در میان کشورهای دنیا از نظر تعداد تحصیل کردگان آموزش عالی به نسبت جمعیت در رتبه چهارم جهان قرار داشت.[۲۱۴]

پژوهش و توسعه در آمریکا در دو جبهه دولتی و خصوصی با هم رقابت می‌کنند. سیلیکون‌ولی نمونه بارزی از فعالیت‌های بخش خصوصی در توسعه صنعت و فناوری آمریکاست. از سوی دیگر مراکز ملی همانند آزمایشگاه‌های فدرال، ناسا، و مؤسسات ملی بهداشت ایالات متحده آمریکا در پیشبرد صنعت و فناوری کشور نقش کلیدی بر عهده دارند.[۲۱۵] این مراکز و سیستم وسیع دانشگاهی کشور آمریکا تولیدکننده رتبه نخست جهان در تعداد جوایز نوبل (با ۳۷۵ جایزه نوبل تا سال ۲۰۱۸) بوده‌اند که این تعداد از جمع تعداد جوایز نوبل کشورهای رتبه دوم (انگلیس با ۱۲۹) و سوم (آلمان با ۱۰۸) نیز بیشتر است.[۲۱۶] از این تعداد، ۲۱۹ تای آن‌ها به تنهایی متعلق به جوایز نوبل پزشکیست.[۲۱۷] و جالب اینجاست که برخی از این افراد همانند جان باردین دو بار برنده این جایزه شده‌اند. آمریکا همچنین در رتبه نخست جهان در تعداد مدالهای فیلدز (۱۳ مدال تا سال ۲۰۱۸) و همچنان از نظر کل بودجه سالیانه پژوهشی در صدر جهان است.[۲۱۸]

آمریکا یکی از تنها سه کشور دنیا است که هنوز رسماً از دستگاه بین‌المللی یکاها استفاده نمی‌کند و بلکه پایبند به واحدهای اندازه‌گیری بریتانیایی است.[۲۱۹] با اینحال سیستم متریک رفته رفته در صنعت و سطوح دانشگاهی به تدریج رواج می‌یابد.[۲۲۰]

کتابخانه آکادمی فیلیپس اکستر بزرگترین کتابخانه در مقطع دبیرستان در جهان.

پرچم ایالات متحده آمریکا بر روی کره ماه در سفر آپولو ۱۷.

مهندسین ناسا در حال معاینه نهایی مریخ‌نورد اسپیریت قبل از پرتاب

توماس ادیسون مخترع جوان در سال ۱۸۷۸

برادران رایت و نخستین پرواز

بنجامین فرانکلین از رجال سیاسی بزرگ تاریخ آمریکا و از بنیان‌گذاران کشور می‌باشد. اما او همچنین دانشمندی حاذق بود به‌طوری‌که اختراع سوند ادراری، برق‌گیر، و عدسی دو دید از اوست.

توماس جفرسون دیگر بنیان‌گذار مهم و اصلی تاریخ کشور آمریکا است. اما او یک مخترع و معمار چیره دست نیز بود به‌طوری‌که طرح اولیه دانشگاه ویرجینیا از اوست، که امروزه یکی از ۲۳ اماکن میراث جهانی یونسکو در امریکا است.

تصویری از فارغ التحصیلی دکترای طبابت سه زن از ژاپن ، سوریه، و هند در سال ۱۸۸۶ از کالج پزشکی زنان پنسیلوانیا (دانشگاه درکسل امروزی).

ایالات متحدهٔ آمریکا اقتصاد کاپتالیستی از نوع سرمایه‌داری انحصاری دارد. ویژگی بارز اقتصاد ایالات متحدهٔ آمریکا عبارت است از تسلط انحصارها در رشته‌های مختلف، که بر مبنای منابع طبیعی فراوان، زیربنای توسعه‌یافته، تولید انبوه، و مصرف زیاد استوار است. تولید ناخالص داخلی ایالات متحدهٔ آمریکا با بیش از ۱۹ تریلیون (۱۹٫۰۰۰ میلیارد) دلار،[۲۲۲] یعنی حدود ۲۰٪ تولید ناخالص جهان، نخستین اقتصاد بزرگ جهان است.[۲۲۳]

از لحاظ حجم مبادلات، ایالات متحده بزرگ‌ترین واردکننده، و – پس از آلمان و چین – سومین صادرکنندهٔ بزرگ جهان است.[۲۲۴] کانادا، چین، مکزیک، ژاپن و آلمان، به ترتیب بزرگ‌ترین شرکای تجاری آمریکا هستند.[۲۲۵] آمریکا در دههٔ اخیر بزرگ‌ترین بدهی جهان را نیز بر شانه داشته‌است.[۲۲۶]

بزرگ‌ترین اقلام صادراتی آمریکا به ترتیب تجهیزات صنعتی (۲۹٫۸٪)، ماشین‌آلات (۲۹٫۵٪)، کالاهای مصرفی غیر اتومبیل (۱۲٫۴٪)، خودرو و تولیدات وابسته (۹٫۳٪)، تولیدات صنایع غذایی (۸٫۳٪)، و تولیدات صنایع هوایی (۶٫۶٪) هستند، در حالی که بزرگ‌ترین اقلام وارداتی به آمریکا کالاهای مصرفی غیر اتومبیل (۲۳٪)، سوخت (۲۲٫۱٪)، ماشین‌آلات (۱۹٫۹٪)، تجهیزات صنعتی (۱۴٫۸٪)، تولیدات خودرو (۱۱٫۱٪)، صنایع غذایی (۴٫۲٪)، و صنایع هوایی (۱٫۷٪) هستند.[۲۲۷]

اما بزرگ‌ترین محصولات تولیدی آمریکا مواد شیمیایی، تولیدات نفتی، فولاد، خودرو، تولیدات صنایع هوایی، ارتباطات، الکترونیک، تولیدات غذایی و مصرفی، و صنایع معدن و چوب هستند.[۲۲۸] آمریکا همچنین در تولید برق،[۲۲۹] ظرفیت پالایش نفت،[۲۳۰] ذخیره‌های زغال سنگ،[۲۳۱] تولید انرژی بادی،[۲۳۲] و انرژی هسته‌ای[۲۳۳] در جهان، رتبه نخست را دارا است.

بیشتر چرخ‌های اقتصادی آمریکا متعلق به بخش خصوصی است، تا جایی‌که بخش دولتی فقط ۱۲٫۴٪ تولید ناخالص داخلی را سالیانه باعث می‌شود.[۲۳۴] با اینحال ۷۵٪ تولید ناخالص ملی محصول بخش خدماتی بوده‌است. با اینکه تولیدات کشاورزی آمریکا حدود ۱٪ تولید ناخالص ملی این کشور است، همین سطح تولید در رتبه نخست صادرات کل تولیدات مواد غذایی جهان قرار دارد.[۲۳۵]

بخش بهداشت و خدمات اجتماعی با داشتن ۱۶ میلیون نفر شاغل، بزرگ‌ترین بخش اشتغال آمریکا را تشکیل می‌دهد.[۲۴۱] از لحاظ مجموع ساعات کاری در طول سال، آمریکایی‌ها بیشترین تعداد روز در سال را کار می‌کنند.[۲۴۲] با این حال در مقایسه با کشورهای صنعتی دیگر، از نظر تولید بر حسب ساعات کاری آمریکایی‌ها از برخی کشورهای اروپایی عقب ترند.[۲۴۳]

در میان ۵۰ ایالت آمریکا، از لحاظ درآمد سرانه،[۲۴۴] ایالت نیوجرسی در رتبه اول، و ایالت می‌سی‌سی‌پی در رتبه آخر در مقایسه با ایالات دیگر قرار دارند.[۲۴۵] نزدیک به ۱۳٪ آمریکاییان در زیر خط فقر تعیین شده توسط دولت فدرال قرار دارند[۲۴۶] و فاصله طبقاتی بین بالاترین و پایین‌ترین قشرها جامعه آمریکا همچنان در حال افزایش است.[۲۴۷]

در سال ۲۰۱۰ به ازای هر ۱٬۰۰۰ آمریکایی ۷۹۷ اتومبیل در این کشور وجود داشت[۲۴۹] و برابر آمار به‌طور متوسط هر آمریکایی بالغ روزانه ۵۵ دقیقه (یا ۲۹ مایل) از اتومبیل استفاده می‌کند.[۲۵۰] اما در مقایسه با گسترهٔ اتومبیل، پایانهٔ ریلی آن به نسبت کمتر است.[۲۵۱] از نظر حمل و نقل عمومی، تنها ۹٪ از سفرها از این طریق انجام می‌شود در صورتی که این مقدار برای اروپا ۳۸٪است.[۲۵۲] استفاده از دوچرخه نیز نسبت به اروپا کمتر است.[۲۵۳] پنج شرکت بزرگ هواپیمایی دنیا -بر اساس تعداد مسافران- آمریکایی هستند. شرکت امریکن ایرلاینز اولین رتبه را در این میان داراست.[۲۵۴] همچنین از سی فرودگاه پرترافیک دنیا شانزده فرودگاه متعلق به آمریکاست.[۲۵۵]

دین در ایالات متحده (۲۰۱۷)[۲۵۶]

متمم اول قانون اساسی ایالات متحده آمریکا حق آزادی ادیان را برای مردم این کشور ضمانت کرده‌است و کنگره را از تصویب قانونی جهت برپایی دین رسمی در آمریکا منبع می‌کند.

بنا به یک نظرسنجی که سال ۲۰۱۳ انجام شد، ۵۶٪ آمریکایی‌ها گفتند که دین «نقش خیلی پررنگی در زندگیشان بازی می‌کند» که این عدد با اختلاف از همه کشورهای غربی بیشتر است.[۲۵۷] در نظرسنجی ۲۰۰۹ گالوپ، ۴۲٪ آمریکایی‌ها گفتند هر هفته یا تقریباً هر هفته به کلیسا می‌روند. بسته به هر ایالت در این نظرسنجی نتیجه متفاوتی به دست آمد، چنان‌که در ورمانت ۲۳٪ بود و در می‌سی‌سی‌پی ۶۳٪.[۲۵۸]

در سال ۲۰۱۴، بیش از ۷۰٪ آمریکایی‌های بزرگسال در یک نظرسنجی خودشان را مسیحی اعلام کردند.[۲۵۹] پروتستان‌ها با ۴۶٫۵٪ و کاتولیک‌ها با ۲۰٫۸٪ بیشترین سهم را در میان فرقه‌ها داشتند.[۲۶۰] ۵٫۹٪ آمریکایی‌های بزرگسال در سال ۲۰۱۴ اعلام کردند که به دینی غیر از مسیحیت باور دارند.[۲۶۱] این ادیان شامل یهودیت (۱٫۹٪)، اسلام (۰٫۹٪)، هندوئیسم (۰٫۷٪) و بودیسم (۰٫۷٪) می‌شود.[۲۶۱] همچنین ۲۲٫۸٪ آمریکایی‌ها ندانم‌گرا، بی‌خدا یا بی‌دین بودند — عددی که نسبت به سال ۱۹۹۰ (۸٫۲٪) افزایش زیادی داشته.[۲۶۰][۲۶۲][۲۶۳] جوامع جهان‌گرای توحیدگرا، ساینتولوژیست، بهائی، سیک، جین، شینتویی، زرتشتی، کنفسیوس‌گرا، شیطان‌پرست، تائوئیست، دروئید، گنوسی، اومانیست، ویکا، دادارباور و پیرو ادیان بومی آمریکا، آفریقایی آمریکایی و ادیان سنتی آفریقایی هم در ایالات متحده وجود دارند[۲۶۴][۲۶۵]

پروتستان‌ها بزرگ‌ترین گروه مسیحی ایالات متحده را تشکیل می‌دهند، نزدیکی به نیمی از آمریکایی‌ها پیرو این دین هستند. ۱۵٫۴٪ آن‌ها باپتیست هستند، بزرگ‌ترین شاخه پروتستانتیسم؛[۲۶۶] کنوانسیون باپتیست جنوبی هم بزرگ‌ترین فرقه پروتستان است.[۲۶۶] به جز باپتیست‌ها، دیگر پروتستان‌های آمریکا شامل غیرفرقه‌ای‌ها، متدیست‌ها، پنطیکاستیست‌ها، لوتریانیست‌ها، پرسبیترینیست‌ها، کنگره‌گرایان، کالوینیست‌ها، انگلیکان‌ها، کوئیکرها، ادونتیست‌ها، پیروان جنبش مقدس، بنیادگرایان مسیحی، آناباپتیست‌ها، زهدباوران، پروتستان‌هایی که شاخه مذهب خود را مشخص نکرده‌اند و غیره می‌شود.[۲۶۶]

مانند سایر کشورهای غربی، آمریکا به سوی غیرمذهبی شدن پیش می‌رود. بی‌دینی میان آمریکایی‌های زیر ۳۰ سال به سرعت در حال رشد است.[۲۶۷] نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اعتماد آمریکایی‌ها به دین سازماندهی شده از دهه ۱۹۸۰ درحال کاهش است[۲۶۸] و آمریکایی‌های جوان‌تر با سرعت زیادی بی‌دین می‌شوند.[۲۶۱][۲۶۹] مطابق یک مطالعه مربوط به سال ۲۰۱۲، درصد پروتستان‌ها از جمعیت آمریکا به ۴۸٪ سقوط کرده‌است؛ نتیجتاً جایگاه خود به عنوان دین اکثریت را برای اولین بار از دست داده‌است.[۲۷۰][۲۷۱] بی‌دین‌های آمریکایی به‌طور میانگین ۱٫۷ بچه دارند، حال آنکه مسیحی‌های آمریکایی ۲٫۲ فرزند دارند. عدم ازدواج میان بی‌دین‌ها نسبت به مسیحی‌ها بیشتر است، چنان‌که ۳۷٪ بی‌دین‌ها در طول زندگی خود ازدواج می‌کنند، نسبت به ۵۲٪ مسیحی‌ها.[۲۷۲]

کمربند انجیلی عبارتی غیررسمی برای مناطقی در ایالت‌های جنوبی آمریکا آمریکاست، جایی که پروتستانتیسم انجیلی که از نظر اجتماعی محافظه‌کار است، بخش مهمی از فرهنگ را تشکیل می‌دهد و افرادی که به کلیساها می‌روند در همه فرقه‌ها نسبت به سایر مناطق ایالات متحده بیشترند. نیو انگلند در غرب ایالات متحده آمریکا جایی است که دین کم‌ترین تأثیر خود در ایالات متحده را دارد.[۲۵۸]

مطابق آمار سال ۲۰۱۸، در میان آمریکایی‌ها با سن ۱۵ سال یا بیشتر، ۵۲٪ متأهل هستند یا بودند، ۶٪ بیوه هستند، ۱۰٪ طلاق گرفته‌اند و ۳۲٪ هرگز ازدواج نکرده‌اند.[۲۷۳] امروزه زنان بیشتر در خارج از خانه کار می‌کنند و بیشتر مدارک کارشناسی در آمریکا هم توسط زنان آن کشور کسب می‌شود.[۲۷۴]

آمار بارداری نوجوان در آمریکا ۲۶٫۵ به ازای هر ۱٬۰۰۰ بوده‌است. این آمار نسبت به سال ۱۹۹۱ با کاهشی ۵۷٪ روبرو شده‌است.[۲۷۵] سقط جنین در سراسر این کشور قانونی است. در حال حاضر نرخ سقط جنین ۲۴۱ به ازای هر ۱٬۰۰۰ تولد بچه است. از هر ۱٬۰۰۰ زن بین ۱۵ تا ۴۴ سال یک نفر سقط جنین داشته‌است. این اعداد درحال کاهش هستند اما هنوز از بیشتر کشورهای غربی بالاترند.[۲۷۶] در سال ۲۰۱۳، میانگین سن در زمان تولد اولیه بچه ۲۶ سال بوده‌است و ۴۱٪ زایمان‌ها توسط زنان مجرد انجام شده‌است.[۲۷۷]

نرخ باروری در ایالات متحده در سال ۲۰۱۶، به ازای هر ۱٬۰۰۰ زن، ۱۸۲۰٫۵ کودک بوده‌است.[۲۷۸] به فرزندخواندگی گرفتن کودکان در این کشور رایج است و در مقایسه با دیگر کشورهای غربی پروسه قانونی آن نسبتاً ساده‌است.[۲۷۹] ازدواج همجنس‌ها در سطح آمریکا قانونی است و قانون به زوج‌های همجنس اجازه می‌دهد که کودکان را به فرزندی بپذیرند. چندهمسری در ایالات متحده غیرقانونی است.[۲۸۰] آمریکا در سطح جهان بیشترین نرخ کودکانی که تنها با یکی از والدینشان زندگی می‌کنند را داراست.[۲۸۱]

در عرصه هنر و معماری هنرمندان آمریکایی از فرانک لوید رایت گرفته تا اندی وارهال آثار بسیار قابل توجهی در سطح جهانی خلق کرده‌اند. هرم لوور، کاخ مجلس ملی بنگلادش، برج خلیفه دوبی، و دروازهٔ اروپا در مادرید اسپانیا، نمونه‌هایی از خلاقیت معماران آمریکایی در سراسر جهان است.

ادوارد مایبریج در سال ۱۸۷۸ برای نخستین بار تصاویر متحرکی را خلق کرد که اسب و بوفالوی وحشی آمریکایی را در حال دویدن نشان می‌داد. نخستین فیلم تجارتی آمریکا فیلمی بود که توسط دستگاه کینتسکوپ ساخت توماس ادیسون در ۱۸۹۴ در نیویورک به نمایش درآمد.[۲۸۲] از آن زمان تاکنون آمریکا دارای صنعت فیلم‌سازی و سینمایی بسیار بزرگی شده‌است که مرکز آن امروزه هالیوود در شهر لس آنجلس است. هالیوود امروزه با ۶۳ میلیارد دلار درآمد، ۳۵ درصد کل تولیدات صنعت فیلمسازی جهان را به خود اختصاص داده‌است.[۲۸۳] این صنعت با هنر تئاتر در آمریکا رابطهٔ تنگاتنگی دارد، اما بر خلاف سینما، مرکز هنر تئاتر همچنان در شهر نیویورک است، جاییکه عمده‌ترین مراکز هنرهای نمایشی در جهان در آن قرار دارند.[۲۸۴] برادوی از این لحاظ دارای شهرت و سابقهٔ بی‌همتاییست.

موسیقی امروزه به شکل تولید و اجرای زنده در آمریکا دارای فعالیت بسیار زیادیست به‌طوری‌که در سال ۲۰۰۸ میلادی بیش از ۱۰ میلیارد دلار درآمد تنها حاصل از صنعت ضبط و فروش موسیقی در آمریکا کسب گردید.[۲۸۵] سبک‌های اصیل موسیقی آمریکایی می‌توان به سبک‌های جاز، بلوز، هیپ هاپ و کانتری اشاره کرد.

ادبیات آمریکا در مدت نسبتاً کوتاه عمر این کشور، از مشهورترین چهره‌های شناخته شده ادبیات بشری را به دنیا ارزانی داشته. از مارک توین و ادگار آلن پو و رالف والدو امرسون گرفته تا ارنست همینگوی و جک لندن و امیلی دیکینسون، ادبیات آمریکا را قطعاً از نقاط درخشان فرهنگ این کشور می‌توان به حساب آورد که بر هنرهای کشورهای دیگر تأثیرات فراوانی داشته‌است. از دیگر نویسندگان برتر تاریخ آمریکا می‌توان تی. اس. الیوت، ویلیام فاکنر، تنسی ویلیامز، جی دی سالینجر، آیزاک آسیموف، مایکل کرایتون، و ریموند کارور را نام برد که آشنای نزدیک صاحبان قلم ادبیات جهان‌اند.

عمارت دادگستری شهرستان الیس ساخت سال ۱۸۹۶ در تگزاس، یک نمونه از معماری بومی

موسیقی جاز نوین هویت خود را مدیون هنرمندانی همچون لویی آرمسترانگ است.

مارک توین، نویسندهٔ شهیر آمریکایی، خالق آثار ادبی همچون ماجراهای هاکلبری فین و شاهزاده و گدا.

صنایع دستی سرخپوستان آمریکایی طرفداران زیادی دارد. این نمونه در موزه ایالتی آریزونا نگهداری می‌شود.

تندیس وودی آلن در اسپانیا، هالیوود یکی از صادرات اصلی آمریکا به جهانیان بوده‌است.

شاخص امید به زندگی در آمریکا حدود ۷۹/۱ سال است که در ایالت هاوایی از همه بالاتر گزارش شده.[۲۸۶]

آمریکا از قطبهای بزرگ فناوری و علوم پزشکی در جهان است. به‌طور نمونه از سال ۱۹۶۶ تا کنون تعداد برندگان جایزه نوبل پزشکی در آمریکا از مجموع کل دیگر کشورهای جهان بیشتر بوده‌است و آمریکا به مراتب از سایر کشورها بیشتر بودجه صرف پژوهش و دارو و درمان می‌کند.[۲۸۷] با این وجود این امکانات لزوماً برای تمام شهروندان آمریکا به‌طور مساوی قابل دسترس نیست: در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۲ درصد جمعیت کل کشور آمریکا فاقد بیمه درمانی بودند.[۲۸۸]

آشپزی آمریکایی همچون سرزمین آمریکا دارای تنوع و گوناگونی فراوانیست و از آشپزی آمریکایی چینی تا آشپزی مستعمرات سیزده‌گانه، غذای آمریکاییان دارای طعم و خواص منحصربه‌فردیست که برخی از این غذاها همانند استیک و باربیکیو و چیزبرگر در دنیا محبوبیت عام دارند و برخی دیگر همانند خوراک مار زنگی، پاستای گولاش آمریکایی، پیتزای نیویورکی و گامبو کمتر در خارج از مرزهای آمریکا شهرت یافته‌اند.[نیازمند منبع]

از لحاظ تاریخی در قرن نوزدهم بیسبال به‌عنوان ورزش ملی آمریکا شناخته می‌شد؛ و در وهله بعد فوتبال آمریکایی، بسکتبال و هاکی روی یخ ورزش‌های ملی آمریکا قرار گرفتند. اما امروزه این سلیقه‌ها توزیع متفاوت جغرافیایی دارند، می‌توان امروزه از فوتبال آمریکایی به عنوان پرطرفدارترین ورزش در آمریکا نام برد.

این ورزش‌ها در سطوح مختلف نیز برگزار می‌شوند. به‌طور نمونه فوتبال کالجی و بسکتبال کالجی در سطوح ملی و سراسری بسیار پرطرفدارند.[۲۸۹] بوکس و اسب‌دوانی نیز بسیار پرطرفدارند این ورزش‌ها و دو ورزش گلف و اتومبیل‌رانی (به خصوص مسابقات نسکار) نیز از جمله ورزش‌های پرطرفدار در ایالات متحده هستند.

ایالات متحده آمریکا در بازی‌های المپیک سابقه درخشانی دارد. این کشور تاکنون هشت مرتبه به ترتیب در بازی‌های سال‌های ۱۹۰۴، ۱۹۳۲، ۱۹۳۲، ۱۹۶۰، ۱۹۸۰، ۱۹۸۴، ۱۹۹۶، و ۲۰۰۲ میزبان بازی‌های المپیک بوده‌است.

در مجموع آمریکا با داشتن ۲٬۵۲۰ مدال که تاکنون در بازی‌های المپیک تابستانی کسب کرده موفق‌ترین کشور دنیا در المپیک محسوب می‌شود،[۲۹۰] و با داشتن ۳۰۵ مدال در بازی‌های المپیک زمستانی در ردهٔ دوم جای گرفته‌است.[۲۹۱]

مخترع ورزش والیبال، ویلیام جی. مورگان

فوتبال در میان زنان آمریکا بسیار ورزش محبوبی‌ست. تیم ملی فوتبال زنان ایالات متحده آمریکا در جام جهانی فوتبال زنان تاکنون ۴ مرتبه قهرمان و نیز ۴ بار قهرمان المپیک شده‌است.

مایکل فلپس شناگر امریکایی صاحب ۲۸ مدال المپیک (بیشترین مدال در تاریخ المپیک)، از جمله ۲۳ طلا و ۴ رکورد جهانی در این ورزش[۲۹۲]

در حال حاضر فوتبال آمریکایی پرطرفدارترین ورزش ایالات متحده است.

لبران جیمز و دیگر ستارگان لیگ NBA طرفداران بیشماری دارند.

رئیس‌جمهور آمریکا فرمانده کل قوای نیروهای مسلح این کشور است و رهبران نظامی، وزیر دفاع و اعضای ستاد مشترک ارتش را منصوب می‌کند. وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا مسئول مدیریت نیروهای مسلح، شامل نیروی زمینی، سپاه تفنگداران دریایی، نیروی دریایی، نیروی هوایی و نیروی فضایی است. گارد ساحلی ایالات متحده آمریکا در زمان صلح تحت نظر وزارت امنیت داخلی و در زمان جنگ تحت نظر وزارت نیروی دریایی اداره می‌شود. در سال ۲۰۰۸، نیروهای مسلح این کشور ۱٫۴ میلیون عضو درحال انجام وظیفه داشت که با اضافه کردن نیروهای ذخیره و گارد ملی عدد کلی به ۲٫۳ میلیون نفر می‌رسد. ضمنا وزارت دفاع ۷۰۰ هزار نیروی غیرنظامی هم در استخدام خود دارد که این رقم شامل پیمانکاران نمی‌شود.[۲۹۳]

خدمت نظامی در ایالات متحده آمریکا اختیاری است اما در زمان جنگ ممکن است خدمت وظیفه اجباری اعلام شود و افراد مذکر بین ۱۸ تا ۲۶ سال به خدمت گرفته شوند.[۲۹۴] نیروهای مسلح آمریکایی می‌توانند به سرعت با استفاده از هواپیماهای نیروی هوایی، ۱۱ ناو هواپیمابر نیروی دریایی و واحدهای اعزامی تفنگداران دریایی در دریا با ناوگان‌های اقیانوس آرام و اطلس به منطقه مورد نظر اعزام شوند. ایالات متحده ۸۶۵ پایگاه در خارج از کشور دارد[۲۹۵] و در ۲۵ کشور خارجی حداقل ۱۰۰ نیروی نظامی درحال خدمت دارد.[۲۹۶]

بودجه نظامی آمریکا در سال ۲۰۱۱ بیشتر از ۷۰۰ میلیارد دلار بود که ۴۱٪ از هزینه‌های نظامی جهان را شامل می‌شود. این کشور ۴٫۷٪ از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینه‌های نظامی اختصاص داده که در میان ۱۵ کشوری که بیشترین بودجه نظامی را دارند، بعد از عربستان سعودی دوم است.[۲۹۷] هزینه‌های دفاعی آمریکا نقش مهمی در سرمایه‌گذاری در علم و تکنولوژی بازی می‌کند، چنانکه حداقل نیمی از هزینه‌های دولتی در این زمینه توسط وزارت دفاع پرداخت می‌شود.[۲۹۸] سهم مخارج نظامی از کل اقتصاد آمریکا در دهه‌های اخیر افت پیدا کرده‌است؛ چنانکه از ۱۴٫۲٪ از تولید ناخالص داخلی در ۱۹۵۳ و ۶۹٫۵٪ از هزینه‌های دولت فدرال به سال ۱۹۵۴ در زمان جنگ سرد به ۴٫۷٪ تولید ناخالص داخلی و ۱۸٫۸٪ هزینه‌های دولت فدرال در ۲۰۱۱ کاهش داشته‌است.[۲۹۹]

آمریکا یکی از پنج دارنده به رسمیت شناخته شده سلاح هسته‌ای جهان است و دومین زرادخانه هسته‌ای بزرگ جهان را مالک است.[۳۰۰] در کل بالغ بر ۹۰٪ از ۱۴٬۰۰۰ سلاح هسته‌ای موجود در جهان به یکی از دو کشور ایالات متحده و روسیه تعلق دارد.[۳۰۱]

نظم و امنیت در سطح شهر و ایالت را کلانتر و پلیس‌های محلی و ایالتی بر عهده دارند. در برخی موارد و در مواقع مشخص و معینی، ارگان‌های فدرال همانند اف‌بی‌آی و مارشال‌ها وارد عمل می‌شوند. سیستم قضایی نیز به همین

گونه (و از سطوح محلی به سمت سطوح فدرال) بنا نهاده شده‌است. آمریکا در میان کشورهای پیشرفته دارای آمار جرم و جنایت بالاتری بوده‌است، به‌خصوص در موارد مربوط به سلاح‌های گرم.[۳۰۲] در سال ۲۰۰۹ به ازای هر یکصد هزار نفر تعداد ۵ قتل در آمریکا رخ داد.[۳۰۳] نقش متمم دوم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا (در اعطای آزادی حمل سلاح گرم به شهروندان) همواره مورد توجه بحث‌های فراوانی بوده‌است. آمریکا همچنین دارای تعداد نسبی بیشتری جمعیت زندانی می‌باشد.[۳۰۴] و این کشور از معدود کشورهای پیشرفته‌است که هنوز مجرمین را (در ۳۴ ایالت و برخی موارد فدرال) اعدام می‌کند. از سال ۱۹۷۶ تا کنون، تعداد یکهزار اعدام صورت گرفته.[۳۰۵] در سال ۲۰۱۰ پس از کشورهای چین، ایران، کره شمالی، و یمن، آمریکا از این لحاظ در جهان در رتبه پنجم بود.[۳۰۶] با اینحال این قانون از ایالت به ایالت فرق می‌کند. به‌طور مثال حکم اعدام در ایالات نیوجرسی، نیومکزیکو و ایلینوی ممنوع است.[۳۰۷]

به غیر از ارگان‌هایی همانند گروه فرارسی شماره‌ای، صدای آمریکا، یا هیئت رئیسه سخن‌پراکنی|هیئت کارفرمایان پخش که توسط ارگان‌های دولتی برای مخاطبین خارج از آمریکا تنظیم می‌شوند، اکثر رسانه‌های درون آمریکا یا همانند شبکه‌هایی نظیر فاکس، اچ‌بی‌او، ام‌تی‌وی، و سی‌ان‌ان به‌طور کاملاً خصوصی و با درآمد حاصل از تبلیغات و آگهی‌های تجارتی اداره می‌گردند، یا همانند ان‌پی‌آر و پی‌بی‌اس توسط موسسات و بنیادهای خیریه تأمین مالی می‌گردند.[نیازمند منبع]

از ۱۲۰۰ شبکهٔ تلویریونی آمریکا، از بزرگترین و نامدارترین آنان در تاریخ رسانه‌های آمریکا می‌توان به ۳ شبکهٔ ای‌بی‌سی، ان‌بی‌سی، و سی‌بی‌اس اشاره نمود.[۳۰۸]

قدیمی‌ترین روزنامهٔ آمریکا با تیراژ ثابت و برنامهٔ چاپ روزانه در ۳۰ مهٔ سال ۱۷۸۳ شروع به کار کرد، و فیلادلفیا ایونینگ پست نام داشت. در سال ۲۰۰۸، ۶۲۵۳ هفته‌نامه و ۱۴۲۲ روزنامه در آمریکا در حال فعالیت بود.[۳۰۹]

منابع آنلاین


* Commons


اصلیDownloads-icon


“Louisiana Purchase”Downloads-icon


“1860 Census”Downloads-icon


“Pearl Harbor and America’s Entry into World War II: A Documentary History”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“George C. Marshall and the “Europe-First” Strategy, 1939–1951: A Study in Diplomatic as well as Military History”Downloads-icon


“American War and Military Operations Casualties: Lists and Statistics”Downloads-icon


“The Dwight D. Eisenhower National System of Interstate and Defense Highways”Downloads-icon


“Women in the Labor Force: A Databook”Downloads-icon


Financial Crisis Inquiry ReportDownloads-icon


“The Financial Crisis and the Policy Responses: An Empirical Analysis of What Went Wrong”Downloads-icon


“The Impact of the Dodd-Frank Act on Financial Stability and Economic Growth”Downloads-icon


http://www.gao.gov/archive/1998/og98005.pdfDownloads-icon


“Foreign Language Enrollments in United States Institutions of Higher Learning, Fall 2002”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Foreign Language Enrollments in K–12 Public Schools”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Enrollments in Languages Other Than English in United States Institutions of Higher Education, Fall 2013”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


https://www.nist.gov/sites/default/files/documents/pml/wmd/metric/1136a.pdfDownloads-icon


Statistical Abstract of the United States: 2007Downloads-icon


(PDF) “Emerging European-Style Planning in the United States: Transit-Oriented Development (p. 2)”Downloads-icon


“Making Walking and Cycling Safer: Lessons from Europe”Downloads-icon


“American Religious Identification Survey 2001”Downloads-icon


“”Nones” on the Rise: One-in-Five Adults Have No Religious Affiliation”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Births: Final Data for 2013, tables 2, 3”Downloads-icon


“National Vital Statistics Volume 67, Number 1, January 31, 2018”Downloads-icon


“The Air Force in Facts and Figures (Armed Forces Manpower Trends, End Strength in Thousands)”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Base Structure Report, Fiscal Year 2008 Baseline”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Active Duty Military Personnel Strengths by Regional Area and by Country (309A)”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Fiscal Year 2013 Historical Tables”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


the originalDownloads-icon


“World Prison Population List”Downloads-icon


ArchivedDownloads-icon


“Colonial America in the 18th Century”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Interracial Marriage in Early America: Motivation and the Colonial Project”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Questioning Conservatism’s Ascendancy: A Reexamination of the Rightward Shift in Modern American Politics; {Reviews in American History}”Downloads-icon


the originalDownloads-icon


“Testing Theories of American Politics: Elites, Interest Groups, and Average Citizens”Downloads-icon


اولین ایرانیانی که قدم به خاک آمریکا گذاشتندDownloads-icon

قرص بوسپیرون (Buspirone) با نام تجاری Buspar یکی از انواع دارو‌های ضد اضطراب است و برای درمان اختلال اضطراب فراگیر کاربرد دارد. این دارو با تاثیر بر روی مواد شیمیایی مغز، آن‌ها را در افرادی که دچار اضطراب هستند و تعادل این مواد شیمیایی در مغز آن‌ها به هم خورده است، متعادل می‌کند. بوسپیرون نیز همانند بسیاری از دارو‌های دیگر دارای فواید و عوارض جانبی خاصی است؛ بنابراین برای مصرف و قطع این دارو حتما با پزشک مشورت کنید. در ادامه این مطلب به نحوه‌ی مصرف دارو، عوارض و تداخلات دارویی پرداخته‌ایم. اگر به دنبال راه درمانی برای اضطراب هستید می‌توانید از مشاوره کنترل استرس و کاهش اضطراب کمک بگیرید. 

 

 

بوسپیرون یک داروی ضد اضطراب است و برای درمان علائم اختلالات اضطرابی مانند ترس، تنش، تحریک‌پذیری، ضربان قلب نامنظم و سایر علائم جسمانی کاربرد دارد، اما نباید به صورت تفننی مصرف شود زیرا ممکن است باعث بروز عوارض زیانباری شود. بوسپیرون به صورت تحقیقاتی در درمان افسردگی غیرملانکولیک و سندروم پارکینسون استفاده شده است.قرص بوسپیرون

 

بوسپیرون را باید طبق نسخه‌ی پزشک مصرف کنید و نباید خودسرانه عمل کنید، این دارو به صورت دهانی مصرف می‌شود و سعی کنید بدون غذا مصرف کنید، زیرا اگر به همراه غذا مصرف شود باعث تاخیر در جذب دارو می‌شود. همراه دارو نباید از گریپ‌فروت استفاده کنید زیرا باعث می‌شود احتمال بروز عوارض جانبی دارو افزایش پیدا کند. مقدار و دوز مصرف آن بستگی به سن بیمار، شرایط بیمار و نوع بیماری دارد.

 

داروی بوسپیرون علاوه بر درمان اضطراب، آرامبخش است و باعث می‌شود کمتر احساس نگرانی کنید. این دارو باعث کاهش کم‌رویی، خجالتی بودن و زود رنج بودن نیز می‌شود. همچنین می‌توانید برای بهبودی وضعیت روحی‌تان در کنار دارو درمانی، از روان درمانی استفاده کنید تا نتیجه‌ی بهتری بگیرید و با مشورت پزشک و روان شناس خود به تدریج میزان مصرف داروی خود را کم کنید و  گرفتار عوارض ناخواسته‌ی آن نشوید.

 

بوسپیرون همانند بسیاری از دارو‌های ضد اضطراب دیگر علاوه بر فوایدی که دارد دارای عوارض جانبی نیز هست و می‌توان مشورت با مشاوران را جایگزین درمان دارویی کرد و از عوارض آن در امان ماند. توصیه می‌شود در صورت بروز هریک از عوارض زیر پزشک خود را در جریان بگذارید.

داروی بوسپیرون عوارض جانبی دارد که بهتر است پیش از مصرف به آنها توجه کنید. اگر برای درمان اضطراب با روانشناس متخصصی در ارتباط هستید حتماً راجع به عوارض جانبی دارو از او سوال کنید. ممکن است این دارو برای بدن شما سازگار نباشد. اصلی‌ترین عوارض جانبی بوسپیرون موارد زیر هستند:

-گیجی

-سردرد

-تهوع و استفراغ

-پرخاشگری و عصبانیت

-بی قراری

-هیجان غیر عادی

-اسهال

-اشکال در خواب

برخی از عوارض جانبی این دارو در موارد بسیار نادری پیش می‌آیند. موارد زیر را به عنوان عوارض خاص در نظر داشته باشید و با مشاور خود راجع به آنها مشورت کنید. 

-درد قفسه سینه

-ضربان قلب تند

-ناهماهنگی عضلات

-افسردگی

-ضعف عضلات

-گلو درد

-کهیر

-کرخ شدگی 

-خشکی دست و پا

 

در صورت مصرف هرگونه از دارو‌های زیر پزشک خود را مطلع سازید تا با توجه به آن‌ها برای شما نسخه تجویز کند.

-اريترومايسين

-ایتراکونازول

-آلپرازولام

-ترانیل‌سیپرومین

-منفنلزين

-پروکاربازین

-سلژیلین با دوز بیش از 10 میلی گرم در روز

و مواردی از این قبیل…

قرص بوسپیرون

 مصرف همزمان این داروها با داروی بوسپیرون سبب افزایش فشار خون می‌شود.

 

در حال حاضر تاثیر این دارو روی زنان باردار به اثبات نرسیده است اما در صورتیکه باردار هستید و یا قصد بارداری دارید توصیه می‌شود پزشک خود را در جریان بگذارید. همچنین اگر در دوران شیردهی هستید نیز باید در مصرف این دارو دقت کنید. 

-داروی بوسپیرون برای بیماری فعلی شما تجویز شده است و نباید برای بیماری‌های مشابه استفاده شود.

-در صورت بروز واکنش‌های آلرژیک به این دارو پزشک خود را مطلع سازید

-اگر به بیماری های کلیوی و کبدی مبتلا هستید پزشک خود را مطلع سازید

-این دارو ممکن است باعث خواب‌آلودگی و گیجی شود، بنابراین توصیه می‌شود در زمان مصرف این دارو از رانندگی یا انجام کاری که نیاز به هوشیاری دارد خودداری کنید.

-دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید، زیرا اگر از مقدار و دوز تجویز شده بیشتر مصرف کنید ممکن است باعث بروز عوارض می‌شود. همچنین در صورت فراموشی یک نوبت مصرف مقدار فراموش شده را هرچه زودتر مصرف کنید، مگر آنکه نوبت مصرف بعدی رسیده باشد.

-داروی بوسپیرون دور از نور و رطوبت و در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود. دور از دسترس کودکان باشد و از نگهداری داروی تاریخ مصرف گذشته خودداری شود.

-اگر در ۱۴ روز گذشته از دارو‌های مهار کننده  MAO استفاده کرده‌اید بوسپیرون را مصرف نکنید، زیرا ممکن است تداخلات دارویی خطرناکی رخ دهد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه داروی بوسپیرون می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

بیش از نیم قرن تلاش در

جهت تعالی فرهنگ سلامت کشور


فرم مشاوره اختصاصی

فرم نظرات کاربران

قرص بوسپیرون

برای دریافت پیشنهادات استثنایی عضو خبرنامه ما شوید.

تماس با ما

تهران – کیلومتر 9 جاده مخصوص کرج جنب بانک ملت شعبه پارس خودرو شرکت داروسازی تهران دارو فاکس: 44504840
کدپستی: 1399615851

021-44504840

48032000 -021

0935-8933828

در صورتی که تمایل دارید تا از مشاوره ما برخوردار شوید برروی چت آنلاین کلیک کنید.

ما در شبکه های اجتماعی

قابل استفاده در بارداری: با مطالعات حیوانی شواهدی دال بر خطرناک بودن این دارو مشاهده نشده است. مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست

چنانچه در خصوص “بوسپیرون ” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

1 روز قبل

3 روز قبل

3 روز قبل

5 روز قبل

1 هفته قبل

قرص بوسپیرون

1 هفته قبل

2 هفته قبل

2 هفته قبل

2 هفته قبل

2 هفته قبل

3 هفته قبل

3 هفته قبل

3 هفته قبل

3 هفته قبل

3 هفته قبل

3 هفته قبل

4 هفته قبل

4 هفته قبل

4 هفته قبل

1 ماه قبل


نام کاربری و یا ایمیل:


رمز عبور:

من را به خاطر بسپار


کاربر جدید هستم!

0

موضوعات داغ

داروی بوسپیرون چیست و چه کاربردهایی دارد؟ در چه شرایطی و به چه صورت مصرف می شود؟ عوارض جانبی آن کدامند؟ چه داروهایی را نباید به طور همزمان با داروی بوسپیرون مصرف کرد؟ این سوالات، به همراه نکات و اطلاعات مهم درباره‌ی این دارو، در مطلب پیش‌رو بررسی خواهد شد.

داروی بوسپار یا ونسپار، که با نام عمومی بوسپیرون نیز شناخته می‌شود، یک داروی ضد اضطراب است که با تاثیر بر روی مواد شیمیایی مغز، آن‌ها را در افرادی که دچار اضطرابند و تعادل این مواد شیمیایی در مغز آن ها به هم خورده، متعادل می‌کند.

این دارو برای درمان علائم اضطراب، مثل ترس، تنش، تحریک پذیری و کج خلقی، سرگیجه ، ضربان قلب نامنظم و سایر علائم جسمانی، استفاده می‌شود. بوسپار، داروی درمان بیماری‌های روانی (داروهای ضد روان‌پریشی) نیست و نباید به جای داروهایی که پزشک برای درمان بیماری‌های روانی تجویز می‌کند، به کار رود.

بوسپیرون ممکن است در موارد دیگری نیز استفاده گردد.

اگر در چهارده روز گذشته از داروهای مهار کننده MAO استفاده کرده‌اید، بوسپیرون را مصرف نکنید؛ زیرا ممکن است تداخلات دارویی خطرناکی رخ دهد. مهار کننده های MAO شامل ایزوکاربکسازید، لینزولید، فنلزین، رازاگیلین، سلگیلین و ترانیل سایپرومین می‌شوند.

اگر نسبت به بوسپیرون آلرژی (حساسیت) دارید، بهتر است از داروی بوسپار استفاده نکنید.

مجدداً یادآوری می‌گردد که اگر در چهارده روز گذشته از داروهای مهار کننده MAO استفاده کرده‌اید، بوسپیرون را مصرف نکنید؛ زیرا ممکن است تداخلات دارویی خطرناکی رخ دهد.

برای اطمینان از اینکه داروی بوسپیرون برای شما خطراتی را در پی نخواهد داشت، در صورتی که هر یک از وضعیت های زیر را دارید، به پزشک خود اطلاع دهید:

انتظار نمی‌رود که قرص بوسپیرون به جنین آسیب بزند. در دوره‌ی درمان و مصرف این دارو، اگر باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید، به دکتر خود اطلاع دهید.

هنوز مشخص نشده است که آیا این دارو در شیر مادر نفوذ پیدا کرده و باعث آسیب به نوزاد می‌شود یا خیر. اگر در دوران شیردهی قرار دارید، به پزشک اطلاع دهید.

استفاده از داروی بوسپیرون برای افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است.

بوسپیرون را حتماً با تجویز پزشک مصرف کنید و قبل از مصرف، تمامی مواردی که روی جلد این دارو نوشته شده است را به دقت مطالعه نمایید. همچنین از مصرف دوز بیشتر یا کمتر از مقداری که برای شما تجویز شده است، خودداری کنید و فقط در همان دوره ی زمانی که برای شما تجویز شده، آن را مصرف کنید. همچنین دکتر شما ممکن است در دورانی، میزان دوز مصرفی تان را اندکی تغییر دهد تا بهترین نتیجه را از این دارو به دست آورید.قرص بوسپیرون

شما می‌توانید این دارو را به همراه غذا یا بدون آن مصرف کنید؛ اما در هر صورتی که آن را مصرف کردید، به همان صورت ادامه دهید (مثلاً اگر به همراه غذا مصرف کردید، بقیه‌ی اوقات نیز آن را به همراه غذا استفاده کنید).

بعضی از قرص های بوسپار، دارای نشانه ای هستند که از آنجا می‌توان قرص را شکست و به دو یا سه قسمت تقسیم کرد (در حالتی که نیاز به مصرف دوز کمتر از یک عدد قرص دارید). اگر قرص به صورت نادرست شکسته شده و مثلاً یک قسمت آن بسیار بزرگ‌تر از قسمت دیگر است، استفاده نکنید. در مورد اینکه چه میزان از قرص را مصرف کنید، با دکتر خود مشورت کرده و طبق دستورالعملی که به شما ارائه می‌دهد عمل نمائید.

اگر قبل از بوسپیرون، از داروی ضد اضطراب دیگری استفاده می‌کردید و قصد تغییر دارو به بوسپیرون را دارید، به طور ناگهانی نباید مصرف داروی قبلی را متوقف کنید؛ بلکه باید به آرامی آن را کم کنید و سپس از قرص بوسپیرون استفاده نمائید. زیرا مصرف برخی از داروهای ضد اضطراب اگر به صورت ناگهانی و پس از دوره‌ی مصرف طولانی قطع شود، باعث ایجاد علائم ناخوشایندی می‌گردد.

استفاده از این قرص، ممکن است در نتایج برخی از آزمایشات پزشکی اخلالاتی ایجاد کند. ممکن است لازم باشد از مصرف دارو برای حداقل ۴۸ ساعت قبل از آزمایش، خودداری کنید.

دارو را در دمای اتاق نگهداری کرده و دور از گرما، رطوبت و نور قرار دهید.

اگر یک بار مصرف این دارو را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اما چنانچه زمانِ به یادآوری شما، بسیار نزدیک به زمانِ مصرفِ بعدی بود، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. فقط در نوبت بعدی، بوسپیرون را مصرف کنید. برای جبران دوز مصرفی از دست رفته، مقدار بیشتری از این دارو استفاده نکنید.

چنانچه بیشتر از میزان مورد نیاز، این دارو را مصرف کردید، به موارد اورژانسی در مورد مصرف زیاد این دارو مراجعه کنید و یا از پزشک کمک بگیرید.

مصرف این دارو ممکن است بر روی تفکر و واکنش نشان دادن شما تاثیر گذاشته و اختلالاتی را به وجود آورد. در هنگام رانندگی یا انجام هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد، بیشتر مراقب باشید.

نوشیدن الکل ممکن است باعث افزایش برخی از اثرات جانبی مصرف این دارو گردد.

آب گریپفوروت، با این دارو تداخل ایجاد می‌کند و باعث ایجاد عوارض جانبی ناخواسته ای می‌گردد. در مورد استفاده از آب گریپفوروت به همراه مصرف بوسپیرون، با دکتر خود صحبت های لازم را انجام دهید و سوالات خود را بپرسید.

اگر هر گونه علائم آلرژیکی نسبت به این دارو – شامل کهیر، به دشواری نفس کشیدن، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو – در خود مشاهده کردید، حتماً به دکتر اطلاع دهید.

اگر موارد زیر را دارید، بلافاصله به دکتر اطلاع دهید:

عوارض جانبی متداول در اثر مصرف داروی بوسپیرون عبارت است از:

البته لازم است ذکر شود که ممکن است عوارض جانبی دیگری نیز در صورت استفاده از این دارو رخ دهد. چنانچه موارد دیگری را مشاهده نمودید، فوراً به دکتر مراجعه کنید.

*دوز مصرفی متداول در بزرگسالان برای درمان اضطراب:

دوز اولیه- در هنگام شروع مصرف این دارو: هفت و نیم میلی گرم به صورت خوراکی و به صورت دو بار در روز مصرف شود یا اینکه ۵ میلی‌گرم به صورت یک بار در روز استفاده گردد.

 دور میانی- پس از مدتی مصرف دارو: دوز مصرفی روزانه، می‌تواند هر دو سه روز یکبار تا ۵ میلی‌گرم افزایش پیدا کند تا اینکه به صقف ۲۰ الی ۶۰ میلی‌گرم مصرف روزانه – که یک بار در روز انجام شود- برسد.

دوز ماکزیمم (بیشترین مقدار مجاز مصرف داروی بوسپیرون در روز): ۶۰ میلی‌گرم در هر روز.

*دوز مصرفی متداول در کودکان برای درمان اضطراب:

دوز اولیه: دو و نیم الی ۱۰ میلی‌گرم در هر روز.

دوز میانی: دوز مصرفی روزانه، می‌تواند هر دو سه روز یکبار تا دو و نیم میلی‌گرم افزایش پیدا کند تا اینکه به صقف ۱۵ الی ۶۰ میلی‌گرم مصرف روزانه – به طوری که در دو بار مصرف در روز تقسیم شود- برسد.

*برای درمان اضطراب و پرخاشگری نسبتاً شدید:

برای ۵ تا ۱۵ ساله‌ها: روزانه ۵ میلی گرم به طوری که هر سه روز، ۵ الی ۱۰ میلی گرم افزایش پیدا کند تا اینکه به سقف مصرف ۵۰ میلی‌گرم در هر روز برسد.

*برای درمان اضطراب و تحریک پذیری در کودکان مبتلا به اختلالات رشد فراگیر:

برای ۶ تا ۱۷ ساله‌ها: ۵ میلی‌گرم به صورت سه بار در روز، به طوری که در مدت ۳ هفته اندک اندک افزایش دوز داشته باشیم تا به ۵۴ میلی‌گرم در روز برسد.

مصرف داروی بوسپیرون به همراه داروهای خواب‌آور و یا داروهایی که باعث کاهش تنفس می‌شوند، ممکن است موجب بدتر شدن عوارض جانبی آن گردد. قبل از مصرف داروهای خواب‌آور، داروهای ضد درد، شل‌کننده‌های عضلات، یا داروهای اضطراب، افسردگی یا تشنج، با دکتر خود صحبت کنید. بسیاری از داروهای دیگر نیز ممکن است با بوسپیرون تداخل داشته باشند؛ مثلاً ویتامین ها و داروهای گیاهی. هر دارویی که مصرف می‌کنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، با دکتر در میان گذارید؛

ترجمه ی اختصاصی مجله قرمز

منبع : drugs.com

اگر این مطلب برای شما مفید بود، پیشنهاد می‌شود مطلب تاثیر موسیقی در کاهش اضطراب  را نیز مطالعه کنید.

کپی شد

پیشنهاد سردبیر

داغ ترین بحث ها

تازه‌های سلامت

مقالات زیبایی

مقالات سلامت

مقالات آشپزی

مقالات تغذیه

سلامت

۱۲ مهر ۱۳۹۹

۶ مهر ۱۳۹۹

۵ مهر ۱۳۹۹

دنیای مد

۱۶ مهر ۱۳۹۹

۱۸ مرداد ۱۳۹۹

۲۶ فروردین ۱۳۹۹

داغ ترین بحث ها

بیشتر دیده شده

574,209

438,905

425,782

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت مجله قرمز می‌باشد. بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است.


Buspirone

بوسیپرون یک داروی ضد اضطراب است که بر روی میانجی گرهای شیمیایی موجود در مغز که ممکن است در افراد دارای اضطراب تعادل آن به هم ریخته باشد ، تأثیر می گذارد. بوسیپرون برای درمان علایم اضطراب مانند ترس ، تنش ، سفتی عضلانی ، تحریک پذیری ، گیجه ، تپش قلب و سایر علایم فیزیکی استفاده می شود. بوسیپرون یک داروی ضد شیزوفرنی و یا ضد تشنج محسوب نمی شود و نباید در مواردی غیر از بیماری روحی که پزشک تجویز نموده است مصرف شود .

بوسپیرون یک ترکیب آزا اسیپرو دکاندیون است . دارای تمایل بالا برای اتصال به گیرنده های 5HT1A و 5HT2 سروتونین و تمایل متوسط برای گیرنده های D2 دوپامین می باشد . اما تمایلی برای اتصال به گیرنده های بنزو دیازپینی GABA ندارد بنابراین اثرات ضد تشنج ، شل کننده عضلات و خواب آور نیز ندارد . برخی مطالعات نیز نشان می دهد که ممکن است بوسیپرون دارای اثرات غیر مستقیم روی سایر سیستم های میانجی گرهای عصبی باشد .

بوسپیرون در درمان اضطراب منتشر نسبت به سایر دارو های ضد اضطراب مزایای بیشتری دارد زیرا باعث گیجی و خواب آلودگی نمی شود و به آن تحمل ایجاد نمی شود و وابستگی فیزیکی نیز نمی دهد . بوسپیرون با ضد اضطراب های بنزودیازپینی نیز متفاوت است چون اثرات ضد تشنج یا شل کننده عضلات ندارد . این دارو همچنین اثرات خواب آوری که با بیشتر ضد اضطراب ها دیده می شود را ندارد.

جذب : فراهمی زیستی دارو تقریبأ 4 درصد است ، شروع اثر ضد اضطراب دارو 2 تا 4 هفته بعد از شروع مصرف اولین دوز می باشد . زمان رسیدن به حداکثر غلظت پلاسمایی دارو 40 تا 90 دقیقه پس از مصرف دارو و حداکثر میزان غلظت پلاسمایی دارو 1 تا 6 نانو گرم در هر میلی لیتر می باشد.
توزیع : دارو به میزان 86 درصد به پروتئین های پلاسما متصل می شود و حجم توزیع دارو 3/5 لیتر به ازای هر کیلو گرم وزن بدن می باشد .
متابولیسم : بوسپیرون بوسیله ی آنزیم CYP3A4 کبدی متابولیزه می شود و متابولیت های آن 1-پیریمیدینیل پی پیرازین می باشد .
دفع : نیمه عمر دارو 2-3 ساعت است . 29 تا 63 درصد دارو از طریق ادرار و 18 تا 38 درصد از طریق مدفوع دفع می شود . پاکسازی کل دارو از بدن ، 28 میلی لیتر به ازای هر کیلو گرم وزن بدن در هر دقیقه می باشد .
قرص بوسپیرون

اختلالات اضطرابی
:
10 تا 15 میلی گرم روزانه خوراکی به صورت منقسم هر 8 تا 12 ساعت ، که ممکن است هر 2 تا 3 روز 5 میلی گرم روزانه اضافه شود تا به 15 تا 30 میلی گرم روزانه خوراکی و منقسم هر 8 تا 12 ساعت برسد . حداکثر دوز نباید از 60 میلی گرم روزانه تجاوز نماید .
ترک سیگار ( عدم تأیید توسطFDA)

:
30 تا 60 میلی گرم روزانه خوراکی برای 9 تا 13 هفته ، 2 تا 3 هفته قبل از تاریخ ترک آغاز شود .

1- در مواقعی که احساس اضطراب دارید، خودسرانه و بدون دستور پزشک دارو را مصرف نکنید .
2- این دارو در پیشگیری از عوارض ناشی از قطع داروهای ضد اضطراب مثل بنزودپازپین ها به کار نمی رود .
3- ممکن است موجب اختلالات شناختی – حرکتی شود .
4- سندروم پای بیقرار با درمان دارویی توسط بوسپیرون مرتبط است .
5- استفاده از دارو در موارد نارسایی کبدی و کلیوی توصیه نمی شود .
6- استفاده همزمان بوسپیرون با مهار کننده های مونو آمینو اکسیداز ممکن است موجب واکنش افزایش فشار خون شود ( مصرف همزمان توصیه نمی شود ) ، مونوآمینو اکسیداز ها شامل ایزو کربوکسازید ، لینزولاید ، متیلن بلو تزریقی ، فنلزین ، راساژیلین ، سلژیلین و ترانیل سیپرومین می باشند.
7- این دارو می تواند باعث نتایج مثبت کاذب با تست های خاص دارویی شود که ممکن است نیاز به قطع مصرف دارو حداقل 48 ساعت قبل از انجام تست باشد . قبل از صحبت با هر پزشکی او را از مصرف بوسپیرون آگاه نمایید .
8- انتظار نمی رود بوسپیرون به جنین آسیب برساند . با این حال در صورتی که باردار هستید یا برنامه ای برای باردار شدن در طی درمان دارید به پزشک خود اطلاع دهید .

1- مصرف بوسپیرون با غذا یا بدون آن تفاوتی ندارد ولی آن را هر روز در زمان مشخص و با فاصله ثابتی از غذا مصرف نمایید . (یا همیشه با شکم خالی مصرف شود و یا همیشه با شکم پر تا از نوسان غلظتی دارو جلوگیری شود) 2- برخی از قرص های بوسپیرون خط دار هستند بنابراین می توانید آن را بشکنید و به 2 یا 3 قسمت برای داشتن دوز هایی با مقادیر کمتر دارو را تقسیم کنید . 3- این دارو ممکن است موجب اختلال در فکر کردن یا عملکرد شما شود . در هنگام رانندگی یا سایر کارهایی که نیاز به هوشیاری دارد مراقب باشید . 4- مصرف الکل ممکن است موجب بروز عوارض جانبی خاص بوسیپرون شود . 5- مصرف گریپ فروت یا آب میوه آن ممکن است با بوسیپرون تداخل داشته باشد و باعث اثرات نا خواسته شود . در صورت مصرف گریپ فروت با پزشک خود مشورت کنید .

ضمن تشکر آیا مصرف همزمان سرترالین و بوسپیرون با هم تداخل دارد ؟

سلام با توجه به اینکه هر دو باعث افزایش سروتونین میشود تنظیم دوز لازم میباشد

سلام.وقت بخیر. من حدودا 3 هفته هست بوسپیرون مصرف میکنم ولی عوارضش مثل مشکلات گوارشی و تنگی نفس خیلی اذیتم میکنه میخواستم ببینم چه مدت زمان میبره تا دا و با بدن تطبیق پیدا کنه و عوارضش از بین بره و عادی شه. ممنون

با سلامتا الان باید عوارض دارو کم میشد.آیا داروی دیگه ای هم استفاده میکنید؟

سلام وعرض ادب.آیا مصرف بافاصله حداقل دوساعت بوسپیرون باقرص متادون مشکل زاست؟چون من دوسه ماهه فشارخون استرسی دارم وباخوردن این دوقرص حتی بافاصله بازهم حالم بشدت خراب میشه بخصوص شبهاکه اصلا خواب ندارم وطپش قلب میگیرم.

تداخلی ندارنددلیلی داره ک متادون مصرف میکنید ؟! 

سلام. وقت بخیر سوال داشتم ایا بوسپیرون موجب انزال زود رس میشه؟ و. این قرص برعکس سیتالوپرام که موجب درمان و تاخیر در انزال زودرس هست عمل میکنه؟ یا اینکه اصلا تاثیری در انزال نداره؟

با سلامزودانزالی از عوارض شایع این دارو نمیباشد.

سلام.من بوسپیرون 10 میلی روزی یک عدد میخورم و دکتر گفت ابتدا ب 15ذمیلی و بعد دوهفته ب 20 میلی برسونم منتها یادم رفت بپرسم همون روزی یکبار 20 میلی بخورم یا اینکه باید تقسیم کنم و روزی دوبار و هر بار 10 میلی بخورم. الان ب دکتر دسترسی ندارم راهنمای کنید ممنون میشم

با سلاممیتوانید یکجا 20 میلی را میل نمایید.

خواهرم مشکل اعصاب دارد بی خابی شدید ترس ولرز و منگ شدن زل زدن بجای، دکتر براس بوسیپرون لیتمیون تجویز کرده اینها رو میخوره ولی خاب نداره اگه سرتالین باهاشون بخوره مشکلی داره

با سلامبا توجه به شرح حالی که از مریض دادید هر گونه تغییر خودسرانه دارو اوضاع مریض را وخیم تر میکند و فقط باید تحت نظر پزشک داروها تغییر کند…از طرفی سرترالین در اکثر افراد باعث بروز بی خوابی می شود..

سلام.بنده سرترالین 100و اس سیتالوپرام20 و دولوکستین 60میخورم.هر کدام روزی دوبار میخورم..ایا بوسپیرون با این داروها تداخل شدید دارد؟لطف کنید بگیت که اگر با این داروها مصرف بشه،چه اتفاقی افتد؟

سلام . بله تداخل دارند و نباید استفاده بشه

من دلشوره ترس نگرانی دارم ۲۰روزه بوسپیرون مصرف میکنم اماهنوزنتیجه نداده چکارکنم

تاثیر  داروهای اعصاب معمولا پس از سه ماه مشاهده می شود .

**گالری تصاویر داروخانه امام

23 مهر

14 مهر

6 مهر

6 شهریور

21 مرداد

12 مرداد

8 مرداد

17 تیر

8 تیر

27 خرداد

قرص بوسپیرون

موسسه خدمات دارویی رضوی با هدف ایجاد بانک مرجع در زمینه اطلاعات دارویی و پزشکی و همچنین ایجاد بستر مناسب جهت مشاوره دارویی و خرید آسان دارو و تحویل در محل ( تحت نظارت دکتر داروساز) ایجاد شده است. ادامه …

در خبرنامه عضو شوید

تمام حقوق برای موسسه خدمات دارویی رضوی محفوظ است © 1393
( بازنشر مطالب تنها با ذکر منبع و اجازه نامه کتبی از موسسه خدمات دارویی رضوی مجاز می باشد)

ترکیب ضد اضطراب، متفرقه

قرص بوسپیرون جهت درمان اضطراب برای بیمار تجویز می گردد.

ممکن است 2-3 هفته طول بکشد تا تاثیرات قرص بوسپیرون به صورت کامل نمایان شود.

هشدار: این دارو را بدون مشورت با درمانگر قطع نکنید.

در حین درمان با قرص بوسپیرون به موارد زیر توجه کنید:قرص بوسپیرون

ممکن است خواب‌آلودگی، سبکی سر، اختلال در تطابق، گیجی، تاری دید، ناراحتی معده یا تهوع را تجربه کنید؛ حال آنکه بروز هر یک از موارد زیر را به پزشک معالج خود گزارش دهید:

از مصرف مقادیر زیاد آب گریپ فروت بپرهیزید.

اتانول: اتانول ممکن است سرکوب سیستم عصبی مرکزی را بیشتر کند./مدیریت: در مصرف همزمان افزایش اثرات پایش شود. به بیمار در مورد این اثرات هشدار دهید.

غذا: غذا ممکن است جذب بوسپیرون را کاهش دهد ولی همچنین ممکن است اثر متابولیسم اول کبدی را کاهش دهد، بنابراین در کل فراهمی زیستی بوسپیرون را افزایش میدهد. آب گریپ فروت ممکن است غلظت بوسپیرون را افزایش دهد./مدیریت: از مصرف مقادیر زیاد آب گریپ فروت بپرهیزید.

گیاهان/مواد مغذی دارویی: هوفاریقون ممکن است سطح بوسپیرون را کاهش دهد یا سرکوب سیستم عصبی مرکزی را افزایش دهد. کاوا، سنبل‌الطیب و آب قاشقی ممکن است سرکوب سیستم عصبی مرکزی را زیاد کنند. یوهمبه ممکن است اثر درمانی بوسپیرون را کم کند./مدیریت: از مصرف هوفاریقون، کاوا، سنبل‌الطیب، آب قاشقی و یوهمبه بپرهیزید.

قرص

قرص


درباره ما


تماس با ما


ثبت شکایات


سیبویه برای پزشک


سیبویه برای بیمارستان


سیبویه برای داروخانه


قوانین و مقررات


حریم خصوصی


حفظ امنیت اطلاعات

تهران – شهرک غرب – بلوار دادمان – خیابان ارغوان غربی – سروناز یک – پلاک 18

info@sibooye.com

021-25917905

از تیم پزشکی سیبویه مشاوره رایگان بگیرید!

صبح ها از ساعت
۱۰
الی
۱۴

عصر ها از ساعت
۱۸
الی
۲۲

قرص بوسپیرون
قرص بوسپیرون
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *