قیت دلار

قیت دلار
قیت دلار

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

قیمت دلار در بازار امروز ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ با %1.4 افزایش، 24,325 تومان اعلام شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار در بازار آزاد امروز دوشنبه ۱۸ اسفند با 335 تومان افزایش، 24,325 تومان معامله شد. در طی معاملات امروز، 24,461 تومان بیشترین قیمت و 23,985 تومان کمترین قیمت ثبت شده برای دلار است.

همچنین، بانک مرکزی قیمت دلار رسمی را ۴,۲۰۰ تومان اعلام کرده است.

برای اطلاع از آخرین قیمت یورو اینجا را کلیک کنید.

قیت دلار

بیشتر درآمد ایران از فروش نفت حاصل می‌شود. این درآمد به شکل دلار در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد که به ریال تبدیل شود.

ایران می‌تواند این پول را به اقتصاد کشور تزریق کند، با آن کالای خارجی بخرد، آن را در اختیار واردکنندگان بگذارد یا به‌جای این کارها از درآمد خود برای سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های کشور استفاده کند.

در حالت عادی باید دلار به شکل درآمد ارزی در اختیار صادرکنندگان و صاحبان صنایع کشور باشد؛ اما در ایران به‌خاطر عظمت غول‌آسای شرکت نفت، بیشترین حجم دلار به بانک مرکزی منقل می‌شود و در اختیار دولت قرار می‌گیرند.

به همین دلیل بانک مرکزی به‌سادگی قادر است با تزریق ارز، قیمت دلار را کم کند یا با متوقف کردن عرضه آن باعث گران شدن ارز شود. برای همین در کوتاه‌مدت اثر بانک مرکزی بر نرخ ارز بیشتر از وزارت صمت است.

در سال ۱۳۵۷ نرخ رسمی دلار ۷ تومان بود. دولت به‌خصوص در سال‌های جنگ سعی می‌کرد قیمت ۷ تومانی را نگه دارد، به شکلی که در سال ۱۳۷۰ با وجود قیمت ۱۴۲ تومنی بازار، نرخ رسمی ارز ۶ تومان بود.

آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مصادف بود با اولین تلاش برای تک‌نرخی کردن ارز و استفاده از منابع ارزی کشور برای سازندگی.

اما بازار گوش به فرمان سردار سازندگی نماند. وقتی سیدمحمد خاتمی دولت را با ارز ۱۷۵ تومانی تحویل می‌گرفت، بازار آزاد رقم ۴۷۸ تومان را به عنوان قیمت می‌شناخت.

دولت خاتمی تا ۱۳۸۰ به نرخ ارز دولتی دست نزد. اما مردم خوش‌بین به آینده هم باعث شدند که ارز همگام با تورم رشدی معقول داشته باشد و با وجود ناهمواری‌های ۱۳۷۸ به مرز ۸۰۰ تومان برسد.

همه منتظر بودند که در دور دوم ریاست‌جمهوری خاتمی فنر تورمی در برود. اما خاتمی دلار ۹۰۰ تومانی را به سلامت به محمود احمدی‌نژاد تحویل داد.

دور اول ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد به خیر گذشت. اما در سال ۹۰ دلار ۱۱۰۰ تومانی به ۱۸۰۰ تومان و سال بعد به مرز ۴ هزار تومان رسید.

مردم زخم‌خورده از این حادثه، سراغ حسن روحانی رفتند، مردی که توانست تا سال ۱۳۹۶ نرخ دلار را در کانال ۴ هزار تومان نگاه دارد.

اما در سال ۱۳۹۷ و در پی تصمیم‌های عجیب دونالد ترامپ و اعمال تحریم‌های ظالمانه و برخلاف توافق‌های بین‌المللی، کلید بازار از دست روحانی افتاد و قیمت دلار با سرعتی عجیب پر کشید.

وقتی از بازار ارز حرف می‌زنیم منظورمان میدان فردوسی، سبزه‌میدان یا میرداماد نیست. در اصطلاح اقتصادی، بازار به‌عنوان محل به‌ هم رسیدن عرضه و تقاضا تعریف می‌شود. پس برای درک بازار ارز باید متقاضیان و عرضه‌کنندگان دلار را بشناسیم.

همان‌طور که گفتیم خریداران نفت بزرگ‌ترین عرضه‌کننده دلار هستند. اما هر غیرایرانی که کالایی ایرانی بخرد به‌نوعی در عرضه ارز نقش دارد. به همین دلیل گردشگرهایی که به ایران می‌آیند یکی از بهترین منابع عرضه دلار هستند، به‌خصوص که هیچ کشوری (غیر از ایران) نمی‌تواند ورود گردشگر به ایران را تحریم کند.

متقاضیان دلار به دودسته سفته‌بازها و متقاضیان واقعی تقسیم می‌شوند. واردکننده‌ها، صاحبان صنایع که به خرید از خارج نیاز دارند، مسافران خارجی و به‌طورکلی هر کس که جنس خارجی می‌خرد، متقاضی واقعی ارز است.

اگر اتفاقی بیفتد که تقاضای خارجی برای کالا و خدمات ایرانی زیاد شود (مثل رشد عطش گردشگرها برای بازدید از ایران) سمت عرضه سنگین می‌شود و دلار ارزان می‌شود. در مقابل تحریم و تنش‌های بین‌المللی منجر به افت عرضه و رشد قیمت دلار می‌شود.

اگر قیمت دلار کم شود چه اتفاقی می‌افتد؟ سفر خارجی، گوشی موبایل و خودروی خارجی ارزان می‌شود. عده زیادی دلشان می‌خواهد یک سفر به فرانسه بروند و وقتی برگشتند آیفون جدید و سانتافه نو بخرند. سنگین‌شدن کفه تقاضای دلار باعث می‌شود نرخ ارز بالا برود.

اگر قیمت دلار بالا برود، عده زیادی سفر خود را لغو می‌کنند، گوشی خود را عوض نمی‌‌کنند و به همان ۲۰۶ رضایت می‌دهند. کم شدن تقاضای دلار قیمت آن را متعادل می‌کند.

به همین دلیل وقتی یک اتفاقی بیفتد که دلار بالا برود، دلایلی برای پایین آمدن قیمت ایجاد می‌شود و وقتی قیمت پایین بیاید، نیرویی قیمت دلار را بالا می‌کشد. برای همین قیمت دلار به‌طور مداوم نوسان می‌کند.

اما چرا نمودار ارز به‌طورکلی صعودی است؟ یک توجیه این است که از نظر ریاضی، شیب نمودار تغییرات ارز باید برابر باشد تورم ایران منهای تورم آمریکا. یعنی عددی بین ۱۰ تا ۲۰ منهای ۲ تا ۴ درصد. پس قیمت دلار با شیب سالانه ۶ تا ۱۸ درصدی رشد خواهد کرد. (رشد قیمت هر چهار سال تا دو برابر)

شاید شما هم شنیده باشید که می‌گویند نرخ حقیقی دلار فلان قدر است. آدم‌هایی که در مورد نرخ حقیقی حرف می‌زنند همیشه دودسته هستند. اگر قیمت دلار در بازار ده هزار تومان باشد، دسته اول می‌گویند قیمت واقعی ۴۰۰۰ تومان و اختلاف قیمت حباب است، دسته دوم می‌گویند قیمت واقعی بالای ۲۰ هزار و نرخ بازار سرکوب‌شده است.

کدام دسته درست می‌گویند؟ هیچ‌کدام! نرخ حقیقی ارز (RER) یک قیمت نهانی و سری نیست که درنهایت قیمت بازار به سمت آن حرکت کند. نرخ حقیقی با ارزش ذاتی فرق می‌کند. مثلا تصور کنید بانک به پول شما ۱۰ درصد سود بدهد. اما تورم ۱۵ درصد باشد. نرخ بهره واقعی می‌شود منفی ۵ درصد. یعنی شما با گذاشتن پول در بانک ضرر می‌کنید.

نرخ واقعی دلار هم به همین شکل است. قیمت دلار آمریکا، ضرب‌در تورم آمریکا، تقسیم بر تورم ایران می‌شود نرخ واقعی ارز. اما این نرخ چه معنایی دارد؟

فرض کنید با یکی از دوستان ژاپنی خود می‌خواهید به آمریکا سفر کنید. قیمت یک شب هتل ۱۰۰ دلار است. با یوروی ۱۰ هزار تومانی یک شب هتل برای شما یک‌میلیون تمام می‌شود که خیلی گران است. همین اتاق برای مهمان ژاپنی ۱۰ هزار ین می‌شود که خیلی ارزان است.

برعکس این شرایط را خیلی ساده‌تر می‌شود تصور کرد. شما با یک دوست آمریکایی به رستوران می‌روید و غذای ۵۰ هزار تومانی سفارش می‌دهید. گرانی غذا شما را اذیت می‌کند اما دوست آمریکایی از غذای ۵ دلاری خود به‌شدت راضی است.

برای هر دوی شما غذا ۵۰ هزار تومان و یک دلار ۱۰ هزار تومان است، اما برای این که دوست آمریکایی بتواند حال شما را درک کند باید قیمت غذا را با نرخ واقعی دلار (مثلا هزار تومان) حساب کند. برای او هم غذای ۵۰ دلاری گزینه‌ای اقتصادی به‌حساب نمی‌آید. (هزار تومان بودن نرخ واقعی به معنای گران یا ارزان بودن نرخ ۱۰ هزار تومانی نیست. بلکه قدرت خرید شما را نشان می‌دهد.)

با ۱۰۰۰ دلار در آمریکا یک سبد از اقلام مصرفی می‌خریم. همین ۱۰۰۰ دلار را به ریال تبدیل می‌کنیم و به بازار می‌رویم تا خرید کنیم. آیا می‌توانیم در ایران دقیقا همان مقدار کالا را خریداری کنیم؟ قیمت دلار طوری تغییر می‌کند که پاسخ به این سوال همواره بله باشد. اگر سبد ایرانی بزرگ‌تر یا کوچک‌تر شود، می‌فهمیم که نرخ حقیقی ارز با نرخ واقعی هم‌خوانی ندارد.

خیلی‌ها دوست دارند دلار ارزان شود. آن‌ها باور دارند:

الف- صنعت داخلی پاسخگوی نیاز مردم نیست و رشد قیمت دلار زندگی را سخت می‌کند. ازآنجایی‌که بیشتر نهاده‌های تولید (از جمله ماشین‌آلات) وارداتی هستند، گران شدن دلار یعنی نابودی کار و سرمایه ایرانی.

ب_ چه کسی گفته که واردات و سفر بد است؟ واردات می‌تواند واردات کامپیوتر بهتر و تجهیزات راه‌سازی به‌روز باشد. مردم می‌توانند سفر کنند و تجربه به کشور وارد کنند. چرا فکر می‌کنیم مردم فقط برای خرید گوشی و تی‌شرت دلار می‌خواهند؟

ج- نرخ ارز که بالا برود، دولت‌ها احساس می‌کنند درآمدشان بیشتر شده است. فقر مردم و ثروت دولت، یعنی افزایش شکاف حاکمیت و ملت. گران شدن ارز و افزایش کاذب درآمد دولت، بی‌تدبیری مسئولین را پنهان می‌کند.

د- افزایش نرخ ارز به‌معنای پهن‌کردن فرش قرمز برای خارجی‌ها به بهای تنبیه نیروی کار ایرانی است. خارجی‌ها کباب ارزان بخورند درحالی‌که کارگر دستش به نان خالی هم نمی‌رسد؟

در مقابل هستند کسانی که از رشد قیمت ارز استقبال می‌کنند:

الف- تثبیت اجباری قیمت دلار مشکلی را حل نمی‌کند. اگر روابط خارجی خوبی نداریم، اگر تولید ملی نداریم، اگر کسی کالای ایرانی نمی‌خرد، با تزریق مُسکنِ نفتی نمی‌شود سرطان را درمان کرد.

ب- با کاهش کاذب نرخ ارز، گران شدن قالی ایرانی و کاهش تقاضا برای فرش، کارگاه فرش‌بافی جای خود را به نمایندگی سامسونگ می‌دهد. کاهش نرخ ارز یعنی یارانه دادن به شرکت‌های خارجی از طریق تنبیه شرکت‌های داخلی.

قیت دلار

ج- کاهش نرخ ارز به‌ظاهر وضع مردم را بهتر می‌کند. اما با تعطیل شدن کارگاه‌ها و از بین رفتن مشاغل، با وجود ارزان شدن برخی از کالاها، مردم پول کافی برای خرید نخواهند داشت.

د- تزریق ارز دولتی و نفتی باعث به وجود آمدن رانت و آقازاده‌پروری می‌شود، چون دولت دارد برای هر خریدی یارانه می‌دهد، احساس می‌کند مردم جیره‌خور و نمک‌پرورده و حتی سربار هستند.

ه- نتیجه سرکوب ارز، رسیدن ایران به فناوری سوئیسی نیست، بلکه ایران را به بیماری هلندی مبتلا می‌کند.

و- در کوتاه‌مدت می‌شود ارز تزریق کرد و قیمت‌ها را پایین آورد و مردم را در خوشی دستیابی به کالای خارجی غرق کرد. اما فنر نرخ ارز بالاخره در می‌رود و به نرخ سرکوب نشده می‌رسد، با این تفاوت که میلیاردها دلار درآمدی نفتی که باید برای توسعه کشور خرج می‌شد، طی سال‌ها تباه‌شده است.

به‌طورکلی سه سیاست ارزی قابل‌تصور است. سیاست ارزی ثابت، شناور و شناور کنترل‌شده. در شرایط مختلف دولت‌ها ممکن است سیاست‌های متفاوتی اتخاذ کنند.

در این روش دولت با تزریق دلار یا با خرید آن سعی می‌کند نرخ ارز را بر روی یک عدد ثابت نگه دارد. برای مثال در پنج سال گذشته دولت ژاپن سعی کرده که صد ین برابر با یک دلار بماند. در غیر این صورت ممکن بود قیمت دلار در ژاپن به‌شدت سقوط کند و با گران شدن ین صادرات کالاهای ژاپنی مثل سونی و تویوتا فلج شود.

در این سیاست کم‌تر پیش می‌آید که دولت قیمت را سرکوب کند، صرافی‌ها را ببندد و با زور و ارعاب قیمت را روی یک عدد ثابت میخکوب کند. همچنین در بیشتر کشورهایی که سعی می‌کنند قیمت را ثابت نگه‌دارند، می‌خواهند از صادرات کشور دفاع کنند و اجازه ندهند رشد اقتصادی باعث ارزان شدن دلار شود.

به باور برخی از اقتصاددان‌ها نرخ ارز یک قیمت است و مثل هر قیمت دیگر باید در بازار و در تعادل عرضه و تقاضا تعیین شود. ازنظر آن‌ها دلار به‌دست‌آمده از مبادلات خارجی باید برنامه‌های جدی‌تر از ثبات قیمت دلار هزینه شود. برنامه‌هایی به جدیت توسعه.

این افراد باور دارند اگر قیمت دلار صد برابر شود اما به‌تناسب آن تولید کالا و خدمات در جامعه بیشتر شود مردم به‌هیچ‌عنوان احساس ناراحتی نخواهند داشت، هرچند خیلی بعید است در کشوری که تولید کالا و خدمات صد برابر شده، نرخ ارز پرش داشته باشد.

در این نظریه، قیمت دلار به‌عنوان یک سیگنال در بازار تلقی می‌شود که به ساماندهی فعالیت‌های اقتصادی می‌پردازد. این نرخ در شرایط صحیح نشان می‌دهد که میزان واردات و صادرات به چه شکل باید تنظیم شود.

یک سیاست ارزی دیگر آزاد گذاشتن نرخ ارز در یک محدوده کنترل‌شده است. در این مدل دولت می‌پذیرد که نرخ ارز کمی بالا یا پایین برود. اما در صورت سقوط نرخ ارز یا سقوط ارزش پول ملی به فکر کنترل و تثبیت نرخ می‌افتد.

دلیل اتخاذ این سیاست می‌تواند متفاوت باشد. اما باور این که نرخ ارز حقیقی نیست و رشد اقتصادی از رشد صنعت و خدمات در بخش خصوصی حاصل نشده، باعث می‌شود که دولت همیشه نگران فروپاشی نظام ارزی باشد. دولتی که با پول‌‌پاشی بخواهد رفاه را به جامعه بیاورد، منتظر لرزه‌های شدید اقتصادی هم خواهد بود.

برای آگاهی از قیمت یورو مقاله‌ای را که در این زمینه نوشته شده است، بخوانید.


دیدگاه

نام (اختیاری)

ایمیل (اختیاری)

کاکاجونی مو داروم؟ مو هیچ نداروم ،دندونم تو دهنوم نیه،دلار دلار موکونی،،،؟حالو احوالت چطوره؟اینقدر پیل پیل نکن ،یه کمی هم فکر بدبختها باش.

آقا بایدن اومده_با برجام2 اومده_دلار میشه 15 هزار_دلار میشه 20هزار_همش حرف های پوچ و شکم خالی_پس به جای زدن حرف های شکم خالی حرف های دقیق و علمی بزنیم و همه باهم بگوییم علی برکت الله_پس علی برکت الله

لیاقت
اقا قیمتارو بیارین پایین ✊

تورو خدا دیگه نظر ندین 🙂

طلا خیلی نسبت ب دلار افت داشته .

دهن اونایی که میگن باید بره بالا 🖕🤬 دیگه بسه

چرا نظرات به روز نیست. چقدر شلختگی. یه کم کار کنید نظرات ر. به روز کنید.

۸۸خه

عالی

سلام کسب میتونه 500دلاربهم قرض بده.دمادیمه ندارم.میخادجدابشه

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

امروز دوشنبه ۱۸ اسفند نرخ ارز در صرافی‌ ملی برای سومین بار اعلام شد و بر این اساس قیمت دلار و یورو نسبت به ساعتی قبل کاهش یافت و بهای دلار پس از رشد ۸۶ تومانی به رقم ۲۴ هزار و ۳۶۹ تومان رسید.

امروز دوشنبه ۱۸ اسفند نرخ ارز در صرافی‌ ملی برای دومین بار اعلام شد و بر این اساس قیمت دلار و یورو نسبت به ساعتی قبل تغییر کرد و بهای دلار پس از رشد ۱۹ تومانی به رقم ۲۴ هزار و ۴۵۵ تومان رسید.

پس از روز نزولی قیمت دلار، بهای اسکناس امریکایی در صرافی ملی صعودی شد و به نرخ ۲۴ هزار و ۴۳۶ تومان رسید.

امروز دوشنبه ۱۸ اسفند نرخ ارز در صرافی‌ ملی اعلام شد و بر این اساس قیمت دلار و یورو نسبت به دیروز افزایش یافت و بهای دلار پس از رشد ۴۴۶ تومانی و ورود به کانال ۲۴ هزار تومانی به رقم ۲۴ هزار و ۴۳۶ تومان رسید.

قیت دلار

دیروز، اسکناس آمریکایی با افزایش جزئی ۲۰ تومانی به بهای ۲۴ هزار و ۷۷۰ تومان رسید. امروز برای قیمت دلار چه پیش‌بینی‌هایی می‌شود؟

دیروز، اسکناس آمریکایی افزایش جزئی ۲۰ تومانی داشت. اما آخرین قیمت دلار تا پیش از امروز ۱۸ اسفند ۹۹ چقدر بود؟

قیمت طلا و سکه امروز، بر خلاف ثبات بهای طلای جهانی و افت نرخ ارز، افزایش یافت که بر این اساس قیمت سکه تمام طرح جدید به ده میلیون و ۴۶۳ هزار تومان رسید.

امروز یکشنبه ۱۷ اسفند نرخ ارز در صرافی‌ ملی برای سومین بار اعلام شد و بر این اساس قیمت دلار و یورو نسبت به ساعتی قبل بار دیگر کاهش یافت و بهای دلار پس از افت ۶۰ تومانی و ورود به کانال ۲۳ هزار تومانی به رقم ۲۳ هزار و ۹۹۰ تومان رسید.

امروز یکشنبه ۱۷ اسفند نرخ ارز در صرافی‌ ملی برای دومین بار اعلام شد و بر این اساس قیمت دلار و یورو نسبت به ساعتی قبل کاهش یافت و بهای دلار پس از افت ۶۹ تومانی به رقم ۲۴ هزار و ۵۰ تومان رسید.

امروز یکشنبه ۱۷ اسفند نرخ ارز در صرافی‌ ملی اعلام شد و بر این اساس قیمت دلار و یورو نسبت به دیروز کاهش یافت و بهای دلار پس از افت ۱۵۷ تومانی به رقم ۲۴ هزار و ۱۱۹ تومان رسید.

روز شنبه دلار در کانال ۲۴ هزار تومانی پایین‌تر رفت و در محدوده ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومانی قرار گرفت. امروز برای قیمت دلار چه پیش‌بینی‌هایی می‌شود؟

روز شنبه،‌ اسکناس آمریکایی نه تنها نتوانست خود را بالای مرز ۲۵ هزار تومانی تثبیت کند، بلکه با قدرت بیشتری در کانال ۲۴هزار تومانی پایین‌تر رفت. اما آخرین قیمت دلار تا پیش از امروز ۱۷ اسفند ۹۹ چقدر بود؟

قیمت طلا و سکه امروز، بر خلاف رشد بهای طلای جهانی در روز جمعه و با پیروی از افت نرخ ارز، کاهش یافت که بر این اساس قیمت سکه تمام طرح جدید به ده میلیون و ۳۷۷ هزار تومان رسید.

دلار بعد از چندین روز حبس قیمتی در کانال ۲۵ هزار تومانی نیمه روز شنبه پا به کانال ۲۴ هزار تومانی گذاشت و نرخ آن در بازار آزاد در حال حاضر ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام شده است.

نرخ ارز در صرافی‌ ملی امروز شنبه برای بار سوم اعلام شد که بر این اساس قیمت دلار ۱۹۹ تومان تومان کاهش داشت و به رقم ۲۴ هزار و ۳۶۸ تومان ثابت ماند.

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

قیمت یورو در بازار امروز ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ با %1.4 افزایش، 29,281 تومان اعلام شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت یورو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۱۸ اسفند با 407 تومان افزایش، 29,281 تومان معامله شد. در طی معاملات امروز، 29,328 تومان بیشترین قیمت و 28,863 تومان کمترین قیمت ثبت شده برای یورو است.

همچنین، قیمت یورو در بانک مرکزی 4,625 تومان تعیین شد.

 

قیت دلار

در سال گذشته قیمت یورو حدود ۴۱۰۰ تا ۴۳۰۰ تومان بود. یورو از اوایل اردیبهشت‌ماه سال جاری با افزایش قیمت روبه‌رو شد، به‌طوری که قیمت آن در شهریورماه تا ۲۰ هزار تومان نیز بالا رفت.

اما با شکست حباب از افزایش قیمت یورو جلوگیری شد و از هفته دوم مهرماه سال جاری روند نزولی در پیش گرفت و به ثباتی نسبی رسید.

گفتنی است نرخ یورو در سال ۱۳۹۰ حدود ۱۵۰۰ تومان و در سال ۱۳۸۵ حدود ۱۰۰۰ تومان بود.

یورو، واحد پول 19 کشور اروپایی و دومین واحد پول بزرگ جهان (1.2 تریلیون یورو در گردش) پس از دلار آمریکا است. همچنین این واحد پول، دومین پول برای تبادلات مالی بین‌المللی و ذخیره ارزی به شمار می‌رود.

یورو در سال 1995 تعریف و در ژانویه 1999 به‌طور رسمی معرفی شد. از سال 2002 استفاده از آن رواج پیدا کرد و در مارس همین سال به‌طور کامل جایگزین پول‌های قدیمی شد.

از همان ابتدا پیش‌بینی می‌شد که استفاده از یک واحد پول مشترک بین کشورهایی که تمامی شاخصه‌های اقتصادی‌شان هم‌خوانی ندارد، منجر به بروز مشکلاتی شود.

در سال 2009 عدم توانایی کشورهایی مثل یونان، پرتغال، ایرلند، اسپانیا و قبرس برای بازپرداخت بدهی‌هایشان به یک بحران در اروپا منجر شد.

در سال 1998 قیمت یورو تقریبا با قیمت دلار برابر (1.07 دلار) بود. در سال 2002، وقتی یورو شروع به کار کرد، قیمت هر یورو کم‌تر از 0.9 دلار بود. پیش‌بینی کارشناسان درست از آب درآمد و در دو سال، قیمت یورو 50% رشد کرد و به 1.35 دلار رسید.

رشد بعدی قیمت یورو به خاطر کاهش ارزش دلار بود. بالاخره در آوریل 2008 و هم‌زمان با بحران مالی آمریکا، نرخ یورو با 77 درصد رشد، به سقف تاریخی 1.6 دلار نزدیک شد.

تلاش کشورهای اروپایی برای کاهش قیمت یورو نتیجه داد و در سال 2015 شاخص یورو-دلار به عدد 1.07 بازگشت. نرخی که تا 2017 دوام داشت.

نقطه عطف بعدی برای قیمت یورو انتخاب شدن دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا بود. قیمت دلار نسبت به یورو افت کرد و همین موضوع باعث شد قیمت یورو بیش از 15% درصد رشد داشته باشد.

اروپا بار دیگر موفق به کاهش ارزش یورو شد، اما نرخ یورو هنوز در مقایسه با دلار، 8 درصد بالاتر از روزی است که ترامپ به کاخ سفید وارد شد.

از سال 2002 تا امروز در بازار ایران هم با تقریب خوبی نسبت یورو-دلار برقرار بوده است. مثلا تصور کنید دلار 5000 تومان و یورو-دلار 1.1 باشد. قیمت یورو در بازار ایران باید برابر شود با 5500=1.1×5000 تومان. تجربه نشان داده که در ایران این نسبت با تقریب خوبی برقرار است.

دلیل این ماجرا به اصول ابتدایی اقتصاد برمی‌گردد. فرض کنید در تاریخ موردبحث، قیمت یورو 5200 تومان باشد. خریدارها به یورو اقبال بیشتری نشان می‌دهند و خرید آن‌ها قیمت یورو را تا 5.5 بالا می‌کشد.

اگر قیمت یورو کم‌تر از نسبت یورو-دلار باشد، کفه فروش سنگین‌ترین می‌شود. مازاد عرضه باعث کاهش قیمت خواهد شد.

شاید به نظر شما این موضوع بدیهی بیاید. اما نکته‌ای جالب در همین اثر وجود دارد. در مورد قیمت دلار، عرضه ارز (مثلا از فروش نفت) و تقاضا (مثلا برای واردات خودرو) قیمت را مشخص می‌کند. قیمت یورو اما معمولا به تابعیت از قیمت دلار کشف می‌شود.

نهاد بانک مرکزی، نهادی قدرتمند است که می‌تواند سیاست‌های پولی و مالی را کنترل کند. این نهاد با اتخاذ سیاست‌های انقباضی یا انبساطی می‌تواند بر حجم نقدینگی، تورم، اشتغال و نرخ بهره تاثیر بگذارد.

در اولین نگاه به‌نظر می‌رسد واحد پول مشترک باعث می‌شود که کشورهای قدرتمندتر بار کشورهای ضعیف‌تر را به دوش بکشند. اما در سوی دیگر معادله، اقتصادهای ضعیف‌تر هستند که آسیب می‌بینند. چرا که تمام کشورها نیاز مشترک ندارند و نمی‌شود در برای تمام آن‌ها سیاست‌های مشابه در نظر گرفت. اما طبیعی است که نفوذ اقتصادهای قدرتمندتر بر یورو بیشتر از کشورهای ضعیف باشد.

به همین منظور در کنار بانک مرکزی اروپا ECB، بانک مرکزی کشورهای اروپایی NCBs هم به نشر یورو می‌پردازند. اسکناس‌های چاپ‌شده از سوی هرکدام از بانک‌های مرکزی هیچ تفاوت ظاهری‌ای با هم ندارند. بانک مرکزی اروپا در فرانکفورت بر این فرایند نظارت دارد.

تا پیش از معرفی یورو صندوق‌های ذخیره‌ ارزی کشورها از دلار برای ذخیره ارز استفاده می‌کردند. 71% ذخیره ارزی جهان را دلار تشکیل می‌داد. مارک آلمان و ین ژاپن از دیگر واحدهای پول مرسوم برای ذخیره ارزی بودند.

بعد از معرفی یورو بازی تغییر کرد. این واحد پول به دومین واسطه برای ذخیره ارزش صادرات کشورها تبدیل شد.

از سوی دیگر ظهور اژدهای چینی هم در روند کاهش هژمونی دلار و تضعیف واحدهای دیگر مثل ین، فرانک و پوند بی‌تاثیر نبود.

اقتصاددان‌ها پیش‌بینی می‌کنند که در آینده اقتدار دلار به‌طور کامل از بین برود و یورو مبنای مبادلات جهانی شود، هرچند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تحقق این پیش‌بینی را به تعویق می‌اندازد.

در حال حاضر 22 کشور خارج از اتحادیه واحد پول خود را به یورو میخکوب کرده‌اند:

به غیر از وابستگی مستقیم این 22 کشور به قیمت یورو کشورهایی مثل مراکش بیشتر وزن ذخیره ارزی خود را به یورو داده‌اند. در ایران هم صحبت‌هایی مبنی بر جایگزینی یورو به‌جای دلار وجود دارد.

ممکن است فکر کنید ایران می‌تواند از این تغییر به‌عنوان یک اهرم برای امتیازگیری از اروپا استفاده کند. اما کشورهای اروپایی چندان از این‌که ارزش یورو بالا برود و صادرات برای کشورهای اروپایی دشوار شود استقبال نمی‌کنند. درنتیجه این تغییر بیشتر از اروپا، با تسهیل مبادلات ارزی به سود ایران خواهد بود.


دیدگاه

نام (اختیاری)

ایمیل (اختیاری)

تا ٢۶ میرسه ولی بعد میره بالا فعلامیاد پایین

من یورو دارم اگر کسی میخواد

سلام چند میدی؟یورو هارو ۱۳۰۰۰۰ میخوام

من یورو دارم کسی میخواد

قیت دلار

ن مرسی نگهدار برای خودت

ما که دیگه خسته شدیم چه ارزون بشه چه نشه از لجتون منو خانوادمون سفر بیرون ازایران مون رو میریم حالا پنجاتا نشد به درک اگه به لج ولجبازیه من لجبازترم فدای سرم چی کار کنیم نمی تونیم تو خونه بشینیم به بدبختی و گرفتاریهامون فکر کنیم که یه ماه میریم مسافرت حداقل از این تو خونه موندن تو ایران موندن فکر کردن بهتره شما که به فکر ما بدبختا بی پول نیستید که ، حداقل ما خومون به فکر خودمون باشیم

آخه یه ذره به فکر ما بدبخت بیچاره ها باشید این چه وضعیه امسال میخواستیم چندین کشور خارجه بریم با این وضع یکی دو تا کشور بیشتر نمی تونیم بریم یه ذره ارزون کنید ما با زن و بچه واسمون گرون تموم میشه یه ذره درکم خوب چیزیه والا ، انصاف داشته باشید سه ماه تو خونه هستیم پوسیدیم

سه ماهه تو خونه مونده ناراحته! 😂😂 دو سه تا کشور خارج بیشتر نمیتونه بره داره سکته میکنه! خدا عقل سالم بده بهت. کارمندا کار نمیکنن نه؟ فقط تو کار میکنی. خیلی ها گوشت ندارن یارو نگران سفر خارجشه! خدا به موقع میزنه نگران سفر هات نباش داداش!

خوشبحالتون که میخواید به سفر خارج کشور برین. مردم محتاج نون شبشان هستند

هیچ کس محتاج نیست. هر کی کار کنه

هرکه در دامن روس باشد همین است بلکه بدتر هم میشود

کسی بورو لازم داره من 3600 تا دارم من این رو مهر ماه خریدم از 37و 400 الان میدم دیگه کلی ضرر کردم حدود 40 میلیون ضرر دارم میدم بخدامیخواستم برم خارج برا درس نشد الان میفروشم کسی خریدار هست بگه لطفا زوتر

توی ضرر نفروشید. سال بعد میره بالاتر (البته متأسفانه)

امکان لایک و دیسلایک برداشته شده خیلی بد شده

سلام نزدیک به عید هست سفر ما ادم بدبخت همچین خالی

قیمت یورو پایین می اید

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

به گفته فعالان بازار، هراس معامله‌گران از لغو تحریم‌ها موجب شده است بیشتر در موقعیت فروش قرار بگیرند. پس از سفر رئیس آژانس انرژی اتمی به ایران به نظر می‌رسد این ترس در بین فعالان بازار کمتر شده باشد و ثبات ارزی سناریوی محتمل‌تری از نوسان در این بازار باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز، به گفته فعالان بازار، هراس معامله‌گران از لغو تحریم‌ها موجب شده است بیشتر در موقعیت فروش قرار بگیرند. پس از سفر رئیس آژانس انرژی اتمی به ایران به نظر می‌رسد این ترس در بین فعالان بازار کمتر شده باشد و ثبات ارزی سناریوی محتمل‌تری از نوسان در این بازار باشد.

درباره وضعیت بازار روز گذشته دنیای اقتصاد روایت کرده که به گفته فعالان، هراس معامله‌گران از لغو تحریم‌ها موجب شده است بیشتر در موقعیت فروش قرار بگیرند. روز گذشته برخی کانال‌های خبری معامله‌گران روی این موضوع مانور می‌دادند که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در اندیشه این است که با کاهش فشار تحریم‌های ایران، توافق هسته‌ای را احیا کند. اگر عامل افت قیمت دلار این گونه انتظارات سیاسی باشد، احتمال برگشت قیمت‌ها با تغییر نوع اخبار وجود دارد. با این حال، عده‌ای از فعالان باور دارند، بازار به اخبار حساس نیست و عامل افت روزهای اخیر نیز سودگیری معامله‌گران از خریدهای پیشین بوده است.

از سوی دیگر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از بازگشت از سفر یک روزه به ایران و مذاکره با مقامات ایرانی نتایج این سفر را مثبت ارزیابی کرد و در عین حال گفت: پروتکل الحاقی لغو می‌شود.

قیت دلار

طبق گزارش تجارت‌نیوز، دیروز تا پیش از بازگشت مدیر آژانس، قیمت دلار همان روند نزولی خود را ادامه داده بود و به ۲۴۷۰۰ تومان در بازار رسید. این اثرگذاری در بازار طلا نیز قابل مشاهده بود. اما با انتشار اظهارات جدید مدیر آژانس انرژی اتمی به نظر می‌رسد هر دو بازار روند باثبات‌تری داشته باشند و میزان تغییرات آنها محدودتر شود و چه بسا از حالت نزولی به یک حالت باثبات بیشتری حرکت کند.

آخرین نرخ ارز را در صفحه قیمت دلار دنبال کنید.


دیدگاه

نام (اختیاری)

ایمیل (اختیاری)

مشکل ۲۰۰۰ تومان نیست.مناز روزی میترسم که ریس جمهور بعدی میخواد بگه تو دوره رئیس جمهوری بنده دلار فقط سه برابر شد.نه ۱۰ برابر.باتشکر

سلام دانشمندان می‌گفتند چندی پیش که اگه یک پروانه در روسیه بال بزنه در چین تبدیل به طوفان میشه حالا فک کنم یکی داخل آمریکا جواب سلام یکی ازمسولان کشور ایران رابدهد دلار شدید تهت تأثیر سقوط قرار میگیره…عجب!!!

خجالت هم نمیکشن دلار باید بیاد رو۵هزار

فقط فکر خودتونید

۵ اسفند،ایران از برجام خارج میشه،طرف امریکایی تحریمهارو لغو نمیکنه،
ساسیت خارجی ایران تغییر ناپذیره،
دلار اوج خواهد گرفت

خدا از دهنت بشنوه

واقعاخجالت نمیکشیدسرمردم رااینقدرکلاه میذاریدوای به حال کشوری که بارفتن وامدن یک نفرمیخواددلارارزان یاگران بشه نظام بخاطربی پولی دست توجیب مردم میکنه چون خرج گروههای نیابتیش رانمیتونه بده

رفیق خدا کنه دلار بشه پنجاه تومن هم من سود میکنم هم آقایون میذارن میرن

در برخی از جایگاه‌های سوخت، اگر سوخت‌گیری توسط متصدیان انجام شود، مکمل یا اکتان بدون اطلاع راننده افزوده می‌شود.اگر هم کسی خودش سوخت‌گیری می‌کند، حتما بارها با پیشنهاد و اصرار زیاد از سوی متصدیان برای افزودن اکتان روبه رو شده است. اما این کار به سود خودرو است یا فروشندگان؟

آخرین روز کاری سال ۹۸ قیمت هر گرم طلا حدود ۶۰۰ هزار تومان بود اما در امسال قیمت طلا پس از یک دوره پرنوسان در کانال یک میلیون تا ۱٫۱ میلیون تومان در حال تغییر است.

خرید و فروش قسطی خودرو کارکرده این روزها، رایج شده است و سایت‌ها و اپ‌های زیادی در این زمینه فعالیت می‌کنند. بعضی اقساط ۶ تا ۳۶ ماهه دارند و برخی ۲۰ ماهه. بعضی در این مدت، مجوز فروش خودرو را به خریدار می‌دهند، اما در برخی از شرکت‌ها تا زمان تسویه کامل، امکان نقل و انتقال خودرو وجود ندارد.

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

قیمت درهم امارات در بازار امروز ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ ساعت ۱۵ با %0.6 افزایش، 6,875 تومان اعلام شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت درهم امارات در بازار آزاد امروز دوشنبه ۱۸ اسفند ساعت ۱۵ با 38 تومان افزایش، 6,875 تومان معامله شد. در طی معاملات امروز، 6,892 تومان بیشترین قیمت و 6,853 تومان کمترین قیمت ثبت شده برای درهم امارات است.

در یونان باستان و روم، دراخما به عنوان یک واحد پول پذیرفته شده بود. این واحد پول در کنار دناریوس بعدها به خاورمیانه وارد شد و نام‌های آن‌ها به شکل درهم (سکه نقره) و دینار (سکه طلا) تغییر کرد. قبل از اسلام و در زمان ساسانی نیز درهم یا دِرَم کاربرد داشت. واحد پول امپراتوری عثمانی نیز درهم بود. امروزه درهم امارات معروف‌ترین کاربرد برای این واحد پول باستانی است.

درهم امارات امروزه در تمام امارات متحده عربی به عنوان پول رسمی شناخته می‌شود. اما اوضاع همیشه به همین اندازه متحد نبود.

قیت دلار

به طور کلی می‌توانیم واحد پول در کشورهای عربی را به دو دسته تقسیم کنیم:

 

تا سال 1966، واحد پول امارات، روپیه خلیجی بود که در هندوستان چاپ می‎شد. بعد از آن و برای مدتی کوتاه، ریال عربستان به عنوان واحد پول رسمی شناخته شد. سپس دینار بحرین در ابوظبی و ریال قطر و دوبی در سایر نقاط این کشور به کار گرفته شد. در سال 1973 درهم امارات با نماد AED یا «د.إ» رسمیت پیدا کرد و در تمام شهرها رواج یافت.

هر درهم امارات معادل صد فلس است. فلس در این امارات به عنوان پول خرد به کار می‌رود.
در امارات متحده اسکناس‌های 5، 10، 20، 50، 100، 200 و 500 درهمی مرسوم است. اسکناس 1000 درهمی آن قدرها رواج ندارد. سکه‌های 25 فلس، 50 فلس و یک درهم امارات نیز ضرب می‌شوند. این سکه‌ها به ترتیب با منقش به طرح غزال، چاه نفت و قوریِ قهوه هستند.
جالب است بدانید که سکه 1 پسو فیلیپین، 5 روپیه پاکستان و 50 بیسه عمان دقیقا با 1 درهم امارات هم‌اندازه هستند. همین موضوع باعث شد که مردم از این سکه‌ها در دستگاه‌های فروش خودکار استفاده کنند. برای مثال سکه 1 پسو، حدود یک دهم هر درهم ارزش دارد.درهم امارات با نرخ تورم میانگین 2.5 درصد تحت نظارت بانک مرکزی امارات متحده عربی منتشر می‌شود.

از سال 1997 این واحد پول به دلار آمریکا میخکوب شده است به شکلی که هر دلار 3.6725 درهم یا هر درهم 0.272294 دلار بماند.
به همین دلیل طبیعی است که نوسان قیمت درهم امارات در بازار تابع مستقیم قیمت دلار باشد.
در مواردی که به دلایل غیربنیادی (مثل ناکارآمدی بازار، کمبود منابع، عدم دسترسی، نوسان تاخیردار قیمت و محدودیت‌های قانونی در خرید) درهم امارات جایگزین خوبی برای دلار آمریکا است. به خصوص برای کسانی که قصد تجارت یا پوشش ریسک نوسانات ارز را دارند.

همان‌طور که گفتیم درهم امارات به دلار آمریکا میخکوب شده است. در نتیجه همواره باید نرخ تبدیل هر درهم برابر با 0.27 دلار ثابت بماند. هرگونه انحراف از این نرخ، نشان‌دهنده حباب قیمت در بازار تهران است. برای مثال اگر قیمت درهم امارات 3300 و دلار آمریکا 11000 تومان باشد، هر درهم امارات در بازار تهران معادل 0.3 دلار خواهد بود که نشان‌دهنده حباب در قیمت درهم است.

از نظر ریاضی، این نابرابری می‌تواند دو دلیل داشته باشد:
1- بالا بودن قیمت درهم در بازار تهران (حباب مثبت درهم)
2- پایین بودن قیمت دلار در بازار تهران (حباب منفی دلار)

هر دو اتفاق محتمل هستند و در شرایطی ممکن است پیش بیایند.

1- به دلیل حجم پایین‌تر معامله درهم امارات در بازار تهران، ممکن است واکنش بازار به تغییرات نرخ دلار با تاخیر همراه شود. مثلا قیمت دلار پایین بیاید، اما حجم معامله درهم به قدری نباشد که قیمت درهم امارات اصلاح شود. از سوی دیگر حباب منفی دلار، به سرعت توسط خیل خریداران جبران می‌شود و بعید است که دلار در بازار حباب منفی داشته باشد.

2- به دلیل سرکوب نرخ دلار، پیدایش یک حباب منفی سیستماتیک محتمل است. در حالی که دولت آن‌قدرها برای کنترل قیمت درهم امارات تلاش نمی‌کند.
به دلیل بالا بودن حجم تجارت میان ایران و امارات (به خصوص در کالاهای ارزبر مثل خودرو) معمولا تقاضای واقعی برای درهم امارات بالا است و کم‌تر کسی با هدف سرمایه‌گذاری اقدام به خرید و نگه‌داری درهم می‌کند.

برای همین برخلاف امکان ریاضی وجود حباب منفی دلار، در بیشتر موارد درهم امارات نسبت به دلار حباب دارد. در نتیجه برای سرمایه‌گذاری جانشین خوبی برای دلار نیست، مگر در شرایط خاص.

قیمت هر درهم امارات در شهریور سال 1391 اندکی کم‌تر از 600 تومان بود. در مدتی کوتاه (حدود یک ماه) قیمت درهم به مرز هزار تومان نزدیک شد. قیمتی که تا حدود آذرماه 1396 تغییر فاحشی نداشت.

رالی قیمت درهم از ابتدای سال 1397 آغاز شد. درهم امارات سال 97 را با قیمت 1400 تومان آغاز کرد. هفت ماه بعد، هر درهم در بازار تهران به رکورد تاریخی 5100 تومان رسید. هرچند این قیمت دوام چندانی نداشت و تا 3200 تومان ریزش داشت. قیمتی که از در سال 98 در کانال 3 هزار تا 4 هزار تومان جایگاه خود را تثبیت کرد.

با توجه تورم 2.5 درصدی امارات و تورم میانگین 21 درصدی در ایران، توقع داریم که در بلندمدت درهم امارات با نرخ متوسط 18.5 درصد در سال رشد داشته باشد. هر چند معادله تورم ایران منهای تورم امارات در کوتاه‌مدت صادق نیست و عوامل دیگر تاثیر بیشتری بر نوسانات روزانه قیمت دارند.

امارات متحده عربی یکی از موفق‌ترین کشورهای منطقه در جذب سرمایه‌گذاری خارجی است. جایگاه استراتژیک امارات در تنگه هرمز و روابط خارجی مناسب با کشورهای اروپایی، آمریکا، عربستان، عمان، قطر و ایران باعث شده که این کشور اقتصادی باثبات و روبه‌جلو داشته باشد.

امارات از مهم‌ترین تولیدکنندگان نفت در جهان است. همچنین این کشور به شدت مورد توجه تجار ایرانی قرار دارد و بیشتر کالاهای وارداتی، از امارات متحده خریداری می‌شوند.
به همین دلیل تبدیل درهم و ریال برای تاجران و بازرگانان ایرانی اهمیت دارد. درهم امارات در ایران به سادگی در دسترس است، اما فروختن ریال در امارات کار راحتی نیست. شاید این موضوع نشانه‌ای باشد از این که ما به روابط تجاری بیشتر علاقه‌مند هستیم تا اماراتی‌ها.

با این وجود به خاطر سیاست میخکوب ارزی دولت امارات، نوسان قیمت درهم به عنوان عاملی مهم در روابط تجاری در نظر گرفته نمی‌شود و کالاهای وارد شده از امارات، تابع قیمت دلار هستند. یعنی اگر قیمت دلار دوبرابر شود، قیمت خودرویی که از دوبی به تهران آمده نیز دوبرابر خواهد شد.

به عنوان نکته نهایی، اگر قیمت درهم امارات را نمی‌دانستید، از ضرب قیمت دلار در 0.27 معمولا می‌توانید با تقریب بسیار خوبی، قیمت درهم امارات را محاسبه کنید.


دیدگاه

نام (اختیاری)

ایمیل (اختیاری)

سلام. ارسطو پیش بینی میکنه درهم تا بیست روز اینده به ۵٠٠٠ نزدیک خواهد شد

سلام دوستان؛فکرکنم درهم سرش رو. خم کرده برا پایین اومدن. این تحلیل ارسطو

درهم برای افزایش یافتن ونوسان زدن
دگه عادد کرده انتظار پایین امدنش مگر توخواب ببینی سرمون توکارمون باشه تااین روزهای زشتی که داریم فراموش کنیم

سلام دوستان عزیز من یه ۲۵درهم امارات دارم میخوام که بفروشم بدجوری هم لنگم اگرم خواستید پایین تر هم میدم

ببر صرافی

سلام دوستان عزیز من یه ۲۵درهم امارات دارم میخوام که بفروشم بدجوری هم لنگم اگرم خواستید پایین تر هم میدم

ممکنه در بازه 3 ماهه پیش رو درهم به بالای 9 هزار تومان هم برسه البته این یک پیش بینی و تحلیل بر پایه احتمالات هست که میتونه جور دیگه ای هم رقم بخوره به هر حال افزایش قیمت ارز میتونه با رفتار مثبت دولت مهار بشه امیدواریم که دولت محترم بتونه تا پایان دوره خودش کاری برای بالا رفتن ارزش پول ملی بکنه در غیر اینصورت این افزایش قیمت ارز باز هم با شدت بیشتری تکرار خواهد شد

در امارات تمام منابع طبیعی غیر از آب و هوا وارد می‌شوند. اتفاقا تمایل بالایی برای تجارت با ایران دارند و بزرگ‌ترین شریک تجاری امارات ، در منطقه ،کشور ایران است . فقط بخاطر سیاست خارجی ابوظبی و سیاست تجاری دوبی ، این دوگانگی مشخصا وجود دارد 😜

تحلیل های ارسطو را جدی بگیرید

من یک درهم دارم میخواهم بدونم چند تومان در می آید ولی هر ساید چندین مقدار مختلف را به من نشان میدهند چیکار باید بکنم
❓❔

بزار لب کوزه ابش و بخر هههههه

تا آخر هفته بالای ۳۰ درصد ریزش دارد

قیت دلار

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

دلار در بازار آزاد امروز با افزایش ۰.۸ درصدی، از ۲۴,۶۵۰ (بیست و چهار هزار و ششصد و پنجاه ) تومان به ۲۴,۸۵۰تومان رسید.

دلار در بازار آزاد با افزایش ۰.۸ درصدی نسبت به روز قبل ، ۲۴,۸۵۰ تومان معامله شد.

دلار در صرافی ملی با کاهش ۰ درصدی نسبت به روز قبل ، ۲۸,۵۰۴ تومان معامله شد.

دلار در بازار متشکل در بازار امروز نسبت به روز قبل ، با ۴۶۲ تومان افزایش، ۲۴,۲۲۷ تومان نرخ گذاری شد.

دلار در سامانه سنا در بازار روز قبل نسبت به ۲ روز پیش، با ۵۸۷ تومان کاهش، ۲۳,۹۹۰ تومان نرخ گذاری شد.

قیت دلار

دلار کانادا با افزایش ۰.۶ درصدی نسبت به روز قبل ، ۱۹,۵۹۴ تومان معامله شد.

دلار استرالیا در بازار امروز نسبت به روز قبل ، با ۱۲۰ تومان افزایش، ۱۹,۴۱۰ تومان نرخ گذاری شد.

قیمت دلار در بازار آزاد شاهد افزایش ۰.۸ درصدی درصدی قیمت بوده است بطوری که دلار در بازار آزاد که روز قبل تا ۲۴,۶۵۰ (بیست و چهار هزار و ششصد و پنجاه ) تومان رسیده بود، امروز – دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۰۸ مارچ ۲۰۲۱ – با رشد ۰.۸ درصدی به ۲۴,۸۵۰ (بیست و چهار هزار و هشتصد و پنجاه ) تومان رسید.

امروز دلار در صرافی ملی مانند روز قبل با کاهش قیمت روبرو شد، بطوری که دلار در صرافی ملی که روز قبل تا ۲۸,۵۰۶ (بیست و هشت هزار و پانصد و شش ) تومان رسیده بود، امروز – دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۰۸ مارچ ۲۰۲۱ – با کاهش ۰ درصدی به ۲۸,۵۰۴ (بیست و هشت هزار و پانصد و چهار ) تومان رسید.

امروز دلار در بازار متشکل برخلاف افت قبلی خود، رشد قیمت را تجربه کرد، بطوری که دلار در بازار متشکل که روز قبل تا ۲۳,۷۶۵ (بیست و سه هزار و هفتصد و شصت و پنج ) تومان رسیده بود، امروز – دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۰۸ مارچ ۲۰۲۱ – با رشد ۱.۹ درصدی به ۲۴,۲۲۷ (بیست و چهار هزار و دویست و بیست و هفت ) تومان رسید.

روز قبل دلار در سامانه سنا مانند ۲ روز پیش با کاهش قیمت روبرو شد، بطوری که دلار در سامانه سنا که ۲ روز پیش تا ۲۴,۵۷۷ (بیست و چهار هزار و پانصد و هفتاد و هفت ) تومان رسیده بود، امروز – دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۰۸ مارچ ۲۰۲۱ – با کاهش ۲.۴۴ درصدی به ۲۳,۹۹۰ (بیست و سه هزار و نهصد و نود ) تومان رسید.

قیمت دلار کانادا شاهد افزایش ۰.۶ درصدی درصدی قیمت بوده است بطوری که دلار کانادا که روز قبل تا ۱۹,۴۷۵ (نوزده هزار و چهارصد و هفتاد و پنج ) تومان رسیده بود، امروز – دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۰۸ مارچ ۲۰۲۱ – با رشد ۰.۶ درصدی به ۱۹,۵۹۴ (نوزده هزار و پانصد و نود و چهار ) تومان رسید.

امروز دلار استرالیا مانند روز قبل رشد قیمت را تجربه کرد. دلار استرالیا که روز قبل تا ۱۹,۲۹۰ (نوزده هزار و دویست و نود ) تومان رسیده بود، امروز – دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۰۸ مارچ ۲۰۲۱ – با رشد ۰.۶۱ درصدی به ۱۹,۴۱۰ (نوزده هزار و چهارصد و ده ) تومان رسید.

ارز ابزار اصلی وشناخته شده دادوستدها در جهان امروز به شمار می‌رود. ارز به صورت سکه یا اسکناس توسط دولت‌ها توزیع می‌شود. اکثر کشورهای جهان ارز یا واحدپول ویژه خود را تعریف کرده و بر اساس مقتضیات اقتصادی خود دست به انتشار آن می‌زنند.

برخی از کشورها نیز از واحدهای پولی مهم دنیا برای دادوستدهای داخلی خود بهر می‌گیرند. به طور مثال در حال حاضر به غیر از ایالات متحده آمریکا، 27 کشور دیگر نیز دلار آمریکا را به عنوان واحد پول خود انتخاب کرده‌اند. از جمله این کشورها می‌توان به زیمبابوه، پرتوریکو، جامائیکا و…اشاره کرد.

در ایران ارز به مفهوم واحد پول سایر کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مهم‌ترین و پرکاربردترین ارزها در بازار ایران دلار آمریکا، یورو، یوآن چین، درهم امارات، لیر ترکیه است. این ارزها بخش عمده داده و ستد بازار ارز ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

با توجه به مقتضیات اقتصادی جوامع مختلف، دولت‌های سیستم‌های متفاوتی را برای تنظیم روابط پولی خود تدوین و به مرحله اجرا می‌رسانند. این سیستم‌ها را به صورت کلی نظام‌های ارزی می‌نامند.

به صورت کلی نظام‌های ارزی در طیفی تعریف می‌شوند که دریک سر آن نظام‌های«شناور مطلق» و در سردیگر آن«ثابت مطلق» قرار دارند. در ادامه برخی از این نظام‌ها را بررسی می‌کنیم.

نظام‌میخکوب سخت: یکی از سیستم‌های ارزی به شمار می‌روند، سیستمی که عمدتا چارچوب بسیار محدود کننده‌ای برای سیاستگذار پولی به همراه دارد. این دسته از نظام‌های ارزی عموما با تصویب قانون رسمیت پیدا می‌کنند و تغییر دادن آنها مستلزم هزینه‌های بالایی _ اعم از فرایند تغییر قانون و تغییر ساختار اقتصادی_ برای سیاستگذار است. این دسته از نظامهای ارزی شامل سه نظام پذیرش واحد پول خارجی،تشکیل کمیته ارزی و اتحادیه پولی است . با یکسان شدن تورم در کشورهای طرف این نظام ارزی (کشور لنگر و پذیرنده لنگر)، تغییر نرخ ارز حقیقی بین این کشورها منوط به تغییر قیمتهای اسمی یا بهره وری است.

نظام‌های میخکوب ملایم: نظام‌های ارزی میخکوب ملایم، نظام‌هایی هستند که معمولا نرخ یا مسیر مشخص ارزی برای اقتصاد تعریف می‌کنند و همچنین در این نظام ارزی اتخار تصمیم برای مداخله در بازار ارز یا بازار پول برای رسیدن به هدف ارزی براساس دستورالعمل انجام می‌شود.

از دیگر نظام‌های ثابت مطلق می‌توان به میخکوب قابل تعدیل، میخکوب خزنده و میخکوب منعطف اشاره کرد.

سیستم‌های ارزی شناور به سیستمی اطلاق می‌شود، که در آن نرخ ارز آزادانه توسط بازار تعیین می‌شود و دخالت در بازار پول و ارز (در صورت وجود) برای رسیدن به نرخ ارز خاصی صورت نمی‌پذیرد. سیستم‌های ارزی شناور به دودسته اصلی تقسیم می‌شوند: شناور مدیریت شده و شناور مطلق

در  سیستم شناور مدیریت شده در برخی موارد دولت برای تنظیم بازار دخالت‌های محدودی خواهد داشت، اما در  شناور مطلق همه‌چیز دربازار مشخص می‌شود.

برای تعیین نرخ ارز نظریه‌های متفاوتی مطرح است دو نظریه سنتی هستند که بیشتر به تغییرات نرخ ارز در بازه زمانی بلند مدت می‌پردازند و دو نظریه که به روز تر هستند و به بالا و پایین شدن نرخ ارز در بازه زمانی کوتاه مدت توجه دارند. وقتی میزان صادرات یک کشور با واردات آن برابری داشته باشد نرخ تعادلی ارز برقرار می شود.

در کشور ایران نرخ ارز در اثر علل مخصوص به خود افزایش می یابد. این عوامل در دو گروه دسته بندی می شوند؛ علل خارجی و علل داخلی. علل خارجی به روابط دیپلماتیک بین ایران و کشورهای دیگر بستگی دارد و به هر حال با توجه به تحریم هایی که کشور ایران درگیر آن شده است و توافق هسته ای( برجام) که بین ایران و گروه 5+1 به توافق رسید، باعث امیدواری بود که ایران بتواند پس از انزوا در تجارت خارجی خود، از این اتفاقات رها شده و کشور را در سمت رونق اقتصادی به حرکت درآورد ولی با تمام امید و پیش بینی ها این اتفاق نیافتاد و تا زمانی که تمام اعضای برجام به آن متعهد بودند ایران نتوانست از نتایج برجام به خوبی استفاده کند .

نرخ ارز ثابت از طرف دولت ها در جهت باقی ماندن ارزش پول واحد کشور و در محدوده مورد نظر دولت ها تعیین می شود. و نرخ رسمی ارز یک کشور را توسط بانک مرکزی با قیمت طلا در یک مسیر قرار می دهد . بطور مثال در کشور ایران نرخ ارز ثابت که دولت در برابر دلار امریکا در نظر گرفت 42000 ریال است.

نرخ ارز شناور همان نرخ ارز نوسان دار است که در آن خرید و فروش هرگونه ارز و تبادلات ارزی در هر کشور با توجه به بازار جهانی آن ارز و نرخ اش در کشورهای دیگر ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه مدت تغییر کند.

بازار ارز دربسیاری از موارد متاثر از رویدادهای مهم اقتصادی وسیاسی کشور است. همانطور که اشاره شد عوامل خارجی که به روابط دیپلماتیک بین کشورها به طور مثال ایران و امریکا اشاره دارد در بسیاری از موارد باعث نواسانات در بازار ارز می شود. اما در مقابل دلایل خارجی، در داخل هم اتفاقاتی نظیر افزایش تقاضای دلار، ورود نقدینگی به بازار با کاهش سود سپرده های بانکی، تقاضای دلار برای سفرهای خارجی و بعضا خارج کردن دلار به جای دیگر ارز ها از کشور، درخواست دلار برای واردات کالاهای اساسی و درخواست کاذب دلار به دلیل فشار و فضای روانی در داخل از عوامل نوسان نرخ دلار در بازار ایران است.

در نرخ حقیقی دلار ما می توانیم کالا ها و یا خدمات یک کشور را با خدمات و کالاهای یک کشور دیگر تبادل کنیم. نرخ حقیقی دلار را می توانیم از راه فرمولی ساده بدست بیاوریم؛ نرخ اسمی دلار را در قیمت داخلی محصول ضرب و جواب را تقسیم بر قیمت خارجی آن محصول می کنیم و نرخ حقیقی دلار برای یک محصول مورد نظر را در می یابیم . از آنجاییکه نرخ حقیقی دلار در ترسیم الگوی تجارت و میزان واردات و صادرات هر کشوری موثر است از اهمیتی ویژه ای برخوردار است.در نتیجه نرخ واقعی دلار از شاخص برابری قدرت خرید دلار امریکا به ریال ایران به دست می آید.

قیمت دلار دولتی یا مبادله ای از سمت دولت و در جایی به اسم مرکز مبادلات ارزی تعیین می شود. این نوع ارز در مقابل مفهومی به اسم قیمت دلار آزاد قرار می گیرد. دلیل تفاوت ارز دولتی با آزاد در این است که ارز مبادله ای یا دولتی از طرف دولت مشخص می شود اما ارز ازاد در بازار و با توجه به عرضه و تقاضا و شرایط اقتصادی کشور نرخ گذاری می شود.  در نظامی که نرخ ارز چند نرخی است معمولا آن نرخی که پایین ترین نرخ موجود باشد نرخ ارز دولتی نامیده می شود. باید توجه داشت که ارز دولتی تمام کالا ها را در بر نمی گیرد و تنها برای واردات از کشور های خاص پرداخت می گردد و همچنین بانک طرف قرارداد 35 درصد از میزان ارائه را وثیقه نگه می دارد.

بانک ملی ایران با سرمایه گذاری و کسب مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال 1383 بصورت شرکت سهامی خاص صرافی ملی را تاسیس کرد و بر خلاف اعمال محدودیت های جامعه جهانی ، نقش مهمی را در انتقال مبالغ ارزی و ساخت و  متعادل کردن بازار ارز ایفا نموده است.

شرکت صرافی ملی ایران با استفاده  از علم و دانش و به کارگیری مدیران با تجربه و کارشناسان ورزیده ارزی و بانکی روابط سازنده با واحدهای خارج از کشور بانک ملی و بستن قرارداد با کارگزاران معتبر و خوش نام و با استفاده از تجهیزات به روز ، ریسک معامله حواله های ارزی و نقدی(اسکناس و پول) را به کمترین سطح ممکن رسانده است.

در تاریخ اردیبهشت ماه سال 1397 بانک مرکزی با ارئه طرحی به نام سامانه نیمایی در راستای بهبود بازار ارز و واردات کالا را رونمایی کرد. سامانه نیمایی شامل یک نظام یکپارچه در معاملات ارزی است. این سامانه در راستای فراهم کردن ارز و آسان نمودن تامین ارز برای واردات کالا و ساخن یک فضای مطمئن معاملات برای خریداران و فروشندگان کالا و ارز به وجود امده است.

ساز و کار سامانه نیمایی به این صورت است که خریدار می‌تواند در یک محیط متحد درخواست خرید ارز خود را به فروشندگان بدهد و همچنین فروشندگان به تقاضای افراد و خریداران دسترسی دارد و فروشنده‌ای که بخواهد خدمات ارائه دهد می‌تواند در یک محیط سالم رقابتی خدمات خود را در دسترس خریداران قرار دهد و پیشنهاد خرید ارز خریداران را پاسخگو باشد. به عبارت ساده تر، سامانه ارز نیمایی فضای آنلاین برای تبادل ارز است که در اختیار خریداران و فروشندگان قرار می گیرد.

سنا در اصل سایتی است که بانک مرکزی در راستای ارائه میانگین قیمت دلار در صرافی ها به راه انداخته است. همچنین در این سایت نرخ های روز ارز به صورت ساعتی گزارش می شود. همچنین با هدف آسان کردن سفر به عتبات عالیات، زائران می توانند از طریق همین سامانه سنا ارز زائران اربعین دریافت کنند. کارکرد سامانه سنا، ارزیابی و نظارت بر ارز و مبادلات ارزی است که از سال 90 راه‌ اندازی شده است و صرافی ها موظف به ثبت معاملات روزانه ارزی خود در این سامانه هستند.

در این جا منظور دلاری است که شما امروز در بازار خرید و فروش می کنید اما فردای روز خرید خود آن را دریافت می نمایید. در این قیمت گذاری که بر اساس پیش بینی های فعالان اقتصادی در بازار غیر رسمی انجام می شود ممکن است بالا رود یا پایین بیاید و همچنین تابع تمام اتفاقات و نوسانات مختلف است. پس به طور دقیق نمی توان از گران بودن یا ارزن تر بودن دلار فردایی صحبت کرد.

دلار تهران:  مفهوم این قیمت دلاری است که در تهران خرید و فروش می شود. و دلار تهران به چندین بخش من جمله سبزه میدان، پاساژافشار و خیابان منوچهری دسته بندی می شود. به طور مثال اگر شما در سبزه میدان دلار معامله کنید قیمت آن ممکن است متفاوت باشد با وقتی که از چهاراره استانبول اقدام به  خرید و فروش دلار می کنید. در این بین هم ممکن است برخی شایعات هم روی قیمت دلار در مکان های مختلف اثر بگذارد. به طور مثال اینکه می‌گویند دلار تقلبی در اسکناس های قدیمی چاپ بیشتر یافت می شود بنابراین باید اسکناس های با تاریخ قدیمی ارزان تر معامله شوند  یا دلارهایی که خطی آبی دارند گران‌تر است، این شایعات معمولا اساس و پایه واقعی ندارند و صرفا در جهت سود و منفعت به وجود می آید.

همانطور که در دلار تهران اشاره شد در این جا هم به دلاری گفته می شود که در شهر مشهد خرید و فروش شود. دلار مشهد اساسا از دلار تهران ارزان تر است زیرا در نوسانات نرخ ارز بعد جغرافیایی و مکانی نیز دارای اهمیت است. به این ترتیب که حمل و نقل ارز از محلی که عرضه می شود یعنی تهران تا مقصد و شهر مشهد همچنین بر روی قیمت دلار مشهد تاثیر می گذارد. این اتفاق در شرایط اقتصادی خاص مثل امروز ایران که نوسان قیمت دلار بسیار زیاد است و درخواست برای خرید دلار بالا است تشدید می شود.

شهر مشهد به دلیل همجواری با مرز شرقی ایران و به دلیل اینکه در نواحی مرزی خرید و فروش معاملات بیشتر نقدی است و بانکی وجود ندارد قیمت ارز از نواحی مرکزی ایران پایین تر رقم می خورد. در زمانی که معامله ارز قاچاق اعلام گشت و در حمل و نقل آن امکان ریسک و خرید افزایش یافت بر روی قیمت دلار در نقاط مختلف ایران هم اثر گذار شد.

در ادامه مبحث دلار مشهد در اینجا هم همان موارد مطرح است با این تفاوت که در این جا پای قاچاقچیان هم درمیان است.

قیت دلار

به همین ترتیب ارائه شده دلار به ترتیب بیشترین تا کمترین نرخ گذاری از تهران، مشهد، سلیمانیه، هرات رسید.

تعدادی از صرافی های کشور در بعضی کشور های خارج دارای حساب ارزی هستند و می توانند برای افرادی که درخواست حواله دلار می کنند برای همان کشور حواله تهییه کنند. در این نوع حواله دلار به علت آنکه پای پول و اسکناس در میان نیست قیمت آن به نسبت زمانیکه دلار را به صورت نقد تهیه می کنید کمی پایین تر حساب می شود.

برای تشخیص دلار تقلبی از دلار اصل بهترین و راحت ترین راه جنس اسکناس دلار است زیراکه جنس دلار از نوعی کتان خاص به وجود می اید که در بازار داد و ستد نمی شود. همچنین وضوح بالای اسکناس نیز راه دیگری است به این صورت که هیچ پرینتری کیفیت چاپ اصلی را ندارد. تکراری نبودن شماره سریال ها و براق بودن یکی از اعداد اسکناس دلار نیز راه های دیگر تشخیص تقلبی از اصل است.

سنت واحد خرد دلار آمریکا است. هر دلار برابر 100 سنت است.

شش نوع اسکناس دلار چاپ می شود که از کمترین یک دلاری تا بیشترین 100 دلاری موجود است به این ترتیب که  داریم:

 

Der Wechselkurs ist der Preis einer Währung, ausgedrückt in einer anderen Währung. Der Markt, auf dem sich dieser Preis bildet, ist der Devisenmarkt.

Der Wechselkurs ist volkswirtschaftlich sehr bedeutsam, da er zum Beispiel die internationale Wettbewerbsfähigkeit eines Währungsraumes beeinflusst (siehe Wechselkursmechanismus). Für Unternehmen und Anleger besteht durch die Wechselkursänderungen ein Risiko (Wechselkursunsicherheit), wenn Forderungen oder Verbindlichkeiten an eine Fremdwährung gebunden sind.

Im Allgemeinen unterscheidet man Wechselkurse nach zwei Kriterien:

Grundsätzlich gibt der nominale Wechselkurs an, in welchem Verhältnis die Währung eines Landes gegen die Währung eines anderen Landes getauscht werden kann. Der nominale Wechselkurs lässt sich dabei in der Mengen- oder der Preisnotierung ausdrücken. Die Mengennotierung (indirect quotation), Wechselkurs im engeren Sinne, gibt den Preis einer Einheit der inländischen Währung in Einheiten der ausländischen Währung an (am Beispiel von Europa und den USA aus europäischer Sicht: Dollar je Euro). Dagegen gibt die Preisnotierung (direct quotation) oder der „Devisenkurs“ den Preis einer Einheit der ausländischen Währung in Einheiten der inländischen Währung an (Euro je Dollar aus europäischer Sicht). Die Preisnotierung ist somit definitionsgemäß der Kehrwert der Mengennotierung.

In der Eurozone, Großbritannien, Australien und Neuseeland wird heute mehrheitlich die Mengennotierung verwendet, während ansonsten die Preisnotierung üblich ist, insbesondere auch in der Schweiz. In der Eurozone war bis zu der Euroeinführung auch die Preisnotierung üblich.[1]

قیت دلار

Der Wechselkurs in Mengennotierung eM{displaystyle e_{mathrm {M} }} wird durch

berechnet, in Preisnotierung (Devisenkurs) lautet sie

Der reale Wechselkurs bezeichnet das Verhältnis, zu dem ein repräsentativer Warenkorb eines Landes gegen einen repräsentativen Warenkorb eines anderen Landes getauscht werden kann. Der reale Wechselkurs ist damit als ein Index definiert, sein absoluter Wert hat also keinen Aussagewert. Erst durch die Betrachtung der Änderungsraten im Zeitverlauf kann man wichtige Erkenntnisse gewinnen. An den Änderungsraten kann man die Entwicklung der Kaufkraft eines Landes ablesen.

Eine real aufwertende Währung zeichnet sich zwar durch eine höhere Kaufkraft gegenüber dem Ausland aus (man spricht auch von verbesserten Terms of Trade), verringert jedoch gleichzeitig die Wettbewerbsfähigkeit der inländischen Wirtschaft.

Da die Verwaltung und Abrechnung im Sortengeschäft nicht nur arbeitsaufwendig ist, sondern das Geldinstitut beim Ankauf fremder Währung ein Risiko eingeht, werden Sorten meist zum niedrigen Geldkurs an und zum höheren Briefkurs verkauft. Diese Kurse weichen von den Umtauschkursen, die zum Beispiel bei Überweisungen ins Ausland verwendet werden, mehr oder weniger stark ab. In manchen Ländern mit hoher Wechselkursvolatilität wird Hartwährung bevorzugt, so dass es für Reisende vorteilhafter sein kann, erst im Zielland das Geld zu tauschen.

Vom bilateralen Wechselkurs spricht man, wenn sich der Wechselkurs auf zwei Währungen bezieht. Betrachtet man dagegen den Wechselkurs zwischen einer Währung und einem Währungskorb, dann spricht man vom effektiven (oder auch multilateralen) Wechselkurs.

Der Währungskorb wird aus den Währungen der wichtigsten Handelspartner gebildet. Der effektive Wechselkurs wird bestimmt, indem der Durchschnitt aus allen bilateralen Wechselkursen im Währungskorb gebildet wird, dabei wird jeder bilaterale Wechselkurs mit dem Anteil des jeweiligen Landes am Außenhandel gewichtet. Wird mit dem Exportanteil gewichtet, so spricht man vom Exportwechselkurs, wird dagegen mit dem Importanteil gewichtet, dann spricht man vom Importwechselkurs. Meistens wird der Durchschnitt aus dem Export- und Importanteil gebildet, in diesem Fall wird der effektive Wechselkurs als Außenwert der Währung bezeichnet.

Der effektive Wechselkurs ist deswegen wichtig, weil Wechselkurse aus Unternehmenssicht v. a. wichtige Indikatoren für die eigene Wettbewerbsfähigkeit sind. Allerdings kann ein Wechselkurs per Definition immer nur genau zwei Volkswirtschaften miteinander vergleichen. Dies reduziert seine Aussagekraft. Um zu einer grundsätzlicheren Erkenntnis über die Wettbewerbsfähigkeit eines Landes zu kommen, müssten demnach auch alle anderen für Ex- und Importe wichtigen Wechselkurse berücksichtigt werden – dies leistet der effektive Wechselkurs.

Die Europäische Zentralbank (EZB) berechnet den effektiven Außenwert des Euro gegenüber den Währungen von 23 Haupthandelspartnern (die sog. EWK-23-Gruppe). Bedeutsam sind dabei jedoch v. a. der US-Dollar, das britische Pfund und der japanische Yen, die derzeit gemeinsam über 55 Prozent des gesamten effektiven Wechselkurses des Euro ausmachen. Obwohl die Währungen, die nicht zur EWK-23-Gruppe zählen, eine relativ unwichtige Rolle spielen, bestimmt die EZB auch den effektiven Wechselkurs für die 42 wichtigsten Handelspartner, die sogenannte EWK-42-Gruppe.

Zur theoretischen Begründung von Wechselkursschwankungen bestehen mehrere Theorien, die einen Zusammenhang herstellen zwischen dem Wechselkurs auf der einen sowie etwa dem Preisniveau, dem Einkommen oder dem Zinssatz im In- und Ausland auf der anderen Seite. Diese Theorien sind in der Regel partialanalytisch, das heißt, sie betrachten die Veränderung einer (oder weniger) den Wechselkurs bestimmenden Größe.

Grundsätzlich kann man zwischen zwei Arten von Ansätzen unterscheiden:

Grundsätzlich entstehen Wechselkursänderungen durch Angebots- und Nachfrageverhalten der Marktakteure. Der Wechselkurs stellt sich dort ein, wo sich Angebot und Nachfrage nach einer Währung treffen. Als Marktakteure treten dabei sowohl Großinvestoren (z. B. Zentralbanken aller Länder, internationale Großbanken und Unternehmen) als auch Kleinanleger auf.

Während in Systemen flexibler Wechselkurse die Wechselkursänderungen nur durch Angebots- und Nachfrageverhalten der privaten Marktakteure entstehen, tritt in Systemen fixer Wechselkurse die jeweilige Zentralbank als zusätzlicher Marktakteur auf, der solange seine Währung kauft oder verkauft (sogenannte Devisenmarktintervention), bis der festgelegte Wechselkurs erreicht ist.

Wechselkursänderungen haben große gesamtwirtschaftliche Bedeutung und spielen daher auch im Rahmen der Wirtschaftspolitik eine bedeutende Rolle. Aus der Betrachtung der Wechselkursänderungen im Zeitverlauf kann darauf geschlossen werden, wie die Marktakteure die Entwicklung einer Volkswirtschaft einschätzen.

Da sich der Wechselkurs auf einem sehr liquiden und oft volatilen Markt bildet, schwanken Wechselkurse in Systemen flexibler Wechselkurse erfahrungsgemäß sehr stark. Das Maß für die Schwankungsintensität eines Wechselkurses bezeichnet man als Wechselkursvolatilität. Große Wechselkursänderungen treten zumeist im Rahmen genereller Finanz- oder Wirtschaftskrisen auf.

Eine Währung erfährt eine Aufwertung, wenn ihr Preis auf dem Devisenmarkt steigt; es kommt zu einer Abwertung, wenn ihr Preis auf dem Devisenmarkt sinkt.

Man unterscheidet zwischen nominaler und realer Wechselkursänderung:

Formal lässt sich die prozentuale Änderung des Wechselkurses (WK) wie folgt berechnen:

Bei einer Darstellung des Wechselkurses in Mengennotierung bedeuten positive Änderungsraten eine Aufwertung der Inlandswährung, negative Änderungsraten dagegen eine Abwertung (Devaluation). Es verhält sich genau umgekehrt, wenn der Wechselkurs in Preisnotierung (Devisenkurs) dargestellt wird, dann entsprechen positive Änderungsraten einer Abwertung und negative einer Aufwertung der Inlandswährung.

Beispiel: Bei einer Aufwertung des Euro gegenüber dem US-Dollar steigt der Wechselkurs in der üblichen Mengennotierung (engl. indirect quotation) von 1,25 USD/EUR auf 1,50 USD/EUR, dann ist die Änderungsrate gleich 0,2, dies entspricht einer Aufwertung um zwanzig Prozent.

Sind die Gründe bekannt, aus denen ein Angebots- und Nachfrageüberhang entstanden ist, dann ist auch bekannt, wie die Marktakteure (bzw. bei einem Festkurssystem die Regierung) die Entwicklung einer Volkswirtschaft einschätzen. Die wichtigsten Auslöser können sein:

Änderungen des Wechselkurses (besonders gegenüber wichtigen Handelspartnern) sind bedeutsame Einflussgrößen für die gesamtwirtschaftliche Entwicklung eines Landes und oftmals auch die seiner Handelspartner. Die Auswirkungen sind sehr vielfältig, ihre volle Entwicklung erreichen sie erst über einen längeren Zeitraum. Die wichtigsten Auswirkungen sind:

Im Prinzip kann sich der Preis entweder frei bilden (flexibler Wechselkurs) oder von einer Notenbank festgelegt werden (fixer Wechselkurs). Daneben existieren zahlreiche Zwischen- und Sonderformen. In der Regel sollten die Wechselkurse umso fixer sein, je enger zwei Volkswirtschaften realwirtschaftlich miteinander verzahnt sind, allerdings nur, wenn in beiden Volkswirtschaften eine abgestimmte und kohärente Geld- und Wirtschaftspolitik betrieben wird.

Flexible Wechselkurse haben die Vorteile:

Nachteile sind unter anderem:

Fixe Wechselkurse haben die Vorteile:

Nachteile sind unter anderem:

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) امروز دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی های بانکی به ۲۴ هزار و ۴۳۶ تومان رسید.

تحلیلگر اقتصادی با بیان اینکه خطر ارزپاشی در ماههای آخر عمر دولت، اقتصاد ایران را تهدید می‌کند، گفت: این اقدام، فنر نرخ ارز را باردیگر فشرده کرده و تولید داخلی را در معرض خطر قرار می‌دهد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: کاهش احتمالی قیمت ارز برای بازار سرمایه تهدید نیست؛ چرا که باعث رفع محدودیت ها در تجارت خارجی شده و بسیاری از هزینه‌های نقل و انتقال را کاهش می‌دهد.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۳۰ ارز کاهش و ۹ ارز افزایش یافت. نرخ ۸ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت دلار آمریکا (اسکناس) امروز یکشنبه ۱۷ اسفندماه ۱۳۹۹ در صرافی های بانکی به ۲۳ هزار و ۹۹۰ تومان رسید.

قیت دلار

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ تمام ارزها نسبت به روز گذشته ثابت ماند.

قیمت هر دلار آمریکا (اسکناس) امروز شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی ۲۴ هزار و ۹۰ تومان فروخته شده و ۲۴ هزار و ۵۷۷ تومان خریداری می‌شود.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ ۲۶ ارز کاهش و ۱۳ ارز افزایش یافت. نرخ ۸ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت هر دلار آمریکا (اسکناس) امروز پنج شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی های بانکی به ۲۴ هزار و ۷۷۶ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۸ ارز کاهش و ۳۳ ارز افزایش یافت. نرخ ۶ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس)، امروز چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی های بانکی به ۲۴ هزار و ۷۸۶ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۹ ارز کاهش و ۲۹ ارز افزایش یافت. نرخ ۹ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) امروز سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی برای خرید ۲۴ هزار و ۱۰۳ تومان و برای فروش ۲۴ هزار و ۵۹۰ تومان است.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز سه شنبه ١٢ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۱ ارز کاهش و ۱۲ ارز افزایش یافت.

قیمت دلار آمریکا(اسکناس) امروز، دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی های بانکی به ۲۴ هزار و ۷۸۱ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۷ ارز کاهش و ۲۸ ارز افزایش یافت. نرخ ۱۲ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس)، امروز یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ برای خرید در صرافی های بانکی ۲۴ هزار و ۶۸۵ تومان و برای فروش ۲۵ هزار و ۱۸۶ تومان است.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ تمام ارزها نسبت به روز گذشته ثابت ماند.

واعظی (مسئول دفتر رییس جمهور): بالا رفتن قیمت دلار عمدی بوده. ما این کار را کردیم تا بتوانیم اقتصاد کشور را اداره کنیم

کارتونیست: عباس گودرزی

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی برای خرید ۲۴ هزار و ۶۹۷ تومان و برای فروش ۲۵ هزار و ۱۹۶ تومان شد.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ ۳۱ ارز کاهش و ۸ ارز افزایش یافت. نرخ ۸ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت هر دلار آمریکا (اسکناس) امروز پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی به ۲۴ هزار و ۸۱۲ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ ۲۰ ارز کاهش و ۱۷ ارز افزایش یافت. نرخ ۱۰ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) امروز سه‌شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی به ۲۴ هزار و ۴۴۵ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز سه‌شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ ۱۵ ارز کاهش و ۲۰ ارز افزایش یافت.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس)، امروز دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی برای خرید ۲۳ هزار و ۷۷۲ تومان و برای فروش ۲۴ هزار و ۲۵۳ تومان است.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۰ ارز کاهش و۱۶ ارز افزایش یافت. 

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، دوشنبه، تحت تاثیر افت ارزش دلار در برابر یورو و پوند انگلیس رشد کرد.

قیمت هر دلار آمریکا (اسکناس) امروز یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی به ۲۴ هزار و ۶۷۳ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ تمام ارزها نسبت به روز گذشته ثابت ماند.

All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

قیت دلار
قیت دلار
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *