قیمت دولار

قیمت دولار
قیمت دولار

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

برای رفتن به هر بخش روی آیکون‌های بالا کلیک کنید

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار در بازار آزاد امروز شنبه ۲ اسفند با 172 تومان کاهش، 24,999 تومان معامله شد. در طی معاملات امروز، 25,225 تومان بیشترین قیمت و 24,992 تومان کمترین قیمت ثبت شده برای دلار است.

همچنین، بانک مرکزی قیمت دلار رسمی را ۴,۲۰۰ تومان اعلام کرده است.

برای اطلاع از آخرین قیمت یورو اینجا را کلیک کنید.قیمت دولار

محاسبه با نرخ
تبدیل
دلار
به
تومان :
24,999


دیدگاه

نام (اختیاری)

ایمیل (اختیاری)

واقعا اف براین دولت که نمیتونه قیمت یه تخم مرغ رو کنترل کنه

سلام عرض میکنم خسته نباشید

به نظر شما این دولت تا کی میتونه دووم بیاره….؟ پول ایران واقعأ بی ارزش هست..

دلار

قیمت دلار.سکه.طلا.وخودرو درآینده به شدت افزایشی هست..

دلاردرروزهای آینده افت شدیدخواهدداشت

سلام بانزدیک شدن انتخابات وپایان دولت دوازدهم امیدمیروددلارافت شدراتجربه خواهدکرد

احساس میکنم اینجا همه چی فیکه. هرکس با هر اسمی میخواد میاد هر نظری میده و خودش جواب خودشو میده. نظر خودشو لایک میکنه . دوباره کامنت مخالف میزاره…..ای کاش تجارت نیوز یه کار کنه که بشه این قضیه رو کنترل کرد

آقا قیمت دلار برای سرگرمی مردمه برو ببین جنس ها رو با دلار چند بهت میفروشن، قیمت خانه و ماشین با دلار چند حساب میشه

کسی از دوستان اطلاع داره این خبر که قراره بانک ها سود ندن و مبلغی رو هم بابت نگه داشتن پول دریافت کنن چقدر صحت داره؟ چون اگه درست باشه باید زد تو خط دلالی ارز و طلا، حالا چه سال بعد افزایش داشته باشیم و چه کاهش قیمت.

من همچین چیزى نشنیدم امکان هم نداره صحت داشته باشه تازه شنیدم میخان سودهارو بیشتر کنن

بستگی داره،اگه با این کار تورم به صفر برسه منطقیه،اما اگه هنوزم تورم بالا باشه یعنی اینکه یه دزدی تمام عیار داره صورت میگیره.

گرون میشه

بیشتر درآمد ایران از فروش نفت حاصل می‌شود. این درآمد به شکل دلار در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد که به ریال تبدیل شود.

ایران می‌تواند این پول را به اقتصاد کشور تزریق کند، با آن کالای خارجی بخرد، آن را در اختیار واردکنندگان بگذارد یا به‌جای این کارها از درآمد خود برای سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های کشور استفاده کند.

در حالت عادی باید دلار به شکل درآمد ارزی در اختیار صادرکنندگان و صاحبان صنایع کشور باشد؛ اما در ایران به‌خاطر عظمت غول‌آسای شرکت نفت، بیشترین حجم دلار به بانک مرکزی منقل می‌شود و در اختیار دولت قرار می‌گیرند.

به همین دلیل بانک مرکزی به‌سادگی قادر است با تزریق ارز، قیمت دلار را کم کند یا با متوقف کردن عرضه آن باعث گران شدن ارز شود. برای همین در کوتاه‌مدت اثر بانک مرکزی بر نرخ ارز بیشتر از وزارت صمت است.

در سال ۱۳۵۷ نرخ رسمی دلار ۷ تومان بود. دولت به‌خصوص در سال‌های جنگ سعی می‌کرد قیمت ۷ تومانی را نگه دارد، به شکلی که در سال ۱۳۷۰ با وجود قیمت ۱۴۲ تومنی بازار، نرخ رسمی ارز ۶ تومان بود.

آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مصادف بود با اولین تلاش برای تک‌نرخی کردن ارز و استفاده از منابع ارزی کشور برای سازندگی.

اما بازار گوش به فرمان سردار سازندگی نماند. وقتی سیدمحمد خاتمی دولت را با ارز ۱۷۵ تومانی تحویل می‌گرفت، بازار آزاد رقم ۴۷۸ تومان را به عنوان قیمت می‌شناخت.

دولت خاتمی تا ۱۳۸۰ به نرخ ارز دولتی دست نزد. اما مردم خوش‌بین به آینده هم باعث شدند که ارز همگام با تورم رشدی معقول داشته باشد و با وجود ناهمواری‌های ۱۳۷۸ به مرز ۸۰۰ تومان برسد.

همه منتظر بودند که در دور دوم ریاست‌جمهوری خاتمی فنر تورمی در برود. اما خاتمی دلار ۹۰۰ تومانی را به سلامت به محمود احمدی‌نژاد تحویل داد.

دور اول ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد به خیر گذشت. اما در سال ۹۰ دلار ۱۱۰۰ تومانی به ۱۸۰۰ تومان و سال بعد به مرز ۴ هزار تومان رسید.

مردم زخم‌خورده از این حادثه، سراغ حسن روحانی رفتند، مردی که توانست تا سال ۱۳۹۶ نرخ دلار را در کانال ۴ هزار تومان نگاه دارد.

اما در سال ۱۳۹۷ و در پی تصمیم‌های عجیب دونالد ترامپ و اعمال تحریم‌های ظالمانه و برخلاف توافق‌های بین‌المللی، کلید بازار از دست روحانی افتاد و قیمت دلار با سرعتی عجیب پر کشید.

وقتی از بازار ارز حرف می‌زنیم منظورمان میدان فردوسی، سبزه‌میدان یا میرداماد نیست. در اصطلاح اقتصادی، بازار به‌عنوان محل به‌ هم رسیدن عرضه و تقاضا تعریف می‌شود. پس برای درک بازار ارز باید متقاضیان و عرضه‌کنندگان دلار را بشناسیم.

همان‌طور که گفتیم خریداران نفت بزرگ‌ترین عرضه‌کننده دلار هستند. اما هر غیرایرانی که کالایی ایرانی بخرد به‌نوعی در عرضه ارز نقش دارد. به همین دلیل گردشگرهایی که به ایران می‌آیند یکی از بهترین منابع عرضه دلار هستند، به‌خصوص که هیچ کشوری (غیر از ایران) نمی‌تواند ورود گردشگر به ایران را تحریم کند.

متقاضیان دلار به دودسته سفته‌بازها و متقاضیان واقعی تقسیم می‌شوند. واردکننده‌ها، صاحبان صنایع که به خرید از خارج نیاز دارند، مسافران خارجی و به‌طورکلی هر کس که جنس خارجی می‌خرد، متقاضی واقعی ارز است.

اگر اتفاقی بیفتد که تقاضای خارجی برای کالا و خدمات ایرانی زیاد شود (مثل رشد عطش گردشگرها برای بازدید از ایران) سمت عرضه سنگین می‌شود و دلار ارزان می‌شود. در مقابل تحریم و تنش‌های بین‌المللی منجر به افت عرضه و رشد قیمت دلار می‌شود.قیمت دولار

اگر قیمت دلار کم شود چه اتفاقی می‌افتد؟ سفر خارجی، گوشی موبایل و خودروی خارجی ارزان می‌شود. عده زیادی دلشان می‌خواهد یک سفر به فرانسه بروند و وقتی برگشتند آیفون جدید و سانتافه نو بخرند. سنگین‌شدن کفه تقاضای دلار باعث می‌شود نرخ ارز بالا برود.

اگر قیمت دلار بالا برود، عده زیادی سفر خود را لغو می‌کنند، گوشی خود را عوض نمی‌‌کنند و به همان ۲۰۶ رضایت می‌دهند. کم شدن تقاضای دلار قیمت آن را متعادل می‌کند.

به همین دلیل وقتی یک اتفاقی بیفتد که دلار بالا برود، دلایلی برای پایین آمدن قیمت ایجاد می‌شود و وقتی قیمت پایین بیاید، نیرویی قیمت دلار را بالا می‌کشد. برای همین قیمت دلار به‌طور مداوم نوسان می‌کند.

اما چرا نمودار ارز به‌طورکلی صعودی است؟ یک توجیه این است که از نظر ریاضی، شیب نمودار تغییرات ارز باید برابر باشد تورم ایران منهای تورم آمریکا. یعنی عددی بین ۱۰ تا ۲۰ منهای ۲ تا ۴ درصد. پس قیمت دلار با شیب سالانه ۶ تا ۱۸ درصدی رشد خواهد کرد. (رشد قیمت هر چهار سال تا دو برابر)

شاید شما هم شنیده باشید که می‌گویند نرخ حقیقی دلار فلان قدر است. آدم‌هایی که در مورد نرخ حقیقی حرف می‌زنند همیشه دودسته هستند. اگر قیمت دلار در بازار ده هزار تومان باشد، دسته اول می‌گویند قیمت واقعی ۴۰۰۰ تومان و اختلاف قیمت حباب است، دسته دوم می‌گویند قیمت واقعی بالای ۲۰ هزار و نرخ بازار سرکوب‌شده است.

کدام دسته درست می‌گویند؟ هیچ‌کدام! نرخ حقیقی ارز (RER) یک قیمت نهانی و سری نیست که درنهایت قیمت بازار به سمت آن حرکت کند. نرخ حقیقی با ارزش ذاتی فرق می‌کند. مثلا تصور کنید بانک به پول شما ۱۰ درصد سود بدهد. اما تورم ۱۵ درصد باشد. نرخ بهره واقعی می‌شود منفی ۵ درصد. یعنی شما با گذاشتن پول در بانک ضرر می‌کنید.

نرخ واقعی دلار هم به همین شکل است. قیمت دلار آمریکا، ضرب‌در تورم آمریکا، تقسیم بر تورم ایران می‌شود نرخ واقعی ارز. اما این نرخ چه معنایی دارد؟

فرض کنید با یکی از دوستان ژاپنی خود می‌خواهید به آمریکا سفر کنید. قیمت یک شب هتل ۱۰۰ دلار است. با یوروی ۱۰ هزار تومانی یک شب هتل برای شما یک‌میلیون تمام می‌شود که خیلی گران است. همین اتاق برای مهمان ژاپنی ۱۰ هزار ین می‌شود که خیلی ارزان است.

برعکس این شرایط را خیلی ساده‌تر می‌شود تصور کرد. شما با یک دوست آمریکایی به رستوران می‌روید و غذای ۵۰ هزار تومانی سفارش می‌دهید. گرانی غذا شما را اذیت می‌کند اما دوست آمریکایی از غذای ۵ دلاری خود به‌شدت راضی است.

برای هر دوی شما غذا ۵۰ هزار تومان و یک دلار ۱۰ هزار تومان است، اما برای این که دوست آمریکایی بتواند حال شما را درک کند باید قیمت غذا را با نرخ واقعی دلار (مثلا هزار تومان) حساب کند. برای او هم غذای ۵۰ دلاری گزینه‌ای اقتصادی به‌حساب نمی‌آید. (هزار تومان بودن نرخ واقعی به معنای گران یا ارزان بودن نرخ ۱۰ هزار تومانی نیست. بلکه قدرت خرید شما را نشان می‌دهد.)

با ۱۰۰۰ دلار در آمریکا یک سبد از اقلام مصرفی می‌خریم. همین ۱۰۰۰ دلار را به ریال تبدیل می‌کنیم و به بازار می‌رویم تا خرید کنیم. آیا می‌توانیم در ایران دقیقا همان مقدار کالا را خریداری کنیم؟ قیمت دلار طوری تغییر می‌کند که پاسخ به این سوال همواره بله باشد. اگر سبد ایرانی بزرگ‌تر یا کوچک‌تر شود، می‌فهمیم که نرخ حقیقی ارز با نرخ واقعی هم‌خوانی ندارد.

خیلی‌ها دوست دارند دلار ارزان شود. آن‌ها باور دارند:

الف- صنعت داخلی پاسخگوی نیاز مردم نیست و رشد قیمت دلار زندگی را سخت می‌کند. ازآنجایی‌که بیشتر نهاده‌های تولید (از جمله ماشین‌آلات) وارداتی هستند، گران شدن دلار یعنی نابودی کار و سرمایه ایرانی.

ب_ چه کسی گفته که واردات و سفر بد است؟ واردات می‌تواند واردات کامپیوتر بهتر و تجهیزات راه‌سازی به‌روز باشد. مردم می‌توانند سفر کنند و تجربه به کشور وارد کنند. چرا فکر می‌کنیم مردم فقط برای خرید گوشی و تی‌شرت دلار می‌خواهند؟

ج- نرخ ارز که بالا برود، دولت‌ها احساس می‌کنند درآمدشان بیشتر شده است. فقر مردم و ثروت دولت، یعنی افزایش شکاف حاکمیت و ملت. گران شدن ارز و افزایش کاذب درآمد دولت، بی‌تدبیری مسئولین را پنهان می‌کند.

د- افزایش نرخ ارز به‌معنای پهن‌کردن فرش قرمز برای خارجی‌ها به بهای تنبیه نیروی کار ایرانی است. خارجی‌ها کباب ارزان بخورند درحالی‌که کارگر دستش به نان خالی هم نمی‌رسد؟

در مقابل هستند کسانی که از رشد قیمت ارز استقبال می‌کنند:

الف- تثبیت اجباری قیمت دلار مشکلی را حل نمی‌کند. اگر روابط خارجی خوبی نداریم، اگر تولید ملی نداریم، اگر کسی کالای ایرانی نمی‌خرد، با تزریق مُسکنِ نفتی نمی‌شود سرطان را درمان کرد.

ب- با کاهش کاذب نرخ ارز، گران شدن قالی ایرانی و کاهش تقاضا برای فرش، کارگاه فرش‌بافی جای خود را به نمایندگی سامسونگ می‌دهد. کاهش نرخ ارز یعنی یارانه دادن به شرکت‌های خارجی از طریق تنبیه شرکت‌های داخلی.

ج- کاهش نرخ ارز به‌ظاهر وضع مردم را بهتر می‌کند. اما با تعطیل شدن کارگاه‌ها و از بین رفتن مشاغل، با وجود ارزان شدن برخی از کالاها، مردم پول کافی برای خرید نخواهند داشت.

د- تزریق ارز دولتی و نفتی باعث به وجود آمدن رانت و آقازاده‌پروری می‌شود، چون دولت دارد برای هر خریدی یارانه می‌دهد، احساس می‌کند مردم جیره‌خور و نمک‌پرورده و حتی سربار هستند.

ه- نتیجه سرکوب ارز، رسیدن ایران به فناوری سوئیسی نیست، بلکه ایران را به بیماری هلندی مبتلا می‌کند.

و- در کوتاه‌مدت می‌شود ارز تزریق کرد و قیمت‌ها را پایین آورد و مردم را در خوشی دستیابی به کالای خارجی غرق کرد. اما فنر نرخ ارز بالاخره در می‌رود و به نرخ سرکوب نشده می‌رسد، با این تفاوت که میلیاردها دلار درآمدی نفتی که باید برای توسعه کشور خرج می‌شد، طی سال‌ها تباه‌شده است.

به‌طورکلی سه سیاست ارزی قابل‌تصور است. سیاست ارزی ثابت، شناور و شناور کنترل‌شده. در شرایط مختلف دولت‌ها ممکن است سیاست‌های متفاوتی اتخاذ کنند.

در این روش دولت با تزریق دلار یا با خرید آن سعی می‌کند نرخ ارز را بر روی یک عدد ثابت نگه دارد. برای مثال در پنج سال گذشته دولت ژاپن سعی کرده که صد ین برابر با یک دلار بماند. در غیر این صورت ممکن بود قیمت دلار در ژاپن به‌شدت سقوط کند و با گران شدن ین صادرات کالاهای ژاپنی مثل سونی و تویوتا فلج شود.

در این سیاست کم‌تر پیش می‌آید که دولت قیمت را سرکوب کند، صرافی‌ها را ببندد و با زور و ارعاب قیمت را روی یک عدد ثابت میخکوب کند. همچنین در بیشتر کشورهایی که سعی می‌کنند قیمت را ثابت نگه‌دارند، می‌خواهند از صادرات کشور دفاع کنند و اجازه ندهند رشد اقتصادی باعث ارزان شدن دلار شود.

به باور برخی از اقتصاددان‌ها نرخ ارز یک قیمت است و مثل هر قیمت دیگر باید در بازار و در تعادل عرضه و تقاضا تعیین شود. ازنظر آن‌ها دلار به‌دست‌آمده از مبادلات خارجی باید برنامه‌های جدی‌تر از ثبات قیمت دلار هزینه شود. برنامه‌هایی به جدیت توسعه.

این افراد باور دارند اگر قیمت دلار صد برابر شود اما به‌تناسب آن تولید کالا و خدمات در جامعه بیشتر شود مردم به‌هیچ‌عنوان احساس ناراحتی نخواهند داشت، هرچند خیلی بعید است در کشوری که تولید کالا و خدمات صد برابر شده، نرخ ارز پرش داشته باشد.

در این نظریه، قیمت دلار به‌عنوان یک سیگنال در بازار تلقی می‌شود که به ساماندهی فعالیت‌های اقتصادی می‌پردازد. این نرخ در شرایط صحیح نشان می‌دهد که میزان واردات و صادرات به چه شکل باید تنظیم شود.

یک سیاست ارزی دیگر آزاد گذاشتن نرخ ارز در یک محدوده کنترل‌شده است. در این مدل دولت می‌پذیرد که نرخ ارز کمی بالا یا پایین برود. اما در صورت سقوط نرخ ارز یا سقوط ارزش پول ملی به فکر کنترل و تثبیت نرخ می‌افتد.

دلیل اتخاذ این سیاست می‌تواند متفاوت باشد. اما باور این که نرخ ارز حقیقی نیست و رشد اقتصادی از رشد صنعت و خدمات در بخش خصوصی حاصل نشده، باعث می‌شود که دولت همیشه نگران فروپاشی نظام ارزی باشد. دولتی که با پول‌‌پاشی بخواهد رفاه را به جامعه بیاورد، منتظر لرزه‌های شدید اقتصادی هم خواهد بود.

برای آگاهی از قیمت یورو مقاله‌ای را که در این زمینه نوشته شده است، بخوانید.

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هم‌اکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یک میلیون و 115 هزار تومان، قیمت دلار 25 هزار و 600 تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 11 میلیون و 550 هزار تومان وقیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 11 میلیون تومان است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

 

در بازار سبزه‌میدان هم اکنون، قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 6 میلیون و 500 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 4 میلیون و 200 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 400 هزار تومان تعیین شده است و به فروش می‌رسد.قیمت دولار

 

قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم یک میلیون و 115 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یک‌میلیون و 486 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 830 هزار تومان ارزش‌گذاری شده است.

قیمت  طلا و سکه طرح جدید در روز جاری نسبت به روزکاری قبل با کاهش همراه شده است؛ سکه طی روزهای گذشته از کانال 12 میلیونی عقب نشینی کرده و به کانال 11 میلیونی بازگشت؛ از جمله دلایل اصلی نوسان در بازار طلا و سکه تغییرات قیمتی در طلای جهانی و دلار است؛ قیمت ارز در بازار تهران تحت تأثیر خبرهای سیاسی است.

 

به گزارش تسنیم،‌ در بازار ارز هم اکنون قیمت دلار 25 هزار و 600 تومان، قیمت یورو 30 هزار و 800 تومان و درهم امارات 7 هزار تومان اعلام شده است.

در صرافی‌های بانکی نیز قیمت‌ دلار و یورو نسبت به روز کاری ثابت مانده است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار  25 هزار و 170 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 24 هزار و 670 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 30 هزار و 300 تومان و قیمت خرید یورو نیز 29 هزار و 800 تومان اعلام شده است.

نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می‌کند.

بروز رسانی: ‌شنبه 2  اسفند 11:30

نوع

قیمت لحظه (تومان)

قیمت دلار (صرافی بانکی)

25  هزار و 170

قیمت دلار (بازار آزاد)

25  هزار و 600

قیمت یورو (صرافی بانکی)

30 هزار و 300

قیمت یورو (بازار آزاد)

30 هزار و 800

قیمت درهم

7 هزار

قیمت پوند

35 هزار

بروز رسانی: ‌شنبه 2 اسفند ساعت 12:10

نوع

قیمت لحظه (تومان)

قیمت سکه بهارآزادی

  11 میلیون

قیمت سکه بهارآزادی(طرح جدید)

11 میلیون و 550 هزار

قیمت نیم سکه بهارآزادی

6 میلیون و 500 هزار

قیمت ربع سکه بهارآزادی

4 میلیون و 200  هزار

قیمت سکه گرمی

2 میلیون و 400 هزار

قیمت دولار

بروز رسانی: شنبه 2 اسفند ساعت 12:10

نوع

قیمت لحظه (تومان)

گرم طلای 18 عیار

یک میلیون و 115 هزار

گرم طلای 24 عیار

یک میلیون و 485 هزار

مثقال طلا

4 میلیون و 830 هزار

انس طلا(دلار)

1785.6

انتهای پیام/

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۲ ارز کاهش و ۲۵ ارز افزایش یافت.

قیمت هر دلار آمریکا (اسکناس) امروز پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی برای خرید به ۲۴ هزار و ۶۷۰ تومان و برای فروش به ۲۵ هزار و ۱۷۰ تومان رسید.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) امروز چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی برای خرید به ۲۴ هزار و ۶۷۰ تومان و برای فروش به ۲۵ هزار و ۱۷۰ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ ۳۰ ارز کاهش و ۵ ارز افزایش یافت.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس)، امروز سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ برای خرید به ۲۴ هزار و ۴۸۰ تومان و برای فروش به ۲۴ هزار و ۹۸۰ تومان رسید.
قیمت دولار

نرخ برابری لیر ترکیه در برابر دلار آمریکا برای اولین بار از ۵ آگوست سال گذشته به پایین ۷ واحد رسید. 

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ ۱۱ ارز کاهش و ۲۲ ارز افزایش یافت.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس)، امروز دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ برای خرید به ۲۴ هزار و ۴۸۰ تومان و برای فروش به ۲۴ هزار و ۹۸۰ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۳ ارز کاهش و ۳۳ ارز افزایش یافت. نرخ ۱۱ ارز نیز ثابت ماند.

دلار آمریکا(اسکناس)، امروز یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ در صرافی های بانکی۲۴ هزار و ۴۸۰ تومان خریداری شده و ۲۴ هزار و ۹۸۰ تومان فروخته می‌شود.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ تمام ارزها نسبت به روز گذشته ثابت ماند.

‎بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز شنبه ٢۵ بهمن ١٣٩٩ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۶ ارز کاهش و ۲۰ ارز افزایش یافت.

قیمت هر دلار آمریکا (اسکناس) امروز پنج شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ در صرافی های بانکی به ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۸ ارز کاهش و ۲۹ ارز افزایش یافت، نرخ ۱۰ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، چهارشنبه تحت تأثیر افت ارزش دلار آمریکا و امید سرمایه‌گذاران به تصویب بسته کمک مالی این کشور، به رشد خود ادامه داد.

قیمت دلار آمریکا(اسکناس)، امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ در صرافی‌های بانکی برای خرید ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان و برای فروش ۲۳ هزار و ۹۰۰ تومان است.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ ۱۳ ارز کاهش و ۲۵ ارز افزایش یافت. نرخ ۹ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز دوشنبه تحت تأثیر گزارش اشتغال ناامیدکننده آمریکا در ماه ژانویه بالا رفت.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) امروز دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ برای خرید به ۲۳ هزار و ۲۰۰ تومان و برای فروش به ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۶ ارز کاهش و ۲۰ ارز افزایش یافت. نرخ ۱۱ ارز نیز ثابت ماند.

بانک مرکزی اخذ مابه‌التفاوت نرخ ارز از کالاهای وارداتی را ابلاغ کرد که بر مبنای آن، ترخیص کالاها منوط به پرداخت مابه‌التفاوت ۴۸۰۰ تومانی، ۲۸۰۰ تومانی و ۲۰۰۰ تومانی شده است.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) در صرافی‌های بانکی، امروز یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ به ۲۳ هزار و ۷۵۰ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز دولتی را برای امروز یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ تمام ارزها ثابت ماند.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) در صرافی های بانکی، امروز شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ برای خرید به ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان و برای فروش به ۲۳ هزار و ۷۵۰ تومان رسید.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۴ ارز کاهش و ۲۶ ارز افزایش یافت. نرخ ۷ ارز نیز ثابت ماند.

قیمت هر دلار آمریکا(اسکناس) امروز پنج‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ برای خرید۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان و برای فروش ۲۳ هزار و ۷۵۰ تومان شد.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۱ ارز کاهش و ۱۴ ارز افزایش یافت، نرخ ۱۲ ارز نیز ثابت ماند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه تک نرخی کردن ارز در شرایط فعلی امکانپذیر نیست، گفت: در صورت اعلام یک شبه ارز تک نرخی، دقیقا همان اتفاقی می‌افتد که با ارز ۴۲۰۰ تومانی رخ داد.

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۹ ارز کاهش و ۱۶ ارز افزایش یافت. نرخ ۱۲ ارز نیز ثابت ماند.

اغلب سهام آسیا اقیانوسیه در معاملات امروز، چهارشنبه، تحت تأثیر گزارشی که نشان می‌داد خدمات چین در ماه ژانویه رشد کرده است، بالا آمدند.

All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

قیمت دلار روز پنج‌شنبه، ۲۲ خرداد، در بازار آزاد ایران با جهشی نزدیک به چهارصد تومانی به ۱۸ هزار و ۳۰ تومان اوج گرفت.

قیمت دلار در ابتدای سال ۹۷ حدود ۴۷۰۰ تومان بود، اما تابستان همان سال به ۱۹ هزار تومان نیز اوج گرفت و سپس با نوساناتی چشمگیر به زیر ۱۲ هزار تومان در پاییز پارسال رسید و از آن زمان دوباره روند صعودی داشته است.

قیمت دلار نسبت به ابتدای امسال دو هزار تومان، معادل بیش از ۱۲ درصد افزایش داشته است.

با افزایش نرخ ارز، قیمت سکه نیز در بازارهای ایران افزایش یافته است.

سکه بهار آزادی با ۵۰ هزار تومان افزایش در روز پنج‌شنبه نسبت به روز قبل آن به ۷ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان اوج گرفته است.قیمت دولار

فروردین ۹۷ قیمت سکه بهار آزادی یک میلیون و ۴۷۰ هزار تومان بود.

اوج‌گیری قیمت دلار به بالای ۱۸ هزار تومان درست یک روز بعد از ادعای عبدالناصر همتی رئیس‌ بانک مرکزی ایران درباره ثبات در بازار ارز اتفاق افتاده است.

وی روز چهارشنبه گفت: «در حال حاضر جلو افزایش قیمت ارز گرفته شده و به تدریج هم تعدیل می‌شود.»

اخیرا بانک مرکزی ایران با انتشار دستورالعملی اعلام کرد حمل و نگهداری ارز (اسکناس) بیشتر از ۱۰ هزار یورو یا معادل آن برای اشخاص در صورت نداشتن سند موسسه اعتباری، رسید سنا و اظهارنامه گمرکی ممنوع است.

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز شنبه دوم اسفند وارد تهران شد.

کاظم غریب‌آبادی نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتشار توئیتی گفته است که آقای گروسی در تهران مورد استقبال بهروز کمالوندی معاون سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت.

قرار است یکشنبه آقای گروسی با برخی مقامات ایران، از جمله علی اکبر صالحی رئیس سازمان اتمی ایران مذاکره کند.

سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی است که جمهوری اسلامی تهدید کرده اگر تحریم‌های آمریکا لغو نشود، روز سوم اسفند از پروتکل الحاقی خارج شده و دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات هسته‌ای ایران را محدود کند؛ موضوعی که با هشدار مقامات غربی مواجه شده است.

همچنین ایران از اردیبهشت پارسال شروع به عدول تدریجی از برجام کرده و اخیرا نیز به تولید اوانیوم فلزی مبادرت کرده؛ ماده‌ای که در ساخت بمب هسته‌ای نیز کاربرد دارد.

از طرفی، همزمان با سفر گروسی، منابع آگاه خبر داده‌اند آژانس در دو سایت مشکوک ایران آثار ذرات اورانیوم را کشف کرده و در صدد است تا مقامات جمهوری اسلامی را به دلیل عدم ارایه توضیح در این زمینه بازخواست کند.

دادگاهی در مسکو، روز شنبه دوم اسفندماه، درخواست تجدیدنظر در مورد حکم زندان الکسی ناوالنی، رهبر اپوزیسیون روسیه و منتقد سرسخت ولادیمیر پوتین، را مردود اعلام کرد.

اعتراض آقای ناوالنی در حالی رد شد که دادگاه حقوق بشر اروپا، پیشتر فرمان آزادی او را صادر کرده بود.

الکسی ناوالنی در ماه اوت گذشته هنگام پرواز از سيبری به مسکو بر اثر مسموميت شديد در بيمارستان بستری شد و روز بعد تحت فشار خانواده و دوستانش به آلمان انتقال يافت.

او می‌گويد ولاديمير پوتين شخصا دستور مسموم کردن او را صادر کرده است اما دولت روسيه دخالت در اين ماجرا را تکذيب می‌کند.

آقای ناوالنی چند هفته پيش به محض بازگشت به روسيه در فرودگاه مسکو بازداشت شد. او پس از انتقال به زندان و برگزاری جلسات دادرسی در رابطه با پرونده مناقشه‌برانگیز «اختلاس» در سال ۲۰۱۴، به تحمل دو سال و هشت ماه حبس محکوم شد.

وی ضمن رد اتهامات مطرح‌شده در این پرونده می‌گوید که صدور این حکم، با انگیزه‌های سیاسی انجام شده است.

منتقد ۴۴ ساله کرملین در جریان دادگاه تجدیدنظر که روز شنبه برگزار شد، از مردم روسیه خواست تا در برابر حکومت روسیه ایستادگی کنند. او در سخنانی جنجالی که پیش از صدور حکم ایراد کرد، بارها به متن کتاب مقدس و همچنین مجموعه داستانی «هری پاتر» اثر جی‌. کی. رولینگ، نویسنده بریتانیایی، استناد کرد و ولادیمیر پوتین را «لرد ولدمورت»، شخصیت سیاه داستان‌های هری پاتر، نامید.

ده‌ها هزار نفر از مردم روسیه در هفته‌های اخیر در اعتراض به بازداشت ناوالنی به خیابان‌ها آمدند و هزاران تن از معترضان نیز بازداشت و روانه زندان شدند.

وزیر کشور پاکستان روز شنبه دوم اسفند اعلام کرد ۴۰ درصد از حصارکشی مرز با ایران تکمیل شده و بقیه این پروژه نیز تا اوایل زمستان سال آینده به اتمام خواهد رسید.

پاکستان بهار امسال پروژه حصارکشی برای ۹۵۰ کیلومتر مرز با ایران را آغاز کرد و دوشنبه گذشته نیز ۱۸.۶ میلیون دلار بودجه برای تکمیل آن تصویب شد.

به گزارش وبسایت وزارت کشور پاکستان، شیخ رشید احمد وزیر کشور روز شنبه اعلام کرد به غیر از ایران، ۲۶۴۰ کیلومتر از مرز پاکستان با افغانستان نیز حصارکشی خواهد شد.

این پروژه‌ها برای جلوگیری از قاچاق، فعالیت‌های تروریستی و مهاجرت‌های غیرقانونی انجام می‌شود.

پاکستان همچنین از ایران درخواست کرد تا تدابیر امنیتی در مرزها با این کشور را تقویت کند.

قبلا ترکیه نیز در میان همسایه‌های ایران، مرز با جمهوری اسلامی را دیوارکشی کرده بود.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور اعلام کرد رسیدگی به پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی در دادسرای نظامی به اتمام رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، شکرالله بهرامی روز شنبه دوم اسفند گفت: «با اتمام رسیدگی به پرونده حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در دادسرای نظامی، این پرونده هم اکنون در مرحله تدوین کیفرخواست است.»

هواپیمای اوکراینی با شماره پرواز پی‌اس ۷۵۲، در تاریخ ۱۸ دی‌ماه‌ پارسال با شلیک دست‌کم دو موشک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمام ۱۷۶ سرنشین آن، از جمله شهروندان خارجی جان باختند.

سپاه پاسداران بعد از چند روز پنهان‌کاری، سرانجام تحت فشار جامعه جهانی اقرار کرد که این هواپیما با موشک‌های سپاه سرنگون شده است، اما علت آن را «خطای انسانی» اعلام کرد.

با وجود این، دولت‌های کانادا و اوکراین بارها تاکید کرده‌اند که جمهوری اسلامی تاکنون به وعده‌هایش در مورد پاسخ‌گویی کامل و روشن شدن حقیقت عمل نکرده است.

آقای بهرامی گفته است مراحل محاکمه پس از طی فرآیند مقدماتی با حضور متهمان و اولیاء دم در دادگاه آغاز می‌شود.

بسیاری از خانواده‌های قربانیان اعلام کرده‌اند که از طرف نیروهای امنیتی ایران تهدید شده‌اند تا سکوت کنند.قیمت دولار

دولت عربستان اعلام کرد که در ده سال آینده، ۲۰ میلیارد دلار برای تقویت و تحقیق و توسعه تولیدات داخلی در حوزه نظامی سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، احمد بن عبدالعزیز العوهلی، مدیر اداره صنایع نظامی عربستان گفته است دولت این کشور قصد دارد که تا سال ۲۰۳۰، ۵۰ درصد از بودجه نظامی سالانه خود را صرف تقویت تولیدات نظامی داخلی کند.

او گفته است در همین راستا، هزینه تحقیق و توسعه بخش نظامی از دو دهم درصد به چهار درصد هزینه‌های نظامی سالانه دولت عربستان افزایش خواهد یافت.

مقام‌های دولت عربستان در سال‌های اخیر قراردادهای کلان نظامی برای خرید تسلیحات از کشورهای دیگر به ویژه آمریکا منعقد کرده بودند.

از جمله این قراردادها می‌توان به قرارداد شرکت بوئینگ در زمینه ساخت جنگنده برای عربستان به ارزش ۱۰ میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار اشاره کرد.

مقصد ۴۰ درصد از صادرات سلاح‌های بریتانیا در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ نیز عربستان سعودی بوده است.

وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، نیز روز ۹ دی خبر داد که وزارت خارجه این کشور فروش احتمالی ۳۰۰۰ بمب دارای سامانه هدایت دقیق به پادشاهی عربستان سعودی را تصویب کرده است.

این بسته شامل سه هزار بمب کم‌قُطر جی‌بی‌یو-۳۹، محفظه‌های مهمات، تجهیزات پشتیبانی، قطعات یدکی و پشتیبانی فنی است.

دولت جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا، روز ۸ بهمن اعلام کرد که فروش عمده تسلیحات به برخی کشورها را که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ توافق شده بود، موقتا به تعویق انداخت اما نگفت دولت جدید آمریکا چه تصمیمی درباره این توافقات دارد.

شکرالله بهرامی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح ایران، خبر داد که کیفرخواست پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی در حال تدوین است و «مراحل محاکمه پس از طی فرآیند مقدماتی با حضور متهمان و اولیاء دم در دادگاه آغاز می‌شود».

به گزارش ایسنا، او تاکید کرد که مرحله رسیدگی به این پرونده «در دادسرای نظامی به اتمام رسیده است».

آقای بهرامی درباره زمان دقیق دادگاه و همچنین علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه رسیدگی به این پرونده اطلاعاتی نداده است.
پیش از این،‌ غلامعلی ترکی، دادستان نظامی تهران گفته بود که در پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران، «ده نفر مقصر شناخته شده» که در بین آنها «فرماندهان عالی نظامی» نیز حضور دارند.

او به نام این فرماندهان اشاره نکرد، ولی گفت این فرماندهان باید «نظارت و هدایت و حتی مراقبت» می‌کردند و به علت قصور به دادگاه معرفی شده‌اند.

از سوی دیگر مسئولان قضایی ایران پیش از این اعلام کرده‌اند که در این پرونده فقط یک نفر در بازداشت به سر می‌برد و بقیه متهمان آزاد هستند.

سپاه پاسداران بامداد ۱۸ دی سال گذشته یک فروند هواپیمای مسافربری اوکراینی به شماره پرواز پی‌اس ۷۵۲ را که در حال اوج گرفتن از فرودگاه امام تهران بود، با شلیک دست‌کم دو فروند موشک سرنگون کرد که تمام ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.

سپاه پاسداران بعد از چند روز پنهانکاری، نهایتا تحت فشار جامعه جهانی اقرار کرد که این هواپیما با موشک‌های سپاه ساقط شده است، اما علت آن را «خطای انسانی» اعلام کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی در طول بیش از یک ‌سال گذشته، نه تنها دادگاه علنی برای افراد مقصر در این ماجرا برگزار نکرده که برای برخی از معترضان به شلیک موشک به هواپیما که در تجعات اعتراضی شرکت کرده بودند، حکم زندان صادر کرده‌اند.

در طول این مدت پیگیری مداوم خانواده‌های جان‌باختگان این هواپیما برای روشن شدن حقیقت نیز با همراهی مقام‌های حکومت ایران مواجه نشده است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره افزایش آمار بیماران کرونا در استان‌‌های آذربایجان غربی، خوزستان و چهارمحال و بختیاری و ورود ویروس جدید از عراق هشدار داد.

به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی روز شنبه، دوم اسفندماه، همچنین با اشاره به گردش ویروس کرونا در عراق، بر لزوم مراقبت ویژه در مرزهای غربی کشور و اقدامات سختگیرانه عبور و مرور در این مرزها تاکید کرد.

قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان، شامگاه چهارشنبه،‌ ۲۹ بهمن‌ماه با بیان این که ویروس جهش‌یافته کرونا از عراق وارد این استان شده اعلام کرد که مرزهای این استان با عراق از روز شنبه، دوم اسفندماه، به مدت یک هفته بسته خواهد شد.

بر اساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت ایران تاکنون ۲۱ مورد ویروس جهش‌یافته در استان‌های تهران، البرز، قزوین و خوزستان شناسایی شده و چهار نفر بر اثر آن جان باخته‌اند.

ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، شامگاه ۳۰ بهمن‌ماه همزمان با تائید شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا در سراسر کشور درباره کاهش سن ابتلا به این بیماری و شیوع ویروس جدید از طریق جوانان هشدار داد.

عصر روز جمعه، اول اسفندماه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از فوت دو کودک یک و ۹ ساله در خوزستان بر اثر ابتلا به کرونا خبر داد،‌ اما درباره این که این دو کودک بر اثر ویروس جهش‌یافته جان خود را از دست داده‌اند یا خیر، اظهارنظری نکرد.

در همین حال سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه، دوم اسفندماه از جان باختن ۶۸ بیمار دیگر بر اثر کرونا و شناسایی هفت هزار و ۹۲۲ بیمار جدید در یک شبانه‌روز گذشته خبر داد.

به این ترتیب آمار رسمی مجموع بیماران کووید ۱۹ در ایران به یک میلیون و ۵۶۶ هزار و ۸۱ نفر و شمار جان‌باختگان به ۵۹ هزار و ۴۰۹ نفر رسید.

همچنین، به گفته سیما سادات لاری، سه‌ هزار و ۶۷۷ نفر از بیماران کرونا در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند.

درستی آمار کرونا در ایران همواره مورد تردید جدی است و منابع گوناگون، از چهره‌های سیاسی داخلی گرفته تا ناظران و کارشناسان مستقل، شمار واقعی مبتلایان و درگذشتگان کووید ۱۹ در ایران را چند برابر آمار رسمی می‌دانند.

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران در حال حاضر ۱۱ شهرستان در وضعیت قرمز، ۵۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۶۸ شهرستان در وضعیت آبی هستند.

شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه که وضعیت همگی آن‌ها قرمز گزارش شده، در استان خوزستان واقع شده‌اند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران از موافقت با سفرهای نوروزی در صورت ادامه «روند نزولی‌ کرونا» در کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی روز شنبه، دوم اسفندماه، گفت: «اگر تعداد شهرهای آبی و زردمان غالب باشد، می‌توانیم در قالب رعایت پروتکل‌های کنترل‌شده برخی سفرها را داشته باشیم.»

آقای رئیسی همچنین با اشاره به وقوع سیل در نوروز ۹۸ گفت: «بر این اساس سه عید نوروز است که مردم از خانه بیرون نرفته‌اند و فشارهای روحی و روانی زیادی بر روی آنها است.»

در روزهای گذشته بسیاری از مقامات وزارت بهداشت و ستاد کرونا از جمله خود آقای رئیسی در مورد اوج‌گیری کرونا به‌ویژه به دنبال شیوع ویروس جهش‌یافته در کشور در اسفند ماه هشدار داده‌اند.

وزارت بهداشت ایران هم در روزهای گذشته از شناسایی میانگین روزانه هشت هزار بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور خبر داده است.

آقای رئیسی ۲۵ بهمن‌ماه ضمن اشاره به افزایش شهرهای قرمز و هشدار درباره شیوع ویروس جدید در کشور گفته بود: «تغییر رفتار و عادی‌انگاری مردم، اولین گزینه شروع خیز چهارم ویروس کرونا است.»

ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، هم شامگاه ۳۰ بهمن‌ماه ضمن تائید شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا در کشور درباره کاهش سن ابتلا به این بیماری و شیوع ویروس جدید از طریق جوانان هشدار داده بود.

ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، ۳۰ بهمن ماه از پیشنهاد دو مدل سفر مبتنی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی خبر داده بود.

به گفته معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، «سفر با تور» و سفر به مقصد «مراکز اقامتی مجاز و تحت نظارت این وزارتخانه» با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی قابلیت اجرا دارد.

به گفته آقای تیموری، در نوروز ۱۴۰۰ ایجاد کمپ‌ گردشگری، چادر زدن، اقامت گردشگران در اماکنی مانند مدارس، زائرسراها و حسینیه‌ها ممنوع است و این موضوع به استانداران اعلام شده است.

مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه‌ای در بهمن‌ماه ۱۳۹۹ را ۳۴ درصد اعلام کرد.

تورم نقطه‌ای به معنی رشد قیمت مجموعه‌ای از کالا‌ها و خدمات در یک ماه مشخص نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن است.

جزئیات گزارش مرکز آمار که در سایت این مرکز منتشر شده، نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» به ٦٦.٨ درصد و نرخ تورم گروه «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» به ٣٩.٧ درصد رسیده است.

بدین ترتیب سرعت رشد قیمت کالاهای خوراکی بیشتر از کالاهای غیرخوراکی و خدمات بوده است.

نرخ تورم در ایران تا اردیبهشت ۹۷ تک‌رقمی‌بود، اما از آن زمان هم نرخ ارز افزایش یافته و هم تورم به شدت اوج گرفته است.

افزایش نرخ ارز به همراه نقدینگی از مهم‌ترین فاکتورهای رشد قیمت کالاها و خدمات است.

نرخ دلار که ابتدای سال جاری ۱۶ هزار تومان بود، اواسط پاییز به ۳۲ هزار تومان اوج گرفت، اما دوباره روند کاهشی یافت و در روز شنبه، دوم اسفند، ۲۵ هزار تومان و ۶۰۰ هزار تومان معامله شد.

جزئیات آمارها همچنین نشان می‌دهد که تورم در روستاها بالاتر از شهرها بوده است.

رشد قیمت کالاها و خدمات در روستاها طی دی‌ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه پارسال ۵۳.۶ درصد بوده، در حالی که این رقم برای شهرنشین‌ها ۴۷.۲ درصد بوده است.

مجید تخت روانچی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، گفته است برای احیای برجام دولت آمریکا باید در مرحله کنونی سه نوع تحریم را بردارد.

او در گفت‌وگویی که در وب‌سایت علی خامنه‌ای، وابسته به دفتر نشر آثار رهبر جمهوری اسلامی، منتشر شده، تاکید کرد که علاوه بر تحریم‌هایی که پس از خروج دولت ترامپ از برجام اعمال شده‌ یا بازگشته‌اند، تحریم‌هایی هم که دولت ترامپ با عناوین غیرهسته‌ای اعمال کرده باید برداشته شود.

منظور این دیپلمات ایرانی از تحریم‌های «غیرهسته‌ای» تحریم‌هایی هستند که برای نمونه با عنوان «حمایت از تروریسم» درباره برخی نهادهای مهم مالی و اقتصادی ایران از جمله بانک مرکزی ایران اعمال شده است.

آقای‌ تخت روانچی همچنین با اشاره به سخنان علی خامنه‌ای درباره راستی‌آزمایی برداشته‌ شدن تحریم‌ها گفت: «اگر آمریکایی‌ها می‌گویند ما تحریم نفت یا پتروشیمی ایران را برداشتیم، ما نمی‌توانیم فقط به امضای یک نامه یا اعلام موضع رضایت بدهیم.»

سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل از «بحث‌ بانکی» به عنوان یک موضوع مهم در زمینه راستی‌آزمایی نام برده و گفته است «شرکتی که از ایران نفت می‌خرد، باید بتواند از طریق سیستم بانکی جهانی پولش را به‌راحتی به ایران منتقل کند».

او همچنین تاکید کرد: «خسارات ایران در برجام» جزو «مطالبات» است ولی «پیش‌شرط» نیست و «بعد از اجرای تعهدات آمریکا، در جلسات کمیسیون مشترک به آن خواهیم پرداخت».

وب‌سایت خامنه‌ای پیش از این چند گفت‌وگو از مقام‌های ارشد حوزه دیپلماسی ایران منتشر کرده است که همگی در تایید مواضع رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر برداشته شدن تحریم‌ها پیش از بازگشت آمریکا به برجام، راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها و دریافت خسارت ناشی از خروج دولت ترامپ از برجام بوده است.

حکومت ایران می‌گوید تنها در صورت لغو تحریم‌ها اقدام به بازگشت به اجرای کامل تعهدات خود در حوزه هسته‌ای می‌کند و در غیر این صورت تا روز سوم اسفند برخی دیگر از تعهدات خود از جمله بازرسی‌های آژانس را محدود می‌کند.

قدرت‌های اروپایی حاضر در برجام و دولت آمریکا اقدامات ایران را خلاف برجام خواسته‌اند و خواستار آن هستند که ایران به اجرای کامل برجام بازگردد تا زمینه برای لغو تحریم‌ها طبق برجام و شروع مذاکرات جدید درباره مسائل مرتبط با پرونده هسته‌ای و همچنین برنامه موشکی و اقدامات منطقه‌ای ایران فراهم شود.

فرشته طائرپور، رئیس انجمن کارفرمایی تهیه‌کنندگان ایران، و فاطمه معتمدآریا‌، رئیس انجمن صنفی بازیگران سینما، درخواست جامعه هنری برای اولویت دادن به هنرمندان سینما و تلویزیون برای دریافت واکسن کرونا را رد کردند.

در متن نامه‌ای که خبرگزاری ایسنا روز شنبه، دوم اسفندماه، از خانم طائرپور منتشر کرده، آمده است: «تهیه‌کنندگان عضو این صنف، هیچ گونه مطالبه‌ای جهت قرار گرفتن در شمار استثنائات و خارج از نوبت [برای دریافت واکسن کرونا] نداشته است.»

در نامه‌ای که روز جمعه، اول اسفند، با امضای حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در رسانه‌ها منتشر شد از کیانوش جهانپور، رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت خواسته شده بود که برنامه‌سازان هنری «همپای» کادر درمان در ایران، در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار بگیرند.

در این نامه همچنین آمده بود با توجه به این که «برنامه‌سازان سینمایی، تلویزیونی و بازیگران، مثل کادر درمان، در «جهاد نگهداشت مردم در خانه» نقش داشتند، جزو «پرریسک‌ترین» گروه‌ها» هستند.

در واکنش به این درخواست، فاطمه معتمدآریا، بازیگر سینما، هم در نامه‌ جداگانه‌ای که روز شنبه منتشر کرد، ضمن تکذیب «فعالیت خود در ارتباط با درخواست اولویت واکسیناسیون هنرمندان سینما»،‌ نوشت: «با وجود از دست رفتن بسیاری از هنرمندان تکرارناشدنی سینما به دلیل ابتلا به کرونا، اولویت را شروع واکسیناسیون گسترده و بدون اتلاف وقت [برای] همه مردم ایران می‌دانم.»

پیشتر دست‌کم دو مقام مسئول در ستاد مقابله با کرونا، خواستار تعطیلی موقت پروژه‌های تلویزیونی و سینمایی در پی ابتلای چند هنرمند به کرونا و جان باختن تعدادی از آن‌ها به دلیل حضور در پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی شده بودند.

علی انصاریان، اکبر عالمی و کریم اکبری مبارکه از جمله هنرمندانی بودند که در ماه‌های گذشته بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختند و شمار بسیار بیشتری مبتلا شدند.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه ایران، اخبار مربوط به اعدام کردن جسد بی‌جان یک متهم را «کذب محض» دانسته و آن را «ادعایی عجیب در رسانه‌های ضد انقلاب» توصیف کرد.

این خبرگزاری نوشته که زهرا اسماعیلی، متهمی که روز ۲۹ بهمن در زندان رجایی‌شهر کرج «به جرم مباشرت در قتل همسرش» اعدام شد، «در زمان اجرای حکم در شرایط صحت و سلامت کامل بوده» و «تا زمان اجرای حکم هیچ‌گونه بیماری قلبی، ریوی و کلیوی نداشته است».

قوه قضاییه ایران در حالی خبر به دار آویختن یک جسد بی‌جان را ««ادعایی عجیب در رسانه‌های ضد انقلاب» خوانده که خبر مربوطه نه توسط رسانه‌های خارج از کشور،‌ بلکه توسط امید مرادی، وکیل خانم اسماعیلی منتشر شده بود.

آقای مرادی روز جمعه نوشته بود که ماموران قوه قضاییه پیش از اجرای حکم اعدام او، ۱۶ مرد را جلو چشم موکلش اعدام کرده بودند و در این شرایط خانم اسماعیلی «سکته کرد و قلبش ایستاد. با اين وجود جسد بی‌جانش را دار زدند».

این وکیل همچنین با اشاره به این که در گواهی فوت خانم اسماعیلی علت درگذشت ایست قبلی اعلام شده، نوشته بود فاطمه آسال‌ماهی، مادر مقتول که خواهان اجرای حکم بود، «شخصا زیر چارپایه زد تا حتی برای چند لحظه جنازه عروسش را بالای دار ببیند».

با این حال قوه قضاییه ایران می‌گوید «در اجرای حکم‌ [اعدام] دلیل مرگ قطع نخاع، خفگی یا ایست قلبی اعلام می‌شود» و این بحث که در گواهی صادر شده از سوی پزشکی قانونی علت فوت اسماعیلی «ایست قلبی» اعلام شده، طبیعی است.

پرونده خانم اسماعیلی که هنگام اعدام ۴۲ سال داشت، مربوط به قتل همسر او علیرضا زمانیان است که به نوشته وکیل خانم اسماعیلی از «مدیران کل وزارت اطلاعات» بود.

بر اساس این گزارش‌ها، آقای زمانی علاوه بر بدرفتاری و ضرب و شتم همسر و دختر خود، زنان دیگری را هم به خانه می‌آورد و دختر او اقدام به قتل پدرش کرده، ولی خانم اسماعیلی برای جلوگیری از اعدام دخترش، این قتل را بر عهده گرفت.

‏شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل نیز با اشاره این اعدام گفته است که «حتی مراجع قضایی می‌دانستند او فقط برای رهایی دختر نوجوانش از اعدام، قتل همسرش که یک مأمور اطلاعاتی فاسد بود را به گردن گرفته است».

در پی درخواست دفتر کمیسر حقوق بشر سازمان ملل برای ارائه مدرکی از سلامتی دختر حاکم دوبی، سفارت امارات متحده عربی در لندن اعلام کرد که شاهزاده لطیفه «در خانه تحت مراقبت است».

با این حال، به گزارش خبرگزاری رویترز، این سفارتخانه مدرک یا ویدئویی در این باره منتشر نکرده است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه، ۲۹ بهمن، اعلام کرد که در مورد مفقود شدن لطیفه بنت محمد آل مکتوم، دختر حاکم دوبی، از حکومت امارات متحده عربی توضیح خواهد خواست.

شاهزاده لطیفه در یک پیام ویدئویی که اخیرا منتشر شده گفته بود که به دستور پدرش در یک ویلا زندانی شده است.

در بیانیه سفارت امارات آمده است:‌ «حال او [شاهزاده] هم‌چنان رو به بهبود است و امیدواریم که در زمان مناسب به زندگی در انظار بازگردد.»

ساعتی پیشتر سخنگوی دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرده بود که این دفتر از امارات «مدرک اثبات زنده بودن» خواسته است.

تا روز سه‌شنبه، ۲۸ بهمن، که برنامه «پانوراما» شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی پیام‌های ویدئویی شاهزاده لطیفه را پخش کرد هیچ اطلاعی از او در دست نبود.

در يکی از این پیام‌های ویدئویی که از قرار معلوم به شکل مخفیانه ضبط شده دختر ۳۵ ساله حاکم دوبی می‌گوید: «در مورد امنیت خود نگرانم.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس در سال ۲۰۱۸ گزارش داد که شاهزاده لطیفه با کمک یک جاسوس سابق فرانسه و یکی از دوستانش با کشتی از دوبی گریخته است، ولی کماندوهای اماراتی او را در نزدیکی سواحل هند بازداشت کرده‌اند.

آمریکا روز جمعه اول اسفند همزمان با سخنرانی جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور، در کنفرانس امنیتی مونیخ به معاهده اقلیمی پاریس بازگشت.

به دنبال تلاش‌های گسترده آمریکا و مذاکراتی طولانی٬ معاهده اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ امضا شد. خروج از این معاهده اقلیمی جهانی یکی از وعده‌های عمده دونالد ترامپ به رای‌دهندگان آمریکایی در سال ۲۰۱۶ بود که در ۱۴ آبان سال جاری تکمیل و نهایی شده بود.

جو بایدن نیز در نخستین روز کاری خود در کاخ سفید در اول بهمن ماه در فرمانی اجرایی این تصمیم دونالد ترامپ را لغو کرد.

جو بایدن روز جمعه در کنفرانس امنیتی مونیخ از تغییرات آب و هوایی به عنوان تهدیدی حیاتی و جهانی یاد کرد و گفت، دیگر نمی‌توانیم در این زمینه تاخیر کنیم یا حداقل‌ها را انجام دهیم.

جان کری، نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور اقلیمی، نیز در توییتی ضمن اعلام این خبر گفته است، هیچ کشوری نمی‌تواند در این نبرد به تنهایی بجنگد.

دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا از جمله امضا کنندگان این پیمان بود که هدف آن تلاش مشترک برای کاهش میزان تولید گازهای گلخانه‌ای تا سال ٢٠٣٠ اعلام شده است.

دولت اوباما در سال ۲۰۱۵ وعده داده بود که انتشار گازهای گلخانه ای آمریکا را تا سال ۲۰۲۵ نسبت به سطح سال ۲۰۰۵ بین ۲۶ تا ۲۸ درصد کاهش خواهد داد.

دانشمندان معتقدند که تحت تاثیر تولید گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت بشر دمای زمین به نسبت سال‌های ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ (دوران ماقبل صنعتی) حداقل یک درجه افزایش یافته است.

پیش‌بینی‌ سازمان جهانی هواشناسی نشان می‌دهد که به احتمال ۷۰ درصد میزان گرمایش زمین حداقل در یکی از ماه‌های سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ از ۱.۵ درجه بالاتر از دوران ماقبل صنعتی بیشتر خواهد شد.

گزارش‌ها از تفلیس حاکی از کشمکش و درگیری میان ده‌ها نفر از فعالان سیاسی و مدنی گرجستان با نیروهای پلیس در مقابل پارلمان این کشور است.

وزارت کشور گرجستان به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت که ۲۰ نفر به دلیل سرپیچی از دستور پلیس بازداشت شده‌اند.

فعالان مخالف حکومت در اعتراض به آنچه که آن را تقلب در انتخابت پارلمانی ماه اکتبر توصیف می کنند و تداوم بحران سیاسی در گرجستان از چند ماه پیش اجتماعاتی در اطراف ساختمان پارلمان برگزار کرده‌اند. روز جمعه نیز آنها تلاش کردند که مقابل پارلمان گرجستان چادر بزنند.

پس از صدور حکم بازداشت نیکا ملیا، رهبر حزب مخالف دولت «جنبش متحد ملی» در روز چهارشنبه، بحران سیاسی در گرجستان تشدید شده است. مخالفان حکومت صدور حکم بازداشت آقای ملیا را به عنوان نمونه‌ای از سرکوب منتقدان سیاسی محکوم کرده‌اند.

نیکا ملیا به سازماندهی «اقدامات خشونت‌آمیز گسترده» در جریان تظاهرات ضد حکومتی سال ۲۰۱۹ متهم شده است. ولی آقای ملیا و طرفدارانش می‌گویند این پرونده انگیزه‌های سیاسی دارد. در صورت اثبات جرم در دادگاه این سیاستمدار ۴۱ ساله ممکن است به ۹ سال زندان محکوم شود.

گیورگی گاخاریا، نخست وزیر گرجستان روز چهارشنبه همزمان با تشدید بحران سیاسی در کشور استعفا داد. ایراکلی گاریباشویلی به عنوان نامزد مقام نخست وزیری معرفی شده ولی انتصاب او به این مقام مستلزم رای اعتماد پارلمان است که جلسات آن از سوی احزاب مخالف تحریم شده است.

در پی استعفای گیورگی گاخاریا از مقام نخست وزیری آقای ملیا خواستار برگزاری انتخابات زودرس شد و وزات کشور گرجستان نیز اعلام کرد که اجرای حکم بازداشت آقای ملیا را موقتا به تعویق انداخته است.

حکم بازداشت نیکا ملیا پس از امتناع او از پرداخت وثیقه جدید صادر شد که به ۴۰ هزار لاری (معادل ۱۲ هزار دلار) افزایش یافته است. آقای ملیا مبلغ وثیقه اولیه را در سال ۲۰۱۹ پرداخته بود ولی به دلیل باز کردن دستبند مخصوص ردگیری الکترونکی در یکی از اجتماعات اعتراضی به نتایج انتخابات در ماه نوامبر مراجع قضایی مبلغ وثیقه او را افزایش دادند.


بیشتر

عضو پیشین مجلس شورای اسلامی

«کل مشکل ما با آمریکا، اسرائیل است. غیر از این مشکلی نداریم.»

© 2021 تمام حقوق این وب‌سایت، بر اساس مقررات کپی‌رایت، برای رادیو فردا محفوظ است.

دلار در بازار آزاد امروز با کاهش ۲.۳۷ درصدی، از ۲۵,۹۰۰ (بیست و پنج هزار و نهصد ) تومان به ۲۵,۳۰۰تومان رسید.

دلار در بازار آزاد در بازار امروز نسبت به ۲ روز پیش، با ۶۰۰ تومان کاهش، ۲۵,۳۰۰ تومان نرخ گذاری شد.

دلار در صرافی ملی با بدون تغییر ۰ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۲۵,۱۷۰ تومان معامله شد.

دلار در بازار متشکل با کاهش ۱.۱۹ درصدی نسبت به ۲ روز پیش، ۲۴,۷۰۵ تومان معامله شد.

دلار در سامانه سنا در بازار امروز نسبت به ۲ روز پیش، با ۱۲۶ تومان کاهش، ۲۵,۰۴۴ تومان نرخ گذاری شد.قیمت دولار

دلار کانادا با کاهش ۲.۴۷ درصدی نسبت به روز قبل ، ۲۰,۰۶۰ تومان معامله شد.

دلار استرالیا در بازار امروز نسبت به ۲ روز پیش، با ۲۶۰ تومان کاهش، ۲۰,۲۰۰ تومان نرخ گذاری شد.

امروز دلار در بازار آزاد برخلاف رشد قبلی با افت قیمت روبرو بوده است، بطوری که دلار در بازار آزاد که ۲ روز پیش تا ۲۵,۹۰۰ (بیست و پنج هزار و نهصد ) تومان رسیده بود، امروز – شنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۲۰ فوریه ۲۰۲۱ – با کاهش ۲.۳۷ درصدی به ۲۵,۳۰۰ (بیست و پنج هزار و سیصد ) تومان رسید.

۲ روز پیش دلار در صرافی ملی مانند ۳ روز پیش، با افزایش و کاهش قیمتی روبرو نشدند، بطوری که دلار در صرافی ملی که ۳ روز پیش تا ۲۵,۱۷۰ (بیست و پنج هزار و یکصد و هفتاد ) تومان رسیده بود، امروز – شنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۲۰ فوریه ۲۰۲۱ – به ۲۵,۱۷۰ (بیست و پنج هزار و یکصد و هفتاد ) تومان رسید.

امروز دلار در بازار متشکل برخلاف رشد قبلی با افت قیمت روبرو بوده است، بطوری که دلار در بازار متشکل که ۲ روز پیش تا ۲۴,۹۹۹ (بیست و چهار هزار و نهصد و نود و نه ) تومان رسیده بود، امروز – شنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۲۰ فوریه ۲۰۲۱ – با کاهش ۱.۱۹ درصدی به ۲۴,۷۰۵ (بیست و چهار هزار و هفتصد و پنج ) تومان رسید.

قیمت دلار در سامانه سنا شاهد کاهش ۰.۵ درصدی درصدی قیمت بوده است بطوری که دلار در سامانه سنا که ۲ روز پیش تا ۲۵,۱۷۰ (بیست و پنج هزار و یکصد و هفتاد ) تومان رسیده بود، امروز – شنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۲۰ فوریه ۲۰۲۱ – به ۲۵,۰۴۴ (بیست و پنج هزار و چهل و چهار ) تومان رسید.

امروز دلار کانادا برخلاف رشد قبلی با افت قیمت روبرو بوده است، بطوری که دلار کانادا که روز قبل تا ۲۰,۵۵۶ (بیست هزار و پانصد و پنجاه و شش ) تومان رسیده بود، امروز – شنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۲۰ فوریه ۲۰۲۱ – با کاهش ۲.۴۷ درصدی به ۲۰,۰۶۰ (بیست هزار و شصت ) تومان رسید.

امروز دلار استرالیا برخلاف رشد قبلی با افت قیمت روبرو بوده است، بطوری که دلار استرالیا که ۲ روز پیش تا ۲۰,۴۶۰ (بیست هزار و چهارصد و شصت ) تومان رسیده بود، امروز – شنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۲۰ فوریه ۲۰۲۱ – با کاهش ۱.۲۸ درصدی به ۲۰,۲۰۰ (بیست هزار و دویست ) تومان رسید.

ارز ابزار اصلی وشناخته شده دادوستدها در جهان امروز به شمار می‌رود. ارز به صورت سکه یا اسکناس توسط دولت‌ها توزیع می‌شود. اکثر کشورهای جهان ارز یا واحدپول ویژه خود را تعریف کرده و بر اساس مقتضیات اقتصادی خود دست به انتشار آن می‌زنند.

برخی از کشورها نیز از واحدهای پولی مهم دنیا برای دادوستدهای داخلی خود بهر می‌گیرند. به طور مثال در حال حاضر به غیر از ایالات متحده آمریکا، 27 کشور دیگر نیز دلار آمریکا را به عنوان واحد پول خود انتخاب کرده‌اند. از جمله این کشورها می‌توان به زیمبابوه، پرتوریکو، جامائیکا و…اشاره کرد.

در ایران ارز به مفهوم واحد پول سایر کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مهم‌ترین و پرکاربردترین ارزها در بازار ایران دلار آمریکا، یورو، یوآن چین، درهم امارات، لیر ترکیه است. این ارزها بخش عمده داده و ستد بازار ارز ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

با توجه به مقتضیات اقتصادی جوامع مختلف، دولت‌های سیستم‌های متفاوتی را برای تنظیم روابط پولی خود تدوین و به مرحله اجرا می‌رسانند. این سیستم‌ها را به صورت کلی نظام‌های ارزی می‌نامند.

به صورت کلی نظام‌های ارزی در طیفی تعریف می‌شوند که دریک سر آن نظام‌های«شناور مطلق» و در سردیگر آن«ثابت مطلق» قرار دارند. در ادامه برخی از این نظام‌ها را بررسی می‌کنیم.

نظام‌میخکوب سخت: یکی از سیستم‌های ارزی به شمار می‌روند، سیستمی که عمدتا چارچوب بسیار محدود کننده‌ای برای سیاستگذار پولی به همراه دارد. این دسته از نظام‌های ارزی عموما با تصویب قانون رسمیت پیدا می‌کنند و تغییر دادن آنها مستلزم هزینه‌های بالایی _ اعم از فرایند تغییر قانون و تغییر ساختار اقتصادی_ برای سیاستگذار است. این دسته از نظامهای ارزی شامل سه نظام پذیرش واحد پول خارجی،تشکیل کمیته ارزی و اتحادیه پولی است . با یکسان شدن تورم در کشورهای طرف این نظام ارزی (کشور لنگر و پذیرنده لنگر)، تغییر نرخ ارز حقیقی بین این کشورها منوط به تغییر قیمتهای اسمی یا بهره وری است.

نظام‌های میخکوب ملایم: نظام‌های ارزی میخکوب ملایم، نظام‌هایی هستند که معمولا نرخ یا مسیر مشخص ارزی برای اقتصاد تعریف می‌کنند و همچنین در این نظام ارزی اتخار تصمیم برای مداخله در بازار ارز یا بازار پول برای رسیدن به هدف ارزی براساس دستورالعمل انجام می‌شود.

از دیگر نظام‌های ثابت مطلق می‌توان به میخکوب قابل تعدیل، میخکوب خزنده و میخکوب منعطف اشاره کرد.

سیستم‌های ارزی شناور به سیستمی اطلاق می‌شود، که در آن نرخ ارز آزادانه توسط بازار تعیین می‌شود و دخالت در بازار پول و ارز (در صورت وجود) برای رسیدن به نرخ ارز خاصی صورت نمی‌پذیرد. سیستم‌های ارزی شناور به دودسته اصلی تقسیم می‌شوند: شناور مدیریت شده و شناور مطلق

در  سیستم شناور مدیریت شده در برخی موارد دولت برای تنظیم بازار دخالت‌های محدودی خواهد داشت، اما در  شناور مطلق همه‌چیز دربازار مشخص می‌شود.

برای تعیین نرخ ارز نظریه‌های متفاوتی مطرح است دو نظریه سنتی هستند که بیشتر به تغییرات نرخ ارز در بازه زمانی بلند مدت می‌پردازند و دو نظریه که به روز تر هستند و به بالا و پایین شدن نرخ ارز در بازه زمانی کوتاه مدت توجه دارند. وقتی میزان صادرات یک کشور با واردات آن برابری داشته باشد نرخ تعادلی ارز برقرار می شود.

در کشور ایران نرخ ارز در اثر علل مخصوص به خود افزایش می یابد. این عوامل در دو گروه دسته بندی می شوند؛ علل خارجی و علل داخلی. علل خارجی به روابط دیپلماتیک بین ایران و کشورهای دیگر بستگی دارد و به هر حال با توجه به تحریم هایی که کشور ایران درگیر آن شده است و توافق هسته ای( برجام) که بین ایران و گروه 5+1 به توافق رسید، باعث امیدواری بود که ایران بتواند پس از انزوا در تجارت خارجی خود، از این اتفاقات رها شده و کشور را در سمت رونق اقتصادی به حرکت درآورد ولی با تمام امید و پیش بینی ها این اتفاق نیافتاد و تا زمانی که تمام اعضای برجام به آن متعهد بودند ایران نتوانست از نتایج برجام به خوبی استفاده کند .

نرخ ارز ثابت از طرف دولت ها در جهت باقی ماندن ارزش پول واحد کشور و در محدوده مورد نظر دولت ها تعیین می شود. و نرخ رسمی ارز یک کشور را توسط بانک مرکزی با قیمت طلا در یک مسیر قرار می دهد . بطور مثال در کشور ایران نرخ ارز ثابت که دولت در برابر دلار امریکا در نظر گرفت 42000 ریال است.

نرخ ارز شناور همان نرخ ارز نوسان دار است که در آن خرید و فروش هرگونه ارز و تبادلات ارزی در هر کشور با توجه به بازار جهانی آن ارز و نرخ اش در کشورهای دیگر ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه مدت تغییر کند.

بازار ارز دربسیاری از موارد متاثر از رویدادهای مهم اقتصادی وسیاسی کشور است. همانطور که اشاره شد عوامل خارجی که به روابط دیپلماتیک بین کشورها به طور مثال ایران و امریکا اشاره دارد در بسیاری از موارد باعث نواسانات در بازار ارز می شود. اما در مقابل دلایل خارجی، در داخل هم اتفاقاتی نظیر افزایش تقاضای دلار، ورود نقدینگی به بازار با کاهش سود سپرده های بانکی، تقاضای دلار برای سفرهای خارجی و بعضا خارج کردن دلار به جای دیگر ارز ها از کشور، درخواست دلار برای واردات کالاهای اساسی و درخواست کاذب دلار به دلیل فشار و فضای روانی در داخل از عوامل نوسان نرخ دلار در بازار ایران است.

در نرخ حقیقی دلار ما می توانیم کالا ها و یا خدمات یک کشور را با خدمات و کالاهای یک کشور دیگر تبادل کنیم. نرخ حقیقی دلار را می توانیم از راه فرمولی ساده بدست بیاوریم؛ نرخ اسمی دلار را در قیمت داخلی محصول ضرب و جواب را تقسیم بر قیمت خارجی آن محصول می کنیم و نرخ حقیقی دلار برای یک محصول مورد نظر را در می یابیم . از آنجاییکه نرخ حقیقی دلار در ترسیم الگوی تجارت و میزان واردات و صادرات هر کشوری موثر است از اهمیتی ویژه ای برخوردار است.در نتیجه نرخ واقعی دلار از شاخص برابری قدرت خرید دلار امریکا به ریال ایران به دست می آید.

قیمت دلار دولتی یا مبادله ای از سمت دولت و در جایی به اسم مرکز مبادلات ارزی تعیین می شود. این نوع ارز در مقابل مفهومی به اسم قیمت دلار آزاد قرار می گیرد. دلیل تفاوت ارز دولتی با آزاد در این است که ارز مبادله ای یا دولتی از طرف دولت مشخص می شود اما ارز ازاد در بازار و با توجه به عرضه و تقاضا و شرایط اقتصادی کشور نرخ گذاری می شود.  در نظامی که نرخ ارز چند نرخی است معمولا آن نرخی که پایین ترین نرخ موجود باشد نرخ ارز دولتی نامیده می شود. باید توجه داشت که ارز دولتی تمام کالا ها را در بر نمی گیرد و تنها برای واردات از کشور های خاص پرداخت می گردد و همچنین بانک طرف قرارداد 35 درصد از میزان ارائه را وثیقه نگه می دارد.

بانک ملی ایران با سرمایه گذاری و کسب مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال 1383 بصورت شرکت سهامی خاص صرافی ملی را تاسیس کرد و بر خلاف اعمال محدودیت های جامعه جهانی ، نقش مهمی را در انتقال مبالغ ارزی و ساخت و  متعادل کردن بازار ارز ایفا نموده است.

شرکت صرافی ملی ایران با استفاده  از علم و دانش و به کارگیری مدیران با تجربه و کارشناسان ورزیده ارزی و بانکی روابط سازنده با واحدهای خارج از کشور بانک ملی و بستن قرارداد با کارگزاران معتبر و خوش نام و با استفاده از تجهیزات به روز ، ریسک معامله حواله های ارزی و نقدی(اسکناس و پول) را به کمترین سطح ممکن رسانده است.

در تاریخ اردیبهشت ماه سال 1397 بانک مرکزی با ارئه طرحی به نام سامانه نیمایی در راستای بهبود بازار ارز و واردات کالا را رونمایی کرد. سامانه نیمایی شامل یک نظام یکپارچه در معاملات ارزی است. این سامانه در راستای فراهم کردن ارز و آسان نمودن تامین ارز برای واردات کالا و ساخن یک فضای مطمئن معاملات برای خریداران و فروشندگان کالا و ارز به وجود امده است.

ساز و کار سامانه نیمایی به این صورت است که خریدار می‌تواند در یک محیط متحد درخواست خرید ارز خود را به فروشندگان بدهد و همچنین فروشندگان به تقاضای افراد و خریداران دسترسی دارد و فروشنده‌ای که بخواهد خدمات ارائه دهد می‌تواند در یک محیط سالم رقابتی خدمات خود را در دسترس خریداران قرار دهد و پیشنهاد خرید ارز خریداران را پاسخگو باشد. به عبارت ساده تر، سامانه ارز نیمایی فضای آنلاین برای تبادل ارز است که در اختیار خریداران و فروشندگان قرار می گیرد.

سنا در اصل سایتی است که بانک مرکزی در راستای ارائه میانگین قیمت دلار در صرافی ها به راه انداخته است. همچنین در این سایت نرخ های روز ارز به صورت ساعتی گزارش می شود. همچنین با هدف آسان کردن سفر به عتبات عالیات، زائران می توانند از طریق همین سامانه سنا ارز زائران اربعین دریافت کنند. کارکرد سامانه سنا، ارزیابی و نظارت بر ارز و مبادلات ارزی است که از سال 90 راه‌ اندازی شده است و صرافی ها موظف به ثبت معاملات روزانه ارزی خود در این سامانه هستند.

در این جا منظور دلاری است که شما امروز در بازار خرید و فروش می کنید اما فردای روز خرید خود آن را دریافت می نمایید. در این قیمت گذاری که بر اساس پیش بینی های فعالان اقتصادی در بازار غیر رسمی انجام می شود ممکن است بالا رود یا پایین بیاید و همچنین تابع تمام اتفاقات و نوسانات مختلف است. پس به طور دقیق نمی توان از گران بودن یا ارزن تر بودن دلار فردایی صحبت کرد.

دلار تهران:  مفهوم این قیمت دلاری است که در تهران خرید و فروش می شود. و دلار تهران به چندین بخش من جمله سبزه میدان، پاساژافشار و خیابان منوچهری دسته بندی می شود. به طور مثال اگر شما در سبزه میدان دلار معامله کنید قیمت آن ممکن است متفاوت باشد با وقتی که از چهاراره استانبول اقدام به  خرید و فروش دلار می کنید. در این بین هم ممکن است برخی شایعات هم روی قیمت دلار در مکان های مختلف اثر بگذارد. به طور مثال اینکه می‌گویند دلار تقلبی در اسکناس های قدیمی چاپ بیشتر یافت می شود بنابراین باید اسکناس های با تاریخ قدیمی ارزان تر معامله شوند  یا دلارهایی که خطی آبی دارند گران‌تر است، این شایعات معمولا اساس و پایه واقعی ندارند و صرفا در جهت سود و منفعت به وجود می آید.

همانطور که در دلار تهران اشاره شد در این جا هم به دلاری گفته می شود که در شهر مشهد خرید و فروش شود. دلار مشهد اساسا از دلار تهران ارزان تر است زیرا در نوسانات نرخ ارز بعد جغرافیایی و مکانی نیز دارای اهمیت است. به این ترتیب که حمل و نقل ارز از محلی که عرضه می شود یعنی تهران تا مقصد و شهر مشهد همچنین بر روی قیمت دلار مشهد تاثیر می گذارد. این اتفاق در شرایط اقتصادی خاص مثل امروز ایران که نوسان قیمت دلار بسیار زیاد است و درخواست برای خرید دلار بالا است تشدید می شود.

شهر مشهد به دلیل همجواری با مرز شرقی ایران و به دلیل اینکه در نواحی مرزی خرید و فروش معاملات بیشتر نقدی است و بانکی وجود ندارد قیمت ارز از نواحی مرکزی ایران پایین تر رقم می خورد. در زمانی که معامله ارز قاچاق اعلام گشت و در حمل و نقل آن امکان ریسک و خرید افزایش یافت بر روی قیمت دلار در نقاط مختلف ایران هم اثر گذار شد.

در ادامه مبحث دلار مشهد در اینجا هم همان موارد مطرح است با این تفاوت که در این جا پای قاچاقچیان هم درمیان است.قیمت دولار

به همین ترتیب ارائه شده دلار به ترتیب بیشترین تا کمترین نرخ گذاری از تهران، مشهد، سلیمانیه، هرات رسید.

تعدادی از صرافی های کشور در بعضی کشور های خارج دارای حساب ارزی هستند و می توانند برای افرادی که درخواست حواله دلار می کنند برای همان کشور حواله تهییه کنند. در این نوع حواله دلار به علت آنکه پای پول و اسکناس در میان نیست قیمت آن به نسبت زمانیکه دلار را به صورت نقد تهیه می کنید کمی پایین تر حساب می شود.

برای تشخیص دلار تقلبی از دلار اصل بهترین و راحت ترین راه جنس اسکناس دلار است زیراکه جنس دلار از نوعی کتان خاص به وجود می اید که در بازار داد و ستد نمی شود. همچنین وضوح بالای اسکناس نیز راه دیگری است به این صورت که هیچ پرینتری کیفیت چاپ اصلی را ندارد. تکراری نبودن شماره سریال ها و براق بودن یکی از اعداد اسکناس دلار نیز راه های دیگر تشخیص تقلبی از اصل است.

سنت واحد خرد دلار آمریکا است. هر دلار برابر 100 سنت است.

شش نوع اسکناس دلار چاپ می شود که از کمترین یک دلاری تا بیشترین 100 دلاری موجود است به این ترتیب که  داریم:

 

قیمت دولار
قیمت دولار
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *