قیمت طلا

قیمت طلا
قیمت طلا

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

به گزارش تجارت‌نیوز و به نقل از اتحادیه طلا و جواهر تهران، در بازار آزاد

قیمت طلا گرمی 18 عیار در بازار آزاد امروز پنجشنبه ۱۷ مهر با 500 تومان افزایش، 1,356,600 معامله شد .

قیمت طلا مثقال 18 عیار در بازار آزاد امروز پنجشنبه ۱۷ مهر با 2,000 تومان افزایش، 5,876,000 معامله شد.

در ادامه می توانید نمودار تغییرات قیمت طلا را در هفته‌ای که گذشت را مشاهده نمایید.

قیمت طلا

 

 

قیمت سکه نیز در بازار امروز بصورت زیر است:

قیمت سکه امامی در بازار آزاد امروز پنجشنبه ۱۷ مهر بدون هیچ تغییری، 14,711,000 معامله شد.
برای مشاهده دقیق جدول قیمت و نمودار هفتگی سکه امامی اینجا کلیک کنید .

قیمت سکه بهار آزادی در بازار آزاد امروز چهارشنبه ۱۶ مهر با 200,000 تومان کاهش، 13,550,000 معامله شد.
برای مشاهده دقیق جدول قیمت و نمودار هفتگی سکه بهار آزادی اینجا کلیک کنید .

قیمت نیم سکه در بازار آزاد امروز پنجشنبه ۱۷ مهر با 50,000 تومان افزایش، 8,150,000 معامله شد.

قیمت ربع سکه در بازار آزاد امروز پنجشنبه ۱۷ مهر با 40,000 تومان افزایش، 5,200,000 معامله شد.

 

قیمت طلا در کنار فاکتورهای دیگر مثل قیمت دلار، قیمت مسکن، شاخص بورس و نرخ تورم از جمله عوامل تاثیرگذار در اقتصاد خرد و کلان است. بین تمام این موارد، طلا خوش‌‌آب‌ورنگ‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین مورد سرمایه‌گذاری طلا به‌حساب می‌آید.

شاید شما هم موقع خرید هدیه، همیشه به طلا به‌عنوان یک گزینه جدی فکر کنید. طلا الزاما گزینه گران قیمتی نیست، اما بیشتر از هدایای دیگر به چشم می‌آید. چرا که طلا می‌تواند «ارزش» را در خودش ذخیره کند و در موقع فروش، با قیمتی نزدیک به قیمت خرید طلا، نقد شود.

بیشتر ما همیشه مقداری طلا داریم. خانم‌ها از این فلز زیبا به‌ عنوان زینت استفاده می‌کنند آقایان با هدف سرمایه‌گذاری و کسب سود طلا یا سکه می‌خرند. برای هر دو گروه قیمت طلا اهمیت دارد. سرمایه‌گذاران نیز بخشی از سبد دارایی خود را به طلا یا اوراق مبتنی بر طلا اختصاص می‌دهند.

ویژگی‌هایی مثل نقدشوندگی سریع، حمل آسان (ارزش بالا در حجم کم) و نگهداری راحت (فاسد نمی‌شود، زنگ نمی‌زند و از بین نمی‌رود) باعث شده که این فلز کمیاب از دیرباز مورد توجه افراد و دولت‌ها قرار بگیرد.

حتما شنیده‌اید که می‌گویند نباید تمام تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد گذاشت. سرمایه‌گذاران معمولا با متنوع کردن سبد دارایی خود می‌کوشند که ریسک سرمایه‌گذاری خود را مدیریت کنند؛ و طلا یکی از گزینه‌های جدی در یک سبد متنوع است.

در بسیاری از موارد گزینه‌های دیگر مثل دلار، سهام، اوراق بدهی، زمین و سپرده‌بانکی در کنار طلا قرار می‌گیرند. در شرایط پرریسک و با نااطمینانی بالا، سهم طلا در سبد بیشتر می‌شود. مثلا اگر کشوری ترس جنگ داشته باشد، به این دلیل که می‌تواند مقدار زیادی پول را در حجم کمی از طلا ذخیره کند، تقاضا برای طلا بالا می‌رود و به دنبال این کشش تقاضا (demand pull) قیمت طلا افزایش می‌یابد.

به دلیل ریسک سیاسی بالا و نااطمینانی‌های متعدد در ایران، ایرانی‌ها همیشه به طلا توجهی ویژه دارند.

مثل هر کالای دیگری، قیمت طلا با سازوکار عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. عرضه طلا تقریبا عدد ثابتی است و سالانه حدود ۲۵۰۰ تن طلا از معادن خارج می‌شود. بنابراین در تحلیل قیمت طلا، معمولا سمت عرضه نادیده گرفته شده و به عوامل موثر بر تقاضا توجه می‌شود. (مشتق حجم عرضه صفر فرض می‌شود.)

یک نکته بسیار جالب این است که می‌توانیم فرض کنیم هزینه معدن‌کاری طلا در جهان عدد ثابتی است: با کشف روش‌های نوین استخراج، هزینه معدن‌کاری کم می‌شود، اما از سوی دیگر با پیشروی فرایند استخراج، منابع طلا دور از دسترس‌تر شده و سختی معدن‌کاری افزایش می‌یابد. پیشرفت فناوری در تقابل با دشوارترشدن استخراج، باعث می‌شود که هزینه تولید هر اونس طلا عددی ثابت (حدود ۲۰۰ دلار برای هر اونس) باشد.

پس دیدیم که قیمت طلا نه تابع تغییر در عرضه (کشف معدن جدید) است و نه از پیشرفت فناوری تاثیر می‌گیرد. بلکه سمت تقاضا مهم‌ترین عامل موثر بر قیمت طلا است.

قیمت طلای در کشورهای مختلف هم با تقریب خوبی ثابت است. اگر قیمت طلا در یک کشور به شکلی فاحش تغییر کند، با صادرات یا واردات، قیمت طلا به سرعت به عدد جهانی نزدیک می‌شود. از این نظر بازار جهانی طلا یکی از چابک‌ترین و ایده‌آل‌ترین بازارها (بازار رقابت کامل) است.

با این وجود ممکن است قیمت جهانی طلا ضرب‌در قیمت دلار، همیشه برابر با قیمت طلا در ایران نباشد. به خصوص که تجارت طلا در ایران آزاد نیست و ممکن است در مواردی قیمت طلا بالاتر یا پایین‌تر از قیمت جهانی باشد.

مثلا قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در مهرماه ۱۳۹۸ برابر با ۳۴ دلار است. با ضرب قیمت دلار در این روز (۱۱۴۵۰) به قیمت ۳۸۹۳۰۰ تومان برای هر گرم می‌رسیم. در حالی که در این روز هر گرم طلای ۱۸ عیار با قیمت ۴۰۸۹۰۰ تومان معامله می‌شود. اما در شرایط عادی این اختلاف (بین ۵ تا ۱۰ درصد) زیاد نیست.

با توجه به این که نااطمینانی بر سرعت گردش پول اثر می‌گذارد، حباب قیمت طلا با سرعت گردش پول همبستگی خواهد داشت. اما رابطه حباب سکه و طلا با سرعت گردش پول، یک رابطه عِلّی نیست.

با توجه به حرفی که زدیم، ممکن است این تصور ایجاد شود که در بلندمدت نباید تفاوتی فاحش بین رشد قیمت دلار و رشد قیمت طلا دیده شود. این تصور درست نیست. چرا که قیمت طلای جهانی هم به‌طور میانگین افزایشی است و در بلندمدت، قیمت طلا با شیبی تندتر از رشد قیمت دلار، بالا می‌رود.

به تاثیر روزهای سال و مناسبت‌های تقویمی بر قیمت یک کالا، اثر تقویمی یا calendar effect می‌گویند. قیمت طلا هم از این اثر تاثیر می‌گیرد.

برای مثال در نزدیکی عید نوروز شاهد افزایش قیمت طلا هستیم. همچنین در اواخر ماه ذوالحجه و پیش از شروع محرم و صفر، به دلیل افزایش تعداد ازدواج‌ها، قیمت طلا کمی بالا می‌رود. ماه شعبان از دیگر ماه‌هایی است که به دلیل داشتن اعیاد و مناسبت‌های مقدس، تقاضای برای طلا بالا می‌رود.

افرادی که قصد دارند در بازه زمانی کوتاه، از بازار طلا نوسان بگیرند می‌توانند روی این آثار کوتاه‌مدت حساب کنند. تقارن نوروز ۱۳۹۹ با ماه شعبان می‌تواند اثر تقویمی بر قیمت طلا را تقویت کند. با این حال اثر تقویمی تنها عامل تاثیرگذار در بازار طلا نیست و سرمایه‌گذار هوشمند باید جمیع شرایط را در تحلیل خود لحاظ کند.

همان‌طور که گفتیم جهش قیمت طلا با افزایش نااطمینانی ارتباط دارد. در ایران عموما جهش قیمت طلا به دنبال افزایش قیمت دلار صورت می‌گیرد. این سازوکار بسیار طبیعی است. با افزایش قیمت دلار مردم برای حفظ دارایی نقدی خود، بخشی از پول خود را به طلا تبدیل می‌کنند.

افزایش تقاضا قیمت طلا را تا جایی بالا می‌برد که به قیمت جهانی برسد. از آنجا به بعد، خرید طلا دیگر صرفه نخواهد داشت و تقاضا به تعادل می‌رسد. اگر میزان نااطمینانی بالا باشد، ممکن است قیمت از قیمت جهانی ضربدر قیمت دلار بیشتر شود. به تعبیر دیگر، با سنجش میزان حباب طلا، می‌شود میزان نااطمینانی را سنجید.

بعد از انقلاب قیمت سکه در ایران افزایش یافت. بسیاری از مردم از وضعیت آینده اقتصاد بی‌اطلاع بودند و با خرید سکه، از سرمایه‌های خود حفاظت کردند. در این دوران قیمت هر سکه از ۴۲۰ تومان به ۱۳۰۰ تومان (۲۱۰% رشد) رسید.

در سال ۱۳۶۵ و با بالاگرفتن آتش جنگ، وضعیت نامشخص پایان جنگ و آغاز جنگ شهرها، قیمت سکه از ۶۵۰۰ تومان به ۱۱ هزار تومان (۶۹% رشد) رسید.

در دور دوم ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی و با افزایش شدید بودجه عمرانی کشور، قیمت سکه از ۱۶ هزار تومان به نزدیک ۳۰ هزار تومان (۸۷% رشد) افزایش یافت.

در دوران ریاست‌جمهوری محمد خاتمی، اقتصاد ایران ثبات داشت و میزان نااطمینانی تغییر شگرفی را تجربه نکرد. قیمت سکه در این دوران نیز شیبی متعادل را تجربه کرد.

دور دوم ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد اما دوران عجیبی بود. تحریم‌های بین‌المللی از یک سو و عوامل سیاسی داخلی از سوی دیگر باعث شد که قیمت سکه از سال ۱۳۸۸ به بعد رشد شدیدی داشته باشد. اوج این رشد بعد از سال ۹۰ رخ داد و قیمت هر سکه از زیر ۵۰۰ هزار تومان به بالای یک و نیم میلیون تومان (بیش از ۲۰۰% رشد) افزایش یافت.

سال ۹۶ هم دورانی تاریخی در قیمت سکه بود. زمانی که سیاست‌های سخت‌گیرانه ترامپ هر سکه را از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به نزدیک ۴ میلیون تومان (۲۳۳% رشد) رساند. رشدی که در تاریخ ایران بعد از انقلاب بی‌سابقه بود.

قیمت طلا

به غیر از یک مورد استثنا (خاتمی) به نظر می‌رسد که دور دوم ریاست‌جمهوری‌ها شاهد جهش قیمت طلا و سکه هستیم.

شکل‌های مختلف خرید طلا

طلا را به شکل‌های مختلفی می‌شود خرید:

وقتی از قیمت طلا حرف می‌زنند، منظور قیمت یک گرم طلای شمش است.

همان‌طور که گفتیم، گواهی سپرده یکی از شکل‌های مرسوم برای سرمایه‌گذاران است. در این روش افراد بعد از دریافت کد بورسی می‌توانند به صورت تلفنی یا آنلاین اقدام به خریدوفروش گواهی سپرده طلا کنند.

مرسوم‌تر شدن این ابزار مالی کمک خواهد کرد که قیمت طلا در سازوکاری شفاف‌تر به‌صورت عرضه‌وتقاضا تعیین شود. همچنین افراد با پرداخت ۱۰ درصد قیمت سکه طلا می‌توانند یک واحد سرمایه‌گذاری بخرند. (هر ده برگه سپرده معادل یک سکه طلا است.)

این روش، ریسک نگه‌داری کم‌تر و نقدشوندگی بیشتری دارد. با این وجود در شرایط نااطمینانی مثل جنگ، بلایای طبیعی یا تحریم، اعتماد به بازارهای مالی کم‌تر می‌شود و مردم طلای فیزیکی را به اوراق سپرده ترجیح می‌دهند.

می‌توانیم بگوییم که دو دسته عوامل می‌تواند بر قیمت طلا تاثیر بگذارد. عوامل غیرروانی و عوامل روانی.

عوامل غیرروانی مثل تغییری چشمگیر در عرضه طلا ارتباطی با وضعیت رفتاری جامعه ندارد. مثلا شاید معدنی بزرگ کشف شود که بتواند تولید سالانه طلا در جهان را افزایش دهد.

وقتی با پایان جنگ، دولت بودجه عمرانی خود را افزایش می‌دهد و با افزایش هزینه‌های دولت، نرخ ارز و به دنبال آن قیمت طلا بالا می‌رود، با یک مسئله کلاسیکی اقتصاد کلان مواجه هستیم. (اگر نخواهیم وضعیت رفتاری دولت‌ها را بررسی کنیم.)

اما وقتی با بالارفتن نااطمینانی، تقاضا برای طلا بالا می‌رود، برای توصیف شرایط به اقتصاد رفتاری نیاز خواهیم داشت.

هر دو دسته عامل کلاسیکی و رفتاری بر قیمت طلا اثر می‌گذارد. اما یک نکته جالب در بررسی نمودار تاریخی طلا وجود دارد. رفتار این مورد سرمایه‌گذاری بی‌اندازه به رفتار بازار مسکن شبیه است و هر دو مورد یک رشد پیوسته بیست درصد سالانه (به‌طور متوسط) را تجربه می‌کنند. چرا؟

اگر دلایل بنیادی و غیررفتاری عامل بالا و پایین رفتن قیمت طلا بود، بعید بود چنین الگویی را مشاهده کنیم. اما شباهت حرکت دو نمودار این پیام را در خود دارد که افرادی با وضعیت روان‌شناختی مشابه در دو بازار مسکن و طلا فعال هستند. بهره انتظاری برای این افراد، ۲۰ درصد است. اگر قیمت طلا و مسکن از این بازده فراتر برود آن‌ها فروشنده می‌شوند و در بازدهی کم‌تر از ۲۰ درصد، خریدار. همین رفتار جمعی باعث می‌شود که بازدهی طلا و مسکن در این کانال کنترل شود.

طلا فلزی چکش‌خوار است و به‌سادگی شکل می‌گیرد. همین موضوع باعث شد که در دوران باستان، نفیس‌ترین و ظریف‌ترین مصنوعات از طلا ساخته شوند.

قیمت طلای ۲۴ عیار از عیارهای ۲۲ و ۱۸ بالاتر است. اما برای نگه‌داری و سرمایه‌گذاری طلای ۲۴ بهترین گزینه نیست. طلای خالص (۹۹٫۹%) به‌سادگی آسیب می‌بیند و تغییر شکل می‌دهد.

تمام طلایی که در جهان وجود دارد را می‌شود در یک مکعب به ابعاد ۱۸*۱۸*۱۸ متر (به‌اندازه یک ساختمان ۹ طبقه) جای داد! اما وزن همین مکعب نزدیک به ۲۰۰ هزار تن خواهد بود. بله، طلا فلزی بسیار چگال است.

یک تن طلا فقط ۵۱ لیتر حجم دارد. تمام طلای جهان حدود ۷٫۵ تریلیون دلار ارزش دارد. جالب است که این عدد نصف GDP چین و حدود یک‌سوم GDP آمریکا است. اما آیا چین می‌تواند تمام طلای جهان را بخرد و پول اضافه بیاورد؟

خیر! اگر چین بخواهد تمام طلای دنیا را بخرد، قیمت به‌شدت بالا می‌رود. قیمت آخرین گرم طلای باقی‌مانده در خارج از خاک چین به بی‌نهایت خواهد رسید. بنابراین هیچ‌کس قادر نیست تمام طلای جهان را بخرد. به‌خصوص که اگر یک فرد با هزینه بی‌نهایت این حجم طلا بخرد، موقع فروش با کاهش قیمت مواجه می‌شود و سنگین‌ترین زیان تاریخ را تجربه می‌کند.

فراموش نکنید که طلا یکی از پرکشش‌ترین (الاستیک‌ترین) کالاهای جهان است. یعنی اندکی تغییر در قیمت، به تغییری بزرگ در تقاضا منجر می‌شود.

بیشترین ذخیره طلای جهان به ترتیب در اختیار آمریکا (۴٫۳% از تمام طلای جهان)، آلمان (۱٫۸%)، ایتالیا (۱٫۳%)، فرانسه (۱٫۳%)، روسیه (۱٫۱۶%)، چین (۱%)، سوئیس (۰٫۵%)، ژاپن (۰٫۴%)، هند (۰٫۳%) و هلند (۰٫۳%) است.  همین ده کشور مالک ۱۲٫۳۶ درصد از تمام طلای موجود در جهان هستند.

۰٫۱۳ درصد طلای جهان در ایران است، یعنی ۲۵۰ تن. تخمین‌زده می‌شود که ایران ۳۲۰ تن طلای کشف نشده در معدن داشته باشد.

پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۷۵ دیگر هیچ طلای استخراج‌شده‌ای در جهان باقی نماند. در آن زمان بازیافت طلاهای دست‌دوم تنها منبع عرضه طلا خواهد بود. هرچند منابعی مثل طلای محلول در آب اقیانوس یا معادن مدفون زیر لایه‌های یخی قطب جنوب همچنان دست‌نخورده باقی می‌ماند.


دیدگاه

نام (اختیاری)

ایمیل (اختیاری)

سلام دوستان..۱۵/۰۷
لازم میدونم اول اشاره کنم به هفته قبل که نظریه معادلاتی رو اعلام کردم امیدوارم دوستان توجهات لازم رو کرده باشن..
تدابر بانک مرکزی شکست خورده، حالا نمیدونم دلیلش چیه که اعلام میکنن ۸ میلیارد دلار وجه نقد دلار میخواد برگرده به خزانه اما پشمون میشن و بعد از ۲ روز سوء استفاده از بیماری پریزیدنت ترامپ که عده بسیاری رو متضرر کردن عقب نشینی کردن آقای همتی و دلار رو برگردوندن به قیمت قبل!
انس جهانی هم دوباره به کانال بالای ۱۹۰۰ رسید و با بهبود حال ایشون(پریزیدنت ترامپ..سعی من احترام گذاشتن هست نه طرف کسی رو گرفتن و از واژه انگلیسی خودشون استفاده میکنم) داره به ۲۰۰۰ دلار نزدیک میشه و افزایش قیمت طلا جهانی میشه مجدد،بیماری کرونا هم که درمانی نداره تا اواسط سال ۲۰۲۱ که باید فقط مراقبت کنیم..
نظریه معادلاتی رو مطرح کردم که قبل یا بعد از تاریخ ۱۷/۷ طلا وارد کانال ۱۴۰۰ میشه که امروز طلا از مرز ۱۳۷۰ گذشت، ماه صفر هم داره تموم میشه و تقاضا در خرید طلا بیشتر میشه و همچنین انتخابات پیش رو ایالات متحده سبب هجوم مردم همیشه در صحنه برای خرید طلا(این یعنی تقاضا) حالا بازار عرضه میخواد و این یعنی افزایش بهای اون(کاهش قیمت ریال،تعطیلی احتمالی بازار و اصناف بخاطر تشدید بیماری کرونا،افزایش مجدد قیمت دلار،پایان ماه صفر و افزایش بهای انس جهانی)همه اینا سبب ایجاد افزایش شیب اندیکاتور و صعود قیمت در طلا، باز بیاد بپرسید بخریم یا بفروشیم..
شیب صعودی هست دوستان..
سعی من همیشه انتخاب با تصمیم خودتون هست با ارائه معادلات درست برای ارزش دادن به دارایی شما هست،این معادلات رو باز مطرح کردم و انتخاب با شما،موفق.

سلام شنبه میخام طلای مستعمل بخرم یکسال نگه دارم خوبه به نظرتون؟

این کارو بکنی اون مبلغی که به قول خودت پس انداز کردی و از دست میدی از چرا ما ملت ایران اینجوری هستیم هرچی که گرون میشه صف میبندیم برای خرید نکنین به قرآن اگه هرچیزی که گرون میشه ملت دو روز صبر کنن نخرن همه باهم نخرن البته نه یکی نخره دوتا بدم بخرم به اون خدا اگه اون جنسی که مثلآ قبلا صد هزار تومن بوده الان شده صدو پنجاه تومن به اون خدا مردم نخرن صدوپنجاه تومن بعد از دوروز بر میگرده به سی تومن از قبل از صدتومن پس باید همه مثل آمریکا که همه داریم بهش لعنت میفرستیم باشیم همه چیزخیلی زود درست میشه مثل یه نمونه توی آمریکا بنزین هر گالن بود دو دلار هفت سنت این قضیه مال چهار ماه پیش که میگم بعد مردم صبح از خواب بیدار شدن دیدن بنزین شده سه دلار وچهار سنت هیچ کسی بنزین نزد دوازده ساعت نزدن دوباره برداشتن بنزین کردن دو دلار سه سنت یعنی چهار سنت از قیمت قبلی خودش هم ارزون تر شد چرا چون ملت اونجا زیر حرف زور نمیرن گرونی قبول نمیکنن مثل ما استقبال نمیکنن از گرونی ما ملت ایران خودمون داریم به ریشه خودمون میزنیم

الان وقت خریدنیست قیمت طلاروبه افزایشه به قول یاروگفتنی داره کف میکنه ههههه ولی اگه خیلی دوستداری بخری بخرنگه دارطولانی مدت بمونه

لطفاً میشه کسی نظر بده الان بریم خرید کنیم یه تک پوش ده گرمی بخرم دقیقا چقد میفتن؟

درود برشما هرچی میخواهید بخرید و نگه دارید فقط پولتون را تبدیل بکنید و در موقع خرید شک ودودلی به خودتون راه ندید تصمیم گرفتید طلا بخرید یا هرچیز دیگه زود انجام بدید وبه وقت دیگه و دل دل کردن نیندازید

خوشششششش بحالتوونننننن که پول دارین طلا بخرین

به به به چه خوب که هر روز طلا گران میشه ما که نه پولش داریم بخریم نه انتظارش

سلام وام ۵٠ تومنی گرفتم نمیدونم طلا بخرم یا سکه؟؟ میگن سکه هم خواستی بخری نیم سکه و ربع سکه بخر ک فروشش راحت تره…لطفا باتجربه ها جواب بدن..ممنون میشم

بره بالا بالاتر از سیاهی رنگی نیست ما زندگی نداریم

متاسفم برات

از admin وبسایت تجارت نیوز میخوام که با توجه به ثبت ایمیل که همیشه بنده استفاده میکنم،دوستانی که سعی دارن از نام من استفاده کنن و کامنت بزارن،تأیید نشه نظرشون..چون پارگراف بندی و توضیحاتم مشخص هست ،ممنون میشم از ادمین تجارت نیوز.

ممنون آقای آرمین بابت سواد کافی و تحلیل های فوق العادتون در این زمینه

میخام الان طلای مستعمل بخرم بلندمدت نگه دارم…نظرتون؟

هر چیزی بهتر از پول هست اگه بلند مدت باشه سود میکنید

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

هدف بخش

«سایت‌خوان دنیای اقتصاد»

گسترش اطلاع‌رسانی است و انتشار این مطلب به معنی تأیید محتوای آن نیست.

به گزارش دنیای اقتصاد، قیمت دلار در حالی امروز بالا رفت که بازار طلا شاهد افت قیمت‌ها بود. سکه تمام هم امروز ثبات قیمت را تجربه کرد.

در اینباره بیشتر بخوانید؛

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز ۱۳۹۹/۰۷/۱۶

قیمت طلا

نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز ۱۳۹۹/۰۷/۱۶

قیمت سکه امروز ۱۳۹۹/۰۷/۱۶| ثبات قیمت‌ها

قیمت دلار، یورو و پوند امروز ۱۳۹۹/۰۷/۱۶| عقب نشینی قیمت‌ها

قیمت طلا امروز ۱۳۹۹/۰۷/۱۶| بازار کاهشی شد

قیمت طلا جهانی امروز ۱۳۹۹/۰۷/۱۶| شیب نزولی قیمت

هر اونس طلا، امروز به ۱,۸۹۱ (یک هزار و هشتصد و نود و یک ) دلار رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش ۱.۱۶ درصدی داشته است.

 

قیمت طلا امروز پایین آمد و هر گرم طلا ۱۸ عیار با کاهش ۰.۳۳ درصدی، از ۱,۳۶۵,۲۴۶ (یک میلیون و سیصد و شصت و پنج هزار و دویست و چهل و شش ) تومان به ۱,۳۶۰,۸۶۰ (یک میلیون و سیصد و شصت هزار و هشتصد و شصت ) تومان رسید.

 

قیمت دلار امروز به ۲۹,۷۰۰ (بیست و نه هزار و هفتصد ) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۰.۶۷ درصدی داشته است.

 

یورو امروز با کاهش ۰.۵۲ درصدی، از ۳۴,۷۸۹ (سی و چهار هزار و هفتصد و هشتاد و نه ) تومان به ۳۴,۶۱۲ (سی و چهار هزار و ششصد و دوازده ) تومان رسید.

 

در بازار امروز پوند نسبت به روز قبل ، با ۲۵۴ تومان کاهش، ۳۸,۰۳۱ (سی و هشت هزار و سی و یک ) تومان نرخ گذاری شد.

 

درهم امارات (حواله) امروز با افزایش ۰.۱۲ درصدی، از ۸,۱۳۰ (هشت هزار و یکصد و سی ) تومان به ۸,۱۴۰ (هشت هزار و یکصد و چهل ) تومان رسید.

 

لیر ترکیه امروز با کاهش ۰.۸۴ درصدی، از ۳,۸۲۷ (سه هزار و هشتصد و بیست و هفت ) تومان به ۳,۷۹۵ (سه هزار و هفتصد و نود و پنج) تومان رسید.

همچنین دلار کانادا با کاهش ۰.۴۴ درصدی نسبت به روز قبل ، ۲۲,۱۴۶ (بیست و دو هزار و یکصد و چهل و شش ) تومان معامله شد.

دلار استرالیا امروز با افزایش ۰.۱ درصدی، از ۲۱,۲۶۵ (بیست و یک هزار و دویست و شصت و پنج ) تومان به ۲۱,۲۸۷ (بیست و یک هزار و دویست و هشتاد و هفت ) تومان رسید.

قیمت سکه امروز 14,800,000 (چهارده میلیون و هشتصد هزار) تومان نرخ گذاری شد که نسبت به روز قبل ، بدون تغییر است.

 

نیم سکه، امروز به ۷,۹۰۰,۰۰۰ (هفت میلیون و نهصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش ۱.۲۷ درصدی داشته است.

 

در بازار امروز ربع سکه نسبت به روز قبل ، با ۵۰۰۰۰ تومان افزایش، ۵,۲۰۰,۰۰۰ (پنج میلیون و دویست هزار) تومان نرخ گذاری شد.

هر سکه گرمی امروز بدون تغییر نسبت به روز قبل ۲,۶۰۰,۰۰۰ (دو میلیون و ششصد هزار) تومان نرخ گذاری شد.

گروه نشریات دنیای اقتصاد

درباره ما

کليه حقوق اين سايت متعلق به روزنامه دنيای اقتصاد بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هم‌اکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یک‌میلیون و 345 هزار تومان، قیمت دلار 29 هزار و 500 تومان و قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 14 میلیون و 700 هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم 13میلیون و 700 هزار تومان است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید.

همچنین در بازار سبزه‌میدان، قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 8 میلیون تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 5 میلیون و 150 هزار تومان و سکه گرمی2 میلیون و 600 هزار تومان تعیین شده است و به فروش می‌رسد.

قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم یک‌میلیون و 345 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یک‌میلیون و 795 هزار تومان و هر مثقال طلا 5میلیون و 830 هزار تومان ارزش‌گذاری شده است.

 

قیمت طلا

*** نرخ‌های درج شده در این خبر برای انواع طلا و سکه برگرفته از سایت اتحادیه و طلا و جواهر است.

گفتنی است، قیمت طلا و سکه در بازار از ابتدای هفته نزولی شد و این روند قیمتی با توجه به کاهش قیمت ارز همچنان ادامه داشت؛ برهمین اساس قیمت سکه از کانال 15 میلیون تومان به 14 میلیون تومان بازگشت و با ادامه روند نزولی قیمت‌ها در معاملات ظهر روز یکشنبه  قیمت سکه به کانال 13 میلیون تومان بازگشت.

ولی دلال‌ها و سوداگران در بازار در معاملات شبانه نسبت به کاهش قیمت طلا و ارز مقاومت کرده و مانع از ادامه روند نزولی قیمت‌ها در بازار شدند؛ برهمین اساس قیمت‌ها در ساعات نخست معاملات امروز نسبت به دیروز با افزایش همراه بود.

به گزارش تسنیم،‌ در بازار ارز نیز قیمت دلار   29 هزار و 500 تومان، یورو 34 هزار و 800 تومان و درهم امارات 8 هزار و 50 تومان اعلام شده است.

گفتنی است، تشدید نوسانات ارزی موجب شد تا بازارساز تصمیم جدی برای مدیریت عرضه و تقاضا بگیرد و برهمین اساس علاوه بر افزایش عرضه در بازار با برداشتن سقف فروش در سامانه نیما، از سرگیری فروش ارز سهمیه‌ای و کاهش اختلاف دلار در بازار رسمی و آزاد و البته آزاد شدن فروش ارز پتروشیمی ها در صرافی های مجاز مقدمات کاهش نوسانات قیمتی را در بازار ارز فراهم کرد.

 

ولی ظاهرا بازار از سیاست‌های بازارساز استقبال نکرد و همین امر سبب شد تا قیمت ارز در روزهای اخیر مدام رکوردهای جدیدی را به ثبت برساند؛ در صرافی‌های بانکی نیز قیمت ارز به دنبال بازار آزاد درحال رکوردزنی بود.

البته از صبح شنبه و با انتشار خبرهای امیدوار کننده بازار ارز و طلا مسیر نزولی را پیش گرفت و برهمین اساس نیز دلار آزاد از کانال 29 هزار تومان به کانال 27 هزار تومان، دلار رسمی از کانال 28 هزار تومان به کانال 26 هزار تومان و سکه از کانال 15 میلیون تومان به کانال 13 میلیون تومان بازگشت.

هرچند فعالیت دلالان و سوداگران ارزی مانع از کاهش بیشتر قیمت ارز شد و مسیر قیمت‌ها در بازار طلا و ارز از روز دوشنبه باردیگر صعودی شد.

با افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، قیمت خرید و فروش ارز در صرافی های بانکی نیز افزایش یافت و برهمین اساس هم اکنون قیمت فروش دلار در صرافی ها با ثبات نسبت به قیمت های پایانی روز کاری قبل 29 هزار و 200 تومان و قیمت خرید دلار نیز 29 هزار و 100 تومان درج شده است.

ضمن اینکه قیمت فروش یورو نیز با افزایش نسبت به قیمت های پایانی روز کاری قبل معادل 34 هزار و 200 تومان و قیمت خرید یورو 34 هزار و 100 تومان تعیین شده است.

نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی های بانکی و بازار متشکل ارزی متغییر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می کند.

بروز رسانی: چهار‌شنبه 16 مهر 11:30

نوع

قیمت لحظه (تومان)

قیمت دلار (صرافی بانکی)

29 هزار و 200   

قیمت دلار (بازار آزاد)

29 هزار و 500

قیمت یورو (صرافی بانکی)

34 هزار و 200

قیمت یورو (بازار آزاد)

34  هزار و 800

قیمت درهم

8 هزار و 50

قیمت پوند

38 هزار

بروز رسانی: چهار‌شنبه 16 مهر ساعت 11:30

نوع

قیمت لحظه (تومان)

قیمت سکه بهارآزادی

13  میلیون و 700  هزار

قیمت سکه بهارآزادی(طرح جدید)

14 میلیون و 700 هزار

قیمت نیم سکه بهارآزادی

قیمت طلا

8 میلیون

قیمت ربع سکه بهارآزادی

5 میلیون و 150  هزار

قیمت سکه گرمی

2 میلیون و 600  هزار

بروز رسانی: چهار‌‌شنبه 16 مهر ساعت 11:30

نوع

قیمت لحظه (تومان)

گرم طلای 18 عیار

یک میلیون و 345 هزار

گرم طلای 24 عیار

یک میلیون و 795  هزار

مثقال طلا

5 میلیون و 830   هزار

انس طلا(دلار)

1892.6

انتهای پیام/

توضيحات

قیمت درج شده ارز، همان قیمت های اعلام شده از سوی بانک مرکزی می باشد.

قیمت طلا و سکه برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی رسمی اتحادیه طلا و جواهر تهران می باشد.بروز رسانی قیمت طلا و سکه از ساعت 9 تا 19 می باشد.

نرخ ها بدون دخل و تصرف از مراجع رسمی در حال انتشار می باشند.

قیمت طلا
قیمت طلا
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *