قینت طلا

قینت طلا
قینت طلا

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

به گزارش تجارت‌نیوز و به نقل از اتحادیه طلا و جواهر تهران، در بازار آزاد

قیمت طلا گرمی 18 عیار در بازار آزاد امروز سه شنبه ۲۶ اسفند با 16,000 تومان افزایش، 1,066,400 معامله شد .

قیمت طلا مثقال 18 عیار در بازار آزاد امروز سه شنبه ۲۶ اسفند با 67,000 تومان افزایش، 4,618,000 معامله شد.

 

قینت طلا

 

قیمت سکه نیز در بازار امروز بصورت زیر است:

قیمت سکه امامی در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۵ اسفند با 1,000 تومان افزایش، 10,760,000 معامله شد.

قیمت سکه بهار آزادی در بازار آزاد امروز سه شنبه ۲۶ اسفند با 153,000 تومان افزایش، 10,701,900 معامله شد.

قیمت نیم سکه در بازار آزاد امروز سه شنبه ۲۶ اسفند با 150,000 تومان افزایش، 6,750,000 معامله شد.

قیمت ربع سکه در بازار آزاد امروز سه شنبه ۲۶ اسفند با 150,000 تومان افزایش، 4,300,000 معامله شد.

 

قیمت طلا در کنار فاکتورهای دیگر مثل قیمت دلار، قیمت مسکن، شاخص بورس و نرخ تورم از جمله عوامل تاثیرگذار در اقتصاد خرد و کلان است. بین تمام این موارد، طلا خوش‌‌آب‌ورنگ‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین مورد سرمایه‌گذاری طلا به‌حساب می‌آید.

شاید شما هم موقع خرید هدیه، همیشه به طلا به‌عنوان یک گزینه جدی فکر کنید. طلا الزاما گزینه گران قیمتی نیست، اما بیشتر از هدایای دیگر به چشم می‌آید. چرا که طلا می‌تواند «ارزش» را در خودش ذخیره کند و در موقع فروش، با قیمتی نزدیک به قیمت خرید طلا، نقد شود.

بیشتر ما همیشه مقداری طلا داریم. خانم‌ها از این فلز زیبا به‌ عنوان زینت استفاده می‌کنند آقایان با هدف سرمایه‌گذاری و کسب سود طلا یا سکه می‌خرند. برای هر دو گروه قیمت طلا اهمیت دارد. سرمایه‌گذاران نیز بخشی از سبد دارایی خود را به طلا یا اوراق مبتنی بر طلا اختصاص می‌دهند.

ویژگی‌هایی مثل نقدشوندگی سریع، حمل آسان (ارزش بالا در حجم کم) و نگهداری راحت (فاسد نمی‌شود، زنگ نمی‌زند و از بین نمی‌رود) باعث شده که این فلز کمیاب از دیرباز مورد توجه افراد و دولت‌ها قرار بگیرد.

حتما شنیده‌اید که می‌گویند نباید تمام تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد گذاشت. سرمایه‌گذاران معمولا با متنوع کردن سبد دارایی خود می‌کوشند که ریسک سرمایه‌گذاری خود را مدیریت کنند؛ و طلا یکی از گزینه‌های جدی در یک سبد متنوع است.

در بسیاری از موارد گزینه‌های دیگر مثل دلار، سهام، اوراق بدهی، زمین و سپرده‌بانکی در کنار طلا قرار می‌گیرند. در شرایط پرریسک و با نااطمینانی بالا، سهم طلا در سبد بیشتر می‌شود. مثلا اگر کشوری ترس جنگ داشته باشد، به این دلیل که می‌تواند مقدار زیادی پول را در حجم کمی از طلا ذخیره کند، تقاضا برای طلا بالا می‌رود و به دنبال این کشش تقاضا (demand pull) قیمت طلا افزایش می‌یابد.

به دلیل ریسک سیاسی بالا و نااطمینانی‌های متعدد در ایران، ایرانی‌ها همیشه به طلا توجهی ویژه دارند.

مثل هر کالای دیگری، قیمت طلا با سازوکار عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. عرضه طلا تقریبا عدد ثابتی است و سالانه حدود ۲۵۰۰ تن طلا از معادن خارج می‌شود. بنابراین در تحلیل قیمت طلا، معمولا سمت عرضه نادیده گرفته شده و به عوامل موثر بر تقاضا توجه می‌شود. (مشتق حجم عرضه صفر فرض می‌شود.)

یک نکته بسیار جالب این است که می‌توانیم فرض کنیم هزینه معدن‌کاری طلا در جهان عدد ثابتی است: با کشف روش‌های نوین استخراج، هزینه معدن‌کاری کم می‌شود، اما از سوی دیگر با پیشروی فرایند استخراج، منابع طلا دور از دسترس‌تر شده و سختی معدن‌کاری افزایش می‌یابد. پیشرفت فناوری در تقابل با دشوارترشدن استخراج، باعث می‌شود که هزینه تولید هر اونس طلا عددی ثابت (حدود ۲۰۰ دلار برای هر اونس) باشد.

پس دیدیم که قیمت طلا نه تابع تغییر در عرضه (کشف معدن جدید) است و نه از پیشرفت فناوری تاثیر می‌گیرد. بلکه سمت تقاضا مهم‌ترین عامل موثر بر قیمت طلا است.

قیمت طلای در کشورهای مختلف هم با تقریب خوبی ثابت است. اگر قیمت طلا در یک کشور به شکلی فاحش تغییر کند، با صادرات یا واردات، قیمت طلا به سرعت به عدد جهانی نزدیک می‌شود. از این نظر بازار جهانی طلا یکی از چابک‌ترین و ایده‌آل‌ترین بازارها (بازار رقابت کامل) است.

با این وجود ممکن است قیمت جهانی طلا ضرب‌در قیمت دلار، همیشه برابر با قیمت طلا در ایران نباشد. به خصوص که تجارت طلا در ایران آزاد نیست و ممکن است در مواردی قیمت طلا بالاتر یا پایین‌تر از قیمت جهانی باشد.

مثلا قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در مهرماه ۱۳۹۸ برابر با ۳۴ دلار است. با ضرب قیمت دلار در این روز (۱۱۴۵۰) به قیمت ۳۸۹۳۰۰ تومان برای هر گرم می‌رسیم. در حالی که در این روز هر گرم طلای ۱۸ عیار با قیمت ۴۰۸۹۰۰ تومان معامله می‌شود. اما در شرایط عادی این اختلاف (بین ۵ تا ۱۰ درصد) زیاد نیست.

با توجه به این که نااطمینانی بر سرعت گردش پول اثر می‌گذارد، حباب قیمت طلا با سرعت گردش پول همبستگی خواهد داشت. اما رابطه حباب سکه و طلا با سرعت گردش پول، یک رابطه عِلّی نیست.

با توجه به حرفی که زدیم، ممکن است این تصور ایجاد شود که در بلندمدت نباید تفاوتی فاحش بین رشد قیمت دلار و رشد قیمت طلا دیده شود. این تصور درست نیست. چرا که قیمت طلای جهانی هم به‌طور میانگین افزایشی است و در بلندمدت، قیمت طلا با شیبی تندتر از رشد قیمت دلار، بالا می‌رود.

به تاثیر روزهای سال و مناسبت‌های تقویمی بر قیمت یک کالا، اثر تقویمی یا calendar effect می‌گویند. قیمت طلا هم از این اثر تاثیر می‌گیرد.

برای مثال در نزدیکی عید نوروز شاهد افزایش قیمت طلا هستیم. همچنین در اواخر ماه ذوالحجه و پیش از شروع محرم و صفر، به دلیل افزایش تعداد ازدواج‌ها، قیمت طلا کمی بالا می‌رود. ماه شعبان از دیگر ماه‌هایی است که به دلیل داشتن اعیاد و مناسبت‌های مقدس، تقاضای برای طلا بالا می‌رود.

افرادی که قصد دارند در بازه زمانی کوتاه، از بازار طلا نوسان بگیرند می‌توانند روی این آثار کوتاه‌مدت حساب کنند. تقارن نوروز ۱۳۹۹ با ماه شعبان می‌تواند اثر تقویمی بر قیمت طلا را تقویت کند. با این حال اثر تقویمی تنها عامل تاثیرگذار در بازار طلا نیست و سرمایه‌گذار هوشمند باید جمیع شرایط را در تحلیل خود لحاظ کند.

همان‌طور که گفتیم جهش قیمت طلا با افزایش نااطمینانی ارتباط دارد. در ایران عموما جهش قیمت طلا به دنبال افزایش قیمت دلار صورت می‌گیرد. این سازوکار بسیار طبیعی است. با افزایش قیمت دلار مردم برای حفظ دارایی نقدی خود، بخشی از پول خود را به طلا تبدیل می‌کنند.

افزایش تقاضا قیمت طلا را تا جایی بالا می‌برد که به قیمت جهانی برسد. از آنجا به بعد، خرید طلا دیگر صرفه نخواهد داشت و تقاضا به تعادل می‌رسد. اگر میزان نااطمینانی بالا باشد، ممکن است قیمت از قیمت جهانی ضربدر قیمت دلار بیشتر شود. به تعبیر دیگر، با سنجش میزان حباب طلا، می‌شود میزان نااطمینانی را سنجید.

بعد از انقلاب قیمت سکه در ایران افزایش یافت. بسیاری از مردم از وضعیت آینده اقتصاد بی‌اطلاع بودند و با خرید سکه، از سرمایه‌های خود حفاظت کردند. در این دوران قیمت هر سکه از ۴۲۰ تومان به ۱۳۰۰ تومان (۲۱۰% رشد) رسید.

در سال ۱۳۶۵ و با بالاگرفتن آتش جنگ، وضعیت نامشخص پایان جنگ و آغاز جنگ شهرها، قیمت سکه از ۶۵۰۰ تومان به ۱۱ هزار تومان (۶۹% رشد) رسید.

در دور دوم ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی و با افزایش شدید بودجه عمرانی کشور، قیمت سکه از ۱۶ هزار تومان به نزدیک ۳۰ هزار تومان (۸۷% رشد) افزایش یافت.

در دوران ریاست‌جمهوری محمد خاتمی، اقتصاد ایران ثبات داشت و میزان نااطمینانی تغییر شگرفی را تجربه نکرد. قیمت سکه در این دوران نیز شیبی متعادل را تجربه کرد.

دور دوم ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد اما دوران عجیبی بود. تحریم‌های بین‌المللی از یک سو و عوامل سیاسی داخلی از سوی دیگر باعث شد که قیمت سکه از سال ۱۳۸۸ به بعد رشد شدیدی داشته باشد. اوج این رشد بعد از سال ۹۰ رخ داد و قیمت هر سکه از زیر ۵۰۰ هزار تومان به بالای یک و نیم میلیون تومان (بیش از ۲۰۰% رشد) افزایش یافت.

سال ۹۶ هم دورانی تاریخی در قیمت سکه بود. زمانی که سیاست‌های سخت‌گیرانه ترامپ هر سکه را از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به نزدیک ۴ میلیون تومان (۲۳۳% رشد) رساند. رشدی که در تاریخ ایران بعد از انقلاب بی‌سابقه بود.

به غیر از یک مورد استثنا (خاتمی) به نظر می‌رسد که دور دوم ریاست‌جمهوری‌ها شاهد جهش قیمت طلا و سکه هستیم.

شکل‌های مختلف خرید طلا

قینت طلا

طلا را به شکل‌های مختلفی می‌شود خرید:

وقتی از قیمت طلا حرف می‌زنند، منظور قیمت یک گرم طلای شمش است.

همان‌طور که گفتیم، گواهی سپرده یکی از شکل‌های مرسوم برای سرمایه‌گذاران است. در این روش افراد بعد از دریافت کد بورسی می‌توانند به صورت تلفنی یا آنلاین اقدام به خریدوفروش گواهی سپرده طلا کنند.

مرسوم‌تر شدن این ابزار مالی کمک خواهد کرد که قیمت طلا در سازوکاری شفاف‌تر به‌صورت عرضه‌وتقاضا تعیین شود. همچنین افراد با پرداخت ۱۰ درصد قیمت سکه طلا می‌توانند یک واحد سرمایه‌گذاری بخرند. (هر ده برگه سپرده معادل یک سکه طلا است.)

این روش، ریسک نگه‌داری کم‌تر و نقدشوندگی بیشتری دارد. با این وجود در شرایط نااطمینانی مثل جنگ، بلایای طبیعی یا تحریم، اعتماد به بازارهای مالی کم‌تر می‌شود و مردم طلای فیزیکی را به اوراق سپرده ترجیح می‌دهند.

می‌توانیم بگوییم که دو دسته عوامل می‌تواند بر قیمت طلا تاثیر بگذارد. عوامل غیرروانی و عوامل روانی.

عوامل غیرروانی مثل تغییری چشمگیر در عرضه طلا ارتباطی با وضعیت رفتاری جامعه ندارد. مثلا شاید معدنی بزرگ کشف شود که بتواند تولید سالانه طلا در جهان را افزایش دهد.

وقتی با پایان جنگ، دولت بودجه عمرانی خود را افزایش می‌دهد و با افزایش هزینه‌های دولت، نرخ ارز و به دنبال آن قیمت طلا بالا می‌رود، با یک مسئله کلاسیکی اقتصاد کلان مواجه هستیم. (اگر نخواهیم وضعیت رفتاری دولت‌ها را بررسی کنیم.)

اما وقتی با بالارفتن نااطمینانی، تقاضا برای طلا بالا می‌رود، برای توصیف شرایط به اقتصاد رفتاری نیاز خواهیم داشت.

هر دو دسته عامل کلاسیکی و رفتاری بر قیمت طلا اثر می‌گذارد. اما یک نکته جالب در بررسی نمودار تاریخی طلا وجود دارد. رفتار این مورد سرمایه‌گذاری بی‌اندازه به رفتار بازار مسکن شبیه است و هر دو مورد یک رشد پیوسته بیست درصد سالانه (به‌طور متوسط) را تجربه می‌کنند. چرا؟

اگر دلایل بنیادی و غیررفتاری عامل بالا و پایین رفتن قیمت طلا بود، بعید بود چنین الگویی را مشاهده کنیم. اما شباهت حرکت دو نمودار این پیام را در خود دارد که افرادی با وضعیت روان‌شناختی مشابه در دو بازار مسکن و طلا فعال هستند. بهره انتظاری برای این افراد، ۲۰ درصد است. اگر قیمت طلا و مسکن از این بازده فراتر برود آن‌ها فروشنده می‌شوند و در بازدهی کم‌تر از ۲۰ درصد، خریدار. همین رفتار جمعی باعث می‌شود که بازدهی طلا و مسکن در این کانال کنترل شود.

طلا فلزی چکش‌خوار است و به‌سادگی شکل می‌گیرد. همین موضوع باعث شد که در دوران باستان، نفیس‌ترین و ظریف‌ترین مصنوعات از طلا ساخته شوند.

قیمت طلای ۲۴ عیار از عیارهای ۲۲ و ۱۸ بالاتر است. اما برای نگه‌داری و سرمایه‌گذاری طلای ۲۴ بهترین گزینه نیست. طلای خالص (۹۹٫۹%) به‌سادگی آسیب می‌بیند و تغییر شکل می‌دهد.

تمام طلایی که در جهان وجود دارد را می‌شود در یک مکعب به ابعاد ۱۸*۱۸*۱۸ متر (به‌اندازه یک ساختمان ۹ طبقه) جای داد! اما وزن همین مکعب نزدیک به ۲۰۰ هزار تن خواهد بود. بله، طلا فلزی بسیار چگال است.

یک تن طلا فقط ۵۱ لیتر حجم دارد. تمام طلای جهان حدود ۷٫۵ تریلیون دلار ارزش دارد. جالب است که این عدد نصف GDP چین و حدود یک‌سوم GDP آمریکا است. اما آیا چین می‌تواند تمام طلای جهان را بخرد و پول اضافه بیاورد؟

خیر! اگر چین بخواهد تمام طلای دنیا را بخرد، قیمت به‌شدت بالا می‌رود. قیمت آخرین گرم طلای باقی‌مانده در خارج از خاک چین به بی‌نهایت خواهد رسید. بنابراین هیچ‌کس قادر نیست تمام طلای جهان را بخرد. به‌خصوص که اگر یک فرد با هزینه بی‌نهایت این حجم طلا بخرد، موقع فروش با کاهش قیمت مواجه می‌شود و سنگین‌ترین زیان تاریخ را تجربه می‌کند.

فراموش نکنید که طلا یکی از پرکشش‌ترین (الاستیک‌ترین) کالاهای جهان است. یعنی اندکی تغییر در قیمت، به تغییری بزرگ در تقاضا منجر می‌شود.

بیشترین ذخیره طلای جهان به ترتیب در اختیار آمریکا (۴٫۳% از تمام طلای جهان)، آلمان (۱٫۸%)، ایتالیا (۱٫۳%)، فرانسه (۱٫۳%)، روسیه (۱٫۱۶%)، چین (۱%)، سوئیس (۰٫۵%)، ژاپن (۰٫۴%)، هند (۰٫۳%) و هلند (۰٫۳%) است.  همین ده کشور مالک ۱۲٫۳۶ درصد از تمام طلای موجود در جهان هستند.

۰٫۱۳ درصد طلای جهان در ایران است، یعنی ۲۵۰ تن. تخمین‌زده می‌شود که ایران ۳۲۰ تن طلای کشف نشده در معدن داشته باشد.

پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۷۵ دیگر هیچ طلای استخراج‌شده‌ای در جهان باقی نماند. در آن زمان بازیافت طلاهای دست‌دوم تنها منبع عرضه طلا خواهد بود. هرچند منابعی مثل طلای محلول در آب اقیانوس یا معادن مدفون زیر لایه‌های یخی قطب جنوب همچنان دست‌نخورده باقی می‌ماند.


دیدگاه

نام (اختیاری)

ایمیل (اختیاری)

انشالله که گرون بشه تاما ضرر نکنیم

پشت در مغازه نوشته بودن طلا خریداریم پس احتمالا گرون میشه والا طلا فروش آدم ضرر نیست که پس نفروش که پولدارو پولدارتر کنی

بنظرتون ماشین بعد عید گرون میشه یا ارزون کسی که واقعا میدونه جواب بده

الهام جان اقتصاد مملکت جوری شده ک هیچ کسی نمیتونه درست حدس بزنه
هر لحظه امکان داره بایدن ی چیزی بگه یا یکنفر را ترور کنند یا ی بیماری جدید بیاد یا خیلی چیزهای دیگه پس اصلا نمیشه ب حرف کسی تصمیم بگیری
کشور ما روی هواست

قطعا گرون میشه اونم زیاد

ما که امیدمان را از دست داده ام .

ناامید نباش اگه طلا درآینده ضرر داشت هیچ طلافروشی طلای کسی رو نمی خرید تا ضرر کنه

من فروختم هرچه بادا باد

سلام دوستان عزیز آدم دلش میگیره ازاین هم گرانی وقتی میبینه عیدونتونست برای بچه هیچی تهیه کنه دلش میگیره وقتی میبینه دیگه اینقدرگرانی آمده که دیگه هیچ کس درآمدش کفاف نمیده به کسی کمک کنه دل کسی راشادکنه بیان همه باهم دعاکنیم تواین سال جدیدهرکس هرآرزوی داردحاجت برابرده بشه انشاللاء

خیلی هم عالی من رفتم بازار طلا فروشی همین قیمت بود

چون همه چی گرون موند طلا گرون نشد افت کرد من میگم بعد عید تا مرز 2 میشه نفروشید

دوروووود.اغااااااااااز افزایش.یه دلیل نیست که بگم.کش تممونه😁در میره😉

احتمالا تفزایش میبینیم ولی نه زیاد وسیع

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری تجارت‌نیوز است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است. کپی رایت 1399

هدف بخش

«سایت‌خوان دنیای اقتصاد»

گسترش اطلاع‌رسانی است و انتشار این مطلب به معنی تأیید محتوای آن نیست.

به گزارش دنیای اقتصاد، عمده قیمت ها امروز در بازار طلا، سکه و ارز روند صعودی را دنبال کردند.

هر اونس طلا، امروز به ۱,۷۲۸ (یک هزار و هفتصد و بیست و هشت ) رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۱.۴۶ درصدی داشته است.

 

قینت طلا

قیمت طلا بالا رفت و هر گرم طلا ۱۸ عیار امروز با افزایش ۲.۴۸ درصدی، از ۱,۰۲۵,۰۰۰ (یک میلیون و بیست و پنج هزار) تومان به ۱,۰۵۱,۱۰۰ (یک میلیون و پنجاه و یک هزار و یکصد ) تومان رسید.

 

هر مثقال طلا ۱۸ عیار امروز با افزایش ۲.۴۴ درصدی، از ۴,۴۳۷,۰۰۰ (چهار میلیون و چهارصد و سی و هفت هزار) تومان به ۴,۵۴۸,۰۰۰ (چهار میلیون و پانصد و چهل و هشت هزار) تومان رسید.

قیمت دلار در بازار آزاد، امروز به ۲۴,۸۰۰ (بیست و چهار هزار و هشتصد ) تومان رسید که نسبت به ۳ روز پیش، افزایش ۱ درصدی داشته است.

 

دلار در بازار متشکل امروز با کاهش ۰.۰۷ درصدی، از ۲۴,۰۰۸ (بیست و چهار هزار و هشت ) تومان به ۲۳,۹۹۲ (بیست و سه هزار و نهصد و نود و دو ) تومان رسید.

 

یورو در بازار آزاد امروز با افزایش ۱.۵ درصدی، از ۲۹,۲۷۳ (بیست و نه هزار و دویست و هفتاد و سه ) تومان به ۲۹,۷۲۰ (بیست و نه هزار و هفتصد و بیست ) تومان رسید.

 

در بازار امروز پوند نسبت به روز قبل ، با ۵۰۲ تومان افزایش، ۳۴,۶۲۱ (سی و چهار هزار و ششصد و بیست و یک ) تومان نرخ گذاری شد.

 

همچنین درهم امارات (حواله) با افزایش ۰.۲۹ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۶,۸۵۰ (شش هزار و هشتصد و پنجاه ) تومان معامله شد.

 

در بازار امروز لیر ترکیه نسبت به ۵ روز پیش، با ۸۰ تومان کاهش، ۳,۲۲۰ (سه هزار و دویست و بیست ) تومان نرخ گذاری شد.

دلار کانادا در بازار داخلی هم ۱۹,۹۲۴ (نوزده هزار و نهصد و بیست و چهار ) تومان قیمت خورد.

قیمت سکه امامی به 10,850,000 (ده میلیون و هشتصد و پنجاه هزار) تومان رسید که نسبت به 3 روز پیش، افزایش 2.3 درصدی داشته است.

 

نیم سکه، امروز به ۶,۳۵۰,۰۰۰ (شش میلیون و سیصد و پنجاه هزار) تومان رسید که نسبت به ۳ روز پیش، افزایش ۳.۱۴ درصدی داشته است.

 

همچنین ربع سکه با افزایش ۲.۵ درصدی نسبت به ۳ روز پیش، ۴,۰۰۰,۰۰۰ (چهار میلیون) تومان معامله شد.

هر سکه گرمی در بازار داخلی هم ۲,۳۵۰,۰۰۰ (دو میلیون و سیصد و پنجاه هزار) تومان قیمت خورد.

گروه نشریات دنیای اقتصاد

درباره ما

کليه حقوق اين سايت متعلق به روزنامه دنيای اقتصاد بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هم‌اکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یک میلیون و 50 هزار تومان، قیمت دلار 24 هزار و 700 تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 10 میلیون و 950 هزار تومان وقیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 10 میلیون و 600 هزار تومان است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

 

در بازار سبزه‌میدان هم اکنون، قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 6 میلیون و 700 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 4 میلیون و 250 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 450 هزار تومان تعیین شده است و به فروش می‌رسد.

قینت طلا

 

قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم یک میلیون و 50 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یک‌میلیون و 397 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 550 هزار تومان ارزش‌گذاری شده است.

قیمت  طلا و سکه طرح جدید در روز جاری نسبت به روزکاری قبل با افزایش همراه شده است؛ سکه طی هفته های گذشته از کانال 12 میلیونی عقب نشینی کرده و به کانال 11 میلیونی بازگشته است؛ از جمله دلایل اصلی نوسان در بازار طلا و سکه تغییرات قیمتی در طلای جهانی و دلار است؛ قیمت ارز در بازار تهران تحت تأثیر خبرهای سیاسی است.

 

به گزارش تسنیم، در حالی که سرمایه گذاران در انتظار نشست فدرال رزرو هستند تا نگرانی هایشان در خصوص تورم و سوددهی اوراق قرضه پاسخ داده شود و در حالی که به دلیل پیش بینی ترمیم سریعتر اقتصاد اشتها برای خرید دارایی های پرریسک افزایش یافته است، قیمت طلا امروز شاهد رشدی اندک بود.

بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا امروز با 0.12 درصد افزایش به 1733 دلار و 75 سنت رسید. قیمت فلز زرد در معاملات آتی امروز برای تحویل در ماه آوریل هم با 0.13 درصد رشد به 1731 دلار و 50 سنت رسید.

مارگارت یانگ تحلیلگر موسسه دیلی اف ایکس در این باره گفت: «فدرال رزرو ممکن است در پی کاستن از نگرانی ها از افزایش تورم برآید و حتی خرید دارایی ها جهت جبران افزایش سود اوراق قرضه را در دستور کار قرار دهد که در این صورت قیمت طلا شاهد رشد خواهد بود.»

وی افزود: «با این وجود، به دلیل خوش بینی به توزیع واکسن و تصویب بسته های محرک مالی احساس کلی حاکم بر بازار طلا کاهشی است.»

    * دلار چند شد؟    

به گزارش تسنیم،‌ در بازار ارز هم اکنون قیمت دلار 24 هزار و 700 تومان، قیمت یورو 29 هزار و 400 تومان و درهم امارات  6 هزار و 730 تومان اعلام شده است.

نوسان قیمت دلار در کانال 24 هزار تومانی در حالی در هفته های اخیر ادامه دارد که که صرافی های بانکی در روزهای اخیر قیمت خود را کاهش داده اند و به کانال 23 هزار تومان رسانده اند. این درحالی است که در بازار آزاد، دلار توانسته است خود را بالای محدوده 24 هزار و 500  تومانی نگه دارد.

کارشناسان ارزی می گویند: در شرایطی که بازارساز قصد دارد دلار را به کانال 23 هزار تومانی از طریق صرافی های بانکی ببرد، معامله گران بازار آزاد، در مرحله اول تلاش می کنند کانال 24 هزار تومانی را حفظ کنند و در مرحله دوم، قبل از پایان سال، برای شکست کانال 25 هزار تومانی تلاش خواهند کرد

در صرافی‌های بانکی نیز قیمت‌ دلار و یورو نسبت به روز کاری قبل ثابت مانده است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار 23 هزار و 916 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 23 هزار و 442 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 28 هزار و 428 تومان و قیمت خرید یورو نیز 27 هزار و 865 تومان اعلام شده است.

نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می‌کند.

بروز رسانی: سه‌شنبه 26   اسفند 11:10

نوع

قیمت لحظه (تومان)

قیمت دلار (صرافی بانکی)

23 هزار و 916

قیمت دلار (بازار آزاد)

24  هزار و 700

قیمت یورو (صرافی بانکی)

28  هزار و 428

قیمت یورو (بازار آزاد)

29 هزار و 400

قیمت درهم

6 هزار و 730

قیمت پوند

33 هزار

بروز رسانی: ‌‌‌‌سه‌شنبه 26  اسفند ساعت 11:10

نوع

قیمت لحظه (تومان)

قیمت سکه بهارآزادی

  10 میلیون و 550 هزار

قیمت سکه بهارآزادی(طرح جدید)

قینت طلا

10 میلیون و 950 هزار

قیمت نیم سکه بهارآزادی

6 میلیون و 700 هزار

قیمت ربع سکه بهارآزادی

4  میلیون و 250 هزار

قیمت سکه گرمی

2 میلیون و 450 هزار

بروز رسانی: سه‌شنبه 26  اسفند ساعت 11:10

نوع

قیمت لحظه (تومان)

گرم طلای 18 عیار

یک میلیون و 50 هزار

گرم طلای 24 عیار

یک میلیون و 397  هزار

مثقال طلا

4 میلیون و 550  هزار

انس طلا(دلار)

1729

انتهای پیام/

هر گرم طلا ۱۸ عیار امروز با افزایش ۱.۸۷ درصدی، از ۱,۰۴۶,۱۰۰ (یک میلیون و چهل و شش هزار و یکصد ) تومان به ۱,۰۶۶,۱۰۰تومان رسید.

هر گرم طلا ۱۸ عیار با افزایش ۱.۸۷ درصدی نسبت به روز قبل ، ۱,۰۶۶,۱۰۰ تومان معامله شد.

هر مثقال طلا 18 عیار با افزایش ۱.۸۴ درصدی نسبت به روز قبل ، ۴,۶۱۸,۰۰۰ تومان معامله شد.

هر اونس طلا با افزایش ۰.۰۸ درصدی نسبت به روز قبل ، ۱,۷۳۲ معامله شد.

سکه امامی با افزایش ۲.۷۱ درصدی نسبت به روز قبل ، ۱۱,۰۵۰,۰۰۰ تومان معامله شد.

قینت طلا

نیم سکه در بازار امروز نسبت به روز قبل ، با ۱۰۰۰۰۰ تومان افزایش، ۶,۷۰۰,۰۰۰ تومان نرخ گذاری شد.

ربع سکه در بازار امروز نسبت به روز قبل ، با ۰ تومان بدون تغییر، ۴,۲۰۰,۰۰۰ تومان نرخ گذاری شد.

هر سکه گرمی با افزایش ۲.۰۴ درصدی نسبت به روز قبل ، ۲,۴۵۰,۰۰۰ تومان معامله شد.

امروز هر گرم طلا ۱۸ عیار برخلاف افت قبلی خود، رشد قیمت را تجربه کرد، بطوری که هر گرم طلا ۱۸ عیار که روز قبل تا ۱,۰۴۶,۱۰۰ (یک میلیون و چهل و شش هزار و یکصد ) تومان رسیده بود، امروز – سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۱۶ مارچ ۲۰۲۱ – با رشد ۱.۸۷ درصدی به ۱,۰۶۶,۱۰۰ (یک میلیون و شصت و شش هزار و یکصد ) تومان رسید.

قیمت هر مثقال طلا 18 عیار شاهد افزایش ۱.۸۴ درصدی درصدی قیمت بوده است بطوری که هر مثقال طلا 18 عیار که روز قبل تا ۴,۵۳۳,۰۰۰ (چهار میلیون و پانصد و سی و سه هزار) تومان رسیده بود، امروز – سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۱۶ مارچ ۲۰۲۱ – با رشد ۱.۸۴ درصدی به ۴,۶۱۸,۰۰۰ (چهار میلیون و ششصد و هجده هزار) تومان رسید.

امروز هر اونس طلا مانند روز قبل رشد قیمت را تجربه کرد. هر اونس طلا که روز قبل تا ۱,۷۳۰ (یک هزار و هفتصد و سی ) رسیده بود، امروز – سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با ۱۶ مارچ ۲۰۲۱ – با رشد ۰.۰۸ درصدی به ۱,۷۳۲ (یک هزار و هفتصد و سی و دو ) رسید.

زمانی که طلا از معدن استخراج می شود، نرم و حالت پذیر است؛ در حدی که یه راحتی می توان آنرا به شکل های مختلف درآورد و حتی روی آن به سادگی حکاکی کرد. طلای استخراج شده از معدن را معمولا به فرم شِمشی که ۴۰۰ اونس یا ۱۲/۵ کیلوگرم وزن دارد و عیار آن ۹۹۵ در هزار است، در می آورند.

به خاطر نرمی زیاد این عنصر، ساخت زیورآلات، انواع سکه یا اشکال مختلف هندسی نیاز به ترکیب با فلزات دیگر برای سخت تر کردن آن وجود دارد. بنابراین، طلا را هنگام ذوب، با فلزات دیگری مانند نقره و مس مخلوط می کنند و آلیاژی که به دست می آید، درصدی طلا و درصدی فلز دیگر است. عیار طلا دقیقا به همین معنا است.

عیار طلا نشانگر وجود چه مقدار طلا و چه مقدار فلز دیگر در آلیاژ است. نمایش عیار استاندارد در بعضی کشورها برای طلای خالص، عدد «۲۴» است و هرچه از خلوص طلا کمتر شود، از این عدد هم کاسته می شود. طلای ۲۴عیار یعنی طلای خالص.

در ایران و بسیاری از کشورها نمایش عیار با عدد ۱۰۰۰ نیز وجود دارد. البته عیار 1000 برای آسان کردن درصد خلوص طلا به کار می رود چون شمش ها با عیار 9/999 معامله می شوند و یک هزارم درصد ناخالصی احتمالی در نظر گرفته می شود.

به طلای با درجه خالصی بسیار بالا طلای 24 عیار گفته می شود.خلوص طلای 24 عیار 9/99 درصد است.به دلیل همین خالصی نیز درجه شکنندگی این نوع طلا بسیار بالا است. به طوریکه اگر طلا را زیر دندان قرار دهید جای دندان در آن باقی می ماند.یکی از راههای تشخیص خالص بودن طلا نیز در گذشته همین کار بوده است.

اگر جای دندان در طلا باقی می ماند یعنی طلا خالص است.هر چه از خالص بودن طلا کم شود از عیار آن نیز کم خواهد شد. پس از طلای 24 عیار در رده بندی عیارها به طلای ۱۸ عیار می رسیم این نوع طلا آلیاژی است که در ۷۵ درصد آن طلا وجود دارد و 25 درصد دیگر با یک فلز پایه مثل نیکل یا مس ترکیب شده است.

در طلای ۱۴ عیار هم ۵/۵۸ درصد طلا وجود دارد. معمولا هرقدر عیار طلا بالاتر باشد، طلای ۱۴ عیار دوام بالاتری نسبت سایر عیارها دارد؛ زیرا با فلز دیگری ترکیب شده که به آن مقاومت می بخشد. حلقه هایی که از طلای ۱۴ عیار ساخته شده باشند، از دوام بیشتری برخوردارند.

مثقال یک واحد اندازه گیری است که ریشه آن عربی است.در قدیم دو نوع وزن برای مثقال در نظرگرفته می شد.مثقال شرعی و مثقال صیرفی.وزن معادل مثقال شرعی 18 نخود و مثقال صیرفی 24 نخود تعیین شده بود.مثقال 18 نخودی 3.456 گرم است و مثقال 24 نخودی 4.608 گرم و معادل یک شانزدهم سیر محاسبه می شود.در معاملات طلا مثقال صیرفی مبنا قرار می گیرد که بر اساس آن هر مثقال طلا 4.608 گرم است.

استفاده از واحد مثقال برای فروش عمده در بازار طلا است.اصطلاحا خریداران و فروشندگان طلا در سطح مثقال را بنکداران می گویند.بنکداران عکس معامله گران خرد معاملات طلا را بر اساس گرم انجام نمی دهند و بلکه در سطح مثقال اقدام به خرید و فروش طلا می کنند.در بازار طلا بنکداران وقتی می خواهند قیمت مثقال طلا را پرس و جو کنند از لفظ مظنه استفاده می کنند.

گرم یکی از واحدهای محاسبه وزن است اگر هر اونس طلا 31.1 گرم باشد هر گرم 32 هزارم اونس طلا برآورد می شود. استفاده از گرم در بازار طلا معمولا در بخش طلاهای ساخته شده کاربرد دارد.سازندگان،طلای آب شده را بر اساس گرم ارزشگذاری می کنند و قیمت اجرت ساخت طلا را نیز به صورت گرم محاسبه می کنند.

معمولا در بازار مشتریان گرمی طلا خریداران خرد هستند که سبد اصلی خریدشان زیورآلات طلا است.برای تبدیل گرم طلا به مثقال کافی است قیمت گرم را در عدد ثابت 3318/4 ضرب کنید.

مثقال یکی از واحدهای وزن رایج برای اندازه گیری جرم طلا است که از زبان عربی به فارسی وارد شده و معادل 6083/4 گرم طلای 17 عیار (5/70 درصد) است. اما طلای مورد استفاده در ایران طلای 18 عیار یا به عبارت دیگر با خلوص 75 درصد است. بنابراین برای تبدیل هر مثقال طلا به گرم، ابتدا باید عیار مثقال را از 17 به 18 تبدیل کنیم. بنابراین 5/70 درصد که خلوص طلای 17 عیار است را بر 75 درصد که خلوص طلای 18 عیار است تقسیم باید کنیم و در مرحله بعدی در وزن هر مثقال به گرم که معادل 6083/4 گرم است ضرب می کنیم.

در نهایت از این ضرب و تقسیم ها عدد 3318/4 بدست می آید که درواقع وزن یک مثقال طلای 18 عیار یا همان 75 درصد است. طلافروشان عموما قیمت یک گرم طلا را از تقسیم قیمت مثقال طلا بر 3318/4 بدست می آورند. برای نمونه اگر یک مثقال دو میلیون 145 هزار تومان باشد این رقم را باید بر عدد 3318/4 تقسیم کرد.حاصل کار قیمت گرم است که در حدود 495 هزار تومان است.بنابراین ساده ترین روش برای تبدیل قیمت مثقال طلا به گرم طلا تقسیم قیمت هر مثقال بر عدد ثابت 3318/4 است.

به قطعه طلایی که پس از ذوب، به دست می آید، طلای آب شده می گویند چون از آب کردن و ذوب طلاهای کهنه و دست دوم، حاصل می شود و «آب شده» است. قطعه های آب شده، بین کارخانجات طلاسازی و طلافروشان جابه جا می شود و مواد مصرفی مورد نیاز این صنف است تا در ساخت زیورآلات طلا استفاده شود.کارخانه طلاسازی هم برای رسیدنِ آن آبشده به عیار مطلوب، فلزات دیگر (مثلا نقره و مس) یا شمش خالص طلا را به آن می افزاید و دوباره ذوبش می کند و سپس در چرخۀ تولید قرار می گیرد و به زیورآلات تبدیل می شود. معمول طلای آب شده در بازار به صورت کیلویی خرید و فروش می شود.

این کلمه از دانه های گیاه کاروب (Carob) گرفته شده که بعدها در زبان لاتین به کرات (Carat) یا قیراط تبدیل شده است. این دانه ها در زمان باستان توسط بازرگانان برای میزان کردن ترازوها در سرتاسر بازارهای خاورمیانه استفاده می شد.

طلای سفید یک عنصر طبیعی نیست. درحقیقت طلای سفید ترکیب فلزات دارای رنگ روشن تر با طلا است. سفیدترین نمونه آن با ترکیب رادیوم (فلزی از خانواده پلاتینیوم) آب داده می شود.

طلای قرمز، نقره با عیار صحیح است که آب طلا خورده باشد. طلای پر شده یک فلز پایه مانند نیکل است که با یک لایه نازک طلا پوشانده شده است. قیمت این نوع از جواهرات ارزان است، اما با گذر زمان لایه طلا از بین می رود.

گواهی سپرده کالایی با مفهوم قبض انبار در کشور ما نیز از ابزارهای نوپای بازار سرمایه به شمار می رود که پتانسیل های بسیار بالایی را درون خود دارد، این اوراق علاوه بر تسهیل معاملات انواع کالاها در بستری منظم و شفاف ، امکان تامین مالی دارندگان انواع کالاها را نیز فراهم می کند.

بورس کالای ایران نیز درصدد استفاده از این ابزار مالی جدید در راستای توسعه معاملات کالایی و نیز بهره گیری ذی نفعان و فعالان بازار از مزایای آن است.

برخی از مزایای گواهی های سپرده کالایی شامل امکان ایجاد تامین مالی، کشف نرخ پیوسته برای کالای پشتوانه گواهی سپرده کالایی، نمایش وضعیت موجودی انبار محصولات مختلف و ارایه تضمین برای انجام معاملات نقدی در سایر گروههای کالایی است البته معرفی یک ابزار جدید بر مبنای کالا، نیازمند آن است که کالای پایه برخی ویژگیها و ظرفیت ها را دارا باشد.

انواع کالاها قابلیت معرفی گواهی سپرده کالایی بر روی آنها را دارند. در مجموع برخی از مهم ترین مشخصه های یک کالا که بتوان آن را به عنوان یک دارایی پایه مطلوب برای معاملات گواهی سپرده کالایی منظور کرد عبارتند از : استانداردپذیری کالا، قابلیت ماندگاری کالا برای یک دوره زمانی قابل قبول، وجود مازاد عرضه برای کالا و قابلیت تفکیک کالا به محموله های استاندارد.

یکی از مقدمات راه اندازی صدور و معاملات گواهی سپرده کالایی وجود انبارهای حائز شرایط استاندارد حسب مورد نگهداری محصولات مختلف در آن است.

لذا راه اندازی سیستم قبض انبار در وهله نخست نیازمند ساماندهی بخش انبارداری کشور است، از این رو توسعه این امر خود به خود به گسترش و بهبود انبارداری و رفع مشکلاتی که در این خصوص وجود دارد نیز کمک خواهد کرد.

به عنوان مثال همانطور که می دانیم یکی از دلایل اصلی حجم بالای ضایعات بخش کشاورزی نبود انبارهای مدرن جهت انبار کردن محصولات کشاورزی است و در حوزه دیگر محصولات از جمله محصولات صنعتی نیز استفاده از نظام انبارداری و گواهی سپرده کالایی نقدشوندگی کالاهای موجود در انبارها را افزایش خواهد داد، اما متاسفانه عدم وجود قانون یکپارچه نظام انبارداری در کشور یک خلاء جدی در این زمینه است.

اقدامات بورس کالا در حوزه گواهی سپرده کالایی از سال 94 در بخش محصولات کشاورزی و فلزات گران بها آغاز شد.

در آینده نزدیک محصولات صنعتی و پتروشیمی نیز در دستور کار راه اندازی این معاملات قرار دارند.

در حوزه فلزات گرانبها معاملات گواهی سپرده کالایی با سکه طلای تمام بهار آزادی در اسفند ماه سال 94 آغاز شد و در تیر ماه 95 نیز معاملات آنلاین گواهی سپرده سکه طلا کلید خورد، این امر با مذاکره با برخی بانکها جهت پذیرش یک انبار در تهران معاملات راه اندازی شد.

در حوزه محصولات کشاورزی راه اندازی ابزار جدید گواهی سپرده کالایی از سال 94 با اجرای سیاست حمایتی ماده 33 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مقارن شد.

که در این راستا پذیرش انبارهای محصولات زراعی و تشکیل کارگروههای اجرایی متعدد از جمله اقدامات بورس کالای ایران در این زمینه بوده است.

قینت طلا

طلا به دلیل ویژگی های خاص خود همواره در طول تاریخ به عنوان وسیله مبادلات شناخته شده است و برای این نوع استفاده از طلا معمولا مسکوکاتی در دوره های مختلف ضرب شده است.

طلا به شکل سکه به جهت اینکه دارای استاندارد و قابلیت پذیرش همگانی است علاوه بر آن احراز کیفیت و اصالت آن نیازمند مستندات خاصی نبوده و توسط افراد خبره به راحتی قابل انجام است و از دارایی های مناسب برای راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی محسوب می شود.

همچنین این کالا به عنوان یک کالای سرمایه ای گستره جغرافیایی زیادی داشته و با راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی برای آن می توان طیف وسیعی از افراد را به سمت این بازار هدایت کرد.

راه اندازی سیستم گواهی سپرده کالایی برای سکه می تواند مزایای متعددی را برای دارندگان این کالاها به همراه داشته باشد که علاوه بر امکان معاملات راحتتر و مطمئن تر و نیز تامین مالی با توثیق آن هزینه های نگهداری این کالاها در منازل، مغازه ها و… را که بسیار پرریسک است به شدت کاهش می دهد.

به این معنی که دارنده سکه طلا به جای نگهداری آن و تحمل ریسک های سرقت و … آن را به یکی از انبارهای پذیرش شده بورس برای این منظور تحویل داده و گواهی سپرده کالایی دریافت می کند.

در صورت تمایل به فروش سکه های خود نیازی به مراجعه به انبار بورس و دریافت سکه و مراجعه به بازار نبوده و صرفا با تماس با کارگزار مربوطه، امکان فروش سکه های خود ودریافت وجه معامله در سریع ترین زمان ممکن را خواهد داشت.

نگاهی به برخی آمار و ارقام نشان دهنده پتانسیل بسیار بالای این بازار برای راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی است؛ طبق آمار اعلام شده در سال 86 تاکنون 40 میلیون قطعه سکه بهار آزادی در طول دهه های اخیر در کشور ضرب شده است که البته این تعداد شامل تمام قطعه های تمام، نیم و ربع است این عدد نشان دهنده وجود بازاری با ارزش معاملات بسیار بالا است.

با راه اندازی این بازار گروه های مختلفی از افراد با انگیزه های متفاوت می توانند در بازار آن حضور داشته باشند.

مهم ترین مخاطبان احتمالی معاملات گواهی سپرده کالایی سرمایه گذاران حوزه سکه و طلا، صرافی ها، خانوارهایی با پس انداز سکه و بانکها و معامله گران بازار آتی سکه خواهند بود.

بدیهی است که برای شروع معاملات این اوراق لازم است قبل از هر اقدامی انباری برای نگهداری سکه توسط بورس شناسایی شده و بر اساس استانداردهای اعلامی بورس پذیرش شود.

با توجه به ماهیت کالا و نیز امنیت بالای مورد نیاز برای نگهداری آن، به نظر می رسد بانکها پتانسیل بالایی برای انبارداری این کالا را داشته باشند و از این رو بانک طرف قرارداد بورس با احراز شرایط تعیین شده توسط بورس به عنوان انبار نگهداری سکه خواهد بود.

مراحل معاملات گواهی سپرده کالایی سکه طلا به شرح زیر است:

مشتری در صورت نداشتن کد بورسی از طریق یکی از کارگزاران اقدام به دریافت کد بورسی می کند و مشتری برای تحویل سکه ( تمام بهار آزادی طرح امام ضرب سال 86 ) به انبار اعلام شده بورس مراجعه می کند.

مشتری فرم ارزیابی کالا و تحویل توسط انبار را پر کرده و امضاء می کند.

مشتری هزینه کارشناسی سکه به میزان هر قطعه 5000 ریال به انبار سکه ( بانک) پرداخت کرده و رسید را از بانک دریافت می کند.

انباردار قبض انبار را در دو نسخه صادر کره و پس از امضای مشتری یک نسخه آن را نزد خود نگهداری کرده و نسخه دیگر را ممهور نموده و به مشتری ارائه می دهد.

مشتری لازم است بار دیگر (روز بعد) جهت دریافت گواهی سپرده کالایی به انبار مراجعه کند.

مشتری برای فروش گواهی خود در بورس، به یکی از کارگزاران دارای مجوز معاملات گواهی سپرده کالایی در بورس مراجعه می کند.

کارگزار می تواند نماینده ای برای این منظور در انبار مستقر کند.

کارگزار به نمایندگی از مشتری و با اخذ دستور فروش از وی اقدام به فروش سکه در بورس می کند.

بعد از انجام معامله مالکیت گواهی از نام فروشنده به خریدار تغییر می کند.

خریدار بعد از تسویه با کارگزار، معرفی نامه (حواله) ای از وی برای تحویل از انبار دریافت می کند.

وجه معامله بعد از 48 ساعت بعد از کسر هزینه های انبارداری به میزان 50 ریال به ازای هر روز برای هر قطعه سکه، توسط کارگزار فروشنده به حساب فروشنده واریز می شود. هزینه های انبارداری بعد از انجام هر معامله توسط سمات به حساب کارگزار(انبار) واریز می شود. خریدار گواهی با فرآیندی مشابه می تواند گواهی را به فرد دیگری واگذار کند.

خریدار یا نماینده قانونی وی در صورت تمایل برای تحویل، با همراه داشتن مدارک احراز هویتی و معرفی نامه (حواله) صادر شده توسط کارگزار خریدار به انبار مراجعه می کند.

خریدار در انبار درخواست ترخیص سکه را به انباردار ارائه می کرده. انباردار درخواست ترخیص را برای خریدار در سامانه ثبت می کند.

در صورت صدور مجوز توسط بورس انباردار می تواند سکه را ترخیص کند. انباردار هزینه های انبارداری را محاسبه کرده و صورتحساب مربوطه را به خریدار ارائه می کند. خریدار هزینه انبارداری اعلام شده را به شماره حساب مشخص شده واریز کرده و رسید دریافت می کند. سکه های تحویلی به خریدار می تواند با وکیوم یا بدون وکیوم باشد، در صورتی که انبار مایل به تحویل سکه وکیوم باشد، لازم است سکه را با وکیوم خود تحویل نماید. بعد از تحویل سکه توسط خریدار، هیچ گونه اعتراضی از بابت کیفیت و کمیت سکه های تحویل شده قابل پذیرش نیست.

سیاست های پولی: سیاست های پولی مهم ترین اثربخشی را بر ارزش طلا دارند. یکی از شیوه های این اعمال سیاست، تغییر در نرخ سود است. بالا رفتن نرخ سود باعث می شود مردم به فروش طلا تمایل پیدا کنند و چون این افزایش نرخ بهره شرایط بهتری برای سرمایه گذاری ایجاد می کند، مردم سرمایه هاشان را با فروش طلا انتقال می دهند. این افزایش عرضه منجر به کاهش قیمت طلا می شود. عرضه بالای نقدینگی یکی دیگر از سیاست های پولی رایج است. با توجه به استراتژی بانک مرکزی در انبساط حجم نقدینگی با چاپ اسکناس، که باعث تغزیه نهاد های مالی با نقدینگی می شود، تمایل آن ها برای وام دهی را بیشتر می کند بنابرین نرخ سود پایین می آید و در نهایت قیمت طلا با توجه به بالا رفتن توان خرید عمومی بیشتر می شود.

نقش تورم در ارزش طلا: زمانی که اقتصاد در حال توسعه است، سیاست مالی رایج ذخایر فدرال عرضه نقدینگی است که منجر به افزایش تورم می شود. افزایش تورم یعنی این که قیمت نهایی خرید کالا برای مصرف کننده بیشتر می شود و این افزایش مستثنی از قیمت طلا نیست. به عنوان مثال در دوره چهار ماهه ای که تورم از 1 درصد تجاوز نکرده است، نرخ سود اقساط در سیستم وام دهی به ناچار پایین نگه داشته می شود و این پایین بودن نرخ بهره در نهایت باعث پایین ماندن قیمت طلا می شود.

بازار سهام و بازار طلا: کاهش قدرت بازار سهام به معنای آن است که این بازار مدخل مناسبی برای سرمایه گذاران نیست. بنابراین سرمایه گذاران به دنبال یافتن محلی امن تر برای سرمایه شان می گردند و طلا بدون شک می تواند یکی از بهترین گزینه ها باشد. تغییرات بازار سهام در ماه های اکتبر در اکثر بازه زمانی دهه اخیر ، با شکست این بازار همراه بوده است که در زمان مشابه با بررسی ارزش جهانی طلا به افزایش قیمت این فلز منتج می شود.

بنابرین بازار سهام(به ویژه بازار بورس اروپا و آمریکا) نسبت معکوسی با قیمت جهانی طلا دارا است و شکست بازار سهام باعث بالا رفتن ارزش طلا می شود.میزان تقاضای طلا در بازار آسیا، بروز جنگ یا بلایای طبیعی، بوجود آمدن عدم تعادل جهانی و تغییرات نحوه و میزان سرمایه گزاری در بخش های مرتبط با طلا، از دیگر عوامل تغییر ارزش طلا در بازار جهانی هستند.

بانک های مرکزی و سیاست های پول و مالی: بانک های مرکزی کشور های مختلف از جمله آمریکا که دارای بیش ترین میزان ذخیره طلای جهان به حجم 8000 تن است، به ذخیره طلاگرایش شدیدی دارند. ذخیره فیزیکی طلا با توجه به رابطه معکوس قیمت طلا و دلار، منجر به افزایش قدرت ارزی یک کشور می شود و ارز آن کشور را با ارزش تر می کند. برای مثال روسیه و چین پس از دوران بحران اقتصادی شروع به افزایش ذخیره سازی فیزیکی طلا کردند که این افزایش تقاضا منجر به رشد ارزش جهانی طلا شد. بنابرین بانک های مرکزی کشور های مختلف، نقش مهمی در تغییرات قیمت جهانی طلا دارند. مانا بودن شرایط بانک های مرکزی کشور های صنعتی مانند آمریکا، ژاپن و بانک مرکزی سوییس می تواند نقش مهمی در ثبات بازار جهانی طلا داشته باشد. اگر سیاست های پولی این بانک ها با مشکل مواجه شود یا هرگونه شکست در سیستم آنها بروز کند، نتیجه ای که متعاقبا به همراه خواهد داشت، گذاری است ازکاهش اعتماد به سیاست های پولی کاغذی، به اعتماد بیشتر به سرمایه گذاری بر روی طلا و در نتیجه قیمت طلا را در بازار های جهانی با رشد همراه می کند.

رابطه قیمت طلا و دلار: طلا و دلار آمریکا همبستگی منفی دارند به این معنی که روال معمول رشد قیمت طلا با افت ارزش دلار همراه خواهد بود و تقویت شاخص دلار نیز منجر به افت بهای فلز زرد می شود. هرگاه فدرال رزرو آمریکا سیاست پولی انقباضی (رشد نرخ بهره) را دنبال کند، عامل تقویت ارزش دلار شده و باعث کاهش قیمت طلا خواهد شد.

عوامل متعدد و بعضا پیچیده ای بر ارزش جهانی طلا تاثیر گذارند که می توان تغییرات نرخ بهره (به ویژه در آمریکا)، افزایش نااطمینانی های سیاسی، اقتصادی یا ژئوپلیتیک، سیاست های مالی اقتصادهای بزرگ و نوسانات بازارهای جانشین طلا (مانند بازار سهام) را به عنوان مهم ترین عوامل تحریک کننده قیمت فلز زرد رنگ عنوان کرد. این عوامل بیشتر به نهاد های اقتصادی آمریکا (با توجه به وابستگی طلا و دلار) و پس از آن به نهاد های اروپایی و صنعتی جهان مربوط می شود.

زمانی که بانک های مرکزی در حال کاهش ذخایر ارزی خود و افزودن طلا به صندوق های ذخیره خود هستند، زمانی است که ارزش طلا نه تنها به دلیل رشد تقاضا بلکه به خاطر تغییر رویه این نهادها در چینش ذخایر خود (معمولا دلارزدایی) رخ خواهد داد.

زمانی که صندوق های قابل معامله در بورس ETFها پشتوانه طلای خود را افزایش می دهند، یا به دلیل جذابیت اونس طلا است یا به دلیل پیش بینی نااطمینانی در فضای بین المللی. به عنوان مثال احتمال وقوع رکود مالی، طلا را به عنوان یک پناهگاه امن کلاسیک با اقبال روبه رو می کند که به رشد بهای آن ختم خواهد شد. تنش های مهم در دنیا نیز بهای اونس را افزایش می دهند، البته روند صعودی در این حالت موقتی خواهد بود. سرمایه گذاری در بازار طلا با خرید و فروش های پرتکرار، سریع، کوتاه مدت و میان مدت تنها در صورت تخصص سرمایه گذار با سود همراه خواهد شد.

در غیر این صورت نتیجه جز زیان نخواهد بود. با توجه به بازدهی طلا در بازه های گوناگون زمانی، خرید و نگهداری آن در بلندمدت احتمال سوددهی بسیار بیشتری دارد. در بازه های بین 2 تا 10 سال بیشترین میزان سود با کسر اثر تورم از آن، حاصل می شود.

از آن جا که قیمت طلا بر پایه دلار استوار است، اگر قیمت دلار در بازار های جهانی کاهش یابد، در نتیجه ارزش طلا بنا بر رابطه معکوسی که با ارزش دلار دارد، افزایش می یابد. برای روشن تر شدن این موضوع، افت ارزش دلار، به منزله آن است که قیمت ارز دیگر کشور ها برای مثال یورو یا ین ژاپن با افزایش مواجه شده اند، بنابراین قیمت طلا که بر پایه دلار محاسبه می شود با افزایش روبرو می شود.

اگرچه فاکتور تغییرات میزان سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری قابل معاوضه در بورس به نظر تاثیر عمده ای بر ارزش طلا ندارد اما تغییراتی که در سال 2019 در میزان سرمایه گذاری مربوط به طلا در این صندوق ها پدید آمد نشان از همبستگی تغییرات سپرده گذاری در این صندوق ها با تغییرات ارزش طلای جهانی دارد.

زمانی که بازار جهانی با گونه ای از عدم قطعیت در اتفاقات محتمل آتی، مانند این که انتخابات آینده آمریکا به نفع کدام حزب خواهد بود یا اینکه «برگزیت» چه تاثیری بر اقتصاد اروپا و آمریکا خواهد داشت روبرو می شود، قیمت طلا در این بازار ها با رشد مواجه می شود. دلیل این افزایش عدم قطعیتی است که منجر به تحریک اذهان جامعه جهانی برای نگرانی از آینده اقتصادی شان می شود.

این نگرانی به خودی خود باعث می شود که دولت ها برای ثبات خود، در زمان بی ثباتی محتمل، تلاش بیشتری کنند و حتی بخواهند از بوجود آمدن این عدم ثبات منفعتی داشته باشند. بنابرین طلا به عنوان یک عنصر کلیدی در این کارزار به میان می آید و قیمت آن به طبع با افزایش روبرو خواهد شد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه چند سال است که بر بازار طلا رکود حاکم شده، گفت: امروز تقاضا در بازار طلا در حد ۱۵درصد است اما با توجه به ایام پایانی سال نرخ ها افزایش یافته است.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، سه‌شنبه، تحت تاثیر تمرکز سرمایه‌گذاران به اجلاس این هفته فدرال‌رزرو و کاهش نگرانی از سود اوراق قرضه، رشد کرد.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، دوشنبه، تحت تاثیر نگرانی از تورم آمریکا رشد کرد.

قیمت جهانی طلا با رشد در معاملات روز جمعه توانست بهترین هفته در ۷ هفته اخیر را به ثبت برساند. پایین آمدن دلار از رکوردهای اخیر و ضعف بازارهای سهام عامل اصلی رشد قیمت طلا در این هفته بود.

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، امروز پنج‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ در معاملات بازار آزاد تهران با اندکی افزایش، به ۱۰ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان رسید.

قینت طلا

قیمت جهانی طلا در معاملات روز پنج‌شنبه، تحت تأثیر افت سود اوراق قرضه آمریکا پس از انتشار گزارش تورم ماه فوریه، رشد کرد.

قیمت جهانی طلا در معاملات دیشب، سه‌شنبه، تحت تاثیر افت سود اوراق قرضه آمریکا بیش از ۲ درصد جهش کرد اما صبح امروز بخشی از رشد خود را از دست داد.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، سه‌شنبه، تحت تاثیر رشد سود اوراق قرضه آمریکا و دلار، نزدیک به پایین‌ترین سطح ۹ ماهه باقی ماند.

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، امروز دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ اندکی کاهش نسبت به روز قبل را تجربه کرد و به ۱۰ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان رسید.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، دوشنبه، تحت تاثیر تقویت دلار و بالا بودن سود اوراق قرضه آمریکا، اندکی رشد کرد اما نزدیک به پایین‌ترین سطح ۹ ماهه خود باقی ماند.

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ در بازار آزاد تهران به ۱۰ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان رسید.

قیمت جهانی طلا عصر جمعه تحت تأثیر تقویت ارزش دلار به پایین‌ترین سطح در ۹ ماه اخیر رسید و از ۱,۷۰۰ دلار پایین‌تر آمد.

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز پنج شنبه ۱۴ اسفندماه ۱۳۹۹ در بازار آزاد تهران به ۱۰ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان رسید.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، پنجشنبه، تحت تاثیر تقویت دلار به علت رشد سود اوراق قرضه آمریکا، افت کرد و به پایین‌ترین سطح ۹ ماهه رسید.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، چهارشنبه، تحت تأثیر بالا ماندن نرخ سود اوراق قرضه آمریکا افت کرد.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، سه‌شنبه، ابتدا تحت تاثیر افت سود اوراق قرضه آمریکا رشد کرد اما در ادامه نتوانست این سود را حفظ کند.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، دوشنبه، به دنبال افت شدید در معاملات هفته گذشته، با افت دلار جهش کرد.

موسسه بین‌المللی رتبه‌دهی اعتباری فیتچ پیش‌بینی کرد قیمت جهانی هر اونس طلا تا سال ۲۰۲۳ به ۱٫۲۰۰ دلار سقوط کند.

قیمت جهانی طلا در حالی در پایان معاملات دیشب، جمعه (بامداد شنبه به وقت تهران)، به شدت سقوط کرد که رشد سود اوراق قرضه آمریکا و تقویت دلار سرمایه‌گذاران را نسبت به خرید طلا بی‌میل کرده است.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹، تحت تاثیر افزایش سریع سود اوراق قرضه آمریکا افت کرد و احتمالا در پایان معاملات روز جاری، دومین افت ماهانه قیمت ثبت خواهد شد.

یک مقام مسئول گفت: قیمت طلا و سکه به دلیل نوسانات نرخ ارز و انس جهانی، در طول هفته روند کاهشی داشته است.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز پنجشنبه ٧ اسفند تحت تاثیر رشد سود اوراق قرضه آمریکا افت کرد.

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، امروز چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۹ در معاملات بازار آزاد تهران به ۱۱ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان رسید.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، چهارشنبه، در حالی بالا رفت که اظهارات رییس فدرال‌رزرو باعث شد ارزش دلار افت کند.

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز سه‌شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹ در بازار آزاد تهران به ۱۱ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان رسید.

قیمت جهانی طلا در معاملات روز سه‌شنبه، با افت سود اوراق قرضه آمریکا به رشد خود ادامه داد و به بالاترین سطح در ۱ هفته اخیر رسید.

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، دوشنبه، تحت تاثیر افت ارزش دلار در برابر یورو و پوند انگلیس رشد کرد.

قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، امروز یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۹ در معاملات بازار آزاد تهران به ۱۱ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان رسید.

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، امروز شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۹ در معاملات بازار آزاد تهران به ۱۱ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان رسید.

قیمت جهانی طلا در پایان معاملات روز جمعه تحت تأثیر افت ارزش دلار از سقوط به پایین‌ترین سطح ۷ ماهه بازگشت، اما به علت رشد سود اوراق قرضه آمریکا بدترین هفته از ابتدا ی سال تا کنون به ثبت رسید.

All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

قینت طلا
قینت طلا
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *