مبایعنامه

مبایعنامه
مبایعنامه

مبایعه نامه در فقه و قانون مدنی عبارت است از بیع نامه یا قراردادی که در آن بیع واقع شده‌است. منظور از بیع، دادن مالی است به عوض معلوم یا به عبارتی بیع نامه قراردادی است در رابطه با خرید و فروش مالی بین خریدار و فروشنده که در مقابل دادن مال باید پول یا عوض دیگری پرداخت شود.

۱–مشخصات کامل و دقیق طرفین قرارداد با نشانی اقامتگاه آنان و همچنین احراز هویت طرفین قرارداد و صلاحیت آنان برای عقد قرارداد (مانند مالک بودن فروشنده)

۲– ذکر دقیق ثمن و بهای مورد معامله (مبیع).

۳–زمان قرارداد؛ هر قراردادی باید یک زمان معین و مشخص شده داشته باشد یعنی زمان و تاریخ انتقال سند (در صورتی‌که مبیع مانند خانه یا اتومبیل دارای سند قابل انتقال در دفتر اسناد رسمی باشد) و زمان قبض مبیع (تحویل مورد معامله به خریدار) در آن تصریح شده باشد.

۴– عاقل و بالغ بودن طرفین قرارداد.

به آسانی رزرو هتل، خانه اجاره کنید

وبلاگ آدرس – اجاره خانه – سامانه اجاره خانه

شاید خیلی از ما که تازه با فرآیند خرید ملک یا اجاره خانه آشنا شده‌ایم به خوبی ندانیم مبایعه نامه چیست و چه تفاوتی با سند دارد. در واقع در دنیای املاک با اصطلاحات قانونی زیادی مواجه می‌شویم که ممکن است با خیلی‌هایشان آشنا نباشیم. داشتن اطلاعات کافی در زمینه‌های مختلف حقوقی کمکمان می‌کند تا با اعتمادبه‌نفس و آرامش بیشتری وارد فرآیند عقد قرارداد شویم. علاوه بر آن زمانی که نسبت به مسائل حقوقی مختلف دانش اجمالی داشته باشیم، امکان کلاهبرداری هم به حداقل می‌رسد.

یکی از اصطلاحات حقوقی که به هنگام عقد قرارد خرید ملک زیاد به گوشمان می‌خورد، اصطلاح مبایعه نامه است. اما مبایعه نامه چیست و چه فرقی با سند رسمی دارد؟

به زبان خودمانی و ساده، می‌توانیم بگوییم مبایعه نامه همان قولنامه است. چیزی که در زبان حقوقی به مبایعه نامه معروف است، همان مفهومی است که در عرف با نام قولنامه شناخته می‌شود. بر این اساس، کلمات قولنامه و مبایعه نامه می‌توانند جایگزین هم شوند و به خاطر این تفاوت نام، آثار حقوقی متفاوتی نخواهند داشت. مبایعه نامه به قراردادی گفته می‌شود که طی آن مالی به فرد دیگری فروخته می‌شود. در عرف، به قرارداد مکتوبی که بین طرفین، یعنی فروشنده و خریدار یا در اصطلاح حقوقی بایع و مشتری، تنظیم می شود و بر اساس این قرارداد، چیزی در مقابل دریافت بهاء یا قیمت فروخته می‌شود، مبایعه نامه می‌گویند. در اصطلاح، مبایعه نامه به بیع نامه هم معروف است و تفاوتی بین این دو اصطلاح وجود ندارد.

مبایعنامه

مبایعه نامه سندی عادی است که به وسیله‌ آن خریدار و فروشنده در خصوص ملک یا کالای موردمعامله با هم توافق می‫کنند. طرفین در مبایعه نامه در مورد زمان و مکان تحویل مال و  نحوه پرداخت هزینه، تعهداتی را قبول می‫کنند. پس مبایعه نامه سندی عادی است که فقط بین دو طرف نوشته می‌شود. فرض کنید برای خرید خانه‌ای لازم داشته باشید که صحبت‌های شما و فروشنده به صورت مکتوب در دستتان باشد که هیچ سندیتی ندارد. اما سند عادی با سند رسمی چه تفاوتی دارد؟

سند رسمی، سندی است که مأموران رسمی آن را تنظیم می‌کنند. مثلاً شناسنامه یا سندی که در دفترخانه‌‌ی اسناد و املاک تنظیم می‌شود یک سند رسمی محسوب می‌شود. به‌طور کل اسنادی که در دفترخانه تنظیم شده باشند، به عنوان سند رسمی تعریف می‌شوند. تفاوت سند رسمی با عادی در این است که سند رسمی در برابر همه‌ی افراد قابل استناد است ولی سند عادی فقط بین دو طرفی که آن را منعقد کرده‌اند و قائم مقام آن‌ها از جمله وراث الزام‌آور است. مبایعه نامه هم سندی عادی است و همین شرایط را دارد.

مبایعه نامه یا قولنامه بخش‌های مختلفی دارد که آشنایی با این بخش‌ها به طرفین کمک می‌کند تا این قرارداد را آگاهانه امضا کنند. با وجود اهمیت مطالعه درباره‌ی مسائل حقوقی، همیشه خوب است در صورت وجود ابهام یا شک، به منابع موثق حقوقی مراجعه کنیم و از نتایج تصمیماتمان مطمئن شویم. مخصوصاً باید به این نکته توجه کنیم که تصمیماتی که در حوزه‌ی خرید یا اجاره‌ی ملک می‌گیریم، تأثیر چشمگیری در زندگی ما خواهند داشت.


پست قبلی

بازرسی حرفه ای خانه چه اهمیتی دارد و چطور آن را انجام دهیم؟

پست بعدی

اسباب کشی فوری را چطور به بهترین شکل ممکن انجام دهیم؟

امکانات آدرس در زمان کرونا

حق کمیسیون املاک ۹۸ و شیوه محاسبه آن براساس قانون

همه چیز درباره استعلام سند ملک با کد ملی

رهن کامل چند درصد قیمت خانه است و چطور می‌توان آن را محاسبه کرد؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

سلام! به اکانت کاربری خود وارد شوید

بازیابی پسورد

پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد

همین حالا مشاوره رایگان بگیرید.

مبایعنامه

زمانیکه از مبایعه نامه و قولنامه صحبت می‌کنیم اولین چیزی که به ذهن خواننده می‌رسد، خرید و فروش املاک است.

برای مثال برای خرید ویلا در شمال لازم است مشتری سندی در اختیار داشته باشد تا مالکیت آن از نظر قانونی، ثابت گردد. اما بین مبایعه نامه و قولنامه تفاوت‌هایی وجود دارد که در این مقاله به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت:

تفاوتی نمی‌کند که شما قرار است برای خرید ویلا در شمال اقدام کنید یا اینکه در امر ساخت و ساز ویلا در شما فعالیت داشته باشید به هر حال در هر دو مورد قطعاً با مبایعه نامه سروکار خواهید داشت.

مبایعه نامه در واقع سندی است که در آن خریدار و فروشنده با هم برای خرید مال، توافق می‌کنند و در زمان تحویل دادن مال از جانب فروشنده و تحویل گرفتن آن از جانب خریدار، تعهداتی را هر دو طرف متقبل می‌شوند.

درست است که مبایعه نامه بیشتر برای املاک به کار می‌رود، اما ممکن است مال، چیزی غیر از ملک باشد به همین دلیل در تعریف مبایعه نامه از واژه مال استفاده می‌شود.

لازم است بدانید که مبایعه نامه یک سند عادی بوده و با سند رسمی کاملاً متفاوت است. سند رسمی سندی است که لازم است در دفاتر اسناد، برحسب اصول قانونی و توسط ماموران رسمی تنظیم گردد.

اما در مورد مبایعه نامه نیاز به این رسمیت‌ها نخواهد بود. به این معنا که قبل از صادر شدن سند رسمی، مبایعه نامه به منظور حفظ حقوق طرفین، تنظیم می‌گردد.

برای مثال در امر ساخت و ساز ویلا در شمال اگر شما بخواهید ویلایی را پیش خرید نمایید، هنوز بنا آماده برای صادر کردن سند نیست اما باید از طریقی، هم خریدار و فروشنده از مالکیت این ساختمان اطمینان داشته باشند.

ممکن است فروشنده این ویلا را به چند نفر بفروشد و یا اینکه خریدار، در اواسط کار بخواهد ویلا را به فردی دیگر واگذار نماید. وجود مبایعه نامه تعیین کننده مالکیت بنا بوده و در صورتیکه مشکلی در حین کار پیش بیاید، می‌توان از طریق دادگاه اقدام کنید.

بیتر بخوانید: تشخیص نوع سند ویلا، سخت نیست، باور کنید!

مبایعنامه

در تنظیم مبایعه نامه باید فروشنده و خریدار تعهداتی را قبول کنند تا تا زمان تنظیم سند رسمی چه در زمان خرید ویلا در شمال و چه در زمینه ساخت و ساز ویلا که زمان زیادی تا صادر کردن سند زمان می‌برد، مدرک قانونی دست طرفین باشد:

این حق فروشنده است که که در زمان فروختن ملک خود، مطمئن شود تا زمان تنظیم سند رسمی، خریدار بخش عمده‌ای از هزینه را پرداخت کرده و تنها بخشی از آن در زمان موعود دریافت می‌شود.

معمولاً باید نزدیک به سه چهارم از مبلغ ملک توسط خریدار به فروشنده تحول داده شود، تا اقدامات لازم جهت تنظیم سند رسمی صورت گیرد. در زمان صادر نمودن سند رسمی، مابقی وجه باقی مانده در قالب چند فقره چک و یا به صورت نقدی دریافت می‌شود.

البته فروشنده حق دارد در صورتیکه خریدار درخواست کند باقیمانده وجه را بعد از تنظیم سند به صورت چک پرداخت کند، در مبایعه نامه ذکر نماید که اگر هر کدام از چک‌ها به پول نقد تبدیل نشد معامله فسخ گردد.

اکنون نوبت به خریدار می‌رسد که برای تضمین مال خود، تعهداتی را از سمت فروشنده دریافت کند. بالاخره شما قرار است بر طبق توافقات انجام گرفته در مبایعه نامه مبلغی را تا زمان دریافت سند رسمی به فروشنده پرداخت کنید.

لذا فروشنده باید تعهد دهد اگر در زمان مراجعه به دفتر خانه برای تدوین سند رسمی در محل حضور نداشته باشد، مبلغی را به خریدار پرداخت کند. همچنین خریدار می‌تواند در مبایعه نامه ذکر کند در صورتیکه در هر مرحله از فرآیند ساخت و ساز ویلا در شمال و یا در زمان صدور سند رسمی مشخص شود که این ملک به فروشنده تعلق نداشته و فروش آن غیر قانونی است، قرارداد را فسخ نماید.

اما در بحث خرید و فروش هر نوع مال به ویژه فروش املاک، نوع دیگری از قراردادها که بین طرفین منعقد می‌شود، قولنامه است. فرض کنیم که شما تصمیم به خرید ویلا در شمال دارید اما تا چند روز آینده نمی‌توانید اولین مبلغ تعیین شده توسط فروشنده را پرداخت کنید در این صورت قولنامه‌ای میان شما تنظیم می‌شود.

در واقع در این قرارداد، قول‌هایی بین شما و فروشنده رد و بدل می‌شود. برای مثال فروشنده قول می‌دهد که به شما فرصت دهد تا مبلغ اولیه را در زمان مقرر پرداخت نموده و در این فاصله، مال را به کسی دیگر نفروشد.

تنظیم قولنامه در امر ساخت و ساز ویلا در شمال بسیار رایج است. شما یک ویلا را پیش خرید می‌کنید اما از پیمانکار کمی فرصت برای اماده کردن پول درخواست می‌کنید. باید مطمئن شوید در این مدت، فروشنده مشتری جدید برای ملک خود پیدا نمی‌کند و بر سر قول خود خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: استعلام انواع سند ملکی؛ در خرید ویلای شمال

یکی از سوالاتی که قالب کاربران از گروه اول خونه جویا می‌شوند، تفاوت بین مبایعه نامه و قولنامه است. بالاخره در امر ساخت و ساز ویلا در شمال مشتریان با هر کدام از این دو قرارداد سروکار خواهند داشت.

از نظر لغوی این دو با یکدیگر تفاوت دارند اما جالب است بدانید که از نظر حقوقی، تفاوتی فاحشی بین مبایعه نامه و قولنامه وجود ندارد. اما در مورد برخی از وجه تمایزها میان این دو، کمی صحبت خواهیم نمود.

در مورد مبایعه نامه به محض اینکه قرارداد منعقد شد، لازم است وجهی را به فروشنده پرداخت کنید و فروشنده در ازای دریافت وجه، باید سند مبایعه نامه را به شما ارائه کند.

اما در مورد قولنامه نباید به محض تنظیم قرارداد، وجه را به فروشنده پرداخت کنید بلکه شما با این تعهد نامه در واقع از فروشنده قول خواهید گرفت که تا آماده کردن وجه اولیه، مال را به کس دیگری نفروشد. بنابراین قولنامه به معنی مالکیت خریدار نیست.

اگر با فروشنده به توافق رسیدید که برای خرید ویلا در شمال قولنامه و یا مبایعه نامه‌ای تنظیم شود، نکات زیر را مد نظر داشته باشید:

در تنظیم قولنامه و یا مبایعه نامه حتماً محکم کاری کنید. به این معنا که تعهدات طرفین حتما براساس قوانین کشوری در قرارداد لحاظ گردد تا در زمان تنظیم سند رسمی ملک، مشکلی بروز نکند.

برای خرید ویلا در شمال تا زمانیکه خودتان به شخصه مراجعه نکرده و از وجود ویلا مطمئن نشده اید، اقدام به امضای مبایعه نامه و قولنامه نکنید. البته رویت ویلا به تنهایی کافی نیست. بلکه اسناد و مدارک را نیز به دقت کنترل کرده و از مالکیت آن اطمینان حاصل کنید.

کمتر کسی می‌تواند هزینه ملک خریداری شده را نقدا و یکجا پرداخت کید. قطعاً شما نیز از جمله افرادی هستید که تنها به صورت اقساطی قادر به خرید ویلا در شمال خواهید بود.

اما برای اینکه بعدا در روند پرداخت هزینه‌ها مشکلی بروز نکرده و فروشنده نخواهد پیش از موعد از شما درخواست پول کند، حتماً تاریخ قسط‌ها در مبایعه نامه مشخص شود. در مورد قولنامه نیز تعیین کنید اولین هزینه پرداختی در چه تاریخ و به چه میزان پرداخت شود.

همانگونه که قبلاً بیان کردیم مبایعه نامه نوعی از قرارداد است که در امر ساخت و ساز ویلا در شما بیشتر کاربرد دارد. شما یک ویلا را پیش خرید می‌کنید و موظف هستید تا زمان آماده شدن ساختمان و تحویل سند، سه چهارم مبلغ را پرداخت کنید.

اگر خریدار در پرداخت مبالغ در تاریخ‌های تنظیم شده کوتاهی کند، باید مبلغی را به عنوان جریمه پرداخت کند و اگر در زمان تحویل سند، فروشنده موفق نشده باشد بنا را به موقع آماده و تحویل دهد، لازم است مبلغی را به عنوان جریمه به فروشنده پرداخت کند.

تفاوتی ندارد که خرید ویلا در شمال را از طریق مبایعه نامه انجام می‌دهید و یا در ابتدا به سراغ قولنامه می‌روید. در هر صورت به جز شما و فروشنده، باید نفر سومی به عنوان شاهد این قرارداد را امضا کند که معمولاً صاحبان بنگاه‌های معاملاتی اینکار را انجام خواهند داد. این شاهد در صورت بروز مشکل، به صورت بی‌طرف در دادگاه شهادت خواهد داد.

مبایعه نامه

قولنامه

فرق بین مبایعه نامه و قولنامه

مبایعه نامه و قولنامه

خرید ویلا در شمال

خرید ویلا

تفاوت مبایعه نامه با سند رسمی

ساخت و ساز ویلا در شمال

نحوه تنظیم مبایعه نامه

نکات لازم جهت تنظیم قولنامه و مبایعه نامه

برای ثبت نظر ابتدا
وارد سایت
شوید و یا
ثبت نام
نمایید.

خرید آپارتمان داخل شهر یا حتی اجاره یک آپارتمان در منطقه‌ای در نزدیکی مرکز شهر، کاری زمان‌

سقف استخر ویلا نوعی سازه است که از مصالح مختلف ساخته می‌شود. مصالح فلزی نظیر آلومینیوم…

به عنوان یک مستاجر برای اجاره آپارتمان فرصت‌های زیادی را می‌توانید پیدا کنید، اما بهتر است

در
تلگرام

اول خونه رو دنبال کنید!

در
اینستاگرام

اول خونه رو دنبال کنید!

وب سایت اول خونه با تلاش و همت جوانان خلاق و با انگیزه در حوزه املاک و مستغلات شمال راه اندازی شده است. این مجموعه با هدف رفع کمبودهای بازار مسکن در مازندران، برنامه ریزی دقیقی ر

© تمامی حقوق این سایت متعلق به اول خونه می باشد

در این وب سایت تلاش گردیده است اطلاعات حقوقی مفید و کاربردی، با هدف ارتقاء دانش حقوقی کشور، به طور رایگان در اختیار شما کاربران عزیز قرار گیرد.

نمونه قرارداد مبایعه نامه املاک مبایعه نامه املاک ماده ۱: طرفین قرارداد ۱-۱- فروشنده/ فروشندگان…. فرزند… به شماره شناسنامه …. صادره از …. کدملی …. متولد…. ساکن…. تلفن…. با وکالت/ قیمومیت/ ولایت/ وصایت …. فرزند…. به شماره شناسنامه …. متولد….به موجب …. ۱-۲- خریدار/ خریداران…. فرزند…. به شماره شناسنامه …. صادره از…. کد ملی…. متولد…. ساکن…. […]

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

مبایعنامه

دیدگاه

نام *

ایمیل *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

شماره تلفن : 88772691 – 88671120

آدرس : تهران، میدان ونک، نرسیده به چهارراه جهان کودک، پلاک 53، طبقه سوم

« مشاوره به صورت حضوری و با تعیین وقت قبلی می باشد »

 

021-88772691

021-88671120

 

info@abdilawyer.com

تهران، میدان ونک، نرسیده به چهارراه جهان کودک، پلاک 53، طبقه سوم

تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به موسسه حقوقی علی عبدی می باشد

مبایعه نامه املاک به قراردادی گفته می شود که در طی آن بیع (مالی که به دیگری فروخته می شود) انجام شده است. عرفا قرارداد مکتوبی که بین طرفین، فروشنده و خریدار یا به اصطلاح بایع و مشتری تنظیم می شود، که بر اساس این قرارداد مالی در مقابل دریافت عوض یا بهاء یا قیمت فروخته می شود مبایعه نامه نام دارد. به مبایعه نامه در اصطلاح بیع نامه نیز گفته می شود که مفهوم آن با مبایعه نامه هیچ فرقی ندارد.

گاهی شرایطی به وجود می آید که برای خرید و فروش ملک، مقدمات اولیه و لازم فراهم نیست، به طور مثال پول کافی وجود ندارد و یا فروشنده بسیاری از کارهای مفاصا حساب شهرداری و کارهای دارایی را به طور کامل انجام نداده است. در این شرایط قراردادی عادی مابین طرفین تنظیم می شود که در آن متعهد می شوند در زمان و مکان مشخصی حضور یافته و با شرایطی تعیین شده در قرارداد معامله را انجام دهند. به چنین قراردادی قولنامه می گویند.

آن چه را که در زبان حقوقی مبایعه نامه می گویند همان چیزی است که در عرف قولنامه نام دارد، و نمی توان بر این اساس که لفظ قولنامه و مبایعه نامه باهم متفاوت است آثار حقوقی متفاوتی را برای آنها وضع کرد. برخی قولنامه را مرکب از دو واژه قول و نامه می دانند و این بدان معنی است که، به موجب قول مکتوب نمی توان اجبار متعهد را به انجام دادن تعهداتش درخواست کرد، از طرفی برخی مبایعه نامه را مرکب از دو کلمه خرید و فروش می دانند و معتقدند که بر اساس آن اجبار متهعد مبایعه نامه به انجام تعهداتش را می توان درخواست کرد، اما همانطور که گفتیم، مبایعه نامه و قولنامه در نظر قانون یکی بوده و تفاوت حقوقی در قانون با یکدیگر ندارند. ضمانت اجرای قولنامه همانند دیگر قراردادهایی است که طرفین برای انجام تعهداتی مابین خود تنظیم کرده اند، و این نوع از قرارداد ها در دادگاه نیز معتبر بوده است؛ و به موجب آن باید مفادش اجرا گردد، که با استفاده از قولنامه در قانون می توان طرف مقابل را به انجام تعهداتش مجبور کرد.

قیمت‌گذاری بر روی ملک یکی از مهم‌ترین قسمت‌های فروش یک ملک به‌حساب آمده که اگر کمی دچار اشتباه شوید باید مدت‌ها منتظر برای فروش ملک خود بمانید! برای آنکه بتوانید قیمتی معقول برای ملک خود در نظر بگیرید تا ادامه مطلب امروز همراه با ما همراه باشید. نوع…

مبایعنامه

استعلام از جواز ساختمان و پایان کار این امکان را به شما می‌دهد تا اطلاعاتی همچون تاریخ صدور، مساحت و تعداد طبقات مجاز و … را واکاوی کنید. گاهی اوقات مابین مالکین و مدارکی که وجود دارد اختلافاتی ایجاد می‌شود، در پاره‌ای از این موارد خریدار ممکن است…

پیش‌فروش توسط سازندگان یکی از بهترین روش‌های خرید مسکن است، چراکه مبلغ خرید مسکن به‌صورت جز پرداخت می‌شود و عملاً خانه‌های پیش فروشی مبلغ پایین‌تری ازملک‌ها دیگر دارند و دقیقاً این نوع از املاک همان‌هایی هستند که پس از ساخت قیمت بالاتری برای فروش…

کلیه حقوق این وبلاگ متعلق به شرکت آوای اسکانو نوین شرق می باشد

در این مقاله خواهید خواند:

مبایعه نامه به قراردادی گفته می‌شود که طی آن مالی به فرد دیگری فروخته می‌شود. قرارداد مکتوبی که بین طرفین، فروشنده و خریدار یا به اصطلاح بایع و مشتری تنظیم می شود، و بر اساس این قرارداد، چیزی در مقابل دریافت مبلغی مشخص، فروخته می‌شود، مبایعه نامه می‌گویند. در اصطلاح، مبایعه نامه به بیع نامه هم معروف است و مفهوم آن با مبایعه نامه هیچ فرقی ندارد. مبایعه نامه به منظور داشتن یک فرم و شرایط مشخص و ثابت دارای بخش های زیر می باشد:

مبایعنامه

نحوه نگارش و تنظیم مبایعه نامه یکی از مهارت هایی است که مشاورین املاک بایستی به آن واقف باشند و نکات حقوقی را در زمان تنظیم آن رعایت کنند. علاوه بر اینها در زمان تنظیم قرارداد، شما ممکن است با سوالات طرفین پیرامون بندهای مختلف مبایعه نامه مواجه شوید. برای همین منظور باید پیش از قرار گرفتن در موقعیت تنظیم مبایعه نامه با تمامی بخش ها و اصطلاحات بکار رفته در متن آن آشنا باشید تا بتوانید پاسخ هایی مناسب و حرفه ای ارائه دهید و از طرفی به گونه ای مبایعه نامه را تنظیم کنید که مشکلی برای شما و همچنین طرفین قرارداد ایجاد نشود. لذا در ادامه، بخش های مختلف مبایعه نامه را بررسی خواهیم کرد که با مطالعه آن می توانید نکات لازم را دریافت کرده و در زمان لازم آن ها را بکار ببرید.

این بند از مبایعه نامه شامل مشخصات طرفین قرارداد یا همان فروشنده و خریدار می باشد. در زمان درج اطلاعات افراد دقت کنید تا مشخصات طرفین به‌درستی و کامل مطابق باکارت ملی و یا شناسنامه آنها درج گردد. پس از نوشتن مشخصات و اطلاعات فردی طرفین آنها را مجدد چک کنید تا مشکلی برای شما و طرفین در بر نداشته باشد. چرا که در صورت وجود خطا در اطلاعات درج شده طرفین شما را مقصر دانسته و می تواند دردسر هایی را برای شما به وجود آورد.

در این بخش از مبایعه نامه اطلاعات مربوط به ملک معامله شده و مشخصات آن درج می شود که می تواند شامل موارد زیر باشد.

در زمان درج اطلاعات این بخش از مبایعه نامه آدرس دقیق ملک و صحت کد رهگیری را بررسی کنید و از صحت آن مطمئن شوید. برای این منظور می توانید تاییدیه کد پستی که توسط اداره پست صادر می شود را از فروشنده تقاضا کنید.

همانطور که گفته شد در زمان تنظیم مبایعه نامه مبلغی نیز رد و بدل می شود که به آن ثمن معامله گفته می شود. در این بخش از مبایعه نامه مقدار مبلغی که مورد توافق طرفین قرار گرفته و شرایط پرداخت آن ذکر می شود. بایستی به عنوان مشاور املاک و ثبت کننده اطلاعات نحوه پرداخت هزینه را نیز درج کنید و در صورتی که خریدار با استفاده از چک قصد پرداخت هزینه را داشته باشد بایستی شماره های چک نیز در این بخش از متن مبایعه نامه نوشته شود.

در زمان معاملات ملکی دفاتر املاک برای شرح معامله و ایجاد تعهدی میان طرفین مبایعه نامه را تنظیم خرده و به عبارتی معامله را قطعی می کنند. بر اساس مبایعه نامه تنظیم شده طرفین تعهداتی را تقبل کرده و متعهد به اجرای آن ها هستند. اما پس از تنظیم مبایعه نامه بایستی طرفین توافقاتی را به منظور تنظیم سند و مراجعه به دفاتر اسناد رسمی انجام دهند. این تعهدات برای اطمینان بایستی در متن مبایعه نامه درج شود تا افراد در صورت بروز مشکل بتوانند به آن استناد کنند. 

علاوه بر این مورد شروط و تعهدات دیگری نیز طرفین خواهد داشت مانند زمان تخلیه ملک، زمان دریافت پول، تعمیرات احتمالی و درخواستی افراد، شرایط مربوط به مستاجر در صورت وجود و اجازه یا توافق برای فسخ قرارداد.

شرایط مربوط به تنظیم سند و تعهد طرفین برای مراجعه باید به طور کامل و با جزئیات نوشته شود. تاریخ و مکان قرار برای تنظیم سند تعیید شده و به توافق طرفین برسد و سپس در مبایعه نامه درج شود. چرا که در صورت عدم مراجعه هر یک از طرفین بتوان به مبایعه نامه تنظیم شده استناد کرده و حقوق فرد دیگر را طلب کرد. به طرفین یادآور شوید که بایستی در زمان و مکان تعیید شده حضور یابند و مدارک را به طور کامل همرا داشته باشند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

از جمله نکاتی که باید در این بخش درج شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

این بخش از مبایعه نامه شامل شرایط مربوط به زمان و چگونگی تحویل ملک می باشد که می تواند موارد زیر را شامل شود.

مبایعنامه

با سلام بنده 2زمین خریدم ودر مبایعنامها قیدشده فروشنده تعهد به ارائه سند تک برگ در روز محضر میباشد ولی فروشنده سند کلی زمینو روز محضر آورده و میگه من وکالت میدم خودتون برید دنبال گرفتن سند تک برگی مشاع در صورتی که در دو تا مبایعنامه اسمی از سند وکالتی برده نشده قانون با این مبایعنامه حق رو به چه کسی میده با تشکر

قطعا به خریدار

املاک ویژه

اخبار محبوب هفته

داغ ترین های هفته

درخواست استخدام

جهت همکاری با مجموعه صدف مشخصات خود را ثبت کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست ملک

سپردن ملک

مبایعه نامه جیست؟ این سوالی که ممکن است برای خیلی از افراد در هنگام خرید و فروش پیش بیاید. انواع آن کدام است؟ مبایعه نامه سندی است که به واسطه ی آن، هر یک از طرفین خریدار و فروشنده می توانند در رابطه با مال مورد معامله ی خود با یکدیگر توافق نمایند. ما در مقاله ی زیر به بررسی این موضوع که مبایعه نامه چیست؟ انواع آن کدام است؟ می پردازیم.

معنی لغوی مبایعه نامه چیست؟ مبایعه نامه از دو کلمه ی مبایعه و نامه بوجود آمده است. مبایعه از ریشه ی بیع و به معنی فروش است. پس مبایعه نامه به معنی فروشنامه می باشد. این که در تعریف مبایعه نامه، آورده شده مال مورد معامله، می تواند به این معنی باشد که مبایعه نامه تنها برای املاک نیست و برای خرید، فروش هر مالی استفاده می شود. مثلا برای خودرو، تلویزیون، سیمان.

نکته ی دیگری که در مبایعه نامه باید به آن اشاره نماییم این است که دو طرف معامله بایستی تعهدات طرف مقابل را قبول کنند. چنانچه یکی از طرفین این تعهدات را قبول نماید، این سند دیگر مبایعه نامه به حساب نمی آید.

فروشنده بایستی سعی نماید پیش از تاریخ دفترخانه، سه چهارم پول را از خریدار دریافت نماید که این پول می تواند چند فقره چک باشد و مابقی آن را در زمان تنظیم سند از خریدار دریافت نماید. چرا که بعد از تنظیم سند، فروشنده می تواند با بد قولی هایی از جانب خریدار مواجه گردد.

همچنین فروشنده می تواند در مبایعه نامه قید نماید که اگر هر یک از چک ها پرداخت نشود فروشنده می تواند معامله را فسخ نماید. در ضمن بایستی مشخصات سفته یا چکی که بابت پول داده شده در مبایعه نامه ذکر گردد.

مبایعنامه

خریدار در هنگام تنظیم مبایعه نامه، بایستی تضمیناتی را از فروشنده بگیرد تا بدین وسیله مطمئن بشود که فروشنده در زمان مقرر در دفترخانه حضور پیدا می کند. چنانچه فروشنده درتاریخ مقرر در دفترخانه حضور نیابد، بایستی تضمینات را( فلان مقدار پول را) بپردازد.

همچنین خریدار بایستی در مبایعه نامه ذکر نماید که اگر فروشنده ی مال فردی غیر از این فروشنده باشد، حق فسخ معامله را خواهد داشت.

در رابطه با این سوال که انواع مبایعه نامه کدام است؟ باید گفت: مبایعه نامه به دو شکل عادی یا رسمی تنظیم می شوند. اسناد در 3 حالت زیر رسمی و در بقیه ی موارد عادی به حساب می آید.

غیر از این موارد، مابقی اسناد عادی به حساب می آیند. مثل مبایعه نامه هایی که در دفاتر املاک تنظیم می شوند یا قراردادهایی که بین دو نفر تنظیم می گردند.

در رابطه با مزایا و معایب انواع مبایعه نامه باید گفت: از جمله مزایای سند رسمی این می تواند باشد که از لحاظ قانون، فردی مالک  به حساب می آید که ملک به نام او زده شده باشد، حتی اگر ملک با مبایعه نامه ی عادی فروخته شده باشد. بنابراین فردی که صرفا سند عادی دارد، نمی تواند در دادگاه طرح دعوا نماید یا در سازمان ها و ادارات دولتی مثل اداره ی آب، برق،شهرداریو اداراتی ازاین قبیل اقدامی را به نفع ملک انجام دهد.

مگر زمانی که سند به طور رسمی به وی انتقال شده باشد یا از فروشنده به غیر از این مبایعه نامه، یک وکالت نامه ی کاری نیز گرفته باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آدرس موسسه حقوقی :

آدرس : تهران – بزرگراه حکیم غرب – خیابان پیامبر مرکزی – خیابان مطهری – پلاک 5 – طبقه 4 – واحد 13

تلفن موسسه : 44049963-021

موبایل ( تماس ضروری ) : 09121837566

بهینه سازی ، طراحی و سئو توسط سئو هاب

مبایعنامه
مبایعنامه
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *