معامله بلوکی

معامله بلوکی
معامله بلوکی



جشنواره پاییز به مدت محدود تمدید شد. ۲۵ میلیون تومان هدیه نقدی!

ورود به جشنواره

khanesarmaye – آموزش تحلیل تکنیکال و بنیادی بازار بورس ایران

فعالان بازار سرمایه، با اصطلاح «بلوک» کمابیش آشنا هستند. ولی احتمالا برخی از سهامداران با فرآیند دقیق معامله بلوکی آشنایی نداشته و هدف از این نوع معامله را نمی‌دانند. تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا معامله بلوکی انجام می‌شود؟ حجم معاملات در بلوک چقدر است؟ فرق بلوک با کد به کد چیست؟ آیا اثر مستقیم یا غیرمستقیم این اقدام را بر سهم مشاهده کرده‌اید؟ آیا معاملات بلوکی باعث رشد قیمت سهم می‌شوند؟ در این مقاله قصد داریم به تعریف معاملات بلوکی و پاسخ این سوالات بپردازیم.

معامله بلوکی

فهرست

معاملات در بازار اوراق بهادار به خرد، بلوک و عمده تقسیم می‌شوند. در معاملات بلوک و عمده، حجم بیشتر و قابل توجهی از سهام شرکت، معامله می‌شود. قیمت سهام این نوع معاملات معمولا از معاملات خرد بالاتر است و سازوکار انجام معامله و تسویه نیز تفاوت‌هایی با معاملات خرد دارد. معامله عمده بر اساس زمان تسویه بها به دو نوع «عادی» و «شرایطی» تقسیم می‌شوند. فرایندی که طی آن، سهام موضوع فروش به خریداران بالقوه عرضه شده و در نتیجه، آن سهام در سیستم معاملاتی خریداری می‌شود. میان معاملات عمده عادی و عمده، شرایط مشترکی وجود دارد. اما شیوه تحقق معاملات عمده شرایطی، روال متفاوتی را طی می‌کند. در معاملات عمده عادی، مبادله طرفین، ظرف ۳ روز انجام می‌شود. اما در معاملات عمده شرایطی، در حالی که انتقال سهام در زمان قطعیت معامله صورت می‌گیرد، پرداخت بخشی از بها، خارج از سازوکار بورس یا فرابورس و به‌صورت مدت‌دار انجام می‌پذیرد.

سفارش خرید یا فروش بخش بزرگی از سهام یک شرکت را «معامله بلوکی» می‌گویند. این معامله با یک قیمت توافقی معین، میان خریدار و فروشنده، انجام می‌شود. قواعد مربوط به محدودیت حجمی و محدودیت قیمتی در معامله بلوکی، رعایت نمی‌شود. به‌طور معمول، سرمایه‌گذاران حقوقی وارد این معاملات می‌شوند. با توجه به نقد شوندگی سهام، معاملات بلوکی قیمت آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای جلوگیری از این تاثیرات شدید، خریدار و فروشنده در خارج از سیستم معاملاتی روی قیمت معامله، توافق می‌کنند. معاملات بلوکی با عنوان «سفارش‌های بلوکی» هم شناخته می‌شوند. در ایران، بازار جداگانه‌ای برای انجام این معاملات ایجاد شده که به آن «بازار بلوک» گفته می‌شود.

در بیشتر موارد، سرمایه گذاران می‌توانند سهام و حق تقدم قابل معامله بورسی را در شرایطی که حجم آن حداقل ۵۰ برابر محدودیت حجم هر سفارش در بازار عادی – یا ارزش معامله آن معادل ۲۰ میلیارد ریال – باشد را در بازار معاملات بلوک معامله کنند، البته به شرطی که این پیشنهاد مشمول نصاب‌های معامله عمده نباشد. حداقل و حداکثر تعداد سهام قابل معامله در معاملات بلوک برای شرکت‌های فرابورسی نیز به شرح زیر است:

«شرکت‌هایی که تعداد سهام پایه آن‌ها بـیش از سه میلیـارد سهم باشد، بزرگ‌تر یا مساوی نیم و کمتر از یک درصد تعداد سهام پایه و برای شرکت‌هایی کـه تعداد سهام پایه آن‌ها کمتر یا مساوی سه میلیارد سهم باشد، بزرگ‌تر یا مساوی یک و کمتر از پـنج درصـد تعداد سهام پایه و این مقدار باید کوچک‌تر از سازوکار معاملات عمده باشد.» ساعت آغاز، خاتمه و طول هر جلسه معاملاتی مانند بازار عادی است. دامنه نوسان مجاز قیمت نیز مانند بازار معاملات خرد است. قیمت مرجع روزانه برای بازار معاملات بلوک، معادل قیمت مرجع همان روز بازار عادی است. سایر شرایط معاملات بلوک، مشابه معامله در نماد اصلی است. وقتی نماد معاملاتی سهم در بازار عادی متوقف باشد، نماد معاملاتی سهم در بازار بلوک نیز متوقف خواهد بود. معاملات در بازار بلوک در نمادی مجزا از معاملات بازار عادی صورت می‌گیرد و در محاسبه قیمت پایانی و شاخص‌های فرابورس لحاظ نمی‌شود. در بازار بلوک، فقط سفارش محدود قابل‌اجرا بوده و استفاده از کد معاملاتی گروهی در این بازار مجاز نیست.

ابتدا پیشنهاد خرید یا فروش توسط کارگزار مربوطه در سامانه معاملات بلوک با قیمت معین ثبت می‌شود. کارگزار پذیرنده پیشنهاد، قیمت پیشنهادی را در سامانه را می‌پذیرد. درصورتی‌که پیشنهاد فروش «با امکان تسویه خارج از پایاپای» باشد، کارگزار پذیرنده پیشنهاد فروش، می‌تواند پیشنهاد ارائه شده را با یکـی از شروط «صرفاً خارج از پایاپای» یا «نقدی و خارج از پایاپای» بپذیرد. درصورتی‌که روش تسویه پیشنهاد فروش ارائـه شـده «صـرفاً نقـدی» باشد، سفارش‌های تطبیق یافته جهت تائیـد بـه بـورس / فرابـورس ارسـال می‌شود. در صورتی که روش تسـویه پیشـنهاد فـروش ارائـه شـده، «بـا امکـان تسویه خارج از پایاپای» باشـد، درخواسـت کـارگزار پذیرنده پیشـنهاد، برای کارگزار پیشنهاد دهنده فـروش ارسـال می‌شود. در ایـن صـورت حالت‌های زیر ممکن است اتفاق بیفتد:

در صــورت تائیــد تســویه خــارج از پایاپــای توســط کــارگزار پیشنهاد دهنده فروش، سفارش تطبیق یافته با عنـوان تسـویه خـارج از پایاپای به بورس/ فرابورس ارسال می‌شود.

در صورت عدم تائید تسویه خارج از پایاپـای توسـط کـارگزار پیشنهاد دهنده فروش، به شرط این که کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد، شرط «نقدی و خارج از پایاپای» را پذیرفتـه باشـد، معاملـه بـا عنـوان تسویه نقدی جهت تائید به بورس/ فرابورس ارسال می‌شود.

در صورت عدم تائید تسویه خارج از پایاپـای توسـط کـارگزار پیشنهاد دهنده فروش، به شرط این که کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد، شرط «صرفاً خارج از پایاپای» را پذیرفته باشد، درخواست کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد رد می‌شود و پیشـنهاد فـروش، مجـدداً در سـامانه معاملات بلوک ثبت می‌شود.

در صورت عدم مغایرت سفارش‌های تطبیق یافته با قـوانین و مقـررات، بورس/ فرابورس معامله را تائیـد می‌نماید و سـفارش‌هـای تطبیـق یافتـه جهت انجام معامله و ثبت نهـایی بـه سـامانه معـاملات ارسـال و در نمـاد معاملاتی مربوط به بازار بلوک ثبت می‌شود.

برای مشاهده معاملات بلوکی باید به سایت مدیریت فناوری بورس مراجعه کنید. در دیده بان این سایت، نمادهایی که کنارشان عدد «۲» زده شده، یعنی معامله بلوکی روی آن‌ها صورت گرفته است؛ مثلا ونیکی ۲٫

ارزش کل معاملات شامل ارزش معاملات خرد، بلوک و عمده است. برای به دست آوردن ارزش معاملات خرد بازار، لازم است از ارزش کل معاملات، ارزش معاملات بلوک و عمده را کسر کنیم تا ارزش خالص خرد حاصل شود.

وقتی روی یک نماد، معامله بلوکی انجام می‌شود، سهامداران انتظار رشد قیمتی را خواهند داشت. دلیل آن این است که در بیشتر موارد، قیمت بلوک معامله شده بالاتر از قیمت خود سهم روی تابلو است. همین موضوع می‌تواند بر تقاضای سهم اثر بگذارد و باعث رشد قیمتی آن شود. به‌عنوان مثال اگر ملی مس ایران، عرضه‌کننده بلوک باشد و قیمت مدنظر برای فروش از قیمت تابلو بالاتر باشد، سهم فملی، مورد توجه قرار گرفته و رشد قیمتی را تجربه خواهد کرد. معمولا با انتشار آگهی عرضه بلوک با قیمتی بالاتر از تابلو، معاملات سهم با موجی از تقاضا همراه خواهند شد، حتی اگر معامله بلوکی صورت نگیرد. تاثیر یک معامله بلوکی بر قیمت تابلوی یک سهم در دو حالت می‌تواند معقول باشد:

حالت اول: با انجام معاملات بلوکی، تغییر مدیریتی در آن شرکت اتفاق بیفتد. به عبارتی یا اندازه بلوک بالاتر از ۵۰ درصد باشد یا خریدار بتواند با مالکیت آن سهم، صاحب کرسی مدیریتی شود. بر این اساس و با توجه به سیاست‌های سهامدار جدید که در روند فعالیت آتی شرکت تاثیر گذار است، قیمت سهم در بازار افزایش می‌یابد.

حالت دوم: خریداری به دنبال بلوک است که برای در اختیار گرفتن یک عضو هیئت‌مدیره با کسری سهم مواجه است و به هر قیمتی می‌خواهد سهم را از بازار جمع‌آوری نماید. این اقدام سهامدار باعث رشد قیمتی سهم خواهد شد.

رویه کار در کد به کد به این صورت است که یک کد معاملاتی برای یک سهم سفارش، خرید و فروش را همزمان قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال، ممکن است یک کد حقوقی، چندین کد حقیقی برای خود داشته باشد و زمانی که سهم، شرایط مناسبی برای رشد داشته باشد با کد حقوقی سفارش فروش و با کد حقیقی سفارش خرید ثبت می‌کند و باعث رشد قیمتی سهم می‌شود. به این ترتیب، سود خوبی نصیب کد حقیقی خریدار می‌شود. البته همین حالت در جهت منفی و در هنگام کاهش قیمت سهم نیز وجود دارد. در واقع کد به کد، معامله‌ای صوری جهت اثرگذاری بر قیمت سهم است. در حالی که در معامله بلوکی، کدهای خریدار و فروشنده متفاوت هستند و هدف فقط اثرگذاری بر قیمت نیست. گاهی شرکت، بلوک برخی شرکت‌های زیرمجموعه خود را به دلیل زیان‌ ده بودن واگذار می‌کند تا از این طریق بر اصلاح مالی خود اثر مثبت بگذارد.

یک بلوک در شرایطی می‌تواند ارزنده باشد که بتواند کرسی هیئت مدیره را به خریدار بدهد. اما در حالتی که بلوک، کمتر از حدی باشد که یک کرسی را بدهد قیمت آن می‌تواند معادل قیمت سهام عادی باشد. از سوی دیگر و در بعضی موارد، برخی سهام برای افرادی که درصدی از سهام شرکت را دارند ولی در مجمع انتخاب هیئت‌مدیره نیاز به رای بیشتری دارند، ارزش قابل ملاحظه‌ای پیدا می‌کنند. در این حالت به آن بلوک کوچک، «سهام طلایی» گفته می‌شود. بد نیست بدانید که بلوک‌های مدیریتی سهام معمولا ارزش ریالی بالایی دارند. برای اینکه خریداران به خرید تشویق شوند، روش‌های پرداخت متعددی مثل نقد و اقساط پیش‌بینی می‌شود. وقتی بلوک به‌صورت اقساط فروخته شود، با توجه به ارزش زمانی پول، قیمت را بالاتر می‌برد. در هر صورت، ارزش یک بلوک سهام با توجه به دارایی‌ها و وضعیت شرکت می‌تواند برای خریدار جذاب باشد.

به این مقاله امتیاز دهید

میانگین امتیازات: 3.2 / 5. تعداد امتیاز: 26

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهید

امروز ۶ ماه ۸ و سال ۹۹ هست من در کارگذاری مفید خواستم ۶۰ درصد سهامم رو بفروشم نمیدونم چکار کنم بلد نیستم هر خریدی هم میزنم میگه محدوده زمانی معتبر نیست لطفا راهنمایی کنید چطور ۶۰ درصد سهامن در کارگذاری مفید بفروشم.

باسلام دوست عزیز در سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید ثبت نام کنید. توجه کنید که برای ثبت نام بایستی شماره موبایل به نام فرد باشد. ۲- پس از ثبت نام و ورود به سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید «ثبت درخواست فروش» را انتخاب کنید. ۳- در ستون «تعداد جهت فروش» تعداد سهمی از هر نماد را که تصمیم به فروش آن دارید، مشخص کنید. ۴- گزینه «ثبت درخواست» را انتخاب کنید.

سلام در کارگذهری مفید چطوری من سهام عدال ۶۰ درصد رو بفروشم من از هیجیش سردرنمیارم توروخدا توضیح داده بده

باسلام دوست عزیز در سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید ثبت نام کنید. توجه کنید که برای ثبت نام بایستی شماره موبایل به نام فرد باشد. ۲- پس از ثبت نام و ورود به سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید «ثبت درخواست فروش» را انتخاب کنید. ۳- در ستون «تعداد جهت فروش» تعداد سهمی از هر نماد را که تصمیم به فروش آن دارید، مشخص کنید. ۴- گزینه «ثبت درخواست» را انتخاب کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

معامله بلوکی

از سال 1390 که مجموعه خانه سرمایه شروع به کار کرد تمام تلاش من و همکارانم ایجاد مرجعی برای آموزش واقعی و صحیح موفقیت مالی و سرمایه گذاری بوده است مرجعی که کمک می کند زندگی بهتری برای خود و اطرافیانمان بسازیم.ما اعتقاد داریم ثروت زمینه ساز رشد انسان در سایر ابعاد زندگیست و با آموزش روش های درست موفقیت مالی و سرمایه گذاری، نه تنها خودمان به ثروت دست خواهیم یافت بلکه وطنی ثروتمند خواهیم داشت.

تهران، پاسداران، بوستان دوم، گیلان غربی، بن بست مریم، پلاک ۲  ۰۲۱-۹۱۰۰۷۵۹۰  

لینک های آموزشی مهم

سلام! به اکانت کاربری خود وارد شوید

بازیابی پسورد

پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد



جشنواره پاییز به مدت محدود تمدید شد. ۲۵ میلیون تومان هدیه نقدی!

ورود به جشنواره

khanesarmaye – آموزش تحلیل تکنیکال و بنیادی بازار بورس ایران

فعالان بازار سرمایه، با اصطلاح «بلوک» کمابیش آشنا هستند. ولی احتمالا برخی از سهامداران با فرآیند دقیق معامله بلوکی آشنایی نداشته و هدف از این نوع معامله را نمی‌دانند. تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا معامله بلوکی انجام می‌شود؟ حجم معاملات در بلوک چقدر است؟ فرق بلوک با کد به کد چیست؟ آیا اثر مستقیم یا غیرمستقیم این اقدام را بر سهم مشاهده کرده‌اید؟ آیا معاملات بلوکی باعث رشد قیمت سهم می‌شوند؟ در این مقاله قصد داریم به تعریف معاملات بلوکی و پاسخ این سوالات بپردازیم.

معامله بلوکی

فهرست

معاملات در بازار اوراق بهادار به خرد، بلوک و عمده تقسیم می‌شوند. در معاملات بلوک و عمده، حجم بیشتر و قابل توجهی از سهام شرکت، معامله می‌شود. قیمت سهام این نوع معاملات معمولا از معاملات خرد بالاتر است و سازوکار انجام معامله و تسویه نیز تفاوت‌هایی با معاملات خرد دارد. معامله عمده بر اساس زمان تسویه بها به دو نوع «عادی» و «شرایطی» تقسیم می‌شوند. فرایندی که طی آن، سهام موضوع فروش به خریداران بالقوه عرضه شده و در نتیجه، آن سهام در سیستم معاملاتی خریداری می‌شود. میان معاملات عمده عادی و عمده، شرایط مشترکی وجود دارد. اما شیوه تحقق معاملات عمده شرایطی، روال متفاوتی را طی می‌کند. در معاملات عمده عادی، مبادله طرفین، ظرف ۳ روز انجام می‌شود. اما در معاملات عمده شرایطی، در حالی که انتقال سهام در زمان قطعیت معامله صورت می‌گیرد، پرداخت بخشی از بها، خارج از سازوکار بورس یا فرابورس و به‌صورت مدت‌دار انجام می‌پذیرد.

سفارش خرید یا فروش بخش بزرگی از سهام یک شرکت را «معامله بلوکی» می‌گویند. این معامله با یک قیمت توافقی معین، میان خریدار و فروشنده، انجام می‌شود. قواعد مربوط به محدودیت حجمی و محدودیت قیمتی در معامله بلوکی، رعایت نمی‌شود. به‌طور معمول، سرمایه‌گذاران حقوقی وارد این معاملات می‌شوند. با توجه به نقد شوندگی سهام، معاملات بلوکی قیمت آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای جلوگیری از این تاثیرات شدید، خریدار و فروشنده در خارج از سیستم معاملاتی روی قیمت معامله، توافق می‌کنند. معاملات بلوکی با عنوان «سفارش‌های بلوکی» هم شناخته می‌شوند. در ایران، بازار جداگانه‌ای برای انجام این معاملات ایجاد شده که به آن «بازار بلوک» گفته می‌شود.

در بیشتر موارد، سرمایه گذاران می‌توانند سهام و حق تقدم قابل معامله بورسی را در شرایطی که حجم آن حداقل ۵۰ برابر محدودیت حجم هر سفارش در بازار عادی – یا ارزش معامله آن معادل ۲۰ میلیارد ریال – باشد را در بازار معاملات بلوک معامله کنند، البته به شرطی که این پیشنهاد مشمول نصاب‌های معامله عمده نباشد. حداقل و حداکثر تعداد سهام قابل معامله در معاملات بلوک برای شرکت‌های فرابورسی نیز به شرح زیر است:

«شرکت‌هایی که تعداد سهام پایه آن‌ها بـیش از سه میلیـارد سهم باشد، بزرگ‌تر یا مساوی نیم و کمتر از یک درصد تعداد سهام پایه و برای شرکت‌هایی کـه تعداد سهام پایه آن‌ها کمتر یا مساوی سه میلیارد سهم باشد، بزرگ‌تر یا مساوی یک و کمتر از پـنج درصـد تعداد سهام پایه و این مقدار باید کوچک‌تر از سازوکار معاملات عمده باشد.» ساعت آغاز، خاتمه و طول هر جلسه معاملاتی مانند بازار عادی است. دامنه نوسان مجاز قیمت نیز مانند بازار معاملات خرد است. قیمت مرجع روزانه برای بازار معاملات بلوک، معادل قیمت مرجع همان روز بازار عادی است. سایر شرایط معاملات بلوک، مشابه معامله در نماد اصلی است. وقتی نماد معاملاتی سهم در بازار عادی متوقف باشد، نماد معاملاتی سهم در بازار بلوک نیز متوقف خواهد بود. معاملات در بازار بلوک در نمادی مجزا از معاملات بازار عادی صورت می‌گیرد و در محاسبه قیمت پایانی و شاخص‌های فرابورس لحاظ نمی‌شود. در بازار بلوک، فقط سفارش محدود قابل‌اجرا بوده و استفاده از کد معاملاتی گروهی در این بازار مجاز نیست.

ابتدا پیشنهاد خرید یا فروش توسط کارگزار مربوطه در سامانه معاملات بلوک با قیمت معین ثبت می‌شود. کارگزار پذیرنده پیشنهاد، قیمت پیشنهادی را در سامانه را می‌پذیرد. درصورتی‌که پیشنهاد فروش «با امکان تسویه خارج از پایاپای» باشد، کارگزار پذیرنده پیشنهاد فروش، می‌تواند پیشنهاد ارائه شده را با یکـی از شروط «صرفاً خارج از پایاپای» یا «نقدی و خارج از پایاپای» بپذیرد. درصورتی‌که روش تسویه پیشنهاد فروش ارائـه شـده «صـرفاً نقـدی» باشد، سفارش‌های تطبیق یافته جهت تائیـد بـه بـورس / فرابـورس ارسـال می‌شود. در صورتی که روش تسـویه پیشـنهاد فـروش ارائـه شـده، «بـا امکـان تسویه خارج از پایاپای» باشـد، درخواسـت کـارگزار پذیرنده پیشـنهاد، برای کارگزار پیشنهاد دهنده فـروش ارسـال می‌شود. در ایـن صـورت حالت‌های زیر ممکن است اتفاق بیفتد:

در صــورت تائیــد تســویه خــارج از پایاپــای توســط کــارگزار پیشنهاد دهنده فروش، سفارش تطبیق یافته با عنـوان تسـویه خـارج از پایاپای به بورس/ فرابورس ارسال می‌شود.

در صورت عدم تائید تسویه خارج از پایاپـای توسـط کـارگزار پیشنهاد دهنده فروش، به شرط این که کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد، شرط «نقدی و خارج از پایاپای» را پذیرفتـه باشـد، معاملـه بـا عنـوان تسویه نقدی جهت تائید به بورس/ فرابورس ارسال می‌شود.

در صورت عدم تائید تسویه خارج از پایاپـای توسـط کـارگزار پیشنهاد دهنده فروش، به شرط این که کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد، شرط «صرفاً خارج از پایاپای» را پذیرفته باشد، درخواست کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد رد می‌شود و پیشـنهاد فـروش، مجـدداً در سـامانه معاملات بلوک ثبت می‌شود.

در صورت عدم مغایرت سفارش‌های تطبیق یافته با قـوانین و مقـررات، بورس/ فرابورس معامله را تائیـد می‌نماید و سـفارش‌هـای تطبیـق یافتـه جهت انجام معامله و ثبت نهـایی بـه سـامانه معـاملات ارسـال و در نمـاد معاملاتی مربوط به بازار بلوک ثبت می‌شود.

برای مشاهده معاملات بلوکی باید به سایت مدیریت فناوری بورس مراجعه کنید. در دیده بان این سایت، نمادهایی که کنارشان عدد «۲» زده شده، یعنی معامله بلوکی روی آن‌ها صورت گرفته است؛ مثلا ونیکی ۲٫

ارزش کل معاملات شامل ارزش معاملات خرد، بلوک و عمده است. برای به دست آوردن ارزش معاملات خرد بازار، لازم است از ارزش کل معاملات، ارزش معاملات بلوک و عمده را کسر کنیم تا ارزش خالص خرد حاصل شود.

وقتی روی یک نماد، معامله بلوکی انجام می‌شود، سهامداران انتظار رشد قیمتی را خواهند داشت. دلیل آن این است که در بیشتر موارد، قیمت بلوک معامله شده بالاتر از قیمت خود سهم روی تابلو است. همین موضوع می‌تواند بر تقاضای سهم اثر بگذارد و باعث رشد قیمتی آن شود. به‌عنوان مثال اگر ملی مس ایران، عرضه‌کننده بلوک باشد و قیمت مدنظر برای فروش از قیمت تابلو بالاتر باشد، سهم فملی، مورد توجه قرار گرفته و رشد قیمتی را تجربه خواهد کرد. معمولا با انتشار آگهی عرضه بلوک با قیمتی بالاتر از تابلو، معاملات سهم با موجی از تقاضا همراه خواهند شد، حتی اگر معامله بلوکی صورت نگیرد. تاثیر یک معامله بلوکی بر قیمت تابلوی یک سهم در دو حالت می‌تواند معقول باشد:

حالت اول: با انجام معاملات بلوکی، تغییر مدیریتی در آن شرکت اتفاق بیفتد. به عبارتی یا اندازه بلوک بالاتر از ۵۰ درصد باشد یا خریدار بتواند با مالکیت آن سهم، صاحب کرسی مدیریتی شود. بر این اساس و با توجه به سیاست‌های سهامدار جدید که در روند فعالیت آتی شرکت تاثیر گذار است، قیمت سهم در بازار افزایش می‌یابد.

حالت دوم: خریداری به دنبال بلوک است که برای در اختیار گرفتن یک عضو هیئت‌مدیره با کسری سهم مواجه است و به هر قیمتی می‌خواهد سهم را از بازار جمع‌آوری نماید. این اقدام سهامدار باعث رشد قیمتی سهم خواهد شد.

رویه کار در کد به کد به این صورت است که یک کد معاملاتی برای یک سهم سفارش، خرید و فروش را همزمان قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال، ممکن است یک کد حقوقی، چندین کد حقیقی برای خود داشته باشد و زمانی که سهم، شرایط مناسبی برای رشد داشته باشد با کد حقوقی سفارش فروش و با کد حقیقی سفارش خرید ثبت می‌کند و باعث رشد قیمتی سهم می‌شود. به این ترتیب، سود خوبی نصیب کد حقیقی خریدار می‌شود. البته همین حالت در جهت منفی و در هنگام کاهش قیمت سهم نیز وجود دارد. در واقع کد به کد، معامله‌ای صوری جهت اثرگذاری بر قیمت سهم است. در حالی که در معامله بلوکی، کدهای خریدار و فروشنده متفاوت هستند و هدف فقط اثرگذاری بر قیمت نیست. گاهی شرکت، بلوک برخی شرکت‌های زیرمجموعه خود را به دلیل زیان‌ ده بودن واگذار می‌کند تا از این طریق بر اصلاح مالی خود اثر مثبت بگذارد.

یک بلوک در شرایطی می‌تواند ارزنده باشد که بتواند کرسی هیئت مدیره را به خریدار بدهد. اما در حالتی که بلوک، کمتر از حدی باشد که یک کرسی را بدهد قیمت آن می‌تواند معادل قیمت سهام عادی باشد. از سوی دیگر و در بعضی موارد، برخی سهام برای افرادی که درصدی از سهام شرکت را دارند ولی در مجمع انتخاب هیئت‌مدیره نیاز به رای بیشتری دارند، ارزش قابل ملاحظه‌ای پیدا می‌کنند. در این حالت به آن بلوک کوچک، «سهام طلایی» گفته می‌شود. بد نیست بدانید که بلوک‌های مدیریتی سهام معمولا ارزش ریالی بالایی دارند. برای اینکه خریداران به خرید تشویق شوند، روش‌های پرداخت متعددی مثل نقد و اقساط پیش‌بینی می‌شود. وقتی بلوک به‌صورت اقساط فروخته شود، با توجه به ارزش زمانی پول، قیمت را بالاتر می‌برد. در هر صورت، ارزش یک بلوک سهام با توجه به دارایی‌ها و وضعیت شرکت می‌تواند برای خریدار جذاب باشد.

به این مقاله امتیاز دهید

میانگین امتیازات: 3.2 / 5. تعداد امتیاز: 26

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهید

امروز ۶ ماه ۸ و سال ۹۹ هست من در کارگذاری مفید خواستم ۶۰ درصد سهامم رو بفروشم نمیدونم چکار کنم بلد نیستم هر خریدی هم میزنم میگه محدوده زمانی معتبر نیست لطفا راهنمایی کنید چطور ۶۰ درصد سهامن در کارگذاری مفید بفروشم.

باسلام دوست عزیز در سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید ثبت نام کنید. توجه کنید که برای ثبت نام بایستی شماره موبایل به نام فرد باشد. ۲- پس از ثبت نام و ورود به سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید «ثبت درخواست فروش» را انتخاب کنید. ۳- در ستون «تعداد جهت فروش» تعداد سهمی از هر نماد را که تصمیم به فروش آن دارید، مشخص کنید. ۴- گزینه «ثبت درخواست» را انتخاب کنید.

سلام در کارگذهری مفید چطوری من سهام عدال ۶۰ درصد رو بفروشم من از هیجیش سردرنمیارم توروخدا توضیح داده بده

باسلام دوست عزیز در سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید ثبت نام کنید. توجه کنید که برای ثبت نام بایستی شماره موبایل به نام فرد باشد. ۲- پس از ثبت نام و ورود به سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید «ثبت درخواست فروش» را انتخاب کنید. ۳- در ستون «تعداد جهت فروش» تعداد سهمی از هر نماد را که تصمیم به فروش آن دارید، مشخص کنید. ۴- گزینه «ثبت درخواست» را انتخاب کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

معامله بلوکی

از سال 1390 که مجموعه خانه سرمایه شروع به کار کرد تمام تلاش من و همکارانم ایجاد مرجعی برای آموزش واقعی و صحیح موفقیت مالی و سرمایه گذاری بوده است مرجعی که کمک می کند زندگی بهتری برای خود و اطرافیانمان بسازیم.ما اعتقاد داریم ثروت زمینه ساز رشد انسان در سایر ابعاد زندگیست و با آموزش روش های درست موفقیت مالی و سرمایه گذاری، نه تنها خودمان به ثروت دست خواهیم یافت بلکه وطنی ثروتمند خواهیم داشت.

تهران، پاسداران، بوستان دوم، گیلان غربی، بن بست مریم، پلاک ۲  ۰۲۱-۹۱۰۰۷۵۹۰  

لینک های آموزشی مهم

سلام! به اکانت کاربری خود وارد شوید

بازیابی پسورد

پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد



جشنواره پاییز به مدت محدود تمدید شد. ۲۵ میلیون تومان هدیه نقدی!

ورود به جشنواره

khanesarmaye – آموزش تحلیل تکنیکال و بنیادی بازار بورس ایران

فعالان بازار سرمایه، با اصطلاح «بلوک» کمابیش آشنا هستند. ولی احتمالا برخی از سهامداران با فرآیند دقیق معامله بلوکی آشنایی نداشته و هدف از این نوع معامله را نمی‌دانند. تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا معامله بلوکی انجام می‌شود؟ حجم معاملات در بلوک چقدر است؟ فرق بلوک با کد به کد چیست؟ آیا اثر مستقیم یا غیرمستقیم این اقدام را بر سهم مشاهده کرده‌اید؟ آیا معاملات بلوکی باعث رشد قیمت سهم می‌شوند؟ در این مقاله قصد داریم به تعریف معاملات بلوکی و پاسخ این سوالات بپردازیم.

معامله بلوکی

فهرست

معاملات در بازار اوراق بهادار به خرد، بلوک و عمده تقسیم می‌شوند. در معاملات بلوک و عمده، حجم بیشتر و قابل توجهی از سهام شرکت، معامله می‌شود. قیمت سهام این نوع معاملات معمولا از معاملات خرد بالاتر است و سازوکار انجام معامله و تسویه نیز تفاوت‌هایی با معاملات خرد دارد. معامله عمده بر اساس زمان تسویه بها به دو نوع «عادی» و «شرایطی» تقسیم می‌شوند. فرایندی که طی آن، سهام موضوع فروش به خریداران بالقوه عرضه شده و در نتیجه، آن سهام در سیستم معاملاتی خریداری می‌شود. میان معاملات عمده عادی و عمده، شرایط مشترکی وجود دارد. اما شیوه تحقق معاملات عمده شرایطی، روال متفاوتی را طی می‌کند. در معاملات عمده عادی، مبادله طرفین، ظرف ۳ روز انجام می‌شود. اما در معاملات عمده شرایطی، در حالی که انتقال سهام در زمان قطعیت معامله صورت می‌گیرد، پرداخت بخشی از بها، خارج از سازوکار بورس یا فرابورس و به‌صورت مدت‌دار انجام می‌پذیرد.

سفارش خرید یا فروش بخش بزرگی از سهام یک شرکت را «معامله بلوکی» می‌گویند. این معامله با یک قیمت توافقی معین، میان خریدار و فروشنده، انجام می‌شود. قواعد مربوط به محدودیت حجمی و محدودیت قیمتی در معامله بلوکی، رعایت نمی‌شود. به‌طور معمول، سرمایه‌گذاران حقوقی وارد این معاملات می‌شوند. با توجه به نقد شوندگی سهام، معاملات بلوکی قیمت آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای جلوگیری از این تاثیرات شدید، خریدار و فروشنده در خارج از سیستم معاملاتی روی قیمت معامله، توافق می‌کنند. معاملات بلوکی با عنوان «سفارش‌های بلوکی» هم شناخته می‌شوند. در ایران، بازار جداگانه‌ای برای انجام این معاملات ایجاد شده که به آن «بازار بلوک» گفته می‌شود.

در بیشتر موارد، سرمایه گذاران می‌توانند سهام و حق تقدم قابل معامله بورسی را در شرایطی که حجم آن حداقل ۵۰ برابر محدودیت حجم هر سفارش در بازار عادی – یا ارزش معامله آن معادل ۲۰ میلیارد ریال – باشد را در بازار معاملات بلوک معامله کنند، البته به شرطی که این پیشنهاد مشمول نصاب‌های معامله عمده نباشد. حداقل و حداکثر تعداد سهام قابل معامله در معاملات بلوک برای شرکت‌های فرابورسی نیز به شرح زیر است:

«شرکت‌هایی که تعداد سهام پایه آن‌ها بـیش از سه میلیـارد سهم باشد، بزرگ‌تر یا مساوی نیم و کمتر از یک درصد تعداد سهام پایه و برای شرکت‌هایی کـه تعداد سهام پایه آن‌ها کمتر یا مساوی سه میلیارد سهم باشد، بزرگ‌تر یا مساوی یک و کمتر از پـنج درصـد تعداد سهام پایه و این مقدار باید کوچک‌تر از سازوکار معاملات عمده باشد.» ساعت آغاز، خاتمه و طول هر جلسه معاملاتی مانند بازار عادی است. دامنه نوسان مجاز قیمت نیز مانند بازار معاملات خرد است. قیمت مرجع روزانه برای بازار معاملات بلوک، معادل قیمت مرجع همان روز بازار عادی است. سایر شرایط معاملات بلوک، مشابه معامله در نماد اصلی است. وقتی نماد معاملاتی سهم در بازار عادی متوقف باشد، نماد معاملاتی سهم در بازار بلوک نیز متوقف خواهد بود. معاملات در بازار بلوک در نمادی مجزا از معاملات بازار عادی صورت می‌گیرد و در محاسبه قیمت پایانی و شاخص‌های فرابورس لحاظ نمی‌شود. در بازار بلوک، فقط سفارش محدود قابل‌اجرا بوده و استفاده از کد معاملاتی گروهی در این بازار مجاز نیست.

ابتدا پیشنهاد خرید یا فروش توسط کارگزار مربوطه در سامانه معاملات بلوک با قیمت معین ثبت می‌شود. کارگزار پذیرنده پیشنهاد، قیمت پیشنهادی را در سامانه را می‌پذیرد. درصورتی‌که پیشنهاد فروش «با امکان تسویه خارج از پایاپای» باشد، کارگزار پذیرنده پیشنهاد فروش، می‌تواند پیشنهاد ارائه شده را با یکـی از شروط «صرفاً خارج از پایاپای» یا «نقدی و خارج از پایاپای» بپذیرد. درصورتی‌که روش تسویه پیشنهاد فروش ارائـه شـده «صـرفاً نقـدی» باشد، سفارش‌های تطبیق یافته جهت تائیـد بـه بـورس / فرابـورس ارسـال می‌شود. در صورتی که روش تسـویه پیشـنهاد فـروش ارائـه شـده، «بـا امکـان تسویه خارج از پایاپای» باشـد، درخواسـت کـارگزار پذیرنده پیشـنهاد، برای کارگزار پیشنهاد دهنده فـروش ارسـال می‌شود. در ایـن صـورت حالت‌های زیر ممکن است اتفاق بیفتد:

در صــورت تائیــد تســویه خــارج از پایاپــای توســط کــارگزار پیشنهاد دهنده فروش، سفارش تطبیق یافته با عنـوان تسـویه خـارج از پایاپای به بورس/ فرابورس ارسال می‌شود.

در صورت عدم تائید تسویه خارج از پایاپـای توسـط کـارگزار پیشنهاد دهنده فروش، به شرط این که کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد، شرط «نقدی و خارج از پایاپای» را پذیرفتـه باشـد، معاملـه بـا عنـوان تسویه نقدی جهت تائید به بورس/ فرابورس ارسال می‌شود.

در صورت عدم تائید تسویه خارج از پایاپـای توسـط کـارگزار پیشنهاد دهنده فروش، به شرط این که کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد، شرط «صرفاً خارج از پایاپای» را پذیرفته باشد، درخواست کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد رد می‌شود و پیشـنهاد فـروش، مجـدداً در سـامانه معاملات بلوک ثبت می‌شود.

در صورت عدم مغایرت سفارش‌های تطبیق یافته با قـوانین و مقـررات، بورس/ فرابورس معامله را تائیـد می‌نماید و سـفارش‌هـای تطبیـق یافتـه جهت انجام معامله و ثبت نهـایی بـه سـامانه معـاملات ارسـال و در نمـاد معاملاتی مربوط به بازار بلوک ثبت می‌شود.

برای مشاهده معاملات بلوکی باید به سایت مدیریت فناوری بورس مراجعه کنید. در دیده بان این سایت، نمادهایی که کنارشان عدد «۲» زده شده، یعنی معامله بلوکی روی آن‌ها صورت گرفته است؛ مثلا ونیکی ۲٫

ارزش کل معاملات شامل ارزش معاملات خرد، بلوک و عمده است. برای به دست آوردن ارزش معاملات خرد بازار، لازم است از ارزش کل معاملات، ارزش معاملات بلوک و عمده را کسر کنیم تا ارزش خالص خرد حاصل شود.

وقتی روی یک نماد، معامله بلوکی انجام می‌شود، سهامداران انتظار رشد قیمتی را خواهند داشت. دلیل آن این است که در بیشتر موارد، قیمت بلوک معامله شده بالاتر از قیمت خود سهم روی تابلو است. همین موضوع می‌تواند بر تقاضای سهم اثر بگذارد و باعث رشد قیمتی آن شود. به‌عنوان مثال اگر ملی مس ایران، عرضه‌کننده بلوک باشد و قیمت مدنظر برای فروش از قیمت تابلو بالاتر باشد، سهم فملی، مورد توجه قرار گرفته و رشد قیمتی را تجربه خواهد کرد. معمولا با انتشار آگهی عرضه بلوک با قیمتی بالاتر از تابلو، معاملات سهم با موجی از تقاضا همراه خواهند شد، حتی اگر معامله بلوکی صورت نگیرد. تاثیر یک معامله بلوکی بر قیمت تابلوی یک سهم در دو حالت می‌تواند معقول باشد:

حالت اول: با انجام معاملات بلوکی، تغییر مدیریتی در آن شرکت اتفاق بیفتد. به عبارتی یا اندازه بلوک بالاتر از ۵۰ درصد باشد یا خریدار بتواند با مالکیت آن سهم، صاحب کرسی مدیریتی شود. بر این اساس و با توجه به سیاست‌های سهامدار جدید که در روند فعالیت آتی شرکت تاثیر گذار است، قیمت سهم در بازار افزایش می‌یابد.

حالت دوم: خریداری به دنبال بلوک است که برای در اختیار گرفتن یک عضو هیئت‌مدیره با کسری سهم مواجه است و به هر قیمتی می‌خواهد سهم را از بازار جمع‌آوری نماید. این اقدام سهامدار باعث رشد قیمتی سهم خواهد شد.

رویه کار در کد به کد به این صورت است که یک کد معاملاتی برای یک سهم سفارش، خرید و فروش را همزمان قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال، ممکن است یک کد حقوقی، چندین کد حقیقی برای خود داشته باشد و زمانی که سهم، شرایط مناسبی برای رشد داشته باشد با کد حقوقی سفارش فروش و با کد حقیقی سفارش خرید ثبت می‌کند و باعث رشد قیمتی سهم می‌شود. به این ترتیب، سود خوبی نصیب کد حقیقی خریدار می‌شود. البته همین حالت در جهت منفی و در هنگام کاهش قیمت سهم نیز وجود دارد. در واقع کد به کد، معامله‌ای صوری جهت اثرگذاری بر قیمت سهم است. در حالی که در معامله بلوکی، کدهای خریدار و فروشنده متفاوت هستند و هدف فقط اثرگذاری بر قیمت نیست. گاهی شرکت، بلوک برخی شرکت‌های زیرمجموعه خود را به دلیل زیان‌ ده بودن واگذار می‌کند تا از این طریق بر اصلاح مالی خود اثر مثبت بگذارد.

یک بلوک در شرایطی می‌تواند ارزنده باشد که بتواند کرسی هیئت مدیره را به خریدار بدهد. اما در حالتی که بلوک، کمتر از حدی باشد که یک کرسی را بدهد قیمت آن می‌تواند معادل قیمت سهام عادی باشد. از سوی دیگر و در بعضی موارد، برخی سهام برای افرادی که درصدی از سهام شرکت را دارند ولی در مجمع انتخاب هیئت‌مدیره نیاز به رای بیشتری دارند، ارزش قابل ملاحظه‌ای پیدا می‌کنند. در این حالت به آن بلوک کوچک، «سهام طلایی» گفته می‌شود. بد نیست بدانید که بلوک‌های مدیریتی سهام معمولا ارزش ریالی بالایی دارند. برای اینکه خریداران به خرید تشویق شوند، روش‌های پرداخت متعددی مثل نقد و اقساط پیش‌بینی می‌شود. وقتی بلوک به‌صورت اقساط فروخته شود، با توجه به ارزش زمانی پول، قیمت را بالاتر می‌برد. در هر صورت، ارزش یک بلوک سهام با توجه به دارایی‌ها و وضعیت شرکت می‌تواند برای خریدار جذاب باشد.

به این مقاله امتیاز دهید

میانگین امتیازات: 3.2 / 5. تعداد امتیاز: 26

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهید

امروز ۶ ماه ۸ و سال ۹۹ هست من در کارگذاری مفید خواستم ۶۰ درصد سهامم رو بفروشم نمیدونم چکار کنم بلد نیستم هر خریدی هم میزنم میگه محدوده زمانی معتبر نیست لطفا راهنمایی کنید چطور ۶۰ درصد سهامن در کارگذاری مفید بفروشم.

باسلام دوست عزیز در سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید ثبت نام کنید. توجه کنید که برای ثبت نام بایستی شماره موبایل به نام فرد باشد. ۲- پس از ثبت نام و ورود به سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید «ثبت درخواست فروش» را انتخاب کنید. ۳- در ستون «تعداد جهت فروش» تعداد سهمی از هر نماد را که تصمیم به فروش آن دارید، مشخص کنید. ۴- گزینه «ثبت درخواست» را انتخاب کنید.

سلام در کارگذهری مفید چطوری من سهام عدال ۶۰ درصد رو بفروشم من از هیجیش سردرنمیارم توروخدا توضیح داده بده

باسلام دوست عزیز در سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید ثبت نام کنید. توجه کنید که برای ثبت نام بایستی شماره موبایل به نام فرد باشد. ۲- پس از ثبت نام و ورود به سامانه سهام عدالت کارگزاری مفید «ثبت درخواست فروش» را انتخاب کنید. ۳- در ستون «تعداد جهت فروش» تعداد سهمی از هر نماد را که تصمیم به فروش آن دارید، مشخص کنید. ۴- گزینه «ثبت درخواست» را انتخاب کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم

معامله بلوکی

از سال 1390 که مجموعه خانه سرمایه شروع به کار کرد تمام تلاش من و همکارانم ایجاد مرجعی برای آموزش واقعی و صحیح موفقیت مالی و سرمایه گذاری بوده است مرجعی که کمک می کند زندگی بهتری برای خود و اطرافیانمان بسازیم.ما اعتقاد داریم ثروت زمینه ساز رشد انسان در سایر ابعاد زندگیست و با آموزش روش های درست موفقیت مالی و سرمایه گذاری، نه تنها خودمان به ثروت دست خواهیم یافت بلکه وطنی ثروتمند خواهیم داشت.

تهران، پاسداران، بوستان دوم، گیلان غربی، بن بست مریم، پلاک ۲  ۰۲۱-۹۱۰۰۷۵۹۰  

لینک های آموزشی مهم

سلام! به اکانت کاربری خود وارد شوید

بازیابی پسورد

پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد

معاملات در بازار اوراق بهادار تهران به سه گروه خرد، بلوک و عمده تقسیم می‌شود. در معاملات بلوکی و عمده، حجم قابل‌توجهی از سهام شرکت معامله می‌شود. قیمت در این نوع معاملات عموماً بالاتر از معاملات خرد است و سازوکار انجام معامله و تسویه آن‌ها نیز تفاوت‌هایی با معاملات خرد دارد.

به‌احتمال‌زیاد تاکنون درباره انجام معاملات بلوکی در بازار بورس شنیده‌اید. در این مقاله قصد داریم تا معاملات بلوکی را تعریف کرده و به تفاوت‌های آن با سایر معاملات بپردازیم.

معاملات عمده، معاملاتی است که یکی از شرایط زیر را داشته باشد:
۱. تعداد سهام مورد معامله از درصد معینی از کل سهام آن شرکت بیشتر باشد.
۲. حجم معاملات آن، طی دوره معین از کل حجم معاملات بازار طی مدت معین، بیشتر باشد.

در این معاملات دامنه نوسان قیمت و محدودیت حجمی اعمال نمی‌شود.

معامله بلوکی

معاملات عمده به دو نوع معاملات عمده عادی و شرایطی تقسیم می‌شود. در معاملات عمده عادی، نقل و انتقال ثمن و سهام ظرف ۳ روز کاری انجام می‌شود؛ اما در معاملات عمده شرایطی، پرداخت بخشی از وجه، خارج از سازوکار بورس یا فرابورس، به‌صورت مدت‌دار انجام می‌پذیرد.

معاملات عمده در بورس شامل محدودیت‌هایی برای انواع شرکت‌هاست. یکی از این محدودیت‌ها، وابسته به ارزش سهام پایه شرکت است. برای شرکت‌هایی که ارزش سهام پایه آن‌ها بیشتر از سه میلیارد ریال است، حداقل یک درصد سهام پایه آن‌ها باید معامله شود. برای شرکت‌هایی نیز که ارزش سهام پایه آن‌ها کمتر یا مساوی سه میلیارد ریال است، حداقل پنج درصد سهام پایه آن‌ها باید معامله شود.

در معاملات فرابورس نیز برای انتقال عمده سهام، محدودیت حداقل ارزش سهام وجود دارد. برای شرکت‌هایی که سرمایه پایه آن‌ها بیش از یک میلیارد ریال است، بزرگ‌تر یا مساوی یک درصد سرمایه پایه است. در شرکت‌هایی نیز که سرمایه پایه آن‌ها کمتر یا مساوی یک میلیارد ریال است، بزرگ‌تر یا مساوی پنج درصد از سرمایه پایه است.

معامله بلوکی، معاملاتی است که در آن قوانین مربوط به محدودیت حجمی و محدودیت قیمتی رعایت نمی‌شود.
این نوع معامله، سفارشی است که برای خرید و فروش بخش بزرگی از یک نوع اوراق بهادار مانند سهام یک شرکت ثبت می‌گردد. معامله بلوکی شامل تعداد زیادی از سهام یا اوراق مشارکت است که با یک قیمت تعیین‌شده بین خریدار و فروشنده، خارج از بازار بورس یا فرابورس، برای کاهش تأثیر چنین معامله بزرگی بر قیمت جاری سهم در بازار، انجام می‌شود.

بازار بلوک، بازار مجزایی است که برای انجام معاملات بلوکی ایجاد شده است. حداقل‌های معاملات بلوکی می‌تواند با تصویب هیئت‌مدیره بورس تغییر و پس از اطلاع‌رسانی اعمال شود.

زمانی معامله بلوکی شرکت‌های بورسی انجام می‌شود که حجم معاملات سهام و یا حق تقدم سهام، ۵۰ برابر محدودیت حجم هر سفارش در بازار یا ارزش معامله آن بیشتر از ۲ میلیارد تومان باشد. این معاملات معمولاً در زمان معاملات بازار انجام می‌شود و شرایط آن همانند بازار عادی است؛ یعنی سهم در دامنه مجاز خود معامله می‌شود.

در فرابورس تعداد سهام و حق تقدم سهام قابل معامله در آن برای شرکت‌هایی که سرمایه پایه آن‌ها بیش از یک میلیارد ریال است، بزرگ‌تر یا مساوی نیم و کمتر از یک درصد سرمایه پایه و برای شرکت‌هایی که سرمایه پایه آن‌ها کمتر یا مساوی یک میلیارد ریال است بزرگ‌تر یا مساوی یک و کمتر از پنج درصد سرمایه پایه شرکت است.

در کل، این حجم کمتر از حدنصاب‌های معاملات عمده است.

شکل زیر فرآیند معاملات بلوکی را نشان می‌دهد:

ساعت آغاز، خاتمه و طول هر جلسه معاملاتی مانند بازار عادی است.
دامنه نوسان مجاز قیمت معاملات بلوکی مانند بازار معاملات خرد است. قیمت مرجع روزانه برای بازار معاملات بلوک، مانند قیمت مرجع همان روز بازار عادی است. سایر شرایط معاملات بلوک نیز، مشابه معامله در نماد اصلی است.

معاملات بلوکی به روش حراج ناپیوسته و هر ۵ دقیقه یک بار برگزار می‌شود.

معاملات در بازار بلوک در نمادی مجزا از معاملات بازار عادی انجام می‌شود و در محاسبه قیمت پایانی و شاخص های فرابورس لحاظ نمی‌شود.

در معاملات بلوکی فقط سفارش های محدود قابل اجرا هستند و معامله از طریق کد گروهی در این بازار امکان پذیر نیست.

تا زمانی که نماد معاملاتی سهم در بازار عادی متوقف نباشد، نماد معاملاتی در بازار بلوک نیز متوقف نخواهد بود. نماد معاملاتی سهم در بازار بلوک تا زمانی که دامنه نوسان روزانه قیمت سهم در بازار عادی به دلیل بازگشایی نماد معاملاتی افزایش می‌یابد، متوقف خواهد بود.

به دلیل اینکه در بیشتر موارد، قیمت معامله‌شده بالاتر از قیمت سهم روی تابلو است، زمانی که روی یک نماد معامله بلوکی انجام می‌شود، سهامداران انتظار رشد قیمت سهم دارند. معمولاً با انتشار آگهی عرضه بلوک با قیمتی بالاتر از تابلو، معاملات سهم با موجی از تقاضا همراه خواهد شد، حتی اگر معامله بلوکی صورت نگیرد.

برای مثال معاملات بلوکی بانک‌های بورسی ملت، تجارت و صادرات در سال ۱۳۹۴ انجام شد.

این بلوک ها شامل ۹۵/۱ درصد سهام بانک ملت (بیش از ۷۸۱ میلیون و ۸۹۳ هزار سهم)، ۳۹/۲ درصد بانک تجارت (بیش از یک میلیارد و ۹۴ میلیون) و ۸۴/۳ درصد از سهام بزرگ‌ترین بانک بورسی یعنی بانک صادرات (شامل دو میلیارد و ۲۱۹ میلیون و ۸۱۵ هزار) بودند.

معامله بلوکی در سه نماد مذکور باعث افزایش تقاضا برای خرید سهام در گروه بانکی شده بود و معاملات پرحجمی در این گروه به‌ویژه سه بانک صادرات، تجارت و ملت انجام شد که این امر به‌زعم بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه حاکی از ورود نقدینگی جدید به گروه بانک و بازار سرمایه بود.

بنابراین این اتفاق می‌تواند دارای ابعاد مثبتی برای بازار سرمایه باشد. به نظر می‌رسد سهامدارانی که تردید و دودلی نسبت به روند مثبت و متعادل بورس دارند، با فروش سهام درصدد شناسایی سود بر می‌آیند. در مقابل برخی دیگر بر این باورند که با توجه به حجم معاملات قابل توجه و ورود نقدینگی جدید، بازار سرمایه از پتانسیل‌های زیادی برای رشد و بالندگی برخوردار است و به همین دلیل متقاضیان خرید سهام بیشتر هستند.

به‌طورمعمول در شرایطی که بازار سرمایه در پی حرکت در مسیر جدید و یافتن روند آتی خود باشد، چنین رفتارهای متفاوتی از سوی فعالان بازار سرمایه مشاهده می‌شود و با گذشت زمان و بررسی روند بازار می‌توان گفت که دیدگاه کدام گروه از سهامداران درست و منطقی خواهد بود.

در این مطلب در خصوص معاملات بلوکی و عرضه‌های عمده در بازار بورس صحبت کردیم. معاملات بلوکی در نماد دیگری در زمان عادی بازار انجام می‌شود. این معاملات معمولاً با قیمتی بالاتر از بازار عادی و با توافق قبلی انجام می‌شود. انجام معاملات بلوکی با قیمتی بالاتر از قیمت بازار عادی، می‌تواند باعث بهبود معاملات در بازار اصلی نیز شود.

 

تشکر. بسیار خوب!

تشکر

ممنون از توضیحاتتون

عالی بود از اطلاعاتی که دادین ممنون

سپاسگذارم

در ایران بازار مجزایی برای انجام معاملات بلوکی ایجاد شده که به آن بازار بلوک گفته می‌شود. عموماً سرمایه گذاران می‌توانند سهام و حق تقدم قابل معامله بورسی را در شرایطی که حجم آن حداقل ۵۰ برابر محدودیت حجم هر سفارش در بازار عادی و یا ارزش معامله آن معادل ۲۰ میلیارد ریال باشد در بازار معاملات بلوک معامله کنند، البته به شرطی که این پیشنهاد مشمول نصاب‌های معامله عمده نباشد.

سلام وقت بخیر خیلی ممنون از شما که با انتخاب مطالب خوب وآموزنده باعث میشید سطح علمی کاربران گرامی افزایش پیدا کند پر سود باشید.

سلام بسیار عالی و آموزنده

مرسی از سایت بسیار کاربردی اگاه

سپاس از توضیحات بسیار خوبتون
پرسود باشید!

با سلام و عرض ادب ممنون از تمام اطلاعاتی که بدون منت در اختیار عموم قرار میدید
این اطلاعاتی که شما در باشگاه ارائه میدهید پیش زمینه ای هستش برای یادگیری بیشتر درباره معاملات بلوکی

معامله بلوکی

موفق و موید باشید

سلام مطلب مفیدی بود

مرسی

مفید بود و اندکی سطح بالا

ممنون از توضیحات خوبتون

آموزنده و مفید

از اطلاع رسانی مفید شما سپاسگذارم

عالی
ممنون از مطالب مفیدتون.

بسیار عالی

با تشکر از اموزشهای خوب شما

خوب بود

سلام و خسته نباشید خدمت تیم‌باشگاه. ممنون از اطلاعاتتون

بسیار مفید و اموزنده

بسیار عالی

بسیار خوب

خیلی مفید و عالی ، سپاس

ممنون

آیا راهی برای پیدا کردن کد معامله گری که به صورت بلوکی خرید انجام میدهد وجود دارد؟

سلام دوست عزیز
برای مشاهده معاملات بلوکی باید به سایت مدیریت فناوری بورس مراجعه کنید. در دیده بان این سایت، نمادهایی که کنارشان عدد «۲» زده شده، یعنی معامله بلوکی روی آن‌ها صورت گرفته است؛ مثلا ونیکی
همچنین از طریق پیام ناظر اطلاع رسانی می شود.

کاش دوره های اموزشی اوراق بهادار هم رایگان باشه

خوب بود

بسیار عالی و آموزنده بود

ممنون از سایت خوبتون❤

سلام بسیار عالی و آموزنده

بسیار عالیییی

جامع و کامل

سلام بسیار عالی

سلام ممنون

آموزنده بود.متشکرم

بسیار عالی و ساده بیان شده است.

خوب بود

با نهایت تشکر و قدردانی از مطالب آموزنده و مفید باشگاه

عالی است .لطفا متن رو بخوانید.توی این متن که حتما خودتان ملاحضه کردید مطالب زیادی است که اگر برای هر کدام از آنها وقت گذاشته شود مطمئن باشد موفق می شد. ممنون که وقتتان را برای خواندن دیدگاه من صرف کردید.

واقعا ممنون بخاطر مطالب خوب وآموزنده.

ممنون از توضیحات کامل و کابردری

ممنون از زحمات

مرسی از سایت بسیار کاربردی اگاه

سلام
چطور میتوان معاملات بلوکی انجام داد.

سلام دوست عزیز
به‌طور معمول، سرمایه‌گذاران حقوقی وارد این معاملات می‌شوند.ابتدا پیشنهاد خرید یا فروش توسط کارگزار مربوطه در سامانه معاملات بلوک با قیمت معین ثبت می‌شود. کارگزار پذیرنده پیشنهاد، قیمت پیشنهادی را در سامانه را می‌پذیرد. درصورتی‌که پیشنهاد فروش «با امکان تسویه خارج از پایاپای» باشد، کارگزار پذیرنده پیشنهاد فروش، می‌تواند پیشنهاد ارائه شده را با یکـی از شروط «صرفاً خارج از پایاپای» یا «نقدی و خارج از پایاپای» بپذیرد. درصورتی‌که روش تسویه پیشنهاد فروش ارائـه شـده «صـرفاً نقـدی» باشد، سفارش‌های تطبیق یافته جهت تائیـد بـه بـورس / فرابـورس ارسـال می‌شود. در صورتی که روش تسـویه پیشـنهاد فـروش ارائـه شـده، «بـا امکـان تسویه خارج از پایاپای» باشـد، درخواسـت کـارگزار پذیرنده پیشـنهاد، برای کارگزار پیشنهاد دهنده فـروش ارسـال می‌شود.برای مشاهده معاملات بلوکی باید به سایت مدیریت فناوری بورس مراجعه کنید. در دیده بان این سایت، نمادهایی که کنارشان عدد «۲» زده شده، یعنی معامله بلوکی روی آن‌ها صورت گرفته است؛ مثلا ونیکی ۲٫

عالی

سپاس

سلام بسیار عالی و آموزنده

سلام بسیار آموزنده

متشکرم بسیار مفید و آموزنده بود و تاثیر معاملات بلوکی بر قیمت سهام هم جالب بود

سلام از چه طریقی باید از زمان انجام معاملات بلوکی اطلاع پیدا کرد؟

سلام دوست عزیز
برای مشاهده معاملات بلوکی باید به سایت مدیریت فناوری بورس مراجعه کنید. در دیده بان این سایت، نمادهایی که کنارشان عدد «۲» زده شده، یعنی معامله بلوکی روی آن‌ها صورت گرفته است؛ مثلا ونیکی ۲٫

بسیار عالی

سلام خیلی عالی بود

عالی بود

نمادهایی که معاملات بلوکی دارند در انتهای نمادشان عدد ۲ اضافه می شود که در دیدبان قابل مشاهده است.

فیلتر مورد نیاز برای مشاهده معاملات بلوکی:

‘l18)[(l18).length-1]==’۲)

واقعا کارگزاری آگاه در بالا بردن آگاهی بورسی عالیست

عالی بود

با سلام و خسته نباشید
بسیار اموزنده و کاربردی بود ممنونم
کاش فایل پی دی اف بذارین که امکان ذخیره سازی هم باشه

جالب بود

Ali

ممنون از تلاشتون

سلام ممنون از مطلبتون

ممنون عالی بود

خیلی ممنون

مطالب عالی

بسیار عالی و مفید

ممنونم..موفق باشید

goodlike

با تشکر فراوان بابت لطف شما
ارایه چنین مقالاتی باعث افزایش سواد بورسی و افزایش دانش اعضای باشگاه خواهد شد.

سلام . معاملات بلوکی گاهی نظرم را جلب می کرد و دوست داشتم در موردش بیشتر بدانم .

سپاس از شما به خاطر مطلب بسیار کاربردی و مفید معاملات بلوکی .

سلام، سپاس فراوان بابت مطالب سودمندتون.

ممنون از توضیح روان.به نظرم توضیحات مختصر خیلی میتونه مفید باشه. چون وقت گیر نیست.

عالی.

سلام بسیار عالی
مطالب مفید بود

سلام بسیار مفید بود با تشکر از مطالب خوبی که برای افزایش سطح اطلاعات کاربران منتشر میکنید.

خیلی عالی بود

مفید بود
ممنون

با سلام و سپاس ، عالی و اموزنده

مطالب عالی

ارزشمند بود.

ممنون عالی بود

ممنون از توضیحاتتون

عالی بود

یادگیری نکات جدید در بازار سرمایه واقعا جالب و لذت بخشه. ممنونم از مطالب ارزنده ای که ارائه کردید.

ممنون

با سلام و خسته نباشید
بسیار عالی بود

بسیار عالی،لطفا مثل قبل حجم مطالب موضوعی و خاص و آموزشی رو تو بلاگ افزایش بدین

بسیار عالی

مطالب مفیدی بود.ممنون

خیلی ممنون. مطالب آموزشیتون عالی بود

همیشه دوس داشتم راجبه معاملات بلوکی اطلاع پیدا کنم ممنونممممم

سلام
مفید مثل همیشه.
سپاس آگاه

ممنونم بسيار مفيد بود

عالی

سپاسگذارم

جامع و کامل

بسیار مفید و عالی

با سلام
آیا با انجام معاملات بلوکی در هر نماد می تونیم منتظر رشد نماد به دلیل افزایش نقدینگی باشیم ؟

سلام دوست عزیز
به دلیل اینکه در بیشتر موارد، قیمت معامله‌شده بالاتر از قیمت سهم روی تابلو است، زمانی که روی یک نماد معامله بلوکی انجام می‌شود، سهامداران انتظار رشد قیمت سهم دارند. معمولاً با انتشار آگهی عرضه بلوک با قیمتی بالاتر از تابلو، معاملات سهم با موجی از تقاضا همراه خواهد شد، حتی اگر معامله بلوکی صورت نگیرد. این معاملات معمولاً با قیمتی بالاتر از بازار عادی و با توافق قبلی انجام می‌شود. انجام معاملات بلوکی با قیمتی بالاتر از قیمت بازار عادی، می‌تواند باعث بهبود معاملات در بازار اصلی و رشد نماد نیز شود.

بسیار مفید و عالی

بسیار هم عالی و کامل

بسیار جالب بود خیلی ممنون

مفید و عالی

بسیار عالی

سپاسگزارم

خوبه ولی بازم بایستی ادم تو بورس ریسک پذیر باشه

ممنون از اطلاعات مفیدی که گذاشتید

بسیارعالی سپاس

خیلی ممنون

مفید بود سپاس

سلام و سپاس

احتمالا فردا شاهد این نوع معاملات در سطح وسیع خواهیم بود

ممنون اینو هیچ جا آموزش ندیده بودم آموزشهاتون عالیست

من به تمام مردم سرمایه گذاری دربورس راپیشنهادمیکنم البته اول ازهمه گذراندن کلاس های آموزشی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.


کد کپچا
*
عدد را وارد کنید:

مرا با ایمیل از دیدگاه های آتی این نوشته مطلع کن. همچنین می توانید بدون ارسال دیدگاه مشترک شوید.


دفتر مرکزی: تهران- خیابان نلسون ماندلا(آفریقا)- بالاتر از میرداماد- بن بست پیروز – پلاک 13

مدرسه بورسی: خیابان ولیعصر- بالاتر از میرداماد- خیابان یزدان پناه- پلاک 91- طبقه نهم

احتمالا تا به حال بارها شنیده اید که میگویند فلان سهم کد به کد یا معامله بلوکی شده اما چیزی از آن متوجه نشده اید. اما معاملات بلوکی در بورس به چه معناست؟ من در این مطلب قصد دارم به بررسی مفهوم معاملات بلوکی در بورس و شرایط و ویژگی های آن بپردازم.

به معاملاتی که در آن قوانین مرتبط با محدودیت قیمتی و محدودیت حجمی رعایت نمی‌شود معاملات بلوکی میگویند.

اگر تمایل دارید درباره نحوه خرید و فروش اوراق مشارکت بیشتر بدانید کلیک کنید.

بازار بلوک چیست؟ به بازار مجزایی که هدف از تشکیل آن انجام معاملات بلوکی بوده است بازار بلوکی گفته می شود. حداقل‌های معاملات بلوکی می‌تواند با تصویب هیئت‌مدیره بورس تغییر و پس از اطلاع‌رسانی اعمال شود.

معامله بلوکی

چه زمانی معاملات بلوکی انجام میشود؟ معامله بلوکی شرکت‌های بورسی زمانی انجام می‌شود که

در فرابورس تعداد سهام و حق تقدم سهام قابل معامله در آن برای شرکت‌هایی که:

معاملات بلوکی در سایت مدیریت فناوری بورس قابل مشاهده می باشد. توجه داشته باشید در دیده بان سایت مدیریت فناوری بورس، نمادهایی که کنارشان عدد «۲» زده شده، به این معنی است که معامله بلوکی روی آن‌ها صورت گرفته است.

ساعات معامله در معاملات بلوکی مانند بازار عادی می باشد.

دامنه نوسان مجاز قیمت معاملات بلوکی شبیه به بازار معاملات خرد است که قیمت مرجع روزانه برای بازار معاملات بلوک، شبیه به قیمت مرجع همان روز بازار عادی می باشد.

توجه داشته باشید که معاملات بلوکی به روش حراج ناپیوسته و هر ۵ دقیقه یک بار برگزار می‌شود همچنین لازم به ذکر است که سایر شرایط معاملات بلوک همانند معامله در نماد اصلی می باشد.

برای انجام معاملات بلوکی در گام اول پیشنهاد خرید یا فروش سهام با قیمت مشخص به واسطه کارگزار مربوطه در سامانه معاملات بلوک ثبت می‌گردد سپس کارگزار پذیرنده پیشنهاد، قیمت پیشنهادی را در سامانه معاملات می‌پذیرد.

اگر پیشنهاد فروش «با امکان تسویه خارج از پایاپای» باشد، کارگزاری که پیشنهاد فروش را میپذیرد، می‌تواند پیشنهاد ارائه شده را با یکـی از شرط های «نقدی و خارج از پایاپای» یا «صرفاً خارج از پایاپای» بپذیرد که بر این اساس دو حالت پیش می آید:

زمانی نماد معاملاتی در بازار بلوک متوقف میشود که نماد معاملاتی سهم در بازار عادی متوقف شود و وضعیت بازگشایی نماد معاملاتی سهم در بازار بلوک به این صورت است که نماد تا زمانی که در بازار عادی دامنه نوسان روزانه قیمت سهم به دلیل بازگشایی نماد معاملاتی افزایش می‌یابد، متوقف خواهد ماند.

س. ممنون از ارائه اطلاعات خوبتان

سلام مرسی

آدرس واحد مرکزی: تهران،خیابان شهید بهشتی ،جنب متروی میرزای شیرازی ،ساختمان پارسه ،پلاک ٤٣٦ ،طبقه چهارم ،واحد ١٥

آدرس واحد پذیرش: تهران،خیابان شهید بهشتی ،جنب متروی میرزای شیرازی، شرکت سبدگردان هدف

کد پستی: 1586764649
تلفن: 02191004770 (30 خط پشتیبانی)
دورنگار: 88714383
پست الکترونیکی: info@ihadaf.com

جهت دریافت مشاوره سرمایه گذاری در سبدگردان هدف نام استان خود را به 10000604 پیامک کن

در بیشتر موارد، سرمایه گذاران می توانند سهام و حق تقدم قابل معامله بورسی را در شرایطی که حجم آن حداقل ۵۰ برابر محدودیت حجم هر سفارش در بازار عادی – یا ارزش معامله آن معادل ۲۰ میلیارد ریال – باشد را در بازار معاملات بلوک معامله کنند، البته به شرطی که این پیشنهاد مشمول نصاب های معامله عمده نباشد. حداقل و حداکثر تعداد سهام قابل معامله در معاملات بلوک برای شرکت های فرابورسی نیز به شرح زیر است:
«شرکت هایی که تعداد سهام پایه آن ها بـیش از سه میلیـارد سهم باشد، بزرگ تر یا مساوی نیم و کمتر از یک درصد تعداد سهام پایه و برای شرکت هایی کـه تعداد سهام پایه آن ها کمتر یا مساوی سه میلیارد سهم باشد، بزرگ تر یا مساوی یک و کمتر از پـنج درصـد تعداد سهام پایه و این مقدار باید کوچک تر از سازوکار معاملات عمده باشد.» ساعت آغاز، خاتمه و طول هر جلسه معاملاتی مانند بازار عادی است. دامنه نوسان مجاز قیمت نیز مانند بازار معاملات خرد است. قیمت مرجع روزانه برای بازار معاملات بلوک، معادل قیمت مرجع همان روز بازار عادی است. سایر شرایط معاملات بلوک، مشابه معامله در نماد اصلی است. وقتی نماد معاملاتی سهم در بازار عادی متوقف باشد، نماد معاملاتی سهم در بازار بلوک نیز متوقف خواهد بود. معاملات در بازار بلوک در نمادی مجزا از معاملات بازار عادی صورت می گیرد و در محاسبه قیمت پایانی و شاخص های فرابورس لحاظ نمی شود. در بازار بلوک، فقط سفارش محدود قابل اجرا بوده و استفاده از کد معاملاتی گروهی در این بازار مجاز نیست.

ابتدا پیشنهاد خرید یا فروش توسط کارگزار مربوطه در سامانه معاملات بلوک با قیمت معین ثبت می شود. کارگزار پذیرنده پیشنهاد، قیمت پیشنهادی را در سامانه را می پذیرد. درصورتی که پیشنهاد فروش «با امکان تسویه خارج از پایاپای» باشد، کارگزار پذیرنده پیشنهاد فروش، می تواند پیشنهاد ارائه شده را با یکـی از شروط «صرفاً خارج از پایاپای» یا «نقدی و خارج از پایاپای» بپذیرد. درصورتی که روش تسویه پیشنهاد فروش ارائـه شـده «صـرفاً نقـدی» باشد، سفارش های تطبیق یافته جهت تائیـد بـه بـورس / فرابـورس ارسـال می شود. در صورتی که روش تسـویه پیشـنهاد فـروش ارائـه شـده، «بـا امکـان تسویه خارج از پایاپای» باشـد، درخواسـت کـارگزار پذیرنده پیشـنهاد، برای کارگزار پیشنهاد دهنده فـروش ارسـال می شود. در ایـن صـورت حالت های زیر ممکن است اتفاق بیفتد:
در صــورت تائیــد تســویه خــارج از پایاپــای توســط کــارگزار پیشنهاد دهنده فروش، سفارش تطبیق یافته با عنـوان تسـویه خـارج از پایاپای به بورس/ فرابورس ارسال می شود.
در صورت عدم تائید تسویه خارج از پایاپـای توسـط کـارگزار پیشنهاد دهنده فروش، به شرط این که کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد، شرط «نقدی و خارج از پایاپای» را پذیرفتـه باشـد، معاملـه بـا عنـوان تسویه نقدی جهت تائید به بورس/ فرابورس ارسال می شود.
در صورت عدم تائید تسویه خارج از پایاپـای توسـط کـارگزار پیشنهاد دهنده فروش، به شرط این که کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد، شرط «صرفاً خارج از پایاپای» را پذیرفته باشد، درخواست کـارگزار پذیرنـده پیشـنهاد رد می شود و پیشـنهاد فـروش، مجـدداً در سـامانه معاملات بلوک ثبت می شود.
در صورت عدم مغایرت سفارش های تطبیق یافته با قـوانین و مقـررات، بورس/ فرابورس معامله را تائیـد می نماید و سـفارش هـای تطبیـق یافتـه جهت انجام معامله و ثبت نهـایی بـه سـامانه معـاملات ارسـال و در نمـاد معاملاتی مربوط به بازار بلوک ثبت می شود.

برای مشاهده معاملات بلوکی باید به سایت مدیریت فناوری بورس مراجعه کنید. در دیده بان این سایت، نمادهایی که کنارشان عدد «۲» زده شده، یعنی معامله بلوکی روی آن ها صورت گرفته است؛ مثلا ونیکی ۲٫

ارزش کل معاملات شامل ارزش معاملات خرد، بلوک و عمده است. برای به دست آوردن ارزش معاملات خرد بازار، لازم است از ارزش کل معاملات، ارزش معاملات بلوک و عمده را کسر کنیم تا ارزش خالص خرد حاصل شود.

وقتی روی یک نماد، معامله بلوکی انجام می شود، سهامداران انتظار رشد قیمتی را خواهند داشت. دلیل آن این است که در بیشتر موارد، قیمت بلوک معامله شده بالاتر از قیمت خود سهم روی تابلو است. همین موضوع می تواند بر تقاضای سهم اثر بگذارد و باعث رشد قیمتی آن شود. به عنوان مثال اگر ملی مس ایران، عرضه کننده بلوک باشد و قیمت مدنظر برای فروش از قیمت تابلو بالاتر باشد، سهم فملی، مورد توجه قرار گرفته و رشد قیمتی را تجربه خواهد کرد. معمولا با انتشار آگهی عرضه بلوک با قیمتی بالاتر از تابلو، معاملات سهم با موجی از تقاضا همراه خواهند شد، حتی اگر معامله بلوکی صورت نگیرد. تاثیر یک معامله بلوکی بر قیمت تابلوی یک سهم در دو حالت می تواند معقول باشد:
حالت اول: با انجام معاملات بلوکی، تغییر مدیریتی در آن شرکت اتفاق بیفتد. به عبارتی یا اندازه بلوک بالاتر از ۵۰ درصد باشد یا خریدار بتواند با مالکیت آن سهم، صاحب کرسی مدیریتی شود. بر این اساس و با توجه به سیاست های سهامدار جدید که در روند فعالیت آتی شرکت تاثیر گذار است، قیمت سهم در بازار افزایش می یابد.
حالت دوم: خریداری به دنبال بلوک است که برای در اختیار گرفتن یک عضو هیئت مدیره با کسری سهم مواجه است و به هر قیمتی می خواهد سهم را از بازار جمع آوری نماید. این اقدام سهامدار باعث رشد قیمتی سهم خواهد شد.

معرفی کتاب های کاربردی در بورس خرید کتاب های مفید بورس برای اموزش و سپس ورود به بازار سرمایه یکی از مهم ترین و اصلی ترین موضوعات فعالیت در این

کتاب به بورس خوش آمدید : کتابی با رویکرد تحلیل بنیادی کاربردی در بورس + ورود به بازار سرمایه تا به امروز کتاب‌های فراوانی در حوزه آموزش ورود به بورس

سهام عدالت چیست آزاد سازی سهام عدالت امروزه به یکی از بحث های داغ بازار سرمایه تبدیل شده است به گونه ای که افراد بسیار زیادی به بهانه سهام عدالت

آموزش تصویری تابلو خوانی در بورس تهران ویدئو آموزشی تابلو خوانی در بورس تهران از مجموعه آموزش های ویدئویی می باشد که در کلاس های آموزش تابلو خوانی در بورس

چگونه مانند یه سامورایی معامله کنیم؟ معامله گری به روش سامورایی شامل محموعه افداماتی می باشد که نتیجه آن کنترل استرس در معاملات و انجام معامله موفق می باشد. معامله

معامله بلوکی

تحلیل بنیادی و برآورد سود اوری شرکت ها استفاده از گزارشات ماهانه شرکت ها در تحلیل بنیادی یکی از مهم ترین موضوعات در بررسی عملکرد مالی شرکت ها و سنجش

تشخیص ورود نقدینگی به سهم : مهم ترین فاکتور در تابلو خوانی ورود نقدینگی به سهم با حجم معاملات یکی از تکنیک های موثر در تابلو خوانی برای انتخاب سهم

اوراق اختیار فروش تبعی چیست اوراق اختیار فروش تبعی اوراقی است که در آن فروشنده (شرکت منتشر‌کننده اوراق) متعهد می‌شود که تعداد معینی از سهام شرکت را به قیمت مشخصی

تابلو خوانی پیشرفته در بورس چیست آموزش تابلو خوانی پیشرفته در بورس چیزی نیست که شما در وبلاگ ها و سایت های بورسی به دنبال آن باشید. بلکه آنچه امروز

کلمه کاربری یا ایمیل *

رمز عبور *

ورود

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————

 

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ادامه مطلب

ممنون ازشما استاد گرانقدر مثل همیشه عالی ساده و روان بود حق شما از روزگاران بهترینهاست

سلام

خیلی جمله هنرمندانه ای بود 🙂

سلام استاد بازم شرمنده مزاحم شدیم و سپاس از راهنمایی و مقاله های خوپتون سوالم اینکه استاد ایا بورس اوراق بهادار تهران هم به شاخص کل مربوط میشه یا خیر یعنی اگر شاخص کل منفی یا مٹبت باش تو بورس اوراق بهادار تهران تاٺیر مستقیمی دار ممنون

سلام

بله هر کدوم تاثیر در شاخص دارندولی خیلی ارتباط پیچیده ای با هم ندارند. منفی خوردن شاخص کل با توجه به شرایط بازار انجام میشه. در شرایطی که ریزش زیادی به هر دلیلی در شاخص داشته باشیم همه نمادها متاثر میشن

معامله بلوکی

سلام.استاد . منظوراز ۵۰ برابر حجم مجاز سفارش چیست . باسپاس از لطف شمااستاد گرامی

سلام شما در هر بار سفارش مجاز هستی یک تعداد خاص سهم رو خریداری کنید که با توجه به میزان سرمایه شرکت ها این عدد متغیر هست. حالا زمانی که ۵۰ برابر حجم سفارش باشه مشمول معاملات بلوکی هست

با سلام. من کتاب سهام نخرید رو خیلی اتفاقی از فروشگاه اف بوک خریدم. چند روز پیش که به دستم رسید، دیدم واقعا کتاب مفید و کاربردی هست. خیلی متشکرم از شما.

سلام

هدف این کتاب در واقع پوشش خلا های ناشی از معامله گری در بازار هست

سلام و تشکر از مطلب خوبتون

جایی اشاره به گزارش روزانه بازار کردید. اگر ممکنه بفرمایید این گزارش روزانه رو از کجا میتونیم دریافت کنیم؟

سلام گزارش روزانه بازار قبلا تهیه میشد ولی در حال حاضر سازمان منتشر نمیکنه

متشکرم. بسیار عالی بود

سلام

ارادت

سلام استاد ممنون از مطلب عالیتون. میخواستم بپرسم ارزش معاملات بلوکی بازار رو از کجا باید ببینیم؟

سلام

قبلا منتشر میکردند. الان باید برید تو دیده بان بازار- نمادهایی که کنارشان ۲ نوشته شده را ببینید به عنوان مثال کگهر۲

سلام وقت بخیر من تو یک گروهی هستم مدیر گروه گفتن که برا معامله بلوکی نیاز به تجمیع کد هس و افراد گروه کد بورسی و تعداد سهام رو بفرستن پی وی ! آیا میتونن از این اطلاعات سوءاستفاده کنن؟؟

سلام

بهتر است این کار را انجام ندهید

سلام و خداقوت این موارد برداشت شخصی من از معاملات بلوکی هستش، ممنون میشم اگر نکته ای برای تکمیل کردنشون هست بهم بگین

کارکرد معاملات بلوکی در سهم: ۱) اگر معاملات در قیمتی بالاتر از قیمت تابلوی سهم بود (بالای ۱۰% چه مثبت و چه منفی)، شاهد نوسان در سهم خواهیم بود. (مثلن هفته گذشته معامله بلوکی تامین اجتماعی در نماد #تاصیکو که #تاصیکو رو تو صف خرید قفل کرد)

۲) اگر در معامله بلوکی فروشنده حقوقی و خریدار حقیقی باشد و با قیمت بالای ۴% همان روز معامله صورت گرفت، نشان از تثبیت روند سهم است. (این هم یکی دو هفته قبل شد و تا خبرش اومد سهم رفت تو صف خرید ولی الان نمادش یادم نیست، و امروز هم #شجم همینجوری شد ولی نمیدونم چرا حرکتی نکرد)

۳) در آستانه حمایت سهم اگر معامله بلوکی شد (دقیق نمیدونم که شرطی برای خریدار و فروشنده داره یا نه، مثلن حتمن خریدار باید حقیقی باشد و غیره) سیگنال خرید قوی است.

باز هم ممنون و متشکر و پیشاپیش از دوستانی که بهم لطف میکنند هم تقدیر و تشکر میکنم

با سلام

معمولا بلوکی که از حقوقی به حقیقی باشد میتواند با اطمینان بیشتری سیگنال برای خرید باشد. اکما این نکته را توجه داشته باشید که برخی جا به جایی های حقوقی هم میتواند سیگنال باشد. به همین دلیل پیشنهاد میکنم که حتما معاملات بلوکی را دنبال کنید

بسیار مفید. تشکر

با سلام

ممنون از شما

واقعا وب سایت خوبی دارین. سپاس فراوان. سایتتونو گذاشتم تو بوکمارکای مرورگرم:) پرتفویتون همیشه سبز :))

با سلام

ممنون از شما

یه سوال. این معاملات بلوکی رو از کدوم قسمت سایت tsetmc میشه دید؟

با سلام در دیده بان بازار بورس شرکت هایی که در کنارشون ۲ نوشته شده جز شزکت هایی هستند که معامله بلوکی داشته اند. البته در گزارش روزانه بازار هم میتونید ببینید . میتونید گزارش های روزانه سایت tse.ir رو ببینید

خطای زیر در هنگام اجرا مشاهده شد: SyntaxError: Invalid or unexpected token

این خطا رو میده

سلام

مربوط به خطای سایت هست

کد رو تایپ کن مشکلت حل میشه، کپی نکن

سلام

ممنون از توضیحات

سلام.اقا من از مطالب مفید شما خیلی استفاده کردم.دمتون همیشه گرم و اجرتون با خدا ?

سلام

ممنون از شما

سلام.یه سوال داشتم از خدمتتون.اگه یه سهام به صورت بلوکی خیلی‌ پایینتر از قیمت تابلو نماد عرضه بشه نشانه چیه؟ نمونه ش فوکا که با قیمت پایه کمتر از نصف تابلو عرضه بیست و نه درصد از سهامش عرضه شده.

سلام وقت بخیر معمولا رو قیمت ها توافق میشه ولی اگر قیمت تابلو بالا باشه و سهام ارزشش رو نداشته باشه به قیمت پایین تر عرضه میشه. باید بررسی دقیق تری بشه

سلام استاد ممنون بابت توضیحات ساده و عالیتون جسارتا در قسمت توضیح در خصوص انواع کد به کد در قسمت کد به کد حقوقی به حقوقی متنش اشتباه نوشتاری داره.

سلام

ممنونم

سلام استاد وقتتون بخیر چطور میشه به معاملات بلوکی گذشته نماد دسترسی داشت؟ مثلا چند روز پیش پکویر بلوکی داشت

سلام در سایت tse.ir به صورت روزانه گزارش های خلاصه وضعیت بازار را داریم.

از ان طریق قادرید وضعیت بلوکی شرکت ها را مشاهده کنید

سلام استاد افضلیان عزیز عیدتون مبارک باد! ممنونم از مطالب مفیدی که زحمت کشیدین مرقوم داشتین. از میان مطالبی که در سایتها خونده بودم رتبه بهترین رو شما میدم. هم ساده هم روان و قابل فهم. خدا موفقتون کنه ارادتمند

سلام

ممنون از لطف شما. البته دوستان هم شروع به کپی کردن از سایت من هم میکنند. پس با هم برابریم. 🙂

سلام خدا قوت بابت زحمتی که برای این سایت کشیدید و پاسخگویتون سوالی که برای من پیش اومده اینه که این معاملات بلوکی اثرشون چطور در شاخص کل و شاخص کل هم وزن محاسبه میشه؟

سلام

وقت بخیر

نه معاملات کد به کد اثر بر روی شاخص کل دارد

سلام استاد، میخواستم بدونم در معاملات بلوکی حقوقی به حقیقی، مگر خود حقوقی ها نمیتونند با ایجاد یک صف خرید باعث رشد سهم شوند(سفته بازی)؟ پس چرا دیگه سهامشون رو به حقیقی ها میفروشند تا اونها این کار رو انجام بدهند و سهم رشد کنه؟

سلام

معمولا توافق با خریدار حقیقی است و در جهت منافع شخصی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

تلگرام پشتیبانی :

کانال تلگرام:

تلگرام مدیریت:

armanahmadi1

mehdiafzaliaan

mehdiafzalian

ثبت نام در دوره های آموزشی جدید

X

کتاب به بورس خوش امدید

برای سفارش کتاب کلیک کنید

بورس، سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار

معاملات بازار سرمایه در اولین روز از هفته جاری با انجام معامله بلوکی سه بانک همچون صادرات (وبصادر)، تجارت (وتجارت) و ملت (وبملت) همراه شد.

بر اساس گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز طی ساعات میانی معاملات امروز معامله بلوکی در نمادهای “وبصادر”، “وتجارت” و “وبملت” انجام شد و بدین ترتیب بیش از دو میلیارد و 200 میلیون سهم بانک صادرات با قیمت 1026 ریال معامله شد و حدود 782 میلیون سهم بانک ملت به قیمت 2251 ریال در بازار عمده به فروش رسید و در نهایت حدود یک میلیارد سهم بانک تجارت با قیمت 1203 ریال مورد معامله قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، در حالی طی روز جاری معامله بلوکی در سه نماد مذکور انجام شد که فعالان بازار سرمایه طی چند وقت به انتظار انجام این معامله نشسته بودند و طی روزهای گذشته گروه بانک با افزایش تقاضا برای خرید سهام مواجه شده بود و امروز نیز معاملات پر حجمی در این گروه بویژه سه بانک صادرات، تجارت و ملت انجام شده است که این امر به زعم بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه حاکی از ورود نقدینگی جدید به گروه بانک و بازار سرمایه است.

علاوه بر این، طی معاملات امروز حجم معاملات قابل توجهی در سایر گروه های مطرح بورس همچون خودرو، پالایشی، پتروشیمی و فلزات اساسی رقم خورده است و در این میان در پی رشد 2.5 دلاری قیمت جهانی نفت طی هفته گذشته و رسیدن بهای جهانی هر بشکه نفت به قیمت 36 دلار، امروز شاهد حرکت رو به مثبت گروه های پتروشیمی و پالایشی و افزایش اقبال سهامداران نسبت به خرید سهام این گروه ها هستیم.

معامله بلوکی

بر این اساس به نظر می رسد با توجه به ورود گروه لیدر هفته های گذشته بازار سرمایه یعنی خودرو به فاز اصلاحی و معامله در درصدهای قیمتی منفی تقابل برای خرید یا فروش سهام میان دو گروه از سهامداران با دو دیدگاه متضاد شکل گرفته است.

از این رو به نظر می رسد سهامدارانی که تردید و دودلی نسبت به روند مثبت و متعادل بورس طی روزهای آتی دارند، با فروش سهام در صدد شناسایی سود برآمده اند و در مقابل برخی دیگر بر این باورند که با توجه به حجم معاملات قابل توجه بورس و ورود نقدینگی جدید به آن، بازار سرمایه از پتانسیل های زیادی برای رشد و بالندگی برخوردار است و بدین ترتیب متقاضی خرید سهام هستند .

به طور معمول در شرایطی که بازار سرمایه در پی حرکت در مسیر جدید و یافتن روند آتی خود می باشد، چنین رفتارهایی از سوی فعالان بازار سرمایه مشاهده می شود و حال باید دید که دیدگاه کدام گروه از سهامداران درست و منطقی می باشد.

در پایان خاطرنشان می شود که تا لحظه تنظیم این گزارش شاخص کل بورس با رشد حدود 491 واحدی در نیمه کانال 71 هزار واحدی نوسان می کند و حجم معاملات حدود شش میلیارد سهم ارزشی به مبلغ 904 میلیارد تومان را در بازار بورس رقم زده است.

هر سه بلوک بانک های بورسی ملت، تجارت و صادرات به قیمت های چهارشنبه گذشته هر سهم و به ارزش 535 میلیارد تومان معامله شد. خریدار هر سه بلوک هم یک شرکت وابسته به بانک دولتی بود.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، امروز سازمان خصوصی سازی به وکالت از دولت اقدام به عرضه بلوکی سه بانک و مشمول اصل 44 ملت، تجارت و صادرات کرد که به قیمت های چهارشنبه گذشته هر سهم و به ارزش 535 میلیارد تومان معامله شد.

براساس این گزارش، این بلوک ها شامل 1.95 درصد سهام بانک ملت ( بیش از 781 میلیون و 893 هزار سهم)، 2.39 درصد بانک تجارت (شامل بیش از یک میلیارد و 94 میلیون) و 3.84 درصد از سهام بزرگترین بانک بورسی یعنی بانک صادرات (شامل دو میلیارد و 219 میلیون و 815 هزار ) بودند.

آخرین قیمت هر سهم بانک های ملت ، تجارت و صادرات در چهارشنبه گذشته به ترتیب 225 ، 120 و 102 تومان بود که نسبت به قیمت پایه سازمان خصوصی، به طور میانگین 7 درصد بیشتر فروخته شد.

بررسی های بورس پرس نشان می دهد هر سه بلوک فوق توسط کارگزاری بانک کشاورزی و برای یک شرکت خصوصی وابسته به بانک کشاورزی خریداری شده و قرار است منابع مالی 535 میلیارد تومانی صرف افزایش سرمایه بانک کشاورزی شود که در سال جاری موفق به دریافت مجوز وزارت اقتصاد شده است.

این افزایش سرمایه در راستای اجرای بند م تبصره 3 قانون بودجه سال جاری بوده و با نظر وزیر اقتصاد، از محل واگذاری باقی مانده سهام دولت به وکالت سازمان خصوصی سازی انجام خواهد شد.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و… به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید.

با سلام
میخواستم بدونم روش انجام دقیق معامله بلوکی به چه صورت است و چه راهی رو باید بریم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

ما در بورسینس به شما کمک می‌کنیم:

• منابع درآمد دیگری برای خودتان بسازید
• کسب‌وکارتان را رشد دهید
• ارزش پول‌تان را در برابر تـورم حفظ کنید
• از سرمایه‌تان برای کسب سود استفاده کنید
• سرمایه‌گذاری موفق‌تری داشته باشید

درباره بورسینس بیشتر بدانید

ایمیل‌تان را وارد کنید تا جدیدترین مطالب به ایمیل‌تان ارسال شود:

بعد از ثبت ایمیل لینک تایید برایتان ارسال می‌شود، لطفا روی آن کلیک کنید

سلب مسئولیت: در بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری (اوراق بهادار، بازار آتی، طلا و ارز و…) ارزش دارایی‌ها ممکن است به سرعت تغییر کند و ریسک از دست رفتن سرمایه وجود دارد. محتوای موجود در سایت بورسینس صرفا جهت اطلاع‌رسانی است و نظرات شخصی نویسنده را منعکس می‌کند. بورسینس هیچ منفعت یا مسئولیتی در قبال سود و زیان کاربران ندارد و مسئولیت استفاده از تمامی مطالب و محتوای سایت بر عهده کاربران است.

Copyright © Bourseiness 2013-2019

کپی‌برداری از مطالب این سایت به هرشکل، غیرمجاز و غیرقانونی است.

معامله بلوکی
معامله بلوکی
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *