هلیله

هلیله
هلیله


Walp.

Terminalia chebula, commonly known as black- or chebulic myrobalan,[2] is a species of Terminalia, native to South Asia from India and Nepal east to southwest China (Yunnan), and south to Sri Lanka, Malaysia, and Vietnam.[2][3]

Swedish naturalist Anders Jahan Retzius described the species.

Many varieties are known, such as:[3]

هلیله

Terminalia chebula is a medium to large deciduous tree growing to 30 m (98 ft) tall, with a trunk up to 1 m (3 ft 3 in) in diameter. The leaves are alternate to subopposite in arrangement, oval, 7–8 cm (2.8–3.1 in) long and 4.5–10 cm (1.8–3.9 in) broad with a 1–3 cm (0.39–1.18 in) petiole.[3] They have an acute tip, cordate at the base, margins entire, glabrous above with a yellowish pubescence below.[citation needed] The fruit is drupe-like, 2–4.5 cm (0.79–1.77 in) long and 1.2–2.5 cm (0.47–0.98 in) broad, blackish, with five longitudinal ridges.[3] The dull white to yellow flowers are monoecious, and have a strong, unpleasant odour. They are borne in terminal spikes or short panicles. The fruits are smooth ellipsoid to ovoid drupes, yellow to orange-brown in colour, with a single angled stone.

Terminalia chebula Is found throughout South and Southeast Asia including in India, Sri Lanka, Bhutan, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Cambodia, Laos, Vietnam, Indonesia, Malaysia, Pakistan and Thailand. In China, it is native in W Yunnan and cultivated in Fujian, Guangdong, Guangxi (Nanning), and Taiwan (Nantou).[4][5]

In India, it is found in the Sub Himalayan region from Ravi eastwards to West Bengal and Assam, ascending up to the altitude of 1,500 m (4,900 ft) in the Himalayas. This tree is wild in forests of Northern India, central provinces and Bengal, common in Madras, Mysore and in the southern part of the Bombay presidency.[6]

Its habitat includes dry slopes up to 900 m (3,000 ft) in elevation.[7]

This tree yields smallish, ribbed and nut-like fruits which are picked when still green and then pickled, boiled with a little added sugar in their own syrup or used in preserves. The seed of the fruit, which has an elliptical shape, is an abrasive seed enveloped by a fleshy and firm pulp. Seven types of fruit are recognized (vijaya, rohini, putana, amrita, abhaya, jivanti, and chetaki), based on the region where the fruit is harvested, as well as the colour and shape of the fruit. Generally speaking, the vijaya variety is preferred, which is traditionally grown in the Vindhya Range of west-central India, and has a roundish as opposed to a more angular shape.[7] The fruit also provides material for tanning leather and dyeing cloth.[5]

Terminalia chebula is a main ingredient in the Ayurvedic formulation Triphala which is used for kidney and liver dysfunctions.[8] The dried fruit is also used in Ayurveda as a purported antitussive, cardiotonic, homeostatic, diuretic, and laxative.

A number of glycosides have been isolated from haritaki, including the triterpenes arjunglucoside I, arjungenin, and the chebulosides I and II. Other constituents include a coumarin conjugated with gallic acids called chebulin, as well as other phenolic compounds including ellagic acid, 2,4-chebulyl-β-D-glucopyranose, chebulinic acid, gallic acid, ethyl gallate, punicalagin, terflavin A, terchebin, luteolin, and tannic acid.[7][9] Chebulic acid is a phenolic acid compound isolated from the ripe fruits.[10][11] Luteic acid can be isolated from the bark.[12]

Terminalia chebula also contains terflavin B, a type of tannin, while chebulinic acid is found in the fruits.[13]

A green fruit

A dried T. Chebula by the side of a scale

Flowers

Trunk


“Preparative isolation of hydrolysable tannins chebulagic acid and chebulinic acid from Terminalia chebula by high-speed counter-current chromatography”Downloads-icon

 

آیا می‌دانید هلیله سیاه چیست و چرا به اکسیر جوانی مشهور شده است؟ «هلیله سیاه» (Terminalia chebula) که اسم‌های دیگری مثل Chebulic Myroblan، Harada و Haritaki هم دارد، یکی از گیاهان دارویی در طب سنتی هندی یعنی «آیورودا» (Ayurveda) است. هلیله در واقع میوه درختی بسیار بلند با همین نام است. پوسته‌ی این درخت قهوه‌ای تیره و برگ‌های آن سبز و اشکی شکل است. بر اساس علم باستانی آیورودا خواص هلیله می‌تواند بسیار زیاد باشد. به ویژه خواص پودر هلیله سیاه برای جوانی شهرت زیادی دارد. در این مقاله شما را با تمام عوارض و فواید هلیله سیاه از جمله خواص هلیله سیاه برای مو و لاغری آشنا می‌کنیم.

میوه‌ی هلیله شبیه به بادام با سطح پوست راه راه است. هر میوه‌ی رسیده یک هسته دارد. وقتی آن را قبل از تشکیل شدن هسته از درخت می‌چینند و خشک می‌کنند، رنگ آن تیره می‌شود و به همین دلیل به آن هلیله سیاه می‌گویند. وقتی میوه هلیله کاملا می‌رسد، رنگ آن زرد می‌شود و به آن هلیله زرد می‌گویند. از هسته هلیله روغنی زرد رنگ و از تنه درخت هلیله نوعی صمغ می‌گیرند.

درخت هلیله در مناطق پر تپه و جنگلی می‌روید؛ مثل مناطق جنوبی هیمالیا که جنگل‌های سرسبز آن در ارتفاعات قرار دارد.

میوه هلیله ۳۲ تا ۴۵ درصد تانن (Tannin) و ۱۸ نوع آمینو اسید دارد و منبع آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند الاجیک اسید، گالیک اسید، چبولیک اسید، فلاونول گلیکوزید، سلنیوم، ویتامین C و وبتامین E است. هلیله به دلیل میزان زیاد تانن طعم گسی دارد. وقتی میوه هلیله کاملا رسیده می‌شود، میزان تانن آن کاهش و میزان تاکسین‌های آن افزایش پیدا می‌کند.

هلیله

به گفته طبیبان، در گذشته ۷ نوع مختلف میوه هلیله وجود داشته است؛ اما امروزه فقط ۳ نوع آن در دسترس است که هر ۳ میوه یک درخت هستند و تفاوت آن‌ها فقط در سن‌شان است.

هلیله سیاه قابض و تلخ و طبع آن گرم و خشک است. در طب سنتی ایرانی و طب سنتی هندی، از خواص هلیله سیاه برای درمان بیماری‌های بسیار زیادی استفاده می‌شود.

از پودر هلیله سیاه می‌توان به عنوان سفید کننده دندان استفاده کرد. برای این کار هلیله خشک را آسیاب و با یک پارچه ظریف الک کنید. می‌توانید پودر را برای استفاده در یک شیشه در بسته نگه دارید و هر بار مقداری از آن را روی مسواک خود بریزید و دهان را با آن تمیز کنید. با این کار دهان‌تان از باکتری‌های مضر پاک می‌شود.

برای از بین بردن زخم و جوش‌های دهان هم می‌توانید از ترکیب پودر هلیله و آب‌دوغ (Buttermilk) استفاده کنید. با قرقره کردن این ترکیب التهابات دهانی از بین می‌روند و درد دندان و لثه به سرعت بهبود پیدا می‌کند.

 

از معروف‌ترین خواص هلیله سیاه در طب سنتی می‌توان به تقویت دستگاه گوارش اشاره کرد. استفاده مرتب از هلیله سیاه می‌‌تواند با بهبود عمل هضم به جذب بهتر مواد غذایی کمک کند. از طرف دیگر پودر هلیه یک ملین ملایم طبیعی است و با تقویت کولون روده، به دفع بهتر و سریع‌تر سموم از بدن کمک می‌کند. ممکن است ابتدای مصرف هلیله سیاه احساس افزایش نفخ داشته باشید اما بعد از یک الی دو هفته استفاده مککر، حرکت روده‌ها افزایش و نفخ شما به شکل چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند.

می‌توانید ۳ تا ۶ گرم پودر هلیله سیاه را با همان مقدار نبات ساده آسیاب و دو بار در روز بعد از غذا میل کنید.

پودر هلیله سیاه منبعی غنی از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین ‌C و ویتامین E است که از بدن شما در برابر سرطان و بیماری‌های خطرناک دیگر محافظت می‌کند.

تحقیقات نشان داده است عصاره هلیله سیاه باعث تقویت آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کبد و کلیه‌ها می‌شود و با مبارزه با فرایندهای اکسیده شدن، از بیماری‌های مربوط به پیری محافظت می‌کند.

خاصیت آنتی‌باکتریال قوی نیز از دیگر خواص هلیله سیاه است که برای جلوگیری از عفونت باکتریایی ناشی از غذا یا ویروس‌های معلق در هوا، بسیار مفید است.

پودر هلیله سیاه می‌تواند به کاهش اسید معده کمک کند. همچنین از هر گونه زخم معده ناشی از ترشح زیاد اسید معده، جلوگیری می‌کند. همانطور که گفتیم میوه هلیله سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که طبق تحقیقات می‌توانند با باکتری هلیکوباکتر در بدن مبارزه کنند.

میزان زیاد گلوکز، کاهش حساسیت به انسولین در بدن و رژیم غذایی نامناسب عامل اصلی دیابت نوع ۲ و پیش نیاز سندروم متابولیک است. تحقیقات نشان داده ترکیبات هلیله می‌تواند به کنترل قند خون بالا کمک کند و حساسیت به ترشح انسولین را در افراد بالا ببرد.

افراد دیابتی که در حال مصرف داروهای کاهش قند خون هستند باید قبل از مصرف هلیله سیاه یا هلیلیه زرد به صورت خوراکی، با پزشک خود مشورت کنند.

حتما شما هم در مورد فواید هلیله سیاه برای لاغری شنیده‌اید. هلیله در واقع با تمیز کردن دستگاه گوارش به جذب بهتر مواد غذایی، هضم بهتر و افزایش متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن کمک می‌کند. ترکیبات این میوه با افزایش ترشح صفرا، باعث افزایش چربی سوزی می‌شود. این مزیت به شما کمک می‌کند وزن خود را کنترل و از چاقی پیشگیری کنید.

هلیله جزو سه ماده اصلی در ترکیبات یکی از مهم‌ترین داروها در طب سنتی، یعنی «معجون اطریفل» است.

هلیله برای اکثر مشکلات چشمی مناسب است و می‌توانید از آن برای شست‌وشوی چشمان خود استفاده کنید. آب هلیله خاصیت ضدالتهابی و تسکین دهنده دارد و می‌تواند عفونت را کاهش می‌‌دهد. برای این کار هلیله شسته شده را یک شب در آب خیس کنید و صبح روز بعد چشمان خود را با همان آب شست‌وشو دهید.

حتی می‌توانید هسته آن را برای ۱۲ ساعت در آب خیس کنید و سپس از آب خارج کرده، آسیاب کنید و مانند خط چشم به چشم‌ها بکشید. این کار از آب مروارید جلوگیری می‌کند. همچنین برای درمان آب‌ریزش چشم نیز می‌توانید پوسته هلیلیه را آسیاب کنید و به چشم‌ها بکشید.

از دیگر خواص هلیله سیاه می‌توان به رفع حساسیت‌های پوستی اشاره کرد. خمیر هلیله سیاه راه حل خوبی برای درمان حساسیت پوستی به شمار می‌رود. برای تهیه خمیر هلیله می‌توانید میوه تازه هلیله را همراه با کمی آب جوشیده در هاون بسایید و خمیر به دست آمده را روی پوست قرار دهید.

پودر هلیله سیاه برای رفع سرفه، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی نیز توصیه می‌شود. شما باید حدود نصف قاشق چای‌خوری پودر هلیله را با کمی عسل ترکیب کنید، سپس قاشقی پر از آن را در دهان بگذارید و به آرامی بمکید.

شاید از خواص هلیله سیاه برای جوانی و زیبایی شنیده‌ باشید. این میوه در علاوه بر کمک به درمان مشکلات پوستی در جلوگیری از سفید شدن مو هم موثر است. با کمک ترکیبات این میوه می‌توان مشکلات پوستی مثل آکنه، درماتیت و اگزما را از بین برد. برای این کار می‌توانید پودر هلیله را در آب جوش بریزید و با آن خمیر رقیقی تهیه کنید. صبر کنید تا خمیر خنک شود، سپس آن را مستقیم روی نواحی آزرده پوست بزنید. این کار جوش‌های فعلی را از بین می‌برد و از ایجاد جوش در آینده هم پیشگیری می‌کند.

اما برای استفاده از هلیله سیاه برای مو معمولا از روغن هلیله استفاده می‌کنند. برای تهیه روغن هلیله سیاه می‌توانید طبق دستور «روغن آمله» پیش بروید و به همان اندازه پودر هلیله را جایگزین کنید. آمله یا انگور فرنگی یکی دیگر از میوه‌های مورد استفاده در طب سنتی با خواص دارویی بسیار زیاد است. روغن هلیله سیاه تاثیر بسیار خوبی در کاهش ریزش مو و درمان شوره سر دارد و مصرف پودر آن به صورت منظم می‌تواند از سفیدی مو جلوگیری کند.

خواص ضد التهابی هلیله می‌تواند تاثیر مثبتی در آرتروز، نقرس و دردهای مفصلی داشته باشد. افرادی که این مشکلات را دارند می‌توانند پس از مشورت با پزشک از هلیله استفاده کنند.

برای تسکین سردرد و میگرن می‌توانید هلیله سیاه را همراه با آب گرم آسیاب کنید و به پیشانی ماساژ دهید و اجازه دهید روی پیشانی بماند.

هلیله

در طب سنتی از پودر پالپ‌های میوه هلیله علاوه بر تمیز کردن دستگاه گوارش، برای درمان اسهال مزمن نیز استفاده می‌شود. برای درمان اسهال می‌توانید یک قاشق غذاخوری پودر هلیله را با یک قاشق پر از عسل در کاسه خوب ترکیب و ترکیب را دو بار در روز میل کنید.

برای درمان یبوست باید پودر هلیله، «پودر برگ سنا» و «گل سرخ» را با هم ترکیب و به شکل قرص در بیاورید و هنگام یبوست با کمی آب میل کنید.

در کنار تمام فواید، هلیله سیاه هم مانند بسیاری از گیاهان دارویی ممکن است عوارضی داشته باشد و مصرف آن برای برخی افراد ممنوع است. برخی از موارد منع مصرف و عوارض جانبی هلیله سیاه را ادامه می‌خوانید.

4
 + 
8
 = 

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

سلام
خب کل فواید و مضراتش رو گفتید ولی نگفتید از کجا میشه اصل و خالصش رو تهیه کرد!؟

از عطاری هم بصورت خشک شده و هم بصورت پودر موجود است ، برای خوردنش چندین راه هست ولی بهترین راهی که خودم امتحانش کردم این هست که پودرش را در کپسول ژلاتینی خالی که در داروخانه ها میفروشن بریزید و روزی دو تا سه کپسول مصرف کنید، بهترین و ساده ترین روشش همین هست فقط پرکردن کپسولها کار وقتگیری هست ولی ارزشش را دارد

سلام برای چه مشکلی روزی دو تا سه کپسول استفاده کردید؟ جواب هم گرفتید؟

راحت
به عطاری مراجعه کنید و بخرید و براحتی خانه آسیاب کنید.همین آسیاب کوچک خانگی

سلام

من شنیدم با آسیابهای پرسرعت هلیله سیاه سم تولید میکند و بهتر هست کوبیده شود

هلیله سیاه را روغن زیتون استغاده کنید در واقع نصف قاشق چای خوری هلیله سیاه و یک قاشق مربا خوری روغن زیتون بعد از شام

سلام؛ عالی بود، هم فواید و هم مضراتش رو به خوبی گفتید. ممنون از مطالب مفیدتون.

هلیله سیاه،[پانویس ۱] اهلیج، هلج یا هاری تاکی، در چین جزو گیاهان مقدس به‌شمار می‌رود. قرص هلیله سیاه برای رفع سفیدی اختراع شده است و کاملا گیاهی است و می‌توان آنرا برای سیاه کردن یا برگرداندن به حالت قبلی استفاده کرد

هلیله سیاه خون را صاف می‌کند ، باعث تقویت چشم می‌شود ، برطرف‌کننده موی سپید است و تنبلی روده را برطرف می‌کند .

تانن یکی از ترکیبات هلیله‌ها است. در یک بررسی دیگر که در خصوص هلیله کابلی صورت گرفته وجود ۳۰ درصد ماده قابضی که اثرش را از کبولینیک اسید[پانویس ۲] می‌گیرد، محرز شده‌است. به‌علاوه در هلیله کابلی ۲۰ درصد تانیک اسید[پانویس ۳]، گالیک اسید و رزین وجود دارد.

۱۸ سرده.

Bucidaceae Spreng.
Myrobalanaceae Martinov
Strephonemataceae Venkat. & Prak.Rao
Terminaliaceae J.St.-Hil.[۳]

گاروم‌زنگیان (به انگلیسی: Combretaceae) تیره‌ای است از موردسانانِ درختی یا درختچه‌ای بالارونده و معمولاً همیشه‌سبز با گُل‌آذین خوشه‌ای و گل‌های غالباً کوچک چهار تا پنج‌قطعه‌ای با ده پرچم و مادگی دو تا پنج‌برچه‌ای تحتانی.


«An update of the Angiosperm Phylogeny Group classification for the orders and families of flowering plants: APG III»Downloads-icon

آمبورلانیلوفرآبی‌سانانجنوب‌ویره‌ای‌سانانMesangiospermae

Anthophyta
Magnoliophyta Cronquist, آرمن تاخداجیان & W.Zimm., 1966

گیاهان گلدار (به انگلیسی: Flowering plants) (نام علمی: Magnoliophyta) پرتنوع‌ترین خانواده گیاهان است. گیاهان گلدار و gymnosperms تنها خانواده گیاهان هسته‌دارند.

گیاهان گلدار روی زمین قدمتی 160 میلیون ساله دارند که اجداد آن‌ها هاگ‌ها بودند.

به دو رده ماگنولیوپسیدا و لیلیوپسیدا تقسیم میگردند.

هلیله

تعداد گونه‌های گیاهان گلدار بین ۲۵۰٬۰۰۰ تا ۴۰۰٬۰۰۰ تخمین زده می‌شود.

کونوارا koonwarra، قدیمی‌ترین نمونهٔ شناخته شدهٔ یک گیاه گلدار است که سنگوارهٔ صد و بیست میلیون سالهٔ آن کشف شده‌است.[۱]

مهم‌ترین و بیشترین کاربرد گیاهان گلدار برای انسان‌، کشاورزی می باشد و این صنعت تقریباً به گیاهان گلدار وابسته است و بیشترین حجم غذاهای گیاهی برای انسان و همچنین مقدار قابل توجهی از خوراک دام را تأمین می کنند. از بین تمام خانواده های گیاهان ، Poaceae یا خانواده چمن جزو اولین و مهمترین گیاهان در کشاورزی محسوب می شود.(برنج ، ذرت ، گندم ، گندم سیاه ، جو ، چاودار ، جو دوسر ، ارزن ، نیشکر ، سورگوم ) ، خانواده Fabaceae یا تیره حبوبات در جایگاه دوم قرار دارند. همچنین خانواده Solanaceae یا شب بو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است(سیب زمینی ، گوجه فرنگی و انواع فلفل)
و خانواده Cucurbitaceae یا کدو(کدو تنبل ، هندوانه ، خیار و خربزه)، خانواده Brassicaceae یا کلم (کلزا و ارقام بیشمار کلم) ، خانواده Apiaceae یا جعفری
و بسیاری از میوه های خانواده Rutaceae یا مرکبات (پرتقال ، لیمو ، گریپ فروت ، نارنگی ، لیمو شیرین ، نارنج) و خانواده Rosaceae یا گل سرخ (سیب ، گلابی، به ، گیلاس ، آلبالو ، زردآلو ، آلو ، بادام). 

هلیله سیاه دارای خواص بی‌شماری مانند بهبود عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری از بروز دیابت، درمان سرطان و جلوگیری از سفید شدن مو است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، هلیله میوه یک درخت هندی تقریباً بزرگ با ارتفاع تقریباً سه تا چهار متر است. برگ این درخت سبز رنگ، باریک، بیضی شکل و نوک تیز است. گل‌های هلیله دارای پنج گلبرگ و میوه آن خوشه‌دار است و دارای سه نوع زرد، کابلی و سیاه است. بهترین نوع هلیله، سفت، بدون دانه و سیاه رنگ است. از میوه این درخت که با نام هلیله شناخته شده است در درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی بعضی از خواص دارویی این گیاه می‌پردازیم:

یکی از معروف‌ترین خواص هلیله سیاه، تقویت دستگاه گوارش است. استفاده مرتب از این گیاه می‌تواند با بهبود عمل هضم، به جذب بهتر مواد غذایی کمک کند. همچنین پودر هلیله که به عنوان یک ملین ملایم طبیعی شناخته شده است باعث تقویت کولون روده، دفع بهتر و سریع‌تر سموم از بدن می‌شود. علاوه بر این پودر هلیله سیاه می‌تواند در کاهش اسید معده مؤثر بوده و مانع بروز زخم معده ناشی از ترشح زیاد اسید معده شود.

علت اصلی بروز دیابت نوع دوم، میزان گلوکز بالای خون و کاهش حساسیت انسولین به دلیل رژیم غذایی ضعیف است. ترکیبات موجود در هلیله سیاه، به کاهش سطح قند خون و افزایش حساسیت انسولین کمک می‌کند. بهتر است بیماران مبتلا به دیابت که از داروهای کاهش دهنده قند خون استفاده می‌کنند، قبل از مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت کنند.

هلیله

پودر هلیله سیاه سرشار از آنتی اکسیدان‌های قوی مانند الاگیک اسید، گالیک اسید، چبولیک اسید، فلاونول گلیکوسید، سلنیوم و ویتامین C است که از بدن انسان در برابر سرطان و دیگر بیماری‌های جدی محافظت می‌کند. محققان معتقد هستند هلیله سیاه به مبارزه اکسیداتیوی کمک می‌کند و از بدن انسان در برابر بیماری‌های مربوط به افزایش سن محافظت می‌کند. همچنین این گیاه دارای خواص آنتی باکتریال بسیار قوی است که به جلوگیری از عفونت باکتریایی ناشی از غذا یا ویروس‌های معلق در هوا کمک می‌کند.

این گیاه به جلوگیری از سفید شدن مو کمک می‌کند. جهت رفع سفید شدن موها می‌توانید هلیله سیاه را پودر کنید و هر روز صبح به صورت ناشتا یک قاشق چای خوری از آن را همراه عسل و مقداری آب ولرم بنوشید. علاوه بر این نتایج مطالعات انجام شده نشان می‌دهد هلیله سیاه با تقویت ریشه مو از ریزش موها جلوگیری کرده و به تدریج باعث پر پشت شدن و تقویت موها می‌شود.

تمامی حقوق این سایت برای خبرگزاری ایمنا محفوظ است



هلیله سیاه طبیعت گرم و خشک دارد و درخت آن تقریباً طولش سه الی چهار متر است

 

هلیله

هلیله سیاه تقویت کننده حافظه است و مانع از سفید شدن مو می شود، همچنین جویدن روزانه مقداری از آن به صورت ناشتا بواسیر، قولنج و یبوست و آسم را درمان می کند؛ برای برطرف کردن سیاهی دور چشم موثر است.

 

هلیله سیاه طبیعت گرم و خشک دارد و درخت آن تقریباً طولش سه الی چهار متر است در آغاز بهار برگ می دهد برگ های آن بیضی کشیده نوک تیز است. این درخت پر شاخه برگ ها به رنگ سبز تیره شامل دم برگی که تا روی برگ صاف پشت برگ اندکی کرک دار خاکستری در اوایل اردیبهشت گل می کند گل های آن کوچک پنج پر نازک به رنگ صورتی مایل به سفید به صورت خوشه ای این گل ها تا اوایل خرداد پرشاخه ها دوام دارند بعد تبدیل به میوه می شوند میوه آن اندکی دراز و نوک تیز اول به رنگ سبز به مرور تبدیل به قرمز می گردد در آخر مردادماه به طور کامل می رسد تغییر رنگ می دهد همه قهوه ای سیر مایل به سیاه آن را در اوایل شهریور از درخت می چینند در آفتاب پهن می کنند تا خشک شود در اثر خشک شدن به طور کلی تغییر رنگ می دهد به رنگ سیاه تبدیل می گردد آماده برای بازار صادرات می شود. بهترین نوع آن بی دانه سفت بدون پوسیدگی کوچک با رنگ سیاه می باشد این درخت بومی هندوستان است اما در بنگلادش و پاکستان هم وجود دارد.

خواص درمانی و روش مصرفچنانچه بدبویی دهان دارید و نتوانسته اید آن را علاج کنید می توانید به طور دائم یک دانه کوچک هلیله در دهان بمکید به مدت یک هفتهتقویت معده: کوبیده سه گرم آن که خوب نرم شده باشد بلکه باید آن را مانند دانه گندم بلغور شود برای هرگونه ناراحتی معده به مدت سه روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری آن را روی زبان ریخته روی آن مقداری آب گرم میل گردد. هلیله سیاه سیستم گوارشی را برای هضم غذا تحریک می کند. مصرف هلیله سیاه موثر در کاهش اسیدیته و سوزش سر دل بوده و آن را درمان می کند. مصرف آن پس از غذا، اسیدیته معده را خنثی می کند.تقویت چشم: برای تقویت نور چشم آن را کوبیده به مدت سه الی چهار هفته هر صبح قبل از طلوع آفتاب ناشتا یک قاشق مرباخوری سر پر آن را در دهان ریخته بلافاصله روی آن آب میل کنید. برای درمان ناراحتی های چشمی، با دم کرده آن بهتر است چشم شست و شو داده شود.تقویت کبد: برای تقویت کبد یک قاشق سوپ خوری نرم شده آن را در یک پیاله کوچک ماست خوری حل کرده بعد از هر غذای ظهر و شب میل کنید مدت مصرف ده روز در صورت تمایل انجام پذیرد.

  هلیله سیاه تقویت کننده حافظه است و مانع از سفید شدن مو می شود

 

 جلوگیری از سفیدی مو: چنانچه دچار سفیدی مو در سر هستید می بایست به مدت یک سال الی یک و نیم سال هر شب نیم ساعت بعد از هر غذا یک قاشق کوبیده آن را در دهان بریزید بعد آب میل کنید به طور حتم جواب قطعی می باشد.یبوست: یبوست های مزمن دائم را می توانید با مصرف چهل شب بدون وقفه بر طرف کنید برای این منظور باید هلیله سیاه ریز و سفت را تمیز کرده دویست گرم آن را کوبیده بعد هر شب به مدت چهل شب پنج گرم آن را روی زبان بریزید بالای آن آب میل کنید اگر درست و بدون وقفه اجرا شود نتیجه حتمی خواهد بود.اسهال: برای بند آوردن اسهال آن را کمی برشته کنید آن طور که سوخته شود سپس کوبیده یک قاشق سوپ خوری روی زبان ریخته روی آن آب گرم میل کنید.بوی بد دهان: چنانچه بدبویی دهان دارید و نتوانسته اید آن را علاج کنید می توانید به طور دائم یک دانه کوچک هلیله در دهان بمکید به مدت یک هفته.جویدن هر شب هلیله سیاه بیماری آسم را تا حدودی کاهش می دهدکوچک کردن شکم: برای کوچک کردن شکم باید به مدت چهل شب هر شب یک عدد هلیله را نیم کوب کرده دستور مصرف شب اول یک عدد شب های بعد یک عدد اضافه شود تا روز چهلم می شود چهل عدد بعد از شب چهلم یک عدد کم شد و تا آنکه بر گردید به یک عدد. شفا از آن شماست.تقویت حافظه: هلیله سیاه، که در هند به اکسیر طول عمر معروف است، تقویت کننده حافظه است.کمک به درمان آسم: جویدن هر شب هلیله سیاه بیماری آسم را تا حدودی کاهش می دهد.تصفیه خون: مصرف پودر شده هلیله سیاه خون را تصفیه می کند و همچنین برای برطرف کردن سیاهی دور چشم موثر است.

منابع:حکیم تهرانیتسنیم

داروخانه گیاهی بیتوته

تجویز انواع سمعک نامرئی و هوشمند

درمان اختلالات روحی بدون دارو و عارضه

اصلاح فرم و اختلاف طول پاها

ارسال فوری و محرمانه انواع کاندوم

هوشمند سرمایه گذاری کنید

معرفی بهترین روش برای ترک سیگار

آخر هفته کجا بریم غذا بخوریم؟

دریافت پاسخ پزشکی در کمترین زمان

گیفت کارت ارزان/تحویل آنی وپشتیبانی

سوالات پزشکیتو آنلاین بپرس

مشاوره آنلاین پزشکی بدون صرف زمان انتظار

تجربه روابط جنسی لذتبخش و ایمن

راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی

دسترسی به پزشک متخصص درهر زمان ومکان

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

پزشک همیشه همراه شماست !

اگر در مورد درمان با هلیله سوالی دارید همین الان بصورت چت یا تلفنی با من گفتگو کنید

هلیله میوه یک درخت هندی است که درخت آن بزرگ و برگ آن باریک و بلند و میوه آن خوشه دار می باشد و دارای سه نوع زرد ،کابلی و سیاه است. درخت ارتفاع آن سه الی چهار متر کم و بیش است در اوایل بهار برگ می دهد برگ های آن بیضی کشیده نوک تیز این درخت پر شاخه برگ ها به رنگ سبز تیره دارای دم برگی که تا روی برگ صاف پشت برگ اندکی کرک دار خاکستری در اوایل اردیبهشت گل می کندگل های آن کوچک پنج پر نازک به رنگ صورتی مایل به سفید به صورت خوشه ای این گل ها تا اوایل خرداد پرشاخه ها دوام دارند بعد تبدیل به میوه می شوند میوه آن اندکی دراز و نوک تیز اول به رنگ سبز به مرور تبدیل به قرمز می گردد در آخر مرداد ماه به طور کامل می رسد تغییر رنگ می دهد همه قهوه ای سیر مایل به سیاه آن را در اوایل شهریور از درخت می چینند در آفتاب پهن می کنند تا خشک شود در اثر خشک شدن به طور کلی تغییر رنگ می دهد به رنگ سیاه تبدیل می گردد آماده برای بازار صادرات می شود بهترین نوع آن بی دانه سفت بدون پوسیدگی کوچک با رنگ سیاه می باشد این درخت بومی هندوستان است اما در بنگلادش و پاکستان هم وجود دارد

تقویت معده : کوبیده سه گرم آن که خوب نرم شده باشد بلکه باید آن را مانند دانه گندم بلغور شود برای هرگونه ناراحتی معده به مدت سه روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری آن را روی زبان ریخته روی آن مقداری آب گرم میل گردد تقویت چشم : برای تقویت نور چشم آن را کوبیده به مدت سه الی چهار هفته هر صبح قبل از طلوع آفتاب ناشتا یک قاشق مربا خوری سر پر آن را در دهان ریخته بلافاصله روی آن آب میل کنید تقویت کبد : برای تقویت کبد یک قاشق سوپ خوری نرم شده آن را در یک پیاله کوچک ماست خوری حل کرده بعد از هر غذای ظهر و شب میل کنید مدت مصرف ده روز در صورت تمایل انجام پذیرد جلوگیری از سفیدی مو : چنانچه دچار سفیدی مو در سر هستید می بایست به مدت یک سال الی یک و نیم سال هر شب نیم ساعت بعد از هر غذا یک قاشق کوبیده آن را در دهان بریزید بعد آب میل کنید به طور حتم جواب قطعی می باشد یبوست : یبوست های مزمن دائم را می توانید با مصرف چهل شب بدون وقفه بر طرف کنید برای این منظور باید هلیله سیاه ریز و سفت را تمیز کرده دویست گرم آن را کوبیده بعد هر شب به مدت چهل شب پنج گرم آن را روی زبان بریزید بالای آن آب میل کنید اگر درست و بدون وقفه اجرا شود نتیجه حتمی خواهد بود اسهال : برای بند آوردن اسهال آن را کمی برشته کنید آنطور که سوخته شود سپس کوبیده یک قاشق سوپ خوری روی زبان ریخته روی آن آب گرم میل کنید بوی بد دهان : چنانچه بد بوئی دهان دارید و نتوانسته ایدآن را علاج کنید می توانید به طور دائم یک دانه کوچک هلیله در دهان بمکید به مدت یک هفته. کوچک کردن شکم : برای کوچک کردن شکم باید به مدت چهل شب هر شب یک عدد هلیله را نیم کوب کرده دستور مصرف شب اول یک عدد شب های بعد یک عدد اضافه شود تا روز چهلم می شود چهل عدد بعد از شب چهلم یک عدد کم شد و تا آنکه بر گردید به یک عدد . شفا از آن شماست. دستور : 100 گرم هلیله سیاه را پس از آسیاب کردن با چند قاشق عسل مخلوط کرده تا بتوان از خمیر بدست آمده قرص های کوچکی تهیه کرد که با توجه به دستورات داده شده در بالا مصرف نمود، این روش یکی از ساده ترین روش های مصرف است.

هلیله

سلام ،دکتر پریناز زارع پزشک عمومی هستم، میتوانید همین الان سوالتونو بصورت چت یا تلفنی از من بپرسید و با هم گفتگو کنیم .

برای گیاه با خاصیت هلیله عوارض خاصی گزارش نشده است.

خوردن آن بصورت خیسانده و استفاده از ریشه آن بهتر از خود هلیله است زیرا اخلاط رقیق را دفع و غلیظ را نگه می دارد و قولنج بوجود می آورد. مضر مدفوع و باعث یبوست و مصلح آن عناب سپستان می باشد. وقتی در عصر مصرف شود برای جلوگیری از یبوست روغن بادام یا قند و ترنجبین یا شکر استفاده می کنند. بدل آن پوست انار است.

تانن یکی از ترکیبات هلیله‌ها است. در یک بررسی دیگر که در خصوص هلیله کابلی صورت گرفته وجود ۳۰ درصد ماده قابضی که اثرش را از کبولینیک اسید می‌گیرد، محرز شده است. بعلاوه در هلیله کابلی ۲۰ درصد تانیک اسید، گالیک اسید و رزین وجود دارد.

پونه کوهی گیاهی معطر از خانواده نعناعیان است که با نام‌های آویشن کوهی و فودنج جبلی نیز شناخته می‌شود. پونه کوهی گیاهی است که بین ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر رشد می‌کند و برگ‌ها متقابل، از نظر اندازه متغیر و در پایین بسیار بزرگ‌تر است. اما هرچه به‌طرف رأس گیاه می‌رود کوچکتر شده و به شکل تخم مرغی یا بیضوی درمی‌آید. حاشیه برگ‌ها صاف یا کنگره‌ای است. گلها به ‌طول ۴ ـ ۷ میلی‌متر به‌رنگ صورتی یا سرخ به شکل‌خوشة افشان روی شاخه‌ها قرار دارد. زمان گل دادن بین تیر تا شهریور است. تمام ‌قسمت‌های گیاه بوی مطبوع معطری شبیه آویشن دارد.

دم‌نوش زنجبیل نوشیدنی گرمِ تند زنجـبیل یا زنجفیل یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است. زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش بدست می‌آید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد.

به درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهو های بوده ، برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است . گلهای آن درشت ، برنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشد . میوه رسیده زردرنگ ، گرد و یا بشکل گلابی است و در سطح آن پوشیده از کرک بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است .

دم آلبالو عبارت از دم میوه هائی است که باریک و کشیده و بصورت دو شاخه ، برنگ قهوه ای روشن دیده میشود . این قطعات متعلق به در خت آلبا لو با نام علمی:Cerasus vulgaris Mill. ازتیره گلسرخ است (Rosaceae) است . آلبالو درختی است زیبا که در اغلب نقاط ایران کشت می گردد . گلهای سفید و زببای آن قبل از باز شدن برگها روی درخت ظاهر میگردد و ظاهری بسیار زیبا در بهار ایجاد می نماید .میوه های کاملا مدور و قرمز رنگ، برگهای دندانه دار و سا قه های قرمز رنگ که پوسته پوسته می گردد از مشخصات ابن درخت است .

Neted Saffron غده های کروی , پوشیده از شبکه ای فیبری به رنگ قهوه ای روشن بدون بو با طعم تند است که از غده های زیرزمینی گیاه جو قاسم با نام علمی:‍Crocus Haussknechtii Boiss.از تیره زنبق (Iridaceae ) بدست می آید که نوعی زعفران صحرایی بومی ایران است .9 تا 14 برگ کشیده و باریک آن درزمستان و بهار ظاهر میگردند . گلهای آن از سفید تا آبی پررنگ مشاهده می گردد و وجود خامه منقسم به سه شاخه قرمز و روشن علامت مشخصه است .

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت دانش بنیان نوین فناوران همراه ساینا می باشد.

از پودر هلیله سیاه می توان به عنوان سفید کننده دندان استفاده کرد. برای این کار هلیله خشک را آسیاب و با یک پارچه ظریف الک کنید. می توانید پودر را برای استفاده در یک شیشه در بسته نگه دارید و هر بار مقداری از آن را روی مسواک خود بریزید و دهان را با آن تمیز کنید. با این کار دهان تان از باکتری های مضر پاک می شود.

برای از بین بردن زخم و جوش های دهان هم می توانید از ترکیب پودر هلیله و آب دوغ (Buttermilk) استفاده کنید. با قرقره کردن این ترکیب التهابات دهانی از بین می روند و درد دندان و لثه به سرعت بهبود پیدا می کند.

از معروف ترین خواص هلیله سیاه در طب سنتی می توان به تقویت دستگاه گوارش اشاره کرد. استفاده مرتب از هلیله سیاه می تواند با بهبود عمل هضم به جذب بهتر مواد غذایی کمک کند. از طرف دیگر پودر هلیه یک ملین ملایم طبیعی است و با تقویت کولون روده، به دفع بهتر و سریع تر سموم از بدن کمک می کند. ممکن است ابتدای مصرف هلیله سیاه احساس افزایش نفخ داشته باشید اما بعد از یک الی دو هفته استفاده مککر، حرکت روده ها افزایش و نفخ شما به شکل چشم گیری کاهش پیدا می کند.

می توانید ۳ تا ۶ گرم پودر هلیله سیاه را با همان مقدار نبات ساده آسیاب و دو بار در روز بعد از غذا میل کنید.

پودر هلیله سیاه منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و ویتامین E است که از بدن شما در برابر سرطان و بیماری های خطرناک دیگر محافظت می کند.

هلیله

تحقیقات نشان داده است عصاره هلیله سیاه باعث تقویت آنتی اکسیدان های موجود در کبد و کلیه ها می شود و با مبارزه با فرایندهای اکسیده شدن، از بیماری های مربوط به پیری محافظت می کند.

خاصیت آنتی باکتریال قوی نیز از دیگر خواص هلیله سیاه است که برای جلوگیری از عفونت باکتریایی ناشی از غذا یا ویروس های معلق در هوا، بسیار مفید است.

پودر هلیله سیاه می تواند به کاهش اسید معده کمک کند. همچنین از هر گونه زخم معده ناشی از ترشح زیاد اسید معده، جلوگیری می کند. همانطور که گفتیم میوه هلیله سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که طبق تحقیقات می توانند با باکتری هلیکوباکتر در بدن مبارزه کنند.

میزان زیاد گلوکز، کاهش حساسیت به انسولین در بدن و رژیم غذایی نامناسب عامل اصلی دیابت نوع ۲ و پیش نیاز سندروم متابولیک است. تحقیقات نشان داده ترکیبات هلیله می تواند به کنترل قند خون بالا کمک کند و حساسیت به ترشح انسولین را در افراد بالا ببرد.

افراد دیابتی که در حال مصرف داروهای کاهش قند خون هستند باید قبل از مصرف هلیله سیاه یا هلیلیه زرد به صورت خوراکی، با پزشک خود مشورت کنند.

حتما شما هم در مورد فواید هلیله سیاه برای لاغری شنیده اید. هلیله در واقع با تمیز کردن دستگاه گوارش به جذب بهتر مواد غذایی، هضم بهتر و افزایش متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن کمک می کند. ترکیبات این میوه با افزایش ترشح صفرا، باعث افزایش چربی سوزی می شود. این مزیت به شما کمک می کند وزن خود را کنترل و از چاقی پیشگیری کنید.

هلیله جزو سه ماده اصلی در ترکیبات یکی از مهم ترین داروها در طب سنتی، یعنی «معجون اطریفل» است.

هلیله برای اکثر مشکلات چشمی مناسب است و می توانید از آن برای شست وشوی چشمان خود استفاده کنید. آب هلیله خاصیت ضدالتهابی و تسکین دهنده دارد و می تواند عفونت را کاهش می دهد. برای این کار هلیله شسته شده را یک شب در آب خیس کنید و صبح روز بعد چشمان خود را با همان آب شست وشو دهید.

حتی می توانید هسته آن را برای ۱۲ ساعت در آب خیس کنید و سپس از آب خارج کرده، آسیاب کنید و مانند خط چشم به چشم ها بکشید. این کار از آب مروارید جلوگیری می کند. همچنین برای درمان آب ریزش چشم نیز می توانید پوسته هلیلیه را آسیاب کنید و به چشم ها بکشید.

از دیگر خواص هلیله سیاه می توان به رفع حساسیت های پوستی اشاره کرد. خمیر هلیله سیاه راه حل خوبی برای درمان حساسیت پوستی به شمار می رود. برای تهیه خمیر هلیله می توانید میوه تازه هلیله را همراه با کمی آب جوشیده در هاون بسایید و خمیر به دست آمده را روی پوست قرار دهید.

پودر هلیله سیاه برای رفع سرفه، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی نیز توصیه می شود. شما باید حدود نصف قاشق چای خوری پودر هلیله را با کمی عسل ترکیب کنید، سپس قاشقی پر از آن را در دهان بگذارید و به آرامی بمکید.

شاید از خواص هلیله سیاه برای جوانی و زیبایی شنیده باشید. این میوه در علاوه بر کمک به درمان مشکلات پوستی در جلوگیری از سفید شدن مو هم موثر است. با کمک ترکیبات این میوه می توان مشکلات پوستی مثل آکنه، درماتیت و اگزما را از بین برد. برای این کار می توانید پودر هلیله را در آب جوش بریزید و با آن خمیر رقیقی تهیه کنید. صبر کنید تا خمیر خنک شود، سپس آن را مستقیم روی نواحی آزرده پوست بزنید. این کار جوش های فعلی را از بین می برد و از ایجاد جوش در آینده هم پیشگیری می کند.

اما برای استفاده از هلیله سیاه برای مو معمولا از روغن هلیله استفاده می کنند. برای تهیه روغن هلیله سیاه می توانید طبق دستور «روغن آمله» پیش بروید و به همان اندازه پودر هلیله را جایگزین کنید. آمله یا انگور فرنگی یکی دیگر از میوه های مورد استفاده در طب سنتی با خواص دارویی بسیار زیاد است. روغن هلیله سیاه تاثیر بسیار خوبی در کاهش ریزش مو و درمان شوره سر دارد و مصرف پودر آن به صورت منظم می تواند از سفیدی مو جلوگیری کند.

خواص ضد التهابی هلیله می تواند تاثیر مثبتی در آرتروز، نقرس و دردهای مفصلی داشته باشد. افرادی که این مشکلات را دارند می توانند پس از مشورت با پزشک از هلیله استفاده کنند.

برای تسکین سردرد و میگرن می توانید هلیله سیاه را همراه با آب گرم آسیاب کنید و به پیشانی ماساژ دهید و اجازه دهید روی پیشانی بماند.

در طب سنتی از پودر پالپ های میوه هلیله علاوه بر تمیز کردن دستگاه گوارش، برای درمان اسهال مزمن نیز استفاده می شود. برای درمان اسهال می توانید یک قاشق غذاخوری پودر هلیله را با یک قاشق پر از عسل در کاسه خوب ترکیب و ترکیب را دو بار در روز میل کنید.

برای درمان یبوست باید پودر هلیله، «پودر برگ سنا» و «گل سرخ» را با هم ترکیب و به شکل قرص در بیاورید و هنگام یبوست با کمی آب میل کنید.

مقدار اولیه پودر هلیله سیاه یک ربع نصف قاشق چای خوری مخلوط شده در یک فنجان آب داغ است اما نه آب جوش. اجازه دهید که مایع خنک شود و این حدود یک و نیم تا دو ساعت بعد از خوردن غذا و قبل از خواب آن را بنوشید.

بهتر است درمان آیووردیک را مانند هلیله سیاه بدون شیرین کننده ها انجام دهید.

متخصصان می گویند که با چشیدن ترکیبی از منقبض کننده ها، طعم ترش و شیرین و نیز تلخی و تندی، خودشان مفید هستند.

اگر شما باید کمی شیرین کننده اضافه کنید، چند قطره استویا یا عسل را امتحان کنید. از شکر ناسالم استفاده نکنید، زیرا این کار برخلاف منافع سلامتی است که فراهم می کند.

گیاهان و دانه های فراوانی در این دنیا وجود دارند که جایگاه خودشان را در طب های سنتی و باستانی پیدا کرده و هر کدام برای درمان بیماری خاص، توصیه می شوند. هلیله سیاه یکی از این گیاهان معروف دارویی است که در کشور ما نیز طرفداران خاص خود را داشته و برای درمان انواع و اقسام بیماری ها به کار گرفته می شود. هلیله سیاه (Myrobalan)، گیاهی معروف به اکسیر طول عمر و بومی کشور هند است که برای درمان بیماری های متعدد از آن استفاده می شود. طول درخت آن تقریبا سه الی چهار متر است، با آغاز فصل بهار برگ می دهد و برگ های آن بیضی شکل، کشیده و نوک تیز است. گل های درخت اوایل اردیبهشت به چشم میخورند،گل هایی کوچک به رنگ صورتی مایل به سفید که تا اوایل خرداد بر شاخه ها مانده و سپس تبدیل به میوه می شوند.

میوه درخت اندکی دراز، نوک تیز و سبز رنگ است که به مرور زمان قرمز رنگ می شود. میوه ها آخر مرداد تغییر رنگ داده و به طور کامل می رسند. اوایل شهریور میوه قهوه ای سیر مایل به سیاه از درخت چیده شده و برای خشک شدن در آفتاب پهن می شود. میوه پس از خشک شدن به طور کلی تغییر رنگ داده و با رنگ سیاه آماده بازار صادرات می شود. بهترین نوع آن بی دانه، سفت، بدون پوسیدگی کوچک با رنگ سیاه می باشد. درخت بومی هندوستان است اما در بنگلادش و پاکستان نیز دیده می شود.

هلیله سیاه دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی بوده و می تواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک کند.
ماسک هلیله سیاه برای جوش صورت: مقداری پودر هلیله سیاه را در آب جوش بریزید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

هلیله سیاه می تواند به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی از پوست در برابر اشعه ی UV محافظت کند.
ماسک طبیعی ضد آفتاب: پودر هلیله سیاه را با آب یا شیر ترکیب کنید و بر روی پوست بمالید و خوب ماساژ دهید، سپس با یک دستمال تمیز پاک کنید.

هلیله سیاه برای درمان سیاهی دور چشم مفید می باشد.
ماسک سیاهی دور چشم: برای برطرف کردن سیاهی دور چشم هلیله سیاه را با کف دریا مخلوط کرده با گلاب به صورت خمیر در آورید و دور چشم بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب بشویید.

هلیله

هلیله سیاه دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی بوده و می تواند به درمان شپش سر کمک کند.
ماسک هلیله سیاه برای مو: میوه ی تازه هلیله سیاه را در مقداری روغن نارگیل بجوشانید تا عصاره ی آن در بیاید، این روغن را روزانه برای جلوگیری و درمان شپش بر روی مو های سر بمالید.

هلیله سیاه باعث بهبود جریان خون در پوست سر شده و به این ترتیب باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

مصرف روزانه مقداری هلیله سیاه به صورت خوراکی با پاکسازی و سم زدایی بدن و خون به درمان ریزش مو کمک می کند.

هلیله سیاه یکی از بهترین روش های طبیعی برای درمان شوره سر می باشد.
ماسک خانگی برای درمان شوره سر: 4 میوه تازه هلیله سیاه را خرد کنید و در 100 گرم روغن نارگیل بریزید و بر روی اجاق بگذارید تا عصاره آن در بیایدریال این روغن را بر روی مو ها و پوست سر بمالید و به مدت 5 دقیقه خوب ماساژ دهید و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

برای جلوگیری و درمان سفیدی مو می توانید هر روز به مدت یکسال یک عدد هلیله سیاه را در دهان بمکید و یا یک عدد هلیله سیاه را بکوبید و با یک لیوان بزرگ آب بخورید.
در مورد خواص هلیله سیاه در طب سنتی نوشته های بسیاری از اطبای بنام سنتی بجا مانده است. یکی از این خواص اشاره به پیشگیری از سفید شدن مو ها دارد. این خاصیت هلیله سیاه در دست نوشته های اطبای بزرگی همچون زکریای رازی، جالینوس و بوعلی سینا وجود دارد ولی هنوز هیچ دلیل علمی پشت این موضوع وجود ندارد. در دستور این روش درمان آمده است که افراد باید به مدت یک سال بعد از وعده غذایی از هلیله سیاه استفاده کنند.

اگر هلیله سیاه را در آب بخیسانید و از این آب برای شستشوی چشم ها استفاده کنید، بینایی را بهبود بخشیده و به درمان بیماری های چشمی از جمله آب مروارید و عفونت چشم کمک می کند.
روش خوردن هلیله سیاه : برای تقویت نور چشم آن را کوبیده به مدت سه الی چهار هفته هر صبح قبل از طلوع آفتاب ناشتا یک قاشق مرباخوری آن را در دهان ریخته بلافاصله روی آن آب میل کنید. برای درمان ناراحتی های چشمی، با دم کرده آن بهتر است چشم شست و شو داده شود.

هلیله سیاه با بهبود سلامت دستگاه گوارش به سم زدایی کبد و روده ها کمک کرده و به این ترتیب باعث لاغری و کاهش وزن می شود. وقتی که هضم بهبود پیدا کند، اشتها و پرخوری در افراد چاق کاهش می یابد و لاغری و کاهش وزن در افراد دیده می شود. مصرف هلیله سیاه باعث افزایش سوخت و ساز و متابولیسم بدن شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
طریقه مصرف هلیله سیاه : می توانید هر روز 1 تا نصف قاشق غذاخوری پودر هلیله سیاه را در یک لیوان بزرگ آب گرم ریخته و سپس میل کنید.

پودر هلیله سیاه به عنوان یک ملین ملایم شناخته می شود که با بهبود حرکات روده برای جلوگیری و درمان یبوست و بیماری همورئید یا بواسیر مفید می باشد.
برای درمان یبوست: نصف قاشق چای خوری پودر هلیله سیاه را با یک لیوان آب گرم ترکیب کنید و دو ساعت بعد از ناهار و شام بخورید.

هلیله سیاه حساسیت به انسولین را کاهش داده و با کاهش گلوکز خون باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود. اگر از دارو های کاهش دهنده ی قند خون استفاده می کنید بهتر است قبل از مصرف هلیله سیاه با پزشک خود مشورت کنید.

هلیله سیاه حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که به پاکسازی و سم زدایی از کبد کمک کرده و به درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب کمک می کند.

هلیله سیاه غنی از پلی فنول های آنتی اکسیدانی مانند اسید گالیک و اسید اللاژیک است که باعث کاهش میزان اسیدیته معده شده و با از بین بردن هلیکوباکتر پیلوری عامل زخم معده، به درمان زخم معده، معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کنند.
روش مصرف هلیله سیاه برای معده : استفاده از هلیله برای تقویت معده و به تبع آن کارکرد صحیح دستگاه گوارش و در نتیجه کاهش وزن اصولی است. به این منظور، 3 گرم از دانه هلیله را کوبیده، به مدت سه روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری آن را روی زبان ریخته روی آن مقداری آب گرم میل شود. مصرف هلیله سیاه به این روش، سیستم گوارشی را برای هضم غذا تحریک می کند.

هلیله سیاه خواص ضد عفونی کننده قوی دارد و برای درمان پوسیدگی دندان ها، زخم دهان و بیماری های لثه استفاده می شود. در هند هلیله سیاه را در آب می جوشانند و از آن به عنوان دهان شویه برای پاک سازی دهان استفاده می کنند. اگر دندان ها را با پودر هلیله سیاه و آرد عدس مسواک کنید، دندان ها سفید می شوند. از بین بردن بوی بد دهان : اگر از بوی بد دهان رنج می برید حتما این گیاه را امتحان کنید. به این منظور می توانید به مدت یک هفته یک دانه کوچک هلیله را در دهان بمکید. به مرور بوی بد دهان را از بین می برد.

گفته می شود که اگر دانه های هلیله سیاه را با آب گرم بشویید و روی پیشانی قرار دهید به درمان سردرد و میگرن کمک می کند.

هلیله سیاه، که در هند به اکسیر طول عمر معروف است، تقویت کننده حافظه است.

هر کس روزی یک عدد هلیله سیاه بخورد، عقلش زیاد می شود
برای درمان صدای گوش باید روزی یک عدد هلیله سیاه بخورید
برای درمان مالیخولیا به مدت 20 روز یک عدد هلیله سیاه مصرف شود
هلیله سیاه برای پاکسازی کلیه ها و درمان عفونت های ادراری مفید می باشد

دوران بارداری و شیردهی : در طب آیورودا استفاده از این گیاه برای زنان باردار و شیرده منع شده است.
اسهال : مصرف بیش از حد پودر هلیله سیاه ممکن است باعث اسهال و مشکلات گوارشی مثل نفخ و گاز بیش از حد شود.
در طب آیورودا مصرف هلیله سیاه در دوران قاعدگی، افرادی که از خستگی رنج می برند و افراد خیلی لاغر توصیه نمی شود.

هلیله
هلیله
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *