واکسن

واکسن
واکسن

واکسن (به فرانسوی: Vaccin) واکسن یک فرآورده‌ی بیولوژیک است که در برابر یک بیماری میکروبی مشخص، ایمنی فعالِ اکتسابی تولید می‌کند. در واقع سوسپانسیونی است از ریزاندامگان‌های کشته یا ضعیف‌شدهٔ ویروس یا باکتری یا پروتئین‌های آنتی‌ژنیک به‌دست‌آمده از آن‌ها که برای پیشگیری یا بهبود یا درمان بیماری‌های عفونی تجویز می‌شود. واکسن معمولاً برای پیشگیری از بیماری‌ها و ایجاد ایمنی در برابر آنها استفاده می‌شود.

واکسن‌ها اغلب تزریقی هستند (عضلانی یا زیرجلدی و داخل جلدی) و گاه حتی خوراکی (مانند فلج اطفال). اغلب برای ایمنی کامل و دائم در برابر بیماری نیاز به چندبار تزریق یک واکسن می‌باشد. گاه برخی از واکسن‌ها را می‌توان همراه هم تزریق کرد مانند واکسن سه‌گانه، دوگانه و MMR.

ادوارد جنر (Edward Jenner)‏ (تولد ۱۷ مه ۱۷۴۹ – مرگ ۲۶ ژانویه ۱۸۲۳) پزشک انگلیسی اولین کسی بود که کاربرد واقعی واکسیناسیون را کشف کرد. او را پدر ایمنی‌شناسی می‌دانند و گفته می‌شود کار او بیش از هر کس دیگری جان انسان‌ها را نجات داده‌است. وی پسری را در برابر بیماری آبلهٔ گاوی واکسینه کرد. این بیماری مانند بیماری آبله ولی کم‌خطرتر از آن است. پس از آنکه جنر میکروب بیماری را به آن پسر تزریق کرد چون واکسن آبلهٔ گاوی در وی مصونیت ایجاد نموده بود دیگر به بیماری آبله مبتلا نگردید. او واکسن فلج اطفال را نیز اختراع کرد.

معروف‌ترین بیماری‌هایی که واکسن مؤثر دارند عبارتند از آبله، سه‌گانه (دیفتری، کزاز، سیاه سرفه)، فلج اطفال، سل، MMR (سرخک، اوریون و سرخجه)، هپاتیت بی، مننژیت مننگوکوکی، آنفلوآنزا، تب زرد، تیفوس و هاری.

واکسن‌های با اجرام زنده که از قدرت بیماریزایی آن‌ها کاسته شده‌است، معمولاً با دوز واحد می‌توانند ایمنی مؤثر و طولانی نسبت به واکسن‌های کشته شده ایجاد کنند. این واکسن‌ها علاوه بر سیستم ایمنی هومورال، سیستم ایمنی سلولی را نیز تحریک می‌نمایند، این نوع واکسن‌ها تمایل دارند واکنش‌های مشابه شکل طبیعی بیماری به خصوص در افراد با نقص ایمنی را ایجاد کنند.
برای اینکه با واکسن‌های کشته شده ایمنی کافی و به‌مدت طولانی به‌دست آید، بایستی این واکسن‌ها ابتدا در چند نوبت تزریق گردند و برای جلوگیری از کاهش سطح آنتی‌بادی و ادامه ایمنی اغلب لازم است که تزریق واکسن در آینده یادآوری شود.
واکسن

واكسن را اینگونه می سازند: نخست حیوانی را عمداً دچار بیماری مورد نظر می كنند. سپس ویروس آن بیماری را از بدن آن حیوان جدا می کنند.
مجدداً این ویروس را به حیوانی دیگر تزریق می كنند و پس از بیمار شدنش، باز ویروس را از بدنش جدا می سازند. آنقدر این عمل را تكرار می كنند تا به قدری ویروس ضعیف گردد كه اگر آنرا به بدن انسانی تزریق كنند نه تنها او را بیمار نكند، بلكه برایش مصونیت هم پدید آورد. راه دیگر واكسن سازی این است كه آن را از ویروس های مرده یا غیر فعال به دست می آورند، با تزریق این نوع واكسن بدن مشغول ساختن پادزهر می شود و خود را آماده دفاع در برابر میكروب اصلی می كند.
برای بیماری خواب و آنفولانزا از این روش استفاده می كنند.
بالاخره گاهی هم خود ویروس را بی آنكه ضعیفش گردانند از راه پوست به بدن تزریق می کنند. در چنین شرایطی چون ویروس از راه غیر طبیعی وارد بدن شده است، در بدن مصونیت ایجاد می كند.

برای درک بهتر می توان واكسن ها را به دو دسته مشخص تقسیم کرد:

1- واكسن های زنده تخفیف حدت یافته : ب .ث . ژ
2- واكسن های كشته شده: سیاه سرفه، حصبه، وبا
3- پادزهر(توكسوئید): دیفتری، كزاز
4- واكسن های پلی ساكاریدی: مننگوكوكسی A , C، پنوموكوكسی

1- واكسن های زنده تخفیف حدت یافته: فلج اطفال خوراكی، سرخجه ،سرخك، اوریون، تب زرد
2- واكسن های كشته كامل: آنفولانزا، فلج اطفال تزریقی, هاری
3- واكسن های كشته ( بخشی از پادگن) : هپاتیت ب

گفتنی است که استفاده از واكسن های زنده تخفیف حدت یافته در افراد مبتلا به نقص دستگاه ایمنی سلولی رسماً ممنوع است.

انواع واکسن و شیوه واکسیناسیون

Timeline

تاریخ بیهوشی عمومی
Neuraxial

تاریخ سی‌پی‌آر

گاه‌شمار روان‌کاوی
تاریخچه سازمان‌های روان‌کاوی
تاریخ جراحی اعصاب

پاپیروس‌های پزشکی مصری

گاه‌شمار آنتی‌بیوتیک‌ها

گاه‌شمار واکسن‌ها

واکسیناسیون یا ایمن‌سازی به تجویز واکسن گفته می‌شود که با هدف جلوگیری از ایجاد عفونت یا کاهش حالت طبیعی بیماری در شخصی با تزریق آنتی‌بادی یا آنتی‌ژن به عمل آید. در واکسیناسیون بصورت تزریق عضلانی یا خوراکی آنتی‌بادی ایمنی غیرفعال یا انتقالی ایجاد می‌گردد. دوام این نوع ایمنی کوتاه مدت است و بسته به نیمه عمر آنتی‌بادی در بدن فرد دریافت‌کننده دارد و این مدت در حدود سه تا چهار هفته می‌باشد. در صورت تجویز آنتی‌ژن که شامل میکرو ارگانیسم ضعیف شده، کشته شده یا اجزاء آن می‌شود دستگاه ایمنی فرد دریافت‌کننده تحریک و به‌طور فعال آنتی‌کُر تولید می‌کند. ایمنی بدست آمده در این حالت را ایمنی فعال گویند. دوام این نوع ایمنی، طولانی‌تر از نوع غیرفعال است.
واکسیناسیون اقدام مهمی است که به وسیلهٔ آن با هزینه کم می‌توان از ابتلاء به بیماری‌های عفونی جلوگیری کرد.[۱][۲]

ادوارد جِنِر (به انگلیسی: Edward Jenner)‏ (زادهٔ ۱۷ مهٔ ۱۷۴۹ – درگذشتهٔ ۲۶ ژانویهٔ ۱۸۲۳) یک پزشک انگلیسی بود که کاربرد واقعی واکسیناسیون را کشف کرد. او را همچنین پدر ایمنی‌شناسی می‌دانند، و گفته می‌شود کار او بیش از هر کس دیگری جان انسان‌ها را نجات داده‌است.

ادوارد در ۱۷ ماه مهٔ ۱۷۴۹ در برکلی به‌عنوان هشتمین فرزند خانواده زاده شد. به علت موقعیت پدرش توانست از تحصیلات ابتدایی خوبی برخوردار شود و از چهارده‌سالگی به مدت هشت سال تحت تعالیم یکی از جراحان بود. در سال ۱۷۷۰ به بیمارستان سنت جورج رفت و تحت تعالیم جراح جان هانتر قرار گرفت. وی به‌همراه دوستانش حلقه‌ای را بعدها تشکیل دادند که به خواندن مقالات پزشکی و چاپ آنان همت می‌گماشت.

ادوارد جنر در کودکی شنیده بود که شیردوشان پس از ابتلا به آبلهٔ گاوی هرگز به بیماری آبله مبتلا نمی‌شوند. پس از اینکه جنر پزشک شد و با بیماران آبله مواجه شد به بی‌فایده بودن تلاش‌هایش برای درمان این بیماری پی برد. او تحقیق کرد و دریافت شیردوشان تقریباً هرگز، حتی وقتی از مبتلایان به آبله پرستاری می‌کنند، دچار آبله نمی‌شوند. به فکرش رسید که آبله گاوی را به افراد تلقیح کند، و آنها را از ابتلا به بیماری مرگبارتر آبله مصون سازد.

هرچند در سال‌های قبل نیز کارهای پراکنده‌ای در خصوص واکسن انجام شده بود، ولی اولین بار وی در ۱۴ می ۱۷۹۶ پسری هشت‌ساله به نام جیمز فیلیپ (پسر باغبانشان) را در برابر بیماری آبلهٔ گاوی واکسینه کرد. این بیماری مانند بیماری آبله ولی کم‌خطرتر از آن است. پس از آنکه جنر میکروب بیماری آبله را به آن پسر تزریق کرد، چون واکسن آبلهٔ گاوی در وی مصونیت ایجاد کرده بود، به بیماری آبله مبتلا نگردید.

امروزه بسیاری از مردم جهان خود را در برابر بیماری‌های مختلف واکسینه می‌کنند.

جوناس سالک (به انگلیسی: jonas salk) (زاده ۱۹۱۴) پزشک آمریکایی کاشف واکسن فلج اطفال بود. شهرت وی به خاطر کشف و تولید واکسن فلج اطفال است و خودش نیز که فلج بود با این واکسن شفا یافت.

او به منظور توسعه یک واکسن بی‌خطر در کمترین زمان ممکن و با هیچ علاقه‌ای به سود شخصی، به تحقیقات خود ادامه داد. وقتی از او پرسیدند که صاحب حق ثبت اختراع آن کیست، سالک گفت: .mw-parser-output .templatequote{overflow:hidden;margin:1em 0;padding:0 40px}.mw-parser-output .templatequote .templatequotecite{line-height:1.5em;text-align:right;padding-right:1.6em;margin-top:0}

“هیچ ثبت اختراع وجود ندارد. آیا می‌توانید خورشید را ثبت اختراع کنید؟”[۱]

در سال ۱۹۶۰، او «مؤسسه مطالعات زیست‌شناسی فعلی» را در لا هویا، کالیفرنیا، تأسیس کرد که امروز یک مرکز تحقیقات پزشکی و علمی است.

جوناس سالک در نیویورک و از پدر و مادری اشکنازی یهودی به دنیا آمد. پدرش در کار تولید لباسهای زنانه فعالیت داشت ولی جوناس شیفتهٔ علم و دانش بود.[۲][۳]واکسن

در دههٔ ۱۹۳۰ به عنوان دانشجوی سال اول رشتهٔ پزشکی وارد دانشگاه نیویورک شد. پس از مدتی به حدی نسبت به تحقیقات پزشکی علاقه‌مند گردید که مدت یک سال دانشکده را ترک و به تحقیق در زمینهٔ شیمی- پروتئین پرداخت.[۴] او به عنوان سخنوری چابک منطقی و متفکر با انرژی بیش از حد به تحقیقات خود ادامه می‌داد به‌طوری‌که می‌گفت کرم تحقیق در خون من افتاده‌است. سالک بعد از فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه نیویورک و دریافت مدرک به سمت دانشگاه میشیگان عزیمت نمود تا به همراه یکی از استادانش به کار تحقیق ادامه دهد. ابتدا کار را بر ویروس آنفلوانزا آغاز نمود. اما بعد از مدتی با مشاهده بیماری فلج اطفال که هر ساله بر تعداد بیماران مبتلا به این بیماری افزوده می‌شد و این بیماری موجب روانه شدن هزاران انسان به بیمارستان‌ها و نتیجتاً استفاده از ویلچر می‌گردید تصمیم گرفت به تحقیق در زمینه ویروس همه گیر فلج اطفال بپردازد. پس از کشف ویروس فلج اطفال توسط جان اندرز در بافت‌های گرفته شده از کلیه میمون‌ها سالک به دنبال کشف واکسن رفت. او اعتقاد داشت که ساخت واکسنی که در آن از ویروس‌های کشته شده استفاده می‌شود امکان‌پذیر است و قدم به قدم نسبت به ساخت واکسن‌های آزمایشگاهی و تست آن‌ها بر روی میمون‌ها اقدام نمود و در ژوئن ۱۹۵۲ متوجه شد واکسنی که تهیه کرده بر روی انسان نیز نتایج مثبتی در پی دارد.[۵][۶][۷] فلج اطفال در لوله آزمایش متوقف شد و با کشف این واکسن تحول عظیمی در جهان به وجود آمد. سالک خود وخانواده‌اش را به عنوان اولین افرادی که تحت واکسیناسیون قرار می‌گیرند انتخاب کرد و پس از تست گسترده واکسن مذکور واکسن روانه بازار گردید. جوناس بعد از شیوع ویروس ایدز در دههٔ ۱۹۸۰ تصمیم گرفت تا واکسنی را برای آن بیابد اما موفق نشد.[۸][۹]

جوناس سالک در ۲۳ ژوئن ۱۹۹۵، در سن ۸۰ سالگی در ایالت کالیفرنیا، آمریکا درگذشت.[۱۰]

واکسن فلج اطفال واکسن استفاده شده برای جلوگیری از بیماری فلج اطفال (پولیو) است.[۱] یک نوع از این واکسن از ویروس غیرفعال استفاده می‌کند و تزریقی است (IPV) در حالی که نوع دیگر با استفاده از تضعیف پولیو بدست می‌آید و خوراکی است. سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند همه کودکان در برابر فلج اطفال واکسینه شوند.[۱] این دو واکسن فلج اطفال را از بیشتر نقاط جهان حذف کرده‌اند[۲][۳] و تعداد موارد در هر سال از حدود ۳۵۰٬۰۰۰ در سال ۱۹۸۸ به ۳۵۹ مورد در سال ۲۰۱۴ کاهش یافته‌است.[۴]

واکسن فلج اطفال از نوع ویروس غیرفعال شده بسیار امن است. قرمزی خفیف یا درد ممکن است در محل تزریق مشاهده شود. واکسن خوراکی فلج اطفال در حدود هر سه میلیون دوز سبب معلولیت ناشی از واکسیناسیون می‌گردد. هر دو ی این واکسن‌ها به‌طور معمول در طول بارداری و در افراد مبتلا اچ آی وی/ایدز امن هستند اما در کل مشکلی ایجاد نمی‌کنند.[۱]

اولین واکسن فلج اطفال بود از نوع ویروس غیرفعال بود. این واکسن توسط جوناس سالک تهیه شد و در سال ۱۹۵۵ برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت.[۱] واکسن خوراکی فلج اطفال بود توسط آلبرت سابین طراحی و توسعه یافت استفاده تجاری از آن در سال ۱۹۶۱ آغاز شد.[۱][۵] این واکسن در فهرست داروهای ضروری سازمان جهانی بهداشت قرار دارد، که عبارت است از مهم‌ترین داروهای مورد نیاز در یک نظام سلامت پایه.[۶] از هزینه‌های عمده فروشی در حدود ۰٫۲۵ دلار به ازای هر دوز به صورت خوراکی است (ارقام سال 2014).[۷] در ایالات متحده هزینه آن بین ۲۵ و ۵۰ دلار برای غیرفعال فرم گزارش شده‌است.[۸]

سازمان بهداشت جهانی سه یا چهار دوز را از سن دو ماهگی به بعد توصیه می‌کند.[۱] می‌توان آن را زودتر آغاز کرده‌اند اما پس از آن دوز اضافی مورد نیاز است.[۱]


“Polio vaccines: WHO position paper, January 2014”Downloads-icon


“WHO Model List of EssentialMedicines”Downloads-icon

منبع تصویر، Reuters

واکسن کرونا تولیدی شرکت سینوفارم چین

چین برای اولین بار یکی از واکسن‌های کرونای تولیدی این کشور را برای استفاده عموم تایید کرده است.

اثربخشی این واکسن که تولید شرکت داروسازی سینوفارم است، ۷۹ درصد اعلام شده است.

سه واکسن مختلف آزمایشی در ماه ژوئیه برای استفاده اضطراری در افرادی که در مشاغل حساس به کار مشغول هستند، تایید شد. واکسن

معاون وزیر بهداشت چین در کنفرانسی خبری گفته بالغ بر هفتاد درصد از جمعیت باید واکسینه شوند تا تمامی یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر جمعیت این کشور از ابتلا به ویروس محافظت شوند.

به گفته او این واکسن رایگان در اختیار همه شهروندان قرار خواهد گرفت.

چین امیدوار است که تا اواسط ماه فوریه ( تقریبا دوماه دیگر) و با شروع سال نو چینی، ده‌ها میلیون نفر را در این کشور واکسینه کند.

در اوایل ماه جاری میلادی (حدود یک ماه قبل) امارات متحده عربی اولین کشوری بود که از واکسن تولیدی شرکت چینی سینوفارم برای واکسیناسیون عموم مردم استفاده کرد.

بریتانیا به واکسن کرونای آکسفورد-استرازنکا مجوز داد

واکسن کرونا؛ هر آنچه لازم است شما بدانید

واکسیناسیون کرونا؛ زندگی به حالت سابق برمی‌گردد؟

واکسن کرونا؛ آیا ایران توانایی ساخت واکسن را دارد؟

در ادامه تلاش‌های جهانی برای تولید واکسن کرونا، به نظر می‌رسد چین با دو واکسن سینوفارم و سینوواک که در حال حاضر به بازارهای خارج از این کشور راه یافته‌اند، پیشرفت بزرگی کرده است.

واکسن سینوفارم نیز همچون سینوواک دیگر واکسن کرونای چین، بر پایه ویروس مرده تولید شده است. به نظر می‌رسد ایران نیز تا حدی از همین روش برای تولید واکسن خود بهره‌ برده است.

نتایج آزمایش‌های حیوانی و مراحل اول و دوم آزمایش انسانی این واکسن‌ها با همکاری دانشگاه‌های مطرح چین پیشتر در نشریات معتبر انتشار یافته‌اند.

آزمایش مرحله سوم واکسن سینوفارم از اثربخشی ۷۹ درصدی این واکسن خبر می‌دهد که کمتر از دو واکسن فایزر و مدرنا و بیشتر از واکسن آکسفورد-استروزنیکا است. شرکت مدرنا از اثربخشی ۹۵ درصدی واکسن خود خبر داده است. بنابر داده‌ها اما میزان اثربخشی واکسن آکسفورد بریتانیا حدود ۷۰ درصد اعلام شده است.

اما حتی پیش از انتشار نتایج مرحله سوم، واکسن سینوفارم بر اساس یک برنامه اضطراری به تقریبا یک میلیون نفر در چین تزریق شد.

اوایل ماه دسامبر امسال، کشور پرو آزمایش واکسن سینوفارم را به خاطر “رویداد جدی نامطلوبی” که برای یکی از داوطلبان رخ داد، به تعلیق درآورد. اما بعدا این تعلیق برداشته شد.

© 2021 بی بی سی. بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست. سیاست ما درباره لینک دادن به سایت های دیگر.

درباره واکسن کرونای ساخت ایران چه می‌دانیم؟

مقام‌های ایرانی می‌گویند خرید ۲۰ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ در دست انجام است. همچنین اعلام شده کشوری که با ایران در تحقیق برای تولید واکسن مشترک همکاری می‌کند کوبا است.

محمود واعظی، رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور ایران، اعلام کرده است که ایران برای خرید ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا از کوواکس و چین به توافق‌هایی رسیده است خرید واکسن از هند و روسیه را نیز در دستور کار دارد.

آقای واعظی درباره خرید ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن کوواکس، که کنسرسیومی بین‌المللی است، گفته حدود ۲۰۰ میلیون دلار مربوط به خرید آن کاملا تامین شده که “به دلیل تعطیلات کریسمس، امروز یا فردا پرداخت خواهد شد و در این خصوص مشکلی وجود نخواهد داشت.”

او همچنین از مذاکره برای خرید واکسن از چین خبر داده و گفته است: “در حال توافق برای خرید حدود ۴ میلیون دوز هستیم که خرید این واکسن حدود دو ماه طول می‌کشد.”واکسن

مقام‌های ایرانی تا چند هفته پیش می‌‎گفتند تحریم‌های آمریکا مانع از خرید واکسن می‌شود اما پس از آن که کوواکس به بی‌بی‌سی گفت آمریکا مجوز خرید واکسن را داده، اعلام شد مشکل خرید واکسن از کوواکس حل شده است.

محمود واعظی امروز گفته است به جز شرکت‌هایی که تاکنون موفق به تولید واکسن شده‌اند، ایران تلاش می‌کند از دیگر واکسن‌های در مرحله آزمایش نیز در صورت تایید نهایی استفاده کند.

منبع تصویر، Reuters

او گفته: “با توجه به اینکه اکثر فوتی‌های کرونا مربوط به افراد بالای ۶۰ سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای هستند، به محض دسترسی کشور به واکسن، ابتدا این افراد و همزمان کادر درمان و کسانی که مواجهه بیشتری با ویروس دارند، واکسینه خواهند شد.”

آقای واعظی همچنین نسبت به ساخت واکسن در ایران ابراز امیدواری کرده است.

در ایران اعلام شده که هم برای ساخت واکسن مشترک با یک کشور دیگر و هم به طور مستقل پژوهش‌هایی در جریان است، هرچند مستندات این واکسن‌های آزمایشی از طرف منابع مستقل تایید نشده است.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در ایران گفته تولید مشترک واکسن با کوبا انجام می‌شود.

آقای جهانپور گفته: “در حال حاضر واکسن کرونای تولید ایران و کوبا در فاز ۲ انسانی در کشور کوبا تحت نظارت و با همکاری انستیتو پاستور ایران انجام می‌شود.”

“ستاد اجرایی فرمان امام” هم مستقلا واکسن دیگری را آزمایش می‌کند که تزریق آزمایشی آن به چند نفر از وابستگان حکومت با پوشش وسیع رسانه‌ای انجام شد.

منبع تصویر، Mehr

پوشش رسانه‌ای تزریق آزمایشی واکسن در کشورهای دیگر معمول نبوده است

برخی از مقام‌ها و نهادهای ایرانی بر ساخت واکسن ایرانی، به جای خرید از خارج تاکید دارند و از جمله محمدرضا نقدی، معاون هماهنگی سپاه، گفته نیروهای سپاه و بسیج نباید واکسن خارجی بزنند.

ایران در کنار آمریکا و برزیل جزو معدود کشورهایی است که در آن شخص اول حکومت مطالب غیرعلمی و آمیخته به تئوری توطئه درباره کرونا بیان کرده است.

آیت‌الله خامنه‌ای در فروردین سال ۹۹ آمریکا را به ساخت ویروس کرونا متهم کرد و گفت: “گفته شده که یک بخش با استفاده از آشنایی با ژنتیک ایرانی به خصوص برای ایران درست شده است.”

وزارت بهداشت ایران در اعلام آغاز شیوع کرونا و آمار مبتلایان و درگذشتگان پنهانکاری کرده و چند ماه پیش مقام‌های ارشد ایران یک وسیله جعلی را به عنوان دستگاه تشخیص کرونا نمایش دادند.

© 2021 بی بی سی. بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست. سیاست ما درباره لینک دادن به سایت های دیگر.

سخنگوی سازمان غذا و دارو از پروژه تولید مشترک واکسن کرونا با کوبا خبر داد و گفت که تست انسانی این واکسن در ماه‌های پایانی امسال در ایران انجام خواهد شد.

کیانوش جهانپور روز پنج‌شنبه ۱۱ دی‌ماه گفت که این واکسن در فاز ۲ انسانی است و در بهمن و اسفند فاز سوم تست آن روی ۵۰ هزار نفر در ایران انجام خواهد شد.

آقای جهانپور به نام شرکت واکسن‌سازی کوبا اشاره‌ای نکرد و درباره این‌که این واکسن بر روی شهروندان کوبایی هم آزمایش خواهد شد یا خیر، اطلاعاتی ارائه نداد. وی صرفا عنوان کرد که این پروژه مشترک با یکی از «موسسات پرسابقه واکسن‌سازی در کوبا» دنبال می‌شود.

پیشتر علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران از طراحی مشترک واکسن کرونا با دو کشور خبر داده بود، اما نامی از آن‌ها نبرده بود.

در حال حاضر مشخص نیست که ایران با چه کشور دیگری برای ساخت واکسن کرونا همکاری می‌کند، اما چندی پیش مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران، اظهار داشت که واکسن‌ شرکت شفافارمد «مشابه واکسن شرکت چینی سینوواک» است.واکسن

واکسن‌ شرکت شفافارمد موسوم به «کُوو ایران برکت» روز نهم دی به چند نفر تزریق شد.

مینو محرز که از او به عنوان محقق این واکسن نام برده می‌شود، گفته که «در صورت موفقیت این واکسن» و «اخذ تایید سازمان جهانی بهداشت»، در اواخر بهار تولید آن آغاز خواهد شد.

این در حالی است که رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا اعلام کرده که شهروندان ایران در شهریور سال آینده با مشکل تامین واکسن مواجه نخواهند بود و تا دی ماه سال ۱۴۰۰ نیز مازاد واکسن خواهیم داشت.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی آیین‌نامه دولت حسن روحانی در رابطه با قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» را «خلاف روح و متن قانون اساسی و مصوبه مجلس» دانست.

علی خضریان روز پنج‌شنبه ۱۱ دی ماه به خبرگزاری آنا گفت که این آیین‌نامه «برای عدم اجرای مصوبه مجلس یا تلاش برای به تاخیر انداختن آن است، چرا که تاکنون قانون مجلس باید اجرا می‌شد».

دولت آقای روحانی روز هشتم دی با تصویب آیین‌نامه‌ای برخلاف نظر مجلس شورای اسلامی، تصمیم‌گیری درباره خروج از پروتکل الحاقی را منوط به «مصوبات شورای عالی امنیت ملی و اهداف قانون و منافع و مصالح ملی» کرد.

مجلس شورای اسلامی در قانون موسوم به «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» تاکید کرده بود که در صورت «عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای ۱+۴ در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع موانع صادرات و فروش نفت ایران»، دولت باید روز ۱۲ بهمن امسال اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.

اما در آیین‌نامه اجرایی هیات دولت چند وزارتخانه و بانک مرکزی موظف شده‌اند که گزارش مربوط به اجرای تعهدات کشورهای طرف برجام را تا پایان بهمن ۹۹ به هیات دولت ارائه دهند تا دولت «با لحاظ مصوبات شورای عالی امنیت ملی و اهداف قانون و منافع و مصالح ملی تصمیم مقتضی را اتخاذ» کند.

علی خضریان این آیین‌نامه را «عجیب» توصیف کرده و هشدار داده است که عدم اجرای مصوبه قانونی باید به مجازات دولتمردان بینجامد.

جمهوری آذربایجان هفت سال بعد از انعقاد قرارداد صادرات گاز به اروپا و سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری، روز پنج‌شنبه ۱۱ دی‌ماه برای نخستین بار صادرات گاز به اروپا را آغاز کرد.

بر اساس قرارداد میان طرفین، جمهوری آذربایجان قرار است از فاز دوم میدان شاه‌دنیز در دریای خزر و از طریق خط لوله کریدور جنوبی به طول ۳۵۰۰ کیلومتر، سالانه شش میلیارد متر مکعب گاز به ترکیه و ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز به اروپا صادر کند.

ظرفیت این خط لوله قرار است در نیمه دوم دهه ۲۰۲۰ دو برابر شود.

شرکت بازرگانی نفت ایران (نیکو)، وابسته به شرکت ملی نفت ایران نیز سهمی ۱۰ درصدی در میدان شاه‌دنیز آذربایجان دارد، اما به خاطر تحریم‌ها، درآمد ایران به حسابی در «جزایر کی‌من» واریز و مسدود خواهد شد.

شرکت نیکو با سهم ۱۰ درصدی، همراه با شرکت‌های بی‌پی بریتانیا (مجری پروژه)، لوک‌اویل روسیه، پتروناس مالزی، سوکار آذربایجان و شرکت ملی نفت ترکیه ۲۲ میلیارد دلار در فاز دوم میدان شاه‌دنیز آذربایجان سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

همچنین بیش از ۱۰ شرکت بین‌المللی حدود ۱۸ میلیارد دلار برای احداث خط لوله کریدور جنوبی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

جمهوری آذربایجان دو سال پیش تولید محدود گاز از فاز دوم شاه‌دنیز را آغاز کرد و گاز تولیدی این میدان راهی ترکیه شد. ۳۱ دسامبر نیز گاز شاه‌دنیز به اروپا رسید.

یونان، آلبانی و ایتالیا مشتریان گاز شاه‌دنیز هستند.

جنگنده‌های ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی روز پنج‌شنبه ۱۱ دی‌ماه به تلافی حملات شورشیان حوثی به بندر عدن در جنوب یمن، مواضع حوثی‌ها در صنعا را هدف قرار دادند.

ائتلاف نظامی در جریان حملات هوایی خود فرودگاه صنعا و بسیاری از اماکن دیگر در اطراف این شهر را بمباران کرد به طوری که ساکنان پایتخت یمن می‌گویند برای ساعت‌ها صدای انفجار و پرواز جنگنده‌ها بر فراز شهر شنیده می‌شد.

شبکه تلویزیونی «المسیره که حوثی‌ها اداره آن را بر عهده دارند، گزارش داد که هواپیماهای جنگی ائتلاف دست‌کم ۱۵ مکان را در مناطق مختلف شهر هدف قرار داده‌اند. هنوز آمار تلفات احتمالی این حملات منتشر نشده است.

حملات هوایی نیروهای ائتلاف طی ۶ سال جنگ با شورشیان حوثی هزاران کشته بر جای گذاشته است که بسیاری از آنان غیرنظامی بوده‌اند.

حوثی‌ها روز چهارشنبه فرودگاه عدن را به محض ورود شماری از اعضای کابینه عبدربه منصور هادی مورد حمله قرار دادند که دست‌کم ۲۵ کشته بر جای گذاشت. آن‌ها سپس کاخ ریاست جمهوری یمن را هدف قرار دادند.

دولت عبدربه منصور هادی را که عربستان سعودی از آن حمایت می‌کند، سازمان ملل به رسمیت می‌شناسد. این دولت اکنون در بندر عدن مستقر است.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران می‌گوید که چهار شهرستان استان مازندران، از نظر شیوع کرونا دوباره به وضعیت قرمز بازگشته‌اند.

بر اساس گزارش‌های رسمی، شیوع کرونا در ایران در هفته‌های گذشته روند نزولی پیدا کرده بود و علیرضا رئيسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا روز ۹ دی ماه اعلام کرد که هیچ شهر قرمزی نداریم.

در روزهای اخیر بسیاری از کارشناسان نسبت به احتمال ایجاد موج جدید کرونا از اوایل بهمن ماه هشدار داده‌اند.

به گفته مقام‌های استان مازندران، در حال حاضر شهرهای ساری ، آمل ، سوادکوه شمالی و رامسر وضعیت قرمز دارند.

بر اساس تازه‌ترین آمار وزارت بهداشت که روز پنج‌شنبه، ۱۱ دی، منتشر شده است، طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۸ نفر دیگر بر اثر کرونا در کشور جان باختند و شش هزار و ۳۹۰ نفر بیمار جدید شناسایی شده‌اند.

بدین ترتیب با احتساب این اعدام، طبق آمار رسمی مجموع مبتلایان به کرونا از زمان شیوع آن در ایران به یک میلیون و ۲۲۵ هزار و ۱۴۳ نفر رسیده و ۵۵ هزار و ۲۲۳ نفر قربانی شده‌اند.

به گفته سیما سادات لاری،‌ سخنگوی وزارت بهداشت پنج ‌هزار و ۳۹ بیمار مبتلا به کرونا هم در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

آمار رسمی مبتلایان به کرونا و جان‌باختگان در ایران همواره با تردیدهای جدی کارشناسان و شماری از مدیران بهداشتی در ایران مواجه بوده است.

مدیران سازمان نظام پزشکی ایران، آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت برآورد کرده‌اند.

دادگاه تجدید نظر استان تهران، ۹ شهروند بهایی را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق فعالیت و تبلیغ بهائیت» جمعا به ۹ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، این افراد حدفاصل شهریور تا آذر ۹۷ توسط نیروهای امنیتی در اندیشه کرج بازداشت و بعد از چند ماه‌ با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شدند.

بر اساس حکم نهایی دادگاه، هومن خوشنام، الهام سلمان زاده، پیام شبانی (شعبانی)، کیانوش سلمان زاده، سروش آگاهی، پروان معنوی، جمیله پاکرو (محمدحسینی)، پیمان معنوی و ندا شبانی (بیوک آقایی) هر کدام به طور جداگانه به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.واکسن

به گزارش هرانا، ماموران در زمان بازداشت، منازل این افراد را تفتیش کرده و برخی لوازم شخصی آن‌ها ازجمله کتاب‌، کامپیوتر، لپ‌تاپ و تلفن همراه آنان را با خود برده‌ و محل کسب برخی از آن‌ها نیز پس از بازداشت پلمب شده است.

چهارم دی ماه امسال هم هشت بهایی ساکن بندرعباس در مجموع به ۱۴ سال زندان محکوم شدند. برای این افراد مجازات تکمیلی دیگری مبنی «الزام بر گذراندن پنج جلسه مشاوره در خصوص مسائل فرقه‌ای زیر نظر اساتید موسسه اندیشه سجادیه بندرعباس» در نظر گرفته شده بود.

موسسه اندیشه سجادیه بندرعباس که از سال ۱۳۹۵ تاسیس شده، تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و بر تبلیغ آموزه‌های شیعی در این استان تمرکز دارد.

جمهوری اسلامی ایران آیین بهاییت را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات آن بارها بهاییان را «جاسوس و دشمن» خوانده‌اند و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب و کار علیه آنها صادر کرده است.

مدافعان حقوق بشر و نهادهای بین‌المللی همواره با اشاره به بازداشت‌ گسترده و احکام سنگین علیه شهروندان بهایی، رفتار حکومت ایران «نقض سیستماتیک» حقوق آنها و نقض حقوق بشر می‌دانند.

حسین امیرعبدالهیان، سخنگوی ستاد قاسم سلیمانی گفته است که در جریان جنگ سوریه، قاسم سلیمانی «بعضی شب‌ها به خواب دوستان» می‌آمده و «نقشه راه اجرای عملیات» علیه اسرائيل را نشان می‌داد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسین امیرعبدالهیان این سخنان را شامگاه چهارشنبه ۱۰ دی‌ماه در یک برنامه تلویزیونی مطرح کرده و منبع گفته‌های خود را «برخی دوستان» در سوریه اعلام کرده است.

در روزهای اخیر، همزمان با سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، مصاحبه‌ها و خاطرات زیادی در ستایش فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه در رسانه‌های داخل ایران منتشر شده است که قابلیت راستی‌آزمایی ندارند و اغلب بدون جزییات و منبع دقیق هستند.

علی شیرازی، نماینده پیشین خامنه‌ای در نیروی قدس سپاه نیز در گفت‌وگویی با اشاره به فعالیت‌های سلیمانی در خارج از ایران گفته است که یک بار در جریان سفر قاسم سلیمانی به افغانستان، خلبان هواپیمای حامل او به اشتباه در فرودگاه طالبان نشسته بود ولی قاسم سلیمانی «خم به ابرو نیاورد» و فقط «به خلبان تذکر کرد اشتباه نشستی».

حسین امیرعبدالهیان همچنین گفته است در سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، ۱۶ هزار برنامه «با حرکت‌های خودجوش مردمی» اجرا یا آماده شده است.

آقای امیر عبداللهیان به منابع مالی و میزان هزینه‌ای که برای اجرای این برنامه‌ها شده است، اشاره‌ای نکرده است.

قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، ۱۳ دی‌ماه سال گذشته در حمله پهپادهای آمریکایی در نزدیک فرودگاه بغداد به همراه ابومهدی مهندس، یکی از فرماندهان ارشد گروه «بسیج مردمی» (حشد الشعبی) عراق، کشته شد.

دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران گفته است پیمانکاران ایرانی ۸۰۰ میلیون دلار از شرکت‌های دولتی عراق طلب دارند ولی قادر به وصول این مبلغ نیستند.

بهمن صالحی جاوید در گفت‌وگویی که پنج‌شنبه، ۱۱ دی در خبرگزاری ایلنا منتشر شده، به علت دقیق بروز چنین مشکلی اشاره نکرده و گفته است «اگر بین دو دولت توافق شده و مسجل شده باشد، حتی در کیسه هم می‌توان پول جابجا کرد».

او همچنین با اشاره به مشکلات سرمایه‌گذاری در کشور عراق، به مسئولان حکومت هشدار داده که «از دست دادن این بازار بی‌تدبیری و ظلم جدی به نظام اقتصادی ایران است».

در روزهای گذشته بدهی ۶ میلیارد دلاری دولت عراق به ایران نیز خبرساز شده بود. مقام‌های حکومت ایران می‌گویند «آمریکا با فشار» به عراق مانع از انجام عملیات بانکی برای انتقال این میزان پول شده است.

آقای صالحی جاوید درباره حضور شرکت‌های ایرانی در سوریه نیز گفته است وضعیت در سوریه نیز «شبیه عراق» است و «شرکت‌های ایرانی در سوریه درحال تضعیف شدن هستند».

او گفته است کشورهایی چون روسیه، ترکیه، چین، انگلیس، کره جنوبی و ژاپن در حال گسترش فعالیت‌های اقتصادی خود در سوریه هستند.

خبرگزاری مهر نیز رو ۷ دی‌ماه در گزارشی با اشاره به توافق‌های ایران و سوریه در سال ۹۷ برای حضور ایران در حوزه مسکن، حمل و نقل و بانکی سوریه، نوشته است که «تاکنون هیچ‌یک از بندهای توافقات مهم مقامات سیاسی دو کشور، جنبه اقتصادی نگرفته است».

رئیس دفتر رئیس‌جمهور ایران گفته است قرارداد خرید ۱۶.۵ میلیون دوز واکسن خارجی از طریق برنامه کواکس «منعقد شده» و مذاکرات برای خرید ۴ میلیون دوز واکسن از چین نیز در جریان است.

محمود واعظی در گفت‌وگویی که پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه در خبرگزاری ایسنا منتشر شده، تاکید کرده است که ایران علاوه بر خرید واکسن از کواکس و چین، در حال مذاکره با روسیه و هند برای خرید واکسن است و «تعداد آن به میزانی که آنها برای فروش تعیین کرده‌اند، بستگی دارد».

برنامه کواکس که با حضور ۷۶ کشور جهان دنبال می‌شود، زیر نظر سازمان جهانی بهداشت قرار دارد و هدف آن کمک به خرید و توزیع واکسن کرونا در همه کشورهای جهان است.

آقای واعظی همچنین گفته است پول خرید واکسن از طریق برنامه کواکس که ۲۰۰ میلیون دلار است، «تامین شده است» و خرید واکسن از چین نیز «دو ماه طول می‌کشد».

پیش از این رضا اردکانیان، وزیر نیروی ایران که برای پیگیری مطالبات ایران از عراق به بغداد سفر کرده بود، گفت که هزینه خرید واکسن خارجی از محل منابع مالی ایران در عراق پرداخت می‌شود.

در هفته‌های اخیر بحث‌های فراوانی درباره خرید واکسن خارجی مطرح شده بود. برخی از مقام‌های حکومت به‌ویژه نمایندگان مجلس خواستار اولویت دادن به تولید واکسن داخلی شده‌اند و معاون هماهنگی سپاه پاسداران نیز اعلام کرده است که کارکنان سپاه از واکسن خارجی کرونا استفاده نخواهند کرد.

در همین حال، بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی با هشتگ «واکسن بخرید» خواستار اولویت دادن دولت به خرید واکسن خارجی شده‌‌اند.

فرماندار کالیفرنیا روز چهارشنبه از شناسایی دومین فرد مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا که در بریتانیا جهش یافته، در آمریکا خبر داد.

روز گذشته اعلام شد که نخستین فرد مبتلا به ویروس جهش یافته کرونا در ایالت کلرادو شناسایی شده و هم اکنون این فرد در قرنطینه تحت نظر است.

گوین نیوسم، فرماندار ایالت کالیفرنیا در یک گفت‌وگوی ویدئویی با دکتر آنتونی فاوچی، رییس مرکز مقابله با بیماری‌های مسری و عفونی آمریکا اعلام کرد دومین فرد مبتلا به کرونای جهش یافته در جنوب ایالت کالیفرنیا شناسایی شده است.

دکتر آنتونی فاوچی هم گفته است، نباید از این موضوع تعجب کرد، انتظار شناسایی این ویروس جدید می‌رفت.

دکتر فاوچی در ادامه گفته است که احتمالا آمریکا تا پاییز سال ۲۰۲۱ قادر خواهد بود که به ایجاد نوعی مصونیت عمومی از طریق واکسیناسیون برسد.

رییس مرکز مقابله با بیماری‌های مسری و عفونی آمریکا تصریح کرده است که به نظر می‌رسد که نوع جهش یافته ویروس کرونا عوارض سخت‌تری ندارد و واکسن‌های موجود مانند سایر موارد کرونا در مقابل این نوع جهش یافته موثر هستند.

هم اکنون بیش از ۲۰ میلیون نفر در آمریکا مبتلا به بیماری کووید ۱۹ هستند و بیش از ۳۵۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

سناتور میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه مجلس سنای ایالات متحده روز چهارشنبه مانع را‌ی‌گیری برای طرح افزایش کمک‌ مالی به آمریکایی‌ها از ۶۰۰ دلار به دو هزار دلار مصوب مجلس نمایندگان شد.

میچ مک کانل در صحن سنا گفت، طرح مصوبه مجلس نمایندگان برای پرداخت دو هزار دلار «مسیر واقع بینانه برای تصویب سریع در سنا ندارد.»

میچ مک کانال که به عنوان رهبر اکثریت سنا برنامه و دستور کار این مجلس را تعیین می‌کند مخالف افزایش میزان پرداخت کمک به شهروندان آمریکایی از ۶۰۰ دلار به دو هزار دلار است و به همین دلیل به جای ارائه طرح مجلس نمایندگان آمریکا طرح جدیدی پیشنهاد کرد.

طرح میچ مک کانال شامل خواسته‌های دیگر دونالد ترامپ از جمله درباره تقلب در انتخابات و در خصوص پایان دادن به مصونیت حقوقی شرکت‌های حوزه تکنولوژی است که با مخالفت دموکرات‌ها در کنگره مواجه شده است.

رویترز می‌گوید با توجه به این که دوره جدید کنگره روز یکشنبه آینده آغاز می شود این اقدام میچ مک کانال، عملا طرح افزایش کمک حمایتی به دو هزار دلار را باید پایان یافته تلقی کرد.

دونالد ترامپ هفته گذشته تهدید کرده بود که اگر کنگره میزان کمک مالی به افراد را از ۶۰۰ دلار به ۲ هزار دلار افزایش ندهد، لایحه بودجه و کمک مالی برای مقابله با پیامدهای کرونا را امضا نخواهد کرد.

او اما روز یکشنبه در حالی که بخش‌هایی از دولت فدرال در آستانه تعطیلی بود، این لایحه را امضا کرد. خبرگزاری رویترز می‌نویسد که دمکرات‌های مجلس نمایندگان مدت‌هاست که در پی این کمک ۲ هزار دلاری به افراد بوده‌اند و از این رو در یکی از نادرترین موارد در رای‌گیری روز دوشنبه با دونالد ترامپ همسو شدند و به آن رای دادند.

به گزارش خبرگزاری‌ها به نقل از یک شاهد عینی، روز چهارشنبه ۱۰ دی ماه، در حمله افراد مسلح به اتوبوسی در شرق سوریه، دست کم ۳۷ سرباز سوری کشته و ۱۲تن زخمی شدند که حال چند تن وخیم گزارش شده است.

خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، با اعلام این خبر جزئیات حمله را گزارش نداده، اما آن را «تروریستی» توصیف کرد و کشته‌شدگان را «شهید» نامید.

با این‌حال نهاد ناظر حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است می‌گوید این افراد سربازان دولت سوریه بودند.

حمله به این اتوبوس حدود ساعت چهار بعدازظهر چهارشنبه در جاده دیرالزور – تدمر اتفاق افتاده است.

این منطقه قبلا توسط گروه داعش کنترل می‌شد، اما اکنون تحت کنترل دولت است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد هنوز هم اعضای داعش در مناطق بیابانی و قبیله‌ای شرق و جنوب سوریه فعال هستند.

نهاد ناظر حقوق بشر سوریه نیز گفته است حمله یاد شده که گمان می‌رود توسط اعضای داعش اتفاق افتاده، به سه اتوبوس بوده است.

این گزارش می‌گوید داعش در جاده مواد منفجره جاسازی کرده بود و با رسیدن اتوبوس‌ها به سمت آن‌ها شلیک کرد.

این نهاد حقوق بشری سوری می‌گوید همه سرنشینان اتوبوس سربازان سوری بودند که برای تعطیلات به خانه باز می‌گشتند.

گروه حکومت اسلامی، «داعش» هنوز مسئولیت این حمله رابرعهده نگرفته است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا یک دادستان و قاضی دادگاه عالی ونزوئلا را به خاطر محاکمه «ناعادلانه» شش تبعه آمریکایی، در ماه نوامبر، تحریم کرد.

لورنا کارولینا روئیز قاضی دادگاهی که شش شهروند آمریکایی را به زندان محکوم کرده بود همراه با رومان آنتونیو تورس اسپینوزا، دادستان و نماینده دولت ونزوئلا در دادگاه، روز چهارشنبه ۱۰ دی به فهرست سیاه آمریکا اضافه شدند.

خزانه‌داری آمریکا می‌گوید بازداشت و محکومیت شهروندان آمریکایی نشان می‌دهد که «دولت و نهادهای ونزوئلا تا چه حد در فساد و سوء استفاده از قدرت غرق شده‌اند».

این شهروندان آمریکایی سال ۲۰۱۷ با دعوت شرکت ملی نفت ونزوئلا به این کشور سفر کردند و همان زمان بازداشت شدند.

شهروندان آمریکایی از مدیران اجرایی سابق شرکت پخش فراورده‌های نفتی «سیتگو»، از شرکت‌های زیر مجموعه شرکت ملی نفت ونزوئلا بودند و ماه گذشته در دادگاه عالی کاراکاس با اتهاماتی نظیر «اختلاس، پولشویی و توطئه» به زندان محکوم شدند.

خزانه‌داری آمریکا می‌گوید به حفظ حمایت از حقوق شهروندان خود متعهد است و کسانی که در «رژیم غیرقانونی و غصب کننده قدرت در ونزوئلا سهیم هستند» هدف قرار خواهد گرفت.

آمریکا همراه با بسیاری از کشورهای غربی و آمریکای جنوبی، دولت نیکلاس مادورو را «غیر مشروع» خوانده است و آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز همزمان اعلام کرد که واشینگتن حکم حبس شهروندان آمریکایی در ونزوئلا را محکوم می‌کند و خواستار آزادی آن‌هاست.

رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده در اقدامی بی‌سابقه یک زن را برای تصدی مقام معاونت وزارت دفاع آمریکا معرفی کرد.

جو بایدن در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه ۱۰ دی منتشر شد، کاتلین هیکز را به عنوان کاندیدای خود برای تصدی مقام شماره دو پنتاگون و کالین کال، مشاور سابق امنیت ملی خود را برای تصدی مقام شماره سه این وزارتخانه معرفی کرده است.

در صورتی‌ که انتصاب کاتلین هیکز به عنوان معاون وزیر دفاع آمریکا توسط مجلس سنا تایید شود، این نخستین‌بار در تاریخ ایالات متحده خواهد بود که یک سیاستمدار زن تصدی این مقام را بر عهده می‌گیرد.

خانم هیکز که در حال حاضر هدایت تیم انتقالی جو بایدن در بخش وزارت دفاع را بر عهده دارد، از مقامات ارشد پیشین پنتاگون بوده است.

از فعالیت‌های اخیر او می‌توان به حضورش در اندیشکده مرکز مطالعات راهبردی و بین‌الملل در واشینگتن اشاره کرد.

در هفته‌های اخیر،‌ آقای بایدن اعلام کرد که یک ژنرال بازنشسته آمریکایی- آفریقایی‌ را نامزد تصدی مقام وزارت دفاع می‌کند.

لوید آستین از فرماندهان نیروهای آمریکایی هنگام ورود ارتش این کشور به بغداد در سال ۲۰۰۳ بود و تا مقام ریاست ستاد فرماندهی ارتش آمریکا هم ارتقا یافت.

در حال حاضر، اکثریت مجلس سنا در اختیار جمهوریخواهان است اما انتخابات ایالت جورجیا که روز پنجم ژانویه با رقابت برای کسب دو کرسی برگزار می‌شود، سرنوشت نهایی اکثریت این مجلس را در زمان آغاز به کار آقای بایدن رقم خواهد زد.

چگونگی پیشبرد برنامه‌های کاری جو بایدن، از جمله تایید نامزدهای منتخبش برای تصدی در دولت آینده آمریکا، به سرنوشت این دو کرسی سنا گره خورده است.

حکم آرش گنجی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، مبنی بر ۱۱ سال حبس تعزیری روز چهارشنبه، ۱۰ دی‌ماه، به وکیل مدافع او ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، ناصر زرافشان، وکیل مدافع آقای گنجی، گفته است که او به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال و از بابت اتهام «عضویت و همکاری با یکی از گروه‌های مخالف نظام» به ۵ سال حبس و در مجموع به ۱۱ سال حبس محکوم شده است.

بر اساس گزارش‌ها این حکم از سوی شعبه‌ ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد صادر شده است.

به گفته آقای زرافشان، در صورت قطعی شدن این حکم در مرحله تجدیدنظر از حکم صادره با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال زندان در خصوص این عضو کانون قابل اجرا است.

وکیل آرش گنجی همچنین گفت که مصداق تمامی این اتهام‌ها علیه این عضو کانون نویسندگان ایران ترجمه کتابی درباره‌ تحولات کردستان سوریه با عنوان «کلید کوچک دروازه‌ای بزرگ» عنوان شده است.

آرش گنجی صبح روز یک‌شنبه ۱ دی‌ماه ۱۳۹۸ در پی مراجعه نیروهای ماموران امنیتی به خانه‌اش بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

همان زمان گزارش شد که چند مامور امنیتی وارد خانه‌ او شده و پس از تفتیش محل، بعضی از لوازم و مدارک او را ضبط و خودش را بازداشت کردند.

آرش گنجی مترجم کتاب‌هایی نظیر «مبارزه بر سر شیوه تفکر در جنبش طبقه کارگر» و «غروب خدایان بر فراز نظم نوین جهانی» است.


بیشتر

معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده

«جایگاه زنان در کشور ما مطابق با کشورهای توسعه‌یافته است، گرچه هنوز در انتقال صحیح آمار مشکل داریم»

© 2021 تمام حقوق این وب‌سایت، بر اساس مقررات کپی‌رایت، برای رادیو فردا محفوظ است.

ما برای بهبود خدمات خود از کوکی‌ها استفاده می‌کنیم. جزئیات بیشتر را در صفحه “حفظ حریم خصوصی کاربران” در وبسایت دویچه وله بخوانید.

اولین تزریق انسانی واکسن ایرانی کرونا با حضور مقام‌های بهداشتی و دولتی به دختر رئیس “ستاد اجرایی فرمان امام” تزریق شده است. به گفته رسانه‌های ایران یکی از مدیران ارشد ستاد یادشده دومین کسی بود که واکسن را دریافت کرد.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران اولین تزریق انسانی واکسن ایرانی کرونا با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی ریاست جمهوری، رؤسای “ستاد اجرایی فرمان امام” و تیم تحقیقاتی این واکسن صبح سه‌شنبه، نهم دی‌ماه، در تهران انجام گرفت.واکسن

سعید نمکی وزیر بهداشت در جریان آغاز فاز انسانی آزمایش واکسن ایرانی کرونا از “روزی امیدوارکننده برای مردم” سخن گفت.

او توضیح داد که در نتیجه چندین ماه تلاش “همکاران و دانشمندان برجسته کشور در حوزه تکنولوژی و داروهای بایوتک، واکسن کووید ۱۹ را بعد از طی مراحل مختلفی اعم از مطالعات و مدل‌های حیوانی و… تولید کردند.»

نمکی افزود که طیبه مخبر، دختر محمد مخبر، بدین جهت برای اولین تست واکسن انتخاب شده است، تا همگان دریابند “چیزی را که قرار است به ملت ایران تزریق کنیم، خودمان باورش داریم و قبولش داریم”.

وزیر بهداشت از پیشینه دیرینه ایران در دانش واکسن‌سازی ستایش کرد و گفت: «ما ۱۰۰ سال است که در منطقه واکسن‌ساز هستیم… و به بسیاری از کشورهای دنیا و منطقه واکسن صادر می‌کردیم.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

دومین تست واکسن

به گزارش خبرگزاری‌های ایران علی عسگری، معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام، دومین داوطلبی بود که واکسن کرونای ایرانی تولیدی ستاد یادشده به او تزریق شد.

او گفت: «از ابتدا در جریان تولید واکسن بودم و یکی از ایمن‌ترین واکسن‌های موجود است.»

واکسن ایرانی کرونا “احتمالا تا اواخر بهار آماده می‌شود”

با این که از حضور نمایندگان رسانه‌های جمعی در مراسم تزریق واکسن کرونای ایرانی سخن رفته، اما خبرگزاری ایسنا شکوه کرده است: «این برنامه در حالی برگزار شد که متاسفانه از رسانه‌های رسمی دعوت به عمل نیامد و پیگیری خبرنگار ایسنا برای حضور در این برنامه و پوشش آن بی‌نتیجه ماند.»

واکسن ایرانی زودتر از انتظار

واکسن موسوم به “کُوو ایران برکت” ساخت شرکت شفافارمد است و با نظارت “ستاد اجرایی فرمان امام” از ویروس کرونای غیرفعال تولید شده است. گفته می‌شود این واکسن “مشابه واکسن شرکت چینی سینوواک” است.

درباره فرایند تولید چندین واکسن که همزمان در ایران در دست تولید هستند، اطلاعات علمی دقیقی منتشر نشده است.

پیش از این کارشناسان و مقام‌های ایرانی گفته بودند که واکسن ایرانی کرونا زودتر از بهار آینده برای تزریق انسانی آماده نخواهد شد.

از جمله مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفته بود: «اگر همه چیز با موفقیت پیش رود و تایید آن را هم از سازمان بهداشت جهانی دریافت کنیم، نهایتا در اواخر بهار بتوانیم واکسن ایرانی کرونا را داشته باشیم.»

با توجه به این زمان‌بندی طولانی است که بسیاری از رسانه‌ها و محافل اجتماعی ایران از دولت خواسته‌اند، هرچه زودتر نسبت به خرید و واردات واکسن از خارج اقدام کند.

رئیس هلال احمر ایران: ۱۵۰هزار دوز واکسن فایزر به‌زودی وارد ایران می‌شود

به دنبال مشکلاتی که برای تأمین بودجه لازم برای واردات واکسن از خارج پیش آمده بود، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران به تازگی گفت: «اگر واکسن مورد اعتمادی باشد و وزارت بهداشت و درمان اعلام کند که این واکسن مورد اعتماد است، ما حتما خریداری می‌کنیم. پول آن را تهیه می‌کنیم و به هر شرایطی که باشد، پول را منتقل می‌کنیم.»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

کریم همتی، رئیس سازمان هلال احمر ایران نیز در نشستی خبری گفت: «تلاش ما این است که از منابع معتبر یک میلیون واکسن کرونا وارد کشور کنیم و این واکسن‌ها از یکی از کشورهای شرق آسیا وارد خواهد شد، اما قطعا مورد تایید سازمان غذا و دارو خواهد بود.»

آژانس دارویی اروپا (EMA) سلامت واکسن فایزر – بیون‌تک را تایید و بدین ترتیب راه را برای واکسینه کردن شهروندان اروپایی باز کرده است.

در آلمان در مرحله نخست در مجموع ۴۱۰ مرکز واکسنیه ایجاد شده است که وظیفه واکسینه شهروندان را برعهده دارند. در مرحله بعدی مطب پزشکان نیز می‌توانند شهروندان را واکسنیه کنند. تصویری از مرکز واکسیناسیون در شهر دوسلدورف.

وظیفه تهیه واکسن بر عهده دولت فدرال آلمان است. آماده سازی مراکز واکسیناسیون اما بر عهده دولت‌های ایالتی است. تصویری از بازدید مانوئلا اشوزیک، نخست وزیر سوسیال دمکرات ایالت مکلنبورگ فورپومرن از مرکز واکسنیاسیون در شهر شورین. او خود به تازگی از بیماری سرطان پستان بهبود یافته و بر سر کار بازگشته است.

در مرحله نخست که از روز ۲۷ دسامبر (۷ دی) آغاز می‌شود، واحد‌های سیار به مراکز سالمندان مراجعه کرده و ساکنان و پرسنلی را که به مراقبت از سالمندان می‌پردازند، واکسنیه می‌کنند.

در بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک آلمان سالن‌های ورزشی، استادیوم‌ها و یا مراکز نمایشگاه‌ها با تغییر کاربرد به مرکز واکسنیاسیون تبدیل شده‌اند. تصویری از مرکز واکسیناسیون در فرانکفورت.

در هفته‌های اخیر نهادهای گوناگونی نظیر صلیب سرخ، واحدهای ارتش و همچنین “مرکز کمک‌های تکنیکی” (THW) در ساخت مراکز واکسیناسیون سهیم بوده‌اند. این مرکز یکی از نهادهای قدرتمند آلمان است که به هنگام وقوع سوانح طبیعی همچون سیل و زلزله وارد عمل می‌شود. نیروها و تجهیزات این نهاد در صورت لزوم به کشورهای دیگر نیز اعزام و ارسال می‌شوند.

کمیسیون واکسیناسیون دائمی (استیکو) در انستیتو روبرت کخ آلمان شهروندان را بر اساس گروه‌های سنی، وضعیت بیماری و میزان خطری که از سوی ویروس کرونا متوجه آنان است به شش گروه دسته‌بندی کرده که به ترتیب اولویت واکسینه می‌شوند.

شهروندان آلمان از طریق دریافت نامه در روز و ساعتی خاص به واکسیناسیون دعوت می‌شوند. بر اساس این تابلویی که در مرکز واکسیناسیون مونیخ نصب شده، هر فردی که واکسینه می‌شود چهار مرحله را طی می‌کند: ۱) ثبت نام، ۲) انتظار برای واکسینه شدن، ۳) واکسیناسیون، ۴) ماندن در منطقه مراقبت پزشکی پس از واکسیناسیون.

افراد واکسینه شده در این سالن مدتی تحت مراقبت پزشکی قرار می‌گیرند و در صورتی که عکس‌العملی به واکسن از خود نشان ندهند مرخص می‌شوند. تابلوهای مراکز واکسیناسیون با توجه به ساختار جمعیتی شهر‌ها تهیه شده‌اند. تصویری از تابلو مرکز واکسیناسیون در شهر کلن که به زبان‌های آلمانی، ترکی و انگلیسی نوشته شده است.

تمامی پرسنلی که در مراکز واکسیناسیون آلمان کار می‌کنند، آموزش دیده و در این روزها در حال انجام تمرین هستند. تصویری از تمرین پرسنل مرکز واکسیناسیون در شهر تریر واقع در ایالت راین‌لند فالس.

پزشکان و حتی پزشکان بازنشسته نیز در مراکز واکسیناسیون حضور دارند و به سئوالات مردم پاسخ خواهند دارد. در این قسمت هم آموزش و تمرین‌های لازم در حال انجام است. تصویر: دکتر کلاوس واینر (چپ) به صورت تمرینی در مرکز واکسناسیون شهر بامبرگ به سوالات فردی در زمینه واکسیناسیون پاسخ می‌دهد.

طبق اعلام وزارت بهداشت آلمان، با آماده‌سازی ۱۳۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دوز واکسن کرونا برای دو نوبت واکسیناسیون شهروندان، ۶۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از حدود ۸۳ میلیون نفر جمعیت این کشور می‌توانند در سال آینده میلادی واکسینه شوند. تصویری از مرکز واکسیناسیون هامبورگ.

نویسنده: محمود صالحی

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید با توجه به شدت موج سوم کرونا احتمال وجود ویروس جهش‌یافته در ایران منتفی نیست. عراق برای جلوگیری از ورود این ویروس رفت و آمد به هشت کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران را ممنوع کرد.
 

رئیس دفتر رئیس‌جمهوری ایران خرید بیش از ۲۰ میلیون دوز واکسن خارجی را تائید کرد. طبق گفته این مقام ایرانی ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن از “کواکس” و حدود چهار میلیون دوز واکسن نیز از چین خریداری خواهد شد. واکسن

درگیری مقامات وزارت بهداشت از جمله افشاگری‌های وزیر و معاون او علیه یکدیگر، گوشه‌هایی از سوءمدیریت و سردرگمی در حوزه بهداشت و درمان را در دوران اوج‌گیری کرونا علنی کرد. مقاله‌ای از ایرج مصداقی، پژوهشگر، در این زمینه.

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۶۲۷۲ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. در مقایسه با روز قبل ۱۶۴ نفر به تعداد مبتلایان کرونا در ایران افزوده شده است. شمار فوتی‌ها هم ۱۷ نفر بیشتر از روز پیش بوده است.

پنتاگون از تصمیم به خروج تنها ناو هواپیمابر آمریکا از خاورمیانه خبر داده است.  

بارش برف بسیاری از مناطق ایران را فراگرفته و از سویی سبب خوشحالی کودکان و از سویی دیگر باعث اختلال در رفت‌وآمدها در جاده‌ها شده است. پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی از کاهش ۱۰ تا ۱۲ درجه‌ای دما هوا خبر می‌دهد.
 

ناهید تقوی، یک شهروند ایرانی- آلمانی است که روز ۲۵ مهر در ایران بازداشت شد. مریم کلارن فرزند ناهید تقوی در گفت‌وگو با دویچه وله از آخرین وضعیت مادرش می‌گوید. او می‌گوید “فشار دیپلماتیک دیگر فایده‌ای ندارد. نقض حقوق بشر باید بخش مهمی از گفت‌وگوهای دولت‌های اروپایی درباره برجام و مسائل اقتصادی با ایران باشد”.
 

© 2021 Deutsche Welle |
حریم خصوصی کاربران |
شناسنامه |
تماس
| نسخه موبایل

سخنگوی سازمان غذا و دارو، از اجرای مرحله سوم مطالعات بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا روی ۵۰ هزار نفر داوطلب در بهمن و اسفند خبر داد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در واکنش به جوسازی رسانه‌های معاند علیه واکسن ایرانی کرونا گفت: این رسانه‌ها پول می‌گیرند که این کارها را بکنند.

با دواطلب شدن یک پرستار در مکزیک برای دریافت واکسن کرونا، واکسیناسیون کرونا در آمریکای لاتین رسما آغاز شد.

در حاشیه داغ شدن هشتگ «واکسن بخریم»

کارتونیست: عباس گودرزی

بجنورد- امام جمعه شیروان با تاکید بر اینکه توسط اشخاصی مانند شهید فخری زاده می توان واکسن کرونا را تولید کرد، گفت: اکنون منتظریم ببینیم سازمان بهداشت جهانی چه می گوید.
واکسن

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در نامه ای به مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، تحریم های آمریکا را مانع خرید واکسن عنوان کرد.

جو بایدن در مقابل دوربین و برای ترغیب مردم آمریکا واکسن کرونا زد.

مایک پنس معاون رئیس‌جمهور آمریکا در مقابل دوربین‌های تلویزیونی واکسن کرونا دریافت کرد.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی، گفت: تورهای گردشگری با عنوان واکسیناسیون کرونا غیرمجاز هستند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: برای توزیع مناسب واکسن کرونا در تهران، شیوه نامه‌هایی را طراحی کرده ایم که اولویت با چه گروه ها و افرادی باشد.

وزیر بهداشت اعلام کرد که با دستور رئیس جمهور، گره‌های تأمین واکسن از خارج از کشور در حال گشوده شدن است و به زودی واکسن کرونای وارداتی برای تلقیح به گروه‌های آسیب‌پذیر وارد کشور خواهد شد.

فوق تخصص بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری، خطرات تزریق واکسن کرونا را به مراتب کمتر از عدم تزریق آن دانست.

رحمانی فضلی، وزیر کشور اعلام کرد که از دی یا بهمن ماه تزریق واکسن با اولویت گروه‌های هدف آغاز می‎شود.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: وعده ما این است که تا بهار سال آینده واکسن ایرانی کووید ۱۹ برای مردم قابل دسترس خواهد شد.

واکسن تب زرد تغییریافته ژنتیکی در حیوانات بسیار موثر بوده است. اگر این واکسن، آزمایشات بالینی را پشت سر بگذارد، برای مقابله با کروناویروس هم مفید خواهد بود.

بریتانیا دور اول واکسیناسیون را شروع کرد. خانم مارگارت کینان ۹۰ ساله اولین کسی بود که واکسن کرونا را دریافت کرد.

حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

در این فیلم رونمایی از واکسن کرونا روسی «اسپوتنیک وی» در مجمع عمومی سازمان ملل را مشاهده می‌کنید.

مطالعه محققان نشان می دهد افراد دریافت کننده واکسن سل موسوم به “ب¬ث¬ژ” کمتر مبتلا به کووید ۱۹ شده و احتمالا آنتی بادی بیشتری در مقابله با این عفونت در بدن شان دارند.

قم- مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: هرچند هیچ موردی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در قم مشاهده نشده اما مرغداری‌ها باید قوانین قرنطینه را به‌طور کامل رعایت کنند.

حسین آبنیکی، از مدیران سابق صنعت هسته‌ای اعلام کرد که واکسن کرونایی که تیم شهید فخری‌زاده مشغول تولید آن بود الان وارد فاز آزمایش انسانی شده است.

در این فیلم آخرین اخبار از مراحل تحقیقاتی واکسن ایرانی کرونا را از زبان وزیر بهداشت مشاهده می‌کنید.

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان از راه اندازی خط تولید واکسن بیماری (دهان قرمزی) در ماهی های سردآبی خبر داد.

در این فیلم توضیحات وزیر بهداشت درمورد تأمین واکسن کرونا را مشاهده می‌کنید.

اخیرا و پس از اعلام خبر تولید واکسن کووید-۱۹ توسط کمپانی امریکایی فایزر خبرهایی در خصوص عدم توانایی ایران برای خرید واکسن در شبکه های اجتماعی منتشر شده در حالیکه این اخبار صحت ندارد.

در این فیلم ورود اولین محموله از واکسن چینی کرونا به سائوپائولوی برزیل را مشاهده می‌کنید.

دبیر ستاد ملی مبارزه با کرونا، در ارتباط با محدودیت های جدید که از شنبه اجرا می شود و همین طور روند تولید واکسن ایرانی کرونا، توضیحاتی ارائه داد.

کرج- معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: برای اینکه پروژه یا مجموعه‌ای از پروژه‌ها به دستاورد مورد نظر منجر شوند، لازمه آن نیازسنجی صحیح، برنامه‌ریزی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به ایمنی بخشی چشمگیر واکسن آمریکایی، گفت: داده‌ها نشان می‌دهد این واکسن در مقابل ویروس کووید۱۹، پوشش بیش از ۹۰ درصدی ایجاد می کند.

کرمانشاه- مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: از ابتدای سال۹۹ یارانه واکسن های دام سنگین و سبک کرمانشاه حذف شده و با ارز آزاد تامین می شود.

All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

لندن – ایرنا – یک سخنگوی سازمان جهانی بهداشت با استقبال از تولید واکسن کرونا توسط محققان ایرانی و سایر کشورها خاطر نشان کرد که این سازمان بی‌صبرانه منتظر مشاهده نتایج آزمایش‌های بالینی است.

«تارک یاسارویچ» یک سخنگوی سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه این مطلب را در یادداشتی برای خبرنگار ایرنا در لندن مطرح کرد و افزود که موفقیت دانشمندان «گواهی است که در اصل نشان می‌دهد ما می‌توانیم برای مقابله با این بیماری واکسن بسازیم و ابزارهایی را که به ما برای پایان دادن به این همه گیری کمک می‌کند، در اختیار داریم.»

دانشمندان ایرانی به رغم تحریم‌های همه‌جانبه دولت واشنگتن موفق به رونمایی از واکسن جدید کرونا شده‌اند که اینک به مرحله مطالعات بالینی رسیده‌ است.

سه شنبه (۹ دی) اولین تزریق انسانی این واکسن در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با نام “کُوو ایران برکت” با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روی داوطلبان انجام شد.

«طیبه مخبر» فرزند محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، «علی عسگری» معاون اجتماعی ستاد اجرایی و خلیلی، مدیرعامل یکی از شرکت های زیر مجموعه این ستاد نخستین داوطلبان دریافت این واکسن بودند. این عملیات با موفقیت و بدون علائمی نظیر شوک و تب پشت سر گذاشته شد.واکسن

بیش از ۶۵ هزار ایرانی داوطلب آزمایش واکسن هستند و ۵۶ نفر نیز برای شرکت در مرحله نخست آزمایش انسانی که انتظار می رود ۴۵ تا ۶۰ روز زمان برد، انتخاب شده اند.

خبر تولید واکسن ایرانی در رسانه های خارجی بازتاب گسترده‌ای داشته است.

خبرگزاری رویترز در این مورد نوشت: ایران آزمایش انسانی روی اولین داوطلبان دریافت واکسن کووید – ۱۹ را انجام داد که تهران می گوید به شکست این همه گیری به رغم آنکه تحریم های آمریکا در توان این کشور برای واردات واکسن اخلال ایجاد می کند، کمک می کند.

این شبکه خبری افزود؛ ایران گله مند است که توانش برای خرید واکسن به واسطه تحریم های مالی آمریکا مخدوش شده است. رویترز مدعی شد غذا و دارو مشمول تحریم ها نیستند، اما به این نکته اذعان کرد بانک ها از تامین مالی توافق های ایران بازداشته شده اند.

خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی در این زمینه نوشت: ایران روز سه شنبه مرحله نخست آزمایش بالینی واکسن تولید شده در جمهوری اسلامی را آغاز کرد، کشوری در منطقه که بیشترین تاثیر را از همه گیری کووید – ۱۹ متحمل شده است. این شبکه خبری یادآور شد که ایران،  آمریکا را به ایجاد مانع در راه دسترسی تهران به واکسن به واسطه رژیم تحریم ها متهم کرده است.

تارنمای دویچه وله آلمان هم خبر آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا را بازتاب داد و با بیان اینکه این واکسن زودتر از زمانی که انتظارش می رفت، تست شده است، نوشت که چند واکسن  بطور همزمان در ایران در دست تولید است اما هنوز اطلاعات کاملی درباره آن منتشر نشده است.

به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۶ شرکت دانش بنیان ایرانی در زمینه تولید واکسن‌ کرونا در کشور فعال هستند.

سورنا ستاری سه شنبه گذشته در حاشیه افتتاح هشت مرکز نوآوری دانشکده ها و پژوهشکده های دانشگاه شهید بهشتی در جمع خبرنگاران،در خصوص تلاش شرکت‌های دانش بنیان در حوزه تولید واکسن کرونا افزود: قرار شده است اطلاعات مربوط به تولید واکسن کرونا از طریق وزارت بهداشت اعلام شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر واکسن‌ کرونا در دنیا با سه روش تولید می‌شود، ادامه داد: امروز یکی از واکسن‌های تولید شده مورد حمایت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تزریق انسانی شد. در تلاش هستیم واکسن‌های تولید شده از هر سه روش را توسعه دهیم.

تهران- ایرنا- اولین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی…

تهران – ایرنا – این روزها که خبرهای مرتبط با واکسن کرونا به دلیل شرایط حاد جهانی ناشی از شیوع…

تهران – ایرنا – رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در مراسم آغاز فاز مطالعه انسانی واکسن کرونای…

تهران- ایرنا- مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: حال عمومی سه…

تهران_ ایرنا_ روزنامه همشهری در گزارشی از نخستین تست انسانی واکسن ایرانی کرونا، این اتفاق را…

تهران- ایرنا- طیبه مخبر در گفت‌وگو با روزنامه ایران گفت: این تلاش‌های شبانه‌روزی دانشمندان…

تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: ۶ شرکت دانش بنیان در زمینه تولید واکسن کرونا…

تهران- ایرنا- فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: ایران جزو پنج کشور تولیدکننده…

تهران- ایرنا- شبکه خبری الجزیره از وقوع انفجار در استان الرقه واقع…

تهران- ایرنا- وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر نیمیتز…

اسلام‌آباد – ایرنا – سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در «کراچی» پاکستان…

بغداد – ایرنا- منابع خبری عراقی از تشدید تدابیر امنیتی در منطقه «سبز»…

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

واکسن
واکسن
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *