واکسن روسیه

واکسن روسیه
واکسن روسیه

ما برای بهبود خدمات خود از کوکی‌ها استفاده می‌کنیم. جزئیات بیشتر را در صفحه “حفظ حریم خصوصی کاربران” در وبسایت دویچه وله بخوانید.

روسیه قصد دارد “نمونه سبک” واکسن کرونای خود به نام اسپوتنیک (Sputnik V)  را وارد بازار کند. هدف رسیدن به یک راه حل موقتی است. واکسن مزبور در درجه اول برای صادرات در نظر گرفته شده است.

دو هفته است که روسیه در کارزاری گسترده واکسینه شهروندان کشور با واکسن اسپوتنیک (Sputnik V) را برای مقابله با واکسن کرونا آغاز کرده است. نتایج این واکسیناسیون هنوز روشن نیست، زیرا دو دوز واکسن در عرض سه هفته لازم است و طبق گفته سازنده آن، ایمنی پس از ۴۲ روز ایجاد میشود.واکسن روسیه

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

اکنون روسیه می‌خواهد از مسیری میانبر، “نمونه سبک” این واکسن (Sputnik V Light Version) را به بازار بیاورد که می‌گوید بسیار سریعتر کار میکند. این وعده‌ای است که موسسه گامالیا (Gamaleja) تولیدکننده این واکسن می‌دهد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پس از کنفرانس مطبوعاتی سالانه بزرگ خود به نقل از کارشناسان از پتانسیل عظیم این واکسن گفته است که فقط با یک تزریق عمل می‌کند و میزان اثرگذاری آن تا ۸۵ درصد است.

نسخه سبک برای صادرات

تاکنون گفته شده است که واکسینه کردن خود روس‌ها باید همچنان با واکسن اسپوتنیک Sputnik V ادامه داده شود. نسخه سبک در درجه اول برای صادرات در نظر گرفته شده است تا در مناطق بحرانی مورد استفاده قرار گیرد و گسترش سریع کرونا را در این مناطق کاهش دهد؛ این یک راه حل موقت است، زیرا اثر آن سه تا چهار ماه بیشتر نیست. آلکساندر گینزبورگ، مدیر موسسه گامالیا نسخه سبک واکسن اسپوتنیک را یک مکمل مهم در کنار سایر واکسنهای موجود دانسته است.

او گفته است: «هیچ شرکتی در روسیه، اروپای غربی، امریکا یا کل جهان نمیتواند به سرعت مقادیر لازم ترکیبات واکسن را در مواجهه با بیماری همهگیر کرونا در سراسر جهان تولید کند». او از ابتکار خود به عنوان راه حلی برای پاسخ به نیاز بالای جهانیان در مبارزه با کرونا و مرگ و میر ناشی از آن سخن گفته است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

روسیه یکی از اولین کشورها در جهان است که جمعیت خود را در مقیاس وسیعی علیه کرونا واکسینه میکند، آن هم قبل از پایان مرحله سوم آزمایش این واکسن که تعیین‌کننده است. اولین نتایج قابل توجه واکسیناسیون با این دارو قاعدتا باید در ابتدای سال آینده روشن شود. سازمان بهداشت جهانی (WHO) به این نتایج بسیار علاقه‌مند است و اعتقاد دارد که طیف وسیعی از واکسن‌ها از تولیدکنندگان مختلف برای تأمین تقاضای جهانی لازم است.

اولین اصل پیشگیری از بیماری رعایت بهداشت، حفظ فاصله‌ یک و نیم الی دو متری (شش پا) و استفاده از ماسک است. محققان دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج اما در مطالعه‌ای که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده، یادآوری می‌کنند که ذرات معلق در هوا به این سادگی دست از سر ما بر نمی‌دارند و توجه به نکات دیگر ضروری است.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا قوانین فاصله فیزیکی در کلاس را نشان می‌دهد، اما معنای دقیق این کار چیست؟ آیا باید مابین نوک انگشت‌های او و یک فرد دیگر، باز یک مترونیم فاصله باشد؟ در واقع، درست همین است و در این حالت، فاصله‌ای مطلوب بین دو نفر ایجاد خواهد شد.

اتحادیه گوسفندداران ایسلند فاصله مناسب برای دور ماندن از سرایت کرونا را دو طول گوسفند تعیین کرده است. گویا این پسربچه سنگالی چیزی در این باره شنیده که می‌خواهد اندازه دستش بیاید. ایسلندی‌ها اما متراژ دقیق را می‌دانند: هر گوسپند صد سانتیمتر تمام.

طول قلاده سگ‌ها تقریبا برابر است با فاصله استاندارد تعیین شده برای جلوگیری از سرایت ویروس کرونا. آیا تصادفی است که در کشورهای انگلیسی زبان، قانون قلاده بستن سگ‌ها در زمان به گردش بردن آنها به “شش پا فاصله” موسوم است؟

دو متر فاصله، توصیه کارل فلوگه، پزشک آلمانی در سال ۱۸۹۷ است. اما گروه تحقیقاتی آکسفورد و کمبریج به سرپرستی پروفسور لیدیا بورویبا می‌گوید، این رهنمود قدیمی شده است. پژوهشی در سال ۱۹۴۸ نشان می‌داد که ۹۰درصد استرپتوکوک‌های موجود در قطرات سرفه، حداکثر تا یک متر و ۷۰ سانتیمتر پراکنده می‌شوند. بعدا مشخص شد که ترشحات ناشی از عطسه و سرفه، به شعاعی بیش از دو متر می‌رسند.

در مطالعه دیگری که ژورنال پزشکی آمریکا در سال ۱۹۴۸ منتشر کرد، تاکید می‌شد که ۱۰ درصد استرپتوکوک‌ها تا ۲ متر و ۹۰ سانتیمتر جهش می‌کنند. طبق نتایج مطالعه ۷۲ سال پیش، شاید آنها که در عکس با فاصله یک دایره از هم نشسته‌اند از ویروس در امان باشند. اما باید توجه کرد که استرپتوکوک‌ها باکتری هستند و ما الان درگیر ویروس هستیم.

ویروس‌ها به مراتب از باکتری‌ها کوچکترند؛ می‌توانند ساعت‌ها در هوا معلق بمانند و به تدریج در محیط پخش شوند. محققان بر همین اساس ملاک ایمنی را نه فقط حفظ فاصله بین دو نفر، بلکه رعایت عوامل دیگری چون تهویه اتاق می‌دانند. تازه کردن هوای اتاق هیچ ربطی به این ندارد که شما ماسک داشته باشید، با کسی حرف نزنید، آرام صحبت کنید یا آواز بخوانید… هوای محیط باید مدام عوض شود.

مطالعات متعدد نشان می‌دهند که ویروس‌ها در زمان سرفه می‌توانند تا هشت متر به اطراف پرتاب شوند. بلند صحبت کردن یا آواز خواندن هم به چرخش ذرات معلق هوا در محیط کمک می‌کنند. بر این اساس، اگر مثل وقتی که در کتابخانه هستید، آرام حرف می‌نید و اگر مثل مردم حاضر در تصویر، در فضای باز نشسته‌اید، می‌توانید فاصله را کم کنید.

زمان حضور در یک اتاق آلوده و تعداد افراد حاضر در زیر یک سقف هم می‌تواند عامل خطر باشد. پژوهشگران برای پیشگیری از چنین خطری توصیه می‌کنند که در اتاق‌های شلوغ فقط مدت کوتاهی بمانید. هوا را خوب تهویه کنید. ماسک بزنید ولی با صدای بلندحرف نزنید.

بله؛ خارج از خانه، وقتی دور و بر خلوت است، هوای آزاد جریان دارد و کسی با کسی در حال گفت‌وگو نیست، می‌توان بدون ماسک حرکت کرد. اما با همه تفاصیل آیا در میان جمعیت، فاصله یک متر و نیمی کافی خواهد بود؟ جواب تیم تحقیقاتی آکسفورد – کمبریج منفی است: این فاصله لازم است ولی کافی نیست.

فشار بر تولیدکنندگان واکسن در روسیه بالا گرفته است. منتقدان از دستکاری نتایج تحقیقات منتشر شده در مورد واکسن کووید ۱۹ از سوی روسیه، بیمناکند. دویچه وله با یکی از نویسندگان نامه‌ای سرگشاده در این مورد، گفتگو کرده است.
 

تاکنون به بیش از ۲۵۰۰ سرباز روسی واکسن ساخت این کشور زده شده است و تا پایان سال جاری میلادی باید ۸۰ هزار نفر دیگر از پرسنل نظامی روسیه نیز واکسینه شوند. به گفته وزارت بهداشت روسیه ضریب تاثیرگذاری واکسن ۹۵ درصد است.  

سفیر ایران در روسیه گفته دو کشور در حال مذاکره برای تولید مشترک واکسن ضدکرونای اسپوتنیک ۵ هستند. صندوق سرمایه‌گذاری روسیه از ابراز نظر درباره این خبر خودداری کرده است.
 

در هند از روز شنبه (۱۶ ژانویه) کمپین عظیمی برای واکسیناسیون سراسری ضد کرونا در این کشور آغاز شده است. قرار است تا تابستان سال جاری صدها میلیون نفر واکسن کرونا دریافت کنند. هند بیش از ۳ . ۱ میلیارد نفر جمعیت دارد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با اعلام سرعت ‌گرفتن واکسیناسیون کرونا در این کشور، نسبت به جهش‌های این ویروس و افزایش خطر گسترش آن هشدار داد. مارکوس زودر، رهبر حزب سوسیال‌ مسیحی آلمان نیز خواستار ادامه محدودیت‌ها شد.

رئیس سازمان بهداشت جهانی از شکاف عمیق بین کشورهای ثروتمند و کشورهای فقیر در دسترسی به واکسن کرونا انتقاد کرده است. تدروس آدهانوم گفته است که در یک کشور فقیر تا کنون فقط ۲۵ دوز واکسن کرونا توزیع شده است.

سازمان جهانی بهداشت و سازمان کمک به گرسنگان جهان درباره عدم دسترسی کشورهای فقیر به واکسن کرونا ابراز نگرانی کرده‌اند.
 

واکسن برای پایان کووید ۱۹ کافی نیست. افزایش خطر ابتلا به آریتمی قلبی با نوشیدن الکل. چند عادت خوب جهت سلامت غده تیروئید.
 

با این تصاویر نگاهی می‌افکنیم به جهان پیرامون‌مان. تصاویری از رویدادهای خارق‌العاده یا روزمره، از زیبایی‌ها و زشتی‌ها.
 

© 2021 Deutsche Welle |
حریم خصوصی کاربران |
شناسنامه |
تماس
| نسخه موبایل

منبع تصویر، Reuters

سازندگان این واکسن کارایی آن را ۹۵ درصد عنوان کرده و گفته‌اند که هیچ عارضه جانبی مهمی ندارد

روسیه برنامه واکسیناسیون گسترده کووید ۱۹را در کلینیک‌هایی در مسکو آغاز کرده. واکسن “اسپوتنیک وی” در اولین مرحله به کسانی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند، تزریق می‌شود.

روسیه از واکسن “اسپوتنیک وی” که در ماه اوت به ثبت رساند در حالی برای واکسیناسیون شهروندانش استفاده می‌کند که هنوز در مراحل نهایی آزمایش‌های انسانی است.

سازندگان این واکسن کارایی آن را ۹۵ درصد عنوان کرده و گفته‌اند که هیچ عارضه جانبی مهمی ندارد و همچنان آزمایش‌های وسیعی بر روی آن در حال انجام است. واکسن روسیه

ولادیمیرپوتین، رئیس جمهور روسیه مایل است که این کشور در واکسیناسیون گسترده در جهان پیشتاز باشد و همچنین اقتصاد این کشور به فعالیت ادامه دهد.

هزاران نفر تاکنون برای آن که ظرف امروز و فردا بتوانند دو تزریق از این واکسن را دریافت کنند، ثبت نام کرده‌اند. اما مشخص نیست که روسیه چقدر می تواند از این واکسن تولید کند.

تولید کنندگان تنها انتظار دارند که تا پایان سال جاری میلادی (کمتر از یک ماه دیگر) دو میلیون دوز از این واکسن تولید شود.

سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو که برنامه گسترده واکسیناسیون را چند روز پیش اعلام کرد، گفت که این واکسن در مرحله اول به افرادی زده می‌شود که در مدارس، بخش درمانی و بخش خدمات اجتماعی به کار مشغول هستند.

او گفته که هر چه بیشتر واکسن دردسترس قرار بگیرد، گروه‌های بیشتری به این فهرست اضافه خواهند شد.

یک سرویس آنلاین ثبت نام به ساکنان ۱۸ تا ۶۰ ساله مسکو که در مشاغل فوق هستند، اجازه می دهد تا زمانی را در ۷۰ محل تزریق واکسن در این شهر رزرو کنند.

واکسن کرونای روسیه ‘آنتی بادی تولید کرده است’

کرونا؛ روسیه می‌گوید واکسن را به ثبت رسانده، پوتین: یکی از دخترانم واکسن زده

روسیه تولید واکسن کرونا را آغاز کرد

منبع تصویر، Getty Images

بیمارستان ها در روسیه مملو از مراجعه کنندگان مبتلا به کروناست

آیا کسانی که کرونا گرفته و خوب شده‌اند هم باید واکسن بزنند؟

بایدن: واکسن کرونا در آمریکا اجباری نخواهد بود

واکسن کرونا: مقام آمریکایی انتقادش را از بریتانیایی‌ها پس گرفت

واکنش ها در بین مردم نسبت به دریافت این واکسن متفاوت است.

ایگورکریوبوکوف یکی از ساکنان مسکو به خبرگزاری رویترز گفته: “من این واکسن را دوست دارم. فرصتی می دهد تا اوضاع تغییر کند و از میزان ابتلا بکاهد.”

اما سرگئی گریشین، دیگر شهروند مسکو گفته که قصد ندارد در این برنامه واکسیناسیون شرکت کند.

به گفته او “این روند طولانی است. تنها میزان اندکی از این واکسن تولید شده…بگذاریم دیگران واکسینه شوند. اگر این کار را انجام دهند. من زنده می مانم.”

در حال حاضر شمار کل مبتلایان در روسیه ۲ میلیون و ۳۸۲ هزار و ۱۲ نفر اعلام شده و آمار مرگ و میر هم ۴۱ هزار و ۷۳۰ نفر.

مسکو مرکز همه‌گیری ویروس کرونا در روسیه است. روزانه در این شهر هزاران نفر به کووید ۱۹مبتلا می شوند و دهها نفر هم جان خود را از دست می دهند. بیمارستان ها در سراسر این شهر مملو از بیماران مبتلا به کروناست.

دولت روسیه اجرای قرنطینه را در مسکو رد کرد، اما در ماه نوامبر شهردار این شهر محدودیت هایی را در ساعات کار بارها و میخانه‌ها اعمال کرد. فعالیت دانشگاه‌ها آنلاین شد و برگزاری رویدادهای ورزشی و فرهنگی هم کاهش یافت.

خبرهای بیشتر را در کانال تلگرام بی‌‌بی‌سی فارسی دنبال کنید

© 2021 بی بی سی. بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست. سیاست ما درباره لینک دادن به سایت های دیگر.

منبع تصویر، Irna

سخنگوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ایران گفته که تامین واکسن برای مردم از چهار طریق دنبال می‌شود: خرید مستقیم از یک کشور خارجی تولیدکننده، خرید از سبد کوواکس سازمان بهداشت جهانی، تولید مشترک با یک شرکت خارجی و در نهایت تولید واکسن ساخت ایران.

بر اساس توضیحات کیانوش جهانپور، احتمالا اولین محموله‌ای که به ایران خواهد رسید، واکسنی است که به طور مستقیم از یک کشور خارجی خریداری شود و آخرین مرحله هم استفاده از واکسن ساخت ایران است.

دولت ایران از طرف مردم تحت فشار است که زودتر واکسیناسیون را با یک واکسن معتبر آغاز کند. اما دولت هنوز به طور رسمی اعلام نکرده که اولین محموله واکسن از کدام کشور خریداری و وارد ایران خواهد شد و سخنان مقام‌ها در این باره متناقض است.

از میان این چهار راهی که ایران برای خرید واکسن اعلام کرده، هیچ کدام زمان‌بندی دقیقی برای شروع ندارد، ضمن آنکه‌ بعضی از چهره‌های نظامی و امنیتی مخالف خرید واکسن خارجی هستند. واکسن روسیه

سخنگوی سازمان غذا و دارو که مسئول تایید واکسن در ایران است، دو شرط را برای تایید واکسن و خرید آن از یک کشور خارجی اعلام کرده است؛ واکسنی که تاییدیه‌ بین‌المللی یا تایید سازمان غذا و داروی کشور مبداء را داشته باشد، و در کشور مبداء هم واکسیناسیون با آن شروع شده باشد.

کیانوش جهانپور به خبرگزاری ایرنا گفته فعلا سه واکسن می‌توانند قابل خریداری باشند که بر اساس توضیحات او به نظر می‌آید منظورش واکسن‌های تولید شرکت آمریکایی و آلمانی فایزر بایوان‌تک، شرکت آمریکایی مدرنا و واکسن تولید دانشگاه آکسفورد در بریتانیا باشند که هم در این کشورها تایید شده، هم استفاده از آنها آغاز شده است.

اما او توضیح داده که در هفته‌های آینده تعداد کاندیداها بیشتر می‌شود.

دیروز محمود واعظی، رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور ایران، اعلام کرد که ایران خرید واکسن از هند، روسیه و چین را در دستور کار دارد.

او توضیح داده بود: ” با چین در حال توافق برای خرید حدود ۴ میلیون دوز هستیم که خرید این واکسن حدود دو ماه طول می‌کشد. با هند و روسیه نیز صحبت‌هایی انجام داده‌ایم که تعداد آن به میزانی که آنها برای فروش تعیین کرده‌اند، بستگی دارد.”

سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران می‌گوید کوواکس دومین راه حل ایران برای تهیه واکسن است و به گفته او محموله خریداری شده از آن هرچه که باشد دیرتر از خرید مستقیم از کشورهای خارجی به تهران خواهد رسد.

کوواکس نهاد هماهنگ‌کننده جهانی برای دسترسی کشورها به واکسن کووید-۱۹ است و شعارش آن است که با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی و کشورهای تولیدکننده، دانشمندان و ثروتمندان نیکوکار هیچ کشوری به دلیل نداشتن منابع کافی از دسترسی به واکسن ضدکرونا محروم نشود.

هدف کوواکس آن است که دست‌کم ۲۰ درصد جمعیت همه کشورهای فقیر تحت پوشش واکسینه شوند. اما ایران که در رده کشورهای محروم دسته‌بندی نشده، با کوواکس توافقی امضا کرده تا با پرداخت پول واکسن را تهیه کند.

دیروز محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی از قرارداد خرید “۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز” واکسن کوواکس خبر داد و امروز آقای جهانگیری ۳۰۰ هزار دوز دیگر بر آن افزود و تعداد خریداری شده را “۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز” اعلام کرد.

به گفته آقای واعظی حدود ۲۰۰ میلیون دلار مبلغ قرارداد تهیه شده است: “این پول نیز پیش از کریسمس آماده شده بود، اما به دلیل تعطیلات کریسمس، امروز یا فردا پرداخت خواهد شد و در این خصوص مشکلی وجود نخواهد داشت.”

آقای جهانپور گفته برای دریافت این واکسن‌ها هم هنوز زمانی مشخص نشده و تحویل آن طول می‌کشد.

چند روز پیش علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور از طراحی مشترک واکسن کرونا با دو کشور دیگر خبر داده بود اما نام این کشورها مشخص نبود تا دیروز که آقای جهانگیری کوبا را به عنوان یکی از این کشورها نام برد.

مشخص نیست که آیا شرکت سومی هم مشغول همکاری است یا نه.

سخنگوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ایران می‌گوید یکی از موسسات “پرسابقه واکسن‌سازی کوبا” با انستیتو پاستور درحال طراحی مشترک هستند و تست انسانی این واکسن در بهمن و اسفند روی ۵۰ هزار نفر در ایران انجام خواهد شد.

“فاز یک کارآزمایی بالینی انسانی واکسن کرونا در کشور کوبا با موفقیت انجام شده است، فاز دوم مطالعه بالینی انسانی آن نیز هم اکنون با نظارت انستیتو پاستور ایران در کشور کوبا در حال انجام است و به شرط موفقیت فاز دو، فاز سه مطالعه انسانی در ماه‌های پایانی امسال در ایران انجام خواهد شد.”

به گفته آقای جهانپور این واکسن مشترک با بازتولید بخشی از پروتئین ویروس تهیه می‌شود.

منبع تصویر، Mehr

تزریق آزمایشی واکسن در حال تهیه ستاد فرمان امام

چهارمین واکسنی که ایران برای ایمنی شهروندانش در نظر دارد، واکسن تولید داخلی است که به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو از همه دیرتر به سرانجام خواهد رسید.

سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران می‌گوید ۱۲ شرکت برای تولید واکسن کرونا در ایران درخواست داده‌اند که از این تعداد هشت شرکت پرونده فعال دارند و یکی از آنها وارد فاز کارآزمایی بالینی شده است.

شرکت شفافارمد با همکاری بنیاد برکت “ستاد اجرایی فرمان امام” در حال آزمایش واکسنی است که تزریق آزمایشی آن به چند نفر از وابستگان حکومت با پوشش وسیع رسانه‌ای انجام شد.

برخی از مقام‌ها و نهادهای ایرانی بر ساخت واکسن ایرانی، به جای خرید از خارج تاکید دارند و از جمله محمدرضا نقدی، معاون هماهنگی سپاه، گفته نیروهای سپاه و بسیج نباید واکسن خارجی بزنند.

درباره واکسن کرونای ساخت ایران چه می‌دانیم؟

© 2021 بی بی سی. بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست. سیاست ما درباره لینک دادن به سایت های دیگر.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، “الکساندر گونتسبورگ” مدیر مرکز تحقیقات ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی روسیه “گامالیا” که با همکاری وزارت دفاع این کشور، نخستین واکسن علیه ویروس کرونا با عنوان “اسپوتنیک-5” را تولید و به ثبت رسانده، اعلام  کرد که این واکسن روسی، افراد را در برابر نوع جهش یافته ویروس کرونا ویروس که در انگلیس پیدا شده هم محافظت می‌کند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این دانشمند روس در پاسخ خبرنگاران در این باره گفت: «بله. مطمئناً واکسن “اسپوتنیک-5” در برابر این نوع جهش یافته از ویروس کرونا نیز مقاوم است و افراد واکسینه شده را از آن محافظت می‌کند.»

به گفته وی، این جهش فقط روی نقطه کوچکی از سطح پروتئین ویروس کرونا تأثیر می گذارد و در کارآیی واکسن “اسپوتنیک-5” برای مقاوم کردن بدن در برابر آن تغییری ایجاد نخواهد کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)واکسن روسیه

در اوایل روز پنجشنبه مشخص شد که دانشمندان روسی نمونه‌هایی از نوع جدید جهش یافته ویروس کرونا را از انگلستان دریافت کرده‌اند و در آینده نزدیک آن را مورد بررسی دقیق قرار خواهند داد.

الکساندر گونتسبورگ همچنین اعلام کرد که آزمایشات واکسن روسی “اسپوتنیک-5” به روی داوطلبان بالای 60 سال دیگر به پایان رسیده و نتایج حاصله به وزارت بهداشت فدراسیون ارسال شده است.

مدیر مرکز تحقیقات ملی روسیه ابراز امیدواری کرد که تصمیم گیری در مورد واکسیناسیون شهروندان در این رده سنی در آینده نزدیک اتخاذ خواهد شد.

وی همچنین یادآور شد که تا پایان سال 2020 ، بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر از شهروندان روس در برابر ویروس کرونا واکسینه خواهند شد.  

انتهای پیام/

مسکو – ایرنا – در حالی که بیشتر کشورها به دلیل گسترش بیماری کرونا با مشکلات اقتصادی و کاهش تولید ناخالص ملی مواجه شده اند، روسیه انواع واکسن‌ کووید-۱۹ را در مدار تولید قرار داده است تا علاوه بر تامین نیاز داخلی برای واکسیناسیون عمومی شهروندانش، با ارسال به نقاط مختلف جهان، وجهه و درآمد کسب کند.

به گزارش ایرنا به دنبال شیوع کرونا، روسیه جزو اولین کشورهای بود که واکسن کرونا راساخت و به دنبال آن واکسن های دیگری را هم در مدار تولید قرار داد بطوری که مسوولان این کشور می گویند هم اکنون ۱۰ واکسن در دست ساخت دارند.

به گفته کارشناسان، مسکو با ساخت واکسن فرصت سازی کرد و روسیه امیدوار است که با «دیپلماسی واکسن» باعث تقویت وجهه خود در خارج از کشور شود زیرا بیش از ۵۰ کشور به خرید یا تولید واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه علاقه نشان داده اند.

دو واکسن ضدکرونا به نام های اسپوتنیک-وی و اپی واک کرونا در روسیه بطور رسمی ثبت شده است و مراحل آزمایش بر روی انسان واکسن سوم به نام اسپوتنیک لایت نیز آغاز شد تا این واکسن نیز برای مقابله با کرونا بکار گرفته شود.  

روسیه با چندین کشور برای فروش واکسن کرونا به نام واکسن «اسپوتنیک وی» وارد مذاکره شده است و با برخی کشورها نیز برای تحویل واکسن توافق کرده است.  مسکو که پیش از کشورهای غربی به واکسن کرونا دست یافته است امیدوار است بخشی از بازار جهانی واکسن کرونا را به خود اختصاص دهد.  واکسن روسیه

روسیه با سه واکسن ضدکرونا به مقابله با ویروس همه گیر کرونا برخاسته و در واکسیناسیون عمومی در این کشور از ان استفاده می کند و انتظار می رود در ماه های آینده واکسن های ساخت روسیه به کشورهای مختلف تحویل شود.

مطابق برنامه دولت روسیه، این کشور از امکانات داروسازی کشورهای دیگر نیز برای تولید واکسن استفاده خواهد کرد.   

واکسن اسپوتنیک وی

اسپوتنیک وی نخستین واکسن ضدکرونای روسیه است که توسط مرکز ویروس شناسی گاملیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه در مسکو ساخته شده است و حرف وی (v) بعد از اسپوتنیک همان حرف اول کلمه انگلیسی victory (ویکتوری) به معنای پیروزی است.

این واکسن با مشارکت صندوق سرمایه گذاریهای مستقیم روسیه (تشکیلات دولتی تامین کننده مالی طرح های سرمایه گذاری) ساخته شده است و در ماه اوت سال ۲۰۲۰(مرداد) به ثبت رسید.

تاکنون دو میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی تولید شده است.  

واکسیناسیون کرونا در مسکو با واکسن اسپوتنیک وی از روز ۵ ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ (۱۵ آذر ماه) و در سراسر روسیه از روز ۱۵ همان ماه (۲۵ آذر) با توزیع یک و نیم میلیون دوز واکسن اسپوتنیک  روی. پزشکان و معلمان آغاز شد.

اسپوتنیک وی مراحل پایانی آزمایش بالینی (آزمایش روی انسان) را می گذراند و تا کنون ۳۸ هزار نفر افراد داوطلب در روسیه با تزریق دوز اول تحت ازمایش قرار گرفته و حدود ۳۴ هزار داوطلب هم دوز دوم این واکسن تزریق شده است.  

کیریل دمیتریف رئیس صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه به تازگی اعلام کرد با تولید دهها میلیون دوز واکسن «اسپوتینک وی» از فوریه (بهمن) به واکسیناسیون عمومی علیه کرونا شتاب خواهیم داد.

دمیتریف در برنامه شبکه «روسیه ۱» گفت: «تولید کنندگان ما اساسا طرح های تولید خود را بهبود بخشیده اند و در ژانویه به مراتب بیشتر از آنچه که برنامه ریزی شده بود تولید خواهد شد. ما قادر خواهیم بود که تولید دهها میلیون دوز واکسن را از فوریه آغاز کنیم».

دنیس مانتوروف، وزیر صنعت و تجارت روسیه نیز پیشتر گفته بود که تولید واکسن در این کشور باید طی سه ماه اینده به  ۳۰ میلیون دوز برسد، اما این اتفاق ممکن است زودتر هم بیفتد».

دولت روسیه برای صادرات این واکسن به کشورهای دیگر یا تولید در خارج از روسیه برنامه ریزی کرده و بیش از ۵۰ کشور جهان برای خرید بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن ابراز تمایل کرده اند.

«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه بتازگی به سران کشورهای حاضر در نشست «جی-۲۰» گفت که روسیه آماده است تا واکسن ضد کرونای اسپوتنیک وی را به کشورهایی که به آن نیاز دارند عرضه کند.

تاکنون ۳۰۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک وی به آرژانتین و ۵۰ هزار دوز هم به بلاروس تحویل داده شده است.  آزمایش روی انسان واکسن اسپوتنیک وی در کشورهای امارات، هند، ونزوئلا و بلاروس صورت گرفته است.  

از مزیت های واکسن اسپوتنیک وی این است که در برابر ویروس جهش یافته کرونا که به ویروس انگلیسی معروف شده موثر است.

به گفته الکساندر گینزبورگ رئیس مرکز ویروس شناسی گاملیا، سازندگان اسپوتنیک وی از توانایی ویروس کووید-۱۹ برای جهش و تغییر ماهیت اطلاع داشته و به همین دلیل در ساخت واکسن، این مساله مورد توجه قرار گرفته است.

ارزان بودن قیمت این واکسن در مقایسه با واکسن های ضدکرونای خارجی ازجمله واکسن آمریکایی که هر دوز آن ۱۰ دلار اعلام شده مزیت دیگر اسپوتنیک وی اعلام شده است.

علاوه بر آن مطابق آنچه که سازندگان واکسن اسپوتنیک وی گفته اند این واکسن در ایجاد مصونیت در بدن فرد تزریق شده ۹۲ درصد موثر است.

مسوولان روسیه امیدوارند که با اجرای توافق های موجود با شرکای خارجی، بتوانند در سال ۲۰۲۱ برای تزریق واکسن به بیش از ۵۰۰ میلیون نفر واکسن اسپوتنیک وی تولید شود.

در زمان حاضر صندوق سرمایه گذاریهای مستقیم روسیه، درخواست های بیشتر کشورهای مختلف و شرکت های خارجی برای تهیه اسپوتنیک وی و امکان افزایش امکانات و توانمندیهای برای تولید این واکسن ازجمله در کشورهای دیگر را بررسی می کند.  

اپی واک کرونا واکسن دوم روسی ضدکرونا 

«اپی واک کرونا» که واکسن دوم کرونا است در اواسط ماه اکتبر جاری(مهر)  ثبت شد.  

تولید انبوه این واکسن از آبان ماه گذشته در مرکز علمی- پژوهشی «وکتور» در نووسیبیرسک این کشور آغاز شده است.

در مرحله آزمایش انسانی این واکسن ۴۰ هزار داوطلب ازجمله افراد با سن بالای ۶۰ سال و نیز افراد مبتلا به بیماری های مزمن شرکت می کنند.

میخاییل موراشکو وزیر بهداشت روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که از اغاز ماه ژانویه جاری تاکنون ۴۵ هزار دوز واکسن اپی واک کرونا برای تزریق در چارچوب واکسیناسیون ضدکرونا به مراکز درمانی تحویل شده است.  

به گفته وی، این واکسن در زمان حاضر فقط به افراد داوطلب برای آزمایش انسانی و تحقیقات در این زمینه تزریق می شود.  

موراشکو خاطرنشان کرد که واکسیناسیون عمومی با واکسن اپی واک کرونا از اواخر ماه جاری میلادی یا ماه فوریه آغاز شود و باید در همه مناطق روسیه این واکسن تزریق شود.  

مرکز وکتور می تواند هر سال تا ۴ میلیون دوز واکسن اپی واک کرونا تولید کند اما اگر مراکز داروسازی دیگر به این طرح بپیوندند میزان تولید این واکسن به مراتب افزایش خواهد یافت.   

آزمایش انسانی سومین واکسن روسی

آزمایش بالینی سومین واکسن ضدکرونای روسی با عنوان «اسپوتنیک لایت» آغاز شد.

به گزارش شبکه تلویزیونی روسیه۲۴، مرکز ویروس شناسی گمالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه، آزمایش بالینی واکسن اسپوتنیک لایت را آغاز کرد.

این واکسن جدید ضدکرونا در سه مرکز درمانی در مسکو و سن پترزبورگ (شامل بیمارستان سچنووا در مسکو و انستیتو درمانی اکو بزآپاسنست و انستیتو اسمورودینتسوا) آزمایش می شود.

در آزمایش های بالینی واکسن اسپوتنیک لایت ۱۵۰ فرد داوطلب شرکت دارند. آزمایش این واکسن تا ماه دسامبر سال جاری میلادی (دی ماه ۱۴۰۰) ادامه خواهد یافت.واکسن روسیه

 الکساندر گینزبورگ رئیس مرکز ویروس شناسی گمالیا اعلام کرده است که بی خطر بودن واکسن اسپوتنیک لایت در جریان تحقیقات اثبات شده است.

به گفته این دانشمند روس سازنده واکسن اسپوتنیک -وی، اسپوتنیک لایت برای کاهش شیوع بیماری کرونا در یک مدت زمانی کوتاه تولید شده است.

واکسن اسپوتنیک لایت ۸۵ درصد کارایی دارد که کمتر از درجه تاثیر اسپوتنیک وی با امکان ایجاد مصونیت ۹۲ درصدی است.

در روسیه، ۳ میلیون و ۴۴۸ هزار نفر به کویید-۱۹ مبتلا شده و ۶۲ هزار و ۸۰۴ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

در شبانه روز اخیر در این کشور ۲۳ هزار و ۹۳۴ نفر به بیماری کرونا مبتلا یا تست کرونای آنها مثبت بوده است و ۵۳۱ نفر هم بر اثر این بیماری جان خود را ازدست داده اند.

در زمان حاضر حدود ۵۰۰  هزار بیمار کرونایی در بیمارستان های روسیه بسر می برند.  

مسکو – ایرنا- آزمایش بالینی سومین واکسن ضدکرونای روسی با عنوان «اسپوتنیک لایت» آغاز شد.

مسکو – ایرنا – به دنبال واکسیناسیون عمومی کرونا در روسیه که از شنبه هفته گذشته در مسکو پایتخت…

تهران – ایرنا – رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: واکسن تولید ایران از بسیاری واکسن‌های خارجی اطمینان…

مسکو – ایرنا – سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه موسوم به «روس پاترب نادزور» (دست اندر کار…

مسکو – ایرنا – روسیه که تاکنون دو نمونه واکسن کرونا را به ثبت رسانده و در حال انجام مراحل نهایی…

مسکو – ایرنا -روسیه اعلام کرد قیمت واکسن کرونا ساخت این کشور به نام «اسپوتنیک وی» چند برابر…

مسکو- ایرنا- در حالی که واکسنیاسیون با واکسن نخست روسیه برای کرونا در این کشور آغاز شده است،…

تهران – ایرنا- به دنبال دو حمله تروریستی امروز در بغداد «مصطفی الکاظمی»…

تهران- ایرنا- روزنامه واشنگتن پست پنجشنبه شب گزارش داد که دولت بایدن…

بغداد- ایرنا- سخنگوی ائتلاف «دولت قانون» عراق به ریاست «نوری المالکی»…

تهران- ایرنا- وزرای خارجه فرانسه و امارات روز پنجشنبه در پاریس دیدار…

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

تهران – ایرنا – وزارت بهداشت روسیه روز شنبه اعلام کرد که کاربرد واکسن بیماری کووید -۱۹ به نام «اسپوتنیک وی» را برای سالمندان بالای ۶۰ سال تائید کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سالمندان بالای ۶۰ سال تاکنون در برنامه واکسیناسیون سراسری این کشور قرار نداشتند، تا اینکه تاثیر این واکسن بر روی این گروه سنی، به صورت جداگانه آزمایش شد.

الکساندر گینزبورگ رئیس مرکز ویروس شناسی گاملیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه اعلام کرد که ۸۵ درصد افرادی که با واکسن «اسپوتنیک وی» واکسینه شده اند هیچ عارضه ای نداشته اند.

 رئیس مرکز ویروس شناسی گاملیا خاطرنشان کرد که در ۱۵ درصد افرادی که با اسپوتنیک وی واکسینه شده اند محل تزریق واکسن کمی سرخ می شود و در طول یک شبانه روز دچار سردرد خفیف می شوند.  

به گفته گینزبورگ، واکسن اسپوتنیک وی در برابر ویروس تغییر یافته کرونا که در انگلیس بوجود آمده است نیز مصونیت ایجاد می کند.  واکسن روسیه

واکسن اسپوتنیک نخستین واکسن کرونا در روسیه را مرکز گمالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه با همکاری وزارت دفاع روسیه می سازد و تاکنون دو میلیون دوز از این واکسن تولید شده است.  

این واکسن با سرمایه صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه تولید شده است و دولت مسکو  برای صادرات این واکسن به کشورهای دیگر یا تولید در خارج از روسیه برنامه ریزی کرده و بیش از ۵۰ کشور جهان برای خرید بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن ابراز تمایل کرده اند.

«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه بتازگی به سران کشورهای حاضر در نشست «جی-۲۰» گفت که روسیه آماده است تا واکسن ضد کرونای اسپوتنیک وی را به کشورهایی که به آن نیاز دارند عرضه کند.

 واکسیناسیون عمومی علیه کرونا در روسیه از ۱۵ آذر ماه گذشته آغاز شده است.

مسکو – ایرنا- الکساندر گینزبورگ رئیس مرکز ویروس شناسی گاملیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه اعلام…

مسکو – ایرنا – «کریل دمیتریف» رئیس صندوق سرمایه گذاریهای مستقیم روسیه (تشکیلات دولتی تامین…

مسکو – ایرنا- الکساندر گینزبورگ رئیس مرکز ویروس شناسی گاملیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه اعلام…

مسکو- ایرنا- واکسیناسیون علیه کرونا ابتدا روی نظامیان روسیه آغاز شده است و به گفته «تیمور ایوانف»…

مسکو – ایرنا – در حالی که این روزها روسیه شادمان از ساخت اولین واکسن خود با نام «اسپوتنیک وی»،…

مسکو – ایرنا – مدیرکل شرکت داروسازی ار.فارم تولیدکننده واکسن روسی کرونا به نام اسپوتنیک وی…

مسکو – ایرنا – دومای روسیه قصد داردسازندگان نخستین واکسن کرونا به نام واکسن اسپوتنیک-۵ را به…

مسکو -ایرنا – وزارت بهداشت روسیه از آغاز تولید انبوه واکسن کرونای ساخته شده در این کشور خبر…

تهران – ایرنا- به دنبال دو حمله تروریستی امروز در بغداد «مصطفی الکاظمی»…

تهران- ایرنا- روزنامه واشنگتن پست پنجشنبه شب گزارش داد که دولت بایدن…

بغداد- ایرنا- سخنگوی ائتلاف «دولت قانون» عراق به ریاست «نوری المالکی»…

تهران- ایرنا- وزرای خارجه فرانسه و امارات روز پنجشنبه در پاریس دیدار…

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

موسسه تحقیقاتی روسیه که تولید واکسن کرونا را بر عهده دارد، اعلام کرد نتایج موقتی آخرین مرحله آزمایش انسانی این واکسن به زودی منتشر می‌شود.

دنیس لوگونوف، مدیر موسسه «گامالیا»، روز دوشنبه ۲۸ مهر اظهار داشت که در تعیین نتایج موقتی آخرین مرحله تست واکسن، اطلاعات مربوط به پنج هزار تا ده هزار داوطلب شرکت‌کننده دخیل بوده است.

آزمایش واکسن روسی کرونا با نام تجاری «اسپوتنیک وی» از ابتدای ماه سپتامبر در مسکو آغاز شده و تاکنون ۴۰ هزار داوطلب در این آزمایش انسانی شرکت کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز نوشت، انتظار می‌رود نتایج موقتی مرحله پایانی تست واکسن کووید در ماه آینده میلادی (نوامبر) منتشر شود.

سفارش واکسن روسی کرونا، علی‌رغم ابراز نگرانی‌ها از شتاب‌زدگی در تولید، به بیش از یک میلیارد دوز رسیده است.واکسن روسیه

مسکو با رد تمام انتقادها می‌گوید از کیفیت واکسن خود اطمینان کامل دارد.

نخستین بار، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز ۲۱ مرداد در نشستی خبری در کرملین از دستیابی این کشور به واکسن قطعی برای مقابله با ویروس جدید کرونا خبر داد.

آقای پوتین گفته بود یکی از دختران او به عنوان داوطلب در مراحله اولیه آزمایش این واکسن شرکت داشته است.

از سوی دیگر، در شرایطی که آزمایش‌های بالینی واکسن کرونا هنوز تکمیل و نهایی نشده است، چین به تازگی تزریق عمومی یک واکسن آزمایشی را در یکی از شهرهای این کشور آغاز کرد.

گزارش‌ها حاکی است صدها نفر از شهروندان چینی برای دریافت همین واکسن نامطمئن صف بستند.

آمارهای رسمی هند حاکی از افت شدید صادرات ایران به این کشور در سال ۲۰۲۰ است.

آمارهای وزارت اقتصاد هند که روز پنج‌شنبه ۲ بهمن در وبسایت آن منتشر شده نشان می‌دهد در سال گذشته میلادی ،این کشور تنها ۲۷۹ میلیون دلار واردات از ایران داشته، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۹ حدود ۳.۴ میلیارد دلار بود.

هند بعد از چین دومین مشتری نفتی ایران قبل از تحریم‌ها بود.

آمارهای گمرک چین نیز نشان می‌دهد وارداتش از جمهوری اسلامی در سال گذشته میلادی کمتر از نصف شده است.

بر اساس گزارش وزارت اقتصاد هند، صادرات پارسال این کشور به ایران نیز با افتی ۴۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ به حدود ۲.۲ میلیارد دلار رسیده است.

در میان شرکای عمده ایران، گمرک کره جنوبی هم گزارش سالانه منتشر کرده که نشان می‌دهد پارسال کمتر از ۹ میلیون دلار واردات از ایران داشته، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲.۱ میلیارد دلار بود.

کره جنوبی پارسال ۱۸۶ میلیون دلار صادرات به ایران داشت.

برای اولین بار است که صادرات چین، هند و کره جنوبی به ایران، از وارداتشان از جمهوری اسلامی پیشی می‌گیرد.

مقامات ایران از افتتاح پالایشگاه بیدبلند در خوزستان برای جمع‌آوری گازهای همراه خبر دادند.

بر اساس آمارهای بانک جهانی و آژانس بین‌المللی انرژی، ایران سالانه ۱۸ میلیارد متر مکعب گاز تولید شده از میادین نفتی را به خاطر نبود تجهیزات جمع‌آوری گازها، در همان مرحله تولید می‌سوزاند و به هدر می‌دهد.

گزارش مقامات رسمی ایران حاکی است که پالایشگاه یاد شده توان جمع‌آوری و پالایش روزانه ۱۴ میلیون متر مکعب گاز (سالانه کمی بیش از ۵ میلیارد متر مکعب) را دارد.

خبرگزاری ایرنا نیز روز پنج‌شنبه دوم بهمن‌ماه همزمان با افتتاح این پالایشگاه گزارش داد که ارزش این میزان از گاز سالانه ۷۰۰ میلیون دلار است و برای صادرات خواهد بود.

حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران گفته است برای این پروژه ۳.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده و با صادرات گاز تولیدی از این پالایشگاه کل سرمایه تا ۵ سال آینده قابل بازگشت است.

بر اساس آمارهای «پروژه جهانی کربن»، ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۷۸۰ میلیون تن تولید دی‌اکسید کربن از محل مصرف سوخت‌های فسیلی داشته که ۳۴ میلیون تن آن به خاطر سوزاندن گازهای همراه در همان مرحله تولید بوده است.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران پنج‌شنبه اعلام کرد پروژه‌های دیگری برای جمع‌آوری گازهای همراه وجود دارد و دولت در تلاش است تا سال ۱۴۰۱ سوزاندن گازهای همراه در مشعل‌ها را به صفر برساند.

ليوبوف سوبول، وکيل الکسی ناوالنی منتقد سرسخت کرملين، روز پنجشنبه دوم بهمن به جرم فراخوان تظاهرات بدون مجوز برای روز شنبه ۴ بهمن در حمايت از آقای ناوالنی توسط پليس بازداشت شد.

ولاديمير وورونين، وکيل خانم سوبول روز پنجشنبه در توئيتی نوشت ماموران پليس خودروی او را متوقف کرده و خانم سوبول را برای تفهيم اتهام به پاسگاه پليس بردند. قبل از آن هم سه مامور برای دادن يک هشدار کتبی از سوی دادستانی مسکو در مورد برنامه ريزی اين تظاهرات به منزل خانم سوبول مراجعه کرده بودند.
اوايل روز پنجشنبه نيز يک وکيل تبعه بلاروس که در بنياد مبارزه با فساد آقای ناوانی کار می‌کند به مدت کوتاهی بازداشت و به او اطلاع داده شد که قبل از روز ششم بهمن بايد روسيه را ترک کند.

روز ۲۹ دی در يک دادرسی کوتاه که آقای ناوالنی آن را «تمسخر عدالت» توصيف کرد قاضی حکم بازداشت او تا روز ۱۵ فوريه را صادر کرد. تا آن زمان حکم سه سال حبس تعليقی آقای ناوالنی که در سال ۲۰۱۴ و به جرم اختلاص صادر شده بود مورد بازبينی قرار خواهد گرفت و در صورت اثبات جرم او ممکن است به حدود سه سال زندان محکوم شود.

آتش‌سوزی در بزرگترین مجتمع ساخت واکسن جهان واقع در غرب هند منجر به کشته شدن ۵ نفر شد.

دولت هند روز پنج‌شنبه دوم بهمن‌ماه با اعلام این خبر گفته است آتش‌سوزی در مجتمع «انستیتو سرم» احتمالا به خاطر اختلال در سیستم برق ساختمان بوده، اما مشکلی بر فعالیت واحد تولید واکسن کرونا ایجاد نکرده است.

در این مجتمع نه تنها تولید واکسن بومی کرونا با نام «نواواکس» که قرار است تا دو ماه آینده به بازار بیاید، در حال انجام است، بلکه مجوز تولید واکسن مشترک دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا نیز به این مجتمع داده شده و کار ساخت واکسن در حال انجام است.

دولت هند امیدوار است ماهانه ۵۰ میلیون شهروند خود را با واکسن‌های تولیدی مجتمع «انستیتو سرم» علیه کرونا واکسیناسیون کند. از طرفی قرار است بخش عمده‌ای از واکسن‌های مورد نیاز برخی کشورها از جمله بنگلادش و برزیل در همین مجتمع ساخته شود.

دولت هند پنج‌شنبه اعلام کرد به همه شهروندان و کشورهای خارجی اطمینان می‌دهد آتش‌سوزی هیچ تاثیری بر روند تولید واکسن کرونا ندارد و هند تمام تعهدات خود را به موقع انجام خواهد داد.

واکسن روسیه

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن اشاره به این که ۹۰ درصد سپرده‌های بانکی در کشور به ۴ درصد جامعه تعلق دارد، از فاصله طبقاتی در کشور و بودجه سال ۱۴۰۰ انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا زاکانی روز پنج‌شنبه دوم بهمن ماه گفت: «۷۰ درصد سپرده‌های بانکی برای یک درصد و ۹۰ درصد از آنها برای ۴ درصد جامعه است.»

آقای زاکانی در ادامه افزود: «بین کمترین و بیشترین مصرف گوشت در سال به صورت میانگین برای هر نفر در خانواده‌های فقیر یک کیلو گوشت و برای خانواده‌های ثروتمند تا ۹۶ کیلو در سال مصرف وجود دارد.»

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌ای در دی ماه ۱۳۹۹ به ۴۶.۲ درصد رسیده است.

تورم نقطه‌ای به معنی رشد قیمت مجموعه‌ای از کالا‌ها و خدمات در یک ماه مشخص نسبت به ماه مشابه سال قبل آن است.

جزئیات گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد خانوارهای ایرانی در یک سال گذشته برای خرید اقلام «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نزدیک به ۶۰ درصد و برای «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» ۴۰ درصد هزینه بیشتری پرداخت کرده‌اند.

آقای زاکانی در ادامه گفت که بودجه‌بندی سال ۹۹ بر اساس یک «کار تبلیغی» علیه تحریم‌های ترامپ بر مبنای فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت ۵۰ دلاری بسته شد و ۲۷۳ هزار میلیارد تومان کسری در سال ۹۹ به بار آورد.

او در ادامه ضمن انتقاد از بودجه ۱۴۰۰ از کسری ۳۳۲ هزار میلیارد تومانی بودجه در خوشبینانه‌ترین حالت در سال آینده خبر داد.

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران پیش از این خواستار رد کلیات بودجه پیشنهادی دولت توسط مجلس شده بود.

نمایندگان منتقد بودجه ۱۴۰۰ می‌گویند دولت در بودجه آینده وابستگی به نفت را حدود پنج برابر افزایش داده و افزایش اتکا به نفت با دستورات رهبر جمهوری اسلامی در تضاد است.

آنتونی فاوچی، مشاور پزشکی دولت آمریکا می‌گوید پس از پیوستن دوباره آمریکا به سازمان جهانی بهداشت، واشینگتن قصد دارد در برنامه جهانی کوواکس که به تأمین واکسن کرونا برای کشورهای فقیر مربوط می‌شود، مشارکت کند.

آقای فاوچی روز پنج‌شنبه خطاب به سازمان جهانی بهداشت گفت که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا یک فرمان اجرایی در این باره صادر خواهد کرد.

او با اشاره به فرمان اخیر جو بایدن برای پیوستن دوباره به سازمان جهانی بهداشت گفت که واشینگتن در پیشبرد و اصلاح این سازمان همکاری خواهد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا با انتقاد از عملکرد سازمان جهانی بهداشت، آمریکا را از عضویت در این سازمان خارج کرده بود.

خبرها از ایران از محکومیت دو بهایی دیگر به حبس حکایت دارد. از جمله مصادیق اتهامات آنها «پرداخت شهریه کلاس یک تبعه افغانستان» و نوشتن این جمله عنوان شده است: «مردم این منطقه نیازمند آموزش هستند».

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در روز پنج‌شنبه،‌ دوم بهمن‌ماه سوفیا مبینی و نگین تدریسی از سوی دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد با اتهام «اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهائیت و ترویج تعلیمات» هر یک به پنج سال حبس تعزیری محکوم شدند.

این دو بهایی در تاریخ ۴ آبان‌ماه سال ۹۶ در خلال مراسم دویستمین سالگرد تولد «بهاءالله»،‌ پیامبر آیین بهائی توسط مأموران اداره اطلاعات دستگیر، اما پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شدند.

سوفیا مبینی و نگین تدریسی در دادگاه بدوی به ریاست قاضی مقیسه با اتهام «عضویت در گروه غیرقانونی بهایی با هدف برهم زدن امنیت کشور» به ترتیب به ۱۰ و ۵ سال محکوم شده بودند.

در حکم صادره توسط قاضی مقیسه مصادیق اتهامات مطروحه علیه این شهروندان «پرداخت شهریه کلاس زبان یک تبعه افغانستان، دادن مشاوره روانشناسی رفتاری، جنسی و اقتصادی، و نوشتن این جمله در دفتر شخصی مبنی بر این که «مردم این منطقه نیازمند آموزش هستند» عنوان شده بود.

جمهوری اسلامی ایران آیین بهاییت را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات ایران بارها بهاییان را «جاسوس و دشمن» خوانده‌اند و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب و کار علیه آنها صادر کرده است.

مدافعان حقوق بشر و نهادهای بین‌المللی همواره با اشاره به بازداشت‌ گسترده و احکام سنگین علیه شهروندان بهایی، رفتار حکومت ایران «نقض سیستماتیک» حقوق آنها و نقض حقوق بشر می‌دانند.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۹۳ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و شش هزار و ۲۰۴ بیمار جدید شناسایی شدند.

افزایش نسبی تعداد جان‌باختگان و بیماران جدید شناسایی‌شده در شبانه‌روز گذشته در مقایسه با مدت مشابه در حالی اعلام می‌شود که معاون وزارت بهداشت در مورد افزایش آمار کرونا در روزهای آینده همزمان با موج سرمای هوا هشدار داد.

روز گذشته تعداد جان‌باختگان در یک شبانه‌روز ۸۴ نفر و تعداد بیماران جدید ۶ هزار و ۱۸۲ نفر اعلام شده بود.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران هم روز پنج‌شنبه از افزایش ۱.۸ درصدی تمامی شاخص‌های ابتلا به کرونا در پایتخت نسبت به هفته گذشته خبر داد و از تصمیمات اخیر مبنی بر بازگشایی‌های برخی مراکز با وجود شکننده بودن وضعیت پایتخت انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، سیما سادات لاری روز پنج‌شنبه، دوم بهمن‌ماه، همچنین گفت که از مجموع بیماران مبتلا به کرونا در کشور، چهار هزار و ۱۶۸ نفر در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

بر اساس گزارش خانم لاری، تاکنون مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۵۴ هزار و ۵۲۰ نفر و آمار جان‌باختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۱۵۰ نفر رسیده است.

آمار رسمی مبتلایان به کرونا و قربانیان آن همواره با تردید جدی کارشناسان و شماری از مدیران بهداشتی در ایران مواجه بوده و حتی مدیران سازمان نظام پزشکی، آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت برآورد کرده‌اند.

بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران، ۱۰ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

۱۰ شهر قرمز همگی در استان مازندران واقع شده است.

در ادامه بازداشت فعالان مدنی در شهرهای کردنشین ایران، شبکه حقوق بشر کردستان می‌گوید تعداد این بازداشت‌شدگان به ۴۱ نفر رسیده است.

این نهاد که اخبار مربوط به مناطق کردنشین را منتشر می‌کند گفته است که در دو روز گذشته، ۱۳ نفر در شهرهای بوکان، پیرانشهر و نقده بازداشت شده‌اند.

موج بازداشت افراد فعال در زمینه‌های مختلف مدنی، فرهنگی و محیط زیست از روز ۲۰ دی در شهرهای مهاباد، بوکان، مریوان، سنندج، پیرانشهر و نقده آغاز شد و گزارش‌هایی نیز از بازداشت شهروندان کُرد در شهرهای کرج و تهران منتشر شده است.

شبکه حقوق بشر کردستان گفته است که از میان ۴۱ نفر بازداشتی تاکنون تنها یک نفر آزاد شده است و اتهام بازداشت‌شدگان مشخص نیست.

کارگران شهرداری کوت عبدالله در استان خوزستان حدود یک ماه است که در اعتراض به عدم پرداخت حقوق از جمع‌آوری زباله سر باز زده‌اند، اما اعتراض آنها هم‌چنان بی‌پاسخ مانده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا در روز پنج‌شنبه، دوم بهمن‌ماه، کارگران بخش خدماتی و فضای سبز شهرداری کوت عبدالله با همراهی ۳۰۰ نفر از کارگران واحد اجرائیات برای وصول مطالبات معوقه خود از حدود یک ماه پیش به نشانه اعتراض دست از کار کشیده‌اند.

این چندمین حرکت اعتراضی کارگران شهرداری کوت عبدالله در شهرستان کارون از ابتدای امسال است.

شهردار سابق کوت عبدالله در مردادماه امسال در پی اعتراض چندباره کارگران گفته بود که این شهرداری هر ماه حدود ۱۸ میلیارد ریال تنها برای پرداخت حقوق کارگران کمبود بودجه دارد.

به گفته آرش دُر، شهرداری فعلی کوت عبدالله، مطالبات مورد اعتراض کارگران پرداخت نشدن حقوق سه ماه مهر، آبان و آذر و ۲۰ درصد از حقوق شهریورماه است.

به گفته این کارگران، مسئولان شهرداری و پیمانکاران تاکنون پاسخی به مطالبات این کارگران نداده‌اند.

کوت عبدالله در زمستان ۱۳۹۱ با تصویب هیئت دولت و برخلاف مخالفت‌های شدید مردم به عنوان یک شهر مستقل تبدیل به مرکز شهرستان کارون در استان خوزستان شد.

این منطقه با وجود ۱۸۰ هزار نفر جمعیت از کمترین امکانات شهری و بهداشتی برخوردار است.

عدم دسترسی به آب آشامیدنی تصفیه‌شده و فاضلاب شهری روباز که منجر به سرریز شدن آن به خیابان‌ها و کوچه‌های منطقه در زمان بارندگی می‌شود، از جمله مشکلات مردم این شهر به شمار می‌رود.

دولت جو بایدن روز چهارشنبه اخراج بخشی از مهاجران غیرقانونی از خاک آمریکا را به مدت ۱۰۰ روز به حال تعلیق درآورد.

وزارت امنیت داخلی آمریکا با صدور بخشنامه‌ای نوشت که دولت بایدن قصد دارد در این مدت روند جاری اخراج مهاجران را بررسی کند تا ببیند آیا عادلانه و کارآمد است و امنیت همگانی را تأمین می‌کند یا خیر.

این بخشنامه همچنین می‌نویسد که طی این مهلت قانونی، منابع دولتی فرصت می‌یابند بر مشکلات جاری در مرز با مکزیک تمرکز کنند و به تطبیق قوانین پناهندگی و مهاجرتی آمریکا با حقوق بشر اقدام کنند.

این مهلت ۱۰۰ روزه شامل افرادی که پس از اول نوامبر، سه ماه پیش، به آمریکا آمده‌اند یا مظنون به تروریسم یا جاسوسی هستند نمی‌شود.

دادن چنین مهلتی یکی از قول‌های جو بایدن در جریان کارزار انتخاباتی او بود.

آقای بایدن در اولین روز کاری خود ۱۷ فرمان ریاست‌جمهوری امضا کرد که لغو محدودیت سفر شهروندان چند کشورِ با اکثریت مسلمان، از جمله ایران، یکی از آنها بود.

معاون وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه درباره افزایش آمار کرونا در روزهای آینده همزمان با موج سرمای هوا هشدار داد.

ایرج حریرچی شامگاه اول بهمن‌ماه در یک برنامه تلویزیونی گفت کاهش دما که منجر به تجمع افراد در فضاهای بسته و خودروها می‌شود، افزایش میزان ابتلا به کرونا را در پی خواهد داشت.

آقای حریرچی ضمن ابراز نگرانی دوباره از تاب‌آوری کادر درمان با اوج‌گیری دوباره کرونا گفت: «در پیک‌های جدید، زمانی که کنترل بیماری از توان کادر درمان خارج می‌شود، میزان فوتی‌ها سه برابر شرایط پیش از اوج‌گیری می‌شود.»

از اواخر آذرماه، مقامات وزارت بهداشت ایران با وجود تردیدهای جدی همواره از کاهش آمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونا در کشور خبر داده‌اند. اما در روزهای گذشته همزمان با افزایش تعداد شهرهای قرمز در مازندران، برگزاری مراسم‌های مذهبی و افزایش آمار سفرها به‌ویژه به شهرهای جنوبی کشور، اوج‌گیری دوباره کرونا در بهمن‌ماه از جمله نگران‌هایی است که بارها به آن اشاره کرده‌اند.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران هم روز پنج‌شنبه، دوم بهمن‌ماه، از افزایش ۱.۸ درصدی کلیه شاخص‌های ابتلا به کرونا در پایتخت نسبت به هفته گذشته خبر داد و از تصمیمات اخیر مبنی بر بازگشایی‌های برخی مراکز با وجود شکننده بودن وضعیت پایتخت انتقاد کرد.

وزیر آموزش و پرورش ایران روز ۲۵ دی‌ماه از بازگشایی مدارس در شهرهایی که از لحاظ شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار ندارند، خبر داده و گفته بود: «مطالعات نشان می‌دهد تاثیر تعیین‌کننده‌ای بین بازگشایی و شیوع بیماری کرونا وجود ندارد.»

این اظهارات با انتقادهای بسیاری از سوی کارشناسان و مقامات وزارت بهداشت مواجه شد.

بر اساس آمارهای پزشکی قانونی در سال ۱۳۹۹ به طور میانگین روزانه ۱۵ نفر در ایران در سال جاری جان خود را بر اثر خودکشی از دست داده‌اند.

در گزارشی که روزنامه «اعتماد» روز چهارشنبه، اول بهمن‌ماه، منتشر کرده است، از قول یک منبع آگاه در سازمان پزشکی قانونی ایران آمده است که آمار خودکشی از ابتدای امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۴.۲ درصد افزایش یافته است.

به گزارش سازمان پزشکی قانونی در هشت ماه نخست سال ۱۳۹۸، تعداد کل قربانیان خودکشی در کشور ۳۴۴۴ نفر بوده است، اما این آمار در مدت مشابه سال ۱۳۹۹ با ۴.۲ درصد افزایش به ۳۵۸۹ نفر رسیده است.

این آمار در حالی اعلام می‌شود که بر اساس گزارش‌های منتشرشده تنها در طول یک ماه در فاصله مهر تا آبان ۹۹ شش دانش‌آموز تنها در شهرستان رامهرمز در جنوب ایران دست به خودکشی زده‌اند.

در ماه‌های گذشته اخبار متعددی درباره خودکشی نوجوانان در ایران منتشر شده است. این آمار نشانگر کاهش سن خودکشی در ایران است و بیشتر آن‌ها به دلیل فقر اقتصادی و نابسامانی‌های اجتماعی و خانوادگی رخ داده است

وزارت بهداشت ایران از دو سال گذشته آمار مرگ‌ و میر ناشی از خودکشی در کشور را اعلام نکرده است.

بر اساس آخرین آماری که در سال ۱۳۹۷ از سوی مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت ایران منتشر شد، آمار خودکشی در فاصله سال‌های ۹۴ تا ۹۷ روندی افزایشی داشته و تا سال ۹۷ تقریبا سالانه حدود ۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، خودکشی منجر به مرگ گزارش شده است.

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر در ایران که در مرخصی درمانی بود، به زندان قرچک بازگشت.

به گفته همسر نسرین ستوده وی چند روز قبل مورد آنژیوگرافی قلب قرار گرفته بود.

رضا خندان، همسر خانم ستوده روز چهارشنبه اول بهمن با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت همسرش، شرایط زندان را فاجعه توصیف کرد و محل نگهداری نسرین ستوده را کابینی ده متری و بدون پنجره توصیف کرد که در آن ۱۲ تخت جا داده شده است.

به نوشته رضا خندان،‌با وجود ویروس کرونا این زندانیان به هیچ وجه نمی‌توانند فاصله کافی را رعایت کنند. به همین دلیل نسرین ستوده در کمتر از سه هفته پس از انتقال به قرچک به ویروس کرونا مبتلا شد.

نسرین ستوده ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او به اتهامات سیاسی به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است.

کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه با حضور در مجلس سنا و به عنوان رئیس این مجلس مراسم سوگند سه سناتور جدید را برگزار کرد.

با اضافه شدن این سه سناتور دموکرات به سنای آمریکا تعداد اعضای دموکرات و جمهوریخواه در این مجلس برابر شد و با توجه به این که معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز در سنا حق رای دارد به این ترتیب اکثریت سنا هم دست دموکرات‌ها افتاد.

با این تحول دموکرات‌ها دستور کار در مجلس سنا را در دست گرفتند و سناتور چاک شومر، رهبر اکثریت سنا خواهد بود.

الکس پدیا، سیاستمدار دموکرات، به عنوان سناتور ایالات متحده از کالیفرنیا جانشین خانم کامالا هریس در مجلس سنا شد. خانم هریس روز دوشنبه در آستانه مراسم تحلیف جو بایدن از سمت خود در مجلس سنای ایالات متحده استعفا کرد.

رافائل وارناک و جان اوساف هردو از حزب دموکرات نیز توانستند در دور دوم انتخابات سنا در ایالت جورجیا به پیروزی برسند.

دموکرات‌ها همچنین در مجلس نمایندگان آمریکا در اختیار دارند. دموکرات‌ها در انتخابات میاندوره‌ای سال ۲۰۱۰ کنترل سنا را از دست دادند.


بیشتر

رهبر جمهوری اسلامی

«این هم اقتصاد فلجشان است؛ اقتصاد آمریکا به معنای واقعی فلج است.»

© 2021 تمام حقوق این وب‌سایت، بر اساس مقررات کپی‌رایت، برای رادیو فردا محفوظ است.

دولت روسیه در چارچوب برنامه واکسیناسیون علیه بیماری کووید-۱۹، روز شنبه ۵ دسامبر (۱۵ آذر) تزریق واکسن به افراد در معرض خطر ویروس را در شماری از کلینیک‌های خود در مسکو آغاز کرد.

این واکسن که «اسپوتنیک ۵» (Sputnik V) نام دارد در ماه اوت به ثبت رسیده است و تولید‌کنندگان‌اش می‌گویند با ۹۵ درصد کارآیی، عوارض جانبی بزرگی را در بر ندارد. هرچند هنوز این واکسن در مرحله سوم تست است و آزمایش گسترده آن روی ۴۰ هزار داوطلب در حال انجام است.

ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه چهارشنبه هفته گذشته دستور آغاز استفاده از این واکسن را صادر کرده بود.

هزاران تن از شهروندان روسی برای دریافت دو مرحله تزریق واکسن در این آخر هفته ثبت‌نام کرده‌اند، با این حال مشخص نیست روسیه تا چه حد بتوان جوابگوی نیاز تولید باشد.

تولیدکنندگان واکسن گفته‌اند انتظار دارند بتوانند تا پایان سال جاری میلادی، بیست روز دیگر، دو میلیون دوز واکسن را روانه بازار کنند.واکسن روسیه

توزیع عمومی واکسن ساخت روسیه در شرایطی انجام می‌شود که برخی از محققان ابراز نگرانی کرده‌اند مسکو ممکن است اعتبار ملی را مقدم بر ایمنی قرار داده باشد. پیشتر سازمان جهانی بهداشت و کشورهایی از جمله آلمان نیز درباره رعایت کلیه دستورالعمل‌های تعیین شده برای تولید واکسنی ایمن در برابر ویروس کرونا توسط روسیه ابراز تردید کرده بودند.

در مقابل میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه، نگرانی‌ها درباره ایمنی این واکسن را «بی‌اساس» عنوان کرده بود.

عرضه واکسن ساخت روسیه در حالی شروع شده است که بریتانیا و آمریکا نیز در حال آماده‌سازی برای توزیع واکسن هستند.

همزمان با انتشار خبرهای مربوط به آغاز واکسیناسیون ضد بیماری کووید-۱۹، سازمان جهانی بهداشت نسبت به دست کم گرفتن دستورالعمل‌های بهداشتی هشدار داده است.

مایک ریان کارشناس این سازمان با اشاره به اینکه واکسن موارد ابتلای کووید-۱۹ را به صفر نخواهد رساند، از همگان خواست به عمل به توصیه‌های بهداشتی ادامه دهند.

وی افزود: «واکسیناسیون یک ابزار بزرگ است، ابزاری بزرگ و قدرتمند در کنار ابزارهایی که هم‌اکنون در اختیار داریم. اما این ابزار به تنهایی نخواهد توانست از عهده تمام کار بربیاید.»

پیشتر در روز جمعه تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، گفته بود «می‌توان پروسه پایان همه‌گیری را آغاز شده فرض کرد». هر چند وی اضافه کرده بود که ویروس همچنین فشار سنگینی را روی بیمارستان‌ها وارد خواهد آورد.

تا کنون بیش از ۶۶ میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا آلوده شده‌اند که از این میان دستکم ۱.۵ میلیون نفر جان خود را از دست داده‌اند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آسترازنکا گفت که  با همکاری موسسه گامالیا در روسیه که واکسن روسی را ساخته است، به زودی تحقیقات مشترکی را برای مطالعه اثربخشی واکسن ترکیبی آغاز می‌کند- Olga MALTSEVA, John Cairns / AFP / University of Oxford

به گفته یک مقام روسی، شرکت داروسازی آسترازنکا که در حال تولید واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد است، قرار است یک سری آزمایش‌های بالینی را برای آزمایش یک واکسن ترکیبی، مرکب از واکسن آکسفورد و واکسن روسی اسپوتنیک‌وی، آغاز کند. 

کیریل دیمیتریف، رئیس صندوق ثروت ملی روسیه [که پشتیبان مالی واکسن روسی است]، در بیانیه‌ای گفت که در صورت اثبات موثر بودن واکسن ترکیبی در آزمایش‌های بالینی، روسیه مصمم است تولید مشترک آن را با آسترازنکا آغاز کند. 

آسترازنکا جمعه گذشته اعلام کرد که ایده تولید واکسن ترکیبی را بررسی خواهد کرد. دانشمندان روسی معتقدند که واکسن ترکیبی می‌تواند اثربخشی مضاعف داشته باشد. 

آسترازنکا گفت که  با همکاری موسسه گامالیا در روسیه که واکسن روسی را ساخته است، به زودی تحقیقات مشترکی را برای مطالعه اثربخشی واکسن ترکیبی آغاز می‌کند. واکسن روسیه

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

براساس یافته‌های یک مطالعه جدید که روز پنجشنبه در مجله لانست منتشر شد، واکسن آکسفورد در صورت تجویز در دو مرحله شامل یک نصف دوز و سپس یک دوز کامل، ۹۰ درصد کارایی دارد. اما در صورت تزریق دو دوز کامل کارایی آن ۶۲ درصد است. 

در این مطالعه گفته شد هیچ مورد بستری یا بیماری شدید در بین آن دسته از داوطلبانی که این واکسن را دریافت کرده‌اند، گزارش نشده است. یافته‌های این مطالعه درباره کارایی واکسن آکسفورد مبتنی بر تجزیه و تحلیل فاز سوم آزمایش در انگلستان و برزیل است که در آن ۱۱۶۳۶ داوطلب شرکت کرده‌اند. 

روسیه براساس یافته‌های آزمایش مقدماتی ادعا کرد که واکسن روسی ۹۲ درصد در ایجاد ایمنی در برابر ویروس کرونا موثر است. علی‌رغم این که واکسن روسی هنوز در مرحله سوم آزمایش بالینی قرار دارد، روسیه این هفته برنامه واکسیناسیون خود را آغاز کرد. 

آقای دیمیتریف گفت: «[همکاری برای تولید واکسن ترکیبی] نشان از قدرت فناوری واکسن اسپوتنیک‌وی و تمایل روسیه به همکاری با واکسن‌های دیگر برای مبارزه با کرونا است.» 

وی افزود که همکاری بین دانشمندان کشورهای مختلف برای غلبه بر همه‌گیری تعیین‌کننده خواهد بود. 

در تنظیم این خبر از گزارش‌های خبرگزاری رویترز استفاده شده است. 

© The Independent

واکسن روسیه
واکسن روسیه
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *