پروپوزال

پروپوزال
پروپوزال

Eine wichtige Rolle spielen Exposés (oder: Exposees) bei der Planung von Forschungsprojekten in der Wissenschaft. Im Exposé wird die Problemstellung dargestellt und der Stand des Wissens auf dem Forschungsgebiet angegeben. Im Exposé werden daneben Methoden, Ziele und zugrunde liegende Hypothesen des Projekts erläutert. Oft ist ein realistischer Zeitplan mit Meilensteinen (Teilschritten, die in bestimmten Intervallen zu erreichen sind) im Exposé enthalten.

Im wissenschaftlichen Umfeld wird ein Exposé auch häufig synonym mit dem englischen Begriff „Proposal“ bezeichnet.

Ein Exposé ist häufig die Basis für ein effizientes Projektmanagement in der wissenschaftlichen Forschung. Vor der Anfertigung von Bachelor-, Master-, Diplom- und Doktorarbeiten oder bei der Beantragung von Forschungsmitteln ist es üblich, in einem Exposé das geplante wissenschaftliche Projekt zu beschreiben. Insofern ist ein Exposé ein wissenschaftlicher Projektplan.

Eine einheitliche Definition des Aufbaus eines Exposés liegt nicht vor. Die Anforderungen können je nach Institution oder Prüfer variieren. Auf der Basis eines Vergleichs unterschiedlicher Vorgaben und Leitfäden kommt der Sozialwissenschaftler Michael Kersken zu folgendem Vorschlag, wobei die Reihenfolge der Abschnitte variieren kann:

„Die (1) Problemstellung, das (2) Erkenntnisinteresse und die (3) Fragestellung sollten am Anfang stehen. Die (4) Ziele und Hypothesen sowie der (5) Theoriebezug und der (6) Forschungsstand bilden den nächsten Block. Darauf folgen Übersichten über die (7) Methode und das (8) Material. Abschließend kommen ein (9) Gliederungsentwurf, ein (10) vorläufiges Literaturverzeichnis und ein (11) grober Zeitplan hinzu.“

پروپوزال

Teilweise wird in der Literatur ein Exposé auch als roter Faden bezeichnet. Die Anfertigung steht zwischen der Erfassung der Ziel- und Fragestellung des Themas und der Erstellung der Rohfassung. Generell wird empfohlen, auch dann ein Exposé zu schreiben, wenn die Prüfer es nicht explizit verlangen. Es dient dazu, sich frühzeitig selbst über den Inhalt und die Zielsetzung der Arbeit klar zu werden. Ein gutes Exposé kann dann in einem weiteren Schritt ausgebaut werden und am Ende in einer fertigen Arbeit aufgehen.


Das Exposé. Ja, mach nur einen Plan …Downloads-icon


Merkblatt Exposé.Downloads-icon


Anleitung zur Erstellung eines Exposees. Zur systematischen Planung einer Haus- oder Abschlussarbeit.Downloads-icon

وبلاگ ترجمیک

دنیای ترجمه، ویراستاری و تولید محتوا همراه با ترجمیک

دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی به ویژه در مقاطع ارشد و دکتری یا کارمندان امروز اداری و پژوهشی، مسلما در فرآیند کار و تحصیل خود با واژه «پروپوزال» Proposal مواجه شده‌اند. بسیاری از افراد وقتی اولین بار واژه پروپوزال را از اساتید راهنمای خود می‌شنوند، از خود پرسیده‌اند، پروپوزال یعنی چه؟ می‌خواهید بدانید پروپوزال چیست و یک نمونه پروپوزال موفق دانشگاهی یا کاری را چگونه می‌توان پیدا کرد یا نوشت. در این مطلب با شما هستیم تا در این خصوص بیشتر صحبت کنیم.

در واقع، واژه پروپوزال برگرفته شده از واژه propose به معنای پیشنهاد دادن است. به عبارت دیگر می‌توان گفت معنی پروپوزال یا proposal چیزی شبیه «پیشنهاده پژوهشی» است. این معنی برای واژه پروپوزال از سوی فرهنگستان ادب فارسی انتخاب شده است. در حقیقت پروپوزال، طرحی است که در ذهن دارید و می‌خواهید آن را عملی کنید و باید آن را به صورت استاندارد و مکتوب به گروهی پیشنهاد بدهید.

در این مطلب با شما هستیم تا بدانیم پروپوزال دقیقا چه معنایی دارد و روش پروپوزال‌نویسی چیست؟ امیدوار هستیم تا انتهای مطلب با ما همراهی نمایید.

پروپوزال

مقالات مرتبط: ساختار یک پروپزال موفق

فرض کنید می‌خواهید کیک بپزید. باید از قبل دقیقا بدانید مواد اولیه یک کیک چیست؟ چطور می‌توان مواد آن را تهیه کرد. از سوپر یا خیاطی سر کوچه می‌خواهید آن ها را تهیه کنید؟ و حال چگونه مواد را مخلوط کنید. این یک مثال ساده است تا ذهن شما با پروپوزال و لزوم آن بیشتر آشنا شود. شما باید بدانید نقطه آغاز و پایان تحقیق شما کجاست و با هدف تحقیق آشنایی داشته باشید. پس پروپوزال نقشه و طرح کلی پروژه شماست. پس اگر نمی‌خواهید در جلسه دفاع پروپوزال‌تان سوال‌پیچ شوید، باید سعی کنید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید.

در این مطلب خواهید خواند:

مهم ترین عنصری که باید در نظر داشته باشید علاقه خود شماست. البته باید در نظر داشته باشید از موضوع کاری استاد راهنمایتان دور نشوید.

یک موضوع خوب باید مختصر و مفید باشد نه خیلی بلند که خواننده را خسته کند و ان قدر کوتاه که هسته مطلب عرضه نشود.

یک موضوع خوب باید بدیع و نو باشد. مهم‌ترین چیزی که از یک پژوهش دانشگاهی یا پروژه کاری مد نظر داوران و انجام دهندگان آن کار قرار دارد، تازه و نو بودن آن است.

یک موضوع خوب باید واقع‌بینانه و عملیاتی باشد. شاید شما دوست داشته باشید موشک هوشمند با برد n کیلومتر بسازید ولی آیا در حوزه کاری شماست؟ با توان شما همخوانی دارد؟ امکاناتتان به شما اجازه این کار را می‌دهند؟

یک موضوع خوب باید همسان با سطح تجارب شما باشد.

این قسمت باید واضح و روشن باشد به طوری که مطمئن شوید کسانی که قرار است آن را بخوانند بدون آن که برایشان سوال ایجاد شود، دلیل این تحقیق را متوجه می‌شوند. بهتر است نظم موجود در این قسمت برای خودتان واضح باشد. مثلا روند کلی آن را از کل به جزء در نظر بگیرید. مطالب عنوان شده نباید از هم گسسته باشد و ذهن مخاطب را از هم بپاشد بلکه باید به هر روشی مخاطب را به سمت خود جذب کند. به یاد داشته باشید که از کارهایی که قبلا انجام شده نام ببرید و کار خود را با آن‌ها مقایسه کنید.

در این مرحله از نگارش پورپوزال proposal باید سوالات پیش رو را در غالب چند سوال کوتاه و معمولا در نیم سطر یا یک سطر بنویسید. نوشتن سوالات تحقیق به شما کمک می‌کند بدانید برای چه هدفی و چرا قصد نوشتن این مقاله و پایان نامه را دارید.  شما باید تمام سوالاتی که ذهن شما را درگیر این موضوع کرده است را به روش بارش مغزی بنویسید یعنی ابتدا تمام سوالاتی که به ذهن شما خطور می‌کند را بنویسید و بعد بین آنها چند سوال را انتخاب کنید و در پورپوزال proposal وارد کنید در آخر فرضیات و پاسخ احتمالی به سوالات را بنویسید.

در برخی رشته‌ها لازم است برای انجام تحقیق از یک سری ابزار بهره بگیرند مثلا نیاز به تدوین پرسش‌نامه یا استفاده از پرسش‌نامه‌های قبلی وجود داشته باشد و یا نیاز باشد اسناد موجود در کتابخانه‌ها را بررسی کنید یا در رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام دهید. به هر حال همه این ابزارها را واضح شرح دهید.

پیشینه تحقیق که گاهی به آن مرور ادبیات می‌گویند، برگردانده شده و معادل عبارت انگلیسی litrature review است. در قسمت پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات پروپوزال، کارهای پیشین را توضیح می‌دهید. مقالات قبلی و یا کتاب‌های مرتبط را بررسی می‌کنید و دقیقا مشخص می‌کنید که چه روش‌های مختلفی برای حل هر یک از اجزای مسئله یا پاسخ به سوالات  مطرح‌شده در بیان مسئله اجرا شده است.

همچنین باید منابعی (مقالات و کتب) را که می‌خواهید از آن در نوشتن پایان‌نامه یا تحقیق خود استفاده کنید، مشخص نمایید و با جزئیات کافی بیان کنید که چرا که می‌خواهید از آن‌ها کمک بگیرید و روند طی شده را توضیح دهید. در این حالت است که دقیقا مشخص می‌کنید در این روند شکل گرفته، کدام سنگ را قرار است بردارید. شما باید از نقط ضعف و قوت کارهای پیشین به نحو احسن استفاده کنید.

در مرحله نوشتن پیشینه تحقیق شاید نیاز به ترجمه مقالات مرتبط نیز پیدا کنید. اگر خودتان زبان انگلیسی (یا در برخی رشته‌ها عربی یا فرانسوی) را به خوبی می‌دانید، کارتان با سرعت بیشتری جلو خواهد رفت. در غیر اینصورت نیز از خدمات با کیفیت موسساتی همچون ترجمیک با قیمت مناسب می‌توانید استفاده نمایید.

مهم‌ترین رکن پروپوزال شما را شامل می شود. شما در این قسمت نوع تحقیق و مراحل انجام آن را بیان می‌کنید. در واقع هر کاری که انجام داده‌اید و یا می خواهید انجام دهید را در این قسمت بازگو می کنید. همچنین ممکن است لازم باشد یک جدول زمان‌بندی ارائه کنید که به هر یک از اجزای برنامه طی چه بازه‌ی زمانی خواهید رسید. این بخش بیشتر از آن که برای داوران و کسانی که قرار است در برابر آن‌ها از پروپوزال و پایان نامه دفاع کنید، برای خودتان مهم است و به انجام بهتر تحقیق کمک می‌کند. از این رو پیشنهاد می‌شود آن را جدی بگیرید و با دقت تمام انجام دهید.

توجه داشته باشید که برای نوشتن یک پورپوزال پایان‌نامه باید از منابع علمی معتبر استفاده کنید. این مرحله از پورپوزال اهمیت کار شما را برای داوران مشخص می‌کند. در استفاده از منابع باید به علمی بودن آن اطمینان داشته باشید یعنی نمی‌توانید از سایت‌های نامعتبر یا مقالاتی که هیچ رفرنسی برای مبدا ارجا آن وجود ندارد استفاده کنید باید دقت کنید مقلات از درجه بالایی اعتبار علمی برخوردار باشد سعی کنید مقالات را از سایت‌های مانند  IEEE, ISI, WILEY, PUBMED, PROQUEST ,OXFORD JOURNALS , … می‌توانید دانلود و نسبت به استفاده در پورپوزال اقدام کنید.

بهتر است مختصری از کاربرد نتایجی که قرار است به آن برسید و اهمیتشان در برآورده کردن نیاز های محلی یا استانی یا کشوری را بیان کنید و در نهایت محدودیت های کار و نقص های احتمالی را نیز بازگو کنید.

اگر در فکر تدوین پایان نامه خود هستید و پروپوزال خوبی برای تاثیر رای داوران نیاز دارید، به ترجمیک اعتماد کنید. می‌توانید با مراجعه به سایت ترجمیک و ثبت‌نام در آن خیال خود را از بابت پروپوزال راحت کنید. ما با همکاری بیش از ۶۰۰۰ مترجم و ویراستار، در خدمت شما هستیم که بتوانید یک پروپوزال مناسب برای پایان‌نامه خود یا رساله دکتری خود آماده کنید. ما به شما کمک می‌کنیم متنی شسته رفته و عاری از هرگونه اشتباه نگارشی و زبانی برای تحویل آماده کنید.

بررس انتی اکسیدانهای سنتزی وطبیعی بر مقاومت اکسیدانی روغنهای سرخ کردنی

سلام
شماره تماس جهت تعیین موضوع ونوشتن پروپوزال میخاستم

با درود ، ارتباط با شما بسیار مشکله نه پنل ارتباطی و نه شماره تماس یا ادرس ایمیلی ندیدم در صورتی که باید این گزینه ها در تمام صفحات ثابت باشند ، نیاز به نگارش ۳ پروپوزال دارم با سپاس ۰۹۱۲۴۶۳۳۳۵۶ هاشمی

اطلاعات تماس با ترجمیک را از اینجا ببینید.

ممنون از توضیحتون

یه تمپلت آماده برای پروپوژال میخواستم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

وبلاگ ترجمیک

دنیای ترجمه، ویراستاری و تولید محتوا همراه با ترجمیک

دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی به ویژه در مقاطع ارشد و دکتری یا کارمندان امروز اداری و پژوهشی، مسلما در فرآیند کار و تحصیل خود با واژه «پروپوزال» Proposal مواجه شده‌اند. بسیاری از افراد وقتی اولین بار واژه پروپوزال را از اساتید راهنمای خود می‌شنوند، از خود پرسیده‌اند، پروپوزال یعنی چه؟ می‌خواهید بدانید پروپوزال چیست و یک نمونه پروپوزال موفق دانشگاهی یا کاری را چگونه می‌توان پیدا کرد یا نوشت. در این مطلب با شما هستیم تا در این خصوص بیشتر صحبت کنیم.

در واقع، واژه پروپوزال برگرفته شده از واژه propose به معنای پیشنهاد دادن است. به عبارت دیگر می‌توان گفت معنی پروپوزال یا proposal چیزی شبیه «پیشنهاده پژوهشی» است. این معنی برای واژه پروپوزال از سوی فرهنگستان ادب فارسی انتخاب شده است. در حقیقت پروپوزال، طرحی است که در ذهن دارید و می‌خواهید آن را عملی کنید و باید آن را به صورت استاندارد و مکتوب به گروهی پیشنهاد بدهید.

در این مطلب با شما هستیم تا بدانیم پروپوزال دقیقا چه معنایی دارد و روش پروپوزال‌نویسی چیست؟ امیدوار هستیم تا انتهای مطلب با ما همراهی نمایید.

پروپوزال

مقالات مرتبط: ساختار یک پروپزال موفق

فرض کنید می‌خواهید کیک بپزید. باید از قبل دقیقا بدانید مواد اولیه یک کیک چیست؟ چطور می‌توان مواد آن را تهیه کرد. از سوپر یا خیاطی سر کوچه می‌خواهید آن ها را تهیه کنید؟ و حال چگونه مواد را مخلوط کنید. این یک مثال ساده است تا ذهن شما با پروپوزال و لزوم آن بیشتر آشنا شود. شما باید بدانید نقطه آغاز و پایان تحقیق شما کجاست و با هدف تحقیق آشنایی داشته باشید. پس پروپوزال نقشه و طرح کلی پروژه شماست. پس اگر نمی‌خواهید در جلسه دفاع پروپوزال‌تان سوال‌پیچ شوید، باید سعی کنید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید.

در این مطلب خواهید خواند:

مهم ترین عنصری که باید در نظر داشته باشید علاقه خود شماست. البته باید در نظر داشته باشید از موضوع کاری استاد راهنمایتان دور نشوید.

یک موضوع خوب باید مختصر و مفید باشد نه خیلی بلند که خواننده را خسته کند و ان قدر کوتاه که هسته مطلب عرضه نشود.

یک موضوع خوب باید بدیع و نو باشد. مهم‌ترین چیزی که از یک پژوهش دانشگاهی یا پروژه کاری مد نظر داوران و انجام دهندگان آن کار قرار دارد، تازه و نو بودن آن است.

یک موضوع خوب باید واقع‌بینانه و عملیاتی باشد. شاید شما دوست داشته باشید موشک هوشمند با برد n کیلومتر بسازید ولی آیا در حوزه کاری شماست؟ با توان شما همخوانی دارد؟ امکاناتتان به شما اجازه این کار را می‌دهند؟

یک موضوع خوب باید همسان با سطح تجارب شما باشد.

این قسمت باید واضح و روشن باشد به طوری که مطمئن شوید کسانی که قرار است آن را بخوانند بدون آن که برایشان سوال ایجاد شود، دلیل این تحقیق را متوجه می‌شوند. بهتر است نظم موجود در این قسمت برای خودتان واضح باشد. مثلا روند کلی آن را از کل به جزء در نظر بگیرید. مطالب عنوان شده نباید از هم گسسته باشد و ذهن مخاطب را از هم بپاشد بلکه باید به هر روشی مخاطب را به سمت خود جذب کند. به یاد داشته باشید که از کارهایی که قبلا انجام شده نام ببرید و کار خود را با آن‌ها مقایسه کنید.

در این مرحله از نگارش پورپوزال proposal باید سوالات پیش رو را در غالب چند سوال کوتاه و معمولا در نیم سطر یا یک سطر بنویسید. نوشتن سوالات تحقیق به شما کمک می‌کند بدانید برای چه هدفی و چرا قصد نوشتن این مقاله و پایان نامه را دارید.  شما باید تمام سوالاتی که ذهن شما را درگیر این موضوع کرده است را به روش بارش مغزی بنویسید یعنی ابتدا تمام سوالاتی که به ذهن شما خطور می‌کند را بنویسید و بعد بین آنها چند سوال را انتخاب کنید و در پورپوزال proposal وارد کنید در آخر فرضیات و پاسخ احتمالی به سوالات را بنویسید.

در برخی رشته‌ها لازم است برای انجام تحقیق از یک سری ابزار بهره بگیرند مثلا نیاز به تدوین پرسش‌نامه یا استفاده از پرسش‌نامه‌های قبلی وجود داشته باشد و یا نیاز باشد اسناد موجود در کتابخانه‌ها را بررسی کنید یا در رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام دهید. به هر حال همه این ابزارها را واضح شرح دهید.

پیشینه تحقیق که گاهی به آن مرور ادبیات می‌گویند، برگردانده شده و معادل عبارت انگلیسی litrature review است. در قسمت پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات پروپوزال، کارهای پیشین را توضیح می‌دهید. مقالات قبلی و یا کتاب‌های مرتبط را بررسی می‌کنید و دقیقا مشخص می‌کنید که چه روش‌های مختلفی برای حل هر یک از اجزای مسئله یا پاسخ به سوالات  مطرح‌شده در بیان مسئله اجرا شده است.

همچنین باید منابعی (مقالات و کتب) را که می‌خواهید از آن در نوشتن پایان‌نامه یا تحقیق خود استفاده کنید، مشخص نمایید و با جزئیات کافی بیان کنید که چرا که می‌خواهید از آن‌ها کمک بگیرید و روند طی شده را توضیح دهید. در این حالت است که دقیقا مشخص می‌کنید در این روند شکل گرفته، کدام سنگ را قرار است بردارید. شما باید از نقط ضعف و قوت کارهای پیشین به نحو احسن استفاده کنید.

در مرحله نوشتن پیشینه تحقیق شاید نیاز به ترجمه مقالات مرتبط نیز پیدا کنید. اگر خودتان زبان انگلیسی (یا در برخی رشته‌ها عربی یا فرانسوی) را به خوبی می‌دانید، کارتان با سرعت بیشتری جلو خواهد رفت. در غیر اینصورت نیز از خدمات با کیفیت موسساتی همچون ترجمیک با قیمت مناسب می‌توانید استفاده نمایید.

مهم‌ترین رکن پروپوزال شما را شامل می شود. شما در این قسمت نوع تحقیق و مراحل انجام آن را بیان می‌کنید. در واقع هر کاری که انجام داده‌اید و یا می خواهید انجام دهید را در این قسمت بازگو می کنید. همچنین ممکن است لازم باشد یک جدول زمان‌بندی ارائه کنید که به هر یک از اجزای برنامه طی چه بازه‌ی زمانی خواهید رسید. این بخش بیشتر از آن که برای داوران و کسانی که قرار است در برابر آن‌ها از پروپوزال و پایان نامه دفاع کنید، برای خودتان مهم است و به انجام بهتر تحقیق کمک می‌کند. از این رو پیشنهاد می‌شود آن را جدی بگیرید و با دقت تمام انجام دهید.

توجه داشته باشید که برای نوشتن یک پورپوزال پایان‌نامه باید از منابع علمی معتبر استفاده کنید. این مرحله از پورپوزال اهمیت کار شما را برای داوران مشخص می‌کند. در استفاده از منابع باید به علمی بودن آن اطمینان داشته باشید یعنی نمی‌توانید از سایت‌های نامعتبر یا مقالاتی که هیچ رفرنسی برای مبدا ارجا آن وجود ندارد استفاده کنید باید دقت کنید مقلات از درجه بالایی اعتبار علمی برخوردار باشد سعی کنید مقالات را از سایت‌های مانند  IEEE, ISI, WILEY, PUBMED, PROQUEST ,OXFORD JOURNALS , … می‌توانید دانلود و نسبت به استفاده در پورپوزال اقدام کنید.

بهتر است مختصری از کاربرد نتایجی که قرار است به آن برسید و اهمیتشان در برآورده کردن نیاز های محلی یا استانی یا کشوری را بیان کنید و در نهایت محدودیت های کار و نقص های احتمالی را نیز بازگو کنید.

اگر در فکر تدوین پایان نامه خود هستید و پروپوزال خوبی برای تاثیر رای داوران نیاز دارید، به ترجمیک اعتماد کنید. می‌توانید با مراجعه به سایت ترجمیک و ثبت‌نام در آن خیال خود را از بابت پروپوزال راحت کنید. ما با همکاری بیش از ۶۰۰۰ مترجم و ویراستار، در خدمت شما هستیم که بتوانید یک پروپوزال مناسب برای پایان‌نامه خود یا رساله دکتری خود آماده کنید. ما به شما کمک می‌کنیم متنی شسته رفته و عاری از هرگونه اشتباه نگارشی و زبانی برای تحویل آماده کنید.

بررس انتی اکسیدانهای سنتزی وطبیعی بر مقاومت اکسیدانی روغنهای سرخ کردنی

سلام
شماره تماس جهت تعیین موضوع ونوشتن پروپوزال میخاستم

با درود ، ارتباط با شما بسیار مشکله نه پنل ارتباطی و نه شماره تماس یا ادرس ایمیلی ندیدم در صورتی که باید این گزینه ها در تمام صفحات ثابت باشند ، نیاز به نگارش ۳ پروپوزال دارم با سپاس ۰۹۱۲۴۶۳۳۳۵۶ هاشمی

اطلاعات تماس با ترجمیک را از اینجا ببینید.

ممنون از توضیحتون

یه تمپلت آماده برای پروپوژال میخواستم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

وبلاگ ترجمیک

دنیای ترجمه، ویراستاری و تولید محتوا همراه با ترجمیک

دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی به ویژه در مقاطع ارشد و دکتری یا کارمندان امروز اداری و پژوهشی، مسلما در فرآیند کار و تحصیل خود با واژه «پروپوزال» Proposal مواجه شده‌اند. بسیاری از افراد وقتی اولین بار واژه پروپوزال را از اساتید راهنمای خود می‌شنوند، از خود پرسیده‌اند، پروپوزال یعنی چه؟ می‌خواهید بدانید پروپوزال چیست و یک نمونه پروپوزال موفق دانشگاهی یا کاری را چگونه می‌توان پیدا کرد یا نوشت. در این مطلب با شما هستیم تا در این خصوص بیشتر صحبت کنیم.

در واقع، واژه پروپوزال برگرفته شده از واژه propose به معنای پیشنهاد دادن است. به عبارت دیگر می‌توان گفت معنی پروپوزال یا proposal چیزی شبیه «پیشنهاده پژوهشی» است. این معنی برای واژه پروپوزال از سوی فرهنگستان ادب فارسی انتخاب شده است. در حقیقت پروپوزال، طرحی است که در ذهن دارید و می‌خواهید آن را عملی کنید و باید آن را به صورت استاندارد و مکتوب به گروهی پیشنهاد بدهید.

در این مطلب با شما هستیم تا بدانیم پروپوزال دقیقا چه معنایی دارد و روش پروپوزال‌نویسی چیست؟ امیدوار هستیم تا انتهای مطلب با ما همراهی نمایید.

پروپوزال

مقالات مرتبط: ساختار یک پروپزال موفق

فرض کنید می‌خواهید کیک بپزید. باید از قبل دقیقا بدانید مواد اولیه یک کیک چیست؟ چطور می‌توان مواد آن را تهیه کرد. از سوپر یا خیاطی سر کوچه می‌خواهید آن ها را تهیه کنید؟ و حال چگونه مواد را مخلوط کنید. این یک مثال ساده است تا ذهن شما با پروپوزال و لزوم آن بیشتر آشنا شود. شما باید بدانید نقطه آغاز و پایان تحقیق شما کجاست و با هدف تحقیق آشنایی داشته باشید. پس پروپوزال نقشه و طرح کلی پروژه شماست. پس اگر نمی‌خواهید در جلسه دفاع پروپوزال‌تان سوال‌پیچ شوید، باید سعی کنید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید.

در این مطلب خواهید خواند:

مهم ترین عنصری که باید در نظر داشته باشید علاقه خود شماست. البته باید در نظر داشته باشید از موضوع کاری استاد راهنمایتان دور نشوید.

یک موضوع خوب باید مختصر و مفید باشد نه خیلی بلند که خواننده را خسته کند و ان قدر کوتاه که هسته مطلب عرضه نشود.

یک موضوع خوب باید بدیع و نو باشد. مهم‌ترین چیزی که از یک پژوهش دانشگاهی یا پروژه کاری مد نظر داوران و انجام دهندگان آن کار قرار دارد، تازه و نو بودن آن است.

یک موضوع خوب باید واقع‌بینانه و عملیاتی باشد. شاید شما دوست داشته باشید موشک هوشمند با برد n کیلومتر بسازید ولی آیا در حوزه کاری شماست؟ با توان شما همخوانی دارد؟ امکاناتتان به شما اجازه این کار را می‌دهند؟

یک موضوع خوب باید همسان با سطح تجارب شما باشد.

این قسمت باید واضح و روشن باشد به طوری که مطمئن شوید کسانی که قرار است آن را بخوانند بدون آن که برایشان سوال ایجاد شود، دلیل این تحقیق را متوجه می‌شوند. بهتر است نظم موجود در این قسمت برای خودتان واضح باشد. مثلا روند کلی آن را از کل به جزء در نظر بگیرید. مطالب عنوان شده نباید از هم گسسته باشد و ذهن مخاطب را از هم بپاشد بلکه باید به هر روشی مخاطب را به سمت خود جذب کند. به یاد داشته باشید که از کارهایی که قبلا انجام شده نام ببرید و کار خود را با آن‌ها مقایسه کنید.

در این مرحله از نگارش پورپوزال proposal باید سوالات پیش رو را در غالب چند سوال کوتاه و معمولا در نیم سطر یا یک سطر بنویسید. نوشتن سوالات تحقیق به شما کمک می‌کند بدانید برای چه هدفی و چرا قصد نوشتن این مقاله و پایان نامه را دارید.  شما باید تمام سوالاتی که ذهن شما را درگیر این موضوع کرده است را به روش بارش مغزی بنویسید یعنی ابتدا تمام سوالاتی که به ذهن شما خطور می‌کند را بنویسید و بعد بین آنها چند سوال را انتخاب کنید و در پورپوزال proposal وارد کنید در آخر فرضیات و پاسخ احتمالی به سوالات را بنویسید.

در برخی رشته‌ها لازم است برای انجام تحقیق از یک سری ابزار بهره بگیرند مثلا نیاز به تدوین پرسش‌نامه یا استفاده از پرسش‌نامه‌های قبلی وجود داشته باشد و یا نیاز باشد اسناد موجود در کتابخانه‌ها را بررسی کنید یا در رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام دهید. به هر حال همه این ابزارها را واضح شرح دهید.

پیشینه تحقیق که گاهی به آن مرور ادبیات می‌گویند، برگردانده شده و معادل عبارت انگلیسی litrature review است. در قسمت پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات پروپوزال، کارهای پیشین را توضیح می‌دهید. مقالات قبلی و یا کتاب‌های مرتبط را بررسی می‌کنید و دقیقا مشخص می‌کنید که چه روش‌های مختلفی برای حل هر یک از اجزای مسئله یا پاسخ به سوالات  مطرح‌شده در بیان مسئله اجرا شده است.

همچنین باید منابعی (مقالات و کتب) را که می‌خواهید از آن در نوشتن پایان‌نامه یا تحقیق خود استفاده کنید، مشخص نمایید و با جزئیات کافی بیان کنید که چرا که می‌خواهید از آن‌ها کمک بگیرید و روند طی شده را توضیح دهید. در این حالت است که دقیقا مشخص می‌کنید در این روند شکل گرفته، کدام سنگ را قرار است بردارید. شما باید از نقط ضعف و قوت کارهای پیشین به نحو احسن استفاده کنید.

در مرحله نوشتن پیشینه تحقیق شاید نیاز به ترجمه مقالات مرتبط نیز پیدا کنید. اگر خودتان زبان انگلیسی (یا در برخی رشته‌ها عربی یا فرانسوی) را به خوبی می‌دانید، کارتان با سرعت بیشتری جلو خواهد رفت. در غیر اینصورت نیز از خدمات با کیفیت موسساتی همچون ترجمیک با قیمت مناسب می‌توانید استفاده نمایید.

مهم‌ترین رکن پروپوزال شما را شامل می شود. شما در این قسمت نوع تحقیق و مراحل انجام آن را بیان می‌کنید. در واقع هر کاری که انجام داده‌اید و یا می خواهید انجام دهید را در این قسمت بازگو می کنید. همچنین ممکن است لازم باشد یک جدول زمان‌بندی ارائه کنید که به هر یک از اجزای برنامه طی چه بازه‌ی زمانی خواهید رسید. این بخش بیشتر از آن که برای داوران و کسانی که قرار است در برابر آن‌ها از پروپوزال و پایان نامه دفاع کنید، برای خودتان مهم است و به انجام بهتر تحقیق کمک می‌کند. از این رو پیشنهاد می‌شود آن را جدی بگیرید و با دقت تمام انجام دهید.

توجه داشته باشید که برای نوشتن یک پورپوزال پایان‌نامه باید از منابع علمی معتبر استفاده کنید. این مرحله از پورپوزال اهمیت کار شما را برای داوران مشخص می‌کند. در استفاده از منابع باید به علمی بودن آن اطمینان داشته باشید یعنی نمی‌توانید از سایت‌های نامعتبر یا مقالاتی که هیچ رفرنسی برای مبدا ارجا آن وجود ندارد استفاده کنید باید دقت کنید مقلات از درجه بالایی اعتبار علمی برخوردار باشد سعی کنید مقالات را از سایت‌های مانند  IEEE, ISI, WILEY, PUBMED, PROQUEST ,OXFORD JOURNALS , … می‌توانید دانلود و نسبت به استفاده در پورپوزال اقدام کنید.

بهتر است مختصری از کاربرد نتایجی که قرار است به آن برسید و اهمیتشان در برآورده کردن نیاز های محلی یا استانی یا کشوری را بیان کنید و در نهایت محدودیت های کار و نقص های احتمالی را نیز بازگو کنید.

اگر در فکر تدوین پایان نامه خود هستید و پروپوزال خوبی برای تاثیر رای داوران نیاز دارید، به ترجمیک اعتماد کنید. می‌توانید با مراجعه به سایت ترجمیک و ثبت‌نام در آن خیال خود را از بابت پروپوزال راحت کنید. ما با همکاری بیش از ۶۰۰۰ مترجم و ویراستار، در خدمت شما هستیم که بتوانید یک پروپوزال مناسب برای پایان‌نامه خود یا رساله دکتری خود آماده کنید. ما به شما کمک می‌کنیم متنی شسته رفته و عاری از هرگونه اشتباه نگارشی و زبانی برای تحویل آماده کنید.

بررس انتی اکسیدانهای سنتزی وطبیعی بر مقاومت اکسیدانی روغنهای سرخ کردنی

سلام
شماره تماس جهت تعیین موضوع ونوشتن پروپوزال میخاستم

با درود ، ارتباط با شما بسیار مشکله نه پنل ارتباطی و نه شماره تماس یا ادرس ایمیلی ندیدم در صورتی که باید این گزینه ها در تمام صفحات ثابت باشند ، نیاز به نگارش ۳ پروپوزال دارم با سپاس ۰۹۱۲۴۶۳۳۳۵۶ هاشمی

اطلاعات تماس با ترجمیک را از اینجا ببینید.

ممنون از توضیحتون

یه تمپلت آماده برای پروپوژال میخواستم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

وبلاگ ترجمیک

دنیای ترجمه، ویراستاری و تولید محتوا همراه با ترجمیک

دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی به ویژه در مقاطع ارشد و دکتری یا کارمندان امروز اداری و پژوهشی، مسلما در فرآیند کار و تحصیل خود با واژه «پروپوزال» Proposal مواجه شده‌اند. بسیاری از افراد وقتی اولین بار واژه پروپوزال را از اساتید راهنمای خود می‌شنوند، از خود پرسیده‌اند، پروپوزال یعنی چه؟ می‌خواهید بدانید پروپوزال چیست و یک نمونه پروپوزال موفق دانشگاهی یا کاری را چگونه می‌توان پیدا کرد یا نوشت. در این مطلب با شما هستیم تا در این خصوص بیشتر صحبت کنیم.

در واقع، واژه پروپوزال برگرفته شده از واژه propose به معنای پیشنهاد دادن است. به عبارت دیگر می‌توان گفت معنی پروپوزال یا proposal چیزی شبیه «پیشنهاده پژوهشی» است. این معنی برای واژه پروپوزال از سوی فرهنگستان ادب فارسی انتخاب شده است. در حقیقت پروپوزال، طرحی است که در ذهن دارید و می‌خواهید آن را عملی کنید و باید آن را به صورت استاندارد و مکتوب به گروهی پیشنهاد بدهید.

در این مطلب با شما هستیم تا بدانیم پروپوزال دقیقا چه معنایی دارد و روش پروپوزال‌نویسی چیست؟ امیدوار هستیم تا انتهای مطلب با ما همراهی نمایید.

پروپوزال

مقالات مرتبط: ساختار یک پروپزال موفق

فرض کنید می‌خواهید کیک بپزید. باید از قبل دقیقا بدانید مواد اولیه یک کیک چیست؟ چطور می‌توان مواد آن را تهیه کرد. از سوپر یا خیاطی سر کوچه می‌خواهید آن ها را تهیه کنید؟ و حال چگونه مواد را مخلوط کنید. این یک مثال ساده است تا ذهن شما با پروپوزال و لزوم آن بیشتر آشنا شود. شما باید بدانید نقطه آغاز و پایان تحقیق شما کجاست و با هدف تحقیق آشنایی داشته باشید. پس پروپوزال نقشه و طرح کلی پروژه شماست. پس اگر نمی‌خواهید در جلسه دفاع پروپوزال‌تان سوال‌پیچ شوید، باید سعی کنید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید.

در این مطلب خواهید خواند:

مهم ترین عنصری که باید در نظر داشته باشید علاقه خود شماست. البته باید در نظر داشته باشید از موضوع کاری استاد راهنمایتان دور نشوید.

یک موضوع خوب باید مختصر و مفید باشد نه خیلی بلند که خواننده را خسته کند و ان قدر کوتاه که هسته مطلب عرضه نشود.

یک موضوع خوب باید بدیع و نو باشد. مهم‌ترین چیزی که از یک پژوهش دانشگاهی یا پروژه کاری مد نظر داوران و انجام دهندگان آن کار قرار دارد، تازه و نو بودن آن است.

یک موضوع خوب باید واقع‌بینانه و عملیاتی باشد. شاید شما دوست داشته باشید موشک هوشمند با برد n کیلومتر بسازید ولی آیا در حوزه کاری شماست؟ با توان شما همخوانی دارد؟ امکاناتتان به شما اجازه این کار را می‌دهند؟

یک موضوع خوب باید همسان با سطح تجارب شما باشد.

این قسمت باید واضح و روشن باشد به طوری که مطمئن شوید کسانی که قرار است آن را بخوانند بدون آن که برایشان سوال ایجاد شود، دلیل این تحقیق را متوجه می‌شوند. بهتر است نظم موجود در این قسمت برای خودتان واضح باشد. مثلا روند کلی آن را از کل به جزء در نظر بگیرید. مطالب عنوان شده نباید از هم گسسته باشد و ذهن مخاطب را از هم بپاشد بلکه باید به هر روشی مخاطب را به سمت خود جذب کند. به یاد داشته باشید که از کارهایی که قبلا انجام شده نام ببرید و کار خود را با آن‌ها مقایسه کنید.

در این مرحله از نگارش پورپوزال proposal باید سوالات پیش رو را در غالب چند سوال کوتاه و معمولا در نیم سطر یا یک سطر بنویسید. نوشتن سوالات تحقیق به شما کمک می‌کند بدانید برای چه هدفی و چرا قصد نوشتن این مقاله و پایان نامه را دارید.  شما باید تمام سوالاتی که ذهن شما را درگیر این موضوع کرده است را به روش بارش مغزی بنویسید یعنی ابتدا تمام سوالاتی که به ذهن شما خطور می‌کند را بنویسید و بعد بین آنها چند سوال را انتخاب کنید و در پورپوزال proposal وارد کنید در آخر فرضیات و پاسخ احتمالی به سوالات را بنویسید.

در برخی رشته‌ها لازم است برای انجام تحقیق از یک سری ابزار بهره بگیرند مثلا نیاز به تدوین پرسش‌نامه یا استفاده از پرسش‌نامه‌های قبلی وجود داشته باشد و یا نیاز باشد اسناد موجود در کتابخانه‌ها را بررسی کنید یا در رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام دهید. به هر حال همه این ابزارها را واضح شرح دهید.

پیشینه تحقیق که گاهی به آن مرور ادبیات می‌گویند، برگردانده شده و معادل عبارت انگلیسی litrature review است. در قسمت پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات پروپوزال، کارهای پیشین را توضیح می‌دهید. مقالات قبلی و یا کتاب‌های مرتبط را بررسی می‌کنید و دقیقا مشخص می‌کنید که چه روش‌های مختلفی برای حل هر یک از اجزای مسئله یا پاسخ به سوالات  مطرح‌شده در بیان مسئله اجرا شده است.

همچنین باید منابعی (مقالات و کتب) را که می‌خواهید از آن در نوشتن پایان‌نامه یا تحقیق خود استفاده کنید، مشخص نمایید و با جزئیات کافی بیان کنید که چرا که می‌خواهید از آن‌ها کمک بگیرید و روند طی شده را توضیح دهید. در این حالت است که دقیقا مشخص می‌کنید در این روند شکل گرفته، کدام سنگ را قرار است بردارید. شما باید از نقط ضعف و قوت کارهای پیشین به نحو احسن استفاده کنید.

در مرحله نوشتن پیشینه تحقیق شاید نیاز به ترجمه مقالات مرتبط نیز پیدا کنید. اگر خودتان زبان انگلیسی (یا در برخی رشته‌ها عربی یا فرانسوی) را به خوبی می‌دانید، کارتان با سرعت بیشتری جلو خواهد رفت. در غیر اینصورت نیز از خدمات با کیفیت موسساتی همچون ترجمیک با قیمت مناسب می‌توانید استفاده نمایید.

مهم‌ترین رکن پروپوزال شما را شامل می شود. شما در این قسمت نوع تحقیق و مراحل انجام آن را بیان می‌کنید. در واقع هر کاری که انجام داده‌اید و یا می خواهید انجام دهید را در این قسمت بازگو می کنید. همچنین ممکن است لازم باشد یک جدول زمان‌بندی ارائه کنید که به هر یک از اجزای برنامه طی چه بازه‌ی زمانی خواهید رسید. این بخش بیشتر از آن که برای داوران و کسانی که قرار است در برابر آن‌ها از پروپوزال و پایان نامه دفاع کنید، برای خودتان مهم است و به انجام بهتر تحقیق کمک می‌کند. از این رو پیشنهاد می‌شود آن را جدی بگیرید و با دقت تمام انجام دهید.

توجه داشته باشید که برای نوشتن یک پورپوزال پایان‌نامه باید از منابع علمی معتبر استفاده کنید. این مرحله از پورپوزال اهمیت کار شما را برای داوران مشخص می‌کند. در استفاده از منابع باید به علمی بودن آن اطمینان داشته باشید یعنی نمی‌توانید از سایت‌های نامعتبر یا مقالاتی که هیچ رفرنسی برای مبدا ارجا آن وجود ندارد استفاده کنید باید دقت کنید مقلات از درجه بالایی اعتبار علمی برخوردار باشد سعی کنید مقالات را از سایت‌های مانند  IEEE, ISI, WILEY, PUBMED, PROQUEST ,OXFORD JOURNALS , … می‌توانید دانلود و نسبت به استفاده در پورپوزال اقدام کنید.

بهتر است مختصری از کاربرد نتایجی که قرار است به آن برسید و اهمیتشان در برآورده کردن نیاز های محلی یا استانی یا کشوری را بیان کنید و در نهایت محدودیت های کار و نقص های احتمالی را نیز بازگو کنید.

اگر در فکر تدوین پایان نامه خود هستید و پروپوزال خوبی برای تاثیر رای داوران نیاز دارید، به ترجمیک اعتماد کنید. می‌توانید با مراجعه به سایت ترجمیک و ثبت‌نام در آن خیال خود را از بابت پروپوزال راحت کنید. ما با همکاری بیش از ۶۰۰۰ مترجم و ویراستار، در خدمت شما هستیم که بتوانید یک پروپوزال مناسب برای پایان‌نامه خود یا رساله دکتری خود آماده کنید. ما به شما کمک می‌کنیم متنی شسته رفته و عاری از هرگونه اشتباه نگارشی و زبانی برای تحویل آماده کنید.

بررس انتی اکسیدانهای سنتزی وطبیعی بر مقاومت اکسیدانی روغنهای سرخ کردنی

سلام
شماره تماس جهت تعیین موضوع ونوشتن پروپوزال میخاستم

با درود ، ارتباط با شما بسیار مشکله نه پنل ارتباطی و نه شماره تماس یا ادرس ایمیلی ندیدم در صورتی که باید این گزینه ها در تمام صفحات ثابت باشند ، نیاز به نگارش ۳ پروپوزال دارم با سپاس ۰۹۱۲۴۶۳۳۳۵۶ هاشمی

اطلاعات تماس با ترجمیک را از اینجا ببینید.

ممنون از توضیحتون

یه تمپلت آماده برای پروپوژال میخواستم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

وبلاگ ترجمیک

دنیای ترجمه، ویراستاری و تولید محتوا همراه با ترجمیک

دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی به ویژه در مقاطع ارشد و دکتری یا کارمندان امروز اداری و پژوهشی، مسلما در فرآیند کار و تحصیل خود با واژه «پروپوزال» Proposal مواجه شده‌اند. بسیاری از افراد وقتی اولین بار واژه پروپوزال را از اساتید راهنمای خود می‌شنوند، از خود پرسیده‌اند، پروپوزال یعنی چه؟ می‌خواهید بدانید پروپوزال چیست و یک نمونه پروپوزال موفق دانشگاهی یا کاری را چگونه می‌توان پیدا کرد یا نوشت. در این مطلب با شما هستیم تا در این خصوص بیشتر صحبت کنیم.

در واقع، واژه پروپوزال برگرفته شده از واژه propose به معنای پیشنهاد دادن است. به عبارت دیگر می‌توان گفت معنی پروپوزال یا proposal چیزی شبیه «پیشنهاده پژوهشی» است. این معنی برای واژه پروپوزال از سوی فرهنگستان ادب فارسی انتخاب شده است. در حقیقت پروپوزال، طرحی است که در ذهن دارید و می‌خواهید آن را عملی کنید و باید آن را به صورت استاندارد و مکتوب به گروهی پیشنهاد بدهید.

در این مطلب با شما هستیم تا بدانیم پروپوزال دقیقا چه معنایی دارد و روش پروپوزال‌نویسی چیست؟ امیدوار هستیم تا انتهای مطلب با ما همراهی نمایید.

پروپوزال

مقالات مرتبط: ساختار یک پروپزال موفق

فرض کنید می‌خواهید کیک بپزید. باید از قبل دقیقا بدانید مواد اولیه یک کیک چیست؟ چطور می‌توان مواد آن را تهیه کرد. از سوپر یا خیاطی سر کوچه می‌خواهید آن ها را تهیه کنید؟ و حال چگونه مواد را مخلوط کنید. این یک مثال ساده است تا ذهن شما با پروپوزال و لزوم آن بیشتر آشنا شود. شما باید بدانید نقطه آغاز و پایان تحقیق شما کجاست و با هدف تحقیق آشنایی داشته باشید. پس پروپوزال نقشه و طرح کلی پروژه شماست. پس اگر نمی‌خواهید در جلسه دفاع پروپوزال‌تان سوال‌پیچ شوید، باید سعی کنید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید.

در این مطلب خواهید خواند:

مهم ترین عنصری که باید در نظر داشته باشید علاقه خود شماست. البته باید در نظر داشته باشید از موضوع کاری استاد راهنمایتان دور نشوید.

یک موضوع خوب باید مختصر و مفید باشد نه خیلی بلند که خواننده را خسته کند و ان قدر کوتاه که هسته مطلب عرضه نشود.

یک موضوع خوب باید بدیع و نو باشد. مهم‌ترین چیزی که از یک پژوهش دانشگاهی یا پروژه کاری مد نظر داوران و انجام دهندگان آن کار قرار دارد، تازه و نو بودن آن است.

یک موضوع خوب باید واقع‌بینانه و عملیاتی باشد. شاید شما دوست داشته باشید موشک هوشمند با برد n کیلومتر بسازید ولی آیا در حوزه کاری شماست؟ با توان شما همخوانی دارد؟ امکاناتتان به شما اجازه این کار را می‌دهند؟

یک موضوع خوب باید همسان با سطح تجارب شما باشد.

این قسمت باید واضح و روشن باشد به طوری که مطمئن شوید کسانی که قرار است آن را بخوانند بدون آن که برایشان سوال ایجاد شود، دلیل این تحقیق را متوجه می‌شوند. بهتر است نظم موجود در این قسمت برای خودتان واضح باشد. مثلا روند کلی آن را از کل به جزء در نظر بگیرید. مطالب عنوان شده نباید از هم گسسته باشد و ذهن مخاطب را از هم بپاشد بلکه باید به هر روشی مخاطب را به سمت خود جذب کند. به یاد داشته باشید که از کارهایی که قبلا انجام شده نام ببرید و کار خود را با آن‌ها مقایسه کنید.

در این مرحله از نگارش پورپوزال proposal باید سوالات پیش رو را در غالب چند سوال کوتاه و معمولا در نیم سطر یا یک سطر بنویسید. نوشتن سوالات تحقیق به شما کمک می‌کند بدانید برای چه هدفی و چرا قصد نوشتن این مقاله و پایان نامه را دارید.  شما باید تمام سوالاتی که ذهن شما را درگیر این موضوع کرده است را به روش بارش مغزی بنویسید یعنی ابتدا تمام سوالاتی که به ذهن شما خطور می‌کند را بنویسید و بعد بین آنها چند سوال را انتخاب کنید و در پورپوزال proposal وارد کنید در آخر فرضیات و پاسخ احتمالی به سوالات را بنویسید.

در برخی رشته‌ها لازم است برای انجام تحقیق از یک سری ابزار بهره بگیرند مثلا نیاز به تدوین پرسش‌نامه یا استفاده از پرسش‌نامه‌های قبلی وجود داشته باشد و یا نیاز باشد اسناد موجود در کتابخانه‌ها را بررسی کنید یا در رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام دهید. به هر حال همه این ابزارها را واضح شرح دهید.

پیشینه تحقیق که گاهی به آن مرور ادبیات می‌گویند، برگردانده شده و معادل عبارت انگلیسی litrature review است. در قسمت پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات پروپوزال، کارهای پیشین را توضیح می‌دهید. مقالات قبلی و یا کتاب‌های مرتبط را بررسی می‌کنید و دقیقا مشخص می‌کنید که چه روش‌های مختلفی برای حل هر یک از اجزای مسئله یا پاسخ به سوالات  مطرح‌شده در بیان مسئله اجرا شده است.

همچنین باید منابعی (مقالات و کتب) را که می‌خواهید از آن در نوشتن پایان‌نامه یا تحقیق خود استفاده کنید، مشخص نمایید و با جزئیات کافی بیان کنید که چرا که می‌خواهید از آن‌ها کمک بگیرید و روند طی شده را توضیح دهید. در این حالت است که دقیقا مشخص می‌کنید در این روند شکل گرفته، کدام سنگ را قرار است بردارید. شما باید از نقط ضعف و قوت کارهای پیشین به نحو احسن استفاده کنید.

در مرحله نوشتن پیشینه تحقیق شاید نیاز به ترجمه مقالات مرتبط نیز پیدا کنید. اگر خودتان زبان انگلیسی (یا در برخی رشته‌ها عربی یا فرانسوی) را به خوبی می‌دانید، کارتان با سرعت بیشتری جلو خواهد رفت. در غیر اینصورت نیز از خدمات با کیفیت موسساتی همچون ترجمیک با قیمت مناسب می‌توانید استفاده نمایید.

مهم‌ترین رکن پروپوزال شما را شامل می شود. شما در این قسمت نوع تحقیق و مراحل انجام آن را بیان می‌کنید. در واقع هر کاری که انجام داده‌اید و یا می خواهید انجام دهید را در این قسمت بازگو می کنید. همچنین ممکن است لازم باشد یک جدول زمان‌بندی ارائه کنید که به هر یک از اجزای برنامه طی چه بازه‌ی زمانی خواهید رسید. این بخش بیشتر از آن که برای داوران و کسانی که قرار است در برابر آن‌ها از پروپوزال و پایان نامه دفاع کنید، برای خودتان مهم است و به انجام بهتر تحقیق کمک می‌کند. از این رو پیشنهاد می‌شود آن را جدی بگیرید و با دقت تمام انجام دهید.

توجه داشته باشید که برای نوشتن یک پورپوزال پایان‌نامه باید از منابع علمی معتبر استفاده کنید. این مرحله از پورپوزال اهمیت کار شما را برای داوران مشخص می‌کند. در استفاده از منابع باید به علمی بودن آن اطمینان داشته باشید یعنی نمی‌توانید از سایت‌های نامعتبر یا مقالاتی که هیچ رفرنسی برای مبدا ارجا آن وجود ندارد استفاده کنید باید دقت کنید مقلات از درجه بالایی اعتبار علمی برخوردار باشد سعی کنید مقالات را از سایت‌های مانند  IEEE, ISI, WILEY, PUBMED, PROQUEST ,OXFORD JOURNALS , … می‌توانید دانلود و نسبت به استفاده در پورپوزال اقدام کنید.

بهتر است مختصری از کاربرد نتایجی که قرار است به آن برسید و اهمیتشان در برآورده کردن نیاز های محلی یا استانی یا کشوری را بیان کنید و در نهایت محدودیت های کار و نقص های احتمالی را نیز بازگو کنید.

اگر در فکر تدوین پایان نامه خود هستید و پروپوزال خوبی برای تاثیر رای داوران نیاز دارید، به ترجمیک اعتماد کنید. می‌توانید با مراجعه به سایت ترجمیک و ثبت‌نام در آن خیال خود را از بابت پروپوزال راحت کنید. ما با همکاری بیش از ۶۰۰۰ مترجم و ویراستار، در خدمت شما هستیم که بتوانید یک پروپوزال مناسب برای پایان‌نامه خود یا رساله دکتری خود آماده کنید. ما به شما کمک می‌کنیم متنی شسته رفته و عاری از هرگونه اشتباه نگارشی و زبانی برای تحویل آماده کنید.

بررس انتی اکسیدانهای سنتزی وطبیعی بر مقاومت اکسیدانی روغنهای سرخ کردنی

سلام
شماره تماس جهت تعیین موضوع ونوشتن پروپوزال میخاستم

با درود ، ارتباط با شما بسیار مشکله نه پنل ارتباطی و نه شماره تماس یا ادرس ایمیلی ندیدم در صورتی که باید این گزینه ها در تمام صفحات ثابت باشند ، نیاز به نگارش ۳ پروپوزال دارم با سپاس ۰۹۱۲۴۶۳۳۳۵۶ هاشمی

اطلاعات تماس با ترجمیک را از اینجا ببینید.

ممنون از توضیحتون

یه تمپلت آماده برای پروپوژال میخواستم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

پیشنهاد[۱] پژوهشی (به انگلیسی: research proposal) نقشه و رکن اصلی هر پژوهش است که در آن، پژوهشگر، مسیر و اهداف تحقیق خود را مشخص می‌کند و سپس جهت دستیابی به اهداف به جست‌وجو و آزمایش می‌پردازد.[۲]
پروپوزال انگاره‌ای است که در آن پژوهشگر پرسشی را به عنوان پرسش مورد پژوهش برگزیده و فرضیات اولیه‌ای را پیرامون آن مطرح می‌کند و در ادامه در تحقیق جامعی آن را بسط داده و نتایجی را در راستای تأیید و تثبیت ادعای خود ارائه می‌نماید.
در دوره کارشناسی ارشد و دکترا و نیز گاهی در دوره کارشناسی، محقق پیش از تمرکز بر روی موضوع مورد مطالعه خود لازم است آن را در قالب پروپوزال ثبت نماید و ادعاها، فرضیات و ضرورت‌های تحقیق خود را مطرح کند.

دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد برای درس روش تحقیق موظف هستند یک نمونه پروپوزال ارائه دهند.این پروپوزال باید از نظر قوانین نگارشی و محتوا که شامل آیتم های یک پروپوزال است استاندارد های لازم را داشته باشد تا دانشجویان علاوه بر گذراندن این واحد(درس روش تحقیق) با نحوه چگونگی نگارش پروپوزال نیز آشنا شوند

به زبان ساده تر پروپوزال يا طرح تحقيق ، پيش نويس پ‍ژوهشي است كه شما مي بايست براي اخذ مدرك تحصيلي خود انجام دهيد. در پروپوزال ، شما به معرفي موضوعي كه براي پايان نامه خود انتخاب كرده ايد ، توضيح اهميت آن موضوع ، ذكر پ‍‍ژوهش هايي كه در گذشته در اين باره صورت گرفته ، و نتايجي كه فكر مي كنيد از تحقيق خواهيد گرفت می پردازيد. هم چنين روش يا روش هايي كه در پژوهش از آن ها بهره خواهيد گرفت را ذكر مي كنيد.

نگارش پیشنهادهٔ پژوهشی از اولین قدم‌ها در نگارش پایان‌نامه می‌باشد. دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی از دانشجویان و محققان خود درخواست ارائه طرحی پیشنهادی برای پایان‌نامه و برخی مواقع دفاع از آن می‌کنند. پیشنهادهٔ پژوهشی مقاصدی را دنبال می‌کند که روشن‌ترین آن این است که به دانشجو یا محقق کمک می‌کند تا آنچه را که قصد انجام آن را دارد بازنموده و توضیح دهد. از طرف دیگر مسئولان مرتبط نیز مشکلات، مسائل، کاستی‌ها و قوت‌ها را تشخیص داده و به دانشجو متذکر می‌شوند. پیشنهادهٔ پژوهشی به‌طور معمول خلاصه‌ای از سه فصل اول پایان‌نامه می‌باشد. در واقع دانشجو باید نگارش مناسب این طرح می‌تواند بعد با کمی وسعت بخشیدن به آن، سه فصل اول پایان‌نامه خود را تکمیل کند.[۳]

با نگارش پیشنهاده و تأیید آن توسط گروهی از پژوهشگران آن حوزه، موضوع مورد مطالعه را به نام خود ثبت کرده و دیگران را از پرداختن مجدد بر روی آن منع می‌کند. به عبارت دیگر، با این عمل محقق مالکیت تحقیق بر روی موضوع ذکرشده در پیشنهاده را به‌نام خود ثبت می‌کند.

پروپوزال

شكل پروپوزال بنا بر هدفي كه از آن داريد و يا به مقتضاي رشته تحصيلي شما مي تواند قدري متغير باشد. اما شكل بندي بنيادين آن ، همواره بايد شامل عنوان بندي ها و بخش هاي زير باشد :

1-موضوع تحقيق ( Project Title ):ذيل اين عنوان مي بايست عنوان دقيق تحقيق خود را ذكر كنيد. براي مثال :


Project Title: Women Role in Southeast Thailand

2-توضيح موضوع و اهميت آن ( Importance and Statement of Topic ):در اين بخش مي بايست جوانب موضوع ، چگونگي ارتباط آن با رشته تحصيلي مورد نظر ، و اهميت موضوع به لحاظ علمي و كاربردي را توضيح دهيد.

3-ادبيات تحقيق و پژوهش هاي مرتبط ( Review of Literature and Relevant Topics):زير اين عنوان ، بايد توضيح مختصري درباره پژوهش هايي كه پيش از شما روي اين موضوع و موضوعات نزديك به آن انجام شده بدهيد. در اين بخش در واقع بايد به ذكر پژوهش هايي بپردازيد كه شما قصد داريد يافته هاي آن ها را تكميل كنيد ، اشتباهات آن ها را رفع نماييد و يا نتايج آن ها را رد كنيد.

4-اهداف و فرضيه ها ( Aims and Hypothesizes ) :در اين بخش بايد به ذكر نتايجي بپردازيد كه فكر مي كنيد از تحقيق خواهيد گرفت. توضيح دهيد كه از انجام تحقيق چه هدفي داريد؟ به كدام سمت حركت مي كنيد؟ و فكر مي كنيد به كجا خواهيد رسيد؟

5-روش ها و ابزار هاي تحقيق ( Methodology ) :در اين قسمت توضيح دهيد كه در انجام پروژه از چه روش هاي علمي سود خواهيد برد و چه ابزارهايي را براي رسيدن به اهداف تحقيق به خدمت خواهيد گرفت.

6-منابع( References ) :فهرستي از منابعي كه فكر مي كنيد از آن ها استفاده خواهيد كرد و به كار شما مرتبط هستند را الفبايي و منظم كنيد و در اين بخش بياوريد.

اين نكات را در مورد انتخاب و نگارش تيتر پروژه رعايت كنيد :

الف ) سعي كنيد موضوع روشن و ساده باشد. از خوشگل كردن عنوان تحقيق خودداري كنيد !

ب ) عنوان پروژه را به صورت خلاصه اي فشرده از آن چه در ذهن داريد در نظر بگيريد. سعي كنيد با همان يك جمله عنوان پروژه بتوانيد چارچوب كلي تحقيق و هدف هايتان را به خواننده منتقل كنيد. عنوان كار شما بايد كاملاً مشخص كند كه شما مي خواهيد چه چيز را و در چه شرايطي مطالعه كنيد.

پ ) در جمله بندي عنوان پروژه دقت كنيد تا چيدمان آن طوري باشد كه آن چه اصل موضوع تحقيق شماست از فرع آن قابل تشخيص باشد.

ت ) سعي كنيد كلمات اضافي را از عنوان پروژه حذف كنيد .

دسته‌بندی دیگری از اجزاء پیشنهاده:


دسته بندی :
پایان نامه نویسی

هدف از این آموزش، یادگیری نگارش یک پروپوزال (Proposal به معنای پیشنهاد دادن) به صورت عملی با استفاده از یک مثال است. نمونه‌ای که در اینجا استفاده شده، مربوط به رشته داروسازی (اختصاصاً دانشگاه بوعلی سینا) می‌باشد.

در واقع وقتی طرحی در ذهن دارید یا می‌خواهید یک کار تحقیقاتی انجام دهید، باید آن را به گروهی (مخاطب) پیشنهاد بدهید تا در صورت تایید شدن، شروع به انجام کار خود نمایید. به این طرح اولیه پیشنهادشده، پروپوزال گفته می‌شود.

وقتی یک پروپوزال ارائه می‌دهید، در نظر داشته باشید که باید اهداف، سوالات و فرضیات، ویژگی‌های روش اجرای تحقیق، زمان و هزینه‌های لازم برای اجرای آن، همگی به شکلی روشن و قانع‌کننده در آن بیان شوند. هم‌چنین پروپوزال باید طوری باشد که داوران به راحتی به هدف و ضرورت انجام این پژوهش پی ببرند.

و نیز باید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید؛ چرا که در جلسه دفاع پروپوزال، سوالات بسیاری از شما پرسیده خواهد شد. باید بتوانید به خوبی از پیشنهاد خود دفاع کرده و آن را عملی کنید.

پروپوزال

بندهای قسمت‌های مختلف این آموزش، به ترتیب شماره‌گذاری شده و تصویر نمونه به همراه توضیح در ادامه آورده شده است. ممکن است این چینش طبق نظر افراد دخیل در اثر شما، جزئاً تغییر یابد یا بندهایی از آن کاسته یا بدان اضافه شود، اما ساختار و روند پروپوزال‌نویسی (برای پایان‌نامه، رساله، طرح فناوری و غیره) در رشته‌ها و حوزه‌های مختلف، در کل تفاوتی ندارد.

 

در ویدیوی زیر که توسط تیم رایت می ترجمه و منتشر شده است، شیدی آتیا، استاد معماری پایدار دانشگاه بلژیک، به معرفی دقیق پروپوزال، نحوه نگارش، نکات و ترفندهای مرتبط با آن می‌پردازد.

 

 

در این آموزش انتظار داریم خروجی‌های زیر را داشته باشیم:

 

به منظور آمادگی برای شروع، ابتدا به حواشی و چیستی پروپوزال یک کار پژوهشی نگاهی خواهیم انداخت:

 

نمای کلی

 

هدف

 

مخاطبین

 

اضطراب کلی و توصیه‌هایی برای آن

 

اضطراب ویژه پروپوزال و توصیه‌هایی برای آن

 

فهرست محتوا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به عنوان یک پژوهش‌گر، به این سوال پاسخ دهید که «شکافی که باید برطرف شود چیست؟» یا «مشکلی که باید حل شود چه می‌باشد؟»

پروپوزال

 

 

 

 

بخش مرور متون (بررسی متون یا مرور ادبیات) به شما امکان می‌دهد که موارد زیر را بدانید:

 

 

یک مرور متون اثربخش باید:

 

نکاتی در مورد پیش‌نویس مرور متون

 

 

 

 

 

به علاوه، می‌توانید موارد زیر را نیز در این بخش بگنجانید:

 

 

 

در این بخش محقق به مراحل انجام کار از جمله روش گردآوری اطلاعات، روش انتخاب نمونه از جامعه آماری و ابزار آنالیز داده‌ها و سایر روش‌هایی که در انجام این پروژه به آنها پرداخته است اشاره می‌کند

 

 

 

 

 

برای انجام تحقیق در برخی از رشته‌ها لازم است از ابزار خاصی استفاده شود؛ مثلاً آمار گرفته شود، پرسشنامه تدوین شود یا همانند رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام گیرد. باید به این ابزار در پروپوزال اشاره گردد.

 

 

بعضی از پروپوزال‌ها حاوی توصیفی در حد یک جمله از هر فصل هستند (مثلاً فصل دو، به بازبینی متون مربوطه می‌پردازد؛ فصل سه، روش تحقیق را مورد بحث قرار می‌دهد).

 

 

 

این موارد را همیشه در ذهنتان داشته باشید:

 

 

در این قسمت باید مختصراً بیان کنید که این پژوهش قرار است چه نتایجی را در بر داشته باشد و با این کار اهمیت انجام این پژوهش را نشان دهید.

در نهایت باید محدویت‌های احتمالی موجود درباره این موضوع را نیز مطرح کنید. همچنین می‌توانید فرضیات و پیشنهاداتی را نیز در این قسمت بیان کنید.

 

 

 

 

طول

 

ملاحظات سبک

 

بیان، و اینکه چرا باید از بیان مجهول استفاده کرد:

 

جلوه‌های بصری

 

در نهایت باید بدانید پروپوزال، همان‌طور که از نامش پیداست، پیشنهاد شماست و باید نسبت به ارائه آن اعتماد و اطمینان داشته باشید تا نشان دهید پیشنهادتان ارزش تحقیق بیشتر و یک مقاله علمی یا پژوهشی را دارد. لذا باید آن را قدرتمند مطرح کنید تا مورد قبول واقع شود.


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

همراه ما باشید

اگر هنوز ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال نکرده‌اید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبال‌کننده رایت می بپیوندید.

علاوه بر به اشتراک‌گذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیف‌های ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این به‌بعد به‌صورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر می‌شوند. 

فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!

                     

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

با عضویت در خبرنامه ایمیلی رایت می، جدیدترین و مفیدترین مطالب سایت را به‌همراه تخفیف‌های ویژه و مناسبتی در ایمیل خود دریافت نمایید:

ما هم مثل شما از اسپم متنفریم و ایمیل‌های اسپم و تبلیغاتی ارسال نخواهیم کرد


  


تمامی حقوق برای رایت می محفوظ است.


دسته بندی :
پایان نامه نویسی

هدف از این آموزش، یادگیری نگارش یک پروپوزال (Proposal به معنای پیشنهاد دادن) به صورت عملی با استفاده از یک مثال است. نمونه‌ای که در اینجا استفاده شده، مربوط به رشته داروسازی (اختصاصاً دانشگاه بوعلی سینا) می‌باشد.

در واقع وقتی طرحی در ذهن دارید یا می‌خواهید یک کار تحقیقاتی انجام دهید، باید آن را به گروهی (مخاطب) پیشنهاد بدهید تا در صورت تایید شدن، شروع به انجام کار خود نمایید. به این طرح اولیه پیشنهادشده، پروپوزال گفته می‌شود.

وقتی یک پروپوزال ارائه می‌دهید، در نظر داشته باشید که باید اهداف، سوالات و فرضیات، ویژگی‌های روش اجرای تحقیق، زمان و هزینه‌های لازم برای اجرای آن، همگی به شکلی روشن و قانع‌کننده در آن بیان شوند. هم‌چنین پروپوزال باید طوری باشد که داوران به راحتی به هدف و ضرورت انجام این پژوهش پی ببرند.

و نیز باید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید؛ چرا که در جلسه دفاع پروپوزال، سوالات بسیاری از شما پرسیده خواهد شد. باید بتوانید به خوبی از پیشنهاد خود دفاع کرده و آن را عملی کنید.

پروپوزال

بندهای قسمت‌های مختلف این آموزش، به ترتیب شماره‌گذاری شده و تصویر نمونه به همراه توضیح در ادامه آورده شده است. ممکن است این چینش طبق نظر افراد دخیل در اثر شما، جزئاً تغییر یابد یا بندهایی از آن کاسته یا بدان اضافه شود، اما ساختار و روند پروپوزال‌نویسی (برای پایان‌نامه، رساله، طرح فناوری و غیره) در رشته‌ها و حوزه‌های مختلف، در کل تفاوتی ندارد.

 

در ویدیوی زیر که توسط تیم رایت می ترجمه و منتشر شده است، شیدی آتیا، استاد معماری پایدار دانشگاه بلژیک، به معرفی دقیق پروپوزال، نحوه نگارش، نکات و ترفندهای مرتبط با آن می‌پردازد.

 

 

در این آموزش انتظار داریم خروجی‌های زیر را داشته باشیم:

 

به منظور آمادگی برای شروع، ابتدا به حواشی و چیستی پروپوزال یک کار پژوهشی نگاهی خواهیم انداخت:

 

نمای کلی

 

هدف

 

مخاطبین

 

اضطراب کلی و توصیه‌هایی برای آن

 

اضطراب ویژه پروپوزال و توصیه‌هایی برای آن

 

فهرست محتوا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به عنوان یک پژوهش‌گر، به این سوال پاسخ دهید که «شکافی که باید برطرف شود چیست؟» یا «مشکلی که باید حل شود چه می‌باشد؟»

پروپوزال

 

 

 

 

بخش مرور متون (بررسی متون یا مرور ادبیات) به شما امکان می‌دهد که موارد زیر را بدانید:

 

 

یک مرور متون اثربخش باید:

 

نکاتی در مورد پیش‌نویس مرور متون

 

 

 

 

 

به علاوه، می‌توانید موارد زیر را نیز در این بخش بگنجانید:

 

 

 

در این بخش محقق به مراحل انجام کار از جمله روش گردآوری اطلاعات، روش انتخاب نمونه از جامعه آماری و ابزار آنالیز داده‌ها و سایر روش‌هایی که در انجام این پروژه به آنها پرداخته است اشاره می‌کند

 

 

 

 

 

برای انجام تحقیق در برخی از رشته‌ها لازم است از ابزار خاصی استفاده شود؛ مثلاً آمار گرفته شود، پرسشنامه تدوین شود یا همانند رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام گیرد. باید به این ابزار در پروپوزال اشاره گردد.

 

 

بعضی از پروپوزال‌ها حاوی توصیفی در حد یک جمله از هر فصل هستند (مثلاً فصل دو، به بازبینی متون مربوطه می‌پردازد؛ فصل سه، روش تحقیق را مورد بحث قرار می‌دهد).

 

 

 

این موارد را همیشه در ذهنتان داشته باشید:

 

 

در این قسمت باید مختصراً بیان کنید که این پژوهش قرار است چه نتایجی را در بر داشته باشد و با این کار اهمیت انجام این پژوهش را نشان دهید.

در نهایت باید محدویت‌های احتمالی موجود درباره این موضوع را نیز مطرح کنید. همچنین می‌توانید فرضیات و پیشنهاداتی را نیز در این قسمت بیان کنید.

 

 

 

 

طول

 

ملاحظات سبک

 

بیان، و اینکه چرا باید از بیان مجهول استفاده کرد:

 

جلوه‌های بصری

 

در نهایت باید بدانید پروپوزال، همان‌طور که از نامش پیداست، پیشنهاد شماست و باید نسبت به ارائه آن اعتماد و اطمینان داشته باشید تا نشان دهید پیشنهادتان ارزش تحقیق بیشتر و یک مقاله علمی یا پژوهشی را دارد. لذا باید آن را قدرتمند مطرح کنید تا مورد قبول واقع شود.


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

همراه ما باشید

اگر هنوز ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال نکرده‌اید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبال‌کننده رایت می بپیوندید.

علاوه بر به اشتراک‌گذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیف‌های ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این به‌بعد به‌صورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر می‌شوند. 

فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!

                     

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

با عضویت در خبرنامه ایمیلی رایت می، جدیدترین و مفیدترین مطالب سایت را به‌همراه تخفیف‌های ویژه و مناسبتی در ایمیل خود دریافت نمایید:

ما هم مثل شما از اسپم متنفریم و ایمیل‌های اسپم و تبلیغاتی ارسال نخواهیم کرد


  


تمامی حقوق برای رایت می محفوظ است.


دسته بندی :
پایان نامه نویسی

هدف از این آموزش، یادگیری نگارش یک پروپوزال (Proposal به معنای پیشنهاد دادن) به صورت عملی با استفاده از یک مثال است. نمونه‌ای که در اینجا استفاده شده، مربوط به رشته داروسازی (اختصاصاً دانشگاه بوعلی سینا) می‌باشد.

در واقع وقتی طرحی در ذهن دارید یا می‌خواهید یک کار تحقیقاتی انجام دهید، باید آن را به گروهی (مخاطب) پیشنهاد بدهید تا در صورت تایید شدن، شروع به انجام کار خود نمایید. به این طرح اولیه پیشنهادشده، پروپوزال گفته می‌شود.

وقتی یک پروپوزال ارائه می‌دهید، در نظر داشته باشید که باید اهداف، سوالات و فرضیات، ویژگی‌های روش اجرای تحقیق، زمان و هزینه‌های لازم برای اجرای آن، همگی به شکلی روشن و قانع‌کننده در آن بیان شوند. هم‌چنین پروپوزال باید طوری باشد که داوران به راحتی به هدف و ضرورت انجام این پژوهش پی ببرند.

و نیز باید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید؛ چرا که در جلسه دفاع پروپوزال، سوالات بسیاری از شما پرسیده خواهد شد. باید بتوانید به خوبی از پیشنهاد خود دفاع کرده و آن را عملی کنید.

پروپوزال

بندهای قسمت‌های مختلف این آموزش، به ترتیب شماره‌گذاری شده و تصویر نمونه به همراه توضیح در ادامه آورده شده است. ممکن است این چینش طبق نظر افراد دخیل در اثر شما، جزئاً تغییر یابد یا بندهایی از آن کاسته یا بدان اضافه شود، اما ساختار و روند پروپوزال‌نویسی (برای پایان‌نامه، رساله، طرح فناوری و غیره) در رشته‌ها و حوزه‌های مختلف، در کل تفاوتی ندارد.

 

در ویدیوی زیر که توسط تیم رایت می ترجمه و منتشر شده است، شیدی آتیا، استاد معماری پایدار دانشگاه بلژیک، به معرفی دقیق پروپوزال، نحوه نگارش، نکات و ترفندهای مرتبط با آن می‌پردازد.

 

 

در این آموزش انتظار داریم خروجی‌های زیر را داشته باشیم:

 

به منظور آمادگی برای شروع، ابتدا به حواشی و چیستی پروپوزال یک کار پژوهشی نگاهی خواهیم انداخت:

 

نمای کلی

 

هدف

 

مخاطبین

 

اضطراب کلی و توصیه‌هایی برای آن

 

اضطراب ویژه پروپوزال و توصیه‌هایی برای آن

 

فهرست محتوا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به عنوان یک پژوهش‌گر، به این سوال پاسخ دهید که «شکافی که باید برطرف شود چیست؟» یا «مشکلی که باید حل شود چه می‌باشد؟»

پروپوزال

 

 

 

 

بخش مرور متون (بررسی متون یا مرور ادبیات) به شما امکان می‌دهد که موارد زیر را بدانید:

 

 

یک مرور متون اثربخش باید:

 

نکاتی در مورد پیش‌نویس مرور متون

 

 

 

 

 

به علاوه، می‌توانید موارد زیر را نیز در این بخش بگنجانید:

 

 

 

در این بخش محقق به مراحل انجام کار از جمله روش گردآوری اطلاعات، روش انتخاب نمونه از جامعه آماری و ابزار آنالیز داده‌ها و سایر روش‌هایی که در انجام این پروژه به آنها پرداخته است اشاره می‌کند

 

 

 

 

 

برای انجام تحقیق در برخی از رشته‌ها لازم است از ابزار خاصی استفاده شود؛ مثلاً آمار گرفته شود، پرسشنامه تدوین شود یا همانند رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام گیرد. باید به این ابزار در پروپوزال اشاره گردد.

 

 

بعضی از پروپوزال‌ها حاوی توصیفی در حد یک جمله از هر فصل هستند (مثلاً فصل دو، به بازبینی متون مربوطه می‌پردازد؛ فصل سه، روش تحقیق را مورد بحث قرار می‌دهد).

 

 

 

این موارد را همیشه در ذهنتان داشته باشید:

 

 

در این قسمت باید مختصراً بیان کنید که این پژوهش قرار است چه نتایجی را در بر داشته باشد و با این کار اهمیت انجام این پژوهش را نشان دهید.

در نهایت باید محدویت‌های احتمالی موجود درباره این موضوع را نیز مطرح کنید. همچنین می‌توانید فرضیات و پیشنهاداتی را نیز در این قسمت بیان کنید.

 

 

 

 

طول

 

ملاحظات سبک

 

بیان، و اینکه چرا باید از بیان مجهول استفاده کرد:

 

جلوه‌های بصری

 

در نهایت باید بدانید پروپوزال، همان‌طور که از نامش پیداست، پیشنهاد شماست و باید نسبت به ارائه آن اعتماد و اطمینان داشته باشید تا نشان دهید پیشنهادتان ارزش تحقیق بیشتر و یک مقاله علمی یا پژوهشی را دارد. لذا باید آن را قدرتمند مطرح کنید تا مورد قبول واقع شود.


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

همراه ما باشید

اگر هنوز ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال نکرده‌اید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبال‌کننده رایت می بپیوندید.

علاوه بر به اشتراک‌گذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیف‌های ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این به‌بعد به‌صورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر می‌شوند. 

فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!

                     

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

با عضویت در خبرنامه ایمیلی رایت می، جدیدترین و مفیدترین مطالب سایت را به‌همراه تخفیف‌های ویژه و مناسبتی در ایمیل خود دریافت نمایید:

ما هم مثل شما از اسپم متنفریم و ایمیل‌های اسپم و تبلیغاتی ارسال نخواهیم کرد


  


تمامی حقوق برای رایت می محفوظ است.


دسته بندی :
پایان نامه نویسی

هدف از این آموزش، یادگیری نگارش یک پروپوزال (Proposal به معنای پیشنهاد دادن) به صورت عملی با استفاده از یک مثال است. نمونه‌ای که در اینجا استفاده شده، مربوط به رشته داروسازی (اختصاصاً دانشگاه بوعلی سینا) می‌باشد.

در واقع وقتی طرحی در ذهن دارید یا می‌خواهید یک کار تحقیقاتی انجام دهید، باید آن را به گروهی (مخاطب) پیشنهاد بدهید تا در صورت تایید شدن، شروع به انجام کار خود نمایید. به این طرح اولیه پیشنهادشده، پروپوزال گفته می‌شود.

وقتی یک پروپوزال ارائه می‌دهید، در نظر داشته باشید که باید اهداف، سوالات و فرضیات، ویژگی‌های روش اجرای تحقیق، زمان و هزینه‌های لازم برای اجرای آن، همگی به شکلی روشن و قانع‌کننده در آن بیان شوند. هم‌چنین پروپوزال باید طوری باشد که داوران به راحتی به هدف و ضرورت انجام این پژوهش پی ببرند.

و نیز باید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید؛ چرا که در جلسه دفاع پروپوزال، سوالات بسیاری از شما پرسیده خواهد شد. باید بتوانید به خوبی از پیشنهاد خود دفاع کرده و آن را عملی کنید.

پروپوزال

بندهای قسمت‌های مختلف این آموزش، به ترتیب شماره‌گذاری شده و تصویر نمونه به همراه توضیح در ادامه آورده شده است. ممکن است این چینش طبق نظر افراد دخیل در اثر شما، جزئاً تغییر یابد یا بندهایی از آن کاسته یا بدان اضافه شود، اما ساختار و روند پروپوزال‌نویسی (برای پایان‌نامه، رساله، طرح فناوری و غیره) در رشته‌ها و حوزه‌های مختلف، در کل تفاوتی ندارد.

 

در ویدیوی زیر که توسط تیم رایت می ترجمه و منتشر شده است، شیدی آتیا، استاد معماری پایدار دانشگاه بلژیک، به معرفی دقیق پروپوزال، نحوه نگارش، نکات و ترفندهای مرتبط با آن می‌پردازد.

 

 

در این آموزش انتظار داریم خروجی‌های زیر را داشته باشیم:

 

به منظور آمادگی برای شروع، ابتدا به حواشی و چیستی پروپوزال یک کار پژوهشی نگاهی خواهیم انداخت:

 

نمای کلی

 

هدف

 

مخاطبین

 

اضطراب کلی و توصیه‌هایی برای آن

 

اضطراب ویژه پروپوزال و توصیه‌هایی برای آن

 

فهرست محتوا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به عنوان یک پژوهش‌گر، به این سوال پاسخ دهید که «شکافی که باید برطرف شود چیست؟» یا «مشکلی که باید حل شود چه می‌باشد؟»

پروپوزال

 

 

 

 

بخش مرور متون (بررسی متون یا مرور ادبیات) به شما امکان می‌دهد که موارد زیر را بدانید:

 

 

یک مرور متون اثربخش باید:

 

نکاتی در مورد پیش‌نویس مرور متون

 

 

 

 

 

به علاوه، می‌توانید موارد زیر را نیز در این بخش بگنجانید:

 

 

 

در این بخش محقق به مراحل انجام کار از جمله روش گردآوری اطلاعات، روش انتخاب نمونه از جامعه آماری و ابزار آنالیز داده‌ها و سایر روش‌هایی که در انجام این پروژه به آنها پرداخته است اشاره می‌کند

 

 

 

 

 

برای انجام تحقیق در برخی از رشته‌ها لازم است از ابزار خاصی استفاده شود؛ مثلاً آمار گرفته شود، پرسشنامه تدوین شود یا همانند رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام گیرد. باید به این ابزار در پروپوزال اشاره گردد.

 

 

بعضی از پروپوزال‌ها حاوی توصیفی در حد یک جمله از هر فصل هستند (مثلاً فصل دو، به بازبینی متون مربوطه می‌پردازد؛ فصل سه، روش تحقیق را مورد بحث قرار می‌دهد).

 

 

 

این موارد را همیشه در ذهنتان داشته باشید:

 

 

در این قسمت باید مختصراً بیان کنید که این پژوهش قرار است چه نتایجی را در بر داشته باشد و با این کار اهمیت انجام این پژوهش را نشان دهید.

در نهایت باید محدویت‌های احتمالی موجود درباره این موضوع را نیز مطرح کنید. همچنین می‌توانید فرضیات و پیشنهاداتی را نیز در این قسمت بیان کنید.

 

 

 

 

طول

 

ملاحظات سبک

 

بیان، و اینکه چرا باید از بیان مجهول استفاده کرد:

 

جلوه‌های بصری

 

در نهایت باید بدانید پروپوزال، همان‌طور که از نامش پیداست، پیشنهاد شماست و باید نسبت به ارائه آن اعتماد و اطمینان داشته باشید تا نشان دهید پیشنهادتان ارزش تحقیق بیشتر و یک مقاله علمی یا پژوهشی را دارد. لذا باید آن را قدرتمند مطرح کنید تا مورد قبول واقع شود.


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

همراه ما باشید

اگر هنوز ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال نکرده‌اید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبال‌کننده رایت می بپیوندید.

علاوه بر به اشتراک‌گذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیف‌های ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این به‌بعد به‌صورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر می‌شوند. 

فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!

                     

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

با عضویت در خبرنامه ایمیلی رایت می، جدیدترین و مفیدترین مطالب سایت را به‌همراه تخفیف‌های ویژه و مناسبتی در ایمیل خود دریافت نمایید:

ما هم مثل شما از اسپم متنفریم و ایمیل‌های اسپم و تبلیغاتی ارسال نخواهیم کرد


  


تمامی حقوق برای رایت می محفوظ است.


دسته بندی :
پایان نامه نویسی

هدف از این آموزش، یادگیری نگارش یک پروپوزال (Proposal به معنای پیشنهاد دادن) به صورت عملی با استفاده از یک مثال است. نمونه‌ای که در اینجا استفاده شده، مربوط به رشته داروسازی (اختصاصاً دانشگاه بوعلی سینا) می‌باشد.

در واقع وقتی طرحی در ذهن دارید یا می‌خواهید یک کار تحقیقاتی انجام دهید، باید آن را به گروهی (مخاطب) پیشنهاد بدهید تا در صورت تایید شدن، شروع به انجام کار خود نمایید. به این طرح اولیه پیشنهادشده، پروپوزال گفته می‌شود.

وقتی یک پروپوزال ارائه می‌دهید، در نظر داشته باشید که باید اهداف، سوالات و فرضیات، ویژگی‌های روش اجرای تحقیق، زمان و هزینه‌های لازم برای اجرای آن، همگی به شکلی روشن و قانع‌کننده در آن بیان شوند. هم‌چنین پروپوزال باید طوری باشد که داوران به راحتی به هدف و ضرورت انجام این پژوهش پی ببرند.

و نیز باید پروپوزالی دقیق و مدون ارائه دهید؛ چرا که در جلسه دفاع پروپوزال، سوالات بسیاری از شما پرسیده خواهد شد. باید بتوانید به خوبی از پیشنهاد خود دفاع کرده و آن را عملی کنید.

پروپوزال

بندهای قسمت‌های مختلف این آموزش، به ترتیب شماره‌گذاری شده و تصویر نمونه به همراه توضیح در ادامه آورده شده است. ممکن است این چینش طبق نظر افراد دخیل در اثر شما، جزئاً تغییر یابد یا بندهایی از آن کاسته یا بدان اضافه شود، اما ساختار و روند پروپوزال‌نویسی (برای پایان‌نامه، رساله، طرح فناوری و غیره) در رشته‌ها و حوزه‌های مختلف، در کل تفاوتی ندارد.

 

در ویدیوی زیر که توسط تیم رایت می ترجمه و منتشر شده است، شیدی آتیا، استاد معماری پایدار دانشگاه بلژیک، به معرفی دقیق پروپوزال، نحوه نگارش، نکات و ترفندهای مرتبط با آن می‌پردازد.

 

 

در این آموزش انتظار داریم خروجی‌های زیر را داشته باشیم:

 

به منظور آمادگی برای شروع، ابتدا به حواشی و چیستی پروپوزال یک کار پژوهشی نگاهی خواهیم انداخت:

 

نمای کلی

 

هدف

 

مخاطبین

 

اضطراب کلی و توصیه‌هایی برای آن

 

اضطراب ویژه پروپوزال و توصیه‌هایی برای آن

 

فهرست محتوا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به عنوان یک پژوهش‌گر، به این سوال پاسخ دهید که «شکافی که باید برطرف شود چیست؟» یا «مشکلی که باید حل شود چه می‌باشد؟»

پروپوزال

 

 

 

 

بخش مرور متون (بررسی متون یا مرور ادبیات) به شما امکان می‌دهد که موارد زیر را بدانید:

 

 

یک مرور متون اثربخش باید:

 

نکاتی در مورد پیش‌نویس مرور متون

 

 

 

 

 

به علاوه، می‌توانید موارد زیر را نیز در این بخش بگنجانید:

 

 

 

در این بخش محقق به مراحل انجام کار از جمله روش گردآوری اطلاعات، روش انتخاب نمونه از جامعه آماری و ابزار آنالیز داده‌ها و سایر روش‌هایی که در انجام این پروژه به آنها پرداخته است اشاره می‌کند

 

 

 

 

 

برای انجام تحقیق در برخی از رشته‌ها لازم است از ابزار خاصی استفاده شود؛ مثلاً آمار گرفته شود، پرسشنامه تدوین شود یا همانند رشته‌های پزشکی، آزمایشاتی انجام گیرد. باید به این ابزار در پروپوزال اشاره گردد.

 

 

بعضی از پروپوزال‌ها حاوی توصیفی در حد یک جمله از هر فصل هستند (مثلاً فصل دو، به بازبینی متون مربوطه می‌پردازد؛ فصل سه، روش تحقیق را مورد بحث قرار می‌دهد).

 

 

 

این موارد را همیشه در ذهنتان داشته باشید:

 

 

در این قسمت باید مختصراً بیان کنید که این پژوهش قرار است چه نتایجی را در بر داشته باشد و با این کار اهمیت انجام این پژوهش را نشان دهید.

در نهایت باید محدویت‌های احتمالی موجود درباره این موضوع را نیز مطرح کنید. همچنین می‌توانید فرضیات و پیشنهاداتی را نیز در این قسمت بیان کنید.

 

 

 

 

طول

 

ملاحظات سبک

 

بیان، و اینکه چرا باید از بیان مجهول استفاده کرد:

 

جلوه‌های بصری

 

در نهایت باید بدانید پروپوزال، همان‌طور که از نامش پیداست، پیشنهاد شماست و باید نسبت به ارائه آن اعتماد و اطمینان داشته باشید تا نشان دهید پیشنهادتان ارزش تحقیق بیشتر و یک مقاله علمی یا پژوهشی را دارد. لذا باید آن را قدرتمند مطرح کنید تا مورد قبول واقع شود.


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

همراه ما باشید

اگر هنوز ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال نکرده‌اید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبال‌کننده رایت می بپیوندید.

علاوه بر به اشتراک‌گذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیف‌های ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این به‌بعد به‌صورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر می‌شوند. 

فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!

                     

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

با عضویت در خبرنامه ایمیلی رایت می، جدیدترین و مفیدترین مطالب سایت را به‌همراه تخفیف‌های ویژه و مناسبتی در ایمیل خود دریافت نمایید:

ما هم مثل شما از اسپم متنفریم و ایمیل‌های اسپم و تبلیغاتی ارسال نخواهیم کرد


  


تمامی حقوق برای رایت می محفوظ است.

خبرنامه دانشجویان ایران: دانشجوهای کارشناسی بعد از یکی دو ترم چرخ زدن در دانشگاه با واژه‌ها و اصطلاحاتی آشنا می‌شوند که معنی آن را تا مدتها هم شاید ندانند اما به گوششان آشناست.

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یکی از واژه‌های پرطمطراق آکادمیک مربوط به مقاطع کارشناسی رشد و دکتری، «پروپوزال» است؛ در این گزارش به معرفی کامل «پروپوزال» و روش تهیه و تدوین آن خواهیم پرداخت.


خیلی از دانشجوها این واژه را زیاد شنیده اند اما احتمالا هستند افرادی از بین دانشجویان و حتی افراد غیر دانشجو که معنی این واژه را ندانند؛ بعضی نیز فقط با اسامی و اصطلاحات دانشگاهی سعی می‌کنند به کلام خود وزن دهند و توجه سایرین ر به خود جلب کنند؛ مثلا در یک جمعی که زیاد با تحصیلات آکادمیک و واژه و ها و اصطلاحات آن آشنایی ندارند، به کار بردن کلماتی مثل «پروپوزال» خیلی جالب توجه است!

اما واقعا «پروپزال» چیست؟
طرح تحقیق، مهم ترین و اصلی ترین بخش یک کار تحقیقی و پژوهشی است، طرح تحقیق ( Proposal) اصل تحقیق نیست، بلکه طرح اولیه و طرح پیشنهادی تحقیق است، طرح تحقیق در واقع شبیه طرح اولیه و پیشنهادی یک ساختمان است که توسط ارشیتکت (پژوهشگر یا محقق) ارکان اصلی آن طراحی و محاسبه شده و به صورت نقشه و ماکت ساختمان در آمده است و چنانچه یک مهندس خبره ( استاد راهنما ) به آن نگاه کند، بتواند ساختمانی را ( پژوهشی را) که بر اساس این نقشه شکل می گیرد، از قبل برای خود تجسم کند. پژوهشگری که قصد تحقیق دارد، ابتدا باید برای پژوهش مورد نظر خود طرح تحقیق بنویسد. طرح تحقیق در واقع نقشه انجام تحقیق است و راهنمای محقق برای عملیاتی کردن و اجرای تحقیق است .

پروپوزال


هر چند انتخاب موضوع و فرایند تهیه و تکمیل یک پروپوزال به راحتی و در مدت زمانی کوتاه انجام می‌شود، ولی باید توجه داشت که پروپوزال در واقع پیشنهادیه تحقیق بوده و به منزله نقشه های محاسباتی ساختمان است، لذا چنانچه با دقت و با محاسبات دقیق طراحی گردد، پژوهشگر در انجام مراحل بعدی با مشکل اساسی روبرو نخواهد شد. به عبارت دیگر چنانچه دانشجوئی عنوان پژوهش خود را درست انتخاب کرده باشد و تمامی ارکان و اجزاء پروپوزال به ویژه طرح مسئله، اهمیت و ارزش تحقیق، تاریخچه مطالعات، اهداف، سئوالات، فرضیه ها و روش و مراحل انجام تحقیق را به طور دقیق و کامل تهیه کرده باشد، در انجام پژوهش با مشکلاتی از جمله سر درگمی و ابهام روبرو نخواهد شد، به طوری که گفته می شود پژوهشگری که طرح تحقیق خود را به طور دقیق، روشن و کامل نوشته، به نظر می رسد بیش از 50 درصد رساله یا پایان نامه خود را تهیه کرده است.


اجزاء تشکیل دهنده طرح تحقیق


الف) عنوان تحقیق

نخستین گام در انجام تحقیق، تعیین عنوان تحقیق است. هیچ پژوهشگری نمی تواند بدون مشخص شدن عنوان تحقیق، پژوهش را آغاز کند. عنوان به منزله مقصد و طرح نهایی انجام پژوهش است و لذا در تعیین و انتخاب آن توجه به نکات زیر ضروری است:

1- بهتر است عنوان تحقیق نه خیلی کوتاه، نه خیلی طولانی، بلکه مختصر، جامع، رسا و غیرسئوالی باشد.

2- بهتر است در ابتدای عنوان از واژه هایی چون: بررسی، ارائه الگو، مطالعه، طراحی، تحلیلی بر، تبیین و … استفاده شود.

3- بهتر است در عنوان تحقیق به نوعی متغیرهای مستقل و وابسته نشان داده شوند.


4- موضوع تحقیق باید نو و جدید باشد.


5- عنوان پژوهش باید ارزش تحقیق داشته باشد.

6- پژوهشگر باید توان انجام تحقیق را داشته باشد.

7- موضوع تحقیق در حوزه کاری و تخصصی پژوهشگر باشد.

8- موضوع پژوهش باید به گونه ای باشد که جامعه به انجام تحقیق در مورد آن نیازمند باشد و پژوهش بتواند با نتایج خود مشکلی را از جامعه برطرف کند.

9- پژوهشگر به عنوان تحقیق و انجام پژوهش در مورد آن میل و علاقه داشته باشد.

10- موضوع تحقیق باید عملی و اجرائی بوده و قابلیت انجام تحقیق را داشته باشد .

11- عنوان تحقیق باید به گونه ای باشد که هدف های تحقیق را بیان کند .

12- بهتر است در عنوان تحقیق، قلمرو مکانی و محدوده زمانی پژوهش مشخص گردد.


ب) اصطلاحات و واژه ها

معمولا تعدادی از اصطلاحات و واژه های فنی و تخصصی مربوط به عنوان و موضوع پژوهش (3 تا 6) ارائه شده و برای هریک مختصراً از منابع اصلی و معتبر، تعریفی آورده می شود.


ج) شرح و بیان مسئله تحقیق (طرح یک مشکل)

مسئله در واقع سئوالی است که در ذهن پژوهشگر راجع به یک پدیده، مشکل یا معضل مطرح می شود، هدف محقق از طرح این سئوال ریشه یابی، علت یا علل به وجود آورنده آن مشکل و یا راهکارهای رفع آن است.

در بیان مسئله محقق باید نکات زیر را رعایت کند:

1- محقق، شواهدی باید نشان دهد که معضلی یا مشکلی در جامعه وجود دارد.

2- محقق باید مشکل مطرح شده را بیان کند و ابعاد مختلف آن را به طور مستند نشان دهد.

3- محقق باید نشان دهد که قصد او از انجام تحقیق چیست؟ کدام متغیرها را قصد دارد مطالعه کند؟ نحوه ی مطالعه متغیرها (اثر، رابطه یا …) چگونه است.

4- پژوهشگر در پایان بهتر است محدوده زمانی و قلمرو زمانی تحقیق را هم مشخص کند.

بطورکلی مسئله تحقیق باید مشکل را مطرح کند، ابعاد آنرا مستند نشان دهد، انگیزه پژوهشگر را بیان کند، متغیرها را نشان داده، نحوه بررسی آنها را روشن نموده و محدوده مکانی و زمانی تحقیق را تعیین نماید.


د) اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق

در این مورد پژوهشگر باید مشخص کند که موضوع تحقیق چه اهمیتی دارد و ضرورت انجام این پژوهش چیست و نتایج آن در چه زمینه ای از اهمیت بیشتری برخوردار است.

– اهمیت این تحقیق در ارتباط با نظریه های موجود چیست؟

– نتایج این تحقیق در غنا بخشیدن به ادبیات موضوع چه نقشی دارد؟

– نقش نتایج تحقیق در ارائه مدل، الگو، نظریه جدید یا توسعه و بسط نظریه های قبلی چگونه است؟

– اهمیت نتایج تحقیق برای مدیران و برنامه ریزان چیست؟

– نتایج مثبت این تحقیق در ابعاد آموزشی و پژوهشی چه اثری دارد؟

– نتایج مثبت این تحقیق در ابعاد پژوهشی چگونه است؟

پروپوزال


ز) پیشینه تحقیق

برای اینکه پژوهشگر تحقیقات خود را در راستای پژوهش های هم خانواده قرار دهد و آن را با دستاوردهای تحقیقات دیگران هماهنگ کند، نیاز دارد با مراجعه به اسناد و مدارک پیرامون موضوع و مسئله ای که برای تحقیق انتخاب کرده، آگاهی خود را گسترش دهد.

هدف از گنجاندن بخش پیشینه تحقیق و ادبیات موضوع، توجه به نکات زیر است :

1- برقراری ارتباطی منطقی میان اطلاعات پژوهش های قبلی با مسئله تحقیق


2- آشنایی با چارچوب نظری یا تجربی مسئله تحقیق

3- آشنایی با روش های تحقیق مورد استفاده در پژوهش های گذشته


4- پیشگیری از دوباره کاری


5- استفاده از تجربیات مفید محققان قبلی


6- آگاهی از نقاط ضعف پژوهش های پیشین

جهت دسترسی به اهداف بالا و تدوین مطالب پیشینه، رعایت نکات زیر ضروری است:


1- منابع اطلاعاتی مرتبط با موضوع انتخاب گردد


2- نتایج تحقیقات قبلی مطالعه، نقد و بررسی شود

3- ترتیب موارد از کلی به جزئی (عمومی به اختصاصی) تدوین گردد


شیوه تدوین تحقیقات انجام شده


ص) اهداف تحقیق

اهداف تحقیق می تواند به دو صورت کلی و ویژه مطرح شوند:


1- هدف کلی


هدف کلی مستقیماً از موضوع تحقیق مشتق می شود.


2- اهداف ویژه

این هدف ها از مسئله پژوهش و از اهداف کلی مشتق می شوند و در واقع زیر مجموعه هدف یا اهداف کلی پژوهش هستند. این اهداف تصریح می کنند که در این تحقیق چه چیزی انجام می شود و چه چیزی انجام نمی شود.


ط) سوالات تحقیق

در صورتی که تحقیق با توجه به پیشینه پژوهش نتواند جهت خاصی را برای یافته های خود پیش بینی نماید و رابطه ی بین متغیرها را حدس بزند، می تواند به بیان سئوالات پژوهش بپردازد. در طرح سئوالات تحقیق توجه به نکات زیر ضروری است:

– سئوالات پژوهش مستقیماً از اهداف تحقیق منشأ می گیرند.


– در سوالات تحقیق، یک نوع متغیر مطرح می شود.

– آوردن کلمه آیا در ابتدای سئوالات چندان مطلوب نیست.

– بهتر است تعداد سئوالات محدود، شفاف و بدون ابهام باشد.


ع) فرضیه

1- فرضیه، حدس و گمان محقق در مورد علل بوجودآمدن مشکل یا ارائه راه حل های آن است.

2- فرضیه، حدس و گمان محقق و در واقع جواب حدسی پژوهشگر در مورد سئوالات تحقیق است.

3- فرضیه، حدس و گمان پژوهشگر در مورد وجود تفاوت، احتمال رابطه و یا اثر بین دو یا چند متغیر است.

4- فرضیه، حدس و گمانی است که مبتنی بر دانش و تجربه در مورد حل یک مسئله است.

5- اغلب فرضیه ها حدسیاتی است که به طور منطقی از نظریه ها بر می آیند.

6- فرضیه جمله خبری ساده ای است که در آن دو یا چند متغیر ( مستقل و وابسته) دیده می شود.

توجه: هماهنگی، همسویی و تعادل تعداد فرضیه ها با سئوالات پژوهش بسیار لازم است.

برای مثال، یک فرضیه ساده این است که بگوییم: میزان سواد با تعداد اولاد رابطه دارد یا تعداد خودروها در میزان آلودگی هوا اثر دارد.

توجه: صحت(تایید) یا عدم صحت فرضیه (رد) در محک آزمایش و مطالعه و تحقیق تعیین می شود، لذا پژوهشگر حق ندارد از قبل و بطور جانبدارانه در پی تأیید آن باشد و باید بداند رد یا تأیید فرضیه هیچ گونه اثر منفی برای پژوهش و پژوهشگر ندارد.


ق) روش و مراحل تحقیق

یکی از ارکان تحقیق و یا پژوهش که در پروپوزال مطرح می شود، تعیین نوع تحقیق و مراحل انجام آن است. در این مورد محقق ضمن اشاره به نوع تحقیق، مراحل انجام آن را شامل: ابزار گردآوری داده ها، روش گردآوری اطلاعات، جامعه آماری و حجم نمونه، روش انتخاب نمونه از جامعه آماری، ابزار تجزیه و تحلیل داده ها و بالاخره روش های تجزیه و تحلیل داده ها( روش های تحلیل کیفی و کمی) را توضیح می دهد.

در زیر به تعدادی از انواع تحقیق به طور مختصر اشاره می شود.


انواع تحقیق براساس هدف


1- تحقیقات بنیادی

این تحقیقات در پی شناخت و کشف روابط بین پدیده ها و درک اصول و قوانین طبیعی است. این تحقیقات نظریه ها و فرضیه ها را آزمایش می کنند، قوانین علمی را کشف کرده و مرزهای دانش را توسعه می دهند.


2- تحقیقات کاربردی

این تحقیقات برداده ها و نتایج تحقیقات بنیادی تکیه دارند و در پی دستیابی به اصول و قواعدی هستند که بتوان آنها را در عمل و اجرا به کار بست.

این تحقیقات در پی شناخت علل مشکلات و حل آنها هستند و کاربردی فراگیر دارند.


3- تحقیقات توسعه ای

این تحقیقات در پی شناخت راه های بهبود یا افزایش تولید و روش های جدید تولید کالا و خدمات بوده و عمدتأ متوجه نوآوری در فرایندها، ابزارها و محصولات در یک زمان و مکان خاص هستند.


انواع تحقیق بر اساس ماهیت و روش


1- تحقیقات تاریخی

این گونه تحقیقات مربوط به موضوعات معین و مربوط به زمان گذشته است و تلاش محقق در جهت کشف حقایق پیشین از طریق جمع آوری اطلاعات و اسناد مربوط به گذشته می باشد.


2- تحقیقات توصیفی

هدف این تحقیقات، توصیف عینی و منظم خصوصیات یک موقعیت یا یک موضوع است البته بدون هیچگونه دخالت یا استنتاج ذهنی مثل نگرش سنجی ها و منوگرافی ها. تحقیقات موردی، تحلیل محتوا، قوم نگاری و زمینه یابی از انواع آن محسوب می شوند .


3- تحقیقات همبستگی

این تحقیقات در پی کشف رابطه همبستگی بین متغیر هاست. جهت محاسبه میزان همبستگی بین دو متغیر از همبستگی های پیرسون و اسپیر من و کندال استفاده می شود.


4- تحقیقات علی (علت و معلولی)

در این تحقیقات پژوهشگر با مطالعه شرایط قبلی درصدد جستجوی علل یا روابطی برای وقوع حوادث است.


5- تحقیقات پیمایشی

در این تحقیقات، محقق جهت پاسخ دادن به مسئله زمان حال و جمع آوری اطلاعات خود از روش پیمایشی و عمدتأ از تکمیل پرسشنامه و یا مصاحبه استفاده می کند و هدف محقق تعمیم نتایج نمونه به جامعه بزرگتر آماری است.


6- تحقیقات تجربی (آزمایشگاه)

از این تحقیقات معمولأ جهت یافتن راه حل های مسائل و یا پیدا کردن راهکارهایی جهت حل مشکلات در زمان حال یا آینده استفاده می شود، در این تحقیقات عمدتا از روابط علت و معلولی استفاده می کنند و محل آزمایش و پژوهش معمولأ آزمایشگاه است و متغیر ها برای محقق قابل کنترل می باشد.


7- تحقیقات نیمه تجربی

این تحقیقات بیشتر مربوط به تحقیقات اجتماعی است و امکان کنترل همه متغیر ها برای محقق وجود ندارد ، مثل سنجش خصوصیات اجتماعی و فرهنگی افراد.


– تحلیل محتوا

این روش معمولا برای سنجش تحلیل گفتار یا متن ها استفاده می شود، مثل مقایسه تحلیلی، روزنامه ها، مجلات، نوارها و …تحلیل محتوا در مقولات مطالب عامیانه، علمی( متون مذهبی، کلامی، ادبی و …) و تحلیل های کمی و ریاضی.


– ابزار گرد آوری داده ها

پژوهشگر گاه جهت بدست آوردن اطلاعات به مدارک و اسناد معتبر و موثق ( کتب، منابع آماری و…) مراجعه می کند که این منابع را دست دوم (second-hand) می نامند و گاهی نیز به منابعی نیاز دارد که در دسترس پژوهشگر نیست و یا به روز نیست، که در این جا به گرد آوری اطلاعات از طریق میدانی (survey) یعنی تهیه پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده نیازدارد.


– ابزار تحلیل داده ها

در تهیه جداول، تدوین نمودارها، فرآوری ، دسته بندی ، استخراج و تحلیل بهتر داده ها از انواع نرم افزار های کامپیوتری چون Spss، excel، GISو… استفاده می شود.


– روش های تجزیه و تحلیل داده ها

انواع روش های تجزیه و تحلیل داده هاعبارتند از روش های تحلیل کیفی و کمی ( آمار توصیفی و استنباطی)


– جامعه آماری و حجم نمونه

در این قسمت جامعه آماری مورد نظر مشخص شد، روش تعیین تعداد نمونه به طور شفاف بیان می شود و نیزبه نحوه انتخاب نمونه ها از جامعه آماری نیز اشاره می شود.


ل) کاربرد نتایج تحقیق

در این مورد پژوهشگر به گروه ها، سازمان ها و نهادهای استفاده کننده از نتایج تحقیق اشاره می کند.


م) محدودیت های تحقیق

در این مورد محقق با بیان محدودیت هایی که سر راه تحقیق است، به خواننده پیام می دهد که در مورد فرایند تحقیق قضاوت عادلانه ای داشته باشد.

در هر تحقیق تعدادی از محدودیت های احتمالی به شرح زیر می تواند سر راه محقق قرار گیرد:


– کمبود منابع علمی


– کمبود منابع مالی


– ضعف همکاری سازمان ها و نهادها


– گرفتاری های شخصی محقق


– کمبود زمان در اختیار


– تعداد و متغیرهای ناخواسته


– ناهماهنگی اساتید راهنما

در مقاطع دانشجویی بخصوص در مقاطع ارشد و دکتری، دانشجویان برای بالا بردن درجه علمی خود باید اقدام به ارائه مقالات پژوهشی یا پایان‌نامه کنند اما معمولاً پیش از ارائه مقالات اصلی باید یک طرح اولیه از تحقیقات خود ارائه دهند که به آن پروپوزال (Proposal) گفته می‌شود.

پروپوزال، یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش کار تحقیقاتی و پژوهشی است، در واقع پروپوزال اصل تحقیق نیست، بلکه طرح اولیه و طرح پیشنهادی تحقیق می باشد، به عنوان مثال پروپوزال شبیه طرح اولیه و پیشنهادی یک ساختمان است که توسط آرشیتکت (پژوهشگر یا محقق) ارکان اصلی آن طراحی و محاسبه می شود و سپس به صورت نقشه و ماکت ساختمان در می‌آید تا زمانی که یک مهندس (استاد راهنما) به آن نگاه کند، بتواند ساختمانی را (پژوهشی) که بر اساس این نقشه شکل خواهد گرفت، برای خود تجسم کند. بنابراین پژوهشگری که قصد انجام تحقیقی را دارد، ابتدا باید برای پژوهش خود طرح تحقیق یا پروپوزال بنویسد. در واقع پروپوزال نقشه انجام تحقیق است و راهنمای محقق برای عملی کردن و اجرای تحقیق است.

هر چند می‌توان به راحتی و در مدت‌زمانی کوتاه به انتخاب موضوع و فرایند تهیه و تکمیل یک پروپوزال پرداخت، اما باید توجه داشت که پروپوزال در واقع پیشنهاد تحقیق بوده و همانند نقشه‌های محاسباتی ساختمان است، بنابراین چنانچه پروپوزال با دقت و با محاسبات دقیق طراحی شود، پژوهشگر در انجام مراحل بعدی با مشکل اساسی روبرو نخواهد شد. به عبارتی اگر دانشجو عنوان پژوهش را درست انتخاب کند و تمامی ارکان و اجزاء پروپوزال را به ویژه طرح مسئله، تاریخچه مطالعات، اهمیت و ارزش تحقیق، سؤالات، اهداف، فرضیه‌ها و روش و مراحل انجام تحقیق را به طور دقیق و کامل تهیه و ارائه دهد، به راحتی می‌تواند پژوهش اصلی خود را ارائه دهد.

همان‌طور که در مطالب بالا بیان کردیم پروپوزال نوعی طرح اولیه پیشنهاد شده از کار اصلی است که قبل از انجام آن به نمایش ارائه داده می شود.

این امر برای کارهای پژوهشی که نیاز به تأمین مالی دارند نیز صورت می‌گیرد، بنابراین پژوهشگر باید دلیل انجام پژوهش خود را در یک پیشنهاد یا طرح اولیه به اطلاع افراد ذیربط برساند تا بتواند برای طرح پژوهشی خود اعتبار مالی کسب کند.

پروپوزال

 واژه‌ی پروپوزال (Proposal) در واقع از واژه‌ی Propose به معنای پیشنهاد دادن گرفته شده است.

در واقع زمانی که شما می‌خواهید یک کار تحقیقاتی انجام دهید باید آن را به گروهی پیشنهاد دهید که بتوانید در زمان تائید شدن به انجام آن بپردازید.

وقتی یک پروپوزال ارائه می‌دهید باید توجه داشته باشید که در آن اهداف، ویژگی‌های روش اجرای تحقیق، سؤالات و فرضیات، زمان و هزینه‌های لازم برای اجرای آن به شکلی روشن و قانع‌کننده بیان شوند.

در واقع پروپوزالی که ارائه داده‌اید باید به گونه‌ای باشد که داوران بتوانند به راحتی به هدف و ضرورت انجام این پژوهش پی ببرند.

به همین علت باید بتوانید یک پروپوزال دقیق ارائه دهید زیرا در زمان جلسه جهت دفاع از پروپوزال شما باید سؤالات بسیاری را جوابگو باشید و همچنین بتوانید به خوبی از پیشنهاد خود دفاع کرده و آن را عملی کنید.

برای آنکه بتوانید پروپوزالی بنویسید باید بدانید از چه قسمت‌هایی تشکیل می شود و در هر قسمت به چه موضوعی باید اشاره کرد. در ادامه مطالب به قسمت‌های تشکیل‌دهنده پروپوزال اشاره می‌کنیم.

 اولین چیزی که باید برای کار پژوهشی خود در نظر بگیرید انتخاب یک عنوان مناسب است. زیرا عنوان قادر خواهد بود موضوع کلی پروپوزال شما را مشخص کند. بنابراین باید یک موضوع واقع‌بینانه و عملیاتی انتخاب کنید که هم در حوزه کاری شما باشد.

عنوان مقاله نباید خیلی کوتاه و یا خیلی طولانی باشد، بلکه عنوان انتخابی شما باید مختصر، جامع و غیرسوالی باشد.

می‌توانید جهت شروع عنوان واژه‌هایی از قبیل بررسی، مطالعه، ارائه الگو، تحلیلی بر، طراحی، تبیین و … را بیان کنید. عنوان پژوهش را به نحوی انتخاب کنید که ارزش تحقیق داشته و همچنین اینکه بتوانید درباره آن موضوع تحقیق کنید.

توجه داشته باشید که موضوع تحقیق باید جدید باشد و همچنین باید هدف تحقیق را نیز بیان کند.

پژوهشگر در این مرحله باید دلیل انجام تحقیق را به طور واضح و روشن نشان دهد.

بیان مسئله در واقع سؤالی است که ذهن پژوهشگر را به خود مشغول می‌کند و باعث می شود او به انجام این پژوهش بپردازد. همان‌طور که می دانید سؤال می‌تواند معضلی باشد که نیاز به برطرف شدن دارد.

پژوهشگر باید این سؤال را ریشه‌یابی کند، دلایل به وجود آمدن آن را مطرح کند تا بتواند راهکاری برای رفع آن ارائه دهد.

این بخش باید به نحوی نوشته شود که فردی که قرار است آن را بخواند بدون آنکه سؤالی برایش ایجاد شود، دلیل تحقیق را متوجه شود.

پژوهشگر باید با ارائه شواهد نشان دهد که مشکلی که درباره آن صحبت می‌کند وجود دارد و همچنین باید ابعاد مختلف آن را نیز بررسی کند.

در پایان این بخش بهتر است به محدوده زمانی و قلمرو زمانی تحقیق نیز اشاره کنید.

برای آنکه بتوانید تحقیقاتی در حوزه و یا رشته‌ی خاصی داشته باشید نیاز به ابزارهای خاصی دارید به عنوان مثال پرسش‌نامه تدوین شود، آمارگرفته شود، یا همانند رشته‌های تخصصی پزشکی، آزمایشاتی صورت گیرد. بنابراین باید به این ابزارها در پروپوزال اشاره شود.

مطمئناً برای انجام پژوهش خود تحقیقات و مطالعاتی را پیش‌تر انجام داده‌اید و همچنین اسناد و مدارکی را که پیرامون موضوع انتخاب‌شده را بررسی نموده‌اید.

بنابراین باید هر آنچه از این تحقیقات که به دست آورده‌اید را باید در پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات خود ذکر کنید. همچنین باید از مقالات و کتبی که از آن‌ها برای نوشتن پایان‌نامه یا رساله خود استفاده کرده‌اید را با جزییات کافی بیان کنید که دلیل کمک گرفتن از آن‌ها چه بوده است.

با این روش خواهید توانست از نقاط قوت و ضعف کارهای پیشین در پایان‌نامه خود استفاده کنید.

امکان دارد در هنگام نوشتن پیشینه نیاز به ترجمه مقاله داشته باشید بنابراین می‌توانید از نرم‌افزارهای مخصوص ترجمه و یا از یک تیم ترجمه تخصصی مقاله کمک بگیرید.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های پروپوزال جایی است که نوع و مراحل انجام تحقیق را بیان می‌کنید.

کارها و تحقیقاتی که صورت گرفته و همچنین کارهایی که تصمیم به انجام آن‌ها را دارید در این بخش آورده می شود. با ارائه این بخش می‌توانید تحقیق منظم و بهتری را ارائه دهید.

در این بخش محقق باید تمامی مراحل انجام شده در تحقیق خود را به از جمله نحوه جمع‌آوری اطلاعات، نحوه انتخاب نمونه از جامعه آماری و ابزار تجزیه تحلیل داده‌ها و دیگر روش‌هایی که به آن‌ها در انجام این پروژه پرداخته است اشاره کند.

در این بخش باید نتایجی که این تحقیق در بر خواهد داشت را به طور مختصر بیان کند که البته با انجام این کار اهمیت انجام پروژه را نشان می‌دهد.

در آخر نیز باید محدودیت‌های احتمالی موجود درباره این پژوهش را مطرح کنید. همچنین در این بخش می‌تواند فرضیات و پیشنهاداتی را بیان کند.

نوشتن پروپوزال نباید طولانی باشد، فونت سایز موردنیاز آن 12 است و معمولاً حداقل 5 صفحه و حداکثر 15 صفحه می باشد.

در ادامه به تعدادی از انواع تحقیق به طور مختصر اشاره می‌کنیم.

تحقیقات بنیادی

تحقیقات بنیادی در پی‌شناخت و کشف روابط بین پدیده‌ها و همچنین درک اصول و قوانین طبیعی است. این تحقیقات قوانین علمی را کشف کرده، نظریات و فرضیه‌ها را مورد آزمایش قرار می‌دهند و مرزهای دانش را توسعه می‌دهند.

تحقیقات کاربردی

تحقیقات کاربردی تکیه بر داده‌ها و نتایج تحقیقات بنیادی دارند و همچنین در پی دستیابی به اصول و قواعدی است که بتواند آن‌ها را در عمل و اجرا به کار ببندد.

این نوع تحقیقات به دنبال علت مشکلات و حل آن‌ها هستند و کاربردی فراگیر دارند.

تحقیقات توسعه‌ای

این نوع تحقیقات به دنبال راه‌های بهبود یا افزایش تولید، روش‌های جدید تولید کالا و خدمات است که عمدتاً متوجه نوآوری در فرایندها، ابزارها و محصولات در یک زمان و مکان خاص می‌شوند.

پروپوزال

تحقیقات همبستگی

این نوع تحقیقات در پی کشف رابطه همبستگی بین متغیرها است که برای محاسبه میزان همبستگی بین دو متغیر در این تحقیقات از همبستگی‌های اسپیر من، پیرسون و کندال استفاده می شود.

تحقیقات تاریخی

تحقیقات در این‌گونه موارد مربوط به موضوعات معین و مربوط به زمان‌های گذشته می باشد و محقق برای کشف حقایق گذشته باید به جمع‌آوری اطلاعات و اسناد مربوط به گذشته باشد.

تحقیقات تجربی (آزمایشگاه)

از این تحقیقات معمولاً جهت یافتن راه‌حل‌ها و یا پیدا کردن مسائل و حل مشکلات در زمان حال یا آینده استفاده می شود، همچنین عمدتاً از روابط علت و معلولی استفاده می‌کنند و محل آزمایشات و پژوهش‌ها نیز معمولاً در آزمایشگاه می باشد و متغیرها برای محقق قابل‌کنترل می باشد.

تحقیقات توصیفی

هدف اصلی این نوع تحقیقات، توصیف عینی و منظم خصوصیات یک موقعیت یا یک موضوع است که بدون هیچ‌گونه دخالت یا استنتاج ذهنی همانند نگرش سنجی‌ها و منوگرافی ها می باشد. از انواع این نوع تحقیقات تحلیل محتوا، موردی، قوم‌نگاری و زمینه یابی می‌باشند.

تحقیقات پیمایشی

محقق در این تحقیقات برای پاسخ دادن به مسئله زمان حال و همچنین جمع‌آوری اطلاعات خود از روش پیمایشی و عمدتاً از تکمیل پرسشنامه و یا مصاحبه استفاده می‌کند و هدف محقق در این نوع تحقیقات تعمیم نتایج نمونه به جامعه بزرگ‌تر آماری است.

تحقیقات نیمه تجربی

این تحقیقات بیشتر مربوط به تحقیقات اجتماعی می باشد و البته امکان کنترل تمام متغیرها برای محقق وجود ندارد همانند سنجش خصوصیات اجتماعی و فرهنگی افراد.

ابزار گردآوری داده‌ها

در برخی مواقع پژوهشگران برای به دست آوردن اطلاعات به مدارک و اسناد معتبر (کتب، منابع آماری و…) مراجعه می‌کنند که به این منابع دست دوم (Second-hand) می‌گویند و در برخی مواقع نیز به منابعی نیازمند هستند که در دسترس پژوهشگر نبوده و یا به روز نیست، که در این چنین مواقعی نیازمند به گردآوری اطلاعات از طریق میدانی (Survey) یعنی تهیه پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده هستند.

تحقیقات علت و معلولی

در این نوع تحقیقات پژوهشگر با مطالعه شرایط قبلی تلاش می‌کند علل یا روابطی برای وقوع حوادث پیدا کند.

تحلیل محتوا

از این روش معمولاً برای سنجش تحلیل گفتار یا متن‌ها استفاده می شود، مانند روزنامه‌ها، مقایسه تحلیلی، مجلات، نوارها و …تحلیل محتوا در مطالب عامیانه، علمی (متون کلامی، مذهبی، ادبی و …) و تحلیل‌های کمی و ریاضی.

روش‌های تجزیه‌وتحلیل داده‌ها

روش‌های تجزیه‌وتحلیل داده‌ها دارای انواع متفاوتی مانند روش‌های تحلیل کیفی و کمی (آمار توصیفی و استنباطی) می باشد.

جامعه آماری و حجم نمونه

در این بخش جامعه آماری مورد نظر مشخص می شود، نحوه تعیین تعداد نمونه به طور واضح بیان می شود و همچنین به نحوه انتخاب نمونه‌ها از جامعه آماری نیز اشاره می شود.

ابزار تحلیل داده‌ها

برای بهتر تحلیل داده‌ها از ابزارهای کامپیوتری مانند Spss، Excel، GIS و … در تهیه جداول، فرآوری، تدوین نمودارها، استخراج و دسته‌بندی استفاده می شود.

5 کسب و کاری که نیاز به مترجم دارند

1398/12/19

ترجمه مقالات رشته حقوق

1398/11/19

معرفی 12 نوع ترجمه

1398/10/16

5 دلیل که ماشین‌های ترجمه نمی‌توانند جایگزین مترجمان شوند

1398/10/09

آدرس دفتر مرکزی: شیراز بلوار باهنر جنوبی

info at tarjomeonline.ir

پشتیبانی ۰۹۹۰۱۹۶۸۲۰۰

پشتیبانی ۰۹۳۵۱۹۸۲۷۵۸

ترجمه آنلاین تخصصی ترین و حرفه ای ترین مرکز آنلاین ترجمه در ایران می باشد.
با گرد آوری حرفه ای ترین مترجم ها از سرتاسر ایران و ارائه خدمات از راه دور به صورت کاملا آنلاین توانسته ایم فرایند سخت و پر هزینه ترجمه را بسیار تسهیل و کم هزینه کنیم.
.

کلیه حقوق برای ترجمه آنلاین محفوظ است

پروپوزال چیست؟ در واقع پروپوزال یک طرح برای برآورده کردن یک نیاز می باشد . چیزی شبیه یک طرح یا پیشنهاد است که در ذهن شما وجود داردکه به افراد یا گروهی خاص ارائه می گردد و اغلب به صورت یک طرح رسمی و کتبی می باشد .

در انتخاب موضوع باید علاقه خود را در نظر بگیرید همچنین موضوع باید طوری باشد که خواننده را خسته نکند . موضوعی خوب است که واقع بینانه و عملیاتی باشد و به صورت مختصر و مفید در نظر گرفته شود.

در این قسمت باید خواننده دلیل تحقیق شما در این موضوع را متوجه شود و مطالب عنوان شده به صورت همگن باشند .اگر اینگونه نباشد و مطالب را گسسته بیان کنید ذهن مخاطب را از هم پاشیده اید.

در حقیقت می توان از ابزارهایی برای انجام تحقیق بهره برد از جمله تدوین پرسشنامه یا بررسی اسناد موجود در کتابخانه ها.

پروپوزال

در این قسمت کارهای انجام شده در گذشته را بیان کنید و چگونگی کمک گرفتن از آن ها و از نقاط قوت و ضعف کاهای گذشته بهره لازم ببرید.

مهم ترین بخش از پرپوزال است که در آن به بیان کارهای انجام گرفته و یا کارهایی که قرار است انجام شود پرداخته می شود.

در حقیقت باید به طور خلاصه اهمیت کاربرد نتایج در برآورده کردن نیازها و رفع محدودیت ها پرداخت. یک پروپوزال قوی طرحی است که امتیاز آن توسط بخش بررسی مطالعات یک موسسه یا نهاد تحقیقاتی اعطا کننده بودجه داده می شود . همچنین یک محتوای علمی قوی باعث می شود پروپوزال پژوهشی ما هم قوی باشددر عین حال کیفیت نگارشی پروپوزال باعث بالا رفتن کیفیت پروژه تحقیقاتی می گردد.

نوشتن یک پروپوزال خوب مهارت مهمی در بسیاری از مشاغل، از مدرسه تا مدیریت کسب و کاراست. هدف از یک پروپوزال، حمایت از طرح شما با اطلاع رسانی به افراد مناسب است. ایده ها یا پیشنهادات شما احتمالا مورد تایید قرار می گیرند در صورتی که بتوانید آنها را به شیوه ای واضح، مختصر و جذاب ارائه دهید. دانستن چگونگی نوشتن پروپوزال قانع کننده و جذاب برای موفقیت در بسیاری از زمینه ها ضروری است. پیشنهادهای متعددی از قبیل پیشنهادهای علمی و پیشنهادهای تالیف کتاب وجود دارد .

باید مطمئن شوید که در مورد مخاطبان خود فکر می کنید و در مورد موضوع خود قبل از شروع نوشتن آنچه که قبلا می دانید یا نمی دانید و این به شما کمک خواهد کرد که ایده های خود را با تمرکز بیشتر و موثرتر ارائه دهید. ایده خوبی است که تصور کنید خوانندگان شما مشغول خواندن یا در حال خواندن هستند، و نه مستعد به دادن ایده های خود به هر مورد خاص در حقیقت توجهی به ایده های شما ندارند . چه کسی پروپوزال شما را خواهد خواند ؟ آن‌ها چه میزان آشنایی با موضوع شما دارند ؟ برای تعریف و ارائه اطلاعات پس‌زمینه اضافی به چه چیزی نیاز دارید؟ لحن خود را تغییر دهید تا انتظارات و خواسته‌های برآورده نشده خود را برآورده کنید .آن‌ها چه می‌خواهند بشنوند ؟ موثرترین راه برای رسیدن به آن‌ها چه خواهد بود ؟ چطورمی‌توانید به آن‌ها در درک آنچه سعی دارید بگویید کمک کنید ؟

برای شما روشن است که مسئله چیست، اما آیا این موضوع هم برای خواننده تان روشن است؟ همچنین خواننده شما معتقد است که شما واقعا می دانید که در مورد چه چیزی صحبت می کنید؟ شما می‌توانید از شخصیت خود، یا نوشتن شخصیتتان، با استفاده از شواهد و توضیحات درتمام این پروپوزال برای پشتیبانی از اظهارات خود حمایت کنید . با تنظیم مسئله به درستی، شما شروع به متقاعد کردن خواننده می کنید که فرد مناسب برای توجه کردن آن هستید. وقتی این قسمت را برنامه ریزی می کنید، در مورد موارد زیر فکر کنید : وضعیت این مساله به چه صورت اعمال می‌شود؟ دلایل این موضوع چیست ؟ آیا ما مطمئن هستیم که آن‌ها، و نه دیگران، دلایل اصلی هستند ؟ ما از کجا مطمئن هستیم ؟ آیا تاکنون کسی سعی کرده‌است با این مساله مقابله کند ؟ اگر بله چرا ؟ آیا این کار موثر بوده‌است ؟ اگر نه، چرا نه ؟ نشان دهید که تحقیق و ارزیابی جامع در مورد این موضوع انجام داده اید.

راه حل شما در یک پروپوزال باید صریح و آسان باشد تا درک شود. زمانی که موضوع را مشخص کردید، چگونه می‌خواهید آن را حل کنید ؟ موضوع خود را تا جایی که ممکن است به بخش های کوچک تر تقسیم کنید تا قابل اجرا گردد . در یک پروپوزال شما باید یک مشکل را تعریف کرده و برای آن راه حلی ارائه دهید که خوانندگان بدبین و شکاک از آن حمایت کنند .. هدف اصلی شما این است که به طور کامل به اهداف پروژه خود دست پیدا کنید . به راه‌حل های خود در رابطه با اهداف تعیین شده در ژورنال فکر کنید . اهداف فرعی اهداف دیگری هستند که شما می‌توانیددر پروژه خود آن ها را به دست آورید یک روش مفید برای فکر کردن در مورد راه‌حل شما عبارت از ” پیامدها ” و ” نتایج “است . به عنوان مثال , اگر پروپوزال شما برای یک پروژه کسب‌ وکار است و هدف شما “افزایش سود ” است , یک نتیجه ممکن است ” سود بردن از ۱۰۰۰۰۰ دلار ” باشد. برای مثال اگر پروپوزال شما در مورد یک پروژه علمی باشد می‌تواند یک واکسن یا یک داروی جدید را تحویل دهد . خوانندگان پروپوزال ها بدنبال نتایج هستند , زیرا آن‌ها بهترین گزینه برای تعیین “ارزش ” پروژه هستند .

بسته به پروپوزال شما و این که چه اشخاصی آن رامی‌خوانند , باید برای تناسب با سبک خاصی از افراد نوشته تان را آماده کنید . آن‌ها چه انتظاری دارند ؟ آیا آن‌ها به نوشته شما علاقه دارند ؟ چطور می‌خواهید قانع‌کننده باشید ؟ پروپوزال های پیشنهادی می‌توانند از درخواست‌های عاطفی استفاده کنند , اما همیشه باید بر حقایق به عنوان بستر اصلی بحث تکیه کنند . برای مثال , پیشنهاد شروع یک برنامه حفاظت از گونه پاندا می‌تواند به این موضوع اشاره کند که برای فرزندان نسل‌های آینده چقدر غم‌انگیز است که هرگز یک پاندا را نبینند , اما نباید در آنجامتوقف شود . لازم است استدلال خود را بر روی حقایق و راه‌حل‌های پیشنهادی برای متقاعد کردن دیگران مطرح کنیم .

بیش از حد , کلمات اختصاری مبهم , یا زبان پیچیده در نوشتار خود استفاده نکنید . در صورت امکان به زبان ساده و رک بنویسید.

این بخشی از پروپوزال نهایی نخواهد بود , و به شما کمک می‌کندافکارتان را سازماندهی کنید . دقت کنید که قبل از شروع همه جزئیات مربوطه را بدانید . طرح کلی تان باید شامل مشکل شما , راه‌حل شما , نحوه حل آن, چرا که راه‌حل شمابهترین است , و یک نتیجه‌گیری باشد . اگر شما یک پیشنهاد اجرایی را بنویسید، باید مواردی مانند تجزیه و تحلیل بودجه و جزئیات سازمانی را شامل شود.

این مقدمه باید با یک شوک شروع شود . در حالت ایده‌آل , شمامی‌خواهید خوانندگان تان از یک موضوع به وجد آمده باشند . طرح پیشنهادی خود را هدفمندو مفید بنویسید . از برخی اطلاعات پس‌زمینه‌ای برای به دست آوردن خوانندگان خود در این مقوله استفاده کنید . مطمئن شوید که چیزی که با آن شروع می‌کنید یک واقعیت است و نه یک نظر .

بعد از مقدمه شما وارد اصل کار خواهید شد اگر خوانندگان شما اطلاعات زیادی در مورد این شرایط نمی‌دانند اطلاعات لازم را به آن ها بدهید . مشکل چیست ؟ چه چیزی باعث مشکل می‌شود ؟ این مشکل چه تاثیری دارد ؟

این مهم‌ترین بخش از پروپوزال شما است . راه‌حل این است که درکجا به این مساله رسیدگی خواهید کرد , چرا این کار را به این روش انجام می‌دهید و نتایج آن چه خواهد بود . برای اینکه مطمئن شوید که یک طرح پیشنهادی قانع‌کننده دارید , در موردموارد زیر فکر کنید : تاثیر بزرگ‌تر ایده‌های خود را توضیح دهید . ایده‌هایی که به نظر می‌رسد قابلیت کاربردمحدودی دارند , ممکن نیست به عنوان ایده‌هایی که می‌توانند اثرات گسترده‌ای داشته, شور و شوق خوانندگان را به همراه داشته باشند . خوانندگان شما باید به شما اطمینان دهند که می‌توانید این مشکل را به طور موثر حل کنید.. در واقع تمام چیزهایی که می‌نویسید , باید به مشکل و یا نحوه حل آن توجه کنید از نظرات خودتان دوری کنیدو به تحقیقات دیگران تکیه کنیداگر پروپوزال شما ثابت نمی‌کند که راه‌حل شما جواب می‌دهد , راه‌حل مناسبی نیست . اگرراه‌حل شما عملی نباشد , آن را تغییر دهید . در مورد نتایج راه‌حل خود نیز فکر کنید . درصورت امکان , آن را آزمایش کنید و در صورت نیاز , راه‌حل خود را بازبینی کنید .

چه زمانی پروژه شروع می‌شود ؟ به چه سرعتی پیشرفت خواهد کرد ؟ چگونه هر مرحله برروی دیگری بنا می‌شود ؟ آیا می‌توان کارها را به طور همزمان انجام داد ؟ موشکافی این امکان را به خوانندگان تان می‌دهد که شما وظایف خود را انجام داده‌اید و پول آن‌ها را هدر نخواهیدداد . دقت کنید که پیشنهاد تان از نظر مالی منطقی باشد . اگر می‌خواهید یک ایده برای یک شرکت و یا یک فرد مطرح کنید , بودجه آن‌ها را در نظر بگیرید . اگر نتوانند طرح شما را تقبل کنند , این کافی نیست . اگر این کار متناسب با بودجه آن‌ها باشد , مطمئن شوید که چراارزش زمان و پول آن‌ها را دارد .

این باید مقدمه شما را منعکس کند , و به طور مختصر پیغام عمومی شما را جمع‌بندی کند . اگر در مورد طرح پیشنهادی تان عواقبی وجود دارد , به آن‌ها توجه کنید .مزایای پیشنهاد تان را مشخص کنید و به خانه برگردید و فواید آن بیشتر از هزینه‌ها باشد .مخاطبین خود را تنها بگذارید و به آن‌ها فکر کنید . و مثل همیشه , از آن‌ها به خاطر توجه به طرح شما و صرف زمان برای طرح تان تشکر کنید .

در نوشتن , ویرایش و طراحی این طرح پیشنهادی بسیار دقیق باشید .بازنویسی کنید تا طرح تان شفاف و مختصر شود , از دیگران بخواهید که آن را نقد و ویرایش کنند , و اطمینان حاصل کنید که این طرح جذاب و مفید است . مجموعه دیگری از چشم‌ها روی کار شما مطالعه می کنند . آن‌ها قادر خواهند بود مسائلی را که ذهن شما نسبت به آن‌ها نابینا شده‌است , نشان دهند . ممکن است مسائلی وجود داشته باشد که شما به طور کامل به آن ورود نکرده اید . اصطلاحات حرفه‌ای و کلیشه را حذف کنید ! اینها باعث می‌شود که شما تنبل به نظر برسید ونتوانید در مسیر درک بهتر قرار بگیرید . زمانی که یک کلمه کوتاه درست همین کار را می‌کند, از یک کلمه طولانی استفاده نکنید . هر زمان که ممکن است در استفاده از کلمات مجهول اجتناب کنید . کلمات مجهول می‌تواند معنای جمله شما را مبهم کند . این دو جمله را با هم مقایسه کنید : “پنجره از زامبی شکسته بود” و “زامبی پنجره را شکست ” در آغاز , شما نمی‌دانید چه کسی پنجره را شکست : این زامبی است؟ یا پنجره توسط زامبی بود و تصادفا هم شکسته می‌شد؟ دوم, شما دقیقا می‌دانید که چه کسی شکستن را انجام داد.

هر اشتباهی در طرف شما باعث می‌شود که شما کم‌تر تحصیل‌کرده و کم‌تر معتبر به نظر برسید و احتمال اینکه شما مورد تایید قرار بگیرید را کاهش دهید . دقت کنید که قالب‌بندی شما با هر آنچه که دستورالعمل نیاز دارد , هماهنگ باشد . پس بر روی ویرایش کار خود تمرکز کنید .

• استفاده از فعل ها به صورت زمان آینده • استفاده از پاراگراف های کوتاه حداکثر در ۱۰ سطر • استفاده از فونت و اندازه قلم مناسب • استفاده نکردن از اصطلاحاتی که با عاطفی خاصی دارند از قبیل متاسفانه – خوشبختانه و …. • کد گذاری مطالب بر اساس یک نظم منطقی (شماره یا حروف) • پرهیز از اشتباه در نگارش کلمات و جمله بندی ها • استفاده از اعداد و ارقام فارسی و انگلیسی در متن های نوشته شده به زبان های استفاده شده

آموزش دریافت پروپوزال درس روش تحقیق (مقطع کارشناسی ارشد) از طریق روش زیر شما می توانید نمونه پروپوزال رشته مدنظر خود را دانلود کنید: ۱- وارد سایت تحقیقاتی یونی شاپ شوید (جهت ورود واژه یونی شاپ را به فارسی در گوگل سرچ کنید … پیشنهاده پژوهشی – ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

پروپوزال از چه قسمت‌هایی تشکیل می‌شود؟ عنوان موضوع. مهم ترین عنصری که باید در نظر داشته باشید علاقه خود شماست. البته باید در نظر داشته باشید از موضوع کاری استاد راهنمایتان دور نشوید. یک موضوع خوب باید مختصر و مفید باشد پروپوزال چیست؟ – وبلاگ ترجمیک

انجام پروپوزال معماری – نگارش پروپوزال معماری – انتخاب موضوع برای پایان نامه – پروپوزال معماری- شماره تماس: ۴۷۷۱-۱۳۵-۰۹۹۰ – پایان نامه معماری انجام پروپوزال معماری – نگارش پروپوزال معماری

دانلود رایگان پروپوزال آماده رشته مدیریت برق حسابداری مهندسی صنایع ، نحوه پروپوزال نویسی دانشگاه آزاد و سراسری و پیام نور دانلود پروپوزال آماده رایگان – فرداپیپر

پروپوزال نگارش و تهیه پروپوزال توسط کارشناسان و استادان متخصص موسسه علم چی در زمینه های م پروپوزال | نمونه پروپوزال

دانلود پروپوزال پایان نامه معماری ، نمونه پروپوزال. هسته گیر آلبالو محصولی کاربردی برای بیرون آوردن هسته آلبالو و هسته گیلاس شاید یکی از سخت ترین کاری که خانم ها با آن درگیر هستند برای تهیه مربا یا کمپوت محصولات هسته … دانلود پروپوزال پایان نامه معماری ، نمونه پروپوزال

پروپوزال بررسی مقایسه ای طرحواره ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی بیان مسئله: امروزه دولت ها هزینه گزافی برای مبارزه با سوء مصرف[۱] مواد متحمل می گردند چرا که … پروپوزال بررسی مقایسه ای طرحواره ناسازگار اولیه، مکانیسم …

رسا تسیس (rasathesis.ir) کاملترین بانک دانلود پایان نامه ، پروپوزال ، پروژه دانشجویی و گزارش سمینار با بیش از ۳۰۰۰ فایل پایان نامه و پروپوزال آماده دانشجویی با فرمت word و پسوند doc قابل ویرایش در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی … رسا تسیس | دانلود پایان نامه، پروپوزال، پروژه، گزارش سمینار

پروپوزال نویسی یا طرح پیشنهادی پژوهش، دروازه‌ی شروع یک تحقیق است. موفقیت تحقیق در پایان‌نامه‌ها و حتی نگارش مقاله‌ی مستخرج از آن منوط به ارائه‌ی یک پروپوزال مناسب است. آنچه در این دوره می‌آموزید: مبانی نگارش … فیوژن | پروپوزال‌ نویسی‌ (طرح پیشنهادی پژوهش)

دانلود پروپوزال آماده بدون هزینه یعنی فایل ارزشمندی برای صاحب فایل نبوده و ترجیح داده که بدون قیمت آن را در اینترنت رها کند، غافل از اینکه همان فایل می تواند دانشجو را گمراه کرده و بر روی کار اصلی خود دانشجو در پروپوزال … دانلود پروپوزال و پایان نامه آماده رایگان ! – آسان داک

با توجه به این مسائل، قبل از نوشتن پروپوزال حتما باید اطلاعات کافی در این زمینه را کسب کرده باشیم و با اشتباهات رایج در پروپوزال نویسی را تکرار نکنیم، تا نیازی به اعمال اصلاحات و تصحیح پروپوزال نداشته باشیم. وبینار اشتباهات رایج پروپوزال نویسی

‎پروژه، پروپوزال، پایان نامه رشته کامپیوتر و مدیریت‎. Gefällt 815 Mal. ‎مشاوره و همکاری در انجام پایان نامه رشته کامپیوتر (نرم افزار، هوش مصنوعی) و… ‫پروژه، پروپوزال، پایان نامه رشته کامپیوتر و مدیریت …

فرم خام پروپوزال نکته: برای برخی از رشته‌ها و مقاطع فرم خام پایان نامه در حال تهیه است. برای این رشته‌ها در ستون فرم خام عبارت «موجود نیست» ذکر شده است. فرم خام پروپوزال

پروپوزال روش تحقیق نیز مانند پروپوزال پایانی پایان نامه که در انتهای دوران تحصیل ارائه و دفاع میشود باید دارای بخش های اصلی مانند بین مسئله، ضرورت و اهمیت تحقیق, پیشینه و سوابق داخلی و خارجی تحقیق, فرضیه, سوالات تحقیق … دانلود رایگان نمونه پروپوزال مدیریت تمام گرایش | آموزشی …

Mehr von ‎دانلود رایگان پروپوزال آماده پایان نامه ارشد مدیریت؛ روش تحقیق مدیریت‎ auf Facebook anzeigen. Anmelden. Passwort vergessen? oder. Neues Konto erstellen. Jetzt nicht. Ähnliche Seiten. دارمش دانلود رایگان نرم افزار و بازی . Referenzwebsite. Sharifullah medical bookstore انتشارات طبی دانلود رایگان پروپوزال آماده پایان نامه ارشد مدیریت؛ روش …

پروپوزال چیست و چگونه تنظیم می‌شود؟ مراحل نگارش پروپوزال ارشد از پایه، گام به گام شرح داده می شود. تنظیم پروپوزال برای کارشناسی ارشد پروپوزال ارشد چیست و چگونه تنظیم می‌شود؟ روش انجام …

دانلود فرم پروپوزال کارشناسی ارشد دانشگاه دولتی، دانلود فرم پروپوزال کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، دانلود فرم پروپوزال کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی دانلود فرم پروپوزال کارشناسی ارشد- دانلود فرم خام پروپوزال …

پروپوزال

پروپوزال باید شامل تمام عناصر کلیدی در طراحی یک مطالعه با اطلاعات کافی باشد تا خوانندگان را قادر به ارزیابی درستی و سودمندی مطالعه پیشنهادی کند. تنها عناصری که در پیشنهاد تحقیقاتی مطرح نمی شوند، یافته های مطالعه و … پروپوزال نویسی و بیان مسئله در پروپوزال نویسی قسمت اول …

پروپوزال (Proposal) از واژه Propose به معنای پیشنهاد دادن گرفته شده است. در واقع وقتی شما طرحی در ذهن دارید یا می ­خواهید یک کار تحقیقاتی انجام دهید باید آن را به گروهی پیشنهاد بدهید که در صورت تایید شدن به انجام کار خود بپردازید پروپوزال چیست؟ همه چیز درباره پروپوزال نویسی

پروپوزال کلمه ای است که دانشجویان با آن بسیار برخورد کرده اند و برای نگارش پایان نامه خود از اولین اقدام های صورت گرفته نگارش پروپوزال می باشد. برای ن نگارش پروپوزال, پروپوزال یعنی چه ؟ | پروپوزال | نگارش …

شما می توانید از محتوای منابع داخل این پایان نامه ها در پروپوزال ، گزارش سمینار ، مقاله ، تحقیق ، پروژه و پایان نامه خودتان استفاده نمایید. /> پروپوزال، پایان نامه، سمینار درباره حسگرهای پوشیدنی زیستی

پروپوزال های علمی ; برای تصویب; مجمع تصویب; تصویب نهایی; تصویب caa; انتظار تصویب; صورت تصویب; تصویب نرسیده; زمان تصویب; تصویب کردند; درصورت تصویب; تصویب ماده; تصویب رسیده; تدوین و تصویب; نیز تصویب; تصویب نشد; ۲۰۲۰-۰۶-۲۵@۱۱:۱۱:۱۵ gmt. ۱۷ ن جدیدترین خبرهای «تصویب پروپوزال» – خبربان

When You UNDERVALUE What You DO, the WORLD Will UNDERVALUE Who You Are! | Oprah Winfrey MOTIVATION – Duration: 1:31:45. Evan Carmichael Recommended for you ‫آموزش پروپوزال نویسی‬‎ – YouTube

نوشتن یک پروپوزال آماده روانشناسی و طریقه انتخاب موضوع مناسب آن. ۲۶ maj 2019. یک پژوهشگر برای اینکه بتواند یک پروپوزال آماده کند باید بداند که چه راهی را برای دستیابی به یک پروپوزال حرفه ای باید طی کند . نمونه پروپوزال آماده تکمیل شده روش تحقیق ارشد و دکتری رایگان

آموزش پروپوزال نویسی به زبان ساده اگر می خواهید پروپوزال بنویسید حتما این ویدئو آموزشی کوتاه را ببینید. این … ‫آموزش پروپوزال نویسی به زبان ساده برای کارشناسی ارشد و …

هدف از طراحی این وب سایت ، ایجاد محیطی جهت سرعت بخشیدن در ثبت پروپوزال های دانشجویان و تایید آنها توسط گروه و دانشکده می باشد و در حال حاضر به صورت آزمایشی راه اندازی شده است. در صورتی که از سیستم عامل ویندوز xp استفاده می ورود به سیستم ثبت پروپوزال

پروپوزال مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه¬ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل عنوان پایان نامه به فارسی: مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه­ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل عنوان پایان نامه … پروپوزال مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه¬ای در …

نتیجه گیری، اهمیت پروپوزال شما را تأیید می کند و خلاصه ای از کل مطالعه را ارائه می دهد. این بخش فقط باید یک یا دو پاراگراف باشد و بر اینکه چرا مسئله تحقیق ارزش بررسی دارد ، چرا تحقیقات شما منحصر به فرد است و چگونه باید دان� پروپوزال نویسی و بیان مسئله در پروپوزال نویسی قسمت دوم …

با ارایه طرح های توجیهی و پروپوزال پیشنهادی پروژه های خود را به کارفرمایان خیلی زیبا، حرفه ای و لوکس توجیه کاری و مالی کنید، پروپوزال های کازیو در تمام حوزه های تجاری روز است. و قادرست تا پیش درآمدی مهیج و موفق برای شروع پروپوزال – kazio.ir

دانلود رایگان نمونه پروپوزال آماده رشته کامپیوتر تکمیل شده ، کارشناسی ارشد و دکتری به صورت ورد و pdf ، شبکه و هوش مصنوعی دانلود نمونه پروپوزال مهندسی کامپیوتر – فرداپیپر

اصلاح ایرادات یک پروپوزال رشته علوم تربیتی برای این درخواست ۳ پیشنهاد توسط فریلنسرهای سایت ارسال شده است. در پارسکدرز کارفرمایان سفارش پروژه می دهند تا توسط متخصصین عضو با قیمتی رقابتی انجام شود. شرح پروژه: با سلام یک پ� اصلاح ایرادات یک پروپوزال رشته علوم تربیتی – پارسکدرز

نمونه پروپوزال. در بخش نمونه پروپوزال سعی بر آن است تا به منظور فراگیری نحوه نوشتن پروپوزال برای دانشجویان گرامی نمونه پروپوزال رشته های مختلف آورده شود. این پروپوزال ها مربوط به دانشجویانی است که در سالهای گذشته اقدام … نمونه پروپوزال – آموزشگاه شریفیار

پروپوزال دکتری مدیریت یا حسابداری. چگونه پروپوزال دکتری بنویسیم؟ انجام پروپوزال دکتری مدیریت یا حسابداری با طراحی مدل و مدلسازی Modeling معنا پیدا میکند. برای هر شاخص رساله یک پرونده ای آماده … پروپوزال اپلای دکتری,رساله دکتری,تحلیل گراندد تئوری

پروپوزال در اصل یک دستور العمل و یک نقشه برای آموزش انجام طرح پژوهشی و پایاننامه است. پروپوزال شامل چند بخش اصلی هدفمند می باشد که در ادامه به تفکیک مورد بحث قرار گرفته است. نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد و دکتری برای تمام رشته های …

اصول نگارش پروپوزال:استفاده از فعل ها به صورت زمان آینده،استفاده از پاراگراف های کوتاه حداکثر در ۱۰ سطر،استفاده از فونت واندازه قلم مناسب و.. پروپوزال چیست و چگونه تدوین می شود؟ | ایران پیپر

Academia.edu is a platform for academics to share research papers. (DOC) چگونه یک پروپوزال کاری بنویسیم | hadi babaahmadi …

پروپوزال تولید نرم افزار تولید یک نرم افزار ممکن است که بر اساس نیاز کارفرما انجام شود و یا اینکه شرکت مجری، بر اساس نیاز بازار محصول را تولید کرده سپس به دنبال بازاریابی برای آن محصول نرم افزاری است. مشاوره پروپوزال و پایان نامه| پایان نامه آماده همراه شبیه سازی

کارگاه پروپوزال، پایان نامه و مقاله نویسی بایگانی – صفحه ۲ از ۲ -آقای بازاریاب نام برندی است که در سه حوزه آموزش،پژوهش و مشاوره بازاریابی به همت بنده و دوستان خوبم،بیش از ۳ سال است که فعالیت می کند و به شرکت ها و سازمان های … کتاب روش تحقیق – آموزش مقاله و پروپوزال نویسی

پروپوزال با موضوع مقطع ارشد نقش برنامه درسی پنهان بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی یک پروپوزال با این موضوع که قابل فهم باشد در حد ۵ تا ۶ صفحه باشد. و اینکه محتوا و مطالب تکراری و کپی برداری نباشد.محتوا … پروپوزال مقطع ارشد با موضوع: نقش برنامه درسی پنهان بر …

دانلود پروپوزال آماده ارشد مدیریت منابع انسانی دانلود نمونه پروپوزال آماده ارشد علوم ارتباطات اجتماعی دانلود رایگان پروپوزال روش تحقیق روانشناسی آموزش روش تحقیق . هدف از انجام تحقیق های کیفی; اهمیت انتخاب صحیح روش … روش پیمایشی در روش تحقیق و پروپوزال نویسی روانشناسی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.


پروپوزال چیست pdfDownloads-icon


پروپوزال چیست؟pdfDownloads-icon


خرید PDF کتابDownloads-icon


دانلود کتاب pdfDownloads-icon

تعداد موارد موجود در سبدخرید: 0

در این مقاله نحوه نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد به طور کامل شرح داده شده است . پروپوزال همان طرح تحقیق می باشد که در حدود ۶ تا ۱۵ صفحه می باشد.

این راهنما که به اختصار حاوی برخی مفاهیم و جنبه های روش تحقیق و طراحی تحقیقات علمی است ، به منظور سهولت کار دانشجویان در تکمیل مناسب فرم طرح تحقیق پایان نامه کارشناسی ارشد فراهم آمده است . در تکمیل این مختصر و برای اطلاع بیشتر ، به دانشجویان توصیه می شود پیش از تکمیل فرم طرح تحقیق پایان نامه ، به کتابهای تخصصی روش تحقیق ، بویژه در رشته تحصیلی خود ، مراجعه نمایند . به هر حال ، پیش از دریافت و تکمیل فرم طرح تحقیق پایان نامه ، ضروری است دانشجویان به کسب آگاهیهای لازم دربارۀ مقررات مربوط به دوره آموزشی ، بویژه زمان در اختیار برای تدوین پایان نامه و همچنین مقررات دانشگاه و دانشکده در زمینه انتخاب پایان نامه تحصیلی مبادرت ورزند .

موضوع یا مساله انتخابی توسط دانشجویان برای پایان نامه تحصیلی قاعدتاً باید حاوی نکات و خصوصیات زیر باشد :

الف ) موضوع پایان نامه باید با آموزشهای دورۀ تحصیلی هماهنگی و انطباق داشته باشد .

پروپوزال

ب ) پایان نامه باید حاوی موضوع و مساله ای تخصصی و مشخص در محدودۀ جغرافیایی معین باشد .

ج ) موضوع و مساله مورد تحقیق باید جدید و مستلزم نوآوری علمی و تحقیقاتی باشد .

د ) دانشجو پس از انتخاب موضوع ، باید با مراجعه به منابع و مراجع معتبر ، از تکراری نبودن موضوع مورد مطالعه خود اطمینان کامل حاصل نماید .

ه ) فرم طرح تحقیق پایان نامه باید به صورت تایپ شده ، در ۳ نسخه تکمیل و پس از تائید استادان راهنما و مشاور ، حداقل ۱۰ روز پیش از تشکیل جلسه شورای تحصیلات تکمیلی گروه آموزشی مربوط ، تحویل گردد .

الف ) برای تکمیل فرم طرح تحقیق پایان نامه ، لازم است دانشجویان با توجه به موضوع و قلمرو تحقیق خود از یک سو و تخصص و تجربۀ آموزشی و پژوهشی استادان از سوی دیگر ، به انتخاب استاد یا استادان راهنمای پایان نامۀ خود مبادرت ورزند . انتخاب استاد یا استادان مشاور بر عهدۀ استاد یا استادان راهنمای پایان نامه است .

ب ) بر این اساس ، لازم است دانشجو موضوع و مساله مورد علاقه خود را به اطلاع استاد راهنما برساند وپس از تعیین استادان مشاور ، با بهره گیری از راهنماییهای لازم ، به تنظیم و تدوین موضوع و مساله مورد تحقیق و همچنین تکمیل فرم طرح تحقیق پایان نامه بپردازد .

ج ) آشکار است که دانشجو موظف است در تمام مراحل تکمیل فرم مورد نظر ، استادان راهنما و مشاور خود را در جریان امر قرار داده، از نقطه نظرات آنان در جهت تنظیم مناسب موارد مربوط بهره گیری نماید .

د ) تمامی مطالب و موارد مندرج در فرم طرح تحقیق پایان نامه باید پس از بررسیهای لازم به تائید استادان راهنما و مشاور رسانده شود .

برای پیشبرد مناسب هر تحقیق علمی ، دسترسی به چارچوبهای مناسب تحقیق الزامی است . طراحی تحقیق به نوع و دامنۀ اهداف ، طبیعت مسالۀ مورد بررسی و روشهای مناسب برای پیشبرد آن بستگی دارد . به این ترتیب ، برای طراحی مناسب تحقیق باید توجه داشت که هر طرح تحقیق بایستی لاقل شامل اجزاء زیر که با یکدیگر در ارتباط تنگاتنگ و کنش متقابل قرار دارند ، باشد :

الف ) تعریف قالب تحقیق و مساله مورد بررسی ؛

ب ) بیان ماهیت تحقیق ؛

ج ) تبیین منابع تحقیق ؛

د ) تبیین اهداف تحقیق ؛

ه ) محدودۀ مکانی تحقیق ؛

و ) محدودۀ زمانی تحقیق ؛

ز ) ابعاد و دامنۀ تحقیق ؛

ح ) زمینه های عینی انتخاب داده ها و امکان دستیابی  به اطلاعات ؛

ط ) انتخاب فنون و روشهای گرد آوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز ؛ و بالاخره ،

به سخن کوتاه ، جنبه هایی که بر این اساس در طراحی تحقیق مطرح می شوند را به طور کلی می توان به این صورت پاسخ به پرسشهای ( چه چیزی ؟ ) ، ( کجا ؟ )، ( چرا ؟ ) ، ( چه موقع ؟ ) ، ( از چه طریقی ؟ ) در نظر گرفت . علاوه بر این ، طرح تحقیق باید حاوی جنبه های زیر باشد :

از چه دیدگاهی با مسالۀ مورد بررسی برخورد خواهد شد ؟

چه روشهایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت ؟

کدام فنون و تدابیر بیشترین تاثیر را در پیشبرد مطلوب تحقیق به دنبال خواهد داشت ؟

عنوان بندی تحقیق:

انتخاب عنوان تحقیق نخستین گام در طراحی تحقیق به شمار می رود . عنوان تحقیق باید روشن ، موجز و فشرده و گویای مساله مورد بررسی باشد . برای تعمیق بیشتر بررسیها و تحدید مناسب دامنۀ تحقیق ، لازم است قلمرو تحقیق هم از نظر مکانی و هم از نظر زمانی محدود گردد .

در همین ارتباط ، گاهی بر جنبه یا جنبه های معینی از موضوع تحقیق تاکید می شود ؛ در این گونه موارد ، پس از عنوان اصلی تحقیق ، از عبارت “با تاکید بر … ” استفاده می شود . در برخی موارد دیگر ، عنوان تحقیق با مورد شناسی همراه می شود که در این گونه موارد ، پس از عنوان اصلی  “لفظ مورد … ” به کار می رود .

تحقیق علمی انواع گوناگونی دارد . انواع تحقیق علمی را می توان به طرق مختلف و بر مبنای معیارهای متنوع تعیین نمود . در فرمهای تحقیقاتی ، از جمله فرم طرح تحقیق پایان نامه تحصیلی ، معمولا انواع زیر پیش بینی شده است که در اینجا تعریف هریک از آنها مطرح می گردد :

این نوع مطالعه به تحقیقاتی گفته می شود که به منظور تدوین و گسترش مهارتها و شیوه های جدید و نیز حل مسایل مربوط به موضوع یا محدودۀ مورد بررسی طراحی و اجرا شود .

این گونه مطالعات غالباً با هدف افزایش شناخت علمی نسبت به رخدادها و پدیده ها ، در پی اثبات صحت و سقم داوریها ، فرضیات ، نظریه ها ، و احکام علمی است .

این نوع مطالعه از لحاظ پای بندی به مباحث محض علمی ، به مطالعات نظری شباهت دارد . با این تفاوت که نظریه پردازی را با میدان تجربه از طریق بررسی های میدانی در هم می آمیزد و از این لحاظ در پی محک زدن نظریه در میدان عمل است .

علاوه بر این ، نوع دیگری از مطالعات نیز مطرح است که به مطالعات اجرایی شهرت یافته اند . این گونه مطالعات معمولاً از تحقیقاتی به شمار می روند که با هدف از پیش تعیین شده در پی یافتن راههای بهینۀ به اجرا در آوردن سیاستها ، برنامه ها و طرحهای عمرانی و توسعه ای هستند .

مساله تحقیق خود حول موضوعی از موضوعات مختلف دور خواهد زد؛ یعنی محقق باید قادر باشد در چارچوب موضوع ( یا به عبارت بهتر : مقوله یا قضیه ای کلی ) ، مساله ای یافته ، به تدوین آن بپردازد . مثلاً در قالب مقوله ً جمعیت شهری ً ممکن است توجه محققی به مساله ً مهاجرتهای ناخواستۀ روستائیان به شهرها  ً جلب گردد و یا در قالب قضیۀ ً  چشم اندازهای طبیعی ً، به مساله ً تخریب اراضی و گسترش فرسایش خاک ً توجه نماید . به این ترتیب ، هر تحقیق علمی عملاً با طرح و تدوین یک مساله آغاز می گردد ، زیرا که هدف غایی انجام هر تحقیق ، اساساً ، یافتن پاسخ مناسب برای جنبه های مجهول یک مورد و یا چاره جویی مناسب برای مسائل و مشکلات موجود است .

بیان دقیق مساله ، یا آنطور که معمولاً نوشته می شود ، محقق باید از میان پیچیدگی رخدادهای مورد مشاهده ، موارد مهم و مرتبط ( تعیین کننده ) را که به بهترین وجه در تبیین مساله مورد بررسی به کار می آیند ، انتخاب نماید . به عبارت دیگر ، بتواند از این طریق ، ارتباطات بنیادی موجود میان عناصر گوناگون پیچیدگی ( مساله ) را نشان دهد .

طرح مساله ، در واقع شرط اساسی طراحی مناسب هر گونه طرح تحقیق کارآمد به شمار می رود . در واقع ، تحقیق علمی زمانی آغاز می شود که مساله ای عینی یا ذهنی مطرح گردد ؛ البته ، توانمندی محقق در دیدن مسائل و مشکلات چیزی نیست که با آموزشهای رایج دانشگاهی فراهم آید ؛ این امر به استعدادهای ذاتی ، نکته سنجی فردی و البته به تحصیلات و ممارست محقق در امور پژوهشی بستگی دارد . با این وجود ، برای تدوین مسالۀ تحقیق می توان شرایط لازم را فراهم آورد ؛ مطالعه مآخذ مناسب در زمینۀ روشهای تحقیق ، تامل و تدقیق درباره موضوع مورد نظر ، مراجعه به افراد اهل فن ( تحقیق ) و جستجوی منابع اطلاعاتی و مطالعۀ دقیق مآخذ در دسترس از جمله این شرایط به شمار می رود . البته در این راه محققی موفق خواهد بود که بتواند با دیدی پرسشگر و انتقادی امور مذکور را به انجام رسانده ، حس کنجکاوی و قدرت تفکر خود را نسبت به موضوع تحقیق گسترش دهد . بر این مبنا ، می توان برای تدوین مساله تحقیق مراحلی قائل شد که قائدتاً عبارتند از :

۱ – یافتن مساله ای حول یک موضوع که به راه حل نیازمند باشد ؛

۲ – تعیین حدود و دامنۀ تحقیق .

پروپوزال

۳ – قابل اجرا بودن تحقیق.

محقق برای توجه و جهت دادن به روند بررسی خود ، پرسشهایی مطرح می سازد . آشکار است  که هر قدر اطلاعات محقق نسبت به مساله مورد بررسی بیشتر باشد ، بهتر می تواند به طرح سوالات مناسب دربارۀ مساله مورد تحقیق بپردازد . به این ترتیب محقق می کوشد تا بر اساس دانسته ها و اطلاعات اولیه خود دربارۀ ماهیت ، ویژگیها و روندهای حاکم بر رخداد یا پدیده مورد بررسی و یا عوامل و نیروهای اثرگذار بر آن ، به طرح پرسشهایی دربارۀ آن بپردازد . این پرسشها که برای توجه و جهت دادن به روند بررسی مطرح می گردند ، با چرا ؟ چگونه ؟ و چه چیز ؟ شروع می شوند .

به دنبال آن ، محقق لازم است برای سؤالات خود ، پاسخ ( یا پاسخهای ) مناسب و درخور ارائه نماید . بیان علمی این گونه پاسخها در قالب عبارات منطقی را فرضیه می نامند . به عبارت دیگر ، فرضیه حکم یا گمانه ای زیرکانه و علمی است که محقق دربارۀ ماهیت ، ارتباط و چگونگی شکل گیری اولیه ، تحول و آیندۀ یک پدیده یا رخداد ابراز می دارد .

به این ترتیب ، هر فرضیه قاعدتاً باید دارای ویژگیهای زیر باشد :

الف ) از نظر علمی روشن و در عین حال ، استوار و منطقی باشد ؛

ب ) در چارچوب مباحث علمی قابل توجیه و ادراک باشد ؛ و

ج ) از نظر روش شناسی و شیوه های تحقیقاتی قابل بررسی و پیگیری باشد .

آزمون فرضیات :

فرضیات یا پیش فرضها تنها از طریق بررسیهای دقیق علمی اثبات یا رد می شوند . به هر تقدیر ، پیش از آزمون فرضیه ها لازم است پرسشهای زیر به درستی مطرح و پاسخ داده شوند :

۱ – آیا مفاهیم مورد استفاده اصولاً قابل بررسی هستند ، یعنی مفاهیم و متغییرها را می توان در وضعیتهای مشخص تبیین نمود ؟

۲ – آیا رابطۀ بین متغییرها طوری هست که بتوان صحت و سقم آن را از طریق عملیات تحقیقاتی به اثبات رساند ؟ آیا از قبل شاهدی دال بر صحت یا سقم این رابطه وجود دارد ؟

۳ – آیا می توان طرح تحقیق جدی و مناسبی را بر مبنای آن پیش بینی نمود ؟

۴ – آیا متغییرها در همین چارچوب مطرح هستند یا می توان آنها را به همین نحو در وضعیتهای دیگر نیز به کار گرفت ؟

۵ – آیا توان تعمیم منوط به محیط و مکان خاص است . یعنی تنها در بستر و محدودۀ مورد بررسی صادق است یا می توان آن را ضمناً در سایر وضعیتهای محیطی یا مکانی نیز اعمال نمود ؟ در این ارتباط ، برای آزمون فرضیات تحقیق راههای مختلفی وجود دارد . یکی از این راهها ، به کارگیری گروه کنترل یا نمونه های شاهد در حین بررسی جامعۀ آماری مورد مطالعه است  .

۶ – اگر برخی از عوامل دخیل در روند بررسی در معرض تغییر قرار دارند ، آیا عوامل به درستی قابل تشخیص و تفکیک هستند تا محقق بتواند چگونگی تغییر این عوامل در روند تحقیق را ارزیابی نماید ؟ و بالاخره

۷ – آیا نظام تحقیق طوری طراحی شده است که ارتباط بین اجزاء به درستی برقرار شده باشد و در وضعیتهای خاص امکان پیش بینی را نیز فراهم آورد ؟

از سوی دیگر ، نباید تصور شود که محقق الزاماً باید به دنبال اثبات بی چون و چرای صحت فرضیات خود باشد . بلکه پیش و بیش از آن باید در جستجوی نتایج مثبت و یا منفی آن در روند بررسی دقیق و به دور از تعصب باشد . ضمناً باید توجه داشت که نتایج منفی در این ضمینه به همان اندازه اهمیت دارند که نتایج مثبت .

البته نخستین هدف در مطالعه علمی ، دانش افزایی و پربار کردن بدنۀ شناخت و معرفت بشری در زمینه ای معین است . از این گذشته ، هدف تحقیق می تواند حول شناسایی عوامل و نیروهای تاثیر گذار بر پدیده یا رخداد مورد مطالعه و همچنین راههای بهینه سازی وضعیت و یا چاره جویی برای مساله یا معضل مورد بررسی طراحی شود .

ضرورت مطالعه در زمینه های معین را پیش از هر چیز ناشناخته بودن کلیت و یا ابعادی از پدیده یا رخداد مورد بررسی تعیین می کند . در برخی از موارد ضرورت مطالعه از طریق فوریت حل مساله و یا چاره جویی برای معضلات خاص مبتلا به توجیه می شود . در این ارتباط ، توضیح ضرورت هر مطالعه با اهداف متصور و تعیین شده برای آن بستگی مستقیم دارد .

در پیشینه تحقیق ، تمام مطالعاتی که به طریقی با موضوع و مساله مورد بررسی ارتباط دارند ، مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند . این مطالعات ممکن است در محل یا حیطۀ مکانی مورد بررسی و یا در سایر محلها و نواحی به انجام رسیده باشد . به هر تقدیر ، در این قسمت محقق می کوشد با بررسی مطالعات مشابه دیگر ، به وجوه تمایز مطالعه خود با دیگر بررسیها بپردازد و از این طریق ، جنبه های نوجویانه و بدیع بررسیهای خود را نشان دهد .مقالات  ، پایان نامه ها ، طرحهای تحقیقاتی ( با ذکر مختصری از نتیجه کار ) و نقشه های زمین شناسی در این قسمت گنجانده می شود .

انجام تحقیق را قاعدتاً به مراحلی چند تقسیم می کنند . برخی این مراحل را خلاصه و در سه – چهار مرحله مطرح می سازند . در عوض بعضی دیگر مراحل متعدد چندی را پیشنهاد می نمایند . البته می توان برای سهولت کار تمامی این مراحل گوناگون را به ۴ مرحلۀ اصلی به شرح زیر تقسیم کرد :

الف ) انتخاب و تدوین موضوع ؛

ب )گردآوری دادها و اطلاعات لازم ؛

ج ) طبقه بندی و تحلیل داده ها ؛ و

د ) ارائه یافته ها و نتایج تحقیق .

روشن است که هریک از مراحل بالا خود به زیر مرحله های چندی تقسیم می شوند . به این ترتیب ، مراحل تحقیق را می توان به نحو منظم به شرح ذیر مطرح ساخت :

الف ) تعیین محدوۀ موضوع یا مساله مورد بررسی ؛

ب ) بیان دقیق وروشن مساله یا موضوع مورد بررسی ؛

ج ) بیان روشن اهداف تحقیق ؛

د ) طراحی فرضیات بنیادی برای تحلیل و تفسیر نتایج ؛

ه ) تبیین و تعریف دقیق مفاهیم و کلید واژه ها ؛

و ) جستجو و تعیین منابع تحقیق و گردآوری اطلاعات ؛

ز ) تعیین مقیاس و ابزار مورد نیاز برای پیشبرد بهینۀ تحقیق ؛ و

ح ) ارائه مناسب یافته های تحقیق با استفاده از شیوه های نموداری ، ترسیمی و بیان کلامی یافته ها و نتایج .

برای گرد آوری داده های مورد نیاز جهت تحلیل ویژگیهای هر پدیده یا رخداد مورد بررسی به شیوه های مختلفی  می توان متوسل شد . مراجعه به منابع آماری ، گزارشها و منابع تحقیقی ، انواع مشاهده ، پرسشگری میدانی ، انجام مصاحبه و نمونه گیری و نمونه برداری از این گونه شیو ه ها به شمار می رود . محقق باید با توجه به ماهیت و دامنۀ تحقیق قادر باشد به انتخاب و اعمال شیوه های مناسب همت گمارد . در این راه ، مراجعه دانشجو به کتابهای روش تحقیق و مشورت با استادان راهنما و مشاور مسلماً راهگشا خواهد بود .

در مطالعاتی که به دلایل منطقی ، استفاده از شیوه های نمونه گیری و نمونه برداری الزامی است ، می توان از روشهای مختلف و رایج نمونه گیری ، مانند نمونه گیری تصادفی ، سیستماتیک ، خوشه ای و مانند آن بهره گرفت . در این گونه موارد ، لازم است دانشجو با توجه به حجم جامعه آماری و دامنۀ بررسیهای خود ، نسبت به انتخاب شیوۀ نمونه گیری مناسب اقدام نماید . نمونه ها را می توان به شیوه های کیفی و یا کمی انتخاب نمود . برای انتخاب کمی نمونه ها ، روشها ( و فرمولهای ) مختلفی برای تعیین حجم نمونه وجود دارد که در این مورد ضروری است ، دانشجو به کتابهای مناسب روش تحقیق مراجعه نماید .

در تحلیل داده ها معمولاً از روشهای کمی و آماری استفاده می شود . امروزه ، برنامه های نرم افزاری مختلفی برای تحلیل آماری داده ها در اختیار است . آشکار است که در تحلیل داده ها می توان از روشهای کیفی نیز بهره گرفت .

منابع و مآخذ اساسی که در اجرای پایان نامه از آنها استفاده خواهد شد ، به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی مؤلف و به صورت ذیل نوشته شود :

کتابها : نام خانوادگی ( کامل ) – نام ( مخفف ) – سال چاپ – عنوان کتاب –مترجم  – انتشارات –تعداد صفحات کتاب

مقالات : نام خانوادگی ( کامل )– نام ( مخفف ) – سال چاپ– عنوان مقاله – مترجم – منبع مقاله – شماره جلد – شماره صفحات مقاله

حتی الامکان از منابع خارجی نیز استفاده شود و سایتها و نشانیهای اینترنتی معرفی گردد . ضمناً منابع می بایست با محتوای مطالب تناسب داشته باشد.

ترجمه یکی از لذت‌بخش‌ترین و مفیدترین راه‌هاییه که از طریق اون می‌تونید به یک نویسنده…

اگر شما هم دانشجو هستید و هر ترم باید به‌عنوان پروژه هر درس، تعداد زیادی…

مقاله ارسالی خود را از نگاه سردبیر مجله ببینید. ماه‌های زیادی را به تحقیق اختصاص…

گروه نویسندگان نظری بدهید

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پروپوزال و تفاوت آن با پایان نامه با مشاوران ایران مشاوره تماس حاصل نمایید.شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

پروپوزال

دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری در طول دوران تحصیل خود بارها با کلمه “پروپوزال” مواجه شده اند. ممکن است واژه “پروپوزال” برای برخی ناآشنا باشد و هیچ اطلاعاتی راجع به آن نداشته باشند. به همین خاطر قصد داریم در این مقاله به تشریح این موضوع بپردازیم.

کلمه “پروپوزال” برگرفته از واژه لاتین Propose به معنی پیشنهاد دادن است. واژه Proposal از سوی فرهنگستان ادب فارسی به “پیشنهاده پژوهشی” ترجمه شده است و در واقع طرح اولیه از چیزی است که قصد عملی کردن آن را دارید و می بایست آن طرح را در قالب مکتوب و با نام پروپوزال به گروه مورد نظر ارائه دهید.

پژوهشگرانی که پروپوزال خود را به طور دقیق ، واضح و کامل می نویسند ، میتوان گفت که تقریبا 50 درصد از پایان نامه خود را تهیه کرده اند.

در یک کار تحقیقاتی و پژوهشی ، مهم ترین و اصلی ترین بخش ، پروپوزال است. در واقع پیشنهاده پژوهشی یا پروپوزال (Proposal) یک طرح اولیه از کار پژوهشی مورد نظر ما می باشد. به عنوان مثال یک آرشیتکت پیش از ساخت یک ساختمان ، شروع به تهیه ماکت بر اساس اصول و قواعد محاسبه شده می کند به طوری که یک مهندس خبره با دیدن این ماکت می تواند ساختمانی را که بر اساس آن شکل می گیرد ، تصور کند.

دقیقا پروپوزال هم ، مانند تهیه ماکت برای ساختن ساختمان است. یک پژوهشگر بر اساس اصول و قواعد معین شروع به نوشتن طرح پیشنهادی پایان نامه (پروپوزال) می نماید به طوری که استاد راهنما با بررسی آن بتواند پژوهشی را که بر اساس آن شکل می گیرد ، تصور نماید. در واقع پروپوزال را می توان نقشه انجام تحقیق و راهنمای پژوهشگر یا محقق برای اجرایی کردن تحقیق دانست.

یکی از مهم ترین عوامل اثر گذار در فرآیند تهیه و تکمیل پروپوزال ، انتخاب موضوع درست است. اگر پژوهشگر عنوان تحقیق خود را به درستی انتخاب کرده باشد و درک درستی از اجزاء پروپوزال مانند طرح مسئله ، ارزش تحقیق ، تاریخچه مطالعات ، هدف ، مفروضات و مراحل انجام تحقیق و … داشته باشد ، در فرآیند پژوهش با مشکل مواجه نخواهد شد.

آشنایی با ساختار و چارچوب یک طرح پژوهشی ، می تواند تاثیر شایانی در تهیه و تنظیم یک پروپوزال خوب و سنجیده داشته باشد. ساختار یک پروپوزال علمی به شرح زیر می باشد.

بدون مشخص کردن عنوان تحقیق ، مسلما هیچ پژوهشی قابل اجرا نخواهد بود. عنوان و موضوع پژوهش مسیر و طرح نهایی یک تحقیق را مشخص می کند. برای تهیه یک عنوان مناسب برای یک پژوهش علمی رعایت نکات زیر الزامی می باشد:

هر محقق بر اساس یک سوال که در ذهن خود دارد دست به یک کار تحقیقاتی می زند. در واقع می توان گفت که مسئله مطرح شده در این بخش ، همان سوالی است که برای محقق به وجود آمده است و هدف او از طرح آن ریشه یابی مشکلات به وجود آمده و ارائه راهکارهایی برای رفع آن ها است.

رعایت نکات زیر در بیان مسئله از اهمیت ویژه ای برخوردار است:

یک پژوهشگر باید تحقیقات خود را هم راستا با پژوهش های هم مضمون قرار دهد و آن را در کنار دستاوردهای تحقیقاتی سایر پژوهشگران رشد دهد. که برای این کار رجوع به مدارک و اسناد حول موضوع انتخاب شده ، برای افزایش آگاهی ضروری می باشد. از اهداف این بخش (پیشینه تحقیق) می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در این بخش محقق باید هدف خود را از انجام تحقیق مشخص نماید. اهداف یک پژوهش به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

        1. اهداف کلی : اهدافی هستند که مستقیما از موضوع تحقیق نشات می گیرند.

        2. اهداف ویژه و کاربردی : این اهداف نشات گرفته از مسئله پژوهش و اهداف کلی هستند و یا به عبارتی زیر مجموعه اهداف کلی هستند. این اهداف مشخص می کنند که چه چیزهایی در این پژوهش ، تحقق می یابند و چه چیزهایی تحقق نخواهند یافت.

در واقع فرضیه را می توان حدس و گمان پژوهشگر در ارتباط با وجود تفاوت یا احتمال وجود رابطه و یا اثر ، در بین متغیرها دانست. بیشتر مفروضات یک پژوهش ، حدسیاتی هستند که بر اساس دانش و تجربه و به طور منطقی از نظریه ها استنباط می شوند.

نکته حائز اهمیت این است که پذیرش یا رد یک فرضیه با مطالعه و تحقیق و انجام آزمایش مشخص می شود لذا محقق نباید سعی در تایید فرضیه مطرح شده خود داشته باشد. بدیهی است که پذیرش یا رد فرضیه هیچ گونه اثر سویی بر تحقیق یا محقق نخواهد داشت.

یکی از مهم ترین بخش های یک طرح پژوهشی یا پروپوزال ، ارائه روش های انجام تحقیق می باشد. در این قسمت ، پژوهشگر باید به مواردی از قبیل نوع تحقیق ، مراحل انجام تحقیق که شامل: ابزار و روش های گردآوری داده ها ، جامعه آماری و حجم نمونه ، روش نمونه گیری ، ابزار و روش های تجزیه و تحلیل داده ها (تحلیل کمی و کیفی) اشاره نماید.

یک پیشنهاده پژوهشی یا پروپوزال (Proposal) زمانی ارزش علمی دارد که مستند باشد. یک پژوهشگر باید تمامی المان ها و داده هایی که در متن استفاده کرده را با ذکر منبع در پروپوزال درج نماید. تمامی منابعی که در متن به آن ها رجوع شده است باید در این بخش به طور کامل معرفی شوند.

دانشجویان و پژوهشگران مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ، لازم است برای نوشتن طرح پژوهشی خود به نکات زیر توجه نمایند.

تفاوت پروپوزال با پایان نامه مانند تفاوت ماکت با ساختمان است. پروپوزال یا طرح پیشنهادی مانند یک نقشه یا طرحی است که شما قصد انجام آن را دارید. یک پژوهشگر بر اساس پروپوزالی که تهیه کرده است اقدام به نوشتن تز یا پایان نامه می کند. پایان نامه شامل 5 فصل است که محتوای فصول آن شامل:

فصل اول : شامل طرح مسئله و کلیات تحقیق است. محقق باید در این قسمت درباره کلیات پژوهش و تحقیق خود صحبت کرده و به توضیحات آن بپردازد.

فصل دوم : این فصل پیشینه تحقیق را در بر می گیرد. در این فصل محقق باید به مبانی نظری و تاریخچه پژوهشی را به تفصیل بیان نماید و اهداف تحقیق خود را مشخص نماید.

فصل سوم: این بخش شامل روش شناسی تحقیق است. پژوهشگر باید روش های جمع آوری داده و جامعه آماری که مورد مطالعه قرار داده است به همراه روش تجزیه و تحلیل داده ها را در این بخش بیان نماید.

فصل چهارم : در این بخش محقق یافته ها و نتایج آماری بدست آمده را بیان می کند و نتایج را تجزیه و تحلیل می نماید. استفاده از نمودار ها و جداول جهت نشان دادن نتایج در این فصل انجام می گیرد.

فصل پنجم : پایانی ترین بخش مربوط به نتیجه گیری است. در این قسمت باید نتایجی که به واسطه انجام این پژوهش کسب کرده اید مورد بررسی قرار داده و آن ها را اعلام نمایید. در این بخش می توانید از محدودیت های انجام تحقیق صحبت کنید یا پیشنهادهایی را برای پژوهش های بعدی ارائه نمایید.

نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری مهم ترین مراحل این دو مقطع تحصیلی می باشند. داوطلبانی که قصد تهیه پروپوزال یا پایان نامه را دارند با رعایت اصول کلی و دسترسی به منابع معتبر می توانند با خیال آسوده شروع به نگارش آن ها نمایند. مرکز تخصصی مشاوره تحصیلی تلفنی ایران مشاوره در این زمینه به علاقمندان مشاوره های تخصصی ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پروپوزال ، پایان نامه و رساله می توانید با این مرکز تماس حاصل نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پروپوزال و تفاوت آن با پایان نامه با مشاوران ایران مشاوره تماس حاصل نمایید.شماره تماس از طریق تلفن های ثابت –

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب هاپایان نامه کارشناسی ارشد

6 ساعت پیش

3 روز پیش

پروپوزال

1 هفته پیش

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

مرکز مشاوره تحصیلی ایران مشاوره با توجه به نیاز های موجود به مشاوره تحصیلی باکیفیت و کارآمد در سراسر کشور شروع به کار کرد و همیشه کیفیت در مشاوره را مدنظر قرار داده است.این مرکز به عنوان اولین و مجرب ترین مرکز مشاوره تحصیلی با پشتوانه تخصص مشاوران حرفه ای پاسخگوی سوالات تحصیلی شما دوستان عزیز در 7 روز هفته از ساعت 8 صبح الی 12 شب می باشد.شماره تماس ایران مشاوره 9099071647 از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور می باشد

Follow your Heart, but Take your brain with You.

براي نگارش پروپوزال اول قدم انتخاب موضوع است و موضوع بايد داراي معيارهايي باشد كه خلاصه آنها به شرح زير است.

انتخاب يك موضوع تحقيقاتي چه معیاری دارد ؟

نكات مهم در نوشتن عنوان موضوع

پروپوزال

عنوان موضوع از همة قسمتهاي كار بيشتر مورد توجه قرار دارد. پس در انتخاب عنوان بايد دقت كرد.

مسئله يا مشكل (ضروري اجراي پژوهش)

بيان مسئله بايد مختصر و دقيق (حداكثر 1 صفحه) و با ذكر منابع نوشته شود و در نگارش آن به این نكات توجه كرد.

نكته: بلافاصله پس از بيان مسئله بايد تمامی مخففها و اصطلاحات و منابع مورد استفاده در پاورقی توضيح داده شوند.

بررسي متون (منابع) و ادبیات تحقیق در بررسي متون با مراجعه به کتابها ، مجلات داخلي و خارجي، تماس با ساير محققين و استفاده از بانكهاي الكترونيك داخلي و خارجي مي‌توان مروري بر مطالعات ساير محققين در زمينه كار خود يا مشابه آن داشت و با مطالعه آنها از تجربيات و نتايج به دست آمده استفاده كرد و از متدولوژي طرح، روشهاي نمونه‌گيري و تحلیلهاي آماري آنها برای تحقق انجام يك تحقيق مفيد و درست بهره برد. نكته: در پايان اين قسمت نيز ذكر منابع ضروري است (حداقل 3 منبع).

اهداف، سوالات، فرضيات (با توجه به موضوع پژوهش) اهداف يك پروژه تحقيقاتي خلاصه آنچه كه بايد با انجام مطالعه به آن برسيم را بيان مي كند.

1ـ هدف كلي آنچه را كه مطالعه به طور كلي به آن دست خواهد يافت، هدف كلي مي‌گويند. هدف كلي در واقع همان عنوان مطالعه است با اين تفاوت كه با لغتهاي قابل اندازه‌گيري مثل «تعيين يا شناخت» كه معني و كاربرد دقيق و واضحتري دارند، شروع مي شود. مثال: عنوان موضوع: بررسي ميزان شيوع كيست هيداتيك در جمعيت روستايي استان كردستان در سال 1385. هدف كلي: مانند تعيين ميزان نرخ تکفل در جمعيت استان كردستان در سال 1385. 2ـ اهداف اختصاصي (ويژه يا جزيي) اين اهداف بايد واقع‌بينانه مطرح شود و به آنچه كه مطالعه براي حل آن طرح‌ريزي شده متمركز باشند. اهداف جزئي در واقع جزئي از هدف كلي هستند و اگر به خوبي تنظيم شوند، محقق را به طراحي روش تحقيق و نحوه گردآوري، تجزيه و تحليل و تفسير داده‌ها هدايت خواهند نمود. هدف جزئي: نبايد از قالب هدف كلي خارج شد و بايد به جنبه‌هاي اساسي مطالعه محدود باشد. در اهداف جزئي هم بايد از افعالي نظير تعيين كردن، مقايسه‌كردن، اثبات‌كردن، محاسبه‌كردن و برقراركردن استفاده كرد و از به كارگيري افعال مبهم نظير فهميدن، مطالعه كردن و اذعان كردن دوري نمود.

مثال: در مورد مطالعه نرخ تکفل كه در هدف كلي مطرح شد، تعدادي از اهداف جزئي (اختصاصي) را مي‌توان چنين بيان كرد.

نكته: در اهداف جزئي (اختصاصي) معمولاً 2 نوع هدف با توجه به نوع مطالعه مطرح مي شوند.

1- اهداف توصيفي: اين اهداف معمولاً نرخ تکفل در شهر و روستا و ميانگين نرخ در استان را مي‌سنجد و نتيجه آن معمولاً به صورت اعداد بيان مي شود. 2ـ اهداف تحليلي: اين اهداف معمولاً تعيين ارتباط يا مقايسه دو موضوع را مي‌سنجد و نتيجه آن به صورت تحلیلی بيان مي شود. مثال: تعيين ميانگين نرخ تکفل در جمعيت روستايي استان كردستان در سال 1385 (هدف توصيفي) ـ تعيين ارتباط بين نرخ تکفل و ميزان تحصيلات در جمعيت روستايي استان كردستان در سال 1385 (هدف تحليلي) 3ـ اهداف كاربردي: معمولاً در بعضي از مطالعات هدف ديگري تحت عنوان هدف كاربردي نیز وجود دارد كه در آن نحوه به كارگيري نتايج حاصل از بررسي تحقيقات را مشخص مي كند و ساختار مشخصي ندارد

نكته: ذكر اين نكته لازم است كه اهداف بايد تمامی قسمتهاي مسئله را آنچنان كه تحت عنوان بيان مسئله آورده شده است، در برگيرد. اگر مسئله تحقيق با دقت كافي بيان شده باشد، تنظيم اهداف آسان‌تر خواهد بود.

ذكر سئوالات تحقيق و فرضيات

در يك مطالعه توصيفي اهداف توصيفي به سئوالات توصيفي تبديل مي شوند كه معمولاً جواب آنها عدد است. مثال: ميزان نرخ تکفل در جمعيت روستايي استان كردستان در سال 1385 بر حسب جنس چقدر است؟ در يك مطالعه تحليلي اهداف تحليلي به فرضيات تبديل مي‌شوند و يك فرضيه توضيح يا پيش‌گویي اين مسئله است كه چرا يك يا چند عامل، عوامل ديگر را تحت تأثير قرار مي دهند. مثال: نرخ تکفل در جمعيت روستايي استان كردستان در افراد بي‌سواد بيشتر از افراد تحصيل كرده است.

بيان متغيرهاي تحقيق و تعريف عملياتي آنها

متغيرهاي يك تحقيق بسيار مهم است و در واقع هسته اصلی يك تحقيق به شمار می رود. متغيرها در واقع داده‌هایي هستند كه محقق در صدد جمع‌آوري و تحلیل است. به طور كلي، متغيرها به دو دسته اصلي كمي و كيفي تقسيم مي شوند. مبناي اين تقسيم‌بندي اين است كه متغيرهاي كمي مقادير مختلف به خود مي‌گيرند و متغيرهاي كيفي حالات مختلف به خود مي‌گيرند. مثال: سن يك متغير كمي است و جنس يك متغير كيفي است.

متغيرهاي كمي خود به دو دسته تقسيم مي شوند:

1ـ كمي گسسته: بين دو عدد اعشار نمي‌گيرد؛ مانند تعداد فرزندان. 2ـ كمي پيوسته: بين دو عدد بي‌نهايت عدد و اعشار مي‌تواند قرار گيرد؛ مانند قد بين 175 و 180 سانتي‌متر.

متغيرهاي كيفي نيز به 2 دسته تقسيم مي شوند:

1ـ كيفي اسمي: برتري ترتيبي بين حالات مختلف متغير وجود ندارد؛ مانند جنس يا شغل. 2ـ كيفي رتبه‌اي: برتري ترتيبي بين حالات مختلف متغير وجود دارد؛ مانند درجه بدخيمي‌ها يا ميزان تحصيلات.

مقياسهاي اندازه‌گيري متغيرها

گاهي در هنگام ثبت متغيرها يا در موقع تحليل آماري، كمي بودن متغير براي پژوهشگر مطلوب نیست و او مايل است که متغير مربوط را به مقياسي درآورد كه تعداد كمتري مقدار يا حالت بپذيرد؛ مانندً تبديل متغير سن به گروههاي سني يك مثال معمول است.

به طور كلي، براي متغيرها چهارنوع مقياس مختلف تعريف شده است كه عبارتند از:

1ـ مقياس نسبتي: داراي صفر واقعي هستند و فاصله‌ها مساويند؛ مانند قد، وزن. 2ـ مقياس فاصله‌اي: داراي صفر قراردادي هستند و فاصله‌ها كاملاً قراردادي مي شوند؛ مانند درجه حرارت. 3ـ مقياس ترتيبي: در اين مقياس ترتيب مقادير قابل مشاهده است؛ مانند وزن از كم به زياد 4ـ مقياس اسمي: در اين مقياس نسبت مقادير به هم، فواصل مقادير و ترتيب آنها، هيچكدام مشخص نيست و هيچكدام به هم برتري ندارند و فقط كد يا شماره‌اي به آنها تعلق يافته است؛ مانند كد 5. نكته: در ثبت متغيرهاي كيفي فقط دو مقياس رتبه‌اي و اسمي مورد استفاده قرار می گیرند. در مطالعات تحليلي يك جنبه ديگر متغيرها نيز بايد در نظر گرفته شود و آن مستقل يا وابسته بودن آنهاست. متغير مستقل يا علت: تغييرات آن تابع تغييرات متغير ديگر نیست. متغير وابسته يا معلول: تغييرات آن تابع تغييرات متغير ديگري است. مثال: «بررسي تاثیر سطح تحصیلات بر روی بهره وری نیروی کار». در اين سطح تحصیلات متغير مستقل و بهره وری متغير وابسته است. متغيرهاي مخدوش‌كننده (مزاحم): متغيرهايي هستند كه با علت و معلول هر دو در ارتباط هستند و بر روي هريك از آنها تأثير مي گذارند. مثلاً فرض كنيم كه محققي مي‌خواهد نقش سيگار را بر روي بيماريهاي قلبي و عروقي مطالعه كند. يكي از متغيرهاي مخدوش‌كننده در اين ميان استرس است كه هم مي‌تواند باعث بيماري قلبي شود و هم بر روي مصرف بيشتر سيگار اثر بگذارد. در مطالعات تحليلي شناخت تمامی متغيرهاي مخدوش‌كننده از اهميت بسيار زيادي برخوردار است؛ زيرا اگر اثر اين متغيرها بر نتيجه مطالعه در مرحله نمونه‌گيري يا تحليل آماري خنثي نشود، نتايج حاصل قابل اطمينان نخواهد بود. متغيرهاي زمينه‌اي: متغيرهاي مربوطه به خصوصيات فردي جمعيت نمونه را متغير زمينه‌اي مي‌گويند. اين متغيرها معمولاً در تمامی مطالعات ثبت مي‌شوند؛ مانند سن، جنس، شغل، تحصيلات و وضعيت تأهل. در برخي از مطالعات اين متغيرها نقش متغير مستقل را بازي مي‌كنند.

متدولوژي تحقيق

در اين بخش نوع مطالعه (توصيفي يا تحليلي) و جامعه موردنظر را كه تحقيق بر روي آن صورت مي‌گيرد، باید توضیح داده شود. در اين مرحله بهتر است با كمك مشاور آماری يا مشاور روش تحقيق آگاه به تجزيه و تحليل داده‌ها، حجم نمونه و روش تحلیلهای آماري را مشخص كرد.

مدت زمان لازم براي اجراي طرح

در اين قسمت زمان لازم براي اجراي طرح بايد ذكر شود و نوع و تاريخ فعاليتهاي انجام شده را در خصوص انجام طرح در جدولي زماني به نام جدول گانت كه در فرمهاي پروپوزال وجود دارد مشخص شود.

فهرست منابع

در اين بخش مشخصات منابع مورد استفاده در متن پروپوزال ارائه مي گردد و فهرست منابع فارسي و انگليسي همراه با هم نوشته می شود.

نحوه نگارش پروپوزال 

پروپوزال يا طرح تحقيق ، پيش نويس پ‍ژوهشي است كه شما مي بايست براي اخذ مدرك تحصيلي خود انجام دهيد. در پروپوزال ، شما به معرفي موضوعي كه براي پايان نامه خود انتخاب كرده ايد ، توضيح اهميت آن موضوع ، ذكر پ‍‍ژوهش هايي كه در گذشته در اين باره صورت گرفته ، و نتايجي كه فكر مي كنيد از تحقيق خواهيد گرفت می پردازيد. هم چنين روش يا روش هايي كه در پژوهش از آن ها بهره خواهيد گرفت را ذكر مي كنيد.

شكل پروپوزال بنا بر هدفي كه از آن داريد و يا به مقتضاي رشته تحصيلي شما مي تواند قدري متغير باشد. اما شكل بندي بنيادين آن ، همواره بايد شامل عنوان بندي ها و بخش هاي زير باشد :

پروپوزال

1- موضوع تحقيق ( Project Title )

ذيل اين عنوان مي بايست عنوان دقيق تحقيق خود را ذكر كنيد. براي مثال :

Project Title: Women Role in Southeast Thailand

2- توضيح موضوع و اهميت آن ( Importance and Statement of Topic )

در اين بخش مي بايست جوانب موضوع ، چگونگي ارتباط آن با رشته تحصيلي مورد نظر ، و اهميت موضوع به لحاظ علمي و كاربردي را توضيح دهيد.

3- ادبيات تحقيق و پژوهش هاي مرتبط ( Review of Literature and Relevant Topics)

زير اين عنوان ، بايد توضيح مختصري درباره پژوهش هايي كه پيش از شما روي اين موضوع و موضوعات نزديك به آن انجام شده بدهيد. در اين بخش در واقع بايد به ذكر پژوهش هايي بپردازيد كه شما قصد داريد يافته هاي آن ها را تكميل كنيد ، اشتباهات آن ها را رفع نماييد و يا نتايج آن ها را رد كنيد.

4- اهداف و فرضيه ها ( Aims and Hypothesizes )

در اين بخش بايد به ذكر نتايجي بپردازيد كه فكر مي كنيد از تحقيق خواهيد گرفت. توضيح دهيد كه از انجام تحقيق چه هدفي داريد؟ به كدام سمت حركت مي كنيد؟ و فكر مي كنيد به كجا خواهيد رسيد؟

5- روش ها و ابزار هاي تحقيق ( Methodology )

در اين قسمت توضيح دهيد كه در انجام پروژه از چه روش هاي علمي سود خواهيد برد و چه ابزارهايي را براي رسيدن به اهداف تحقيق به خدمت خواهيد گرفت.

6- منابع ( References )

فهرستي از منابعي كه فكر مي كنيد از آن ها استفاده خواهيد كرد و به كار شما مرتبط هستند را الفبايي و منظم كنيد و در اين بخش بياوريد.

نكات مهم

1- پروپوزال را با موضوع شروع نكنيد، بلكه عنواني مانند مثال زير را در روي جلد بياوريد و بعد متن پروپوزال را بنويسيد :

A PhD / Master Dissertation Proposal Presented to

The Department of Gerontology

Faculty of Gerontology

University Putra Malaysia

By : Maryam Mobini

2- اين نكات را در مورد انتخاب و نگارش تيتر پروژه رعايت كنيد :

الف ) سعي كنيد موضوع روشن و ساده باشد. از خوشگل كردن عنوان تحقيق خودداري كنيد !

ب ) عنوان پروژه را به صورت خلاصه اي فشرده از آن چه در ذهن داريد در نظر بگيريد. سعي كنيد با همان يك جمله عنوان پروژه بتوانيد چارچوب كلي تحقيق و هدف هايتان را به خواننده منتقل كنيد. عنوان كار شما بايد كاملاً مشخص كند كه شما مي خواهيد چه چيز را و در چه شرايطي مطالعه كنيد.

پ ) در جمله بندي عنوان پروژه دقت كنيد تا چيدمان آن طوري باشد كه آن چه اصل موضوع تحقيق شماست از فرع آن قابل تشخيص باشد. به اين دو مثال دقت كنيد:

1- Red-haired Musicians and Their Preferences for Music Style

2- Music Style Preferences of Red-haired Musicians

در اين جا هر دو جمله ظاهراً يك مفهوم را منتقل مي كنند:”سليقه موزيسين هاي مو قرمز در انتخاب سبک موسيقي” . اما عملاً تفاوتي بين اين دو وجود دارد و آن هم اين است كه در جمله اول ، تعبير خواننده اين است كه توجه بيشتر ما به موزيسين هاي مو قرمز است و ما اول موزيسين هاي مو قرمز را بررسي مي كنيم و بعد به سليقه موسيقيايي آن ها مي پردازيم. اما در جمله دوم بر عكس ، اولويت به سبك هاي موسيقي و سليقه موسيقيايي داده شده و موزيسين هاي مو قرمز در درجه دوم قرار دارند.

ت ) سعي كنيد كلمات اضافي را از عنوان پروژه حذف كنيد . دو مثال زير در واقع يكي هستند ، اما شماره 2 مقبوليت بيشتري دارد :

1- The Systematic Development which has occurred during last 50 years and has Changed the face of Southeast Asia

2- Changes and Development in Southeast Asia

3- در مورد (1)هدف هايي كه از تحقيق داريد و (2) ابژه اي كه براي مطالعه انتخاب كرده ايد (Objectives) حتماً دقت كنيد كه در رابطه كامل با هم باشند و در نگارش پروپوزال سعي كنيد كه اين رابطه را به خوبي نمايش دهید. منظور اين است كه مثلاً اگر هدفي كه مي خواهيد به آن برسيد ، نامناسب بودن عروسك هاي باربي براي تربيت دختران هست ، انتخاب ابژه اي مانند جامعه دختران 15 ساله ساكن منطقه 20 تهران ، نا مناسب و نامربوط به نظر مي رسد. توجه داشته باشيد كه بهترين ابژه را براي رسيدن به هدفتان انتخاب كنيد.

4- در زمينه چگونگي انتخاب روش تحقيق نيز ، وضع به همين ترتيب است. سعي كنيد مناسب ترين ، عملي ترين ، علمي ترين و هم خوان ترين روش را براي پژوهش مورد نظرتان انتخاب كنيد.

5- پروپوزال را تميز و با بخش بندي مناسب تحويل دهيد. سعي كنيد مرز بين عنوان ها مشخص باشد و مطالب را بر روي 1 روي كاغذ A4 تايپ كنيد.

6- حجم پروپوزال میبایست برای دوره های کارشناسی ارشد حداقل 5 صفحه و برای دکتری حداقل 8 صفحه باشد. در این میان حداقل یک صفحه به ادبیات تحقیق و حداقل یک صفحه به منابع تحقیق اختصاص دهید. سعی کنید از منابع جدید و به روز استفاده نمایید و همه ی منابع پروژه فارسی زبان نباشند. هم چنین توجه بفرمایید فونت استاندارد برای پروپوزالTimes and New Romans با سایز 12 است.

7- از نوشتن موارد اضافه در پروپوزال ، مثل عريضه نويسي براي استاد راهنما و غيره ، جداً خود داري كنيد. از توضيح اضافه هم پرهيز كنيد.

8- در مورد نگارش انگليسي ، حتماً درباره متن پروپوزال با يك مترجم و يا كسي كه انگليسي ادبي را به خوبي مي داند مشورت كنيد. متن پروپوزال می بایست به لحاظ علمی و ادبی هیچ غلطی نداشته باشد.

9- پروپوزال را جدي بگيريد! سنجش علمي شما در واقع فقط از طريق پروپوزال ميسر است . پس تمام تلاش و دانش خود را براي تنظيم آن به كار بگيريد.

Proposal Writing

A PRACTICAL GUIDE FOR WRITING PROPOSALS

by Alice N. T. Reid, Instructor of English, Delaware Technical and Community College, Wilmington Campus

The general purpose of any proposal is to persuade the readers o do something, whether it is to persuade a potential customer to purchase goods and/or services, or to persuade your employer to fund a project or to implement a program that you would like to launch.

Any proposal offers a plan to fill a need, and your reader will evaluate your plan according to how well your written presentation answers questions about WHAT you are proposing, HOW you plan to do it,WHEN you plan to do it, and HOW MUCH it is going to cost. To do this you must ascertain the level of knowledge that your audience possesses and take the positions of all your readers into account. You must also discern whether your readers will be members of your technical community, of your technical discourse community, or of both, and then use the appropriate materials and language to appeal to both. You might provide, for those outside of your specific area of expertise, an executive summary written in non-technical language, or you might include a glossary of terms that explains technical language use in the body of the proposal and/ or attach appendices that explain technical information in generally understood language.

The most basic composition of a proposal, as with any other written document, is simple; it needs a beginning (the Introduction), a middle (the Body of material to be presented) and an end (the Conclusion/Recommendation).

Proposals are informative and persuasive writing because they attempt to educate the reader and to convince that reader to do something. The goal of the writer is not only to persuade the reader to do what is being requested, but also to make the reader believe that the solution is practical and appropriate. In persuasive proposal writing, the case is built by the demonstration of logic in the approach taken in the solution. Facts must lead logically and inevitably tot the conclusion and solution presented. Evidence should be given in descending order of importance, beginning with the most important evidence leading and the least important at the end. Any questions that the reader might pose should be anticipated and answered in a way that reflects the position of your proposal. It is important that the writer, also, considers all sides of the argument—providing other alternative solutions to the problem, but showing how the one chosen is superior to the others. There are several formats to a proposal, but one that has the greatest flexibility and has achieved the widest acceptance is as follows: 

Front Matter

The following are a planning sheet and format for presentation of proposals generated for ENG122 Technical Communications telecourse: 

PLANNING SHEET FOR A PROPOSAL

Analysis of the Situation Requiring a Proposal:

(This includes: Costs, Personnel and their qualifications, Training, etc.) 

(This should be based on the thesis of your research.)

Purpose of the Proposal:

Statement of the Problem:

Proposed Solution(s) or Plan(s), Including the Methods or Procedures:

Conclusion/Recommendations:

Additional Information to be used in Explication of the Proposed Solutions:

FORMAT FOR THE PRESENTATION OF THE PROPOSAL

Abstract or Summary of the Proposal

(This is a condensed version of the longer work, and it summarizes and highlights the major points of the report. It included: the subject, scope. purpose, methods, and obtained results of the study, as well as any recommendations and conclusions made.)

Introduction:

(Gives the background and states the purpose of the proposal) 

Statement of the Problem

Proposed Solutions

Conclusion

Additional Information:

(i.e. Expense Statements, Cost Savings, Profit and Loss Projections, Equipment, Materials and Personnel Needs, Completion Schedules, Efficiency Studies, Writer’s Qualifications, etc.)

Appendices:

(Presentation of charts, graphs, illustrations, etc.)

Works Cited/References

Bibliography

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Post comment

پروپوزال
پروپوزال
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *