پیرچشمی

پیرچشمی
پیرچشمی

پیر چشمی (به انگلیسی: Presbyopia) دوربینی و اختلال دید بر اثر بالا رفتن سن است که در آن با از دست رفتن تدریجی خاصیت ارتجاعی عدسی چشم، قدرت تطابق کم خواهد شد.[۱]

بخشی از روند طبیعی افزایش سن می‌باشد و در هنگامی که عدسی چشم قابلیت انعطاف خود را به تدریج از دست می‌دهد، اتفاق می افتد. معمولاً این حالت در حدود سن ۴۵-۴۰ سالگی شروع می‌شود. در نتیجه افراد با دید طبیعی (بدون ضعف چشم) احتیاج به عینک مطالعه پیدا می‌کنند و افراد نزدیک‌بین یا دوربین احتیاج به دو عینک یکی برای دور و یکی برای نزدیک یا عینک دو دید پیدا می‌کنند. یک مزیت نزدیک‌بینی کمتر از ۳ دیوپتر این است که این افراد بعد از شروع پیرچشمی می‌توانند عینک دور خود را بردارند و قادر به خواندن بدون عینک باشند. بعد از انجام لیزر برای اصلاح نزدیک‌بینی، این توانایی از دست خواهد رفت زیرا این افراد همانند سایر افراد طبیعی نیاز به عینک مطالعه خواهند داشت. اما افراد با نزدیک‌بینی متوسط و شدید پس از شروع پیرچشمی علاوه بر عینک دور نیاز به عینک مطالعه هم خواهند داشت و در واقع مزیتی نسبت به افراد طبیعی ندارند. لیزر تأثیری بر روی قدرت متمرکزکننده عدسی چشم نداشته و بنابراین نمی‌تواند پیرچشمی را درمان کند.

پیشرفت فناوری، هم در بخش لیزرهای چشم پزشکی و هم در تولید بیومتریال‌های دقیق و کاملاً سازگار با بدن، به همراه نیاز مبرم به ارائهٔ روش درمانی کامل تر در پیرچشمی، به تولد تکنیک و محصولی به نام کمرا انجامید.
کمرا یک درون‌کاشت (inlay) مؤثر و ایمن است که کمتر از یک دهه پیش به عرصه چشم پزشکی وارد شد و پس از نتایج مثبت و سربلند بیرون آمدن از آزمون‌های مختلف، هم‌اکنون در اتحادیه اروپا شمالی (CE) و شرق آسیا و برخی کشورهای آمریکای وارد مراحل درمانی شده.

بتازگی محققان دانشگاه لیدز انگلیس روشی را کشف کردند که افراد مبتلا به پیرچشمی را از عینک بی نیاز می‌کند. در این روش، از مواد استفاده شده در صفحه نمایش‌های کریستال مایع (LCD) استفاده می‌شود. با استفاده از این مواد، عدسی‌های مصنوعی تولید می‌شود که با حرکت ماهیچه‌های اطراف عدسی طبیعی چشم، به‌طور خودکار متمرکز می‌شوند و مشکلات مربوط به عدسی مانند پیرچشمی و آب مروارید را حل می‌کنند.[۲]

بیماری انحراف چشم، یکی از بیماری هاییست که جزو عیوب انکساری محسوب نشده و این بیماری مربوط به عضلات چشم می باشد و قطعا با عمل لیزیک بهبود نخواهد یافت. اما جای نگرانی نیست چون با دیگر روش ها که در این گزارش آمده است، قابل درمان می باشد.

جراحی و عمل چشم از روش های مختلفی برخوردار است که در این مقاله سعی شده شما عزیزان را با هریک از این روش های مختلف جراحی چشم و همینطور نحوه انجام آن آشنا کنیم

توانایی دید افراد در سن ها و دوره های مختلف زندگی، تغییراتی می کند. در افراد بالای 40 سال ممکن است اختلالی در دید به وجود بیاید که نام آن را پیرچشمی می نامند. پیشرفت بیماری پیرچشمی حدوداً تا 55 سالگی ادامه پیدا می کند. بیماران مبتلا به پیرچشمی دارای اختلال در تطابق عدسی چشمشان هستند، این بدان معناست که فرد مبتلا دید واضحی از اشیاء نزدیک خود ندارد و آنها را دورتر می بیند. به عبارت دیگر می توان گفت با افزایش سن در افراد، خاصیت انعطاف پذیری خود را به مرور زمان از دست می دهد و کم می شود و با کاسته شدن این منعطف بودن، چشم فرد برای دید نزدیک نمی تواند تطابق داشته باشد و اجسام نزدیک را نمی تواند به وضوح مشاهده نماید. افراد مبتلا به پیرچشمی برای خواندن کتاب و یا خطوط ظریف دفتر تلفن با مشکل مواجه می شوند. همچنین گاهی ممکن است دچار خستگی و سردرد شوند.

هنگامی که پا به دهه پنجاه زندگی می گذاریم، ماهیچه هایی که لنز چشم را نگهداری می کنند، ضعیف می شوند. ماهیچه های ضعیف شده نمی توانند عدسی چشم را به راحتی به حرکت درآورند، در نتیجه نوری که از سمت اشیاء به چشم می رسد را به درستی روی شبکیه متمرکز نمی کند و بنابراین اجسام به وضوح دیده نمی شوند. به عبارت ساده تر می توان گفت در پیرچشمی قدرت تمرکز خود را روی اجسام خارجی از دست می دهیم.به صورت کلی تغییراتی در بدن به دلیل افزایش سن ایجاد می شود که اجتناب ناپذیر هستند و برگشت پذیر نیستند، پیرچشمی یکی از آنها می باشد. این مشکل مسئله نگران کننده و حادی نیست و به راحتی اصلاح یا درمان می شود.

پیر چشمی همانند دیگر مشکلات بدن، علائمی از خود نشان می دهد. البته قابل ذکز است که در افراد مختلف ممکن است علائم گوناگونی داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر و دقیق تر شما، مهمترین و بیشترین علائم پیرچشمی را نام می بریم تا با آنها آشنا شوید تا در صورت مشاهده سریعاً به متخصص چشم پزشک مراجعه کرده و آن را درمان کنید.

پیرچشمی

نکته: افرادی که با مطالعه، کار با کامپیوتر و یا کارهای ظریف همانند خیاطی سروکار دارند، زودتر متوجه بروز مشکلات می شوند.نکته: با توجه به شغل افراد، نیاز به استفاده از عینک نزدیک در پیرچشمی با توجه به شرایط شخص، با تقدم و تاخر خواهد بود.

چنانچه مشکل پیرچشمی دارید و به موقع و به درستی از آن جلوگیری و یا آن را درمان نکنید، دچار مشکلات و اختلالاتی خواهید شد. این مشکلات که ناشی از پیرچشمی هستند را برای شما نام می بریم.

پیرچشمی امری اجتناب ناپذیر است و قابل پیشگیری نیست ولیکن با اقدامات و انجام کارهای ساده ای می توان از بینایی و چشم ها به خوبی مراقبت کرد. این کارها عبارتند از: 

گرچه که برای پیرچشمی درمان قطعی وجود ندارد ولیکن می توان با توجه به شرایط و خصیصه های متفاوت شخصی هر فرد، از روش های گوناگون، جهت بهبود دید بیمار اقدام کرد. در ذیل روش های گوناگون را نام می بریم.

متخصصان چشم، بر این باورند که استفاده از عینک، بهترین روش برای بهبود پیرچشمی به شمار می رود. افرادی که قبل از مبتلا شدن به پیرچشمی، نزدیک بین یا دوربین بوده اند، با ابتلا به پیر چشمی می بایست از دو عینک استفاده نمایند، یکی برای دیدن فاصله نزدیک و یکی برای برای مشاهده اجسام دور. با این حال گاهی پزشکان عینک های دو کانونی برای بیماران خود تجویز می کنند تا آنها بتوانند با استفاده از یک عینک، هم مشکل نزدیک بینی و هم دوربینی خود را برطرف نمایند.چشم هرچند سال یکبار، 0.25 الی 0.5 نمره افزایش می یابد، بنابراین باید معاینات منظم چشم پزشکی را جدی گرفته و به صورت همیشگی انجام دهید.

گاهی بیماران به جای استفاده از عینک، خواستار استفاده از لنزهای تماسی هستند، که برای آنها از انواع مختلف لنزها استفاده می شود. لنزهای تماسی چند کانونی برای رفع همزمان نزدیک بینی و دوربینی وجود دارد که به این صورت کار می کند که قسمت بالایی آن جهت دید دور و قسمت پایینی آن برای دید نزدیک تعبیه شده است. نوع دیگر و معمولی لنز نیز برای اصلاح تک چشمی استفاده می شود، به این صورت که یک لنز برای رفع نزدیک بینی و لنز دیگر نیز جهت رفع دوربینی استفاده می شود و پس از مروز زمان مغز در به کارگیری یک چشم برای دید نزدیک و دیگری برای دید دور سازگار می شود. البته قابل ذکر است که در این نوع از لنز، دید سه بعدی نخواهید داشت.به مرور با گذشت زمان و با تغییر شماره چشم، می بایست به پزشک مراجعه نمایید تا طبق معاینات جدید، برای شما لنزهای جدیدی را تجویز کند. در برخی مواقع با مراجعه به دکتر هنگام تجویز لنزهای تماسی، عینک هم جهت مطالعه برای شما تجویز خواهد کرد. 

در برخی مواقع هنگامی که بیمار احساس نارضایتی در استفاده از عینک و لنزهای تماسی داشته باشد و تغییر دائم شماره چشم، انواع مختلفی از جراحی و لیزر برای اصلاح عیوب انکساری می توان استفاده کرد. البته بیمار می باید تمام شرایط مناسب را جهت تحت جراحی و لیزر چشم قرار گرفتن را داشته باشد. انواع متفاوتی از جراحی وجود دارد که بیمار می تواند با مراجعه به پزشک معالج و بررسی های دقیق شرایط، بهترین نوع را انتخاب کند.

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هر گونه مشکلات بینایی و راه های درمان آن می توانید به وب سایت دکتر پورمازار به نشانی www.binaii.com مراجعه کنید. علاوه بر آن در صورت هر گونه مشکل و درمان مشکلات بینایی خود به مطب دکتر پورمازار که در ” صفحه تماس با ما ” آن قرار دارد مراجعه کنید.

رتینوپاتی دیابتی یکی از عارضه های مهم دیابت می باشد که ما قصد داریم تا شما را با تشخیص بیماری رتینوپاتی دیابتی، علائم تشدید بیماری رتینوپاتی دیابتی و راه های درمان آن آشنا نماییم.

لنز طبی یک انتخاب مناسب برای کسانی است که دارای عیوب چشمی هستند، لنز طبی برای عارضه هایی مانند نزدیک بینی و دوربینی، آستیگماتیسم و قوز چشم کاربرد دارد. در این مقاله به تعریف لنز طبی و همچنین انواع لنز طبی می پردازیم . 

پیر چشمی یک اصطلاح است که این روزها در میان اقوام و آشنایان، بسیار شنیده می شود. به طور کلی این واژه به عنوان بخشی از روند کاملاً طبیعی افزایش سن فرد تلقی می شود که در آن توانایی و قدرت بینایی دست‌خوش تغییر و تحولات بسیاری می شود. می توان گفت زمانی که سن به بالای 40 سال رسید کم کم بیماری پیرچشمی خود را نشان می دهد. علت آن را هم  می توان به کم شدن توانایی تطابق عدسی چشم ربط داد. به طوری که دامنه تطابق چشم در نزدیک ترین نقطه کاهش یافته و بینایی و دید به صورت راحت و واضح رخ نخواهد داد. به همین جهت افراد برای دید بهتر به ناچار باید اشیاء، افراد، اجسام و هرچیزی را که قابل دیدن است دورتر از فاصله واقعی آن مشاهده نمایند. در این صفحه شما را با علل، علائم و درمان های پیرچشمی آشنا می کنیم.

آشنایی با پیرچشمی و راه های درمان و پیشگیری از ان

پیرچشمی

همان‌طور که گفته شد اصطلاح پیرچشمی زمانی است که عدسی چشم سفت و سخت شده و دیگر نمی تواند همانند گذشته به راحتی تغییر شکل دهد و برای تمرکز و دیدن اجسام از خود انعطاف نشان دهد. به همین علت خواندن و مشاهده در محدوده نزدیک برای فرد سخت تر می شود. این در حالی است که در اصطلاح دور بینی اندازه عدسی چشم کوتاه تر از حالت نرمالش می شود. این بیماری یا همان هایپروپیا یک مشکل انکساری تلقی می شود که فرد در دیدن اجسام نزدیک با مشکل مواجه می شود. از جمله علائم دور بینی می توان به:

در دهه گذشته روش کمرا که یک درون کاشت  (inlay  )   مطمئن و تأثیر گذار در درمان پیر چشمی است ابداع گردید. ساختار کمرا به شکل حلقه هایی با ضخامت بسیار کوچک (5 میکرون) است ، کمرا از مواد پلیمری سازگار با بدن انسان ساخته می شود. اصولاً کمرا برای کاهش وابستگی فرد به عینک و یا حذف کلی عینک برای دید نزدیک بیمار استفاده می شود. سوراخ کمرا همچون دور بین عمل کرده و باعث واضح تر شدن دید نزدیک  و ثابت ماندن وضوح دید دور  بیمار می شود. در اکثر جراحی های فمتو لیزیک کمرا، چشم غالب، مورد جراحی قرار گرفته و کمرا در آن کار گذاشته می شود  در نتیجه هر دو چشم در دید دور مشکل نداشته و چشم غالب نیز از دید نزدیک مطلوبی برخوردار خواهد شد. در جراحی کمرا  بخیه و بیهوشی در کار نیست و مدت زمان جراحی کمتر از 15 دقیقه است و افراد بطور معمول 48 ساعت پس از جراحی فعالیت روزانه خود را از سر می گیرند. برای هزینه های عمل کمرا برای درمان پیرچشمی باید با دکتر متخصص خود گفتگو نمایید.

از زالوهایی که کرک ریز و نرم دارند یا لاجوردی رنگ هستند پرهیز کنید زیرا دچار غشی، خونریزی، تب، سستی و قرحه های بدخیم خواهید شد. اما برای درمان های طبی از زالویی استفاده شود که در آب های خزه دار که محل زیست قورباغه هاست رشد کرده و نه زالویی که در آبهای گل آلود سیاه بوده است. در طب عامیانه نیز زالو در کوچه و بازار به فروش می رسیده و تا حدود سی سال قبل، همه می دانستند که برای علاج زخم  و پیرچشمی  بهترین درمان زالو اندازی است. یا برای پیشگیری از فساد دهان و لثه و داشتن دندانهای محکم باید بناگوش را زالو گذارد.

مکمل ها تکمیل کننده نیاز های کلی بدن بوده و در تقویت سلول های بدن در هر یک از ارگان ها و اجزاء ، بسیار موثرند. همچنین مکمل ها ضمن تقویت سلول ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف تاثیر گذار هستند. زمانی که تغذیه صحیح صورت نگرفته و بدن انسان دچار کمبود انواع  ویتامین ها و پروتئین ها شود ، استفاده از مکمل ها ضروری به نظر می رسد. سبک زندگی مدرن امروزی و استفاده از روش های غلط تغذیه ای باعث بروز انواع اختلالات و کمبود مواد مغذی و حیاتی دربدن انسان می گردد. حتی با وجود تغذیه صحیح ، نیاز به ریز مغذی های تکمیل کننده مواد غذایی به طور آشکار مشاهده می شود.بدن انسان دارای پیچیدگی های خاص خود بوده و انسان به منظور فعالیت های روزانه و حفظ حیات و انرژی به مواد غذایی نیازمند است. هر یک از اعضای بدن دارای عملکرد و اهمیت ویژه ای بوده و تقویت این اعضا و ارگان ها به عهده فرد می باشد. چشم انسان که یکی از اعضای مهم بدن انسان به شمار می رود نه تنها از لحاظ زیبایی دارای اهمیت است ، بلکه سلامت چشم موضوعی است که نباید از آن به راحتی گذشت. برای داشتن چشم هایی زیبا و تقویت بینایی نمی توان موارد بهداشتی ، دارویی و غذایی را نادیده گرفت. با وجود اینکه دید چشم موضوع مهمی به شمار می رود ، اما اکثر افراد به این مسئله توجه چندانی نمی کنند. ضعف در بینایی و آسیب های چشمی موضوع ساده ای نیست. دریافت ویتامین ها و مواد معدنی برای چشم بسیار مفید است. با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و همچنین استفاده از مکمل هایی حاوی انواع ویتامین های E , A  ,C و همچنین مس ، روی ، سلنیوم و آنتی اکسیدان ، می توانید به تقویت چشم خود بپردازید.

در ایران برای نخستین بار از روش جدیدی در درمان بیماران مبتلا به پیرچشمی استفاده کرده اند، بهبود پیرچشمی با استفاده از عمل جراحی یکی از متداول ترین شیوه های درمانی است که ضعف رشته های متصل به عدسی چشم را برطرف می کند و قدرت تمرکز و انطباق را به عدسی چشم بازمی گرداند، اما خطر پارگی کره چشم، فرسایش چشم، عفونت و همچنین کاهش خونرسانی به کره چشم ازجمله مشکلاتی است که انجام این روش را با محدودیت مواجه می سازد. معمولا هنگام عمل آب مروارید عدسی طبیعی چشم از چشم خارج شده و به جای آن، لنزهای چشمی تک کانونی کار گذاشته می شود که فرد با استفاده از آن، فقط برای فواصل دور دید خوبی خواهد داشت و در نتیجه فرد برای مطالعه باز هم به عینک نیاز دارد، اما لنزهایی که در این روش جدید از آنها استفاده می شود، از انواع لنزهای چندکانونی و تطابقی هستند که علاوه بر اصلاح دید دور، دید نزدیک و دید میانی را نیز اصلاح می کنند. از این لنزها برای اصلاح و درمان پیرچشمی هم می توان استفاده نمود.در این روش جدید که برای نخستین بار در سطح کشور مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته است، از پر کردن کپسول عدسی چشم پس از انجام عمل آب مروارید یا حتی افرادی که با مشکل آب مروارید مواجه نبوده اند، به عنوان راه حل مناسبی برای درمان پیرچشمی استفاده می شود و به این ترتیب در افراد مبتلا به پیرچشمی لنزهایی از نوع ترکیبی و موسوم به wiol در داخل چشم قرار می گیرد که مشابه عدسی چشم انسان عمل می کند.معمولا از لنزهای مشابه دیگری نیز در درمان پیرچشمی استفاده می شود که برای رانندگی یا دید در شب مشکلاتی را به وجود می آورند یا این که با گذشت زمان و تغییر سن فرد بیمار، کپسول عدسی بتدریج کور شده و در نتیجه توانایی لنزهای تطابقی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. در طراحی و ساخت لنزهای جدید از ۲ مکانیسم تطابقی و چند کانونی به طور همزمان استفاده شده است. می توان گفت کاشتن لنزهای ترکیبی می تواند بهترین و موثرترین راهکار برای درمان پیرچشمی باشد. این لنز در حقیقت با بهره گیری از ساختار عدسی چشم طبیعی انسان طراحی و ساخته شده است که می تواند از طریق تطابق و ساختار چند کانونی، دید بیمار را به نحو موثری اصلاح کند. نکته جالب توجه این است که این لنزها در یک عمل چند دقیقه ای و بدون نیاز به بیهوشی و حتی تزریق بی حسی اطراف چشم و بدون نیاز به پانسمان یا بخیه در داخل عدسی چشم قرار می گیرد. این لنز پس از گذشت ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در داخل چشم حجیم شده و فضای داخل عدسی چشم را پر می کند و به این ترتیب، مانند عدسی طبیعی عمل می کند.

راه های جدید درمان پیر چشمی

چشم پزشک طی معاینه کامل چشم پزشکی، پیرچشمی را تشخیص می دهد. علاو بر کنترل سایر بیماریهای چشمی، چشم پزشک با کمک تست استاندارد بینایی میزان پیرچشمی شما را تعیین خواهد کرد.چشم پزشک عیب انکساری چشمتان را تعیین و نسخه عینک مناسب را تجویز خواهد کرد. در طی معاینه از شما خواسته می شود که بگویید با کدام عینک بهتر می بینید. همچنین چشم پزشک در مورد مناسب ترین روش جراحی پیر چشمی به شما اطلاعات خواهد داد.

یرچشمی همانطور که از نامش پیداست، پدیده‌ای مرتبط با افزایش سن است که با افزایش سن فرد دچار این نقص می‌گردد.پیرچشمی در سنین حدود 40 سالگی شروع شده و از جمله نشانه‌های آن این است که فرد مبتلا به پیرچشمی برای مطالعه روزنامه، کتاب، مجله و یا هر مطلب نوشتاری دیگر مجبور است آنها را در فاصله‌ای نزدیک به چشم نگه دارد که این تلاش برای مطالعه از فاصله نزدیک پیامدهایی مانند سردرد و خستگی چشم را به همراه دارد. پیرچشمی به دنبال کاهش تطابق برای انجام فعالیت‌های بینایی در فاصله نزدیک اتفاق می‌افتد؛ یعنی اگر به هر علتی قدرت تطابق طبیعی عدسی چشم کاهش یابد، چشم به صورت خودکار قادر به افزایش وضوح تصاویری که در میدان دید بینایی قرار می‌گیرد، نخواهد بود. برای اصلاح دید بر اثر عارضه پیرچشمی چه باید کرد؟ نخستین گام برای اصلاح دید بعد از عارضه پیرچشمی این است که فرد از عینک نزدیک‌بین استفاده نماید تا بتواند تطابق برای انجام فعالیت‌های بینایی در فاصله نزدیک را فراهم آورد.

ورزش های جلو گیری از پیری چشم پوست اطراف چشم نازك‌ترین و شكننده ‌ترین پوست در تمام سطح بدن است و با توجه به این كه هنگام صحبت‌كردن با دیگران، چشم‌ها كانون توجه محسوب می‌شوند، چین و چروك‌های اطراف آن به‌عنوان بزرگ ‌ترین علت پیری چهره شناخته شده‌اند. كیست‌های زیر چشمی نیز صدمه زیادی به چهره فرد وارد می‌نماید و باعث ایجاد قیافه‌ای آشفته و پریشان می‌شود. ورزش‌های مخصوص چشم می‌تواند كمك زیادی به چشم‌های پف‌آلود كند. افتادگی پلك‌ها نیز با تمرین‌های مؤثر و ورزش‌های ضد پیری چشم، تا حد زیادی برطرف می‌شود.

ورزش های مختلف چشم و جلوگیری از پیر چشمی

دو طرف سر خود را – در قسمت گیجگاه – به آرامی با دو انگشت فشار دهید تا عضلات آن كشیده شوند و در همین حال، مرتبا چشم‌ها را باز و بسته كنید. این كار را 5 بار تكرار كنید.

در حالی‌كه چشم‌هایتان بسته و آرام است، به صورت قائم بنشینید. همان‌طور كه پلك چشم‌ها در تمام طول مدت ورزش بسته است، اول به پایین نگاه كرده و بعد تا جایی كه ممكن است به بالا نگاه كنید. این حركت را 10 بار انجام دهید.

با چشم‌های باز و آرام، به صورت راست بنشینید. پلك بالای چشم‌ها را تا نیمه ببندید و در همین حال، ابروهایتان را به سمت بالا ببرید. بعد چشم‌ها را كاملا باز كنید تا سفیدی چشم‌ها در قسمت بالایی عنبیه دیده شود. وقتی پا به سن می‌گذاریم، عدسی چشم، سفت و ماهیچه‌‌هایی که آن را کنترل می‌کنند، ضعیف می‌شوند. ماهیچه‌های ضعیف شده نمی‌توانند عدسی چشم را به راحتی خم و پهن کنند، در نتیجه نوری که از طرف اشیا وارد چشم می‌شود، دقیقا روی شبکیه متمرکز نشده و اشیا با وضوح دیده نمی‌شوند. پیرچشمی واقعی، معمولا از سن 70 سالگی به بعد ظاهر شده و کل میزان بینایی فرد (دور و نزدیک) را به علت پوسیدگی شبکیه چشم کاهش می دهد.پس پیرچشمی زودرس پیش از این رده ی سنی صورت خواهد گرفت. در پیرچشمی در واقع بیمار قدرت تمرکز خود روی اشیا را از دست می‌دهد. این بیماری بخشی از روند طبیعی افزایش سن است و هنگامی که عدسی چشم قابلیت انعطاف خود را به تدریج از دست می‏دهد، اتفاق می‏افتد. اما باید بدانید پیرچشمی مساله نگران‌کننده‌ای نیست و به راحتی قابل درمان و اصلاحند.

یکی از ناراحت کننده ترین مشکلات چشم، از بین رفتن بینایی ناشی از یک وضعیت طبیعی و مرتبط با سن به نام پیر چشمی است. اکثر افراد حتی اگر در دوره جوانی از بینایی 10/10 برخوردار باشند و یا بعد از عمل لیزیک یا لازک به وضعیت بینایی عالی و کامل دست یابند ، با رسیدن به سنین ۴٠ تا ۵٠ سالگی دچار پیرچشمی خواهند شد. در گذشته، درمان معمول برای پیر چشمی استفاده از عینک مطالعه یا عینک های چند کانونی و یا استفاده از لنزهای پیشرفته بود.بعد از جراحی حتماً هماهنگی لازم را به عمل بیاورید تا یکی از نزدیکان شما را به منزل برساند. برای محافظت از چشم باید عینک آفتابی به چشم بزنید یا چشم‌ها را با پد بپوشانید.

مراقبت ها جهت پیشگیری از پیر چشمی

پذیرش۲۴ » محتوای سلامتی » چشم پزشکی » پیر چشمی | پیشگیری و درمان آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

گذر سن امری حتمی و اجتناب ناپذیر است اما پیرشدن نه و هزاران راه برای جوان نگه داشتن روح و جسم رو به روی شماست. با شناخت علائم و روش های پیشگیری در بیماری پیر چشمی سلامت چشمان خود را حفظ کنید.

دراثر بالا رفتن سن انعطاف پذیری و قابلیت تطابق‌ پذیری عدسی برای فعالیت‌های بینایی در فاصله نزدیک کاهش می‌یابد در نتیجه  فرد اجسام نزدیک را به صورت واضح نمی بیند و قدرت تمرکز خود بر روی اشیاء را از دست می‌دهد ، به این اختلال پیر چشمی می گویند. این اختلال در سنین بالا معمولا بین ۴۰ تا ۵۰ سال رخ می دهد. در افراد دوربین، ممکن است علائم پیر‌ چشمی در سنین پایین تر بروز کند . در چنین شرایطی فرد تصاویر ، اشیای نزدیک و نوشته ها را به صورت تار یا درهم می بیند.

 

پیرچشمی

علل بروز بیماری پیر چشمی 

به طور کلی درمانی قطعی برای پیر چشمی نیست ، اما چندین روش مرسوم درمانی مانند عینک ،لنز های تماسی و جراحی انکساری وجود دارد که دید فرد را بهبود می بخشد.

می توان گفت هیچ‌کدام از روش‌های درمانی پیر‌ چشمی ایده آل نیستند ؛ یعنی هرکدام از این روش‌ها مزایا و مشکلاتی دارد، اما اگر روش‌های اصلاحی لیزری به صورت اصولی و دقیق روی قرنیه چشم ، قبل‌ از عمل و با انتخاب درست بیمار انجام شده باشد ، موثر تلقی می شود.

 پذیرش۲۴ به شما کمک خواهد کرد تا با شناخت از پزشکان متخصص و متبهر در زمینه ی بینایی بتوانید تجربه ی موفقی در درمان چشم خود را تجربه کنید.

مشاوره آنلاین چشم پزشکی

ممنون از مطلب
یعنی برای پیرچشمی عمل لیزیک انجام میدهند؟ چطوره؟ خوب میشه؟ کجاها انجام میشه؟ خطرناک نیست؟

دوست عزیز برای دریافت پاسخ سوالتان شما میتوانید از طریق لینک https://www.paziresh24.com/qa/
اقدام بفرمایید و سوال خود را مطرح کرده پزشک متخصص به شما پاسخ میدهند

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مطالب مجله سلامتی پذیرش24 تحت نظارت پزشکان تایید شده ویراستاری می‌شوند لیکن در نظر داشته باشید جایگزین پیشنهاد تخصصی پزشک معالج نمی‌باشد. از اینرو پیشنهاد می‌کنیم جهت تشخیص و درمان کامل بیماری به پزشک مراجعه کرده یا از ایشان مشاوره پزشکی آنلاین دریافت فرمایید.

آیا حساب کاربری ندارید؟

خستگي زودهنگام چشم در مطالعه طولاني‌مدت یکی از علائم پیرچشمی است

پیرچشمی (Presbyopia) اصطلاحی است به معنای کاهش دامنه تطابق چشم بیمار که در نزدیک‌ترین نقطه مورد نظر، بینایی واضح و راحت فرد رخ نخواهد داد. یك پدیده طبیعی در اثر افزایش سن است و معمولا در اوایل یا اواسط دهه پنجم زندگی جلب توجه می كند.

 

در صورت ابتلا به پیرچشمی باید برای خواندن كتاب آن را دست كشیده شده بگیرید و احتمالاً خواندن خطوط ظریف دفتر تلفن نیز برای شما مشكل خواهد شد. گاهی ممكن است دچار خستگی و سر درد شوید.

 

پیرچشمی

 پیرچشمی مساله نگران کننده‌ای نیست و براحتی قابل درمان است

   

علل بروز پیرچشمی:

وقتي پا به سن مي‌گذاريم، لنزها سفت و ماهيچه‌هايي كه لنز را كنترل مي‌كنند، ضعيف مي‌شوند. ماهيچه‌هاي ضعيف شده نمي‌توانند عدسي چشم را به راحتي خم و پهن كنند، در نتيجه نوري كه از طرف اشياء وارد چشم مي‌شود، دقيقا روي شبكيه متمركز نشده و اشياء باوضوح رويت نمي‌شوند. در پيرچشمي در واقع قدرت تمركز خود بر روي اشياء را از دست مي‌دهيم.

 

پیرچشمی بخشی از روند طبیعی افزایش سن می‏باشد و در هنگامی که عدسی چشم قابلیت انعطاف خود را بتدریج از دست می‏دهد، اتفاق می‏افتد. اما از دلایل عمده پیرچشمی سخت شدن پوسته عدسی چشم می‌باشد، دلیل دیگرش کاهش قدرت عضلات جسم مژگانی هست که در این حالت عضلات مژگانی قادر نیستند که انحنای لازم را برای عدسی بوجود بیاورند، به علت اینکه خود این عضلات با افزایش سن دچار اسکلروزیس می‌گردند.

 

بطور کلی یک سری تغییرات در بدن به علت افزایش سن ایجاد می‌گردد که غیر قابل برگشت می‌باشد و پیرچشمی یکی از این تغییرات است، پیرچشمی مساله نگران کننده‌ای نیست و براحتی قابل درمان است، منظور از درمان همان اصلاح است.

 

پير چشمي معمولا بالاي سن 40سال شروع مي شود 

  

 عوامل خطر :

علاوه بر سن عوامل خطر دیگری نیز برای پیرچشمی مطرح شده است:

ο دوربینی: که این به انعطاف پذیری زیاد لنزها نیاز دارد.

 

ο شغل: این هم یک عامل خطر است بویژه اگر شغل به دید نزدیک نیاز داشته باشد.

 

ο جنس: در زنان جوان شیوع بیشتری دارد.

 

ο بیماری چشم یا تروما و آسیب به لنزها یا ماهیچه های مژکی می تواند باعث تسریع پیشرفت پیرچشمی شود.

 

ο بیماری سیستمیک: بيماري قند‌(ديابت) و همچنين بيماري ام.اس (مولتيپل اسكلروزيس) مي‌تواند شما را در خطر پيرچشمي قرار دهد. بنابراين اگر بيماري قند داريد، قند خود را پيوسته كنترل كنيد تا به اين عارضه مبتلا نشويد.

 

ο داروها: داروهاي ضدافسردگي و همچنين ضدحساسيت‌ها (آنتي هيستامين‌ها) مي‌توانند انعطاف‌پذيري لنز را كاهش دهند و شما را در خطر ابتلا به پيرچشمي قرار دهند.

 

ο محل زندگي: نتايج تحقيقات نشان داده‌اند كساني كه در مناطق جغرافيايي گرم و خشك زندگي مي‌كنند مانند مناطق جنوبي كشورمان يا كساني كه در نزديك خط استوا زندگي مي‌كنند، بيش از ديگران به پيرچشمي مبتلا مي‌شوند.

 

در اين مناطق،‌ تابش نورخورشيد شديدتر و نورماوراي بنفش در فضا بيشتر است. اشعه ماوراي‌ بنفش براي چشم مضر است. بنابراين اگر ساكن چنين نواحي هستيد، حتما از عينك آفتابي مناسب استفاده كنيد.

  

 بیماری چشم یا تروما می تواند باعث تسریع پیشرفت پیرچشمی شود

  

علائم پیر چشمی:

علايم پيرچشمي متفاوت است مثل:

• در بيشتر افراد اولين علامت ايجاد اشکال در حين مطالعه نوشته‌هاي ريز به خصوص در شرايط روشنايي کم مي‌باشد که قبلا جهت مطالعه آن مشکل وجود نداشته است.

 

پیرچشمی

• خستگي زودهنگام چشم در مطالعه طولاني‌مدت يا در حين انجام کارهاي ظريف و ممتد، سردرد و خواب‌آلودگي

 

• لزوم دور نگه داشتن کتاب هنگام مطالعه براي بهتر ديدن

 

• ايجاد اشکال در نخ‌کردن سوزن گرچه در نور زياد به علت تنگ‌شدن مردمک اين کار با اشکال کمتري برحسب سن امکان‌پذير است.

 

• افرادي که مطالعه، تايپ، کار با کامپيوتر، انجام کارهاي ظريف نزديک مانند خياطي و… کار روزانه و دايمي آنهاست زودتر متوجه پيرچشمي خود خواهند شد ولي بعضي ديگر مانند خانم‌هاي خانه‌دار و کشاورزان… که کمتر با کار نزديک سر و کار دارند نياز به عينک براي اصلاح ديد نزديک را ديرتر احساس خواهند کرد.

 

به عبارت ديگر مي‌توان گفت با توجه به نوع شغل افراد نياز به استفاده از عينک نزديک در سن پيرچشمي با توجه به شرايط فرد با تقدم و تاخر خواهد بود.

 

پس در مروری ساده علائم به شکل زیر است :

۱. دید بیمار در نقطه نزدیک نرمال تار می شود.

۲. علائم نزدیک بینی اصلاح نشده ظاهر می شود.

۳. خستگی چشم به هنگام مطالعه

۴. شکایت سرگیجه به هنگام مطالعه

۵. کنتراست کم به هنگام مطالعه

۶. نیاز به نور مستقیم و روشن به هنگام مطالعه

و مهمترین اینها مشکل در خواندن نوشته های زیر مانند آنچه بر روی بطری داروها و یا در کتابهای تلفن نوشته می شود.

  

 در پيرچشمي در واقع قدرت تمركز خود بر روي اشياء را از دست مي‌دهيم  

 

تشخیص پیر چشمی :

روشهای تشخیصی متفاوت بوده و با استفاده از ابزارهای خاصی صورت می گیرد به گونه ای که بکارگیری همه آنها مهم است زیرا می تواند در درمان تأثیر گذار باشد.

 

بطور کلی اگر فردی از عینک یا لنزهای تماسی استفاده نمی کند. هیچ مشکلی چشمی ندارد و دارای شانس کمی جهت ابتلا به بیماریهای چشمی است، باید بین سن ۲۰ تا ۲۹ سال حداقل یکبار ، بین ۳۰ تا ۳۹ سال حداقل دو بار، بین سن ۴۰ تا ۶۴ سال هر ۲ تا ۴ سال و بالا ۶۵ سال هر ۱ تا ۲ سال جهت معاینات چشمی به متخصص مراجعه نماید.

 

اگر فردی از عینک یا لنز استفاده می کند نیز باید معاینات در فواصل کمتری صورت گیرد. اما در صورت وجود هرگونه علامت یا مشکل چشمی حتی در صورت انجام معاینه در همین اواخر باز باید جهت معاینه مجدد به پزشک مراجعه شود و بعنوان مثال وجود تاری دید ممکن است بیانگر علامتی باشد که نیاز فرد به تغییر عینک یا لنز را مطرح سازد.

 

درمان پیرچشمی :

اگر چه روشی برای درمان پیرچشمی وجود ندارد، چندین درمان است که دید بیمار را بهبود می بخشد، اینها شامل: عینک، لنزهای تماسی و جراحی انکساری می باشد.

 

براي اينكه پيرچشمي چشمانتان را اصلاح كنيد و از شر آن خلاص شويد؛ بايد از لنزها يا عدسي‌هاي مثبت استفاده كنيد. اين عدسي‌ها به شما كمك خواهند كرد، اجسام نزديك را واضح و روشن ببينيد. بايد به اين نكته توجه كنيد كه براي پيرچشمي درماني قطعي وجود ندارد ولي چندين درمان وجود دارد كه ديد شما را بهبود مي‌بخشند: عينك، لنزهاي تماسي و جراحي انكساري.

 

روشهای تشخیصی متفاوت بوده و با استفاده از ابزارهای خاصی صورت می گیرد

  

♦ عينك:

متخصصان اعتقاد دارند بهترين روش درمان پيرچشمي استفاده از عينك است. در سنين بالاتر از 40 تا 45 سال، افرادي با ديد طبيعي (بدون پيرچشمي) احتياج به عينك مطالعه پيدا مي‌كنند و افرادي كه قبلا از عينك استفاده مي‌كرده و نزديك‌بين يا دوربين بوده‌اند، احتياج به 2 عينك يكي براي دور و يكي براي نزديك پيدا خواهند كرد.

 

البته عينك‌هايي در بازار وجود دارد كه بخش بالاي عدسي آنها مناسب براي ديدن اجسام دور است و بخش پائين آن عدسي براي ديدن اجسام نزديك مناسب است. شما مي‌توانيد براي اصلاح پيرچشمي خود از اين نوع عينك‌ها استفاده كنيد، به اين ترتيب با نگاه كردن در راستاي بالاي عدسي، اجسام دور را به وضوح مي‌بينيد و با نگاه كردن در راستاي پائين عدسي، اجسام نزديك را واضح و روشن رويت خواهيد كرد.

 

يك مزيت نزديك بيني كمتر از 3 ديوپتر اين است كه اين افراد پس از شروع پيرچشمي مي‌توانند عينك دور خود را بردارند و قادر به خواندن بدون عينك باشند. اما افراد با نزديك بيني متوسط و شديد پس از شروع پيرچشمي علاوه بر عينك دور نياز به عينك مطالعه هم خواهند داشت و در واقع مزيتي نسبت به افراد طبيعي ندارند.

 

از زمان شروع پيرچشمي هر 2 تا 3 سال، 0/25 تا 0/5 نمره به ‌نمره ‌عينك‌ افزوده مي‌شود بنابراين براي معاينه دوره‌اي به چشم پزشك مراجعه كنيد. فراموش نكنيد كه استفاده از عينك جهت پيشگيري از افزايش نمره عينك نيست بلكه تنها به ديد بهتر شما در زمان انجام كارهايي مانند مطالعه كمك مي‌كند.

  

چشم پزشكان گاهي براي بعضي افراد عينك مطالعه با لنز تماسي توصيه مي‌كنند

 

♦ لنزهاي تماسي:

عدسي‌هاي چشمي 2 كانوني، لنزهاي مخصوصي هستند كه براي آن دسته از افرادي كه مشكل نزديك‌بيني و دوربيني را همزمان دارند، ساخته شده‌اند. پيرچشمي از جمله همين اختلالات است. اين لنزها داراي 2 كانون هستند كه بخش فوقاني عدسي براي مشاهده اجسام دور و بخش تحتاني براي مشاهده اجسام نزديك است.

 

چشم پزشكان گاهي براي بعضي افراد عينك مطالعه با لنز تماسي توصيه مي‌كنند. در اين صورت عينك مطالعه براي ديدن اجسام نزديك استفاده مي‌شود. البته به اين نكته توجه كنيد كه در صورت استفاده از لنز تماسي بايد دقت و حوصله كافي براي رعايت نكات بهداشتي و رعايت اصول گذاشتن و برداشتن آن را در چشم داشته باشيد.

  

با استفاده از امواج راديويي و بدون عمل جراحي، پيرچشمي اصلاح مي‌شود

 

♦ جراحي و ليزر:

معمولا چون لنزهاي قابل برداشتن رضايت بيماران را تامين نمي‌كنند، روش‌هاي جراحي مانند لنزهاي 2 كانوني و يا چند كانوني، لنزهاي تطابقي با قابليت جا به جايي هنگام تطابق، و لنزهاي كماني شكل بعد از جراحي آب مرواريد به كار گرفته شدند.

 

روش‌هاي جراحي خاصي نيز وجود دارد كه عدسي يك چشم را براي ديدن اجسام دور و عدسي چشم ديگر را براي ديدن اجسام نزديك تنظيم مي‌كند. تفسير مغزي از دو تصوير كه در دو نيم كره مغزي تشكيل مي‌شود به مرور زمان به گونه‌اي تغيير مي‌يابد كه بيمار ناخودآگاه دور و نزديك را راحت مي‌بيند.

 

برخي متخصصان مي‌گويند ليزر تاثيري بر روي قدرت متمركز كننده عدسي ندارد و بنابراين نمي‌تواند پيرچشمي را درمان كند. ” كراتوپلاستي ” روش جديدي است كه با استفاده از امواج راديويي و بدون عمل جراحي، پيرچشمي اصلاح مي‌شود.

 

مصرف سیگار در بروز زودرس بیماری پیرچشمی موثر است

 

روش‌های پیشگیری از پیرچشمی

◊ خوب بخوابید:

متخصصان اعتقاد دارند هشت ساعت خواب در شبانه‌روز در پیشگیری از پیرچشمی موثر است.

 

◊ خوب بخورید:

مصرف انواع میوه جات و سبزیجات و مرکبات در پیشگیری و به تعویق افتادن زمان ابتلا به این بیماری نقش موثری دارد. هویج و مرکبات سرشار از ویتامین‌های A و C هستند. این ویتامین‌ها حاوی‌ آنتی‌اکسیدان هستند و به همین علت پیرچشمی را به تعویق می‌اندازند.

 

دانشمندان دانشگاه‌ جان هاپکینز می‌گویند، ‌این ویتامین‌‌ها عدسی چشم را در شرایط مناسبی قرار داده و باعث می‌شوند چشم به خوبی برای دیدن اجسام دور و نزدیک انطباق پیدا کند.

 

◊ از عینک آفتابی استفاده کنید:

اشعه خورشید باعث ایجاد پیرچشمی به خصوص در ساکنان مناطق گرمسیر و آفتابی می‌شود. بنابراین با استفاده از عینک آفتابی از چشمانتان محافظت کنید.

 

◊ سیگار نکشید:

مصرف سیگار در بروز زودرس بیماری پیرچشمی موثر است.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

منبع:pezeshk.us

بیشتر بخوانید تا سالم بمانید


درمان ناهنجاری جلو بودن فک با ارتودنسی


پاکسازی و رفع آلودگی هوای خانه


اسلایس براونی آلبالو


جراحی زیبایی سینه و شکم


بهترین راه بهبود کیفیت هوا در خانه

سریعترین وارزانترین راه سفربه نقاط مختلف

برترین باشگاه بدنسازی اطرافتان را پیداکنید

اینجا یکی از هتلهای کیشه! همین حالارزروکن


هم اکنون نیازمند یاری سبزتان هستیم


یک پذیرایی با شکوه با دسر های خوشمزه


حس می کنی دچار کم شنوایی شدی؟


راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی


چگونه ناخن جویدن کودکان را ترک دهیم؟

درمان قطعی انحرافات زانو درکوتاه ترین زمان

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

پیر چشمی به از بین رفتن طبیعی توانایی تمرکز اجسام نزدیک می گویند که با افزایش سن رخ می دهد. بیشتر افراد بعد از 40 سالگی، هنگامی که شروع به مشکلی در دیدن متون کوچک – از جمله پیام های متنی در تلفن خود می کنند – متوجه اثرات پیر چشمی می شوند.

شما نمی توانید از پیر چشمی فرار کنید، حتی اگر قبلاً مشکل بینایی نداشته اید. حتی افرادی که نزدیک بین هستند، متوجه می شوند که در هنگام دید عینک معمولی یا لنزهای تماسی برای اصلاح دید از دور، پیر چشمی خود را نشان می دهد.

محققان تخمین می زنند که نزدیک به 2 میلیارد نفر در سراسر جهان مبتلا به پیر چشمی هستند.

اگرچه پیر چشمی با افزایش سن، یک تغییر طبیعی در چشمان ماست، اما اغلب یک رویداد مهم و عاطفی است زیرا نشانه پیری می باشد که نادیده گرفتن و پنهان کردن آن غیرممکن است.

در مناطقی از جهان که دسترسی به خدمات مراقبت از بینایی وجود ندارد، پیر چشمی بیش از یک ناراحتی عادی است – این یکی از دلایل اصلی اختلال بینایی است که باعث کاهش کیفیت زندگی و بهره وری افراد می شود. 

پیرچشمی

علائم پیر چشمی

هنگامی که مبتلا به پی چشمی شدید، باید تلفن هوشمند و اشیاء دیگر و موارد خواندنی (کتاب، مجله، فهرست، برچسب ها و غیره) را از چشم خود دورتر نگه دارید تا واضح تر آنها را ببینید.

متأسفانه، وقتی اجسام را دورتر از چشمان خود حرکت می دهید از نظر اندازه کوچکتر می شوند، بنابراین این تنها یک راه حل موقت و جزئی موفقیت آمیز برای پیر چشمی است.

چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته ایم اگر هنوز هم می توانید اشیاء نزدیک را به خوبی مشاهده کنید، پیر چشمی می تواند باعث سردرد، کشیدگی چشم و خستگی بینایی شود که خواندن و سایر کارهای نزدیک بینایی را ناراحت تر و خسته کننده تر می کند. 

چه عواملی باعث ابتلا به پیر چشمی می شود

پیر چشمی یک فرآیند مرتبط با سن است. این ضخیم شدن تدریجی و از بین رفتن انعطاف پذیری عدسی های طبیعی داخل چشم شماست.

این تغییرات وابسته به سن در پروتئین های موجود در عسی اتفاق می افتد و باعث می شود عدسی به مرور زمان سخت تر و غیر الاستیک شود. همچنین تغییرات مربوط به سن در فیبرهای عضلانی اطراف عدسی اتفاق می افتد. با خاصیت ارتجاعی کم، تمرکز چشم ها روی اجسام نزدیک دشوار می شود.

اگر تاری دید شما را از خواندن، انجام کارهای نزدیک یا لذت بردن از سایر فعالیت های عادی، دور می کند، به چشم پزشک مراجعه کنید. او می تواند تشخیص دهد که آیا شما پیر چشمی دارید یا از گزینه های خود به شما توصیه می کند.

 اگر:

از بین رفتن ناگهانی بینایی در یک چشم با یا بدون درد چشم و بینایی ناگهانی مبهم یا تاری را تجربه کنید

چشمک های نور، لکه های سیاه و یا حفره های اطراف چراغ را ببینید

بینایی مضاعف داشته باشید 

فاکتورهای خطر برای پیر چشمی

مهمترین عامل خطر ابتلا به پیر چشمی، سن است. بیشتر افراد تا 40 سالگی توانایی تمرکز روی اشیاء نزدیک را از دست می دهند.

برخی از بیماری ها یا داروهای خاص می توانند باعث بروز پیر چشمی در افراد کمتر از 40 سال شوند. هنگامی که علائم پیر چشمی زودتر از حد معمول رخ دهد، به آن پیر چشمی زودرس گفته می شود. اگر در سنین زودتر از شروع عادی علائم پیر چشمی را مشاهده کنید، ممکن است نشانه بیماری پزشکی زمینه ای باشد. 

شما در معرض ابتلا به پیر چشمی زود رس قراری خواهید داشت اگر؛

برخی از داروهای بدون نسخه می توانند توانایی چشم شما در تمرکز روی تصاویر نزدیک را کاهش دهند.

مصرف داروهای زیر می تواند شما را در معرض خطر ابتلا به پیر چشمی پیش از موعد قرار دهد:

عوامل دیگری که ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به پیر چشمی زودرس قرار دهد عبارتند از:

تشخیص

پیر چشمی توسط یک معاینه چشم اصلی تشخیص داده می شود، که شامل ارزیابی انکسار و معاینه سلامت چشم است.

ارزیابی انکسار مشخص می کند که آیا شما نزدیک بینی یا دور بین بودن، آستیگماتیسم یا پیر چشمی دارید. پزشک شما ممکن است از ابزارهای مختلفی استفاده کند و از شما بخواهد که چندین لنز را بررسی کنید تا فاصله و بینایی شما را آزمایش کند.

پزشک چشم شما به احتمال زیاد قطره ای را در چشم شما قرار می دهد تا چشمتان را برای معاینه سلامت چشم بیازماید. این ممکن است باعث شود تا چند ساعت بعد از ریختن قطره چشم شما نسبت به نور حساس تر شود. این کار پزشک شما را قادر می سازد تا راحت تر قسمت داخلی چشم خود را مشاهده کند. 

چشم پزشکان به بزرگسالان توصیه می کند تا هر چند سال یک بار به چشم پزشکی مراجعه کنند؛

ممکن است در صورت داشتن عوامل خطر بیماری چشم یا عینک یا لنزهای تماسی نیاز به معاینات بیشتر داشته باشید.

درمان

هدف از درمان جبران ناتوانی چشم شما در تمرکز روی اشیاء مجاور است. گزینه های درمانی شامل استفاده از عینک اصلاحی (لنزهای تماشایی) یا لنزهای تماسی، عمل جراحی انکسار یا دریافت لنز برای پیر چشمی است. 

عینک

عینک یک روش ساده و بی خطر برای اصلاح مشکلات بینایی ناشی از جمله پیر چشمی می باشد. اگر قبل از بروز پیر چشمی دید خوب و غیر اصلاح شده ای داشتید ممکن است از عینک مطالعه بدون نسخه استفاده کنید. از چشم پزشک خود بپرسید که آیا عینک بدون نسخه برای شما مناسب است یا خیر.

بیشتر عینک های مطالعه بدون نسخه از قدرت 1 درجه قطر (D) تا 3/3 درجه است. 

هنگام انتخاب عینک خواندن:

درجات مختلف را امتحان کنید تا زمانی که بزرگنمایی را پیدا کنید که به شما امکان خواندن راحت را می دهد، از درجات پایین شروع کنید .

پیرچشمی

هر جفت را روی مطالب خواندنی که در فاصله مناسب قرار دارد، آزمایش کنید

اگر عینک بدون نسخه کافی نیست یا اگر از قبل به لنزهای اصلاحی برای نزدیک بینی ، دور بینایی یا آستیگماتیسم احتیاج دارید به لنزهای تجویز شده برای پیر چشمی نیاز دارید. انتخاب های شما شامل موارد زیر است: 

عینک مطالعه با نسخه. اگر مشکل بینایی دیگری ندارید، می توانید از عینک با لنزهای نسخه ای فقط برای خواندن استفاده کنید. هنگامی که مطالعه نمی کنید، استفاده از آن را کنار بگذارید.

دو کانونی ها؛ این لنزها دارای یک خط افقی قابل مشاهده هستند که فاصله تشخیص داده شده در نسخه را در بالای خط قرار داده و نسخه مطالعه شما را در زیر خط قرار می دهد.

محورها این لنز ها اصلاحاتی را برای دیدن در نزدیکی، دید در مسافت میانی – مانند صفحه نمایش رایانه – و دید از راه دور را به همراه دارند. سه کانونی ها با دو خط افقی قابل مشاهده در لنزها قرار دارد. 

چند کانونی پیشرفته؛ این نوع لنزها هیچ خط افقی قابل مشاهده ندارند، اما دارای چندین قدرت برای تصحیح مسافت، فاصله متوسط و نزدیک هستند. نواحی مختلف این لنز از قدرت تمرکز متفاوتی برخوردار است. 

نوع پیشرفته ساده (اداری). این لنزها برای کار با فاصله نزدیک از کامپیوتر و کار تصحیحی دارند. شما معمولاً از این موارد در رایانه یا برای مطالعه استفاده می کنید و آنها را هنگام رانندگی یا پیاده روی کنار می گذارید. 

لنزهای تماسی

افرادی که مایل به استفاده ازعینک نیستند، اغلب لنزهای تماسی را امتحان می کنند تا مشکلات بینایی خود را که ناشی از پیر چشمی است بهبود بخشد. اگر شرایط خاصی در رابطه با پلک ها، مجاری اشک آور یا سطوح چشم های خود مانند خشکی چشم وجود داشته باشد، ممکن است این گزینه برای شما مفید نباشد. 

چندین نوع لنز موجود است:

لنزهای تماسی دو کانونی. لنزهای تماسی دو کانونی در هر مخاطب تصحیح مسافت و نزدیک را فراهم می کنند. در یک نوع لنزهای دو کانونی، قسمت پایین، خواندن لنز وزن دارد تا لنزها به درستی در چشم شما قرار بگیرند. انواع جدیدتر لنزهای تماسی دو کانونی یک نوع تصحیح را از طریق لبه های (حاشیه) هر لنز و نوع دیگر تصحیح از طریق مرکز لنزها ارائه می دهند. 

لنزهای تماسی مونو ویژن. برای مخاطبان مونو ویژن، شما یک لنز تماسی برای دید از راه دور در یک چشم (معمولاً چشم غالب شما) و یک لنز تماسی برای دید نزدیک از چشم دیگر خواهید داشت.

مونو ویژن اصلاح شده. با استفاده از این گزینه، یک لنز تماسی دو کانونی یا چند کانونی را در یک چشم و یک لنز تماسی برای فاصله در سمت دیگر (معمولاً چشم قوی تر) قرار می دهید. شما از هر دو چشم برای فاصله و یک چشم برای مطالعه استفاده می کنید.

جراحی انکسار شکل قرنیه شما را تغییر می دهد. از لحاظ پیر چشمی، این روش درمانی می تواند برای بهبود دید نزدیک در چشم ضعیف تر شما استفاده شود. این کار مثل استفاده از لنزهای تماشای مونو ویژن است. حتی بعد از عمل ممکن است نیاز به استفاده از عینک برای مشاهده نزدیک داشته باشید. 

با پزشک خود در مورد عوارض جانبی احتمالی صحبت کنید، زیرا این روش قابل برگشت نیست. ممکن است بخواهید قبل از اقدام به عمل جراحی لنزهای تماسی مونوویژن را برای مدتی امتحان کنید. 

روش های جراحی انکسار شامل: 

کراتوپلاستی رسانا. این روش با استفاده از انرژی فرکانس رادیویی برای اعمال گرما در نقاط کوچک اطراف قرنیه استفاده می شود. گرما باعث می شود که لبه قرنیه کمی کوچک شود و انحنای آن (استحکام) و توانایی تمرکز آن افزایش یابد. نتایج کراتوپلاستی رسانا متغیر است و ممکن است طولانی نباشد.

با کمک لیزر در کراتوپلاستی درجا (LASIK). با این روش، جراح چشم شما یک لایه نازک و لولایی را عمیق تر به داخل قرنیه شما می فرستد. او سپس از لیزر برای از بین بردن لایه های داخلی قرنیه شما برای تقویت شکل منحنی آن استفاده می کند.

بهبودی ناشی از جراحی لیزیک معمولاً سریعتر و دردناک تر از سایر جراحی های قرنیه است. 

کراتکتومی زیرپیفلیال با کمک لیزر (LASEK). جراح فقط یک پوشش محافظ بیرونی قرنیه (اپیتلیوم) یک تکه فوق العاده نازک ایجاد می کند. او سپس از یک لیزر برای تغییر شکل لایه های بیرونی قرنیه استفاده می کند، منحنی آن را تیز می کند و سپس اپیتلیوم را جابجا می کند. 

کراتکتومی فوتورفراکسیو (PRK). این روش مشابه با روش فوق است مگر اینکه جراح کاملاً اپیتلیوم را برداشته، سپس از لیزر برای تغییر شکل قرنیه استفاده کند. اپیتلیوم جایگزین نشده است، اما به طور طبیعی مطابق با شکل جدید قرنیه شما رشد خواهد کرد. 

کاشت لنز

برخی از چشم پزشکان از روشی استفاده می کنند که در آن آنها لنز را از چشم برداشته و آن را با یک لنز مصنوعی جایگزین می کنند. به این لنز داخل چشمی گفته می شود.

انواع مختلفی از ایمپلنت های لنز برای تصحیح پیر چشمی در دسترس هستند. برخی لنزها به چشم شما اجازه می دهند چیزهایی را در نزدیکی و از راه دور مشاهده کند. برخی از موقعیت یا شکل درون چشم تغییر می کنند (لنزهای جادذب). اما کاشت لنز می تواند باعث کاهش کیفیت دید نزدیک شما شود و ممکن است شما همچنان به عینک خواندن نیاز داشته باشید. 

عوارض جانبی احتمالی شامل تابش خیره کننده و تار شدن است. علاوه بر این، این عمل جراحی همان خطراتی را که همراه با جراحی آب مروارید مانند التهاب، عفونت، خونریزی و گلوکوم وجود دارد را، به همراه داشته باشد.

تزئینات قرنیه 

برخی از افراد درمان موفقیت آمیز پیر چشمی را داشته اند که شامل قرار دادن یک حلقه پلاستیکی کوچک با دهانه مرکزی است. دهانه آن مانند دوربین سوراخ دار عمل می کند و به نور متمرکز اجازه می دهد تا بتوانید اشیاء نزدیک را ببینید.

اگر از نتایج روش تزریق قرنیه خود خوشتان نمی آید، جراح چشم شما می تواند حلقه ها را برداشته و شما را برای بررسی سایر گزینه های درمانی آزاد کند. 

چگونه می توان از پیر چشمی جلوگیری کرد

هیچ روش اثبات شده ای برای جلوگیری از پیر چشمی وجود ندارد. کاهش تدریجی توانایی تمرکز روی اشیاء نزدیک همه را تحت تأثیر قرار می دهد. با این وجود، می توانید با این مراحل از بینایی خود محافظت کنید:

در مورد هرگونه تغییر در بینایی یا سلامت چشم با پزشک یا متخصص چشم خود صحبت کنید. بسیاری از بیماری ها و شرایط چشمی می توانند از مداخله و درمان زودهنگام بهره مند شوند.

توانایی و قدرت بینایی افراد در طول زندگی دستخوش تغییرات زیادی می‌شود. یکی از این تغییرات که پس از ۴۰ سالگی رخ می‌دهد، اختلال پیرچشمی است. پیشرفت بیماری پیرچشمی تا حدود ۵۵ سالگی ادامه می‌یابد. در افراد مبتلا به پیرچشمی قدرت تطابق عدسی چشم کاهش می‌یابد، به طوری که فرد دید واضحی از اشیاء نزدیک ندارد و برای دید بهتر بایستی اشیاء را دورتر از فاصله طبیعی بنگرد. در واقع به مرور و با افزایش سن، عدسی چشم خاصیت انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهد و با کاهش الاستیسیته عدسی، چشم فرد برای دید‌ نزدیک نمی‌تواند به خوبی تطابق داشته باشد و اجسام نزدیک را نمی‌تواند به وضوح ببیند.

برخی از علائم پیرچشمی عبارتند از:

اگر بیماری پیرچشمی را به درستی و به موقع درمان نکنید دچار برخی مشکلات و اختلالات خواهید شد. در ادامه، به برخی از این مشکلات اشاره می‌کنیم:

عینک مطالعه: اگر تنها مشکل در بینایی شما پیرچشمی باشد (‌یعنی اختلالات دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیستم نداشته باشید) ممکن است عینک مطالعه بهترین راه حل درمانی برای شما باشد.

عدسی‌های دو کانونی، سه کانونی و پیشرفته: اگر در حال حاضر دچار دیگر اختلالات بینایی هستید و از عینک استفاده می‌نمایید ممکن است نیاز به استفاده از عدسی‌های چند کانونی داشته باشید. انواع این عدسی‌ها عبارتند از:

پیرچشمی

لنزهای تماسی: برخی از افراد ترجیح می‌دهند که به جای عینک از لنز تماسی استفاده کنند. دو نوع لنز تماسی جهت بهبود پیرچشمی وجود دارد که عبارتند از:

جراحی انکساری چشم: برای برخی افراد، استفاده مداوم از عینک و لنز‌های تماسی کار مشکلی است. به همین دلیل ممکن است پزشک روش‌های جراحی همچون لیزیک را به شما پیشنهاد دهد. طی جراحی، یکی از چشم‌ها برای دید نزدیک و چشم دیگر برای دید دور اصلاح می‌شود. اما قبل از انجام جراحی، پزشک جلسات مشاوره‌ای را تنظیم می‌نماید تا با معاینه و بررسی وضعیت بیمار، از انتخاب این روش اطمینان حاصل کند.

دکتر ادیب مقدم متخصص جراحی چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند برای آگاهی بیشتر در مورد خدمات ارائه شده در مطب ایشان روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “ae05de6aaa78303ae333ca6156685abd” );document.getElementById(“a884bfbdd3”).setAttribute( “id”, “comment” );

نام *

ایمیل *

وبسایت

دکتر ادیب مقدم همواره سعی بر این داشته‌اند که با پیشرفت دانش جهانی در زمینه چشم پزشکی و تکنیک‌های نوین جراحی رفرکتیو همگام باشند. ایشان دوره‌های آموزشی مختلفی را در زمینه جراحی‌های نوین چشم (سگمنت قدامی، رفرکتیو) و اُپتیک در ایالات متحده و اروپا سپری کرده‌اند. جراحی پیشرفته ترنس پی آر کی (Trans-PRKCustomized Trans-PRK) که به عنوان یک روش جراحی پیشرفته لیزر اصلاح بینایی شناخته شده است، برای اولین بار در ایران توسط دکتر ادیب مقدم و با استفاده از سیستم SCHWIND AMARIS انجام شده است.

مطب: تهران، خیابان قائم مقام فراهانی، بین خیابان شهید بهشتی و خیابان شهید مطهری، كوچه دهم، پلاک ۲۴ (ساختمان شماره ۵)، طبقه همكف، واحد ۴

تلفن ۸۸۵۰۴۴۰۴ (۹۸۲۱+) , ۸۸۵۴۱۰۶۵ (۹۸۲۱+)

info@adibmoghaddam.com

ساعات ملاقات: روزهای شنبه، یکشنبه و سه شنبه از ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۹:۰۰ با تعیین وقت قبلی

تهران، خیابان ولیعصر، خیابان توانیر(عباسپور)، بالاتر از بیمارستان دی، میدان توانیر، ساختمان طلا، طبقه 6، واحد 62

پیرچشمی معمولاً در حدود ۴۰ سالگی رخ می‌دهد بطوری که افراد در خواندن نوشته‌های کوچک یا دیدن صفحه کامپیوتر و گوشی‌های خود بطور واضح با مشکل مواجه می‌شوند. حتی با وجود اینکه هیچگاه مشکل بینایی نداشته باشید نمی‌توان از پیرچشمی جلوگیری کرد. احتمال دارد که افراد نزدیک بین نیز متوجه شوند که هنگام استفاده از عینک یا لنز برای اصلاح دید دور، دید نزدیک تار می‌گردد. با اینکه پیرچشمی یک تغییر طبیعی در چشم‌ها در اثر افزایش سن است، اما اغلب یک رویداد قابل توجه و عاطفی است زیرا از علائم پیری بوده که بی توجهی به آن غیر ممکن بوده و قابل پنهان کردن نمی‌باشد.

ممکن است هنگامی که برای خواندن کتاب‌ها و روزنامه‌ها مجبور می‌شوید جهت وضوح بیشتر، آنها را به اندازه یک دست از خود دور کنید، متوجه شوید که دچار پیرچشمی شده‌اید. یک معاینه‌ی اولیه از چشم می‌تواند پیرچشمی را تایید کند. این مشکل را می‌توان با استفاده از عینک یا لنز برطرف کرد. همچنین می‌توان عمل جراحی را نیز در نظر گرفت. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان پیرچشمی و یا رزرو نوبت در کلینیک چشم پزشکی دکتر یادگاری می‌توانید با شماره‌ 02188672802 تماس حاصل فرمایید.

پیرچشمی

هنگامی که دچار پیرچشمی می‌شوید، باید گوشی یا سایر اجسام و موارد خواندنی (کتاب‌ها، مجله‌ها، منوها، برچسب‌ها و غیره) را از چشم‌های خود دور کنید تا بتوانید آنها را واضح‌تر ببینید. متاسفانه هنگامی که چیزی را از چشم‌های خود دور می‌کنید، اندازه‌ی آنها کوچک‌تر بنظر می‌رسد، بنابراین تنها یک راه حل موقت و تا حدودی موفق برای پیرچشمی است.

همچنین حتی اگر بتوانید در این شرایط به خوبی ببینید، پیرچشمی می‌تواند باعث سردرد و خستگی چشم شود بطوری که خواندن و انجام سایر کارها در فاصله نزدیک ناراحت کننده می‌شود.

لنزهای چشم با افزایش سن سخت می‌شوند بنابراین هنگام مشاهده‌ی چیزی در فاصله نزدیک کمتر می‌توانند متمرکز شوند. پیرچشمی ناشی از فرایند افزایش سن می‌باشد. این وضعیت متفاوت از آستیگماتیسم، نزدیک بینی و دور بینی است که مرتبط با شکل کره چشم بوده و ناشی از عوامل ژنتیکی و محیطی هستند. پیرچشمی بطور کلی ناشی از ضخیم شدن تدریجی و کاهش انعطاف‌پدیری لنز طبیعی داخل چشم می‌باشد.

این تغییرات ناشی از سن در پروتئین‌های داخل چشم رخ می‌دهند و باعث می‌شوند که لنز در طول زمان سخت‌تر شده و قابلیت ارتجاعی کمتری داشته باشد. تغییرات ناشی از سن در فیبرهای عضلانی اطراف لنز نیز اتفاق می‌افتند. با کم شدن قابلیت ارتجاعی، چشم در تمرکز کردن بر روی اجسام نزدیک مشکل خواهد داشت. نظریه‌هایی که کمتر محبوب هستند نیز وجود دارند.

هدف از درمان جبران ناتوانی چشم‌ها برای تمرکز بر روی اشیاء نزدیک است. گزینه‌های درمانی شامل استفاده از لنزهای اصلاحی، جراحی عیوب انکساری یا ایمپلنت لنز می‌باشد.

عینک یک روش ساده و بی‌خطر برای اصلاح مشکلات بینایی ناشی از پیرچشمی است. ممکن است در صورتی که پیش از ابتلا به پیرچشمی بینایی خوبی داشته‌اید بتوانید از عینک‌های مطالعه بدون نسخه استفاده کنید. بیشتر عینک‌های مطالعه بدون نسخه از ۱.۰۰+ تا ۳.۰۰+ دیوپتر متغیر می‌باشند.

در صورتی که عینک‌های بدون نسخه کافی نباشند یا در حال حاضر نیاز به لنزهای اصلاحی جهت نزدیک بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم خود داشته باشید، نیاز به لنزهای طبی خواهید داشت. انتخاب‌های شما عبارتند از:

افرادی که نمی‌خواهند از عینک استفاده کنند اغلب لنزهای تماسی را جهت بهبود مشکلات بینایی ناشی از پیرچشمی مورد استفاده قرار می‌دهند. این گزینه ممکن است در صورتی که دارای شرایط خاص مرتبط با پلک‌ها، مجرای اشک یا سطح چشم‌ها باشید، برای شما مناسب نباشند.

چندین نوع لنز وجود دارند:

جراحی عیوب انکساری شکل قرنیه را تغییر می‌دهد. برای پیرچشمی، درمان مونوویژن برای بهبود دید نزدیک در چشم غیر غالب استفاده می‌شود. این روش مانند استفاده از لنزهای تماسی مونوویژن است. حتی پس از جراحی ممکن است نیاز به استفاده از عینک برای کار در فاصله نزدیک باشد.

در مورد عوارض جانبی احتمالی با پزشک خود صحبت کنید، زیرا این روش برگشت پذیر نمی‌باشد. ممکن است بهتر باشد لنزهای تماسی مونوویژن را پیش از جراحی برای مدتی استفاده کنید.

روش‌های جراحی عیوب انکساری عبارتند از:

برخی از چشم پزشکان از روشی استفاده می‌کنند که در آن لنز هر چشم برداشته شده و با یک لنز مصنوعی جایگزین می‌شود. این روش ایمپلنت لنز داخل چشمی نامیده می‌شود. برخی افراد حتی پس از اینکه جراحی لیزیک را سال‌ها قبل از برداشتن عینک انجام داده‌اند، این عمل را انتخاب می‌کنند.

بسیاری از انواع ایمپلنت لنز برای اصلاح پیرچشمی وجود دارند. برخی از آنها این امکان را به چشم می‌دهند تا بتواند اجسامی که نزدیک یا دور هستند را ببیند. برخی از آنها موقعیت یا شکل داخل چشم را تغییر می‌دهند (لنز تطابقی). اما ایمپلنت لنز می‌تواند باعث کاهش کیفیت نزدیک بینی شود و ممکن است همچنان نیاز به عینک مطالعه داشته باشید. عوارض جانبی احتمالی شامل تابش خیره کننده در چشم و تاری دید می‌باشند. علاوه بر این، جراحی که برای آن انجام می‌شود شامل همان خطرات جراحی آب مروارید مانند التهاب، عفونت، خونریزی و آب سیاه می‌باشد.

برای برخی از افرادی روشی از درمان پیرچشمی موفقیت‌آمیز بوده که شامل قرار دادن یک حلقه‌ی پلاستیکی کوچک در لبه‌ی هر قرنیه جهت تغییر انحنای آن می‌باشد. ممکن است حتی با وجود اینکه قبلاً جراحی لیزیک انجام داده‌اید متقاضی مناسبی برای این روش باشید. اگر از نتایج عمل کاشت قرنیه راضی نباشید، جراح چشم می‌تواند حلقه‌ها را بردارد تا بتوانید سایر گزینه‌های درمانی را در نظر بگیرید.

پروتز چشم: نکات مهم درباره انواع چشم مصنوعی کودکان و بزرگسالان

لیفت گوشه چشم با نخ: مزایا و معایب لیفت شقیقه با نخ چیست؟

اپیکانتوپلاستی (عمل درشت کردن چشم) چگونه انجام می‌شود؟

پینگوکولا قابل درمان است؟ علت ایجاد توده زرد روی چشم چیست؟

اقدامات قبل از جراحی پلک: قبل از بلفاروپلاستی چه کنیم؟

لیفت با نخ(ابرو، پیشانی، گونه)؛ مزایا، عوارض و هزینه

انتقال ویروس کرونا از طریق چشم: پیشگیری و درمان بیماری کرونا

بوتاکس گودی زیر چشم: رفع گودی زیر چشم با تزریق بوتاکس ممکن است؟

درمان پف پلک بالا و پایین چشم با کرم، لیزر، ژل و بلفاروپلاستی

جوانسازی اطراف چشم (جوانسازی چین و چروک پوست دور چشم ها)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پس از پاسخ به پرسش، از طریق ایمیل مرا مطلع کن

فرستادن دیدگاه

تلگرام: 09120617973 ایمیل: s.yadegari1357@gmail.com

آدرس شعبه یک: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان توانیر(عباسپور)، بالاتر از بیمارستان دی، میدان توانیر، ساختمان طلا، طبقه 6، واحد 62شماره تماس :0912061797302188672802

تهران، خیابان مطهری، بعد از چهارراه سهروردی، خیابان یوسفیان، مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی نور مطهری

یکی از ناراحت کننده ترین مشکلات چشم ، از بین رفتن بینایی ناشی از یک وضعیت طبیعی و مرتبط با سن به نام پیر چشمی است.
اکثر افراد حتی اگر در دوره جوانی از بینایی 10/10 برخوردار باشند و یا بعد از عمل لیزیک یا لازک به وضعیت بینایی عالی و کامل دست یابند ، با رسیدن به سنین ۴٠ تا ۵٠ سالگی دچار پیرچشمی خواهند شد.
در گذشته، درمان معمول برای پیر چشمی استفاده از عینک مطالعه یا عینک های چند کانونی و یا استفاده از لنزهای پیشرفته بود.
در طول سال های گذشته ، تلاش های زیادی برای جراحی تصحیح پیرچشمی ، مانند کراتوپلاستی هدایت شده (CK) انجام شده است ، اما استفاده گسترده از آن توسط جراحان انکساری انجام نگردیده است.
آخرین روش های جراحی برای درمان پیر چشمی که مورد تایید FDA بوده است ، در ایالات متحده استفاده میشود ، رویه های جدید هنوز در حال توسعه بوده و یا در خارج از ایالات متحده مورد تایید میباشد.

افراد بیش از 40 سال و افرادی که نیاز به استفاده از عینک مطالعه یا عینکهای دوکانونی برای مشاهده اشیاء نزدیک دارند.
• زمان پروسه: حدود 10 تا 20 دقیقه در هر چشم بسته به روش
• نتایج: بینایی واضح در تمام فواصل ، بدون استفاده از عینک یا لنز
• زمان بهبودی : چند روز تا چند هفته

حدود سه سال پیش روش درلایه قرنیه کامرا جهت جراحی تصحیح بینایی ، برای به دست آوردن تاییدیه FDA انجام گردید. در حال حاضر روش درلایه کامرا ، در حال توسعه توسط AcuFocus بوده و در بین 50 کشور جهان در دسترس میباشد.
روش درلایه کامرا برای کاهش نیاز یا عدم استفاده از عینک نزدیک بینی در افراد دارای سن 45 تا 60 ساله طراحی شده است و برای افرادی که تمایل به بینایی دوربین مناسب و واضح بدون استفاده از عینک و یا دارای مشکلات نزدیک بینی به علت وجود پیر چشمی هستند مناسب میباشد.
درلایه کامرا بسیار کوچک و نازک است و فقط 3.8 میلی متر قطر (حدود یک چهارم اندازه یک لنز نرم) و 6 میکرون ضخامت (حدود نیمی از ضخامت پلاستیک بسته بندی مواد غذایی) دارد.

درلایه قرنیه کامرا (سمت چپ)، که در کنار یک لنز قابل نفوذ اکسیژن نمایش داده شده است.

درلایه دارای یک حلقه بیرونی مات وکوچک و یک بازه مرکزی (قطر 1.6 میلی متر) است. هنگام وارد شدن به قرنیه، درلایه کامرا در مرکز چشم، درست در مقابل مردمک چشم قرار میگیرد. این موضوع باعث ایجاد تاثیر “کوچک نمودن مردمک” در چشم می شود که طیف وسیعی از دید شفاف را برای ایجاد وضوح و در عین حال حفظ فواصل در بینایی را به وجود می آورد.
به طور معمول درلایه کامرا در چشمی قرار میگیرد که وضعیتش بر دیگری غالب است و این موضوع اجازه می دهد تا با هر دو چشم بتوانید فواصل دور را به راحتی مشاهده کنید ، این در حالیست که درلایه کامرا نزدیک بینی را نیز بهبود می بخشد.
معمولا این روش کمتر از 15 دقیقه طول می کشد و زمان بهبودی این روش در افراد مختلف متفاوت است . نیاز به استفاده از بخیه نیز نخواهد بود.

پیرچشمی

حدود دو سال پیش این روش به عنوان بزرگترین ایمپلنت قرنیه دوم(نمره اپتیک) برای درمان پیر چشمی در ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفت.
متاسفانه این روش مورد استقبال بیماران قرار نگرفت.

به طور کلی درلایه قرنیه برای اصلاح پیر چشمی در بخش قدامی استرومای قرنیه چشم غیر غالب قرار داده میشود.
میکرولنزهای Presbia Flexivue

میکرولنزهای Presbia Flexivue یکی دیگر از درلایه های قرنیه است که برای بهبود نزدیک بینی بیماران طراحی شده است . این دستگاه توسط شرکت ایرباس پزیبیا PLC ساخته شده و برای استفاده در اروپا مورد تأیید قرار گرفته ، اما FDA هنوز استفاده از این روش را تایید نکرده است.
میکرولنزهای Presbia Flexivue تنها 3.2 میلیمتر قطر دارد و با توجه به نیازهای بینایی نزدیک افراد، در محدوده قدرت خوبی قرار دارد و در صورت لزوم، می توان با لنزهای قدرت بالا و پایین تری تعویض گردند.
مطالعات انجام شده در مورد این روش در اروپا نشان میدهد، 97 درصد از مردم بعد از جراحی ، بدون استفاده از لنز یا عینک از وضعیت بینایی نزدیک و بینایی دور خود اعلام رضایت نموده اند.
آزمایش بالینی این روش برای تایید FDA در سال 2014 شروع شده و انتظار میرود در سال های آینده به نتیجه برسد.

یکی از انواع دیگر جراحی برای درمان پیرچشمی که می تواند نیاز به استفاده از عینک مطالعه را کاهش دهد، لیزیک مونوویژن است. در این روش جراح لیزیک به طور کامل بینایی دوربین یک چشم (معمولا چشم غالب) را تصحیح میکند و چشم غیر غالب که دچار نزدیک بینی خفیفتری است را برای تصحیح نزدیک بینی جراحی مینماید.
از آنجا که مشکلات ناشی از پیرچشمی ، نزدیک بینی میباشد و اشیاء نزدیک به وضوح قابل دیدن نیست، لیزیک مونوویژن در کاهش پیرچشمی و بینایی بدون عینک در فواصل نزدیک موثر است. بنابراین بعد ازجراحی لیزیک مونوویژن ، طی گذشت مدتی چشم غالب قادر به دیدن فواصل دور به صورت واضح و چشم غیر غالب قادر به دیدن اشیاء نزدیک خواهد بود.
انجام این روش از هر نوع لیزیک یا بوسیله لنز شامل برخی خطرها خواهد بود . اگر عملکرد هر دو چشم را مانند یک تیم در نظر بگیریم ، بعد از انجام این روش اگر چشم غیر غالب برای نزدیک بینی تصحیح گردد، بینایی در فواصل دور واضح نخواهد بود.
با این حال، اکثر افرادی که تحت جراحی مونوویژن قرار می گیرند مشکلی در بینایی نداشته و احساس راحتی می کنند ، قابل قبول بودن بینایی در تمام فواصل ، ارزش از دست دادن بینایی جزئی در فواصل دور را خواهد داشت.
همچنین اگر بعد از انجام جراحی لیزیک مونوویژن نیاز به وضوح دید در فواصل دور برای فعالیت های خاصی (مانند رانندگی در شب) باشد، استفاده از عینک های خاص و یا لنز ها می تواند فاصله بینایی را در چشم غیر غالب بهینه ساخته و جبران نماید.

در کراتوپلاستی هدایت شده از انرژی پایین امواج رادیویی برای از بین بردن الیاف کلاژن کناره های قرنیه استفاده میشود . این کار به انحنای مرکز قرنیه اضافه نموده و باعث تقویت قدرت مرکز قرنیه در فوکوس کردن روی اشیا نزدیک میگردد.

در ابتدا جراح ، چشم را با استفاده از قطره بیحس مینماید . یک الگوی درمان دایره ای بر روی قرنیه کشیده میشود . این الگو کمک می کند تا یک موج کوچک امواج رادیویی برای کاهش کلاژن استفاده شود. این نوع درمان مانند بلتی محکم قرنیه را تحت تاثیر قرار میدهد، تا انحنای قرنیه را تضعیف نموده و در نتیجه وضعیت بینایی بهتر گردد.
این روش در سال 2002 پیش برای کاهش دوربینی توسط FDA مورد تایید قرار گرفت و دو سال بعد برای بهبود بینایی نزدیک در افراد مبتلا به پیر چشمی تایید گردید.
تکنیک دیگری از این روش وجود دارد که (Refractec) نامیده میشود ، کراتوپلاستی هدایت تنها در چشم غیر غالب بیمار انجام میگردد ، بیمارانی که از بینایی مناسبی در فواصل دور در هر دو چشم برخوردار هستند و مایلند از بینایی مناسب در فواصل نزدیک نیز برخوردار شوند ، تحت عمل جراحی این روش قرار خواهند گرفت.
با این حال، ایده خوبیست که با استفاده از لنزهای معمولی یا لنزهای آزمایشگاهی ، این روش را در مطب پزشک تست نمایید تا قبل از انجام جراحی مطمئن شوید که با آن سازگاری خواهید داشت.
این جراحی حدود٣ دقیقه زمان خواهد برد و میتوانید بهبود در بیناییتان را احساس نمایید اما برای رسیدن به نتیجه نهایی جراحی چند هفته زمان نیاز خواهد بود.

یکی از ویژگیهای قابل توجه این روش این است که عملی کم عارضه بوده و خطر خاصی بیمار را تهدید نمی نماید . بعضی از بیماران علائمی مانند ریزش اشک ، احساس وجود شئ خارجی در چشم و احتمالا نوسان دید را تجربه خواهند نمود اما این عوارض موقت میباشد.

جراحی تعویض لنز (RLE)عبارتست از حذف و جایگزینی لنز های طبیعی با لنز (IOL) برای بهبود بینایی . این روش بسیار شبیه جراحی آب مروارید است، اما هدف RLE حذف لنز طبیعی بر خلاف جراحی آب مروارید که لنز شفاف و بدون کدورت است میباشد.
جراحی تعویض لنز می تواند به کاهش نیاز استفاده از عینک توسط یک IOL مولتی فوکال یا IOL قابل تنظیم کمک نماید . استفاده از هر دو این لنز ها میتواند بینایی واضح و مناسبی را بدون استفاده از عینک فراهم نماید.
یکی دیگر از گزینه هایی که جراح به شما پیشنهاد خواهد داد ، تصحیح بینایی مونوویژن با جراحی لنز تکه ای است.

لنزهای مولتی فوکال میتوانند در محدوده نزدیک، متوسط و دور ، بینایی شما را تصحیح نمایند. در این روش که به لیزیک چند لایه ای یا ( لیزیک Presby ) معروف است ، زمینه های مشابه بر روی سطح جلوی چشم (قرنیه) با لیزر اگزایمر برای اصلاح پیر چشمی فراهم مینماید.
این یک روش هنوز مورد FDA تایید نمیباشد . آزمایشات بالینی در مورد اثربخشی و ایمن بودن این روش در حال انجام است.

امکان حضوری همه روزه بجز ایام تعطیل از ساعت 16 الی 20
آدرس: تهران – میدان پونک ابتدای خیابان میرزابابایی ساختمان ساعت پلاک 2 طبقه زیرهمکف
ساعات تماس:شنبه تا چهارشنبه، صبح ها 9:00 الی 20:00
پنجشنبه، 7:30 الی 14:30
خط ویژه :02144457285

انجام انواع جراحی های شبکیه ، استرابیسم ، پیوند قرنیه ، کاتاراکت (آب مروارید) ، عمل لیزیک و عمل مدرن لازک و PRK ، بلفاروپلاستی و عمل پف و انحراف چشم توسط پزشکان بسیار نامی ، واز اساتید برجسته وبا رعایت استاندارد بالا.

عمل در کلینیک فوق تخصصی خصوصی وبا دستگاه های بسیار پیشرفته با شرایط ویژه و قبول کلیه بیمه های تکمیلی

پست الکترونیکی

support@pezeshket.com

تلفن پشتیبانی

021-91002055

 پیرچشمی از دست دادن تدریجی توانایی چشمی در دیدن و تمرکز روی اشیاء با فاصله نزدیک است. این یک اتفاق طبیعی و آزار دهنده از روند پیری و افزایش سن است. این بیماری معمولاً در اواسط سن 40 سالگی خود را نشان داده و تا رسیدن فرد به سن 65 سالگی با گذشت زمان شدت گرفته و بدتر خواهد شد.

پیرچشمی

ممکن است وقتی کتاب و روزنامه را نزدیک صورتتان گرفته اید و قصد خواندن آن را دارید. متوجه بروز علائم پیرچشمی شوید. زیرا برای اینکه بتوانید کتاب و روزنامه تان را بخوانید باید آن را به اندازه کافی از چشم هایتان دور کنید تا توانایی دیدن نوشته ها را داشته باشید. انجام معاینه چشم می تواند بروز پیرچشمی را تأیید کند. خوشبختانه می توانید این شرایط را با استفاده از عینک یا لنزهای چشمی اصلاح کنید. البته می توانید عمل جراحی را به عنوان یکی از گزینه های درمانی پیرچشمی انتخاب کنید.

بعضی اوقات با ورود به دهه 40 زندگی، دیدن اجسام نزدیک دشوارتر از چیزی که تصور می کنید می شود، اما می توانید اجسام بسیار دور را خیلی خوب ببینید. به این شرایط presbyopia یا پیرچشمی گفته می شود. علیرغم نام بزرگ و عجیبی که دارد، این نام یک بیماری نیست. این یک بخش طبیعی از روند پیری بوده و بدون جای هیچ نگرانی تصحیح این مشکل کار بسیار آسانی خواهد بود.

اما این دو کاملاً با هم متفاوت هستند. پیرچشمی زمانی اتفاق میفتد که لنزهای طبیعی چشم انعطاف پذیری قبلی خود را از دست داده و انعطاف پذیری شان کمتر از وضعیت طبیعی خواهد شد.  اما عارضه دوربینی مربوط به تغییر فرم چشم است که باعث می شود اشعه های نوری بعد از ورود به چشم در نقطه نامناسبی متمرکز شده و در نتیجه فرد در دیدن اشیاء نزدیک با مشکل روبرو باشد.

برای شکل گرفتن یک تصویر و دیدن آن توسط شما، چشم از قرنیه و لنز استفاده می کند. با استفاده از قرنیه و لنز، چشم نور منعکس شده از اشیاء را بر روی یک نقطه متمرکز می کند. نکته مهم این است که هرچه شیء که قصد دیدن آن را دارید نزدیکتر باشد. لنزها بیشتر خم می شوند.

قرنیه سطح شفاف و مخروطی شکل جلوی چشم شما است.

لنز ساختار شفافی است که به شکل و اندازه یک شکلات اسمارتیز است.

دو ساختار لنز و قرنیه برای متمرکز کردن تصویر بر روی شبکیه چشم، خم شده  و نور را بر روی دیواره پشتی چشم منعکس می کنند.

لنز برخلاف قرنیه، تا حدود زیادی قابل انعطاف بوده و با کمک یک عضله دایره ای که آن را احاطه کرده می تواند شکل خود را تغییر دهد. وقتی به جسمی در فاصله دور نگاه می کنید. عضله مدور شل شده و برعکس هنگامی که به جسمی در فاصله نزدیکی نگاه می کنید، ماهیچه ها منقبض می شوند و به این ترتیب لنزهای ارتجاعی چشم تغییر شکل داده و با این تغییر انحنا، قدرت تمرکز چشم را تغییر می دهند.

پیرچشمی در نتیجه سخت شدن لنز چشم فرد ایجاد می شود که این سفت و سخت شدن لنز با پیری اتفاق میفتد. از آنجایی که لنزهای چشمی با افزایش سن انعطاف پذیری خود را از دست داده و دیگر انعطاف پذیری قبلی را ندارند، در نتیجه دیگر نمی توانند شکل خود را تغییر دهند. در نتیجه فرد با دیدن تصاویر و اجسام نزدیک با مشکلاتی روبرو خواهد شد. زیرا دیگر چشم قدرت تمرکز بر روی این اشیاء نزدیک را نخواهد داشت.

عوامل خاصی می توانند احتمال ابتلا به پیرچشمی را افزایش دهد این عوامل شامل موارد زیر می شود:

سن

سایر بیماری ها

مصرف مواد مخدر و برخی از داروها

پیرچشمی به تدریج و با افزایش سن شدت یافته و فرد مبتلا ممکن است بعد از 40 سالگی متوجه بروز علائم و نشانه های زیر شود:

اگر تاری دید نزدیک شما را از خواندن، انجام کارهای نزدیک یا لذت بردن از سایر فعالیت های عادی محروم می کند، پیشنهاد می کنیم حتماً به چشم پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند به سادگی عارضه پیرچشمی را تشخیص داده و با توجه به علائمتان بهترین گزینه های درمانی و اصلاحی را توصیه کند.

پیرچشمی توسط معاینه کامل چشم تشخیص داده خواهد شد. معاینه شامل ارزیابی انکسار و معاینه سلامت چشم فرد مراجعه کننده خواهد بود.

ارزیابی وضعیت انکساری چشم مشخص می کند که آیا فرد مراجعه کننده مبتلا به نزدیک بینی یا دوربینی، آستیگماتیسم یا پیرچشمی است. پزشک ممکن است از ابزارها و وسیله های مختلفی برای تشخیص دقیق تر استفاده کند و از شما بخواهد تا از چندین لنز مختلف برای اندزه گیری فاصله و وضعیت بینایی تان استفاده کنید.

پزشک چشم به احتمال زیاد از قطره چشمی برای معاینه استفاده خواهد کرد تا مردمک چشم گشاد تر شده و معاینه راحت تر انجام شود. استفاده از این قطره ممکن است باعث شود تا چند ساعت بعد از انجام این آزمایش، چشم شما نسبت به نور حساس تر شود. همانطور که گفتیم استفاده از قطره های گشاد کننده های مردمک برای معاینه و بررسی وضعیت داخلی چشم به پزشک کمک خواهد کرد.

 آکادمی چشم پزشکی آمریکا به بزرگسالان توصیه می کند تا در هرکدام فواصل گفته شده به چشم پزشک مراجعه کرده و معاینه چشم انجام دهند:

در صورت داشتن عوامل خطرناک بیماری چشم یا نیاز به عینک یا لنزهای چشمی بهتر است با فواصل کمتری به پزشک مراجعه کرده و بیشتر مورد معاینه چشمی قرار بگیرد.

هدف از درمان پیرچشمی، جبران ناتوانی چشم در تمرکز بر روی اشیاء با فاصله کم است. گزینه های درمانی شامل استفاده از عینک اصلاحی یا لنزهای چشمی می شود. البته یکی دیگر از گزینه های درمانی پیرچشمی انجام عمل جراحی است که می توان اقدام به اصلاح عیوب انکساری چشم یا انجام ایمپلنت چشمی کرد.

عینک یکی از روش های ساده و بی خطر برای اصلاح مشکلات بینایی ناشی از پیرچشمی است. اگر قبل از بروز پیرچشمی دید بسیار خوبی داشته اید ممکن است استفاده از عینک مطالعه بدون نسخه مشکل را برطرف کند. حتماً پیش از استفاده از چشم پزشک خود بپرسید که آیا استفاده از عینک بدون نسخه برای شما مناسب است یا خیر.

اگر عینک بدون نسخه مشکل چشم و دیدتان را برطرف نکرد یا اگر به لنزهای اصلاحی برای نزدیک بینی، دور بینایی یا آستیگماتیسم احتیاج دارید، گزینه های پیش روی شما شامل موارد زیر می شود:

اگر مشکل بینایی دیگری ندارید، می توانید از عینک با لنزهای تجویزی مناسب برای مطالعه استفاده کنید. البته در هنگامی که مطالعه نمی کنید باید عینک را از چشم خود بردارید.

عینک های با عدسی دو کانونی دارای یک خط افقی است که فاصله های مختلف را از هم تفکیک می کند. برای دیدن دور باید بالای خط را نگاه کرده و برای مطالعه پایین خط را ببینید.

این شیشه ها برای کار نزدیک و مطالعه، دیدن اشیاء با فاصله متوسط مثل کامپیوتر و دیدن فواصل دور کاربرد داشته و می توان هم زمان از این قابلیت ها بر روی یک عینک استفاده کرد. این عینک ها دارای دو خط افقی است که دیدهای مختلف را از هم جدا می کند.

این نوع از لنزهای چشمی هیچ گونه خط افقی قابل دیدنی ندارد اما به طور همزمان برای اصلاح دید اشیاء با فواصل مختلف کاربرد خواهد داشت. هر نقطه از لنز قدرت تمرکز متفاوتی داشته و یکی از مشکلات بینایی فرد را اصلاح خواهد کرد.

افرادی که تمایلی به استفاده از عینک ندارند می توانند برای بهبود مشکلات ناشی از پیرچشمی از لنزهای چشمی استفاده کنند. البته این گزینه اصلاحی برای افراد دارای مشکلات پلکی، غدد اشکی یا مشکلات سطح چشمی مثل خشکی چشم مناسب نبوده و این افراد نمی توانند از لنزهای چشمی استفاده کنند.

لنزهای چشمی انواع مختلفی دارد:

در جراحی برطرف کردن عیوب انکساری چشم، شکل قرنیه شما را تغییر پیدا خواهد کرد. با توجه به بروز پیرچشمی، این روش درمانی می تواند برای بهبود دید نزدیک چشم مورد استفاده قرار گیرد. این شیوه درمانی مثل گذاشتن لنزهای چشمی تک کانونی است. یعنی حتی بعد از عمل جراحی ممکن است برای انجام کارهایی که نیاز به دید نزدیک دارند، مجبور باشید از عینک استفاده کنید.

پیرچشمی

حتماً با پزشک خود در مورد عوارض جانبی احتمالی صحبت کنید، زیرا این روش قابل برگشت نیست. ممکن است بخواهید قبل از اقدام به عمل جراحی لنزهای چشمی تک کانونی را برای مدتی امتحان کنید.

این روش با استفاده از انرژی فرکانس رادیویی برای اعمال گرما در نقاط کوچک اطراف قرنیه استفاده می شود. گرما باع می شود تا لبه قرنیه کمی کوچک تر شده و با افزایش انحنا (استحکام)، توانایی تمرکز آن تا حد قابل توجهی افزایش یابد. نتایج به دست آمده از عمل جراحی کراتوپلاستی هدایت متغیر بوده و ممکن است دائمی نباشد.

با این روش، جراح چشم یک فلپ نازک بر روی قرنیه چشم فرد ایجا کرده و سپس در مرحله بعدی از دستگاه لیزر برای از بین بردن لایه های داخلی قرنیه شما برای تقویت شکل مخروطی آن استفاده خواهد کرد.

بهبودی جراحی لیزیک معمولاً سریع بوده و دردناک کمتری نسبت به سایر جراحی های قرنیه خواهد داشت.

برای انجام این عمل جراحی یک فلپ بسیار نازک بر روی قسمت بیرونی پوشاننده قرنیه (اپیتلیوم) ایجاد خواهد کرد. سپس پزشک از لیزر برای تغییر شکل لایه های خارجی قرنیه استفاده و انحنای آن را تصحیح خواهد کرد. بعد از اتمام عمل جراحی، اپیتلیوم جایگزین خواهد شد.

این عمل جراحی بسیار شبیه لازک است با این تفاوت که جراح برای انجام آن کاملاً اپیتلیوم قرنیه را برداشته و سپس از لیزر برای تغییر شکل قرنیه چشم استفاده خواهد کرد. بعد از اتمام عمل جراحی، اپیتلیوم جایگزین نشده و به شیوه طبیعی مجدداً به وجود آمده و فرم جدید قرنیه را تثبیت خواهد کرد.

بعضی از چشم پزشکان از این شیوه برای رفع پیرچشمی استفاده می کنند. در این عمل جراحی لنزهای داخل چشم برداشته شده و با لنزهای مصنوعی تعویض خواهد شد. به این لنزها، لنزهای داخل چشمی گفته می شود. انواع مختلفی از ایمپلنت های لنزی برای اصلاح پیرچشمی وجود دارد که می توان با توجه به شرایط بیمار از هرکدام استفاده نمود. بعضی از این لنزها به فرد اجازه این را می دهند تا بتواند نزدیک و دور را ببیند. بعضی از این لنزهای وضعیت یا فرم داخل چشم را تغییر می دهند.

البته به خاطر داشته باشید که استفاده از این ایمپلنت های لنزی ممکن است عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد. به عنوان مثال پس از قرار گرفتن ایمپلنت های چشمی در داخل چشم ممکن است کیفیت دید نزدیک بین شما کاهش یافته و همچنان برای مطالعه کتاب یا روزنامه به عینک های مطالعه نیاز داشته باشید. عوارض جانبی احتمالی استفاده از این گزینه تاری دید و مشکلات بینایی است. علاوه بر این انجام این عمل جراحی ممکن است با عوارض مثل التهاب، عفونت، خون ریزی و گلوکوما (آب سیاه) همراه باشد.

بعضی از افراد مبتلا به پیرچشمی ممکن است از کاشت قرنیه برای بهبود بینایی خود استفاده کنند. کاشت قرنیه درمانی است که شامل قرار دادن حلقه پلاستیکی کوچکی بر روی قرنیه یکی از چشم ها می شود. این حلقه اجازه متمرکز شدن نورها روی چشم را داده و باعث می شود تا فرد بتواند اشیاء نزدیک را به خوبی ببیند. یکی از مزایای این شیوه درمانی این است که در صورتی که بیمار بعد از انجام آن رضایت کافی نداشته باشد. می توان حلقه را از داخل چشم خارج کرده و شیوه درمانی دیگری را برای درمان پیرچشمی انتخاب کرد.

نمی توانید از بروز ابتلا به پیرچشمی جلوگیری کنید اما با پیروی از این نکات می توانید به محافظت از چشم و بینایی خود کمک کنید:

این کار را به طور مرتب انجام دهید حتی اگر حس می کنید دید و بینایی تان به قدر کافی خوب است.

در صورت عدم درمان مناسب، بیماری های خاصی مانند دیابت و فشار خون بالا می تواند روی بینایی شما تأثیر گذاشته و دید شما را با اختلال مواجه کند.

از عینک آفتابی استفاده کنید. عینکی که بتواند اشعه ماوراء بنفش (UV) را مسدود کند. در صورتی که ساعات طولانی را زیر نور آفتاب می گذارنید، اهمیت استفاده از عینک دودی بیشتر خواهد شد. همچنین اگر در حال مصرف داروی نسخه ای هستید که حساسیت چشمان شما به اشعه UV را افزایش می دهد، استفاده از عینک های دودی و قرار نگرفتن در معرض نور خورشید اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

هنگام انجام کارهای خاص مانند ورزش، چمن زنی، نقاشی یا استفاده از محصولات دیگر با گازها و مواد سمی و شیمیایی، از عینک محافظ استفاده کنید. دقت کنید که استفاده از عینک های مخصوص مطالعه بدون نسخه نمی تواند امنیت چشم هایتان را تضمین کرده و به عنوان عینک حفاظتی مورد استفاده قرار گیرد.

سعی کنید میوه ها، برگ های سبز و سبزیجات زیادی مصرف کنید. این مواد غذایی به طور کلی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و همچنین ویتامین A و بتاکاروتن بوده و مصرف منظم آن ها برای محافظت از بینایی اهمیت بسیار زیادی دارد.

عینک مناسب دید شما را بهتر کرده و انجام معاینه مرتب سلامت چشمان شما را تضمین خواهد نمود.

برای دید بهتر، بهتر است چراغ ها را روشن کرده یا منابع روشنایی محل زندگی و کار خود را بیشتر کنید.

اگر هر کدام از  علائم زیر را تجربه کردید، از بین رفتن ناگهانی بینایی در یک چشم با درد یا بدون درد، دید ناگهانی مبهم یا تاری دید، دوبینی یا فلاش نور، دیدن لکه های سیاه یا هاله در اطراف چراغ، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. هر یک از این علائم ممکن است نشان دهنده یک بیماری جدی پزشکی باشد. که نیاز به درمان و تحت نظر بودن دارد.

اگر در بینایی خود مشکل دارید، با دیدن یک متخصص چشم (چشم سنج یا چشم) روند بهبود بینایی خود را آغاز کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر در ملاقات با پزشک، این ایده خوبی است که برای قرار ملاقات خود کاملاً آماده شوید. در ادامه این مقاله اطلاعاتی در اختیارتان قرار خواهد گرفت. می توانید از آن برای آمادگی بیشتر خود استفاده کنید. علائمی را که تجربه کرده اید را یادداشت کنید، علائم باید شامل تمامی موارد باشد مهم نیست که به چشمتان مرتبط است یا خیر.

لیستی از تمام داروها، ویتامین ها و مکمل هایی که مصرف می کنید تهیه کنید.

یکی از اعضای خانواده یا دوست خود خود ببرید. زیرا اگر پزشک آزمایش مردمک چشم انجام دهد. ممکن است نتوانید تا منزل رانندگی کنید، در نتیجه بهتر است شخصی به کمک شما آمده و شما را تا منزل برساند. همچنین بردن همراه می تواند به یادآوری مسائل و نکات مهمی که پزشک در حین معاینه و ویزیت گفته کمک زیادی کند.

پیشنهاد می کنیم لیستی از سؤالاتتان در مورد پیرچشمی را به ترتیب اولویت آماده کرده و حتماً از پزشک بپرسید.

تهیه لیستی از سوالات می تواند در استفاده بیشتر از وقت ملاقات به شما کمک کند. سوالات خود را از مهمترین تا کم اهمیت ترین اولویت بندی کنید.

احتمالاً پزشک نیز سؤالاتی از شما خواهد پرسید. این سؤالات مربوط به سلامتی عمومی، تاریخچه پزشکی، تاریخچه سلامت چشم، تاریخچه پزشکی اعضای خانواده و تاریخچه مشکلات و بیماری های چشمی خواهد بود.

به طور کلی پزشک معالج ممکن است سؤالات زیر را از شما بپرسد:

منابع:

 https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/presbyopia/symptoms-causepresbyopia/syc-20363328

https://www.webmd.com/eye-health/eye-health-presbyopia-eyes

 

تاری دید ناگهانی بسیار شایع است. مشکل در هر یک از اجزای…

تمرینات چشمی برای آرامش و تقویت عضلات چشم مفید و موثر و…

در ارتباط با مکمل های موثر در سلامت بینایی و چشم، احتمالاً شنیده اید…

چشم پزشک کیست؟ چشم پزشک، یک پزشک متخصص است که شرایط چشمی…

جراحی خشکی چشم جراحی خشکی چشم برای افرادی که چند روش درمان…

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

پیرچشمی
پیرچشمی
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *