کاهش وزن بعد از زایمان

کاهش وزن بعد از زایمان
کاهش وزن بعد از زایمان

رژیم غذایی دکتر کرمانی

لاغری بعد از زایمان برای بسیاری از خانم‌ها چالش برانگیز است. مواظبت از نوزاد تازه متولد شده، عادت به زندگی جدید و بهبود بعد از زایمان، استرس آور است. اما بازگشت به وزن سلامت پس از زایمان بسیار اهمت دارد؛ به خصوص اگر بخواهید بعد زایمان دوباره باردار شوید.

خانم‌ها پس از زایمان و به دنیا آوردن نوزاد خود بلافاصله به فكر تناسب اندامشان می‌افتند. بهتر است بدانید كه اجبار زنان برای كاهش سریع وزن پس از زایمان صحیح نیست. زنان باید با رژیم صحیح غذایی و فعالیت‌های ورزشی به مرور، وزن خود را كاهش دهند. سه تا شش ماه پس از زایمان زمان لازم است تا مادران بتوانند وزنشان را کم کنند.

زنان باید در دوران بارداری نیز به این نكته توجه كنند كه متعادل غذا بخورند تا پس از زایمان با مشكل اضافه وزن روبه‌رو نباشند. انتخاب رژیم غذایی سالم در طول بارداری و مراقبت از كودک و شیردهی پس از زایمان خواه یا‌ ناخواه به حفظ وزن متعادل كمک می‌كند. متاسفانه اكثر زنان پس از زایمان نمی‌توانند به وزن اولیه­‌ی خود بازگردند. ورزش نیز به تنهایی ضامن بازگشت آنها به وزن اولیه نیست. بهترین راه، انتخاب رژیم غذایی متعادل بعد از زایمان است.

خانم‌هایی که وزن طبیعی دارند، باید در دوران بارداری بین ۱۱ تا ۱۶ کیلوگرم وزن اضافه کنند. این افزایش وزن شامل وزن کودک، جفت، مایع آمنیوتیک، بافت پستان، خون بیشتر، بزرگ شدن رحم و ذخیره چربی اضافه است. از چربی‌­های اضافی به عنوان ذخیره انرژی برای زایمان و شیردهی استفاده می‌شود.کاهش وزن بعد از زایمان

افزایش وزن بیش از حد، سبب ذخیره چربی اضافی غیرضروری می‌شود و این باور غلطی است که مردم آن را وزن بچه می دانند. تقریبا نیمی از خانم‌ها در طول بارداری بیش از وزن توصیه شده، اضافه می‌کنند. نتیجه اضافه کردن وزن بیش از حد عبارت است از:

دلایل اصلی اضافه وزن در دوران بارداری عبارتند از:

مادر شدن استرس‌آور است. از ترس اینکه اتفاق بدی برای کودک بیفتد نمی‌خواهید از او جدا شوید. همین استرس می‌تواند باعث عدم تعادل هورمونی شود که نتیجه‌ آن افزایش وزن است. علاوه بر این استرس یکی از عوامل پرخوری است.

ناراحتی پس از زایمان ممکن است مادران را دچار افسردگی کند. تغییرات ایجاد شده می‌تواند غیر قابل تحمل باشد و منجر به افسردگی شود. اکثر افراد برای درمان افسردگی سراغ پرخوری می‌­روند.

معمولا اطرافیان به خانم‌ها در دوران بارداری و حتی پس از آن توصیه می‌کنند که بیشتر از همیشه غذا بخورند، چون باید کودک را هم در نظر بگیرند. متاسفانه مادرها در این مقدار زیاده روی می‌کنند که منجر به افزایش وزنشان می‌شود.

یکجا نشینی طولانی مدت برای شیر دادن به کودک، مطالعه و تماشا­ی فیلم به همراه کودک و کاهش تحرک عواملی هستند که نهایتا منجر به افزایش وزن می‌شوند.

بیشتر مادرها باقی مانده غذای بشقاب کودکان خود را می‌خورند آن هم فقط به خاطر اسراف نکردن. این توجیه به نظر کافی است اما نه برای بدنتان.

بعد از به دنیا آمدن نوزاد احتمال اینکه دچار مشکلات تیروئیدی بشوید وجود دارد. در برخی مادران کم کاری تیروئید می‌تواند باعث افزایش وزن شود. بنابراین با پزشک صحبت و سطح تیروئید خود را چک کنید. تا اینجای کار متوجه شدیم که چه مواردی باعث افزایش وزن پس از بارداری می‌شود؛ حالا می خواهیم مواردی را بررسی کنیم که به کاهش وزن در این دوران کمک می‌کنند.

بر خلاف آنچه روی مجله‌ها می‌بینید و داستان‌هایی که از سلبریتی‌ها پس از زایمان می‌شنوید، کاهش وزن پس از این دوره نیاز به زمان دارد. خانم‌ها پس از زایمان تا ۱۲ ماه ۰٫۵ تا ۳ کیلوگرم از وزن اضافی دوره بارداری را حفظ می‌کنند. ۴ تا ۳۰ درصد خانم‌ها بیش از ۲٫۵ کیلوگرم از وزن دوره بارداری و ۱۴ تا ۲۰ درصد آنها بیش از ۵ کیلوگرم این وزن را با خود حمل می‌کنند. کم کردن این میزان وزن بدون ضرر رساندن به نوزاد زمان می‌برد.

می‌توانید کارتان را با مقدار کمی ورزش شروع کنید و این کار را تا زمانی ادامه دهید که بدنتان برای ورزش بیشتر آماده است. سعی کنید حداقل روزانه نیم ساعت پیاده روی عادی داشته باشید. می‌توانید در این پیاده روی فرزند خود را هم در کالسکه همراهتان ببرید.

سازمان بهداشت جهانی در پژوهشی بر روی ۱۷۴۳ خانم از کشورهای مختلف به این نتیجه رسید که خانم‌ها متوسط ۴٫۷ کیلوگرم از این وزن را بین ۲ هفته تا ۲ سال کاهش می‌دهند. باتوجه به مقدار وزن اضافه شده در طول بارداری واقعیت این است که باید انتظار کاهش ۴٫۵ کیلوگرم را در طول یک تا دو سال داشته باشید. اگر وزن بیشتری اضافه کردید ممکن است از دوره پیش از بارداری چند کیلو سنگین‌تر شده باشید. البته با رژیم غذایی مناسب و ورزش به هر وزنی که دوست داشته باشید، خواهید رسید.

رژیم‌های سریع معمولا کم کالری هستند و هدفشان کاهش وزن بالا در مدت کوتاه است. بعد از تولد نوزاد بدن برای ترمیم و ریکاوری به مواد مغذی سالم نیاز دارد تا به سالم ترین حالت خود بازگردد و بتواند به اندازه برای نوزاد شیر تولید کند. به جای مصرف غذاهای کم خاصیت که فقط باعث احساس سیری می‌شوند به دنبال غذاهای مفید و مغذی باشید. سالمون، ساردین، تن، گوشت بدون چربی، مرغ، تخم مرغ، لوبیا، حبوبات، ماست و غلات کامل سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیم، پروتئین و فیبر هستند. این غذاها را در برنامه‌ی روزانه خود بگنجانید.

رژیم غذایی بسیار کم کالری، مواد مغذی کافی ندارد و شما را با یک احساس خستگی دائم رو‌به‌رو خواهد کرد. این دقیقا برعکس آن چیزیست که برای مراقبت از نوزاد به آن نیاز دارید؛ چرا که در حالت عادی مادرانی که فرزندشان تازه متولد شده با مشکل کم خوابی دست و پنجه نرم می‌کنند.

با فرض اینکه وزنتان در حال حاضر پایدار است، کاهش ۵۰۰ کالری در روز سبب کاهش وزن بی خطر یعنی نیم کیلو در هفته می‌شود. برای مثال خانمی که در طول روز ۲۰۰۰ کالری دریافت می‌کند از مقدار غذا ۳۰۰ کالری کم کند و ۲۰۰ کالری هم با ورزش بسوزاند تا در طول روز ۵۰۰ کالری از ۲۰۰۰ کالری کم شود. برای خانم‌های شیرده این مقدار کاهش وزن تاثیر منفی در تولید شیر یا رشد کودک نخواهد داشت.

افزودن پروتئین به رژیم غذایی، سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش و اشتها را کاهش می‎دهد. پروتئین نسبت به دیگر مواد مغذی به تولید گرمای بیشتری نیاز دارد یعنی بدن برای هضم پروتئین، انرژی بیشتری مصرف می‌کند و کالری بیشتری می‌سوزاند.پروتئین با افزایش هورمون سیری و کاهش هورمون گرسنگی اشتها را سرکوب می‌کند. منابع سالم پروتئین شامل گوشت قرمز، تخم مرغ، ماهی، حبوبات، آجیل‌ها، دانه‌ها و لبنیات می‌شود.

مصرف غذاهای سرشار از فیبر به کاهش وزن کمک می‌کند. در بررسی ۱۱۱۴ فرد بالغ مشخص شد اگر افراد در طول هر روز ۱۰ گرم فیبر محلول استفاده کنند طی ۵ سال ۳٫۷ درصد چربی شکمی‌شان از بین خواهد رفت. فیبر محلول با کاهش سرعت هضم و هورمون‌های گرسنگی سبب احساس سیری در طولانی مدت می‌شود.

به عنوان خانمی که تازه مادر شده، بدن زودتر از همیشه احساس گرسنگی می‌کند. این یعنی ممکن است در طول روز بیش از همیشه به سراغ میان وعده‌ها بروید. در لیست میان وعده‌های خود غذاهای سالم و خوشمزه از جمله آجیل، میوه، غلات کامل، میکس ماست و … بگنجانید.

قند و کربوهیدرات‌های ساده سرشار از کالری هستند و معمولا مواد مغذی زیادی ندارند. مصرف این مواد با افزایش وزن، دیابت، بیماری قلبی و برخی از سرطان‌ها در ارتباط است. با پرهیز از خوردن غذاهای فرآوری شده و مصرف غذاهای کامل نظیر سبزیجات، حبوبات، میوه‌ها، گوشت، ماهی، تخم مرغ، آجیل و ماست راحت‎‌تر می‌شود مصرف قند را کنترل کرد.

غذاهای فرآوری شده سرشار از قند، چربی‌های ناسالم، نمک و کالری هستند و همه این موارد تلاش برای رسیدن به کاهش وزن را خنثی می‌کنند. این غذاها شامل فست فودها، غذاهای بسته بندی شده مانند چیپس، کوکی، کیک‌، شیرینی، شکلات، غذاهای آماده و میکس‌ها می‌شوند. غذاهای فرآوری شده با اعتیاد به خوردن، ارتباط تنگانگی دارند. متاسفانه این غذاها قسمت بزرگی از برنامه غذایی مردم را تشکیل می‌دهند چون دسترسی به آنها ساده‌تر است. با جایگزین کردن غذاهای فرآوری شده با غذاهای تازه و کامل مقدار مصرف غذاهای ناسالم را کاهش دهید.

ورزش‌های هوازی مانند پیاده روی، دویدن با سرعت آهسته یا زیاد، دوچرخه سواری و ورزش‌های اینتروال کمک می‌کنند کالری بسوزانید. ورزش سبب بهبود سلامت قلب، کاهش خطر دیابت و انواع سرطان می‌شود. اگر ورزش با رژیم غذایی همراه نباشد به کاهش وزن کمک نمی­‌کند.

در یک مطالعه مشخص شد افرادی که ورزش و رژیم غذایی را همراه با هم رعایت می‌کنند ۱٫۷ کیلوگرم بیشتر از کسانی که فقط رژیم گرفته‌اند، وزن کم کردند. بررسی‌های دیگر نیز نشان دادند برای چربی سوزی و سلامت قلب مدت زمان ورزش مهم‌تر از شدت آن است. بعد از زایمان لگن و معده برای التیام نیاز به زمان دارند به خصوص اگر سزارین کرده باشید. اینکه چه زمانی بعد از زایمان ورزش را شروع کنید به نوع زایمان، مشکلات پس از آن و در کل احساستان بستگی دارد.

ورزش‌های قدرتی مانند بلند کردن وزنه کمک می‌کنند وزن را کاهش دهید و بافت عضلانی بسازید. در پژوهشی روی ۲۰ خانم شیرده، محققان دریافتند وقتی خانم‌ها حرکات قدرتی را وارد برنامه ورزشی خود می‌کنند نسبت به خانم‌هایی که ورزش قدرتی ندارند حجم استخوان و بافت عضلانی کمتری از دست می‌دهند. پیدا کردن زمان برای ورزش آن هم با یک بچه کار دشواری است اما باشگاهی پیدا کنید که این امکان را به شما بدهد تا فرزند را با خود ببرید. اگر وقت رفتن به باشگاه را ندارید ورزش‌های قدرتی با وزنه را درخانه انجام دهید.

نوشیدن آب کافی برای تمام کسانی که می‌خواهند وزن کم کنند، ضروری است. تنها با نوشیدن یک لیتر آب یا بیشتر در طول روز، می‌توانید در طول ۱۲ ماه ۲ کیلو بیشتر وزن کم کنید. اگر ۱٫۲ لیتر آب بنوشید در یک ساعت آینده ۲۴ تا ۳۰ درصد کالری بیشتری می‌سوزانید.

نوشیدن آب، اشتها و کالری دریافتی را کاهش می‌دهد. برای خانم‌های شیرده نوشیدن آب و هیدراته نگه داشتن بدن بسیار مهم است؛ چون باید مایعاتی که به واسطه شیردهی از دست می‌دهند را جایگزین کنند. سعی کنید در روز حداقل ۱٫۲ لیتر آب بنوشید تا هم به کاهش وزنتان کمک کنید و هم بدنتان هیدراته بماند. با این حال بعضی از خانم‌های شیرده ممکن است به مقدار بیشتری آب نیاز داشته باشند.

قبل از اینکه وعده‌های غذایی را میل کنید، آب بنوشید. اگر همیشه بیش از آنچه نیاز دارید غذا می‌خورید و در نتیجه احساس نفخ می‌کنید، نوشیدن آب قبل از وعده‌های غذایی می تواند راه حل مشکلتان باشد. قبل از اینکه غذا را شروع کنید به آرامی یک لیوان آب بنوشید. این کار فضای معده را اشغال کرده و از پرخوری جلوگیری می‌کند.

خواب ناکافی در زنانی که تازه مادر شده‌اند سبب اضافه وزن بعد از زایمان می‌شود. این مورد برای افراد دیگر نیز صدق می‌کند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند کمبود خواب با افزایش وزن ارتباط دارد. برای خانم‌هایی که تازه مادر شده‌اند خواب کافی چالش برانگیز است. بنابراین بهتر است هر زمان کودک خوابید شما هم بخوابید و یا در زمان استراحت از کسی بخواهید تا در این امر کمکتان کند.

مادر بودن دلهره آور است و نیاز به کار زیاد دارد. کمبود خواب و استرس بسیار خسته کننده است. بیش از ۱۵ درصد مادران دچار افسردگی پس از زایمان می‌شوند. با اینکه رسیدن به وزن سالم پس از زایمان اهمیت دارد اما نباید باعث استرس و اضطراب بی‌مورد شود. اگر احساس استرس و اضطراب می‌کنید یا هنوز با شرایط جدید هماهنگ نشدید از کمک خواستن نترسید. از دوستان و افراد خانواده بخواهید تا در کارهای خانه، آماده کردن وعده‌های غذایی و یا نگهداری از کودک به مدت چند ساعت کمکتان کنند.

هر زمان خسته و یا بی‌حوصله بودید به جای غذاهای قندی و پرکالری به سراغ ماست بروید. می‌توانید در ماست مقداری میوه و یا مواردی مانند وانیل اضافه کنید، سپس در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند. هر وقت هوس شیرینی‌جات کردید، می‌توانید از این میکس ماست منجمد شده مقداری میل کنید.

همیشه مواقعی وجود دارد که بدون دلیل غذا می‌خوریم. باید این موقعیت‌ها را شناسایی و جلوی آنها را بگیرید. می‌توانید موارد چاق کننده و غذاهای ناسالم را از برنامه غذایی خود حذف کرده و به جای آن انتخاب‌های هوشمندانه و سالم را جایگزین کنید. اگر ساندویچ یا سالاد میل می‌کنید از پنیر و سس‌های پرچرب استفاده نکنید. غذاهای جانبی مانند سیب زمینی سرخ کرده را کنار بگذارید. به جای این موارد می‌توانید از سبزیجات پخته، ماست و روغن زیتون استفاده کنید.

سعی کنید وقت شام خوردنتان را به جای آخر شب به آخر عصر انتقال دهید. اگر برایتان ممکن است شام را بین ساعات ۷ تا ۷:۳۰ میل کنید، طوری که قبل از ساعت ۸ غذا خوردن را تمام کرده باشید. این کار سرعت سوخت و ساز را بالا برده و به کاهش وزنتان کمک می‌کند. اگر مجبورید تا دیروقت بیدار بمانید یک لیوان شیر و یا یک فنجان چای سبز بنوشید.

به خاطر داشته باشید که شما در طول یک دوره ۹ ماهه این مقدار وزن را اضافه کردید پس انتظار نداشته باشید تنها چند ماه پس از وضع حمل آن را کاهش دهید. اولین سال پس از زایمان سخت‌ترین دوره مادر است و کاهش اضافه وزن بارداری کمی زمان‌بر می‌باشد. اگر تغییر چندانی در وزن خود نمی‌بینید نباید تمرکزتان را از دست بدهید. انجام کارهایی که برای کاهش وزن پیش گرفته بودید را ادامه دهید و مطمئن شوید که تصمیمات درستی می‌گیرید تا دچار استرس و افسردگی نشوید. خود را با انگیزه نگه دارید و بدانید که بالاخره به چیزی که می‌خواهید، دست خواهید یافت.کاهش وزن بعد از زایمان

وقتی وسوسه درست مقابل چشمانتان باشد، نادیده گرفتنش سخت خواهد بود. برای اینکه مطمئن شوید گرفتار خوردن غذاهای پرکالری مانند چیپس، بستنی، کیک و دیگر تنقلات مضر نمی‌شوید از خرید آنها صرف نظر کنید. اگر حس می‌کنید دیدن غذای مورد علاقه‌تان در فروشگاه باعث می‌شود آن را بخرید از همسرتان بخواهید خرید را انجام دهد.

شاید فکر کنید یک فنجان قهوه بهترین چیز برای دور کردن خستگی و خواب‌آلودگی باشد اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند روی کاهش وزنتان تاثیر منفی بگذارد. در زمان شیردهی و حتی پس از آن بهترین نوشیدنی برای شما شیر است. سعی کنید شیر را با قهوه و کاکائو ننوشید و یا چنین نوشیدنی‌هایی را بعد یا قبل از مصرف شیر استفاده نکنید. مصرف دمنوش‌ها جایگزین مناسبی برای نوشیدنی‌های کافئین‌دار است.

غذا خوردن بیرون از منزل گاهی اوقات بد نیست، اما سعی کنید تا جای ممکن غذای خانگی میل کنید. غذاهای رستوران و فست‌فودها وسوسه انگیز هستند و شما را مبتلا به اضافه وزن می‌کنند.

اگر لباس زیبایی از دوران لاغری خود دارید آن را در جلوی کمد لباس‌ها یا جایی که بتوانید همیشه آن را ببینید، نگه دارید. وقتی بدانید زمانی تا چه اندازه لاغر بودید، انگیزتان بالا می‌رود و با جدیت بیشتری به سمت هدف پیش می‌روید.

مادر‌های عزیز، کاهش وزن پس از بارداری احتیاج به زمان دارد پس با انتخاب‌های درست و هوشمندانه و کمی سخت کوشی در این مسیر به خود کمک کنید. صبر و پشتکار دو اصل کلیدی در این راه هستند، پس انجام آنچه را شروع کردید، ادامه دهید. قبل از انجام هر کاری با پزشک خود صحبت کنید.داشتن مقداری اضافه وزن پس از زایمان بسیار شایع است. بازگشت به وزن طبیعی برای سلامت و بارداری در آینده بسیار مفید خواهد بود. سالم بودن کمک می‌کند از زمانی که با کودکتان می‌گذرانید بیشترین لذت و بهره را ببرید. بهترین و موثرترین روش کاهش وزن در این دوره استفاده از یک رژیم غذایی سالم، شیردهی و ورزش منظم است.

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر شما

نام *

ایمیل

برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

کلیه حقوق متعلق به مجموعه به اندام دکتر کرمانی می باشد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، اگر از خانمها در مورد ۱۰ آروزی مهم زندگیشان سوال کنید احتمالا می شنوید که اغلبشان دوست دارند بلافاصله پس از زایمان، فورا به وزن قبل از بارداری برگردند و همه اضافه وزن ناشی از جنین و باقی قضایا را یکدفعه از دست بدهند.

 

اگر از خانمها در مورد ۱۰ آروزی مهم زندگیشان سوال کنید احتمالا می شنوید که اغلبشان دوست دارند بلافاصله پس از زایمان، فورا به وزن قبل از بارداری برگردند و همه اضافه وزن ناشی از جنین و باقی قضایا را یکدفعه از دست بدهند.

فرقی هم نمی‌کند که کیت میدلتون عروس انگلستان باشید یا یک مادر عادی در قلب تهران. البته کاهش وزن پس از بارداری و بازگشت به وزنی که پیش از آن داشتید رویای دست نیافتنی نیست؛ اما باید حداقل یک سال برایش صبر و البته تلاش کنید. چه طور باید با چربیهایی که طی ۹ ماه جمع شدهاند، خداحافظی کرد؟ این راهنما را بخوانید.

هر زنی بلافاصله پس از زایمان دو، سه کیلو (یا حتی بیشتر) وزن کم میکند که این شروع مسیری است که شما برای بازگشت به تناسب اندام در پیش دارید.کاهش وزن بعد از زایمان

 

عوامل متعددی هستند که بر روند کاهش وزن شما طی یک سال پس از زایمان تاثیر میگذارند:

سن: بعد از ۲۵ سالگی، هر یک دههای که به سن شما اضافه میشود، متابولیسم پایه بدنتان هم چیزی حدود ۲ درصد کمتر میشود. این یعنی شما بعد از ۲۵ سالگی، در حال استراحت انرژی کمتری مصرف میکنید و چربی کمتری میسوزانید.

 

رژیم غذایی: نوع رژیم غذایی شما یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده سرعت کاهش وزنتان است. وقتی به جای کربوهیدرات، پروتئین بیشتری مصرف کنید و وعده کاملتری را به عنوان صبحانه نوش جان کنید، هم کالری بیشتری میسوزانید چون متابولیسمتان بیشتر شده و هم روند سوخت و ساز بدنتان بهتر میشود.

 

فعالیت بدنی: طبیعی است که هر چهقدر بیشتر ورزش کنید، کالری بیشتری هم میسوزانید.

سطح طبیعی متابولیسم بدن: این شاخص تحت تاثیر عوامل ژنتیکی است. در ضمن یادتان باشد اگر در طول دوران بارداری بیش از ۲۰ کیلو وزن اضافه کرده باشید، به ۱۰ تا ۱۲ ماه زمان بیشتر احتیاج دارید تا دوباره اندام متناسبی پیدا کنید.

 

شیردهی و کاهش وزن

در کنار صد و یک فایدهای که شیردهی برای یک مادر دارد، این موضوع را هم اضافه کنید که تغذیه نوزاد با شیر مادر کمک میکند که رحمتان به اندازه قبل برگردد و بخشی از اضافه وزن شکمی پس از زایمان از بین برود.

برخلاف چیزی که خیلی از خانمها تصور میکنند یا از مادر و مادربزرگهایشان شنیده اند، واقعا نیازی نیست که طی دوران شیردهی به اندازه دو نفر غذا بخورید یا وزن اضافه کنید. تولید شیر در بدن مادر روزانه به حدود ۵۰۰ کیلوکالری انرژی نیاز دارد و معنایش این است که اگر در حین شیردهی بیش از حد غذا نخورید و رژیم متعادلی داشته باشید، میتوانید حدود دو تا دو و نیم کیلو طی هر ماه وزن کم کنید.

علاوه بر این شیردهی باعث تحریک ترشح و آزادسازی هورمونهایی در بدن میشود که عملکردشان جمع کردن رحم و بازگرداندن آن به اندازه قبل از بارداری است.

 

شاید به هر دلیلی نخواهید بیشتر از شش ماه به فرزندتان شیر بدهید، با این حال نگران نباشید. به محض از شیر گرفتن نوزاد، اشتهای شما کم میشود. این فرآیند کاملا طبیعی و در واقع راهکار بدن برای تعدیل میزان غذای دریافتی است. پس لطفا به حرف بدنتان گوش بدهید!

 

وقتش شده رژیم بگیرم؟

هیچ زنی دوست ندارد دیگران از او بپرسند که چه روزی وزن حمل میکند بهخصوص اگر همین دو، سه هفته قبل بارش را زمین گذاشته باشد! شاید عجیب باشد؛ اما طی شش هفته اول پس از زایمان شما ممکن است همچنان شبیه یک خانم باردار به نظر برسید که در ماه ششم حاملگیاش است.

(و چه چیزی سختتر از این برای مادری که در آروزی لاغر شدن است؟!) خب، آیا الان زمان خوبی برای شروع رژیم غذایی کاهش وزن است؟ بستگی دارد که قصد دارید به فرزندتان شیر بدهید یا نه. البته یک حکم کلی هم در این زمینه وجود دارد؛ شش هفته اول پس از زایمان زمان خوبی برای محدود کردن کالری دریافتی به هر طریق و همینطور کاهش وزن نیست.

 

در واقع کاهش وزن در این مدت اکیدا ممنوع است. اگر به هر دلیلی قصد ندارید نوزاد را با شیر خودتان تغذیه کنید، برنامه کاهش وزن را به هفته هفتم بعد از زایمان موکول کنید و اگر قصد شیردهی دارید برنامه را به ماه ششم پس از تولد نوزاد موکول کنید.

البته در این مدت باید حتما تحت نظر متخصص تغذیه باشید تا مبادا طی شیردهی دوباره چاق شوید یا به دلیل تنفر از چاقی و اضافه وزن کمتر از نیاز بدنتان غذا بخورید و به سلامتی نوزاد لطمه بزنید.

 

دور رژیم‌های مد روز خط بکشید

 

رژیم ۵ روزه، رژیم کانادایی، رژیم آب و… همه آن چیزهایی هستند که ما اسمشان را رژیم مد روز گذاشتیم و باید با یک مداد قرمز دور آنها را پس از زایمان خط بکشید.

به عبارت دیگر یک رژیم خوب پس از بارداری، برنامه کاهش وزن آهسته و مداوم است که شما را تحت فشار قرار ندهد. هرچند که ممکن نیست یکشبه شما را به سایزی برساند که بتوانید شلوار جین قبل از بارداریتان را دوباره بپوشید.

 

رژیمهای کاهش وزن برقآسا بدترین انتخابها برای این دوران هستند به ویژه اینکه بر خلق و خوی شما هم تاثیر میگذارند و کمی تا قسمتی عصبی و پرخاشگرتان میکنند.

درست است که این برنامه های کاهش وزن همانطور که از اسمشان پیداست ظرف مدت کوتاهی شما را به نتیجه دلخواه میرسانند ولی در بیش از ۹۵ درصد موارد شما نمیتوانید آن وزن را حفظ کنید و دوباره چاق خواهی شد.

 

دوپینگ با پروتئین

چه طور میشود روند کاهش وزن پس از زایمان را بدون گرفتن رژیمهای سخت و طاقتفرسا تسریع کرد؟ بالا بردن مصرف پروتئین راهحلی است که امتحانش را پس داده است.

یادتان باشد که از منابع کم چرب پروتئین مثل سینه مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ و… استفاده کنید. استفاده از مواد غذایی مثل سبزیجات که حجم زیاد؛ اما کالری کمی دارند نیز کمککننده است.

 

کاهش وزن بعد از زایمان

در روند کاهش وزن روی کلسیم هم حساب ویژهای باز کنید. چون مطالعات نشان داده که افزایش مصرف کلسیم در برنامه غذایی به کنترل بهتر وزن کمک میکند. یادتان باشد اگر قصد دارید کلسیم را از طریق مصرف شیر و لبنیات تامین کنید باید انواع کم چرب آن را انتخاب کنید.

 

کم خوابی و کاهش وزن پس از بارداری

 

اصلا جای تعجب نیست مادری که تازه زایمان کرده تا یکساله شدن نوزادش کمی کسر خواب داشته باشد اما اگر این وضعیت از کنترل خارج شده و کمبود خوابتان جدی شود، احتمالا کاهش وزنتان نیز متوقف خواهد شد.

 

به دلیل کم خوابی سطح هورمون کورتیزول در بدن مادر افزایش پیدا میکند و این وضعیت منجر به بر هم خوردن وضعیت سوخت و ساز بدن میشود.

 

از آنجایی که مادران باید چند بار در طول شب بیدار شوند و به نوزاد سر بزنند یا به او شیر بدهند، خیلی نمیشود کمبود خواب و در نتیجه افزایش کورتیزول ناشی از آن را مدیریت کرد. بنابراین سعی کنید از استرس، مصرف بیش از حد کافئین و همچنین ورزش سنگین دوری کنید تا سطح این هورمون در بدنتان بیشتر از چیزی که فعلا هست، نشود.

 

۳ دلیل برای متوقف شدن کاهش وزن پس از زایمان

 

۱٫ مصرف بیش از حد غذاهای خوب: تغذیه سالم، کلید موفقیت در شیردهی و همینطور کاهش وزن پس از بارداری است اما همه غذاهای خوب کالری هم دارند و مصرف بیش از حدشان باعث کند یا متوقف شدن روند کاهش وزن میشود.

 

۲٫ فعالیت بدنی نادرست:

مادرانی که تازه زایمان کردهاند باید خیلی خوششانس باشند که وقت و انرژی کافی برای ورزش کردن پیدا کنند. معمولا به خانمهایی که زایمان طبیعی داشتهاند توصیه میشود ۶ تا ۱۰ هفته برای شروع دوباره ورزش و فعالیت بدنی صبر کنند ولی برای بازگشت دوباره به سالن ورزش حتما با پزشکتان مشورت کنید. ورزش شدید و خیلی سریع پس از زایمان میتواند عوارض جانبی برای مادر به همراه داشته باشد و در نتیجه منجر به توقف روند کاهش وزن شود.

 

۳٫ کم آبی:

شاید خیلی احساس تشنگی نمیکنید؛ اما بهتر است تا میتوانید در طول روز آب بنوشید. نوشیدن آب هم جلوی دهیدراتاسیون بدن را میگیرد و هم مانع از پرخوری، ریزه خواری و ناخنک زدن میشود.

علاوه بر این مطالعات نشان داده که مصرف آب کافی در طول روز میتوانید متابولیسم پایه بدن را افزایش داده و باعث سوزاندن کالری بیشتری شود. خیلی از مادرها سوال میکنند که آیا ۸ لیوان آب کافی است؟

هیچ دلیل قطعی وجود ندارد، بنابراین بهتر است به جای شمارش تعداد لیوانهای آبی که در طول روز میخورید به رنگ ادرارتان توجه کنید. ادرار باید بیرنگ و بدون بو باشد، پس هر وقت احساس کردید که رنگ ادرارتان تیره شده یعنی بدنتان به آب احتیاج دارد.

 

منبع : همشهری

انتهای پیام/

پس از اینکه زایمان می‌کنید، دغدغه‌های زیادی دارید. مراقبت از نوزاد، سازگار شدن با روال جدید زندگی و بهبودی پس از زایمان، همگی می‌تواند استرس‌زا باشد. با این حال، کاهش وزن بعد از زایمان، موضوع مهمی است، این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که بخواهید در آینده دوباره باردار شوید.ما 16روش موثر را برای کمک به شما در دستیابی به یک وزن سالم، پس از زایمان ارائه می‌دهیم.افزایش وزن در بارداریمرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) توصیه می‌کند زنان در دوران بارداری، حدود 11.5 تا 16 کیلوگرم، وزن اضافه کنند. با این حال، افزایش وزن در بارداری برای افراد مختلف متفاوت است. بهترین کار برای فهمیدن اینکه در طول بارداری چقدر باید وزن اضافه کنید، مشورت با پزشکتان است.افزایش وزن بارداری به این علل رخ می‌دهد:

چربی اضافی بدن شما، به عنوان ذخیره انرژی برای تولد و شیردهی عمل می‌کند. با این حال، افزایش وزن اضافی می‌تواند منجر به چربی بیش از حد شود. تقریبا نیمی از زنان باردار، در طول بارداری بیشتر از مقدار توصیه شده وزن اضافه می‌کنند.عواقب برخی از این اضافه وزن‌ها پس از بارداری شامل موارد زیر است:

پس از زایمان، بدن شما برای بهبودی به تغذیه مناسب نیاز دارد. علاوه بر این، اگر به نوزاد شیر می‌دهید، نسبت به میزان طبیعی، کالری بیشتری نیاز دارید.رژیم کم‌کالری احتمالا فاقد مواد مغذی مهم است و احتمالا باعث می‌شود با این رژیم، احساس خستگی در شما ایجاد شود. با فرض اینکه وزن شما ثابت است، کاهش حدود 500 کالری در روز باعث کاهش وزن ایمن در حدود نیم کیلوگرم در هفته می‌شود که این میزان کاهش وزن، برای زنان شیرده بی‌خطر تلقی می‌شود.مثلا خانمی که 2هزار کالری در روز دریافت می‌کند، می‌تواند 300 کالری کمتر بخورد و 200 کالری اضافی را از طریق ورزش بسوزاند، در مجموع 500 کالری کمتر دریافت کند.

کاهش وزن بعد از زایمان

سازمان بهداشت جهانی (WHO) و آکادمی اطفال آمریکا تغذیه با شیر مادر را توصیه می‌کنند. شیردهی به نوزاد در طول 6 ماه اول زندگی (یا بیشتر) فواید زیادی برای شما و نوزاد دارد:

شکر و کربوهیدرات البته که وسوسه‌انگیز است، اما این مواد، کالری زیاد و معمولا مواد مغذی کمی دارند. مصرف زیاد قند و کربوهیدرات‌های تصفیه شده، با افزایش وزن، دیابت، بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها ارتباط دارد.منابع قند عبارتند از:

اگر دوست دارید پس از زایمان به وزن ایده‌آل و اندامی متناسب برسید، با متخصصان کلینیک نی نی بان تماس بگیرید.

جستجو در سایت

کاهش وزن بعد از بارداری و زایمان،کاهش وزن پس از بارداری،بلافاصله بعد از زايمان به دنبال تخليه محتويات رحم و خونريزي طبيعي، حدود 5 تا 6 کيلوگرم وزن مادر کاهش مي يابد. در طول 6 هفته اول بعد از زايمان، 2 تا 3 کيلوگرم ديگر وزن مادر کاهش پيدا مي کند که اين کاهش وزن به علت از دست دادن مايعات از طريق ادرار است. اکثر خانم ها در طي 6 ماه بعد از زايمان به وزن قبل از بارداري خود مي رسند. البته عوامل مختلفي بر روند کاهش وزن بعد از زايمان تأثير دارند که شامل بارداري اول، شير دادن به نوزاد، برگشت زود هنگام به محيط کار خارج از منزل و … مي باشند. در طي 6 هفته اول بعد از زايمان، نبايد رژيم لاغري گرفته شود. هم چنين محدوديت انرژي جايز نيست؛ چه بدن نيازمند انرژي کافي است تا آن چه در زمان تولد نوزاد از دست رفته است باز يابد و نياز کودک تأمين شود.

به تجربه ثابت شده است تغذيه با شير مادر به طور کامل باعث کاهش وزن قطعي نمي شود ولي به کاهش وزن کمک مي کند. پس از زايمان ماهيچه هاي شکم کاملاً شل مي شوند و پوست اضافي زيادي باقي مي ماند. برخي زنان با اين که وزنشان متناسب مي شود و تقريباً به وزن پيش از بارداري و زايمان برمي گردند، ولي تناسب بدنشان به هم مي خورد و شکمشان چندان کوچک نمي شود. زمان بارداري پوست شکم مثل بادکني که کاملاً پر از باد شده، کشيده مي شود و با به دنيا آمدن بچه اين بادکنک پر از باد، يکباره خالي مي شود و نسبت به حالت اول و پيش از بارداري، پوست شل و کشيده اي ايجاد مي گردد که براي بيشتر خانم ها ناخوشايند است. در برخي زنان خاصيت الاستيسيته پوست کم است و پوست هنگام بارداري خيلي دچار کشيدگي و خطوط مي شود که در آن حالت پوست شکم حالت خط خطي پيدا مي کند. در حالي که در برخي زنان خوش شانس اين خطوط ايجاد نمي شود. علاوه بر اين سايز شکم و وزن بچه هم در حين بارداري بسيار مهم است. در مادراني که زمان بارداري اضافه وزن زيادي پيدا مي کنند و بچه هاي درشت تري دارند يا مثلاً بارداري دوقلو را پشت سر گذاشته اند، مسلما شکم بيشتر بزرگ مي شود و پوست هم تحت کشش بيشتري قرار مي گيرد ولي اين به معناي غيرقابل برگشت بودن فرم طبيعي شکم نيست و فقط به سعي و تلاش بيشتر نياز دارد.

ورزش و رژيم غذايي مناسب براي مادراني که نوزاد خود را شير مي دهند ضروري است. خانم هايي که از مشکل اضافه وزن خود رنج مي برند، مي توانند در دوران شيردهي نيز براي کاهش وزن برنامه ريزي کنند. البته شيردهي، به کاهش وزن خانم ها و رسيدن به تناسب اندام کمک مي کند و معمولا خانم ها پس از 6ماه شيردهي، البته اگر تغذيه مناسبي هم داشته باشند مي توانند به وزن خود در زمان قبل از بارداري برسند. البته متذکر مي شويم در صورتي که پرخوري نکنند. اين سؤال مطرح است که زناني که دوران شيردهي خود را سپري مي کنند چه اقدامي انجام دهند که نه در دوران شيردهي آن ها خللي وارد شود و نه دچار اضافه وزن گردند. هم چنين تناسب اندام خود را از دست ندهند؟ در پاسخ بايد گفت که اين دسته از خانم ها نبايد رژيم غذايي سخت و غير اصولي بگيرند. تنها کاري که زنان شيرده براي داشتن يک رژيم غذايي مناسب بايد انجام بدهند تا نه در شيردهي آن ها اختلال ايجاد شود و نه وزن و تناسب اندامشان به هم بخورد اين است که از رژيم غذايي کم چرب استفاده کنند و از مصرف تنقلات پر کالري و فاقد ارزش غذايي مانند چيپس، نوشابه، شيريني، گوشت پرچرب و لبنيات پرچرب پرهيز کنند و سعي نمايند در برنامه غذايي روزانه خود ميوه و سبزي جات فراوان، غلات سبوس دار، گوشت کم چرب و لبنيات کم چرب بگنجانند. جالب است بدانيد که نتايج يک مطالعه جديد نشان مي دهد خانم هاي چاق مي توانند در اين دوران با کاهش مصرف شيريني، شکلات و غذاهاي حاضري به کاهش وزنشان کمک کنند. در عين حال 45 دقيقه پياده روي روزانه، 4 روز در هفته، گام مؤثري براي رهايي از اضافه وزن خانم ها در دوران شيردهي است. براي اين که ماهيچه هاي شل شده و کشيده شکم، محکم و سفت شوند بايد برخي ورزش هاي خاص و تکرارشونده انجام شود.کاهش وزن بعد از زایمان

ابتدا مي توانيد از 10 حرکت در هر نوبت شروع کنيد و سپس تعداد حرکات را به سه نوبت 20 تايي برسانيد. حرکت هاي مختلفي مي توانند براي رسيدن به اين هدف صورت گيرند. به طور مثال مي توانيد آرنج دست چپ را بلند کنيد و بکشيد و به زانوي پاي راست مقابل برسانيد و سپس اين کار را با دست راست انجام دهيد.اين عمل به خصوص در تقويت نواحي جانبي شکم بسيار کمک کننده است. ورزش هايي چون شنا، حرکات موزون، کوه پيمايي و دويدن آرام مي تواند علاوه بر تأثير در کاهش وزن به ايجاد روحيه شاداب و سلامت روان مادران در دوران شيردهي کمک کند. تحقيقات نشان داده است زناني که در عرض 6 ماه بعد از زايمان نتوانند بر اضافه وزن خود غلبه کنند، تقريباً در 10 تا 15 سال بعد هم اضافه وزن آن ها را همراهي مي کند. بنابراين بهتر است فرصت هفته هاي اول پس از زايمان را از دست نداده و با تصحيح رژيم غذايي، ورزش کردن و از همه مهم تر شيردهي صحيح، از اضافه وزن خلاص شد.

به منظور التيام بهتر زخم ها به خصوص در مادران سزارين شده، مادر بايستي از يک رژيم متعادل غذايي و مناسب پيروي کند. مصرف کافي مواد مغذي مانند پروتيين، برخي مواد معدني مانند روي و ويتامين هاي «ث» و «آ» براي ترميم ضروري است. بسياري از پزشکان مکمل هاي مولتي ويتامين همراه با مواد معدني را به ميزان يک بار در روز و در طول 6 هفته پس از زايمان توصيه مي کنند.

مادران نکات زير را به خاطر بسپارند:

– وزن اضافي در مدت 9 ماه حاصل شده است. پس منطقي است که براي برگشت به حالت اوليه، به چند ماه وقت نياز است. – کاهش وزن بيش از 2 کيلوگرم در ماه نامناسب است و توصيه نمي گردد. – از رژيم هاي غذايي کاهش وزن سريع که باعث تأخير در ترميم شده و موجب کاهش آب بدن مادر نيز مي گردد، خودداري شود. رعايت اين نکته در مادران شيرده به ويژه در 3-5 هفته اول شيردهي ضروري است. – با هر نوع رژيم غذايي که جهت کاهش وزن صورت مي گيرد بايستي ورزش نيز همراه گردد. – مصرف مکمل هاي روزانه مولتي ويتامين و مواد معدني به منظور تأمين نياز بدن ضروري است. – مادر در دوران شيردهي، ضمن شير دادن به نوزاد بايد سعي کند ميزان انرژي و کالري خود را در حد بيش از 1600 کيلو کالري در روز نگهدارد تا از نظر تأمين شير کافي مطمئن باشد. – افزايش مصرف فيبر مانند ميوه هاي تازه، سبزي جات خام، غلات پوست نگرفته و نان هاي سبوس دار و مواد لبني کم چرب نه تنها موجب بهبود تغذيه مي گردد، کاهش وزن اضافي را نيز به همراه دارد. – مصرف غذاهاي حاوي چربي زياد مانند مارگارين، سس، گوشت هاي چرب، شير پرچرب، غذاهاي سرخ کرده، نان هاي روغني شيرين و کيک ها و… کاهش يابد. – سعي شود از نوشيدني هاي فاقد کالري و کافئين مانند چاي هاي گياهي، آب و قهوه فاقد کافئين استفاده گردد. – زنان شيرده به همان ميزان وزن از دست مي دهند که زنان غيرشيرده. البته گفتني است خانم شيرده استعداد بيشتري نسبت به از دست دادن توده چربي قسمت هاي پايين بدن دارد. – در يکي دو هفته اول بعد از زايمان بيمار بايد حداقل 8 تا 10 ساعت در شب و 2 ساعت در روز استراحت کند. – از فعاليت هاي شديد اجتناب شود. در ضمن اکثر بيماران مي توانند از هفته سوم کارهاي منزل را به خوبي انجام دهند و در صورتي که شاغل باشند قادر خواهند بود از هفته چهارم تا ششم به محيط کار خود بازگردند.

يکي از فاکتورهاي اصلي دخيل در بازگشت وضعيت بيمار به قبل از حاملگي (خصوصاً شکم)، تمرينات بدني است که توصيه مي شود از هفته سوم شروع شود. در ابتدا با يک حرکت ورزشي شروع شده (5 تا 10 بار در هر نوبت و تکرار آن 2 تا 3 بار در روز) و آن گاه برحسب تحمل بيمار هر 1 تا 2 روز يک حرکت ورزشي ديگر به آن اضافه شود. فعاليت هاي ورزشي را مي توان از هفته 6 تا 8 بعد از زايمان شروع نمود. برخي از حرکات ورزشي توصيه شده جهت تقويت عضلات شکم، کمر و کف لگن – در حالي که به پشت دراز کشيده ايد و پاها مستقيم هستند يکي از پاها را بر روي زانو خم کرده و به شکم نزديک کنيد و سپس به حالت اوليه برگردانيد و آن گاه با پاي بعدي تکرار کنيد. – روي زانوها و آرنج يا کف دست طوري قرار گيريد که تنه مستقيم و موازي با سطح افق و عمود بر ران ها و بازوها باشد. آن گاه با منقبض کردن سرين ها و شکم، پشت را به بالا قوس داده، 2 تا 3 ثانيه در همان حالت نگهداشته و سپس به وضعيت اوليه باز گردانيد. – به پشت دراز کشيده و آن گاه يک پا را در حالي که مچ و زانو کاملاً کشيده شده است، تا حد امکان از روي زمين بلند کنيد و بدون دخالت دست ها و به آهستگي به حالت اول بازگردانيد و سپس با پاي ديگر تکرار نماييد. – در حالي که به پشت دراز کشيده و زانوها و ران ها خم هستند، عضلات سرين ها را سفت کرده و آن گاه سر و شانه ها را کمي از روي زمين بلند کرده و به حالت اول بازگردانيد. – در حالي که به پشت دراز کشيده و زانوها را کمي خم کرده ايد، دست ها را در کنار تنه قرار دهيد. باسن و تنه را از روي زمين بلند کرده و سپس به حالت اول بازگردانيد. – در حالي که به پشت دراز کشيده و دست ها را در پشت سر قفل کرده ايد، تنه را بلند کرده و به حالت نشسته درآييد و سپس به آرامي به حالت اول بازگرديد (دراز و نشست معمولي) – توجه داشته باشيد که جراحي تا يک سال ممنوع است و اگر شما هم دچار شلي و افتادگي شکم پس از زايمان شده ايد و ورزش و رژيم غذايي مفيد واقع نشده است و تصميم گرفته ايد از شيوه جراحي استفاده کنيد بايد بدانيد انجام عمل جراحي پلاستيک با توجه به فرصت کوتاهي که بعد از زايمان گذشته، امکان پذير نيست و با خطرات مختلفي همراه است. بعد از زايمان حداقل بايد يک سال صبر کنيد. وزنتان بايد ثابت باشد و دوران شيردهي را نيز سپري کرده باشيد. ورزش هم بسيار مفيد و الزامي است.ولي توجه داشته باشيد که ورزش به بهبود ماهيچه ها کمک مي کند نه به پوست. در ضمن توجه کنيد که ماه ها بعد از زايمان امکان جمع شدن پوست وجود دارد. استفاده کردن از کرم هاي آب رسان به پوست و يا مرطوب کننده به جمع شدن شکم و پوست کمک مي کند. – بستن شکم را فراموش نکنيد. بستن شکم پس از زايمان به جمع شدن سريع تر آن کمک مي کند. از قديم هم در فرهنگ ما مرسوم بوده است که بعد از زايمان شکم را با يک پارچه محکم مي بستند. اما در سال هاي اخير گن هايي به بازار آمده که مخصوص همين کار هستند و شما مي توانيد آن ها را پس از زايمان بپوشيد. نکته اصلي استفاده صحيح از اين گن هاست که بايد مدنظر قرار گيرد. – در خاتمه توصيه مي شود در مورد نوع تغذيه و ورزش هاي مناسب با يک متخصص مشورت نماييد.منبع: ماهنامه تغذيه و سلامتي شماره 84

 

قاعدگی نا منظم

قاعدگی دردناک

علت کم شدن قاعدگی

دوران قاعدگی و توصیه های بهداشتی قاعدگی چیست ؟

احتمال بارداری در زمان قاعدگی

خطر رابطه جنسی در دوران قاعدگی

امکانات فوق شامل خریدارای سی دی مقالات سایت و مجموعه آموزشی زوج خوشبخت نیز می شود



بخش مشاوره و پرسش و پاسخ

شناسه کاربری 

رمز عبور             


  

عضویت در سایت

کاهش وزن بعد از زایمان


دسته بندی مطالب

مطالب روابط جنسی و زناشویی

مطالب دوران قبل از ازدواج

مطالب پزشکی و سلامت

مطالب تربیت فرزندان

مطالب احکام شرعی

مطالب روانشناسی

مطالب اجتماعی

مطالب صوتی

ویدئو

خدمات عمومی


 


 افراد آنلاین :


13866


بازدید امروز:


34745


بازدید دیروز:


232675271


آمار کل:

مشاوره
ازدواج و مشاوره زناشویی تنظیم خانواده ،کلیه حقوق مادی و
معنوی مروبط به مطالب اختصاصی ثبت شده و ترجمه شده در این
سایت برای پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده محفوظ است.


جلوگیری از ورود هوای آلوده به خانه!


واسه همه چی جا هست!

می‌توانید به همراه نوزادتان، یک برنامه تناسب اندام ترتیب دهید

 

کاهش وزن بعد از زایمان

اگر بخاطر نوزادتان، هیجان زیادی دارید و برای کاهش وزن دوران بارداری تان آماده اید، این نکات به شما کمک می‌کنند تا زودتر بتوانید لباسهای دوران بارداری را کنار بگذارید.

 

۱. با کالسکه کودکتان ورزش کنید

اگر برای ورزش کردن، وقت ندارید عیبی ندارد. می‌توانید به همراه نوزادتان، یک برنامه تناسب اندام ترتیب دهید. هل دادن کالسکه بچه، مانند پیاده روی یک ورزش است. لیزا دروکسمن، کارشناس تناسب اندام و نویسنده مشترک کتاب “مادر خوش اندام” و موسس Fit4Mom می‌گوید: به آرامی شروع کنید و بتدریج با اضافه کردن سربالایی بیشتر، به شدت تمرینتان بیفزایید.

 

او توصیه می‌کند که با کالسکه، حرکت لانژ انجام دهید تا قسمت پایین بدنتان را تقویت کنید: گامهای بلند بردارید و تا زمانی که ران جلویی تان تقریبا با زمین، موازی شود بدنتان را پایین بیاورید. هنگام بالا آمدن به آرامی رانها و باسن‌تان را سفت کنید.

 

۲. هنگامیکه کودکتان می‌خوابد، شما نیز بخوابید

الیزابت وارد، نویسنده ” منتظر بهترین‌ها باشید: راهنمایی برای غذاخوردن سالم، قبل، در حین و بعد از بارداری” می‌گوید: کمبود خواب باعث می‌شود که مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات مانند شیرینی و چیپس بخورید و برای ورزش کردن، بیش از حد خسته باشید. می‌توانید با دوشیدن شیر سینه‌هایتان، از همسرتان بخواهید که در وسط شب، مسئولیت شیر دادن به نوزادتان را به عهده بگیرد.

 

۳. عضلات مادرانه‌تان را تقویت کنید

ریچارد وی، فیزیولوژیست ورزشی می‌گوید: عضلات شکم، پشت و باسن شما، قسمت‌هایی هستند که بیشتر از بقیه جاها تحت تاثیر بارداری و زایمان قرار گرفته‌اند. او توصیه می‌کند که برای کار کردن روی این نواحی، سه حرکت زیر را انجام دهید: 

ــ حرکت کرانچ برای عضلات شکمتان 

ــ حرکت لیفت سوپر من برای پشت‌تان: روی شکم دراز بکشید و بازوی راست و پای چپتان را بلند کنید. سپس آن‌ها را پایین بیاورید و بازوی چپ و پای راستتان را بالا ببرید. 

ــ بلند کردن طرفی پا برای باسن‌تان: به یک سمت دراز بکشید و پای رویی‌تان را بالا برده و سپس پایین بیاورید. برای مقاومت بیشتر، هنگام انجام این حرکت، یک باند مقاومتی ورزشی دور مچ پایتان بپیچید.

 

۴. مزایای تغذیه با شیر مادر را بدانید

تغذیه با شیر مادر در روز ۳۰۰ کالری یا بیشتر می‌سوزاند. کارولین براون، متخصص تغذیه می‌گوید: این کار برای تغذیه نوزادتان مفید است و به تقویت رابطه مادر و کودک نیز کمک می‌کند.

 

برای دریافت کلسیم بیشتر مخصوصا اگر بیشتر از ۵ ماه شیر می‌دهید، وارد توصیه می‌کند که روزی یک یا دو میان وعده سرشار از کلسیم مصرف کنید. پنیر محلی و کلم پیچ منابع غنی کلسیم هستند.

 

۵. میان وعده (تنقلات)بخرید

وارد می‌گوید: تنقلات بسته بندی شده سالمی که بتوانید در زمان کمی، آنها را بخورید خریداری کنید. او توصیه می‌کند که برای سیر ماندن به مدت طولانی‌تر، وعده‌ها و میان وعده‌های حاوی پروتئین مصرف کنید. سعی کنید پنیرهای بدون خامه، ماست یونانی یک نفره و ماهی تن و ماهی آزاد به سالاد و سبزیجات شسته شده اضافه کنید.

 

بعداز زایمان وقت بگذارید و روی کاهش وزن سالم تمرکز کنید

 

۶. از یک بشقاب قرمز استفاده کنید

با استفاده از یک بشقاب قرمز، اندازه سهم غذایی‌تان را کنترل کنید. سوزان آلبرس، روانشناس و نویسنده  Eat Q می‌گوید: با این کار مغز شما فریب خواهد خورد چون بطور خودکار به متوقف شدن فکر می‌کند. یک نکته دیگر در مورد ظروف غذاخوری: آلبرس می‌گوید که قاشق را کنار بگذارید. ما اغلب از قاشق مانند یک بیل استفاده می‌کنیم او هم چنین توصیه می‌کند که از چنگال‌های مسطح کوچکتر استفاده کنید زیرا باعث می‌شود که آهسته‌تر غذا بخورید و از دستی که با آن نمی‌نویسید استفاده کنید زیرا یک مطالعه نشان می‌دهد که به این شیوه، کمتر غذا می‌خورید.

 

۷. با کودکتان غذا بخورید

متخصص تغذیه، ماریان جاکوبسن می‌گوید: وقتی کودکتان آنقدر بزرگ شد که بتواند روی یک صندلی بلند بنشیند و خودش غذا بخورد، می‌توانید باهم غذا بخورید. مادرها معمولا تمام انرژی‌شان را برای کودکشان می‌گذارند و خودشان را فراموش می‌کنند اما شما هم به غذا نیاز دارید.

 

 

۸. با غذا به بدنتان آب‌رسانی کنید

کاهش وزن بعد از زایمان

انجمن متخصصین بهداشت باروری توصیه می‌کند که روزانه ۱۱.۵ فنجان مایعات بنوشید اما مجبور نیستید خودتان را با آب ساده خسته کنید. می‌توانید از میوه‌های پرآب (هندوانه، انواع توتها، انگور، هلو و. . . ) و سبزیجات (گوجه فرنگی، کاهو و کدوی تابستانی) نیز لذت ببرید. این مواد غذایی به شما کمک می‌کنند که با مصرف کالری کمتر، احساس سیری بیشتری کنید.

 

۹. پسته بخورید

یک میان وعده سالم بخورید که باز کردنش، کمی‌وقت ببرد. در نتیجه نمی‌توانید تعداد زیادی از آن را بشکنید و بعلاوه تمام پوسته‌های خالی آن به شما نشان می‌دهد که پسته زیادی خورده‌اید بنابراین شاید کمتر بخورید. هم چنین پسته نسبت به اکثر آجیل‌های دیگر، کالری کمتری دارد (هر ۳۰ عدد پسته، ۱۰۰کالری دارد).

 

۱۰. رژیم سخت و طاقت فرسا نگیرید

گرفتن رژیم سخت ایده خوبی برای شما یا کودکتان نیست. وارد می‌گوید: کاهش شدید کالری می‌تواند انرژی شما را بسیار پایین بیاورد.

  

اگر به بچه شیر می‌دهید، کاهش بیش از حد کالری به معنی تولید شیر کمتر است و ممکن است شیری که می‌سازید، کیفیت پایین‌تری داشته باشد.

 

بنابراین به اندازه کافی وقت بگذارید و روی کاهش وزن سالم تمرکز کنید. به گفته انجمن متخصصین بهداشت باروری باید روزی حداقل ۱۸۰۰کالری مصرف کنید و اگر به کودکتان شیر می‌دهید، ۵۰۰کالری دیگر نیز اضافه کنید.

 

منبع: majalesalamat.com

 

میخوای بدونی برنامه غذایی مناسب بدنت چیه؟


زیباترین باغ رستوران فشم تهران


از بیماری دردناک هموروئید خلاص شوید

هرآنچه ازعملهای زیبایی زنان میخواهیدبدانید


سفارش آنلاین کفش چرم با امکان تعویض


بدون خجالت محصولات جنسی را آنلاین بخر


خرید دستگاه تصفیه آب با شرایط اقساطی

عیدامسال کجابریم؟پیشنهادهای ارزان سفرنوروز


فروشگاه سیسمونی آنلاین


علائم کیست تخمدان | درمان گیاهی

مراکز فیزیوتراپی با به روز ترین دستگاه ها

خریدقسطی جهیزیه بدون نیاز به پرداخت اولیه


میخوای تاعید لاغربشی؟همین حالا شروع کن


صدور آنلاین بلیط با ارزانترین نرخ

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

کاهش وزن بعد از زایمان مسئله‌ای ست که بسیاری از مادران با آن درگیر هستند. شکل ظاهری بدن که به سبب بارداری تغییر کرده و افزایش وزن، مادر را وادار می‌کند تا به فکر بازگشت به وزن ایده‌آل خود باشد. توجه داشته‌باشید ‌که اگر پس از زایمان برای کاهش وزن خود اقدام نکنید، از بین بردن چربی‌های شکم و پهلوها در آینده بسیار سخت می‌شود. توصیه می‌شود پس از مدتی استراحت کافی شروع به ورزش و پیاده روی کنید. برخی از خانم‌ها گمان می‌کنند که کم کردن وزن بعد از زایمان امکان پذیر نیست و کسانی که زایمان می‌کنند نمی‌توانند به وزن مورد نظر برسند، در صورتی که این تفکر اشتباهی است و با کمی سعی و تلاش می‌توانید وزن خود را کم کنید. در ادامه‌ی مقاله نکاتی را جهت کاهش وزن بعد از زایمان ذکر کرده‌ایم.

اولین اقدام برای کاهش وزن ورزش مناسب و منظم است. شما باید علاوه بر داشتن رژیم غذایی خوب، با توجه به توانایی‌های‌ خود ورزش را در برنامه‌ی خود قرار دهید. توصیه می‌شود ورزش کردن را از دوران بارداری شروع کنید و تحرک داشته باشید زیرا اگر در دوران بارداری به ورزش کردن عادت کنید، بعد از زایمان نیز سریع‌تر و راحت‌تر می‌توانید ورزش کردن را شروع کنید. اما اگر در دوران بارداری کم تحرک باشید و ورزش نکنید بعد از زایمان نیز نمی‌توانید به راحتی ورزش کنید اما با این وجود هرگز نباید ورزش کردن را کنار بگذارید.

البته زمان شروع ورزش در هر فردی متفاوت است و افرادی که زایمان سزارین داشته‌اند یا مشکلاتی در زمان بارداری داشته‌اند باید چند روز پس از زایمان استراحت کنند و سپس شروع به ورزش کردن کنند، اما کسانی که زایمان خوبی داشتند و مشکلی در دوران بارداری نداشتند می‌توانند بلافاصله بعد از زایمان ورزش را شروع کنند.  توصیه می‌شود برای اینکه مشکلی پیش نیاید زمان شروع ورزش را پزشکتان تشخیص دهد.

طریقه‌ی ورزش کردن بدین ترتیب است که در ابتدا تمریناتی که برای گرم کردن است انجام داده شود، سپس به ورزش‌های هوازی بپردازید. در مرحله‌ی آخر باید تمریناتی را انجام دهید که کششی و قدرتی هستند. این نکته را در نظر داشته باشید در ابتدا از تمرینات سبک استفاده کنید و نباید بعد از زایمان بلافاصله ورزش‌هایی که سنگین هستند را انجام دهید. ورزش‌هایی مانند پیاده روی برای کاهش وزن مفید هستند و بهتر است از ۵ تا ۱۰ دقیقه در روز شروع شود و به تدریج هر روز ۵ دقیقه اضافه شود.کاهش وزن بعد از زایمان

 

داشتن رژیم غذایی خوب و اصولی بسیار مفید است و باعث رسیدن به وزن ایده‌آل می‌شود. اما این نکته را در نظر داشته باشید که بهتر است بعد از ۶ ماه دوم تولد نوزاد رژیم غذایی شروع شود تا آسیبی به تغذیه نوزاد وارد نشود، در دریافت رژیم غذایی نیز حتما باید با پزشک خودتان مشورت کنید و از راهنمایی‌های او استفاده کنید  و نباید خودسرانه عمل کنید زیرا ممکن است گرفتار عوارض جبران ناپذیر آن شوید. داشتن رژیم غذایی در کنار ورزش بسیار مفید است و باعث می‌شود در هر ماه حدود ۲ تا ۵ کیلو کاهش وزن داشته باشید.

هرگز نباید وعده‌ی غذایی خود را حذف کنید و توصیه می‌شود از مواد مغذی مانند پروتئین‌ها، برخی مواد معدنی مثل روی و ویتامین‌های (ث) و (آ) در رژیم غذایی خود استفاده کنید زیرا برای ترمیم ضروری و مفید هستند.

 

اگر با اصول شیردهی صحیح آشنا باشید می‌توانید در این دوران کاهش وزن خوبی داشته باشید. زیرا از نظر فیزیولوژیک بهترین شرایط برای کاهش وزن دوران شیردهی می‌باشد. متاسفانه امروزه بسیاری از مادران با اصول شیردهی آشنا نیستند و بهتر است آموزش‌های لازم را ببینند. مثلا مادر باید بداند سینه را به درستی در دهان نوزاد بگذارد یا نباید دائم سینه را عوض کند، یعنی باید اجازه دهد نوزاد تا آخر یک وعده از یک سینه شیر بخورد.

اگر مادران با اصول صحیح شیردهی آشنا نباشند نمی‌توانند کاهش وزن خوبی داشته باشند. در ۶ ماه اول نوزاد تنها از شیر مادر استفاده می‌کند، بنابراین داشتن رژیم غذایی لاغری برای مادر توصیه نمی‌شود. در ۶ ماه دوم به تدریج کودک از غذای کمکی استفاده می‌کند و مادر می‌تواند با مشورت پزشک رژیم غذایی خود را آغاز کند.

 

اگر در دوران بارداری وزن خود را کنترل کنید بهتر می‌توانید بعد از زایمان وزن خود را کاهش دهید. براساس استاندارد‌های موجود افرادی که قبل از بارداری وزن نرمال دارند، در دوران بارداری می‌توانند بین ۹ تا ۱۱ کیلو اضافه وزن داشته باشند، اما افرادی که قبل از بارداری کمبود وزن داشته‌اند، می‌توانند بین ۱۶ تا ۱۸ کیلو افزایش وزن داشته باشند. همچنین اگر کسی قبل از بارداری اضافه وزن داشته باشند، نباید در دوران بارداری بیشتر از ۶ یا ۷ افزایش وزن داشته باشد. مقاله‌ی بایدها و نباید‌های بارداری را مطالعه کنید.

بدن شما پس از زایمان به آب بیشتری احتیاج دارد بنابراین مصرف آب را هرگز فراموش نکنید. توصیه می‌شود در دوران بارداری از مصرف شیرینی، غذاهای پرچرب پرهیز کنید در عوض میوه، پروتئین و سبزیجات بیشتری مصرف کنید. از توصیه‌های پزشکتان برای کنترل وزن استفاده کنید و نباید وعده‌ی غذای خود را حذف کنید و خودسرانه عمل کنید زیرا ممکن است گرفتار آسیب‌های جبران ناپذیری شوید، همچنین داشتن ویارهای مختلف و همه چیز خواری در دوران بارداری باعث افزایش وزن می‌شود و باید کنترل شود.

 

بعد از زایمان به دلیل تغییر شرایط و فشارهای روانی ممکن است استرس زیادی را تجربه کنید. اما لازم است بدانید اگر قصد کاهش وزن دارید باید استرس‌تان را کنترل کنید و به تدریج آن را کم کنید. اگر زمان زیادی استرس داشته باشید باعث می‌شود خسته و بی‌حال شوید، زودرنج شوید و حتی ممکن است اضافه وزن پیدا کنید. استرس ممکن است منجر به افسردگی پس از زایمان شود. برای اینکه بتوانید استرس‌تان را کنترل کنید لازم است زمانی را به خودتان اختصاص دهید و از همسرتان بخواهید در آن مدت از فرزندتان مراقبت کند. همچنین می‌توانید از تمرینات آرام بخش و مراقبه کمک بگیرید یا با یک مشاور مشورت کنید و از راهکارهایی که می‌دهد استفاده کنید. در این زمینه مقاله‌ی کاهش استرس نیز کمک زیادی به شما می‌کند. 

 

_برای داشتن رژیم غذایی حتما با پزشک خود مشورت کنید و خودسرانه عمل نکنید. کاهش وزن بیشتر از ۲ کیلوگرم در ماه توصیه نمی‌شود.

_در مدت زمان ۹ ماه افزایش وزن اتفاق افتاده است، بنابراین نباید برای کاهش وزن عجله کنید و ممکن است چند ماه طول بکشد. مصرف مکمل‌های مولتی ویتامین و مواد معدنی برای تامین نیازهای بدن ضروری است.

_تا دو هفته بعد از زایمان حداقل ۸ ساعت در شب و ۲ ساعت در روز استراحت کنید. می‌توانید زمانی که کودکتان خواب است شما نیز استراحت کنید.

_بستن شکم بعد از زایمان به جمع شدن سریع آن کمک می‌کند، برای این کار می‌توانید از گن‌های مخصوص استفاده کنید و توصیه می‌شود نحوه‌ی صحیح بستن گن را آموزش ببینید.

_در کلاس‌های تمرینات بدنی پس از زایمان شرکت کنید، این کار برای کاهش وزن بسیار مفید است.

_هرگز وعده‌ی غذایی را حذف نکنید زیرا تاثیری در کاهش وزن ندارد و باعث آسیب دیدن بدن می‌شود، سعی کنید وعده‌های غذایی خود را به صورت منظم مصرف کنید. می‌توانید وعده‌های خود را کم‌تر و تعداد وعده‌ها را بیشتر کنید. می‌توانید مصرف غذاهای پرکالری را محدودتر کنید و از غذاهایی استفاده کنید که کالری کم‌تری دارند.

_ممکن است بعد از زایمان استرس و فشارهای روانی را تجربه کنید، به همین دلیل توصیه می‌شود با یک مشاور صحبت کنید تا بتوانید به زندگی نرمال و طبیعی خود بازگردید. توصیه می‌شود برای مطالعه مقاله‌های مراقبت های پس از زایمان طبیعی و مراقبت‌های بعد از سزارین کلیک کنید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه کاهش وزن بعد از زایمان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

آیا کرونا از طریق رابطه‌‌ٔ جنسی منتقل می‌‌شود؟ چطور در دوران کرونا رابطهٔ جنسی داشته باشیم؟ در این مطلب با جواب این پرسش‌ها آشنا شوید….

در صورت داشتن مشکل باروری، باید هرچه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. در بیشتر موارد مشکلات باروری با اقدامات پزشکی به موقع برطرف خواهد شد. پزشک…

فشار خون بالا بعد از هفتۀ ۲۰ بارداری اگر با علائم بیماری‌های دیگری همراه نباشد، می‌تواند نشانۀ بیماری فشار خون حاملگی باشد. کنترل نکردن به موقع…

شروع زایمان علائمی دارد که به راحتی قابل تشخیص است. از زمان شروع نشانه‌های زایمان تا خارج شدن نوزاد ممکن است نزدیک به ۲۰ ساعت طول بکشد. این نشانه…

بیشتر مادران قادرند تمام شیر مورد نیاز کودک خود را تأمین کنند، اما زمان‌هایی وجود دارد که یا مادران بیش از حد در مورد گرسنگی نوزادشان نگرانند یا…کاهش وزن بعد از زایمان

خواب نوزاد می‌تواند یکی از گیج‌کننده‌ترین مسائلی باشد که تازه‌والدها با آن مواجه می‌شوند. نوزادان مانند بزرگسالان نمی‌خوابند، اما دلیل این اتفاق…

نشستن بدون کمک دیگران چشم‌انداز جدیدی از جهان به کودک می‌دهد. وقتی عضلات پشت و گردن او برای راست نگه داشتن پشتش به اندازهٔ کافی قوی شد و وقتی یاد…

تقریباً تمام والدین یک کودک نوپا با این پرسش مواجه می‌شوند که چرا فرزندشان یکدفعه الم‌شنگه به پا می‌کند. در این مطلب به دلایل و راهکارهای رفع و…

بازی شغل و تجارت كودكان است و به آنها اجازه و آزادی عمل این را می‌دهد که دنیای فیزیکی اطراف و دنیای عاطفی درونشان را آزمایش كنند. هرچند ممکن است از…

احیای قلبی تنفسی CPR، یک اقدام نجات‌دهنده‌ است که در صورت آموزش آن از قبل، شما می‌توانید برای نجات جان شخصی که هیچ علائمی از زندگی نشان نمی‌دهد،…

زایمان طبیعی گاهی با تزریق بی‌حسی‌ انجام می‌شود. این زایمان‌ها، زایمان بدون درد نامیده می‌شود. در این ویدیو، خانم ناهید خداکرمی، رئیس انجمن علمی…

لیوان مخصوص کودک می‌تواند کمکی برای فرایند انتقال کودکتان از شیر خوردن سینه یا شیشه‌شیر به یک لیوان معمولی باشد. لیوان مخصوص کودکان شیرخوار انواع و…

بیشتر مادران بعد از زایمانشان نگران اضافه وزن خود هستند و گاهی همین موضوع باعث می‌شود تصمیم‌های اشتباهی بگیرند که برای خود و کودکشان مضر است. برای موفقیت بلندمدت در زمینۀ کاهش وزن و داشتن یک حال خوب در مسیر رسیدن به وزن متناسب، لازم است با رعایت توصیه‌های لازم و به مرور برای کاهش وزنتان اقدام کنید. در این مطلب می‌توانید با راهکارها و توجه به نکاتی برای رسیدن به وزنی متعادل پس از زایمانتان و داشتن احساس رضایت نسبت به بدن خود پس از تولد کودک آشنا شوید.

در این روزها بهتر است از گرفتن رژیم پرهیز کنید و وزنتان را با تغذیۀ مناسب با رعایت موارد خاص و درستی، کم‌کم پایین بیاورید. اگر به نوزادتان شیر می‌دهید، کارشناسان توصیه می‌کنند تا وقتی کودک حداقل به دو ماهگی نرسیده است، سعی نکنید وزنتان را کم کنید. شما می‌توانید مصرف قند بیش از حد روزانۀ خود را کمتر کنید، اما کالری مصرفی‌تان را کم نکنید. همچنین بدانید که غذا نخوردن باعث کاهش سطح انرژی می‌شود و کمکی به کاهش وزنتان هم نمی‌کند. پس برای کم کردن وزن، وعده‌های غذایی را حذف نکنید. این کار کمکی به شما نمی‌کند، چون احتمالاً در وعده‌های دیگر بیشتر می‌خورید. به علاوه باعث می‌شود احساس خستگی و بدخلقی کنید. بهتر است به جای سه وعده غذای اصلی، پنج تا شش وعده در روز غذا بخورید و میان‌وعده نیز داشته باشید. در صورت امکان، سرعت غذا خوردنتان را کمتر کنید. وقتی آرام غذا می‌خورید، راحت‌تر می‌فهمید چه وقتی سیر شده‌اید و احتمال پرخوری‌تان کمتر خواهد شد.

تحقیقات نشان داده است مصرف شیر و لبنیات کم‌چرب و انتخاب محصولاتی با غلات کامل مانند نان گندم کامل و غلات کامل صبحانۀ موجود در برخی غذاهای مناسب صبح مثل بلغور جوی دوسر به کاهش وزن کمک می‌کند. دیگر گزینه‌های خوب شامل مواد غذایی کم‌چرب با فیبر بالا مانند میوه‌هایی مثل پرتقال، سیب و انواع توت‌ها یا سبزیجات خام مثل هویج و فلفل دلمه‌ای است که می‌توانید به صورت میان‌وعده مصرف کنید. راه‌های دیگری برای مصرف بیشتر میوه و سبزیجات این است که میوه یا سبزیجات را به شکل مخلوط‌شده درست کنید تا تمام میوه قابل استفاده باشد، نه فقط آب آن. به ماهی‌های مختلف، مرغ یا روی ساندویچتان، هویج رنده‌شده اضافه کنید، سبزیجات گریل‌شده و سوپ سبزیجات پوره‌شده را هم امتحان کنید. همچنین مایعاتی مثل آب و آب‌میوه‌های خانگی مصرف کنید که کالری کمتری دارد.

کالری چربی دو برابر کربوهیدرات یا پروتئین‌هاست، بنابراین کم کردن چربی‌های مضر از رژیم غذایی‌تان راحت‌ترین راه برای کم کردن کالری است، پس محصولات کم‌چرب استفاده کنید و به جای غذا‌های سرخ‌شده، غذا‌های گریل‌شده یا پخته بخورید و کمتر شیرینی مصرف کنید، چون شیرینی‌ها به دلیل وجود قند و چربی، کالری بیشتری دارد. اما فراموش هم نکنید که چربی یک مادۀ مغذی مهم است، پس هدف این نیست که آن را کاملاً از رژیم غذایی‌تان حذف کنید. راه‌حل این است که به جای چربی‌های بد از چربی‌های خوب استفاده کنید. بهترین چربی‌ها در روغن کانولا، روغن زیتون، آووکادو، زیتون، دانه‌های روغنی و ماهی‌هایی مثل سالمون وجود دارد.

مواد غذایی ناسالم را از توی یخچال و کابینت‌ها دور بریزید و فست‌فود نخورید. فهرستی از خوراکی‌های کم‌کالری را برای زمان‌هایی تهیه کنید که هوس میان‌وعده می‌کنید. ممکن است گرفتار این فکر شوید که باید کالری زیادی به بدنتان برسانید تا بتواند شیر کافی تولید کنید. شما به کمی کالری بیشتر نیاز دارید، اما لزومی ندارد مواد سرشار از قند، شکلات و دیگر مواد ناسالم را بخورید. این مهم است که به مقدار کافی غذا بخورید، اما این مهم‌تر است که غذا‌های سالم بخورید. روغن‌هایی که نباید بخورید نیز شامل روغن‌های اشباع‌شده و چربی‌های ترانس است که منجر به بیماری‌های قلبی و شاید دیابت شود که وارد شیر مادر هم می‌شود. در مورد مصرف نوشیدنی‌ها نیز لازم است در انتخاب آنها دقت کنید و نوشیدنی‌های حاوی کالری زیاد ننوشید.

همین که تازه مادر شده‌اید، به قدر کافی سرتان شلوغ هست، پس دیگر لازم نیست فشار اضافی رژیم‌های غذایی سخت را هم به این وضعیت اضافه کنید. سعی کنید بفهمید چه احساساتی باعث می‌شود پرخوری کنید؛ اضطراب، خستگی یا افسردگی، و یاد بگیرید چطور بدون کمک خوراکی‌ها با این احساسات کنار بیایید. شاید بهتر باشد که به دوستان و اعضای خانواده بگویید بهترین حمایتی که می‌توانند بکنند، این است که کمک کنند تا شما برای رفتن به باشگاه کمی وقت پیدا کنید. شروع خیلی زود رژیم غذایی بعد از زایمان باعث به تأخیر افتادن روند بهبود و احساس خستگی بیشرتان می‌شود. برای وفق دادن خودتان با نوزاد، به بیشترین انرژی ممکن نیاز دارید. به علاوه، اگر شیر می‌دهید، رژیم گرفتن ممکن است روی میزان شیری که بدنتان تولید می‌کند، اثر بگذارد. همچنین کاهش وزن بیش از حد سریع، سمومی در بدن آزاد می‌کند که در چربی بدنتان ذخیره و وارد گردش خون و در نتیجه شیرتان می‌شود.

برای شروع داشتن تحرک بعد از گذشت دوران بهبودتان، بهتر است وسایل مورد نیاز نوزاد را دم دستتان نگذارید تا برای استفاده از آنها مجبور باشید از جای خود بلند شوید و کمی تحرک بیشتر داشته باشید. سپس یک فعالیت جسمانی سرگرم‌کننده برای خودتان پیدا کنید؛ فعالیتی که همیشه تحرک داشته باشد و آرام‌آرام وزنتان را کاهش دهد. وقتی کودکتان به سنی رسید که بدون کمک بنشیند و اجسام را در دستش نگه دارد، شما هم باید فعالیت جدی خود را شروع کنید. روی زمین بنشینید و با کودکتان بازی کنید. وقتی حرکتش بیشتر شد، به دنبالش حرکت کنید، بالا بروید، بپرید. به این شکل، هم فعالیت‌های بدنی را به او یاد می‌دهید و هم خودتان ورزش می‌کنید.

تا وقتی از لحاظ ذهنی برای ورزش کردن آمادگی ندارید، آن را شروع نکنید. نگهداری از نوزاد خسته‌کننده است و سعی برای کم کردن وزن قبل از آن که واقعاً آمادگی‌اش را داشته باشید، در نهایت با شکست روبه‌رو می‌شود. برنامۀ ورزشی را کم‌کم شروع کنید و به تدریج مقدار و زمان آن را بالا ببرید. هیچ چیز به اندازۀ یک شروع سنگین باعث نمی‌شود که خیلی زود دست از ورزش بردارید و از آن بیزار شوید. برای وزن کم کردن لازم نیست همه چیز را کنار بگذارید و هفت روز هفته را ورزش کنید. کار‌های کوچک هم تأثیرگذار است، مثلاً می‌توانید آرام از پله‌ها بالا بروید، به یک پیاده‌روی سریع در نزدیکی خانه بروید یا وقتی با دوستانتان ملاقات دارید، به جای این که بنشینید و قهوه بخورید، نیم ساعت در حیاط، اطراف خانه یا یک مرکز خرید راه بروید. بعد از چند روز، متوجه خواهید شد که آیا بدنتان آمادگی ورزش را دارد یا هنوز برای این کار زود است.

بعد از پایان دوران شیردهی نیز شاید دوباره وزنتان زیاد شود. شیردهی کمک می‌کند کالری بیشتری بسوزانید، اما وقتی این دوران تمام شد، لازم است مراقب تغذیۀ خود باشید. اما در صورت تلاش کردن، بالاخره وزنتان کم می‌شود و نباید زیاد نگران باشید.

لاغر شدن تدریجی و با رعایت تمام ویژگی‌های سلامت شما یک فکر خوب است، اما مهم‌ترین مسئله در زندگی خانوادگی شما نیست. مهم این است که شما زنی هستید که لازم است به خاطر خود و خانواده‌تان سالم باشید. پس به جای نگرانی در مورد اضافه وزن خود و رژیم‌های نادرست، بهتر است با امتحان موارد زیر به دنبال داشتن احساس رضایت نسبت به بدن خود باشید:

پوشاک مناسب برای دوران اضافه وزن تهیه کنید: با داشتن اضافه وزن، هنوز هم می‌توانید زیبا به نظر برسید. یکی از راه‌ها، تغییر سبک لباس پوشیدن قبلی و رسیدن به ظاهری جدید برای مدتی است که اضافه وزن دارید. پس از کاهش وزنتان دوباره می‌توانید لباس‌های دلخواه‌تر قبلی را بپوشید. به عنوان مثال شما می‌توانید سبک لباس پوشیدن جدیدی را امتحان کنید. اگر لباس‌هایی بپوشید که اندامتان را به زیبا‌ترین شکل ممکن نشان دهند، حس خوبی به اندام جدید خود پیدا می‌کنید. شلوار‌هایی با کمر کشی گشاد یا پیراهن‌هایی با دامن گشاد برای این هدف مناسب است. همچنین می‌توانید چند دست لباس برای سایز فعلی‌تان بخرید که به شما حس خوبی می‌دهد. لباس‌هایی بخرید که زیباترین اجزای بدنتان را به نمایش بگذارد. اگر زیبا‌ترین بخش بدنتان پا‌هایتان است، یک جفت کفش راحت و زیبا بخرید.

بدنتان را دوست داشته باشید: بدن مادران جای شگفت‌انگیزی است که همۀ ما روزی درونش شکل گرفتیم و از آن تغذیه کردیم، پس این نکته را به یاد داشته باشید تا به جای داشتن هر احساس بدی، خودتان را دوست داشته باشید و بدانید که می‌توانید وزنتان را کم کنید. اگر نظرات منفی دربارۀ بدنتان شنیدید یا کم‌کم حس بدی به خودتان پیدا کردید، مدام با خودتان این نکتۀ درست را تکرار کنید که دلیلش این است که بچه‌دار شده‌اید و تقریباً تمام زنان دنیا روزی با این تغییرات دست و پنجه نرم می‌کنند. اگر تصویری منفی از خودتان دارید، کمی تغییر در ظاهرتان را امتحان کنید. به عنوان مثال با تغییر رنگ موها می‌توانید از این احساس منفی کم کنید. اگر استراحت مطلق داشته‌اید نیز در رسیدن به اندام پیش از بارداری‌، به خودتان سخت نگیرید، زیرا ابتدا باید حجم عضلانی از دست‌رفته را جبران کنید.

در نهایت نیز یادتان باشد درست است که به مرور لازم است وزنتان را کم کنید، اما بدانید که وزن، هویت شما را تعیین نمی‌کند. به جای آن، سعی کنید مادری مشفق، عاشق و همراه کودکانتان باشید و این را به فرزندانتان نیز یاد بدهید.

بسیاری از زنان شیرده احساس گرسنگی شدیدی دارند که اتفاقی کاملاً طبیعی است. بدن مادر دائماً در حال کار برای تولید شیر مورد نیاز کودک است. خوردن وعده…

برای بسیاری از مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند، ورزش کردن نسبت به سایر کارها در اولویت نیست و ممکن است به نظرشان کودکان، همسر یا کارشان در…

شما هم مثل اکثر تازه‌مادرها شاید به نظرتان غیرممکن برسد که با وجود یک نوزاد در خانه، وقت آزادی برای خودتان بماند و دیگر باید تمام توجه‌ها به…

تیم و هیئت علمی مادرشو تلاش می‌کند تا تمام مطالب کیفیت بالایی داشته باشد. اما حفظ این کیفیت بدون داشتن نظرات اصلاحی شما کاربر عزیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر ایرادی در مطلب بالا می‌بینید یا فکرمی‌کنید این مقاله مناسب نیست، نظرتان را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© کلیه حقوق مادی و معنوی متون، گرافیک، تصاویر و ویدیوها و محتویات سایت صرفاً متعلق به شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار می باشد. بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب و بازنشر کامل و بدون جرح و تعدیل) بلامانع است. کليۀ حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

بسیار طبیعی است که بخواهید بعد از زایمان و زن خود را پایین بیاورید به جای رژیم هایی نادرست که هم به خود و هم بچه ها آسیب می زنید بپرهیزد بهتر است یا وزن خود را به طور طبیعی کاهش دهید.

منظم غذا خوردن :ممکن است احساس کنید خود کردن غذا باعث کاهش وزن سریع میشود اما گاهی اوقات متاسفانه نتیجه عکس دارد.

– وقتی تازه مادر میشوید ممکن است ناراحتی و نگرانی تان بیشتر شود که باعث افزایش وزن می شود.

– مطمئن باشید که غذاهای سالم و رژیم متعادلی دارید این بهترین نکته کاهش وزن است.

غذای کمتر و وعده های بیشتر : به جای خوردن سه وعده غذایی زیاد در طول روز آن را به 6 وعده برسانید.کاهش وزن بعد از زایمان

– وعده ها راکم نگه دارید تا کمتر احساس سنگینی کنید.

– خوردن شش وعده کوچک به جای سه وعده یعنی گرسنه نمادن در طول روز.

غذاهای کم کالری : وقتی تازه مادر می شوید بدن شما به مقدار زیادی مواد مغذی برای سلامتی و تولید شیر برای نوزاد نیاز دارد .

– به جای غذاهایی که به شما احساس سیر بودن می دهد از غذاهای مغذی استفاده کنید.

-غذاهایی که حاوی امگا 3 ، اسیدهای چرب ، کلسیم ، پروتئین و فیبر مثل :ماهی ،مرغ ، تخم مرغ ، لوبیا ، بنشن ، ماست و گوشت بخورید و از غذاهایی که حاوی کالری بالا هستند بپرهیزید.

مرطوب ماندن : حداقل روزی 8 تا 10 لیوان آب بنوشید چون به دفع سموم کمک می کند.

– نوشیدن آب و مایعات از خشکی جلوگیری می کند و متابولیسم را بالا می برد.

– استفاده از مایعات مختلف مثل شیر ، سوپ ، جوشانده ها و آب میوه های تازه

ورزش کردن : وقتی تازه زایمان کرده اید به مراقبت بیشتری نیاز دارید اما مهم است که در برنامه روزمره خود ورزش کنید.

– با پزشک خود مشورت کنید که چه زمانی می توانید به ورزش باز گردید .

– با ورزش های ساده و ابتدایی شروع کنید که هم کمتر خسته شود و هم آسیب کمتری به خود بزنید ورزش هایی مثل شنا ، قدم زدن ، یوگا

خوابیدن : ممکن نیست وقتی تازه مادر شدید روزی 8 ساعت کامل در طول روز بخوابید اما سعی خود را بکنید.

– عدم خواب کافی روی متابولیسم و وزن تأثیر می گذارد.

– سعی کنید کارهای منزل را به افراد دیگر بسپارید و زمانی که کودک خواب است شما هم بخوابید.

ورزش با کودک : وقت کافی برای رفتن به باشگاه را نداریم و نیازی هم به باشگاه رفتن و استفاده از دمبل نیست از کودکان تا کمک بگیرید.

-کودکانتان را به سینه خود نزدیک کنید و هر روز حرکت لانژ را انجام دهید.

-یکی دیگر از راه های خوب ، دراز کشیدن روی کمر و بالا و پایین بودن کودک است.

میان وعده ها : مادران شیرده زودتر از قبل احساس گرسنگی می کنند به همین دلیل میان وعده بیشتری می خورند .

– هر چه که به عنوان میان وعده می خورید به کاهش و افزایش وزن کمک می کند.

در لیست میان وعده های تان از گردو ، میوه ها ، سیب زمینی و ماست استفاده کنید.

کاهش سطح استرس : مادر شدن با مسئولیت ها و نگرانی های زیادی همراه است به همین دلیل احساس استرس کاملاً طبیعی است.

– استرس روی کاهش وزن تأثیر می گذارد بنابراین سعی کنید تا آنجایی که می توانید استرس را کاهش دهید.

– از همسرتان درخواست کنید اوقاتی کودک را نگه دارد تا کارهایی را که دوست دارید و لذت می برید انجام دهید.

زود خوردن : سعی کنید شام را سر شب میل کنید شام را زود بین 7 تا 7:30 دقیقه بعد از ظهر بخورید.

– متابولیسم را بالا می برد و وزن را کاهش می دهد.

-اگر عادت دارید که تا دیر وقت بیدار بمانید یک لیوان شیر یا فنجان چای سبز بخورید .زود غذا خوردن بعد از بارداری بهترین راه کاهش وزن است.

قدم زدن : اگرچه روزانه باید ورزش کنید اما چیز دیگری که باید به آن اضافه کنید قدم زدن است .

– سعی کنید تا آنجا که می توانید قدم بزنید و اگر تنها باشید می توانید با کودک تان در پارک قدم بزنید.

– هنگامی که می خواهید خرید بروید یا حتی وقتی که کودکتان روی دستتان خواب است شما می توانید دور خانه قدم بزنید.

به خودتان زمان بدهید : اضافه وزن را در طول 9 ماه به دست آورده اید انتظار نداشته باشید که دو ماهه وزن را کاهش دهید.

– اولین سالی که کودک به دنیا می آیند سخت ترین سال است و کاهش وزن زمان می برد. احساس ناراحتی و استرس نکنید.

مغازه :طبیعی است وقتی مواد غذایی را روبرویتان می بینید وسوسه می شوید اگر احساس می کنید که غذای ناسالم و مورد علاقه تان را می بینید و وسوسه می شوید از همسرتان درخواست کنید که این کار را انجام دهد مطمئن باشید وقتی در یخچال را باز می کنید بستنی ، شکلات و غذاهای شیرین را نمی خرید.

اجتناب از خوردن الکل و قهوه : احساس می کنید نوشیدن قهوه بهترین گزینه برای رفع خستگی است اما کاهش وزن شما را متوقف می کند.

– و حتی اگر بچه هم شیر نمی دهید از خوردن الکل اجتناب کنید.کاهش وزن بعد از زایمان

-اگر احساس خستگی می کنید یک فنجان چای سبز با زنجبیل بنوشید.

در خانه غذا بخورید :درست است که بیرون غذا خوردن حس خوبی دارد اما سعی کنید تا آنجایی که می توانید در خانه غذا بخورید.

– بیرون غذا خوردن باعث می شود بیشتر وسوه شوید و غذاهایی که باعث چاقی می شوند بخورید.

– سعی کنید بیشتر از یک بار در هفته غذای بیرون را نخورید.

با انگیزه بمانید : اگر لباس هایی دارید که برای زمان لاغری شما بوده آنها را جلوی چشم بگذارید .

– داشتن هدف به شما انگیزه بیشتری را می دهد که در این راه ثابت قدم باشید.

آسان نیست که وزن بارداری را کاهش دهید اما با رعایت نکات امکان پذیر است قبل از اینکه کاری بکنید در رابطه با سلامتی تان مطمئن شوید.

کاهش وزن بعد از زایمان . یکی از قشنگ ترین هدیه هایی که خداوند به خانم ها داده، زایمان فرزندان است. بعد از نه ماه انتظار، فرزندشان را در آغوش می گیرند، و از مادر شدن، لذت می برند. اما این هدیه زیبا، یک چیز دیگه هم به همراه دارد، که شاید زیاد ازش خوششون نیاد. طبیعیه که بخواهند، اضافه وزن بعد از بارداری را از بین ببرند. ولی باید این کار درست و اصولی انجام بدید.

قبل هر چیز باید درک کنید که وضعیت شما کدام یک از این دو حالت است. همان طورکه می دانید، بلافاصله بعد از زايمان به دنبال تخليه محتويات رحم و خونريزی طبيعی، حدود پنج تا شش کيلوگرم وزن مادر کاهش می يابد. در طول شش هفته اول هم، بعد از زايمان، دو تا سه کيلوگرم ديگر وزن مادر کم می شود. اين کاهش وزن به علت از دست دادن مايعات از طريق ادرار است.

همچنین بعد از زايمان عضلات شکم کاملاً شل می شوند و پوست اضافي زيادی بر جای می ماند. بعضی از خانم ها، با اين که وزن شان متناسب می شود و حدودا به وزن پيش از بارداری برمی گردند، ولی تناسب اندام شان به هم می خورد و شکم شان چندان کوچک نمی شود. در حقیقت، موقع بارداری پوست شکم، مثل بادکنکی که پر از آب شده، کشيده می شود. با تولد بچه اين بادکنک پر، يک دفعه خالی می شود. و نسبت به حالت اول، پوست شل و افتاده ای باقی می ماند، که بيشتر خانم ها دوستش ندارند.

علاوه بر اين، وزن بچه هم، در حين بارداری، خیلی مهم است. در مادرانی که زمان بارداری اضافه وزن زيادی پيدا می کنند، و بچه های درشت تری دارند؛ به طبع، شکم بزرگ تری ایجاد می شود، و پوست هم تحت کشش بيشتری قرار می گيرد. با این حال، اين به معنی غيرقابل بازگشت بودن فرم طبيعی شکم نيست. فقط به آگاهی و سعی و تلاش بيشتری نياز دارد.

در شش هفته اول بعد از زايمان، محدود کردن کالری مجاز نيست. رژيم لاغری هم نبايد گرفته شود. چرا که، بدن نيازمند انرژی زیادی است، تا آن چه را که در زمان به دنیا آمدن نوزاد از دست داده، بازسازی کند. هم چنین، نياز بچه نیز تأمين شود. اين سؤال مطرح است، مادرانی که دوران شيردهی را می گذرانند، چه اقداماتی انجام دهند، که هم، به شيردهی آن ها خللی وارد نشود، و هم، تناسب اندام شان را برگردانند؟ در جواب بايد گفت که خودِ شيردهی، به کاهش وزن خانم ها و رسيدن به تناسب اندام کمک می کند. به تجربه ثابت شده، تغذيه نوزاد تازه متولد شده با شير مادر، باعث کاهش وزن به مقدار زیاد می شود.کاهش وزن بعد از زایمان

البته اگر خانم ها به بهانه شیردهی، پر خوری نکنند، و تغذيه مناسبی هم داشته باشند، مي توانند پس از شش ماه شيردهی، به وزن زمان قبل از بارداری برسند. رژیم گرفتن مجاز است؟ توجه داشته باشید، نبايد رژيم غذايی سخت و غير اصولی بگيرید. تنها کاری که مادران شيرده برای داشتن يک رژيم غذايی مناسب بايد انجام بدهند، اين است که، از رژيم غذايی کم چرب استفاده کنند. و از مصرف تنقلات پر کالری و فاقد ارزش غذايی مثل چيپس، نوشابه، شيرينی، گوشت و لبنيات پرچرب پرهيز کنند. و در برنامه غذايی روزانه خود ميوه و سبزیجات فراوان، غلات سبوس دار، گوشت کم چرب و لبنيات کم چرب داشته باشند. در عين حال بیست و پنج دقيقه پياده روی روزانه، سه روز در هفته، گام مؤثری برای خلاص شدن از شر اضافه وزن در دوران شيردهی است. ضمن اين که سفت و محکم شدن عضلات شل شده شکم، با بعضی از ورزش های خاص و تکرارشونده مثل یوگا یا پیلاتس انجام شود.

چیزی که شما را در رسیدن به تناسب اندام کمک می‌کند، فقط تحرک و فعالیت‌ جسمانی در محدوده طبیعی است. پس سلامتی نوزاد خود را در الويت قرار بدید و بعد از گذراندن دوران طلايی شيردهی كم كم به فکر تناسب اندام خود باشید.

شاید فکر کنید کمتر غذا خوردن کمکتان کند، سریعتر وزن کم کنید، اما متاسفانه این کار، نتیجه ای کاملا معکوس دارد. پس بی خیال رژیم‌های مد روز مثل: رژیم ۵ روزه، رژیم کانادایی، رژیم مدیترانه ای و… همه آنهایی که رژیم مد روز هستند،بشید. رژیم های کاهش وزن برق آسا، برای این دوران بدترین انتخاب هستند. ضمن اینکه عصبی و پرخاشگرتان می کنند و بر خلق و خوی شما هم تاثیر می گذارند.

به عبارت دیگر یک رژیم خوب پس از بارداری، برنامه کاهش وزن آهسته و مداوم است، که شما را تحت فشار قرار ندهد. وقتی تازه مادر شده اید، بدنتان مقدار زیادی مواد مغذی احتیاج دارد تا به سالم ترین حالت خود بازگردد، و همچنین بتواند به اندازه کافی برای نوزاد شیر تولید کند. سراغ غذاهایی بروید که کالری شان کم است. به جای خوردن غذاهایی که خاصیت کمی دارند و فقط باعث می شوند احساس پری کنید، به دنبال غذاهای پرخاصیت باشید.

آب بدن را تامین کنید. مطمئن شوید که روزی حداقل هشت تا ده لیوان آب می نوشید، این کار کمک تون می کند تمام مواد سمی را از بدنتان بیرون کنید. نوشیدن آب و مایعات علاوه بر تامین آب بدن سرعت سوخت و ساز را نیز بالا می برد، که روی کنترل وزن تاثیر می گذارد. خیلی از مادرها می پرسند که آیا ۸ لیوان آب کافیه؟! بهتره به جای شمارش تعداد لیوان های آبی که در طول روز می خورید، به رنگ ادرارتان توجه کنید. ادرار باید بی رنگ و بدون بو باشد. پس هر وقت احساس کردید که رنگ ادرارتان تیره شده یعنی بدنتان به آب احتیاج دارد. علاوه بر آب، انواع مختلف مایعات در برنامه غذایی روزانه تان، از جمله: میلک شیک ها، اسموتی ها، سوپ، خورشت، آب میوه تازه و مواردی مثل اینها نیز باید وجود داشته باشد.

شاید فکر کنید یک فنجان قهوه بهترین چیز برای دور کردن خستگی و خواب آلودگی باشد، اما زیاده روی در مصرفش میتونه، روی کاهش وزنتان تاثیر منفی داشته باشد. چون کافئین مدرآور است و باعث میشه آب زیادی از بدن خارج شود. در زمان شیردهی و حتی بعد از آن، بهترین نوشیدنی برای شما شیر است. راستی، شیر را با قهوه و کاکائو ننوشید و یا، همچین نوشیدنی هایی را بعد یا قبل از مصرف شیر استفاده نکنید. بنظر، استفاده از دمنوش ها، یک جایگزین مناسب برای نوشیدنی های کافئین دار است.

بستن شکم را فراموش نکنيد. راستش، از قديم هم در فرهنگ ما مرسوم بوده، که بعد از زايمان شکم را با يک پارچه محکم می بستند. بستن شکم پس از زايمان به جمع شدن سريع تر آن کمک مي کند. اما چند سالی هست، گن هایی به بازار آمده که مخصوص همين کار هستند. نکته مهم، استفاده صحيح از اين گن هاست، که بايد مورد توجه قرار بگيره.

در پایان توصيه مي شود در مورد نوع تغذيه و ورزش های مناسب، با يک متخصص تغذیه و مربی کاربلد مشورت کنيد. نکته قابل توجه اینکه،به خودتون زمان بدید. اولین سال پس از زایمان سخت ترین دوره تناسب اندام است، و کاهش اضافه وزن بارداری کمی زمان بر است. سالم و تندرست باشید

منبع مدیریت استراتژیک بدن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد علی آزاد محفوظ می‌باشد.

کاهش وزن بعد از زایمان
کاهش وزن بعد از زایمان
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *