کشف داروی کرونا

کشف داروی کرونا
کشف داروی کرونا

کرمانشاه- ایرنا- داروی درمان کرونا که در کرمانشاه تولید و در حال طی‌کردن مراحل تایید نهایی است، می‌تواند علاوه بر کمک به درمان مبتلایان به کرونا، زمینه‌ای برای کمک به رونق اقتصادی استان باشد.

پروفسور «علی مصطفایی» سازنده این دارو، پس از شیوع بیماری کرونا در کشور روند مطالعات و ساخت آن را آغاز و با شروع بهار امسال آزمایش های بالینی را دنبال کرد.

به گفته وی، دارو «MAB۹۸» که پایه گیاهی دارد، تاکنون بیش از سه هزار بیمار را در مراحل ابتدایی ابتلا به بیماری کرونا به صورت کامل درمان کرده است.

او در نشستی که به منظور بررسی داروی ساخته شده خود در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار شد، گفت: «این دارو در مرحله نهایی تایید قرار گرفته و توانسته است در مراحل اولیه و نمونه‌های بررسی شده، توفیق کسب کند.»

این عضو بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود:«نکته مثبت این دارو گیاهی بودن آن است و تاکنون هیچ عارضه‌ای جانبی در بیماران به همراه نداشته است.»

کشف داروی کرونا

مصطفایی افزود: «استفاده از این دارو در مراحل اولیه بیماری موجب بهبود ۱۰۰ درصدی بیماران می‌شود اما در مراحل پیشرفته بیماری کووید۱۹ نیز کاربرد دارد.»

تکرار تحقیقات بر روی دارو

براساس اعلام سازمان غذا و دارو، داروی ساخته شده برای درمان کرونا در کرمانشاه، بار دیگر در حال راستی‌آزمایی است تا بتواند برای تولید انبوه مجوزهای لازم را اخذ کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این باره گفت: «چنانچه این دارو بتواند موافقیت‌های نهایی را از سازمان‌های مربوطه دریافت کند در اسرع وقت و به صورت گسترده برای درمان بیماری کووید ۱۹ به کار خواهد رفت.»

دکتر «محمودرضا مرادی» بااشاره به ارایه گزارش نهایی توسط داوران و تایید علمی داروی MAB۹۸ مربوط به بیماران کرونایی گفت: «این دانشگاه به دنبال اخذ مجوزهای لازم برای تولید انبوه این دارو در سازمان غذا و دارو است.»

او گفت: «تولید این دارو و تایید آن از سوی مراجع مربوطه افتخاری بزرگ را نه تنها برای پدیدآورنده آن، بلکه برای دانشگاه علوم پزشکی، استان کرمانشاه و جمهوری اسلامی ایران رقم می‌زند.»

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت:«واحدهای مربوطه در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تمام اقدامات لازم را برای اخذ تأییدیه نهایی دارو انجام خواهند داد و پیگیری‌های لازم برای تسریع این فرآیند در مراجع کشوری به طور پیوسته در حال اجرا است.»

MAB۹۸ داروی درمان قطعی کرونا نیست

در روزهای اخیر خبری در رسانه ها منتشر شد که در آن از دارو ساخته شده توسط پروفسور مصطفایی به عنوان درمان قطعی کرونا نام برده شده بود که این موضوع با واکنش مقامات وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو روبرو شد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی‌، ‌درمانی کرمانشاه در این باره گفت: «براساس مستندات ارایه شده، داروی پروفسور مصطفایی دارویی خوب و موثر در درمان کرونا است ولی نمی‌توان به عنوان درمان قطعی کرونا این دارو را معرفی کرد.»

دکتر «قباد محمدی» ادامه داد: «برای صدور مجوز این دارو، مدارک لازم به سازمان غذا و دارو ارسال شده و احتمالا ظرف ۲ هفته آینده مجوز آن صادر شود.»

داروی کرمانشاهی تنها داروی مطرح نیست

براساس اعلام سازمان غذا و دارو به جز داروی MAB۹۸ سه داروی گیاهی دیگر نیز در درمان کرونا مؤثر شناخته شده‌اند و در نوبت طرح در کمیسیون مربوطه در سازمان غذا و دارو هستند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در روزهای اخیر با انتشار مطلبی در واکنش به خبر ساخت داروی کرونا در کرمانشاه گفت:«درباره داروهای سنتی مطالعاتی صورت گرفته است و بعضا براساس نتایج این مطالعات مجوزهایی گرفتند که به تدریج وارد بازار خواهند شد اما، تنها به عنوان درمان کمکی کرونا از آنها استفاده خواهد شد و کاربرد درمان قطعی بیماری را ندارند.»

«کیانوش جهانپور» با تأکید بر اینکه برای درمان کرونا نه در طب سنتی و نه در طب رایج تاکنون دارویی ساخته نشده است، افزود:«هیچ مطالعه‌ای درمان قطعی و اثربخشی قطعی هیچ درمانی را برای کرونا چه در طب رایج و چه در طب سنتی نشان نمی‌دهد.»

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت:«در طب مدرن هم درمان‌هایی براساس داروهای گیاهی که ممکن است بخشی از آنها هم مخصوص طب سنتی نباشد استفاده می‌شود که تحت عنوان «هربال مدیسین» شناخته می‌شود اما در هرحال هر آنچه تحت عنوان گیاهان دارویی و فرآورده‌های طب سنتی ساخته شود صرفاً به عنوان درمان‌های کمکی در کنار درمان‌های موجود برای کرونا استفاده می‌شود تا اثربخشی این درمان‌ها را افزایش دهد.»

روزنه رونق اقتصادی

با تمام این اوصاف، تاکنون، تاثیر مثبت داروی MAB۹۸ بر روند درمان بیماری کرونا ثابت شده است، از این رو می‌تواند همچون دیگر داروها، پس از تولید انبوه در بازار عرضه شود.

محسن دارابی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه چندی پیش در نشست ستاد کرونا کرمانشاه گفت: سازمان صمت به عنوان یکی از متولیان صنعت و سرمایه گذاری از آمادگی لازم برای حمایت از دارو ساخته شده توسط پروفسور مصطفایی برای تولید انبوه را دارد.

او افزود: «این دارو در صورت رسیدن به تولید انبوه می تواند برای استان کرمانشاه سودآور باشد و منجر به رونق اقتصادی شود.»

در بررسی نهایی داروی دکتر مصطفایی تسریع شود

هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه نیز در جلسه ستاد کرونا استان که در هفته جاری با حضور وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در استانداری برگزار شد، گفت: دکتر مصطفایی در استان کرمانشاه دارویی موثر برای کمک به درمان کرونا ساخته‌ است که امتحان شده است و اقدام بسیار ارزشمندی محسوب می‌شود. مردم انتظار دارند وزیر بهداشت دستور بررسی نهایی این دارو را در کمترین زمان ممکن صادر کند.

دارویی که اکنون مراحل نهایی آزمایش‌های خود در سازمان غذا و دارو را طی می‌کند پس از دریافت مجوزهای لازم علاوه بر کمک به درمان کرونا می تواند دریچه مناسبی برای ایجاد رونق اقتصادی کرمانشاه باشد.

علاوه بر این در صورتی که این دارو به درستی در عرصه‌های بین المللی معرفی شود، می‌تواند در شرایط موجود، کمکی برای رونق اقتصادی کشور باشد.

کرمانشاه- ایرنا- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه توزیع داروی «رمدسیویر»…

کرمانشاه- ایرنا- رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره…

کرج – ایرنا – عملیات انتقال آب از تصفیه خانه آب شماره ۲ کرج به روستای…

ارومیه- ایرنا- وزیر جهاد کشاورزی گفت: بررسی موارد لازم در راستای رفع…

شیراز-ایرنا- برخورد مینی بوس حامل کارگران با یک دستگاه کامیون در ورودی…

اهواز – ایرنا – آتش سوزی در ارتفاعات کوه دمه اندیکا از بعدازظهر روز…

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

کرمانشاه- انتشار خبر ساخت داروی کرونا در کرمانشاه توسط خبرگزاری مهر واکنش‌هایی به دنبال داشت که با بررسی بیشتر می‌توان دریافت انتشار این خبر براساس واقعیت‌های موجود بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، خبری با عنوان صدور مجوز نخستین داروی درمان قطعی کرونا تا یک هفته دیگر در تاریخ ۱۶ آبان در خبرگزاری مهر منتشر شد که به دنبال آن برخی رسانه‌ها نیز اخبار مشابهی به پیروی از خبر خبرگزاری مهر منتشر کردند.

پس از انتشار این خبر واکنش‌هایی از سوی برخی مسئولان مشاهده شد که در آن نسبت به کلمه درمان قطعی توضیحاتی بیان کردند.

ماجرا از این قرار است که متخصص کرمانشاهی به پشتوانه شرکت دانش بنیان زیست تولید رازی و سابقه ثبت چند داروی اثرگذار در بیماری‌های مختلف، از چند ماه پیش با بررسی اثر ویروس کرونا روی بیماران و بر اساس دانش خود، دارویی را به مرحله تولید رسانده است.

این دارو به صورت بالینی برای بیماران بستری و سرپایی زیادی تجویز و مصرف شده است که بر اساس مشاهدات متعدد این دارو هیچ عارضه‌ای نداشته و مورد ناموفقی نیز در خصوص استفاده از این دارو گزارش نشده است و همه شواهد مبنی بر اثربخش بودن این دارو است.

کشف داروی کرونا

محمودرضا مرادی، رئیس د️انشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تولید این دارو و تأیید آن از سوی مراجع مربوطه را افتخاری بزرگ نه تنها برای پدیدآورنده آن، بلکه برای دانشگاه علوم پزشکی، استان کرمانشاه و کشور جمهوری اسلامی دانست.

قباد محمدی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی‌، درمانی کرمانشاه نیز در این‌باره اظهار کرد: دارویی که دکتر مصطفایی بر روی آن کار کرده و آزمایش‌های بالینی را نیز انجام داده است، در درمان بیماری کرونا کمک کننده و مؤثر بوده و ️برای صدور مجوز این دارو، مدارک لازم به سازمان غذا و دارو ارسال شده و احتمالاً ظرف ۲ هفته آینده مجوز آن صادر شود.

کسانی که با ادبیات خبر آشنا هستند می‌دانند که یک خبر پیکره‌ای واحد دارد و از آنجا که تیتر یک خبر به واسطه محدودیت نمی‌تواند کل خبر را در بر گیرد در متن خبر توضیح داده شده که تأثیر این دارو در مراحل اولیه بیماری به ادعای پدیدآورنده این دارو تأثیر کامل در درمان دارد و حتی خبرگزاری مهر عنوان داشته است که در سایر مراحل پیشرفته این بیماری تأثیر صد درصدی ندارد.

تأثیرگذاری این دارو همچون سایر داروهایی که برای بیماری‌های مختلف موجود است، بسته به میزان پیشرفت بیماری تفاوت دارد و قطعاً استفاده از یک دارو در همه مراحل بیماری یکسان نیست و توضیح خبرگزاری مهر در خصوص اثربخشی این دارو دقیق و بر اساس اصول حرفه‌ای اطلاع رسانی بوده است.

واکنش عجولانه به یک کلمه از تیتر خبر نشان دهنده عدم آشنایی خبرنگار با مفاهیم پزشکی نمی‌تواند باشد، بلکه نشان دهنده آن است که آن مسئولان خبر را کامل نخوانده یا با اصول خبرنویسی آشنایی ندارند، زیرا همه محتوای یک خبر در تیتر نمی گنجد.

اثربخشی این دارو به گواه چند هزار نفر بیماری که در بیمارستان یا منزل از آن استفاده کرده‌اند مورد تأیید و قابل مشاهده است و در این خصوص هیچ گزارشی از رد تأثیرگذاری این دارو دریافت نشده است و سازنده این دارو اثربخشی داروی پدید آمده را از هر دارویی دیگر در این زمینه بالاتر می‌داند.

در ادامه واکنش‌ها به گزارش خبرگزاری مهر، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو به ادعای کشف داروی قطعی کرونا در کرمانشاه واکنش نشان داد و اعلام کرد: اظهارات در مورد ساخت داروی قطعی کرونا از سوی وزارت بهداشت در حال پیگیری و بررسی‌های بیشتر است.

طبق گفته جهانپور، باید اجازه داد بررسی اثر بخشی این دارو انجام شود و اثر این دارو بر افراد مبتلا مشخص شود که در این خصوص مخاطبان به این نتیجه خواهند رسید هیچ تناقضی در اطلاع رسانی خبرگزاری مهر با واقعیت ماجرا وجود نداشته است.

خبرگزاری مهر به زودی از افراد مبتلا به ویروس کرونا که در بیمارستان یا منزل از این دارو استفاده و اثربخشی آن را تأیید کرده‌اند، به صورت مستند و تصویری گزارشی تهیه و به اطلاع مخاطبان خواهد رساند و البته در گفته سازنده دارو و مسئولان وزارت بهداشت نیز این موضوع مشخص است.

البته برخی واکنش‌های تند نسبت به این خبر و نگرانی برخی افراد از اثربخشی این دارو حکایت دیگری دارد که توضیح آن در این گزارش نمی‌گنجد و به اختصار می‌توان گفت متخصصان بهداشتی و درمانی این موضوع را نگرانی مافیای واردات دارو، حساسیت مبتنی بر رقابت برخی شرکت‌های دنبال کننده ساخت داروی درمان کرونا و… می‌دانند.

کپی شد

All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دفتر آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی استفتا از این مرجع تقلید شیعی در قم دربارهٔ «حکم خرید داروی کرونا» از اسرائیل را «تکذیب کرد».

پس از انتشار گزارش‌هایی در اسرائیل در هفته گذشته در این زمینه که محققان این کشور در دستیابی به واکسن کرونا پیشرفت کرده‌اند، از ناصر مکارم شیرازی نقل شده بود که اگر تنها اسرائیل برای مقابله با کرونا واکسن بسازد، استفاده از آن «مانعی ندارد».

اما به گزارش خبرگزاری فارس، استفتای منتسب به این مرجع تقلید «دروغ محض» بوده و «هیچ‌گاه سؤال و جوابی در این زمینه مطرح نشده» و انتشار آن «کار بدخواهان است».

روزنامه همدلی در تهران چهارشنبه نوشته بود که این روزنامه «پیرامون استفاده از امکانات پزشکی صهیونیست‌ها» نظر به «ادعای اسرائیلی کشف واکسن کرونا» از مکارم شیرازی «استفتاء» کرده بود.

همدلی پرسیده بود به این دلیل که «ایران به عنوان یک کشور مسلمان جز کشورهایی است که هیچ مراوده سیاسی و اقتصادی با اسرائیل ندارد، در این شرایط چگونه می‌تواند با امکان خرید و استفاده از واکسن روبرو شود؟»

کشف داروی کرونا

به نوشته این روزنامه، مکارم شیرازی در پاسخ نوشته بود (مسلمانان) «اگر یقین دارند که سود آن شرکت‌ها متعلق به صهیونیست‌ها و اسرائیل است، خرید و فروش آن جایز نیست مگر این‌که درمان منحصر به آن باشد و جایگزینی نداشته باشد، که در این صورت مانعی ندارد».

شرکت تحقیقاتی «میگال» در شمال اسرائیل دو هفته پیش با اعلام این‌که چهار سال است روی بیماری‌های مشابه کار کرده، خبر داده بود که در زمینه دستیابی احتمالی به واکسن کرونای جدید هم ممکن است به پیشرفت‌هایی رسیده باشد.

اما روزنامه هاآرتص پنجشنبه گذشته به نقل از منابع پزشکی خبر داد که پژوهشگران یک پژوهشگاه بیولوژیک دیگر در نِس‌سیونا در مرکز اسرائیل، «به زودی» کشف واکسن کرونا را اعلام خواهند کرد. مؤسسه یاد شده با وزارت دفاع اسرائیل همکاری دارد و زیر نظر دفتر نخست‌وزیری این کشور است.

جهان که تحت تأثیر بحران کرونا قرار گرفته، در انتظار واکسن کرونا است.

بسیاری از شرکت‌های داروسازی دنیا، از جمله در آمریکا، چین و بریتانیا از پیشرفت در درک ژنوم ویروس کرونا و ساخت واکسن برای آن خبر داده‌اند اما همه آنها تأکید می‌کنند که این کشف‌ها تا رسیدن به ساخت مرحله ساخت انبوه و صادرات، دست‌کم به چند ماه دیگر آزمایش و مراحل تأیید نهایی، نیاز دارد.

قاضی دادگاهی در ایالات متحده علیه تصمیم دولت دونالد ترامپ برای تحریم وکلای حقوق بشری رای داد که از تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی در رابطه با جرایم جنگی حمایت می‌کنند.

کاترین پولک فایلا، قاضی ناحیه منهتن، روز دوشنبه ۱۵ دی ماه حکمی اولیه علیه کاخ سفید صادر کرد که آن را از اجرای دستور دونالد ترامپ برای مجازات کیفری یا مدنی چهار استاد حقوق دانشگاه منع می‌کند.

آقای ترامپ خواستار تحریم‌های مالی و مسافرتی کارکنان دیوان کیفری بین‌المللی مستقر در لاهه و هر کسی شده است که از اقدامات این نهاد از جمله تحقیقات درباره جرایم جنگی احتمالی نیروهای آمریکایی در افغانستان طی سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ حمایت می‌کند.

قاضی فایلا گفت که دادخواهان احتمالا بتوانند ثابت کنند که دستور دونالد ترامپ بر خلاف قانون اساسی مانع آزادی بیان آنها شده است.

مقامات کاخ سفید دیوان کیفری بین‌المللی را متهم به نقض حاکمیت ایالات متحده می‌کنند و می‌گویند که این نهاد همچنین به روسیه اجازه می‌دهد تا از آن بهره‌برداری کند و به این ترتیب در خدمت منافع مسکو قرار دارد.

دولت آقای ترامپ شهریور ماه امسال فاتو بنسودا، دادستان دیوان را تحریم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۵ دی به توقیف یک کشتی توسط ایران که با پرچم کره جنوبی در خلیج فارس تردد می‌کرد واکنش نشان داد و خواستار آزادی فوری آن شد.

این سخنگو که نامش فاش نشده است در بیانیه‌ای اظهار داشت: «رژیم (ایران) به عنوان بخشی از تلاش‌های آشکار آن برای اخاذی از جامعه بین‌المللی در راستای کاهش فشار تحریم‌ها، حقوق و آزادی‌ تردد دریایی در خلیج فارس را تهدید می‌کند».

او افزود: «با جمهوری کره‌جنوبی همصدا شده و از ایران می‌خواهیم که فورا این کشتی را آزاد کند».

رسانه‌های ایران روز دوشنبه از توقیف این کشتی توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر دادند و اعلام کردند که آن به یکی از بنادر کشور هدایت شده است.

ایران مدعی شده که کشتی کره جنوبی «آلودگی نفتی و مخاطرات زیست‌محیطی» ایجاد کرده ولی کره جنوبی این ادعا را رد کرده و خواستار آزادسازی فوری آن شده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم توسط ایران را تایید کرد.

رافائل گروسی در گزارشی به شورای حکام آژانس گفت که «ایران امروز در مرکز غنی‌سازی سوخت فردو اورانیومی که پیشتر در سطح ۴.۱ درصد غنی شده بود را به شش آبشار سانتریفوژ تزریق کرد تا غنی‌سازی بیشتری تا سطح ۲۰ درصد انجام دهد».

پیشتر، کاظم غریب‌آبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین خبر داده بود که ایران روز ۱۱ دی‌ماه آژانس را از قصد خود برای غنی‌سازی ۲۰ درصدی مطلع کرده بود.

انتشار خبر افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران با نگرانی اتحادیه اروپا روبرو شده و سخنگوی آن ساعاتی پیش گفت که منتظر گزارش مدیرکل آژانس می‌مانیم تا در این زمینه تصمیم‌گیری کرده و واکنش نشان دهیم.

علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی، روز دوشنبه گفت که اقدام اخیر ایران در راستای اجرای مصوبه «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» است که مجلس شورای اسلامی روز ۱۲ آذر تصویب و دولت را ملزم کرد که سالانه ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد ذخیره کند.

شمار دانشجویان و دانش‌آموختگان ایرانی در کشور ترکیه، طی سال‌های اخیر حدود هزار و ۳۰۰ درصد افزایش یافته و از ۴۳۸ دانشجو در سال ۲۰۱۳ به شش هزار و ۹۹ دانشجو در سال ۲۰۱۷ رسیده است.

رصدخانه مهاجرت ایران با انتشار آماری که حاکی از این رشد حضور دانشجویان ایرانی در ترکیه است، گزارش داده است که از سال ۱۳۹۳ مقصدهای تحصیلی دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاهی کشور، تغییر قابل توجهی داشته و از کشورهایی مثل آمریکا، کانادا، فرانسه و انگلستان به سمت کشورهایی مانند ترکیه، مجارستان و این‌گونه کشورها سوق پیدا کرده است.

بنابر این گزارش، قیمت ارز، تأثیر مستقیمی در تغییر روند کشورهای انتخابی دانشجویان داشته است که «ممکن است این تغییر سبب کاهش کیفیت تحصیلی دانشجویان و نخبگان شود.»

سالنامه آماری رصدخانه مهاجرت ایران مقصدهای اصلی دانشجویان ایرانی را به گزارش رسمی یونسکو به ترتیب به این شکل اعلام کرده‌است: آمریکا، ترکیه، آلمان، ایتالیا، کانادا، مالزی، استرالیا، امارات، هند، اتریش، فرانسه، مجارستان و انگلستان.

برپایه گزارش رصدخانه مهاجرت ایران، در سال‌های اخیر کشورهای ترکیه، آلمان و کانادا تبدیل به مقصد اول دانشجویان ایرانی شده‌اند.

در حالی که مقام‌های ارشد وزارت بهداشت ایران بر رعایت توصیه‌های بهداشتی از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از تجمع برای جلوگیری از بحرانی شدن دوباره کرونا در ایران تاکید کرده‌اند، انتشار تصاویر مراسم خاکسپاری محمدتقی مصباح یزدی در قم نشان می‌دهد که برگزارکنندگان این مراسم توجه‌‌ای به توصیه‌های وزارت بهداشت نداشته‌اند.

در این تصاویر که مربوط به روز دوشنبه ۱۵ دی‌ است، صدها نفر که اغلب از روحانیون ساکن قم هستند، در صفوف فشرده در حال تشییع تابوت محمدتقی مصباح یزدی دیده می‌شوند.

بسیاری از کاربران در توییتر با انتشار عکس‌های این مراسم به اظهارات مقام‌های وزارت بهداشت و تبلیغات صداوسیما درباره این محدودیت‌ها اشاره کرده‌اند و از دوگانگی در سیاست‌ها انتقاد کرده‌اند.

بر اساس آخرین آمار و اظهارات مقام‌های وزارت بهداشت شرایط کرونا در ایران «حساس و شکننده» است و در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۰ بیمار مبتلا به کرونا جان باخته‌اند و ۴۹۰۱ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری هستند و تحت مراقبت‌‌های ویژه قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین از شناسایی ۶ هزار و ۷۳ بیمار جدید در این مدت خبر داده و گفته است که وضعیت شیوع کرونا در چهار شهر ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی کماکان قرمز است.

با احتساب آمار رسمی جدید که وزارت بهداشت اعلام کرده، تا روز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه تعداد کل مبتلایان به کرونا در ایران به حدود یک میلیون و دویست پنجاه هزار نفر و تعداد قربانیان به ۵۵ هزار و ۶۵۰ نفر افزایش یافت.

برخی منابع رسمی در ایران از جمله سازمان نظام پزشکی کشور آمارهای وزارت بهداشت را دقیق نمی‌دانند و تعداد واقعی قربانیان و مبتلایان به کرونا را سه تا چهار برابر آمار اعلام شده، برآورد کرده‌اند.

کشف داروی کرونا

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه گفته است دولت ایران از رفتار عراق و افغانستان در جلسه کمیته پنجم سازمان ملل که به بررسی تحریم‌های ایران اختصاص داشت، «ناخرسند» است.

او که روز دوشنبه ۱۵ دی ماه در یک نشست خبری سخن می‌گفت، به نقل از نخست‌وزیر عراق گفته است که این موضوع در حال پیگیری است.

روز ۱۱ دی‌ماه، در جریان بررسی بودجه امسال سازمان ملل، دولت آمریکا پیشنهاد داده بود که سازمان ملل برای سال ۲۰۲۱ کمیته تحریم‌های ایران را فعال کند.

این پیشنهاد با ۱۱۰ رای مخالف به تصویب نرسید ولی نماینده عراق به این پیشنهاد دولت آمریکا رای ممتنع داد. نماینده دولت افغانستان نیز در این جلسه شرکت نکرده بود.

پس از بازتاب رای ممتنع عراق در رسانه‌ها، حیدر العبادی، نخست‌وزیر پیشین عراق در صفحه توییتر خود نوشت که احتمالا این تصمیم « در راستای سیاست بی‌طرفی عراق» اتخاذ شده است.

نصیر عبدالمحسن عبدالله، سفیر عراق در تهران نیز به خبرگزاری ایرنا گفت نخست‌وزیر عراق در پیامی به ایران تاکید کرده است که از «هیچ تصمیمی» علیه ایران حمایت نمی‌کند و «کمیسیونی برای بررسی این موضوع تشکیل شده است».

در ماه‌های اخیر موضوع پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق نیز به یک موضوع پیچیده تبدیل شده است.

مقام‌های دولت ایران می‌گویند ۵ میلیارد دلار از پول ناشی از فروش گاز به عراق در این کشور بلوکه شده است و به علت تحریم‌های بانکی و مالی، امکان جابجایی این میزان پول را ندارند.

پیمانکاران ایرانی نیز اعلام کرده‌اند که ۸۰۰ میلیون دلار از شرکت‌های دولتی عراق طلبکار هستند ولی قادر به وصول طلب خود نیستند.

مقام‌های دولت ایران در سفرهای متعدد تلاش کرده‌اند نسبت به آزادسازی مرحله‌ای پول‌های بلوکه شده، واردات دارو یا مواد غذایی که مشمول تحریم نیست و همچنین پرداخت پول خرید واکسن کرونا از این محل، به پول‌های بلوکه شده دسترسی پیدا کنند.

منبع: ایسنا، ایرنا / ر.ح

روزنامه همشهری گزارش داده است که بازپرس دادسرای امنیت اخلاقی تهران برای کیوان امام‌وردی که پس از افشاگری درباره «تجاوز جنسی» بازداشت شد، اتهام «افساد فی‌الارض» اعلام کرده است.

پرونده این متهم قرار است در دادگاه انقلاب صادر شود و طبق رویه معمول در قوه قضاییه ایران، چنین اتهامی می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام برای متهمان شود.

آقای امام‌وردی روز چهارم شهریور امسال در پی افشاگری ده‌ها زن در توئیتر و اینستاگرام بازداشت شد.

زنان افشاگر او را به «تجاوز بعد از خوراندن شراب حاوی مواد بیهوش‌کننده» متهم کرده‌اند.

روزنامه همشهری گزارش داده است که تاکنون ۱۰ نفر از زنان «با مراجعه به دادسرا و مواجهه حضوری با متهم او را شناسایی و شکایت‌شان را مطرح کردند» و ۱۰ نفر دیگر نیز از طریق تلفن ماجرا را شرح داده‌اند.

بر اساس این گزارش، آقای امام‌وردی در جریان تحقیقات، اتهامات مطرح شده را رد کرده و گفته است که این افراد با رضایت خودشان به خانه او رفته‌اند.

در این پرونده اعلام شده بود که این متهم به «۳۰۰ دختر در طول ۱۰ سال تجاوز کرده است» ولی بر اساس گزارش روزنامه همشهری، کیوان امام‌وردی «در جریان تحقیقات به برقراری رابطه جنسی با حدود ۵۰ دختر» اقرار کرده است.

شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم شش سال حبس تعزیری ژیلا کرم زاده مکوندی، فعال مدنی، را تایید کرد.

خانم مکوندی از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس و از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و در مجموع به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.

بر اساس قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد، یعنی پنج سال زندان در مورد خانم مکوندی قابل اجرا است.

ژیلا کرم‌زاده مکوندی به همراه راحله راحمی‌پور، فعال حقوق بشر، در ۲۱ آبان ۹۸، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شدند.

هر دو نفر، مدتی بعد، با تودیع قرار وثیقه، موقتا و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدند.

خانم راحمی‌پور خواهر حسین راحمی،پور یکی از فعالان سیاسی است که بنا بر گزارش‌ها حدود سال ۱۳۶۳ اعدام شد.

او در سال‌های گذشته به ‌دنبال یافتن برادرزاده خود به نام گلرو است که در زندان اوین متولد شد، اما ظاهراً از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست.

رسانه‌های ایران روز یکشنبه ۱۴ دی از تصویب لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» در جلسه هیات دولت جمهوری اسلامی خبر دادند.

به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری ایران، این لایحه شامل ۵۸ ماده در پنج فصل تعاریف و کلیات، نظارت بر اجرای قانون، وظایف دستگاه‌های اجرایی، جرایم و مجازات‌ها و آیین دادرسی است.

بر اساس این لایحه، هر رفتاری که از بابت جنسیت یا موقعیت آسیب‌پذیر یا نوع رابطه با زن، باعث آسیب زدن به جسم یا روان یا شخصیت، حیثیت و یا محدودیت یا محرومیت از حقوق و آزادی‌های قانونی او شود، «خشونت» تلقی می‌شود.

همچنین بنابر لایحه مزبور، «مابه‌التفاوت دیه زنان سرپرست خانواری که به قتل می‌رسند یا آسیب جسمی به آن‌ها وارد می‌شود، برابر با دیه مردان از بیت‌المال پرداخت خواهد شد».

به‌گفته فعالان حقوق بشر، محتوای این لایحه همچنان انتظارات موجود در زمینه حقوق زنان را برآورده نمی‌کند. همچنین میزان عملی بودن آن با توجه به تبعیضاتی که علیه زنان در قوانین جمهوری اسلامی وجود دارد روشن نیست.

این لایحه برای تبدیل شدن به قانون باید به تصویب مجلس شورای اسلامی بزند و چشم‌انداز اجرایی شدن آن مشخص نیست.

معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری، روز یکشنبه با اعلام این خبر در صفحه توئیترش نوشت: «حاصل تلاش ده‌ها حقوقدان، قاضی، مدیر و مقامات قوای مجریه و قضاییه تقدیم زنان شایسته و صبور ایرانی؛ لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت امروز پس از صدها نفر ساعت کارشناسی در دولت تصویب شد».

دید‌ه‌بان حقوق بشر اواسط آذر امسال خواستار اصلاح و تصویب هر چه سریع‌تر لایحه منع خشونت علیه زنان از سوی ایران شده بود.

این نهاد اما تصریح کرده بود که لایحه فعلی ایراداتی دارد از جمله فاصله با استاندارهای بین‌المللی، سکوت درباره ازدواج کودکان و تجاوز به همسر، تعریف نکردن مصادیق خشونت خانگی و ترویج میانجی‌گری خانوادگی.

ایران یکی از تنها چهار کشوری است که به کنوانسیون سازمان ملل برای رفع هر گونه تبعیض علیه زنان نپیوسته است.

در حالی که ۱۱ سناتور جمهوری‌خواه خواهان اعتراض به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هستند، چهار سناتور دیگر جمهوری‌خواه همراه با چند سناتور دمکرات خواهان تایید نتایج انتخابات توسط کنگره شدند.

سناتورهای جمهوری‌خواه سوزان کالینز، لیسا مرکاوسکی، بیل کسیدی و میت رامنی که خود در سال ۲۰۱۲ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بود، روز یکشنبه ۱۴ دی همراه با چند سناتور دمکرات با امضای بیانیه‌ای خواهان تایید پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری توسط کنگره شدند.

این بیانیه می‌گوید رای‌دهندگان حرف خود را زده‌اند و کنگره باید مسئولیت خود را در تایید نتایج انتخابات انجام دهد.

کنگره ایالات متحده قرار است روز چهارشنبه ۱۷ دی‌ماه برای جمع‌بندی آراء الکترال و اعلام نتایج رسمی انتخابات نشستی برگزار کند.

قبلا ۱۱ سناتور جمهوری‌خواه اعلام کرده بودند که به تایید پیروزی بایدن در کنگره آمریکا اعتراض خواهند کرد؛ اگرچه بنابر گزارش رویترز، تایید انتخابات ریاست‌جمهوری در کنگره عمدتا تشریفاتی است و تاثیری بر نتیجه انتخابات ندارد.

تقریبا تمام شکایت‌های ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ در مورد تقلب در ایالت‌های مختلف با شکست روبرو شده است.

تعداد قربانیان ویروس کرونا در ایالات متحده روز یکشنبه ۱۴ دی از مرز ۳۵۰ هزار نفر گذشت و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این تعداد به‌دلیل دورهمی‌های تعطیلات کریسمس و سال نو افزایش یابد.

داده‌های گردآوری شده توسط دانشگاه جان هاپکینز نشان می‌دهد که تاکنون دست‌کم بیست میلیون نفر در آمریکا به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند.

این کشور از ماه پیش استفاده از دو واکسن فایزر و مدرنا را برای مصونیت‌بخشی به کادر درمانی و کارکنان مراکز سالمندان را آغاز کرده ولی کند بودن روند مایه‌کوبی و آشفتگی در این زمینه انتقادهایی را برانگیخته است.

چندین ایالت آمریکا از جمله کارولینای شمالی و آریزونا از افزایش شمار مبتلایان در روزهای گذشته خبر داده‌اند. صاحبان سردخانه‌ها در بخش کالیفرنیای جنوبی که وضعیت بحرانی دارد می‌گویند سردخانه‌هایشان پر از اجساد شده است.

بعد از آمریکا، برزیل با ۱۹۵ هزار قربانی مبتلا به کووید۱۹ در رده دوم تلفات جهانی قرار دارد.

حملات همزمان گروه‌های شبه‌نظامی به دو روستای در کشور آفریقایی نیجر که روز شنبه اتفاق افتاد، ۱۰۰ برجای گذاشت.

خبرگزاری رویترز روز یکشنبه ۱۴ دی‌ماه از قول دو مقام رسمی گزارش داد که این حملات در مرز نیجر با مالی اتفاق افتاده است و گمان می‌رود توسط شبه‌نظامیان اسلامگرا انجام شده باشد.

حملات قبلی در این کشور آفریقایی عمدتا توسط گروه‌های وابسته به القاعده یا داعش انجام می‌شد.

سال ۲۰۲۰ حملات مشابه به روستاهای مرزی نیجر در نزدیکی مرزهای مالی، بورکینافاسو و نیجریه صدها کشته بر جای گذاشت.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت حملات روز شنبه را بر عهده نگرفته و دولت نیجر نیز در این زمینه گزارشی رسمی منتشر نکرده است.

پیشتر روز هشتم آذر، دولت نیجریه، همسایه جنوبی نیجر، اعلام کرده بود که دست‌کم ۴۳ کارگر مزرعه در پی حمله‌ای خونین در شمال شرق نیجریه «سلاخی» و کشته شدند.

آبان امسال نیز پیکارجویان گروه اسلامی بوکوحرام در دو حمله جداگانه به زمین‌های کشاورزی در مجموع ۲۲ کارگر نیجریه را حین انجام کار به قتل رساندند.

گروه شبه‌نظامی کتائب حزب‌الله عراق که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که قصد حمله به سفارت آمریکا در بغداد را ندارد.

ابو حسین الحمیداوی، دبیرکل گروه کتائب حزب‌الله، روز یکشنبه ۱۴ دی‌ماه با انتشار بیانیه‌ای گفت: «ما وارد سفارت شرارت (آمریکا) نخواهیم شد و قصد براندازی دولت عراق را نیز نداریم. هنوز فرصت وجود دارد».

سفارت آمریکا در ماه‌های اخیر هدف حملات راکتی گروه‌های شبه‌نظامی شیعه قرار گرفت و آمریکا انگشت اتهام در این زمینه را متوجه ایران کرده است.

با این حال، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران روز شنبه هشدار داد که اسرائیل توطئه حمله به آمریکایی‌ها در عراق را چیده است تا ایالات متحده را به جنگ با ایران بکشاند، ادعایی که اسرائیل آن را «مهمل» خواند.

کتائب حزب‌الله در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا، امارات و ژاپن قرار دارد و پارسال نیز ایالات متحده به‌دلیل حملات آن‌ها به اماکن دیپلماتیک و نیروهای نظامی آمریکا در عراق، پایگاه‌های این گروه را مورد حمله قرار داد که در جریان آن دهها نفر کشته شدند.

آقای ترامپ روز سوم دی‌ماه اعلام کرد هر گونه حمله در عراق که به کشته شدن حتی یک آمریکایی منجر شود، ایران مسئول آن است.

روز ۱۳ دی‌ماه، سالروز کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و شماری از شبه‌نظامیان شیعه عراقی از جمله ابومهدی المهندس، معاون گروه حشد الشعبی، در نزدیکی فرودگاه بغداد توسط پهپادهای آمریکایی بود.

جوانمیر مرادی، عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد ‎کارگران ایران، روز یکشنبه، ۱۴ دی ماه توسط ماموران لباس شخصی در حومه کرمانشاه بازداشت شد.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، آقای مرادی روز یکشنبه، پس از یک تماس شخصی برای برای بازدید و انجام یک پروژه کاری به محلی در حومه شهر کرمانشاه دعوت شد، اما پس از مراجعه به محل مذکور، نیروهای امنیتی او را بازداشت کردند.

ماموران امنیتی منزل این فعال کارگری را پس از بازداشت او مورد تفتیش قرار دادند و تعدادی از لوازم شخصی او را با خود بردند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آقای مرادی اطلاعاتی منتشر نشده است.

به گزارش هرانا،‌ ارگان خبری فعالان حقوق بشری ایران، آقای مرادی در سال‌های ۱۳۶۲ و ۱۳۶۳ به عنوان زندانی سیاسی در زندان کرمانشاه یک دوره حبس را پشت سر گذاشته است.

او همچنین در سال ۱۳۸۵ به اتهام برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در کرمانشاه بازداشت و سپس تبرئه شد.

جوانمیر مرادی سال ۱۳۸۷ نیز به اتهام برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در عسلویه بازداشت و به مدت چهل و هفت روز در انفرادی اداره اطلاعات بوشهر و زندان بوشهر در بازداشت بوده است.

او پس از طی این دوره به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد که این محکومیت به جریمه نقدی دو میلیون تومان تبدیل شد.

در حال حاضر برخی دیگری از اعضای هیئت مدیره اتحادیه آزاد ‎کارگران ایران به اتهام‌های امنیتی یا در زندان هستند یا برای گذراندن محکومت قضایی به دایره اجرای احکام احضار شده‌اند.

بر اساس تازه‌ترین آمار وزارت بهداشت ایران که روز یک‌شنبه، ۱۴ دی منتشر شد، طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۲ نفر دیگر بر اثر کرونا در کشور جان باختند و حدود شش هزار بیمار جدید شناسایی شدند.

بر اساس این آمار، مجموع مبتلایان به کرونا از زمان شیوع آن در ایران را یک میلیون و ۲۴۳ هزار و ۴۳۴ نفر و قربانیان را ۵۵ هزار و ۵۴۰ نفر اعلام کرد.

آمار رسمی مبتلایان به کرونا و جان‌باختگان همواره با تردید جدی کارشناسان و شماری از مدیران بهداشتی در ایران مواجه بوده و مدیران سازمان نظام پزشکی، آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت برآورد کرده‌اند.

با وجود اعلام روند کاهشی شمار جان‌باختگان و مبتلایان به کرونا در هفته‌های گذشته، رئیس جمهور ایران و مقامات وزارت بهداشت درباره اوج‌گیری دوباره کرونا در بهمن ماه هشدار داده‌اند.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در روزهای گذشته وضعیت ۴ شهرستان در استان مازندران را قرمز اعلام کرد و درباره وضعیت برخی شهرهای استان گیلان هشدار داد.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران هم روز یک شنبه با وجود روند کاهشی آمار کرونا در تهران، شرایط پایتخت را «شکننده» و وضعیت آن را «نارنجی» اعلام کرد.

علیرضا زالی در خصوص درخواست برخی صنوف درخصوص بازگشایی و لغو طرح فاصله‌گذاری فیزیکی گفت که بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بازگشایی در مناطق نارنجی و زرد ممکن نیست.

وضعیت قرمز یا «خیلی پرخطر» به شرایطی اطلاق می‌شود که در یک شهر از هر صدهزار نفر، دست‌کم ۱۰ نفر به دلیل ابتلا به کرونا بستری شده باشند.

وضعیت نارنجی یا «پرخطر» هم شرایطی را شامل می‌شود که در یک شهر از هر صدهزار نفر، دست‌کم شش نفر به دلیل ابتلا به کرونا بستری شوند.

در وضعیت زرد یا «خطر متوسط» این رقم به دست‌کم سه نفر از هر صدهزار نفر می‌رسد.


بیشتر

سخنگوی ستاد سالگرد مردمی قاسم سلیمانی

«برخی از دوستان سردار سلیمانی گفتند که در برخی از عملیات‌ها علیه نیروهای صهیونیستی در منطقه، بعضی شب‌ها سردار به خواب‌شان می‌آید و نقشه راه اجرای عملیات را نشان می‌دهد»

© 2021 تمام حقوق این وب‌سایت، بر اساس مقررات کپی‌رایت، برای رادیو فردا محفوظ است.

 

دانشمندان از کشف یک داروی جدید خبر دادند که می تواند بدترین حالات ویروس کرونا را تنها در سه روز درمان کند.

 

نام این دارو «RLF-100» یا «Aveptadil» است و این دو شرکت اعلام کردند که می تواند در سه روز موارد حاد ابتلا به ویروس کوید ۱۹ را درمان کند.

پیش از این سازمان غذا و داروی امریکا در ماه جون به این دارو اجازه استفاده در مواقع اضطراری و برای معالجه حالت‌های حاد تنفسی برای مبتلایان به ویروس کرونا را داد.

کشف داروی کرونا

طبق اعلام رویترز این داروی جدید در مرحله دوم آزمایش روی ۷۰ بیماری که وضعیت وخیمی داشتند مورد آزمایش قرار گرفت.

این دو شرکت در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که گزارش اولیه استفاده از دارو نشان از تاثیر گذاری سریع آن می دهد و پزشکان بیمارستان هوستون متدیست هم این را تایید کردند.

طبق اعلام این شرکت این داروی جدید توانست که یک مرد ۵۴ ساله را که از پیوند ناموفق ریه رنج می برد بدون نیاز به دستگاه تنفسی و در مدت ۴  روز بهبود بخشد.

ویروس کرونا بیش از ۸ ماه است که مهمان ناخوانده جهان است و در این مدت افراد زیادی جان خود را از دست داده‌اند و شمار مبتلایان هم روز به روز در حال افزایش است. تا کنون بیش از ۱۸ میلیون نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده اند و نزدیک ۷۰۰ هزار نفر هم جان خود را از دست داده اند.

هنوز هیچ واکسینی برای ویروس کرونا به صورت قطعی تایید نشده است اما چند داروی موثر تولید شده اند که باعث شده تا امیدواری های زیادی به وجود آید.

سخنگوی سازمان غذا و دارو به ادعای کشف داروی قطعی کرونا در کرمانشاه واکنش نشان داد و اعلام کرد: اظهارات درمورد ساخت داروی قطعی کرونا از سوی وزارت بهداشت در حال پیگیری و بررسی‌های بیشتر است.

دکتر کیانوش جهانپور در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به ادعای کشف داروی قطعی درمان کرونا در دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه، گفت: هیچ کس در هیچ کجای دنیا تاکنون داروی قطعی برای درمان کووید۱۹ نساخته است.

وی افزود: درباره داروهای سنتی مطالعاتی صورت گرفته است و بعضا بر اساس نتایج این مطالعات مجوزهایی گرفتند که به تدریج وارد بازار خواهند شد اما، تنها به عنوان درمان کمکی کرونا از آنها استفاده خواهد شد و کاربرد درمان قطعی بیماری را ندارند.

وی با تاکید بر اینکه برای درمان کرونا نه در طب سنتی و نه در طب رایج تاکنون دارویی ساخته نشده است، اظهار کرد: هیچ مطالعه‌ای درمان قطعی و اثربخشی قطعی هیچ درمانی را برای کرونا چه در طب رایج و چه در طب سنتی نشان نمی‌دهد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در طب مدرن هم درمان‌هایی بر اساس داروهای گیاهی که ممکن است بخشی از آنها هم مخصوص طب سنتی نباشد استفاده می‌شود که تحت عنوان هربال مدیسین شناخته می‌شود اما در هر حال هر آنچه تحت عنوان گیاهان دارویی، فرآورده‌های طب سنتی و… ساخته شود صرفا به عنوان درمان‌های کمکی در کنار درمان‌های موجود برای کرونا استفاده می‌شود تا اثربخشی این درمان‌ها را افزایش دهد.

کشف داروی کرونا

وی افزود: کسی که با ادبیات علمی آشنا باشد می‌داند انتخاب واژه‌های «درمان قطعی»، «درمان صد درصد» و…هیچکدام بار علمی ندارد.

جهانپور در خاتمه یاداور شد: اظهارات درمورد ساخت داروی قطعی کرونا از سوی وزارت بهداشت در حال پیگیری و بررسی‌های بیشتر است.

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

ما را دنبال کنید.

کشف داروی کرونا
کشف داروی کرونا
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *