کلپوره

کلپوره
کلپوره


Teucrium polium, known popularly as felty germander, is a sub-shrub and herb native to the western Mediterranean region (Albania, Spain, France, Algeria, Morocco, Tunisia).[1] Its flowers are small and range from pink to white, and its leaves are used in cooking and for medicine.

Teucrium polium is used for various supposed treatments in traditional medicine, although it has potential for causing liver toxicity.[2]


مریم نخودی گیاهی است علفی و چندساله که تا ارتفاع 40 سانتی متر می رسد. این گیاه شاخه های فراوانی دارد و به علت پرزهای پنبه ای دارای ظاهری تقریبا سفید رنگ است. برگ ها دراز و باریک هستند که روی دو سطح آنها از پرزهای سفید رنگ پوشیده شده است. گل ها کوچک و به رنگ های سفید تا صورتی می باشند. قسمت مورد استفاده گیاه شاخه های گلدار آن است. استفاده از این گیاه به طوری که در کتب داروئی قدیمی وارد است به زمانهای نسبتاً دور نسبت داده می شود مانند آنکه بقراط، دیوسکورید، پلین و جالینوس از آن در آثار خود نام برده اند و چون گیاه ظاهری کاملاً مشخص دارد. نوع مورد نظر حکما در زمانهای قدیم، همین گیاه فعلی بوده است. سرشاخه های گلدار گیاه اثر مقوی، نیرو دهنده و ضد تشنج دارد و اگر گرد آن وارد بینی شود مخاط بینی را تحریک کرده و ایجاد عطسه می نماید. مصرف آن را با بررسی هائی که بعمل آمده در رفع سردرد، ضعف عمل دستگاه تغذیه، بیماریهای دستگاه تناسلی ـ ادراری و تأخیر یا عدم وقوع قاعدگی به علت ضعف کلی مؤثر می باشد. در ضمن اثر ضد تشنج نیز دارد. از این گیاه تلخ در بلوچستان، ایران و هندوستان برای رفع درد ناحیه قلب استفاده می شود؛ بعلاوه تب بر است و از جوشاندۀ گیاه در آب و با خیساندن و یا دم کردۀ آن در آب در موارد سرماخوردگی مصرف می شود. در کرمان نیز برای رفع ناراحتی هاضمه و دل درد از آن استفاده می کنند.

طبیعت گیاه دارویی کلپوره گرم و خشک است. برخی از مهم ترین خواص درمانی این گاه عبارت اند از:

1. گیاه کلپوره فعالیت معده را تحریک و برای درمان خانگی اسهال مفید است. در طب سنتی از جوشانده کلپوره برای درمان اختلالات دستگاه گوارش و دل درد استفاده می شود.

2. تسکین دردهای قاعدگی از خواص کلپوره است.

3. از ضماد گیاه دارویی کلپوره به عنوان انتی بادی برای مقابله با نیش حشرات استفاده می شود.کلپوره

4. دم کرده سرشاخه های گل دار کلپوره اثر مقوی، نیرو دهنده و ضد تشنج دارد و اگر گرد آن وارد بینی شود مخاط بینی را تحریک کرده و ایجاد عطسه می نماید.

5. درمان عرق کردن زیاد در هنگام شب از خواص گیاه دارویی کلپوره است.

6. کلپوره برای تقویت اعصاب، تقویت لثه ها و دستگاه گوارش مفید است و مصرفان به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون کمک می کند.

7. کمک به درمان و رفع بیماری های دستگاه تناسلی و ادراری یکی دیگر از خواص کلپوره در درمان بیماری ها است.

8. از گیاه کلپوره در بلوچستان، هند و ایران برای رفع درد ناحیه قلب و قفسه سینه استفاده می شود.

9. از کلپوره برای بهبود جوش های بدن نیز می توان استفاده کرد.

10جوشانده گیاه کلپوره خاصیت تب بردارد و برای درمان خانگی سرماخوردگی مفید است.

11. مصرف کلپوره یا مریم نخودی همراه عسل برای التیام زخمهای مزمن مفید است.

12. از جوشانده غلیظ این گیاه و ترکیب آن باکمی آب می توان به عنوان داروی راشیتیسم به ویژه در کودکان و داروی ضد روماتیسم استفاده کرد.

سرشاخه های گلدار گیاه کلپوره در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد و زمان جمع آوری آن به تناسب شرایط محیطی بین ماههای خرداد و مرداد است. طرز مصرف این گیاه به شرح زیر میباشد:
از این گیاه بیشتر به صورت دم کرده و جوشانده استفاده می شود. به این منظور نیم لیتر آب در حال جوش را بر روی 2 قاشق مرباخوری از گیاه خردشده بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
همچنین مصرف آن به صورت عرق نیز وجود دارد. مصرف عرق کلپوره برای درمان بیماری ها به صورت یک فنجان قبل از هر وعده غذایی است.

کلپوره گیاهی است از تیره نعنائیان، علفی، پایا و دارای شاخه های زیاد به ارتفاع 10 تا 35 سانتیمتر و دارای ظاهر سفید پنبه ای است. شاخه های گیاه کلپوره گرد و کردار است و اغلب به رنگ قرمز مایل به بنفش دیده می شود.
گلها ی گیاه دارویی کلپوره نسبتاً بزرگ هستند و به دسته های 1 تا 6 تایی در محور برگها ی بالایی قرار دارند و در رنگ های سفید، سفید مایل به زرد و یا زرد و حتی ارغوانی هستند.
این گیاه بیشتر در نواحی بایر، سواحل سنگلاخی و ماسه زارها یافت می شود. در کشور ما پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف شمال، جنوب، مغرب و مرکز ایران دارد.

استفاده از گیاه دارویی کلپوره برای زنان باردار، مادران شیرده و کودکان زیر چهار سال اصلا توصیه نمی شود.

به علت مسمومیت این گیاه برای کلیه ها و کبد بایستی در مصرف آن احتیاط نمود از همین رو مصرف دارویی این گیاه برای مدت کوتاه مجاز است.

افراد دچار بیماری هایی مانند گلوکوم (آب سیاه چشم)، بزرگی پروستات و افراد دارای ناراحتی های قلبی و نارسایی کلیه و کبد بایستی از مصرف این گیاه اجتناب کنند.

مصرف هم زمان گیاه کلپوره با داروهای ضد دیابت مانند انسولین و گلیبن کلامید بایستی بااحتیاط همراه باشد زیرا باعث کاهش بیش ازحد قند خون خواهد شد.

خشكي دهان، افزايش تعداد ضربان قلب، يبوست، احتباس ادراري و سردرد از عوارض جانبی مصرف کلپوره است بنابراین توصیه می شود از این گیاه زیر نظر متخصص طب سنتی استفاده کنید.

کلپوره(نام علمی: Teucrium polium) نام یک گونه از سرده مریم‌نخودی است.
در زبان لری به آن «حلپه» می‌گویند.
از خواص دارویی کلپوره در طب سنتی می‌توان به خوشبوکننده شکم و دهان در قالب جوشاندهٔ خشکیده آن و به کاربردن جوشانده آن برای تسکین درد به صورت مالیدن بر روی زخم اشاره کرد.
همچنین از کلپوره برای رفع رسوب ته ظروف استفاده می شده است‌.

تغییر حالت روز و شب

شرکت تحقیقاتی پارسی طب 2015-10-07 دانستنیهای پزشکی, گیاهان دارویی ۲۳ دیدگاه 54,184 بازدید

سر شاخه‌ های گلدار گیاه کلپوره با نام علمی Teucrium polium از خانوادۀ Labiatae که حاوی عصاره و اسانس فرار که بیشترین مواد این اسانس ژرماکرن B، D، بتا کاریوفیلن، همولن و کاریوفیلن اکساید می‌باشد.

نامهای گیاه:

نام علمی: Teucrium polium

کلپوره

Syn: T. Integerrimum steud, T. Purpureum link

فارسی: کلپوره همدانی، مریم نخودی همدانی

عربی: مسک الجن، حشیشه الریح

انگلیسی: Poleigamander

فرانسه: Germandree pouliot

ریخت شناسی: گیاهی است علفی، پایا، پرشاخه به ارتفاع ۱۰ تا ۳۵ سانتیمتر و دارای ظاهر سفید پنبه‌ای که معمولاً در نواحی بایر، سواحل سنگلاخی و ماسه‌زارهای نواحی جهان می‌روید.

برگهای آن باریک، دراز و پوشیده از کرکهای پنبه‌ای در هر دو سطح پهنک است. گلهائی به رنگهای سفید، سفید مایل به زرد و یا زرد و حتی ارغوانی دارد.

این حالت متغیر بودن نه تنها در رنگ گل بلکه در وضع ساقه گیاه که به صورت پرپشت و پرشاخه و یا به حالت خوابیده درمی‌آید نیز دیده می‌شود.

زمان گل دادن آن به تناسب شرایط محیط زندگی بین خرداد و مرداد است. زنبور عسل به علت وجود نوش در گلهای آن به سمت گیاه جلب می‌گردد.

اندام داروئی: قسمت مورد استفاده گیاه سرشاخه گلدار گیاه است.

زمان جمع‌آوری: به تناسب شرایط محیط زندگی بین ماههای خرداد و مرداد است.

دامنه انتشار: در نواحی بایر، سواحل سنگلاخی و ماسه‌زارهای نواحی مختلف اروپا، منطقه مدیترانه، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا منجمله ایران می‌روید. این گیاه پراکندگی وسیع در نواحی مختلف شمال، مغرب، جنوب و مرکز ایران، منطقه البرز، اطراف تهران مخصوصاً در غالب نواحی نیمه بایر و کوهستانهای نیمه‌خشک دارد.

اجزای متشکله: عصارۀ گیاه Teucrium polium محتوی مواد مؤثره زیره می‌باشد. دی ترپنوئیدها، ۷ـ۵ـ گلیکوزید، ۶ ـ متوکسی جنگوانین و اسانس فرار که بیشترین مواد این اسانس ژرماکرن B، D، بتاکاریوفیلن، هومولن و کاریوفیلن اکساید می‌باشد.

استفاده از این گیاه به طوری که در کتب داروئی قدیمی وارد است به زمانهای نسبتاً دور نسبت داده می‌شود مانند آنکه بقراط، دیوسکورید، پلین و جالینوس از آن در آثار خود نام برده‌اند و چون گیاه ظاهری کاملاً مشخص دارد. نوع مورد نظر حکما در زمانهای قدیم، همین گیاه فعلی بوده است.

سرشاخه‌های گلدار گیاه اثر مقوی، نیرو دهنده و ضد تشنج دارد و اگر گرد آن وارد بینی شود مخاط بینی را تحریک کرده و ایجاد عطسه می‌نماید. مصرف آن را با بررسی‌هائی که بعمل آمده در رفع سردرد، ضعف عمل دستگاه تغذیه، بیماریهای دستگاه تناسلی ـ ادراری و تأخیر یا عدم وقوع قاعدگی به علت ضعف کلی مؤثر می‌باشد. در ضمن اثر ضد تشنج نیز دارد. از این گیاه تلخ در بلوچستان، ایران و هندوستان برای رفع درد ناحیه قلب استفاده می‌شود؛ بعلاوه تب‌بر است و از جوشاندۀ گیاه در آب و با خیساندن و یا دم کردۀ آن در آب در موارد سرماخوردگی مصرف می‌شود. در کرمان نیز برای رفع ناراحتی هاضمه و دل‌درد از آن استفاده می‌کنند.

اثرات فارماکولوژیکی گیاه: طبق تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیق و توسعه شرکت باریج‌اسانس، اسانس کلپوره دارای خاصیت ضد اسپاسم قوی بر روی انقباضات ایجاد شده توسط استیل کولین و کلرور پتاسیم می‌باشد (با غلظت ۳۶ـ۹ انقباضات ناشی از استیل کولین را مهار می‌کند و IC50 این اسانس در مهار انقباضات ناشی از KCL برابر ۱۸ است). تأثیر این اسانس بر مهار هر دو نوع انقباض مزیت این گیاه را نسبت به آتروپین و هیوسین که تنها بر روی انقباضات ناشی از استیل کولین مؤثر هستند نشان می‌دهد. در ضمن برای فلاونوئیدهای موجود در فرآورده (لوتئولین ۷ـ۵ گلیکوزید) نیز اثرات آنتی اسپاسمودیک گزارش شده است.

مکانیسم اثر: سیستم اعصاب پارا سمپاتیک که از جمله سیستمهای عصبی خودکار بدن است (سیستم دیگر سمپاتیک است).

مسئول انقباض و حرکات دستگاه گوارش می‌باشد. استیل کولین یک حامل شیمیائی است که با ترشح از انتهای اعصاب پارا سمپاتیک سبب بروز اثرات این اعصاب بر اندامهای مختلف می‌شود.

بنابراین یک داروی آنتاگونیست استیل کولین می‌تواند مانع اثرات این ماده در اندام مورد نظر شود و اثرات استیل کولین را معکوس نماید.

مواد مؤثره گیاه کلپوره آنتاگونیست استیل کولین می‌باشند.

این مواد با مهار کانال‌های کلسیم مانع از ورود کلسیم از مایع خارج سلولی به داخل غشاء پایانه‌های عصبی در هنگام دپولاریزاسیون (مرحله‌ای که به علت ورودیون‌های سدیم با بار مثبت پتانسیل الکتریکی داخل غشاء به سمت مثبت میل می‌کند) شده، جلو آزاد شدن استیل کولین را از وزیکول‌های التهابی عصب گرفته، در نتیجه امکان انتقال پیام عصبی در طول مسیر نورون‌ها و نیز انتقال پیام عصبی به ماهیچه‌های صاف دستگاه گوارش از میان رفته یا حداقل کاهش می‌یابد. در نتیجه دارای اثرات آنتی‌اسپاسمودیک می‌باشد.

1 هفته پیش

3 هفته پیش

3 هفته پیش

آموزش مجازی: در این روزها اصلی ترین دغدغه خانواده ها آموزش مجازی فرزندانشون هست. محتوای …

از اطلاعات مفید ارائه شده متشکرم. خواهشمندم نحوه و میزان مصرف و همچنین پیامدهای جانبی را نیز اضافه بفرمائید

عالی هست فقط درخوردن آن زیادروی نکنید، به صورت جوشانده ومالشی برای جوش بدن هم مفید هست

واقعا عالی من خیلی راضیم از بندرعباس

منبع مقاله را لطفا ذکر کنید !!!!!!

بیشتر از یک ماه نباید مصرف کرد,باعث تخریب سلولهای کبدی و هپاتیت میشود.

من الان خوردم مردم بس که تلخ بود منتظر اثرشم

واقعا تلخ اما بسیار بسیار مفید

خیلی ممنون عالی بود…

تشکر.

واییی خیلی تلخه همین چند لحظه پیش یک لیوانشو سر کشیدم ولی واقعا مفیده ها 🙂کلپوره

سلام آیا کلپوره برای دیابت مفید است؟

سلام من دارم یه کار تحقیقاتی روی این گیاه انجام میدم یه سری اطلاعات لازم دارم که امیدوارم اگه براتون امکان داره بهم کمک کنید.مثلا اگه مقاله ای راجع به خواص دارویی این گیاه ویا مواد تشکیل دهنده اون و اینکه هر کدوم از ترکیباتش چه خواصی دارن داشته باشید ممنون میشم اگه کمکم کنید

سلام کلپوره را در نیشابور خوردم خیلی تلخ بود

تلخ نه…بفرمایید زهر مار

من این گیاه را در منطقه بلوچستان گرفتم ولی کاربرد اونو نمی دونستم مرسی از اطلاعات خوبتون

عالی بود

thank you so much for your help.

ممنون بابت اطلاعات مفیدتون

با سپاس و تشکر اطلاعات ارزنده ای بود موفق و پیروز باشید.

واقعا اطلاعات مفیدی بود ! ازشما متشکرم.

پس عکسش کووووووووووووووووووووووووووو؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

تشکر فراوان بابت اطلاعات جالب و مفیدی که در سایت ارائه شده

بسیار عالی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

“پارسی طب”، مجله سلامت جسم و روان، به صورت تخصصی در زمینه تشخیص صحیح بیماری ها و حفاظت از مردم در برابر انواع مختلف امراض رایج با استفاده از مشاوره پزشکی مکمل، گیاهان دارویی، درمان با طب سنتی و جایگزین فعالیت داشته و همچنین مرجع قابل اعتماد اخبار پزشکی و مقالات سلامت و درمانی می باشد.

طبیعت گیاه دارویی کلپوره گرم و خشک است. برخی از مهم‌ترین خواص درمانی این گاه عبارت‌اند از:

منبع: کتاب دائره المعارف گیاهان دارویی


Teucrium polium

خاصيت درمانی گیاه کلپوره : ضداسپاسم قوی براي دردهای دستگاه گوارش

خانواده: نعناعيان (Labiatae)

اندام دارويی : قسمتهای هوايی گياه

کلپوره

مزاج : گرم و خشک

تركيبات شيميايی : اسانس ، ماده اي رزيني بنام توكريورزين ، تانن و… .

خواص درمانی ديگر گیاه کلپوره :افزايش دهنده اشتها، كاهش دهنده قند خون .

سه نوبت درروز. درهرنوبت 1 قاشق مربا خوري(5 گرم)ازگياه را به مدت 20 دقیقه دریک قوری چینی دم کرده، بعد از غذا ميل کنید.

دربيماران مصرف كننده داروهای كاهش دهنده قند خون ، زير نظرپزشك استفاده شود.

**گالری تصاویر داروخانه امام

6 مهر

6 شهریور

21 مرداد

12 مرداد

8 مرداد

17 تیر

8 تیر

27 خرداد

17 خرداد

11 خرداد

موسسه خدمات دارویی رضوی با هدف ایجاد بانک مرجع در زمینه اطلاعات دارویی و پزشکی و همچنین ایجاد بستر مناسب جهت مشاوره دارویی و خرید آسان دارو و تحویل در محل ( تحت نظارت دکتر داروساز) ایجاد شده است. ادامه …

در خبرنامه عضو شوید

تمام حقوق برای موسسه خدمات دارویی رضوی محفوظ است © 1393
( بازنشر مطالب تنها با ذکر منبع و اجازه نامه کتبی از موسسه خدمات دارویی رضوی مجاز می باشد)


URL: http://jmp.ir/article-1-316-fa.html

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

کلپوره

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb


Downloads-icon


اثر عصاره آبی – الکلی گیاه کلپوره (Teucrium polium L.) بر فشار خون، ضربان قلب و فشار درون بطنی خرگوشDownloads-icon



متن کامل [PDF 402 kb]
Downloads-icon

امروزه با گسترش امکانات علمی و افزایش تحقیقات همه‌جانبه در خصوص داروهای طبیعی، همواره شاهد کشف تأثیرات جدید گیاهان دارویی بر بیماری‌های مختلف هستیم. پژوهشگران کشور در همین خصوص، تأثیرات مفید گیاه دارویی “کلپوره” را بر ناراحتی مزمن روده تأیید کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، بیماری‌های التهابی مزمن روده یا به‌اختصار IBD، شامل مجموعه‌ای از بیماری‌های التهابی با علت نامعلوم هستند که دو فرم اصلی این آن عبارتنداز کولیت زخمی یا UC و بیماری کرون.

کولیت زخمی، بیماری رکتوم و نواحی فوقانی‌تر کولون است که التهابی معمولاً سطحی و محدود به مخاط، ولی پیوسته به‌حساب می‌آید. با پیشرفت علم داروهای گیاهی، کولیت زخمی هم به‌وسیله انواع داروهای گیاهی مورد آزمایش قرار گرفته است و اثربخشی برخی گیاهان دارویی بر آن مورد تأیید قرار گرفته است.

همین موضوع باعث شده تا گروهی از محققین ایرانی، تأثیر یکی دیگر از گیاهان دارویی را که قبلاً تأثیرات مفیدی را در بهبود زخم سوختگی از خود نشان داده، برای رفع زخم کولیت مورد آزمایش قرار دهند.

در این مطالعه، پژوهشگرانی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مشارکت داشته و از جانوران مدل برای ارزیابی‌ها استفاده کرده‌اند.کلپوره

محققان فوق، برای بررسی تأثیر عصاره گیاه دارویی کلپوره بر زخم کولیت در موش‌های آزمایشگاهی، این عصاره را به دو صورت خوراکی و مقعدی برای این جانوران مدل مورد استفاده قرار دادند.

نتایج بررسی نشان داد که عصاره گیاه دارویی فوق می‌تواند موجبات بهبود زخم کولیت را فراهم آورد.

سیده لیلی اسدی یوسف‌آباد، محقق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد و همکارانش دراین‌باره می‌گویند: «یکی از مکانیسم‌های عصاره گیاه کلپوره در کاهش التهاب ناشی از استیک اسید، خاصیت خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد است. چراکه در فرآیند التهاب، رادیکال‌های آزاد تولید می‌شوند و مطالعه‌های انجام‌شده، اثرات ضدالتهابی گیاه دارویی کلپوره را به دلیل حضور ترکیب‌های فلاونوئیدها، استرول‌ها و ترکیب‌های ترپنی به آن نسبت داده‌اند».

نتایج این پژوهش همچنین نشان داد که استفاده از ژل تهیه‌شده از عصاره کلپوره و کاربرد مقعدی آن، تأثیر بهتری نسبت به مصرف خوراکی آن در بهبود زخم کولیت دارد.

به گفته اسدی یوسف‌آباد و همکارانش: «مواد موسوم به ترکیبات فلاونوییدی، استرولی و ترپنوئیدی موجود در عصاره گیاه کلپوره، دارای اثر آنتی‌اکسیدانتی و ضدالتهابی هستند که منجر به کاهش اکسیداسیون و تشکیل رادیکال‌های آزادشده و بنابراین اثر جلوگیری کننده از ایجاد کولیت و احتمالاً کنترل کولیت دارند. هرچند ممکن است مکانیسم‌های دیگری نیز در بروز این اثر عصاره کلپوره دخیل باشند».

یافته‌های این تحقیق که بر مؤثر بودن گیاه کلپوره بر ترمیم زخم‌های کولیت ایجادشده در جانوران مدل دلالت دارد، بار دیگر بر اهمیت گیاهان دارویی و طبیعی و امکان جایگزین کردن آن‌ها به‌جای داروهای شیمیایی و ایجاد عوارض کمتر تأکید می‌کنند.

این یافته‌ها را نشریه «ارمغان دانش» به‌صورت مقاله‌ای علمی پژوهشی منتشر کرده است. این نشریه، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است.

انتهای پیام



 

 خواص شربت کلپوره

شربت کلپوره (کلپوره+بومادران+گزنه+عسل) حاوی ویتامین های A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، مس، فلاونوئیدها، پروتئین، کلسیم، قند ساکاروز، فراکتوز، گلوکز، رزمارینیک اسید، تانن ها، منوتروپین ها، دی تروپین ها و غیره است.برای بررسی خواص شربت کلپوره و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.کلپوره

مهم ترین خواص شربت کلپورهمهم ترین خاصیت شربت کلپوره تاثیر چشمگیر آن در کاهش قند خون بوده، لذا برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید است.افزایش تمرکز، توان ذهنی و شناختی یکی دیگر از خواص بی نظیر شربت کلپوره است، همچنین این شربت چربی خون را کاهش داده و موجب لاغری و تناسب اندام می شود.

شربت کلپوره به علت داشتن ویتامین های A، E، C و فلاونوئیدها، خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت در برابر انواع بیماری‌ها به‌خصوص سرطان‌ است.

به علت وجود ویتامین D، فسفر، کلسیم و منیزیم در شربت کلپوره، موجب تقویت و استحکام استخوان‌ و دندان شده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. همچنین این شربت موجب عملکرد بهتر سیستم عصبی می‌شود بنابراین حافظه را تقویت کرده و از بروز آلزایمر و پارکینسون پیشگیری می‌کند.

 

مصرف شربت کلپوره تاثیر چشمگیری در تقویت دستگاه گوارش و معده دارد و موجب رفع سوزش سردل و ورم معده (گاستریت) می شود. همچنین این شربت عفونت‌های زنان، کلیه و مجاری ادراری را برطرف کرده و از سندروم پیش از قاعدگی پیشگیری می‌کند، لذا برای زنانی که دچار گرگرفتگی دوران یائسگی هستند بسیار مفید و موثر است.

 

رفع التهابات بدن از جمله آرتروز و نقرس، رفع التهابات قلبی و عروقی، تقویت سیستم بینایی، تقویت عمومی بدن و افزایش طول عمر، کنترل قند خون، فشار و چربی خون از خواص دیگر شربت کلپوره است. شربت کلپوره برای افرادی که مشکل پروستات دارند بسیار مفید است، همچنین باعث رفع درد مفاصل، رماتیسم و بیماری راشیتیسم می شود.

شربت کلپوره شادی آور است بنابراین موجب رفع استرس، اضطراب، افسردگی و تنش عضلات می شود. از دیگر خواص این شربت می توان بهضد نفخ و بادشکن بودن آن، همچنین رفع سرماخوردگی، مشکلات تنفسی و تبخال اشاره کرد.

 

منع مصرف شربت کلپورهمصرف شربت کلپوره برای زنان باردار یا شیرده ممنوع است و افراد مبتلا به صرع باید با مشورت پزشک از این شربت استفاده کنند.

مواد لازم شربت کلپوره (2 لیتر)- عسل نیم کیلو- عرق گزنه نیم لیتر- عرق کلپوره یک لیتر- عرق بومادران نیم لیتر- گیاه خشک کلپوره (مریم نخودی) 100 گرم

طرز تهیه شربت کلپورهعرق بومادران، گزنه و کلپوره را با هم مخلوط کرده و گیاه کلپوره را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم 3 تا 4 ساعت بماند. سپس به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم آن را می جوشانیم. هنگامی که دما متعادل شد و به 50 درجه سانتی گراد رسید شربت را صاف کرده و به آن عسل را اضافه می کنیم.شربت را هم می زنیم تا قوام بیاید سپس در ظرف شیشه ای می ریزیم.

طرز تهیه یک لیوان شربت کلپورهبرای تهیه یک لیوان شربت کلپوره، 3 تا 4 قاشق غذاخوری از شربت را در لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه می کنیم. شربت آماده نوشیدن است.

نکته: این شربت به صورت خنک در فصل تابستان نیز استفاده می‌شود که در این حالت به جای آب ولرم باید از آب خنک استفاده شود.

منبع: behdasht.news

داروخانه گیاهی بیتوته

شانست رو برای مهاجرت به آمریکا از دست نده

حس می کنی دچار کم شنوایی شدی؟

درمان قطعی انحرافات زانو درکوتاه ترین زمان

هرآنچه از کاشت ابرو می خواهید بدانید

اطلاعات پزشکی که لازمه هرکسی بدونه

بازگشت به زندگی بعد از یک بحران سخت روحی

محصولات فوق حرفه ای مراقبت از پوست و مو

دسترسی به پزشک متخصص درهر زمان ومکان

ابروهایی که همیشه میخواستید داشته باشید

سیگاررا نه؛ وسوسه سیگارکشیدن راترک کنید!

جلوگیری از بور شدن لباس های مشکی

خرید مشکین تاژ با 15% تخفیف

آخر هفته کجا بریم غذا بخوریم؟

درکوتاه ترین زمان پاسخ سوال پزشکیت روبگیر

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

کلپوره
کلپوره
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *