کونگ فو

کونگ فو
کونگ فو

الكونغ فو هي رياضة قتالية نشأت في الصين، أخذت الكونغ فو لدى الأساتذة كثيراً من التعاريف التي تعتمد على خبرات ووعي وإدراك كل منهم للكون إلا أن الكلمة إذا أردنا أن نطلق عليها تعريف وهو أسلوب له شهرة تعني الوقت والجهد.[1][2][3] والتمرين ذو مردود إيجابي لكل من الرجال والنساء ولكل الاعمار، والذي يساعد على بناء جسد رشيق وعقل مدرك وواع وروح متزنة.

هي قسمين: الأول اساليب الاسلحة؛ وهي اسلحة صلبة ورخوية. الصلبة مثل السيف والزانة، والرخوية مثل الننشاكو والحبل والسلاسل والننشاكو الثلاثي.
والثاني اساليب الركل واللكم

يمنح اللاعبون في كل مرحلة حزام، كل حزام يكون بمثابة اجتياز اللاعب مرحلة معينة من اللعبة. وللنجاح في الاختبار يشترط أن يحصل اللاعب على نسبة 65% على الأقل من الدرجة النهائية. أما ترتيب الأحزمة فهو كما يلي:

کونگ‌فو (به چینی: 功夫) (به انگلیسی: kung fu/kungfu) یک اصطلاح مشهور چینی است که به معنای مهارت است و برای ماهر بودن در یک کاری استفاده می‌شود ـ اما در حال حاضر به عنوان یک کلمه بین‌المللی تبدیل شده‌است که برای هنرهای‌رزمی‌چینی (ووشو) و کونگ‌فو ایرانی به کار میرود. از جمله مشهورترین نوع آن کونگ فوی چینی یا ووشو ـ یا انواع ایرانی آن کونگ‌فو توآ ، نیو کونگ فو کونگ‌فو توتایما ، کونگ‌فو گرات سان ، کونگ‌فو آزاد (فری کونگ فو) ،هو کونگ فو،نیو کونگ فو،و … به کار می‌رود. معنای اصلی کونگ فو در زبان چینی تا حدی از آنچه که این روزها از این لغت برداشت می‌شود، متفاوت است. کونگ‌فو در اصل به معنای تخصص فرد در هر مهارتی – نه لزوماً رزمی- می‌باشد. تغییر معنایی این واژه احتمالاً به دلیل ترجمه نامناسب فیلم‌های چینی اتفاق افتاده است.

واژه کونگ‌فو از دو بخش «کونگ» یا «گونگ» (چینی: 功) به معنای کار، فعالیت، شایستگی یا دستاورد و «فو» (چینی: 夫) تشکیل می‌شود. «فو» در زبان چینی هم به معنی انسان است و هم پسوندی با معانی بسیار مختلف. اگر فو را در معنای اول آن در نظر بگیریم معنی کونگ‌فو چیزی شبیه به «دستاورد انسان» خواهد بود و اگر آن را پسوند بدانیم معنای آن «فعالیت و تلاشی که با صرف زمان و انرژی قابل توجه به دست می‌آید» خواهد بود.
به این ترتیب «تمرین کونگ‌فو» در اصل به معنی تمرین یک رشته رزمی نبوده‌است بلکه به فرایند کلی تمرینات بدنی و ذهنی یک شخص و آموزش‌ها و تکامل مهارت‌های او اشاره داشته‌است. حالا این مهارت ممکن است در زمینه یک هنر رزمی باشد یا هر مهارت دیگری در رشته‌های هنری، علمی و فنی مختلف.
از سبک‌های ایرانی کونگ فو می‌توان به کونگ فو توتایما، کونگ فو پرتوآ، کونگ فو توآ و کونگ فو گرات سان، هو کونگ فو اشاره کرد.

کونگ فو در کشور چین با دو اسم شناخته می‌شود:در جنوب این کشور که زبان کانتونی موجود است این رشته را همان کونگ فو مینامند. اما در شمال کشور چین که زبان مندرین رواج دارد این رشته با نام ووشو شناخته می‌شود. کونگ‌فو یا ووشو دارای بیش از ۳۰۰ سبک می‌باشد.که از معروف‌ترین آن‌ها را می‌توان به سبک تای چی چوان و وینگ‌چون اشاره داشت. همه این سبک‌ها در دو بخش تالو و ساندا برگزار می‌شوند. ساندا یک نوع مبارزه فول‌کنتاکت است که اوایل سده‌ بیستم براساس مبارزه خیابانی و با ترکیب ضربات بوکس و (کیک بوکسینگ) و کشتی پایه‌گذاری شد و در بعضی از مسابقات آن ضربات آرنج و زانو نیز در آن گنجانده شده‌است. تالو به معنای فرم است، و هنرجویان به اجرای فرم در این بخش می‌پردازند. رشته رزمی ووشو از لحاظ برتر بودن در بخش نمایشی یا اجرای فرم نسبت به بقیه رشته‌های رزمی مانند کاراته یا تکواندو محبوبیت و سرسختی کامل و اثبات شده‌ای دارد. هر چهار سال یک بار مسابقات جهانی کونگ فو نیز زیر نظر فدراسیون بین‌المللی ووشو و در قالب ووشو سنتی برگزار می‌شود. اصطلاح ووشو به معنای هنر جنگیدن است.

مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Kung fu (term)». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۷ آوریل ۲۰۲۰.

کونگ فو توآ یک ورزش رزمی ایرانی است که توسط ابراهیم میرزایی در سال۱۳۴۸ بنیان‌گذاری گردید. کونگ فو توآ پس از گذراندن مراحل آزمایشی در باشگاه سرباز (پهلوی سابق) فعالیت رسمی خود را با تأسیس دانشکده انشاء تن و روان در سال ۱۳۵۲ آغاز نمود.

کونگ‌فو توآ دارای هفت مایگاه است که به غیر از مایگاه اول که به حرکات فیزیکی و فعالیت‌های بدنی می‌پردازد، بقیه به جنبه‌های علمی، عرفانی و پزشکی در خصوص تن و روان اشاره دارد این هنر رزمی براساس برخی سبک‌های شائولین کونگ فو، ابداع شده‌است. اصول اساسی کونگ فو توآ توسط ابراهیم میرزایی در کتابی به عنوان کاراته و ذن و فیلمی به نام یم می انتشار یافته‌است.

کونگ‌فو توآ در ایران و چندین کشور از جمله آمریکا، کانادا، هلند، ترکیه، آذربایجان، سوریه، لبنان، پاکستان، افغانستان، سوئد، هندوستان، بلژیک ،آلمان، فرانسه و چین و بلغارستان فعالیت می‌نماید.

ابراهیم میرزایی پس از یادگیری رشته‌هایی همچون کونگ‌فو، کاراته، تکواندو و دوره‌های تکاوری در کشورهای مختلف نگارش کتابی با عنوان کاراته و ذن را آغاز کرد که در سال ۱۳۵۱ انتشار یافت. وی سَبْک جدیدی را به نام «توآ» که در این کتاب به آن پرداخته شده، از همان سال مراحل آزمایش خود را در باشگاه سرباز (پهلوی سابق) گذراند و در نهایت در سال ۱۳۵۲ با تأسیس دانشکده تن و روان فعالیت رسمی خود را آغاز نمود.

در سال ۱۳۶۰ به سبب فعالیت‌های سیاسی ابراهیم میرزایی بار دیگر فعالیت باشگاه‌های کونگ فو توآ ممنوع شد و تا سال ۱۳۷۰ ورزشکاران این رشته به صورت مخفیانه به معرفی و آموزش این ورزش می‌پرداختند. در سال ۱۳۷۰ کونگ فو توآ با عنوان «انجمن کونگ‌فو توآ» به‌طور رسمی زیر نظر فدراسیون کاراته آغاز شد. در اواخر سال ۱۳۷۱ فدراسیون کونگ فو، ووشو و رزم آوران تشکیل شد و در سال ۱۳۷۸ به‌نام فدراسیون ورزش‌های رزمی تغییر نام یافت. در سال ۱۳۷۹ تحت عنوان کمیته مستقل کونگ فو توآ فعالیت نمود و مجدداً در سال ۱۳۸۱ در زمره سبک‌های فدراسیون ورزش‌های رزمی درآمد. در سال ۱۳۸۴ فدراسیون کونگ فو جمهوری اسلامی ایران تشکیل گردید و در سال ۱۳۹۰ نام کونگ فو از این رشته جذاب ایرانی حذف شد و در حال حاضر این سبک با نام توآ در ایران و جهان فعالیت می‌کند. مطابق لایحه قانونی واگذاری سازمان ورزشی و فرهنگی تاج به سازمان تربیت بدنی ایران مصوب ۱۳۵۸٫۷٫۸ کلیه اموال منقول و غیرمنقول و مطالبات و دیون سازمان ورزشی و فرهنگی تاج همراه با پرسنل واحدهای سازمان مذکور به سازمان تربیت بدنی ایران واگذار گردید.[۱]کونگ فو

اولین مجمع با نام ووکا با حضور ۲۵ کشور تشکیل شد که بعد از حدود ۱ سال به ووتا تغییر نام داد. اولین حرکت سازمان جهانی توآ، برگزاری اولین دوره کلاسهای بین‌المللی داوری و مربیگری بود که از تمام کشورهای عضو برای حضور در این کلاس‌ها شرکت کردند. طولی نکشید که کشورهای عضو به بیش از ۵۰ کشور از ۵ قاره جهان رسید. سپس با برگزاری اولین دوره مسابقات جهانی کونگ فو توآ با حضور ۴۵ کشور کونگ فو توآ در بین جوامع جهانی بار دیگر مطرح شد. ورزش رزمی کونگ فو توآ به جز در برخی مبانی نظری و مفاهیم بنیادین که ویژگی تمام سبک‌های کونگ فو است، به لحاظ مکانیزم و دینامیک حرکات و ضربات ارتباط چندانی با کونگ فو چینی ندارد و ابراهیم میرزایی الفاظ آن را از زبان‌های مختلف از جمله زبان پارسی پهلوی و کتاب اوستا گرفته‌است. دو دوره مسابقات آسیایی این رشته با شرکت ۲۲کشور در سال های۹۴و۹۶در شهرهای قصر شیرین و مشهد برگزار شده‌است.

گزارش چاپ شده از روند استقبال از کونگ‌فو توآ در ایران در مجله دنیای ورزش، سال ۱۳۵۳

مشت واره کونگ فو توآ

جهان واره نماد پشت لباس در کونگ فو توآ نشان از سیاره تن و روان

شاهین نمای ترازوی جهان تن و روان نماد اعتدال و قدرت در کونگ فو توآ

یکی از مطالب آموزشی کونگ‌فو، زیر نظر ابراهیم میرزایی؛ چاپ شده در مجله دختران و پسران

ووشو (به زبان چینی: 武術 – پین‌یین: whǔshù، یا به مجموعه هنرهای رزمی چینی گفته می‌شود که امروزه با نام‌های سی ام ای نیز شناخته می‌شود و به عنوان یکی از گسترده‌ترین رشته‌های رزمی شناخته می‌شود. ووشو به معنای هنر جنگیدن یا هنر رزم و مهارت می‌باشد. مسابقات ووشو مدرن در دو بخش ساندا (بخش مبارزه که در گذشته سانشو نام داشت) و تالو (بخش اجرای فرم) برگزار می‌شود. در مسابقات ووشو، سنتی برگزار می‌شود که در آن بیشتر به انجام حرکات رکوردی مانند شکستن اجسام سخت و فرم‌های باسلاح و بی‌سلاح می‌پردازند. قدمت ووشو در کشور چین به زمان‌های بسیار دور و در حدود ۱۵۰۰ الی ۲۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد، و به عنوان کهن‌ترین رشته رزمی جهان و در عین حال یکی کاملترین هنرهای رزمی شناخته می‌شود ووشو یکی از کاملترین و پیشرفته ترین ورزش از لحاظ پیشرفتگی مبارزات است

هر کس می خواهد یکی از قویترین ورزش و پیشرفته ترین ورزش رزمی را فرا بگیرید ووشو ساندا بهترین انتخاب است که حتماً پیشنهاد می شود

. در آن زمان به منظور حفظ سلامتی، درمان بیماری‌ها، افزایش بنیه جسمانی و طول عمر و تعلیم مهارت‌های نظامی به افراد جامعه، حرکاتی ابداع گردید که گسترش آن در طول دوره‌های مختلف به ورزش ووشو بدل شده‌است. پس از انقلاب کمونیستی چین در ۱۹۴۹ این ورزش تحول یافت و دولت چین کلاس‌های آموزشی، کمربند و فنون جدید را به این ورزش رزمی اضافه کرد و نام هنرهای رزمی چینی را به ووشو تغییر داد. ووشو امروزه یک ورزش بین‌المللی است که زیر نظر فدراسیون بین‌المللی ووشوinternational wushu federation اداره می‌شود. مسابقات قهرمانی جهان این رشته از سال ۱۹۹۱ هر دو سال یک بار برگزار می‌شود و همچنین از ۱۹۹۰ در برنامهٔ بازی‌های آسیایی قرار گرفته‌است. کمربندهای ووشو مدرن در فدراسیون جهانی ووشو به ترتیب به شرح زیر نامگذاری شده اند :
سفید، زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قهوه‌ای، قرمز، مشکی مشکی دان ۱ -مشکی دان ۲ -مشکی دان ۳ – مشکی دان ۴ – مشکی دان ۵ -مشکی دان ۶ – مشکی دان ۷ -مشکی دان ۸ – مشکی دان ۹.
البته در بعضی از سبک‌ها کمربند بنفش حذف می‌شود. همچنین نوع کمربندها در ووشو سنتی، با نوع سبک فرق می‌کند.

تالو در زبان چینی به معنای فرم است. مسابقات ووشو در دو بخش ساندا و تالو اجرا می‌شود. در بخش تالو که بخش اجرای فرم است به‌طور معمول به نمایندگی از کلیه سبکهای ووشو فرم‌های مدرن یا استاندارد یعنی تای چی چوان، چانگ چوان، نان چوان اجرا می‌شوند. همچین در مسابقات تالو سنتی نیز فرم‌های بدون سلاح یا با سلاح کلیه سبک‌های سنتی اجرا می‌شود.

ووشو دارای بیش از ۱۶۰۰ سبک است که به ۳ بخش کلی، یعنی سبکهای شمالی، سبکهای جنوبی و سبکهای نرم یا درونی تقسیم می‌شوند و در بخش مسابقات تالوی مدرن تحت عنوان چانگ چوان، نان چوان و تای چی چوان به نمایندگی از تمامی سبکهای ووشو حضور دارند.
کونگ فو

از جمله سبک های سنتی می توان به وینگ چون، فوچائو، درنای سفید، فنزی چوان، باگوآژانگ، وودانگ کونگ فو، هونگار ووشو و اژدهای جنوبی اشاره کرد.

ساندا و سانشو در زبان چینی به معنای مبارزه آزاد هستند. سان‌دا یا سان‌شو نیز یک روش مبارزهٔ فول کنتاکت است که بر اساس تکنیک‌های سبک‌های سنتی ووشو وکشتی (ورزش) چینی مانند شوای چیائو طراحی شده و شباهت زیادی به مبارزات موای تای، کیک‌بوکسینگ و ام ام ای دارد، اما فنون گلاویزیِ بیشتری در آن دیده می‌شود. این مسابقات بر روی سکو برگزار می‌شود. همچنین مسابقات حرفه‌ای ساندا در کشور چین در سازمان‌های مختلف همچون سازمان (سی اف سی) برگزار می‌شود. همچنین مسابقاتی با نام سانداوانگ در چین برگزار می‌شود که در این مسابقات ضربات آرنج و زانو هم آزاد است. از سانداکاران معروف جهان می‌توان به حسین اوجاقی، کانگ لی ،مسلم سالیکوف، محسن محمد سیفی و عرفان آهنگریان نام برد.

فدراسیون بین‌المللی ووشو تلاش ناموفقی برای حضور این ورزش در المپیک ۲۰۰۸ پکن داشت. البته کمیته بین‌المللی المپیک به چین اجازه داد تا مسابقات ووشو پکن ۲۰۰۸ را هم‌زمان با المپیک پکن برگزار کند اما این مسابقات در زمرهٔ مسابقات رسمی یا حتی نمایشی المپیک قرار نمی‌گرفتند، چراکه ورزش ووشو را سبک ورزش رزمی غیر علمی و کاملاً فلسفی می‌دانستند.

کمیته بین‌المللی المپیک هم‌چنین در سال ۲۰۱۱ ووشو را به عنوان یکی از هشت رشته ورزشی انتخاب کرد که در صورت حذف کشتی کاندیدای حضور در المپیک ۲۰۲۰ خواهند بود. ورزش‌های کاراته، اسکیت، سافت‌بال، بیسبال، صخره‌نوردی، اسکواش، موج‌سواری دیگر کاندیداهای حضور در این المپیک بودند.[۱] مسابقات المپیک با حداکثر ۲۸ رشته ورزشی برگزار می‌شود و در صورت قطعی شدن حذف ورزش کشتی امکان حضور یک رشته دیگر به جای آن فراهم خواهد شد.سرانجام در سال ۲۰۲۰ میلادی، ورزش ووشو به صورت رسمی به عضویت المپیک در آمد.

هنرهای رزمی چینی (به چینی: 中國武術) به تمامی انواع هنرهای رزمی گفته می‌شود که از چین سرچشمه می‌گیرند.

کونگ فو و ووشو عبارات عمومی هستند که به مرور زمان مترادف با هنرهای رزمی چینی شده‌اند. هر چند این دو عبارت تفاوت بسیاری در اصل معنایی با یکدیگر دارند. هر کدام از این دو لغت می‌تواند سنت‌های متفاوتی از هنرهای رزمی را توصیف کند و حتی می‌تواند در مفهومی غیر از هنرهای رزمی استفاده شود.سی ام ای نام‌ دیگری که گاه برای اشاره به هنرهای رزمی چینی کاربرد دارد.

در زبان چینی واژه کونگ فو اشاره به هر دستاورد شخصی یا مهارت پیچیده حتی در زمینه‌های کاملاً غیر مرتبط با هنرهای رزمی دارد. در مقابل ووشو یک عبارت دقیقتر در زبان چینی ماندارین است که می‌توان آن را به «هنر رزمی» ترجمه کرد. علاوه بر این عبارت ووشو امروزه اسمی برای یک ورزش کلاسیک و در عین حال بسیار مدرن است که مسابقات آن در دو بخش اصلی مبارزه ، سانشو یا ساندا و فرم‌های با سلاح و بدون سلاح برگرفته از فرم‌های هنرهای رزمی چینی با نام تالو برگزار می‌شود. وینگ چون کونگ فو یا وینگ چون ووشو نیز یکی از اصیل‌ترین و قدیمی‌ترین فنون مبارزه و دفاع شخصی است که امروزه در سراسر دنیا و به شکل اکادمیک آموزش داده می‌شود.همچنین سبک جیت کان دو سبکی بسیار منحصر به فرد که توسط بروس لی یکی از بزرگ‌ترین اساتید رزمی قرن بنیانگذاری شد و زیر مجموعه فدراسیون جهانی ووشو اداره می‌شود.

کونگ فو توآ یک ورزش رزمی ایرانی است که توسط ابراهیم میرزایی در سال۱۳۴۸ بنیان‌گذاری گردید. کونگ فو توآ پس از گذراندن مراحل آزمایشی در باشگاه سرباز (پهلوی سابق) فعالیت رسمی خود را با تأسیس دانشکده انشاء تن و روان در سال ۱۳۵۲ آغاز نمود.

کونگ‌فو توآ دارای هفت مایگاه است که به غیر از مایگاه اول که به حرکات فیزیکی و فعالیت‌های بدنی می‌پردازد، بقیه به جنبه‌های علمی، عرفانی و پزشکی در خصوص تن و روان اشاره دارد این هنر رزمی براساس برخی سبک‌های شائولین کونگ فو، ابداع شده‌است. اصول اساسی کونگ فو توآ توسط ابراهیم میرزایی در کتابی به عنوان کاراته و ذن و فیلمی به نام یم می انتشار یافته‌است.

کونگ‌فو توآ در ایران و چندین کشور از جمله آمریکا، کانادا، هلند، ترکیه، آذربایجان، سوریه، لبنان، پاکستان، افغانستان، سوئد، هندوستان، بلژیک ،آلمان، فرانسه و چین و بلغارستان فعالیت می‌نماید.

ابراهیم میرزایی پس از یادگیری رشته‌هایی همچون کونگ‌فو، کاراته، تکواندو و دوره‌های تکاوری در کشورهای مختلف نگارش کتابی با عنوان کاراته و ذن را آغاز کرد که در سال ۱۳۵۱ انتشار یافت. وی سَبْک جدیدی را به نام «توآ» که در این کتاب به آن پرداخته شده، از همان سال مراحل آزمایش خود را در باشگاه سرباز (پهلوی سابق) گذراند و در نهایت در سال ۱۳۵۲ با تأسیس دانشکده تن و روان فعالیت رسمی خود را آغاز نمود.

در سال ۱۳۶۰ به سبب فعالیت‌های سیاسی ابراهیم میرزایی بار دیگر فعالیت باشگاه‌های کونگ فو توآ ممنوع شد و تا سال ۱۳۷۰ ورزشکاران این رشته به صورت مخفیانه به معرفی و آموزش این ورزش می‌پرداختند. در سال ۱۳۷۰ کونگ فو توآ با عنوان «انجمن کونگ‌فو توآ» به‌طور رسمی زیر نظر فدراسیون کاراته آغاز شد. در اواخر سال ۱۳۷۱ فدراسیون کونگ فو، ووشو و رزم آوران تشکیل شد و در سال ۱۳۷۸ به‌نام فدراسیون ورزش‌های رزمی تغییر نام یافت. در سال ۱۳۷۹ تحت عنوان کمیته مستقل کونگ فو توآ فعالیت نمود و مجدداً در سال ۱۳۸۱ در زمره سبک‌های فدراسیون ورزش‌های رزمی درآمد. در سال ۱۳۸۴ فدراسیون کونگ فو جمهوری اسلامی ایران تشکیل گردید و در سال ۱۳۹۰ نام کونگ فو از این رشته جذاب ایرانی حذف شد و در حال حاضر این سبک با نام توآ در ایران و جهان فعالیت می‌کند. مطابق لایحه قانونی واگذاری سازمان ورزشی و فرهنگی تاج به سازمان تربیت بدنی ایران مصوب ۱۳۵۸٫۷٫۸ کلیه اموال منقول و غیرمنقول و مطالبات و دیون سازمان ورزشی و فرهنگی تاج همراه با پرسنل واحدهای سازمان مذکور به سازمان تربیت بدنی ایران واگذار گردید.[۱]کونگ فو

اولین مجمع با نام ووکا با حضور ۲۵ کشور تشکیل شد که بعد از حدود ۱ سال به ووتا تغییر نام داد. اولین حرکت سازمان جهانی توآ، برگزاری اولین دوره کلاسهای بین‌المللی داوری و مربیگری بود که از تمام کشورهای عضو برای حضور در این کلاس‌ها شرکت کردند. طولی نکشید که کشورهای عضو به بیش از ۵۰ کشور از ۵ قاره جهان رسید. سپس با برگزاری اولین دوره مسابقات جهانی کونگ فو توآ با حضور ۴۵ کشور کونگ فو توآ در بین جوامع جهانی بار دیگر مطرح شد. ورزش رزمی کونگ فو توآ به جز در برخی مبانی نظری و مفاهیم بنیادین که ویژگی تمام سبک‌های کونگ فو است، به لحاظ مکانیزم و دینامیک حرکات و ضربات ارتباط چندانی با کونگ فو چینی ندارد و ابراهیم میرزایی الفاظ آن را از زبان‌های مختلف از جمله زبان پارسی پهلوی و کتاب اوستا گرفته‌است. دو دوره مسابقات آسیایی این رشته با شرکت ۲۲کشور در سال های۹۴و۹۶در شهرهای قصر شیرین و مشهد برگزار شده‌است.

گزارش چاپ شده از روند استقبال از کونگ‌فو توآ در ایران در مجله دنیای ورزش، سال ۱۳۵۳

مشت واره کونگ فو توآ

جهان واره نماد پشت لباس در کونگ فو توآ نشان از سیاره تن و روان

شاهین نمای ترازوی جهان تن و روان نماد اعتدال و قدرت در کونگ فو توآ

یکی از مطالب آموزشی کونگ‌فو، زیر نظر ابراهیم میرزایی؛ چاپ شده در مجله دختران و پسران

کونگ فو توآ یک ورزش رزمی ایرانی است که توسط ابراهیم میرزایی در سال۱۳۴۸ بنیان‌گذاری گردید. کونگ فو توآ پس از گذراندن مراحل آزمایشی در باشگاه سرباز (پهلوی سابق) فعالیت رسمی خود را با تأسیس دانشکده انشاء تن و روان در سال ۱۳۵۲ آغاز نمود.

کونگ‌فو توآ دارای هفت مایگاه است که به غیر از مایگاه اول که به حرکات فیزیکی و فعالیت‌های بدنی می‌پردازد، بقیه به جنبه‌های علمی، عرفانی و پزشکی در خصوص تن و روان اشاره دارد این هنر رزمی براساس برخی سبک‌های شائولین کونگ فو، ابداع شده‌است. اصول اساسی کونگ فو توآ توسط ابراهیم میرزایی در کتابی به عنوان کاراته و ذن و فیلمی به نام یم می انتشار یافته‌است.

کونگ‌فو توآ در ایران و چندین کشور از جمله آمریکا، کانادا، هلند، ترکیه، آذربایجان، سوریه، لبنان، پاکستان، افغانستان، سوئد، هندوستان، بلژیک ،آلمان، فرانسه و چین و بلغارستان فعالیت می‌نماید.

ابراهیم میرزایی پس از یادگیری رشته‌هایی همچون کونگ‌فو، کاراته، تکواندو و دوره‌های تکاوری در کشورهای مختلف نگارش کتابی با عنوان کاراته و ذن را آغاز کرد که در سال ۱۳۵۱ انتشار یافت. وی سَبْک جدیدی را به نام «توآ» که در این کتاب به آن پرداخته شده، از همان سال مراحل آزمایش خود را در باشگاه سرباز (پهلوی سابق) گذراند و در نهایت در سال ۱۳۵۲ با تأسیس دانشکده تن و روان فعالیت رسمی خود را آغاز نمود.

در سال ۱۳۶۰ به سبب فعالیت‌های سیاسی ابراهیم میرزایی بار دیگر فعالیت باشگاه‌های کونگ فو توآ ممنوع شد و تا سال ۱۳۷۰ ورزشکاران این رشته به صورت مخفیانه به معرفی و آموزش این ورزش می‌پرداختند. در سال ۱۳۷۰ کونگ فو توآ با عنوان «انجمن کونگ‌فو توآ» به‌طور رسمی زیر نظر فدراسیون کاراته آغاز شد. در اواخر سال ۱۳۷۱ فدراسیون کونگ فو، ووشو و رزم آوران تشکیل شد و در سال ۱۳۷۸ به‌نام فدراسیون ورزش‌های رزمی تغییر نام یافت. در سال ۱۳۷۹ تحت عنوان کمیته مستقل کونگ فو توآ فعالیت نمود و مجدداً در سال ۱۳۸۱ در زمره سبک‌های فدراسیون ورزش‌های رزمی درآمد. در سال ۱۳۸۴ فدراسیون کونگ فو جمهوری اسلامی ایران تشکیل گردید و در سال ۱۳۹۰ نام کونگ فو از این رشته جذاب ایرانی حذف شد و در حال حاضر این سبک با نام توآ در ایران و جهان فعالیت می‌کند. مطابق لایحه قانونی واگذاری سازمان ورزشی و فرهنگی تاج به سازمان تربیت بدنی ایران مصوب ۱۳۵۸٫۷٫۸ کلیه اموال منقول و غیرمنقول و مطالبات و دیون سازمان ورزشی و فرهنگی تاج همراه با پرسنل واحدهای سازمان مذکور به سازمان تربیت بدنی ایران واگذار گردید.[۱]کونگ فو

اولین مجمع با نام ووکا با حضور ۲۵ کشور تشکیل شد که بعد از حدود ۱ سال به ووتا تغییر نام داد. اولین حرکت سازمان جهانی توآ، برگزاری اولین دوره کلاسهای بین‌المللی داوری و مربیگری بود که از تمام کشورهای عضو برای حضور در این کلاس‌ها شرکت کردند. طولی نکشید که کشورهای عضو به بیش از ۵۰ کشور از ۵ قاره جهان رسید. سپس با برگزاری اولین دوره مسابقات جهانی کونگ فو توآ با حضور ۴۵ کشور کونگ فو توآ در بین جوامع جهانی بار دیگر مطرح شد. ورزش رزمی کونگ فو توآ به جز در برخی مبانی نظری و مفاهیم بنیادین که ویژگی تمام سبک‌های کونگ فو است، به لحاظ مکانیزم و دینامیک حرکات و ضربات ارتباط چندانی با کونگ فو چینی ندارد و ابراهیم میرزایی الفاظ آن را از زبان‌های مختلف از جمله زبان پارسی پهلوی و کتاب اوستا گرفته‌است. دو دوره مسابقات آسیایی این رشته با شرکت ۲۲کشور در سال های۹۴و۹۶در شهرهای قصر شیرین و مشهد برگزار شده‌است.

گزارش چاپ شده از روند استقبال از کونگ‌فو توآ در ایران در مجله دنیای ورزش، سال ۱۳۵۳

مشت واره کونگ فو توآ

جهان واره نماد پشت لباس در کونگ فو توآ نشان از سیاره تن و روان

شاهین نمای ترازوی جهان تن و روان نماد اعتدال و قدرت در کونگ فو توآ

یکی از مطالب آموزشی کونگ‌فو، زیر نظر ابراهیم میرزایی؛ چاپ شده در مجله دختران و پسران

ابراهیم میرزایی (زادهٔ مهر ماه ۱۳۱۸ در گرگان) رزمی کار ایرانی و بنیان‌گذار هنر رزمی کونگ‌فو توآ است.[۱]

میرزایی در سال ۱۳۳۷ دبیرستان نظام را در ۱۸سالگی به پایان رساند و از ۱۳۴۰ تا ۱۳۴۴ دانشکدهٔ افسری را در نیروی مخصوص کماندویی به اتمام رسانده‌است و از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۴۹ نزدیک به ۹ دورهٔ خارجی را گذراند. میرزایی دارای دان هفت کاراته گوجوریو از ژاپن و دان چهار تکواندو ازکره جنوبی بوده‌است و در کشور چین دوره‌های ووشو را گذرانده‌است.[۲] وی در ابتدای دههٔ ۱۳۵۰ هنر رزمی کونگ‌فو توآ را برپایهٔ آموخته‌های خود از هنرهای رزمی گوناگون ایجاد کرد. «توآ» اولین سبک کونگ‌فوی ایرانی است و ترکیبی از سبک‌های شمالی و جنوبی شائولین ووشو، تکواندو، و گوجوریو است.[۳] او که یک افسر نیروی هوایی ارتش ایران بود، برای آموزش این رشته «دانشکدهٔ انشاء تن و روان» را تأسیس کرد و در آن به آموزش کونگ‌فو توآ می‌پرداخت. میرزایی پس از انقلاب ۱۳۵۷ در دورهٔ اول انتخابات ریاست‌جمهوری ایران نامزد شد و به ارائهٔ برنامه پرداخت[نیازمند منبع]، ولی به‌دلیل عضویت در کادر ارتش رژیم پهلوی رد صلاحیت شد[نیازمند منبع].

به‌گفتهٔ برخی منابع، از سال ۱۳۶۶ از کشور خارج شد و به ترکیه رفت و آموزش هنر رزمی او برای مدتی در ایران ممنوع شد.[۴]

به نوشتهٔ مهدی رستم‌پور در وبگاه رادیو فردا، نام میرزایی در دههٔ ۱۳۹۰ به عنوان رهبر سازمان «علم حق و عدالت»، از سازمان‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران، مطرح شده‌است. این سازمان مدعی است که ابراهیم میرزایی به عنوان منجی بشریت ظهور خواهد کرد.[۵]

یکی از هنرهای رزمی ایرانی کونگ فو توآ نام دارد که از سبک های کونگ فو به شمار می رود و تاکید بسیاری بر سلامت تن و روان دارد. کونگ فو توآ به زبان زاهد پیر به معنای وحدت انسان ها تلقی شده است این ورزش رزمی شامل حرکات بدنساز ، نرمش ها ، حرکات موجی ، تکنیک های دست و پا ، یوگا ، دفاع شخصی ، نفوذ بر اجسام سخت ، تمرینات انفرادی و گروهی و نیروی درون ، مبارزات سنتی آزاد و نیمه آزاد می باشد.

کونگ فو توآ در عین اینکه مثل همه هنرهای رزمی اصیل است و هدفی ورای نیروی بدنی دارد اما هیچ شباهتی به هیچ کدام از آن ها ندارد چراکه حالت خاصی را دارا می باشد که در کلمات نمی گنجد و فقط کسانی آن را درک می کنند که همراهش هستند. 

تاریخ بنیان گذاری این ورزش که با بهره گیری از تجربیات استاد ابراهیم میرزایی در زمینه های متنوع رزمی و جنگ های چریکی بوده است، مربوط به سال 1352 می باشد و بعد از سپری کردن مراحل آزمایشی تاسیس دانشکده انشاء تن و روان فعالیت رسمی خود را در باشگاه سرباز یا همان پهلوی سابق آغاز کرد. 

این رشته رزمی دارای هفت مایگاه یا بخش می باشد که به جز مایگاه اول که مربوط به فعالیت های بدنی و حرکات فیزیکی می باشد بقیه به جنبه های عرفانی ، علمی و پزشکی در رابطه با تن و روان اشاره دارند. 

در کتابی به نام کاراته و ذن اصول اساسی کونگ فوتوآ توسط ابراهیم میرزایی منتشر شده است و در حال حاضر بیش از هزار نفر در ایران و کشورهای مختلفی همچون کانادا، ترکیه، آمریکا، بلژیک، هلند، سوریه، پا کستان، سوئد، آذربایجان، لبنان مشغول به فعالیت در این رشته رزمی می باشند. کونگ فو

ابراهیم میرزایی بعد از اینکه دوره های مختلف رزمی در رشته هایی مثل کاراته ، کونگ فو ، تکواندو و دوره های سخت تکاوری در کنار بزرگترین مربیان ژاپنی، انگلیسی، کره ای و آمریکایی در کشورهای گوناگون سپری کرد و درجاتی چون دان ٧ افتخاری کاراته ، مدرک دکترای تن و روان تا سال ١٣٤٩، دان ٤ تکواندو اقدام به نگارش و نوشتن کتابی با نام کاراته و ذن کرد که در سال ١٣٥١ منتشر شد.در این کتاب به سبک جدید کونگ فو به اسم ” توآ” پرداخته شده است و مراحل آزمایشی آن در همان سال در باشگاه سرباز یا همان پهلوی سابق مورد آزمایش قرار گرفته است و با تاسیس دانشکده تن و روان در سال ١٣٥٢ فعالیت رسمی خود را شروع کرده است. 

از آنجایی که فیزیک بدنی جوانان ایران در آن زمان با کونگ فو توآ متناسب بود بخاطر همین افرادی که این حرفه را همراهی کردند افتخارات بیشماری در این ورزش نسبت به دیگر ورزش های رزمی بدست آوردند و این اتفاق باعث شد تا کمتر از ٥ سال افراد زیادی به سمت این ورزش گرایش پیدا کنند ولی به دنبال اختلاف میان شاهپور غلامرضا ( مسئول ورزش وقت) و ابراهیم میرزایی، دانشکده انشاء تن و روان به تعطیلی کشیده شد و به این خا طر جمعیت علاقه مند به کونگ فو توآ در سالن های کوچک خصوصی، پارک های تفریحی و سوله های اجاره ای به فعالیت ورزشی خود ادامه دادند. 

کونگ فو توآ بعد از انقلاب اسلامی 

بعد از پیروزی انقلاب و سرنگونی و انهدام رژیم پهلوی میتوان گفت حدودآ همه سالن های ورزشی باشگاه تاج بلافاصله تحت نظارت و حفاظت و مدیریت همراهان کونگ فو توآ قرار گرفت و بار دیگر فعالیت های ورزشی از سر گرفته شد و تقریبا در مدت دو سال کونگ فو توآ موفق به کسب افتخارات بزرگی شد. 

به علت فعالیت های سیاسی ابراهیم میرزایی در سال ١٣٦٠ برای بار دیگر ممنوعیت فعالیت در باشگاه های کونگ فو توآ اعلام شد و تا سال ١٣٧٠ تمام فعالیت ها توسط همراهانش به طور مخفیانه صورت می گرفت اما در همان سال ها با پیگیری های مداوم از سوی همراهان و علاقه مندان این رشته فعالیت کونگ فو توآ به طور رسمی با عنوان ” انجمن کونگ فو توآ” تحت نظارت فدراسیون کاراته شروع شد و در اواخر سال ١٣٧١ بود که فدراسیون ووشو ، رزم آوران و کونگ فو شکل گرفت و در سال ١٣٧٨ به اسم فدراسیون ورزش های رزمی تغییر نام داد و تحت عنوان کمیته مستقل کونگ فو توآ در سال ١٣٧٩ فعالیت کرده و برای بار دیگر در سال ١٣٨١ به جرگه سبک های فدراسیون ورزش های رسمی پیوست. 

مایگاه یکم

علم فیزیولوژیکی فعالیت های بدن انسانی

مایگاه دوم

انشاء علوم انسانی

مایگاه سوم

روانشناسی تکنولوژی

مایگاه چهارم

انشاء پزشکی

مایگاه پنجم

فلسفه گرائی یا نگرش تفکرآمیز

مایگاه ششم

روح روان

مایگاه هفتم

جهان مجهولات فراتر از خویشتن 

لباس 

لباسی که به عنوان پوشش در ورزش رزمی کونگ فو به کار میرود فرقی با لباس کونگ فو تو آ ندارد با توجه به گزارشی که در مجله ی دنیای ورزش در سال ١٣5٣ بیان شده است .ولی در کل لباس این ورزش دارای شرایط به خصوصی است باید اولا بسیار محکم باشد تا زود پاره نگردد ثانیا آزادی بیشتری برای دست و پا داشته باشد تا دست و پا به راحتی بتواند حرکات لازم را انجام دهد.

لباس کونگ فو دارای یک پیراهن و یک شلوار است که پیراهن تمام قسمتهای بدن را میپوشاند از جنس الیاف طبیعی و نخی است تا عرق بدن را جذب خود کند کمر شلوار نیز به گونه ای است که قوس های کمر ستون مهره را وقتی که نیرو یا فشاری به مهره ها وارد آمد حفاظت می کند و در قسمت مچ شلوار عضلات و زرد پی های مچ را محکم نگه می دارد و از صدمه به آنها جلوگیری می کند. 

رنگ لباس 

لباس کونک فو سیاه است رنگ سیاه از جنبه ی علمی جاذب انرژی است و از هدر رفتن انرژی جلو گیری می کند رنگ سیاه در کونگ فو دارای قداست خاصی است به این معنی که رنگ سیاه در برابر رنگهای دیگر ایستادگی کرده و از نفوذ رنگهای دیگر در خود جلو گیری به عمل می آورد از نظر علمی رنگ سیاه نمی گذارد انرژی بدست آمده از دست برود لذا انرژی را در خود حفظ می کند از خستگی و کوفتگی عضلات و از پیری زود رس بدن هم جلو گیری می کند. 

شال بند سفید 

شال سفید نخستین شالبند کونگ فو توآ می باشد که بعنوان آمادگی و ورود به معبد انشأ تن و روان می باشد که در این مرحله پس از طی مراحل خط یک (آناتوآ) ،خط دو(آتادو) خط سه (سوتو ) به شالبند سبز ارتقا می یابد. 

شال بند سبز 

دومین شالبند رنگی در کونگ فو شالبند سبز ورود به مرحله روییدن در فضای فیزیکی و سپری کردن خط چهار (سامسامائه) به شالبند قهوه ای ارتقا می یابد. 

شال بند قهوه ای 

سومین شالبند رنگی در کونگ فو شالبند قهو ه ای می باشد یعنی سوختن در کنار نیروهای فیزیکی و خیالی در میادین پیکار و نبرد ؛که پس از سپری کردن خط پنج (مایانه)و کسب موفقیت در این مرحله به شالبند مشکی و عنوان راهدانی دست می یابد . 

شال بند مشکی

 چهارمین شالبند شال مشکی یعنی گذر از مرز تاریکی ها و نوآوری و ابداع و تکمیل فنون کونگ فو توآ که این مرحله از مراحل سخت و در عین حال جذاب و تکامل راهدانی می باشد که در این مرحله خطوط شش که شامل (کو آنا) و(وست مایانه) و خط هفت (وای مابتو) باید آموخته شود و این مرحله سرآغاز اخذ رتبه های کونگ فو می باشد که از یک شروع وتا رتبه ی چهار بر روی شالبند مشکی به رنگ قرمز مشخص می شود .

پس از موفقیت در رتبه ی چهار مرحله ی راهبانی شروع می شود و تا رتبه ی هفتم ادامه می یابد که این مرحله شامل رتبه ی پنج (آناتوآی قهو ه ای یا کو گوی ما)و رتبه ی شش (دفاع شخصی) و رتبه ی هفت (رکیما یا شمشیر ) اطلاق می شود.پس از این مرحله ، مرحله ی جهانبانی کونگ فو آغاز می شود که به شالبند سرخ منتهی می گردد. کونگ فو

شال بند سرخ

 که این مرحله شامل رتبه ی هشت و نه و ده کونگ فو و ارائه ی رساله می باشد . 

خط یک (آناتوآ) 

آناتوآ با 5١٣ فن ،ترکیب عکس العمل سازی و خاصیت های موجی بر رموز هندسی و ضد حرکات جسمی در جهت عالم ذرات است. 

خط دو(آتادو) 

آتادو شامل ٣١٧ فن، ترکیب و عکس العمل سازی و خاصیتهای خلاف موجی برای برگردان عالم ذرات و فکر و زندگی می باشد.

 خط سه (سوتو) 

به معنای مرز دانایی و توانایی و خارج شدن از دایره ی بیهودگی عقلی و از بین بردن ترس و وحشت در زندگی به معنای تو و من و طبیعت مربوط به من و توست مجموعه ای از ٨٧٣تکنیک ،ترکیب و عکس العمل سازی است. 

خط چهار (سامسامائه ) 

سامسامائه نهایت قدرت فیزیکی جسم در قالب هندسی با 4١٧٩ فن، ترکیب و عکس العمل سازی با هدف توجه و رسیدگی جسم و روح است. 

خط پنج (مایانا) 

به معنی نابودی اختلالات و ناهنجاریها و نبرد انسان در مرز پیدا و پنهان و درک اندیشه هاست. 

خط شش (کوانه ووست مایانا) 

به معنای صفت های نامناسب انسانی ، ناهنجاری های روانی،عدم شناخت پزشکی و ترس و وحشت از وارد شدن به دنیای تفکر آمیز و فلسفه گرایی و اجبار انسان به درک فهم آشکار دنیای نهانی که این نیرو قدرت بر هدف دستیابی به مایگاه توآ سروده دانایی است . 

خط هفت (وای ماباتو یا پنجه ی مرگ) 

این معنا درکونگ فو توآ از هفت مایگاه دعا به ایجاد کنندگان فکر و قضاوت انسانها به شناخت و بررسی و و ایجاد انسان به بینش ها ودانش ها و ترکیب هاست ٣٣٠١ فن،ترکیب و عکس العمل سازی .پنجه مرگ ساخته ی پروفسور ابراهیم میرزایی،نهایت خشم و غضب انسان و فریاد و طغیان انسان بر ظلم وستم است. 

مراسم خون 

مراسم خون نام مراسم مخصوصی در کونک فو توآ می باشد که در آن همراهان شایسته ای ،خون خود را برای بزرگداشت احترام به خون شهیدان راه حق و ادامه دادن به راه آنها به روی اوتایمی میریزند.توآکاران اعتقاد دارند چنانچه شخصی برای اوتایمی معبدش خون دهد در واقع برای کشورش جان داده است. 

آرم کونگ فو توآ 

هلال سرخ بالای مشت نشاندهنده ی فلسفه خون کونگ فو یعنی نبرد تا آخرین قطره خون در راه آزادی و استقلال انسانها مشت در میان دایره ی سیاه ،نشانگر قیام و خیزش از دل تاریکی ها و جهالت و دشمنی ها و همه ی آنچه که نسل امروزی را از خود بیگانه و دور کرده و در بند اسارت زندانی کرده است.مشت نشانه و علامت تجاوز و تعدی نیست بلکه حالت دفاعی دارد که شکل آن کاملا مشخص است. 

هلال سفید در پایین مشت نشانگر نژادسفید ایرانی است .کره جهان زیر مشت و نقشه ی ایران در وسط کره به عنوان پایگاه کونگ فو توآ در جهان نمایان شده است .این علامت در سمت چپ قرار میگیرد که مشت سمبل محافظت از قلبی است که تپش آن با فکر و اندیشه همراه است. 

ذن در کونگ فوتوآ 

یعنی مرز ناشناخته آدمی و رخنه بر برد اندیشه ی آدمی .معنی و مفهموم ذن مشتمل بر اندیشه در دریای تفکر ،طریقه ی تنفس صحیح، و فعالیت جسمی مناسب داشتن به منظور تلاش در راه زندگی و به آرامش و آسودگی و روشن بینی رسیدن است .ذن یعنی برگشت به بهترین و با کیفیت ترین حالات فیزیولوژیک انسان چون اعتقاد داریم که (روح وروان) چیزی جز فیزیولوژی دستگاه عصبی مرکزی نیست.

بر این اساس شخص در راه ذن تلاش می کند که با دستیابی به اصول مخصوص آن به بهترین حالتهای فیزیولوژیک تن خود مراجعه کند.برای انجام هر فن در کونگ فو نیاز به استقرار مخصوصی داریم که بیشترین کارایی را به آن فن میدهد به طور کلی استقرار از پایه های مهم و اساسی در کونگ فو به شمار می رود ،قرار گرفتن پاها از اصول ابتدایی کونگ فو توآ می باشد که برای انجام تکنیک ها باید نهایت دقت را کرد در این مورد باید استقامت و سرعت بالا و نرمش های کافی در این مورد داشت. 

بدن انسان دارای رازها و اسراری است و علم و دانش با آن قدرت و ابهت هنوز نتوانسته به ذره ای از آن دریای بیکران دست یازد.در کونگـفو تو آ توانایی جسم و اندیشه به ریشه علمی و عملی به کارگرفته شده است که به زودی به درک این دنیای تن دست خواهیم یافت .در این زمان انسان غربگرا شبیه رود آلوده است اما برای مرگ زمانه و ضد و نقیض های بی پایه و اساس که توانایی حقایق را ربوده مانند اقیانوسی است که تا رودهای آلوده و کثیف که وارد آن می شوند آن را پاک نکند. 

در معبد کونگـفو توآ راهبر تلاش می کند تا فکر و ذهن را با سخن روح در ذهن شاگرد جاری کند و انسان را تمام نشدنی ،آزاد و رها و نظم دهنده نشان دهد .پیدا کردن مادر کونگ فو توآ راهنمایی انسانهاست نشانگر عدالت است شناساندن دروغ و گناه به انسان هیجان زده و متعجب است و سرانجام کونگ فو فریاد عقل است ،عقل است که گذر مرز دانایی ها و توانایی هاست در معبد کونگ فو به نهال آدمی بسیار بها داده می شود و چه باغبانی دقیق می گردد زیرا کودکان امروز را آینده سازان نسل فردا می داند و بر تربیت آنها کوشش زیادی میکند تا نونهالان با حقایق فردا آشنا شوند تا سهم خود را در عرصه ی اجتماعی به نحو احسن انجام دهند.

در این پست یکی از معروف ترین هنرهای رزمی و دفاعی در سرتاسر دنیا را به شما معرفی می کنیم. اینکه کونگ فو چیست، و چه مزایایی دارد؟ همچنین مختصری از تاریخچه کونگ فو برای شما بیان می کنیم.

واژه ی کنگ فو مربوط به هنر رزمی چینی است. اصل کنگ فو به مکانی به نام معبد شائولین برمی گردد که در آن راهبان برای سلامتی یا دفاع شخصی کنگ فو کار می کردند.

اولین معبد شائولین یک مکان بودایی بود که در سال ۳۷۷ قبل از میلاد در استان هنان چین ساخته شد. در سال ۵۲۷ قبل از میلاد، یک شاهزاده بودایی به نام بودهیدهرما یا دا مو در چین برای تعلیم مذهبی به معبد سفر کرد و راهبان این مکان را ضعیف و بیمار یافت. دامو برای تقویت راهبان، خود را در یک اتاق به مدت ۹ سال برای تفکر محبوس کرد. وی در نهایت، منجر به پیدایش یی جین جینگ یا یک سری تمرین تقویتی و انرژی زا یا هنر رزمی شائولین شد.

از نظر تاریخی، کنگ فو در چین یک بخش اصلی در آموزش دانشمندان و رهبران دولتی است. مردم چین ارزش زیادی برای این ورزش قائل هستند چرا که حس می کنند کنگ فو به آنها احترام، صبر، تواضع و اخلاق می آموزد.کونگ فو

بسیاری از آمریکایی ها بر این باورند کنگ فو یک هنر رزمی مانند تکواندو، جودو یا ایکودو است. اما در واقع، کنگ فو شامل صدها سبک هنرهای رزمی چینی است که برخی از آنها عبارت است از مشت بزرگ، چنگال عقاب و تایجی کوان.

نکته ی اشتباه دیگر این است که کنگ فو یک سبک ملایم در مقایسه با کاراته یا سایر سبک های سخت در نظر گرفته می شود.

اینطور نیست. هر سبک کنگ فو شامل تکنیک های ملایم و سخت است. بسیاری از مردم بر این باورند کنگ فو یک سبک خارجی و تایجی کوان یک سبک داخلی است. درحالیکه بیشتر سبک های کنگ فو روی پیشرفت خارجی تکیه دارند و تمامی سبک های کنگ فو شامل اجزای داخلی و خارجی هستند.

سبک چنگال عقاب کنگ فو یا اینگ جو پای در چینی یکی از قدیمی ترین، کامل ترین و پیچیده ترین سبک های شائولین است و برای ضربات محکم و پرتابی و ضربات پرفشار خود شناخته می شود. سبک چنگال عقاب در سال ۱۱۳۰ وقتی مغول ها به چین حمله کردند و ژنرال یو فیی این سبک را از اسقف شائولین یاد گرفت روی کار آمد. این سیستم جنگاوری طی سال ها از طریق راهبان شائولین به شاگردان خود در معبد شائولین گسترش یافت.

در دهه ی ۱۸۰۰، سیستم چنگال عقاب توسط خانواده لاو یاد گرفته شد. در دهه ی ۱۹۲۰، دو نفر از مشهورترین اعضای این خانواده، لاو فت و چن زی زنگ با همکاری جیگ وو جیمنزیوم توانستند سبک چنگال عقاب را به صدها نفر از دانش آموزان چین آموزش دهند. چن زی زنگ در جنوب چین مشهور شد و با تنها سه حرکت رقبای خود را شکست می داد.

برترین دانش آموز چن زی زنگ عبارت است از نگ وی نانگ که سیستم چنگال عقاب را در هنگ کنگ در دهه ی ۱۹۸۰ آموزش داد. دانش آموز برتر نگ وی نانگ شام لونگ بود که به تعلیم این سبک از دهه ی ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۲ در آمریکا پرداخت.

تمامی تکنیک های این سبک امروز وجود دارند و از طریق شام لونگ به آمریکا برده شدند که وی از معلمین این سبک چنگال عقاب در دنیا تلقی می شود.

شما در اولین کلاس خود با اطلاعات جدید زیادی روبرو می شوید. علاوه بر تمرینات کششی، تقویت عضله و انرژی زایی، حرکات خاصی برای این سبک وجود دارد. هر حرکت شامل اجزای فیزیکی: حرکت پاها، ران ها، بازوان، دست ها، چشمان و تنفس است. برای هر حرکت یک بخش ذهنی نیز وجود دارد. هر حرکت هدف خاصی دارد و این معلم است که درک دانش آموزان را از این اهداف بالا می برد تا بیشینه بازدهی به دست آید.

شما در اولین کلاس از شرایط بدن خود اطلاع پیدا می کنید. پس از یک ماه، در قدرت بازوان و پاهای خود و تمرکز و سلامتی رشد چشمگیری احساس خواهید کرد.

پس از دوره ی شش ماهه ی اول، حرکات اصلی کنگ فو را یاد می گیرید و انرژی شما به گونه ای غیرقبال باور افزایش پیدا می کند. پیشرفت بدون صدمه و آسیب نیز محتمل است زیرا همانند معلمان چینی کنگ فو، ما به ماهیت حرکات، اهداف آنها و آموزش درست آنها احاطه پیدا می کنیم.

مطلب جالب: همه چیز درباره تاریخچه و سبک کونگ فو شائولین + فیلم

فلسفه ی هنرهای رزمی چینی مربوط به جنگجویان قاتل نیست بلکه مربوط به بودایی هایی با هدف طول عمر بیشتر است. این فلسفه و تاریخچه باعث دیدگاه مختلف دانش آموزان هنرهای رزمی چینی می شود.

خشونت و جنگاوری باورنکردنی در برخی هنرهای رزمی دیده می شود. این رفتارها در کنگ فو دیده نمی شوند زیرا ماهیت این ورزش ایجاد آرامش ذاتی، جلوگیری از خودخواهی و خشونت است.

تکنیک های هنرهای رزمی به چهار بخش تقسیم می شوند: ضربه با مشت، ضربخ با پا، قلاب و پرتاب و گرفتن و قفل کردن مفاصل. هر نوع تکنیک کنگ فو از یکی از این بخش های گرفته می شود. این موضوع اهمیت زیادی دارد چرا که هر تکنیک اثربخشی خاصی دارد. یک هنر رزمی چینی با نوع خاصی حمله و دفاع سروکار دارد.

سایر هنرهای رزمی مانند کاراته، جودو و تکواندو تنها در یک یا دو دسته از موارد فوق جای می گیرد. به دلیل ماهیت این هنرهای رزمی، ورزشکاران این رشته ها نمی توانند پاسخگوی حملات خارج از این دسته ها باشند.

یک روش آماده سازی خود در مواقع نبرد یادگیری تمامی هنرهای رزمی است. اما راه حل بهتر یادگیری هنر رزمی چینی مشت بزرگ است که مزایای زیادی دارد.

منظور از سلامتی عدم بیماری نیست بلکه توانایی خواب راحت، کار پر انرژی، تفکر درست و آرامش است. منظور از تندرستی سلامتی فیزیکی نیست بلکه توانایی واکنش سریع، تحمل شرایط سخت و تمرکز بدون خستگی است.

کنگ فو بهتر از سایر هنرهای رزمی برای سلامتی و تندرستی است. در شنا، دویدن و کاراته تندرستی با افزایش سن کم می شود ولی در کنگ فو ارتقا می یابد. بدین خاطر کنگ فو فراتر از فعالیت جسمی است و ساختارهای درونی و ذهنی را نیز بهبود می بخشد. یک کنگ فو کار انرژی و شادابی بیشتری در کار و آرامش و متانت بیشتری در شرایط تنش زا دارد.

تعلیم کنگ فو روی پیشرفت اخلاقی و جسمی و ارزش هایی مانند وقار، شجاعت، صبر و شکیبایی تمرکز دارد. ماهیت اصلی این ورزش وابسته به فرایند طولانی شخصیت سازی است. ارزش هایی همچون صبر، شکیبایی، نظم، وفاداری و آرامش از لوازم پیشرفت هستند که از طریق کنگ فو حاصل می شوند.

دفاع شخصی از لوازم هنرهای رزمی چینی است. تعلیم درست کنگ فو در راستای آموزش صبر، جلوگیری از نزاع و دفاع در برابر دیگران است. ما با اعتماد به نفس می توانیم دفاع از خود کنیم. دفاع شخصی در این مورد برای مواقع غیرجنگی و نزاعی مانند مصاحبه کاری یا امتحان مدرسه کارآیی پیدا می کند. در جامعه مدرن، نیاز به دفاع شخصی روانشناسی مهم تر از نیاز به نزاع حقیقی است.

 

لینک دانلود این ویدئو

ویدیوهای بیشتر را از اینجا ببینید.

اگر سوالی در این زمینه دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید!

سلام رتبه بندی در کنگفو شائولین چگونه است

سلام. ممنون از مطالب زیباتون. ولی من هنوز فرق کنگ فو و مثلا شائولینو متوجه نشدم. اگه من بخوام کنگ فو کار کنم باید برم شائولین کار کنم یا کنگ فو؟ تازه کدوم سبکش؟ اصلا نن هیچی از این اختلافا را متوجه نمیشم.

سلام دوست عزیز شائولین سبک ورزش کنگ فو هست در واقع می گیم کنگ فو به سبک توآ یا کنگ فو به سبک نانچوان یا کنگ فو به سبک شائولین

سلام خطرات کونگ فو چه چیزهایی هستند؟

من سه سال و خورده ای هست که دارم می رم تکواندو و کمر بند قرمز هستم یعنی کمر بند بعدیم مشکیه ولی الان واقعا پشیمون هستم که چرا کونگ فو را انتخاب نکردم و تا الان هزینه های زیادی برای تکواندو دادم و پشیمونم اما خب دیگه هم چاره ای ندارم .

سلام . من کنگ فو رو دوست دارم ولی بعضیا بهم گفتن ورزش های رزمی باعث جلوگیری از رشد قد میشه . این درسته ؟ لطفا راهنمایی کنید

نه اگه یه مکمل ورزشی داشته باشید مثل طناب عالیهکونگ فو

این ورزش رزمی یعنی کنگ فو عاشقشم لطفا بهم بگو کجا باید این کنگ فو رو یاد گرفت باید برم چین یعنی شائولین یا ایران هست لطفا بگید منتظر پاسختونم از مطالب زیباتون متشکرم

ار هس پیگیری کن از فدراسیون

در ایران هم هست موفق باشی.

قوی ترین سبک در کونگ فو کدام سبک است؟

شائولین است دوست من که بعید میدونم بتونید تو ایران سبک اصلیشو پیدا کنید توی گوگل سرچ کن و فیلم تمرینات شائولین رو ببین

سلام کونگفو شائولینی که تو ایران تدریس میشه با کونگفو معبد شائولین متفاوته کلا یا انشعاباتی ازون فقط آموزش داده میشه لطفا پاسخ بدید مچکرم

سلام ایا میشه کنگ فو رو بدون مربی یاد گرفت ؟

با سلام میخاستم بدونم‌آیا ورزش کونگ فو بهتر از سایر ورزش ها هست مثلا کیک بوکس یا موتای آیا ورزش کونگ فو میتواند با ورزش بوکس مقابله کند و دفاع و حمله بکند؟؟

ای کاش کمی مطالب بیشتری در بارش میداشتید مثلا در باره کمربنداش و … ولی بازم ممنون مطالب خوبی داشت

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

سلام من یه بازیکنه تکنیکی و بازی ساز و شوت زن هستم ولی یه بد…

موندم چرا کسی کامنت نذاشته.واقعا مطلب خلاصه و مفید و کاربردی…

شوهرم تاحالا ۳بار بهم خیانت کرده هربارم بخشیدم خانوادمم پشتم…

سلام من یک گلخانه 2000متری در جنوب کرمان دارم بعدسرمازدگی بد…

همه رو بیخیال . صدای گوینده چقدر قشنگ بود خداییش . این باید…

بنده فوق دیپلم نقشه برداری دارم و تو پروژهای جاده سازی سد ها…

مرکز کاشت مو

مرکز کاشت ابرو

جراحی سینه و شکم

جراحی لیفت صورت و گردن

جراحی لیپوساکشن

جراحی بینی

درباره ما

فروشگاه اینترنتی لوتوس با حدود ۱۰ سال سابقه فعالیت های اینترنتی و ۸ سال سابقه در بستر فروشگاههای اینترنتی دارای سابقه درخشان در این زمینه میباشد. ما دارای نماد اعتماد الکترونیکی و تاییدیه رسانه های دیجیتال می باشیم.

هنرفردی    سالم زیبا 

تهران-خیابان انقلاب

تماس 09191210008

تلفن ثابت 28426929-021      ایمیل maxer.ir@gmail.com

تبلیغات    تماس با ما 






کونگ فو

هفته های یازدهم تا سیزدهم لیگ ممای(اجرای تکنیک)فدراسیون در بخش آقایان برگزار شد

یکشنبه, 05 بهمن 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون در هفته های یازدهم، دوازدهم و سیزدهم لیگ ممای(اجرای تکنیک) فدراسیون در بخش آقایان کهروز جمعه مورخ 3 بهمن ماه سال ۹۹به صورت مجازی و داوری متمرکز در محل فدراسیون برگزار شد، تیم های هیات کونگ فو… ادامه مطلب…

هفته های سیزدهم تا پانزدهم لیگ ممای(اجرای تکنیک)فدراسیون در بخش بانوان برگزار شد

سه شنبه, 30 دی 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون در هفته های سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم لیگ ممای(اجرای تکنیک) فدراسیون در بخش بانوان ک روز سه شنبه مورخ ۳۰دی ماه سال ۹۹به صورت مجازی و داوری متمرکز در محل فدراسیون برگزار شد، تیم های هیات کونگ… ادامه مطلب…

کمیته کونگ فوتوآ سنتی در رده سنی بزرگسالان و کمیته جنگاوران در رده سنی جوانان بر سکوی نخست اولین دوره مسابقات اوسیما(هنرهای فردی) بین سبکی فدراسیون ایستادند

جمعه, 26 دی 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون،اولین دوره مسابقات اوسیما (هنرهای فردی) بین سبکی فدراسیون در بخش آقایان رده سنی جوانان و بزرگسالان روز جمعه مورخ 26 دی ماه سال 99 به صورت مجازی و داوری متمرکز در محل فدراسیون برگزار گردید…. ادامه مطلب…

دوره داوری بین المللی فدراسیون به صورت مجازی برگزار شد

جمعه, 26 دی 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون کونگ فو و هنرهای رزمی،دوره داوری درجه c بین المللی فدراسیون در دو بخش آقایان و بانوان روز پنجشنبه مورخ 25 دی ماه با صحبت های ریاست فدراسیون آغاز و پس از برگزاری کلاس ها به مدت دو روز و به صورت… ادامه مطلب…

هفته یازدهم و دوازدهم لیگ ممای بانوان فدراسیون برگزار شد

جمعه, 26 دی 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون هفته های یازدهم و دوازدهم لیگ ممای بانوان فدراسیون روز سه شنبه مورخ ۱۶دی ماه سال ۹۹به صورت مجازی و داوری متمرکز در محل فدراسیون برگزار شد نتایج هفته های یازدهم و دوازدهم و همچنین جدول رده… ادامه مطلب…

تقدیر از داوران مسابقات مجازی لیگ ممای فدراسیون در بخش بانوان

جمعه, 26 دی 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون کونگ فو و هنرهای رزمی،روز سه شنبه مورخ ۱۶دی ماه سال ۹۹طی جلسه ای با حضور ريیس، نايب رییس بانوان و دبیر فدراسیون و همچنین ريیس و دبیر بانوان و آقایان سازمان لیگ از داوران مسابقات مجازی لیگ… ادامه مطلب…

هفته هشتم نهم و دهم لیگ ممای آقایان فدراسیون برگزار شد

جمعه, 26 دی 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون هفته های هشتم نهم و دهم لیگ ممای آقایان فدراسیون روز جمعه مورخ ۱۹دی ماه سال ۹۹به صورت مجازی و داوری متمرکز در محل فدراسیون برگزار شد نتایج هفته های هشتم نهم و دهم و همچنین جدولرده بندی کلی… ادامه مطلب…

اولین جلسه اهداء احکام فنی پیشکسوتان فدراسیون برگزار شد

دوشنبه, 15 دی 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون،اولین جلسه اهداء احکام فنی پیشکسوتان روز دوشنبه مورخ 15 دی ماه سال جاری پس از تمرین مشترک با حضور رئیس فدراسیون و جمعی از پیشکسوتان ارزنده کونگ فو و هنرهای رزمی با رعایت کلیه پروتکل های… ادامه مطلب…

برگزاری دوره داوری درجه سه آزاد و نیمه آزاد و مربیگری درجه سه گروه هو کونگ فو به صورت مجازی

جمعه, 30 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون، گروه هو کونگ فو در نظر داردیک دوره کلاس مربیگری درجه 3 و همچنین داوری درجه 3 آزاد و نیمه آزاد در بخش آقایان و بانوان را به صورت ((مجازی)) برگزارنماید.لذا افراد داوطلب واجد شرایط می توانند برای شرکت در دوره از طریق سامانهwww.my.ikmaf.ir نسبت به ثبت نام…

دوره مجازی مربیگری درجه دو انجمن نیو کونگ فو در بخش آقایان و بانوان برگزار شد

جمعه, 23 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون ، دوره مربیگری درجه 2   انجمن نیو کونگ فو در بخش آقایان و بانوان  مورخ 20 الی 99/08/22 به مدت 3 روز و به صورت مجازی  برگزار شد

برگزاری دوره مربیگری درجه دو و درجه سه مجازی هیئت کونگ فو و هنرهای رزمی استان بوشهر

دوشنبه, 19 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون، هیئت کونگ فو و هنرهای رزمی استان بوشهر در نظر داردیک دوره کلاس مربیگری درجه 3 و همچنین مربیگری درجه 2 در بخش آقایان و بانوان را به صورت ((مجازی)) برگزارنماید.لذا افراد داوطلب واجد شرایط می توانند برای شرکت در دوره از طریق سامانهwww.my.ikmaf.ir نسبت به ثبت…

برگزاری دوره داوری درجه سه آزاد و نیمه آزاد انجمن توآ به صورت مجازی

کونگ فو

دوشنبه, 19 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون، انجمن توآ در نظر داردیک دوره کلاس داوری درجه 3 آزاد و نیمه آزاد در بخش آقایان و بانوان را به صورت ((مجازی)) و به میزبانی استان خراسان رضوی برگزارنماید.لذا افراد داوطلب واجد شرایط می توانند برای شرکت در دوره از طریق سامانهwww.my.ikmaf.ir نسبت به ثبت نام…

برگزاری دوره داوری درجه سه اوسیما و ممای انجمن توآ به صورت مجازی

دوشنبه, 19 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون، انجمن توآ در نظر داردیک دوره کلاس داوری درجه 3 اوسیما ممای در بخش آقایان و بانوان را به صورت ((مجازی)) و به میزبانی استان تهران برگزارنماید.لذا افراد داوطلب واجد شرایط می توانند برای شرکت در دوره از طریق سامانهwww.my.ikmaf.ir نسبت به ثبت نام اولیه و…

برگزاری دوره مربیگری درجه یک هیئت کونگ فو و هنرهای رزمی استان همدان به صورت مجازی

چهارشنبه, 30 مهر 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون، هیئت کونگ فو و هنرهای رزمی استان همدان در نظر داردیک دوره کلاس مربیگری درجه 1 در بخش آقایان و بانوان را به صورت ((مجازی)) مورخ 13 الی 15 آبان ماه سال جاری برگزارنماید.لذا افراد داوطلب واجد شرایط می توانند برای شرکت در دوره از طریق سامانهwww.my.ikmaf.ir نسبت…

دوره مجازی داوری درجه دو آزاد نیمه آزاد انجمن نیو کونگ فو در بخش آقایان و بانوان برگزار شد

سه شنبه, 22 مهر 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون ، دوره داوری درجه 2 آزاد و نیمه آزاد  انجمن نیو کونگ فو در بخش آقایان و بانوان  روز سه شنبه مورخ 99/07/22 به صورت مجازی  برگزار شد

برگزاری دوره مربیگری درجه دو مجازی انجمن نیو کونگ فو

سه شنبه, 22 مهر 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون، انجمن نیو کونگ فو در نظر داردیک دوره کلاس مربیگری درجه 2 در بخش آقایان و بانوان را به صورت ((مجازی)) برگزارنماید.لذا افراد داوطلب واجد شرایط می توانند برای شرکت در دوره از طریق سامانهwww.my.ikmaf.ir نسبت به ثبت نام اولیه و پرداخت حق عضویت سالانه اقدام…

آزمون فنی دان یک الی چهار کمیته پرتوآ در بخش آقایان و بانوان به صورت مجازی برگزار شد

جمعه, 30 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون ، آزمون فنی  مشکی دان 1 الی 4 کمیته پرتوآ در بخش آقایان و  بانوان  روز پنجشنبه  مورخ 99/08/29 به صورت مجازی و به میزبانی استان اصفهان برگزار شد

برگزاری آزمون فنی دان یک الی چهار انجمن کونگ فو آزاد به صورت مجازی

جمعه, 30 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون، انجمن کونگ فو آزاد درنظردارد یک دوره آزمون فنی مشکی دان 1 الی 4 دربخش آقایان و بانوان را در تاریخ 99/09/07 به صورت ((مجازی )) و به میزبانی استان کردستان برگزار نماید. لذا افراد داوطلب واجد شرایط می توانند برای شرکت در دوره از طریق سامانهwww.my.ikmaf.ir نسبت به…

آزمون فنی دان یک الی چهار انجمن توآ در بخش آقایان و بانوان به صورت مجازی برگزار شد

جمعه, 23 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون ، آزمون فنی  مشکی دان 1 الی 4 انجمن توآ در بخش آقایان و  بانوان  روز جمعه  مورخ 99/08/23 به صورت مجازی و به میزبانی استان تهران برگزار شد

آزمون فنی دان یک الی چهار انجمن نیو کونگ فو در بخش بانوان به صورت مجازی برگزار شد

جمعه, 23 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون ، آزمون فنی  مشکی دان 1 الی 4 انجمن نیو کونگ فو در بخش  بانوان  روز پنجشنبه  مورخ 99/08/22 به صورت مجازی و به میزبانی استان فارس برگزار شد

آزمون فنی دان یک الی سه گروه هو کونگ فو در بخش آقایان و بانوان به صورت مجازی برگزار شد

جمعه, 09 آبان 1399 به گزارش روابط عمومی فدراسیون ، آزمون فنی  مشکی دان 1 الی 3 گروه هو کونگ فو در بخش آقایان و بانوان  روز جمعه  مورخ 99/08/09 به صورت مجازی و به میزبانی استان لرستان برگزار شد

بخشنامه برگزاری مسابقه سراسری ایده برتر با عنوان ورزش خانوادگی در دوران شیوع بیماری کرونا به مناسبت فرا رسیدن ایام الله دهه مبارک فجر

یکشنبه, 12 بهمن 1399

بخشنامه برگزاری دوره مربیگری بین المللی فدراسیون

یکشنبه, 12 بهمن 1399

بخشنامه زمان دقیق و نحوه برگزاری آزمون تئوری دوره مدرسی داوری اوسیما ممای و آزاد نیمه آزاد فدراسیون

شنبه, 01 آذر 1399  

بخشنامه برگزاری مسابقات اوسیما پیشکسوتان در بخش آقایان

دوشنبه, 19 آبان 1399  

بخشنامه برگزاری دوره های مدرسی درجه سه داوری آزاد و نیمه آزاد و همچنین مدرسی داوری درجه سه اوسیما و ممای

یکشنبه, 18 آبان 1399  


ارزانتر سفر کنید! بلیط زمینی وهوایی

خرید اینترنتی تلویزیون،یخچال و… از بانه

 

 

کونگ فو

تاریخچه کونگ فو با ورود بودیهارما و یا به گفته چینی ها تامو از هند به معبد شائولین چین آغاز می گردد .در ضمن معبد شائولین در ایالت هوتان قرار دارد و هنرهای رزمی موجود دنیا از این مکان سر چشمه گرفته است . راهب تامو که مشغول تعلیمات مذهبی به جوانان ( راهبان ) معبد بود . با توجه به حالات جسمی و روحی آنها شروع به ابداع 18 حرکت فیزیکی کرد . که بعدها همین حرکات جزئی از درسها و و تعلیمات آنها قرار گرفت و اساس هنر های رزمی کونگ فو ( بوکس چینی ) از اینجا شروع شد .

 

بعدها شاگردان راهب توانستند . این حرکات را خوبی بیاموزند و شروع به گسترش این هنر کنند و مدت کوتاهی معبد شائولین خواستگاه کونگ فو شد و این هنر زیبا کم کم در معابد دیگر نفوذ کرد و بعدا از سالیانی دراز بر اساس بوکس معبد شائولین سبکهای دیگری از کونگ فو پدید آمد که سراسر چین رواج یافت و هنر ملی این کشور شد .

 

امروز می توان کونگ فو را در پارکها ، معبد ، باشگاها و تمام اماکن عمومی و خصوصی مشاهده کرد . مخصوصا صبح های زود در هوای پاک و فضاهای زیبا و دلنشین .البته ناگفته نماند که ورزشیرا که چینی ها صبح های زود تمرین می کنن شیوه ای از کونگ فوی نرم می باشد که به ( تای چی چون ) معروف است .

 

 

معنای کونگ فو در بین مردم چین

در کل ، هنرهای رزمی چین با نام کونگ فو شناخته می شود . کلمه کونگ فو ظاهرا هیج معنای خاصی ندارد . ولی در بعضی از اقوام کونگ فو ( مرد دانا ) اطلاق می شود . و در نزد بعضی دیگر از مردم نیز به ( عالی ترین شکل هر چیز ) گفته می شود .

 

در مجموع می توان گفت کونگ فو به هنری اطلاق می گردد که بیانگر حرکات فیزیکی موزون دست و پا است . در هر صورت کونگ فو تقریبا همیشه در دست مردان و زنانی بوده است که مورد اعتماد مردم بوده اند . کونگ فو در بین دو گروه رواج بیشتری داشته است .

 

گروه اول جادوگران و جن گیران آن زمان که با نمایشهایی افسونگری و اجرای بعضی از حرکات زیبا و پیچیده در میان قبایل امرار معاش می کردند و این فنون و حرکات مذهبی مخصوص خودشان را به فرزندان خود انتقال می دادند . در بین آن می توان رهبر آنها ( تین شید ) را نام برد که ارباب آسمانی نام گرفته بود .

 

 

خاندان وی هزار هشتصد سال بر کوهی ( اژدها ) در ایالت کیانگ سینگ حکومت داشتند . ضمنا این افراد می توانستند بعد از ازدواج در بین مردم شهرها و روستائیان به راحتی و آزادانه زندگی کنند .

 

گروه دوم راهبان و افراد مذهبی را شامل می شد که این افراد زندگی ساده ای داشتند و فقط از گیاهان تغذیه می کردند و یکی از خصوصیات آنها این بود که باید تا زمانیکه زنده هستند مجرد و دور از مسائل مادی باشند آنها در صومعه ها زندگی می کردند .در ضمن برای تلفیق روح و جسم روزه می گرفتند و در همین حال به تمرینات سخت و طاقت فرسای هنرهای رزمی کونگ فو می پرداختند .

 

خضور راهبان پیوسته جهت اصلاح جامعه ملموس بود هر کجا بر کسی ستم می شد این راهبان حاضر بودند . فشارهائی که از طرف حاکمان به افراد زیر دست آنها اعمال می شود باعث آن گردید که در سال 1911 در چین نهضتی از طرف این مردان اتفاق بیافتد که به انقلاب بکسورها معروف شد و در حقیقت انقلاب اول نام گرفت .

 

 

یکی از راهبان معبد شائولین بنام تی سو در رواج و نشر بوکس معبد شائولین نقش عمده را بر عهده داشت و سالها در بین راهبان معبد این هنر را رواج می داد . آنها این هنر را بوسیله تقلید از حیوانات و حشرات به مرحله عالی رساندند و این حرکات شامل : حرکات ببر ، مار ، پلنگ ، میمون ، مانتیس ، درنا ، اژدها و دیگر حیوانات می باشد .

 

استادان بزرگ شائولین این هنر را نسل به نسل به شاگردان خود منتقل می کردند و با پیگیری زیاد آن را به کمال رساندند. اما بعد از فتح شائولین ، کونگ فو در سراسر چین ممنوع اعلام شد و استادان اصلی شائولین از مرزها گریختند آنها به کشورهایی مانند هنگ کنگ ، تایوان و کشورهای غربی رفتند .

 

 

اکنون کونگ فوئی که در خارج از چین تعلیم داده می شود بواسطه مهم بودن مراجع آن ارزشمند تر و مهم تر از کونگ فوئی است که در چین تعلیم داده می شود . بعدها دولت چین جهت سر و سامان دادن به این هنر رزمی سعی کرد تحت نام ووشو همه سیستم های کونگ فو را منسجم کند .

 

استادان شائولین که در خارج از چین بودند این جریان را تحریم کردند اما ووشو شروع بکار کرده بود و از تمام دنیا جهت نشر این ورزش نماینده می پذیرفت . بعدها برای جلوگیری از انتقاد شدید مشتاقان کونگ فو در کنار معبد شائولین مدرسه هنرهای رزمی شائولین تاسیس شد که این مکان به جهانگردان هنر رزمی ووشو را می آموزد و مدارک شائولین به آنها می دهد .کونگ فو

 

در حال حاضر دهها سبک کونگ فو در حال فعالیت هستند که شاخص ترین آنها : تای چی چوان ، پاگواچان ، هسینگ آی ، وینگ چان ، چانگ چوان و نان چوان می باشد که در ووشو نیز همین سبکها را بعنوان سبکهای اصلی قرار داده اند .

 


راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی


آشپزی بدون دغدغه کثیفی گاز


بلیطت رو به قیمت لحظه آخر بخر!


میخوای از همیشه زیباتر باشی؟


تست شنوایی و درمان وزوز گوش


طراحی و بازسازی فضای داخلی


لیفت و پروتز سینه توسط پزشک برتر تهران

کاملترین درگاه رزرو تورهای داخلی و خارجی


کم شنوایی و ناشنوایی در میانسالان

سریعترین وارزانترین راه سفربه نقاط مختلف


به مقصد دلخواهت با کمترین هزینه سفر کن


بدون خجالت محصولات جنسی را آنلاین بخر


لوازم خونگیت رو اقساطی نو کن!


دریافت کارت تخفیف 20درصدی درمان

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

کونگ فو
کونگ فو
0

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *